Vegas Golden Knights 2023–2024

  • 66 844
  • 330

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2023–2024?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 11 23,4%
  • Finaaliin

    Ääniä: 3 6,4%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 15 31,9%
  • Konferenssivälieriin

    Ääniä: 11 23,4%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 4 8,5%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 3 6,4%

  • Äänestäjiä
    47
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/82 Vegas vs. Los Angeles

Thompson pelasi perättäisenä päivänä. Keskiketjuissa Marchessault ja Amadio vaihtoivat paikkoja. Pakistossa kaikki parit uusittiin ja ne olivat Hutton-Pietrangelo, McNabb-Whitecloud ja Hague-Martinez.

Arvosanataulukko
++
+ McNabb, Pietrangelo, Dorofeyev, Amadio, Eichel, Barbashev, Karlsson, Cotter, Marchessault
+/- Thompson, Martinez, Hague, Whitecloud, Hutton, Stone, Stephenson, Roy, Howden, Kolesar
-
--

Mestaruusvuoden viimeinen peli alkoi hyvin, kun Barbashevin poikittaissyötöstä Eichel latasi kiekon takayläkulmaan avauskympillä. Kopitar nukahti vartioinnissa. Jackille piste oli kauden 40. Hän on takonut pisteitä yhtä paljon niin kotona kuin vieraissa. Muutoin alku oli tiukkaa viisikkopuolustamista puolin ja toisin. Vedot mainoksille mentäessä olivat 2-2, kun keskialue oli tukossa ja molempien pakit olivat lähes aina ensimmäisinä päätykiekoissa. Kotijoukkue suojeli omaa siniviivaa siis mainiosti eikä paineen alta lähdöissäkään vaikeuksia ollut, kun Kingsin jatkokarvaus oli myöhässä. Cassidy oli siis palannut joukkoineen perusasioihin ja päättänyt lähteä hakemaan voittoa melko passiivisella ja puolustusvoittoisella pelisuunnitelmalla. Koko viisikko seisoi aika ajoin tiiviisti 1-2-2:ssa keskialueella, kun Kings teki ylempiä viivelähtöjä. Avauserän vedot olivat lopulta 9-7 eikä Thompsonia testattu kuin yhdessä kaaostilanteessa, jossa hän pysäytti Duboisin.

Toisen erän alussa VGK voitti kamppailun maalinsa takana. McNabb avasi pystyyn. 2v2-vasturissa Amadio punnersi väkisin Englundin sisäpuolelle ja viimeisteli Dorofeyevin pehmeästä siirrosta kiekon yläkulmaan läpiajosta. Kings kavensi 33. minuutilla. Kempe nousi ylös luomaan 3v2-ylivoimaa. Eichel kyllä seurasi luoden tasavoiman, muttei saanut mailallaan blokatuksi heittoa siniviivasta maalille, jossa eristetyssä 2v2-tilanteessa Kopitarin lapa oli puolestaan auki, kun Whitecloud oli vasta palaamassa kulmasta maalin eteen, joten oikeasti kyseessä oli hetkellinen 2v1-ylivoima Vegasin maalin edessä. Kaaos-/ohjurikiekolla kavennuksen syntyminen ei yllättänyt, koska ytimeen ei muuten ollut asiaa. Kuitti tuli onneksi heti, kun Cotter punnersi hyökkäysalueelle oikeasta laidasta, suojasi Kaliyevia vastaan pelivälinettä päädyssä ja ruokki sitten H3 Karlssonia, joka ui tyhjään tilaan maalin edessä oikea-aikaisesti. Cassidy-kiekkoa hyökkäysalueella parhaimmillaan, kun Cotter ei pelännyt syöttää parhaalle tekosektorille mailaviidakon keskelle.



Kaksi minuuttia ennen loppua Moore kavensi todella pienestä kulmasta ilman maalivahtia pelatessa. Tuo meni Loganin piikkiin. Viimeiset puolitoista minuuttia olivat piinaa, mutta McNabbin blokkien johdolla Vegas sai kairattua 3-2 voiton. "Luukut kiinni" -mentaliteetti päätti tappioputken ansaitusti ja myös Cassidy sanoi, että hänen mielestään he olivat parempi joukkue. 34 blokkia oli kauden korkein lukema ritareille.

Hutton jätti pelin kesken avauserässä ylävartalovamman takia, mutta mm. Pietrangelo vastasi entisestään suurentuneeseen vastuuseen mallikkaasti ja oli todella kliinisen härkämäinen päätykiekkojen noutamisessa, joten annoin hänelle urakoinnistaan ison plussan. McNabb puolestaan söi kumia ja alusti toisen maalin kakkossyötöllään. Lisäksi toisen erän alussa hän liikkui kiekollisena Kingsin maalin taakse ja ruokki maalin edestä Eichelia, mutta tämän maila sidottiin viime hetkellä, kun maali ammotti jo tyhjyyttään Talbotin ylipelaamisen myötä.

Thompson oli neutraali. Paras torjunta oli 25. minuutilla Kopitarin nollaus läheltä, kun Eichelin ketjun lähtö omista epäonnistui ja peli kääntyi nopeasti siniviivan alla. 50. minuutilla Fiala oli kaventaa noustuaan vuorostaan korkealle luomaan 3v2-ylivoiman ja sillä kertaa VGK-sentteri ei älynnyt ajoissa nousta häneen kiinni, joten Kevin pääsi vapaasti laukomaan keskeltä siniviivaa ja veto livahti maaliin, mutta se hylättiin heti, kun maalin edessä oli kontakti LT:hen. Pari minuuttia myöhemmin Thompson piti hyvin etukulman tukossa, kun Spence nousi laidasta vetopaikkaan nopealla seinäpelillä.

Cotter-Karlsson-Marchessault ketju oli kauttaaltaan hyvä läpi illan. Heti avausvaihdossa Marchy ruokki kulmasta Karlssonia, joka tälläsi korkealta lämärin päin Talbotia. Vartin kohdalla kaaoskiekko maalin eteen meni perille onnekkaasti Danaultin lavan yli. Karlssonin rystykäännön ja Cotterin reboundin Talbot kuitenkin selvitti. Vegas haki aika paljon viivatoimituksia vieraiden tavoin. Whitecloudin viivatanssia oli mukava katsoa ja yhden ohipelin jälkeen hän palasi omalle tasolleen. Pelin puolivälin jälkeen Karlsson pelasi omissa loistavan vaihdon kiekottomana raastaen ja blokkasi lopuksi yhden laukauksenkin, josta hän vapautti Marchessaultin vastaiskuun Doughtya vastaan. Jarrutuksen jälkeinen kääntölaukaus meni sivuverkkoon. Vaikka Joonatan jäi tehoitta, oli hän silti riittävän juonikas saadakseen plussan.

Stephensonin ketjusta laiturit erottuivat. Dorofeyev rakenteli tekopaikkoja urakalla. Amadion maalin alustamisen lisäksi avauserän lopussa hän jatkoi keskialueelta kiekon samanlaisella pehmeällä siirrolla Kingsin pakkien taakse, jonne kiiruhti Stephenson, mutta viimeistely läpiajosta meni seinille. Eichel puolestaan liiti jäällä avauserässä ja kykeni yksilötaidollaan ylittämään keskialueen kaikkein parhaiten kotijoukkueesta. Avausmaaliakin edelsi hänen sisäänvientinsä jalalla ja sitten Barbashev palautti kiekon lapaan hetken päästä. Stone venytti puolestaan pisteputkensa kuuteen matsiin.

*****

U20-kisoissa eilen Ruotsi voitti Saksan 5-0. Olin samaan aikaan Gatorade Centerissä, mutta kelasin Edstromin vaihdot läpi nauhalta jälkikäteen. Hän pelasi 14:29. Vaihtoja oli 18. Teholukema oli +2, laukauksia kolme ja syöttöpisteitä kaksi. Aloitukset sakkasivat tässä pelissä (6/15, 40%).

Ensimmäisessä vaihdossa Edstrom osoitti taas karvaustaitojaan, kun hän tuli suoraan vaihdosta hyökkäyspään pyöritykseen ja esti purun oikeassa laidassa. Voitetun mailamiekkailun jälkeen hän syötti päätyyn Öhgrenille, joka haki seinäsyöttöä takaisin maalin eteen liikkuneelle Edstromille, mutta syöttö katkesi mailasumaan. Paine kuitenkin pysyi Saksan päässä. Edstrom osoitti kiekollista itseluottamustaan karistamalla oikeassa kulmassa puolustajan selästään parilla terävällä suunnanmuutoksella kiekossa kiinni pysyen. Sitten hän pudotti kiekon viivaan, mutta Ruotsin pakit tumpeloivat sen lopulta keskialueelle, jolloin David kurvasi vaihtoon.

Seitsemännellä minuutilla AV-vaihdossa Ruotsin nelikon yhtenäinen paine Saksan sisäänvientiä vastaan tehosi. Edstrom liukui kohti oikeaa laitaa ja katkaisi poikittaissyöttöyrityksen lähellä siniviivaa, kun ruotsalaispakit olivat muuranneet kujan umpeen toisesta suunnasta. Edstrom kääntyi maltillisesti toiseen suuntaan katkonsa jälkeen ja vapautti sitten poikittaissyötöllä Rudslattin puoliksi karkuun oikeasta laidasta. Tämän rannelaukaus suoraluistelusta ei kuitenkaan saksalaisveskaria ohittanut.


Ajassa 12:15 Edstrom varmisti siniviivassa Sandin-Pellikan nousun päätyyn. PAPP:ssa hän ronkki kiekon vasemmassa laidassa voitokkaasti isännille Hordleria vastaan ja lähti nostamaan vastaiskua Stenbergin kanssa. Hän sai tältä syötön takaisin vauhtiin. Edstron mursi siniviivan ja näytti taas hyvää malttia, vaikka neljä saksalaista ohjasi häntä kohti laitaa. Hän ei hätiköitynyt, vaan nosti katseen ja haki poikittaissyötöllä toisesta aallosta omia. Syöttö meni läpi toiseen laitaan, mutta paine jäi Saksan alueelle. Loppuvaihto kului tutusti maalin edessä painien, mutta Petterssonin kuti ei tullut vain läpi siniviivasta.

Vartin kohdalla Edstrom kaapi aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Puolustaja palautti kiekon maalin taakse, jonne Edstrom ja Unger Sörum menivät vääntämään. He tulivat 2v2-tilanteesta voittajina ulos. Minuutti myöhemmin Ruotsi meni 1-0 johtoon. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Stenberg haki hetkellisesti sentterinä kiekon lapaansa pakeilta ja käänsi laiturina olleelle Edstromille passin eteenpäin. Se meni liian eteen eikä siniviivan murtaminen onnistunut hallitusti, mutta Edstrom karvasi patenttimaisen napakalla mailaniskullaan kiekon heti takaisin Sinnilta ja petasi paikan takaviistoon Stenbergille. Alustus oli Davidia parhaimmillaan.



18. minuutilla sattui ainoa pieni stiblu puolustussuuntaan transitiopuolustamisessa. Hän meni samaan mieheen Petterssonin kanssa oikeassa laidassa ja saksalainen sai heidän välistään syötettyä keskelle Rollingerille, joka laukoi suoraluistelusta kohti etukulmaa, kun David ei ehtinyt enää kunnolla takapaineistamaan. Thelin kuitenkin torjui helposti.

Toisen erän alussa Edstrom piti hetken aikaa hyökkäysalueen pyörityksen elossa pidempään irtoamalla maalin edestä vasempaan kulmaan kiekon perään raikkailla luistinpotkuillaan ja väänsi sinne mennessään saksalaisen sivuun tylysti. Omalla alueella David teki katkon oikeassa kulmassa lukien saksalaispelaajan jättösyötön suunnan.

27. minuutilla keskialueen uudelleenryhmittymisissä Edstrom tarjosi itsensä kahdesti pelattavaksi pakkien väliin, koska niin Ruotsin valmennus haluaa tapahtuvan, mutta häntä ei käytetty, vaan molemmilla kerroilla puolustaja avasi laitaa pitkin suoraan laiturille. Davidille voi silti antaa plusmerkkisen maininnan tuostakin, kun hän oli kurinalaisesti systeemissä sisällä ja teki häneltä sentterinä vaadittuja juttuja eikä sooloillut. Vaihdon lopussa hän teki maskia Sandin-Pellikan vetoon, joka ei maalille asti mennyt.

Pelin puolivälissä oman alueen lähdössä riiston jälkeen Edstrom teki pistelinjatarjonnan rutiinilla ja sai laidasta siirron Unger Sörumilta. Hän kiihdytti keskialueelle ja levitti Stenbergille vasempaan laitaan. Sitten David tutusti jatkoi matkaansa minnepä muualle kuin maalin eteen ja UG laukoi toisesta aallosta tuloksetta ranteella. Hyvää tässä vaihdossa oli se, että Edstrom tunnisti tismalleen oikean hetken, milloin voi "varastaa" eteenpäin eli kiekko on turvallisesti omien hallussa.

Neljä minuuttia ennen toista taukoa alivoimalla ruotsalaispakki iski lujaa kohti siipipelaajaa ja blokkasi vedon. Kiekko ajautui vasempaan laitaan. Edstrom tunnisti riistosauman, kavensi yläpuolelle auttamaan ja purki lopuksi laidan vierestä kiekon toiseen päätyyn. Ihanan kollektiivista tekemistä.

39. minuutilla nähtiin vaihteeksi malttia kiekon kanssa hyökkäysalueella, kun Edstrom syötti oikeasta kulmasta alapuolelle UG:lle, joka löysi maalin edestä Stenbergin. Tämä melkein uitti kiekon kämmeneltä sisään.

Päätöserässä Edstrom teki mainion liikkuvan maskin Ruotsin YV-maaliin. Hän paini sitkeästi Schindleria vastaan eikä tämä saanut kammettua Davidia sivuun veskarin näkökentästä. Stenbergin yhden kosketuksen kuti slotista oli tarkka.



49. minuutilla Edstrom sai toisen syöttöpisteensä, kun Ruotsi meni 4-0 edelle. Se lähti viiveellä omista. UG sai avauksen lapaansa vasempaan laitaan. Tämä törmäsi umpikujaan siniviivalla, mutta sai tuupattua kiekon päätyyn. Edstrom luisteli keskikaistaa pitkin sen perään ensimmäisenä jättäen Panochan taakseen. Tuon voitetun luistelukisan ansiosta Ruotsi sai päätykolmiopelin käyntiin. Stenberg irtosi omasta miehestään, UG löysi päätypassillaan ytimestä Edstromin, tämä laukoi ja veskari sylki reboundin suoraan Stenbergillle, joka täydensi hattutemppunsa. Kuten jo Latvia-pelin jälkeen kirjoitin, Edstrom osaa tunnistaa ne hetket, milloin liikkua maskipelaajana vähän etäämmälle vastustajan maalivahdista ja tehdä itsensä pelattavaksi yhden kosketuksen viimeistelylle. Päätykamerasta uusinnassa tuo Edstromin irtaantuminen vartioijastaan näkyy todella hyvin!



55. minuutilla Edstrom sai samassa vaihdossa pari vetopaikkaa. Ensin Ruotsin 1-2-2 karvaus tuotti katkon keskialueella, kun Lindstein puolusti eteenpäin. Käännöstä tämä siirsi kiekon viereen Edstromille, joka laukoi vasemmalta yläkaarelta ranteella ohi maalin. Seuraavassa suorahyökkäyksessä puolestaan David avasi laitaan Stenbergille, joka leikkasi keskelle ja syötti takaisin Edstromille vasempaan laitaan. Tämän veto pienestä kulmasta ei kuitenkaan Bittneria yllättänyt.

+ Laitojen lähellä Edstrom oli yliveto. Voitettuja mailakamppailuja oli ainakin viitisen kappaletta molemmissa päissä kenttää. Se lupaa hyvää änäriin, jossa 80% ajasta kiekko on laitojen lähellä. Ero esim. Kärkeen on massiivinen tuolla osa-alueella. Lisäksi hyökkäysalueella Edstrom suojasi vahvasti kiekkoa laitaa vasten staattisissa vääntötilanteissa kroppaansa hyödyntäen eikä häntä horjutettu
+ Karvaaminen on yhä Edstromin yksi isoimmista vahvuuksista kuten 1-0 maali osoitti. Avausvaihdossa hän teki samanlaisen stopin oikeassa laidassa napakalla mailaniskullaan
+ Kiekollinen itseluottamus ja maltti vakuuttivat tässäkin pelissä. David ei hätiköinyt, vaan nosti katseensa ja pystyi löytämään toisesta aallosta vapaita pelaajia. Harhasyötöt olivat minimissä
+ Yhä HAHP:ssa Edstrom liikkui kurinalaisesti ytimeen painimaan ja ottamaan iskuja vastaan maalin edessä. Hän ei kaihda niitä. Liikkuva maski YV-osumaan oli hieno. Lisäksi edelleen hän osaa tunnistaa myös sen hetken, jolloin irtaantua vartioijasta auki hieman etäämmälle mahdollista päätypassia varten.
+ Keskialueen uudelleenryhmittymisissä Edstrom ei sooloillut, vaan toisteisesti tarjosi itseään puolustajien väliin pelattavaksi kuten Ruotsin systeemiin kuuluu. Nämä kuitenkin avasivat tällä kertaa suoraan pystyyn laiturille laitaa pitkin
+ Alivoimapelaaminen oli taas hyvää. Hän tunnisti osana kollektiivia riistosaumat ja teki sitten kaksi katkoa pitäen simppelisti lavan jäässä oikeassa paikassa
- Aloitussaldo oli tosiaan huono. Hyökkäyspäässä Edstrom tuntui varsinkin häviävän ison osan aloituksistaan jostain syystä
- Suunnanmuutospuolustamisessa sattui yksi lipsahdus, kun hän kavensi laitaan tuplaamaan Petterssonin avuksi, vaikka oikea valinta olisi ollut puolustaa keskikaistan saksalaishyökkääjää
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Suomi voitti Latvian 4-0. Kärjen pariksi oli vaihtunut Kangas ja Väisänen putosi seiskapakiksi.

Ensimmäisessä vaihdossa Kärki tunnisti tyhjän tilan ja nosti itse jalalla vastaiskun toiseen päätyyn. Hän syötti vasemmasta laidasta lopuksi keskustaan, mutta Kaskimäki oli pidettynä. Jatkotilanteessa Kärki piti siniviivan kiinni vasemmassa laidassa eikä laituri saanut jatkettua kiekko ulos hänen pinchausta vastaan. Pakki-pakkilevityksen jälkeen Männistö nousi oikeasta laidasta maalille, mutta Rolovs sulki etukulman.

Kuudennella minuutilla Kärki avasi tarkasti vasempaan laitaan ja laituri tippasi kiekon selustaan. Jatkokarvaus oli myöhässä, mutta jo toistamiseen Kärjen pinchaus esti latvialaispurun, kun hän kamppaili siniviivan oikeassa kulmassa voitokkaasti Veckaktinsia vastaan!

12. minuutilla ylivoimalla Kärki laukoi kertaalleen ranteella ohi Rullersin ja Kaskimäki oli kaapia reboundin sisään maalin edestä.


Ajassa 15:30 Kärki pinchasi jo kolmatta kertaa onnistuneesti. Tilannekovuus laidassa Borozinskisia vastaan tuotti jopa välittömän maalipaikan Nymanille keskustaan. Ja heti sen perään Kärki piti vielä uudelleen paineen hyökkäysalueella puolustamalla eteenpäin, bravo. Hän oli ainakin omaksunut sen, että pakit eivät saa peruuttaa liian ajoissa, jotta viisikko pysyy tiiviinä. Vaihdon lopussa nähtiin myös viivatanssiyritys, joka kuitenkin päättyi lopulta menetykseen oikeassa ympyrässä.

Minuutti ennen taukoa Kärki vielä kertaalleen piti siniviivan hetkellisesti kiinni. Sitä edelsi toki myös yksi harhasyöttö poikki kentän oman sisäänviennin jälkeen tilan loputtua kesken.

Ajassa 22:30 Kärki pelasi hyökkäyssiniviivan kulmassa pienpelin Keskisen kanssa. Tämä nousi oikeaan kulmaan ja alusti paikan maalin eteen Halttuselle, jonka viimeistely ei kuitenkaan mennyt kohti maalia. Kakkossyöttö jäi täten saamatta.

31. minuutilla Kärki pelasi vaihdon Pieniniemen kanssa. Mitään erikoista ei jäänyt siitä käteen. Viisi minuuttia myöhemmin nopea kääntö keskialueelta pystyyn oli hieman epätarkka eivätkä hyökkääjät saaneet sitä haltuun. Omissa kuitenkin Kärki tökkäsi mailallaan vastustajan irti kiekosta kulmasta. Siirtokiekko siniviivan kulmaan Hämeenaholle meni ohi lavasta. Sen jälkeen Ozollapa kampitti itsensä boksiin. Ylivoimalla Kärki levitti kiekon Hämeenaholle vasempaan siipeen, mutta kuti meni suoraan logoon. Uudella ylivoimalla erän viime hetkillä puolestaan Kärki sössi kiekon keskialueen puolelle ja summeri soi.

42. minuutilla Kärki taisi saada turnauksen toisen oman pään startin. Pakkiparinsa kanssa he selvisivät siitä, kun Kärki lähti pakki-pakkisyötöstä nostamaan jalalla hyökkäystä. Avaus laitaan Hemmingille oli rutiinia, mutta tämän jatko keskikaistalle epäonnistui siniviivan ylityksen jälkeen. Sen jälkeen kuitenkin Kärki taas puolusti mallikkaasti eteenpäin ja katkaisi punaviivalla latvialaishyökkäyksen.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Kärki katkaisi punaviivalla yhden hyökkäyksen lisää ja käänsi syötön välittömästi Lassilalle, joka livahti vasemmasta laidasta sisään. Jarrutuksen jälkeinen syöttöyritys takatolpalle ei kuitenkaan lapaan napsunut.

52. minuutilla Kärki häiritsi mailalla oman alueen laidassa aktiivisesti latvialaishyökkääjää ja sai pakotettua tämän menetykseen. Vastaiskusta Kaskimäki ajautui liian pieneen kulmaan. Lopuksi puolestaan Kärki fronttasi viivavedossa, mutta selkäpuolelle maalin eteen jäänyt hyökkääjä nostikin hänen lapansa. Suomen onneksi laukaus valui suoraan Valille asti.

Pari minuuttia myöhemmin Borozinskis punnersi oikeasta laidasta puoliksi Kärjen läpi päätyyn asti suorahyökkäyksessä. Tuossa mailapuolustaminen oli lepsua ja jatkotilanteessa kun Kärki nosti hyökkäystä jalalla maalin takaa, Darzins takakarvasi kiekon vielä hetkeksi takaisin Latvialle.

Kolme minuuttia ennen loppua Kärki aloitti toistamiseen omista Kankaan kanssa. Tuossa vaihdossa blokki maalin edessä onnistui paremmin eikä Veckatkins päässyt ohjaamaan. Jatkotilanteessa vielä oman alueen kulmasta Kärki siirsi kiekon ajoissa eteenpäin samaisen kaverin taklauksen alta ja laituri sai loppujen lopuksi jatkettua kiekon keskialueelle.

Kärjen jääaika oli vain 14:20 ja vetoja kirjattiin yksi. Muuten tilastorivi näytti nollaa. Hieman minua ihmetyttää se, miten vähän Kärkeä käytetään hyökkäyspään aloituksissa. Niissä häntä voisi tuupata useammin askiin vaikka sitten jonkun TOP4-pakin kanssa, jos luottoa valmennuksella ei häneen muuten ole. Se, että Arttu joutuu istumaan välillä yli viisikin minuuttia putkeen penkillä ei käy järkeeni. Ja ylivoimallakin hänen pitäisi olla joka kerta aloittava puolustaja, vaikka sitten viisikot välillä vaihtuisivatkin Kulonummen kanssa päittäin. Molempien on kyettävä pelaamaan molemmissa viisikoissa, joten mitään estettä tuollaisellekaan peluutukselle ei pitäisi olla. Se säästäisi myös Kulonummen paukkuja 5v5- ja alivoimapelaamiseen.

+ Aiempiin peleihin verrattuna Kärki ajoitti pinchauksensa paremmin ja pelkästään avauserässä hän piti 4-5 kertaa paineen onnistuneesti Latvian alueella eikä peruuttanut liian ajoissa. Laitojen lähellä kamppaileminen oli myös petraantunut
+ Avaussyötöt menivät yhä kovina teipistä teippiin
+/- Jos riistosta ei ollut tilaa syöttää pystyyn, Kärki pystyi itse jalalla siirtämään painopisteen toiseen päätyyn muutamaan otteeseen. Sisäänvientien jälkeiset valinnat jättivät toivomista
- Huolellisuus puolustuspelaamisessa katosi hieman päätöskympillä reilussa johtoasemassa, joten annettakoot siitä näennäistä rapaa

*****

Sapovalivin Tsekki hävisi jenkeille rankkareilla 3-4. Avauserässä alivoimalla Sappy oli timantin vasemmassa sakarassa ja vaikka hän kuinka venytti takajalkaansa, Smith sai lauottua ranteella hänen ohitseen kohti etualakulmaa, joten edelleen sijoittumisessa on aika ajoin petrattavaa. Hrabalin hanska onneksi heilahti. Vartin kohdalla puolestaan Sapovaliv meni arkaillen oman alueen laitaan. Niinpä Perreault rouhi kiekon viereen Leonardille, jonka vedon pienestä kulmasta veskari niin ikään pysäytti. Kun aiemmin kehuin hänen käyttävän entistä paremmin isoa kokoaan edukseen staattisissa väännöistä, tuossa niin ei tapahtunut. Toisessa erässä Sapovaliv teki maskia viivakutiin ja irtosi sitten reboundin perään päätyyn, mutta Pohlkamp nosti hänen lapansa. Tsekin onneksi kiekko ponnahti Baresin lapaan ja tämä laukoi läheltä johtomaalin. Sapovaliv oli jäällä vuorostaan 3-3 tasoituksenkin aikana. Hän luisteli kiltisti omiin päin puolustamaan vastaiskua ja jäi sitten oman maalin eteen seisomaan. Chesley jäi kuitenkin auki taustalle, kun Bares laiturina valui aina oman maalin taakse transitiopuolustamisessa eikä Sapovaliv ennättänyt huomata ajoissa vapaata vastustajaa.


Kolme minuuttia ennen toista taukoa Sapovaliv väläytti murtamalla hyökkäyssiniviivan jalalla ja hidastuksen jälkeen antoi kiekon Kulichille takaisin A-luokan maalipaikkaan. Tällaisia suorituksia kaipaan häneltä lisää, jos hän haluaa joskus sulahtaa Vegasin systeemiin. Toki nyt kuljetusta helpotti se, että Yhdysvalloilla oli vain pari pelaajaa pelin alla, kun Sapovaliv itse käynnisti vastaiskun riisumalla Snuggerudin kiekosta Tsekin puolustussinisellä.


Kuusi minuuttia ennen loppua puolestaan Sapovaliv ajoi Nazarin miinaan samanlaisen tarjonnan jälkeen, kun vastassa oli tiiviimpi viisikko. Tällaiset tilanteet hänen pitää oppia ratkomaan paremmin, jos hän haluaa pelata NHL:ssä ritarinutussa. Epäreiluna vertailukohtana Jaska Eichel olisi jollain supernopealla vartaloharhautuksella ja kiekon käyttämisellä Nazarin lavan alta murtanut siniviivan tällaisessakin ruuhkabussissa.

Jatkoajalla Matyas jäi pahasti telineisiin, kun Gauthier haki kiekon vauhtiin vasempaan laitaan. Hänen onnekseen Hrabal torjui puolittaisen läpiajon. Sen jälkeen toki sitten 4v3-alivoimalla Sapovaliv blokkasi samaisen Gauthierin rannelaukauksen ja Tsekki selvisi pilkuille asti. Niissä Matyasilla oli paikka päättää peli vitosparissa, mutta hän laukoi kilpeen.

Jääaika oli 21:15 ja aloitussaldo 7/17. Laukauksia oli kaksi ja teholukema nolla. Vaihtokuri oli hyvä, kun keskipituus oli 45 sekuntia.

+/- Alivoimalla oli hyviä ja huonoja hetkiä vetojen eteen sijoittumisessa
+/- Keskialueen ylityksissä kuljettamalla pistelinjaa pitkin oli sekä hyvin että huonosti ratkottuja tilanteita
- Staattisissa väännöissä laidoissa Sapovaliv oli huonompi kuin aiemmissa peleissä
- Aloitukset vain 41%

*****

Ruotsi kyykytti Kanadaa 2-0. Edstromin avausvaihto oli kahden minuutin kohdalla. Hän tarjosi pakille avun lähelle oman maalin edessä ja rauhoitti sitten pelin pyörähtämällä maalin taakse kärkikarvaajaa vastaan. Suorahyökkäyksen Ruotsin kolmosketju vei päätyyn asti ja siellä Edstrom rouhi voitokkaasti Stenbergin kanssa. Sitten hän liikkui tutusti maskipuuhiin, mutta Petterssonin heitto siniviivasta meni Rousseaun hanskaan. Tuttua kauraa.

Toinen vaihto oli mitäänsanomaton. Kolmosvaihdossa Edstrom hävisi oman pään aloituksen Celebrinille, mutta Unger Sörum väänsi sen jälkeen kiekon kuitenkin keskialueelle ja dumppasi päätyyn, mutta jatkokarvaus oli myöhässä. Noh, ainakaan peli ei kääntynyt omiin keskialueella ja ketjun hyökkäysvarmuus oli siten kunnossa. Kanadan käännön Ruotsi hidasti vasempaan laitaan ja Edstrom kavensi tutusti pakin avuksi ronkkimaan kiekkoa. Ruotsi tulikin kiekon kanssa tilanteesta voittajana ulos ja David meni vaihtoon.

Yhdeksännellä minuutilla lentävässä vaihdossa Edstrom tökkäsi kiekon yli hyökkäyssiniviivan ja sai sen laidasta takaisin keskustaan Öhgreniltä, mutta juuri kun hän oli laukomassa hyvästä paikasta, kiekko karkasi lavasta päätyyn. Itseäni toistaen hyökkäys vietiin sentään pohjaan asti. PAPP:ssa Edstrom luki erään siirtokiekon kulmaan ja katkaisi Kanadan pyörityksen hetkeksi. Sen jälkeen kuitenkin Salomonssonin siirto laitaa pitkin katkesi kanukkiin ja tämä syötti heti maalin eteen, mutta kompuroidessaankin David sai ojennettua mailansa väliin.

12 minuutin jälkeen Edstrom voitti aloituksen omissa ja vaikeuksien kautta Ruotsi pääsi omista ulos. Suorahyökkäys vietiin taas pohjaan Salomonssonin kuljetuksen ansiosta. Stenberg yritti lopuksi syöttää oikeasta kulmasta takakulmalle hiipineelle Edstromille, mutta passi oli aivan liian korkea. Niinpä peli kääntyi toiseen suuntaan ja Rehkopf karkasi läpi, mutta Hävelid piti länget kiinni.

Ensimmäinen YV-vaihto neljän minuutin ylivoimassa meni Edstromin viisikolta vihkoon, kun aloitustappion jälkeen he eivät enää päässeet Kanadan alueelle. Toisella yrittämällä David toimi kahdesti päädyssä vasemman siiven UG:n syöttolautana. Jälkimmäisellä kerralla tämän poikittaissyöttö löysi Bystedtin, mutta one-timer meni ohi kehikon.

Päätösminuutilla Edstrom otti pari aloitusvoittoa. Oman pään voitosta Ruotsi pääsi yhtäkkiä 3v2-hyökkäykseen. Edstrom oli täysin auki painottomalla puolella, mutta Öhgrenin syöttö ei tullut läpi oikeasta laidasta. Jälkimmäisestä hyökkäyspään kaapimisesta Hävelid laukoi ruuhkan läpi logoon.

Toisen erän alussa kolmosketju jatkoi dominanssiaan vieden Ruotsin 1-0 johtoon. Stenberg mursi sinisen oikeasta laidasta ja jätti UG:lle, joka laukoi siniviivasta maalille. Irtokiekko pomppi slottiin ja Dumais oli jo nostamassa vastaiskua, kun Edstrom nosti tämän mailan ja pysäytti transition alkuunsa. Paine jäi Kanadan alueelle ja Willander naulasi ranteella kiekon takakulmaan komeasti. Klassisen napakka mailanisku Davidilta.


Kaksi minuuttia myöhemmin Edstrom hävisi Beckille keskialueen aloituksen. Kanada löi kiekon syvään. Ruotsi tuli paineen alta rohkeasti Edstromin keskikaistatarjonnan avulla. Tämä oli hukata kiekon, mutta sai taisteltua sen ahtaasta tilasta eteenpäin laitureille ja nämä veivät hyökkäyksen pohjaan vuorenvarmasti! Valintana oli viisas dumppaus tällä kertaa.

Kun peli sujui, vastuuta tuli. 26. minuutin vaihto oli toisinto edeltävästä. Beck kaapi aloituksen ja Ruotsin keskialueen 1-2-2:n Kanada puhkoi Edstromin laidasta, mutta tämän sivupaine pakotti kuitenkin vihulaisen siirtokiekkoon ja Ruotsin alakerta ehti päätyyn ensin. Kääntö paineen alta oli mallikas muutoin, mutta UG:n poikittaissyöttö jäi vähän taakse. Kiekko kuitenkin jäi isännille, joten vaaraa ei aiheutunut. Keskialueen uudelleenryhmittymisestä he sitten menivät oikeasta laidasta sisään ja toinen laitureista heitti kiekon vain Roussean hanskaan.

29. minuutilla Edstrom tuli tuoreena miehenä hyökkäysalueen mylläykseen mukaan. Öhgren löysi hänet päätypassillaan yksin luukulta, mutta Lamoureux häiritsi sen verran, että puhdasta kutia David ei avopaikasta aikaan saanut. Samassa vaihdossa Kanada iski vastaan kahdella ja Hävelid torjui takapatjallaan Savoien laukauksen sivuttaisliikkeestä. Edstrom täytti oman alueen oikein liukumalla maalin eteen ja pitämällä Warrenin irti reboundista.

Neljän minuutin päästä Edstrom hävisi omissa aloituksen Geekielle. Viivasta tuli heti laukaus, jonka Hävelid torjui kulmaan. David boksasi Geekien siten, ettei tämä päässyt edes hakemaan ohjuria matkalta. Jatkotilanteessa Edstrom meni vähän pehmeästi kulmaan mailallaan koputellen eikä saanut stoppia tehtyä selkäpuolelta, mutta kun puolustaja riisti kiekon päädyssä, Edstrom nappasi irtokiekon ja selvitti kahden kanadalaisen paineen puikahtamalla näiden välistä hienosti eteenpäin.

36. minuutilla Edstrom oli mukana taas kahdessa kauniissa keskialueen ylityksessä. Niitä edelsi toki menetys hyökkäysalueen kulmassa tuoreista jaloista huolimatta. Kanadan dumppauksen jälkeen Stenberg haki kiekon vauhtiin alempaa ja Edstrom stunttasi vasempana laiturina. Stenberg pujotteli itse halki keskialueen ja levitti sitten Davidille, joka liikkui päätyyn ja syötti sieltä UG:lle oikeaan laitaan ennen siirtymistään tutusti maskiin, mutta muut menettivät kiekon pian. Uusi lähtö omista vaihdon lopussa tuotti 3v3-hyökkäyksen, kun Edstrom sai avauksen keskikaistalle, levitti ja painoi viimeisillä voimillaan vielä repivästi maalille, mutta Kanadan kolmikko pelin alla sai blokatuksi taustavedon.


Päätöserän alussa Edstrom puolusti oman alueen kulmassa Cowania. Kuten toisessakin erässä hän lähinnä kutitteli mailallaan vastustajaa selästä eikä liimaaminen laitaan saatika riisto ollut lähellä, joten SHL-pelien tapaan tuossa on yksi kehityskohde, vaikka aiemmissa peleissä hän tekikin muutamia katkoja omissa, mutta niissä vastus oli heppoisempaa. Suunnanmuutoksissa mukana pysyminen ei ollut ongelma, mutta piiru lisää tilannekovuutta ei olisi pahitteeksi.

Ylivoimavaihto meni Davidin viisikolta mereen seuraavaksi. Alivoimalla ennen erän puoliväliä Edstrom sen sijaan takapaineisti sisäänvientiä ja oli tehdä samanlaisen katkon kuin Saksaa vastaan siniviivan tuntumassa. Kanada sai kuvion kuntoon ja Hävelid koppasi siipikudin lopuksi.

52. minuutilla Edstrom kaapi aloituksen Celebrinilta. Unger Sörum haki sitten vasemmasta laidasta passia keskustaan nousseelle Willanderille, jonka puolittaisesta sutaisusta kiekko nousi yläilmoihin. Maalineduskaksikko Stenberg-Edstrom ei sitä saanut huidottua sisään.

Pari minuuttia myöhemmin Edstrom hävisi omissa aloituksen ja jatkotilanteessa Sandin-Pellikka koukki itsensä boksiin hävittyään maalineduspainin Poitrasille. Edstrom sen sijaan taas piti oman miehensä varmasti ulkopuolella. Alivoimalla Edstrom oli alempana hyökkääjänä kertaalleen hieman liian korkealla, kun Geekie sai Dumaisilta päädystä syötön slottiin, mutta Ruotsin onneksi tämä suti ohi kiekosta.

Jääaikaa tuli lopulta 17:45, joka oli hänen isoin lukemansa toistaiseksi. Se oli ansaittua. Laukauksia oli kolme ja teholukema +1. Aloitussaldo oli 6/14.

+ Edstromin ja hänen ketjunsa hyökkäysvarmuus oli Ruotsin parasta. He veivät hyökkäykset lähes aina pohjaan asti tavalla tai toisella. Edstrom ei vuotanut keskikaistalla monenkaan pelaajan sivupaineen ympäröimänä ja Stenbergkin oli taitava kuljettamaan kiekkoa
+ Karvaus Ruotsin 1-0 maalia ennen oli tuttua David-laatua. Paine jäi Kanadan alueelle napakalla mailaniskulla ja Willander naulasi kiekon reppuun
+ Suunnanmuutospuolustamisessa ja oman alueen täytössä Edstrom oli Saksa-peliä tarkempi pitäen mm. Warrenin irti reboundista kakkoserässä
+ Vastustajan puolustajien pimeältä puolelta hiipiminen maalin eteen/takatolpalle tyhjään oli mallikasta. Ihan aina vain laitureiden syötöt eivät häntä tavoittaneet
+ PAPP:ssa vastustajan hyökkääjien boksaaminen keskustassa poikittaisella mailalla hoituu luontevasti mm. aloitustappioiden jälkeen
+ PAPP:ssa ketteryys riittää helposti vastustajien kulmahyrrääjiä vastaan
+/- PAPP:ssa stoppien tekeminen kovempia maita vastaan laidoissa vaatii työstöä, koska pelkkä mailalla koputtelu selästä ei riitä, vaan tilannekovuuden on oltava piirun jämptimpää, jotta hän saisi liimattua vihulaisia saatika riistettyä kiekkoja enemmän
+/- Hyökkäysalueella Edstromilla poltti kiekko lavassa muutamaan otteeseen siten kuin katsomassani SHL-pelissä, joten siellä hän ei ollut kiekolla niin viileä kuin esim. Saksaa vastaan
+/- Aloitukset 6/14, yhdellä voitolla enemmän prosentti olisi ollut 50%
- Alivoimalla David sijoittui kertaalleen liian ylös ja Geekien lapa jäi keskustaan auki
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/72 HSK vs. Reign 1-7

Ennen peliä Sedoff oli jututettavana pitkästä aikaa. Hän puhui viisaita siitä, että kun he puolustavat hyvin, yleensä hyökkääminenkin paranee. Siitä, että omissa ei kolise, on tunnettava ylpeyttä. Hän kertoi sopeutuneensa helposti AHL:ään, kun ympärillä on veteraaneja opastamassa häntä. Omaa suorittamistaan hän on muokannut aikuisten peleihin siten, ettei hän yritä pakottaa kiekollisia ratkaisuja ja ajattelee tilanteita enemmän puolustus kuin hyökkäys edellä. Hän sanoi myös, että Cracknell oli pitänyt heille joulujuhlat ja vienyt perheettömät pojat golfaamaan. Omien sanojensa mukaan Sedi oli voittanut keskinäisen kisailun.



Myös uusi kolmospaita julkistettiin pari päivää sitten:



Vikman oli tervehtynyt parin kuukauden tauoltaan avaamaan luukkua, joten Bullionin try-outsopimus purettiin. Denisenkon vapautuminen pelikiellosta pudotti Primeaun vilttiin ja muitakin muutoksia oli. Muun muassa Brabenec siirrettiin ykkösen keskeltä kolmoseen. Pakistossa Mayo ja Cormier vaihtoivat päittäin.

Morelli - Quinney - Brisson
Rondbjerg - Froese - Denisenko
Benson - Brabenec - Rempal
Geertsen - Demek - Cracknell

Sedoff - Bischoff
Ahac - Mayo
Chayka - Cormier

Saville
Vikman

Plussat ja miinukset
++
+ Morelli
+/- Vikman, Chayka, Cormier, Mayo, Bischoff, Geertsen, Demek, Cracknell, Rempal, Brabenec, Rondbjerg, Froese, Denisenko, Quinney, Brisson
- Saville, Ahac, Sedoff, Benson
--

- Peli oli avauserän 1-5 tyrmäyksen jälkeen ohi. Toivottavasti kolmospaitaan ei pesiytynyt kirousta tästä mahalaskusta. Avausmaalia ennen HSK hävisi kasan kaksinkamppailuja syvällä omissa eikä saanut stoppia aikaan. Lopulta sitten Chaykan etupuolelta hänen miehensä Madden ohjasi maalin kulmalta viivalaukauksen taitavasti jalkojensa välistä etukulmasta sisään. Daniil jäi pari potkua jälkeen väsyneenä eikä päässyt fronttaamaan toivotusti. 0-2 maalia edelsi vuorostaan Bensonin löysä purku, joka jäi viivaan. Kymmenen sekuntia myöhemmin Thomas nosti Quinneyn ja Sedoffin välistä reboundin verkkoon. Kolmas maali oli vastaiskumaali Ahacin harhasyötön jälkeen eikä tämä saanut viimeistä pientä poikittaissiirtoakaan katkottua
- Savillekin olisi voinut suoriutua paremmin useammassa maalissa, joten hänellekin annoin miinuksen. Neljäs maali siniviivasta leijaili takakulmaan liian helposti. Helenius merkkautti syötön voitettuaan kulmakamppailun Ahacia vastaan ja siirtäen sitten kiekon korkealle tyhjään tilaan. Ja viidennessä maalissa Clarken laukaus pienestä kulmasta transition lopuksi olisi pitänyt myös torjua
- Vikman torjui pari erää ihan hyvin, vaikkei hommia liikaa ollut. Kakkoserän alussa hän vangitsi syliinsä one-timerin slotista ja päätöserässä torjui Wardin läpiajon, kun tämä spurttasi pomppukiekon perään Bischoffin selustaan. Toki kuudennessa maalissa Chromiak noustuaan laidasta maalille ohitti hänet läheltä, muttei se mikään hörppy ollut ja Denisenkon olisi pitänyt kamppailla kiekko omista ulos terävämmin sitä ennen. Viimeisessä maalissa hän oli puolestaan täysin maskissa, kun Sedoff ei jaksanut siirtää Wardia sivuun maalin edestä, joten Pinellin rannelaukaus siniviivasta painui sisään
- Isäntien ainoassa maalissa kolmospari Chayka-Cormier paikkasi avausmaaliin johtaneita tapahtumia pysyen maltillisesti kiekossa kiinni hyökkäyssiniviivassa paineistettuina. Lopulta Morelli kiepsahti ohi Pinellin vasemmassa laidassa ja kiskaisi ranteella kavennuksen, joka jäi laihaksi lohduksi. Siitä hyvästä Morelli saa kuitenkin plussan
- Positiivista oli runsas hyökkäysalueaikakin selustasiirtojen jälkeisen jatkokarvaamisen oltua melko hyvin ajoitettua ja HSK laukoi lähes tuplasti vieraisiin nähden, mutta huippupaikat olivat kyllä vähissä eikä ytimeen päästy laidoista

Mitä tulee talviklassikkoon, Cassidy vahvisti Huttonin olevan pelikyvytön. Tätä seurataan viikoittain. Talviklassikkoon tähtäävän dokumenttisarjan uusimmassa jaksossa muiden pelaajien jälkikasvulle joulupukkina esiintynyt Pachal pääsee täten pelaavaan kokoonpanoon. Samassa jaksossa kalastamassa ollut Carrier on yhä "ehkä"-tapaus. Vegasin tämänpäiväisiä aamutreenejä voi muuten katsoa Youtubesta.

Media päästettiin puolestaan jäälle jo eilen:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-kisojen alkulohkot paketoitiin sunnuntaina. Pääpaino oli Edstromin ja Kärjen hegemoniakohtaamisessa. Arttu pelasi toistamiseen Kankaan parina ja Edstrom oli tutusti kolmossentteri.

1. erä

Avausvaihdossaan Edstrom syötti oman maalin edessä Petterssonille, jonka huonosta haltuunotosta kiekko kimposi slottiin Hämeenaholle, mutta David paikkasi maanmiestään blokkaamalla kääntövedon yli maalin. Oman pään aloituksen sen jälkeen hän hävisi, mutta eipä siitä sen kummempaa seurannut. Kärki puolestaan laukoi kahden minuutin kohdalla siniviivasta hanskaan ja kaksi minuuttia myöhemmin toisessa vaihdossaan hän jäi mieleen vain parista pakki-pakkisyötöstä Kankaalle ohi Ruotsin kärkikarvaajan, joka selvästi peitti mielellään Kärjen avauslinjan ja jätti Kankaalle "vapaan" lavan.

Edstrom meni toisessa vaihdossaan tutusti vastustajan dumppauksen jälkeen auttamaan pakkeja luomaan 3v2-ylivoiman alas. Ruotsalaispakki ehti ykköskiekkoon ensin siirtäen sen kohti Edstromia ja tämäkin liikutti kiekon eteenpäin Halttunen selässään, mutta Davidin siirtokiekko laidassa katkesi Salinin pinchaukseen, kun Stenberg ei ehtinyt ajoissa omalle paikalleen. Siitä seurasi puolen minuutin mittainen paine Ruotsin alueelle. Halttunen liikkui heti Salinin katkon jälkeen korkealle ja hyökkäsi sieltä alamäkeen. Edstrom yritti blokata vedon mailallaan, mutta pienellä kärkimiinalla Kasper sai vedon hänen ohitseen. Hävelid kuitenkin torjui.


Jatkotilanteessa vasemmassa kulmassa Ruotsi loi taas 3v2-ylivoiman, kun Edstrom valui auttamaan pakkeja ja tulikin hetkeksi voittajana ulos kiekon kanssa, mutta siirto eteenpäin Stenbergille oli vähän puolittainen, joten Suomen ahnasta jatkoprässiä vastaan purku ei vieläkään onnistunut. Salinin liikuttua vastaliikkeellä Ruotsin maalin taakse Edstrom lopulta irrotti tämän kiekosta, joten kun Kanadaa vastaan stopit omissa puuttuivat, nyt Edstromin tilannekovuus oli palannut ensimmäisten pelien tasolle.

Ajassa 7:30 Kärki suorahyökkäyspuolusti jämptisti taklaten keskikaistalla maalille ajaneen Lekkerimäen tuusan nuuskaksi. Hyökkäysalueella hän laukoi viivasta oikea-aikaisesti, kun siellä oli jopa triplamaski, mutta rannelaukaus sivuttaisliikkeestä osui Wahlbergia ikävästi naamaan. Kärki toi keskialueelta kiekon takaisin sisään ja jätti sen Nymanille, jonka harhasyötöstä peli kääntyi.


Edstromin laituri Sörum vei vastaiskun pohjaan ja vieritti kiekon painottomaan kulmaan, jonne Kärki ja Edstrom menivät selvittämään välejään. Hieman yllättäen Kärki oli parempi, vaikka pudotti mailansakin. Stenberg kuitenkin auttoi Davidia lopulta pitämään paineen Suomen alueella. Sen jälkeen päätyyn liikkunut Sörum sai syötön lapaansa, nousi esiin ja laukoi ohi Kärjen peiton marjan Valille poimittavaksi.


Ennen erän puoliväliä Edstrom tuplasi PAPP:issa Baun Lindsteinin kanssa laidassa, mutta Samu suojasi hienosti kiekkoa ja pudotti viivaan Salinille, joka laukoi ykkösellä maalille. Edstrom ehti kuitenkin liikkua vielä sinnekin muodostamaan 2v2-tilanteen Willanderin avuksi eikä viivakuti johtanut mihinkään. Sähäkkää puolustamista Edstromilta kerrassaan ja tuollaista tuplailua Ruotsin senttereilta vaaditaan PAPP:ssa, koska toisen tai molempien puolustajien kanssa pyrkimyksenä on ylivoimien turvin (2v1/3v2) ryövätä kiekko takaisin. Muutoin sitten sentterit puolustavat keskustaa, mutta tässäkin Edstrom tunnisti riistosauman oikeassa laidassa, joten siksi hän sinne iski viisaasti. Suomi vyöryi pian uudelleen sisään ja Hemming haki maalilta Bauta, mutta kiekko valui päätyyn, jossa Edstrom taklasi Baun irti kiekosta jämäkästi ja päätti seuranneen vastaiskun rannelaukaukseen suoraluistelusta patjaan pakin jaloista. Hyvä kahden suunnan vaihto kokonaisuudessaan Edstromilta.

12. minuutilla Kärki asettui hyökkäyspään starttiin, muttei saanut kiekkokosketuksia, kun Keskinen yritti uittaa kiekon etukulmasta sisään.

Suomi meni 0-1 johtoon ajassa 12:25. Edstrom hävisi aloituksen omissa Keskiselle, mutta boksasi miehensä sen jälkeen taas tukevasti. Katsokaa, kuinka sentterit ovat liimaantuneina toisiinsa vielä silloinkin, kun kiekko on maalissa! Männistö sen sijaan alisti Petterssonia Halttusen laukauksen reboundissa rumasti, joten ei tuota Davidin piikkiin voi laittaa.



Ajassa 14:15 Kärki puolusti suorahyökkäystä sopivalta etäisyydeltä ja blokkasi rintakehällään Rudslattin dumppauksen. Peli kääntyi ja Suomi vietti lähemmäs minuutin Ruotsin alueella, kun Kärjen loistava välipinchaus oikeaan kulmaan saakka Wagneria vastaan pitkitti pyöritystä.

Edstrom seuraavassa vaihdossaan vartin jälkeen käväisi korkeassa maskissa, kun Stenberg oli matalassa, mutta Unger Sörum ei saanut eristettynä laukausta aikaan oikeasta laidasta, vaikka tukitoimet olivat kunnossa.

Suomi siirtyi 2-0 johtoon pari minuuttia ennen taukoa. Kärki käynnisti ensin viivelähdön avaamalla Hämeenahon lapaan oikeaan laitaan. Tämän ja Lassilan keskituen kautta Suomi pääsi kuin pääsikin Ruotsin päätyyn ohi isäntien tutun 1-2-2:n. Ruotsi kuitenkin tuli paineen alta pois ja Suomi haki uutta vauhtia omista.


Ruotsin päätydumppaukseen Kärki meni Öhgrenin taklauksen alle arkailematta. Yhdessä Kankaan kanssa he raapivat maalin takana arvokkaan 2v2-kamppailuvoiton. Yhden käden punnerrus Bystedtia vastaan oli väkevä! Sitten Kärki liittyi vielä mukaan vastaiskuun ajaen keskeltä maalille ja tehden tilan Naukkarisen painottoman puolen laukaukselle. Jatkopeleistä Suomi muutti numeroiksi 2-0, kun Naukkarinen takakarvasi kiekon takaisin ja Hämeenaho viimeisteli reboundista. Ilman Kärjen päätypelaamista osuma olisi jäänyt syntymättä ja moraalisen kakkossyötön hän maaliin sai.

Reilu minuutti ennen taukoa vielä Edstrom teki rutiinitarjonnan pistelinjaa pitkin paineen alta lähdössä ja Sörum löysi hänet. Kolmosketjun hyökkäysvarmuus ei ihan Kanada-pelin tasoa ollut, mutta tällä kertaa David mursi siniviivan ja haki poikittaissyöttöä lopuksi Salomonssonille, mutta levitys jäi liian taakse.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2. erä

Toisen erän alussa Edstrom paini normaalisesti paini maalin edessä tehden tilaa Stenbergille leikata slottiin. Tämä sai kulmasta syötön tyhjään tilaan ja laukoi rystyltä läheltä päin Valia.


Ajassa 22:15 Kärkeen luotettiin ensi kertaa tässä pelissä oman pään startissa. Hän kiitti siitä ja aloitusvoiton jälkeen tuli vahvasti esiin maalin takaa. Avaussyöttö oli tutun napakka Halttusen lapaan Ruotsin repalaisen viisikon sisään. Orastanut 3v2-hyökkäys kuitenkin kuoli Halttusen lapaan hyökkäyssinisellä ruuhkabussissa.

Epäonnistunut pohjaan vienti maksoi lopulta 1-2 kavennuksen, sillä Lekkerimäki käänsi pelin ja Suomen viisikko juuttui omiin pitkäksi aikaa. Kärki pääsi hetkeksi kiekkoon kiinni maalin takana luettuaan Salomonssonin siirtokiekon, mutta Lekkerimäki ehti takapaineistamaan ennen kuin Kärki keksi, minne syöttäisi. Niinpä tuloksena oli menetys ja lopulta reboundista vielä Kärjen mies Born kavensi, joten tuosta on merkittävä iso miinus papereihin.



25. minuutilla Edstromin aloitusvoitosta alkoi 25-sekuntinen mylly Suomen alueella, mutta David ei saanut lapaansa väliin Salomonssonin laukaukseen. Hetken päästä Kärki toisti oman pään Keskisen aloitusvoiton jälkeen saman kuin aiemmin eli avasi pystyyn Halttuselle takasiniselle, joka tuolla kertaa kamppaili kiekon päätyyn asti ja petasi vääntövoiton jälkeen jopa tontin keskustaan Keskiselle. Jatkotilanteessa Kangas komennettiin boksiin estämisestä sen perään, mutta Kärjelle merkitsin taas plussan nummelinmaisesta avauspelaamisesta. Sama jatkui ajassa 27:30, kun hän otti pari potkua eteenpäin omalta alueelta, avasi siten lisätilaa keskikaistalle ja syötti sitten sentterin lapaan, kaunista. Vastustajien karvaajien manipulointi sujuu.

Ruotsi tasoitti ajassa 28:59. Edstrom haki tutusti kiekkoa alhaalta pakkien välistä, mutta jälleen valintana olikin avata suoraan keskialueelle toiselle laitureista. Se kannatti, koska Sörum siirsi painopisteen toiseen päätyyn hallitusti. Jatkopelissä Edstrom ei ihan ehtinyt reboundiin maalin edessä, mutta ahdisti Männistön hätäiseen purkuun suoraan Lindsteinin lapaan. Tämä naulasi kiekon yläpesään.



32. minuutilla Ruotsin alakerran valinta oli avata keskelle Edstromille, joka mursi kyllä sinisen, mutta luopui sitten kiekosta vähän hätäisesti ruuhkabussissa niin, että rystysyöttö karkasi aina Kärjelle saakka. Vaihto oli muuten sekava, kun menetyksiä tapahtui keskialueella puolin ja toisin.


Viisi minuuttia ennen toista taukoa Edstrom auttoi vaihteeksi puolustajia paineen alta lähdössä kolmantena pelaajana ja luisteli dumppaukseen ensin, kun toinen pakeista ajoi vastaan. Edstrom ehti päätyyn ennen Kaskimäkeä ja liikutti kiekon ajoissa eteenpäin. Salomonsson palautti sen kuitenkin vähän sokkona takaisin maalin taakse, mutta David paikkasi tätä riistämällä kiekon heti takaisin Kaskimäeltä!

36. minuutilla Kärki lämäsi päin Wahlbergin blokkia Kankaan levityksestä. Omissa 1-2 kavennuksesta oppineena hän purki kiekon maalin takaa napakasti yhdellä kosketuksella siniviivan kulmaan laiturille, joka hoiti sen ulos.

Pari minuuttia ennen toista taukoa Suomi piti kiekkoa Ruotsin alueella. Edstromilla ei ollut palaakaan liimata jässikkämäistä Nymania maalin takana, mutta hän ahdisti tätä tarpeeksi läheltä ja Stenberg katkaisi pakotetun pudotussyötön viivaan. Puolustussuuntaan Edstrom oli taas oikein mallikas ja jämpti, vaikka ylöspäin oli tukkoisempaa kuin kanukkeja vastaan.

3. erä

Ajassa 41:30 Kärki avasi peliä viiveellä, mutta sillä kertaa liiallinen itsevarmuus kostautui ja hän kuljetti liian lähelle kärkikarvaajaa avaten tämän lapaan. Käännöstä Sörum laukoi oikeasta laidasta tuloksettomasti. Uudessa viivelähdössä Kangas avasi oikeaan laitaan ja Kärki päästi kiekon lävitseen Halttuselle, jonka maila kuitenkin nousi Stenbergin kasvoihin jäähyn arvoisesti. Ruotsin ylivoimalla Edstrom esti yhden Pulkkisen purkuyrityksen raikkaalla karvaamisellaan, muttei enää toista.

49. minuutilla Kärki haki dumppauksen ja vastaanotti Bornin taklauksen. Paineen alla maltti kannatti tuolla kertaa, kun hän löysi keskustasta vapaan lavan. Vaihdon lopuksi Ruotsi hyökkäsi uudelleen. Bystedt murtautui vasemmasta laidasta sisään, kun pitkästä aikaa Kärjen etäisyyskontrolli petti. Filip haastoi häntä täydellä vauhdilla yrittäen jopa leikata keskelle, mutta kiekko karkasi onneksi kulmaan, josta Pettersson haki sen laukoen vasemmasta ympyrästä päin Valia.

Päätöskympillä Edstrom kaapi aloituksen Keskisestä. Myöhemmin hän tarjosi perustuen Suomen dumppaukseen ja Ruotsi pääsi paineen alta ongelmitta, mutta pakin ristipisto kohti Sörumia kimposi katsomoon suomalaislavoista.

Ajassa 52:30 Kärki aikaili jääden Bornin taklauksen alle toisin kuin aiemmin. Riistosta Ruotsi sai luotua puolittaisen vetopaikan oikeaan laitaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Arttu puolestaan piti hyökkäyssinisen kiinni mainiosti ja liikkui sitten oikeaan laitaan Kaskimäen avuksi. Heitto maalille löysi Nymanin, joka ohjasi vaikeasta asennosta kiekon veskarin syliin. Suomi sai ylivoiman, kun Salomonsson murjoi tätä tilanteen jälkeen. Kärki jäi askiin viisikkonsa kanssa. Hän laukoi kahdesti siniviivan kulmista. Kaskimäki ei saanut osumaa ensimmäiseen ja toinen meni koko pakan läpi ohi takakulmasta.

Jatkoajan puolivälissä Kärki vei kiekon jalalla toiseen päätyyn ohi Östlundin. Jarrutettuaan laidassa hän pudotti viivaan, mutta rightin toveri ei lähtenyt ampumaan peiton ohi. Edstrom tuli askiin Kärjen poistuttua vaihtoon ja ylitti hänkin keskialueen kuljettamalla, mutta Pulkkinen ohjasi hänet kulmaan ja irrotti lopulta kiekosta liimaamalla. Rankkareissa toisena laukojana Edstrom haki SHL:stä tuttua viime hetken kääntöä rystyltä kämmenelle, mutta Vali tökkäsi kiekon lavasta ennen laukausta. Scouttaus oli tehty huolella bravuurimuuvia vastaan.

Kärki pelasi 14:58, laukoi kahdesti ja jäi plussalle pykälän verran 1-2 maalista huolimatta. Edstromin jääaika oli puoli minuuttia vähemmän, teholukema +0 ja laukausmäärä myös kaksi. Aloituksissa Edstrom vaihteeksi sakkasi voittaen niitä vain 33%:n varmuudella (4/12), joten siksi päätöserässäkään häntä ei oman pään aloituksiin oikein uskallettu enää laittaa.

Kärki
+ Nummelinmainen avauspelaaminen ja kärkikarvaajan manipulointi yhtä harhasyöttöä lukuun ottamatta
+ Hyökkäyssiniviivan kiinni pitäminen eteenpäin puolustamalla oli Latvia-pelin tapaan mallikasta eikä Kärki vuotanut
+ Laitojen lähellä kamppailukovuus oli puolustusalueella hyvää. Arttu alisti mm. Edstromia ja Bystedtia vastustajan senttereistä kertaalleen
+/- Suorahyökkäyspuolustamisessa etäisyyskontrollin sopivuus vaihteli
- Paineen alta lähdöissä välillä aikailusta ja maltista oli hyötyä vapaan lavan löytämisessä keskustasta, mutta kahdesti hän myös menetti kiekon päädyssä kuten ennen 1-2 kavennusta. NHL:ää ajatellen annoin lopulta miinuksen, koska siellä on pystyttävä liikuttamaan kiekkoa eteenpäin paljon enemmän yhdellä tai viimeistään toisella kosketuksella
- Maalinedustan siivoaminen petti 1-2 maalissa

Edstrom
+ PAPP:ssa tilannekovuus oli Kanada-peliä jämptimpää ja Edstrom teki 3-4 pysäytystä vahvalla mailallaan mm. Salinia ja Kaskimäkeä vastaan. Hän puolusti iholta sähäkästi ja sitkeästi tuplaillen suomalaishyökkääjiä, kun kerran Ruotsin PAPP muistuttaa pitkälti Frölundan vastaavaa, jossa David sentterinä suojaa keskustaa niin kauan, että tunnistaa tilaisuuden ylivoiman luontiin syvyydessä joko toisen tai molempien puolustajien kanssa (2v1/3v2). Riistohetkienkin tunnistamisessa hän oli erinomainen
+ Puolustajien auttaminen paineen alta lähdöissä kolmantena pelaajana. Edstrom joko haki dynaamisella luistelullaan päätykiekon itse, jos pakki ajoi vastaan siniviivalle tai kavensi lähelle pelattavaksi samaan kulmaan, jos puolustaja luisteli oman päätyviivan alapuolelle dumppausta hakemaan
+/- Kiekollinen suoritusvarmuus ei ollut niin rautaista kuin aiemmissa matseissa, muttei mikään katastrofikaan. Vaikka hän luopui kiekosta pari kertaa helponlaisesti ruuhkabussissa, ei peli kääntynyt niistä vaarallisesti omiin päinkään
- Aloitukset 33,3%, valmennus luotti päätöserässä muihin ketjuihin oman pään starteissa

Vegasin poikien keskinäisen väännön tuomitsen täten tasapeliksi.

Discoveryn studiossa oli muuten lyhyt reportaasi Frölundan pelaajahautomosta. Toivon, että Edstrom jäisi vielä ensi kaudeksi sinne ja lähtisi rapakon taakse vasta todellisena SHL:n huippupelaajana kuten muuan A. Lehkonen.

*****

Tsekki puolestaan voitti Sveitsin 4-2. Sapovaliv teki toisen YV-maalinsa maalinedusroolissa eikä se tällä kertaa mennyt takaliston kautta sisään, vaan kyseessä oli kliininen reboundnosto. Hän pelasi 17 minuuttia ja voitti peräti 17/23 aloitusta. Yksi niistä oli avauserän puolivälissä omissa, jonka jälkeen Bares neppasi kiekon eteenpäin Kulichille, joka kiersi väkisin Sveitsin alimman pelaajan päästen nokikkain Beglierin kanssa, mutta kämmenviimeistely ei uponnut. Teholukema jäi maalin pakkaselle.

Toisen erän alussa nähtiin klassista Sappya, kun hän auttoi avauspelaamisessa pakkeja läheltä ja syötti sitten välittömästi ristipiston laiturille vauhtiin takasiniselle, mutta Kulichin kuti blokattiin. 2-2 tasoitusta ennen Sapovaliv nousi korkealle luomaan tasavoiman 3v3, muttei saanut blokatuksi Dionicion lämäriä. Sitten hän palasi suojaamaan keskustaa. Kulich oli laiturina valunut hetkeksi stunttaamaan Sapovalivia, mutta palasi sitten ylemmäs. Samalla kuitenkin Rod hiipi takakulmalle ja kun Hamara jäi jälkeen Weberistä, Rod jäi vapaaksi. Sapovalivkin tuijotti vain kiekollista pelaajaa yrittäen katkaista poikittaissyötön tuloksetta. Kommunikaatiokatkos tsekeiltä.

Päätöserän alivoimalla jäi mieleen se, että Sapovaliv on kyllä aika heikko estämään ja häiritsemään sisäänvientejä alivoimalla, kun hän on niin kankea eikä pelkkä ulottuva mailakaan auta tekemään katkoja keskialueella.

+ YV-maalineduspelaaminen
+ Aloitukset 74%
- Alivoimalla sisäänvientien estäminen ja häiritseminen
- PAPP:ssa Sapovaliv välillä tuijottaa liikaa pelivälinettä eikä havainnoi sitä, mitä taustalla tai pimeällä puolella tapahtuu. Niin kävi 2-2 maalissakin, vaikkei se suoranaisesti hänen piikkiinsä mennyt. Pään pitäisi pyöriä kuin pöllöllä varsinkin, kun hän on sentteri

*****

Vegasin treenit Seattlessa puolestaan tarjosivat niin visuaalisesti miellyttävää sosiaalisen median materiaalia, että sorruin pipo-ostokseen tämän pätkän perusteella. McNabb kehui olosuhteita ja jäänkin pitäisi olla Tahoe-järven kaukaloa parempi. Se on hieman tahmea, mutta se oli kuulemma odotettua. Martinez suositteli ulkoilmaveteraanina muita käyttämään mustia silmänalusia, koska se näyttää viileältä. Cassidy muistutti pelaajia imemään uniikista kokemuksesta kaiken mahdollisen sisuksiinsa.


 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei syty Vegasi pelaamaan näissä ulkoilmapeleissä. Kovin oli taas haluttoman näköistä pakkopullaa tämä Seattlen ulkoilmapeli. Vauhtia olisin kaivannut lisää Vegasin peliin. Turha parkua jään hitautta. Sitä pitäisi vaan taistella ja runtata siitä läpi. Ei kai nämä nuoruuden ulkojääkokemukset nyt ihan unhoon ole jääneet? Ja kaiken päälle sitten Thompson ja Cotteri toimivat oikein todellisena taistelijaparina ja imivät pari maalia omiin. Kyllä on ikävä sitä ensimmäisen kauden Vegasia. Tiedä sitten miten olisivat ulkojäillä pelanneet, mutta se jatkuva yritys ja hyökkäysintensiteetti ovat jääneet ikiajoiksi kaipuun syövereihin muistoissani. 50-50 voitto/tappiosaldolla suunnilleen ollaan nyt pelattu viimeiset kaksi kuukautta. Riittääkö tuollainen vauhti sitten superhyvän alun jälkeen playoffseihin? Parantaa pitäisi, mutta millä lääkkeillä?

Note added in proof: Cassidy pelin jälkeisessä haastattelussa: "We just didn't have the urgency required early on." eli suomeksi "Ei syty Vegasi pelaamaan näissä ulkoilmapeleissä."
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
38/82 Seattle Kraken vs. Vegas Golden Knights - Talviklassikko 2024

Carrier oli pelikunnossa, joten valitettavasti artistimainen Dorofeyev ei päässyt pelaamaan ulkojäällä. Hänet istutettiin välittömästi kakkosketjun laitaan. Lisäksi Marchessault ja Amadio oli vaihdettu jostain syystä päittäin keskiketjuissa. Puolustuksessa Hague oli nostettu ykköspariin ja Martinez mentoroi Pachalia kolmosparissa. Thompson aloitti tietysti maalissa.

Kraken

Tatar - Beniers - Eberle
McCann - Wennberg - Tanev
Tolvanen - Gourde - Björkstrand
Burakovsky - Kartye - Yamamoto

Dunn - Larsson
Oleksiak - Borgen
Dumoulin - Schultz

Daccord
Driedger

Golden Knights

Barbashev - Eichel - Stone
Carrier - Stephenson - Marchessault
Cotter - Karlsson - Amadio
Howden - Roy - Kolesar

Hague - Pietrangelo
McNabb - Whitecloud
Martinez - Pachal

Thompson
Patera

Pukukoppi oli valmisteltu hyvissä ajoin siistiksi. Joukkueilla on tapana saapua talviklassikkoon mitä merkillisimmissä asusteissa. Golden Knights pukeutui kuitenkin itsestäänselvimmin. Ennen peliä virittäydyin tunnelmaan eeppisellä lennolla T-Mobile puiston sisässä. Alkulämmittelyn alla Foley antoi luomukselleen tsempit:



Lämmittelyyn Carrier haki kiekot tutusti laidan reunalta. Eichelilla oli vielä hymy huulilla tuossa vaiheessa. Hymnin jälkeen ottelu oli valmis alkamaan:



Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Whitecloud
+/- Thompson, Hague, Stone, Barbashev, Stephenson, Marchessault, Karlsson, Amadio, Howden, Roy, Carrier
- Cotter, Kolesar, Eichel, McNabb, Pietrangelo, Pachal
--

1. erä

Kuten otteluseurantaan kirjoitin, kauden toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa mestaruusviirinnostajaisiltana Seattle tukki pelin puolen laidan Vegasilta melko hyvin, kun toinen pakeista pinchasi vastaan ja ennen kaikkea H3 luisteli alapuolelle varmistamaan jopa keskialueelle saakka, ettei Vegas saisi 2v1-hyökkäyksiä kuten niin usein playoffeissa Dallasia ja Floridaa vastaan. Tietysti kauden avauspelissä Vegasin toteutuksen laatukaan ei ollut vielä samalla tasolla, vaan otteissa oli ruostetta. Niinpä seurasin finaalihuppari yllä ja mestaruuslätsä päässä mielenkiinnolla sitä, miten ulkoilmaympäristössä suorahyökkääminen toimisi. Silloin avauspelissähän laidan oltua tukossa vaihtoehtoisena keskialueen ylitys keinona olikin puolustajan avaus suoraan sentterille vauhtiin keskikaistalle kuten kauden avausmaalissakin tapahtui Vegasin vietyä 3v2-hyökkäyksen pohjaan asti Stephensonin johdolla.

Seattle puolestaan yritti viimeksi haavoittaa Vegasia pudotuksilla syvyydestä siniviivaan ja niitä seuranneilla vastakiekkolämäreillä maalin eteen, jonne se eristi 2v2-tilanteen Vegasin puolustajia vastaan. Lisäksi painottoman puolen puolustajan nousuilla jopa takakulmalle asti ritareita yritettiin yllättää. Oletin ulkoilmaolosuhteissa ensin mainitun suoraviivaisen ja kaaosmaisen lähestymistavan toteutuvan tässäkin pelissä.

Vegasin isot pojat Eichelin johdolla kyyristyivät ensimmäiseen aloitukseen. Ykkösketjun takana puolustivat Hague ja Pietrangelo. Vastassa oli Wennbergin ketju. Isännät kaapivat kiekon ensin itselleen. Dunn levitti Larssonille, joka jatkoi oikeaa laitaa pitkin ylöspäin. Tanev ohjasi kiekon syvään ohi Haguen. Pietrangelo ehti paikalle ensin ja yritti ykkösellä liikuttaa kiekon ränniin, mutta McCann oli välissä vasemmassa kulmassa. Nopea syöttöyritys maalin eteen Taneville katkesi Haguen tikkuun. Pietrangelon uusi purku maalin takaa onnistui, kun Stone tuli vastaan rännissä ja tippasi kiekon ulos lasin kautta. Eichel luisteli perään lujaa, muttei aivan yltänyt syöttöön b-pistelinjalla, vaan se karkasi Larssonille. Tämä syötti heti eteenpäin McCannille, jonka kääntö keskialueelta negatiivisesta peliasennosta kohti takasinistä katkesi Stoneen. Kapteeni levitti vasempaan laitaan ja Eichel mursi siniviivan, jonka jälkeen tämä liikutti kiekon päätyyn Stonen noukittavaksi. Tämä ehti sinne ensin hyvillä vauhdeilla, mutta nopea rystysyöttö maalin kulmalle Barbasheville ei mennyt perille. Barbashev karvasi kiekon kuitenkin takaisin oikeassa kulmassa Dunnilta. Hän kuitenkin menetti sen heti perään ja McCann syötti irtokiekon painottomalle puolelle Taneville, jonka kautta Kraken pääsi omista ulos. Tämän pystysyöttö repivästi luistelleelle Wennbergille kuitenkin karkasi liian eteen ja tuloksena oli pitkä kiekko, kun Hague oli Wennbergin alapuolella. Niinpä Vegas pääsi vaihtamaan tuoreet miehet askiin.

Vegasin historian ensimmäinen talviklassikkolaukaus merkittiin itseoikeutetusti Marchessaultille. Stephenson hävisi aloituksen Wennbergille, mutta Whitecloudin pinchaus jännitti McCannia sen verran, että tämän siirtokiekko katkesi siniviivan alla Marchessaultiin, joka katkonsa jälkeen laukoi oikeasta laidasta pienestä kulmasta rintapanssariin. Jatkotilanteessa Marchy syötti vasemmasta kulmasta viivaan, McNabb levitti ja Whitecloud laukoi heti, mutta McCann sai vähän lapaa väliin eikä kuti mennyt koskaan maalille asti, vaan jäi matkalle. Kraken käänsi suunnan 3v2-vastaiskuksi, kun Marchessault kompuroi itsekseen H3:na, mutta Thompson torjui Tanevin kaistalaukauksen oikeasta laidasta.

Ajassa 1:30-2:00 Seattle karvasi kahdesti 1-1-3:lla johtuen osin kesken olleista vaihdoista. Martinez selvitti kummallakin kerralla paineen yhden kosketuksen rännipuruilla, mutta punaviivalle VGK ei päässyt, kun laiturit olivat kiekolla huolimattomia syöttöä vastaanottaessaan (varsinkin Amadio). Kahden minuutin jälkeen Amadion seuraava suoritus oli kuitenkin parempi, kun hän dumppasi kiekon rystyltä selustaan punaviivalta. Karlsson riensi perään, mutta Daccord syötti välissä kulmaan ja Dumoulin liikutti kiekon ykkösellä eteenpäin Karlssonin ja Cotterin välistä. Gourden ristipistosta Seattle sai puolittaisen 3v2-hyökkäyksen, mutta laukaus kaukaa oikeasta laidasta paukkui plekseihin. Jatkotilanteessa Hague ahdisti riittämiin Tolvasta laidassa ja tämän hankala lätty siniviivaan karkasi omalle alueelle.


Molemmat joukkueet vaihtoivat tuoretta ruokaa jäälle nelosketjujen muodossa. Krakenin ykköspari rytmitti peliä ja puijasi 2v1-ylivoimallaan kärkikarvaaja Howdenin pihalle. Sitten Dunn avasi tarkasti vapaalla lavallaan Vegasin 1-2-2 trapin sisään. Sieltä löytyi yllättävästi tilaa vrt. viime pelin tiiviyteen. Syntyneessä 3v3-tilanteessa Burakovsky levitti vasempaan laitaan Kartyelle, joka laukoi joustorannarin, mutta Thompson liukui etukulman tielle. Nemon mainitsema viime aikojen ongelmakohta näkyi hyvin tuossakin tilanteessa eli alin taso vetäytyi hieman liikaa eikä viisikko pysynyt siksi tiiviinä, vaan pakkien etupuolelle jäi tilaa operoida.


Kolmen minuutin jälkeen Vegas hyökkäsi suoraviivaisesti. Pietrangelo avasi maalin takaa keskialueelle Barbasheville, joka oli karannut lähes hyökkäyssiniselle asti. Siitä huolimatta syöttö meni lapaan ja Ivan jatkoi kiekon pistelinjalle vauhtiin Eichelille, joka ruuhkabussista taiteili kiekon vielä upeasti painottomaan laitaan Stonelle, mutta tämän rannelaukaus paukkui seinille ohi Oleksiakin peiton. Hieno suorahyökkäys, joita ei liikaa illan aikana nähty.

Toisessa päässä Tanev taklasi seuraavaksi painavasti Whitecloudia, mutta tämä ehti liikuttaa kiekon sitä ennen McNabbin kanssa pois oman maalin takaa ja paineen alta lähtö onnistui, mutta keskialueella sitten Eichelilta kiekko karkasi hallusta. Tahmean jään kanssa vierasjoukkueella oli minusta enemmän ongelmia jostain syystä läpi pelin. Kiekonkäsittely oli huteraa monella pelaajalla. Neljän minuutin kohdalla Vegas pysäytti Seattlen ylemmän viivelähdön paremmin kuin hetkeä aiemmin. Martinez ei valunut, vaan sulki kaistan omalla sinisellä, kun Kraken yritti murtautua oikeasta laidasta. Hän käänsi pelin ykkösellä toiseen suuntaan ja Marchessault niin ikään ohjasi kiekon punaviivalta edelleen eteenpäin vasenta laitaa pitkin. Carrier polki juoksukiekon perään Krakenin alueelle, ehti siihen ja jätti takaisin Joonatanille, joka laukoi keskikaistalta huippumestasta päin Eberlen uhrautuvaista polvipeittoa.

Seattle siirtyi 1-0 johtoon avausvitosen lopuksi. Thompson ei saanut rännikiekkoa katki ja Kraken käynnisti pyörityksen. Viime kohtaamisesta tutulla tavalla se pelasi kiekon syvyydestä viivaan. Vastalämärin sijaan Larsson levitti ja Dunn laukoi nopeasti ohi Marchyn peiton. Tolvanen oli maalilla yksin, mutta se ei haitannut, kun Pietrangelo ja Hague jättivät hänet totaalisen auki selkäpuolelleen kommunikaatiokatkon vuoksi, joten eristetyn 2v2-tilanteen sijaan jopa hetkellinen 1v2-alivoima riitti kotijoukkueelle maalintekoon. Tehopiste oli Eelille NHL-uran sadas, komplimenttini. Toki vähän enemmän laittaisin Tolvasen vapaana olemisen Pietrangelon kuin Haguen syyksi. En yllättynyt, että avausmaali syntyi osittaisella kaaoskiekolla ja viivatoimituksen kautta. Silloin kauden avauspelissä Vegas blokkasi ison osan viivakudeista, mutta nyt sellainen meni niin Joonatanin kuin Alexin läpi. Pieniä ovat marginaalit.



Maalin jälkeisessä vaihdossa Whitecloud purki sovitusti kiekon ykkösellä maalin takaa ränniin, mutta Kolesar ei saanut jatkettua sitä ulos ahdistettuna. Jatkotilanteessa LT torjui Burakovskyn kääntölaukauksen vasemmasta ympyrästä. Seuraavassa vaihdossa Pachal avasi laitaa pitkin Stonelle keskialueen aloitusvoitosta, mutta tämän jatko pistelinjalle Eichelille karkasi toistamiseen liian eteen. Toteutuksen taso ei ollut tässäkään keskinäisessä kohtaamisessa rautaista, vaan niin syötöt kuin haltuunotot olivat vähän huolimattomia aika ajoin. Se vaikutti hyökkäysvarmuuteen ja pelin virtaukseen. Kuudennella peliminuutilla ykköspakkipari puolusti pari kertaa ihan mallikkaasti eteenpäin ja pysäytti hyökkäykset kaistallaan, kun ensin Seattle yritti vyöryä sisään Pietrangelon ja sitten Haguen laidasta. Tuossa välissä taas pelivälineestä luovuttiin turhan helposti keskialueella.

Ajassa 6:30 Pietrangelo nosti kirikiekon kulmaan vaihtonsa lopuksi. Marchessault luisteli perään ahdistaen Larssonia selästä. Tämä onnistui silti syöttämään maalin taakse Dunnille, joka vuorostaan syötti eteenpäin Carrierin taklauksen alta, mutta Stephenson oli välissä siniviivan alla. Tämä yritti katkonsa jälkeen leikata oikeasta laidasta keskustaan, mutta kiekko karkasi viime hetkellä. Kraken vei seuraavan oman hyökkäyksensä pohjaan, mutta Vegas sai muutoin avauserästä poiketen kulmarallin katki nopeasti, kun Stephenson tunnisti riistosauman Beniersiltä ja taklasi tämän irti kiekosta laidassa. Vastaiskusta Stephenson jätti kiekon Marchessaultille, joka laukoi oikeasta laidasta Dunnin jaloista matalan rannelaukauksen kohti etualakulmaa, mutta illan MVP:n räpylä oli paikallaan.

Seuraavassa vaihdossa McNabb puolestaan puolusti hyvin eteenpäin ja suojasi omaa siniviivaa estämällä Gourden sisäänviennin painavalla taklauksellaan. Vaikka Kraken sen yhden GIF:ssä näkyneen tekopaikan loi siksi, että puolustajat valuivat liikaa, muuten nämä kyllä minusta puolustivat eteenpäin Kings-pelin tapaan ihan jämptisti avauskympillä. Kahdeksan minuutin kohdalla Pachal oli vaikeuksia päätykiekkoa hakiessaan. Peliväline juuttui laidan viereen maalin taakse. Pachal kaivoi sitä hetken aikaa ja lopulta siirsi kiekon pomppivana kulmaan Martinezille, joka ei osunut kunnolla kiekkoon ja paine jäi siitä omiin, kun Kraken vyöryi vastaan useammalla pelaajalla taas pelin puolta pitkin. Kiekko liikutettiin Dunnille vasempaan laitaan, mutta pienestä kulmasta lähteneessä laukauksessa oli tarpeeksi mailoja välissä. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Tanev menetti kiekon vasemmassa laidassa oltuaan yksin hyökkäämässä ykköspakkiparia vastaan. Eichel osoitti kuuluisaa malttiaan transitiossa, kun hän kuljetti oikeaa laitaa pitkin aina maalin taakse ja syötti sitten vasta sieltä ohi Oleksiakin slottiin liukuneelle Haguelle, mutta maalin edessä Borgen työnsi mailansa yhden kosketuksen viimeistelyn tielle.

Yhdeksän minuutin kohdalla Tatarin siirtokiekon jälkeen McNabb-Whitecloud kaksikko sai päätyyn paineen purkuun avukseen Stephensonin ja yhdessä tuo kolmikko selvitti Krakenin painekarvauksen, joka oli kauden avauspelistä tutussa muodossa 2-1-2. 3v2-ylivoima maalin takana oli riittävä vieraille tuolla kertaa. McNabb-Whitecloud oli selkeästi luotettavin pakkipari muutenkin ottelun avauserässä. 2v2-vastaiskusta laiturit Marchessault ja Carrier eivät saaneet mitään aikaan, vaan Dunn löi kiekon Joonatanin lavasta irti.

Avauserän puolivälissä kolmosketjut asettuivat vastakkain. Amadio heitti kiekon selustaan ja Karlsson kirmasi perään, mutta tämän vitjan jatkokarvaamisessa ajoitukset eivät oikein toimineet ja tuollakin kertaa Kraken tuli pois paineen alta ilman menetystä. Toiseen suuntaan mennessä Tolvanen ohjasi kiekon syvyyteen keskialueelta. Martinez oli paikalla ensin, mutta hänen jälleen yhden kosketuksen purkunsa oikeasta kulmasta meni suoraan Björkstrandin lapaan, joka 2-1-2 karvauksen H3:na pälyili taustalla keskustan maastossa tasapainottava ukkona Tolvasen ja Gourden karvaamista syvällä. Katkosta oli seurauksena pitkähkö pyöritys ritarien puolustusalueella. Thompson kuitenkin piti luukut kiinni parissa ohjurissa ja myös Björkstrandin kierrettyä päädystä esiin maalin oikealle kulmalle. Lopuksi Tolvanen syötti ristiin vasemmasta laidasta ja Oleksiak tinttasi lämärin päin Loganin keskivartaloa. Tämä syöksyi vielä reboundin päälle saaden pelikatkon aikaan. Nuo olivat tärkeitä lähitorjuntoja. PAPP:ssa ongelmana avauserässä oli se, ettei Vegas saanut kulmaralleja katki tarpeeksi ajoissa kuin harvoin ja väsyneenä hyökkääminen oli heikkoa. Kraken oli avauserässä edellä kamppailupelaamisessa laitojen lähellä.

11. peliminuutilla Kolesar tasoitti vedot kohti maalia 5-5:een laukomalla pehmeän laukauksen suoraluistelusta patjaan puolustajan lavan kautta. Ajassa 12:30 Whitecloud dumppasi kiekon punaviivalta syvään. Ykkösketju jatkokarvasi kahdella ja sai pidettyä hetken aikaa paineen laidoissa Krakenin alueella, muttei se kiekkoa kunnolla haltuunsa saanut missään vaiheessa. 13. minuutilla Stephenson hävisi aloituksen omissa. Sen jälkeen hänet houkuteltiin laitaan kohti Gourdea ja klassisesti Björkstrand uiskenteli tyhjentyneeseen tilaan, josta Gourde hänet löysi, mutta McNabb teki ison blokin one-timerlaukaukseen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Hetken päästä Thompson meni pysäyttämään päätykiekkoa ojentaen sen Martinezille. Tämän purku oli parempi kuin pari minuuttia aiemmin ja se ohitti kerralla Seattlen 2-1-2 karvauksen ylimmät tasot mennen suoraan keskialueelle, jossa odotteli koko Vegasin hyökkäyskolmikko. Amadion haltuunotto ristipistoon oli hyvä. 3v2-hyökkäyksen päätteeksi Karlsson levitti keskeltä vasempaan laitaan, mutta Borgen vei Cotterin tylysti laitaan, kun tämä yritti laukoa pienestä tilasta. Maailmanluokan puolustamista Borgenilta.

Vartin kohdalla Vegas purki Seattlen 2-1-2 karvauksen identtisesti. Hague avasi suoraan keskialueelle kovan syötön, jossa oli valmiina koko hyökkääjistö. Kartye H3:na ei päässyt väliin, vaan passi meni tarkasti Royn lapaan. Hyökkäyksen laadukas päättäminen vain sakkasi tuollakin kertaa, kun Roy murrettuaan siniviivan käänsi kiekon tuloksetta vasemmalle kohti Howdenia, koska Kartye ehti luistella tämän kiinni, mutta ainakin jotenkin valmennus keksi reagoida pelin aikana siihen, miten paineen alta lähtöjä helpotettaisiin! Tietysti jos avaussyöttö jäisi Krakenin H3:een, sitten puolustajat joutuisivat hetken aikaa pärjäämään kahdestaan kolmea hyökkääjää vastaan, kun viisikko olisi niin levällään. Mutta se riski oli otettava, kun pelin puoli oli taas tukittuna niin tehokkaasti eikä Vegas halunnut lähteä näpertelemään sentterin keskikaistatarjonnankaan kautta haastavissa olosuhteissa, joten valintana oli sitten kokeilla ultrasuoraviivaista pelin kääntämistä hieman riskilläkin. Palatakseni vielä tähän yksittäiseen tilanteeseen, jatkopelin päädyssä Vegas voitti. Pietrangelo laukoi siniviivasta pudotuksen saatuaan ja Howden teki tutun kurinalaisesti tukitoimet maalin edessä, mutta Daccord näki silti laukauksen ruuhkan takaa.

16. minuutilla ykköskentällinen joutui pelaamaan jälleen Wennbergin ketjua vastaan. Hakstol oli selkeästi asettanut Eichelille ja Stonelle päällystakin, jota nämä eivät saaneet ravistettua päältään illan aikana. Vaihto kului aluksi omissa ja stopin saamisessa kesti hetkensä, vaikka Eichel ronkki kiekkoa laidassa pakkiparin apuna Seattlen hyökkääjiä vastaan. Lopulta Barbashev pääsi väliin irtokiekkoon ja Vegas tuli omista ulos. Transitiossa tutusti Ivan liikutti kiekon heti eteenpäin Eichelille, joka vastaanotti taklauksen ja kierähti sitten viistokuljetukseen siniviivaa pitkin ennen poikittaissyöttöään Haguelle, joka livahti sisään oikeasta laidasta. Eichel ajoi keskeltä maalille ja hänelle Hague jarrutuksen jälkeen kiekon taiteili ahtaasta tilasta, mutta Jaskan luistimesta kiekko kimposi päin Daccordia.


Ajassa 16:40 kakkospari tuli paineen alta taas maltilla. Ensin pelin puolen laita oli tukossa, kun Seattlen H3 löi kiekon takaisin syvään Stephensonin naaman edestä, mutta sitten McNabb kokeili toiselta puolelta. Carrier jatkoi Larsson selässään kiekon pistelinjalle, jossa oli omalla paikallaan Stephenson. Tämä punnersi väkisin parinkin pelaajan välistä 2v1-hyökkäykseen. Oma laukaus vasemmalta puolelta olisi ollut oikea valinta, mutta hän haki väkisin syöttöä Marchessaultille, vaikka Dunn oli mailoineen välissä. Toteutus hyökkäykseenlähdössä oli silti hyvä ja sitä se vaatikin, jos tuolla tutulla avauskuviolla Golden Knights halusi tulla paineen alta onnistuneesti. Sanotaanko näin, että jos Vegas olisi nämä muutamat hyökkäyksensä päättänyt avauserässä laadukkaammin ja vähän tuuriakin olisi ollut, ehkä lopputulema olisi ollut erilainen.

Reilut pari minuuttia ennen taukoa jatkokarvaaminen toimi. Kolesar dumppasi 2v3-vastaiskussa kiekon selustaan ja luisteli perään viimeisillä voimillaan. Dumoulin tuli auttamaan Oleksiakia ja pääsi luistelemaan kiekon kanssa oikeaan laitaan Howdenin sivupaineesta huolimatta. Rystyavaus kuitenkin katkesi vastaan ajaneeseen Eicheliin, joka tuoreena syötönkatkonsa jälkeen pääsi nokikkain Daccordin kanssa. Tämä piti länget kiinni Vegasin illan parhaassa maalipaikassa. Ja tuo koko vastaiskuhan lähti muuten McNabbin rännipurusta, jota Howden ei tullut riittämiin vastaan, vaan Burakovsky pääsi väliin, mutta Vegasin onneksi tälläkin kiekko pomppi sen verran, että lopulta nelosketju sai sen itselleen ja pääsi kääntämään peliä.

Puolitoista minuuttia ennen erän loppua Haguen siirto syvään jäi vaillinaiseksi. Kraken-puolustaja käänsi heti pystyyn ja Pietrangelo jäi 1v2-tilanteeseen. Tanev laukoi vasemmasta laidasta itse Thompsonin hanskan reunaan. Puoli minuuttia myöhemmin Björkstrand lähetti suoraluistelusta ilkeän kiipeilevän kiekon kohti Thompsonia, jolla oli vaikeuksia ohjata kulmaan peliväline. Ajassa 19:40 puolestaan vielä Whitecloud pinchasi hyökkäysalueella oikeaa laitaa pitkin onnistuneesti ja Karlsson pääsi maalin kulmalta sutaisemaan jäänuoliaisen Daccordin ponttooneihin. McNabb tinttasi paluukiekon vasemmalta puolelta kohti maalia, mutta kukaan ei ollut ohjaamassa. Niinpä tauolle poistuttiin 1-0 numeroissa laukausten kohti maalia oltua 10-11. Tuo tilasto mairitteli vierasjoukkuetta.

2. erä

Puolen minuutin kohdalla Barbashev piti lavan jäässä omissa ja katkoi siten ilmaiseksi syötön. Vastaiskussa Pietrangelo haki jätön jättöä, mutta se päätyi vihulaiselle ja peli kääntyi. Thompson koppasi Wennbegin rannarin kaukaa. Ajassa 21:15 toisessa päässä kenttää rikkinäisestä pelistä kiekko ajautui siniviivaan Pachalille, joka laukoi kilpeen. Tilannetta edelsi varsinkin Carrierin raivoisa jatkokarvaaminen ja häirintä Martinezin siirtokiekon jälkeen. Vajaan kahden minuutin kohdalla Amadio ei saanut jatkettua laidasta siirtokiekkoa keskialueen puolelle Tolvasta vastaan. Björkstrand puolestaan nollasi Karlssonin avun ja kiekko jäi isännille. Gourde nousi oikeasta kulmasta maalille ohi kompuroineen McNabbin, mutta laukaus meni ohi takaylänurkan. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Roy siirsi kiekon selustaan, mutta hävisi siellä jatkopainit Howdenin kanssa isäntien alakerralle. Yhä kamppailupelaamisessa Vegas oli perässä.

Kraken siirtyi 2-0 johtoon ajassa 22:19. Vielä avauserässä McNabb selvisi siitä, että tunki kiekkoa pystyyn tukossa ollutta pelin puolta pitkin väkisin. Nyt se ei enää onnistunut, kun Seattle teki stopin vasemmassa laidassa Björkstrandin ja Kartyen voimin. Alapuolella varmistanut H3 Tolvanen laukoi riiston jälkeen siniviivasta terävästi. Thompson sylki kiekon painottoman puolen puolustajalle Borgenille ja tämän paluulaukaus livahti kainalosta sisään. Kolesar jätti seuraamatta miehensä. Siinä kauden avauskohtaamisessakin painottoman puolen puolustajan nousut aiheuttivat merkkausvaikeuksia eikä mikään ollut muuttunut!



23 minuutin jälkeen Pachalin rystysiirto paineen alla omassa päädyssä meni viereen Burakovskylle, mutta Cotter roikkui tässä sen verran, ettei vapaata linjaa nousta maalille ollut. Sen jälkeen ykköskentällisen 1-2-2 karvauksessa etäisyydet olivat karmeat. Kraken löysi tilan avata keskialueelle McCannille ja Pietrangelo puolusti myöhässä eteenpäin jääden telineisiin. Oleksiak pyyhälsi samalla vasenta laitaa pitkin vauhdilla sisään, kun McCann jatkoi kiekon eteenpäin hyökkäyssiniselle. Hague paineisti syntyneessä 2v1-tilanteessa kiekollista Wennbergia, muttei saanut katki poikittaissyöttöä Oleksiakille, joka purjehti vapaasti maalille, mutta kiekko karkasi tämän lavasta juuri, kun hän oli kääntämässä sitä rystyltä sisään. Vedot kohti maalia olivat 5-1 tässä vaiheessa erää.

Kakkoserän avausvitosen lopuksi Marchessault teki mainion katkon oman alueen laidassa mailapaineellaan. Vastaiskun Vegas vei pohjaan ja kamppaili kiekon sieltä viivaan. McNabb levitti ja Whitecloud laukoi oikealta puolelta ohi maalin. Sen jälkeen nähtiin sitten se, mitä tapahtuu, jos puolustajan avaus epäonnistuu ja koko hyökkäyskolmikko odottaa syöttöä keskialueella. Whitecloudin pystysyöttö nimittäin katkesi Tolvaseen. Samalla McNabb heittäytyi jäihin maalin edessä yritettyään katkaista Tolvasen lätyn, mutta se putosi Eberlen lapaan. Vegasin maalin edessä oli hetkellisesti jopa 2v0-tilanne, mutta Beniersille ei syöttöä tullut, joten Thompsonille riitti Eberlen veivien torjuminen.

26. minuutilla Martinez blokkasi Björkstrandin kudin oikeasta laidasta puolustettuaan läheltä tilan ja ajan pois. Toisessa päässä Amadio karvasi kiekon Schultzilta ja syötti päädystä vasempaan ympyrään, mutta Martinez luisteli ohi kiekosta seattlelaislapojen oltua välissä. Minuutti myöhemmin nelosketju käväisi kahdesti Seattlen alueella, mutta viivakuteihin he eivät ohjureita onnistuneet tekemään. Ensin Kolesar pudotti kulmasta viivaan ja Pietrangelo tinttasi ohi takakulman vastakiekkoon. Tovin päästä Kolesar ei puolestaan saanut ohjattua McNabbin viivavetoa keskeltä sisään. Aika paljon Golden Knightsinkin maalintekouhka perustui seattlemaisiin pudotuksiin syvyydestä siniviivaan ja sitten maalille pyrittiin tekemään tarpeeksi kaaosta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Seuraavassa vaihdossa Stone riisti kiekon Dunnilta, joka yritti tulla jalalla pois omista. Eichel syötti oikeasta kulmasta heti poikittain Barbasheville, mutta lättysyötöstä tämä laukoi yli etunurkan. Kakkosketju puolestaan haki aloitusvoiton jälkeen tuttua päätypassia slottiin H3:lle, mutta Stephensonin syöttö ei mennyt perille, kun Joonatan oli vuorostaan tarkasti vartioituna. Palomies-Tanev oli lapoineen välissä suojaamassa ydintä.

28. minuutilla Hague yritti Stephensonin oman pään aloitusvoiton jälkeen punnertaa jalalla väkisin laitaa pitkin pois omista, mutta tie oli tukossa. Eberle nousi riistosta maalin eteen, mutta nosti rystyltä ohi takakulman. Myöhemmin samassa vaihdossa Tatar laukoi kulmapassista keskeltä LT:n syliin. Stephensonin ketju juoksi omalla alueella pelivälineen perässä, kun Beniersin ketju piti sitä ulkokehällä. Puolustusintensiteetti oli laiskahkoa aika ajoin edelleen ja Krakenilla oli tässä vaiheessa peliä kiekonhallinta-aika jopa kolme minuuttia vieraitaan isompi. Seuraavaksi Whitecloud purki paineen lasin kautta ja Vegas pääsi 3v2-vastaiskuun. Karlsson levitti oikeaan laitaan ja Amadio punnersi kohti maalia, mutta kääntö luukulle katkesi Daccordin ponttooneihin.

Ottelun puolivälissä Karlssonin ketju vei suorahyökkäyksen uudelleen pohjaan. Karlsson pudotti syvyydestä viivaan, Pietrangelo levitti ja Martinez otti tyhjät pois nousten vasemmasta laidasta vetopaikkaan, mutta kuti jäi pehmeäksi, kun Tolvanen blokkasi sen osittain ja Daccord sulki pelivälineen. Tahoe-järvellähän Martinez avasi ritarihanat ulkoilmapeleissä ja nytkin siihen mahdollisuus tarjoutui. 31. minuutilla ykköskentällinen teki katkon punaviivalla, kun Pietrangelo puolusti jämptisti eteenpäin pitäen viisikon tiiviinä toisin kuin aiemmin, mutta vastaiskussa Stonen jättö jäi sen verran kauas, että Daccordille Eichelin laukaus vasemmalta oli marja.

Seuraavaksi nelosketju pelasi kunnon energiavaihdon taklaten kaikkea, mikä liikkuu. Howden puolestaan takakarvaamalla esti yhden sisäänviennin. Martinezin blokkaamasta kaistalaukauksesta peli kääntyi taas toiseen suuntaan. Roy siirsi kiekon selustaan ja nelosketjun fyysinen vaihto huipentui onnistuneeseen jatkokarvaukseen Larssonilta ja Burakovskylta vasemmassa kulmassa. Roy kaivoi kiekon takaviistoon Kolesarille, jonka lyhytviritteinen kuti meni kuitenkin ohi oikean takakulman. Tässä vaiheessa alkoi olla muuten selvää se, että Hague ei enää Pietrangelon kanssa pelannut, vaan Martinez. Hague siirrettiin hetkeksi Whitecloudin viereen ja Pachal McNabbin, mutta yhä edelleen kyllä McNabb ja Whitecloudkin pelasivat yhdessä ja samoin Martinez pelasi joitain vaihtoja Pachalin kanssa. Ensimmäisessä yhteisessä vaihdossaan talviklassikossa 33. minuutilla Hague ja Whitecloud tuuppivat kiekkoa maalin takaa ränniin laitureiden huoleksi ja lopulta nämä saivat jatkettua sen keskialueen puolelle. Vastassa oli Beniersin ketju. Hague myös puolusti hyvin Beniersin uuden sisäänviennin vasemmasta laidasta ohjaten tämän pistelinjan ulkopuolelle. Poikittaissyötössä takaviistoon oli puolestaan välissä palomies-Marchessault.

Ajassa 34:30 Pietrangelo pysäytti keskialueella Seattlen purun. Amadio malttoi siniviivan päällä odottaa Cotterin koukkaavan takaisin hyökkäysalueelle ja antoi tälle kiekon vauhtiin. Sitten PC kiersi kertaalleen koko hyökkäysalueen suojaamalla kiekkoa rystyllä. Kun hän oli valmis, hän syötti oikeasta laidasta poikittain painottomalle pakille Martinezille, jonka vetoa sillä kertaa Tolvanen ei peittänyt, koska tämä oli toisessa laidassa, mutta Daccord torjui kilvellään etuylänurkkaa kohden menneen laukauksen. Tuo oli ihan mallikas vaihto, jossa Vegasin kolmonen oli Seattlen vastaavaa edellä.

Toisen erän päätösvitosen alkuun Eichel osoitti vääntövoimaansa Seattlen maalin takana jässikkämäistä Oleksiakia vastaan. Hän pudotti kiekon viivaan ja Martinez syötti maalin kulmalle Stonelle, joka ohjasi nollakulmasta taidokkaasti ylärimaan. Minuutin päästä Tatarille lähetettiin juoksukiekko heikon lenkin Pachalin selustaan. Tämä vuoti ja Tatar nappasi pelivälineen riistämällä vasemmassa kulmassa. Heti sen jälkeen Beniersille pedattiin tontti slottiin, mutta kuti viuhui ohi maalin.

Ajassa 36:39 Stephenson hankki estämisjäähyn Larssonille. Vegas sai sauman nousta peliin illan ensimmäisellä ylivoimalla. Karlssonin ja Eichelin sisäänvienneistä kuvio ei asettunut, vaan Kraken purki. Kolmas kerta sanoi toden, mutta Pietrangelolta nähtiin vain pari hätäistä vetoa. Hän tykitti keskeltä kahdesti vasemmalta ohi ja Dumoulin purki irtopalan päädystä jälkimmäisellä kerralla. Kakkosylivoimalle jätettiin aikaa 25 sekuntia. Mielenkiintoista oli se, että siinä olivat mukana Whitecloud ja Martinez Stephenson-Roy-Barbashev kolmikon lisäksi. He eivät ehtineet saada laukaustakaan aikaan ennen jäähyn umpeutumista, mutta pyöritys jatkui viidellä viittä vastaan. Martinez laukoi lämärin Whitecloudin poikittaissyötöstä ohi kehikon.

Päätösminuutilla puolestaan vielä Eberle laukoi oikealta pienestä kulmasta kohti etunurkkaa tuloksetta vastaiskun lopuksi. Sitä edelsi Barbashevin vuoto hyökkäyssiniviivan päällä mailamiekkailussa. Toisessa päässä kenttää viime sekunneilla puolestaan Carrier vei kiekon oikeasta laidasta sisään Amadion keskialueen maltin jälkeen. Dunn blokkasi Carrierin laukauksen päätyyn, josta Amadio sen haki ja syötti takaisin Carrierille, joka haki vielä jäänuoliaissyöttöä luukulle Karlssonille, mutta Schultz boksasi miehensä vuorenvarmasti, joten toiselle tauolle poistuttiin 2-0 luvuissa.

3. erä

Päätöserään lähdettäessä asetelma oli se, että Kraken oli johtanut 13 kertaa kahden erän jälkeen eikä kertaakaan hävinnyt varsinaisella peliajalla, vaan voittanut peleistä kymmenen. Vegas oli noussut 40 minuutin jälkeisestä tappioasemasta voittoon vain kahdesti kymmenellä yrittämällä. Puolen minuutin kohdalla Eichel haki päätypassia keskustaan, jossa Barbashev tutusti H3:na tunnisti tyhjän tilan ja liikkui siihen, mutta läksyt oli tehty ja Kraken puolusti taas päätysyötön erinomaisesti sitoen Barbashevin. Jatkotilanteessa Pietrangelon pitkästä poikittaissyötöstä Martinez lämäsi räpylään. Sen jälkeen askiin palasivat yhdessä McNabb ja Whitecloud, joten tosiaankaan eivät nuo "uudet" pakkiparit lopullisia olleet, vaan enemmän ehkä hetken huumaa Martinezin ja Pietrangelon yhdistämistä lukuun ottamatta.

42. minuutilla Karlssonin ketju oli keskialueella tiiviinä eikä Kraken löytänyt tilaa avata sen sisään, vaan Oleksiak teki pitkän kiekon. Seuranneen aloitusvoiton jälkeen Pietrangelo laukoi napakasti patjaan, kun ohjureita ei matkalla ollut. Vastaiskusta seurasi sitten murheellinen 3-0 osuma toiseen päätyyn. Pietrangelon keskialueen pinchauksen mallikkaasti varmistanut Cotter menetti kiekon alimpana Gourdelle ja Thompsonkin huitoi ohi häntä kohti liruneesta kiekosta, joten Gourde pussitti sen etukulmasta sisään. Halpa maali.

Maalinjälkeisessä vaihdossa nelosketjun tasavoimaiset 3v3- ja 1v1-hyökkäykset pysähtyivät Seattlen kurinalaisuuteen. Kolesarin haasto Dunnia vastaan lusikkapuolelta oli aika ponneton. 43 minuutin jälkeen Whitecloud katkaisi maalin kulmalla syötön maalin takaa kohti slottia. Vastaiskussa Barbashev syötti keskialueella poikittain Stonelle, jonka laukaus vasemmalta kohti maalia ajaessa jäi pehmoiseksi. Jatkotilanteessa Barbashev esti purun, liikkui potkulaudalla vasempaan kulmaan ja lähetti sieltä vastavuoroisen lätyn Eichelille, joka jäädytti Daccordin maihin, muttei sitten koskaan laukonut kiekkoa maalin kattoon, vaan ajautui liian pieneen kulmaan Tanevin ahdistamana. Pahus sentään.

44. minuutilla Seattle purki omista lasin kautta pitkän kiekon jälkeisestä aloituksesta. Martinez potkaisi keskialueella ohi kiekosta ja Kraken sai ilmaisen 2v1-tilanteen. Tatarin lätty ohi Pietrangelon heittäytymisen laskeutui täydellisesti Beniersille, mutta tämän viimeistely vasemmalta takakulmalta ei onnistunut. En tiedä, saiko LT hieman varusteitaan väliin. Minuutin päästä hyökkäyspään aloitusvoitosta Pachal liikkui rohkeasti kohti syvyyttä siniviivasta ja lähetti rystyltä poikittaissyötön, joka kuitenkin jäi vähän taakse eikä Amadio päässyt ampumaan oikealta b-pisteeltä. Siitä peli kääntyi omiin, mutta Hague pelasti 2v1-tilanteen syötönkatkollaan, kun Björkstrand haki maalilta Tolvasen lapaa.

Seuraavassa vaihdossa nelosketju juuttui omiin eikä saanut kulmarallia millään Kartyen vitjan pysähtymään. Positiivista oli sentään se, että viivakudit blokattiin. Nelosketjujen taistelussa isäntien koostumus vei voiton tässä ottelussa silmätestillä. Ykkösketjunkaan vaihto ei häikäissyt seuraavaksi, kun Martinezin ristipistossa Stonen haltuunotto lipsahti ja hyvin kiihtynyt hyökkäys hidastui eikä sitä päästy päättämään laukaukseen kohti maalia. Perusasiat kuten syötön laatu ja vastaanottaminen siis yhä ajoittain sakkasivat kuten viiri-illassa.

Puoli minuuttia tapahtumista peliminuutilla 48 jäi pimentoon, kun Viaplay ajoi lähetykseen Veikkauksen Toskala-mainoksen, vaikkei itse pelissä mentykään mainoskatkolle. Vaikka se erinomainen mainos onkin, peli kiinnosti enemmän. Vaihe ennen erän puoliväliä oli sekavahko ja kiekko vaihtoi paljon omistajaa. McNabb ja Pachal selvittivät yhden kamppailuhetken Vegas-maalin takana ihan miehekkäästi. Päätöserän avauskympin lopuksi Tolvanen laukoi oikeasta laidasta päätypleksiin 2v1-tilanteesta. Tilannetta edelsi kolmosketjun myöhästynyt jatkokarvaus ja sitten vielä pelin käännyttyä McNabb ohitettiin yksinkertaisella syötöllä laidan kautta eikä Amadio ehtinyt H3:na stunttaamaan. Laukaukset kohti maalia olivat erässä 4-6 kymmenen minuutin jälkeen. Kraken vetäytyi enemmän pelin alle varmistelemaan ja pelasi minimiä lyöden kiekkoa varmasti pihalle omista jopa pitkiksi kiekoiksi, joten Vegasin pelin virtauksen hallinta oli melko näennäistä.

51. minuutilla suoraan aloitusvoitosta Hague tykitti siniviivasta patjaan. Paluukiekko pomppasi slottiin Marchessaultille, mutta hän ei vieläkään onnistunut ohittamaan Daccordia. 52. minuutilla Karlsson kaapi vuorostaan aloitusvoiton ja Cotter laukoi ohi maalin kaukaa vasemmasta laidasta. Pachal pinchasi kiekon perään oikeaan kulmaan. Kraken kuitenkin purki paineen ränniä pitkin painottomalle puolelle. McNabb yritti pitää siniviivan kiinni, mutta kompuroi itsekseen ja otti sitten jäähyn kampituksesta estääkseen ylivoimahyökkäyksen.


Martinez tuurasi alivoimalla McNabbia ykkösalivoimassa. McCann tykitti takakolmiokierrätyksestä vasemmalta b-pisteeltä painavan lämärin suoraan logoon. Pietrangelo haki kulmasta irtokiekon ja löysi Karlssonin, joka jatkoi kiekon siniviivan tuntumasta syötön eteenpäin Eichelille Dunnin ja Björkstrandin välistä. Jack päätti puolittaisen läpiajon esteettömään laukaukseen vasemmasta laidasta ylärimaan. Tuon parivaljakon ensimmäinen AV-maali tällä kaudella olisi jo ansainnut nähdä päivänvalonsa ja mikä olisikaan ollut parempi ympäristö kuin talviklassikko.

Kakkosalivoimakin suoritti hyvin. Stone riisti kiekon syvässä Burakovskylta kertaalleen. Whitecloud ei edes lähtenyt laukomaan sen jälkeen siniviivasta, vaan palautti kiekon päätyyn takaisin. Jotain positiivista iltaan tarjosi edes hyvä alivoima. Päätösvitosella Kraken eristi tutusti maalin eteen 2v2-tilanteen. Tatar sai ohjurin aikaan Haguen pihdeistäkin Gourden kääntökutiin korkealta. Whitecloud sitoi McCannin paremmin.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Golden Knights vei pohjaan hyvin vielä yhden suorahyökkäyksen. Cotter vastaanotti oikeassa laidassa Haguen ränniavauksen ohi Seattlen ylimpien karvaajien Eberlen ja Beniersin. Hän jatkoi kiekon keskelle vauhtiin Roylle, joka mursi sinisen ja levitti sitten vasemmalle Carrierille, joka ykkösellä syötti poikittain kiekon takaisin Cotterille ennen kuin Beniersin sivupaine kävi mahdottomaksi hallinnoida. Cotterin rannelaukaus paukkui kuitenkin takaviistosta seinille.

Kolme minuuttia ennen loppua Thompson komennettiin maaliltaan. Vegas sai kuudella viittä vastaan lyhyen rännivierittelyn jälkeen kuvion lopulta rauhoittumaan. Karlsson syötti siniviivasta vasempaan kulmaan. Stephenson lätytti kiekon poikittain Eichelille, mutta Daccord tylytti tätä hanskaryöstöllä. Pelin jatkuttua Pietrangelon harhasyötön jälkeen Karlsson löi ilmasta alas McCannin rystylaukauksen kohti tyhjää maalia. Minuutti ennen loppua Stone ylitti keskialueen vasenta laitaa pitkin ja jätti sitten kiekon Marchessaultille, jonka rannelaukauksen Daccord torjui varmasti. Puoli minuuttia ennen loppua Barbashev laukoi korkealta, mutta ohi maalin. Pietrangelo kokeili lopuksi kahdesti tuloksetta oikeasta laidasta. Oleksiakin ja Tanevin ruhot olivat edessä. Pietrangelon jatkohuitominen viisi sekuntia ennen loppua varmisti Daccordin nollapelin. Muodollisen viimeisen aloituksen Roy voitti ja viimeisenä pelaajana kiekkoon koski Hague, joka kiukuksissaan löi sen voimalla ränniä pitkin Seattlen päätyyn Daccordille muistoksi.

Pelillisesti esitys oli pettymys 47313 katsojan edessä. Saldo ulkoilmassa on nyt 0/2, joten emme totisesti ole ulkoilmakansaa. Kyseessä oli harmillinen sukellus kauden tärkeimmässä runkosarjapelissä, vaikka maaliodottamaa ritaritkin loivat 2.27 maalin edestä isäntien 2.92:ta vastaan. Edes yksi maali olisi pitänyt tehdä, sillä Vegas jäi ensimmäisenä joukkueena maaleitta talviklassikkojen historiassa. Se sattuu. Koosteella itseään voi kiduttaa lisää halutessaan.

Onnistujat olivat harvassa. Palkitsin kuitenkin plussilla Martinezin ja Whitecloudin. Jälkimmäinen oli esillä V Sportin studiossakin ansaitusti ennen ottelua A. Mäkisen esiin nostamana. Whitecloud oli avauserässä osa luotettavinta pakkiparia McNabbin kanssa. He suoriutuivat paineen alla melko hyvin ja vastasivat kamppailuvaateeseenkin. Toisessa erässä sattui yksi harhasyöttö, josta tuli jopa 2v0-tilanne oman maalin eteen, mutta muutoin näkyviä virheitä ei tullut korkeassa temmossa. Hyökkäyssiniviivassa operointi oli varmaotteista. Laukauksien tarkkuus olisi vain voinut olla parempaa. Zachin pelin rytmittämistä oli päätöserässäkin ilo katsoa. Hän on yksi parhaista Vegas-pakeista ajoittamaan dumppauksensa niin, että hyökkääjät ehtivät jatkokarvaamaan.

Martinez puolestaan salli tasaviisikoin maaliodottamaa yhteensä vain 0.17 maalin verran 16 minuutissa Pachalin ja Pietrangelon parina. Hague-Pietrangelo pari oli pakko rikkoa, kun yhdeksässä minuutissa yhdessä nämä sallivat odottamaa maalin verran tasaviisikoin. Yhden kerran Martinezkin mokasi isommin potkaisten keskialueella ohi kiekosta ja siitä Seattle sai päätöserässä 2v1-tilanteen, mutta muutoin hän oli solidi ja nousi tutusti esiin isossa pelissä päästen pari kertaa vetopaikkaan painottoman puolen nousuillaan. Hyökkäysalueella aktivoituminen on usein oikea-aikaista eikä liiallista. Sekin nähtiin tässä pelissä. Lisäksi hän petasi Stonen tolppaohjauksen syötöllään. Paineen alta Martinez liikutti kiekkoa eteenpäin yhdellä kosketuksella mukiinmenevästi yhtä avauserän harhasyöttöä lukuun ottamatta, johon Björkstrand taisi päästä väliin. Kiekottomana hän blokkasi pari kaistalaukausta ja puolusti omaa siniviivaa aggressiivisesti.

Muista puolustajista McNabbille menee miinus siitä, että hän kompuroi niin paljon, puski väkisin pelin puolta pystyyn (kuten 2-0 maalissa) ja taso putosi hyvän avauserän jälkeen. Pachal vuoti pari kertaa puolestaan selustakiekkojen noukinnassa kuten Tataria vastaan ja avauserässäkin kiekko juuttui päätyyn pahoin. Pietrangelo oli osasyyllinen puolestaan voittomaaliin ja viivakutien laatu oli surkea. Hänelle sattui vaihteeksi ohipeli erinomaisen Kings-pelin jatkoksi. Keskialueella hän puolusti myös eteenpäin myöhässä pariin otteeseen kuten ennen 3-0 maaliakin.

Hyökkääjistä Eichel saa miinuksen tuhlattuaan kolme huippupaikkaa ja oltuaan aloituksissa heikko (39%). Muita syitä ei ole, koska ykkösketju kuitenkin oli maaliodottamasuhteessa aika lailla tasoissa luoduissa ja annetuissa paikoissa. Cotter saa miinuksen viimeisestä maalista ja Kolesar 2-0 maalin Borgenin merkkaamattomuudesta. Keeganin hyökkäyksien päättämiset olivat myös aika heikkoja, jos piti laukoa itse. Sama päti oikeastaan koko nelosketjuun eikä päätyrouhiminenkaan ollut läheskään niin timanttista kuin parhaimmillaan. Kertaalleen Roy löysi takaviistosta Kolesarin, mutta tämä laukoi ohi takakulman.

Neutraaleista yksilöistä Carrierista silmätestini ei livenä pitänyt, mutta jälkikäteen kelattuna hän teki kyllä joitain hyviä pelitekoja ja maaliodottamasuhdekin oli Vegasin paras 73,1% eli hänen ollessaan askissa virtaus oli ainakin Vegasille edullinen. Jotenkin minulle jäi silti vähän ristiriitainen kuva hänestä, joten en antanut plussaa, vaikka hän oli värkkäämässä Marchessaultin alun avopaikkaa ja lopussakin löysi Cotterin poikittaissyötöllään. Hyökkääjistä Carrier oli silti plussaa lähinnä. Stephensonin ketju loi muutenkin eniten odottamaa eli 0.47 osuman edestä. Joonatanilla oli kuitenkin ruuti märkää. Kolmosketju puolestaan oli pelillisesti ottavana osapuolena maaliodottamien oltua 0.2-0.97 sen oltua kehissä. Karvaaminen ei toiminut jotenkin alkuunkaan Cotter-Karlsson-Amadio kolmikolla, vaan he olivat tilanteista myöhässä liian usein. Aloitukset Karlsson sentään voitti 57-prosenttisesti. Myös Stephenson (52,9%) oli voitokas aloittaja.

Thompson oli maalissa neutraali. Kaksi viimeistä maalia olivat torjuttavissa, mutta ottelun ensimmäisen puolikkaan lähitorjunnat paikkasivat niitä tarpeeksi. Hän ei ollut täysin mukavuusalueellaan, muttei tappio hänestä missään nimessä johtunut, vaan heikosti edessä pelanneesta kenttäpelaajistosta.

Ei syty Vegasi pelaamaan näissä ulkoilmapeleissä. Kovin oli taas haluttoman näköistä pakkopullaa tämä Seattlen ulkoilmapeli. Vauhtia olisin kaivannut lisää Vegasin peliin. Turha parkua jään hitautta. Sitä pitäisi vaan taistella ja runtata siitä läpi. Ei kai nämä nuoruuden ulkojääkokemukset nyt ihan unhoon ole jääneet? Ja kaiken päälle sitten Thompson ja Cotteri toimivat oikein todellisena taistelijaparina ja imivät pari maalia omiin. Kyllä on ikävä sitä ensimmäisen kauden Vegasia. Tiedä sitten miten olisivat ulkojäillä pelanneet, mutta se jatkuva yritys ja hyökkäysintensiteetti ovat jääneet ikiajoiksi kaipuun syövereihin muistoissani. 50-50 voitto/tappiosaldolla suunnilleen ollaan nyt pelattu viimeiset kaksi kuukautta. Riittääkö tuollainen vauhti sitten superhyvän alun jälkeen playoffseihin? Parantaa pitäisi, mutta millä lääkkeillä?
Playoffeihin ritarit kyllä etenee. Luontaista parannusta tulee varmasti sitten, kun sairastupa taas tyhjenee. Niin tapahtui viime kaudellakin, kun joulu-tammikuun suvannon jälkeen mukaan saatiin taas Eichel, Theodore, Whitecloud yms. Thompson ei ole ollut sillä tasolla, millä pitäisi, kun Hill on ollut poissa, mutta eiköhän hänkin paranna. Enkä olisi huolissani keväästä, koska eiköhän toimisto jonkun vahvistuksen hanki siirtotakarajalla ja peli muutoinkin terävöidy playoffeja kohti mentäessä. Koko kautta ei voi pelata eliittitasolla, joten otan tällaisen minikriisin vastaan tyynesti, vaikka se jo toinen sellainen tähän kauteen onkin. Sitä ensimmäistä seurasi yhdeksän pelin pisteputki, joten jossain kohden kelkka kyllä kääntyy.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitokset jättiraportista, @Salming. Pari juttua pisti silmiin:

1) onko nyt siis lopullisesti Karlssonin johtama hyökkäysketju luokiteltu kolmosketjuksi, eikä ykköseksi? En muista, mitä sanoit tästä aikaisemmin

2) mitä tarkoittavat nämä palomies-maininnat (Tanev, Marchessault)?

Tosiaan LT torjui välillä hyvin, mutta nuo kakkos- ja kolmosmaalien suorittamiset olivat kyllä sellaisia, joita ei saisi tiukassa paikassa tulla. Ja Cotterin surffailu kiekon kanssa huolettomasti kolmannessa maalissa oli kyllä penkittämisen arvoinen teko.

Luotan tietämykseesi Kultaritareista, että he vielä tästä piristyvät kevättä kohti.

P.S. Ja kuinka monta kertaa pitää sanoa, että Petro, älä ammu! Kaveri tykittää joka paikasta ja juuri koskaan ei niistä mitään maalin tapaista aikaiseksi tule! Ei saisi hänelle edes kiekkoa pelata hyökkäystilanteissa, kun tietää, että sieltä tulee aina se tulokseton laukaus.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kiitokset jättiraportista, @Salming. Pari juttua pisti silmiin:

1) onko nyt siis lopullisesti Karlssonin johtama hyökkäysketju luokiteltu kolmosketjuksi, eikä ykköseksi? En muista, mitä sanoit tästä aikaisemmin

2) mitä tarkoittavat nämä palomies-maininnat (Tanev, Marchessault)?

Tosiaan LT torjui välillä hyvin, mutta nuo kakkos- ja kolmosmaalien suorittamiset olivat kyllä sellaisia, joita ei saisi tiukassa paikassa tulla. Ja Cotterin surffailu kiekon kanssa huolettomasti kolmannessa maalissa oli kyllä penkittämisen arvoinen teko.

Luotan tietämykseesi Kultaritareista, että he vielä tästä piristyvät kevättä kohti.

P.S. Ja kuinka monta kertaa pitää sanoa, että Petro, älä ammu! Kaveri tykittää joka paikasta ja juuri koskaan ei niistä mitään maalin tapaista aikaiseksi tule! Ei saisi hänelle edes kiekkoa pelata hyökkäystilanteissa, kun tietää, että sieltä tulee aina se tulokseton laukaus.
1) Karlssonin ketju on minulla nykyään kolmosketju, koska eivät he pelaa enää Marchessaultin kanssa yhdessä säännöllisesti. Aiempi sääntö oli se, että jos koossa on 2/3 alkuperäisjäsentä, kutsuisin sitä ykkösketjuksi, mutta tällä kaudella kun he ovat vain pari matsia startanneet kimpassa, en ole viitsinyt nähdä vaivaa ja puhutella heitä ykkösketjuna, kun se ei olisi kestävää ja olisi siten vain sekoittanut turhaan tekstejä
2) Palomies on painottoman puolen laitahyökkääjä. Hän on kauimpana kiekosta ja näkee siten taustalta kaiken sen, mitä painollisessa laidassa tapahtuu, koska siellä olevilla pelaajilla ei ole silmiä selässä. Hän pystyy täten kaventamaan keskustaan sammuttamaan orastavat "tulipalot". Vegasinkin puolustusalueen puolustuspelissä painottoman laiturin tehtävä on pudota tukkimaan keskusta, jos sentteri irtoaa laitaan/päätyyn kamppailemaan

U20-kisoissa oli puolivälierien aika. Suomi kaatoi jatkoajalla Slovakian 3-4. Kärki jatkoi kolmosparissa Kankaan kanssa.

1. erä

Ajassa 1:40 Kärki aloitti iltansa hyökkäyspään startilla. Kiekko valui aina keskialueelle. Kärki ja Kangas syöttelivät pari kertaa toisilleen napakasti rytmittäen peliä, kunnes Kankaan ristipisto karkasi paineetta pitkäksi. Suomi voitti omissa aloituksen ja purki. Slovakia hyökkäsi vasemmasta laidasta, mutta Kärki astui vastaan ja Sykoran sisäänvienti pysähtyi hänen ulottuvaan mailaansa. Hywä alku ja etäisyyskontrolli oli vaihteeksi kunnossa!

Vajaan neljän minuutin kohdalla Kärki pääsi toistamiseen hyökkäysalueen starttiin. Slovakia purki ränniä pitkin aloitusvoiton jälkeen, mutta Kärki tukki punaviivalla reitin Honzekilta pakottaen tämän osoitteettomaan dumppaukseen. Vaihdon lopussa Kärki rauhoitti hyvin pelin vaihdon oltua kesken tehden pari kierrosta omalla alueella kiekkoa suojaten Petrovskya vastaan.

Kahdeksan minuutin kohdalla kolmaskin vaihto alkoi hyökkäysalueelta. Heleniuksen aloitusvoitosta Kärki laukoi heti ranteella, mutta Helenius ei kunnolla ehtinyt ohjaamaan. Jatkotilanteessa Kärki piti viivan kiinni ajautuen kohti oikeaa laitaa, jossa hän menetti kiekon rystypuolelta operoidessaan. Slovakia dumppasi kiekon seuraavaksi ohi Kärjen, joka tukki puolustussiniviivan hyvin. Kangas ehti päätyyn ensin ja Suomi tuli paineen alta ihan mallikkaasti, kun Kärki tarjosi syöttösuunnan painottomalla puolella. Hän kuitenkin roikutti kiekon sitten vähän tarpeettomasti pitkänä toiseen päätyyn.


Aloituksen jälkeen Kärki myi itsensä laidassa Mesaria vastaan. Tämä pääsi nousemaan vapaasti maalille, mutta viimeistely etukulmasta ei onnistunut. Hyväähän tässä tilanteessa oli se, ettei Kärki höntyillyt ristolaismaisesti ja yrittänyt irrottaa kiekkoa taklaamalla, vaan rehellisesti lapa lapaa vasten, mutta hänen mailakovuutensa oli vain liian pehmeää. Mailakamppaileminen yhtenä kehityskohteena vain vahvistui tämän klipin myötä.

12. minuutilla ristipisto katkesi Petrovskyyn. Tuo oli pakotettu ratkaisu. Paine omissa katkesi lyhyeen, kun siniviivaan kolmanneksi pelaajaksi noussut Petrovsky menetti kiekon Nymanille. Tämä nosti räpylän reunan kautta rystyltä yli maalin. Jatkotilanteessa Kärki seisoi rauhassa siniviivassa, kun muut mylläsivät syvällä. Hän piti lopuksi viivan kiinni ja laukoi maalille asti, mutta Nyman ja Helenius eivät saaneet kamppailtua reboundia ruuhkasta ohi Gajanin.

Ajassa 15:30 Kärki aikaili oman maalin takana Zlnkaa vastaan ja tämä ryöväsi kiekon. Repcik sai tekopaikan siitä maalin eteen. Edelleen änäriä ajatellen Artun on liikutettava kiekkoa paljon nopeammin. Toisessa päässä kenttää hän kompuroi siniviivassa itsekseen juuri, kun oli paikka tintata vastakiekkoon. Syöttö valui Suomen alueelle asti ja Kokko teki kipperit, mutta onneksi Repcikin rystylaukaus kohti puolityhjää maalia ei onnistunut.

Erän viimeisessä vaihdossaan Kärki avasi painavasti pystyyn Heleniukselle, jonka lavasta kiekko kimposi toiseen päätyyn. Sen jälkeen Slovakia teki pitkän kiekon ja Kärki teki tilaa muille.

2. erä

Toisen erän alussa Kärki pelasi siniviivan kulmassa seinäsyötön Kaskimäen kanssa. Tämä laukoi kaukaa laidasta päin blokkia. Omissa Kärki kamppaili voitokkaasti kulmassa Zlnkaa vastaan ja liikutti sitten yhdellä kosketuksella kiekon painottomaan kulmaan Halttuselle, jonka kautta Suomi tuli omista lopulta ulos ja Kärki kurvasi vaihtoon.

27. minuutilla Kärki suoritti ensin paineen alla näppärästi kahta ylintä karvaajaa vastaan avaten rystyltä näiden välistä eteenpäin vuotamatta. Vaihdon lopussa suorahyökkäyspuolustamisessa hän valui ehkä vähän liikaa ja Mesar pääsi hakemaan takatolpalta omaa miestä, mutta Lassila oli välissä ja kakkoskiekon Kärki huitaisi keskustasta kauemmas. Sitten hän liittyi mukaan vastaiskuun pistelinjaa pitkin ja sai syötön vauhtiin vasemmasta laidasta. Siniviivan murtamisen jälkeen laukaus pakin jaloista meni etukulmasta ohi. Vastaiskuissa olen kisojen aikana pitänyt siitä, että kun hän niihin tulee mukaan, silloin luistelussa on joka kerta dynaamisuutta.

32. minuutilla Kärki petrasi yhä paineen alla tekemistään eikä aikaillut, vaan kahdesti liikutti kiekon ajoissa rystyltä eteenpäin Mesarin karvausta vastaan. Vaihdon lopussa oman maalin edessä Pekarcik hieman hukkui kontrollista, mutta onneksi viivavedon rebound ei tälle pudonnut lapaan.

Neljä minuuttia ennen toista taukoa Kaskimäen päätypudotuksesta Kärki laukoi oikeasta laidasta maalille tuloksetta. Maski oli osittain paikallaan. Sitten Kangas kokeili laukoa viivasta. Kärki haistoi irtokiekon menevän oikeaan kulmaan ehtien sinne ennen Pekarcikia. Hän kääntyi kohti siniviivaa ja laukoi kääntölaukauksen laidasta, mutta sekään ei kovin suurta uhkaa aiheuttanut. Pyörityksen lopuksi Kärki pelasi hyvän seinäpelin Lassilalle siniviivan tuntumassa löytäen tämän lavan keskustasta, mutta kapteenin rannelaukaus ei perille asti mennyt.

3. erä

Päätöserän viidennellä minuutilla Kärki avasi vaihtonsa lopuksi tarkasti pystyyn Hämeenaholle, joka vartaloharhautti siniviivan päällä slovakin päästen karkuun, mutta Gajan pysäytti rystylaukauksen.

Ylivoimalle Kärjen viisikko pääsi kehiin vasta toiselle puolikkaalle. Lopussa hän levitti kertaalleen Hämeenaholle, joka tällasi vasemmalta blokkiin. Viimeinen vaihto oli kuutisen minuuttia ennen loppua. Avaus oikeaan laitaan oli hieman pakotettu jääden Heleniuksen jalkoihin, kun tämä oli seisovin jaloin. Peli kääntyi, mutta Suomi riisti nopeasti kiekon takaisin. Hyökkäyssiniviivassa Kärki pelasi lopuksi toistamiseen seinäpelin Kaskimäelle oikeaan laitaan, mutta maski uupui epätoivoisesta laukauksesta.

Kärjen jääaika oli 13:10 teholukemalla +1. Tilastorivi oli muuten puhdas.

+ Etäisyyskontrolli puolustaessa oli kunnossa alusta asti mm. Sykoraa ja Honzekia vastaan. Kärki ei peruuttanut liikaa, vaan piti välit tiiviinä yhtä tilannetta lukuun ottamatta
+ Pienpelit hyökkäyssiniviivassa korkealle nousseen hyökkääjän kanssa ahtaassa tilassa olivat hyviä
+ Vastaiskuhetkissä Kärki ei himmaile, vaan luistelee aina repivämmin kuin koskaan kohti vastustajan päätyä
+/- Avauspelaaminen oli välillä pakotettua. Toisaalta hän oli myös harvoja pakkeja, joka löysi vapaita lapoja keskikaistalta Slovakian karvauksen (1-1-3) alimman tason kolmen miehen linjan edestä
+/- Paineen alla Kärki liikutti yhä kiekkoa välillä liian hitaasti ja menetti sen siksi maalin takana. Toisaalta kakkoserässä hän petrasi paljon mm. Mesarin karvausta vastaan
- PAPP:ssa 1v1-puolustaminen vuoti Mesaria vastaan avauserässä pehmeällä mailalla eikä maalin edustallakaan oman pelaajan kontrollointi ollut kovinkaan tarkkaa

*****

Tsekki yllätti Kanadan 2-3, joten toisena vuonna putkeen Sapovaliv pelaa mitalipeleissä. Hän jatkoi Tsekin ykkössentterinä laidoillaan Kulich ja Bares. Seitsemännellä minuutilla hän pääsi ilmaiseksi yli keskialueen, kun Kanada vaihtoi. Kulich laukoi jätöstä ohi maalin. Jatkotilanteessa Sapovaliv kokeili vanhanaikaista Lamoureux selässään, mutta Rousseau torjui. Viisi minuuttia myöhemmin Kulich syötti päädystä taustalle. Sappy tuli suoraan vaihdosta vetopaikkaan, mutta rannelaukaus oikealta yläkaarelta meni ohi takakulman.


Ajassa 14:30 Sapovalivin tarjonta pistelinjaa pitkin oli kohdillaan ja hänen kauttaan Tsekki ylitti keskialueen. Bares laukoi lopuksi oikeasta laidasta ranteella Rousseaun hanskaan. Sapovalivin luistelu ei ollut erityisen kaunista, mutta tässä pelissä jotenkin kauempaa zoomattuna suoraluistelunopeus näytti siedettävämmältä ja tässäkin hän pystyi kuljettamaan kiekkoa sentään jonkun matkaa ennen sivupaineen ehtimistä iholle.

Kaksi minuuttia ennen taukoa hänen olisi pitänyt saada kakkossyöttö 0-2 maaliin, mutta sitä ei merkitty. Bares löysi hänet siniviivan päällä, mutta ruuhkabussista Sappy ei saanut kunnon laukausta aikaan. Kulich kuitenkin poimi irtokiekon siniviivaan ja Cibulkan lämäri livahti Roussean längistä sisään.



28. minuutilla keskialueen käännöstä Sapovaliv vei kiekon sisään, mutta jättö Kulichille meni liian tiukkaan väliin eikä tämä päässyt vetopaikkaan, vaan peli kääntyi. Kanadan vastaisku jäi torsoksi. 2-2 tasoitusta ennen vuorostaan Tsekin ykkönen ei päässyt millään vaihtoon ja lopuksi Furlongin rannelaukaus ohi Kulichin peiton leijui yläriman alle. 44. minuutilla pitkän vaihdon lopuksi Kulichin purku jäi viivaan. Sapovaliv ei saanut katki pitkää poikittaissyöttöä ja sitä yrittäessään hän myös jätti Yagerin hetkeksi auki slottiin. Tämä kilautti oikeasta laidasta tulleesta yhden kosketuksen esityöstä tolppaan. Seuraavassa vaihdossa Sapovaliv rouhi hyvin hyökkäysalueen kulmassa, syötti viivaan Alscherille ja Bares ohjasi lämärin yli maalin matkalla. Päätöserässä Tsekki tiivisti peluutustaan kolmeen ketjuun ja Kulich siirrettiin ensi kertaa pois Matyaksen laidalta. Sapovalivin uudet laiturit olivat Zidlicky ja Mastalirsky. Yhdessä tuo kolmikko ei muutamissa vaihdossaan mitään luonut.

Sapovaliv pelasi 16:52 ja laukoi kerran kohti maalia. Aloitukset sakkasivat yllättäen, kun hän voitti niistä vain 5/14.

+ Tarjonnoissa ja keskialueen ylityksissä kuljettamalla suoraluistelunopeus näytti paremmalta kuin aiemmin tässä turnauksessa
+ Suorahyökkäysten pohjaan viennissä Sappy ratkoi tilanteita aiempaa vähän etevämmin
+/- Kamppailupelaaminen laidoissa oli vankkaa, muttei mitään häikäisevää
- Aloitukset 5/14

*****

Viimeisessä kvartsissa Ruotsi kukisti Sveitsin. Edstrom oli yhä kolmossentteri Stenbergin ja Unger Sörumin välissä.

1. erä

Edstrom nappasi kolmossyötön heti avausvaihdossa. Stenberg ylitti keskialueen vasemmasta laidasta vieden kiekon pohjaan asti. Hänet liimattiin päätyyn, mutta Edstrom tuli apuun, nappasi jaloista irtokiekon ja liikkui sitten kohti siniviivaa luomaan 3v2-ylivoimaa korkealle. Hän syötti Petterssonille, joka levitti Hävelidille. Tämä laukoi ranteella ja maskiin ehtinyt Stenberg ohjasi kiekon verkkoon. 2-3 hyökkäysaluemallille uskollisesti UG oli toinen maalineduspelaaja hyökäten kohti takatolppaa enemmän. On tuon ketjun peliä vain nautinnollista katsoa, kun jokainen heistä osaa täyttää eri pelitilanneroolit tarvittaessa. Keskialoituksen jälkeen Hävelid dumppasi kiekon syvään. Stenbergin ja myös Edstromin jatkokarvaus vuoti. Meier vastaanotti Davidin taklauksen eikä ollut siitä moksiskaan laidassa. Omalla alueella maalin takana Edstrom sen sijaan onnistui pysäytyksessä liimaamalla Braillardin päätyyn.

Ylivoimalla Edstrom teki loistavaa maskia. Bystedtin rannelaukaus oikeasta siivestä osui kuitenkin veskariin. Hävelidin lämärin Beglieri pudotti eteensä ja Edstrom pääsi siihen käsiksi, mutta rystykääntö osui sivurautaan.

Yhdeksännen minuutin vaihto kului omissa. Dionicio laukoi patjaan ja Edstrom vain boksasi keskustassa Mülleria pääsemästä reboundiin. Kolmen minuutin päästä Edstrom sai kiekon vauhtiin ja dumppasi sen punaviivalta syvään. Ajoitus toimi, kun Stenberg jatkokarvasi sen takaisin oikeassa kulmassa. Ruotsin lyhyen pyörityksen aikana Sandin-Pellikka laukoi lämärin poikittaissyötöstä logoon ja lopuksi ranteella hanskaan. Kolmosketjun hyökkäysvarmuus näytti palanneen Kanada-pelin tasolle, kun mainostauon jälkeen sama viisikko jatkoi kehissä. Stenberg vei kiekon vaihteeksi kuljettamalla toiseen päätyyn ja Ruotsi mylläsi aikansa hyökkäysalueella. Edstrom tarkkaili keskustassa tasapainottaen muita ja varmistaen lopuksi Salomonssonin nousun. Unger Sörum ei löytänyt päädystä syöttösaumaa viisikon sisään ytimeen Davidille valitettavasti.

Vartin kohdalla Edstrom vei taklaukset kahdesti loppuun asti karvatessaan kuten hänen tyyliinsä kuuluu. Katkot jäivät kuitenkin tekemättä. Muuta erikoista vaihdossa ei ollut. Päätösminuutilla David voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja liikkui heti maalille. Stenberg haki hänen lapaansa oikeasta laidasta, mutta ohjaus meni ohi takakulman. Sen jälkeen Edstrom luki hyvin Horneckerin siirron laidasta pistelinjalle ja käänsi suunnan siniviivan alla. Hän pääsi jopa vetopaikkaan, mutta rannelaukaus viuhui ohi takakulman. Ruotsi haki keskialueelta uutta vauhtia ja loi vaihdon lopuksi vielä uuden vetopaikan Edstromille, kun UG syötti hänelle vasemmasta laidasta keskustaan. Yhden kosketuksen laukauksen blokkasi oma maskimies Stenberg.

2. erä

22. minuutilla Edstrom voitti taas aloituksen Sveitsin alueella. Hävelid nousi maalin taakse ja David hakeutui auki maalin vasemmalle puolelle viistosti, mutta syöttöä ei koskaan tullut. Kolmen minuutin päästä Edstrom hävisi aloituksen omissa Gredigille, mutta jatkotilanteessa vei tämän voimalla oikeaan kulmaan ja Sandin-Pellikka siirsi irtokiekon eteenpäin Stenbergille, jonka lavasta kiekko kuitenkin karkasi siniviivaan. Paine jäi omiin, mutta Edstrom loi syvyyteen 3v2-ylivoiman tutusti uusiksi ja Ruotsi tuli lopulta sieltä ulos kiekon kanssa. Edstromin avaus löysi Stenbergin, joka siirsi painopisteen taas kerran jalalla toiseen päätyyn.

Seuraavassa vaihdossa David otti aloitusrevanssin Gredigista. Keskialueen ylityksessä UG jätti hänelle kiekon vauhtiin ja Edstrom mursi siniviivan keskeltä, mutta kiekko poltti lavassa ja karkasi Terraneolle. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Stenberg murtautui vasemmalta sisään, kuljetti aina maalin taakse asti ja haki sieltä syöttöä maalille Edstromille, mutta wälissä oli liikaa miehiä.


Ajassa 32:30 Edstrom teki yhden syötönkatkon oman alueen keskustassa sijoittuen sinne, minne piti. Vaihdon lopuksi Sveitsi pääsi vastaiskuun, mutta minua miellytti Edstromin jalkatyö. Hän ei liukunut liian aikaisin, vaan sekä jalat että kädet kävivät yhtä aikaa, kun hän yritti häiritä aktiivisesti takaa päin Dioniciota kuitenkaan jäähyä ottamatta. Hän pysyi rajan oikealla puolella ja vielä boksasi lopuksi Rodin irti mahdollisesta reboundista. Hienoa transitiopuolustamista.

Erän lopussa Davidin vaihto venyi puolitoistaminuuttiseksi ja Sveitsi kavensi 1-2:een. Ensin Stenberg stunttasi sentterinä hakien alhaalta kiekkoa. Edstrom jäi takasiniselle laituriksi ja sai avauksen, mutta rystydumppaus jäi Dionicion haltuun. Sveitsi tuli hetkeksi käännöstä Ruotsin alueelle, kunnes Stenberg nosti Dionicion mailaa laidassa ja taas suunta muuttui. Stenbergin poikkarista Pettersson laukoi päin veskaria. Sveitsiläispakki boksasi maalille ajaneen Edstromin irti reboundista. Ruotsi haki uutta vauhtia alhaalta, mutta Hävelidille sattui kiekonkäsittevirhe ja Sveitsi loi maalin eteen nopean 2v1-tilanteen. One-timer paukkui ohi takakulman. Sitten Stenberg pupelsi kaksi perättäistä purkusaumaa siniviivan tuntumassa. Lopulta Johansson punnersi jalalla kiekon keskialueelle, muttei punaviivalle asti. Sveitsi riisti ja esti ruotsalaisia vaihtamasta nopealla sisäänviennillä vasemmasta laidasta. Edstrom ohjasi Reberin kulmaan, mutta väsyneenä sivupaine oli vajaa ja tämä sai syötettyä hänen lävitseen keskustaan, josta Hornecker tinttasi suoraan syötöstä kavennusmaalin, kun painoton laituri ei ehtinyt paikkaamaan.

10 sekuntia ennen erätaukoa vielä Ruotsi sai ylivoiman. Edstrom kyyristyi aloitukseen osana erikoiskentällistä. Hän hävisi sen, mutta muiden karvaus esti purun. Sandin-Pellikka laukoi summerin soidessa ja maskiin ennättänyt David laittoi lapaa väliin, mutta kello oli ehtinyt kulua loppuun, joten osumaa ei hyväksytty. Eikä se Davidin nimiin olisi mennytkään, kun hän ei pelivälineeseen osunut.

3. erä

Päätöserän alussa sivupaine jätti myös toivomisen varaa, kun Bünzli livahti sisään oikeasta laidasta. Nopeasti Ruotsi kuitenkin stopin lopulta teki. 45. minuutilla keskialueen uudelleenryhmittymisestä UG jatkoi laidasta syötön keskelle Edstromille, joka ylitti sinisen keskeltä vieden kiekon takaisin sisään. Tämä jätti sen heti Stenbergille, mutta kaukolaukaus blokattiin.

48. minuutilla Stenbergille sattui harvinainen missi keskialueella, kun jatko laidasta Edstromille katkesi sveitsiläisiin. Seuraavan aloituksen Edstrom kuitenkin kaapi ja UG palautti hyökkäysvarmuuden päätydumppauksellaan. Jatkokarvaus ei kuitenkaan riistoa tuonut. Keskialueella 1-2-2 oli kuitenkin sen verran tiivis, että SUI joutui siirtämään kiekon vain päätyyn, kun Davidkin tukki Ruotsin oikean laidan hyvin. Veskari-Hävelid pysäytti kiekon maalin takana ja Ruotsi hyökkäsi. Stenberg löi kiekon vain syvään ja laiturit lähtivät vaihtoon, mutta David meni vielä kärkikarvaamaan. Väsyneenä hän ei millään ehtinyt yksinään estämään avaussyöttöä toiseen suuntaan. Omalle alueelle hän valui viimeisenä. Edstrom otti haltuun slotin suojaamisen tutusti ja samalla hetkellä Meilen rannelaukaus painui reppuun ohi hyökkääjä Petterssonin blokkiyrityksen. Sveitsi tasoitti 2-2:een. Eipä tuosta siis Davidia voi syyttää.

Päätöskympillä alivoimalla Edstrom häiritsi piikissä hetken aikaa Sveitsin avaamista terävästi. Tuttua kauraa. Vaihto oli lyhyt, jotta hän jaksoi palata kehiin alivoiman lopussa. Sivupaine keskialueella E. Meieriin oli riittämätöntä, mutta tämä törmäsi umpikujaan oikeassa kulmassa. Edstrom tukki alempana hyökkääjänä slotin rutiinilla, kun S. Meier laukoi oikeasta siivestä Petterssonin peittoon.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Edstrom avasi vasempaan laitaan Stenbergille, joka yritti ajaa voimalla maalille, mutta Dionicio puolusti tätä vastaan loistavasti. Jatkotilanteessa Edstrom H2:na karvasi korkealta, mutta hänet ohitettiin. Unger Sörum kuitenkin keskialueella kera puolustajien pysäytti vastaiskun. Puoli minuuttia ennen loppua ylivoimalla Edstrom kaivoi aloituksen, mutta vetoa ei muilta tullut, vaan Sveitsi siirsi painopisteen toiseen päätyyn. Edstrom käynnisti viimeisen hyökkäyksen ja Östlund kikkaili sinisen päällä pedaten vetopaikan Lekkerimäelle vasempaan laitaan. Beglieri torjui matalan vedon eikä reboundia tullut Davidille, joka sitä takakulmalla kyttäsi.

Jatkoaika

Jatkoajalla Edstrom tuli kehiin ajassa 61:30 Öhgrenin parina. Tämä liikkui vasemmasta kulmasta kohti siniviivaa Muggli selässään, mutta koska sveitsiläinen jäi poimimaan mailaansa, Öhgren kääntyi ja loi yhtäkkiä 2v1-tilanteen. Edstromille tarjottiin ratkaisijan viittaa, mutta tämä pyyhki pölyt poikittaissyötöstä. Sama pari palasi askiin kotvan päästä. Edstrom jätti maltillisesti kiekon Öhgrenille, joka kuitenkin haki vauhtia keskialueelta. Se kannatti, kun Hävelidia rikottiin sisäänviennissä ja Ruotsi sai ylivoiman.

Edstrom kumartui aloitukseen oltuaan niissä kuuma. Taibel voitti sen, mutta Lekkerimäki karvasi kiekon heti Ruotsille ja kuvio oli kunnossa. Edstrom tietysti seisoi vain maskissa. Ensimmäiset Lekkerimäen ja Sandin-Pellikan yritykset menivät yli tai blokkiin, mutta lopulta jälkimmäisen rannelaukaus painui tolpan juureen. Beglieri ei nähnyt vetoa Davidin kropan takaa, nami nami. Heja Sverige.



Edstrom sai vastuuta runsaasti pelaten 17:50 teholukemalla -1. Aloituksissa oli hyvä päivä, kun hän voitti niistä 10/14.

+ Hyökkäysvarmuus palasi Kanada-pelin tasolle. Se poiki ketjulle paljon hyökkäyspään starttejakin, kun peli kulki
+ Hyökkäysalueella Edstrom pelasi tavallista enemmän H3-roolia toisen maalineduspelaajan sijaan. Varmistamiset ja pelin alla pysyminen hoituivat rutiinilla
+ YV-maskipelaaminen oli laadukasta. David seisoi niin lähellä veskaria kuin mahdollista, koska ei kukaan häntä siirtänytkään. Jatkoajalla se palkittiin
+ Taklausten vienti loppuun asti
+ Hyökkäyspään aloitusvoitot
+ Transitiopuolustamisessa takapaine oli hyvää. Sekä jalat että kädet kävivät yhtä aikaa eikä hän alkanut liukumaan
+ PAPP:ssa Edstrom oli tilannekovuudeltaan jämäkkä tehden pari stoppia. Boksaaminen oli tutun tarkkaa
- Transitiopuolustamisessa sivupaine jäi vajaaksi pari kertaa kuten väsyneenä 1-2 maalissakin
- Karvauksessa Edstrom oli myöhässä usein eikä oikein saanut riittävästi edes häirittyä siksi avaussyöttöjä. Harvinainen ohipeli tuolla osa-alueella, vaikka kertaalleen avauserässä hän Horneckerin syötön katkaisikin
- Laukausten laatu

Kaikki kolme lupausta pääsivät siis mitalipeleihin. Tsekin kohdalla odotin ohivuotta, mutta niin vain hekin raapivat tuloksen kasaan Kanadaa vastaan. Välierissä on edessä melko herkullinen sentteriotatus Edstromin ja Sapovalivin kesken. Kaksi miestä, jotka tulevat tulevaisuudessa kantamaan isoa viittaa Golden Knightsin keskikaistalla tai niin ainakin uskon. He ovat maineikkaan Salming Prospects -toimiston mukaan kultaisten ritarien ykkös- ja kakkosrankatut lupaukset. Näiden kisojen aikana Edstrom on vallannut virtuaalisen kärkipaikan, mutta huippuesityksellä Sapovalivilla on mahdollisuus riistää se takaisin. Huomenna on edessä siis massiivinen kiekkopeli länsinaapurissa. Jos vuonna 2024 haluaisin olla jotain kiekkopeliä katsomassa paikan päällä, se olisi noiden herrojen välinen otatus keskikaistan herruudesta. Kaikki marmorit ovat pelissä. Ruotsi vastaan Tšekki.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
2) Palomies on painottoman puolen laitahyökkääjä. Hän on kauimpana kiekosta ja näkee siten taustalta kaiken sen, mitä painollisessa laidassa tapahtuu, koska siellä olevilla pelaajilla ei ole silmiä selässä. Hän pystyy täten kaventamaan keskustaan sammuttamaan orastavat "tulipalot". Vegasinkin puolustusalueen puolustuspelissä painottoman laiturin tehtävä on pudota tukkimaan keskusta, jos sentteri irtoaa laitaan/päätyyn kamppailemaan
Kiitos. Muistuttaisitko minua vielä siitä, mikä on H3:n ja palomiehen ero? Kiitokset taas.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kiitos. Muistuttaisitko minua vielä siitä, mikä on H3:n ja palomiehen ero? Kiitokset taas.
H3 on se, joka on kulloinkin lähinnä omaa maalia. Esimerkiksi Vegasin 2-1-2/2-3 hyökkäysaluemallissa ei näe juuri koskaan sitä, että kaikki kolme hyökkääjää olisivat yhtä aikaa vastustajan maalin takana, vaan yksi heistä varmistaa aina alempana maalin edessä/b-pisteiden välissä. Sama juttu on karvatessakin. Vegas toki karvaa 1-2-2:lla, joten sekä H2 että H3 ovat usein melko samassa tasossa, mutta esim. 1-1-3 karvauksessa H3 erottuu selkeämmin jääden puolustajien lähelle tukkimaan keskialuetta.

Karlsson näemmä missaa kaksi seuraavaa peliä alavartalovamman vuoksi, joten ehkä teräsmiehen vaisuus talviklassikossa selittyy pienellä vammalla. Stone-Stephenson ja Marchessault-Eichel tutkaparit palaavat Cassidyn mukaan yhteen Florida-revanssiin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
39/82 Vegas vs. Florida

Finaaliuusintaan oli tehty tosiaan muutoksia. Ensinnäkin Cormier ja Denisenko kutsuttiin ylös, koska kipeyden takia Kolesarkaan ei Karlssonin lisäksi ollut pelikunnossa. Lisäksi Vegas poimi waivereista Los Angelesista ruotsalaispuolustaja Björnfotin. Eurooppalaisia ei ole koskaan liikaa yhdessä sarjan pohjoisamerikkalaisimmista joukkueista, joten hyväksyin poiminnan, vaikka kyseessä on ensi kaudenkin kattava sopimus. Kokoonpano oli tällainen:

Barbashev-Eichel-Marchessault
Dorofeyev-Stephenson-Stone
Carrier-Roy-Cotter
Howden-Amadio-Denisenko

Hague-Pietrangelo
McNabb-Whitecloud
Martinez-Pachal

Thompson
Patera

YV

Stone
Marchessault Stephenson Eichel
Pietrangelo

Roy
Dorofeyev Barbashev Martinez
Whitecloud



Arvosanataulukko
++
+ Dorofeyev
+/- Thompson, Pietrangelo, Martinez, Hague, Pachal, McNabb, Whitecloud, Eichel, Barbashev, Marchessault, Stone, Stephenson, Carrier, Roy, Cotter, Howden, Amadio, Denisenko
-
--

Vuoden 2024 ensimmäinen maali syntyi neljän minuutin kohdalla. Sisäänvienti vasemmalta epäonnistui, mutta onneksi Reinhart lahjoitti kiekon takaisin Stonelle, joka pelasi seinän Dorofeyevin kanssa. Bobrovsky sylki reboundin eteensä ja Pavel laukoi sen sisään maalin edestä. Hauskasti sekä Stone että Dorofeyev sivusivat viime kauden tehopistemääriään.



Vedot kohti maalia olivat 12 minuutissa 11-1, joten lähtö peliin oli muutenkin ihan erilainen kuin pari viikkoa sitten. Hyökkäysalueen puolustuspelaaminen tuotti muitakin tekopaikkoja ensimmäisiin viiteen minuuttiin. Florida kuitenkin tasoitti 14 minuutin jälkeen ylivoiman viime sekunneilla, kun Ekman-Larsson paukutti päätypleksiin ja kiekko kimposi sopivasti Bennettin lapaan maalin kulmalle. Hague ja Stone reagoivat hitaammin eikä Thompsonkaan ehtinyt syöksyä puolityhjän verkon eteen. Toisessa erässä Panthers osui uudelleen ylivoimalla, kun Tkachuk ohjasi Pietrangelon selän takaa johtomaalin Montourin toimituksesta. Reinhart auttoi pitämään siniviivan kiinni taitavasti. Erän lopussa lukemat muuntuivat 1-3:een, kun Forslingin laukauksen rebound pomppasi Verhaeghelle Martinezin ulottumattomiin. Eipä Thompson tuollekaan kaaoskiekolle oikein mitään voinut.

Ruudussa välähti kiintoisa grafiikka siitä, että Vegasin alivoima olisi historiassaan kaikkein heikointa runkosarjassa juuri Floridaa vastaan (63%). Panthers osuikin jo kolmatta kertaa ylivoimalla päätöserässä siirtyen 1-4 johtoon ja varmistellen ensimmäistä vierasvoittoaan koskaan Las Vegasista. Reinhart tinttasi slotista Tkachukin päätypassista kliinisen maalin, kun Roy puolusti mieluummin takakulmalle hiipinyttä miestä. Se oli väärä valinta Karlssonin korvikkeelta.

Yksi voitto viimeisestä seitsemästä pelistä on surkea suoritus. 11-0-1 alun jälkeinen saldo marraskuun alusta alkaen on 11-12-4, joka on sarjan yhdeksänneksi heikoin tuolla ajanjaksolla. Mahdollisuudet voittoon olivat tässä pelissä, mutta erikoistilanteissa vieraat olivat parempia ja jotenkin Vegasin ote pelistä kuihtui hukatun 5v3-ylivoiman jälkeen. Toteutuksen taso laski sen myötä tasaviisikoinkin.

Dorofeyeville menee plussa tehdystä maalista. Sen alustanut Stone oli osa ylivoimafloppia, joten en voi häntä palkita. Dorofeyevin käännöstä hyökkäyssinisen alla Stone pääsi myös laukomaan vapaasti vasemmalta puolelta 2v1-tilanteessa, mutta kuti meni oikealta ohi viidennellä minuutilla. Sitä ennen Barbashev piti paineen hyökkäysalueella vastaavasti ja Eichel-Marchy kaksikko pääsi 2v1-tilanteeseen maalin eteen nopeasta käännöstä, mutta Marchessault tuhlasi takakulmalta avopaikan Eichelin lätyn laskeuduttua kauniisti lapaan. Noista hyökkäysalueen riistoista toinen maali olisi kelvannut, jolloin lopputulos olisi voinut erilainen. Nyt Bobrovsky ryösti patjallaan Joonatanin ja sama tapahtui hetken päästä Vegasin ylivoimallakin, kun Stephensonin poikittaissyötöstä Marchessault laukoi one-timerin logoon. Kakkoserässä 5v3-ylivoimalla puolestaan @Amerikanihme mieliksi Pietrangelo sai alkuun ainoan vetopaikan ja maskiton rannelaukaus oli Bobille marja. Heti perään uudella 5v3-ylivoimalla Marchessault puolestaan tykitti päätypleksiin vasemmasta siivestä ja Pietrangelonkin sihti oli edelleen hukassa. Ykkösviisikko oli jäällä melkein neljä minuuttia putkeen, mikä oli aika hölmöä minusta. Kuormittuneena oli turha odottaakaan mitään järkeviä ratkaisuja. Päätöserässä Martinezia kokeiltiin ykkösylivoimassa Pietrangelon tilalla, muttei hän mikään Theodore siinä kyllä ollut.

Denisenko pelasi debyytissään 8:37. Avausvaihdossa hän tunnisti hyvin lähestyvän tuplauksen oman alueen oikeassa laidassa ja pääsi kiekosta ajoissa eroon siirtäen sen keskialueelle. Seitsemännellä minuutilla hän neppasi kiekon selustaan punaviivalta ja luisteli itse perään, muttei ehtinyt liimaamaan Kulikovia päätyyn. Amadion jatkokarvaus oikeassa laidassa kuitenkin tuotti katkon ja Howden pääsi laukomaan keskeltä blokkiin. Denisenko nappasi irtopalan, kurvasi siniviivan kautta maalin taakse kiekkoa yhä suojaten ja haki lopuksi vasemmasta laidasta syöttöä siniviivaan, mutta se karkasi keskialueelle. Positiivista oli kuitenkin se, että hän pysyi kiekossa kiinni ihan kivasti eikä häntä horjutettu siten kuin joskus Euro Hockey Tourilla aikoinaan. Puolivälissä matsia puolestaan Denisenkon haltuunotto hyökkäyssinisellä oli huono ja kiekko valui Floridan päätyyn, mutta hän ei luovuttanut ja jatkoi karvaamista aina vasempaan laitaan saakka yhdessä toisen hyökkääjän kanssa. He saivatkin estettyä Floridan purun ja liikutettua kiekon oikeaan laitaan Pachalille, joka haki syöttöä luukulle. Denisenko pääsi ohjaamaan, mutta se ei mennyt kohti maalia. Minusta hän oli siis ihan pirteä muutamissa vaihdoissaan.

Thompson merkkautti avauserässä alivoimilla kymmenkunta torjuntaa, muttei juuri muuta. Lopussa hän torjui 2v1-tilanteessa Lundellin pehmeän one-timerin Reinhartin lätystä Whitecloudin harhasyötön jälkeisestä pelin käännöstä. Kakkoserässä alivoimalla LT pysäytti ensin Ekbladin one-timerin, kunnes omissa soi. Päätöserässä hetki ennen neljättä maalia Tkachuk pääsi hänen kanssaan nokikkain vastaiskun lopuksi Bennettin lätystä, mutta Thompson työnsi patjansa alakulman tielle eikä Tkachuk saanut käännettyä kiekkoa rystyltä sisään. Iltapuhde oli neutraali minusta. Helppoja ei mennyt selän taakse, muttei häneltä haamupelastuksiakaan nähty. Enkä oikein keksinyt ketään yksittäistä pelaajaa, joka olisi suoranaisesti ansainnut miinuksen.

*****

U20-välieräpäivänä Ruotsi otti mittaa Tšekistä ja Suomi Yhdysvalloista. Kärki jatkoi kolmosparissa Kankaan kanssa. Edessä oli iso haaste iltapelissä.

Kahden minuutin kohdalla Kärki avasi puhteensa Suomen avausmaalin jälkeisessä vaihdossa. Hyökkäysalueella hän melkein lähti pinchaamaan oikeaan laitaan, mutta huomasi heti olevansa isolla takamatkalla ja jäikin sitten pelin alle peruuttamaan omiin päin. Se oli viisas valinta. Puolustusalueen puolustuspelissä Kärki pysytteli enimmäkseen maalin edessä ja boksasi kertaalleen Snuggerudin puoliksi irti reboundista. Toki tämä sai jonkinlaisen kääntökudin aikaan jään pinnasta, mutta selvästi miehekkäämpi Kärki oli kuin mm. Saksa- ja Slovakia-peleissä suojaamaan oman maalin edustaa ja kontrolloimaan omaa miestään.


Viidennellä minuutilla Kärki asettui puolustuspään starttiin. Sen jälkeen hän siirsi kiekon eteenpäin laitaa pitkin, mutta se juuttui umpikujaan. Painottomalta puolelta Suomi kuitenkin pääsi omista ulos. Hyökkäysalueella Kärki piti siniviivan mainiosti kiinni Gauthieria vastaan. Bau petasi Hemmingille kaksi paikkaa maalin eteen, mutta tämä tuhlasi ne. Sitten Kärki sai ristisyötön kulmasta siniviivan vasempaan kulmaan. Hän nosti katseen ja poimi upealla kovalla poikittaissyötöllä vaihdosta tulleen Hämeenahon, joka laukoi oikeasta laidasta yli maalin. Vaihdon lopuksi vielä Kärki tanssi siniviivassa väsynyttä laituria vastaan, liikkui keskustaan ja sai lapansa auki, mutta rannelaukaus jäi maalinedusruuhkaan.

Yhdeksännellä minuutilla USA dumppasi kiekon selustaan. Suomi ehti siihen ensin painottomassa laidassa ja Kärjelle pudotettiin kiekko maalin taakse. Tämä oli ottanut opikseen eikä jäänyt aikailemaan, vaan pienellä siirrolla palautti kiekon kulmaan omille ohi Smithin jatkokarvauksen. Sitten hän lähti jalkavasti mukaan 3v2-vastaiskuun. Kumpulainen pelasi päädyn kautta toiseen laitaan Hemmingille, joka vieritti päätyyn ehtineelle Kärjelle, mutta kiekko pomppasi tämän lavan yli jenkeille. Muut hoitivat suunnanmuutospuolustamisen ja Kärki ehdittyään omiin nappasi jaloista irtokiekon rauhoittaen pelin maalin taakse.

Ajassa 12:45 Suomi siirtyi 2-0 johtoon. Kaikki alkoi voitetusta 2v2-tilanteesta oman maalin takana Kankaan kanssa. Siitä Suomi vei hyökkäyksen pohjaan toiseen päätyyn. Kärki sai päädystä pudotuksen siniviivaan ja laukoi maalille ohi Leonardin. Tuttua 2-3 rakennetta käyttäen maalin eteen oli eristetty 2v2-tilanne. Kahden kerroksen maskista Kumpulainen ohjasi laukauksen verkon perukoille ja Arttu sai ykkössyötön, nam.



Pari minuuttia ennen taukoa Kärki käväisi vielä askissa ja avasi McGroartyn paineen alta vasempaan laitaan Kaskimäelle, mutta pomppivasta syötöstä keskialueen ylitys ei onnistunut. USA:n seuraava dumppaus valui Kokon läpi painottomaan laitaan ja Kärki nousi todella korkealle paineistamaan kiekollista pelaajaa Gauthieria. Tämä palautti kiekon kohti syvyyttä ja Kärki palaili maalin eteen, kunnes peli vihellettiin poikki korkean mailan takia.

Toisen erän alussa Kärjen vähän pakotettu syöttö kääntyi omiin, mutta seuraava avaus Kaskimäelle keskelle oli parempi. Tältä vain kiekko karkasi jenkeille uudelleen, mutta Kokko liimasi kaukolaukauksen. Aloituksen jälkeen Kärki vastaanotti kulmassa taklauksen, mutta siirsi kiekon ajoissa viereen Kankaalle, joka avasi pystyyn. Vaihdon lopussa Finley livahti Kärjeltä puolittain karkuun, mutta tämä sai millin verran ulottuvaa mailaansa laukauksen tielle. Kiekko lirui Kokon längistä, mutta Kärki varmisti selän takana ja Kokko torjui vielä toisenkin kerran läheltä.

26. minuutilla Kärjen etäisyys Nelsoniin jäi vähän isoksi ja tämä pääsi keskeltä sisään mailapaineesta huolimatta. Sitä seurasi levitys oikealle ja kuti laidasta. Reboundissakin Kärki oli laiskahko ja katseli vierestä, kun muut selvittivät tilanteen lopulta. Sitten USA haki uudelleen vauhtia omista ja Hutson tuli lentämällä yli keskialueen. Hän lirutti kiekon Kankaan läpi pakkien selustaan leikanneelle Moorelle, joka pääsi nokikkain Kokon kanssa. Tämä piti Suomea pystyssä, kun Kärjen iskusta käsille ei ollut hyötyä laukauksen estämisessä.

Ajassa 32:30 Kärki haki dumppauksen, mutta yhden käden purkuyritys ohi Brindleyn jäi vasempaan laitaan. Jenkit pelasi kiekon viivaan ja Suomi blokkasi vedon päästen omista ulos. Hyökkäyspäässä Kärki latasi Kulonummen levityksestä patjaan matalan lämärin. Lopuksi hän yritti vasemmalla puolella saada lapansa auki, mutta tila otettiin pois ennen kuin hän sai laukauksensa lähtemään melko seisovilta jaloilta. Loppuerässä Kärki pelasi yhden lyhyen vaihdon ilman mainetekoja. Lopussa Salin laitettiin oman pään aloitukseen Kankaan seuraksi jäälle.

Päätöserän alussa Kärki avasi lyhyen rystysyötön Keskiselle, joka ylitti keskialueen. Kuti blokattiin, mutta paine jäi Yhdysvaltojen päätyyn. Kärki katseli siniviivasta, kun Keskisen päätypassista Kangas laukoi ohi oikeasta laidasta ja Halttunen punnersi riistosta vetopaikkaan vasemmasta laidasta. Lopuksi hän hidasti Smithin vastaiskun kiilaten tämän laitaan. Bau oli siirtokiekkoa vastassa painottomalla puolella ja Suomi vaihtoi kiekolla.

46. minuutilla ylivoimalla Kärjen levityksestä Helenius hyökkäsi kertaalleen alamäkeen oikeasta laidasta, mutta laukaus paukkui seinille. Neljän minuutin päästä puolestaan Kärki piti etäisyyden paremmin 2v2-hyökkäyksessä Gauthieria vastaan. Hän hidasti tämän sisäänvientiä, mutta jätöstä Rinzel kuitenkin pääsi ampumaan, kun hyökkääjien takapaine oli jossakin kaukana. Jatkotilanteessa kulmassa Kärki vähän aikaili vaihteeksi eikä saanut siirrettyä kiekkoa laiturin huoleksi siniviivan kulmaan, mutta hetkellisestä menetyksestä ei sen kummempaa vaaraa aiheutunut.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Kärki tuli vauhdilla hyökkäysalueelle pitämään kiinni siniviivan. Palautuksesta syvyyteen seurasi puolittainen maalipaikka maalin eteen päätypassista. Keskialueen uudelleenryhmittymisessä Kärki otti tyhjän tilan pois vieden kiekon sisään vasemmalta. Hän jätti kiekon Lassilalle, joka palautti sen kulmasta viivaan. Kärki laukoi ranteella vasemmalta ohi, vaikka kahden kerroksen maski oli kunnossa. Koskipirtti ei saanut ohjattua kiekkoa kohti maalia.

Kolme minuuttia ennen loppua Salinin levitys hyökkäyssiniviivassa Kärjelle oli surkea tullen rystypuolelle, mutta Arttu ei häkeltynyt, vaan sai laukauksen aikaan päin blokkia ja jatkotilanteessa Salin kampattiin, joten Suomi pääsi ylivoimalle 2-3 tappiolla. Kärjen ylivoimaviisikko ei erikoistilannetta kuitenkaan aloittanut. Puolitoista minuuttia ennen loppua hän pääsi sisään ja syötti heti syvään, mutta Keskisen leivos maalin eteen ei löytänyt Nymania. Aloitusvoiton jälkeen Kärki laukoi ranteella Augustinen kilpeen painavasti ja Nyman pääsi reboundiin, mutta ei onnistunut nostamaan tasoitusmaalia ilman veskaria pelatessa. Sen jälkeen hän kiekotteli takakolmiossa Halttusen ja Keskisen kanssa, kunnes viimeksi mainitun syöttö livahti keskialueelle. Kiri jäi vajaaksi ja Suomi putosi pronssipeliin.

Jääaikaa tuli 15:43, joka oli parisen minuuttia enemmän kuin kvartseissa. Syöttöpisteitä oli yksi ja teholukema +2, kun hän ehti jäälle samaan aikaan, kun Keskinen vei Suomen 1-0 johtoon. Laukauksia kohti maalia oli kaksi.

+ Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen. Siniviivan kiinni pitäminen, laukauslinjan avaaminen tanssimalla ja oivaltavat syötöt vakuuttivat
+ Paineen alla operointi. Kärki oli saanut nopeutettua ratkaisujaan oman maalin takana eikä vuotanut siellä
+ PAPP:ssa maalinedustan boksaaminen oli hieman jämäkämpää kuin GER- ja SVK-peleissä
+/- Laukausten laatu siniviivasta jätti toivomista, vaikka 2-0 maaliin Kärki saikin syöttöpisteen ja lopussa rannelaukaus ilman veskaria pelatessa oli hyvä aiheuttaen paksun reboundin
- Etäisyys puolustaessa jäi aiempia pelejä suuremmaksi ja se mahdollisti jenkeille hyökkäyssiniviivan murtamisen helpommin keskeltä. Pelin edetessä toki Kärki paransi ja piti mm. Gauthierin aisoissa
- Siirtokiekkovarmuus puolustusalueella yhden käden tuuppauksissa voisi olla parempaa, jotta ne menisivät varmasti perille laiturille siniviivan kulmaan
- Yksi nukahdus transitiopuolustamisessa Finleyta vastaan
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ensimmäisessä välierässä Edstrom oli yhä kolmossentteri ja Sapovaliv jatkoi ykkösen keskellä laidoillaan Kulich ja Bares, vaikka puolivälierän päätöserässä heidät hetkeksi erotettiinkin toisistaan. Koska kyseessä oli Golden Knightsin kirkkaimpien sentterilupausten välinen mittelö, tein Sapovalivistakin tarkempaa vaihtokohtaista läpiperkuuta.

1. erä

Sapovalivin ketju aloitti pelin Östlundin ketjua vastaan. Tämä kaapi keskialoituksen Matyakselta ja Ruotsi dumppasi kiekon syvään. Sapovaliv liukui vasempaan kulmaan puolustajien avuksi staattisen vääntötilanteeseen ja onnistui mailakamppailemaan kiekon vierasjoukkueelle samaista Östlundia vastaan. Hän käytti isompaa kroppaansa hyvin hyödykseen ja rauhoitti maalin taakse. Hän sai pienen siirron takaisin kulmaan ja jatkoi kiekon hyvin eteenpäin ohi lähimmän karvaajan lusikkapuolelta Baresille. Tsekki pääsi omista ulos vastahyökkäämään. Hamara mursi siniviivan keskeltä ja syötti oikeaan laitaan Kulichille, joka moukaroi seinille suoraan syötöstä. Jatkotilanteessa Kulich haki kiekon oikeasta kulmasta ja kiersi siniviivaan, jossa hän syötti viereen Alscherille. Samalla Sapovaliv hyökkäsi alamäkeen kohti maalia takatolpalle. Alscherin laukaus kimposi päädystä hänen lapaansa, mutta Hävelid torjui paluulaukauksen. Matyas on hyvä ajoittamaan liikkeensä maalin edustalle, kun Edstrom puolestaan monesti seisoo valmiiksi ytimessä.

Edstrom aloitti pelinsä ajassa 1:40. Viivelähdöstä Unger Sörum dumppasi rystyltä kiekon syvään, mutta ajoitus oli niin pielessä, että Stenberg ja Edstrom katsoivat viisaammaksi olla karvaamatta ja asettuivat suosiolla 1-2-2 trapiin keskialueelle. Hamara kuitenkin ylitti keskialueen jalalla Edstromin ja Unger Sörumin välistä. Hän nosti kiekon kulmaan ja jatkoi samoilla vauhdeilla itse perään. Hieman Davidin sivupaine jäi tuossa vajaaksi kuten pari kertaa kävi Sveitsiäkin vastaan. Ruotsin pakit tekivät nopean stopin ja peli kääntyi. Stenbergin dumppaus kohti ristikulmaa Edstromille katkesi kuitenkin Tsekin puolustajiin. Tsekin vastaiskussa Ruotsilla oli numerollinen 4v3-ylivoima eikä Edstrom tarvinnut muuta kuin liukua maalin eteen mahdollisen reboundin varalta. Ennen vaihtoon menemistä David vielä dumppasi varmasti kiekon punaviivalta toiseen päätyyn. Ehkä palauttaminen olisi ollut harkinnan arvoinen teko, koska nyt Tsekki pääsi vaihtamaan kiekolla Ruotsin sijaan?


Sapovaliv tuli sisään, kun Edstrom poistui. Cech avasi viiveellä vasempaan laitaan, jonne Sapovaliv keräsi vauhtia. Syöttö ja haltuunotto olivat hyviä. Sapovaliv mursi siniviivan vasemmasta laidasta vauhdilla. Ruotsin 1-2-2 trap oli kapea ja jätti vastustajalle tilan tosiaan tulla laidoista sisään pistelinjojen ulkopuolelta. Sapovalivin päästyä sisään Salomonsson hidasti hänet, mutta Matyas pysyi hyvin kiekossa, kierähti postimerkin päällä, liikkui kulmaan ja syötti vasta sieltä takaviistoon Kulichille, joka teki itsensä pelattavaksi b-pisteelle. Rannelaukaus viuhui kuitenkin ohi maalin. Cibulka pinchasi oikeaan kulmaan ja vieritti kiekon takaisin vasempaan laitaan, jonne muodostui staattinen 2v2-tilanne, mutta jo toistamiseen Sapovaliv kaivoi kiekon joukkueelleen ollen Salomonssonia etevämpi. Siitä oli aueta vetopaikka Baresille viereen, kun tämä teki kärkiveivillä itselleen tilaa, mutta viime hetkellä ruotsalaiset tökkäsivät kiekon häneltä pois. Niinpä Sapovaliv päätti lähteä vaihtoon.

Viiden minuutin kohdalla Edstrom tutusti liikkui oman maalin taakse saakka auttamaan paineen alta lähdössä (3v2) vastustajan dumppauksen jälkeen. Pelkkä sivusta katseleminen kuitenkin riitti, kun Ruotsin pakkipari pärjäsi kahdestaan kahta karvaajaa vastaan sillä kertaa. Keskialueen ylitys toiseen suuntaan oli puhdas, kun Edstrom sai kiekon lapaansa laidasta Unger Sörumiltä ja kuljetti sen sitten toiseen päätyyn pistelinjaa pitkin. Sen jälkeen nähtiin jälleen hyvää malttia, kun hän jarrutti laidassa ja pudotti kiekon viivaan Salomonssonille, jonka vastakiekkolämäri viuhui ohi maalin. Jatkotilanteessa Sandin-Pellikka toimitti kiekon maalille, jossa oli jopa koko Ruotsin hyökkäyskolmikko. Stenbergin kääntölaukaus meni vasemmalta ohi. Edstrom kuitenkin hidasti vastaiskun erinomaisesti sivupaineistaen keskialueella Zidlickya, joka ruuhkabussissa menetti kiekon hyökkäyssiniviivan päällä ja David pääsi sopivasti hyppäämään vaihdon puolelle.

Kuuden minuutin kohdalla Tsekin ykkönen oli jo taas askissa. Laiturit veivät suorahyökkäyksen pohjaan ja pysyivät kiekossa kiinni oikeassa kulmassa. Sapovaliv kavensi lähelle pysyen kuitenkin pelin alla. Ja kun hän sitten tunnisti tilaisuuden liittyä kulmapeliin, jättösyötön saatuaan hän näki väylän syöttää ahtaasta tilasta suureen tilaan siniviivaan, bravo. Pallopelien perusjuttuja. Galvasin viivakuti ei perille asti mennyt, mutta hän sai kiekon takaisin itselleen ja liikkui sen kanssa vasempaan kulmaan, josta hän vieritti limpun maalin taakse Sapovaliville, kun Kulich pelasi H3-roolia siniviivassa varmistaen. Sapovaliv suojasi kiekkoa päädyssä rystyltä ihan OK Lindsteinia vastaan, mutta kun hän kääntyi kulmasta takaisin maalin taakse, Willanderin tuplaus oli liikaa ja seurauksena oli menetys. Ruotsin 3v2-ylivoima syvässä oli tehnyt tehtävänsä ja kiekko tuli riistetyksi.

Kaksi minuuttia myöhemmin Edstrom aloitti vaihtonsa 1-2-2 karvauksen keskimmäisen tason oikeana lenkkinä tutusti. Tuolla kertaa sivupaine ei ollut vajaata, vaan hän onnistui tekemään katkon keskialueella Pribylia vastaan. Oman pään lähtö kuitenkin epäonnistui, kun Lindstein syötti umpikujaan vasempaan laitaan Edstromille. Tämä oli vartioituna, joten tavanomaisempi avausvalinta keskialueelle suoraan toiselle laitureista olisi ollut oikea. Edstrom teki sentteriltä vaadittavan lähitarjonnan, mutta puolustajan olisi pitänyt ymmärtää olla syöttämättä hänelle, koska kyseessä oli vain muille tilaa tehnyt liike. Avaus valui Tsekin päätyyn ja Ruotsi asettui taas passiivisempaan 1-2-2:een. Unger Sörumin laidasta murtautuminen onnistui, mutta Edstrom ja ruotsalaispakit kolmikkona voittivat kulmaväännön. David toki katseli taas enemmän vierestä, kun Salomonsson ja Lindstein tekivät likaiset hommat. Riiston jälkeen koko viisikko lähti nopeasti vaihtoon.

Sapovalivin ketju hyppäsi sen jälkeen askiin ja Tsekki tuli nopeasti sisään oikealta, kun Ruotsilla oli vaihto kesken. Kulich laukoi takapatjaan ja Sapovaliv ajoi maalille painottomalta puolelta, mutta tuolla kertaa rebound ei lapaan pompannut. Jatkotilanteessa Ruotsin purku jäi viivaan Hamaralle, joka laukoi heti ranteella. Sapovaliv teki puolittaista maskia maalin edessä painiessaan, mutta Hävelid torjui, jonka jälkeen ykkönen palasi vaihtopenkille terävän stinttinsä jälkeen.

Ajassa 11:30 Edstrom liukui suoraan hyökkäyspään pyöritykseen mukaan. Öhgren haki häntä maalin edestä päätypassilla, mutta se ei ikinä tullut perille. Jatkotilanteessa oikeassa kulmassa Edstrom osoitti taas kyvykkyyttään pitää kulmarallit elossa, kun hän irtosi sinne terävästi maalin edestä ja voitti mailamiekkailun Alscheria vastaan laidan lähellä. Pudotussyöttöä siniviivaan seurasi siirto oikeaan laitaan Unger Sörumille, joka oli myös ehtinyt kaukaloon. Tämä yritti ulkokehältä leikata ytimeen tuloksetta, mutta kiekko jäi sopivasti Stenbergille, joka laukoi yli mailojen kautta.

Mainosten jälkeen ajassa 11:45 pojat kyyristyivät ensimmäisen kerran keskinäiseen aloitukseen, kun Edstrom ketju jäi sisään hyökkäyspään aloitukseen. Se näytti jäävän tasuriksi, kunnes Edstrom sai jaloistaan tuupattua kiekon alaspäin siniviivaan. Tuo oli todella merkittävä vääntövoitto tahdonvoimalla, koska Lindsteinin rannelaukaus livahti Hrabalin hanskan kautta verkkoon ja Ruotsi tasoitti 1-1:een! Tennistermein etu ensimmäisessä syöttövuorossa siirtyi Edstromille Vegas-lupausten keskinäisessä väännössä.





Ajassa 14:00 oli uusinnan aika. Tsekki vaihtoi kiekolla ja Edstromin ketju asettui trapiin. Sapovaliv tuolla kertaa oli se, joka haki tilaa Ruotsin 1-2-2:n sisästä ja Kulich leikkasi vauhtiin vasempaan laitaan. Edstrom oli kapealla peittämässä enemmän mahdollista syöttöä keskikaistalle Sapovaliville, joten siksi Ruotsin oikea laita taas vuoti ja Kulich pääsi sieltä sisään, kun Edstromin sivupaine jäi aivan liian kauas. Siniviivan murtamisen jälkeen Kulich yritti syöttää keskikaistalle Sapovaliville, mutta tämä ei päässyt laukomaan pomppivasta kiekosta, vaan peli puuroutui Ruotsin päätyyn. Edstrom nosti Kulichin mailaa ja Ruotsi sai riiston sen ansiosta. Stenberg käynnisti vastaiskun ristipistolla UG:lle, joka mursi sinisen oikeasta laidasta. Hävelid painoi keskeltä maalille ja häntä Sörum tavoitteli lätyllään, mutta se oli epätarkka. Tsekki rauhoitti pelin maalin taakse irtokiekon haettuaan. Edstrom lähti vähän hölmösti isolta takamatkalta kärkikarvaamaan, mutta Cech siirsi kiekon ajoissa poikittain pakkiparilleen. Seuraavatkin tasot puhkottiin parilla siirrolla ja Kulich pääsi vasemmalta puoliksi karkuun, mutta luja rannelaukaus meni ohi maalista.

Vajaat neljä minuuttia ennen taukoa Edstrom hävisi hyökkäyspään aloituksen Becherille. Tsekin hyökkäys tyrehtyi kuitenkin keskialueelle Salomonssonin puolustettua eteenpäin. Edstrom rauhoitti sen jälkeen pelin alas Hävelidille. Tämän avaus UG:lle oli hankalahko, mutta jotenkin Sörum taiteili kiekon eteenpäin Stenbergille, joka vei hyökkäyksen pohjaan. Pyörityksen ajaksi Edstrom meni tutusti maskiin, mutta kun peli seisahtui vasempaan laitaan, kavensi hän sinne auttamaan. Tsekin kaksikko kuitenkin voitti 2v2-tilanteen ja vieraat pääsivät omista pois. Pettersson hidasti vastaiskun omalla sinisellä, muttei saanut sitä katki. Niinpä Edstromin ketju juuttui omiin. David tukki keskustaa kuten kuului, kunnes Sandin-Pellikka ja Pettersson tekivät katkon oikeassa laidassa Edstromin tarkkailtua vierestä ja Ruotsikin pääsi vaihtamaan kiekolla.

Sapovaliv hävisi pari minuuttia ennen taukoa keskialueen aloituksen Östlundille. Ruotsi ylitti keskialueen. PAPP:ssa Sapovaliv tunnisti riistosauman melko pian ja irtosi keskeltä vasempaan laitaan (Tsekin PAPP:han muistuttaa Vegasia), mutta Wahlbergin syöttö meni hänen lävitseen maalin eteen. Cibulkan luistin oli kuitenkin välissä eikä esim. Lekkerimäki päässyt viimeistelemään maalin edestä.

2. erä

Toisen erän aluksi Sapovaliv hävisi jo kolmannen aloituksen Östlundille ja kun 1-1 tasoituksessakin hän vuoti tuolla osa-alueella, aloituksiin jäi rutkasti petrattavaa. Hamaran epäonnistuneesta oman alueen purusta peli kääntyi 15 sekunnin kohdalla Tsekin siniviivalla. Sapovaliv ei saanut välitöntä stoppia tehdyksi laidassa mailapaineellaan, vaan Wahlberg kamppaili kiekon keskelle Lekkerimäelle, jonka laukauksen Alscherin jaloista Hrabal kuitenkin pysäytti.

AJassa. 21:30 Edstrom liukui hyökkäyspään myllyyn. Hän kellui ytimessä ja kun viivaveto lähti, oli hän maalin edessä reboundissa. Hän alisti häkkipää Galvasia, mutta paluukaapaisu osui veskarin patjoihin. Ruotsi haki vauhtia keskialueelta ja tuli nopeasti uudelleen sisään oikeasta laidasta. Unger Sörum syötti keskustaan Edstromille, joka jätti Stenbergille ja tämä vielä siniviivaan Hävelidille, jonka veto osui Rymonin polvipeittoon. David osoitti kuitenkin toistamiseen mainiota malttia kiekollisena eikä hätäillyt ahtaassa tilassa. Sen jälkeen hän vielä väänsi voitokkaasti laidassa Stenbergin kanssa irtokiekosta ja siirsi sen päätyyn ennen hyppäämistä vaihtoaitioon. Se oli viisas siirto, koska seuranneesta mylläkästä Sandin-Pellikan rannelaukaus leijui yläkulmaan maskitta ja Ruotsi siirtyi 2-1 johtoon halvasti.

23. minuutilla Sapovaliv hävisi vuorostaan oman pään aloituksen Forsfjällille. Hrabal kuitenkin torjui kulmaan viivavedon patjallaan. Sapovaliv suojasi vain keskustaa, kunnes pakit tekivät katkon kulmassa. Cibulka avasi pystyyn Kulichille. Sapovaliv leikkasi samaan laitaan yläpuolelle, mutta ovi suljettiin häneltä siniviivan päällä ja tuloksena oli menetys. Kulich ei kuitenkaan luovuttanut ja lähti kärkikarvaamaan. Hävelid avasi hänen ohitseen Öhgrenille, joka sai kiekon lapaansa keskelle Ruotsin aluetta, mutta Sapovalivin sivupaine oli liikaa ja Matyas karvasi kiekon takaisin. Kulich leikkasi maalin eteen päädystä ja sai sinne syötön, mutta Hävelid veti pidemmän korren läpiajossa torjuen kämmennoston, joten syöttöpiste jäi saamatta. Jatkotilanteessa Cibulka laukoi viivasta ranteella ja Sapovaliv oli korkeassa maskissa, muttei saanut osumaa kiekkoon ja poistui sitten vaihtoon.

25. minuutilla Willanderin pieni siirto kohti Edstromia oman alueen lähdössä oli sekin annettu ihan liian ahtaaseen väliin ja Stancl pääsi väliin laidassa, mutta nopeasti Edstrom paikkasi tilanteen ja palautti kiekon maalin taakse Lindsteinille, joka sitten purki kiekon keskialueelle. Tsekin seuraavan dumppauksen haki Lindstein ja Edstrom kavensi avuksi, mutta niin vain Mastalirsky suojasi kiekkoa erinomaisesti päätyä vasten ja tuplattunakin pystyi pysymään siinä kiinni. Viivapudotuksesta Hamara laukoi puolivaarallisesti siniviivasta ja reboundissa Willander lähti istunnolle korkeasta mailasta. Jos Edstrom ja Lindstein eivät olisi pelanneet niin pehmeästi, alivoimaa ei olisi tullut!

Sapovaliv hävisi ylivoimankin aloittaneen aloituksen ja Tsekki joutui hakemaan vauhtia keskialueelta. Kuvio rauhoittui aika nopeasti vieraiden onneksi ja Sapovaliv parkkeerasi maskiin. Takakolmio ei vetoa aikaan saanut ennen seuraavaa purkua. Edstrom oli rotaatiossa toisessa hyökkääjäparissa tutusti tullen sisään minuutin kohdalla Rudslattin kanssa. Hän pääsi heti purkamaan kiekon, kun Sandin-Pellikka oli dumppausta vastassa painottomalla puolella ja kamppaili sen Mastalirskya vastaan voitokkaasti viereen laskeutuneelle Edstromille. Sen jälkeen tämä lähtikin heti takaisin vaihtoon tehtyään ennenkin vain tuollaisia 15-sekuntisia vaihtoja miesvajaalla, joten hän ei ollut kehissä, kun Cibulka tasoitti 2-2:een.

29. minuutilla Sapovaliv oli kurinalaisesti maskissa, kun Kulich laukoi oikeasta laidasta tuloksetta. Hän käväisi sitten kulmassa kamppailemassa irtokiekosta Hävelidia vastaan, kunnes palasi takaisin maalin eteen, mutta Kulichin uusi kokeilu lämärilläkään ei mennyt kohti maalia. Pitkä hyökkäys kuitenkin jatkui. Cibulka vieritti kiekon syvään ja Sapovaliv irtosi hetkeksi maalin taakse. Tuplattunakin hän sai siirrettyä kiekon kulmaan Baresille, mutta tämä menetti sen hyökkääjä Petterssonille, jolloin paine purkaantui.

31. minuutilla Edstrom pääsi jo kaiketi kolmatta kertaa vaihdosta suoraan mukaan hyökkäysalueen hyökkäyspeliin. Hän ajoi maalille ja UG syötti ulkokehältä lapaan, mutta ohjaus meni ohi takakulman! Ruotsi haki uutta vauhtia omista ja Unger Sörum ylitti keskialueen jalkavasti. Pitkässä hyökkäyksessä Edstrom liikkui ytimessä/syvyydessä, muttei saanut kiekkokosketuksia. Ohi menneen laukauksen jälkeen hän kuitenkin taklasi päädyssä Alscheria ja sai ahdistettua tämän hätäiseen siirtoon, jonka johdosta pyöritys vain jatkui. H3 Unger Sörum kuitenkin menetti kiekon siniviivassa Becherille, joka polki karkuun, mutta Hävelid torjui rystylaukauksen kohti ylänurkkaa. Edstrom oli tietysti rajulla takamatkalla eikä hänestä ollut avuksi transitiopuolustamisessa.

33. minuutilla Sapovaliv kärkikarvasi laiskasti ja hänet ohitettiin helposti yhdellä syötöllä. PAPP:ssa hän irtosi pian kulmaan kohti Öhgrenia, mutta tämä oli liian saippuamainen jatkaen matkaansa maalin taakse. Stoppien tekeminen hyvin liikkuvia hyökkääjiä vastaan on selkeä kehityskohde Sapovaliville jatkossa verrattuna Edstromiin. Tuplaamaan tullut Cibulka kuitenkin auttoi riiston tekemisessä ja Tsekki vyörytti oikeaa laitaa pitkin kiekon keskialueen puolelle. Mainosten jälkeen Sapovaliv hävisi yhden aloituksen lisää, mutta yhdessä Baresin kanssa he pysäyttivät Ruotsin hyökkäyksen siniviivan päällä. Kulich tuli avuksi kolmantena miehenä ja pelasi nopean seinän Sapovaliville vasempaan laitaan. Tämän kaukolaukauksen Hävelid torjui ongelmitta kulmaan. Jatkokarvaus Tsekiltä oli taas vähän puolivillaista ja Sapovalivkin ohitettiin jälleen pystysyötöllä laitaa pitkin. Galvas kuitenkin pysäytti hyökkäyksen omalla alueella ja käänsi pystyyn Sapovaliville, jolla kiekko poltti lavassa keskialueen ylityksessä, mutta se pysyi hallussa ja pienen taiteilun jälkeen hän käänsi pelivälineen poikittain takaisin Galvasille vasempaan laitaan, joka kompuroi ja Ruotsi kontrasi uudelleen. Siitä ei kuitenkaan mitään seurannut.

Neljä minuuttia ennen taukoa Stenberg mursi sinisen oikeasta laidasta puolinopeasta lähdöstä. Hän jätti kiekon Edstromille, jonka laukaus jaloista meni reilusti ohi vasemmalta. Siniviivan alla kuitenkin Stenbergin kanssa he karvasivat kiekon takaisin. Edstrom syötti vasemmasta laidasta keskustaan Stenbergille, mutta Hrabal liimasi yhden kosketuksen laukauksen. Ika muuten totesi selostamossa mielenkiintoisen faktan, että ketjun "työhevoset" Edstrom ja Stenberg ovat Frölundassa fysiikkatestien kärkeä.


Puolitoista minuuttia myöhemmin Sapovalivin ketju puolusti omissa, kun Ruotsi vaihtoi sisään Edstromin ketjun. Pojat juuttuivat hauskasti toisiinsa maalin edessä, kun Sapovaliv boksasi Edstromia. Hän ei päästänyt tätä pihdeistään, vaan seurasi Davidia myös maalin taakse ruotsalaispakin siirtokiekon perään. David jätti kiekon maalin takana ketjutoverilleen ja liukui sitten takaisin ytimeen Sapovaliv kannoillaan. Lopulta Hävelid laukoi siniviivasta päätypleksiin ja Sapovaliv ehti ensin irtokiekkoon, kun Edstrom hieman hukkasi pelivälineen näkökentästään jääden pyörien maalin eteen. Sivupaine Sapovaliviin oli myöhässä, mutta Matyaksen nopea avaus keskialueelle ei löytänyt laiturin lapaa, vaan valui Hävelidille toiseen päätyyn, jonka jälkeen molemmat vaihtoivat. Tässä vaihdossa Sapovaliv oli kuitenkin niskan päällä.

3. erä


Sapovaliv voitti vihdoin aloituksen Östlundia vastaan. Bares ja Alscher roiskaisivat kiekon kohti maalia perä perään, mutta ne menivät ohi maalin. Hävelid sulki kiekon alleen. Ketju poistui vaihtoon. Edstrom aloitti urakkansa minuutin kohdalla voittamalla aloituksessa Pribylin. Stenberg jatkoi Petterssonin avauksen syvään ja Edstrom riensi perään, mutta Hamara ehti ensin ja paineen alla siirsi kiekon taitavalla maltilla viereen pakkiparilleen ohi Davidin. Hävelid kuitenkin pysäytti puolustussinisellä Tsekin hyökkäyksen ja Ruotsi vaihtoi kiekolla.

Sapovaliv palasi kehiin ajassa 41:45, mutta hävisi pari perättäistä aloitusta Ruotsin nelossentterille. Vaihtoaitioiden edessä hän kuitenkin ronkki kiekkoa voitokkaasti ja teki itsensä sitten pelattavaksi takasiniselle ohjaten puolustajan avauksen päätyyn, jonne hän itse meni perään kamppailemaan Sandin-Pellikkaa vastaan, mutta tämän painava taklaus tuotti Ruotsille välittömän riiston. Omissa Sapovaliv kellui keskustassa ennen vaihtoon poistumista.

44. minuutilla Edstrom riensi jatkokarvaamaan puolustajan rystysiirron perään, mutta oli H2:na aika pahasti myöhässä Redlichia vastaan kierrettyään maalin taakse väärältä puolelta. Tsekki pääsi paineen alta 3v2-vastahyökkäykseen, mutta Unger Sörumin takapaine vesitti poikittaissyötön onnistumisen, hyvä. PAPP:ssa Edstrom meni vähän lepsusti kulmaan auttamaan puolustajaa ja Becher sai pudotettua kiekon viivaan ohi Davidin, mutta Unger Sörum jatkoi vahvaa vaihtoaan blokaten viivakudin ja ketju pääsi vaihtoon.

Vartti ennen loppua Tsekki joutui alivoimalle. Sapovaliv aloitti sen Stanclin parina voittamalla aloituksessa Bystedtin, mutta Hamaran purku jäi siniviivaan kohtalokkaasti. Sen jälkeen vasemmassa laidassa Sapovaliv ja toinen pakeista kamppailivat kahdella kahta vastaan, mutta Wahlberg sai rauhoitettua pelin takaisin siniviivaan. Sandin-Pellikka levitti ja Lekkerimäen lämäri ohitti Hrabalin. Ruotsi kolme, Tsekki kaksi. Ironista, että juuri silloin kun Sapovaliv voitti aloituksen, omissa kuitenkin kolisi pian. Stancl timantin oikeassa sakarassa oli turhan keskellä ehtiäkseen blokkaamaan vedon.

Parin minuutin päästä Edstromin aloitusvoitosta Petterssonin siirsi kiekon suoraviivaisesti toiseen päätyyn. Jatkokarvaus ei kuitenkaan toiminut, vaan Tsekki tuli pois paineen alta. Stenbergin takapaine keskialueelle Zidlickyyn oli kuitenkin paikallaan ja kiekko valui Ruotsin alueen kulmaan, jonne Edstrom luisteli ensimmäisenä. Staattisesta 2v2-väännöstä hän tuli voittajana ulos siirtäen kiekon maalin taakse turvaan Petterssonille.

Seuraavaksi Sapovaliv kaapi aloitusvoiton Östlundista hyökkäyspäässä, mutta Cechin osoitteeton syöttö päätyyn meni ruotsalaisille. Cibulka katkaisi Lekkerimäen siirtokiekon keskialueella ja nopeasta käännöstä Kulich siirsi kiekon toiseen päätyyn, mutta Baresin ja Sapovalivin jatkokarvaus oli myöhässä. Östlund ehti Sapovalivin prässin alta nepata kiekon eteenpäin. PAPP:ssa Sapovaliv boksasi lyhyesti Bystedtin, kunnes Tsekki pääsi väliin.

Ajassa 48:30 Stenberg ja Edstrom kamppailivat voitokkaasti hyökkäysalueen oikeassa laidassa, mutta Stenbergin ristipudotuksesta Petterssonin rannelaukaus vasemmasta laidasta kiersi ohi takakulman keskialueelle. Unger Sörum dumppasi kiekon takaisin Tsekin alueelle, mutta Galvas pyörähti eleettömästi Edstromin paineen alla, jonka jälkeen David kääntyi kohti vaihtoaitiota.


51. minuutilla oli yhteisvaihdon aika. Edstrom irtosi maskista Unger Sörumin laukauksen perään kulmaan, mutta Cibulka oli vikkelämpi. Tsekki lähti hyökkäykseen ja Sapovaliv sai Baresilta avauksen pistelinjalle ruuhkabussiin. Hän taiteili yllättävän hyvin ja mursi siniviivan keskeltä, mutta jättösyöttö Baresille katkesi mailaviidakkoon. Ihan rohkaiseva klippi änäriä ja Vegasin systeemiin sopeutumista ajatellen tämä kuitenkin oli! Samalla Edstrom oli jo poistunut vaihtoon taustalla tiiviin vaihtorytmin säilyttäen.

Ajassa 52:30 Edstrom kaapi aloituksen Melovskya vastaan ja Sandin-Pellikka laukoi heti yli maalin ranteella. Sen jälkeen peli puuroutui vaihtoaitioiden eteen ja David ronkittuaan kiekkoa hetken aikaa poistui penkille.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua Ruotsin avaus jäi keskialueella Wagnerin jalkoihin, mutta tämä pyörähti silti ohi Sapovalivin ja jatkoi kiekon syvyyteen. Tsekki tuli kuitenkin Wagnerin ja Bornin jatkokarvauksen alta pois. Edstrom oli askissa kolmantena lenkkinä, muttei saanut keskialueella ristipistoa katkaistuksi. Hävelid torjui Kulichin rannelaukauksen vasemmasta laidasta. Jatkotilanteessa Tsekki siirsi kiekon päätyyn, jonne menivät kamppailemaan Vegas-veljet. Sapovaliv oli tilanteessa terävämpi, mutta kun Salomonsson tuli tuplaamaan, Ruotsi riisti kiekon lopulta.

Kolme minuuttia ennen summeria Unger Sörum liikkui sivuttain vetopaikkaan slottiin, mutta rannelaukaus viuhui ohi. Edstrom teki korkeaa maskia. Jatkotilanteessa Davidin karvaus oikeassa laidassa oli tilan pois ottavaa ja hän pääsi väliin purkuun palauttaen sen viisaasti vain alas puolustajille. Puolen minuutin päästä Tsekki otti veskarin pois aikalisän jälkeen. Edstrom oli erikoisketjussa suojaamassa johtoa. Sapovalivkin oli jäällä, muttei hänkään ottanut aloitusta, vaan Melovsky. Aloituksen jälkeen Sapovaliv ja Melovsky onnistuivat rauhoittamaan pelin oikeassa laidassa. Sapovaliv liikkui siitä tietysti maskiin ja Edstrom puolusti slotin aluetta. Melovsky laukoi ohi maalin vasemmalta ja Kulich menetti kiekon oikeassa laidassa, joten Ruotsi pääsi purkamaan. Edstrom meni vielä härnäämään Hamaraa ennen kuin vaihto oli valmis.

Välissä Tsekkikin käytti toista viisikkoa, kunnes päätösminuutilla aloitus oli taas Ruotsin päässä ja Melovsky voitti sen toistamiseen Forsfjällia vastaan. Kulich laukoi sivurautaan eikä Sapovaliv ehtinyt kakkoskiekkoon maskista. Lopussa vielä Hamara toimitti kiekon luukulle, mutta Hävelid näki pelivälineen maskin takaa.

Edstrom pelasi 16:42. Vaihtoja oli 28 ja niiden keskipituus 38 sekuntia, erinomaista. Hän sai syöttöpisteen, voitti 5/6 aloitusta ja jäi tehotilastossa plussalle maalin verran. Sapovaliv pelasi 17:02, voitti vain 4/13 aloitusta ja jäi tehotilastossa lukemaan -1.

Edstrom

+ Kiekollinen itseluottamus hyökkäysalueella oli hyvää kuten ajoittain aiemminkin turnauksessa. Hän ei hätäillyt, vaan löysi vapaat lavat maltilla
+ Pitkien hyökkäyksien elossa pitämiseksi Edstrom reagoi jälleen hyvin irtokiekkoihin kulmissa irroten niihin usein ensin tai vähintään yhtä aikaa puolustajan kanssa. Ikakin puhuu selostamossa siitä, että tuollaiset luistelukilvat kulmiin pitää hoitaa vähintään "50-50"-tasolla eli tilannetta ei saisi hävitä, vaan vaikka sitten puurouttaa peli sinne kulmaan, jos ei itse ehdi ensin. Toisessa erässä siniviivan alla yhdessä Stenbergin kanssa tehdyllä riistolla Ruotsi piti myös paineen hyökkäysalueella ja Stenberg pääsi laukomaan keskustasta päin Hrabalia
+ Mailakamppailut laidoissa, mm. Kulichin tikun nosto
+ Palautukset alas. Alussa Edstrom luopui kerran turhaan kiekosta, mutta oppi siitä ja rauhoitti myöhemmin pelin viisaasti, jotta koko viisikko pääsi hyökkäämään samalla rytmillä
+ Transitiopuolustamisessa sivupaine oli Sveitsi-peliä parempaa. Osoituksena oli mm. Zidlickyn ahdistaminen menetykseen Ruotsin puolustussinisellä
+ Aloitukset 83,33% ja voitto Sapovalivista tuotti 1-1 tasoituksen
+/- Edstrom menetti kiekkoja oman pään lähdöissä, joten hyökkäysvarmuus ei ollut tapissa, mutta ne olivat puolustajien syy, kun nämä syöttivät kiekon pari kertaa aivan liian ahtaaseen väliin umpikujaan laitaan, jossa Edstrom iholla oli vastustaja vartioimassa. David teki omilla liikkeillään tilaa puolustajille avata keskialueelle pystyyn laitureille ja se onkin ollut useimmiten Ruotsin valinta noissa hetkissä, mutta nyt oli jostain syystä toisin, kenties sitten jännityksestä johtuen
+/- PAPP:ssa Edstrom tukki slotin rutiininomaisesti. HAHP:ssa hän viihtyi yhä eniten ytimessä viisikon sisässä päästen kertaalleen käsiksi reboundiin kaapien sen patjoihin ja ohjaten yhden Unger Sörumin syötön ohi takakulman suoraan vaihdosta tultuaan
- PAPP:ssa Edstrom loi tutusti syvyyteen 3v2-ylivoimia puolustajien apuna, mutta katseli enimmäkseen vierestä, kun puolustajat suorittivat stopit 2v2-vääntötilanteista. Ehkä tuosta tarttui sellaista pehmeyttä ja lepsuutta, sillä kakkoserässä Edstrom ja Lindstein vuotivat tuplauksessa maalin takana ja päätöserässä David oli niin ikään pehmeä omassa päädyssä Becheria ja Sapovalivia vastaan
- 1-2-2 trapissa seisoessa keskimmäisen tason oikeana lenkkinä sijoittuminen oli hakusessa. Joko hän oli liian kapealla eikä ehtinyt antamaan sivupainetta laitaan, josta vihulainen pääsi murtamaan sinisen (mm. Kulich) tai sitten hän oli liian laidassa ja Tsekki pääsi avaamaan keskimmäisen tason pelaajien väliin tarkasti. Yksi katko Pribylia vastaan ei kääntänyt tätä osa-aluetta edes neutraaliksi
- Kärkikarvaajana isolta takamatkalta Edstrom ei ollut lähelläkään riistoa pakki-pakkisyötöissä. Häneltä oli jopa vähän hölmöä yrittää riistoa yksin, kun muut olivat kaukana
- Viimeistelyt kaipaavat edelleen petrausta. Yksi kuti meni ohi takakulman ja se ohjuri maalin edestä myös

Sapovaliv

+ Kropan käyttö staattisissa väännöissä "vahvemman" mailan aikaansaamiseksi
+ Hyökkääminen alamäkeen takatolpalle kakkoskiekoille. Heti avausvaihdossa Alscherin laukauksen päätypomppu tuli sopivasti lapaan, mutta kuti jäi jäänuoliaiseksi
+ Hyökkäyssiniviivan murtamiset ja itseluottamus ahtaassa tilassa tuntuvat parantuvan peli peliltä. Osoituksena oli mm. alussa petaus Kulichille vasemmalle b-pisteelle ja syöttöväylän näkeminen kulman ahtaudesta isoon tilaan siniviivaan
+ PAPP:ssa vastustajan hyökkääjän boksaaminen hoitui tarkasti, jos tämä ajautui hänen alueelleen keskustaan. Myös Edstromin Sapovaliv piti otteessaan kakkoserässä sitoen tämän mailan jatkuvasti yhdessä vaihdossa
+/- Sapovaliv on vähän turhan helppo ohittaa laidan puolelta pystysyötöllä, jos hän yrittää karvata korkeammalta, koska hän liikkuu niin rahtilaivamaisesti edelleen. Poikkeuksena oli riisto Öhgreniltä ja huippupaikan alustus Kulichille
+/- Sapovaliv teki maskia kurinalaisesti tietyissä vaihdoissa hyökkäysalueen hyökkäyspelissä, mutta sen laatu oli vähän niin ja näin eikä hän ehtinyt kakkoskiekkoihinkaan
+/- Kiekon suojaaminen hyökkäysalueella oli kohtalaista, mutta tuplauksia vastaan hänellä ei ollut enää jakoja pysyä pelivälineessä. Niinpä hän kerran onneksi tunnistikin lähestyvän tuplan ja osasi luopua kiekosta juuri ajoissa Ruotsin maalin takana
- Aloitukset 30,77%, varsinkin Östlundia vastaan hän oli alakynnessä. Tappio Edstromille johti 1-1 tasoitukseen
- Saippuamaisten hyökkääjien (Öhgren) liimaaminen saatika riiston teko puolustusalueen puolustuspelissä on selvä kehityskohde
- PAPP:ssa Sapovalivin on myös paljon terävämmin irrottava keskustasta laitaan, kun hän päättää sen tehdä riistosauman tunnistaessaan. Nyt kävi niin pari kertaa, että vihulainen ehti kääntyä laidassa kasvot kohti maalia ja syöttää hänen ohitseen maalin eteen (mm. Wahlberg)

Summa summarum, tuomitsen Vegasin poikien välienselvittelyn Edstromille pistein 2-1, koska keksin hänestä kuusi positiivista ja neljä negatiivista asiaa. Sapovalivin luvut olivat neljä ja kolme. Hemmetin hienoa ja siistiä, että Edstrom pääsee tänään kotikaupungissaan pelaamaan nuorten maailmanmestaruudesta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-mitalipelipäivänä yhteen ottivat ensin Sapovaliv ja Kärki. Sale oli nostettu Baresin paikalle ykkösketjuun, joten Tsekin ykkönen oli siinä muotissa kuin turnauksen alussa. Kärki jatkoi kolmosparissa Kankaan kanssa. En tästä vähemmän merkityksellisestä pelistä jaksanut tehdä niin kattavaa reportaasia kuin Kärjen aiemmista matseista, vaan alla on valikoituja nostoja niin hänestä kuin samalla Sapovalivista.

1. erä


Avausvaihdossa Kulich jatkoi laidasta kiekon pistelinjabussiin Sapovaliville, joka sivupaineesta huolimatta vei hyökkäyksen pohjaan saakka. Suomen maalin takaa triplattunakin Matyas sai luotua sieltä Salelle tekopaikan maalin eteen Kulonummea, Lassilaa ja kumppaneita vastaan!

Kolmen minuutin jälkeen trapissa Sapovaliv vuoti laidan puolelta, kun Naukkarinen livahti hänen ohitseen, ei hyvä. Saippuamaisten hyökkääjien puolustaminen on yhä ongelma, kun Matyaksen taklaus osui vain puolittain sivusta.

Ajassa 4:30 Kärki pinchasi ajoissa Stancliin estäen purun vasemmasta laidasta. Sen jälkeen siniviivan kulmasta hän haki poikittaissyöttöä, mutta se osui päin samaista miestä valuen keskialueelle.

Vartin kohdalla kiekko pomppasi siniviivassa Kärjen lavan yli, mutta hän piti luistelukisassa kohti omaa päätyä Redlichin aisoissa. Vaihdon lopuksi Kulich pääsi keskialueen käännöstä 1v1-tilanteeseen Kärkeä vastaan, joka jätti alimpana pelaajana vähän liikaa etäisyyttä ulottuvasta mailastaan huolimatta. Kulich sai kärkimiinalla lapansa auki, mutta Kokko liimasi rannelaukauksen b-pisteiden välistä.

Päätösvitosella ylivoimalla Sapovalivin aloitusvoitosta Tsekki kavensi 1-2:een, kun Melovskyn poikittaissyötöstä Kulich painoi lämärin koteloon. Matyas ei syöttöpistettä kuitenkaan saanut. Maalin jälkeisessä vaihdossa Sapovaliv raivosi Suomen päädyssä Salen kanssa päätypainissa ja sai ronkittua kiekon kohti Redlichia maalin eteen, mutta mailoja oli liikaa välissä.

2. erä


24. minuutilla Kärki tanssi vaihtonsa lopuksi siniviivassa rohkeasti ja käytti kiekon Mastalirskyn ja Zidlickyn lapojen välissä ennen rannelaukausta Vondrasin syliin. Näissä hän oli Suomen parhaimmistoa turnauksessa.

27. minuutilla Sapovaliv suojasi kiekkoa laitaa vasten erinomaisesti Suomen alueella. Hän liikkui vasempaan kulmaan Lassila selässään ja syötti luukulle nousseelle Galvasille, mutta lätty oli aivan liian korkea.

Kaksi minuuttia myöhemmin Kärki sai plussan tehotilastoon, kun Nyman nousi kulmasta maalille ja tarjoili Heleniukselle tyhjiin takatolpalle. 31. minuutilla Kangas avasi pystyyn laidan kautta takasiniselle laiturille, joka syötti poikittain. Kärki tunnisti tilaisuuden tukea hyökkäystä hyvin ja painoi keskikaistaa pitkin maalille. Halttusen kudin Vondras torjui kulmaan ja sinne Kärki ehätti ensimmäisenä siirtäen kiekon vain maalin taakse ennen palaamista omalle paikalle siniviivaan.

33. minuutilla Sapovaliv mursi siniviivan jalalla ja levitti laitaan Kulichille, jonka kaukolaukauksen Kokko torjui vaivatta. Hetken päästä alivoimalla Sapovaliv oli askissa 2-5 maalin aikana. Hän kärkikarvaajana ohjasi avauksen oikeaan laitaan. Parina oli Bares, kun Stancl oli boksissa. Baresin ja Hamaran välistä Hämeenaho kuitenkin murtautui karkuun ja maalintekoon rystyltä ylänurkkaan.

Pari minuuttia ennen taukoa Sapovaliv ja Kärki olivat samaan aikaan askissa. Kärki vähän aikaili vaihteeksi paineen alla ja Sale sai liimattua hänet laitaan. Hän sai kuitenkin rystyltä palautettua syötön maalin taakse. Vaihdon lopuksi Sapovalivin kyynärpää osui vahingossa Halttusen naamaan, kun tämä kääntyi suoraan Matyaksen luistelulinjalle. Matyas nosti heti kätensä pienesti ilmaan merkkinä vahingosta. Tuomiona oli videoiden katselun jälkeen kahden minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ylivoimalla Kärki liikutti kiekkoa ongelmitta takakolmiossa. Omissa kuitenkin kolisi, kun Becher karkasi hänen ja Nymanin selustasta läpiajoon. Pystysyötön katkaisu epäonnistui ja siitä on annettava miinusta. Kärki jäi ei-kenenkään-maalle ollen liian kaukana niin Stanclista kuin Becherista. Joko hänen olisi pitänyt puolustaa kunnolla eteenpäin tai peruuttaa paljon aiemmin.



3. erä

45. minuutilla toistamiseen Sapovalivin aloitusvoitosta ylivoimalla seurasi välitön osuma, kun Kulich onnistui taas Melovskyn poikittaissyötöstä samalla kuviolla. Eikä tähänkään osumaan Matyas saanut syöttöpistettä ollen kolmossyöttäjä.



Suomen ylivoimalla Kärki kuljetti kiekon kerran punaviivalle asti ennen syöttöä oikeaan laitaan Kumpulaiselle, joka löysi vielä keskeltä Nymanin, mutta Vondras torjui laukauksen oikeasta ympyrästä. Ylivoiman lopuksi Kärki laukoi ranteella patjaan.

Päätösvitosella Sapovaliv paini kulmassa toista roikaletta Pulkkista vastaan. Hän kaivoi kiekon tämän jaloista itselleen, mutta toisin kuin Ruotsia vastaan, pudotussyöttö ahtaasta tilasta suureen tilaan siniviivaan ei mennyt perille, koska suomalaislaituri aavisti sen.

Tsekki tasoitti 5-5:een ilman veskaria. Sapovaliv oli siihen osallisena siten, että hän haki yhden Kulichin ohi menneistä one-timereista maalin takaa ja heittäytymällä kauhoi kiekon ränniä pitkin takaisin takakolmiolle. Kiekko kierrätettiin Salelle vasempaan siipeen, jonka lätystä Kulich tinttasi takapatjaan ja Becher nosti reboundin slotista sisään.

Lopussa kun Suomi vuorostaan haki tasoitusta ilman veskaria, Kärki pupelsi alimpana pelaajana kiekon Rymonille, joka kuljetti kiekon tyhjiin. Brutaalia. Loppuluvuiksi kirjattiin Tsekille 8-5. Onnittelut pronssista Sappylle. Juniorimaajoukkueura kelpaa päättää mitaliin.



Sapovaliv pelasi peräti 24:22, voitti 15/28 aloitusta ja jäi tehotilastossa plussalle kaksi maalia. Kärjen jääaika oli 13:34, teholukema -1 ja laukauksia merkittiin kaksi.

Sapovaliv
+ Operointi ruuhkabussissa keskialueen ylityksissä oli aiempien pudotuspelien tapaan hyvää
+ Hyökkäysalueen kamppailupelaaminen varsinkin päädyssä ja tekopaikkojen luonti muille
+ Aloituksissa iso harppaus välieristä. Ilman kahta voittoa ylivoimalla Kulichin maalit olisivat jääneet syntymättä
- Keskialueen puolustuspelaaminen, laidan puolelta hänet oli yhä turhan helppo ohittaa

Kärki
+ Siniviivatanssiminen oli hyvää ja hän sai pari kertaa lapansa auki laukausta varten. Sulavuus ei ole vielä Theodoren veroista, mutta Suomen parhaimmistoa turnauksessa se oli
+/- Etäisyys puolustaessa, Kulich sai lavan auki avauserässä 1v1-haastossa
- Kiekollisena fokus ei ollut tapissa, vaan Kärjelle sattui harhasyöttöjä ja kiekonkäsittelyerheitä niin hyökkäyssiniviivassa kuin lopussa oman maalin edessä
- Transitiopuolustamisessa välierän tapaan selustaan jäi tilaa haavoitettavaksi, kun Becher iski AV-maalin
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
MM-finaalissa Ruotsi isännöi Yhdysvaltoja. Edstromin rooli oli entisellään.

1. erä

Avausvaihdossa Stenberg ylitti sinisen vasemmalta, mutta menetti kiekon heti sen jälkeen. Edstrom oli jo ehtinyt kiiruhtaa keskeltä maalille turhaan. Ruotsin seuraava hyökkäys oli parempi. Pettersson kuljetti jalalla punaviivalle ja siirsi kiekon eteenpäin Edstromille, joka ehti juoksukiekkoon ensin tökäten sen maalin taakse ahdistettuna. Siellä hän ja toinen ruotsalainen kamppailivat ensin 2v2- ja sitten 2v3-alivoimaisina. Smith, Rinzel ja Buium lopulta saivat kiekon itselleen, vaikka Davidilla oli sielu pelissä ja hän kävi jään pinnassa polvillaankin oikeassa kulmauksessa kamppaillessaan.

Ajassa 4:30 Edstrom voitti omissa aloituksen Nazaria vastaan. Ruotsin hyökkäyksestä ei valmista tullut, vaan kiekko karkasi päätyyn Stenbergilta. Ruotsi ryhmittyi 1-2-2:een, mutta ristipisto lävisti Davidin. PAPP:ssa Edstrom ehti keskustasta ensimmäisenä oikeaan kulmaan Stenbergin blokkaamaan kudin perään ennen Howardia, mutta tämä sai jotenkin selkäpuoleltakin huidottua kiekon siniviivaan Rinzelille ja paine jäi vielä hetkeksi Ruotsin alueelle.

Kakkosylivoimassa Hävelid laukoi kertaalleen ranteella oikealta ohi siniviivasta. Maski oli mintissä, mutta David ei saanut ohjattua kiekkoa ilmasta sisään ennen erän puoliväliä.

Ajassa 11:40 Edstrom voitti omissa toistamiseen aloituksen. Seuranneessa hyökkäyksessä Unger Sörumin poikittaissyöttö löysi Stenbergin, joka heitti vasemmasta laidasta kiekon ristikulmaan. Edstrom oli paikalla ensin ja Ruotsi sai päätypelin käyntiin. Edstrom liukui ensin maalin eteen, mutta liikkui nopeasti kulmaan luomaan 2v2-tilanteen Stenbergin avuksi. Yhdysvallat tuli kuitenkin kiekon kanssa sieltä ulos, mutta H3 Unger Sörum pysäytti lopulta omalla alueella vastaiskun puolustajien apuna. Lopuksi Edstrom siirsi vielä jalalla painopisteen USA:n alueelle oikeaa laitaa pitkin, mutta hän oli yksin viittä vastaan menettäen kiekon. Ehkä sitä palautusta olisi voinut harkita?

Vartin kohdalla Nelson voitti aloituksessa keskialueella Edstromin. USA dumppasi kiekon syvään. PAPP:ssa David kuitenkin tuplasi Mooren kulmassa Petterssonin kanssa ja he tekivät riiston, hyvä. UG kuitenkin luopui keskialueella kiekosta nopeasti siirtäen sen päätyyn. Ruotsi ei ehtinyt kunnolla asettua tiiviiseen 1-2-2:een, joten Chesleyn pystysyöttö lävisti keskeltä kaksi alinta tasoa vapauttaen Finleyn karkuun, mutta Hävelid torjui läpiajon patjallaan.


Kolme minuuttia ennen taukoa Edstromin ketju komennettiin jäälle 1-0 maalin jälkeiseen vaihtoon. David hävisi sen, mutta UG voitti laitapainin omalla alueella ja Ruotsi pääsi jopa 3v2-vastaiskuun. Stenberg ei kuitenkaan havainnut Edstromia auki painottomalla puolella oikeassa laidassa, vaan jätti kiekon taustalle ja aihio kuihtui siihen. Jatkotilanteessa Edstromin vahva sivupaine Nelsoniin pysäytti jenkkien vastaiskun, kun vielä Unger Sörum H3:na ajoi vastaan keskialueelta. Tämä kuljetti kiekon takaisin hyökkäysalueelle ja siirsi sen eteenpäin kulmaan, jonne luisteli Edstrom. Hän suojasi kiekkoa erinomaisesti Nelsonin sivupainetta vastaan, kunnes palautti taas kiekon Unger Sörumille vasempaan laitaan. Mainiota malttia ahtaassa tilassa. Tämä pudotti vielä viivaan Lindsteinille ja sillä aikaa Edstrom liukui ytimeen korkeaan maskiin, muttei saanut mailaa väliin viivalaukaukseen. Sitten hän spurttasikin vaihtoon.

2. erä


Edstromin ketju väsäsi 1-1 tasoituksen kakkoserän alussa. Edstrom meni ensin päätyyn auttamaan Stenbergia päätypelin elossa pidossa, kun tämä liimattiin laitaan. Edstromin apu oli tarpeen ja tämä nappasi kiekon Nazarin lavasta sekä väisti vielä Fortescuen paineen toisesta suunnasta. Hän pysyi upeasti kiekossa kiinni päädyssä, kunnes Unger Sörum vapautui oikeaan kulmaan pelattavaksi. Tämä eristettiin sinne 1v1-tilanteeseen ja Frölundan pojat sitoivat Caseyn ja Nazarin maalin eteen. UG pyörähti ohi Fortescuen ja nousi maalille, muttei saanut vetoa aikaan. Stenberg kuitenkin karvasi kiekon takaisin Ruotsille maalin takana. UG pudotti kiekon viivaan, Pettersson levitti, Hävelid laukoi ja maskiin ehtinyt Stenberg ohjasi tasoituksen. Hieno maali.

25. minuutilla Unger Sörum mursi sinisen vasemmalta ja kuljetti aina maalin taakse asti. Edstrom tuli auttamaan ja palautti kiekon siniviivaan, josta Hävelid tykitti patjaan. Pettersson pinchasi irtokiekkoon vasemmassa laidassa vierittäen sen päätyyn. Edstrom karvasi ja vei taklauksensa loppuun asti tutusti. Se ahdisti USA:n puolustajan Fortescuen hätäiseen siirtoon oman maalin eteen suoraan Stenbergille, joka tuhlasi avopaikan.

Kolmen minuutin päästä vaihto oli pikainen. Tuplaus oman maalin takana Finleyyn oli vähän myöhässä, mutta sen verran Edstrom sai lapaansa väliin päätypassiyritykseen, että syöttö kimposi oikeaan laitaan ja sieltä kaukolaukaus vastakiekkoon meni reilusti ohi maalista.

Ottelun puolivälissä Edstrom hävisi aloituksen omissa ja Rinzel tykitti viivasta ohi maalin. Keskialueella Ruotsi sai yhden käännön vaihdon keskivaiheilla. Sörum syötti eteenpäin, mutta Edstrom ja Stenberg eivät saaneet passia haltuun. Kiekko valui Yhdysvaltojen päätyyn. Jatkotilanteessa kuitenkin Edstrom ennakoi upeasti puolustajan purkusuunnan ja pääsi kiekkoon väliin siniviivan alla vasemmassa laidassa. Hän löysi keskustasta viereltään Stenbergin, jonka rannelaukaus paukkui valitettavasti yli maalin.


Ajassa 34:19 USA siirtyi 3-1 johtoon. Edstrom hävisi valitettavasti oman pään aloituksen Nazarille ja hetken päästä kiekko löytyi omasta maalista. David toki aloituksen jälkeen boksasi Howardia tutun jämptisti, muttei pärjännyt tälle huitomiskilpailussa maalin edessä ja Howard sai kädellään pidettyä pyörityksen käynnissä Brindleyn laukauksen jälkeen. Kiekko ajautui siitä maalin taakse, jossa Sandin-Pellikka epäonnistui pienessä syötössä viereen Edstromille. Howard jatkokarvauksensa jälkeen sitten livautti kiekon nollakulmasta sisään helpohkosti.

Kolmisen minuuttia ennen taukoa Edstrom teki tarjonnan ja sai avauksen lapaansa pakilta, mutta menetti sitten kiekon helposti omalla sinisellä, vaikkei Perreault edes kunnolla häntä karvannut. David kuitenkin paikkasi menetyksensä takakarvaamalla kiekon heti takaisin. Sen jälkeen Stenberg menetti kiekon hermostuneisuuttaan ennen siniviivan ylitystä. Vaihdon lopuksi omissa Edstrom suojasi keskustaa, jonne nousi laidasta röyhkeästi Smith. Tämä sai rystylaukauksen aikaan Willanderin ja Edstromin välistä, joten tuo oli vähän pehmeästi puolustettu.

Minuutti ennen taukoa Edstrom toistamiseen aiheutti sivupaineellaan vastustajalle menetyksen vastaiskussa. McGroarty menetti pelivälineen aitioiden edessä Davidin paineen myötä ja käänsi sen suoraan Ruotsin puolustajille. Willander liikkui oikeaan kulmaan ja häntä rikottiin jäähyn arvoisesti. Lekkerimäki kavensi kahdeksan sekuntia ennen taukoa 3-2:een, joten Edstromin osin hankkima ylivoima oli erittäin arvokas!

3. erä

Ajassa 41:30 Edstromin ketju tuli askiin jenkkien 4-2 maalin jälkeen. David kaapi aloituksen taaksepäin. Petterssonin avaus katkesi vastustajaan, mutta hän paikkasi sen itse lopulta. Ruotsin seuraavassa hyökkäyksessä Edstrom jäi varmistamaan siniviivaan hetkeksi, kunnes USA vielä kerran vyöryi toiseen suuntaan tuloksetta ja David kurvasi vaihtoon ilman kiekkokosketuksia.

44. minuutilla Edstrom voitti aloituksen ja Hävelid vieritti kiekon USA:n maalin taakse, mutta siellä David hävisi 1v1-kamppailun Buiumille. Pettersson pysäytti vastaiskun puolustussinisellä ja avasi sitten keskelle Edstromille, mutta lätty meni hänen lapansa yli aina vasempaan laitaan asti. Stenbergin ristipisto katkesi Brindleyyn ja peli kääntyi. Hävelid torjui kuitenkin laukauksen pienestä kulmasta oikeasta laidasta ja Unger Sörum rauhoitti reboundin maalin taakse, jolloin Ruotsi vaihtoi kiekolla.

Kahden minuutin päästä Edstrom hävisi aloituksen Nazarille ja USA lähti hyökkäämään. Sivupaine keskialueella oli rahtusen myöhässä ja USA pääsi poikittaissyötöstä hyökkäysalueelle. PAPP:ssa Edstrom tukki tutusti slotin ja Howard hakeutuikin pelattavaksi viistosti vasempaan ympyrään. Tämä tykitti päätypassista one-timerin takapatjaan. Stenberg blokkasi Chesleyn paluukudin ja Ruotsi vastahyökkäsi, mutta Otto ei ehtinyt jatkokarvaamaan Edstromin rystydumppauksen perään millään ajoissa, vaan se meni suoraan Hutsonille. Vaihdon lopussa peli jämähti vaihtoaitioiden eteen ja hetken miekkailtuaan Edstrom hyppäsi penkin puolelle.

Edstrom sai AV-vastuuta parin vaihdon verran Öhgrenin tuplakakkosen aikana. 52 minuutin kohdalla hän otti aloituksen omissa häviten sen. Snuggerud laukoi heti ohi vasemmalta. Rudslattin sijaan Edstromin parina oli muuten O. Pettersson. Melko pian Edstrom purki toiseen päätyyn Lindsteinin päästyä väliin päädyssä ja löydettyään keskustasta Davidin vapaana. Tämä ei alempana hyökkääjänä ollut höntyillyt mihinkään edes Caseyn nousun aikana. Erän puolivälissä Edstrom lähti puolestaan sähäkästi pystyyn riistosauman tunnistettuaan ja Petterssonin pystysyöttö löysi hänet takasiniseltä. David tyytyi laukomaan melko kaukaa ranteella puolustajan jaloista Augustinen syliin.

Päätöskympillä UG dumppasi kiekon syvään, mutta Stenbergin jatkokarvaus oli myöhässä eikä David H2:na edes puolustanut eteenpäin, vaan viisaasti kääntyi kohti omaa maalia. Toinen hyökkäys oli parempi, kun pitkä avaus tavoitti UG:n vasemmasta laidasta ja tämä mursi sinisen. Frölundan pojat ajoivat maalille keskeltä, mutta Sörumin rannelaukaus jäi matkalle.

Päätösvitosen alussa Sörum vei kiekon kahdesti sisään vasemmasta laidasta. Ensimmäisellä kerralla Edstrom liikkui apuun päätyyn maalin edestä, mutta Nelsonin ja Caseyn tuplaus oli liikaa eikä hän pystynyt pitämään kiekkoa hallussaan. Toisella kertaa Edstrom sai päädystä käännettyä sokkosyötön siniviivaan Willanderille, joka levitti Lindsteinille, mutta tämän hätäinen toimitus jäi matkalle ja paine purkaantui.

Kolme minuuttia ennen loppua Edstromin ketju palasi sisään 6-2 maalin jälkeen. David sai avauksen vasempaan laitaan, mutta menetti kiekon hyökkäyssinisen päällä, kun vastaan ajoi Rinzel. Puolitoista minuuttia myöhemmin Edstrom tuli vielä sisään sekaketjussa. Wahlbergin jätöstä hän kiskaisi kudin päin Caseyn sääriä. Irtokiekon hän vieritti ränniä pitkin painottomalle puolelle Salomonssonin lapaan, mutta tämän vastalämäristä limppu kimposi keskialueelle. Ruotsi palautti kiekon selustaan. Edstrom ja Bystedt raatoivat viimeisillä voimillaan ja karkasivat kiekon Ruotsille Caseyta ja Fortescueta vastaan. Edstrom löysi syötöllään päädystä Salomonssonin oikealta kaarelta, mutta tämän rannelaukaus viuhui ohi maalin Augustinen torjunnasta. Pelin viimeiseenkin vaihtoon Edstrom pääsi jäälle Öhgrenin ja Wahlbergin kanssa. Hän otti vielä yhden aloitusvoiton keskialueella ja katseli sitten läheltä, kun Yhdysvallat aloitti mestaruusjuhlat hänen kotikaukalossaan. Sydäntäsärkevä lopputulos.

Edstrom pelasi kultamitalipelissä 16:34 jääden tehotilastossa nolliin. Laukauksia oli yksi. Aloituksista hän voitti 6/14, joten 50%:n suoritustaso oli yhden aloitusvoiton päässä.

+ Puolustusalueen puolustuspelissä sijoittuminen ja ennakoiminen oli hyvää. Hän ei hylännyt turhaan keskustaa, vaan vain tunnistaessaan katkosauman tuplaamalla
+ Kamppailuintensiteetti oli välierää jämäkämpää, vaikka Howard kertaalleen hänen selkäpuoleltaan saikin kiekon huidottua omille siniviivaan ja kakkoserän lopussa Smithin maalille ajon hän puolusti vähän pehmeästi Willanderin kanssa. 1-1 tasoitusta edelsi Davidin vahva päätypelaaminen Nazaria ja Fortescueta vastaan ja päätöserän lopussakin hän alisti Caseyta maalin takana. Sielu oli pelissä uran isoimmassa ottelussa
+ Kiekonkäsittely oli jopa parempaa kuin kertaakaan aiemmin ahtaissa tiloissa hyökkäysalueella. Avauserässä hän pysyi kiekossa loistavasti Nelsonin painetta vastaan ja 1-1 maalia ennen Nazarin ja Fortescuen kustannuksella. Lopun alustus painottomalta puolelta nousseelle Salomonssonille oli myös näyttävä maalin takaa
+ Sivupaine transitiopuolustamisessa oli hyvää, joten Sveitsi-peli oli poikkeus. Edstrom aiheutti menetykset niin Nelsonille kuin McGroartylle. Lisäksi hän katkaisi yhden purun siniviivan alla pedaten maalipaikan Stenbergille
+/- Aloitukset hoituivat omissa avauserässä, mutteivat enää toisessa. Tappio ennen 3-1 maalia oli kriittisin
+/- AV-vaihdot
- Hyökkäysvarmuus keskialueen ylityksissä oli Davidilta ja koko ketjulta melkeinpä turnauksen heikointa, koska USA otti heiltä tilan ja ajan pois vain niin hyvin
- Sijoittuminen keskialueen 1-2-2 puolustuspelissä vuoti semifinaalin tavoin. Avauserässä niin ristipisto kuin Chesleyn läpisyöttö Finleylle lävistivät hänet läheltä
- Kun Edstrom viihtyy niin paljon vastustajan viisikon sisässä HAHP:ssa, silmä-käsi -koordinaation parantaminen ei olisi pahitteeksi, jotta hän saisi ohjattua viivakuteja sisään siten kuin Stenberg


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
40/82 Golden Knights vs. Islanders

Thompson sai viidennen startin putkeen. Carrier oli jäänyt sivuun, mutta Kolesar tervehtynyt. Roy sai uusiksi laitureikseen Howdenin ja Kolesarin, kun Cotter putosi nelosketjuun Denisenkon ja Amadion luo. Puolustuksessa Cormier teki NHL-debyyttinsä kakkosparissa McNabbin vierellä. Lisäksi numerolla 26 Björnfot teki Vegas-debyyttinsä Haguen parina, kun Whitecloud missasi pelin ylävartalovammaisena. Martinez ja Pietrangelo palasivat yhteen ykköspariin. Cormier pääsi myös saman tien orkesteroimaan ykkösylivoimaa.

Loukkaantuneista Cassidy antoi tietoa sen verran, että Carrier on poissa jonkin aikaa ja Karlssonia seurataan viikoittain. Hill on lähellä paluuta eikä Whitecloudinkaan vamma ole pitkäkestoinen. Korczak on luistellut itsekseen ja Miromanov osallistui eilen harjoituksiin ilman kontaktia ensimmäistä kertaa.



Arvosanataulukko
++
+ Stone, Eichel, Marchessault, Roy, Kolesar, Howden, Cormier, Björnfot, Pietrangelo, McNabb, Thompson
+/- Martinez, Stephenson, Dorofeyev, Cotter, Amadio, Denisenko, Barbashev
- Hague
--

Vegas palasi voittojen tielle maalein 5-2, vaikka vastassa oli vanha haamu Sorokin. Kuuden minuutin jälkeen Martinez ja Pietrangelo pitivät siniviivan kiinni perä perään Islandersin purkuyrityksiä vastaan, kun hyökkääjien jatkokarvaus oli myöhässä. Jälkimmäisellä kerralla Pietrangelo löysi kulmasta Marchessaultin, joka jatkoi ykkösellä keskustaan vapautuneelle Eichelille ja tämän one-timer ohitti Sorokinin. Barzal tasoitti onnekkaasti, kun miinuskulmaheitto maalille kimposi jostakin yläriman alle ja tuli sitten niin nopeasti pois sieltä, että tilanne jouduttiin katsomaan videolta uudelleen. Toisen erän lopussa Vegas siirtyi johtoon Dorofeyevin takatolppaputtauksella Stephensonin ja Stonen esityöstä. Käyn läpi maalin tarkemmin Cormier-osuudessa. Alle minuutti edellisestä ja Royn rannelaukaus vasemmasta laidasta livahti ohi Sorokinin kulmarallin lopuksi. Howdenin ja Kolesarin kahden kerroksen maski teki tehtävänsä. Islanders haastoi osuman turhaan veskarin häirintänä.

Päätöserän alun jämäylivoimalla Vegas siirtyi 4-1 johtoon. Eichel alisti aloituksessa Pageauta. Cormier käveli viivassa keskemmälle houkutellen AV-nelikkoa kohti itseään ja palautti sitten kiekon maestrolle oikeaan siipeen. Tulinen rannelaukaus ohi Romanovin peiton upposi etuyläkulmaan ja Lukas sai ensimmäisen NHL-pisteensä. Marchessault poimi heti kiekon talteen.



Hetken päästä Hague menetti kiekon paineen alla kulmassa Cizikasille, joka nousi maalille. Thompson torjui ensimmäisen yrityksen, muttei enää toista Martinilta, joka oli ottanut maalin edessä etäisyyttä Björnfotiin ja sai reboundin lapaansa. Roy kuitenkin palautti Vegasin kolmen maalin johtoon, kun laukaus läheltä livahti kainalosta sisään. Sitä edelsi Kolesarin hukkaama avopaikka slotista. Maalinteon tehokkuus oli silti hyvä eikä Isles enää uhannut voittoa päätösvartilla.

Royn ketju oli väkivahva melkeinpä vaihdosta toiseen dominoiden pelin virtausta. Siksi annan koko kolmikolle plussat, kun Kolesarkin keräsi syöttöpisteet Royn osumiin ja Howden sai yhden avustustuspisteen hyvän maskipelaamisen ohella. Royn ensimmäinen hattutemppukaan ei kaukana ollut 57. minuutilla, kun Howden syötti hänelle päädystä, mutta Nic laukoi ohi maalin edestä. Eichel-Marchessault kaksikko löysi myös toisensa mainiosti. Avausmaalin lisäksi 12. minuutilla Eichel syötti laidasta poikittain, mutta Joonatan tinttasi kilpeen vasemmasta laidasta. Ennen pelin puoliväliä he pääsivät puolestaan 2v1-vastaiskuun, mutta Eichelin lätty oli liian korkea. Päätöserässä Eichel sitten osui toistamiseen ja haki lopussa hattutemppua hänkin, mutta Barbashevin lätystä ohjaus maalin edestä oli tulokseton.

Stone oli härkämäinen alusta asti voittaen kaikki 50-50 kiekot niin omissa kuin hyökkäysalueella. Palkinto tuli ansaitusti kakkoserän lopussa kakkossyötön muodossa Dorofeyevin osumaan, mutta olisin antanut plussan ilman sitäkin. Avauserässäkin hän löysi kertaalleen Pavelin slotista, mutta tämä laukoi yli. Jatkotilanteessa Stone nousi itse vasemmasta laidasta vetopaikkaan, mutta laukoi ohi takakulman. Ennen muuta plussa tulee kuitenkin laadukkaasta kahden suunnan tekemisestä ja luistin kulki ehkä parhaiten kuin kertaakaan tällä kaudella tai sitten Islandersin pappojen seassa se vain näytti siltä. Nelosketju puolestaan jäi neutraaliksi tehottomuuden vuoksi. Muutoin sekin oli kyllä ihan pirteä. Amadio oli vahva päädyssä ja petasi mm. avauserän lopussa maalipaikan Denisenkolle maalin kulmalle rouhintansa jälkeen. Päätöserässäkin Denisenkolla oli hyvä maalipaikka poikittaissyötöstä, mutta Sorokin taisi saada patjansa väliin. Cotter oli myös pelin sisässä ihan kivasti kiekollisena aika ajoin.

Puolustuksesta plussat menevät Vegas-debytanteille, McNabbille ja avausmaalin alustaneelle Pietrangelolle, joka uurasti vaihteeksi virheittä minuuttinsa, jotka jäivät tällä kertaa maltillisiksi, kun hän pelasi vain 19 minuuttia teholukemalla +2. McNabb pelasi kolmisen minuuttia enemmän tukien ja helpottaen Cormierin pelaamista mainiosti eikä alivoimillakaan omissa kolissut. Syvennyn heidän parityöskentelyynsä tuonnempana.

Cassidy kehui Björnfotin esitystä todeten, että tämä teki hyviä siirtoja ahtaassa tilassa ja puolusti käyttäen aivojaan ja mailaansa. Seurasin Tobiaksen pelaamista avauserässä melko tarkasti. Hän sotkeutui avausvaihdossaan Cizikasin luistimiin ja tämä lensi pää edellä laitaan poistuen kuitenkin omin voimin pukukopin puolelle. Toisessa vaihdossa Björnfot pinchasi jopa vastustajan maalin taakse pitääkseen elossa Royn ketjun kulmarallin. Omissa hän haki rutiinilla yhden päätykiekon ja siirsi sen rystyltä viereen Haguelle, jonka lavan yli syöttö kuitenkin pomppasi, mutta nopeasti Vegas voitti kiekon takaisin laidassa. Björnfotin sulava luistelu sai kehuja treeneissä ja tässä vaihdossa se ainakin edesauttoi häntä hääräämään molemmissa päissä kenttää ongelmitta. Kolmosvaihdossa Björnfot puolestaan lähti tukemaan vastaiskua reippaasti ja keskialueen jätöstä mursikin siniviivan jalalla ketterästi, mutta sitten tila loppui kesken ja hän menetti kiekon. Luulin muuten, että Tobias olisi isokokoisempi, mutta luistimet jalassakaan hän ei kovin raamikkaalta näyttänyt, joten sikälikin hyvä luistelutaito on tarpeen, jos hän meinaa pärjätä änärissä. Eri lähteiden mukaan hän on noin 184-senttinen mies.

11. minuutilla Björnfot paini miehekkäästi oman maalin edessä 2v2-tilanteessa Haguen kanssa. Parin minuutin päästä hän tökkäsi kiekon Engvallilta irti laidan lähellä suunnanmuutospuolustamisessa. Vartin kohdalla puolestaan hän taas pinchasi syvälle hyökkäysalueella ja sai pelin pysähtymään vasempaan kulmaan. Eichel tuli apuun ja kiekon kanssa tilanteesta ulos, mutta hänet pakotettiin keskialueen puolelle lopulta. 27. minuutilla hyökkäysalueella Björnfot syötti vasemmasta laidasta pehmeästi taaksepäin Haguelle, joka tinttasi patjaan lämärin keskeltä siniviivaa. Viisi minuuttia myöhemmin erinomainen pinchaus esti vuorostaan Gauthieria purkamasta painetta vieraiden alueelta. Björnfot ei tosiaankaan arkaillut puolustaa eteenpäin, koska hän tiesi, että H3 varmistaa kullakin kerralla nuo pinchaukset, jotka olivat Tobiaksen parasta antia hänen debyytissään. Päätöserästä jäi mieleen puolestaan se, että hän jälleen ihan kohtalaisesti laitojen lähellä, joten sanoisin tilannekovuuden olleen OK+. Jossain määrin hänen olemuksensa ja peliasentonsa oli Martinezin kaltainen, mutta Björnfot on parempi luistelija ja toisaalta sitten kuitenkin vähän pehmeämpi kamppailija, joten tuskin hän alivoimaa tulee pelaamaan, kun ei sitä tässäkään ottelussa tehnyt. Pientä miinusta voi ehkä antaa 4-2 maalista, vaikka sinällään ihan oikein hän jäi suojaamaan toista tolppaa ja jätti Haguelle etutolpan, josta Martin teki kavennuksen tämän jalkojen juuresta.

Thompson oli maalissa hyvä. Alivoimalla hän teki patjatorjuntoja atleettisesti. 13. minuutilla puolestaan Lee tuuppasi keskialueella Eichelia kylkeen tehden 2v2-tilanteesta 2v1-tilanteen. Barzalin lätty ohi Martinezin, mutta LT työnsi patjansa Leen rystyuiton tielle. Pelin puolivälin jälkeen LT torjui Horvatin rannelaukauksen kilvellään puolittaisesta läpiajosta. Hetken päästä Martinezin sössittyä kiekollisena siniviivassa Islanders pääsi 2v1-vastaiskuun taas, mutta Leen one-timer Horvatin syötöstä osui tolppaan. LT ehkä sai vähän varusteitaan väliin sivuttaisliikkeessä. Vegasin onneksi Barzal suti rystyltä ohi tyhjästä maalista paluukiekon. Päätöserän alussa puolestaan Thompson liikkui ketterästi takakulmalle sivuttain ja nollasi Nelsonin patjallaan. Hetken päästä puolestaan Haguelle sattui kiekonkäsittelyvirhe toisessa vaihdossa putkeen ja Cizikas pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä LT:n ohittamista tuloksetta. Hague kirjaa päätöserän kiekollisesta pupeltamisestaan miinuksen, vaikka muutoin parityöskentely Björnfotin kanssa sujuikin ihan hyvin ja Nic merkkautti peräti seitsemän laukausta kohti maalia.

Lopuksi käsittelen vaihto vaihdolta Cormieria, joka pelasi debyytissään 19:46. Laukauksia kohti maalia oli yksi, syöttöpisteitä yksi ja teholukema +1. Positiivisia seikkoja oli niin paljon, että hänet valittiin ansaitusti illan kolmostähdeksi.

1. erä

Avausvaihdossa ajassa 1:15 Marchessault kärkikarvasi Dobsonia taklaten tämän lujaa seinään, mutta vastaanotettuaan taklauksen Dobson sai silti avattua pystyyn laitaa pitkin. Seuraavassa tasossa Stephenson ja Dorofeyev vuotivat osittain ja Islanders pääsi orastavaan 3v2-hyökkäykseen, jota olivat vastaanottamassa McNabb ja Cormier lentävän vaihdon myötä. Onneksi kuitenkin Nelson livahti paitsioon oikeasta laidasta ennen kuin Engvall kuljetti kiekon sisään keskeltä Cormierin jätettyä vähän liikaa etäisyyttä. Kakkosviisikko jäi jäälle aloitukseen keskialueen puolelta. Stephenson hävisi sen Nelsonille. Dobson levitti ja Romanov löi kiekon selustaan. McNabb ehti siihen ensin, mutta siirtokiekko laitaa pitkin meni ohi Stephensonin ja Dorofeyevin lapojen siniviivaan Dobsonille. Tämä laukoi heti maalille ja Thompson torjui eteensä. Cormier ja Engvall spurttasivat reboundiin rinta rinnan. Lukas sai huitaistua sen yhdellä kädellä rystyltä kohti Stonea oikeaan laitaan! Tämän purku katkesi Romanoviin, mutta McNabb oli rännipalautusta taas vastassa ajoissa painottoman puolen kulmassa ja sai vihdoin avattua onnistuneesti keskialueelle. Dorofeyevin hyökkäysvarnuus kuitenkin petti ja hän menetti pelivälineen Dobsonin tökkäystä vastaan, mutta Stone ryöväsi kiekon heti takaisin ja palautti sen alas pakeille. Cormier syötti viereen McNabbille, joka keskialueen uudelleenryhmittymisestä syötti vain pystyyn laitaa pitkin Stonelle, joka ohjasi kiekon syvään ja lähti sitten kohti vaihtopenkkiä Cormierin ja McNabbin tavoin.

Toisessa vaihdossa ristipistoyritys keskialueen uudelleenryhmittymisessä Howdenille vasempaan laitaan kimposi Islesin mailoista katsomoon ja stintti jäällä jäi lyhyeksi. Kolmosvaihdossa kuudennella minuutilla aloitusvoiton jälkeen poikittaissyöttö McNabbille jäi punaviivalla vähän hitaaksi ja tämä joutui tulemaan paljon vastaan eikä pakotettu rystysiirto löytänyt omia siniviivan päältä. Lukasin syöttöjen laatu oli alussa tavanomaista heikompaa jännityksestä johtuen. Isles käänsi pelin toiseen päätyyn. Lyhyen pyörityksen aikana Cormier seisoi enimmäkseen maalin edessä ja yritti kahdesti irrota päätyyn tekemään katkoa, mutta Islesin hyökkääjät vierittivät yhdellä kosketuksella kiekon eteenpäin ränniä pitkin. Lopulta Howden pääsi väliin rännisiirtoon oikeassa kulmassa ja syötti kiekon auttamaan tulleelle Cormierille ohi numeron Clutterbuckin. Cormier roikotti pelivälineen keskialueelle poistuen vaihtoon.

Seitsemän minuutin kohdalla Cormier dumppasi kiekon ristikulmaan. Dorofeyevin ja Stephensonin jatkokarvaus oli myöhässä, mutta McNabb piti siniviivan kiinni Stonen kanssa. Brayden levitti Cormierille, joka otti pari potkua eteenpäin ja laukoi sitten ahdistettuna kaukaa laidasta rystyltä kohti maalia, mutta pehmoinen heitto jäi matkalle. Islesin selustakiekon selvitti yksin Stone ilman Cormierin tarjoamaa lähitukea Vegasin maalin takana.

Ajassa 9:30 Amadio otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Cormier syötti siniviivan kulmasta syvyyteen Cotterille, joka kiersi maalin kiekkoa suojaten, mutta menetti sen sitten vasemmassa laidassa. McNabb hoiti transitiopuolustamisen. 12. minuutlla Howden karvauksensa jälkeen pudotti kiekon oikeasta kulmasta Cormierille siniviivaan. Tämä käveli keskemmäs ja sai lapansa auki. Kolesar ja Roy tekivät maskin, mutta rannelaukauksen blokkasi Cizikas jalallaan maalin edessä. Clutterbuckin purun Cormier haki keskialueelta takaisin Vegasin haltuun. McNabb avasi takaisin pystyyn vasenta laitaa pitkin. Royn poikittaissyöttö vasemmasta laidasta painottomalle puolelle Lukasille jäi kuitenkin liian taakse, joten oli vaihdon aika.

Hetken päästä Cormier puolusti eteenpäin omalla sinisellä. Hän pakotti laituri Martinin virheeseen ollen tämän selässä kiinni eli vastustaja ei osunut kiekkoon ja seurauksena oli pitkä. Vaihdon lopussa Cormier miekkaili aitioiden edessä kiekosta puolustaessaan suunnanmuutosta. Hän hävisi tilanteen, mutta kiekko valui kahinasta onneksi alimpana varmistaneelle McNabbille eikä omiin tullut 2v1-hyökkäystä. Kolme minuuttia ennen ensimmäistä taukoa nelosketju mylläsi hyökkäysalueelle. Amadio tosiaan petasi Denisenkolle tekopaikan maalin kulmalle ja jatkotilanteessa Cotter laukoi vasemmasta ympyrästä pakin jaloista takapatjaan. Cormier pinchasi oikeaa laitaa pitkin irtokiekon perään, mutta Cizikas ehti siihen ensin ja ehti siirtää sen laidan puolelta ohi Cormierin keskialueelle, jossa kuitenkin varmistanut Cotter (H3) voitti luistelukisassa Clutterbuckin ja pysäytti 2v2-vastaiskun. Kuten Björnfotin tapauksissa, alimman hyökkääjän luotettava varmistaminen mahdollisti sen, että Vegasin pakit uskalsivat pinchata hyökkäysalueella melko syvälle. Nopeasta käännöstä Amadio karkasi läpiajoon toiseen suuntaan, mutta laukoi kämmeneltä suoraan logoon eikä Cormier saanut plussaa täten tehotilastoon.

2. erä

Erän alussa Cormier puolusti vastaiskun hienosti tökäten kiekon irti vasemmassa laidassa Nelsonilta, kun etäisyys oli sopiva. Irtokiekko kuitenkin jäi Engvallin poimittavaksi, mutta Logan torjui patjallaan laukauksen vasemmasta laidasta. Sitä seurasi Cormierin kliininen rystypurku lasin kautta keskialueelle. Vastaiskun lopuksi Eichel pudotti kiekon vasemmasta kulmasta viivaan McNabbille, joka laukoi syliin. Aloitusvoitosta Eichel kiersi siniviivaan ja samalla Cormier painottoman puolen pakkina sovitusti aktivoitui kohti maalia. Hän nousi aina maalin eteen saakka ja Eichel löysi hänet lätyllään, mutta rystyohjaus läheltä osui patjoihin, joten debyyttimaali jäi vielä tekemättä. Marchessault laukoi reboundin Sorokinin varusteisiin.

Sama viisikko jäi edelleen kaukaloon. Holmstrom dumppasi vastaiskussa kiekon Cormierin selustaan hyökkäyssiniviivan päältä, kun tämä oli taas ajanut rohkeasti vastaan. Lukas ehti kuitenkin vielä oman maalin taakse ennen Holmstromia seinäsyöttöön väliin. Holmstrom toki liimasi hänet oikeaan kulmaan, mutta Cormier sai liikutettua kiekon eteenpäin Cotterille, joka hoiti sen hetkeksi ulos. Isles kuitenkin dumppasi kiekon uudestaan selustaan. Cormier haki kiekon ja jäi Gauthierin taklauksen alle. Peli puuroutui vasempaan laitaan, kunnes McNabb kaivoi kiekon ja vieritti sen ränniä pitkin painottomalle puolelle, jota kautta Vegas pääsi ulos. Staattisissa väännöissä Cormierissa oli hyvää se, että hän ei vuotanut niissä niin, että vastustaja olisi päässyt kävelemään ilmaiseksi maalille, vaan hänellä riitti voimaa pitää kiekkoa laitaa vasten ja odottaa apujoukkojen saapumista.

Ajassa 24:30 Cormier aloitti ensi kertaa puolustusalueelta. Hän kaivoi Stephensonin aloitusvoiton jälkeen pelaajien jaloista hyvin kiekon Stonelle, joka lähti jalalla nostamaan vastaiskua ja poikittaissyötöstä Dorofeyev vei vastaiskun päätyyn saakka. Isles kuitenkin voitti kamppailun siellä. McNabb katkaisi vastahyökkäyksen keskialueella ja Stephenson käänsi ristiin takasiniselle, jonne Cormier oli spurtannut oikeaa laitaa pitkin. Hän murtautui sisään, mutta Reilly otti tilan ja ajan pois välittömästi riistäen kiekon. Cormier kuitenkin vastasi samoin palattuaan pelin alle. Hän antoi punaviivalla poikkaria Palmierille, joka ei päässyt kääntymään, vaan joutui vain tippaamaan kiekon kohti Thompsonia. Annan Cormierille siis ison plussan siitä, että tässäkin tilanteessa hän piti viisikon tiiviinä puolustamalla eteenpäin keskialueella rohkeasti laiturin selkään. Hän otti tilan ja ajan pois kuin kokenut veteraani. Cassidykin antoi komplimentit samasta asiasta ottelun jälkeen.

28. minuutilla tuli ainoa pahempi nukahdus, kun Palmieri karkasi suoraan vaihdosta läpiajoon McNabbin ja Cormierin selustasta, kun nämä eivät sitä havainneet ajoissa. Thompson kuitenkin torjui läpiajon. Viisikon pitäminen tiiviinä eteenpäin puolustamalla kostautui hieman tuossa, mutta Palmieri hiipi kieltämättä ovelasti tyhjään tilaan. Hyökkäyssiniviivassa Cormier levitti poikittain McNabbille, joka laukoi vasemmalta puolelta kohti maalia ja Dorofeyev ohjasi kiekon Sorokinin syliin. Seuraavan aloituksen jälkeen Cormier piti siniviivan hyvin kiinni ja palautti kiekon kulmaan Cotterille, joka haki maalin edestä Royta, mutta lapoja oli välissä liikaa.


Cormier ja McNabb jäivät yhä jäälle, vaikka alla oli jo 40-sekuntinen vaihto. Ajassa 28:40 Cormier siksi ehkä vähän väsyneenä puolusti myöhässä eteenpäin keskialueella toisin kuin muuten illan aikana ja Engvall ehti rauhassa jatkaa kiekon selustaan siniviivan päältä, mutta Thompson pysäytti kiekon maalin takana ja palautti sen ränniin. Cormier jatkoi kiekon ykkösellä ohi Engvallin Stephensonille, joka teki rutiininomaisen pistelinjatarjonnan, hyvä. U20-kisoissa yksi Cormieriin liittyvistä huomioistani oli se, että hän on hyvä kääntymään paineen alla rystypuolelle ja liikuttamaan silti kiekon onnistuneesti eteenpäin. Sama näkyi kakkoserässäkin mm. aiemmassa purussa lasin kautta ja tässä tilanteessa, kun hän rystyhämäyksen jälkeen avasikin Stephensonin lapaan vielä kämmeneltä, joten siksi tein GIFin, kun samaan näytteeseen tuli pieni pätkä rohkeasta eteenpäin puolustamisestakin. Vastaiskusta ei valmista tullut, kun Aho kiilasi Dorofeyevin vasempaan laitaan. Päätypyörityksen kakkosketju kuitenkin sai aikaiseksi, mutta McNabbin kuti siniviivasta oli torso.


Sitten Isles hyökkäsi vielä kertaalleen selustaan, mutta Cormier sulki tutusti portin puolustussinisellä, tuli oman maalin takaa jalkavasti esiin ohi kärkikarvaajan ja avasi topakasti keskialueelle Cotterin lapaan, jonka jälkeen kakkospakkipari pääsi vihdoin vaihtoon liki puolentoista minuutin jälkeen.

33. minuutilla Cormier aloitti toistamiseen omalta alueelta. Hän liittyi mukaan 3v3-vastaiskuun oikeaa laitaa pitkin, mutta toisella laidalla Dorofeyev ajautui paitsioon ennen kuin Stone siirsi kiekon Cormierin lapaan. Ajassa 34:30 Cormier laukoi siniviivasta poikittaissyötöstä, mutta Marchessaultin ohjaus korkeasta maskista epäonnistui. Transitiopuolustamisessa Cormier säväytti toistamiseen riistäen kiekon Martinilta omalla sinisellä. Etäisyys oli kuosissa ja viime kaudella AHL:ssäkin Cormierin yksi vahvuuksista oli suunnanmuutospuolustaminen, joten oli hyvä nähdä sen siirtyneen nyt NHL:äänkin.

Kolme minuuttia ennen taukoa Cormier luisteli päätykiekkoon ensin lyöden sen rumpuun yhdellä kosketuksella kuten pitkin. Stone oli sitä vastassa ja Vegas lähti paineen alta ongelmitta. Vastaiskussa Dorofeyev vastaanotti poikittaissyötön jälleen ja vei hyökkäyksen pohjaan saakka, vaikkei laukausta aikaan saanutkaan. Seuranneesta kulmarallista sitten syntyi 2-1 osuma, kun Stone syötti päädystä oikeaan laitaan Stephensonille ja tämä löysi takakulmalta Dorofeyevin. Reilu minuutti ennen toista taukoa Vegas pääsi puolestaan ylivoimalle ainoan kerran. Cormier haastoi kärkikarvaajan ja jätti sen omalla sinisellä kiekon varmasti Stephensonille, joka pelasi nopean seinän Eichelin kanssa keskialueella ja murtautui keskeltä läpi hallitusti. Kuvio tuli hetkeksi kuntoon, kunnes kiekko ajautui päätyyn ja Mayfield sulki sen laitaa vasten pitkäksi aikaa. Islanders voitti 3v3-kamppailun ja Clutterbuck purki kiekon toiseen päätyyn, jonka jälkeen kellosta käytännössä loppui aika.

3. erä

Päätöserän jämäylivoimalla Cormier avasi suoraan laitaan Eichelille, joka vei kiekon syvään. Kuvio rauhoittui, mutta Eichel laukoi nopeasti syliin oikeasta laidasta. Seuraavasta aloitusvoitosta Cormier saalistikin sitten ensimmäisen pisteensä, joka on käyty läpi jo aiemmin, mutta pidin tosiaan hänen sivuttaisliikkumisestaan ja vetouhan luonnista, mikä pakotti AV-nelikon siirtymään kauemmas Eichelista.

42. minuutilla Cormier liikutti kiekon oman alueen kulmasta paineen alta ehjästi Amadiolle. Sitten hän joutui hakemaan kiekon uudelleen oman maalin takaa, mutta sai senkin siirrettyä ajoissa viereen McNabbille, joskin hieman pomppivana. Tämä pyörähti paineen alla rauhoittaen tilanteen. Pakki-pakkisyötöstä Cormier avasi seisovilta jaloilta keskialueelle Denisenkolle, joka ohjasi vain kiekon toiseen päätyyn. Alun hermostuneisuuden jälkeen Lukasin avaussyötöt löysivät napakasti hyökkääjien lapoihin keskialueella ja tuokin oli yksi hänen vahvuuksistaan U20-tasolla.

44. minuutilla Cormier käänsi pelin pystyyn omalta siniseltä. Eichel syötti oikeasta laidasta keskelle Stonelle, joka jatkoi vasemmalle Barbasheville, mutta tämän rannelaukaus meni ohi etukulman. Jatkotilanteessa Cormierin pinchaus Engvallin selkään oli oikea-aikainen ja paine jäi vielä hetkeksi New Yorkin osavaltioon.

Kolme minuuttia myöhemmin Lukas suojasi vain maalinedustaa Islandersin pyörityksen aikana, mutta tunnisti sitten mahdollisen keskustauhan nousten kiinni vapaana olleeseen pelaajan ja tökäten syötön tämän edestä laitaan Dorofeyeville, jonka kautta Vegas tuli omista ulos. Mainiota eteenpäin puolustamista maila ojennettuna jälleen Cormierilta. Päätösvitosella puolestaan hän ehti ennen Engvallia päätyyn, mutta tuli liimatuksi sinne. Staattisessa väännössä hän toistamiseen odotti apujoukkoja suojaten sen aikaa kiekkoa laitaa vasten. McNabb ronkki kiekon jaloista itselleen ja tilanne hoitui sillä. Päätösminuutilla hän pääsi vielä kerran askiin aistimaan tunnelmaa ja pinchasi ajoissa Cizikasiin. Omassa päässä hän kulutti kellosta viimeiset sekunnit McNabbin kanssa kiekotellen.

+ Cormier ei arkaillut puolustaa eteenpäin rohkeasti keskialueella. Hän piti viisikon erinomaisen tiiviinä olemalla lähes aina ajoissa kiinni vastustajan laiturin selässä ja pakotti tämän ohjaamaan kiekon hankalasta negatiivisesta peliasennosta epätarkkana Vegasin päätyyn Thompsonin tai McNabbin poimittavaksi. Yksittäisistä osa-alueista tämä ilahdutti kaikkein eniten, koska pienikokoisena puolustajana hänen pitääkin puolustaa tuolla tavoin jalkavasti ja aggressiivisesti pärjätäkseen NHL:ssä ja vähentääkseen oman alueen pyörityksien syntymistä. Cormier otti vastustajilta tilan ja ajan pois kokenut veteraani debyytissään
+ Hyökkäyssiniviivassa pienellä sivuttaisliikkeellä Cormier sai joko avattua tehokkaasti vetolinjan rannelaukaukselleen tai sitten houkuteltua vastustajia itseensä tehden tilaa muille siipeen kuten 4-1 maalissa ylivoimalla tapahtui
+ Alussa muutamassa vaihdossa omien sanojensakin mukaan Lukas oli hermostunut, mutta pelin edetessä syöttöjen laatu oli jo priimaa ja ne napsuivat topakasti keskialueelle. U20- ja AHL-tason vahvuus siirtyi sellaisenaan NHL:äänkin
+ Lisäksi paineen alla hän tutusti kääntyi hyvin rystypuolelleen ja sai liikutettua kiekkoa vähillä kosketuksilla eteenpäin laiturille/sentterille
+ Aktivoituminen painottomalta puolelta pystyyn niin aloitusvoittojen kuin keskialueen kääntöjen jäljiltä oli mukavaa katsottavaa ja varmasti hänellä oli lisenssi lähteä tukemaan hyökkäyksiä rohkeasti kuten esim. kakkoserässä nähtiin
+ YV-haut. Jätöt sujuivat rutiinilla ja kertaalleen hän avasi itse Eichelin lapaan vauhtiin
+ Suunnanmuutospuolustamisessa etäisyys oli sopiva ja Lukas tökkäsi pari kertaa kiekon irti vastustajan hyökkääjiltä Nelsonilta ja Martinilta toisessa erässä puolustussiniviivalla. AHL-vahvuus siirtyi NHL:ään mutkattomasti yhden pelin otannalla
+/- Staattiset väännöt eivät ole Cormierin vahvuus ja hän tuli pari kertaa liimatuksi laitaan, mutta positiivista oli se, ettei hän menettänyt kiekkoa, vaan suojasi sitä laitaa vasten ja odotti apujoukkojen saapumista
+/- Pinchauksien ajoitus. Kertaalleen avauserässä hän oli myöhässä Cizikasta vastaan, mutta päätöserässä hän oli oikea-aikaisempi niin Engvallia kuin Cizikasta vastaan estäen purut
+/- U20-tasolla pienestä koostaan huolimatta Cormier boksasi vastustajia sisukkaasti oman maalin edessä. AHL:ssä tällä kaudella hänellä on ollut hieman vaikeuksia maalineduspuolustamisessa, mutta nyt muutamassa tilanteessa se hoitui ihan mallikkaasti kuten heti pelin alussa, kun hän huitaisi irtokiekon Engvallin edestä kohti Stonea onnistuneesti. Otanta oli kuitenkin niin pientä, että osa-alue jäi neutraaliksi, kun varsinaisia kunnon painitilanteita kaaoskiekoissa ei nähty Cormierin oltua jäällä
- Yksi nukahdus tapahtui kakkoserässä, kun Palmieri livahti vaihtoaitiosta läpiajoon, joten optimistisessa eteenpäin puolustamisessa ja viisikon tiiviinä pitämisessä on tietysti riskinsäkin ja selustaa on täten havainnoitava vielä hieman tarkemmin jatkossa


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
U20-kisat 2024 yhteenveto

Matyas Sapovaliv


Sapovaliv aloitti kisat ykkössentterinä laidoillaan Jiri Kulich ja Eduard Sale aivan kuten MM-finaalissa vuosi sitten. Viime kisoissahan Kulich oli joka matsissa Sapovalivin laidalla ja Sale ajoittain. Jo toisessa pelissä tässäkin turnauksessa Sale vaihtui Baresiin, mutta pronssipeliin hän nousi taas ykkösketjuun. Ykkösylivoimassa Sapovaliv oli päädyssä, kun Becher oli slotissa, Sale-Kulich siivissä ja Hamara viivassa. Tsekin ylivoima oli turnauksen parasta, kun se tarvitsi keskimäärin 2:42 yhden YV-maalin tekemiseen. Alivoimavastuuta tuli turnauksen avauspelissä ja uudelleen välieristä eteenpäin Stanclin hyökkääjäparina ykkös- tai kakkosnelikossa. Välissä rinnalla oli Becher.

Sapovaliv keräsi seitsemässä ottelussa tehot 3+1=4, joten hän jäi kolmen pisteen päähän vuodentakaisesta saldostaan 0+7=7. Kun viimeksi hän oli syöttöpörssissä viiden parhaan joukossa, tällä kertaa hän oli maalipörssin 18:s. Jäähyjä oli kaksi ja teholukema +2. Laukauksia kirjattiin 12. Sapovaliv pelasi keskimäärin 19:21 ja vaihdon keskipituus oli 46 sekuntia. Hän pelasi Tsekin hyökkääjistä eniten kuten vuosi sitten. Hän oli turnauksen 12. paras aloittaja voittaen 74 ja häviten 68 aloitusta (52,11%). Vuosi sitten Sapovaliv oli neljänneksi paras aloittaja (60,51%), joten tuollakin osa-alueella tuli takapakkia eritoten välierämatsin vuoksi.

+ Hyökkäysalueen puolustuspelaaminen yhtenä vahvuutena oli ennestään tiedossa ja Norja-pelissä siitä saatiin osoituksia, kun Matyas oli nero lukemaan vastustajan siirtokiekkojen suuntia ja pääsemään syötönkatkoihin. Välierässä puolestaan hän karvasi kiekon Öhgreniltä taklaamalla ja petasi Kulichin nokikkain Hävelidin kanssa
+ Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Sapovaliv meni yhä hanakasti ytimeen tekemään maalinteon tukitoimia ja haistelemaan irtokiekkoja sieltä, mistä maaleja tehdään. Hän teki maskia kurinalaisesti tietyissä peleissä ja vaihdoissa, mutta sen laatu oli vähän niin ja näin eikä hän ehtinyt oikein kakkoskiekkoihinkaan silloin, kun hän seisoi valmiiksi veskarin edessä. Sen sijaan Sapovaliv oli erinomainen ajoittamaan hyökkäämisensä alamäkeen takatolpalle kakkoskiekoille. Esimerkiksi välierän avausvaihdossa Alscherin laukauksen päätypomppu tuli sopivasti lapaan, mutta kuti jäi jäänuoliaiseksi. Jos siis olisin valmentaja, en peluuttaisi Sapovalivia varsinaisena maskimiehenä 5v5-pelissä, vaan antaisin hänelle vapaat kädet haistella reboundeja takakulmalta koko ajan pienessä liikkeessä pysyen
+ Hyökkäysalueen kamppailupelaaminen vastustajan päätyviivan alapuolella oli vahvaa ja sieltä hän loi tekopaikkoja muille varsinkin mitalipeleissä
+ Staattisissa laitaväännöissä Sapovaliv käytti entistä paremmin kokoaan hyödykseen ja väänsi vastustajia irti pelivälineestä välillä vaivatta. Varsinkin semifinaalissa Ruotsia vastaan hän käytti kroppaansa mainiosti vipuvartena "vahvemman" mailan aikaansaamiseksi
+ PAPP:ssa vastustajan hyökkääjän boksaaminen hoitui tarkasti, jos tämä ajautui hänen alueelleen keskustaan. Myös Edstromin Sapovaliv piti otteessaan sitoen tämän mailan jatkuvasti yhdessä vaihdossa
+ Ulottuvan mailan käyttö omissa puolustaessa oli hyvää. Sapovaliv teki Slovakiaa vastaan yhden käden kurotuksillaan muutaman katkon omalla alueella
+ Ylivoimalla Sapovaliv oli viime kisoja näkyvämpi päästyään nyt tekemään peliä päädystä keskustassa seisomisen sijaan. Lisäksi maskipelaaminen vakuutti enemmän kuin 5v5-pelissä. Hän käänsi rintamasuunnan oikea-aikaisesti mahdollisia irtokiekkoja varten ja se palkittiin yhdellä onnekkaalla pakaramaalilla sekä yhdellä reboundnostolla Sveitsiä vastaan. Kulichin one-timereihin hän ei edes yrittänyt tehdä maskia, vaan valmistautui niissä juurikin mahd. reboundiin rintamasuunnan kääntämisellä
+ Kurinalaisuus alaspäin. Sapovaliv ei karannut omista liian ajoissa ja teki itsensä toisteisesti pelattavaksi painollisen laidan pistelinjalle. Hän auttoi kiekollista pelaajaa tutun lähellä pitäen etäisyydet pieninä

+/- Suoraluistelu vaatii yhä jumppaamista, jotta hän pärjäisi joskus NHL-temmossa ja eritoten Vegasin pelitavassa, jossa sentterin pitää kyetä kuljettamaan kiekkoa repivästi yli keskialueen ja murtaa hyökkäyssiniviiva jalalla eikä aina lähettää laitureita vauhtiin syötöillä. Alkusarjassa raapustin, että Sapovaliv voisi kokeilla vielä enemmän omia murtautumisyrityksiä ainaisen "syöttö ensin" -ajattelun sijaan, koska ilman riittäviä toistoja ei voi kehittyä tuollakaan osa-alueella. Alkusarjan peleissä keskialueen kiekollinen suoritusvarmuus ei ollut niin hyvää kuin parhaimmillaan. Syöttötarkkuus oli korkeintaan kohtalaista. Keskialueen ylityksissä kuljettamalla pistelinjaa pitkin oli sekä hyvin että huonosti ratkottuja tilanteita, kun hän mm. törmäsi kertaalleen Nazar-nimiseen umpikujaan. Pudotuspeleissä kuitenkin niin tarjonnoissa kuin keskialueen ylityksissä kuljettamalla suoraluistelunopeus näytti paremmalta kuin aiemmin tässä turnauksessa. Lisäksi suorahyökkäysten pohjaan viennissä Sappy ratkoi tilanteita aiempaa selvästi etevämmin. Välierän alussa hän murtautui vasemmasta laidasta sisään, pyörähti laidassa ja syötti sitten takaviistoon b-pisteelle Kulichille. Hyökkäyssiniviivan murtamiset ja itseluottamus ahtaassa tilassa tuntuivat vain parantuvan peli peliltä. Operointi ruuhkabussissa oli Suomeakin vastaan hyvällä tasolla ja hän mursi siniviivan pari kertaa keskeltä. Avausvaihdossa vietyään suorahyökkäyksen pohjaan hän löysi päädystä triplattunakin maalin eteen uineen Salen. Lisäksi hyökkäysalueella hän näki paremmin syöttöväyliä kulman ahtaudesta isoon tilaan siniviivaan. Viimeksi kirjasin keskialueen ylitykset selkeäksi heikkoudeksi, mutta nyt pudotuspelit nostivat arvion neutraaliksi
+/- Kiekon suojaaminen hyökkäysalueella oli kohtalaista, mutta tuplauksia vastaan hänellä ei ollut jakoja pysyä pelivälineessä. Niinpä hän onneksi osasikin tunnistaa lähestyviä tuplia ja luopua kiekosta ajoissa mm. Ruotsin maalin takana
+/- Alivoimalla oli hyviä ja huonoja hetkiä vetojen eteen sijoittumisessa osana timanttia. Avauspelissä Slovakiaa vastaan sijoittuminen oli puutteellista ja ehkä systeemin opettelukin oli vielä kesken, kun viime kisoissa Tsekki käytti alivoimalla 1-1-2:ta. Hyvää oli se, että Matyas sai toistoja timantin käyttämisestä, kun hän oli välillä niin sen sakaroissa kuin kärkenä, mutta useimmiten kuitenkin vasemmassa sakarassa. Toisessa pelissä sijoittuminen ja peittopelaaminen oli jo tarkempaa. Siltikin hänen pitää yhä kehittää ketteryyttään ehtiäkseen paremmin vetolinjoille
+/- Aloituksissa Sapovaliv oli koko turnauksessa niukasti plusmerkkinen (52,11%), mutta ottelukohtaisesti katsottuna en voi hänelle plussaa tästä osa-alueesta kuitenkaan antaa, kun kolmessa pelissä seitsemästä hän oli selkeästi miinusmerkkinen. Pahin kyykkäys tapahtui välierissä Ruotsia vastaan, kun Sapovaliv voitti vain 30,77% aloituksistaan ja oli alakynnessä varsinkin Ruotsin ykkössentteriä Östlundia vastaan. Samaisessa pelissä hänen aloitustappionsa Edstromille johti välittömästi 1-1 tasoitukseen. Toisaalta sitten pronssipelissä Sapovaliv paransi reippaasti ja otti mm. ylivoimien alkuun kaksi aloitusvoittoa, jotka mahdollistivat Kulichin maalien synnyn

- Tsekin puolustusalueen puolustuspeli muistutti pitkälti Vegasin aluepuolustusta, joten Matyas sai hyviä toistoja siihen liittyvistä sentterivelvoitteista. Slovakiaa vastaan turnauksen avauspelissä hän puolusti keskustaa tunnollisesti ja osasi lukea oikein hetket, kun kannatti irrota kamppailemaan kiekosta päätyyn/kulmaan ja tehdä stoppi siellä. Mutta turnauksen edetessä hän oli tilanteista myöhässä mm. jenkkejä ja ruotsalaisia vastaan. Välierässä kiinnitin huomiota siihen, että Sapovalivin on paljon terävämmin irrottava keskustasta laitaan, kun hän päättää sen tehdä riistosauman tunnistaessaan. Nyt kävi niin pari kertaa, että vihulainen ehti kääntyä laidassa kasvot kohti maalia ja syöttää hänen lävitseen maalin eteen
- PAPP:ssa Sapovaliv välillä myös tuijottaa liikaa pelivälinettä eikä havainnoi sitä, mitä taustalla tai pimeällä puolella tapahtuu. Niin kävi Sveitsiä vastaan 2-2 maalissakin, vaikkei se suoranaisesti hänen piikkiinsä mennyt. Pään pitäisi pyöriä kuin pöllöllä, kun hän on sentteri
- Saippuamaisten hyökkääjien (esim. Öhgren) liimaaminen saatika riiston teko puolustusalueen puolustuspelissä on selvä kehityskohde
- Keskialueen puolustuspelaaminen ei vakuuttanut toisin kuin hyökkäysalueen puolustuspelaaminen. Sapovaliv on vähän turhan helppo ohittaa laidan puolelta niin pystysyötöllä kuin kuljettamallakin, kun hän seisoo trapissa kankeasti paikoillaan. Varsinkaan mitalipeleissä hän ei saanut stoppeja tehdyksi keskialueella millään, vaan mm. Naukkarinen livahti laidan puolelta hänen ohitseen kuljettamalla. Ulottuvaa mailaansa hän voisi käyttää trapissa seistessä siis paremmin hyödykseen eikä välttämättä yrittää katkoa tilannetta kiilaamalla/taklaamalla sivusta myöhässä
- Alivoimalla sisäänvientien estäminen ja häiritseminen on miinuksen arvoinen kehityskohde Sapovalivin tekemisessä, mutta eiköhän parannusta tule, kun hän saa yleisesti jumpattua luisteluaan ja ketteryyttään

David Edstrom

Edstrom oli Ruotsin kolmossentteri laidoillaan seurakamu Otto Stenberg ja Felix Unger Sörum. Lisäksi kakkosylivoimassa hän oli maskimies. Unger Sörum oli vasemmalla, Stenberg slotissa, Bystedt oikealla ja Hävelid viivapakkina. Alivoimavastuutakin Edstrom sai. Hän pelasi enimmäkseen nelosketjun Rudslattin kanssa, mutta finaalissa rinnalla oli O. Pettersson. Rotaatiossa he olivat toinen hyökkääjäpari. Ruotsin ali- ja ylivoima olivat turnauksen toiseksi parhaita (AV:lla maali puhtaana keskim. 13:12 putkeen ja YV:llä se tarvitsi maalintekoon 3:25), joten noista David voi ottaa itselleen pienen sulan hattuun.

Edstromin tehot seitsemässä pelissä olivat 0+3=3, +4. Hän laukoi yhdeksän kertaa kohti maalia. Keskimääräinen jääaika oli 16:19 ja vaihdon keskipituus 43 sekuntia. Ruotsin hyökkääjistä hän pelasi viidenneksi eniten. Edstrom oli turnauksen yhdeksänneksi paras aloittaja voitettuaan 48 ja hävittyän 41 aloitusta. Aloitusprosentti oli 53,93%. Hän oli niukasti maansa ykkösaloittaja ennen Östlundia. Aloitusprosentti oli myös hieman Sapovalivia parempi.

+ Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Edstrom teki kurinalaisesti maalinteon tukitoimia ja sisäisti sekä roolinsa että vahvuutensa muille tilaa tekevänä maskipelaajana, joka antaa suosiolla muiden pysyä kiekossa kiinni ulkokehällä/siniviivassa. Hän ei kaihtanut ottaa iskuja vastaan vastustajan viisikon sisässä. Hän myös osasi tunnistaa hetket, kun vastustajan viisikon sisässä keskustassa oli tyhjää tilaa ja valua hetkellisesti siihen pelattavaksi pois veskarin naaman edestä ja irti omasta puolustajasta mahdollista päätypassia varten. Vain yhden kosketuksen viimeistely-yritykset sakkasivat ahtaasta tilasta tässä turnauksessa. Vastustajan puolustajien pimeältä puolelta hiipiminen maalin eteen/takatolpalle tyhjään tilaan oli myös välillä mallikasta. Ihan aina vain laitureiden syötöt eivät häntä tavoittaneet
+ Hyökkäysalueella H3-roolikin hoitui rutiinilla Sveitsiä vastaan, kun siinä pelissä hän pelasi sitä tavallista enemmän eikä ollut toinen maalineduspelaajista kahden kerroksen maskissa Ruotsin 2-3 hyökkäysaluemallissa. Varmistamiset ja pelin alla pysyminen eivät olleet kahden suunnan sentterille ongelma
+ Pitkien hyökkäyksien elossa pitämiseksi Edstrom reagoi hyvin irtokiekkoihin kulmissa irroten niihin maalin edestä usein ensin tai vähintään yhtä aikaa puolustajan kanssa. Ikakin puhui selostamossa siitä, että tuollaiset luistelukilvat kulmiin pitää hoitaa vähintään "50-50"-tasolla eli tilannetta ei saisi hävitä, vaan vaikka sitten puurouttaa peli sinne kulmaan, jos ei itse ehdi ensin, mutta David raikkaalla luistelullaan siis monesti ehti ensin paikalle
+ Marraskuiseen näkemääni SHL-matsiin verrattuna kiekonkäsittely oli pääosin paljon itsevarmempaa eikä kiekko polttanut lavassa tietyissä peleissä ollenkaan. Edstrom uskalsi murtaa siniviivan itse jalalla, kun paikka oli eikä hän luopunut kiekosta ilmaiseksi. Maltti ja viileys riitti myös rauhoittamaan peli laidassa ja jättämään kiekko omille ennen valumista omalle paikalle ytimeen. Hän ei hätiköinyt, vaan nosti katseensa ja pystyi myös löytämään toisesta aallosta vapaita pelaajia. Harhasyötöt olivat minimissä esim. kahdessa ensimmäisessä pelissä. Ahtaan tilan pienpeleissäkin uskallusta riitti kuten muutama murtautuminen hyökkäyssiniviivan päällä Stenbergin kanssa osoitti. Finaalissa kiekonkäsittely oli jopa parempaa kuin kertaakaan aiemmin, kun avauserässä hän pysyi kiekossa loistavasti Nelsonin painetta vastaan ja 1-1 maalia ennen Nazarin ja Fortescuen kustannuksella. Toki parissa pelissä Edstrom luopui kiekosta ehkä vähän helponlaisesti ruuhkabussissa, mutta niistäkään peli ei kääntynyt vaarallisesti omiin
+ Keskialueen uudelleenryhmittymisissä Edstromin kohonnut maltti ja itseluottamus varsinkin näkyivät, kun hän pelisysteemin mukaisesti sentterinä nouti kiekon puolustajien välistä ja käänsi sitten peliä siitä pystyyn joko itse jalalla tai laiturille takasiniselle lapaan avaten. Hän ei sooloillut, vaan toisteisesti tarjosi itseään puolustajien väliin pelattavaksi kuten Ruotsin systeemiin kuului. Usein kuitenkin puolustajan valintana oli avata suoraan pystyyn toiselle laiturille keskialueelle
+ Palautukset alas. Välierän alussa Edstrom luopui kerran turhaan kiekosta, mutta oppi siitä ja rauhoitti myöhemmin pelin viisaasti, jotta koko viisikko pääsi hyökkäämään samalla rytmillä. Finaalissa sama toistui
+ Puolustajien auttaminen paineen alta lähdöissä kolmantena pelaajana oli kurinalaista. Edstrom joko haki dynaamisella luistelullaan päätykiekon itse, jos pakki ajoi vastaan siniviivalle tai kavensi lähelle pelattavaksi samaan kulmaan, jos puolustaja luisteli oman päätyviivan alapuolelle dumppausta hakemaan. Ruotsin valmennus halusi luoda maalin taakse 3v2-ylivoimia, joilla vastustajan jatkokarvausyritykset selvitettäisiin. Apupelaaminen oli kunnossa mm. Latviaa vastaan
+ Karvaajana Edstrom oli SHL-pelien tapaan hyvä, vaikka kärkikarvaajan sijasta rooli oli olla enemmän 1-2-2:n keskimmäisessä tasossa oikealla puolella vähän alempana. Silti hän teki stoppeja ja vaikeutti muuten pelinavaamista ahnaudellaan. Saksaa vastaan hän alusti Stenbergin 1-0 maalin karvauksellaan oikeassa laidassa ja samaisen pelin avausvaihdossa hän teki samanlaisen stopin napakalla mailaniskullaan. Kanadaa vastaankin 1-0 maalia edelsi Edstromin hyökkäysalueen katko, kun paine jäi Kanadan alueelle napakalla mailaniskulla Dumaisiin ja Willander naulasi kiekon reppuun. Taklausten vienti loppuun asti oli myös karvaajana yksi Edstromin positiivista jutuista
+ Laitojen lähellä Edstrom oli parhaimmillaan yliveto varsinkin mailakamppailuissa. Voitettuja miekkailuja oli ainakin viitisen kappaletta molemmissa päissä kenttää Saksa-pelissä. Se lupaa hyvää änäriin, jossa 80% ajasta kiekko on laitojen lähellä. Ero Kärkeen on massiivinen tuolla osa-alueella. Välierässäkin mailakamppailut olivat vahvuus, kun hän mm. nosti Kulichin tikun oman maalin takana. Lisäksi hyökkäysalueella Edstrom suojasi vahvasti kiekkoa laitaa vasten staattisissa vääntötilanteissa kroppaansa hyödyntäen eikä häntä horjutettu. Finaalissa 1-1 tasoitusta edelsi Davidin vahva päätypelaaminen Nazaria ja Fortescueta vastaan. Sielu oli pelissä uran isoimmassa ottelussa
+ Puolustusalueen puolustuspelissä sijoittuminen ja ennakoiminen oli hyvää. Hän ei hylännyt turhaan keskustaa, vaan vain tunnistaessaan katkosauman tuplaamalla
+ PAPP:ssa vastustajan hyökkääjien boksaaminen keskustassa poikittaisella mailalla hoitui luontevasti mm. aloitustappioiden jälkeen. Niin hän teki jenkkejäkin vastaan ennen 3-1 maalia, mutta Howard voitti huitomiskilpailun käsillä irtokiekossa
+ PAPP:ssa ketteryys riitti helposti vastustajien kulmahyrrääjiä vastaan
+ Sivu- ja takapaine transitiopuolustamisessa oli pääosin hyvää. Sekä jalat että kädet kävivät yhtä aikaa eikä hän alkanut liukumaan liian aikaisin. Poikkeuksena oli Sveitsi-peli, jossa väsyneenä Edstrom ei jaksanut paineistaa riittävästi kiekkoa kuljettanutta pelaajaa ennen 1-2 kavennusmaalia ja hänen ohitseen syötettiin keskustaan, josta syntyi maali. Saksaa vastaan hän puolestaan kavensi laitaan tuplaamaan Petterssonin avuksi, kun oikea valinta olisi ollut puolustaa keskikaistan saksalaishyökkääjää, mutta tuo lipsahdus ei kostautunut. Mutta Yhdysvaltoja vastaan finaalissa Edstrom aiheutti menetykset niin Nelsonille kuin McGroartylle. Välierissä hän ahdisti Zidlickyn menetykseen Ruotsin puolustussinisellä. Kanadaa vastaan oman alueen täyttö oli mainiota ja hän piti mm. Warrenin kertaalleen irti reboundista
+ Ylivoimalla maskipelaaminen oli laadukasta. David seisoi niin lähellä veskaria kuin mahdollista, koska ei kukaan häntä siirtänytkään. Se palkittiin jatkoajalla Sveitsiä vastaan, kun Sandin-Pellikan rannelaukaus upposi verkkoon ohi maskissa olleen Beglierin. Saksa-pelissä David teki liikkuvan maskin Stenbergin maaliin. Muutoin ylivoimalla kiekkokosketukset jäivät aika vähiin, kun Edstrom ei juuri ollut pelattavissa päädyssä, vaan viihtyi maalin edessä
+ Alivoimalla Edstrom oli rautainen. Sijoittuminen oli karlssonmaista maailmanluokkaa jatkuvasti syöttölinjoille. Hän tukki tarkasti alempana hyökkääjänä 1-1-2:ssa ollessaan niin slotin kuin keskilinjan puhkovat syötöt, joten esim. Latvia ei edes hakenut niitä Edstromin oltua kehissä. Oikea-aikaisilla mailannostoilla hän sai myös purettua paineen ja nostettua vastaiskuja jalalla pari kertaa. Hän myös tunnisti osana Ruotsin aggressiivista kollektiivia riistosaumat ja teki sitten katkoja pitäen simppelisti lavan jäässä oikeassa paikassa keskustan puolella lähestyessään umpikujaan ajautunutta vastustajaa yläpuolelta/sivusta. Keskialueen puolustuspelissä miesvajaalla Edstromin mailahäirintä oli myös myrkkyä muutamaan otteeseen latvialaisille, jotka joutuivat hakemaan uudelleen vauhtia alhaalta. Ainoa selkeä sijoittumisvirhe, jonka muistan Edstromin tehneen oli Kanada-pelin lopussa, kun hän oli liian ylhäällä alempana hyökkääjänä ja Geekien lapa jäi keskustaan auki
+ Vaihtokuri. Edstrom ei venyttänyt vaihtojaan tarpeettomasti ja esim. alivoimallakin hän pari kertaa suoritti vain 15-sekuntiset vaihdot, joissa hän luisteli täysillä ja meni sitten vaihtoon tehtyään karvaushommansa toisessa päässä kenttää
+ Edstrom oli turnauksen yhdeksänneksi paras aloittaja, joten annoin plussan tästä osa-alueesta toisin kuin Sapovaliville. Seitsemästä pelistä neljässä Edstrom oli plusmerkkinen aloittaja ja vain kahdessa pelissä selkeästi huono. Välierässä Tsekkiä vastaan hän voitti 5/6 aloitusta ja yksi niistä oli Sapovalivia vastaan johtaen 1-1 tasoitukseen. Turnauksen avauspelissäkin hän oli lähes 80-prosenttinen aloittaja kaavittuaan varsinkin hyökkäyspäässä aloituksia kotiin satapinnaisesti. Myös Sveitsiä vastaan hyökkäyspäässä aloitukset sujuivat, mutta toisaalta Saksaa vastaan oli toisin. Sen sijaan oman pään aloituksissa oli vähän hakemista niin Suomea kuin finaalissa Yhdysvaltoja vastaan, jossa 3-1 maali syntyi pian Davidin aloitustappion jälkeen. Suomi-pelissä puolestaan valmennus luotti päätöserässä muihin ketjuihin oman pään starteissa

+/- Puolustusalueen puolustuspelissä tilannekovuus ja stoppien tekeminen vaihteli. Ensimmäisissä peleissä se riitti hyvin Latviaa ja Saksaa vastaan, kun hän liimaamalla ja mailaniskuillaan sai irrotettua vastustajia kiekosta toisin kuin vielä SHL:ssä, jossa hänellä on tapana katsella enemmän vierestä Frölunda-pakkeja, jotka tekevät pysäytykset laitojen lähellä. Ruotsin PAPP muistutti Frölundan vastaavaa, jossa Edstrom sentterinä suojasi keskustaa niin kauan, että tunnisti tilaisuuden ylivoiman luontiin syvyydessä joko toisen tai molempien puolustajien kanssa (2v1/3v2). Noissa riistohetkien tunnistamisessa hän oli erinomainen. Suomeakin vastaan Edstrom teki 3-4 pysäytystä vahvalla mailallaan mm. Salinia ja Kaskimäkeä vastaan. Hän puolusti iholta sähäkästi ja tuplaili W. Karlssonin kaltaisella sitkeydellä suomalaishyökkääjiä. Puolivälierässä ja finaalissa kamppailuintensiteetti oli myös minusta kunnossa, vaikka Howard kertaalleen hänen selkäpuoleltaan saikin kiekon huidottua omille siniviivaan ja kakkoserän lopussa Smithin maalille ajon hän puolusti vähän pehmeästi Willanderin kanssa. Toisaalta sitten Kanada-pelissä pelkkä mailalla koputtelu selästä ei riittänyt, vaan tilannekovuuden olisi pitänyt olla piirun jämptimpää, jotta hän olisi saanut liimattua vihulaisia saatika riistettyä kiekkoja enemmän. Samoin välierässä hän katseli Frölundan pelien tapaan enimmäkseen vierestä, kun puolustajat suorittivat stopit 2v2-vääntötilanteista. Ehkä tuosta tarttui sellaista pehmeyttä ja lepsuutta, sillä kakkoserässä Edstrom ja Lindstein vuotivat tuplauksessa maalin takana ja päätöserässä David oli niin ikään pehmeä omassa päädyssä Becheria ja Sapovalivia vastaan
+/- Hyökkäysvarmuus oli Edstromilla ja hänen ketjullaan vaihtelevaa, joten kirjasin sen neutraaliin kategoriaan. Kanadaa vastaan se oli Ruotsin parasta ja he veivät hyökkäykset lähes aina pohjaan asti tavalla tai toisella. Edstrom ei vuotanut keskikaistalla monenkaan pelaajan sivupaineen ympäröimänä ja Stenbergkin oli taitava kuljettamaan kiekkoa. Sama tapahtui Sveitsiä vastaan puolivälierässä ja se poiki ketjulle paljon hyökkäyspään starttejakin, kun peli kulki. Välierä- ja finaalipelissä taso kuitenkin laski. Finaalissa hyökkäysvarmuus oli koko ketjulta turnauksen heikointa, koska USA otti heiltä tilan ja ajan pois vain niin hyvin. Tshekkiä vastaan Edstrom menetti itse kiekkoja oman pään lähdöissä, mutta se oli puolustajien syy, kun nämä syöttivät kiekon pari kertaa aivan liian ahtaaseen väliin umpikujaan laitaan, jossa Edstromin iholla oli vastustaja vartioimassa. David teki omilla liikkeillään tilaa puolustajille avata keskialueelle pystyyn laitureille ja se olikin useimmiten Ruotsin valinta noissa hetkissä, mutta tuossa pelissä oli jostain syystä toisin, kenties sitten jännityksestä johtuen

- Kun Edstrom viihtyy niin paljon vastustajan viisikon sisässä HAHP:ssa, silmä-käsi -koordinaation parantaminen ei olisi pahitteeksi, jotta hän saisi ohjattua viivakuteja sisään siten kuin Stenberg
- Kärkikarvaajana Edstrom välillä vähän turhaan höntyili isolta takamatkalta estämään pakki-pakkisyöttöjä, joihin hänellä ei ollut palaakaan ehtiä väliin. Kun muut olivat niin kaukana, riiston yrittäminen yksin oli vähän hölmöä. Hän oli niin myöhässä ettei ehtinyt oikein häiritsemään edes avaussyöttöjä. Ehkä valmennus oli ohjeistanut puolustamaan aina eteenpäin ja David totteli, mutta vetäytyminen trapiin olisi noina hetkinä ollut parempi ratkaisu, ettei hän olisi tullut ohitetuksi ilmaiseksi
- Keskialueen puolustuspeli oli Edstromilla heikkous kuten Sapovalivilla. 1-2-2 trapissa seisoessa keskimmäisen tason oikeana lenkkinä sijoittuminen oli hakusessa mitalipeleissä. Välierässä joko hän oli liian kapealla eikä ehtinyt antamaan sivupainetta laitaan, josta vihulainen pääsi murtamaan sinisen (mm. Kulich) tai sitten hän oli liian laidassa ja Tsekki pääsi avaamaan keskimmäisen tason pelaajien väliin tarkasti. Finaalin avauserässä niin ristipisto kuin Chesleyn läpisyöttö Finleylle lävistivät hänet läheltä
- Laukausten laatu oli jopa surkeaa, josta nolla maaliakin kertoo. Kiekot tuntuivat elävän hänen lavassaan yllättävän paljon laukaushetkellä ja vedoista tuli joko jäänuoliaisia tai muutoin vain epäonnistuneita ja hitaita. Yhden kosketuksen viimeistely-yritykset keskustasta osuivat logoon
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Arttu Kärki

Arttu Kärki aloitti turnauksen kolmosparissa Joona Väisäsen kanssa viimeisen harjoituspelin tapaan. Hän pelasi vasemmalla puolella. Kolmannesta pelistä alkaen pariksi vaihtui puolustava puolustaja Kalle Kangas. Lisäksi Arttu oli ykkösylivoimassa viivassa. Helenius ja Nyman täydensivät takakolmion. Kaskimäki oli slotissa ja Hämeenaho maalilla. Välillä Kumpulainenkin nähtiin maskimiehenä ja Nyman neliön keskellä. Alivoimaa Kärki ei pelannut sekuntiakaan.

Kärjen tehot seitsemässä pelissä olivat 0+3=3, -1. Hän laukoi 13 kertaa kohti maalia. Jääaika oli keskimäärin 15:24 ja vaihdon keskipituus 53 sekuntia. Suomen puolustajista hän pelasi viidenneksi eniten Kulonummen, Salinin, Pulkkisen ja Pieniniemen jälkeen.

+ Kärki osoitti pystyvänsä tulemaan tarvittaessa paineen alta pois itse jalalla. Hän teki niin pari kertaa Kanadaakin vastaan. Isoksi mieheksi hän sai itsensä liikkeelle yllättävän hyvin. Luistelussa oli väljyyttä ja ensipotkuissa pontevuutta. Kyvykkyyttä moderniin välihyökkääjyyteen ja hyökkäyksien tukemiseen siis on
+ Luistelutaito ja kiekollinen itseluottamus riittivät siihen, että viivelähdöissä Kärki uskalsi kuljettaa jalalla lähelle kärkikarvaajaa, jolloin seuraavan pelivalinnan tekeminen oli helpompaa (avaavan syötön antaminen vastustajan viisikon sisään tai dumppaus), kun etäisyys hyökkääjiin oli pienempi. Kärki puhkoi tarkoilla syötöillään esim. Saksan 1-2-2 trapia melko hyvin. Hän avasi peliä kuin parhaiden päivien Nummelin manipuloiden kärkikarvaajia
+ Kärjen avaussyötöt olivat kovia ja tarkkoja mennen teipistä teippiin. Ne toivat mieleen Cormierin. Syöttötaito viivelähdöissä oli ilman värilasejakin Suomen alakerran paras. Pudotuspeleissä oli ajoittain hetkellistä pakottamista, mutta toisaalta hän oli myös harvoja pakkeja, joka löysi vapaita lapoja keskikaistalta Slovakian karvauksen (1-1-3) alimman tason kolmen miehen linjan edestä
+ Pienpelit hyökkäyssiniviivassa korkealle nousseen hyökkääjän kanssa ahtaassa tilassa olivat hyviä pudotuspeleissä. Varsinkin Keskisen ja Kaskimäen kanssa hän pelasi hauskoja seinäkomboja palauttaen kiekon näille oikeaan laitaan, kun he liikkuivat kohti siniviivaa H3:n ominaisuudessa Suomen 2-1-2/2-3 hyökkäysaluemallissa. Pronssipelissä toki fokus ei ollut ihan tapissa ja Kärjelle sattui yllättäviä harhasyöttöjä ja kiekonkäsittelyvirheitä, mutta ne olivat poikkeuksia sääntöön. Alkusarjassa Kärki kuitenkin pystyi myös löytämään pari kertaa H3:n vapaan lavan slotista pehmeällä siirrolla siniviivasta ja pitämään siten kulmaralleja elossa syöttövalikoimallaan
+ Siniviivatanssiminen vakuutti. Kärjellä oli rohkeutta haastaa lähintä laituria ja käyttää kiekko tämän jaloissa vetopaikan auki saamiseksi. Esimerkiksi Saksaa vastaan hän jekutti längeistä Oswaldin ja laukoi sitten ranteella ohi takakulman vasemmasta ympyrästä juuri ennen kuin toisessa päässä kolisi. Tsekkiäkin vastaan hän loi itse itselleen rannelaukauspaikan Zidlickyn ja Mastalirskyn välistä pujahtamalla. Sulavuus ei ole vielä Theodoren veroista, mutta Suomen parhaimmistoa turnauksessa se oli. Kun modernissa jääkiekossa keskustan tukkiminen korostuu ja siniviivaan jää tilaa, puolustajan tulee kyetä luomaan uhkaa juurikin haastamalla ja se sujui Kärjeltä positiivisvireisesti
+ Vastaiskuhetkissä Kärki ei himmaillut, vaan luisteli aina repivämmin kuin koskaan kohti vastustajan päätyä. Jos riistosta ei ollut tilaa syöttää pystyyn, Kärki pystyi itse jalalla siirtämään painopisteen toiseen päätyyn muutamaan otteeseen. Pienenä negatiivisena seikkana oli toki se, että sisäänvientien jälkeiset ratkaisut jättivät toivomista

+/- Valmennuksen toivoma eteenpäin puolustaminen sujui Kärjeltä tietyissä peleissä erinomaisesti ja välillä sitten hän jätti liikaa etäisyyttä hyökkääjiin sallien turhan helppoja sisäänvientejä. Turnaus alkoi erinomaisesti, kun hän pysäytti yksinään noin 5-6 kappaletta suora- tai suunnanmuutoshyökkäyksiä Kanadaa vastaan. Etäisyyskontrolli oli priimaa ja Kärki otti varsinkin Dumaisilta useasti tilan ja ajan pois ulottuvalla mailallaan. Mailapaine oli erinomaista. Tarpeen vaatiessa hän pystyi myös kiilaamaan vastustajan laitaan ja irrottamaan tämän kiekosta tilannekovuudellaan. Vaikka Suomen viisikon etäisyydet venyivät ja Arttu joutui puolustamaan isoa tilaa/jäätä aika ajoin, ulottuvana puolustajana se ei tuottanut hänelle minkäänlaisia ongelmia, sillä ei hänestä menty ohi oikein millään. Samoin Slovakiaa vastaan etäisyyskontrolli oli kunnossa alusta asti mm. Sykoraa ja Honzekia vastaan. Kärki ei peruuttanut, vaan piti välit tiiviinä yhtä tilannetta lukuun ottamatta. Toisaalta sitten Yhdysvaltoja vastaan etäisyys puolustaessa jäi aiempia pelejä suuremmaksi ja se mahdollisti jenkeille hyökkäyssiniviivan murtamisen helpommin keskeltä. Pelin edetessä toki Kärki paransi ja piti mm. Gauthierin aisoissa. Pronssipelissä Tshekkiä vastaan Kulich sai lavan kertaalleen auki Kärkeä vastaan 1v1-haastossa. Saksaa vastaan puolestaan 5v5-pelissä Kärki-Väisänen pari Kanada-pelin tapaan peruutti turhan aikaisin kohti omaa maalia, jolloin etäisyys hyökkääjiin kasvoi ja vastustaja pääsi hyökkäämään heidän etupuolelleen isoon tyhjään tilaan, kun tuota rakoa pakkipari ei halunnut pumpata umpeen. Ehkä se oli ohjeistettua tai sitten ei, mutta ainakaan viisikko ei aina pysynyt riittävän tiiviinä. Kanada-pelissä Kärki paikkasi sitä loistamalla ison jään puolustamisessa, mutta Saksaa vastaan hän oli haavoittuvaisempi. Summa summarum, silti Kanada- ja Slovakia-pelit lupaavat kuitenkin hyvää ensi kauden miesten peleihin Tapparan väreissä!
+/- Puolustusalueen puolustuspelissä maalinedustan siivoaminen oli kohtalaista. Kanadaa vastaan sitä ei vielä testattu, koska Kärki katkoi niin monta hyökkäystä eikä Kanada päässyt mylläämään hänen vahtivuoroillaan. Muistaakseni Latviaa vastaan hän fronttasi hyvin ja blokkasi viivakuteja vastustajan maskimiehen etupuolelta. Samoin Yhdysvaltoja vastaan hän oli jämäkkä ja kertaalleen mm. tönäisi McGroartyn jään pintaan reboundissa. Toisaalta sitten Ruotsia vastaan maalinedustan siivoaminen petti 1-2 maalissa, kun Born käänsi reboundin sisään hänen vierestään. Myös Slovakiaa vastaan oman pelaajan kontrollointi oli hapuilevaa
+/- Puolustusalueen puolustuspelissä 1v1-puolustamisessa osana Suomen alakolmion miesvartiointia oli satunnaisesti puutteita. Saksaa vastaan kommunikointi petti 3-3 maalissa Baun kanssa ja Kärki koukkasi maalin väärältä puolelta kohti omaa alkuperäistä miestään. Slovakia-pelissä hän puolusti Mesaria vastaan pehmeällä mailalla päästäen tämän nousemaan ohitseen laidasta maalin kulmalle. Muutoin toki sitten nukahduksia ei tullut ja mm. päätöserässä Saksaa vastaan hän vaihtoi lennosta vartioitavat miehet tarkasti Heleniuksen kanssa
+/- Kamppailuintensiteetti ja -kovuus PAPP:ssa vaihteli. Saksaa vastaan avausvitosella hän teki yhden katkon mailallaan, mutta päätöskympillä juoksi vain kiekon perässä saamatta pysäytystä aikaan. Ruotsia vastaan kamppailukovuus oli hyvää ja Arttu alisti mm. Edstromia ja Bystedtia vastustajan senttereistä kertaalleen
+/- Siirtokiekkovarmuus puolustusalueella yhden käden tuuppauksissa olisi voinut olla parempaa, jotta ne olisivat menneet varmemmin perille laiturille siniviivan kulmaan. Kanadaa vastaan hän oli hyvä, mutta pudotuspeleissä tuli enemmän vaillinaisia syöttöjä
+/- Pinchauksien ajoitus parani turnauksen edetessä. Tietysti aggressiivisesti eteenpäin puolustamalla joskus tulee väkisin missattuja pinchauksia tai on tilanteista myöhässä. Kärjelle niin kävi kahdesti Kanadaa vastaan ja Saksaakin vastaan pinchaukset olivat alibimaisia. Hän oli rahtusen myöhässä ja kun mailakamppaileminen laidoissa ei ole vahvuus, hyökkäysalueen hyökkäyspelien elossa pitäminen ei Kärjen pinchauksilla onnistunut. Positiivista oli toki se, että hän pystyi luottamaan H3:n valuvan siniviivaan varmistamaan hänen pinchauksensa eivätkä ne vaarantaneet kenttätasapainoa. Turnauksen edetessä Kärki kuitenkin paransi hurjasti pinchauksiaan ja ajoitti ne tarkemmin. Latviaa vastaan pelkästään avauserässä hän piti 4-5 kertaa paineen onnistuneesti vastustajan alueella. Laitojen lähellä kamppaileminenkin petraantui. Myös Ruotsia vastaan hyökkäyssiniviivan kiinni pitäminen eteenpäin puolustamalla oli mallikasta
+/- Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä laukaukset siniviivasta olisivat voineet olla parempia. Turnauksen alussa Kärki tuppasi laukomaan silloin, kun maskia ei ollut, mutta sittemmin hän odotutti paremmin, että tukitoimet olivat kunnossa. Rannelaukauksiin on saatava tarkkuutta, jotteivat ne pauku seinille kuten Saksaa vastaan avausmaalissa tai osu veskariin. Toki Yhdysvaltoja vastaan Kärki sai 2-0 maaliin syöttöpisteen viivatoimituksestaan ja ilman veskaria pelatessa painava rannelaukaus aiheutti mehevän reboundin, jota Nyman ei nostanut verkkoon
+/- Ylivoimalla turnauksen alussa Kärjellä oli hyvä yhteys toiseen siipeen Nymaniin ja hän petasi tälle one-timereita. Heleniuksen kanssa kemiaa ei löytynyt missään vaiheessa. Kärki liikutti kiekkoa kohtalaisesti takakolmiossa, muttei hän luontainen syöttelijä ole, vaan Haguen tapaan laukaus on suurempi vahvuus, joten olisin halunnut nähdä hänen käyttävän sitä enemmän. Kanadaa vastaan lämäri oli jonkinlainen pelote ja rannelaukauksella hän avasi turnauksen pistetilinsä, kun Kaskimäki ohjasi kudin sisään maalin edestä, mutta ei Kärki sittemmin loistanut ylivoimalla siten kuin OHL:ssä. Jos Suomella olisi ollut joku leftin puolustaja, joka olisi osannut pehmeillä käsillä luoda peliä, sitten varmaan Kärkikin olisi voitu siirtää oikeaan siipeen ja rakentaa toinen ylivoima tuon yhteyden varaan, mutta pakon edessä hän joutui operoimaan keskellä siniviivaa roolissa, jossa hän ei ole omimmillaan. Hän sai useimmiten ylivoimalla laukaukset sentään perille asti eivätkä ne jääneet blokkaajiin
+/- Vaihtokuri. Alkusarjassa Kärki oli välillä itsekäs eikä päästänyt tuoretta kaveria askiin hyökkäysalueen pyöritykseen, vaikka tilaisuus vaihtaa oli

- Mailakamppaileminen laitojen lähellä ei ollut niin pehmeää kuin treenipeleissä, mutta se on yhä iso kehityskohde
- Paineen alta lähdöissä välillä aikailusta ja maltista oli hyötyä vapaan lavan löytämisessä keskustasta, mutta esim. Ruotsia vastaan hän kahdesti menetti kiekon päädyssä kuten ennen 1-2 kavennusta. NHL:ää ajatellen annoin miinuksen, koska siellä on pystyttävä liikuttamaan kiekkoa eteenpäin yhdellä tai viimeistään toisella kosketuksella. Slovakia-pelissä oli samoja ongelmia avauserässä, mutta kakkoserässä hän petrasi paljon mm. Mesarin karvausta vastaan. Jenkkejä vastaan paineen alla operointi sujui parhaiten, kun Kärki oli nopeuttanut ratkaisujaan oman maalin takana
- Transitiopuolustamisessa Kärki vuoti mitalipeleissä. Välierässä Finley karkasi selustasta puolittain läpi ja finaalissa Becher iski AV-maalin, kun Kärki jäi ei-kenenkään-maalle
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
AHL-rästit alta pois.

32/72 Ontario vs. Henderson 0-3

Rökaletappion jälkeen Cormier ja Mayo vaihtoivat takaisin päittäin. Yläkerrassa D'Amato nousi kehiin ja mm. Rempal palasi Quinneyn laidalle.

Brisson - Quinney - Rempal
Rondbjerg - Froese - Denisenko
Benson - Brabenec - D'Amato
Geertsen - Demek - Cracknell

Bischoff - Sedoff
Ahac - Cormier
Chayka - Mayo

Saville
Vikman

Plussat ja miinukset
++
+ Rondbjerg, Froese, Denisenko, Cormier, Saville
+/- Chayka, Mayo, Ahac, Bischoff, Sedoff, Geertsen, Demek, Cracknell, Benson, Brabenec, D'Amato, Quinney, Rempal, Brisson
-
--

- Saville kasasi itsensä hienosti torjumalla ensimmäisen nollapelinsä farmissa 0-3 revanssissa. Avauserässä häntä ei tosin testattu, kun HSK voitti vedot noin 3-13. Keskialueen puolustuspelaaminen oli tiivistä ja vieraat pääsivät kääntämään peliä isäntien päätyyn tasaisesti sekä pelaamaan kahdesti ylivoimallakin. Parhaat paikat tulivat silti tasamiehistöin. Rempalilla oli maalin oikealta kulmalta hyvä paikka seitsemännellä minuutilla ohittaa Portillo, mutta tämä piti etukulman kiinni. Myöhemmin tasavajaalla pystysyöttö kaiketi Rondbjergilta vapautti yhtäkkiä Brissonin ja Cormierin 2v0-tilanteeseen, mutta Lukasin viimeistely poikittaissyötöstä ei uponnut
- Toisen erän alussa Rondbjerg päätti 3v3-hyökkäyksen laukaukseen Tynanin jaloista. Se ohitti helposti Portillon. Jätön tehnyt Froese ja Denisenko saivat syöttöpisteet. Puolivälissä iltaa sama ketju teki melkein toisen maalin, kun Rondbjerg ja Froese petasivat päädystä avopaikan maalin eteen Denisenkolle, mutta tämä tuhlasi sen. Seuraavassa vaihdossa Saville puolestaan onnistui jotenkin ihmeessä pitämään Fagemon ilmaveivin maaliviivan paremmalla puolella. Hetken päästä Quinney kilautti ylärimaan maalin edestä toisessa päässä Rempalin esityöstä. 0-2 luvut iski taululle 34. minuutilla kuitenkin Froesen ketju. Rondbjerg katkaisi poikittaissyötön omalla sinisellä ja Froese käänsi pelin suunnan nopeasti. Denisenko laukoi 2v1-vastaiskusta itse tarkasti alakulmaan
- Päätöserässä Saville torjui tuplasti enemmän kuin aiemmissa erissä pitäen mm. Fagemon one-timerit yhä rintataskussaan. Froese niittasi tyhjiin viimeisen maalin. Quinney-Rempal kaksikko värkkäsi vieraiden parhaan paikan 3v1-kåännöstä, mutta Portillo ryösti Rempalin takakulmalta Quinneyn lätystä. Ikävää oli se, että Hodgson jyräsi Brabenecin levyksi keskialueella ja tämä loukkaantui
- Tehoketjun ja Savillen lisäksi annan plussan Cormierille, joka oli aktiivinen ylöspäin ja laukoi paljon ranteella maalinedusruuhkaan siniviivasta pienestä sivuttaisliikkeestä vetolinjan avattuaan. Hän otti kiekollista roolia läpi pelin

33/72 HSK vs. Gulls 6-3

Vikman aloitti maalissa. Branenec oli viime pelin tapahtumien vuoksi sivussa, joten Demek nousi kolmosen keskelle ja nelosketjussa Cracknell siirtyi keskelle, kun Primeau tuli katsomosta laituriksi.

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Rempal, Brisson, Denisenko, Benson
+/- Vikman, Bischoff, Sedoff, Chayka, Cormier, Mayo, Ahac, Demek, Primeau, Cracknell, D'Amato, Froese, Rondbjerg
- Geertsen
--

- De Leo avasi hanat ylivoimalla, kun rannari siivestä painui ohi Mayon peiton alakulmaan. Rempal tasoitti niin ikään ylivoimalla tutusta paikasta oikeasta laidasta, kun Stalock ei ollut terävänä pienen kulman kudissa. Johtomaalikin oli YV-kihaus, kun Rondbjerg syötti jalkojensa välistä tolpalta toiselle pakin läpi ja Cracknell luuti kiekon tyhjiin. Tasoitus pelin puolivälissä oli onnekas, kun Traceyn miinuskulmalaukaus kimposi omiin joko Vikmanin patjasta tai Froesen jalasta. Brisson kuitenkin palautti HSK:n nopeasti johtoon laserillaan 2v1-vastaiskusta Stalockin räpyläkäden puoleiseen kulmaan
- Päätöserän alussa Wiebe tasoitti maalin edestä Agozzinon päätypassista. Palomies Geertsen nukkui eikä täyttänyt Demekin jättämää tilaa, kun tämä oli paineistamassa vastustajaa siniviivan tuntumassa. Tiukat pelit kääntyvät usein ylivoimalla suuntaan tai toiseen ja niin oli tälläkin kertaa, kun Denisenko iski voittomaalin rannelaukauksellaan oikealta yläkaarelta etukulmaan ohi Whiten peiton. Ja neljä minuuttia myöhemmin YV toimi jo neljättä kertaa, kun Quinney ohjasi takakulmalta Bensonin nappisyötön verkkoon. Rempal kirjasi kakkossyötön keskilinjan ylittäneestä poikittaissyötöstään Bensonille vasempaan siipeen. Lopussa Primeau paketoi pelin tyhjiin Bensonin ja Mayon syötöistä. Yleinen pelinkuva oli jokseenkin sekava eikä kumpikaan oikein ollut niskan päällä pitkiä jaksoja
- Kahden tehopisteen ukot saavat plussaa kuten komealla laukauksellaan Stalockin yllättänyt Brisson. Tällä oli pari muutakin maalipaikkaa Rempalin poikittaissyötöistä, mutta viimeistelyt oikealta puolelta kilpistyivät veskariin
- Vikman oli alkuun hieman epävarma, mutta päätöserässä hän koppasi hyvin siniviivakuteja ruuhkan takaa eikä antanut reboundeja. Hän oli siis käänteinen Patera

34/72 Calgary vs. Henderson 5-1

Pinard teki AHL-debyytin ja Benson täytti kakkosketjussa ylös kutsutun Denisenkon jättämän aukon. Hickey korvasi Cormsin, joka oli myös ylhäällä. Saville palasi uurnaan.

Brisson - Quinney - Rempal
Rondbjerg - Froese - Benson
D'Amato - Demek - Pinard
Geertsen - Cracknell - Primeau

Bischoff - Sedoff
Ahac - Mayo
Chayka - Hickey

Saville
Vikman

Plussat ja miinukset
++
+
+/- Saville, Hickey, Ahac, Bischoff, Geertsen, Demek, Cracknell, Primeau, D'Amato, Pinard, Rondbjerg, Froese, Benson, Rempal
- Quinney, Brisson, Sedoff, Mayo, Chayka
--

- Parin pelin voittoputki katkesi tylyyn 5-1 tappioon. Wranglers teki maalinsa ensimmäisiin 35 minuuttiin. Ensin Quinney lähti vastaiskussa leikkaamaan keskustaan, mutta menetti kiekon ruuhkabussissa. Noin kokeneen pelaajan olisi pitänyt päättää hyökkäys laadukkaammin. Pettersenin pystysyötöstä Coronato livahti läpi Sedoffin selustaan ja viimeisteli läpiajosta varmasti kämmeneltä. Heti perään ylivoimalla Pettersenin bravuurirannari vasemmasta siivestä painui alakulmaan ohi Mayon peiton. Tämä epäonnistui siis toistamiseen kolmen pelin ajanjaksolla peittämään siipikudin ja siksi omissa soi. Toki Klapka teki loistomaskin Savillelle. Ja jo seitsemän minuutin jälkeen peli oli 3-0. Solovyovin tarkka avaus puhkoi ykkösketjun karvauksen ja pakit jäivät 3v2-tilanteeseen. Coronato jäi auki painottomalle puolelle ja tälle Pettersen antoi loistavan poikittaissyötön, kun Bishop omalla liikkeellään keskikaistaa pitkin maalille avasi syöttöväylän vietyään Mayon mukanaan maalin eteen eikä Ahac saanut kiekolliseen tarpeeksi painetta sisäänviennissä. Tietysti Coronaton one-timer oli vielä huiman laadukas eikä Savillella ollut siihen osaa tai arpaa. Vieraiden ainoa maalipaikka avauserässä tuli poikittaissyötöstä Rondbjergille, mutta veto vasemmasta laidasta kilpistyi Wolfiin
- Kotijoukkueen maalinteon tehokkuus jatkui toisessa erässä. Ykkösketju puolusti toistamiseen surkeasti keskialueella etenkin Brissonin ja Quinneyn osalta. Schwindt livahti kruunuksi kolmosparin välistä karkuun ja veivasi rystyltä kiekon pussiin, mutta ykkösketjulle on annettava miinusta kiekottomasta pelaamisesta ja Quinney tietysti möhli avausmaalissakin. Viidennessä maalissa puolestaan Chayka lahjoitti kiekon omissa Rassellille eikä Savillekaan ihan terävimmillään ollut rystylaukauksessa. Vedot olivat 29-11, joten ihan ansaitusti isännät johtivat, kun ritarien hyökkääminen oli tukkoista tiivistä Wranglersia vastaan. Ilman Savillen vastaantuloja muutamissa puolittaisissa läpiajoissa lukemat olisivat voineet olla vielä rumemmat
- Päätöserässä Rempal kavensi ylivoimalla tutulla tavalla Sedoffin levityksestä. Cormierin ollessa ylhäällä tämä pääsi vaihteeksi ylivoimalle. Koska kyseessä oli sinällään merkityksetön osuma, se ei poista Sedoffilta miinusta avausmaalin tapahtumien vuoksi
- Pinard oli debyytissään melko näkymätön. Pari kertaa hän spurttasi päätykiekon perään, mutta oli tilanteista myöhässä eikä toisaalta hetkellisesti kiekkoon päästessään kyennyt kovin luoviin ratkaisuihin, vaan tyytyi ulkokehällä syöttelyyn. Lisäarvon tuonti alaketjuihin oli olematonta

35/72 Calgary vs. Henderson 1-0 vl.

Vikman oli maalissa. Brisson ja Rondbjerg vaihtoivat ketjuja kuten Cracknell ja Pinardkin, joten nelosessa Primeau siirtyi keskelle.

Plussat ja miinukset
++
+ Vikman
+/- Ahac, Mayo, Hickey, Sedoff, Bischoff, Primeau, Geertsen, Pinard, Cracknell, Demek, D'Amato, Rondbjerg, Froese, Rempal, Quinney, Brisson, Benson
- Chayka
--

- Vikman piti vuorostaan luukut kiinni koko pelin, mutta taipui rankkareilla. 12. minuutilla isäntien ylivoimalla Schwindt nousi kulmasta maalille ja Klapka antoi päädystä seinäsyötön, mutta Vikman otti hyvän kilpitorjunnan rystykutiin. Avauserän lopussa McClain livahti läpiajoon, mutta Vikman pysäytti hänet patjallaan. Chayka-Mayo kaksikko vuoti keskialueella eteenpäin puolustamisessa ja selusta jäi turvaamatta, jonne sitten Stromgren kiekon siirsi. Kakkoserässä Chayka puolestaan koukki itsensä jäähylle keskialueella suunnanmuutosta puolustaessaan Klapkaa vastaan, joten annoin hänelle siksi miinuksen. 4v3-ylivoimalla Coronato tinttasi one-timerin, mutta Vikman vangitsi sen mainiosti syliin antamatta reboundia. Päätöserässä hän pysäytti Klapkan maalin kulmalta kilvellään ja hetken päästä nollasi patjallaan Pettersenin lämärin slotista, kun Hickeyn siirtokiekko kulmasta kohti keskialuetta oli jäänyt vajaaksi ja Wranglers päässyt tekemään riiston hyökkäysalueella. Jatkoajalla puolestaan Vikman nollasi vielä lopussa Coronaton läpiajon ja pilkuissakin hänet ohitti vain längistä Schwindt. Esitys oli kokonaisuudessaan siis erittäin positiivinen pojalta, jonka maskin takaosaan on väritettynä Suomen lippukin
- Toisessa päässä kenttää vieraillakin oli paikka ottaa se voitto, mutta Wolfkin oli iskussa. Ensinnäkin jatkoajalla ensin Benson tuhlasi läpiajon laukoen kilpeen ja sitten heti perään Rempal laukoi yli maalin päästyään nokikkain AHL:n MVP:n kanssa. Varsinaisella peliajalla Rempal tinttasi kertaalleen Mayon pitkästä levityksestä one-timerin syliin ja Mayo itse eräällä alivoimalla pääsi vetopaikkaan maalin edestä, mutta lopputulema oli sama. Avauserässä puolestaan Mayon viivakudista aiheutui rebound. Quinney pääsi Solovyovin sisäpuolelle, mutta suti kiekon vain tolppaan. Ylivoimalla Quinney puolestaan murtautui keskeltä läpi Rempalin seinäsyötöstä, mutta Klapka nosti hänen mailansa viime hetkellä. Nelosketjusta Primeaulla oli yksi tekopaikka slotista, kun kiekko jäi pyörimään Geertsenin menetyksen jälkeen, mutta Wolf torjui kilvellään napakan kudin. Piste kelpasi silti mukaan edellispäivän löylytyksen jälkeen
- Sedoff myllytti ensimmäistä kertaa AHL-urallaan, kun heti ottelun alussa pelin ulkopuolella Bishop taklasi vaihtoaitioiden edessä Bischoffin laitaan eikä Sedi siitä pitänyt. Tappelu sujui voitokkaasti, sillä hän kampesi Bishopin jäihin nujakoinnin lopuksi. Bischoff puolestaan ei avauserän jälkeen enää pelannut, joten sikäli kapteenin puolustaminen oli paikallaan

Kausi jatkuu viikonloppuna tuplapeleillä Admiralsia vastaan. Se on virkistävää vaihtelua ainaisiin oman divisioonan joukkueita vastaan pelaamiseen. Edessä on kiireinen ajanjakso, sillä yhdeksään päivään joukkue pelaa peräti kuusi peliä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
41/82 Colorado vs. Vegas

Thompson oli sairas ja Hillin piti startata, mutta tämä vetäytyikin viime hetkellä, joten Patera oli maalissa ja Saville kutsuttiin ylös. Whitecloud oli yhden huilipelin jälkeen taas kunnossa syrjäyttäen Björnfotin seiskapakiksi. Hyökkäyksessä Amadio oli kipeänä, joten kokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella 11 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa. Cotter nousi kolmosketjun laitaan ja Howden oli paperilla nelossentteri. Korczak palautettiin puolestaan farmiin. Carrierin ylävartalovamma (olkapää?) on leikattu ja häntä tarkkaillaan viikoittain.

Arvosanataulukko
++
+
+/- Patera, Pietrangelo, Martinez, Whitecloud, Hague, Björnfot, McNabb, Cormier, Eichel, Barbashev, Marchessault, Stone, Stephenson, Dorofeyev, Denisenko, Cotter
- Roy, Howden, Kolesar
--

Avalanche rankaisi juuri ennen ensimmäistä erätaukoa ylivoimalla. Roy alempana hyökkääjänä täysin turhaan ennakoi syöttöä laitaan MacKinnonille, kun kiekko oli maalin takana Rantasella. Hänen olisi pitänyt vain laskeutua riittävän alas ja sitoa Nichushkinin lapa, jottei tämä olisi niitannut nelikon keskeltä lötöä pussiin Mikon päätylätystä. Pari peliä aiemmin Roy teki samanlaisen virheen ja nyt siitä on annettava miinusta, kun hän ei ollut oppinut mitään. Toisessa erässä Avs osui taas ylivoimalla. MacKinnon latasi suoraan syötöstä ohi maalin. Rantanen kamppaili päädystä kiekon maalin eteen läpi Haguen, joka tuurasi jäähyllä ollutta McNabbia Pietrangelon parina. Howden puolestaan teki royt eikä sitonut Nichushkinin lapaa, jolloin tämä pääsi rauhassa painamaan kiekon sisään maalin edestä toistamiseen. Päätöserän puolivälissä Howden-Roy-Kolesar kolmikko ei puolestaan päässyt omista millään pois. Kolesarin rystypurku jäi siniviivaan ja O'Connorin kaaliperhonen Haguen lavan kautta upposi yläkulmaan Pateran harottua tyhjää. Lopputulos 3-0 tarkoitti kuudetta perättäistä vierastappiota ja viidettä nollille jäämistä tällä kaudella. Kauden 21-22 "ennätykseen" on matkaa enää kaksi peliä, jolloin Vegas jäi ilman maalia seitsemästi runkosarjassa. Maalinteon tehokkuus, missä olet?

Viime kohtaamisessa kauden alkupuolella Avalanche piti pelin alla jatkuvasti kolme pelaajaa karvaten 1-1-3:lla eivätkä puolustajat haukkailleet hyökkäyssiniviivassa, vaan peruuttivat ajoissa. Vasta tappioasemassa sen puolustajat alkoivat pinchaamaan aktiivisemmin, mutta pelisuunnitelmana oli tuolloin alkuun pysäyttää keskialueella Vegasin vahva suorahyökkäyspelaaminen. Eikä kotijoukkue silloin kovin hyvin keskialueen yli päässytkään. Nyt kotipelissä kuitenkin Colorado oli alusta asti aggressiivisempi karvauksessaan. Samalla se avasi Vegasille tilaa ylittää keskialue helpommin, jos toteutus vain pelasi paineen alta lähdöissä. Heti avausvaihdossa toteutus oli kunnossa, kun Barbashev jatkoi vasemmasta laidasta puolustajan siirtokiekon pistelinjalle vauhtiin Eichelille. Makar pinchasi myöhässä vastaan eikä H3:n varmistuskaan ollut kunnossa, joten Vegas sai heti 2v1-hyökkäyksen, jollaisia se ei kotipelissään siis Coloradoa vastaan saanut pelin ensimmäisellä puolikkaalla ollenkaan. Eichel laukoi itse vasemmasta laidasta, mutta Toews blokkasi kudin mailallaan. 14. minuutilla yhtä lailla Toews vuorostaan pinchasi myöhässä kohti Stonea, joka sai jatkettua siniviivan kulmasta kiekon pistelinjalle Dorofeyeville. Ja toistamiseen Avalanchen H3 ei ehtinyt varmistamaan ajoissa ja Vegas pääsi 2v1-tilanteeseen, mutta Pavel laukoi itse seinille. Ylivoiman Vegas kuitenkin sai, kun Toews kampitti Stonen tämän syötön jälkeen. Toiseen erään Avalanche sai korjattua kuitenkin varmistukset kuntoon eikä Vegas päässyt enää samaan malliin ylittämään keskialuetta tutulla avausmallillaan, vaan tasavoimaiset hyökkäykset kuihtuivat keskialueella tai viimeistään hyökkäyssiniviivan jälkeen. Poikkeuksena oli 27. minuutti, jolloin 3v3-hyökkäyksessä Cotterin tarkka poikittaissyöttö vasemmasta kulmasta löysi painottomalta puolelta Howdenin, mutta tämä latasi läheltä tolppaan avopaikasta. Tuo oli Vegasin paras maalipaikka ja senkin tuhlaamisesta Howdenille koituu miinus 2-0 maalin osasyyllisyyden lisäksi.

Ylivoimalla oli joitain tekopaikkoja pelin aikana. Viidennellä minuutilla Cormier laukoi vasemmasta laidasta patjaan ajauduttuaan sinne aloituksen jälkeen. Pidin kyllä hänen operoinnistaan taas ykkösylivoimassa. Syötöt olivat teräviä ja hän oli toisinaan jatkuvassa liikkeessä hyökkäysalueella sopeutuen Cassidyn sisäänajamaan paikkojen vaihtamiseen ja vastustajan alivoiman sekoittamiseen. Päätöserässä puolestaan Stone ja Marchessault laukoivat perätysten patjaan hyviltä paikoilta. Kakkosviisikossa Pietrangelo oli viivassa, Dorofeyev vasemmalla, Denisenko oikealla, Roy keskellä ja Barbashev maskissa. Dorofeyevin yksi rannelaukaus kakkoserässä vasemmasta laidasta logoon jäi mieleen, muttei juuri muuta. Denisenko oli ylöstuontivastuussa kuten Silver Knightsissa ja pystyi kuljettamaan kiekon vauhdilla yli keskialueen, mutta siniviivan murtamisen jälkeen syöttövalinnat olivat vääriä eikä kuvion rauhoittaminen esim. avauserässä onnistunut siten kuin hän on siihen pystynyt farmissa, jossa aikaa on enemmän. Tuollaisissa pienissä jutuissa ero vaatimustasossa AHL:n ja NHL:n välillä näkyy hyvin.

Tasaviisikoin Vegas haki enimmäkseen kaaoskiekkoja maalille, jos se pääsi hyökkäysalueelle, koska puolustajilla oli tilaa siniviivassa. Avalanchen alakolmio vartioi tiukasti Vegasin hyökkääjiä iholta ja laituritkin olivat ajoittain melko matalalla aloitusympyröiden sisässä. Syvyydessä Vegasin hyökkääjillä ei ollut taitoa voittaa omia pienen tilan 1v1-tilanteita, vaan mieluummin he pysyivät turvallisesti kiekossa ja pudottivat sen sitten tyhjään tilaan siniviivaan, mutta viivakudeissa tukitoimet olivat puutteellisia ja siksi Georgiev selvisi melko helpolla.

Vastaiskuista jäi puolestaan mieleen yhdeksännen peliminuutin tilanne, jossa Cormier teki erinomaisen stopin omalla alueella taklaamalla laidan vieressä! Vastaiskusta Marchessault laukoi slotista Johnsonin lavan kautta yli maalin. Tuo oli kuitenkin rohkaiseva suoritus Cormsilta ajatellen hänen NHL-tulevaisuuttaan, koska pienikokoisena puolustajana tilannekovuus omissa ei ole hänen vahvuuksiaan. Cormieriin liittyen hän suoriutui myös paineen alla pari kertaa briljantisti. Neljän minuutin jälkeen hän esimerkiksi pyörähti näyttävästi oman maalin takana O'Connoria vastaan ja syötti sitten tutun napakasti keskialueella laiturin lapaan. Samoin 28. minuutilla Nichushkinin karvausta vastaan Cormier kierähti ongelmitta rystypuolelle ja avasi Stephensonin lapaan, mutta tämän haltuunotto oli keskiympyrässä kehno, joten hyökkäys kuoli siihen. Toisaalta sitten McNabbin ja Cormierin ollessa jäällä Avalanche sai aikaan pisimmät kulmarallinsa kakkoserässä. Ei niissä minusta suurta hätää ollut, koska Colorado roiski laukauksia laidoista, mutta ehti kuitenkin aina ensin irtokiekkoihin ja väsytti siten Vegasin viisikkoa.

Patera oli neutraali. Hän otti tukun hyviä torjuntoja, mutta pari kertaa myös oli niin ulkona maalistaan reboundeissa, että vain Avalanchen tuhlailu maalin kulmalta pelasti vieraat. Junnumaista höntyilyä, sanoisinko. Jossain määrin tuli mieleen Tomi Karhunen, joka kymmenkunta vuotta sitten Kärpät-uransa alussa ylipelasi tilanteita aika paljon. Kolmannella minuutilla Patera torjui ensi kertaa, kun Cogliano laukoi kilpeen oikeasta laidasta. Sitä edelsi onnistunut jatkokarvaus dumppauksen jälkeen. Avauserässä Colorado varsinkin harrasti aika paljon suoraviivaista selustaan pelaamista ohi Vegasin 1-2-2:n. Yhdeksännellä minuutilla kuitenkin se meni pelaamalla keskeltä läpi, kun O'Connor pelasi seinän Coltonille ja tämä pääsi karkuun Whitecloudin ja Björnfotin välistä aivan liian helposti, mutta Pateran patjavenytys piti lukemat maalittomina. Hetken päästä Pietrangelo oli ensimmäisenä päätykiekossa ja löi sen ränniin, mutta Marchessault ei ehtinyt paikalleen siniviivan kulmaan jatkamaan kiekkoa keskialueen puolelle, joten paine jäi omiin. Malinski laukoi siniviivasta patjaan ja rebound melkein tuli Kivirannan lapaan maalin edessä. 16. minuutilla puolestaan Denisenkon epäonnistuneen sisäänviennin jälkeen peli kääntyi ja Kiviranta haki alivoimamaalia Olofssonin poikittaissyötöstä, mutta Patera venyi taas kiekon eteen. Minuutti ennen taukoa puolestaan Stephenson ei suojellut keskustaa riittävän tarkasti ja viivakudin jälkeiseen reboundiin ehätti keskustassa ensin MacKinnon, joka syötti vielä maalin kulmalle Drouinille. Patera oli juuri tuolloin reippaasti ulkona maalistaan, mutta Drouin ei saanut kiekkoa tyhjiin, vaan näytti siltä, että hän haki vielä poikittaissyöttöä Rantaselle jostain syystä jäitä pitkin, vaikka maali oli apposen auki.

26. minuutilla Rantanen vapautui jäähyltä 2v1-hyökkäykseen, mutta laukoi patjaan oikeasta laidasta. Hyvin Patera tuli vastaan peittämään kulmat. Kolme minuuttia myöhemmin keskialueen nopeasta käännöstä Nichushkin livahti Cormierin selustaan, mutta nosti kiekon rystyltä kilpeen. Tuo oli yksi osoitus siitä, että toisessa erässä Vegasin hyökkäysvarmuus hiipui, kun Colorado sai kiekottoman tekemisensä hiottua tarkemmaksi. Samassa vaihdossa Cormier ehti ensin päätykiekkoon ja siirsi sen ränniin, mutta vuorostaan Roy vuoti siniviivan kulmassa eikä saanut kiekkoa ulos. Siniviivasta lähti heti laukaus, jonka Patera sylki eteensä. Cormier ei ehtinyt maalin takaa ajoissa maalin eteen sitomaan MacDermidia, joka kuitenkin Vegasin onneksi nosti kiekon rystyltä yli puolityhjän maalin. Voi todeta, että Coloradon aktiivisempi pelisuunnitelma toimi, kun puolustajat saivat pinchauksillaan estettyä mukavan määrän Vegasin hyökkäykseenlähtöjä eritoten kahdessa viimeisessä erässä.

Kakkoserän lopussa Patera oli taas paremmin tilanteissa mukana torjuen perätysten Rantasen ja Coltonin laukaukset poikittaissyötöistä. Ensimmäisen syötön tarjoili MacKinnon purjehdittuaan vauhdilla hyökkäysalueelle. Vegasin pakka alkoi hajota toisessa erässä niin, että laidoista Colorado pääsi entistä useammin vyörymään sisään, kun alin taso vaihteeksi valui vähän liikaa eikä keskimmäisestä tasosta tullut riittävästi sivupainetta Avsin hyökkääjiin.

EDIT:

Koska runkosarja on puolivälissä, on hyvä hetki koostaa talteen tämänhetkinen arvosanataulukon tilanne:

Arvosanataulukko runkosarja 2023-2024, 41/82 ottelua

Karlsson 38gp +++++++++++++++++-++ = +18
Eichel 41gp +++++++++++++++++-+-+ = +17
Stone 41gp +++++++++++++++ = +15
Marchessault 41gp ++++++++++++-++ = +13
Cotter 41gp ++++++-++++++- = +10
Roy 32gp +++++++++-++- = +9
Barbashev 41gp ++++-+++++ = +8
Amadio 39gp ++++++++-+ = +8
Howden 39gp +++++++-++- = +7
Dorofeyev 21gp ++++++ = +6
Carrier 33gp -+++++++ = +6
Kolesar 38gp +++++--+- = +3
Stephenson 37gp +++++---+++-- = +3
Rondbjerg 6gp ++ = +2
Denisenko 3gp = +0

McNabb 41gp +++++++-++-+ = +8
Theodore 20gp +++++++ = +7
Hutton 31gp +-++++++ = +6
Whitecloud 26gp -++++++-+ = +5
Korczak 15gp +++++ = +5
Pietrangelo 36gp +-++++-+-+ = +4
Martinez 24gp +++-++ = +4
Hague 33gp +-+--+-+++- = +1
Cormier 2gp + = +1
Björnfot 2gp + = +1
Pachal 17gp -+--- = -3

Hill 15gp ++++-+ = +4
Thompson 24gp ++++----+ = +1
Patera 5gp -- = -2

Plussat per ottelu -tilasto

Cormier +0,50
Björnfot +0,50
Karlsson +0,47
Eichel +0,41
Stone +0,37
Theodore +0,35
Korczak +0,33
Rondbjerg +0,33
Marchessault +0,32
Dorofeyev +0,29
Roy +0,28
Hill +0,27
Cotter +0,24
Barbashev +0,20
Amadio +0,20
McNabb +0,20
Whitecloud +0,19
Hutton +0,19
Carrier +0,18
Howden +0,18
Martinez +0,17
Pietrangelo +0,11
Stephenson +0,08
Kolesar +0,08
Thompson +0,04
Hague +0,03
Denisenko +0,00
Pachal -0,18
Patera -0,40

Sekalaisia huomioita:

- Plussatilaston kärkikaksikko ei yllätä. Karlsson ja Eichel saivat syyskauden ainoat miinuksensa samassa matsissa Carolinassa, jossa he vuotivat alivoimalla. Muutoin ei ole paljoa valittamista ollut. Yleensä mallini parhaat hyökkääjät keräävät plussaa noin 0,40 yksikköä per matsi ja tuo kaksikko on ylittänyt sen tahdin
- Stone on ainoana saanut kahdesta eri matsista tuplaplussat. Varsinaisia ohipelejä, joissa hän olisi ollut selkeästi negatiivinen omalle joukkueelleen ei ole ollut tai sitten hän on paikannut joitain virheitä muilla tavoin
- Stephensonille ei tällä hetkellä tekisi mieli tehdä jatkosopimusta, vaikka hän on 20 pelin kuivan kauden jälkeen saanutkin taas osittain pelistä kiinni paremmin viimeisen kuukauden aikana. Viime kauden puolivälissä hänen plussalukemansa ottelua kohden oli jo mainittu +0,40, mutta nyt se on suorastaan romahtanut +0,03:een
- Barbashev on puolestaan elänyt Eichelin ja Stonen kanssa pelaamisesta. Muutoin tuotanto on jäänyt vähiin. Toki viime runkosarjaan peilaten taso ei ole juuri laskenut, kun kevään peleistä keskiarvo oli +0,26 ja nyt se on +0,20
- Cotter on vakioinut tasonsa saaden plussaa joka neljännestä pelistä kuten viime kaudellakin. Royn syyskausi on puolestaan ollut hieman viime vuotta parempi. Dorofeyevin keskiarvo peliä kohden on puolestaan pudonnut vain kymmenyksen tulikuumasta keväästä. Sekin on hyvä suoritus
- Viime kaudella tähän aikaan kokoonpanossa oli käynyt 10 eri puolustajaa ja nyt niitä on yksi enemmän, joten sikäli tilanne ei hirveästi eroa viime kaudesta. Pachal on ollut heikoin lenkki silmätestissä eikä se yllätä
- Puolustajista Theodore ja McNabb ovat olleet onnistujia ja se näkyy taulukossakin. Theodorea on ikävä tällä hetkellä, kun peli sakkaa. Hän on matkalla henkilökohtaiseen plussat per ottelu -ennätykseensä, kun yleensä lukema on seilannut +0,20-0,30 välissä ja nyt se on +0,35
- McNabb on puolestaan jaellut ylöspäin mukavia peliä avaavia passeja ja ollut yksi joulukuun puoliväliin saakka toimineen alivoiman luottohevosista. Hän on yleensä saanut plussan noin joka kymmenennestä pelistä, mutta nyt tahti on tuplaantunut (+0,20)! Sisäisen pörssin yhdeksäs sija (2+14=16) tietysti auttaa, kun hän on käytännössä sivunnut ritariuransa piste-ennätystä jo puolivälissä sesonkia
- Hague on hyvän pudotuspelikevään jälkeen palannut runkosarjamoodiinsa eli otteet yhä ailahtelevat turhan paljon. Joitain erinomaisia pelejä seuraa matseja, joissa tulee yksilölepsuksia. Whitecloud on sentään saanut hiljalleen koneet käyntiin viimeisen reilun kuukauden aikana
- Martinez on ollut yllättävän solidi verrattuna playoffeihin, joissa hän teki henkilökohtaisia virheitä ja sai minulta rapaa. Korczakin tasaisuus ja virheettömyys on ollut myös positiivinen juttu ja Huttonkin on stuntannut kiitettävästi
- Pateralla ei vain riitä. Thompson aloitti hyvin, mutta viimeinen kuukausi on ollut hankala. Hillille ei ole katastrofimatseja sattunut kuin yksi, mutta terveenä pitäisi pysyä. Hassua, että viime kauden puolivälissä hänellä oli tismallaan sama määrä pelattuja matseja eli 15 kappaletta kuin nyt. Silloinen plussalukema oli +2 eli eteenpäin on menty parin plussan verran
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Theodore 20gp +++++++ = +7
McNabb 41gp +++++++-++-+ = +8
Hutton 31gp +-++++++ = +6
Hauskaa, että suosikkisi Theo pääsee McNabbin edelle listauksessa, vaikka hänellä on vähemmän plussia +/- tilastossasi!

Kiitos taas erinomaisista analyyseistäsi. Eilisen Colorado-ottelun näin telkkarista, enkä ole juurikaan eri mieltä mistään. Kovin oli Vegasin peli taas haluttoman näköistä pakkopullaa. Liekö masu nyt sitten täynnä Stanley Cupin hunajaa...Avseilla oli puolestaan sellainen meininki ja yritys päällä, jota toivoisin Kultaritareidemme ylläpitävän.

Cormier on puolestaan minun suosikkipojuni, joten kiitos ylistävistä sanoista hänen kohdallaan.

Jotenkin Marchy ei ole ollenkaan pelin ytimessä, vaan surffailee vain mukana joukon jatkona.

Toivottavasti tuo lähestyvä All-Stars breikki viimeistään herättäisi Vegasin joukkueen Ruususen unestaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Hauskaa, että suosikkisi Theo pääsee McNabbin edelle listauksessa, vaikka hänellä on vähemmän plussia +/- tilastossasi!

Kiitos taas erinomaisista analyyseistäsi. Eilisen Colorado-ottelun näin telkkarista, enkä ole juurikaan eri mieltä mistään. Kovin oli Vegasin peli taas haluttoman näköistä pakkopullaa. Liekö masu nyt sitten täynnä Stanley Cupin hunajaa...Avseilla oli puolestaan sellainen meininki ja yritys päällä, jota toivoisin Kultaritareidemme ylläpitävän.

Cormier on puolestaan minun suosikkipojuni, joten kiitos ylistävistä sanoista hänen kohdallaan.

Toivottavasti tuo lähestyvä All-Stars breikki viimeistään herättäisi Vegasin joukkueen Ruususen unestaan.
Oho, McNabb oli epähuomiossa Theodoren alapuolella. Nyt se on korjattu. Mitä tulee tämänhetkiseen tilanteeseen ja pakkopullamaisuuteen, kuuntelin SinBin.vegasin uusinta podcastia ja siinä Ken nosti esiin sen, että Cassidyn joukkueet kaudesta toiseen aloittavat vahvasti tai melko vahvasti, sitten seuraa vaihe, jossa pisteprosentti on 50%:n tuntumassa ja lopuksi taas joukkue piristyy. Niin oli viime kaudellakin ja sama on nyt toistumassa. Viime kaudella Vegas pelasi erään pätkän kauden keskivaiheilla 16-16-4 ja tällä kaudella saldo oli hiljattain 12-12-4. En nyt jaksa tarkistaa, että mistä päivämäärästä tuo alkoi, mutta silloiseen nykyhetkeen se oli laskettu. Eli en olisi vieläkään huolissani tilanteesta. Eiköhän tähdistötauon jälkeen tapahdu piristyminen. Jos sellaista ei ennen runkosarjan loppua kuitenkaan tapahdu, sitten olisin epäilevä playoffmenestyksen suhteen. Samaisen podcastin mukaan Theodoren pitäisi olla kunnossa ehkä tammikuun lopussa, mutta Karlssonin paluussa saattaa kestää vielä yli kuukausi. Tuo tieto ei kuitenkaan ollut täysin vahvistettu.

42/82 Vegas vs. Boston

Thompson oli riittävän terve ja aloitti maalissa. Saville avasi luukkua, koska Patera otti osumaa Colorado-pelissä. Hill ei tuntenut itseään vielä 100%:ksi, joten siksi hän ei palannut vielä tähänkään otteluun. Korczak ja Rondbjerg kutsuttiin ylös ja Cormier-Denisenko kaksikko palasi alas. Kaedan otti paluupelissään kuukauden tauon jälkeen paikkansa McNabbin rinnalta. Rondbjerg oli nelosen laidassa Howdenin ja Kolesarin kanssa, kun Amadiokin oli tullut pelikuntoon ja tuli kolmosketjuun Cotterin ja Royn vierelle. Kärkiketjuissa Stone ja Marchessault vaihdettiin vaihteeksi päittäin, joten joulukuussa toiminut Barbashev-Eichel-Stone kolmikko oli taas yhdessä kuten Dorofeyev, Stephenson ja Marchessaultkin.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Marchessault, Eichel, Stone, Hague, Martinez, McNabb, Korczak
+/- Pietrangelo, Whitecloud, Barbashev, Stephenson, Dorofeyev, Cotter, Roy, Amadio, Howden, Kolesar, Rondbjerg
-
--

Viides ylivoima katkaisi maalittoman ajanjakson päätöserässä. 122:41 oli seurahistorian kolmanneksi pisin kuiva kausi. Stonen jatkokarvaus esti purun oikeassa laidassa, ykkösylivoimaan tähän peliin noussut Barbashev pudotti kiekon viivaan, myös uusi kasvo Martinez levitti nopeasti Marchessaultille ja tämän syötöstä maalin eteen liikkunut Eichel ohjasi johtomaalin Swaymanin läpi. Bruins tasoitti päätöskympillä. Eichelin aloitusvoitosta McNabb otti kiekon ja purki maalin takaa kohti siniviivan kulmaa, mutta syöttö oli turhan vaikea ja kova, jotta Dorofeyev olisi saanut jatkettua sen keskialueelle. Paine jäi omiin ja Grzelzykin laukaus muutti suuntaa Martinezista. Jatkoajalla kuitenkin Pastrnak lepsuili keskialueella sallien 2v1-hyökkäyksen omiin. Stonen syötöstä Pietrangelo lapioi kiekon tyhjiin takatolpalta. Melko tasaisesta kiekkopelistä kaksi pistettä jäi kotijoukkueelle, joka oli hävinnyt neljä edellistä kotipeliään Bostonille.





Thompson oli maalissa hyvä. Heti avausminuutilla hän ryösti Pastrnakin hanskallaan, kun tämä veivasi Pietrangelon vipuun ja pääsi nokikkain hakemaan rystyratkaisua. Pietrangelo ei loista 1v1-puolustamisessa, jos hänen pitää puolustaa vähäänkään isompaa tilaa ja tuossa niin kävi, kun tuki oman sinisen suojelussa oli hyökkääjiltä vähän puutteellista eikä etäisyyskontrolli ollut ihan hanskassa kokeneella varakapteenilla. 13. minuutilla nelosketju juuttui puolestaan omiin. Heinen hakeutui noppavitosen sisään ja sai syötön oikeasta kulmasta oikea-aikaisesti, mutta nopea kuti yhdellä kosketuksella meni ohi takakulman Howdenin jättämästä tilasta. Pari minuuttia myöhemmin Coyle syötti päädystä mailaviidakkoon maalin eteen, mutta DeBrusk pääsi kokeilemaan rystyltä Thompsonin ohitusta. Tämä otti kuitenkin mainion reaktiotorjunnan. Kakkoserä oli hiljainen ja uhkaavin tilanne oli Beecherin laukaus vastaiskun päätteeksi toisesta aallosta yli maalin. Päätöserän puolivälissä Cotter puolusti hyvin alaspäin ja tukki omalla sinisellä vastaan ajaneen Haguen selustan ehtien ensimmäisenä siirtokiekkoon, mutta sitten kun hän lähti kiertämään omaa maalia, kiekko karkasi lavasta kohti Thompsonia. Tämä oli hereillä ja torjui mailallaan Cotterin "laukauksen" eteensä. Geekie pääsi kokeilemaan paluukiekosta, mutta senkin LT nollasi. Pari minuuttia ennen loppua puolestaan Zacha sai lapaa väliin Lindholmin ohjuriin, mutta LT työnsi patjansa alakulman tielle eikä sen perään Pastrnakin laukaus slotista onnistunut myöskään. Mutta joo, lähitorjuntakavalkadista Thompson ansaitsi plussan.

Vegasin alku peliin oli vahva. Se sai kohtalaisen nopeasti poikki Bostonin pyöritykset ja pääsi vastaiskuista siirtämään painopisteen toiseen päätyyn, jossa se itse mylläsi muutamia pitkiä hyökkäyksiä. Swayman piti vieraat elossa, kun vedot kohti maalia olivat 7-2. Kelasin melko nopeasti pelin läpi, kun Boston tuskin playoffeissa vastaan tulee ja siten se on melko epärelevantti vastustaja Vegasille, mutta silläkin näytti olevan coloradomainen 1-1-3/2-3 karvaus. Erona oli se, että Bostonin viisikon etäisyydet olivat suuremmat ja se mahdollisti Vegasille melko vaivattoman tavan tulla pois omista, koska kahden ylimmän karvaajan ja alakolmikon väliin jäi usein iso tila, johon sentteri pystyi hakemaan kiekon vauhtiin lapaansa ja ylittämään sitten keskialueen vauhtieron turvin tai ainakaan dumppaamaan kiekon hyvällä ajoituksella toiseen päätyyn. Coloradohan silloin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Vegasia vastaan kokeili samanlaista "peruuttelevaa" 1-1-3:a, mutta Bostonin alakolmikko jäi kuitenkin sen verran etäämmälle, että se ei saanut suorahyökkäyksiä keskialueella katki alakolmikkonsa voimin läheskään yhtä tehokkaasti kuin Colorado omalla visiitillään Vegasissa.

Kolmannella minuutilla Kolesar vei kiekon sisään vasemmasta laidasta ja jätti sen Rondbjergille, joka jatkoi kiekon maalin eteen, mutta Howdenin ohjuri jäi puolittaiseksi. Minuutin päästä Eichel karvasi kiekon takaisin siniviivan tuntumassa ja Barbashev laukoi heti vasemmasta ympyrästä. Stone huitoi paluukiekon ilmasta maalin oikealta kulmalta ohi kehikon. Viidennellä minuutilla puolestaan Roy hidasti pelin sisäänvientinsä jälkeen ja poimi Haguen painottomalta puolelta. Tämän lämärin Swayman torjui patjallaan eteensä ja Roy oli päästä sijoittamaan paluukiekon etukulmasta sisään, mutta lapa tärisi hieman eikä haltuunotto onnistunut kunnolla, jotta hän olisi saanut ajoissa vedon aikaan. Minuutti tuon jälkeen puolestaan Dorofeyev nosti vastaiskun jalalla toiseen päätyyn oikeaa laitaa pitkin, jarrutti, jätti kiekon Korczakille, tämä lämäsi vastakiekon takapatjaan ja reboundissa oli Marchessault, mutta Swayman otti komean tuplatorjunnan ponttoonillaan. 11. minuutilla puolestaan Marchessault möyri päädyssä kera Dorofeyevin ja löysi varmistavan hyökkääjän Stephensonin, joka ui maalin eteen tyhjään tilaan. Passi tuli jämptisti lapaan ja Frederic jäi väärälle puolelle Chandleria, mutta Swayman otti yhden unelmapelastuksen lisää. Viisi minuuttia tuosta ja ylivoimalla Marchessault pääsi keskeltä karkuun Eichelin syötöstä. Rystylaukaus kilpipuolelle ei sekään uponnut. Muutoksena tähän peliin muuten sekä Martinez että Barbashev olivat ykkösylivoimassa.

Kakkoserässä Amadio pysäytti yhden purun siniviivan alla, Roy syötti heti vasempaan laitaan ja Cotter päätti nopean käännön rannariin, joka sekin oli tulokseton. Parin minuutin päästä ylivoimalla Marchessault syötti poikittain halki keskilinjan siivestä toiseen, mutta Stephensonin rannelaukaus vasemmalta puolelta kilpistyi sekin torsoon. Kakkoserässä sekä Eichel että Stone putosivat sivuun perätysten, joten tuolla ylivoimalla sitten Stephenson ja Roy stunttasivat ykkösylivoimassa ja kakkosylivoimassa olivat Pietrangelo, Korczak, Cotter, Dorofeyev ja Amadio, mutta onneksi sekä Eichel että Stone palasivat kuitenkin askiin. Eichel sanoi, että luistimen terän irrottua hän tunsi jotain kropassaan ja kävi tarkistuttamassa sen kopissa. Stone puolestaan sai Lindholmin purun ranteeseensa ja palasi päätöserään askiin. Ja onneksi he palasivat, koska he olivat mukana Vegasin maaleissa saaden siksi plussaa tekopaikkoja järjestelleen Marchessaultin lisäksi. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua puolestaan Swayman venyi vielä kertaalleen, kun Eichel laukoi ensin lujan rannarin transitiosta pakin jaloista ohi maalin, mutta Vegas voitti irtokiekon ja se pelattiin viivaan Pietrangelolle, jonka vedon Swayman potki patjallaan eteensä Barbasheville, joka vei kiekon vähän sivuun ja yritti sitten viimeistelyä puolityhjään maaliin, mutta jostain kummasta Swayman vielä nosti toisen jalkansa kiekon tielle.

Martinez oli melko jämäkkä ja erheetön minusta ollen mukana avausmaalissakin. Hänen syöttönsä ylivoimalla olivat ihan laadukkaita muutenkin esim. keskialueella sisäänvientien yhteydessä, kun jättöjen sijaan hän välillä avasi suoraan Eichelille lapaan laitaan. Hague puolestaan oli minusta melko vahva laitojen lähellä ja haki päätykiekkoja melko ongelmitta. Hän laittoi kroppaa likoon, joten olkoot hänen plussansa vähän mutuillen annettu silmätestin perusteella. Jotenkin vain tykkäsin hänen fyysisyydestään ja oman siniviivan suojelusta. Pietrangelolle ei voi plussaa antaa voittomaalista huolimatta, kun hän lahjoitti avopaikan heti avausvaihdossa ja tarvitsi Thompsonin apua tilanteesta selviämiseen kuivin jaloin.

Alivoima toimi mallikkaasti, joten erikoistilanteiden voittaminen oli yksi voiton avain. Kun Eichel oli poissa kakkoserässä, Rondbjerg pelasi jopa ykkösalivoimaa Royn kanssa ja tuplasi sitten vielä hetken päästä Eichelin parina. Howdenin ja Stephensonin kemiat toimivat myös lyhyellä otannalla, kun Stonekin oli sivussa jonkin aikaa. Hague puolestaan pelasi päätöserässä yhden hyvän AV-vaihdon, joka jäi mieleen. Thompson liukui ajoissa Pastrnakin one-timerien tielle pitäen torjunta-asentonsa koossa ongelmitta. Korczak puolestaan palasi askiin mukavan näkymättömästi. Paineen alta lähdöissä ei tullut virheitä ja McNabbin kanssa ollessaan jäällä he dominoivat maaliodottamasuhdetta 81-prosenttisesti. Siksi palkitsen tuonkin kaksikon plussalla. Jotain Cassidyn luotosta Korczakiin nykyään kertoo se, että hän nosti tämän kokoonpanoon ilman pelituntuman hakua AHL:stä. Luulen, ettei Korczak välttämättä enää esiinny Silver Knightsissa ollenkaan, jolleivat kaikki puolustajat ole sitten yhtä aikaa terveinä, kun waivervapaana kaverina Korczakin voi ongelmitta pudottaa alas.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
36/72 Silver Knights vs. Admirals 0-2

Myös pikkuritarien kausi saavutti puolivälin. Saville palautettiin alas ja hän torjui kiekkoja. Morelli palasi sopivasti kokoonpanoon Rondbjergin paikalle ja Denisenkon paluu pudotti Pinardin pois kokoonpanosta. Tämä lähetettiinkin jo Ghost Piratesiin.

Brisson - Quinney - Rempal
Morelli - Froese - Denisenko
Benson - Demek - Cracknell
Geertsen - Primeau - D'Amato

Bischoff - Sedoff
Ahac - Cormier
Chayka - Mayo

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Cormier, Mayo
+/- Saville, Chayka, Ahac, Bischoff, Sedoff, Geertsen, Primeau, D'Amato, Cracknell, Benson, Demek, Morelli, Froese, Denisenko, Brisson, Quinney, Rempal
-
--

- Seurahistorioiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-2. Voittomaalissa McKeown pinchasi hyvin siniviivasta vastaan estäen Brissonin kunnollisen purun Ahacin ja Cormierin voittaman päätykiekon jälkeen. Paine jäi omiin, Foudy nousi päädystä esiin ja kääntölaukaus maalille oikeasta laidasta ruuhkan läpi livahti ohi Savillen, joka oli melko syvällä maalinsa sisällä, pahus. Päätöserän alussa ylivoimalla puolestaan Grossin rannari tuli Chaykan peiton läpi sen verran pahasti, etten siitä Savillea syytä. Enkä Chaykallekaan anna miinusta, koska ei alivoimalla olo hänen syytänsä ollut
- Saville selvisi avauserässä kuudella torjunnalla tullen kahdesti vastaan ajoissa ja torjuen kaistalaukaukset patjallaan. Kakkoserän alussa hän reagoi hyvin O'Reillyn paluulaukaukseen maalin edestä Livingstonen viivalämärin jälkeen. Päätöserässä L'Heureux puolestaan katkaisi keskustassa avauksen ja laukoi nopeasti, mutta Saville oli terävänä. Yhden lähitorjunnan hän myös otti päätypassin jälkeen naamansa edestä. Viisikkopuolustaminen oli melko hyvää, joten siitä voitto ei jäänyt kiinni. Paineen alta lähdötkin Admiralsin dumppausten jälkeen toimivat voittomaalia lukuun ottamatta
- HSK:lla oli omat paikkansa. Viidennellä minuutilla keskialueen käännöstä Brisson vei kiekon sisään ja levitti Quinneylle, jonka rystysyöttö poikki kentän löysi Rempalin, mutta Askarov liukui pienen kulman one-timerin eteen vaivatta. 14. minuutilla Mayo piti punaviivan kiinni ja käännöstä Froese ohjasi kiekon keskikaistalta ylärimaan Morellin syötöstä oikeasta laidasta. Minuutin päästä Cormier tuli paineen alta jalalla erinomaisesti keskialueelle saakka ja syötti laitaan Quinneylle, joka murrettuaan sinisen löysi keskeltä Rempalin, mutta tämän surkea haltuunotto esti laukauksen hyvästä paikasta. Toisessa erässä ylivoimalla BB laukoi ranteella tulisesti vasemmasta laidasta kohti takakulmaa, mutta Askarovin kilpi oli tiellä. Hetken päästä tasaviisikoin Rempal syötti päädystä maalin eteen, mutta Quinney laukoi niukasti ohi vasemman tolpan. Isännillä oli hyviä pitkiä hyökkäyksiä keskimmäisessä erässä, mutta sikari jäi sytyttämättä. Ytimeen pääsy oli hankalaa eivätkä kaaoskiekot siniviivasta tai ulkokehäkudit yllättäneet Askarovia. Päätöskympillä Sedoffin levityksestä Bischoff nousi vasenta laitaa pitkin vetopaikkaan, mutta kilautti tolppaan. Samassa vaihdossa myös Brisson osui rautaan Mayon oikean laidan rannelaukauksen reboundista. Puolustajien extra-aktivointikaan hyökkäysalueella ei siis auttanut maalinteossa, vaan joukkue jäi nollille toisessa pelissä putkeen, vaikka vedot olivat 34-21. Quinneyn ketjulla oli eniten aihioita, mutta annan plussat silti Cormierille ja Mayolle. Ensin mainittu oli aktiivinen tosiaan ylöspäin ja vaikutti saaneen itseluottamusta NHL-komennuksestaan. Mayo puolestaan oli jämäkkä kiekottomana ja tarjosi pari väläystä hyökkäysalueellakin
- Pelin alussa Geertsen joutui pudottamaan hanskansa, kun Gravel puolusti Kemellia. Cormier tökkäsi oman alueen kulmasta kiekon eteenpäin laitaa pitkin kohti Geertsenia, mutta Kemell H3:na puolusti eteenpäin yrittäen pitää paineen hyökkäysalueella ja pääsikin väliin syöttöön vasemmassa laidassa. Geertsen kuitenkin laiturina putosi vastaan siniviivan kulmasta ja taklasi suomalaista ehkä osittain kupoliinkin, kun Kemell ei havainnut ajoissa jäämistään hodarin väliin. Pienen ravistelun jälkeen tämä kuitenkin jatkoi peliä. Hänestä jäi muutoin lähinnä mieleen pari myöhästynyttä karvausta. Puolustajan hän kyllä liimasi päätyyn, mutta kiekko oli jo ehditty siirtää eteenpäin. Kemell ei toki ainoa myöhässä karvannut Admiralsin hyökkääjä ollut, vaan ajoitukset sakkasivat muillakin. Puolustaminen omissa oli ehkä vähän kellumista, mutta blokkasi hän avauserässä Sedoffin rannelaukauksen
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos nyt oikein laskin, niin Vegasilla on marraskuun alusta laskien 15 voittoa ja 17 tappiota. Ei tuollainen tahti vaan taida riittää playoffs-paikkaan, vaikka alku oli kuinka hyvä tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös