Ensi kausi - Hankinnat

  • 881 080
  • 2 145
Tila
Viestiketju on suljettu.

nakkisormi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helge oli nähdäkseni hetkellisesti viivamiehenä yv:ssa ja oli siinä hommassa oma itsensä.

Helgen viivatyöskentely ylivoimassa oli harvoja pelillisiä asioita jotka jäi peleistä mieleen. Eihän me mitään Lepän stuntteja tarvita ensi kaudeksi, toinen Sami hoitaa hommat kotiin, kunhan pysyy kentällä eikä lähde perhetapahtumiin sopimattomiin nyrkkitappeluihin mukaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Onko kenelläkään tietoa onko Ossi Väänäsellä tarjouksia pöydällään änärin suunnalta ja jos ei niin aikookohan hakea paikkaa esim menemällä training campeille tyrkylle?

Itse tietenkin toivoisin, että vetäisi yhden hyvän kauden Jokereissa ja tavoittelisi paikkaa ensi kevään MM-kisoihin ja sitä kautta kenties takaisin änäriin.
 

GoldenWrist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tamin itkuraivarit
Melko näkymätön oli, mutta Rontin kohdalla se taitaa olla pelkästään plussaa.
Eli ei suurempia virheitä, perusvarmaa puolustustyöskentelyä.

Kiitos tästä. Aika perus Rontilta tuo kyllä kuulostaa, joten ihan hyvä mikäli Mika selvisi kuitenkin omalla normaalilla tasollaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Nyt kun alkaa näyttää varmalta, että Väänänen jatkaa Pohjois-Amerikassa ensi kaudella, todennäköistähän tuo on toki ollut kokoajan, niin on aika ottaa käyttöön plan-b ja alkaa kaivelemaan taas niitä kiekollisia pakkeja.

Jokereille on kuulemma pitkin kesää tarjottu lukuisia kovan profiilin pakkeja, mutta moni on saanut niin kovia tarjouksia mm. Sveitsistä ja Venäjältä, että ei ole Suomi-jengeillä mitään jakoa. Mietin vain onkohan tämän jannun paperit olleet Virmasen pöydällä?

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?pelaaja=1028
 
Viimeksi muokattu:

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Mietin vain onkohan tämän jannun paperit olleet Virmasen pöydällä?

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?pelaaja=1028
Brent Sopel siis.
Pisteiden valossa varmaankin hyvä pelaaja. Ongelma vain on se että tämän tason rekryt on täysin epärealistisia. "Jannun papereiden" vieressä Matin pöydällä pitäisi olla pari muovikassillista seteleitä, ennen kuin kannattaisi ruveta rapakon taakse soittelemaan.

Heppu pelannut kaudesta 2001/2002 lähtien yhteen menoon NHL:ssä, putoamatta kertaakaan farmiin. Ikääkin vasta 30 vuotta, eli ei siis vielä jäähdyttelijä. Mukavahan näillä pelaajilla on spekuloida, mutta ainakin tämä vonkale on varmasti liian iso S/M-liigaan.
 

Kojootti

Jäsen
Väänäsestä on tulossa vissiinkin sinitakki tätä mukaan, eli häntä Jokereissa tuskin nähdään ensi kaudella.
Muuten, palstan tietonikkarit, miten tämä uusi pakki hankitaan? Eli tuleeko tämä uusi pelaaja ns. artistisopimuksella vai nähdäänkö mies jo kauden viimeisessä turneessa, Ärrä-cupissa? Jos pelaaja tulee artistisopparilla, niin olisi kuitenkin hyvä, jos sopimus julkastaistiin etukäteen, kuten Ruotsissa on tapana tehdä usein. Voisi mennä hakemaan tuntumaan muualta etukäteen, kuten nyt Morrison (TPS) ja Agnell (Tappara) tekevät liigassa.
Jos vielä naapurit saavat toisen Salmelaisen, niin onhan meidän hyökkäys niiden vastaavaan nähden eri asteella. Se on selvää hyökkäyksen osalta. Vaikkakaan, heillä ei ole kunnollista puolustukseen pyrkivää kolmikkoa. Odotellen Leebin Bradia:)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Väänäsestä on tulossa vissiinkin sinitakki tätä mukaan, eli häntä Jokereissa tuskin nähdään ensi kaudella.
Väänäsen kannalta näyttää vaihteeksi hyvältä ja Jokerien osalta siksi kehnommalta. Silti menestystä Ossille, sinitakkina tai missä tahansa.
Muuten, palstan tietonikkarit, miten tämä uusi pakki hankitaan? Eli tuleeko tämä uusi pelaaja ns. artistisopimuksella vai nähdäänkö mies jo kauden viimeisessä turneessa, Ärrä-cupissa?
Tällä miehityksellä mennään hyvin todennäköisesti sarja-avaukseen. Onhan siellä kaksikin pakkia try outilla, joista varsinkin loukkaantunut Pujacs on potentiaalinen. Ei tosin kädellinen huipun veli yv:llä, mutta tuskin sellaista nähdäänkään. Siis oikeasti.
Jos pelaaja tulee artistisopparilla, niin olisi kuitenkin hyvä, jos sopimus julkastaistiin etukäteen, kuten Ruotsissa on tapana tehdä usein. Voisi mennä hakemaan tuntumaan muualta etukäteen, kuten nyt Morrison (TPS) ja Agnell (Tappara) tekevät liigassa.
Artistisopimuksella mitä ilmeisemmin. Ero rahassa on niin iso, että syyskuun puolivälin jälkeen ja ennen verorajaa lokakuun lopulla ei kannata hommata SM-liigan asteikolla tähtiluokan pakkeja. Virmanen vielä keksii artispakin julkaisun & harjoittelun Ruotsissa - odotamme HS:n uutista.
Jos vielä naapurit saavat toisen Salmelaisen, niin onhan meidän hyökkäys niiden vastaavaan nähden eri asteella. Se on selvää hyökkäyksen osalta.Vaikkakaan, heillä ei ole kunnollista puolustukseen pyrkivää kolmikkoa.
Vaikeapa tuota hyökkäystä on nähdä kuin niukasti Jokerien etuna. Liigan parhaat/lähes parhaat sentterit ja snaipperit kun löytyvät täältä kokonaisuudessaan. Yksittäisiä parempia pelaajia toki on muualla. Puolustus on sitten naapurilla vertailukelvoton Jokereita vastaan. Kuin niillä olisi B-nuorten alakerta noin kokonsa puolesta ja Jokereilla sitten miesten :) Hauskasti rakennettu, molemmilla. Varsinkin IFK:lla.
Odotellen Leebin Bradia:)
Juu, ja lisäksi Sopelia. Leeb toki mahdollinen, Sopel ja vastaavat maksavat sitten paljon.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Puolustus on sitten naapurilla vertailukelvoton Jokereita vastaan. Kuin niillä olisi B-nuorten alakerta noin kokonsa puolesta ja Jokereilla sitten miesten :) Hauskasti rakennettu, molemmilla. Varsinkin IFK:lla.

Ketä näistä Jokereiden useista(1kpl ja hän enemmänkin sniper) voimahyökkääjistä, meidän suht pienikokoiset (lue kevyet) pakit eivät kokonsa puolesta pysty pysäyttämään? Ainoat yli 90kg hyökkääjät teillä taitavat olla Varis, Rita ja Wilm. Eli tämän logiikan mukaan teillä täytyy olla B-nuorten yläkerta noin kokonsa puolesta? Ja kyllähän teidän puolustus on kokonsa puolesta paljon suurempi, niin pitää ollakkin jos meinaatte meidän telaketjuosaston miehet pysäyttää. Taitaa Cobolia kaiken tämän äimistelyn lomassa vaan vituttaa se tosiseikka ettei teillä löydy yhtään mitat täytävää(92kg olet itse tämän lanseerannut) voimahyökkääjää, meillä noita löytyy 5 kappaletta. (Ritan lasken siis edelleenkin Sniperiksi)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ketä näistä Jokereiden useista(1kpl ja hän enemmänkin sniper) voimahyökkääjistä, meidän suht pienikokoiset (lue kevyet) pakit eivät kokonsa puolesta pysty pysäyttämään?

Miten mulla on sellainen kuva, että pointtini jäi sinulle jotenkin epäselväksi...? Jokerien pelaava alakerta on SM-liigan kovin ja painavin. Hyökkäys taas on hieman liian kevyt. Kuten olen useamman kerran tässä osiossa kirjoittanut, lähes ihannerakennustulos saadaan hankkimalla Jokereihin yksi kova voimahyökkääjä ja yksi huipun veli pakistoon. Silloin joukkue on etukäteen SM-liigan paras ja riittävän tasapainoisesti koottu. Onko se sitä sitten peleissä, sen näyttää... niin, itse pelit. Pakisto on kuitenkin liiankin iso perinteiseen Jokerien taitokiekkoon. Tosin kuten myös aiemmin kirjoitin, sillä voidaan korvata hyökkäyksen puuttuvia mittoja ja pakkien rooli voi olla jotain muuta kuin perinteinen. Jokerien alakerta muistuttaisi enemmän esimerkiksi HIFK:n alakertaa...

Mitä tulee tuohon HIFK:n rosteriin (josta en enempää tässä osiossa tule kirjoittamaan - vain tämän), niin Karalahden ja Eskelisen poistuminen aiheuttaa paitsi brändivajeen, myös tasapainottomuuden tilan hyökkäyksen ja puolustuksen välille. Alakerta on suht kädetön, mutta sen lisäksi vielä köykäinen. Taitoa ei ole riittävästi, jotta sillä voisi korvata puuttuvat mitat. Eikä Lundell ole muuta kuin Lundell. Jää nähtäväksi, mutta noin ennakkoon omissa tulee soimaan ja kunnolla.

Edit:

pelaava pakisto:

Jokela 97 kg - Kauppinen 84 kg
Tuulola 93 kg - Pujacs 96 kg
Kuparinen 97 kg - Kalteva 93 kg
Helenius 105 kg

Arvattu, että Rontti ei jatka, mutta Pujacs jatkaa (jos toipuu vammastaan). Heleniuksen uskon pelaavan muuta roolia kuin seitsemäntenä pakkina. Shedden on sovitellut hänelle Schnabelin tonttia. Pakiston keskipaino 95 kiloa eli raskaampaa NHL-luokkaa.

Tuo alakerta suorastaan huutaa taitopakkia ja sellainen toivottavasti saadaan. Jokerien lentokentällä (isoin kaukalo) luistelulla on suurempi merkitys kuin liigan pienemmissä kaukaloissa, joissa tuo alakerta viihtyy vieraissa paremmin kuin hyvin.

Se on kaiketi jokaiselle selvää, että Jokerien pakisto ei ole tällä hetkellä liigan taitavin eikä liikkuvin. Itse asiassa hyvin kaukana siitä. Mitä se sitten merkitsee, jää nähtäväksi.

Ja Jatkoajan älykkäimpään lukijoiden osaan kuuluvat huomaavat, että piruiluni Jokerien ja HIFK:n puolustuksesta pitää paikkansa. On kuin joukkueet olisivat vaihtaneet puolustuksia keskenään. Jokereilla on iso ja ilkeä kalusto alakerrassa, HIFK:n alakerta on köykäinen ja Jokereihin nähden kiekollinen. Miten kumpikin seura selviää peleistä ja kannattajistaan, sekin on mielenkiintoinen kysymys.
 
Viimeksi muokattu:

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Jokerit on tehnyt vuoden sopimuksen Atte Erkamon kanssa, Erkamo iski maalin harjoituspelissä Pelicansia vastaan.
http://www.jokerit.com/
Jokerit tarvii Tuulolan rinnalle hyvän, kiekollisen pakin, jolloin kolmospakkipari olisi Kuparinen-Pujacs, ja ykköspari Jokela-Kauppinen. (Esim.. Bernd Schneider, jolla ei taida olla sopimusta juuri nyt, jos muisti ei pahemman kerran petä.
Mutta eiköhän johtoporras tiedä mitä tekee, ja harjoitusottelujen perusteella asiat näyttävät valoisilta.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Mikäli nyt olisi niin että yhtä liikkuvaa ja taitavaa ykkös-kakkosparin puolustajaa EI ole tulossa niin ollaan kusessa. Ainoa edes jotenkuten vikkelä ja samaan aikaan käsistään taitava on Kauppinen. Helenius ei liiku metriäkään ja omaa betoniset kädet, Tuulola on huipputaitava mutta 36-v ja kankeahko, Kuparinen luistelee hyvin mutta on hidas käännöksissä jne jne.

Tämä on niin selkeä ongelma että kyllähän kai johtokin sen huomaa? Jo viime kaudella hävittiin Kärpille selvästi juuri puolustajien liikkuvuudessa ja kiekollisessa taidossa- huippuna finaaleissa sattuneet kiekon sutimiset katsomoon täysin vaarattomissa tilanteissa. Nyt tilanne on Lepistön lähdön jälkeen jopa huonompi. Kokoa ja kaikkea muuta on, mutta jos tällä porukalla lähdetään pelaamaan niin taitavat joukkueet saavat Jokereiden alueella aikamoisen karusellin pyörimään, ja siitähän seuraa jäähysuma. Osan vajeesta voi peittää viisikkopuolustamisella, mutta siitä taas kärsii hyökkäyspeli.

Hyökkäyksessä ei ole mitään hätää. Kyllä Varis, Rita, Wilm ja Koivisto ihan tarpeeksi tankkeja ovat tähän liigaan. Täytyy muistaa että tämä on kuitenkin luisteluliiga.
 

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
Esim.. Bernd Schneider, jolla ei taida olla sopimusta juuri nyt, jos muisti ei pahemman kerran petä.
Mutta eiköhän johtoporras tiedä mitä tekee, ja harjoitusottelujen perusteella asiat näyttävät valoisilta.

Mahtaa kuitenkin Bernd Schneider olla kilpa-autoilija.. :)
David Schneideria varmasti tarkoitat ja on jo tehnyt sopimuksen rapakon taakse joten hänet voimme unohtaa.

Mielestäni myöskään tuota ehkä tulevaa kiekollista pakkia ei kannata sijoittaa Tuulolan kanssa samaan pariin,
sillä Tuulolalla on kohtuulliset kiekolliset taidot.

edit. typot pois
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders

Eiköhän Jokerien johdossa tiedetä tasantarkkaan, mitä joukkue vielä tarvitsee, kun Virmasenkin suusta on noin satamiljoonaa kertaa kuultu joukkueen etsivän vielä hyökkäävää puolustajaa... Uskon ja toivon tässä olevan nyt kyse siitä, että edellisistä virheistä on opittu ja tulevan vahvistuksen taustat tutkitaan pilkuntarkasti, ennen kuin aletaan soppareita vääntämään. Olisihan se myös hieman perseestä ensin julkistaa suurella kohulla nimi, joka ottaa ja katoaa NHL:ään vielä ennen kauden alkamista.
Tässä valossa en näkisi kovinkaan huonona vaihtoehtona lähteä kauteen näillä, kunhan edellytyksenä on se, että yksi hyökkäävä puolustaja tulee ja hänen taustansa on tutkittu tarkasti. Toki myös Pujacsille lienee hyvä antaa näyttää taitonsa. Siinä kaverissa voidaan saada taas halvalla laatua.
 

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
meinasin perseelleni lentää kun kuulin tuttavaltani huhua, että C. Murphy ois tulossa.. Kertokaa joku onko kaverilla sopparia, että saan alkaa tanssimaan lambadaa tai sitte tökkiä kaveria neulasilla silmään

http://stats.theahl.com/stats/player.php?id=371
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
THN:Belfour Eurooppaan?

Kyllä Eddietä olisi SM-liigassakin katsellut, jos kerta Eurooppaan on suuntaamassa eli tuliko Juicy-rebound Markkanen hankittua sittenkin turhan aikaisin...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
THN:Belfour Eurooppaan?

Kyllä Eddietä olisi SM-liigassakin katsellut, jos kerta Eurooppaan on suuntaamassa eli tuliko Juicy-rebound Markkanen hankittua sittenkin turhan aikaisin...

Miksi me tänne jotain jäähdyttelijä-kehäraakkia otettaisiin, joka sortuu vieläpä viinaan vähän turhan usein? Toki olisi oiva katsomomagneetti, mutta silti ei kiitos. Veisi vielä ulkkaripaikankin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Miksi me tänne jotain jäähdyttelijä-kehäraakkia otettaisiin, joka sortuu vieläpä viinaan vähän turhan usein?

Huumorillahan tuo oli heitetty, mutta tulee vaan mieleen, että Jokerit olisi suomalaisista seuroista (maksukyky, taattu medianäkyvyys, entiset maalivahtivalinnat) voinut tietyssä tilanteessa olla Belfourista kiinnostunut. Mutta turhapa näillä on jossitella. Mielenkiintoa ei kaudesta olisi puuttunut ainakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös