JYP kaudella 2023–2024: prosessikausi 2/3

  • 774 758
  • 6 482

Rystykatto80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Muuramen Yritys
Jotenkin surullista. Syksyllä oli hyvä fiilis kauteen lähtiessä, odottava. Jossain vaiheessa näyttikin hyvältä. Nyt on potkittu pelaajia ulos niin että hirvittää ja viimeisenä pyöröovista lähti valmentajat. Hyvä pöhinä on tiessään ja seuraavana tietty tulee joku uutinen että halliremontti viivästyy, sitä odotellessa.

Jos tätä JYPistä joku lukee, niin miten meni niinkuin omasta mielestä?
 

JTM

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä on tullut nyt useaa junnutoimintaa tietävää kontaktia jututettu. Kävi hyvin selväksi, että tämä Tommi Hämäläinen on täysi vitsi. Laittanut junnuissa jo paketin sekaisin, ulostanut kokeneita ja onnistuneita valmentajia pois.

Nyt haetaan junnuissa reenejä, joissa ei saa olla struktuuria vaan opetellaan reagoimaan. Vanhemmat toteavat, että hieno homma kun kallista maksua vastaan ei enää opeteta.

Nyt tämä hupiukko on sitten liigan mukana.

Tässä on malli esimerkki kaverista joka puhuu toista ja tekee toista, kaverin toiminnan tuntevat naureskelivat kippurassa luettuaan artikkelin nyky junnuista ja hänen filosofiastaan. Kovin kauniita sanoja avustamisesta, arvostamisesta jne mutta käytännöt toista.

Pistää vihaksi!

Loppuun todettakoot, että Heiskanen onneksi täysin toista maata!
Täytyy sanoa, että tän kirjoituksen perusteella on todella huono kutina tuosta Hämäläisestä.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy sanoa, että tän kirjoituksen perusteella on todella huono kutina tuosta Hämäläisestä.
Korostan etten itse kaveria tunne enkä ole tavannut. Saamani palaute kaverista ei mairitellut tosiaan. Sinällään hauskaa oli kuulla varsinkin tällaisilta vastaavanikäisiltä vanhemmilta, joilla on nuorin lapsi nyt junnuissa vertaukset vanhaan.

Yksikin totesi, että kyllä hän paljon silloista valmennuspäällikkö Palsolaa kritisoi ja nyt kun on maailmaa hieman nähnyt oli kaverin suhteen väärässä ja pahasti. Ikävä oli kuulemma tätä kaveria ja aikaa jolloin myös kustannukset olivat kurissa. Nyt on paljon palkollisia junnuissa mutta tekemisen laatu ei ole parantunut, päinvastoin. Kustannuksia ei seurassa enää vanhemmille avata vanhempailloissa joka sitten laittaa huhut liikkeelle.

Katsotaan mitä tulevan pitää.

Ei sillä, se että kasvatetaan pelaajia jotka tunnistavat ja osaavat reagoida on oikein. Tietyt pallopelin realiteetit on syytä kuitenkin tunnistaa. Uskon että peli muuttuu, mutta pitkä on tie tähän muutokseen ja vaatii myös tietyntyyppisiä pelaajia.

Tämän yhden vanhemman kanssa pitkään juteltiin tästä opettamisesta. Totesi että tuntuu hullulta että puhutaan niin että ennen vanhaan olisi ollut vain kieltoja ja rajoitteita. Hänen mukaan lapsia rohkaistiin ja harjoittelu oli monipuolista. Paljon opetettiin pelin kautta jo hänen nykyistä, ei enää junnuissa olevaa vanhinta lasta aikanaan. Peleissä oli tuolloin vaihtelevia sääntöjä joita kautta opittiin reagoimaan ja tunnistamaan tilanteita. Hyvä koutsi joka heillä tuolloin oli kyseli paljon lapsilta, miksi näin toimi, mitä olisi voinut valita jne. Annettiin malleja joita voi opetella luonnonjäillä ja kokeilla peleissä. Laitettiin lapset miettimään.

Mutta toista on kuulemma nykyisin. Häntä suuresti ärsytti lukea lehdestä miten nyky ja vanhasta Jypistä puhuttiin. Puheet ja teot ja historiaa ei tuntenut tai halunnut tuntea.

Edit: onneksi voi aina muuttaa tai pikemminkin siirtyä vanhaan synnyinkaupunki Tampereelle. Siellä on menestyvää jääkiekkoa ja tytötkään eivät pisteisi vastaan. Vaimo nalkuttaa joka tapauksessa. Ei ole helppoa kun on hurrikaanin muotoinen sydän. Oli niin kovat odotukset tähän kauteen lähdettäessä.
 
Viimeksi muokattu:

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Syksyllä oli vielä kova luotto uudistuneeseen rosteriin ja uskoin vahvasti, että pitkälle mennään. Senttereitä silloinkin tarvittiin, mutta ajattelin ettei homma siihen kaadu. Alkukausi näytti todella hyvältä, meidän ukot dominoi pistepörssiä ja ylivoima oli tulessa, hallilla oli kiva käydä. Potentiaalinen pudotuspelijoukkue on romahtanut totaalisesti ja ollaan kaiken lisäksi ihan syystäkin liigan tuorein naurunaihe.

Ykkössentteriksi kaavailtu kaveri epäonnistui täysin, yksi joukkueen taitavimmista pelaajista sai lähteä omien perseilyidensä takia ulos seurasta ja nyt keskiviikkona konkarivalmennus heitettiin pihalle. Paljon on ollut puhetta Seppäsen pelipaikattoman kiekon kehittämisestä edelläkävijänä. JYP on ollut tuuliajolla viimeiset 5 vuotta, joten ehkä olisi tärkeämpää palata liigan huippuseuraksi kuin kehittää jotain ihan höpöhöpö pelitapaa.

Pönössä on varmasti ainesta hyväksi päävalmentajaksi, mutta olen hiukan epäileväinen pystyykö kääntämään tätä kelkkaa. Sai apuvalmentajakseen Tommi Hämäläisen, joka on puheiden perusteella täysi vitsi. Toivottavasti Pönö uskaltaa toteuttaa sitä omaa pelitapaansa eikä tämän "päävalmentaja" Hämäläisen reagointikiekkoa vai mitä se siellä junnuissa onkaan toteuttanut. Toivottavasti tuohon tulisi nyt oikeasti joku kokenut apuvalmentaja Pönön avuksi eikä mitään conman-Hämäläistä.

Lopuksi mitä tulee loppukauteen, toivottavasti juhlakausi päättyisi ihan arvokkaasti. Juhlakautta joka ei ole niin juhlaiselta tuntunut, on mennyt nyt puolen kauden verran ja ollaan tuttuun tapaan sarjataulukossa alle säälipleijaripaikan. Vaikea ennustaa JYPin lopullista sijoitusta, kun tämä alkukausi on pitänyt ties millaisia käänteitä ja suorittaminen on ollut kuin vuoristorataa ylös ja alas. Veikkaan silti, että keväällä sijoitus on siellä 9-12 välissä.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Kelmu :n viesteihin viitaten; eikös kylässä olisi nyt paikkaa lähteä haastamaan JYPin asemaa junnupuolella? Tervetuloa Diskokseen! Meillä treenataan pelipaikkoja entiseen malliin!
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Kelmu :n viesteihin viitaten; eikös kylässä olisi nyt paikkaa lähteä haastamaan JYPin asemaa junnupuolella? Tervetuloa Diskokseen! Meillä treenataan pelipaikkoja entiseen malliin!
Meillä tytöt jo sen ikäisiä että menevät jo enemmän ladylätkään, tosin kiekkoa eivät nämä teinit ole vielä aloittaneetkaan.

Mutta jos poika olisi, perhana kun prinssi puuttuu ja eukkokin vastustaa jo lauantaisaunan jälkeisiä yrityksiä kun ikää on liikaa ja mahaakin myös niin taitaa tuo prinssi jäädä saamatta. (Jos ei tee Rautakorpia vanhoilla päivillä.) Mutta jos tuon hat-trickin teen niin otetaan Dise tutkan alle. Tosin taitaa vaatia vaimon vaihdon nuorempaan.

On tämä Jyp-kannattajan arki vaikeaa!! Ei kulje koti- eikä vieraskaukalossa.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tuli tuossa vähän stalkattua kauden 2011-12 alkua. Silloin JYP hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, jonka jälkeen Dufva heitettiin mäkeen ja Aho nousi valmennuskopin johtajaksi. Ahon ensimmäinen peli toi Bluesia vastaan jatkoaikavoiton ja kauden avauspisteet, mutta seuraava neljä peliä taas hävittiin suoraan. Vasta lokakuussa peli alkoi asettua paremmin uomiinsa ja lopputuloksen tietävät kaikki.

Pönön tilanteessa on tällä hetkellä Ahon tilanteen ohella nähtävissä paljon Merikiven hetkeä. Pönö oli monien papereissa JYPin valmentaja kaudelle 2025-26, mutta joutuikin rattiin jo 1,5 vuotta etuajassa. Ymmärtääkseni Merikiven tilanne oli identtinen, eli hän oli suuri kandidaatti Marko Virtasen manttelinperijäksi, mutta pesti tippuikin hänelle yllättäen kauden tai kaksi odotettua aiemmin.

Merikivi sai astua JYP-ruoriin jo toukokuussa, eli pääsi vetämään joukkuetta läpi kesän ja aloittamaan aika puhtaalta pöydältä, mitä nyt pelaajat ja muu valmennustiimi oli Veltsun perintöä. Vaikka lähtökohdat olivat Heiskasta helpommat, JYP-laiva kolhi kiviin ja laitureihin pitkin syksyä, jonka jälkeen Merikivi vapautettiin tehtävistään ja hänen JYP-uransa oli siinä.

Pönön tilanne on nähdäkseni Merikiveä hankalampi. Hän joutui hyppäämään suoraan täyttä vauhtia seilaavan laivan ohjaamin täysin yllättäen. Vaikka joukkue on uudelle valmentajalle Merikiven vastaavaa tutumpi, niin JR:n perintönä Pönölle jäi tukkoinen joukkue, jota on enää puoli kautta aikaa saada oikealle kurssille. Tai siis jopa vähemmän aikaa, jos asiat eivät korjaannu nopeasti. Playoff-junasta voi pudota jo tammi-helmikuun aikana.

Toivottavasti JYP saa rosteriongelmansa pian kuntoon. Tämä on ihan käsittämätöntä, että JYP ei tahdo saada kunnon kokoonpanoa kasaan. Pelaajia poistuu sopimusten irtisanomisina, mutta uusia ei ole tullakseen. Myös jokainen maajoukkue- tai loukkaantumispoissaolo kaventaa jo muutenkin kapoisaksi käynyttä joukkuetta. Saas nähdä mitä tuleman pitää, jos Lassila on mennyt loukkaantumaan tai mikä on Jarkko Malisen osoite kevättalvella. Ihan käsittämättömältä tuntuu, että Malinenkin roikkuu yhä määräaikaisella vuokrapestillä joukkueessa, joka kaipaa hänen jatkonsa lisäksi 1-2 sentteriä riippuen Lassilan kunnosta.

Suurin pelko tässä tilanteessa on se, että JYP pelleilee enemmän tai vähemmän vajaalla rosterilla läpi kauden, jonka takia Pönöllä on tekemätön paikka luotsata joukkue edes kohtalaiseen menestykseen. Kuitenkin taas suutuspäissään puretaan/vapautetaan valmentaja pestistään ja yritetään tälleen uutta mäkistarttia yhden uuden valmennuksen kanssa. Tässä aletaan kohta olla siinä pisteessä, että vietämme JYPin syöksykierteen kymmenvuotisjuhlia ennen kuin kierre saadaan edes tasattua. Siitä kaikkien haluamasta nousukiidosta puhumattakaan.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Juurikin näin. Kaikki lähtee puolustamisesta. Jos puolustus ei toimi, ei toimi myöskään hyökkäys.

Ilmeisesti tässä pelipaikattomassa pelitavassa kaikilla on kivaa ja kukaan ei puolusta. Tämän voi hyvin huomata, kun meidän pakkeja aina Nikusta Peltolaan löytyy hyökkäyksen kärestä.

Täytyy vaan sanoa, että kyllä tuo Seppänen on varsinainen neropatti, kun on näin hienon pelitavan kehittänyt. Toki voisihan tämäkin toimia, jos hyökkäys olisi täynnä mcdavideja ja puolustus heiskasia.
Vaikka itsekin ilvaillut tälle pelipaikattomalle pelitavalle ja minua edelleen vituttaa suunnattomasti JYPin johdon perseily ja käytännössä tämän juhlakauden kaivoon laitttaminen, niin yritetään olla kuitenkin jatkossa rakentavia. Kaneettina tulen varmasti ilvailemaan jatkossakin tälle ratkaisulle, niin vituttava päätös erottaa valmennus tässä vaiheessa oli ja kun otetaan huomioon myös JYPin lähihistoria valmennussekoilujen saralla.

Asiaan. Pelipaikaton pelitapa ei varmasti tarkoita sitä ettei puolustettaisi tai ettei puolustusvelvoitetta ole. JYPissä Seppäsen ajamana tätä pelitapaa on ensimmäisen kerran ajettu jo RDn vikalla kaudella, jolloin sai lopulta potkut vaikka termit ei ole silloin ollut vielö pelipaikaton pelitapa, sittemmin Ahon aikana tuo hieman unohdettiin väliaikaisesti, mutta Veltsun aikana samaa taas haluttiin rummuttaa reagointikiekko termillä joka on terminä yhtähöttöinen kuin pelipaikaton pelitapa, vaikka tavoite minun ymmärtääkseni sama, eli reagoidaan kentän tapahtumiin nopeasti pelipaikat voi vaihtua jne jne. Ainahan kiekossa on reagointia, joten termi on vähintään mielenkiintoinen.

JYPin U20 on Turusen opeilla varsinkin tällä kaudelle ajanut tätä pelipaikaton pelitapaa sisään varsin hyvällä menestyksellä ja käsittääkseni nuoremmissa junioreissa JYP samaa tehnyt, Nurinaa ja vastarintaa on ollut, mutta junioreissa tuo ollut varsin onnistunutta silti. Miksi se on siellä sitten helpompi ajaa sisään, siihen on muutama syy. Ensinnäkin junioreissa tuo tehty systemaattimisesti ja heti kauden alusta lähtien, toisekseen juniorit imevät helpommin uutta, mitä kokeneemmat ja huomion arvoinen pointti myös se, että junioreissa ei todellakaan kaikki joukkueet ole niin organisoituneita kuin miehissä liiga/mestis. Maaperä siis on varsin otollinen kaikenlaisien juttujen testaamiseen, kunhan ne tehdään huolella.

Eksyin taas hieman aiheesta, mutta siis pelipaikaton pelitapa ei myöskään JYPin U20 ja Turusen komennossa tarkoita sitä, ettei puolustettaisi tai ettei olisi tiettyjä pelinrakenteita tai paremminkin vaateita. Pelitapa on hyvin vaativa, jopa vaativampi kuin normaali ja tästä Turuselta voi kukin kysyä lisää jos törmää, hän yleisesti mukavan helposti lähestyttävä ja tykkää jutella pelistä. Onko Turunen käynyt jossain podcastissa? jos on, en ole huomannut, mutta varmasti olisi hyvä vieras ja kertomaan myös tästä pelipaikattomasta pelityylistä jota varsinkin tällä kaudella esim JYP U20 esittänyt.

Eli puolustusvelvoitteet ja tietyt rakenteet on olemassa, mutta toisaalta vähemmän on harjoiteltuja kuvioita, joten joku voisi siinä mielessä puhua luomulätkästä, mutta uskon että Turunen ja moni muu tämä "uuden" tyylin kannattaja puhuu sitten esim. reagoinnista ja reagointivalmiudesta tai sitten pelipaikattomuudesta, eli tilanteen mukaan kukin pelaaja ratkaisee miten tilanne kehittyy ja samalla toisella pelaajalla on velvollisuus ja vaatimus paikata toista. Tämä siis vaatii pelaajilta helvetin paljon ja vaatii myös hauskaa kyllä useita toistoja harjoituksissakin, vaikka varsinaisesti kyse ei opetelluista kuvioista vaan jokainen tilanne on erilainen. Opetellaan kuitenkin ns reagoimaan ja auttamaan toista normaaliakin enemmän.

Ehkä kansankielellä pelataan läpi alueen aluepeliä, ei miesvartiointia missään. Useampi liigaseurahan on jo vuosi pelannut esim PaPPia alueena, vaikka JYP siirtyi siihen aika myöhään miesvartioinnista, tämä pelipaikaton tai reagointipelitapa/tyyli/kirja vaatii saumattomasti toimiakseen, että tätä aluetta ns pelataan läpi kaukalon.

Itse uskon, että peli tällä tavoin voi toimia ja uskon myös, että jos sääntömuutoksia ei tehdä tähän kiekko menee, sinänsä olen Seppäsen kanssa samaa mieltä, ongelma on miten JYP tullut asian kanssa ulos ja luonut epäuskoisia katseita ulkopuolella. Lisäksi annan 1% onnistumismahdollisuuden kesken kauden onnistua tässä muutoksessa. Mikäli JYP haluaa tällä kaudella menestyä, näen että Pönön tiimeineen on jatkettava Rautakorven suunnitelmalla, toki voi tuoda pieniä mausteita, mutta mikäli pakka laitetaan kokonaan sekaisin ja uudistetaan, tämä kausi on siinä, muutos vaatii aikaa. Uskon ja toivon siis, että tämä kausi vedetään Rautakorven opein liigassa ja Pönö tuo siihen vain tiettyjä vivahteita, kauden jälkeen sitten uuden pariin ja ensi kaudella sitten näkisimme jotain todella uutta ja erilaista, josta nyt ennakkoa kukin voisi käydä katsomassa JYPin U20 joukkueesta, se minun mielestäni paras esimerkki siitä mitä Seppänen tarkoitta ja haluaa.

Ei se JYPin U20 pelikään kuitenkaan varmasti valmista ole, mutta lähimpänä sitä, mistä minun mielestäni tässä pelipaikattomassa pelissä kyse ja siinä mitä Seppänen myös liigan haluaa pelaavan.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pari asiaa jäi mietityttämään. Rautakorpi ilmoitti potkujensa jälkeen, että "asiat ovat kesken" ja että "he tiedottavat, kun sen aika on". Mitähän sieltä on tulossa?
Tää on erikoinen kommentti. Minkälaisessa asian yhteydessä tämä tuli?

Vaikka itsellä on pettynyt olo, niin ei tässä ole mitään kesken. Ja tiedottaa? Sai potkut ja JYP maksaa palkan, asia loppuun käsitelty.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Tää on erikoinen kommentti. Minkälaisessa asian yhteydessä tämä tuli?

Vaikka itsellä on pettynyt olo, niin ei tässä ole mitään kesken. Ja tiedottaa? Sai potkut ja JYP maksaa palkan, asia loppuun käsitelty.
Keskisuomalainen oli yrittänyt saada Rautakorvelta kommenttia potkujen jälkeen ja tuo oli vastaus. Vähän erikoinen minunkin mielestäni.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pari asiaa jäi mietityttämään. Rautakorpi ilmoitti potkujensa jälkeen, että "asiat ovat kesken" ja että "he tiedottavat, kun sen aika on". Mitähän sieltä on tulossa?

Jos irtisanomisperuste on ollut se ettei sovitusta pelitapa uudistuksesta ole pidetty kiinni?

Seppänenkin taisi mainita että palkattiin tätä uudistusta tekemään niin tuo voi olla aika vaikea määritellä miten tuossa on onnistuttu. Ja olisiko tämä pelitapa uudistus esim. pitänyt olla valmis vasta 3v päästä Rautakorven palkkaamisesta.

Jos asia olisi näin niin voi olla että olisi ihan maukkaan riidan ainekset olemassa.

Spekuloin tietysti vain.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paskamyrsky on varmaan kohta edessä ja isosti monellakin tapaa. Huh huh tätä touhua.
Minä kun luulin, että ollaan jo keskellä sitä, mutta ollaanko siis nähty vasta ensitörähdykset?
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Paskamyrsky on varmaan kohta edessä ja isosti monellakin tapaa. Huh huh tätä touhua.
Kiva kun saadaan hyvät joulun- ja uuden vuoden toivotukset aina iloisilta jyppitontuilta. Hou hou hou!
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Paskamyrsky on varmaan kohta edessä ja isosti monellakin tapaa. Huh huh tätä touhua.
Kuulostaa todella pahaenteiseltä. Saa nähdä, että mitä sieltä vielä tulee. Ehkä meille kenties vihdoin selviää, että miksi siihen juhlakauden logoon oli laitettu hautakiven tavoin 1923-2023. Valmistaudun pahimpaan ja lähden nyt Alkoon.

e. sana
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Anna nyt joku teaser edes kun täällä 39 asteen kuumeessa jokainen minuutti eteenpäin tuntuu tuskalta
Ei uskalla sanoa kummemmin nyt. Kyllä kuuluu sit jotain kautta isommin, jos kuuluakseen. Toivotaan et tilanteet rauhoittuisi yleisesti ja alkais tietyt herrat tajuamaan jotain ja tulisi pois fantasioistaan.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Paskamyrsky on varmaan kohta edessä ja isosti monellakin tapaa. Huh huh tätä touhua.
Sulla on kyllä ollut yleensä hyvin tietoa näistä, ja siksipä tätä vähän pelkään: erityisesti siksi, että uutiset ovat yleensä olleet vielä huonompia kuin olisi itse edes osannut kuvitella. Enkä ole nyt ampumassa messengeriä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös