Pe 14.9.2007 Ässät - Lukko

  • 29 763
  • 139

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Satakunnan herrat

Täältä myös lähdössä kohtapuoliin Poria kohti ja toivottamaan patapaita #52 tervetulleeksi Isomäkeen. Kerrankin Pahi pääsee pelaamaan siinä hienommassa paidassa. Toivotaan että rankoo ainakin kerran-kaksi yyveellä... nimittäin luulen että tänään yv-mahdollisuuksia tulee roppakaupalla. Eiköhän Maveakin taas nappaa pelaaminen niin saadaan tarjottua lättyä maaliruiskun lapaan.

Pää-asia on kuitenkin perjantai-ilta ja odotettavissa oleva huikea tunnelma.

Kotiin päästy juuri, oli kyllä makoisaakin makoisampi voitto heti kauden alkuun. Ja tuo ylläoleva ennustuskin meni ihan kohtalaisen putkeen Saarelan painaessa ottelun tyylikkäimmän maalin. Siinä oli jo sitä porilaista tekemisen meininkiä.

Ässäpelaajista Häppölä ja Saarela olivat kyllä melkoisia lommoposkia, näki selvästi että nyt on harjoiteltu hyvin ja kovaa ja molemmat olivat todella hyvin pelissä mukana ja potkua riitti. Häppölällä elopaino tipahtanut viime kaudesta toistakymmentä kiloa niin näkyyhän tuo heti luistelussa, lukkopakit olivat aika isoissa vaikeuksissa Häpän kanssa. Lupaa todella hyvää tulevaa kautta ajatellen että ykkössentteri on fyysisesti noin loistavassa tikissä.

Hieno maku jäi pelistä kokonaisuutena. Jos jotain huonoa on pakko sanoa niin Padan kolmannen erän herpaantuminen, huolellinen pelaaminen unohtui mutta tuo mennee ihan vaan kauden alun piikkiin, nöyryys unohtui lähinnä nuoremmilta jannuilta.

Maalivahdit olivat yllättävänkin epävarmoja molemmissa päissä mutta onneksi kuitenkin Kapanen voitti lopulta tuonkin taiston päästämällä yhden vähemmän.

Lukosta jäi mieleen Toporowski, kaveri olisi aikas hyvä jääkiekkoilija mutta kun kuuppa ei kestä kaukalossa niin istuu jäähyaitiossa aivan liian paljon - siis oman joukkueensa kannalta. Tänäänhän tuo hyödytti vain Ässiä. Kiitokset siitä.

Tunnelma oli katossa - kuten Isomäessä on tapana.
Nasulia!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viittaat ilmeisesti siihen Saarelan saamaan 2+2 minuuttiseen, joka tuli ihan aiheesta kun Nordlundin legot menivät. Ihmetyttää kyllä miten tuomarikin on saatu näin epäreiluksi. Ehkä kuitenkin sen Lukon kirin takana oli ihan muut asiat kuin tuomari.

Todellakin Lukon kirin takana oli muut asiat. Jyri Rönniltä lähti homma lapasesta kolmannessa erässä, mutta Ässät antoi ihan itse Lukolle mahdollisuuden tulla tasoihin. Rönnin taakse ei voi piiloutua tässä asiassa, vaikka kuinka mieli tekisi. Eihän ammattilaisjoukkue muutenkaan anna periksi kahden maalin tappioasemassa... Lukko käytti tilaisuutensa, ja lopulta Ässien puolella oli jo kaikki kiekkoenkelit. Järkyttävä määrä tilanteita tuli kolmannessa erässä ja jatkoajalla.

Mitä pelaajiin tulee, mielestäni Lukko pelasi vähän liiankin hyvää fyysistä peliä. Onko Toivola vihdoin saanut oikeasti näköisensä lauman kasaan? Siklenka veteli välillä kädetkin korkealla, onneksi ketään ei tainnut pahemmin sattua. Tätä lausetta lainataan tiheään, mutta mielestäni oikeasti näin kävi. Se ei kuitenkaan tee tyhjäksi sitä, että välillä patapaitaa kolattiin miehekkäästi mm. Siklenkan toimesta pois kiekosta/tilanteesta aivan sääntöjen puitteissa. Kuten jo sanoin, jatkoa ajatellen pelottavan hyvin....

Viinanen oli paukauttaa ilmasta kiekon sisään suht. komeasti, Toporowski sitten osui ilmasta lopussa. Pakko myöntää, että hivenen ketutti. Kuitenkin pelissä oli Ässillä paljon onnistujia, paljon positiivista. Jatkoaika menikin enää toivoessa rankkarikisaa.

Kuiperin ja Kapasen haukkumista olen ihmetellen tässä lueskellut. Missähän pelissä minä olin, kun molemmat pärjäsivät mielestäni aika mukavasti. Varsinkin Kapanen ylitti kaikki odotukseni, ja ellei näe gamesavereiden lukumäärää suureksi, annan yhden vihjeen: menkää johonkin pallopeliin itse koettamaan. Kapanen todellakin otti ison pinon pelin kannalta elintärkeitä torjuntoja, eikä miehen piikkiin voi laittaa kuin pienin varauksin avausosuman.

Ja mitä tunnelmaan tulee, DNA-palvelujen äärellä on varmaan parempi, joopa joo......

Loppuun kaunein asia; Rob Hiseyn nepit ja veivit ovat ihaninta jääkiekossa. Oikeasti, vasta nyt tajuaa, mitä ilman oli viime kauden. Jos mies on keskenkuntoinen, mitä tapahtuu teräkunnossa. Lensi muutaman kerran aika mallikkaasti taklauksen jälkeen, sai osuumaa päähänkin taklauksissa, mutta hunajaisesti vei Lukon pakkeja. Valitettavasti osumat jäivät vielä puuttumaan, mutta niitä tulee. On aivan sama, miten helppo Robin kikkoja on kopioida ulkojäillä kenen tahansa janarin, pääasia, että Rob tekee niitä patapaidassa.
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
- Kapanen oli kokolailla hyvä, torjui ihan varman oloisesti (veikkaan että se ensimmäinenkin maali saattoi mennä pakin luistimesta), ei pudotellut kiekkoja eteensä tms. Tästä on hyvä jatkaa
Päinvastoin, itse katselin koko pelin siitä päädystä johon Lukko hyökkäsi, ja mielestäni Kapanen pomputteli todella pahasti koko ajan, eikä liimannut helppojakaan kiekkoja. Ensimmäinen maali oli Topon syöttöyritys, jonka Kapanen imaisi längillä sisään, olisi muuten mennyt ohi.

Itse pelistä sen verran, että pisteeseen olen todella tyytyväinen, peli oli viihdyttävää ja lopussa oli sellainen hurlumhei käynnissä Ässäpäädyssä että pääsi selvinpäinkin oikein kivasti huutamaan. Tosin noista paikoista tarvisi saada sisälle, jatkoajalla oli varmaankin 5 paikkaa tehdä maali, mutta kun ei niin ei.

Ai niin. Pelin ehdottomasti parasta antia oli taitoluistelijatyttö, joka mainosti jotain mikä ei nyt mieleen jäänyt. Siis oikeesti, meitsi alkaa seuraamaan taitoluistelua jos siellä on tuon näköisiä emäntiä!
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
koukkaaminen oli oikea tuomio

Kyllä. Jätti päivänselvän rankkarin viheltämättä, kun Saarenheimo kaadettiin kolmannen-erän lopussa läpiajossa;) Muutenkin sorsi vierailevaa Lukkoa läpi ottelun. Aivan persiistä tommoset tuomarit, kun eivät ymmärrä kotijoukkueen parasta. Säännöistä, niin väliä kun kuuntelis yleisöä.

Ole hyvä ja perehdy sääntökirjaan ennenkuin alat rankkaria huutamaan.
Sammalkangas pelasi tuon tilanteen äärettömän järkevästi. Pelasi juuri siten kuin karkaamassa oleva pelaaja pitääkin pelata pois eli loppuun asti välttää rankkarituomiota. Tuo oli niin sanottu järkevä kahden minuutin jäähy koukkaamisesta.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Ole hyvä ja perehdy sääntökirjaan ennenkuin alat rankkaria huutamaan.
Sammalkangas pelasi tuon tilanteen äärettömän järkevästi. Pelasi juuri siten kuin karkaamassa oleva pelaaja pitääkin pelata pois eli loppuun asti välttää rankkarituomiota. Tuo oli niin sanottu järkevä kahden minuutin jäähy koukkaamisesta.

Mielestäni läpiajossa olleella lukkolaisella (Saarenheimo vai Haataja?) ei ollut edes kiekkoa hallussaan rikkeen tapahtuessa, joten mielestäni ihan oikeutettua, että rankkaria EI vihelletty. Voi olla tietty, että näin väärin.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Pori oli paha paikka

Pelistä kotiutuneena ja hetken sulateltua täytyy sanoa, että oikea joukkue sai pelitilanteisiin nähden kaksi pistettä

1. erä alkoi vahvalla ässäpainostuksella kuten odottaa sopi, mutta sen jälkeen peli kääntyi kuin varkain Lukolle ja avausmaali saatiin tehtyä, kieltämättä pienellä Kapasen avustuksella.

Maalin jälkeen kentällä oli ainoastaan yksi joukkue aina toiselle erätauolle asti. Ässien tasoitusmaalia ennen Vehanen esitti Mustanaamioluokan torjunnan, mutta rebound palasi suoraan Häppölälle jolla oli helppo työ lyödä peli tasoihin.

Toinen patamaali oli Pahin tavaramerkki, kova lämäri n. 3 cm patjan yläpuolelle. Johtomaali tuli Lukon kannalta Pahimpaan paikkaan, sillä 1. erää oli tuossa vaiheessa jäljellä vain seitsemän sekuntia.

Toinen erä meni sivullekirjoittaneelta pääasiassa näköesteiden takana; seisomakatsomon asiantuntevia kommentteja kuunnellessa, sillä Isonmäen oheispalvelut eivät palvelleet ainakaan tätä asiakasta kovinkaan kustannustehokkaasti. Hallin ravintolapaikkojen lukumäärä ei kyllä vastaa yli kuuden tuhannen asiakkaan tarpeita. Joku siellä taisi yhden maalinkin tehdä.

Kolmas erä oli sitten taas keltapaitaisten, ässäjoukkueen keskittyessä lähinnä pelin rikkomiseen. Jäähyjä vihellettiinkin ja erän puolessavälissä 4-3 ylivoimalla heilahti Mike Siklenkan piiska ja peli oli 3-2.

Tasoitusmaali tuli viimeisellä mahdollisellä hetkellä, patapakin epäonnistuneen purun jälkeen Topo löi suoraan ilmasta pelin tasoihin. Jatkoaika mentiin Lukkomerkeissä, kunnes puoli minuuttia ennen sen päätöstä pääsi punapaidat hyökkäysalueelle ja Häppölä iski vastustamattomasti voittomaalin poikittaissyötöstä verkon perukoille.

Piste oli siis mielestäni tänään voitettu huonon alkupelin jälkeen. Huomenna lisää paskaa housuun ja narrien kaatoon.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
ÄssienÄssä kirjoitti:
Ole hyvä ja perehdy sääntökirjaan ennenkuin alat rankkaria huutamaan.

Ole hyvä vaan.

Olkku kirjoitti:
Kyllä. Jätti päivänselvän rankkarin viheltämättä, kun Saarenheimo kaadettiin kolmannen-erän lopussa läpiajossa;)

Mikähän tuo silmää nikkaava hymiö, tuolla tekstini perässä on? Olisiko paikalla perehtyä ironiaan? Myöskin voisit lukea, missä hengessä kirjoitettuun viestiin vastasin, vai?

ps.enköhän sääntökirjan jo osaa?
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Lukko käytti tilaisuutensa, ja lopulta Ässien puolella oli jo kaikki kiekkoenkelit. Järkyttävä määrä tilanteita tuli kolmannessa erässä ja jatkoajalla.
Kyllä, tästä ehdottomasti samaa mieltä. Oma tietämykseni ei riitä sanomaan mistä tuo Ässien lähes täydellinen jäätyminen johtui. Alkoiko varmistelu liian aikaisin? Loppuiko bensa? Vai tuliko Lukko vain niin kovaa päälle, että Ässät vain yksinkertaisesti jäi jyrän alle? Vai vähän kaikkia?

Siklenka veteli välillä kädetkin korkealla, onneksi ketään ei tainnut pahemmin sattua.
Noh, täytyy muistaa, että kaksimetrisen miehen kädet ovat luonnostaankin aika korkealla. Siklenkalta sopivan v-mäistä peliä kieltämättä. Meno jäällä ei tosiaankaan ole mitään liikkeen runoutta, mutta samapa tuo.

Kuitenkin pelissä oli Ässillä paljon onnistujia, paljon positiivista.
Totta. Ässät pelasi todella hyvin pari erää. Ja varsinkin koko jengi puolusti hyvin. Ilmeisesti ylivoimapeliäkin on vähän ehditty harjoitella, koska ainakin pirun paljon valmiimmalta se näytti kuin Lukon vastaava.

Muutenkin aika asiallisia pointteja jäsen peruspadan näppäimistöltä.

Periaatteessa kaikki olennainen taitaa olla eri kirjoittajien toimesta sanottu, mutta pari Lukon perisyntiäkin pitää nostaa esille:

-avaukset kestävät edelleen vähän liian kauan
-purkukiekot olivat välillä aika paskoja
-omissa kun lähdetään höntyilemään niin ongelmia on tiedossa

Mitäpä muuta... Kiekko pomppi aika pahasti molempien joukkueiden lavoissa. Oliko Isomäen (vai Isonmäen ???) jää niin paska kuin miltä se vaikutti vai tutisivatko kädet niin paljon? Ja kieltämättä se tauolla tupakkapaikalle jonottaminen vitutti, mutta se lienee enemmän tuon Ässäpuolen parannusehdotusketjun kamaa.

Näin tällä kertaa. Ihan OK sarja-avaus molemmilta joukkueilta. Jos joskus on kohtuullisen positiivinen fiilis tappion jälkeen, niin se on varmaan nyt. Ainoa hieman häiritsevä tekijä on se, että tappio tuli Ässille...
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Kyllä, tästä ehdottomasti samaa mieltä. Oma tietämykseni ei riitä sanomaan mistä tuo Ässien lähes täydellinen jäätyminen johtui. Alkoiko varmistelu liian aikaisin? Loppuiko bensa? Vai tuliko Lukko vain niin kovaa päälle, että Ässät vain yksinkertaisesti jäi jyrän alle? Vai vähän kaikkia?

Itse veikkaan syyksi sitä, että kunto ei vielä tässä vaiheessa kautta riitä toteuttamaan haluttua pelitapaa täyttä 60 minuuttia. Tällaisia lausuntoja Härkälä antoi jo harjoituspelien aikana, kun tuosta kolmannen erän passivoitumisesta jonkun harkkaottelun jälkeen häneltä kysyttiin. Eli tänään jalat vain loppuivat kesken.

Yksi lisäsyy on varmasti pelaajat toisen erän jälkeen vallannut hyvänolontunne.
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään se on toiminut vähintäänkin kohtalaisesti kaksi erää. Sitä en tiedä, miksi se piti vaihtaa kolmanteen erään passiivisempaan puolustuspelaamiseen, mutta ottavaksi osapuoleksi sillä taktiikalla Ässät ainakin joutui. 3-1 johto on kuitenkin liian pieni varmistettavaksi koko erän ajaksi, jos annat kaikki avaimet kaverille.

Tässähän tämä on tiivistettynä, juuri näin se meni. Olkun kommenteista saa parhaat naurut.

Harvoin on näin paljon vituttanut pistemenetys ja taas vituttaa. Anyway kauden avauspeliksi molemmiltakin joukkueilta varsin hyvä esitys, ei ollenkaan sellaista sekoilua mitä esim. viime kaudella. Lupaa hyvää, lupaa hyvää.

Toivonen!! Ässien ykköspakki ja muutkin onnistuivat hyvin, Konttinen hasardoi tietysti tuttuun tyyliin mutta taitoakin löytyy, Petre myös vähän ulalla. Kuiper miellytti ainakin meikäläistä, varmaa puolustuspelaamista.

Kapanen nyt imuroi sen ekan maalin, mutta oli sen jälkeen mies paikallaan. Verratkaapa nyt vaikka tuota liikenopeutta maailmaan hitaampaan maalivahtiin, erääseen Kaltiaiseen...

Hyökkäyskalusto myös lupaavassa kunnossa, Hiseystä on kyllä vielä paljon iloa, samoin Jesseltä ihan ok peli, mutta Tähtinen - missä pelaa? Häppölä on aivan eri mies kuin viime kaudella, hänkin tietää ilmeisesti nyt sen mitä Kapanen kommentoi lehdessä: "Poriin ei voi tulla pelleilemään." Mavea nyt ei varsinkaan jatkoajalla näyttänyt huvittavan homma enää yhtään, mutta syötteli sitten piruuttaan voittomaalin. On se vittumainen tyyppi.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tero, tuo meikäläisen hampaissa oleva pygmi pelasi tänään hienoimman pelinsä Ässäpaidassa, minkä minä olen nähnyt. Todella hyvää peliä 58 min. Tosiasia kuitenkin on, että Lukko sai yhden pisteen Teron takia. Jos Konttinen olisi pelannut miehensä, eikä yrittänyt leikkiä ah niin hienoa lentopalloilijaa, olisi Ässillä tänään kolme pistettä ja Lukolla 0. Tosiasia kuitenkin on, että ilman tuota mokaa ja kai mokansa kanssakin Konttinen taisi olla Ässien paras pakki ja Ässien top-3 mies.

Kapasen torjuntatyyli herätti meikäläisessä ihmetystä. Kiekot pomppivat, torjunta-asennot luvalla sanoen kummallisia ja mailapeliä ei ollenkaan. Esim ylivoimalla pitäisi molarin pystyä syöttämään purkukiekko edes oman sinisen yli. Kimmolla vaikeuksia jopa pysäyttää purkukiekot. Kuka auttais miestä, Matalamäkikö?? Alko taas vituttaa.

Häppölältä huikee peli, oma uskoni alkoi miestä koden hiipua keväällä, nyt se usko alkaa nousta viime pelien myötä. Mave ei ollut tänään maaginen, kunhan nyt järjesti Ässille kaks pistettä. Liekö eurojensa arvoinen. Pahi painoi maalin just silloin, kun sitä tarvittiin, lukolle moinen ei kelpaa? No, onhan niillä Yli-Junnila... Jesse on muuten 56 pisteen tahdissa, saas näkee petraako huomenna. Tähtinen aika hiljaa, ei tainnut jatkoerässä käydä kentällä. Hiseyllä kaks huimaa haastoa, jos sama meno jatkuu, leikkaan munani ja lähden päivystämään Robin kämpän lähelle. Kossu vetoa, että "ilmaveivi kakkonen" näkee päivänvalon tällä kaudella.

Kuiper oli pakeista huonoin, ekan erän jaksoi ihan hyvin, mutta kakkosessa ja etenkin kolmosessa oli koko ajan vaikeuksissa. Petre myös lievä pettymys, vajosi peruspakkien alle kolmannessa erässä. Toivonen oli ehkä vielä huonompi, mutta saa kaiken anteeksi kahdella ihan hyvällä töötillään.

Lugusta sen verran, että:
Vehanen imuroi Pahin lämärin. Veto oli hyvä, mutta Peten olis pitänyt ottaa ilman maskia tullut kolme sekuntia kestänyt viritys 10 sekuntia ennen erän loppua kiinni.

Toporowski on rotta. Toporowski on olematon jätkä, joka ei vastaa huutoon! Toporowski pelaa väärin.
Myykää Toporoski Poriin ja minä myyn tuhat fanipaitaa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Loppuiko bensa? Vai tuliko Lukko vain niin kovaa päälle, että Ässät vain yksinkertaisesti jäi jyrän alle? Vai vähän kaikkia?

Vaikutti kyllä, että loppui löpö.
Kaksi ekaa lugu oli kuitenkin jyrän alla ja peli olisi pitänyt ratkaista jo ekassa erässä.
Joka tapauksessa ÄSSÄT oli riittävästi parempi, että tulos oli ansaittu.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Lugusta sen verran, että:
Vehanen imuroi Pahin lämärin. Veto oli hyvä, mutta Peten olis pitänyt ottaa ilman maskia tullut kolme sekuntia kestänyt viritys 10 sekuntia ennen erän loppua kiinni.
Pahin lämäriä ei torju kukaan, ellei satu vahingossa kiekon tielle. Nyt ei sattunut, vaan kiekko meni juuri sen 3 cm patjan yläpuolelle.

Toporowski on rotta. Toporowski on olematon jätkä, joka ei vastaa huutoon! Toporowski pelaa väärin.
Myykää Toporoski Poriin ja minä myyn tuhat fanipaitaa.
Nyt ollaan asian ytimessä! Marko on myös perseestä ja kaatuilee turhaan ja mussuttaa.

Mutta silti, Topo on meidän, eikä se ole kaupan kuten jotkut toiset huorat

Ja kyllä, vähän harmittaa.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millaisilla kentillä Ässät pelasi yv:tä, jos ei kerran Petré saanut yhtään yv-aikaa? Oliko yv-kentät samat kuin kaksi ekaa, eli normaalit hyökkäyskolmikot ja pakkipareina Peltonen - Konttinen ja Sammalkangas - Toivonen? Jos kyllä, niin mielestäni aika erikoinen valinta jättää sekä Petré että Kuiper kokonaan pois yv:ltä. Jos taas esim. Saarelaa peluutettiin pakin paikalla yv:llä, niin sitten ymmärrän hieman paremmin.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Loppuiko bensa? Vai tuliko Lukko vain niin kovaa päälle, että Ässät vain yksinkertaisesti jäi jyrän alle? Vai vähän kaikkia?
Aika pahasti Ässät oli Lukon jaloissa viimeiset 15-20 min. Kovasti bensan loppumiselta vaikuttaa sillä niin hapoilla tuntui moni Ässäläinen menevän vaihtoon. Tämä onkin asia josta olisin Ässien kannattajan todella huolissani.
Kauden avauspeli, tässä vaiheessa kunnon pitäisi olla todellakin kondiksessa vaikkei pelillisten asioiden niinkään. Kauden alussa kun kesä treenattu kovaa ja keväällä pleijareiden lähestyessä ovat ne ajat jolloin valmentajan pitää saada joukkueen fyysinen kunto kohdalleen.
Mikäli tässä vaiheessa loppuu bensa, mitä tapahtuu sitten kuukauden päästä? Varsinkaan kun ei tuota fyysistä kuntoa treenata ollenkaan samalla laikka kauden aikana kuin kesällä.
Tähän kun lisätään vielä ne paljon huhutut asiat Ässien kesätreeneistä ja Pieniniemen vetämät kuntotreenit, olisin kyllä hieman huolissani.

Itse pelistä, täytyy myöntää että harvoin on ollut noin rauhallista paikallispeliä mitä 2 viimeistä erää oli. Kun ensimmäisen erän höyryt oli päästetty pihalle, pelin intensiteetti lässähti pahasti.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Millaisilla kentillä Ässät pelasi yv:tä, jos ei kerran Petré saanut yhtään yv-aikaa? Oliko yv-kentät samat kuin kaksi ekaa, eli normaalit hyökkäyskolmikot ja pakkipareina Peltonen - Konttinen ja Sammalkangas - Toivonen? Jos kyllä, niin mielestäni aika erikoinen valinta jättää sekä Petré että Kuiper kokonaan pois yv:ltä. Jos taas esim. Saarelaa peluutettiin pakin paikalla yv:llä, niin sitten ymmärrän hieman paremmin.

En ole mikään nero analysoimaan näitä, mutta yritän. Mielestäni juurikin kaksi ekaa kenttää toimi yv:ssä (plus Super-Jessen kolmikko sai myös jonkun yv-vaihdon), ja pakit olivat tosiaan mainitut. Eiköhän kauden aikana kuitenkin Henkalle ja Kuiperillekin siunaannu yv-minuutteja, hyvä olisi kokeilla, miten se menee. Siitä huolimatta, että nämä kaksikot selviytyivät viivalla jopa aika mallikkaasti. Toisesta erästä muistaakseni Konttiselta jäi mieleen jopa Forrest-mainen viivanpito erittäin vaikeasssa ja vaarallisessa tilanteessa.

Peltonen ei ollut vielä ihan huipputikissä, tasaviisikoin jopa ongelmissa omassa päässä. Siitä huolimatta voin todeta, että viivatyöskentelyssä nyt ei ollut mitään valittamista. Kuitenkin uskon, että tässä tilanteessa kun kiekollisia pakkeja on, kokeillaan jossain välissä myös Petré-Kuiper -kaksikkoa.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Toporowski on rotta. Toporowski on olematon jätkä, joka ei vastaa huutoon! Toporowski pelaa väärin.
Myykää Toporoski Poriin ja minä myyn tuhat fanipaitaa.
Pääsit juuri allekirjoitukseen. :hym:

Yön yli nukuttu ja edelleen närppii lievästi.

Itse unohdin eilen kehua Luomalaa ja Juntusta. Hyvää pelaamista kahteen suuntaan. Unohdin kehua myös sen takanamme olleen porilaiskannattajan, jonka suullinen anti oli: "Juntuneee, v*ttu sää oot ruma!", ja "Eepiiii, v*ttu sää oot tyhymä!".

Sitäpaitsi taitaa olla ensimmäinen Ässät - Lukko -ottelu pitkiin aikoihin josta ei seuraa pelikieltoja.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
- Viinanen hyvä, mutta kärsi Lammassaaren ohella Spruktsin keskenkuntoisuudesta.

Spruktsilla on käytäväpuheiden mukaan olkapää/kyynärpäävamma, joka estää esimerkiksi täysitehoisen laukomisen ja taklaukset. Ei kuulemma läpäissyt HPK:n lääkärintarkastusta.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Toinen oli alku Ässille ja loppu Lukolle ja kolmannen Ässät perseili Lukolle

Jos tarkoittaa toisen ERÄN loppua Lukolle niin kyllä sitä näkee niin eritavoin näköjään tapahtumia. Itse en ole miltei koskaan (ja kaveri oli samaa mieltä) nähnyt niin sysipaskaa Lukkoa kuin toisen erän taitteen jälkeen kaukalossa surffaillut tahdoton ja hengetön kettulauma. Kolmosen alkuun sitten Ässät lähtikin samaan velttoiluun ja homma sitten meni miten meni kun Lukko sitten taas alkoikin tsemppamaan. Tätä vasten oudoksuin Härkälän kommenttia sykkeen samana pysymisestä, omiin silmiini selkeästi paistoi että systeemi muuttui toisesta erästä perinteiseksi varmisteluksi ja annettiin pallo vapaaehtoisesti Raumalaisille ja laulu olikin valmis.

Onneksi Häppölä on aivan erimies viime kaudesta näin yhden pelin perusteella =)
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Aika pahasti Ässät oli Lukon jaloissa viimeiset 15-20 min. Kovasti bensan loppumiselta vaikuttaa sillä niin hapoilla tuntui moni Ässäläinen menevän vaihtoon. Tämä onkin asia josta olisin Ässien kannattajan todella huolissani.
Kauden avauspeli, tässä vaiheessa kunnon pitäisi olla todellakin kondiksessa vaikkei pelillisten asioiden niinkään. Kauden alussa kun kesä treenattu kovaa ja keväällä pleijareiden lähestyessä ovat ne ajat jolloin valmentajan pitää saada joukkueen fyysinen kunto kohdalleen.
Mikäli tässä vaiheessa loppuu bensa, mitä tapahtuu sitten kuukauden päästä? Varsinkaan kun ei tuota fyysistä kuntoa treenata ollenkaan samalla laikka kauden aikana kuin kesällä.
Tähän kun lisätään vielä ne paljon huhutut asiat Ässien kesätreeneistä ja Pieniniemen vetämät kuntotreenit, olisin kyllä hieman huolissani.

Meinaatko, että kuntohuippu on heti kauden alussa ja huippu jatkuu ja jatkuu vaan pitkälle kevääseen. Kauden alussa voi nimenomaan olla tukkoista ja jossain vuodenvaihteessa katsotaan kesätreenien tulosta ensimmäisen kerran tosissaan. Keväälle pitää keksiä se, miten huippukunto kestää loppuun asti.

Tosin oleellista on se, mikä oma kunto on suhteessa muihin milläkin hetkellä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät oli hyvä ja Lukon ongelma tulee kaudella olemaan edelleen se taidon puute. Ainoastaan Saarenheimon ketju pystyy pitämään kiekkoa, muut heittävät päätyyn. Sprukts olisi tuonut tätä taitoa, mutta kaveri on puulaakipelien kunnossa. Saa hoitaa itsensä kuntoon, kevättä varten NHL peleihin.

Ässien passivoituminen oli käsittämätöntä! Peli oli täysin hallinnassa, Lukon hyökkäykset ohjattiin kulmiin, eikä vaarallisia maalintekotilanteita tullut. Kolmannessa erässä tuntui, ettei pelaajat tienneet mitä tehdä. Oliko kysymys taktisesta muutoksesta vai kunnon loppumisesta, en tiedä. Jos kysymys oli taktisesta muutoksesta, se oli huono. Tai oikeammin taktiikka oli puolinainen, yritettiin hallita kiekkoa, eikä purettu kunnolla, mutta kuitenkaan ei hyökätty. Kunnon loppumiseen en usko, ei ammattilaiset voi olla noin heikossa kunnossa.

Jos passivoitui Ässät, niin teki myös Härkälä eli olisin odottanut Lukon pelin rikkomista pitkitetyilla vaihdoilla, ärsytyksellä, aikalisällä jne.

Toisaalta tämä on nähty usein. Kun tappiolla oleva joukkue saa hengen päälle sitä on vaikea pysäyttää tai oikeammin, kun johtavan joukkueen itseluottamus murenee, sitä on vaikea nostaa uudestaan.

Kapanen oli ensimmäistä maalia lukuunottamatta hyvä, mutta mailapelissä Antero Kivelän tasoa. Toivottavasti Kilpeläinen saa tänään mahdollisuuden.

Petren ja Kuiperin peluuttaminen Kuparisen ketjun takana oli hyvä veto, toivat rauhallisuutta kentällisen peliin. Ässien taitomäärä on tulevaisuuden kannalta loistava juttu, tässä kohtaa analyytikot saavat pitkän nenän. Hiseyn ketju pyöritti useasti nimenomaan taidolla.

Eilisen pelin ratkaisi Ässien pelaaminen omilla vahvuuksilla eli taidon kautta eikä lähtenyt, yleisön vaatimuksesta huolimatta, pelaamaan peliä Lukon vahvuuksilla eli fyysisyydellä. Erotuomari legenda Juholan mielipidettä lainaten, ihmettelen Lukon joukkueen ilmetta, kun ollaan palaamassa kahden päätuomarin käyttämiseen ja tuomarilinja tulee olemaan viime MM kisoissa ollut linja.

Ässien toiminta oheispalvelussa on käsittämätöntä!! Kaljabaarin henkilökunta on kakaroita ja vetäjät idiootteja!! Paljon jäi rahaa tulematta ja pahaa mieltä maksaville asiakkaille.

Patalioonan tilaisuus Winstonissa oli hieno ja oli mielenkiintoinen huomata, että fanikunta koostuu pääasiassa nuorista miehistä, naisia oli vähän joukossa.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Tosin oleellista on se, mikä oma kunto on suhteessa muihin milläkin hetkellä.

Kyllä kannattaa pitkävetoon tänään laittaa Ilveksen voitto Ässistä, jos kerran kunto loppui jo eilen kahden erän jälkeen. Mitenkä luulette Ässien isojen meisten palautuneen vajaassa vuorokaudessa?

Eilisestä pelistä täällä onkin jo kaikki puhuttu, joten siitä ei sen enempää.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kuiperin ja Kapasen haukkumista en ymmärrä minäkään.

Kuiper pelasi juurikin niin perusvarmasti, jota häneltä saattoi odottaakin. Kapanen puolestaan oli hyvä, ensimmäinen nyt meni Kimmolle, mutta kyllä kolmannessa erässä ja jatkoajalla tuli monen monta tärkeää koppia.

Mave ei ollut tällä kertaa maaginen, tuloksena siis vain 0+3. Saarelasta nyt ei mitään enää tarvi sanoakkaan ja Häppölä oli kuin uusi mies.

Toporowski-Saarenheimo-Haataja on kyllä todella vauhdikas ketju. Fobba-Kuparinen-Huhtala asetettiin pelaamaan näitä herroja vastaan ja suht hyvin saivat pidettyäkin.

Konttinen pelasi loistavan pelin, sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Ja antoi siinä ohella Lukolle pisteen. Karmaiseva virhe, mutta annetaan se nuorelle pelaajalle anteeksi. Olisi silti voinut vaikka antaa kiekon leijaille ylitseen, sen sijaan että se piti tiputtaa Topon lapaan.

Lukon koko joukkue on kyllä fyysisyyttä pursuava, painavia taklauksia tulee joka puolella kenttää. Ässiltä tänään Sammalkangas taisi kunnostautua fyysisimpänä.

Joensuu taisteli hienosti koko pelin ja tästä palkinnoksi saikin ohjurimaalinsa. Hisey oli oma itsensä, mahtavaa nähdä hänet taas ässäpaidassa.

Eka erä niukasti Ässille ja toinen selvästi. Kolmas ja jatkoaika Lukolle selvästi, sanoisin että oikein menivät pisteet tänään.

Kentällä ei tansseja nähty, harmi. Yksi matsi nähtiin katsomossa, 8 raumalaista vs 1 porilainen, tasuriin taisi päättyä? Muutoin ihan mukava tunnelma.

Aijjoo, ps. tästä etiäppäin on Lukko-mielisten turha Maven kaatumisista huudella, kun omassa joukkueessa pelaa muuan Saarenheimo. Läpi ottelun tuntui kosketuksesta lähtevän lentoon, tai ainakin pari volttia heittävän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös