Synkkä uhka junnujen jalostuksessa?

  • 148 791
  • 440

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ilves.com kirjoitti:
Onnistujia Pietilä löysi laitahyökkääjistä.

- Mann toimitti kiekkoa suoraan maalille ja toi suoraviivaisuutta peliin. Yksilöistä muuten haluaisin nostaa Sandellin Samin esiin. Pelasi tänään suhteellisen paljon ja näyttää siltä, että Sami on tulossa.

Kun en edelleenkään ole noita peliaikoja oppinut etsimään (linkki vaikka yv:nä kiitos), niin paljonko suhteellisen paljon pelanneen Sandellin peliaika eilen oli ?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
En tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta Pietilän kommentti Sandellin jääajasta on suorastaan koominen.

Peliaikaa 6:42 ja siis selvästi joukkueen vähiten.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta Pietilän kommentti Sandellin jääajasta on suorastaan koominen.

Peliaikaa 6:42 ja siis selvästi joukkueen vähiten.

mutta tuolla jääajalla nähtiin eilen Sandell, joka pelasi hyvin ja joukkueelle. Kyllä mullekin (jääajasta tietämättä) jäi Sami eilen mieleen positiivisesti, ja näin ei aina ole ollut.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Jotenkin vaikuttaa, että välillä me Ilvessydämet heittäydymme tyhmiksi. Pitäisi hankkia Murphy Wernerin paikalle (jokainen eurooppalainen seura havittelee samaa), voittaa pelejä, mennä kuuden sakkiin, viihdyttää yleisöä, lyödä Tappara, mennä vähintään välieriin jne. jne. jne.

Ja samaan aikaan pitäisi kehittää nuorukaisia. Tuntuu ilkeältä sanoa, mutta totta kai Sakke ajattelee myös työpaikkaansa (ketä kiinnostaisi Korhosen tai Sandellin tulevaisuus, jos turpaan tulisi joka paikassa ilta toisensa jälkeen), ja totta kai sandellien on itse lyötävä itsensä läpi. Ei se mahdotonta ole. Katsokaa Anttilaa tai Lehtivuorta. Tai Lindgreniä tai Raskia, saati Leinoa. Elämme erittäin monimutkaisessa yhtälössä, jossa samaan aikaan pitäisi luoda omista avainpelaajia, maksaa useita muita SM-liigaseuraja pienempää palkkaa ja välttää NHL. Ehkä olisi aika hyväksyä sekin vaihtoehto, että kenties esim. juuri Sandell ei vain olekaan ihan niin hyvä/lahjakas pelaaja, tai että ehkä hänen tarinansa on sitten murtaa läpi jossain muualla. Ilman värilasejakin kieltäydyn uskomasta, että Helminen-Viitakoski-parivaljakko on muka niin huono seura kehittyä ja onnistua, että koko homma olisi siitä kiinni. Jos vallan inhorealistisesti ja raadollisesti sanon, ei paapominenkaan mihinkään johda - Ilveksen on voitettava Hakametsässä kolmen pisteen arvoisesti liki illasta toiseen, henkilökohtaisesti en siitä vaatimuksesta tingi.


Toisaalta, yhdyn kyllä Pietilän näkemykseen. Sandell oli Pelicansia vastaan erittäin aktiivinen ja energinen. Kyllä se sieltä tätä menoa aukeaa. Mutta täysammattilaisliigassa on ammattimainen vastuu. Yrittämättä mitenkään puolustella Ilveksen mahdollisia omiin nuorukaisiin kohdistuneita laiminlyöntejä, ilmaiseksi ei tule eikä kuulu tulla mitään. Sitä paitsi - niin kuin Raato kirjassaan aivan oikein totesi - pelaajat ovat inhimillisyyttään helposti opportunisteja. Mediassa kenen tahansa taholta selittely ja vastuun siirtäminen yleensä vain pahentavat asiaa.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Tumbi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings (Oilers), Liverpool, La Selección
En tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta Pietilän kommentti Sandellin jääajasta on suorastaan koominen.

Peliaikaa 6:42 ja siis selvästi joukkueen vähiten.

No tosiaan joo, mutta tuossa vähäisessä jääajassa nyt näkyy se, että Sandell ei pelaa YV:tä, AV:ta tai TV:ta. Hieman sama kuin meidän ykköskentän Mannin peliajassa näkyy se, ettei vastuuta näissä em. tule. VV ja Raipe pelaavat AV:t ja TV:t (VV myös maskimiehenä kakkos-YV:llä), Sandell penkillä. Ja sitten kun normivaihto tulisi, kun "pappakaarti" on saanut levätä, niin sitten ollaankin taas joko YV:llä tai AV:lla. Näin se valitettavasti tällä hetkellä vain menee...

Sammelilta eilen hyvää taistelua ja pääsikin pari kertaa antamaan painetta vastustajan pakeille parilla mukavalla taklauksella. Käytti vähäisen peliaikansa hyväkseen! Ymmärrän kyllä sen, että Pietilä toi esiin pointin, että Sammeli pelasi hyvin, mutta että paljon peliaikaa... Heh!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mun lähtökohtani tässä junnujen kehittämis- ja jalostamisasiassa on koko ajan ollut se, että Ilveksen nousu takaisin SM-liigan kärkikastiin ja vakavasti otettavaksi mestariehdokkaaksi vaatii selvästi määritellyn toimintalinjan, strategian, jota noudatetaan johdonmukaisesti ja tuloshakuisesti. . . .

. . . Olen elänyt Ilveksen mukana jo niin kauan, että pari "välikautta" ei tunnu missään, kunhan suunta on selvä ja oikea.

HN kiteyttää asian oleellisen puolen. Täytyy kuitenkin monimutkaistaa asiaa sillä , että tässä prospektin, siis mahdollisuuden(joukkueena), hyödyntämisessä on sellainenkin asia, kuin sen valmentajan prospekti.

Eli jokaisella pelaajalla on oma urakehityssuunnitelma (omassa pääsään vähintään), niin on myös valmentajalla. Tässä on nähty valmentaja pestejä, joiden luonnolinen prospekti valmentajan kannalta on menestyä NYT ja HETI. totta kai, seuraava työpaikka on siitä kiinni. Pirin palkkauksessa oli kait ajateltu että ”poika ja Ilves” ja jatkumo Junnuista menestykseen, mutta ”voih” valittiin väärään pelityylin mies sitä toteuttamaan, ja sitten kävi niin kuin kävi.

Ja juuri tästä syystä olisi ensiarvoisen tärkeää, että joko Sakke jatkaisi useamman vuoden sopparilla (jollin motivaatiota on nostaa pelaajia hetkellisen menestymisen kustannuksella on olemassa) TAI seuraava valmentaja olisi nimenomaan tällaiseen toimintaan sitoutunut ja siihen meriittejä omaava (eism Ika Lehtonen).

Se potentiaali joka Ilveksessä on (ja HN:ää lainatakseni on ollut) on sitä luokaa, että vituttaa aivan –tansti jos sitä ei pystytä menestymisen muodossa hyödyntämään.

Tämä kysyy taitoa nimenomaan organisaatiolta.

onko sitä, ja jos ei niin, huoh. IFK ketjuissa puhutaan taantumisesta ”Ilves moodiin”. Mitä se kertoo asioiden tilasta?


Go Ilves Go
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä olisin ollut valmis vaihtamaan Ilveksen parin viime kauden ja vielä kuluvankin sesongin sarjasijoitukset paria pykälää heikompiin, jos ja kun niistä tinkimällä olisi rakennettu pohja todelliselle menestykselle tulevina kausina. Olen elänyt Ilveksen mukana jo niin kauan, että pari "välikautta" ei tunnu missään, kunhan suunta on selvä ja oikea.

Tärkein kysymys on, halutaanko jatkaa nykytyylillä ja olla satunnaista säkäpronssia lukuun ottamatta aina se kuudesviivakahdeksas vai tehdäänkö jotain, mahdollisesti kärsivällisyyttäkin kysyvää, jolla tähdätään oikeasti kärkeen.

Järkeähän tuossa vuodatuksessasi tietysti on, enkä varsinaisesti ole faktoista eri mieltä, mutta...

Ja tässä tuleekin se iso mutta.

Fanin on tietysti helppo minkä tahansa epäonnistuneen kauden (ja varsinkin pitkän epäonnistuiden kausien sarjan!) jälkeen jälkiviisauden koko ruumiin täyttävää henkeä puhkuen todeta, että "joo, mulle olis riittäny pari sijaa vähempikin!"

Joo, niin varmaan olisi!

Olisi mullekin.

Mutta tosielämä on ihan toista.

Kun nyt puhutaan Ilveksestä, niin kannattaa muistaa koko joukko tosiasioita, minkä keskellä kyseinen pienehkö ammattiurheilupalveluita tuottava yritys toimii.

Ensinnäkin Ilveksen taloudellinen rakenne on poikkeuksellisen vahvasti kiinni lipunmyynnissä. Ja sellaisella talousrakenteella toimivalle organisaatiolle sopivat harvinaisen huonosti välikaudet - saati sitten useammat peräkkäiset välikausien ryppäät.

Siinä tulee äkkiä ulosottomies ovelle, ja sen jälkeen loppuu toiminta.

Ja turha siinä on konkurssioikeudenkäynnissä vetää pokalla, jotta "talenttimassa on niin laaja, että huolellisesti jalostettuna siitä riittäisi NHL- ja muiden menetysten jälkeenkin kasapäin erinomaisia pelaajia menestyvän SM-liigajoukkueen rungoksi."

Bisnesurheilussa kun vallitsevat talouselämän rautaiset lait, eivätkä siellä velkojat odota, jos yhtäkkiä kassavirta pysähtyy.

Minä olen elänyt Ilveksen kanssa aika hemmetin paljon hervantalaista veljeäni kauemmin, mutta minä olen valmis tunnustamaan tosiasiat.

Nykyinen organisaatio ei ikipäivänä pysty kaavailemaasi pitkäjänteiseen jääkiekkotyöhön. Se on totaalisen mahdotonta. Tällä ryhmittymällä ei ole siihen minkäänlaisia kykyjä, haluja, pyrkimystä eikä aikaa.

Usein täällä (ja itsekin olen siihen syyllistynyt) otetaan sylkykupiksi urheilutoimenjohtajamme, ja vaikka onkin todettava, että häntä vähemmän todella lahjakkaiden nuoriemme kehittämisestä kiinnostunutta urheilutoimenjohtajaa olisi äärimmäisen vaikea urheilumaailmasta löytää.

Silti epäilen, että vaikka UTJ vaihdettaisiinkin, niin sen vaihdon tekisi kuitenkin nykyinen päättäjäryhmä, ja se kyllä onnistuisi löytämään uuden ja aivan yhtä kehnon.

Ainoaksi mahdollisuudeksi Ilves-kannattajalle jääkin - niin kauan kuin organisaatio ei muutu - se, että odottaa kautta, jolloin tietyt asiat lähtevät vaikka ihan sattumalta tai oikean valmentajan aikaan saaman joukkuehengen ansiosta tai ihan mistä syystä tahansa yllättäen toimimaan.

Minä en näe mitään syytä, ettei tämä kausi voi hyvinkin olla se, jolloin näemme koko lailla enemmän voittoja kuin tappioita. Ja resignoituneelle veteraanille sekin tuo uskomattoman määrän onnen hetkiä.

-------

Mitä kaavailemaasi junnu-unelmaan tulee, niin sen pitäisi toteuttaa Ilves ry. Ja sitä haavetta me emme kai lähde toteuttamaan...
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rauhallisen sisäänajon toimintalinjaahan on noudatettu kohtuullisen hyvin maalivahtien ja oikeastaan keskinkertaisesti pakkienkin osalta, joissa melko tasainen seitsikon peluuttaminen (vähintään n. 15 min peliaikaa jokaiselle) ilman kokemattomuusvirheistä aiheutuvia penkityksiä on tuottanut jo näkyviä tuloksia.

Hyökkääjien osalta samaa kärsivällisyyttä ja sitoutumista strategiaan ei ole nähty kuin muutamien osalta. Onneksi tällä kaudella sentään sisäänajopaikat on sijoitettu kokeneempien kavereiden rinnalle, koska junnuketjuissa usein vähäisetkin minuutit kuluvat yliyrittämisen tuottamaan koohottamiseen. Periaate on siis ollut oikea, mutta nykykiekossa erikoistilanteet näyttelevät niin suurta osaa pelitapahtumasta, että myös näissä olisi uskallettava antaa nuorillekin miehille mahdollisuus kokeilla rajojaan ja hankkia kannuksiaan.

Helppoahan tämä ei ole, mutta jotain olisi pakko yrittää, jotta ensi kaudella Sandell, Mattila ja Korhonen pystyisivät hoitamaan isomman vastuun kunnialla. Seuraava ikäluokka on astumassa sisään ja rotaatio tai ei - 2-3 paikkaa kokoonpanosta on varattava heille. Tilaa on siis raivattava konkariosastosta, vaikka sopimuksen tarjoamatta jättäminen "vanhalle uskolliselle soturille" usein nähdäänkin erittäin tylynä ja kunniattomana toimenpiteenä. Kaikille ei pystytä tarjoamaan +40-vuotiaaksi asti sellaista roolia, joka palvelisi seuran strategiaa.

Toinen tilanraivauskeino on se, että myös niistä omista pojista, jotka panostuksesta huolimatta jäävät junnaamaan paikalleen tai jopa taantuvat, uskalletaan luopua. Mitä sitten, jos kaveri lyökin itsensä läpi toisessa ympäristössä? Hyvä juttu hänelle ja tervetuloa myöhemmin valmiina pelaajana takaisin. On aivan turha surra ja jälkiviisastella näiden tapausten perään, vaan pitää keskittyä seuraaviin kandidaatteihin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Fanin on tietysti helppo minkä tahansa epäonnistuneen kauden (ja varsinkin pitkän epäonnistuiden kausien sarjan!) jälkeen jälkiviisauden koko ruumiin täyttävää henkeä puhkuen todeta, että "joo, mulle olis riittäny pari sijaa vähempikin!"

Ajttelet asiaa jälkiviisaudella.

ilves on tehnyt voitollista tulosta, pientä, ok. Nämä menestymällä 6 - 8 sijoilla. JOS ajatellaan, että nämä 6 – 8 sijoitus olisi ”uhrattu” kasvattamaan ”mestaruus roosteria” enemmän kuin nyt, niin olisiko menestys ollut heikompi? Ehkä 7 – 11? Paljonko se olisi tuntunut taloudellisessa mielessä?

Tuskin paljoakaan.

Seurajohdon tehtävä on nähdä nämä asiat pitemmällä tähtäimellä. Se on niiden homma. Nyt on tempoiltu ja valittu vääriä ihmisiä ja pelaajia ja valmentajia ajatellen tätä huikeata potentiaalia joka joukkueen junnu työstä nousisi.

NYT on se viimeinen hetki nähdä asian tila, ja satsata siihen, että runko voisi olla ”omia poikia”, mutta oikeastaan tässä ollaan juuri menty oikeaan suuntaan tällä kaudella. Marko sai jatkaa, Sammeli, Korhonen ja Mattila otettiin mukaan(juu nyt osa on Lekissä, mikä on ok, jos se osataan hyödyntää. . meillä on kuitenkin VV ja RH etc. vielä kentällä)

joten . . ulosottomiestä ei tarvitse pelätä jos toiminta on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Hei puhutaan Tampereesta ja vaikka meillä on ”naapuri” pthyi, talousalueesta, jossa raha ei ole este menestymiselle.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mun toteamuksessani ja näkemyksessäni ei ole tippaakaan jälkiviisautta. Ilves on viime kausille koonnut joukkueen, joka onnistuessaan päätyy sijoille 5-8, ja tämän asian olen myös ennen jokaisen kauden alkua täällä julkisesti lausunut.

On hienoa nähdä että Ilves on sinun mielestäsi onnistunut jokaisena kautena viime vuosina. Minusta näin ei ole, vaan onnistuessaan joukkueen olisi pitänyt pystyä parempaan lopputulokseen. Hienoa kuitenkin, että edes valmentajan vaihdokset eivät ole katkaisseet tätä menestysputkea.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen joukkue on onnistunut - Ilves organisaationa ei.

Tästä ja monesta muustakin asiasta olemme niin samaa mieltä, että voisi kysyä että mitä hittoa me oikeastaan tässä kinaamme. No, emmehän me kinaakaan - katsomme vain asioita eri perspektiivistä.

Ainoana varsinaisena vastaväitteenä esitän pitkään kommenttiisi, missä silppusit viestini nettikeskustelutyyliin pikkupäreiksi, tulee tämä, kun kirjoitin:

"Fanin on tietysti helppo minkä tahansa epäonnistuneen kauden (ja varsinkin pitkän epäonnistuiden kausien sarjan!) jälkeen jälkiviisauden koko ruumiin täyttävää henkeä puhkuen todeta, että "joo, mulle olis riittäny pari sijaa vähempikin!""

Niin enhän minä syyttänyt sinua jälkiviisaudesta, puhuin faneista yleisellä tasolla, sillä jokaisen keskinkertaisen kauden jälkeen saan kuulla tavallisilta pitkän linjan kannattajilta, kuinka viime kautena olisi pitänyt satsata tulevaisuuteen.

Mutta on huomattava, että ennen kautta fani ei koskaan ole samaa mieltä, vaan kesällä puhkutaan aitoilvesläistä intomieltä täynnä siitä, kuinka Werner on uusi Murphy ja Koreis Stefan ja tällä porukalla painetaan päätyyn saakka.

Siis toistan: sinä et ole jälkiviisas, mutta fanit pääsääntöisesti ovat.

Ja Tampereen kaltaisella kahden kiekkojengin ja pitkien perinteitten paikkakunnalla he ovat sitä aivan erityisen voimakkaasti.

--------

Mitä sitten tähän "Nyt satsataan tulevaisuuteen!" -markkinointiin tulee, on se kovasti vaikeata, ja talven turmiollisissa tappioputkissa lippukassan raksutus vaimenee taatusti tyystin.

Ja sitä ei talous eikä varsinkaan nykyjohto kestäisi.

--------------

Pessimistinä en itseäni näe. Organisaation suhteen satun tuntemaan olemassa olevat realiteetit ja vedän johtopäätökseni niistä.

Pikemminkin ajatukseni siitä, että vielä tällä kaudella voisimme edetä pitkällekin, on pitkän linjan ilvesläisen loputonta (ja varmaan lapsellistakin) optimismia.

Eli uskon, että jos saisimme jostain hankittua kunnon pakin, pahoja loukkaantumisia ei sattuisi ja ennen kaikkea jos se parhaimmillaan toteutuva pelillinen yleisilmeemme saataisiin erästä ja pelistä toiseen kantavaksi linjaksi, niin miksemme voisi kokea vielä monta ihmettä jäällä.

En minä sitä mahdollisuutta olisi valmis vaihtamaan tiukkaan säästölinjaan tänäkin kautena.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Unohtui muuten korostaa VV:n ja/tai RH:n vastuun pienentämistä saati ulostamista vaatineille (ketään kirjoittajaa henkilökohtaisesti nimeämättä), että ilman heitä Ilveksen saldo saattaisi olla about 10 pistettä heikompi. Parivaljakon lopputuloksen kannalta elintärkeä AV-pelaaminen on aivan maailmanluokkaa, minkä Sakke on nähnyt jo aikoja sitten, ja kynnys peluuttaa esim. näissä erikoistilanteissa "rohkeasti omia nuoria" on kyllä valtavan korkea. Kun on vielä lopultakin saavutettu tilanne, jossa pappojen muu pelillinen vastuu on voitu rajoittaa paljon pienemmäksi, heidän syrjäyttämiselleeen ovat perusteet vähissä.

Varmasti jokainen paikalla ollut huomasi tiistainakin parivaljakon briljantin erikoistilanneosaamisen liigan parasta ylivoimaa vastaan - aina aloitukseen (mennen tullen Ilveksen paras aloittaja), ja usein lennosta jäälle vielä saman alivoiman aikana. Ja kaiken huipuksi VV on maskipelaajana YV:hen edelleen pääsarjatasomme aatelia. Nöyrä, kokenut joukkuepelaaja, joka ei ota koskaan tyhmiä jäähyjä (vrt. esim. Peltola).


Nuorten kannalta yhtälö on todellakin hankala tämän(kin) tason ammattitaidon rinnalla.



Ranger
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunto kysyy ja vastaa

Ketjunavaajan valtuutuksella kaivan esiin pienen meissä jokaisessa asuvan petterisihvosen ja hämmennän soppaa.

Onko Ilveksen juniorit muka lahjakkaita?
- Olipa hassu kysymys. 87-93 ikäluokissa Ilveksellä kiekkoilee nuoria, joille tulee yhteensä satoja - ehkä nelinumeroinenkin määrä - poikien ja nuorten maaotteluja. Paljon NHL-varauksia ja useita liigapelaajia. Siis ainakin nuorten maajoukkuevalmentajien ja agenttien mielestä ovat huippulahjakkaita. Oliko Marja-Liisa Kirvesniemi (Hämäläinen) lahjakas? Ennen kuin hän sai todellisen mahdollisuuden Suomen kansa nauroi hänelle.

No okei, Sami Sandell ei taida olla lahjakas?
- Tuota ... ainakin oli aina ikäluokkansa kärkinimiä ennen Kanadaan lähtöä. Korkein suomalainen varaus WHL:aan, Don Meehanin valinta suomalaisista kasiseiskoista. Ensimmäinen WHL-kausi epäonninen siinä mielessä, että AHL-pelurit pelasivat WHL:ssä NHL-lakon vuoksi, mutta jälkimmäisellä kaudella eteni tasatahtia loukkaantumiseen saakka Codey Burkin kanssa. Tulokaskaudella Suomessakin 19-vuotiaana, armeijassa, pienellä peliajalla, huonossa valmennuksessa 10 tehopistettä.

Taitaa olla näitä silkkihansikas nuorukaisia?
- Varmaankin unelias sellainen. Toisaalta teki äärimmäisen rohkean liikkeen lähtiessään 17-vuotiaana yksin toiselle puolelle maailmaa ilman suurempaa kielitaitoa oppiakseen erilaista pelityyliä. Brandon on kaukaisin WHL-paikkakunta eli pisimmät bussimatkat. Raipe sanoi, että jos siellä pärjää, niin pärjää kaikkialla. Ilveksen johto tosin vaihtui Sandellin ollessa Kanadassa, eikä nykyjohdolla ollut hajuakaan. Valitsi muutamasta liigaseurasta kuitenkin koti-Ilveksen, kun täällä oli tämä IP-projekti. Mutta varmasti on myös peiliin katsomista, niin kuin lähes kaikilla parikymppisillä.

Onko sitten jotain kykyjä puolustavaksi hyökkääjäksi?
- No ainakin ennen oli pelkästään hyökkäävä. Erittäin hyvä oli ylivoimalla.

No, entäs oliko näistä korhosista, huhtaloista ja mattiloista mihinkään?
- Kaikki erittäin potentiaalisia liigapelaajia. Huhtalalla loistava laukaus, Korhonen erinomainen luistelija ja Mattilalla hyvä pelinluku. Nyt kaikki saavat taas peliaikaa ja alkaa kunto ja itseluottamus parantua. Mattila ja Korhonen pääsivät nyt yhteen LeKissä ja ketjussa lisäksi Hilden. Eilen pojat mukana neljässä maalissa. Täytyy vain toivoa, että Ilveksen johto käy usein katsomassa ja pitää yhteyttä. Tapparaan on LeKistä lyhyt matka.

Raivasiko Lehtivuori paikan liigasta?
- Ookkona pässi. Tyhmä kysymys. Totta mooses raivasi. On Ipan paras kiekollinen pakki.

Ei kun ajattelin, mitä olisi käynyt jos Jere olisi tullut Ipaan?
- Niin tosiaan. Ei kai se ole salaisuus, että se oli vain pieniä asioita vaille. Tosiaankin kukahan sitten olisi ollut sivussa? Varmaankin Joonas, kun kiekollinen Jere olisi tullut ja pelannut maaottelutaukoon asti. No se oli meidän onni, että Jere valitsi Kärpät. Muuten joutuisin täällä todistelemaan, että kyllä se Joonas Lehtivuori on lahjakas.

No nuoret on pelkkää kultaa vai?
- No ei todellakaan. Useat heistä on laiskoja ja uusavuttomia. Tosin mikään ei ole kauheasti muuttunut. Ei Ketolan Vellu tai Niemisen Veikko nyt mitään ahkeruuden huippuja ollut.

Miltä Ilveksen oma pakkituotanto näyttää?
- No kerroinhan sinulle muutama vuosi sitten, että 80-luvun alkupuolelta tulee enemmän kyvykkäitä pakkeja kuin hyökkääjiä, kun taas 87-93 ikäluokista ei tule kovinkaan paljon pakkeja. Hyökkääjiä tulee sitäkin runsaammin sitten.

No teillä on sitten paljon nuorukaisia hyökkäyksessä?
- Jeps!

Mutta tilastojen mukaan teillä taitaa olla liigan vanhin hyökkääjistö?
- Häh!

Nii-in kaksi alle 25-vuotiasta ja toinen saa hädin tuskin peliaikaa?
- Täytyypä tarkastaa

Onko Sakke hyvä koutsi?
- Pidän kyllä hyvänä. Saken joukkue liikkuu hyvin ja pelaa mielekästä kiekkoa. Minusta kuitenkin tuntui, että ei Sakke ajatellut Ipaa pitkäjänteisesti, koska hänen piti siirtyä takaisin muihin hommiin. Jos kuitenkin jatkaa, niin hyvä niin. Mutta tällöin täytyy ajatella Ilvestä pitkälläkin jänteellä. Sakke ei taida olla uuttera kehittämään nuorukaisia (opastus&palaverit), joten Ilveksen johdon tulee ottaa ohjia käsiin esim. kakkosvalkun valitsemisessa. Jonkun täytyy viedä Ilvestä eteenpäin myös pitkällä jänteellä. Muuten menetämme pian huippulupaavat hyökkääjät. Rask ja Sointukin ovat jo varausiässä ja tarvitsevat Ilvekseltä signaalin, että Ilveksessä myöskin tehdään eikä puhuta.

Näetkö Ilveksen tulevaisuuden synkkänä?
- En vaan äärimmäisen valoisana, jos nyt tehdään oikeita asioita. Meillä on aivan mieletön pääoma oman tehtaan varastossa odottamassa jalostusta. Näen mahdollisuuden pitkäaikaiseen dynastiaan, enkä vain yhden kauden onnistumiseen. Vaikkakin se voi tulla jo tälläkin kaudella.

Onko jotain terveisiä ilves-johdolle?
- No onnittele heitä vaikka viimeisestä huippusuorituksesta ekalta Pikku-Pohjolaleiriltä. Kysy vaikka hallituksen tai toimiston väeltä, että ketkä tekivät suurimman vaikutuksen. Ja näyttele yllättynyttä, jos ne ei tiedä yhtään nimeä. Ja ole positiivisesti yllättynyt, jos ne tietää..yhdenkin. Minä tiedän kyllä ja taitaa Juha Junnokin jo tietää.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Riski kannattaa ?

Jypin alkukausi on mennyt hyvin sekä kentällä että kentän ulkopuolella.
Alkukaudella Jypin otteluissa on ollut +661 katsojaa/ottelu enemmän kuin viime alkukaudella (lähde:nelonen).

Nopealla laskutavalla 661(lisäys)*13(kotiottelut)*15(arvioitu keskihinta) = 128.895 € eli koko kaudella noin 250.000 € pelkkinä lipputuloina.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketjunavaajan valtuutuksella kaivan esiin pienen meissä jokaisessa asuvan petterisihvosen ja hämmennän soppaa.

[ Onko Sakke hyvä koutsi?
- Pidän kyllä hyvänä. Saken joukkue liikkuu hyvin ja pelaa mielekästä kiekkoa. Minusta kuitenkin tuntui, että ei Sakke ajatellut Ipaa pitkäjänteisesti, koska hänen piti siirtyä takaisin muihin hommiin. Jos kuitenkin jatkaa, niin hyvä niin. Mutta tällöin täytyy ajatella Ilvestä pitkälläkin jänteellä. Sakke ei taida olla uuttera kehittämään nuorukaisia (opastus&palaverit), joten Ilveksen johdon tulee ottaa ohjia käsiin esim. kakkosvalkun valitsemisessa. Jonkun täytyy viedä Ilvestä eteenpäin myös pitkällä jänteellä. Muuten menetämme pian huippulupaavat hyökkääjät. Rask ja Sointukin ovat jo varausiässä ja tarvitsevat Ilvekseltä signaalin, että Ilveksessä myöskin tehdään eikä puhuta.

Näetkö Ilveksen tulevaisuuden synkkänä?
- En vaan äärimmäisen valoisana, jos nyt tehdään oikeita asioita. Meillä on aivan mieletön pääoma oman tehtaan varastossa odottamassa jalostusta. Näen mahdollisuuden pitkäaikaiseen dynastiaan, enkä vain yhden kauden onnistumiseen. Vaikkakin se voi tulla jo tälläkin kaudella.

Onko jotain terveisiä ilves-johdolle?
- No onnittele heitä vaikka viimeisestä huippusuorituksesta ekalta Pikku-Pohjolaleiriltä. Kysy vaikka hallituksen tai toimiston väeltä, että ketkä tekivät suurimman vaikutuksen. Ja näyttele yllättynyttä, jos ne ei tiedä yhtään nimeä. Ja ole positiivisesti yllättynyt, jos ne tietää..yhdenkin. Minä tiedän kyllä ja taitaa Juha Junnokin jo tietää.

Tuo Kunto-kuoman esiintuoma kakkosvalkku-kysymys on kyllä äärimmäisen tärkeä.

Ilves tarvitsisi ehdottomasti nuorten kehittämisestä innostuneen - sanoisin jopa intohimoisesti lajia rakastavan - kakkoskoutsin.

Kaikki on kuitenkin aina yksilöistä kiinni. Julkilausumat, strategiset linjanvedot ja muut ovat pelkkää sanahelinää, ellei papereiden takana seiso asiaansa uskovia ammattilaisia.

Minä en siis usko, että nykyjohdon kipparoima Ilves-laiva ottaisi uusia suuntia (syistä joita olen selvittänyt yllä), mutta yksikin yksilö voisi saada paljon aikaan.

Ja toisaalta jos halutaan jatkaa nykyisellä kakkoskoutsilla, ei täysipäiväisen Akatemian rehtorin palkkaaminenkaan mikään suuri uhraus olisi; vähemmänhän siihen rahaa hukkuisi kuin yhteen hutihankintaan ja hyöty olisi moninkertainen.

Kaikkein vähiten tarvitaan puhetta nuoriin satsaamista. Ja eniten tarvitaan tekoja tälläkin osastolla.

En nyt ole varma, uskooko Kunto itsekään dynastiaan, mikäli saa tietää että hallitukselta ja koko toimistonväeltä menee sormi suuhun ja hampaitten lomasta irtoaa pelkkää äimistinyttä ähinää, jos heiltä Pikku-Pohjola-leiristä aletaan kysellä.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tarvitsisi ehdottomasti nuorten kehittämisestä innostuneen - sanoisin jopa intohimoisesti lajia rakastavan - kakkoskoutsin.

Minä en siis usko, että nykyjohdon kipparoima Ilves-laiva ottaisi uusia suuntia (syistä joita olen selvittänyt yllä), mutta yksikin yksilö voisi saada paljon aikaan.

Ja toisaalta jos halutaan jatkaa nykyisellä kakkoskoutsilla, ei täysipäiväisen Akatemian rehtorin palkkaaminenkaan mikään suuri uhraus olisi; vähemmänhän siihen rahaa hukkuisi kuin yhteen hutihankintaan ja hyöty olisi moninkertainen.

Niin, tällainen henkilö meiltä jo joukkueen sisältä löytyy. Pelaa vielä tällä hetkellä, mutta ripustaa keväällä hokkarit naulaan.

Kyseinen herra nauttii suurta kunnioitusta koko Suomessa, ennenkaikkea takuulla jokainen Ilves- juniori aivan pienemmästä kaikkein vanhimpaan ikäluokkaan arvostavat tätä henkilöä yli kaiken. Ja kuinka ollakaan, ihan varmasti jopa ne jästipäisimmät "päättäjät" organisaatiossa kuuntelisivat tätä henkilöä.

Kunpa vain nuo päättäjämme tajuaisivat, että Raipe on täydellinen henkilö vaikka tuoksi Akatemian rehtoriksi. Ja Raipe, jos kuka on ansainnut työpaikan Ilveksessä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Hyviä pointteja on tässä keskustelussa tullut esiin, monestakin asiasta. Jos itsekin koittaisin nostaa jotain esille, ettei keskustelu jäätyisi muutaman henkilön keskinäiseksi nokitteluksi.

Rangerin piiikki RH:n ja/tai VV:n ulostamista vaatineille osuu kyllä nilkkaan, vaikka uskoisin, ettei nimimerkkini suinkaan tullut Rangerille mieleen tuota kirjoittaessa. No, pidin tuota ilves.comin "Rakas Raipe, jatka!" -ketjua suurimpana vitsinä viime talven kääntyessä kevättä kohden. Siellä hyvinkin voimakkaasti huutelin vasta-argumetteja Raipen jatkamista vaatineille.

Okei, Raipe ja VV ovat tällä kaudella ottaneet jälleen paikkansa ja pelaavan liigan parasta alivoimaa. Hyökkäyspäässä tehot ovat jääneet suhteellisen pieniksi ja omaan päähän juuttuessa peliä ei usein poikki saada millään. Keskialueen ylitys tuottaa myös kaksikolle ongelmia. Kuitenkin, jos painopiste saadaan vastustajan päätyyn, niin paine pysyy siellä ihan hyvin. Todellisia maalipaikkoja kaksikko + Sandell eivät kuitenkaan paljoa pysty luomaan. Veskun ja varsinkin Raipen jatkamisessa on jotain hyvää, mutta jotain huonoakin. Paremmin kaksikko on kuitenkin pärjännyt kuin viime kaudella, mikä ei ollut kovin helposti ennustettavissa.

Ok, Raipe ja Vesku jatkoivat, samoin Mikko Peltola, joka on kyllä ollut luvattoman huono odotuksiin nähden (mihin odotuksiin?). Kuitenkin kolme potentiaalista pelipaikkaa nuorelle hyökkääjälupaukselle kahdestatoista menee näille "Papoille". Vielä kun muistetaan, että ykkösketjuun on hyvin vaikeaa junnuja istuttaa ja nelosessa hyökkäävän roolin junnun roikottaminen on sekin todella kyseenalaista. Jokainen voi sitten mielessään laskea, kuinka monta pelipaikkaa kuudesta nuo kolme varsinkin viime kaudella söivät. Tällä kaudella tilanne on joka tapauksessa parempi tältä osin.

Tämä kausi on kaikkien onneksi mennyt viime kautta selkeästi paremmin, joten kriittisyys on hieman vaikeampaa. Ainakin viime kauden osalta voin ihan rehellisesti sanoa, että ilman pappoja olisimme mielestäni voineet kehittää joukkuetta huomattavasti paremmin tätä kautta silmällä pitäen. Vai onko joku ihan oikeasti sitä mieltä, että Raipen, VV:n ja Peltolan peliä oli mukavampi katsella, kuin tällä kaudella esim. TPS:n mallin mukaista pelaamista? (sikäli typerä kysymys, että suurin osa vastaa "totta kai, koska Raipe on kuningas")

Viime kauden jälkeen olisin ollut valmis heittämään kaikki yli 35-vuotiaat pelimiehet mäelle ja ottamaan täksi kaudeksi tilalle omia junnuja ja potentiaalisia mestispelaajia. No, hankinnat olivatkin todella hyviä, jopa "mestispelaajia" parempia (Torkki, Järvinen, varauksella Männikkö). Onneksi papoista on saatu tosiaan enemmän irti kuin viime kaudella, mutta onko se nelosketju sittenkään oikea paikka Sandellille. Korhoselle LeKi on ihan oikeasti hyvä paikka, mutta Huhtalan olisin voinut Ilvespaidassa nähdä vielä tälläkin kaudella.

Vaikea sitä nyt on nähdä, mitä viime kaudella olisi kannattanut tehdä toisin, jotta tällä kaudella pärjättäisiin paremmin, koska menestyshän on nyt vähintäänkin "ihan jees" -tasoa. Toki tämän kauden menestys on ihan hiuskarvan varassa, sillä erot ovat yhä pieniä. Peli-ilme on kuitenkin ollut huomattavasti viime kausia parempi, mikä lämmittää ainakin itseäni niin monen pelillisesti todella heikon vuoden jälkeen.

Toivottavasti en poikennut liikaa aiheesta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Okei, Raipe ja VV ovat tällä kaudella ottaneet jälleen paikkansa ja pelaavan liigan parasta alivoimaa. Hyökkäyspäässä tehot ovat jääneet suhteellisen pieniksi ja omaan päähän juuttuessa peliä ei usein poikki saada millään.

Kohtuu paljon odotat kyllä Raipelta ja Veskulta hyökkäyspään tehojen osalta, kun Veskun maalipörssin kakkossija (siis Ilveksessä) ei riitä. Omasta mielestä Veskun 7 maalia on varsin hyvä saavutus eikä Raipen 3 maaliakaan ole mitenkään huonosti Raipelle. Pisteissä Vesku on sitten Ipan kolmonen ja Raipe ysi - ihan ok rooleihinsa nähden. Ja Raipekin on vain pisteen ja kahden päässä Torkista ja Männiköstä, jotka ovat pelanneet valtavasti enemmän ylivoimaa kuin Raipe.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Kohtuu paljon odotat kyllä Raipelta ja Veskulta hyökkäyspään tehojen osalta, kun Veskun maalipörssin kakkossija (siis Ilveksessä) ei riitä.

Kertooko tämä sitten enemmän muiden ketjujen tehottomuudesta vai Raipen ja Veskun tehokkuudesta? Ok, ihan hyvät tehot ovat, mutta kyllä tehot ovat liikaa ykkösnyrkin varassa. Myönnetään, että hyökkäsin hieman suotta Raipen ja Veskun tehojen kimppuun, sitä ei saisi koskaan tehdä ainakaan tarkistamatta asiaa.

Muuten pysyn aiemman kirjoitukseni takana; liike ei riitä nopeisiin suunnanmuutoksiin ja vastahyökkäyksiin (vaikka herrat melkein 2-1 hyökkäykseen Jokereita vastaan pääsivätkin, Vesku vaan ehti paitsioon).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kertooko tämä sitten enemmän muiden ketjujen tehottomuudesta vai Raipen ja Veskun tehokkuudesta? Ok, ihan hyvät tehot ovat, mutta kyllä tehot ovat liikaa ykkösnyrkin varassa.

Toki kertoo myös muiden ketjujen tehottomuudesta, mutta ei Veskun nykyinen tahti (noin 15 maalia kaudessa) huono ole missään tapauksessa. Se on pakko myöntää, että omasta mielestä tällä hetkellä saadaan käsittämättömän vähän irti Männiköstä, Peltolasta ja Määttäsestä. Välillä Määttänen oli melkoisessa iskussa, mutta viimeisissä peleissä tehot ovat antaneet odottaa itseään. Mutta potentiaalia Ilveksen joukkueessa ainakin on melkoisesti, kun nyt "yhdelläkin ketjulla voitetaan otteluita".
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki kertoo myös muiden ketjujen tehottomuudesta, mutta ei Veskun nykyinen tahti (noin 15 maalia kaudessa) huono ole missään tapauksessa. Se on pakko myöntää, että omasta mielestä tällä hetkellä saadaan käsittämättömän vähän irti Männiköstä, Peltolasta ja Määttäsestä. Välillä Määttänen oli melkoisessa iskussa, mutta viimeisissä peleissä tehot ovat antaneet odottaa itseään. Mutta potentiaalia Ilveksen joukkueessa ainakin on melkoisesti, kun nyt "yhdelläkin ketjulla voitetaan otteluita".

Niinpä, veit sanani.

En tiedä olenko yksin uskoni kanssa, mutta yhdellä tai kahdella pakkihankinnalla on oikeasti mahdollisuus mennä vaikka kuinka pitkälle keväällä. Lisäksi se kyllä vaatisi edellä mainitun kolmikon heräämistä ja Leinoselta hieman parempaa virettä. Potentiaalia tuossa joukkueessa on enemmän kuin vuosiin Ilveksessä. Ja on meillä keväällä yksi ässä vielä hihassa... Koko joukkue saattaa innostua taistelemaan aivan uudella tavalla, kun on mahdollisuus pelata Raipelle arvoisensa jäähyväiskausi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No nuoret on pelkkää kultaa vai?
- No ei todellakaan. Useat heistä on laiskoja ja uusavuttomia. Tosin mikään ei ole kauheasti muuttunut. Ei Ketolan Vellu tai Niemisen Veikko nyt mitään ahkeruuden huippuja ollut.
Kunto on kyllä lukenut Sihvosensa niin hyvin, että se normaali asiavirhekin mahtuu mukaan. Vellun asenteesta ja ahkeruudesta nimittäin saa todella moni ottaa mallia, ei välttämättä kannata mihinkään Niemiseen verrata.

Mutta se mitä oli tarkoitus tulla kertomaan, nimittäin tänään jos joku eksyy vihulaisen peliin Hakametsään niin kannattaa seurata miten Huhtala pärjää Ässien ykkösketjussa. Ainakin luottoa kaveriin löytyy kun pääsee Saarelan ja Tähtisen kanssa samaan ketjuun. Toisen epäonni on toisen onni.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
mutta yhdellä tai kahdella pakkihankinnalla
Julkeasti nappasin vain yhden pätkän tekstistäsi, pahoittelut siitä.

MUTTA, mistä kummasta Ilves taikoo kaksi joukkuetta vahvistavaa puolustajaa tilanteessa, jossa puolet liigajoukkueista etsii puolustajia ja rahalla mälläävä Jokerit tyytyy pakon edessä kolmikkoon Pentikäinen,Kantor ja Jarrett ?

Vaihtokauppa voisi olla yksi tie ja vaihdossa menevästä pelaajastakin olisi mukavaa yksimielisyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös