Antti Pennaselle kenkää ennakoivasti

  • 29 033
  • 181

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko Pennasella nyt siis mm. World Cup ja Olympialaiset koutsattavana vai mikä sopimus hällä on?
World Cup on ensi talvena ja olympialaiset 2026, tuskin Pennanen sentään ihan vuoden sopimusta on tehnyt.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näinhän se on, mutta tässä olisi nyt ilmeinen katastrofi vielä vältettävissä, kun homma hoidetaan kabineteissa oikein. Todellista jälkiviisautta olisi harmitella surkeasti menneen World Cupin jälkeen, kuinka meillä oli väärä mies puikoissa.
Jos tässä nyt jotain positiivista haetaan, niin onneksi tuo world cup on täysi höpöhöpö turnaus neljällä joukkueellaan. Että jos tuossa kohtaa vielä huomataan valmentajan epäpätevyys on homma vielä pelastettavissa.
 

Alejandro

Jäsen
Jos tässä nyt jotain positiivista haetaan, niin onneksi tuo world cup on täysi höpöhöpö turnaus neljällä joukkueellaan. Että jos tuossa kohtaa vielä huomataan valmentajan epäpätevyys on homma vielä pelastettavissa.
Mikä ihmeen höpöhöpöturnaus? 2025 helmikuussa pelaavat neljä parasta maajoukkuetta tällä hetkellä. Piste. Lisäksi kun kokoonpanoja tarkastellaan tarkemmalla kammalla, niin voidaan todeta, että Suomella on jalkeilla historiansa paras maajoukkue. Ruotsia tarkastellessa Nagano 1998 ja Salt Lake City 2002 ajavat varmaan tuon tulevan joukkueen ohitse, mutta Tre Kronor on myös kovassa iskussa. Kanada ei ole aivan parhaimmillaan historiaa katsomalla, mutta kyseessä on aivan hirmuinen nippu. Yhdysvaltain kohdalla taas voidaan ihan aiheellisesti spekuloida kaikkien aikojen parhaimmasta jääkiekkomaajoukkueesta.

Joten jäi vähän epäselväksi, että mikä tässä yhtälössä tekee turnauksesta millään lailla höpönlöpöä. Ihmettelen vaan suuresti tuollaisia puheita.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Hyvä että kiinnitettiin tämmöinen huippuvalmentaja joka on pudotuspeleissä täysin aseeton. Saadaan jatkossa seurata kisoja joissa Suomi vie alkulohkot mutta putoaa Latvioille puolivälierissä.
 

Kaik o mänt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko Tomi Lämsä vapaana Pendon tilalle tai vähintään tiimiin?

Kyllähän Pennasen paine onnistua tämän flopin myötä kasvaa maajoukkueessa. Hiukan kevyeltä tuntuu lähteä maailman parhaita koutseja vastaan. Kuten joku Ilveksen puolella kirjoitti, menee varmasti hyvin kun lantat vaihtuu mäkdeivideihin.
Tomin kunniaksi sanottava se että CHL meni kuitenkin nappiin. Pennasella ei mikään tänäkään vuonna pudotuspeleissä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tomin kunniaksi sanottava se että CHL meni kuitenkin nappiin.
Pieniä on silakat joulukaloiksi. Lämsä on koutsina miniversio Marjamäestä. Saa koko ajan jostain käsittämättömästä syystä valmennuspaikkoja vaikka tulos ei seuraa missään. Marjan kupla puhkesi viimein, monta sataa tuhatta euroa myöhemmin. Lämsä tulee perässä. Pennanen vältä tätä jatkumoa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Liitossa ollaan hereillä niin Pennasen korvaajaa haastatellaan jo. Onko Pennasen johdolla 4 arvoturnausta tulossa(wc,olympia,2 x mm)? Veikkaan 1 välieräpaikkaa ja hävittyä pronssipeliä saldoksi mm-skaboissa ja muut 3 ulos mitalipeleistä. Vai laittaako Antti cv-merkinnäksi sijan 4. World Cupissa?
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kirjoitella tällaisia Kerho-fanina vähän raskain mielin, koska kevät -19 ei unohdu koskaan.

Mutta kyllä tämän tason sulaminen Pendolta valmentajana vastustajien kättelemättä jättämisineen oli sen tason suorittamista, että plan b on syytä ottaa liitossa jo käyttöön. Siis sikäli mikäli ei lähde kulkemaan Leijonissakaan.

Marjamäki versio kakkosta ei haluta tuonne. Ja lopulta tämän homman on oltava mallia tulos tai ulos.
 

Sakuraba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Petteri Sihvonen häkeltyi Antti Pennasen härskistä tempusta – nyt Leijoniin kohdistuu kauhukuva: "Olen todella huolissani"

Sihvoselta todella tylyä tekstiä Pennasen suuntaan.
Vähän oli jopa Urheilulehden Sihvosta tässä roastissa havaittavissa.
Kerrankin Sihvonen on ytimessä. Minulla on ollut mielikuva, että Pennanen Hpk-kytkösten takia kuuluu niihin, joita Sihvonen silittää myötäkarvaan, mutta ilokseni olen väärässä. Pennanen sai tuossa täysin ansaitun ryöpytyksen. Liitossa on mielestäni pakko pitää nyt kriisipalaveri ja miettiä, miten tuleva katastrofi saadaan vielä peruttua.

Suomen pelaajatuotanto on jo vuosia ollut hyytymään päin, kun ykköskierroksen varauksia ei enää ole tullut. Kuitenkin tuo kultainen sukupolvi (Rantanen, Aho, Barkov, Hintz ym.) on vielä hetken aikaa parhaimmillaan, ja nyt on kahden seuraavan vuoden aikana kaikkien aikojen sauma mittauttaa Suomen taso muita huippulaita vastaan. Sauma, jollaista ei välttämättä uudelleen tule hyvin pitkään aikaan. Jos tuo sauma pilataan laittamalla puikkoihin täysin tuuliajolla oleva valmentaja, on se kertakaikkinen katastrofi. Eli korjatkaa kurssi, kun se vielä on mahdollista, ja hoitakaa se kaikkien aikojen paras valmentajamme viemään tämä kahden vuoden projekti maaliin, kiitos.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Siitä pyydän nyt anteeksi. Se oli kyllä ihan vahinko. Että tota... että jos se on käytäntö liigassa, niin sitten pyydän anteeksi. Siihen ei liity mitään. Ajattelin, että käyn sitten tuolla kättelemässä (vastustajan pukukopilla). Tuttuja miehiä, ei ollut missään nimessä huonoa käytöstä. Pyydän anteeksi."

Miten ei voi tietää että vastustajan kätteleminen kuuluu pudotuspelisarjaan. En oikein nyt usko tuota selitystä, onhan mies nyt ennenkin liigan pudotuspeleissä ollut ja mestaruudenkin voittanut.

Ihan hyvä yritys kuitenkin. Olisi voinut kokeilla myös seuraavia:

" En tiennyt että liigassa nämä ovat paras seitsemästä ottelusarjoja ja että sarja katkesi tähän"

" Tässä eletään niin hetkessä että luulin KalPan siirtyvän vasta 3-1 johtoon"
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Toivottavasti Pennanen ei ikinä tule valmentamaan yhtään peliä maajoukkueen peräsimessä. Suomen tärkeimmälle valmentajapaikalle ei voida laittaa henkilöä, jonka henkinen kantti on näin heikoissa kantimissa ja jonka kunnioitus vastustajaa ja oman joukkueen kannattajia kohtaan on tällä tasolla.

Pennasen edellytykset aloittaa tehtävässään ovat olemattomat, koska käytännössä koko jääkiekkoyhteisön tuki puuttuu ennen ensimmäistäkään peliä. Pistäkää adressi pystyyn. Lupaan allekirjoittaa.
 

TekAstin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Blackhawks, Panthers
En nyt kyllä ymmärrä tätä ketjua...
Tietysti ei Pennanen mikään Jalonen ole, mutta kuka olisi sitten parempi koutsi? Jere Härkälä? On vähän aikaista tuomita Pennasta ilman yhtään peliä Leijonien kanssa, sitten tietysti jos ekat pelit näyttää siltä kuin nämä pleijarit, niin tervemenoa. Mutta mehän kaikki tiedämme että Ilveksellä on perinne sulaa kevään tullen, ei se homma nyt pelkästään Pennaseen kaatunut.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
En kyllä tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Kun oma suosikkijoukkueeni seuratasolla ei tarjoa kuin vitutusta ja kerran, pari vuosisadassa tapahtuvia otatuksia pronssista, niin Leijonat on rakastamani jääkiekon saralla, sen jälkeen kuin oppivat voittamaan, onnistuneet tuomaan sitä voitonhuumaa kosolti myös kotisohvalle. Ja totta kai rakkaussuhdetta on syventänyt myös "yhdessä" koetut katkerat tappiot niissä peleissä, missä oikeasti pelataan muustakin kuin puolivälieräsarjan voitosta. Voin sanoa, että maajoukkue on minulle helvetin tärkeä muodostaen peruskiven kaikelle muullekin urheiluseuraamiselle. Viimeiset vuodet, tai reilu vuosikymmen onkin ollut leijonafanille, tai NHL-osiolaisittain "Karjala-lippikselle" hienoa aikaa. Ai tältä se tuntuu, kun oma suosikki jossain joukkuelajissa voittaa.

Pettymys oli suuri, kun johtuen koronasta ja Kiinan dystooppisesta valtiojärjestelmästä, NHL kiitti liiasta vitsihuumorista jääden huippupelaajineen kotiin. Suomi tästä parhaiden pelaajien mittelöksi aiotusta kamppailuista tuli kultamitalit kaulassa ja olihan se upea turnaus, mutta tunnustettakoot se tässä kaiken kansan edessä, että joku aivosolu tuolla kuitenkin koko ajan miettii, että jos Milanosta tulee kultaa, niin silloin Leijonat on vasta valmis. Turnaukseen on siis minulla hirvittävät odotukset, vaikka vastuskin muodostaa hirvittävän pelillisen haasteen. Leijonat voi siis olla vaikka kuinka hyvin valmennettu, roolitettu ja kurinalainen, mutta ottaa silti käkättimeen, koska maailman urheilullisesta geenipoolista tulee vain liikaa taitoa vastaan.

Jalosesta lienee kaikki jo sanottu, mutta minun maalikon silmiin hän vaikuttaa sellaiselta koutsilta, joka voi rosteriinsa laittaa myös markoanttiloita tietäen, että pelitapa ja ennen kaikkea joukkue luo sellaisen ympäristön, että kun kaikki puhaltaa yhteen hiileen, niin ratkaisija voi olla kuka tahansa. HPK-eran Pennanen oli sellainen, vai oliko? Jalonen ei päässyt Vancouverin jälkeen enää kokeilemaan miten Suomen absoluuttinen huippupelaajisto taipuu työkaluiksi valmennuksen käsissä olkoonkin, että altavastaajana Suomi lähtisi barkovrantasineen aina. Nyt Pendo on saanut kaksi kautta koittaa kokonoaisuudessaan liigan parhaimmistoon kuuluvalla rosterilla ja tuloksena yksi pronssi ja tippuminen puolivälierissä. Sopiiko hänelle siis paremmin se, että saa möttösistä tehdä ratkaisijoita? Jos jälkimmäinen, niin sitten en olisi huolissani, vaikka vähän kyllä olenkin.

edit: tautologiaa
 
Viimeksi muokattu:

MMallikas

Jäsen
Kun mainittiin Jalonen ja Vancouver, niin pelkään että tiedossa saattaa olla vieläkin suurempi pelillinen fiasko Pennasen johdolla. Miten Pennanen saa myytyä näistä lähtökohdista käsin pelitapaansa (jos sellaista edes on) NHL pelaajille, jotka tiedostavat, että tämä on se ehkä ainoa sauma saavuttaa jotain todella suurta maajoukkueessa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuka valmentaja on ollut yhä epäsuosittu majun koutsiksi ennen ensimmäistäkään peliä kansan keskuudessa?
Oisko Curt Lindström lähimpänä? Curren kansalaisuus ja habitus kun ei paljoo hurrahuutoja aiheuttanut. Toki, voitti kansan aika nopsaan puolelleen.
 

pullaristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS sekä muut yritteliäät ja joukkueet
En nyt kyllä ymmärrä tätä ketjua...
Tietysti ei Pennanen mikään Jalonen ole, mutta kuka olisi sitten parempi koutsi? Jere Härkälä? On vähän aikaista tuomita Pennasta ilman yhtään peliä Leijonien kanssa, sitten tietysti jos ekat pelit näyttää siltä kuin nämä pleijarit, niin tervemenoa. Mutta mehän kaikki tiedämme että Ilveksellä on perinne sulaa kevään tullen, ei se homma nyt pelkästään Pennaseen kaatunut.
Jepp,ja kyllähän Pendo on nuorten maajoukkueessa ihan hyvää tulosta tehnyt.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jepp,ja kyllähän Pendo on nuorten maajoukkueessa ihan hyvää tulosta tehnyt.
Eikös se Pendon U20-joukkue ollut sen yhden kanukkipelaajan ihmepelastuksen päässä mestaruudesta?
Kun tämä kanukki pelasti kiekon maaliviivalta ilmasta ja lopulta Suomi sen sitten hävisi.

Kovat, oikeastaan aivan jäätävät on paineet Pennasella.
Harvoin on jotain valmentajaa kohtaan näin pahasti ihmisillä tunteita, toki suurimmasta osasta voi varmasti Pennanen ihan itseään syyttää. Kaikki ne puheet, ristiriidat puheissa ja lopulta se tärkein, eli alisuoritti edellisen valmentajapestinsä Ilveksessä.
Pendolla selvästi henkinen puoli on tärkeä asia, sen verran avoimesti on niistä puhunut. Nyt on kovat ajat päällä ja mielenkiintoista on seurata miten lähtee Leijonien pesti kulkemaan.

Ensimmäisenä vielä World Cup, jossa pitkästä aikaa parhaat mukana ja Suomen "kultainen sukupolvi" vihdoin yhdessä ja prime-iässä kaikki.
Eli ne kansan odotukset on valtavat jo tähän turnaukseen, joka sitten huipentuu vielä isommin -26 Olympialaisiin.
Sieltä kun repäiset kultaa, niin hiljenee tämäkin ketju ja se maine on palautettu kymmenkertaisesti.
Toisaalta jos epäonnistut, niin sä olet vielä syvemmällä kuin nyt. Ja sä olet nyt todella syvällä!
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kuka valmentaja on ollut yhä epäsuosittu majun koutsiksi ennen ensimmäistäkään peliä kansan keskuudessa?
Doug Sheddenin muistan keränneen melkoisen vastarinnan - sehän oli niitä harvinaisia kertoja, jolloin muu mediakenttä lähti Sihvosen mukaan ja kritisoi valintaa kovin. Erkallakaan ei ihan helpoin paikka tainnut olla, kun Summasen potkut tekivät hänestä marttyyrin monen silmissä.

Mitä Pennaseen tulee, niin olisiko Kari Jalosta (joka oli oma suosikkini tehtävään) lukuun ottamatta parempiakaan vaihtoehtoja ollut? Eipä oikein, joten antaa kaverin näyttää. Kyllä se kenkää saa jos World Cup ja MM-kisat menee aivan perseelleen ja NHL-pelaajat ilmoittavat että no can do with Pennanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös