Kärppien peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 328 980
  • 25 669

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Saiskohan Stenkan selostamaan televisioon kaikki Kärppien pelit vaikka jollain 5€/kk lisämaksulla maikkarille?
Tuskinpa tuo lähetysteknisesti mahdottomuus olisi. Onhan niitä vuosia ollut maajoukkueen peleissä, että köyhälistö joutuu ilmaispuolella kuuntelemaan Saukkosta ja rikkaat sekä paremmat ihmiset voivat ostaa ilman mainoskatkoja. Toki hinta on joku 30€ kuussa ja joutuu kuuntelemaan Mertarantaa mutta jotkut ovat valmiita sen hinnan maksamaan.

Itse voisin mielelläni ostaa Stenkkapaketilla Kärppäpelit.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma pieni tarinani: Lauantaipeli, vapaapäivä edessä, niin... sauna lämpiämään, oluet kylmään ja peliä seuraamaan. (Tässä tällainen keskiverto tapa, kun saumaa on) No, eka erätauolla olut kylmästä ja saunaan. Tänään 1-0 tappiolla, noiduin kuinka hyvin Kärpät pelasi, mutta tappiolla ollaan. Siinä löylyissä poikani kanssa, joka näyttäisi perineen kovan kärppäinnostukseni, mikä on hieno juttu, tuumattiin, että kyllä tämä tästä kun vaan jatketaan noin.

No, hyvinhän se toinen erä alkoikin... eipä siinä. Kohta oli jo 1-2, ja Junttilalla loistopaikka, mutta kun ei tehty, niin ns "kaveri teki". Ja kohta jo 3-2. Oltiin myllyssä, mutta kestettiin.

Toisen erätauon löylyissä tuumin, että jos Kärpillä virtaa riittää, niin kyllä tästä vielä peli tulee... ja heti kolmannen erän alkuun saatiinkin sopiva lahja kun jukuripeluri hätiköi kiekon katsomoon. No, eipä siinä kauaa mennyt kun oltiin jo tasoissa ja hyvä niin. Kyllä siinä saatin nuorisotermein kopot heittää kotona ihan kunnolla. Ja kun vielä ihan pelin lopussa Kärpillä oli useampiakin pakkoja tehdä maali, niin kyllähän kotikatsomossakin noiduttiin tunteella (vaikkei se ns asiallista olisikaan ;) ).

Jatkoillehan siinä mentiin ja löylyissä muisteltiin moniakin Kärppien jatkoaikoja, niin hyviä kuin huonoja, mutta nyt oli usko, että jos tuo kolmannen erän loppu toisi sen hyvän buustin.

Löylyistä pesun kautta sohvalle jännittämään, ja kappas, eihän siinä kauaa mennyt kun... "joku" teki hieman yllättäen ja äkkiä sen ratkaisevan maali. "JOKU" sen takia, ettei siinä ehtinyt nähdä kuka, mutta kyllähän siinä pompattiin huudon kanssa lyömään kopot pojan kanssa (ja taisi siinä emäntäkin tulla mukaan kopottelemaan).

Ja kun tunnemyrskystä selvisi, niin olipa hienoa huomata, että sen tärkeän, viimeisen niitin iski juurikin "joku", eli sieltä kärkinimien takaa JULIUS HERMONEN!!!

Hieno fiilis ja ihan oikeasti ansaittu jatkopaikka, mutta jos olisi mennyt tiistaille, olisi paineet olleet Kärpillä ja kaikki olisi ihan oikeesti ollut auki, mutta...

Olipa mukava mennä saunaan, ottaa kunnon löylyt pojan kanssa ja tuumia, että pelit jatkuu... siinä meitä kaksi tyytyväistä saunojaa.

Tällainen tarina kerrottuna tänään kotikatsomosta ja Tapio Rautavaaraa lainaten " Tämä tarina on tosi".

Mutta tarinahan jatkuu, mutta miten, sen aika ihan piankin näyttää.... ;)
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Huh huh, mikä voitto ja MIKÄ JOUKKUE meillä on! Aivan käsittämätöntä että ollaan mitalipeleissä! Ei olisi uskonut muutamia kuukausia sitten.

Nyt muutama päivä happea ja loppuviikosta taas armoton taistelu päälle. Pidetään huoli, että Raksila ja Kärpät on todellakin se pahin painajainen vastustajille.

Kiitos Kärpät! Päätyyn asti ja siitä läpi!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Uskomattoman hieno ottelu, hieno tunnelma ja hieno lopputulos. Jäällä oli tunnetta joka vaihdossa.

Täytyy kyllä Jokiselle hattua nostaa, kyllä pelasi Jukurit hienoa lätkää myös nuortensa + Jormakan johtamana. Pieni huoli nuo Kovarchikit jos todella ensi kaudella Oulussa pelaavat, heiltä heikko sarja.

Westerholm oli uskomattoman hyvä.


Nyt on sitten latu auki.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Eilen keskityttiin kyllä niin täysillä matsiin, että jäi jatkoaikaan kirjoitellut kirjoittamatta. Olipahan taas kyllä kunnon vääntö, vaikka tuomaritoiminta meinasikin aiheuttaa paljon vitutusta. Onneksi tällä(kin) kertaa jäi jäähyjä viheltämättä molemmin puolin, joten tasasi hyvin tuota värilasien takaa koettua epäreiluuden tunnetta pois. Jälleen Liigan linja ja tulkintakysymykset tuntuivat kuitenkin olevan liian merkittävässä osassa siinä, että kuka pelin lopulta voittaa. Surullisella tasolla on tämä Liigan tuomaritoiminta kaikkien kannalta, muutosta pltäisi tehdä.

Eilen nähtiin mun mielestä sitkeintä ja parasta Kärppää tähän sarjaan, ja vaikutti ettei tätä voittoa haluttu todellakaan antaa Jukureille. Erityisen hienoa oli seurata sitä, että kyllä siellä jokainen jätkä osoitti kentällä tunnetta ja myös Tiivolasta huomasi, että nyt siellä kentällä tapahtuu jotain sellaista, mikä saa hänetkin tekemään hommia. Ja kappas... sieltähän sitä työn ja yrittämisen kautta pääsi myös avustamaan tärkeiden maalien syntymistä. Tiivolalta kauden parasta peliä juuri oikealla hetkellä, ja Antti-Roikon kanssa yhteispeli näytti toimivan aika hyvin. Mahtava nähdä miten se Marjamäen aikakauden alakulo ja pettyneet ilmeet kaukalossa ovatkin nyt vaihtuneet riemuun ja kovaan tunteeseen. Nyt Kärpät on Joukkue isolla J:llä ja siinä on syy miksi myös yksilöistä saadaan enemmän irti. Ykköskenttä pelasi taas vastustajan jatkuvasta rikkomisesta huolimatta toisessa sarjassa.

Westerholm pelasi upean pelin, ja aivan kuten Jokunen totesi, niin otti monta upeaa torjuntaa Ruusun tavoin pelin aikana. Nyt voidaan ainakin sanoa, että kyllä Westerholm voidaan laittaa maalille kovissa paikoissa. On tällä hetkellä, tuoreimman esityksen ansiosta tarrannut kevyesti kiinni ykkösmaalivahdin paikasta. Karhunen saanee kuitenkin aloittaa seuraavan sarjan. Maalivahtien piikkiin ei kyllä maaleja voinut laittaa kummassakaan päässä. Upeita suorituksia ja vetoja.

Tästä on hyvä siirtyä jännittämään, että kuka sieltä tulee seuraavaksi vastaan. Tuli kumpi vaan niin pelottavan upea sarja on edessä. Etelä vastaan pohjoinen ja Kärpille aina haasteellinen HIFK, joka onneksi lähtisi myös tähän sarjaan suuret paineet niskassaan. HIFK aiheuttaa kuitenkin tämän hetken materiaalillaan suurta kunnioitusta, ja tie on edelleen auki mestaruuteen asti. Pelicans on erityisen mielenkiintoinen, eikä ainoastaan Aaltosen ja Kokon takia, vaan heidän kärkipelaajiensa, sekä pelitavallisten asioiden takia. Pelicansilla on Kärppien tapaan erittäin terävä kärki, joka on vaikea pimentää, ja voi olla, että siellä on myös jumalmoodissa operoiva maalivahti maalissa. Kyllä aiheuttaa suurta kunnioitusta myös tämä potentiaalinen vastustaja, joten vaikeaa on näistä "toivoa" mitään helpompaa vastustajaa välieriin.

Kärpät on nyt mielestäni tehnyt sen mitä tuolla materiaalilla pitää saada aikaan. Parannus Marjamäen kauteen on ollut ilmeinen, ja Myllykoski näyttää tehneen ensimmäisen, isoja palleja vaatineen, rohkean ja onnistuneen päätöksen Mäntymaan ja Mamban duon suhteen. Mäntymaa on vielä niin nuori valmentaja, että ensi kaudella tilanne täytyy sitten katsoa uusiksi, todennäköisesti ilman Mannerin tukea. Toivotaan, että valmennusryhmään saadaan kuitenkin jostain Mamban kaltaista positiivista energiaa ja vankkaa kokemusta tueksi.

Meillä on edessä mahtava loppuhuipennus, ja tätä kautta ei enää epäonnistuneeksi voida luokitella. Sopivasta altavastaajan asemasta lähdetään liikkeelle ja vain taivas on rajana. Kärpät ei ole mestarisuosikki, mutta pelaajien henki ja kokoajan parantuvat otteet lupaavat hyvää. Saisiko pohjoisen paha hiljentää Nokia areenan ensimmäistä kertaa?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Saappaat jalassa kaaduttiin!
Hifki pelasi juuri niin tylyä kiekkoa kuin kohta alkavissa pudotuspeleissä kuuluukin: maalivahtipeli toimi ja tehtiin tarvittavat maalit voittoon eli paketti alkaa stadissa olla valmis.
Kärppien peli on kohentunut huimasti alkukaudesta näin kevättä kohden, mutta materiaalin kapeus kyllä asettaa ylikäymättömät haasteensa pitkää kevättä ajatellen: neljää voittoa kärkijoukkueista ei seitsemään peliin hevin raavita => Lyhyt ja vähämaalinen kevät Kärpille, mutta etiäpäin on menty vuoden takaisesta... laiha lohtu...
Tuommoista kirjoittelin noin kuukausi sitten kirvelevän HIFK-tappion jälkeen...

Täytyy nyt myöntää, että väärässä olin, onneksi, vaikkei tässä ole vieläkään saavutettu muuta kuin välieräpaikka. Totuuden nimissä se oli itselleni pitkään kuitenkin jo sellainen porras, johon en jaksanut uskoa.
Kuten OJ illalla totesi, Kärppien ykkönen oli SE tekijä, jolle Jukurit ei keksinyt lääkettä ja joka tehoillaan käänsi sarjan Kärpille. Tuo ei ole, edelleenkään, mitenkään mairittelevaa Kärpille, että joukkueen ratkaisutehot kasaantuvat pääosin yhden ketjun pelaajien varaan (12 maalia) ja koko muu joukkue yhteensä onnistuu turhan harvoin (7 maalia). Toki, tuossa ykkösen määrässä ovat kaikki ylivoimamaalitkin, joita en eritellyt, mutta sekin alleviivaa osaltaan ketjun tärkeyttä kokonaisuudessa.
Kuten todettua, yksi sylinteri riitti Jukureita vastaan, mutta on selvää, ettei asia ole jäänyt huomamatta tulevilta vastustajista ja seuraavassa sarjassa siihen puututaan, rajustikin tarpeen vaatiessa. En nyt lähde mitään tapaus Kames-Grönstrandia maalailemaan, mutta onhan näitä "vahinkoja" nähty vuosien varrella eikä tuosta ykkösestä tarvitse pudottaa kuin yksi palanen pois ja se jo ontuu.

Mutta joo - tiistaina sitten selviää tuleva välierävastustaja enkä nyt näe paljoakaan eroa sillä, tuleeko vastaan Pelsut vai HIFK - molempi pahempi. Ainoa Kärpille edullinen asia on saavutettu lepoetu, joka oletettavasti pitkässä sarjassa voi kääntää momentumia Kärpille.
En olisi tyytyväinen nelossijaan, enää, mutta sekin on paljon enemmän kuin uskoin vielä runkosarjan päätöskolmanneksellakaan Ouluun tulevan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yritin siis selittää ettei tuossa ole kyse kenenkään "halusta", vaan siitä että ihmisen ratkaisuihin nyt alitajuisesti vain vaikuttavat sellaiset seikat mitä @McTorso tuossa toi esille.
Palataan vielä tähän psykologiaan ja siihen, miten joukkueen tehokas ylivoima voi vaikuttaa tuomareiden ratkaisuihin. Pudotuspelien kaksi parasta ylivoimaa ovat Kärpillä (42%) ja Tapparalla (31%). Näillä kahdella joukkueella on myös pudotuspelien alhaisimmat ylivoimamäärät, eli Kärpillä 12 YV-kertaa ja Tapparalla 13 YV-kertaa.

***
Alivoimassa Kärpät notkahti puolivälieräsarjassaan loppua kohti ja 78% on kyllä heikohko. KalPalla lukema on hämmentävästi 100%.
 

Vide68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi
Alivoimassa Kärpät notkahti puolivälieräsarjassaan loppua kohti ja 78% on kyllä heikohko. KalPalla lukema on hämmentävästi 100%.
Alivoima toimi sarjan alussa hyvin, mutta loppua kohti Jukurit löysi hyvin lääkkeet tuota Kärppien duracellmaista aktiivinen jokapaikanpaine-alivoimaa vastaan. Jotain variaatiota tuohon tulee kehittää välieräsarjaa varten.
 

Vyuola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Roki
Alivoimassa Kärpät notkahti puolivälieräsarjassaan loppua kohti ja 78% on kyllä heikohko. KalPalla lukema on hämmentävästi 100%.
Tuota Kalpan alivoimaprosenttia selittää osittain se, että Ilveksen ylivoima oli ihan järjettömän huonoa, mutta ei mitään pois Kalpan alivoimalta tietenkään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karhunen oli viimeisessä pelissään niin heikko, että pikkasen jännitän hänen suoritustaan tänään. Junttila pelasi puolestaan hyvän pelin, vaikka tehoja ei tullut. Lopulta perin pienestä oli kiinni isot tehot. Kerran osui tolppaan, kaksi kertaa Ruusun räpylän yläreunaan. Uskon, että Junttila-Hyry-Anttila tehoilee tänään. Tulta munille!
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Ei ollut. Kokko pelaa samoilla varusteilla tai vähintään samoilla patjoilla, millä pelasi Kärpissä. Karhunen pelaa myös edelleen Hifkin kamppeilla.
Joo, taisi olla Gustafsson. Toki Gustafsson on pelannut mustissa varusteissa Pelsuissa, mutta sama maski oli päässä.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Nyt POHOJOONEN!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös