Hermes HT 2007–2008

  • 106 153
  • 214

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
D-Kiekko todella kävi eilen näyttämässä miten pelataan jääkiekkoa. 2.9.07 pelatun harjoitusottelun jälkeen kirjoitin mm. Disen ankarasta luisteluvoimasta ja kiekollisesta pelistä jota oli ilo katsoa. Ei ole muuttunut heidän pelinsä huonommaksi vaan aina vain parempaan suuntaan. Tuollaista lätkää kelpaa katsoa ja pitkälle menevät jos tuolla tavalla jatkavat.

Rahikainen antoi täys laidallisen kokkolalaiselle kiekkoilulle ja ennen kaikkea junioritoiminnalle. Sitä olen nyt ihmetellyt jo kohta kaksi vuotta että miten se on sattunut juuri Rahikaisen kohdalle tuo pelaajien "kiinnostumattomuus" pelejä kohtaan. En nyt tarkoita vain eilistä, vaan muistelen, että viime ja tälläkin kaudella todella monen pelin jälkeen sai lukea koutsin puheita kuinta "valmistautuminen meni vihkoon jne." Eikö se ole osittain myös valmennuksen tehtävä saada pelaajat pelaamaan kentällä? Ok, kyllä pelaajillakin on vastuunsa.

Sitten toinen asia. Kun pelin jälkeen koutsi haukkuu pelaajat ja junioritoiminnan, niin odotan sitä päivää jolloin koutsi sanoo rehellisesti ettei mun pelikirjalla yksinkertaisesti pärjätä tämän kummemmin.

Muun muassa Hermeksen puolustajat saavat paljon paskaa niskaansa siitä "kiekon kuskaamisesta". Tuo kuskaaminen on vain seuraus Hermeksen taktiikasta hyökkäyksiin lähdöistä. Pakki ottaa kiekon haltuun ja rauhoittaa oman maalin takana ja odottaa että viisikko on esim. päässyt jäälle kokonaisuudessaan. Sentteri käy kiertämässä maalin takaa mutta jättää kiekon sinne ja menee laitaan. Samaan aikaan Hermeksen laiturit viilettää jo punaviivan tuntumassa useamman vastustajan takana. Sentteri liukuu myös koko ajan eteenpäin ja karkaa monesti kärkikarvaajan taakse. Pakilla ei ole paljoa syöttösuuntia jolloin on pakko vetää roikku keskialueelle tai kuljettamalla saada kiekko pois omista. Monesti pelaajien henk.kohtaisella taidolla (mm. Uski ja Kopi) saadaan se kiekko pois sieltä kun herrat ottavat lätyn ja tuovat sen yksin keskialueelle. Tämän ei kuitenkaan luulisi olevan se Hermeksen tapa että aina erilailla. Aina silloin tällöin Hermeksen junnusentterit (Hotakainen ja Hietala) ovat saaneet kiekon keskustaan b-pisteitten tuntumaan, siitä syöttö laitaan ja vastustajan paketti on auennut heti kun.

Lahtostakin on kritisoitu aika paljon mutta eilen hän pelasti Hermeksen samanlaisilta numeroilta mitä Roki kärsi Diselle. Kyllä Hermeksen ongelmat ovat muualla kuin maalinsuulla.

Pitkä purkaus mutta sen verran tympäsee kun valmentajat ovat kuulemma vain "apuvälineitä"...
 

TIIHEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AJAX,
KIITTIMULLERIITTI

Hermeksen kannattajana ja omaan juniorityöhön luottava (toivova) harmittaa. Jeppiksestä lähtöpassit saanut (ottanut) pakki Martikainen pukee Hermeksen paidan päälle ja taitaa olla niin ettei yksikään pelaava pakki ole oma kasvatti. Muutenkin omia, siis selvässä roolissa, on liian vähän ja täytyy muistaa Hermes pelaa SUOMI-SARJAA.
 

Hermez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Pittsburgh Penguins
taitaa olla niin ettei yksikään pelaava pakki ole oma kasvatti. Muutenkin omia, siis selvässä roolissa, on liian vähän ja täytyy muistaa Hermes pelaa SUOMI-SARJAA.

Eikös Vainion Olli oo Hermeksen kasvatteja? Täytyyhän sekin totuus tietää, että mikäli tässä sarjassa meinaa pärjätä ja yleisöä käy peleissä, niin ei siellä pelkästään omilla kasvateilla pelata.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermeksen kannattajana ja omaan juniorityöhön luottava (toivova) harmittaa. Jeppiksestä lähtöpassit saanut (ottanut) pakki Martikainen pukee Hermeksen paidan päälle ja taitaa olla niin ettei yksikään pelaava pakki ole oma kasvatti. Muutenkin omia, siis selvässä roolissa, on liian vähän ja täytyy muistaa Hermes pelaa SUOMI-SARJAA.

Tämä Martikainen korvannee sarjan surkeimman puolustajan(*). Takuulla tälle uudelle ei kuluja enempää makseta, joten loistavahan tämä siirto oli. Hermeksen edustuksessa pelaa seuraavat omat...

Kaikki maalivahdit

Puolustus
Olli Vainio
Joonas Kaas
Jere-Matti Ojala
*Dimitri Gromov

Hyökkääjät
Henri Hietaharju
Niko Kivinen
Valtteri Hotakainen
Aki Lassi
Matti Toskala
Sami Leskelä
Mika Indola
Mikko Uusitalo
Jouni Ojatalo
Joni Hietala

Maalivahteja 2, puolustuksesta 2, hyökkäyksestä 8 jotka mahtuvat kokoonpanoon aina. Eli kenttäpelaajista tasan puolet on vähintään aina omia. Ei se nyt kovin huonosti ole. Tavoitteet on kumminkin Mestiksessä, joten joukkueen pitää olla "Titaanien" tasoa.
 

bat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mestis?

No toivottavasti sinne Mestikseen ei vielä olla tosissaan menossa, ei kyllä vielä riitä taloudellinen pohja(uskoakseni) eikä pelaajamateriaali/junnutyö järkevässä määrin. Pitäisi malttaa vielä vuosi tai pari rakentaa vankempaa kivijalkaa omasta takaa.
Tälle kaudelle tulleet A-junnut on hyvä alku sille rakentamiselle, valitettavasti vain huhut kertovat ettei edustuksen ja juniorien tai edes junnujoukkueiden keskinäinen yhteistyö aivan kitkatonta ole ja syynä siihen perinteinen itsekkyys puolin ja toisin. Pitäisi saada ne joukkueissa toimivat vetäjät ymmärtämään, että junnujen kehitys on pääasia, eikä oman statuksen/(olemattoman) kiekkouran pönkittäminen.

Viime pelissä mentiin kohtuullisen hyvin kolmella/neljällä kentällä ja tulos oli huomattavasti parempi kuin peleissä joissa on tiivistetty peluuttamista liikaa.
Toivottavasti suuntaus jatkuu...

Kyllä Suomi-sarja on riittävän viihdyttävää jos homma toimii, ei se Mestiksen kovempivauhtinen koohottaminenkaan aina silmiä hivellyt.
 
Kukaan ei nouse

Tämän vuoden suomi - sarjasta ei yksikään joukkue nouse mestikseen karsintasarjan kautta. Niin kova on mestiksen häntäpäänkin taso ettei kovin iso ennustaja tarvitse ola että voi sanoa näin. Hermes ei tule mestikseen tällä kaudella nousemaan tuli martikainen sinne tai ei. Omasta mielestä kans turhaa ottaa tommoinen pelaaja tänne kun voisi omalle kasvatille antaa tärkeitä sekunteja tulevaisuutta ajatellen. Martikainen menee heittämällä kuuden pakin joukkoon, mutta se ei nosta hermestä edes karsintasarjaan.
 
Rahikainen ei jatka

Keskipohjanmaa lehti kirjoitti tämä aamun lehdessä, että Hermeksen nykyinen päävalmentaja Marko Rahikainen ei jatka joukkueen valmentajana ensi kaudella.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Onko Hermes panostamassa ensikauden joukkueeseen? Kaksi kautta suomi-sarjaa eikä kumpikaan ole mennyt tavoitteiden mukaan. Tämä kausi mennyt tulosten perusteella surkeasti. Tuskin tuohon jengiin tarvisi hankkia enempää kuin 6-8 kovempaa kaveria niin pääsisi ainakin karsimaan Mestiksen heikoimpien kanssa.
 
Onko Hermes panostamassa ensikauden joukkueeseen?
Toivottavasti jotakin ainakin tapahtuu. Tällä systeemillä hermes ei enään kauan elä. Pitäisi olla selkeä visio siitä mitä hermeksen halutaan olevan tulevaisuudessa, eikä elettäisi kausi kerrallaan kokoaikainen pelko siitä että milloin touhu loppuu kokonaan. Mitään muuta tietoa kenelläkään ei varmasti ole, kuin että valmentaja tulee ensi kaudeksi vaihtumaan.
 

bat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
hermeksen tulevaisuus

SuperPantso osuu kyllä ongelman ytimeen eli pitempiaikaisen vision puutteeseen.
Huhut toki kertovat halusta satsata ensi kauteen, mutta ollaanko taas liikkeellä liian lyhyellä ajatusmallilla? Lähdetäänkö ensi kauteen "pakko päästä nyt mestikseen ostetaan kaikki pelaajat"-menttaliteetillä. Toivottavasti ei, sillä se tie on nähty, pidemässä juoksussa(eikä se ole edes kovin pitkä) rahat loppuu, menestys hiipuu ja yleisö katoaa hallista. Lisäksi se olisi orastavalle yhteistyölle omien junnujen kanssa valtava potku munille, taas kerran.
Vaihtoehtoisesti jos panostetaan oikeasti valmennukseen ja saadaan tänne Nimi jolla on riittävä kokemus, imua nuoriin pelaajiin ja halukkuutta kehittää omiakin junnuja, ollaan jo paljon paremmalla tiellä. Tarvittaisiin tietoa ja kontakteja esimerkiksi A-junnujen SM-sarjapelaajista, löytyisi varmasti sopivalla rahalla potenttiaalisia kavereita, jos tarjottavana olisi vastuuta ja riittävän tasokasta valmennusta.
Tämän ohella täytyisi organisaatiota pystyä kehittämään omalla junnupuolella ja saada hommaan lisää urheilullisuutta, eli päästä eroon tietynlaisesta puuhastelu-fiiliksestä joka vielä vallitsee, jopa pelaajien keskuudessakin.
Saa nähdä kumpaa tietä täällä halutaan tällä kertaa kulkea, sen kertoo tulevan valmentajan nimi.
 

Pikkumusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes,HIFK,Tappara
Hermeksen edustuksessa pelaa seuraavat omat...

Hyökkääjät
Henri Hietaharju
Aki Lassi
Matti Toskala
Joni Hietala
No joo,jos nyt ihan pilkkua viilataan niin ei ihan omia sentään. Tosin ovathan nuo Hermestä edustaneet jo jonkin aikaa.

Mun käsityksen mukaan Toskala/Lassi on pikkupojista asti kulkenu hermeksen reeneihin lohtajalta kokkolaan. Vai sekoitanko nyt Vehkalan poikiin.!

No joka tapauksessa ei sitä lasketa jos käläviällä lätkitään verkottomiin maaleihin muutaman vuoden mustaa lätkää suoralapaisella koholla säästöpankin pipo päässä. :D
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Lisäksi se olisi orastavalle yhteistyölle omien junnujen kanssa valtava potku munille, taas kerran.
Kaikkiahan automaattisesti ei voi tai saa nostaa suoraan edustukseen. Muuan puolustaja oli juuri tällainen, jolla ei olisi ollut mitään asiaa edustustehtäviin. Paljon siitä kiinni että miten saadaan parhaat omat junnut pidettyä. Jos esimerkiksi Hotakainen ja Kivinen lähtee, niin taas ollaan menty askel taakseppäin.
 

bat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kuubextra
En minäkään tarkoita,että kaikille omille junnuille kuuluisi automaattisesti paikka edustuksessa, mutta hyvä mahdollisuus ja molemminpuolinen motivaatio tähän pitäisi olla olemassa, jos pelaajan kyvyt/lahjat riittävät. Tähän mielestäni tarvitaan mainitsemani tyyppinen valmentaja sekä tietysti lisää kehitystä junnuvalmennukseen/organisaatioon.

Mainitsemiesi sekä muiden joukkueessa tällä kaudella pelanneiden (ja tulevien)junnujen suhteen näen edelleen tärkeimpänä valmennuksellisen panostuksen, nimenomaan siksi, ettei tarvitsisi lähteä muualle kehittymään/hakemaan peliaikaa.
Lisäksi hyvät suhteet johonkin liigatason organisaatioon olisivat vielä plussaa mahdollisia "superjunnuja" ajatellen.
Itsellä ajatusten taustana on halu säilyttää jääkiekko varteenotettavana ja kilpailukykyisenä lajivaihtoehtona Kokkolassa ja myöskin lähiseuduilla.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kuubextra
En minäkään tarkoita,että kaikille omille junnuille kuuluisi automaattisesti paikka edustuksessa, mutta hyvä mahdollisuus ja molemminpuolinen motivaatio tähän pitäisi olla olemassa, jos pelaajan kyvyt/lahjat riittävät.
Kyllä. Tilanne on nyt siinä mielessä hyvä, että näin se juuri meneekin nykyään. Ainakaan näin Suomi-sarjassa, en itse näe tilannetta sellaisena, että kannattaisi liigajoukkueen kanssa tehä varsinaista yhteistyötä. Mestiksessä tilanne on hieman toinen. Niin kuin kirjotit, niin junnutoiminta pitää ehdottomasti saada paremmalle tasolle. Uskon että siinäkin edistytty... ?
 

bat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tarkennusta omiin kirjoitelmiin. Pyörittelen siis tuossa tulevaisuutta seuraavien kausien osalta, koska en usko rahojen riittävän: toivomani tasoiseen valmentajaan JA ostettuun edustusjoukkueeseen JA riittävään satsaukseen junnutoiminnassa samaan aikaan, ainakaan vielä.
Kuitenkin Mestikseen on hinku ja kohtuullisella aikajänteellä sinne täytynee päästä ja lisäksi siellä täytyy myös riittävästi menestyä, muuten suuri määrä yleisöstä joukkueen hylkää, tämähän on nähty.
Spekuloimallani konseptilla Mestis voisi olla mahdollista riittävän nopeasti ilman liian suuria uhrauksia talous-ja junnupuolella ja antaisi paremman mahdollisuuden jatkumoon.
Minulle pahin tulevaisuuden näkymä on paluu vanhaan, eli lähes neljä kenttää ostettuja/muualta tuotuja kavereita edustuksessa ja pari paikallista puree tuppea tai pelaa pari vaihtoa ratkenneen pelin viimeisessä erässä. Tämä tuskin houkuttelisi omia kasvatteja jäämään tai panostamaan kiekon pelaamiseen, ja silloin lähdetään muualle jos halutaan jatkaa pelaamista.
Yhteistyö liigaorganisaation kanssa kuuluu kuvion siis siksi, että Mestis on tavoitteena kuulemani mukaan mahdollisimman pian. Lisäksi junnuille saataisiin polkua vielä ylemmälle tasolle jos edellytyksiä kyvyissä on.
Tarkoitan siis kokonaisvaltaista yhteistyötä, ei pelkästään liigassa olevan edustusjoukkueen kanssa vaan myös junnutoiminnassa, eli jos täällä on esim. B-ikäinen kaveri jolla olisi lahjoja ja halua pelata oman ikäluokkansa SM-sarjaa tämä olisi helposti järjestettävissä. Tämäkin asia palvelee pitkässä juoksussa koko seuraa.
 

kakes

Jäsen
No joka tapauksessa ei sitä lasketa jos käläviällä lätkitään verkottomiin maaleihin muutaman vuoden mustaa lätkää suoralapaisella koholla säästöpankin pipo päässä. :D

Kyllä siellä muistaakseni oli aikanaan muutama ihan ihka oikea juniorijoukkuekkin ja maaleissakin verkot. Ja sai siellä Hermeskin kyytiä moneen otteeseen...;-)
 

TIIHEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AJAX,
Yhdistymispuheita...

Päivän lehdissä Hermeksen ja Jeppiksen johtomiesteä lämmittäisi yhteinen edustusjoukkue Hermes veturina. Puhuvat Mestiksestä ja onhan se hieno ajatus, mutta mielestäni on kovasti syytä rakentaa ensin kivijalkaa.
Yksi kova ostokentällinen ja loput omista alueen junnuista. Kunpa olisikin noin helppoa. Hermeksen lipun alle ei kyllä tuu monta euroa Pietarsaaren talousalueelta. Eli Kokkolaan jäisi rahan keruu, joka nytkin ss-tasolle on varmasti tuskaista ja hatunnoston arvoinen joka sitä jaksaa tehdä.
Vieraita/Omia
S-sarjan alkusarjan kymmenestä parhaasta pistemiehestä kustakin joukkueesta, eli yhteensä 20: 1 Jeppiksen joukkueesta on omaa ja Hermeksellä 3 omaa kasvattia. Kyllä Mestiksessä pärjäämiseen tarvitaan enemmän kuin yksi ostokentällinen.
On myös turha luulo, että näitä ostomiehiä lähdetään Pietarsaaresta katsomaan. Toiseksi, parhaat Pietarsaaren nuoret suuntaa edelleenkin Vaasaan ja siitä etelään.
Lehdessä puhuttiin myös, että Jaro on esteenä Jeppiksessä. Saattaa se Koopeeveekin vielä nostaa päätänsä Kokkolassa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Olipa pessimistisiä mietteitä Tiiheliltä.

Mielestäni ajankohta yhdistymispuheille on väärä, syöhän se mielenkiintoa paikallispeleistä tässä sarjassa ja tuonne Mestikseen ei kovin todennäköisesti heti ensi kaudella nousta. Mutta mahdollista tietty. Budjetti on nyt muistaakseni 350 000€, joka on aika hyvä tälle tasolle, joten ei se rahankerääminen ihan mahdotonta täälläpäin ole. Jos kehitys kokonaisvaltasesti on edes lievästi ylöspäin niinkuin se pääsääntösesti Hermeksellä näinä aikoina on, niin tuon budjetin myötä saa seuraavina kausina ehkä hiukan paremman joukkueen -> omat junnut parempia.

Tiihel, kirjoitit kuinka pelaajat siirtyvät Vaasaan ja sieltä etelämmäksi. Ehkä se näin on nyt, mutta kyllä se suuntaus voi olla ihan toinen tulevaisuudessa, nyt kun täälläkin on tietääkseni herätty Mestiksen jälkeen. Vai meinasitko että Vaasasta on lyhempi esimerkiksi Tampereelle ajaa kuin Kokkolasta;).

Siihen pitää Hermeksen pyrkiä, että suunnilleen kaikki joukkueet S-sarjan alkusarjasta on Hermeksen "farmijoukkueita" ja Hermestä tultaisiin katsomaan jostain Ylivieskasta asti. Mestis on niin hyvässä nosteessa, että itse uskon tähän täysin ja nelinumeroiset kakkosella alkavat yleisömäärät ovat jälleen realistisia tulevaisuudessa.

KPV voi jopa lähivuosina pelata liigaa, mutta missään vaiheessa se ei tuu syömään Hermeksen mahdollisuuksia pärjätä valtakunnallisessa sarjassa. Jalkapallo on Suomen kakkoslaji selkeästi ja pelejä pelataan vuosittain puolet vähemmän mitä jääkiekkoa. Hermeksen kehityksen esteenä on ainoastaan Hermes itse.
 

kakes

Jäsen
Päivän lehdissä Hermeksen ja Jeppiksen johtomiesteä lämmittäisi yhteinen edustusjoukkue Hermes veturina. Puhuvat Mestiksestä ja onhan se hieno ajatus, mutta mielestäni on kovasti syytä rakentaa ensin kivijalkaa.

Korjataanpa vähän tätä Tiihelin lausumaa. Tuota mieltä ovat keparin mukaan vain kaksi henkilöä, Kruunupyyläinen kiekkovaikuttaja Bernt Storbacka ja Jeppiksen valmentaja Marko Hätönen. Ei Hermeksen johto ole vielä mitään julki lausunut.
 
Ainoa oikea suunta

Tämä on ainoa oikea suunta keskipohjalaisen/kokkolan ja pietarsaaren seudun jääkiekon kehittämistyössä. Storbacka ja Hätönen puhuivat täyttä asiaa ja hyvä että pää on nyt saatu auki. Toivottavasti tämä ei jää pelkäksi puheeksi vaan seurajohtajat myös tekevät asian eteen työtä.
Tulevaisuuteen panostus ja tavoitteet ---> Hermes mestikseen, Jeppis suomi-sarjan kärkeen, IKK ja TUS kakkos divariin edustus tasolla
Juniorityötä jokainen jatkaisi tahollaan ja Kokkolaan painottuisi kilpaurheilu C - junnuista A - junioreihin asti. Siittä sitten edustuskiekkoiluun jokaisen yksilön vaatimalle tasolle.
 

Hermez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Pittsburgh Penguins
Vielä toki on Jeppikselläkin pelejä jäljellä, mutta tällähetkellä näyttäs vähä siltä, että tuo yhteistyö vois alkaa jo tämän kuluvan kauden jälkeen. Tänään Jeppis ottanut jälleen Torniota vastaan pataan ja pietarsaarelaiset majailee putoajan paikalla, 5.pistettä Raahe-Kiekkoa perässä joka pitää viimeistä nousijan/sarjapaikanpitäjän paikkaa hallussaan. Silti jotenkin tuntuu oudolta, että Jeppiksen päävalmentaja lausuu tommosta.. Mitähän lie Jeppiksen seurajohto on mieltä, onkohan Hätösellä kengänkuva persauksissa tämän kauden jälkeen kun tollasia meni lausumaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös