Dallas Stars (1.) – Vegas Golden Knights (WC2), Central 1. kierros

  • 32 027
  • 108

Kumpi menee jatkoon?

  • Stars 4 - 0

    Ääniä: 2 2,0%
  • Stars 4 - 1

    Ääniä: 6 5,9%
  • Stars 4 - 2

    Ääniä: 36 35,3%
  • Stars 4 - 3

    Ääniä: 26 25,5%
  • Golden Knights 4 - 0

    Ääniä: 1 1,0%
  • Golden Knights 4 - 1

    Ääniä: 3 2,9%
  • Golden Knights 4 - 2

    Ääniä: 15 14,7%
  • Golden Knights 4 - 3

    Ääniä: 13 12,7%

  • Äänestäjiä
    102
  • Poll closed .

M10

Jäsen
Ja niin on sarja tasan 2-2. Stars otti kaksi kovaa taisteluvoittoa inhottavassa vieraskaukalossa puolustavaa mestaria vastaan. Jake Oettinger kentän paras pelaaja ja voiton takuumies. Pitää myös nostaa hattua Starsin pelaajille, kuten Lindellille, jotka blokkasi vetoja hurjan määrän läpi ottelun. Myös Matt Duchene kunnostautui tässä, mikä oli ilahduttavaa nähdä.

Viime keväänä Vegasia pariin otteeseen rokottanut Ty Dellandrea on ollut loistava nosto kokoonpanoon. Koko nelosketju Smithin ja Steelin kanssa sai luotua painetta Vegasin päätyyn ja teki myös maalin. En ole varma, haluanko edes Marchmentia takaisin kokoonpanoon, sillä niin hyvin on Dadonov pelannut vaihdosta toiseen.

Dallas oli ensimmäiset puolitoista erää huono ja Oettinger piti vierailijat pelissä. Pitää antaa myös Vegasille tunnustusta; tulivat nelospeliin todella hyvin. DeBoer vaihtoi ketjut takaisin runkosarjasta tuttuun muotoon ja tuo toimi välittömästi. Peli kääntyi Johnstonin ylivoimamaalin jälkeen Dallasille.

Onpahan ollut fyysinen ja vaativa sarja. Tässä vedetään ihan konferenssin finaali-tason kiekkoa. Kovaa touhua, että heti ekalla kierroksella vastakkain on kaksi näin vahvaa jengiä. Virheitä nähdään äärimmäisen vähän.

Se on nyt sitten paras kolmesta ja Starsilla kotietu. Varjojen rajamailla vaelleelle Hintzille saattoi tehdä hyvää tuo loistava suoritus lopussa; blokki mikä sattui ja maali tyhjiin.

Lundqvist pelasi taas ekan erän ja sitten taidettiinkin mennä viidellä pakilla. Voisiko Dallas ottaa Röglestä kivitalon kokoisen jokerikortin vielä pleijareihin?
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Wyatt Johnston ottanut Starsin reppuselkään. Selvästi on kotiasiat kunnossa ja urheilu kivaa. Hyvin on leveyttä Dallasin kokoonpanossa, jos tästä punnertavat jatkoon Hintzin ja Pavelskin vaeltaessa varjojen mailla.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäs on Hakanpään tuorein ennuste, kerkeääkö tähän sarjaan enää mukaan? Mielenkiintoisia nuo Lundkvistin kahden ja yhden minuutin peluutukset vierasreissulla, eikö AHL:n puoleltakaan löydy ketään johon olisi enemmän luottoa kuin yksi tai kaksi minuuttia per peli?

Onneksi Dallas kuitenkin löi sarjan tasan. Kultaisten kusettajien kikkailun soisi pysähtyvän tähän pariin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Olihan nämä kovat ryöstöt Vegasin kotikentältä. Ihan uusi sarja taas ja nyt on ehkä Dallasilla pienoinen etulyöntiasema.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

ipaz

Jäsen
Dallas peluutti kyllä järkevästi viittä pakkiaan. Heiskanen eniten 28:30 min. Harley, Tanev ja Lindell 21-23:20 min. Suter vajaa 19.

Heiskasen peliminuutit neljässä ekassa pelissä:
G1 26:37
G2 25:02
G3 34:09
G4 28:20

Eihän sillä edes aluspaita kastu noilla peliajoilla.

Otettiinko Lundvist vaan sivuun, vai satuttiko itseään? Hakanpää on vieläkin telekalla ja rosterissa on kahdeksantena pakkina mukana Derrick Pouliot. Texas Stars jatkaa AHL-pleijareissa, mutta eipä sielläkään oikein NHL-tason pakkeja tarjolla ole.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Otettiinko Lundvist vaan sivuun, vai satuttiko itseään?

Taisi jälleen päästä villaan. DeBoerin valmennustiimillä ei tunnu löytyvän yhtään nyt luottoa Nilsin tekemisiin.

Vegas sarjan peliajat Lundkvistillä:
G1: 7:33,13 vaihtoa
G2: 10:00, 14 vaihtoa
G3: 2:21, 5 vaihtoa
G4: 1:09, 3 vaihtoa
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Otettiinko Lundvist vaan sivuun, vai satuttiko itseään?
Ei siihen luoteta tarpeeksi, ja ne kerrat kun kentälle pääsi, oli vähän peurana ajovaloissa karvapersehokia pelaavan Vegasin kanssa.

Kova voitto ja Oettinger todellakin oli nyt voiton takuumies. Jos joku olisi sanonut ennen ottelusarjaa, että Hintz ja Pavelski ovat 4 matsin jälkeen 0+0 ja Stars on silti voittanut 2/4, en olisi uskonut. No, teknisesti ottaen se ei noin tietenkään mennyt, kun Roope pisti kiekon reppuun ja alustuksen siihen teki Pavelski, vaikkei kiekkoon koskenutkaan. Enemmän pitää saada vaan tehoja näiden kahden aikaan, se on selvä. Nyt Roopella oli hyvä mesta rystyllä jo aiemmin, mutta vielä Thompson sen torjui.

Kova määrä tuli 3-2 vastahyökkäyksiä Vegasille ja molemmat maalitkin niiden seurauksina. Onneksi kolmanteen erään Stars sai tilkittyä ne. Tai toisaalta nuo ylivoimahyökkäyksethän olivat seurausta Starsin hyökkäyksistä ja siellä tapahtuneista kiekonmenetyksistä. Kolmannen erän kilpparissa ei tuollaisia luonnollisestikaan päässyt kauheasti syntymään.

Dadonov upotti härskin maalin Thompsonin pään kautta sisään. Pelimiehen maali. Myös 2-2 ja 3-2 maalit olivat seurausta kiekon toimittamisesta maalille. Dellandrean maali taisi olla ensimmäinen kimmokemaali, joka meni tässä sarjassa Vegasin maaliin. Edelleen siniviivalta toimitetut kiekot meinaavat kilpistyä blokkaajiin turhan paljon. Silti tykkään tuosta metodista, että kiekko ammutaan maalia kohti ja aiheutetaan kaaosta kuin siirtelystä maila- ja miesviidakon läpi, kun se ei meinaa Vegasia vastaan tuottaa mitään.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: M10

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Heti parempaa suorittamista Dallasilta kun lopettivat niitten syöttöjen antamisen siihen keskustaan jossa ei oo mitään mahista tehä pelejä Vegasin hyvän puolustuksen takia. Nyt pojat alko pommittaa viivasta ja pienistä kulmista kiekkoa maalille ja heti parani peli. Nuo hyökkäysalueen kiekonmenetykset vain minimiin tai pois niin hyvä tästä vielä tulee. Seuraava matsi on todella iso. Jos Stars sen kairaa niin uskon että hoitavat sarjan. Mielestäni Dallas kuitenkin passivoitui hieman liikaa kolmannessa erässä. Ei siinä hyvinhän he puolusti mutta ei noin voi vetää seuraavissa peleissä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No nyt kehtaa vähän kirjoittaakin Vegasin esityksen jälkeen. Ensimmäiseen erään tosiaan energiaa riitti, toisen erän kuluessa se Vegasin energiataso alkoi vähän hiipua.

Logan Thompsonin yksi heikkous näyttää olevan tuon kaulan seudulla olevan yläkulman tukkiminen pienen kulman vedoissa, sinne uppoaa. Tosin laukauksen täytyy olla aika tarkka. Toinen on sitten nämä "tippaukset" ja pomppukiekot ja muiden varusteista suuntaa muuttavat kiekot, jotka häneltä hyvin menevät sisään maaliin. Eiväthän nuo helppoja torjuttavia ole kenellekään, mutta Vuori (Hill) kai torjuu niitä paremmin. En nyt tiedä, onko tässä maalivahdin vaihdon paikka vielä sentään kuitenkaan.

Toinen asia, missä Vegasin pitäisi parantaa, on kaaoskiekon luominen maalille. Sitä pitäisi harjoitella.

Kolmanneksi, Karlsson on kai loukkaantunut, eikä pääse tulemaan esille, päinvastoin kuin viime vuoden pleijareissa, joissa hän oli loistava. Marchessault on myös unten mailla, mutta niinhän hän oli ensimmäisessä sarjassa viime vuoden keväänäkin. Ja Stoney ei ole tosiaankaan vielä parhaassa vedossaan pitkän loukkaantumisen jälkeen. Onneksi sentään Mantha vaihdettiin Amado Mioon, ja heti tuli jotain tulostakin.

Pienet ovat marginaalit, jos tämän viimeisen pelin intensiteetillä jatketaan. Toivottavasti intensiteetti pysyisi Vegasilla korkealla näissä jäljellä olevissa väännöissäkin, niin ei harmittaisi niin paljon, vaikka Dallarat tästä parista jatkoon menisivätkin.
 

Vuoho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Täällä ei näyttänyt vielä olevankaan mainintaa, että Tanev sai lämmittelyissä kimmokkeesta kiekon naamaansa. Niin vaan herra soturi oli pelissä mukana heti alussa, nenä punaisena, jauhamassa purkkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Aivan käsittämätön äijä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Twitteristä bongattua, Vegasin uusi kokoonpano:

Hertl-Eichel-Marchessault

Dorofeyev-Stephenson-Stone

Howden-Karlsson-Amadio

Carrier-Roy-Barbashev

Martinez–Pietrangelo

McNabb–Theodore

Hanifin–Hutton

Hill

No, jotain on yritettävä, että saataisiin joukkue käynnistymään ja pelaamaan viime kevään kaltaista kiekkoa. En tiedä, toimivatko nuo vaihdot, olisin ehkä laittanut Cotterin Dorofeyevin tilalle, mutta en mene tuomitsemaankaan. Kohtahan se nähdään, sytyttävätkö nuo vaihdokset joukkueen pelaamaan jatkoon vaadittavalla tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Jännä ratkaisu Cassidylta vaihtaa aloittavaa maalivahtia, kun Thompson kuitenkin lähes ryösti torjunnoillaan game 3:n ritareille eikä tuosta nelospelinkään tappiosta voi miestä liiemmin osoittaa sormella. No pianhan se nähdään mihin suuntaan Vegasin ketjumuutokset heilauttavat vaakakuppeja.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Olipa jännäkakka peli, huhhu. Starsilla oli useampi mahdollisuus lyödä peli pakettiin toisessa erässä. Kolmas erä menikin jännittäessä sitä, että milloin se Vegas oikein lyö tasoihin. Onneksi ei lyönyt.

Logan Stankoven on kyllä huikea pelimanni. Ei anna pienen koon hämätä, vaan laittaa kroppaa likoon ja menee tilanteisiin kovaa pelkäämättä mitään ja tullen vielä kiekon kanssa usein tilanteesta voittajana. Tähän päälle, kun putki kulkee, kuti lähtee ja kädetkin on ihan täyttä silkkiä, niin voi puhua aika täydellisestä pelurista. Aikamoinen timantti Starsilla tässä käsissäään. Esityö Dadonovin maaliin oli muuten silkkaa seksiä.

Seuraavaan matsiin Starsin pitää vaan saada noihin maalipaikkoihin enempi tappamisen meininkiä ja verkot pöllyämään. Vegas tullee seuraavaan koitokseen raivon lailla ja on varmasti ainakin alkuun se hallitsevampi osapuoli pelissä. Joten saa nähdä miten Dallas tulee tuosta alkurynnistyksestä oikein selviämään.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ty Dellandrea on ollut loistava nosto kokoonpanoon. Koko nelosketju Smithin ja Steelin kanssa sai luotua painetta Vegasin päätyyn ja teki myös maalin. En ole varma, haluanko edes Marchmentia takaisin kokoonpanoon, sillä niin hyvin on Dadonov pelannut vaihdosta toiseen.
Pakko kääntää takkia Dellandrean suhteen. Kaveri on ollut erinomainen pudotuspeleissä. Todella energinen ja ottaa ne ylimääräiset askeleet/luistinpotkut siinä, missä Marchment luottaa ulottuvuuteensa ja/tai kurottaa pitkällä mailallaan. Ty otti todella kovan selästätaklauksen vastaan ja oli selkeästi vähän aikaa kivuissa/pihalla, mutta niin vaan seuraavassa vaihdossa mukana. Koko nelosketju on toiminut Smithin ja Steelen kanssa hienosti.

Dadonov on ollut samaten loistava kentällä ja jälleen maali hyvästä työstä palkintona. Logan antoi kyl namupassin, mutta Dadonov teki itsensä pelattavaksi kovalla luistelullaan.

Tämän matsin kolmas erä ei jännittänyt läheskään yhtä paljoa, kuin edellisen. Jotenkin Starsin peli-ilme oli täynnä itseluottamusta ja rauhallisuus paistoi otteista. Jännäksihän se meinasi toki mennä, mutta todella game saverin torjui Oettinger patjallaan. Tätä Otteria kaipailin kahdessa ekassa pelissä ja on kyllä Jake äitynyt todella vahvaan vireeseen. Mahtavaa peliä. Torjuu kiekon vaikka päällään, kuten pari kertaa viimeisen erän aikana tapahtui.

Ihana taklaus kapteenilta Eicheliin. Oliko kiekottoman pelaajan estäminen? Varmasti, mutta ihan sama. Bennillä on tähän mennessä yksi 2 min jäähy tässä ottelusarjassa. Vaikka Stone on yrittänyt päästä ihon alle, niin erinomaisesti on pitänyt hermo. Sitä vastoin Petrangelo luulee olevansa kova äijä kaukalossa ja otti jo toisen kurittoman väkivaltaisuusjäähyn perättäisissä matseissa ja erinomaisesti tälläkin kertaa Stars rankaisi. Lisää näitä Alex!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hyökkäyksen syvyys on se, mikä pitää Starsia pinnalla juuri nyt. Pakeissa on hiukan haavoittuvampi tilanne. Suter pelaa maksimiminuuteilla ja on toisaalta suoriutunut ihan hyvin. Nisse vetää paria vaihtoa per peli. Otterikaan ei ole ihan terävimmillään, nyt livahti luvattoman helppo vanhanaikainen.

Mutta tosta hyökkäyksestä. Ykkösketjussa Roope tuhlailee, Pavelskilla joku gorilla selässä, Robon tehot muistaakseni enimmäkseen ylivoimalla (mikä on toisaalta mahtava juttu, että niitä yv-maaleja tulee). Onneksi on kolme muuta ketjua, jotka toimivat illasta toiseen. Jopa tuo nelonen on Faksan puuttumisesta huolimatta melko lailla lääkärin määräämää tavaraa. Dadonov tuli kyllä ryminällä takaisin. DeBoerilla on positiivinen ongelma, kun Marchment palaa pelikuntoon.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Dadonov on ollut samaten loistava kentällä ja jälleen maali hyvästä työstä palkintona. Logan antoi kyl namupassin, mutta Dadonov teki itsensä pelattavaksi kovalla luistelullaan.

Tähän vastapainoksi läpäri, josta ei saanut kutia aikaseks ja kolmella nollaa vastaan hyökkäys, josta ei lopulta olisi osunut edes siihen kuuluisaan ladon seinään. :D Mutta pirteästi on kyllä Daddy todellakin pelannut.

Ihana taklaus kapteenilta Eicheliin. Oliko kiekottoman pelaajan estäminen? Varmasti, mutta ihan sama. Bennillä on tähän mennessä yksi 2 min jäähy tässä ottelusarjassa. Vaikka Stone on yrittänyt päästä ihon alle, niin erinomaisesti on pitänyt hermo. Sitä vastoin Petrangelo luulee olevansa kova äijä kaukalossa ja otti jo toisen kurittoman väkivaltaisuusjäähyn perättäisissä matseissa ja erinomaisesti tälläkin kertaa Stars rankaisi. Lisää näitä Alex!

Ai että, oli muuten taklaus, josta tykkäsin! Vaikkakin ihan selkeä jäähy jäi siinä viheltämättä. Jäin muuten jälkikäteen miettimään, että meniköhän ihan oikein nämä Pietrangelon nyrkin iskun ja Seggyn Theodoresta ohi ajamisen jäähyjen viheltämiset.







 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jäin muuten jälkikäteen miettimään, että meniköhän ihan oikein nämä Pietrangelon nyrkin iskun ja Seggyn Theodoresta ohi ajamisen jäähyjen viheltämiset.
Ihmeellistä piiparointia oli taas läpi ottelun. Alussa pumpulinpehmeitä jäähyjä molemmin puolin. Myöhemmin sai taas kampata ja antaa poikkaria ihan huolella. Sitten nuo trendikkäät alibi-vitoset, että pääsevät tarkistamaan videolta ja alentamaan tarvittaessa. Ihmettelin vaan sitä kakkosta, vaikka Seggyltä otettiin senkka nenästä. Eikä muka roughingista anneta tuplakakkosta, jos naama aukeaa? Automaattitupla ainakin korkeissa mailoissa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Sitten nuo trendikkäät alibi-vitoset
Tää on kyl näissä pleijareissa ollut uutta. Seguinin tilanteesta ei ollut kukaan viheltämässä edes jäähyä, mutta sitten Theodoren loukkaantumisen jälkeen onkin yhtäkkiä vihelletty vitonen. Dave Jackson kommentaattorina on kyl kans kunnon joo-joo-mies. En ole ikinä kuullut sen olevan eri mieltä tuomareiden tuomion kanssa, aina menee kaikki oikein.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Eikä muka roughingista anneta tuplakakkosta, jos naama aukeaa? Automaattitupla ainakin korkeissa mailoissa.

Väkivaltaisuudestahan voi viheltää 2, 2+2 ja 5 minuuttisen. Vähän häilyvät on vaan näitten suhteen aina ollut vihellykset. 2+2:kin taitaa saada, jos oot aloittava osapuoli hanskalla naamaan hieromiskisoissa. Mutta joo, ei ole mitään automaatti tuplakakkosia, jos naama aukeaa. Joku paremmin viheltämisestä perillä oleva voi tulla korjailemaan.
 

M10

Jäsen
Dallas Stars on kyllä osoittanut sellaista luonnetta, että huh huh.

Oettinger ollut kolmessa viimeisessä ottelussa clutch. 5 peliä pelattuna, 0 maalia päästetty 3. erässä tai jatkoajalla. Voittavaa, viileää tekemistä. Huikea läpiajon torjunta kriittisellä hetkellä reilut pari minuuttia ennen ottelun loppua. En siis valittaisi yhdestä vanhanaikaisesta, koska Oettinger on ollut erinomainen ja mahdollistanut tämän huikean nousun ottelusarjan johtoon.

Nyt oli ykköskentältä paras ottelu kokonaisuudessaan. Vielä on ketsuppipullo aukeamatta, mutta tällä menolla se kyllä aukeaa. Täytyy myös muistaa, että pelaavat jatkuvasti Vegasin parasta vitjaa ja parasta pakkiparia vastaan. Hine näyttänyt paremmalta. En ole näistä hepuista huolissaan. Robohan toki on ollut Johnstonin kanssa Starsin paras hyökkääjä tässä sarjassa.

..tai sitten se on Stankoven, joka on tullut todella ennakkoluulottomasti pudotuspeleihin mukaan. Oli kentän paras kenttäpelaaja game vitosessa, mikä kertoo paljon. Loi tilanteita vaihdosta toiseen. Meinasi tehdä maalinkin, mutta huonoa tuuria Howdenin luistimen kanssa. Melkoinen väkkärä, kultakimpale niin kuin Pedretti sanoi.

Viiden pakin rotaatio toimii hyvin, koska nuo viisi pakkia ovat todella hyviä. Myös Ryan Suter, kun pelaa tarpeeksi vähän (alle 20 min). Tanev ja Lindell on all business. Järkähtämättömiä pelaajia.

Heiskaselta mieletön pelaaminen ennen Dadonovin avausmaalia. Ei saanut syöttöä tilanteesta, vaikka ansaitsisi kaksi. Katkaisi vaarallisen oloisen vastahyökkäyksen ja käänsi saman tien pelin toiseen suuntaan. Tämä on sitä Heiskasen nerokkuutta ja syy sille, miksi on Dallas Starsin paras pelaaja ties kuin monetta vuotta putkeen.

Ihana voitto. Nyt sitten katkaisemaan sarjaa Vegasiin. En näe mitään syytä sille, miksi ei voitaisi laittaa poikki jo kutosessa. Kyllä Vegas on jo parastaan näyttänyt ja tuo veskari-show ei välttämättä helpota heidän tilannettaan. Stars on sen sijaan parantanut otteitaan koko ajan.

Olipahan muuten ihana pommi Benniltä Eicheliin. Salaa tykkäsin myös Seguinin törmäyksestä Theodoreen... Vähän alkaa menemään VGK:lla jo tämä sarja ihon alle, enkä ihmettele. Dallas on tehokas ja viileä kone.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös