Top10 parhaat tietokonepelit

  • 33 071
  • 150

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Jj kirjoitti:
Arcanum sen sijaan hiukan kiinnosti aikanaan mutta jäi tsekkaamatta, onko siitä kokemuksia?
Turhan kokeellisen oloinen, joskus tuli demoa pyöriteltyä mielenkiinnosta.

Omaa listaa on aika vaikeaa alkaa tekemään, paljon on hyvä ollut ja erilaisia, mieleenpainuvimpia Falloutit, ufo:t (X-Com), Transport Tycoon (josta OpenTTD edelleen koneella hyrräämässä), Jagged Alliance -sarja johon voisi vielä olla odotettavissa mielekästä jatkoakin sekä Civvit joita varmaan tulee myös osteltua tulevaisuudessakin. Tuttuja nimiä vilisee listoilla, toisia mätetty enemmän ja toisia vähemmän, toiset ovat kiinnostaneet hetken ja paljon, toiset pidempään ja osa ei ollenkaan.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Jussi77 kirjoitti:
Turhan kokeellisen oloinen, joskus tuli demoa pyöriteltyä mielenkiinnosta.

Tarkoitatko sisältöä vai käytännön pelattavuutta?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Jj kirjoitti:
Tarkoitatko sisältöä vai käytännön pelattavuutta?
Kokonaisajatuksesta jäi tällainen mielikuva, nyt tuosta on jo sen verran aikaa että diiteilejä on mahdotonta muistaa enää. Pelisysteemi (siis tuon roolihahmon hallinnointi, taitojen oppiminen tai kehittyminen) ei vaikuttanut ihan parhaalle mahdolliselle toteutukselle ja tiukka pinnistely tuottaisi esiin myös muistikuvan, jossa käyttöliittymä ei tainnut myöskään olla sieltä kaikkein mielekkäimmästä päästä. Pelimaailman sisällöstä sen sijaan on jäänyt varsin mielenkiintoinen ja positiivinen kuva, mitä nyt tuollaisesta varsin lyhyestä demonpätkästä voi päätellä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Golden AWe kirjoitti:
Oli tiukkoja ja hikisiä pelejä, tosin taitoluistelussa en ainakaan oppinut todella hyväksi koskaan.

Sensible Soccer

Ensimmäiseen vinkki: taitsarissahan sai täydet pongot kun alussa veti parit hypyt, ja sitten vaan tsoikkaria alaspäin, että mimmi kyykisteli sen ajan läpi jatkuvasti polvilleen. Mikä lie bugi, jonka suutuspäissään joskus sattumalta löysin!

Sensibleen sen verran, että mua ei voita siinä edelleenkään kukaan. Mä en ole hävinnyt yhtään peliä varmaan sitten -93.

Duke Nukem 3D:n monipeliä pelattiin intissä about joka toinen ilta, (huom, vuosi oli -96), ja siitä FPS-genrellä jatkaen SINiä kamujen kanssa tahkottiin vähän enemmän, tosin taidettiin olla ainoat, jengi kun painoi Half-lifea silloin.

Cannon fodder on myös huikea peli ja tunnusmusa oli mainio. C64:lla Maniac Mansion oli suorastaan jännittävä. Decathlon myös pelien aatelia, tonnivitonen ja tsoikat vaihtoon.

Re-Volt oli se RC-autopeli, jossa oli mainio fysiikkamallinnus ja pirteä meininki

Uusista tarjokkaista Guitar Hero on aivan huikea känni-/ bailupeli.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
HN kirjoitti:
1. Paradroid (Commodore 64)

Ooh! Omalta listaltani unohtui tuo! Aivan mahtava ja koukuttava peli. Grafiikka yksinkertaista, mutta idea loistava. Ai sitä fiilistä, kun jonkun pikkurobotin ohjaimista onnistuikin kaappaamaan jonkun kovan luokan taistelurobotin. Paradroid on se C64-peli minkä takia asensin tietokoneeseen C64-emulaattorin.
 

scholl

Jäsen
Ted Raikas kirjoitti:
Tsk tsk, mitenkäs nyt näin? Kuinkas tuollainen japsipeli on voinut scholl-herraa joskus miellyttää. Muistelin, että japanilaiset on iljettävä kansakunta ja sieltä ei tule mitään hyvää? Vai?

Noh noh. Itse asiassa muistin väärin. Ei se ollut tietokonepeli, vaan formulapelin lisäksi se toinen peli laivoilla. Ja en sen jälkeen lähtenyt täydellä riemulla pokkuroimaan, kumartelemaan, änkeämään ryhmissä minnekään, enkä todellakaan alkanut syödä puikoin sushia, enkä alkanut fanittamaan toyotaa ja ostanut 18 vuotiaana corollaa. En kokenut sitä nousevan auringon autuutta, joka osalle muistakin suomalaisista kuin amisjengille saa silmät viiruun ja hojo hojon tulemaan mukaan sanavarastoon. Ja riisi maittaa halleluujaah.

Olen muuten joskus kokeillut Tetristäkin, enkä ostanut Ladaa, käynyt Hakaniemessä tai kiittänyt Neuvostoliittoa joka aamu yhdessä Lauri Ihalaisen kanssa Maailmanrauha-patsaan tuntumassa.

Tottakai Japanistakin on tullut joskus hyviä tuotteita. Hehän ovat kopioineet kovalla asenteella länsimaisia tuotteita viimeiset kuusikymmentä vuotta, joten joskus heiltäkin joku onnistuu, mutta jos on vertailukelpoinen tilanne niin valitsetko vaaleahiuksisen osaavan individualistin vai vinosilmäisen kollektiivisuuden tuotteen niin valinta on sinun.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
avatar kirjoitti:
Black Isle Studios joka on luonut Falloutin (ja toki myöskin vielä paremman pelin, Baldur's Gaten :D )
Itse asiassa Baldur's Gate -sarjan on luonut nykyään varsin kivasti menestyvä Bioware. Kaiketi BIS oli kuitenkin mukana hommassa julkaisun kautta tai jotain vastaavaa, kehitykseen se ei liittynyt mitenkään. Ja kuten edellä jo sanottiin, Fallout 3 on todellakin tulossa. Milloin, se on hämärän peitossa. Toivottavasti mahd. pian, ei jaksaisi enää oikein odotella.

Oma listaus:

1. Fallout 1 & 2
- Kakkonen on jauhettu x kertaa läpi(varmaan 20 ellei enemmän) ja aina välillä siihen tulee tartuttua. Ykkönen tunnelmaltaan synkempi ja jatko-osaansa vakavampi, mutta se siinä onkin hienoa, että pelit ovat erilaisia juonikuvioiltaan ja yleiseltä tunnelmaltaan. Kyllästyminen ei iske niin helposti. Yleensäkin koko Falloutin postapokalyptinen maailma toimii meikäläisen kohdalla erinomaisesti.

2. Operation: Flashpoint + lisäosat
- Se sodan immersio.. ei mitään serious sam -pelleilyä vaan munat turpeessa kahlaamista. Kuolema koittaa paskalla säkällä yhdestä osumasta. Toi aika paljon lisämielenkiintoa.

3. Deus Ex
- Raskas engine aikanaan, mutta tunnelmaltaan loistava. Kaikki cyberpunk-kliseet tungettu samaan kasaan, mutta jotenkin siitä saatiin toimiva yhdistelmä.

Muut sekalaisessa järjestyksessä:
Mafia
Freespace 2
Jagged Alliance 2
C&C: Red Alert
Tie Fighter
NHL 95
Enempää en tässä saakaan mieleen joka yltäisi noiden tasolle.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jj kirjoitti:
Balduria en ole pelannut mutta hyvää olen siitäkin lukenut. En tosin usko että uppoaisi meikään yhtä paljon, vähän vaikuttaa diablomaiselta luolasuunnistukselta. Arcanum sen sijaan hiukan kiinnosti aikanaan mutta jäi tsekkaamatta, onko siitä kokemuksia?

Niin en tiedä sitten sekoitatko nyt pahasti tuohon Dark Alliance peliin tai jotain, mutta alkuperäinen Baldur's Gate pohjautui miltei piiruntarkasti pelijärjestelmältään AD&D:n 2nd editioniin (tiettyjä spellejä oli muuteltu alkuperäisestä kirjasta ja toki tietyt spellit ovat vain tietokonepohjaisessa pelissä mahdottomia toteuttaa joka myöskin on syy, miksi oikeaa roolipelaamista ei koskaan tulla näkemään tietokonemaailmassa, mikään World of Warcrafthan ei ole mitään oikeaa roolipelaamista) eikä yleisestikään omaa juurikaan mitään yhteistä Diablon kaltaisten elämääkin tylsempien mättöpelien kanssa. Baldur's Gate on siis taktinen roolipeli vuoropohjaisilla taistelusysteemeillään hyvin samantyylisesti kuin Falloutissa. Pelimaailma ja genrehän ovat sitten aivan erilaisia ja se myöskin on varmasti syy, miksi toinen tykkää enemmän toisesta. Eli Fallout on hieman erityyppinen juttu ja siinä mielessä ymmärrän hyvin jos sen kaltainen peli uppoaa johonkin enemmän kuin Baldur's Gate.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Rattlehead kirjoitti:
Itse asiassa Baldur's Gate -sarjan on luonut nykyään varsin kivasti menestyvä Bioware. Kaiketi BIS oli kuitenkin mukana hommassa julkaisun kautta tai jotain vastaavaa, kehitykseen se ei liittynyt mitenkään. Ja kuten edellä jo sanottiin, Fallout 3 on todellakin tulossa. Milloin, se on hämärän peitossa. Toivottavasti mahd. pian, ei jaksaisi enää oikein odotella.

Totta turiset. Piti oikein tarkistaa. BIS todellakin oli pelin julkaisija. No tuo on sinällään vain hyvä uutinen, koska aina on sitten toivoa, että saataisiin uusia loistokkaita pelejä Forgotten Realmsiin tai vaikkapa jonnekin muuhun, eihän sitä koskaan tiedä. Toki BG2:n pelialusta ja tekniikka ovat tänä päivänä jo vanhentuneita, joten pitäisi luoda uusi pelimoottori ja se on sitten tietysti eri juttu se. Itsehän olisin tyytyväinen kun vain tulisi uusia pelejä vanhan pohjalle, mutta tokihan näin ei tule käymään.

edit: kirjoitusvriheitä
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
scholl kirjoitti:
ja vaikkei tietokonepeli olekaan niin se Ruotsin laivojen 80-luvun alun (Silja Finlandia ja Silvia Regina) formulapeli.
Ettei olis Pole Position? Löytyi ainakin C64:n valikoimista. Kaikkien kilpa-autopelien isoäiti.
 

Klinga

Jäsen
Koitetaan nyt väsätä jonkinlainen lista. Ehkä hieman järjestystäkin:

1.
Civilization 1-4 ja kaikki cloonit: Colonization, Alpha Centauri. Näihin sitä elämää on tuhriintunut.

2.
Ultimat 1 - ties minne asti, underworldit myös. Onlinea en ole kuitenkaan pelannut.

3.
The Manager, Amigalla ja siitä eteenpäin tulleet.

4.
Master of Magic, tuon pelin kanssa on monet illat venähtäneet.

5.
Baldur's Gate. Kaikki omassa omistuksessa, kuten myös lisäosat ja Icewind Dalet.

6.
Dungeon Master 1 ja 2. Ensimmäinen oli aikansa parhaimmistoa.

7.
Pirates! Ja muutenkin kaikki sen tyyliset, Port Royale yms.

8.
EA:n Änärit, kauden 95 edeltäjästä asti.

9.
Erilaiset tycoonit, transport, railroad ja semmoiset.

10.
Star Control 2. Melee oli ihan mahtavaa.
 

Erkenholt

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, AIK
Erkenholtin subjektiivinen listaus näyttää seuraavalta. Pelit ovat suunnilleen aikajärjestyksessä:

Boulder Dash (C-64)

Mainio yhdistelmä toimintaa ja pohtimista. Kuusnepaklassiko, joka kestää vieläkin pelaamista.


Silent Service
(C-64)

Sukellusvenesimulaattori toisesta maailmansodasta. Malli siitä, miten hyvin vaatimattomilla efekteillä luodaan erittäin tiivis tunnelma. Harva peli on kyennyt tavoittamaan tunnelmaa, joka syntyi kun piileskellään veden alla kuunnellen vihollishävittäjien sonareita ja odotellen milloin syvyyspommit iskeytyvät veteen.

Gunship (C-64)

Kylmään sotaan sijoittuva helikopterisimulaatio. Ilmestymisaikansa standardeilla todella monimutkainen peli.

Ultima V (C-64)

Pelien kuningas. Tästä tuli pakkomielle. Minkään muun pelin pelaamisesta en ole nauttinut yhtä paljon. 1980- ja 1990-lukujen legendaarisen roolipelisarjan paras osa, jonka viehätys perustuu toimivaan ja erittäin laajaan maailmaan, josta tutkittava ei heti lopu. Myös uusversio Ultima 5 -Lazarus Project on toimiva.

Harpoon (Amiga 500)

Reaaliaikainen strategiapeli modernista merisodankäynnistä.

Civilization-sarja (PC)

Tuskin tarvitsevat esittelyä. Pelejä, joiden pariin on mukava palata vuosienkin jälkeen.

UFO enemy unknown (PC)

Ufojen torjuntaa. Mainio vuoropohjainen strategia, jossa taktisen tason taistelu yhdistyi resurssienhallintaan. Jatko-osat eivät ole yltäneet läheskään samalle tasolle.

Steel Panthers (PC)

Taktisen tason strategia. Pelin viehätys perustui pitkälle siihen, että pitkä kampanja aloitettiin kälyisillä Panzer II-tankeilla, jotka vähitellen päivitettiin Tiikereiksi ja Panttereiksi.

Fallout 1-2 (PC)

Postapokalyptinen roolipelisarja. Ei lisättävää aikaisempiin kehuihin.

Gothic 1-2+Night of the Raven (PC)

Lopuksi sananen vähemmän tunnetun pelisarjan puolesta. Saksalaiset Gothicit ovat sekoitus Tomb Raideria ja Ultima viitosta. Toteutustapa muistuttaa Tomb raidereita, mutta sisältö Ultimoita. Pelien viehätys perustuu laajaan ja eläväntuntuiseen maailmaan. Suositellaan etenkin niille, joita häiritsi Morrowindin pahvinmakuinen maailma.
 

Da Silva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL:n suomalaiset
Vailla minkään näköistä järjestystä, mikäli mieleentulemisjärjestystä ei huomioida, tässä da Silvan kympin kärki tietokonepeleistä:

UFO - Enemy Unknown
Tunteja ja taas tunteja vierähti UFOn parissa. Useasti huomasin kellon siirtyneen aamuneljään, vaikka kahdeksalta pitäisi olla jo koulussa. Vielä yksi crash site...
Jagged Alliance - Deadly Games
Tehtävien erottaminen yksittäisiksi toimii loistavasti. Kampanjat voi tehdä itse tai suorittaa random generated kampanjoita. Taas hukkui tunteja...
NHL Eastside Hockey Manager 2005
Uskomattoman loistava peli, mikäli pitää manageroinnista ja jääkiekosta. Vaatii tosin patchit, että saa kaikki aidot joukkueet ja pelaajat.
Empire
Amiga-aikojen ajankuluttaja. Monta viikkoa saattoi upota tämän pelin kanssa, kun yritti valloittaa vielä yhden saaren tietokoneelta. Kehitinpä jopa itse pohjoismaiden kartan peliin. Mikäpäs sen mukavampaa kuin valloittaa Tamperetta sadalla tankkiarmeijalla.
Pirates!
Tämäkin Amiga-aikojen tuntituhlari. Kadonneiden sukulaisten etsiminen vaati useita eri pelikertoja, jopa kolminumeroista summaa lähennellään.
Battlefield 1942 - Desert Combat Extended
Tätä jaksaa LANissa hakata vaikka viikon putkeen, mikäli samat kartat eivät ala kyllästyttämään.
Operation Flashpoint - Finmod
Sotapelien kuninkaalle mitä sopivin modifikaatio. RK-62:lla Iivanaa kouluttamaan. Tai sitten talvisotaan kylmää kokemaan.
One Must Fall
Robottisotaa parhaimmillaan. Yksinkertaiset kontrollit ja mukaansatempaava pelirytmi.
Grand Theft Auto - Vice City
Paras GTA-sarjasta. Mukavan laaja ja silti selkeä. Ei liikaa roolipelielementtejä kuten San Andreaksessa.
Police Quest I
Paras PQ. On tullut pelattua n+1 kertaa läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Diablo 2 PC - Tuli tahkottua useampi vuosi tätä mestariteosta.

World of Warcraft PC - Peli jota tällä hetkellä tahkon. Todella koukuttava peli.

Pirates! C64 - Commodore aikojen ehdoton suosikki.

Bruce Lee C64 - Legendarinen mätkintäpeli. Kaksin pelattuna aivan mahtava.

Planescape: Torment PC - Juoneltaan paras peli mitä olen pelannut. Tarina ja tunnelma aivan uskomattoman loistavaa.

Tomb Raider
PSX - Ensimmäisen Lara Croftin seikkailun parissa meni kaverin kanssa useampi ehtoo kun tahkottiin läpi. Jatko-osat tuli pelattua myös, mutta ne eivät yllä lähellekään ensimmäisen osan loistoa.

Muita helmiä:
- Dune 2 PC
- Baldur's Gate 2 PC
- Final Fantasy VII PSX
- Legacy of Kain PSX
- Jagged Alliance 2 PC
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
1. NHL/Sm-liiga 2001 PC

2. NHL `94 Sega

3. Super Mario Nintendo 8bit

4. Punch Out Nintendo 8bit

5. GTA San Andreas PC

6. Commodore 64 futismanageripeli jostain 80-luvulta. Aloitat pohjalta ja nouset lopulta jopa kovimman tason mestariksi. Muistaakseni siinä oli videoclippejä maalitilanteista. Koukuttava peli silloin joskus.

7. Giana Sisters Commodore 64

8. Ports of Call Amiga 500, tätä hakattiin joskus läpi yön kaljoitellen.

9. International Karate Commodore 64

10. GTA Vice City PC
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Eivät erityisessä suosikkijärjestyksessä:

1. Football Manager 2005 (ja koko aiempi CM-sarja)
En olisi uskonut, kun aikanaan ostin CM2-pelin, että vielä kymmenen vuotta myöhemmin peli kiinnostaisi vieläpä entistä enemmän. Yksi niistä peleistä, joissa "yksi kierros vielä"-ilmiö on vastustamaton. Pelin kehittäjäveljekset ansaitsisivat ritarin arvon Iso-Britanniassa. Peli, jonka jännite syntyy ajan myötä, ei ulkoasua tuijottamalla. Addiktiivinen ja vaarallinen tuotos.

2. UFO: Enemy Unknown
Voe pojat. Tämä peli vei yöunet ala/yläasteikäiseltä(?) Huerzolta. Painajaisia tuli nähtyä kerta jos toinenkin. Mutta silti oli pakko pelata, tuskinpa mikään peli enää tuottaa vastaavia tuntemuksia...

3. Blades of Steel
Nintendo-peliä hakattiin joskus veljen kanssa vielä nuorempana. Siis aivan, saattoi tosiaan olla että ainakin ohjainta hakattiin, kun "peli oli tyhmä". Voi sitä iloa, kun pelin turnausosio päästiin ainoan kerran lävitse. Yhden television politiikan vuoksi ratkaisevat pelisessiot ja iltauutiset kävivät joskus tiukkaa kamppailua kuvaputken hallinnasta.

4. Teenage Mutant Ninja Turtles (Nintendo)
Joo, lunttasin koko nimen, en enää muistanut koko yhdistelmää. Kuitenkin merkittävä yhdistelmä oli aikanaan ylös alas B A, vasen oikea B A + start. Tällä näppäinyhdistelmällä teki muistaakseni pelin alkuvalikossa ihmeitä, kuitenkin jotain merkittävää. Varmaan olisin kavaltanut mummonkin tämän kikan tietoon saadakseni. Ah, tämä oli niitä aikoja kun odotettiin kuola valuen kuukauden uutta lehteä, josta luettiin pelivinkkejä huijauskoodien toivossa. Huoh, tässä olisikin oiva kohde tehdä pieni nostalgiatrippi...Cowabunga!

5. Master of Orion
6. Settlers II
7. Broken Sword I
8. EA:n NHL Hockey-sarja
9. Colonization
10. Call Of Duty

Nykyään olen jo jäänyt (muiden muassa) pelikehityksestä jälkeen, tunnustan etten ole omistanut yhtäkään modernia pelikonsolia, joten siltä puolen kokemuksen ovat vähissä. Muutenkin pelaaminen on (onneksi?) vähentynyt sitten yläaste/lukioaikojen. Noh, ennen wanhaan ne pelit olivatkin parempia...
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Strategiapelit:
Civilization 1 -> Tämän pelin parissa on tullut vietettyä muutama hetki (nykyään mm. tylsissä palavereissa). Ensimmäistä versiota taisin pelata Amigalla.
Risk Veljen kanssa huikeita taisteluita kaksinpelimoodissa.
Settlers Oli aikoinaan todella laadukkaan oloinen peli sekä ääni että grafiikkamaailmaltaan. Addiktoi myös laadukkaasti.
Megalomania Ehkä Civilizationin jälkeen maailman paras peli. Yksinkertainen idea, mutta toimiva!

Autopelit:
Test Drive I&II Oli huikea autopeli C64:lle ja samaa peliä piti hakata Amigallakin. Muistaakseni peli tuli molemmille. Silloin oli menossa C64-Amiga murros.
Out Run Ehkä kuitenkin kaikkien nykyaikaisten autopelien isä ja äiti? Siinä, kun Testarossalla ajoi läpi Floridan - ainakin ajattelin niin - palmuisia katuja pystyi kuvittella olevansa Sonny Crocket...
Gran Turismo Nykyajan Test Drive... Joskus hauskaa kaksinpelinä, mutta liian kliininen.

Seikkailupelit:
Monkey Island sarja Kaikkien aikojen paras, mukaansa tempaavin ja ennen kaikkea hauska seikkailupeli.
Leisure Suit Larry Olihan se juhlaa, kun Larry pääsi köyrimään. Hemmetti, että sitä pikselimössöä piti kytätä silmä kovana, kjäh!
Erityismaininta: Police Quest, Space Quest sarjat sekä indiana Jones sarja Lähes kaikki Sierran ja Lucasin seikkailupelit tuli pelattua läpi 80-90 -lukujen taitteessa. Olivat opettavaisia ainakin englannin kielen puolesta.

Action-pelit:
Asteroids Aina toimiva peli. VIC20:llä taisin pelata tätä ensimmäisen kerran ja yleensäkin pelata ensimmäisen kerran.
Cannon Fodder Oli hauskan erilainen silloisessa action peli scenessä. Ryhmän johtamista, wow!
Shadow of the Beast Hienoimman grafiikan ja musiikin omannut peli ikinä!
Chaos Engine Vauhdikasta tappamista sulavasti toimivassa ympäristössä.
Int Karate+ Tästäkö se kaikki alkoi? Seuraava askel oli Mortal Kombat (ensimmäiset animoidut hahmot), mutta Int Karate oli silti parempi ja hauskempi!
Counter Strike-> Hieno peli verkon yli.
Erityismaininta: Doom Innostus peliin oli lyhyt. Autettisen oloinen silloin.
GTA Vice City Tähän jäin koukkuun... Miami Vice!
Crash Bandicoot Todella hauska peli! Monipuolinen ja hyvin animoitu sekä ideoitu.

"Älypelit":
Tetris Ei kaivanne perusteluja. Yhtä vakiintunut asema tietokonepelinä kuin rubikin kuutiolla fyysisenä pelinä. Haastava, aina!
Lemmings Hauska peli, jossa piti hieman miettiäkin.

Urheilupelit
Winter Games Free Style hypyt osaisin vieläkin TAC2:lla, luulen.
Californian Games Pallon pomputus oli vaikein ja Surffaus hienoin laji.
Italy 90 PES:n jälkeen eniten pelaamani jalkapallopeli.
PES sarja Oikeastaan ainoa peli mitä nykyään pelaan. Liian helppo vain tämäkin...
NHL 95 Ja Luc Robitaile oli silloin rautaa!!! Aivan maalin kulmalta sisään oli mini-BA:n neuvo ja se toimi aina!
Pinbal Fantasies ping pong

Lentosimulaattorit:
FA/18-Interceptor joo... oli kai se hyvä
Falcon F-16 joo... oli kai se jo parempi (auto kolonnan kimppuun oli vaikea, mutta hauska hyökätä)
Wings Kai paras ja eniten pelaamani lentopeli.

Muut:
Elite Oli monipuolinen peli aikoinaan ja vaikeakin.
Samantha Fox Strip Poker Se oli jotain aivan uskomatonta!!!
Maria Whitaker Strip Poker Ehkä Sammya vielä parempi!
 
World Of Warcraft
Se, joka väittää pelanneensa tätä peliä laajempaa, monipuolisempaa tai koukuttavampaa peliä, valehtelee. Tässä pelissä riittää pelaamista moneksi vuodeksi. Koukuttaa. Ja pahasti.

Diablo II : Lord Of Destruction
Tullut väännettyä joskus aika paljonkin.

Maso Hockey Manager 2000 (MHM 2000)
Paras. Ikinä. Missään.

Nuita on tullut pelattua joskus ja ensimmäistä pelaan vieläkin... Vielä ei ole oikea elämä sekoittunut pelin virtuaalimaailman takia, eikä sekoitukaan. WOW:issa tuo vaara kun on suuri :D
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Pullamössö kirjoitti:
World Of Warcraft
Se, joka väittää pelanneensa tätä peliä laajempaa, monipuolisempaa tai koukuttavampaa peliä, valehtelee. Tässä pelissä riittää pelaamista moneksi vuodeksi. Koukuttaa. Ja pahasti.

Olen pelannut paljonkin laajempia pelejä, mutta ne eivät toki ole tietokonepelejä ne. Kyseiseen peliin en ole tutustunut. Eikös se ole kohtuullisen arvokasta tuo WoW:n peliaika tuli vaan mieleen?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedä saanko kymmentä listattua, mutta laitan ne pelit, jotka ovat koukuttaneet niin, ettei ole nukkumaan malttanut mennä. Ei missään järjestyksessä.

Rome Total War: Mä vielä yhden kierroksen ja sitten lopetan ja taas pari tuntia vierähtää. Hurahdin tähän ihan täysin.

Championship Manager 03/04: Mainitsin tästä pelisarjasta tämän sen takia, että ikimuistoisimman manageroinnin olen tehnyt juuri tällä kyseisellä versiolla; West Ham divarista Valioliigan mestariksi ja Champions-liigaan. Olen yrittänyt tätä uusinta versiota pelata, mutta jostain syystä ei nappaa samalla tavalla, kuin tämä. Pelaajat ovat jotenkin persoonattomia, en saanut oikein mitään taktiikkaa toimimaan ja pelaajien houkutteleminen pienempiin seuroihin on tehty todella hankalaksi. Ilmeisesti liian realistinen minulle. 03/04:ssa hommailin vanhoja staroja divariin isolla rahalla, mutta uudessa versiossa eivät edes neuvottele.

Operation Flashpoint: Oli ilmestyessään mahtavan realistinen isoine kenttineen. Erilaiset modit ja lisäosat ovat taanneet pelattavaa sen ilmestymisestä aina tähän äivään asti.

NHL sarja: Ei oikeastaan kuuluisi tälle listalle siinä mielessä, että pelit ovat todella huonoja (eikä uusin versio ilmeisesti poikkeusta tee). Pelissä on surkeat valikot ja tekoäly aivan hanurista, mutta kaveriporukalla pelatessa 2 vastaan 2 ja lisempää kaljaa koneeseen, aiheuttanut niin monia hauskoja hetkiä, että huhhuh.
 
Pullamössö kirjoitti:
World Of Warcraft
Se, joka väittää pelanneensa tätä peliä laajempaa, monipuolisempaa tai koukuttavampaa peliä, valehtelee. Tässä pelissä riittää pelaamista moneksi vuodeksi. Koukuttaa. Ja pahasti.
Kesällä imuroin 14 vrk:n trialin ja sen jälkeen olen ollut myytyä miestä. Vaikka en erityisemmin välitä fantasiamaailmoista sun muista, tämä peli on todella mielenkiintoinen.

Olenkin pahassa tilanteessa, kun maksettu peliaika loppuu ensi maanantaina. Opiskelujen takia en kerkeä viikolla pelata juuri ollenkaan, niinpä ei huvittaisi maksaa tyhjästä. Minunlaiselleni olisi tuntiveloitus melkeinpä parempi.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
1. Operation Flashpoint
.
.
.
.
.
2. Battlefield sarja + modit
3. Red Orchestra
4. Deus Ex
5. GP4
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Hyttynen kirjoitti:
Hmmhmm...nörtillä on paljon pelejä, mitkäs nyt listaisikaan.




Grim Fandango
Parhaan seikkaillupelin valinta on vaikeaa, mutta tämä nyt tuntuu juuri nyt parhaalta. Pitäisiköhän testata miten toimii nykyään...?

Kyseisen pelin pelaaminen uusilla käyttiksillä on ongelmallista, mutta kun se saa toimimaan niin vaivannäkö palkitaan. Ajan hammas on syönyt tätä mestariteosta hämmästyttävän vähän. Grafiikka ei näytä edes kovin pahalle,vaikka Fandangon ihmeellistä ohjaussysteemiä hieman vierastankin. Edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista seikkailuista The longest journeyn, Day of the tentaclen ynnämuiden kera....
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Los Sin Nombre kirjoitti:
Planescape: Torment PC - Juoneltaan paras peli mitä olen pelannut. Tarina ja tunnelma aivan uskomattoman loistavaa.

Sentään joku muukin! Luultavasti maailman ainoa peli, jossa voi väitellä erään NPC-hahmon olemattomiin todistamalla tälle filosofisesti, ettei häntä ole oikeasti olemassa. Mikään pelikokemus ei ole vastannut Planescape:Tormentin aivan ainutlaatuista tunnelmaa, juonta ja maailmaa. Jollakin nettisivulla kerrottiin knoppitietona pelissä olevan yhden Encyclopaedia Britannican osan verran tekstiä. Jopa loistava Fallout 2 jää tämän jalkoihin.

Kaveriporukkapeleistä on aivan pakko mainita Kick Off 2, jonka kanssa on tullut vietettyä hupaisia hetkiä. Realistisen jalkapallon kanssa tuolla pelillä ei ole mitään tekemistä, mutta julmetun hauska ja haastava se on.

Jimmy White's Whirlwind Snooker oli aivan uskomattoman hyvä. Kun rökitin yhden kaverin aina Kick Off 2:ssa, hän pääsi kostamaan tällä, sillä harvoin onnistuin kukistamaan häntä tässä. Pelin erikoisuuksia olivat ilveilevät biljardipallot.

Gauntlet. Hemmetti sitä yhtä kesälomaa, kun natiaisina saatiin tämä veljen kanssa.

NHL '95 ja Monkey Island on mainittu tässä ketjussa jo moneen kertaan, joten niistä en tarinoi sen enempää. Mulle nuo seikkailu- ja roolipelityyppiset pelit olivat aina lähinnä sydäntä kisailujen lisäksi, joten listalleni tulee oikeastaan kaikki Black Islen ja Biowaren väsäykset. Erikoismainninan ansaitsee myös Sanitarium-niminen kummallinen seikkailupeli, joka on jättänyt jokaiseen sitä pelanneeseen lähtemättömän vaikutuksen. Peli oli vain harmittavan lyhyt, mutta sen unenomainen maailma vei mennessään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös