HIFK Fan Club ei vaadi seurajohtoon muutoksia!?

  • 81 802
  • 242

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Nuo lakana ja nettiadressi onnistuivat ainoastaan osittain tavoitteissaan. Näkyvyyttä ja puhetta tuli paljon, mutta joko johtoportaassa ymmärrettiin viesti tahalteen väärin tai sitten siellä ollaan tyhmempiä kuin olen ikinä luullutkaan.

Mielestäni fanien kannattaa nyt takoa kun rauta on kuumaa. Uusi lakana ja uusi adressi. Entistä selkeämmällä kielellä, ettei tässä ole enää pisteistä kyse.

Adressi on hieman nolo tapa vaikuttaa. Likapyykin pesua julkisesti, jota olen aikaisemmin vastustanut. Mutta kun ei viesti mene muuten perille niin siitä vaan uusi adressi. Ei tarvitse, eikä pidä mennä henkilöihin vaatimuksella, mutta voidaan kertoa minkälaisen HIFKin fanit haluavat.

Lakanoihin sitten suoraa puhetta:
Baxter, let them play!
Tuohimaa ulos!
Missä brändi?

Ehdottomasti paras tapa fanin osoittaa samalla tukea ja tyytymättömyyttä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lakanoihin sitten suoraa puhetta:
Baxter, let them play!
Tuohimaa ulos!
Missä brändi?

Ehdottomasti paras tapa fanin osoittaa samalla tukea ja tyytymättömyyttä.

Baxter, Let`s play hockey ! (Tämä olisi perinteinen HIFK-kommentti)
Pena ulos

Baxter muistaa kyllä vuoden 1976 Kanada Cupin, jonka Kanadan kannustuslaulu (??) on Let`s Play Hockey. Hänen on pakko tajuta, että "now, HIFK does not play hockey."

Tuohimaa siteraa tuntemattoman sotilaan Lammiota, kun toteaa että "tämä ei ole mikään punakaarti, joka..." Muistaako Tuohimaa ollenkaan minkä tyylinen johtaja Lammio oli. Haluatko jäädä "Lammiona" HIFK-kannattajien muistikuviin. Kysyn sinulta tämän Harri Tuohimaa. Luet ilmeisesti jatkoaikaa, koska osasit eilisen tämän ketjun viestini mukaan puhua "välittämisestä" mielenilmaisuiden yhteydessä. Harri Tuohimaa, sinun kannattaa muistaa, että tuntemattoman rakastettu johtaja oli "Koskela", ei "Lammio". HIFK kaipaa nyt Koskelan johtajuutta, ei herraskaista kukkoilua fanien suuntaan.
 

scholl

Jäsen
Miten olisi B-katsomoon lakana "fan club sucks!"?
Kansaa siirtyi todellakin niin paljon kesällä beestä deehen, joten kyllä katsomoiden välistä vuoropuhelua kannattaisi kokeilla.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten olisi B-katsomoon lakana "fan club sucks!"?
Kansaa siirtyi todellakin niin paljon kesällä beestä deehen, joten kyllä katsomoiden välistä vuoropuhelua kannattaisi kokeilla.

Kannattaakohan tässä nyt alkaa fanien kesken meuhkata? Kaikki eivät ole samaa mieltä, ei siitä tarvi juttua nostaa. Siitä tulee vaan haittaa vuosiksi eteenpäin ja se ohjaa voimavarat ihan väärään paikkaan.
 

HemmoP

Jäsen
Kannattaakohan tässä nyt alkaa fanien kesken meuhkata? Kaikki eivät ole samaa mieltä, ei siitä tarvi juttua nostaa. Siitä tulee vaan haittaa vuosiksi eteenpäin ja se ohjaa voimavarat ihan väärään paikkaan.


Erittäin samaa mieltä, että nimen omaan fanien ei keskenän pidä lähteä nokittelemaan. Samoin henkilöön kohdistuvat protestit ovat erittäin mauttomia ja typeriä.

Yhteinen teema voisi olla perinteitä kunnioittaen ja nykytilanteeseenkin hyvin sopiva " Let's play Hockey ! "-huuto ja iso lakana pedon+kilven kera. Ehkäpä pelaajatkin ottaisivat sen enemmän positiivisena kannatuksena kuin nähdyn lakanan jolla toki saatiin medianäkyvyyttä.

Paineet organisaatiossakin ovat kovat ja turha enää vaikeuttaa asiaa.
 

Stigu

Jäsen
En oikein ymmärrä näitä " olen samalla linjalla seurajohdon kanssa", tai " nyt ei kannata tehdä enää mitään", tai " ei enää paineita seurajohdolle"-mielipiteitä.

Kuvittele tilanne: Olet 30 vuotta ostanut keltaista Jaffaa, ja eräänä päivänä huomaat, että se maistuu erehdyttävästi blandatulta kissan kuselta (johtuen siitä, että Hartwallin tuotantolinjan vetäjä on päästänyt pullotushihnan väliin kiimaisen kissan, joka yrittää pariutua pullotuskoneen kanssa). Moni muukin kuluttaja on huomannut,että tuotteessa on jotain vikaa, ja asia on paisunut niin isoksi, että Hartwallin hallituksen täytyy kommentoida asiaa julkisesti. Hallituksen PJ kommentoikin:" Ilmeisesti olemme hallituksessa yhtä mieltä, ettei mitään toimenpiteitä tarvita. Mitään kriisiä ei ole, kissa pysyy siellä missä on. Tuotantolinjan vetäjää ei ole myöskään syytä erottaa. On se perkele ihmeellistä, että silloin kun Jaffa maistuu Jaffalta, niin kukaan ei valita. Heti kun se alkaa maistua kissankuselta, niin näitä valituksia alkaa ilmaantua."

Mikä on reaktiosi kuluttajana?
A) Ei kannata tehdä reklamaatiota, ei ne kuitenkaan saa sitä kissaa ulos sieltä pullotushihnan välistä
B) Ei kannata hemostuttaa Hartwallia, ne saattaa paineen alla hermostua ja kohta niissä Jaffapulloissa on kissan kusen lisäksi oksennusta ja karvoja
C) Asiasta täytyy reklamoida! Tuote ei vastaa odotuksia. Ja reklamointi täytyy kohdistaa:
C1) kissaan
C2) tuotantolinjan vetäjään
C3) Hallitukseen
C4) Hallitukseen ja tuotantolinjan vetäjään

IFK:n fani on kuluttaja, jolla on oikeus vaatia tuotteeseen muutoksia. Ilman IFK:n kannattajia seuralta häviävät ensin lipputulot ja sitten sponsorit. Uskon, että myös toimistossa ymmärretään tämä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Samoin henkilöön kohdistuvat protestit ovat erittäin mauttomia ja typeriä.

Yleisesti ottaen olen aivan samaa mieltä. Mutta Pentti Matikaisen 7 vuoden aikainen toiminta HIFK:n tj:na on jotain niin poikkeuksellisen ala-arvoista, että kissa pitää nostaa pöydälle. Mielestäni HIFK-fanikatsomon lakana "Pentti ulos" oli äärimmäisen älykäs sivallus. Ei sanaakaan valmentajasta, vaan kaikki huomio siiihen osoitteeseen, mistä näitä baxtereita ja kiva-harreja hankitaan. Baxterin kenkääminen on jääkiekkoiluun liittyvä asia ja Baxterin niskaan eivät kuulu millään muotoa vuodet 2000-2006, ne ovat Penan heiniä.

Itse asiassa Pena olisi ollut helpottunut, jos lakanassa olisi lukenut "Baxter ulos". Hän olisi ollut tarinan sankari, joka tuo meille uuden valmentajan. Jääkiekkoilullisesti on rankkaa, että HIFK seisoo toistaiseksi lujasti Baxterin takana. Mutta itse asiassa tämä on selvä signaali HIFK:n päättäjiltäkin siihen suuntaan, että Pena on suurin vastuullinen. Tässä tilanteessa ymmärrän tuon linjauksen. Älkää olko siitä huolissanne, etteivätkö Tuohimaa & co olisi oikeasti tajunneet sekä fanien tuskan että ongelman ytimen. Kyllähän mikä tahansa yritys suojaa mediassa itsensä, oli tilanne mikä hyvässä. Jos Nokian kännykät rupeaisivat räjähtelemään, Nokia ei laittaisi julkisuuteen tietoa, jonka mukaan yhtiö on nyt vitunmoisessa kusessa ja yrittää sammuttaa tulipaloa. Sen sijaan kerrottaisiin, että Nokian tuotteita koskevat reklamaatiot on huomioitu ja samalla muistutetaan kenties siitä, että maailmassa on myös paljon tyytyväisiä Nokian käyttäjiä. Mutta tietenkin yhtiön sisällä putoilisi päitä.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Paineet organisaatiossakin ovat kovat ja turha enää vaikeuttaa asiaa.

Höpö löpö. Nythän nimenomaan pitää lyödä lisää "pökköä pesään", jotta saadaan viesti perille ja muutoksia seurassa aikaan. Kyllä se alkaa väkisinkin tuntumaan, kun katsomäärät tippuvat, omille buuataan, ilmaistaan mielipiteitä lakanalla yms. otetaan kantaa asioihin.

Jos organisaatiossa olisi duunissa asiansa osaavia henkilöitä ja he hoitaisivat hommansa siten kun pitää, mitään syytä tällaisille mielenilmauksille ei olisi. Nyt kun hommat menee vähän väärään suuntaan on nimenomaan oikea aika ja paikka vaikuttaa muutoksen saamiseksi.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajatelmia...

IFK:n fani on kuluttaja, jolla on oikeus vaatia tuotteeseen muutoksia. Ilman IFK:n kannattajia seuralta häviävät ensin lipputulot ja sitten sponsorit. Uskon, että myös toimistossa ymmärretään tämä.
Näinhän sen pitäisi kaiketi unelmamaailmassa olla. Mutta ajatellaanpa hetkinen asiaa vaikkapa näin. Olet ostanut vaikkapa kaupasta aina samanlaisen pakastepizzan josta pidät ja jota on mukava mussuttaa jatkoaikaa lukiessaan. Yhtäkkiä huomaat kuitenkin valmistajan vaihtaneen tuotteesi uudelle valmistuskaavalle...ananakset on otettu pois ja tilalle laitettu vaikkapa suolakurkkua. Toinen tykkää ja toinen ei, yhtälailla jos pizza edelleen myy, niin toki saat esittää toiveesi asian suhteen, mutta tuskin saat siihen mitään muutosta koska yhtiö saa edellen rahansa ja se voi tuotannnollisesti olla vaikkapa hyödyllisempää kyseiselle yhtiölle. Itse esim kuluttajana tilasin nimeltä mainitsemattomasta CD levy nettikaupasta levyjä, kun tilausehdoissa sanottiin, että saan maksaa tuotteet laskulla. Mutta koskapa he olivat lisänneet ehtoihinsa pykälän jonka perusteella he saavat oman harkintansa mukaisesti muuttaa tilauksen postiennakoksi (jonka noutamatta palautumisesta sääntöjen mukaan veloitetaan 15 €) niin näin he myös menettelivät. Kyseltyäni asiasta miksi näin meneteltiin, sain perusteluksi, että jouku muu asuinalueeltani oli jättänyt tuotteensa noutamatta, joten minun piti otta tuote ennakkona ja edelleen, että tämä on heidän tapansa toimia. Ota tai jätä. Vaikka olikin hetken OT, mistä pyydän anteeksi, niin pointtini on se, että IFK:ssa katsovat oikeudekseen tehdä kiekkoa juuri niinkuin itselle on parasta. Ja jos ei kannattajalle kelpaa, niin aina voi vaihtaa seuraa jota kannattaa.
Omasta näkökulmastani katsottuna tämä ei ole kovinkaan kauaskatseista. Mutta laskenevat IFK:ssakin sen varaan, että kannatuspohjaa riittää aina. Ja senhän tässä fanitkin nyt näyttävät, kuten hoitajien mahd. lakossakin, ettei pystytä olemaan riittävän yhtä mieltä tästä asiasta= ei ole mitään kriisiä. Jos kuitenkin saataisiin aikaiseksi esim. se, että halli on tyhjä IFK kannattajista sanotaan vaikkapa 2 seuraavaa kotiottelua, niin jo alkaa toiminta IFK konttorissa. Mutta kuten jo viittasinkin, on riittävä osa tyytyväinen tähänkin tilaan, tai vetoaa siihen naurettavuuteen, että pelaajat ansaitsevat vaikeina aikoina kannatuksensa. Ensinnäkin pelaajat tekevät työtään, ja sitä heidän pitää tehdä parhaalla mahdollisella tavalla huolimatta siitä onko kannattajia vai ei. Toisekseen, kyllä uskon kaikkien kiekkoilijoiden arvostavan sellaisia kannattajia, jotka TODELLA NÄYTTÄVÄT rakastavansa seuraansa, ja jotka ovat valmiita isoihin tekoihin sen vuoksi, että seuraa myös johdetaan PARHAALLA MAHDOLLISELLA TAVALLA. Uskon, että sellaiseen seuraan haluavat myös pelaajat tulla, jossa kannatajat ovat näin vahvalla tunteella mukana tekemässä peliä. Eli uskalletaan antaa positiivista silloin kun on sen paikka ja negatiivista silloin kun on sen paikka.
Siksi ehdotankin, että seuraaviin IFK peleihin ei KUKAAN mene katsomaan, ennenkuin JOUKKUEEN TAUSTAVOIMAT MYÖNTÄVÄT ONGELMAT JA NÄYTTÄVÄT/ESITTÄVÄT NÄKEMYKSENSÄ SIITÄ MIHIN SUUNTAAN IFK:ta AIOTAAN TÄSTÄ ETEENPÄIN VIEDÄ!
Ja tästäkin mielipiteestä saan taas haukut, vaan ei se mitään. Mutta takaan sen, että kun pari ottelua pelataan tyhjälle hallille ja rahat jää tulematta. Niin jos ei johdon todellinen tarkoitus ole ajaa alas koko IFK:ta, niin sen jälkeen siellä kyllä VARMASTI myönnetään että kriisi on todellinen, ja ryhdytään sen vaatimiin tekoihin.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Siksi ehdotankin, että seuraaviin IFK peleihin ei KUKAAN mene katsomaan, ennenkuin JOUKKUEEN TAUSTAVOIMAT MYÖNTÄVÄT ONGELMAT JA NÄYTTÄVÄT/ESITTÄVÄT NÄKEMYKSENSÄ SIITÄ MIHIN SUUNTAAN IFK:ta AIOTAAN TÄSTÄ ETEENPÄIN VIEDÄ!

Luulisin, että ei tarvitsisi kuin kaikkien jatkoaikaan kirjoittavien IFK-fanien jäädä hallilta pois ensi torstain Saipa matsista, niin jo näkyisi. Porukalla sitten vaikka Lucky Fellows:n katsomaan matsia. :)

Iselläni boikotti on jatkunut tuosta Blues matsista alkaen ja jatkuu edelleenkin niin pitkään, kun myönnetään virheet ja jotain todellisia muutoksia tapahtuu.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Höpö löpö. Nythän nimenomaan pitää lyödä lisää "pökköä pesään", jotta saadaan viesti perille ja muutoksia seurassa aikaan. Kyllä se alkaa väkisinkin tuntumaan, kun katsomäärät tippuvat, omille buuataan, ilmaistaan mielipiteitä lakanalla yms. otetaan kantaa asioihin.

Jos organisaatiossa olisi duunissa asiansa osaavia henkilöitä ja he hoitaisivat hommansa siten kun pitää, mitään syytä tällaisille mielenilmauksille ei olisi. Nyt kun hommat menee vähän väärään suuntaan on nimenomaan oikea aika ja paikka vaikuttaa muutoksen saamiseksi.


Saipa ottelussahan nämä mielenilmaisut saisivat televisioitavana otteluna taatusti valtakunnallista julkisuutta.
 

J.Pursey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NyR, Chelsea
Fy fan Max!

Ei vaan, Max "hiuksista vittuun" Meder ei vaadi muutoksia. Kävin itsekin allekirjoittamassa tuon adressin. Kehoitan teitä kaikkia faneja, jotka kirjoittelette tänne saitille, ilmoittamaan myös sellaisille faneille tuosta adressista, jotka eivät tällä saitilla käy. Vitun sekavasti kirjoitettu, mutta eiköhän tuosta idea tullut selväksi, eli mahdollisimman paljon allekirjoituksia.

HIFK:n pelissä olen käynyt ensimmäisen kerran 2 -vuotiaana vuonna 1967 ja hetken kuuluin jopa noihin "Pena Putinin nuoriin", mutta en enää. Nimi löytyy listasta. Max teki adressin aloittajalle suuren palveluksen sillä Max "Karpaattien Nero" Mederin lausunnon jälkeenhän sinne suorastaan ryöpsähti nimiä!
 

Pate 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Mun mielestäni näitä Fanclubin edustajien haastatteluja on aika turha edes julkaista, koska kuten tiedämme, HIFK pitää näitä kavereita aika tiukasti talutusnuorassaan. Omaan pesään ei kannata kusta koskaan, mutta nämä kaverit pitävät organisaatiota enemmän tärkeänä kuin faneja. Syitä ja selityksiä on varmasti monia, eikä vaakakupissa varmaankaan paina vähiten oma asema. Eivät nämä kaverit halua organisaatiota suututtaa, koska ainakin julkinen eriävä mielipide ajaisi nämäkin heput suoraan pihanperälle koirankoppiin.

Tavallaan ymmärrän senkin puolen tässä asiassa, että tilannetta ei hämmennetä yhtään enempää lausumalla julkisuudessa HIFK:n edustajien lausunnoista poikkeavia mielipiteitä tai arvioita. Ja juuri siitä syystä lausunnot ovat hyvinkin odotettavia ja ainakin mulle niiden arvo on puhdas nolla. Ulkopuolisten silmissä voi hyvinkin olla juuri päinvastoin.
. . .
Likapyykkiä ei tietenkään pidä alkaa pestä tässä vaiheessa julkisesti, mutta jotakin konkreettista HIFK:n puolelta pitäisi esittää. Enää ei riitä, että sanotaan, ettei joukkue ehkä ole pelannut sellaista peliä kuin kannattajilla on ollut syytä olettaa.


HIFK Fan Club toimii luonnollisesti oman joukkueensa tukena. Yhdistyksenä emme halua tuoda negatiivista julkisuutta IFK:lle, ja lausunnot ovat toki koskeneet vain Fan Clubin kantaa asioihin pakottamatta muita samaan mielipiteeseen. IFK:n faneillakin on vahva osuus joukkueen imagossa, ja mielestämme lietsonta julkiseen protestointiin faniklubin johdosta käsin vahingoittaisi joukkueen mainetta.

Edelleen Fan Clubin päämääränä on IFK:n kannustaminen, eikä vallankumouksen provosointi. Itse en ymmärrä mikä tälle olisi vaihtoehtona, voisiko joukkueen fanijärjestö toimia omiaan vastaan? Se, että Fan Club on aina IFK:n tukena, ei tarkoita että olisimme sokean onnellisia IFK:n nykyisestä menestyksestä. Tiedostamme selvästi fanien kannan tilanteeseen ja hyväksymme asiallisen kritiikin, mutta koko seuran kannalta on terveempää että keskustelu käydään ryhmän sisällä. Tämä asia tullaan järjestämään muulla tavoin kuin julkisuudessa lokaa heittäen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Edelleen Fan Clubin päämääränä on IFK:n kannustaminen, eikä vallankumouksen provosointi...

Ymmärrän pointtisi täysin, mutta jos muutoksia tosissaan halutaan pitkän menestymättömyys-jakson takia, niin mikä muu tapa voi fanien toimesta toimia paremmin, kuin julkinen mielenilmaus pelissä. Jos esimerkiksi minä soitan Matikaiselle ja sanon, että ei tämä teidän (meidän) juttu nyt toimi taaskaan, niin eipä sillä soitolla paljon merkitystä ole. Sen sijaan lakanat ym. mielenilmaukset kyllä huomataan, ja toivottavasti myös oikein ymmärretään.

Ja IFK:n katsojaluvut laskevat koko ajan. Siinä on lakanan lisäksi aika selkeä merkki siitä, että jotain on pielessä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK Fan Club = TEHY?

Yhdistyksenä emme halua tuoda negatiivista julkisuutta IFK:lle, ja lausunnot ovat toki koskeneet vain Fan Clubin kantaa asioihin pakottamatta muita samaan mielipiteeseen.
Fan Clubin kanta eli sinun ja Max Mederin? Tekö muodostatte fan clubin kannan riippumatta siitä, että suurin osa fan clubilaisistakin haluaa muutosta? Se muutos ei tule perseitä nuolemalla vaan laittamalla painetta Hifkin osaamattomaan ja umpimätään organisaatioon. Lopettakaa tuo tosifani-leikki ja avatkaa silmänne. Ja kuka onkaan Hifkin oikea kannattaja, se joka haluaa rakkaan seuran raiskauksen jatkuvan hyväksymällä sen tai ummistamalla silmänsä vai se joka haluaa muutosta ja mätäpaiseet sieltä ulos?
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumman tukena?

Edelleen Fan Clubin päämääränä on IFK:n kannustaminen, eikä vallankumouksen provosointi. Itse en ymmärrä mikä tälle olisi vaihtoehtona, voisiko joukkueen fanijärjestö toimia omiaan vastaan?.
Eli koko kysymys on se, että onko fanclubin "missio" olla pelaajien tukena vai hallituksen tukena? Siinäpä vasta kysymys. Jos olette aikoinaan valinnut IFK:n seuraksenne juuri niistä syistä, mitä IFK on edustanut suomalaisessa jääkiekkoilussa. Ette te voi tosissaan väittää silloin, että tällaista paskaa pitäisi käydä kannattamassa millään tasolla. Jos me kannattajat toimimme isolta osin tämän toiminnan rahoittajina, ja katsomme, että meidät on ihan joka osa-alueella petetty nykyisen kaltaisella peli-ilmeellä sekä johtamisella. Ei silloin TODELLAKAAN ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa kannattajien taholta stoppi tällaiselle touhulle. Jos IFK aikoo tulevaisuudessakin jatkaa nyt valitsemallaan linjalla, niin silloin minulle henkilökohtaisestai on aivan sama onko IFK:ta olemassakaan suomen jääkiekkokartalla. Sillä tämä ei todellakaan edusta sitä, mitä varten itse olen IFK:n aikoinaan valinnut, sillä minulle ei pelkkä nimen kannattaminen riitä. Eli jos te fan clubilaiset edustatte sitä kannattajakuntaa, mitä narreilla on ollut jo viimeiset 17 vuotta, eli pelkkä nimen kannattaminen riittää teille, niin siitä vaan. Mutta ainakaan minulle itselleni ei riitä enää vähempi, kuin vakavasti tuloksellisuuttakin tavoitteleva "IFK TYYLILLÄ" pelaava IFK. Muunlaisille joukkueille en enää rahojani kanna. Tätä paskaa saavat maksella ilman minun rahojani. Mutta jos te fan clubilaiset edustatte todellakin sitä kannattajakuntaa joille kaikki paska käy kunhan nimi on IFK, niin ei kannata silloin tulla tänne ainakaan muita faneja pahemmin arvostelemaan.
Ainoa mitä enää tällä hetkellä voidaan IFK:n pelastamiseksi tehdä, on se, että KAIKKI kannattajat yhdessä laitamme stopin tälle touhulle ja näytämme, että tätä touhua voi tehdä, ja pitää tehdä, kunnollakin. Eli on todellakin aivan turha vedota tuohon kliseeseen, että joukkuetta pitää kannustaa missä tilanteessa tahansa. IFK kannattamisen yksi hienouksista on ollut juuri tuollainen etelä-eurooppalainen tunnetasoinen kannattaminen, missä joukkue saa hyvää silloin kun se sen ansaitsee ja paskaa silloin kun se sen ansaitsee. Ei tämmöistä nykyisen kaltaista toimintaa voi hyväksyä missään tapauksessa. HALUAN SEN AINOAN OIKEAN IFK HENGEN JA TYYLIN TAKAISIN, JA NOPEASTI. Kiitos!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK Fan Club edustaa omaa kannattajaryhmäänsä, ei kaikkia kannattajia, jos tämä on nyt epäselvää. Kyllähän maailmalla esim. ManU:n Fan Club on uskaltanut olla seuran omistavaa Glazerin perhettä vastustamassa, kun on nähnyt tilanteen sellaista vaativan. Ei siellä kyykitä seurajohdon suojeluksessa ja nöyristellä turhaan "herroja". Ymmärrän tietysti jollain tapaa HIFK:n Fan Clubin valitsemaa linjaa, vaikka en itse kykenisi tuon tyyliseen politiikkaan, jossa kaikki seuran johdon tekeminen hyväksytään kritiikittömästi, onneksi ei tarvitsekaan, huh-huh.

Tarina: "Harri "Lammio" Tuohimaa tulee paikalle, kun faneille esitetään jääkiekkoneppailua Nordiksella. Fanit keskustelevat keskenään: "Siinä se pikkuinen HIFK-puolustaja yrittää siivota maalinedustaa, eikä toista puolustajaa ole lähimaillakaan." "Juu, toista se oli ennen, kun Halkidis siivosi maalinedustan ja Timonen korjasi kiekon, avaten nopeasti hyökkäyksen sentterin kautta laitahyökkääjälle." Tähän Harri "Lammio" Tuohimaa: "Ei tätä ole pakko katsella, vaikka onkin ostanut kausikortin. Ei se kuulu kausikortin velvollisuuksiin." Kolmas fani (Lahtinen): "Joo, jos valitat pelityylistä, niin ne näyttää sulle sellaisen rätingin, jossa todistetaan että kun kaikki pelaajat katsoo vaan peiliin, niin 3 pisteen voittoja alkaa tulemaan." Harri "Lammio" Tuohimaa: "Se, joka ei kannusta HIFK:ta tietää, että häneen kohdistuu koko HIFK:n toimiston tuomio- ja toimeenpanovallan antamat rangaistusmahdollisuudet." To be continued...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tähän keskusteluun voisi lisätä vielä sen faktan, että se rahamäärä ja aika, jonka "lakana-fanit" + muut fanit ovat IFK:hon käyttäneet, oikeuttaa minkälaiseen mielenilmaukseen tahansa, jos se on (niinkuin tässä tapauksessa 100-varmasti on) tarpeellista.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen Fan Clubin päämääränä on IFK:n kannustaminen, eikä vallankumouksen provosointi. Itse en ymmärrä mikä tälle olisi vaihtoehtona, voisiko joukkueen fanijärjestö toimia omiaan vastaan? Se, että Fan Club on aina IFK:n tukena, ei tarkoita että olisimme sokean onnellisia IFK:n nykyisestä menestyksestä. Tiedostamme selvästi fanien kannan tilanteeseen ja hyväksymme asiallisen kritiikin, mutta koko seuran kannalta on terveempää että keskustelu käydään ryhmän sisällä. Tämä asia tullaan järjestämään muulla tavoin kuin julkisuudessa lokaa heittäen.

Yksi älyllisen epäehellisyyden muoto on toisen lausuman tahallinen väärinymmärrys ja tällainen on jokaisen tuntema tapa väistää keskustelua ikävistä asioista.

HIFK:n johto ja "virallinen fan club" haluavat nyt väistää keskustelua siitä mistä tässä vallankumouksessa on tosiasiassa kyse. Penan aikana 2000-luvulla HIFK ei ole faneilleen tarjonnut muuta kuin viihdettä hirtehisen mustan huumorin muodossa ainoana suunniteltuna ja onnistuneena valopilkkuna NHL-työsulkukaden vahvistukset. Siitä Penalle ja organisaatiolle propsit. Vahingossa on tullut jotain muitakin onnistumisia kuten Shedden, Salmelainen, Pärä. Megalomaanisten epäonnistumisen määrä alkaen kaikkiin suuntiin poltetuista silloista tyhmiin pelaajaulostuksiin ja ryssimisiin tyyliin Hirso, Häbä, Pelle Viltonen päättyen kerta toisensa jälkeen urheilulliseen pettymykseen ja lupailuihin paremmasta tulevasta on valtava.

Nyt kaudella 2007-2008 on kyllästymispiste saavutettu kun tunarointi on osunut kohdalleen kaikilla mahdollisilla saroilla: niin urheilullisella, imagollisella, peliviihde- jne ja tästä on nyt kyse.

Ne jotka lietsovat vallankumousta ja retostelevat tätä julkisesti tietävät nyt että dinojen ja penojen aikakaudella ei ole muuta asioihin vaikuttavaa tahoa kuin yes-miesten sisäpiiri eikä muutosta tai parannusta nykyisellään saada aikaiseksi muuten kuin julkisella painostuksella. Ja asioista olisi dinojen mielestä mukavampi tosiaan puhua vain ryhmän sisällä kuten "virallinen fan club" on nyt meille kertomassa.

Sinänsä minua harmittaa tämän hetkinen tilanne jo siksikin että esim. Paul Baxter on minusta sympaattinen, sisukkaan oloinen lyttynenäinen kanukki jonka olisin toivonut osaavan tuoda HIFKin peliin ryhtiä. Baxterinkin perimmäinen ambitio varmaankin on peluuttaa ensisijaisesti voittavaa kiekkoa saadakseen siitä näyttöjä NHL:n suuntaan. Ja HIFK:ssä on vain muutama pelaaja joita oikeasti en haluaisi punapaidoissa nähdä. Minä olen viimeiseen asti HIFK:n puolella mutta en hallituksen, Penan enkä "virallisen fan clubin". Te kaikki olette ohimeneviä ihmisiä joilla on omat henk. koht. lehmät ojassa. Kelle nykyinen organisaatio on työpaikka, kelle se on ilmainen kausikortti, jne. Minulla ei ole mitään muuta lehmää ojassa kuin syvä rakkaus HIFKiä kohtaan ja halu nähdä jotain parempaa.
 

Stigu

Jäsen
Minä olen viimeiseen asti HIFK:n puolella mutta en hallituksen, Penan enkä "virallisen fan clubin". Te kaikki olette ohimeneviä ihmisiä joilla on omat henk. koht. lehmät ojassa. Kelle nykyinen organisaatio on työpaikka, kelle se on ilmainen kausikortti, jne. Minulla ei ole mitään muuta lehmää ojassa kuin syvä rakkaus HIFKiä kohtaan ja halu nähdä jotain parempaa.
Hieno kirjoitus kaikenkaikkiaan, josta lainasin vain tuon lopun. Tämän hetken IFK on täydellinen osoitus juuri tästä "oma lehmä ojassa"-ajattelusta, missä seuran etua ei tunnu ajattelevan kukaan.
- RY:tä vetää 2 eläkeläistä, joiden intressit seuran suhteen lienevät pääosin oman edun tavoittelemisessa (miksi muuten esim. omistuspohjan laajentamista ei ole toteutettu?)
- seuran hallituksen puheenjohtajana on entinen pelaaja, jonka intresseissä on luultavasti vetää provikat hallitustyöskentelystä "etänä". Joka ainut kerta kun puheenjohtajalta jotain kommenttia kysytään, käyttää hän termejä "ilmeisesti", "en ole kuullut", jne. Muiden hallituksen jäsenten intresseistä ei ole vielä tietoa.
- seuran toimitusjohtajan intresseissä on pysyä TJ:n pallilla mahdollisimman kauan.
- seurassa on luultavasti kasapäin perskärpäsiä (tyyliin FC:n viralliset tahot) , jotka ajattelevat ensisijaisesti omia etuisuuksiaan (kausareita, Penan faxin ilmaista käyttöoikeutta, jne)
- ainoa henkilö, joka on Pentin aikana julkisuudessa maininnut samassa lauseessa sanat "IFK", "tavoite" ja "mestaruus" on nykyinen valmentaja.

IFK kaipaa nyt elpyäkseen voimakastahtoista henkilöä, joka omien etuisuuksiensa sijaan on aidosti huolissaan seurasta, sen menestymättömyydestä ja aneemisuudesta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK kaipaa nyt elpyäkseen voimakastahtoista henkilöä, joka omien etuisuuksiensa sijaan on aidosti huolissaan seurasta, sen menestymättömyydestä ja aneemisuudesta.

UTJ:ksi sellainen henkilö, joka tietää ja tuntee lajin nykymuodon täydellisen hyvin, omaa hyvät suhteet eri tahoihin, ja jolla on kunnianhimoa niin paljon, että urheilullinen menestyminen on lähes pakkomielle.

Valmentajaksi paljon menestystä saavuttanut persoona, joka saavuttaa pelaajien luottamuksen ja kunnioituksen ensimmäisistä treeneistä lähtien: Eli Summanen (yllätys,yllätys).

Eiköhän noilla lääkkeillä päästäisi oikealle tielle tässä hommassa.
 

bunghole

Jäsen
IFK kaipaa nyt elpyäkseen voimakastahtoista henkilöä, joka omien etuisuuksiensa sijaan on aidosti huolissaan seurasta, sen menestymättömyydestä ja aneemisuudesta.

En ole Penan sopimusta tai palkkakuitteja nähnyt mutta olen ymmärtänyt että kohtuullisen kovalla palkalla Penakin pelaa riippumatta menestyksestä. Mielestäni toimitusjohtaja saadaan motivoitua kannattavaan toimintaan tulospalkkauksella kuten esim. Junno on käsittääkseni ainakin aiemmin ollut. Ilmeisesti on vieläkin. Kun seura tekee tulosta niin TJ tienaa hyvin. Toisaalta jos seura kyntää niin TJ syö riisiä. Toki jokin takuupalkka täytyy olla mutta jos aikoo pärjätä niin tuotteen on oltava kunnossa. Raha motivoi kummasti yrittämään parhaansa. Pelkkä intohimo ei aina riitä, Penan motivaatiotasosta nyt en muutenkaan tiedä.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Raha motivoi kummasti yrittämään parhaansa. Pelkkä intohimo ei aina riitä, Penan motivaatiotasosta nyt en muutenkaan tiedä.

Raha varmaan motivoi, mutta olisi hyvä omata jotain taitojakin. En toki itsekään tiedä Penan motivaatiosta enkä työskentelytavoista, mutta julkisuuteen tulleen kuvan mukaan hän ainakin näyttäisi yrittävän parhaansa.

Patelle esittäisin kysymyksen: kumpi tuottaa HIFK:lle enemmän huonoa julkisuutta a) Pentti Matikainen b) hänen erottamistaan vaativat fanit? Itse väittäisin, että Penan erottamista vaativat tuovat hyvää julkisuutta HIFK:lle (ja erityisesti itselleen) ja huonoa mainosta Penalle ja muulle HIFK:n ammattitaidottomalle johdolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös