Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 385 609
  • 4 047

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tämä Venäjän operaatio on kyllä täydellinen menestys, jopa suurempi mitä osasivat odottaa. Nyt on nähty ettei Suomen valtio voi puolustaa itseään, koska kansainväliset sopimukset kieltävät sen ja olemme myös täysin kyvyttömiä toimimaan poikkeustilanteen vaatimalla ketteryydellä.

Jatkossa saadaan odottaa näitä lisää, koska on täysin selvää Suomen olevan Euroopan heikoin lenkki. Mitään ei voida estää ja mitään vastatoimenpiteitä ei ole tulossa, joten miten olisi vaikka hyökkäys sähköinfraa kohtaan jouluna tai pahimman kulutuspiikin aikana? Varmasti meiltä löytyy virkamies tai valtuutettu kertomaan ettei mitään voi tehdä. Tarvittaessa ruplia pöytään, niin joku kyllä jumittaa kaiken.

Euroopassa varmaan seurataan ilahtuneena tätä menoa. Voi kysyä oliko Suomen liittymisessä Natoon mitään järkeä, kun toimintakykyä kriisitilanteessa ei oikeasti ole? Parempi olisi ollut Natolle jättää Suomi ulos ja Venäjän etupiiriin, kun ei täällä saada edes näin pientä operaatiota torjuttua.

No kai tässä Sale ehtii vielä käydä Moskovassa pyytämässä armoa ja tehdään tarvittavia myönnytyksiä, kun ei muuta voida.

Kyllä. Suomi voisi halutessaan tulkita pykäliä oman maan turvallisuuden eduksi, kuten Baltiassa ja Puolassa tehty, eikä toisinpäin. Eli vaikka pykälien mukaan menisikin, niin kansainväliset sopimukset antaisivat ihan varmasti mahdollisuuden tällaisessa hyvin erikoisessa tilanteessa puolustaa oman maan kansalaisia ja maaperää, eikä antautua hybridisodalle. Kremlissä on hauskaa kun Suomi ei tähän kykene.
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Joka tapauksessa melkoinen ruljanssi heille. Jokainenhan tietää, millainen suoritus muuttaminen, saati lyhyellä varoitusajalla on ja kyse on sodan myötä kotinsa jo aiemmin jättäneistä.

Suomen tulisi oikeasti kohdella maahamme tulleita ukrainalaisia paremmin.
Ainakin Pirkanmaalla kohtelu on käsittääkseni ollut hyvää, asunnot on löytynyt nopeasti ja pojankin luokalla on pari ukrainalaista.
Aika paljon heitä asuu tuossa lähellä ja yhtään negatiivista tapahtumaa ei tule mieleen pariin vuoteen.
Naisia ja lapsia on toki ainakin 90% joten ei liene yllätys.

Ainoa asia mikä hieman ihmetyttää on kun osa kun sai omat autonsa mukaan sodan alkaessa, ovat edelleen Ukrainan kilvissä.
Ymmärtääkseni tämähän on laitonta, ihme että joku naapurivahti ei ole jo rikosilmoitusta asiasta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Veikkaan, että Migri on saanut "asiallista" palautetta kun tällaisen ulostulon tekevät. Palautteelle peukku.
On saattanut inbox kilistä ahkerasti. Itsekin laitoin lyhyen, tiiviin ja ei ollenkaan ystävällisen palautteen. Ei se kuitenkaan epäasiallinen ollut, ainakaan omasta mielestäni. En edes kiroillut.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tiedä sitten, minkämielistä porukkaa Migriin hakeutuu töihin. Muistatte varmaan viimevuotisen kohun Suomen kiusaamasta mongolialaishoitajasta, oppikirjamaahanmuuttajasta, joka lopulta pakkasi laukkunsa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Surullista on, että vahinko ehti jo tapahtua kun tuolla lailla ilmoittivat ukrainalaisille, että bussi lähtee aamulla, ottakaa vain pari kassia. Hävettää.

Mikä tässä on muuten tilanne nyt? Juttu on päivitetty tuon X:n postauksen jälkeen ja jutussa lukee näin:

MAAHANMUUTTOVIRASTO (Migri) on perunut Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksessa asuneiden ukrainalaisten pakkosiirron Kemijärvelle ja Raaheen, kertoo Migrin ylijohtaja Ilkka Haahtela viestipalvelu X:ssä.

Sitten juttussa lukee edelleen näin:

HUTUN mukaan ukrainalaiset ovat kieltäytyneet lähtemästä asunnoista.

”Tällä hetkellä tilanne on se, että he istuvat asunnoissaan ja kieltäytyvät lähtemästä.”

Huttu puhuu tilanteesta sanalla pakkosiirto. Hänen tietojensa mukaan ukrainalaisille oltaisiin annettu klo 18 asti aikaa poistua asunnoistaan.

”Suhteellisen iso määrä heitä on, jos poliisi meinaa kaikki kantaa linja-autoihin”, Huttu sanoo.

Eli ukrainalaiset on häädetty asunnoistaan, mutta ei siirrettä Oulun ulkopuolelle? Täysin häpeällistä jos näin on.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Pakkosiirto" Suomen toimesta, kun kyse on sotaa paenneista ihmisistä on terminäkin ihan kammottava. En sinänsä ihmettele, ettei moni ukrainalainen ole halunnut siirtyä Virosta Suomeen, vaikka heille on tarjottu tähän mahdollisuus. Suomalainen kansalaisyhteiskunta on osoittanut ukrainalaisille solidaarisuutta, mutta viranomaisten toiminnalle ei voi antaa täysiä pisteitä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tiedä sitten, minkämielistä porukkaa Migriin hakeutuu töihin. Muistatte varmaan viimevuotisen kohun Suomen kiusaamasta mongolialaishoitajasta, oppikirjamaahanmuuttajasta, joka lopulta pakkasi laukkunsa.

Siellä on tainnut olla monenlaisia ja jatkuvia ongelmia, ja organisaatiouudistuksia on tehty toisensa perään.

Vaatisi varmaankin, että koko Migri puretaan kokonaan, uudistetaan toiminta täydellisesti remontoidulta pohjalta ja kootaan virasto uudelleen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siellä on tainnut olla monenlaisia ja jatkuvia ongelmia, ja organisaatiouudistuksia on tehty toisensa perään.

Vaatisi varmaankin, että koko Migri puretaan kokonaan, uudistetaan toiminta täydellisesti remontoidulta pohjalta ja kootaan virasto uudelleen.
Juurikin näin. Kyseinen organisaatio pääsee jatkuvasti yllättämään täysin käsittämättömillä ratkaisuillaan. Internetin syövereistä löytyy kaikenlaista maahanmuuttoviraston sisäisistä toimintatavoista.

Oli suhtautuminen maahanmuuttoon sitten millainen hyvänsä, on meidän kaikkien intresseissä, että asiasta vastaavalla laitoksella on tehokas ja myönteinen toimintakulttuuri.
 

Hexa

Jäsen
Kyllä. Suomi voisi halutessaan tulkita pykäliä oman maan turvallisuuden eduksi, kuten Baltiassa ja Puolassa tehty, eikä toisinpäin. Eli vaikka pykälien mukaan menisikin, niin kansainväliset sopimukset antaisivat ihan varmasti mahdollisuuden tällaisessa hyvin erikoisessa tilanteessa puolustaa oman maan kansalaisia ja maaperää, eikä antautua hybridisodalle.
Suomi voisi ottaa koko itärajan sulkemista ja turvapaikanhakua koskien käyttöön saman tulkinnan kuin Baltian maat ja Puola, oman maan kansallisen turvallisuuden takaamiseksi, ihan jo yhdenvertaisuudenkin vuoksi, jos jotain selkänojaa halutaan hakea muualta. Eli tehdä vaan tarvittavat päätökset ja ottaa sitten tyynesti vastaan mahdolliset moitteet, kuten nuo edellämainitutkin maat ovat tehneet. Yhteisessä rintamassa on muutenkin aina helpompi seisoa. Ei se pitäisi olla sen kummempaa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

DrE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On surullista nähdä Suomen reagointikyky. Velvoittavista sopimuksista on oltu valmiita joustamaan (esim. alkoholi ja uhkapelaaminen), mutta noudatetaan ja tulkitaan pilkulleen kansallisen turvallisuuden ollessa uhattuna. Ja miten ollaan taas siinä tilanteessa ettei näitä uhkatilanteita ole mietitty ja viilattu reagointia kuntoon etukäteen. En ymmärrä miten vastuussa ollut/oleva jengi pystyy kattomaan peiliin. Hävetkää.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Venäjä myöntää kevyin perustein viisumei Afrikan sarves phjataakseen ihmiset Suomeen
Ja täällä ei saada aikaiseksi rajan sulkemista. Jumalauta, että nauraisin räkäisesti valtion munattomuudelle jos se valtio ei sattuisi olemaan Suomi. Aivan järkyttävän surkuhupaisaa touhua, kuolee kait ne nauruun kremlissä. Täydellinen nöyryytyshän tästä on tulossa, ei voi mitään.
 
Venäjä keksi kyllä huippuluokan jäynän. Ovat saaneet luotua Afrikassa ensinnäkin luottamusta Venäjää kohtaan ja nyt tarjoavat ihmisille helpon pääsyn Suomeen ilman mitään riskialtista Välimeren ylitystä. Siellä on aika paljon potentiaalisia tulijoita, joilla ei ole oikeasti hädässä oleviin verrattuna mitään hätää. Mielenosoitukset olisivat muuten hyvä idea, mutta siitä tulisi kumminkin rasistinen tai uusnatsipaskaa, joten sekin lienee mahdottomuus. Jotenkin päättäjät on saatava tajuamaan, että jos lait ovat niin surkeita, että tälle asialle ei voida laittaa stoppia, niin silloin lakeja pitää muuttaa kriisitilanteet paremmin huomioon ottaviksi.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näen kristallipallostani, että venäläiset tuovat nämä ihmiset rajalle, päästävät omilta rajaporteiltaan heidät etenemään kohti Suomea, mutta tämän jälkeen eivät päästä heitä palaamaan takaisin Venäjälle. Siinä onkin sitten rajavartijoilla ongelma: antaako näiden ihmisten jäätyä kuoliaaksi rajalle, vai päästäkö ne sitten kuitenkin Suomeen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Iltalehdeltä tutkivaa journalismia. Näemmä Venäjä pystyttämässä suoranaista ilmasiltaa Itä-Afrikasta.

Sanoin tästä jo aiemmin, että tarvittaessa Venäjä vaikka lennättää omilla koneillaan lisää porukkaa rajalle, jos meinaavat tulijat muuten loppua. Maailmassa on vielä muutamia venäläisystävällisiä maita, joista kyllä saa värvättyä uutta tulijaa Suomen onnelaan.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mun käsittääkseni, oman "vaatimattoman" empiirisen tutkimuksen mukaan, kovemmilla toimenpiteillä tätä Venäjän hybridioperaatiota vastaan on kansan iso tuki. Jos ei muuta, niin gallup kysely tästä aiheesta, Suomen valtamedia. Ollaan nyt todella oksettavassa kierteessä: Venäjä on aloittanut nyt tuon puskemisen - meidän ei passaa antaa periksi, vaan nyt on pistettävä kovasti vastaan kaikin konstein. Emme saa hävitä tätä "sotaa", mutta Venäjä ei anna periksi, Venäjä ei ole tottunut häviämään näitä "kinoja". Venäjän "voittoputki" näissä taisteluissa on nyt kuitenkin saatava päätökseen, ei ole muuta vaihtoehtoa. Itse olen valmis ottamaan omalletunnolleni Venäjän puolelle rajalle pakastuneiden Venäjän "hypridisoturien" henkiä. Ei ole muuta vaihtoehtoa.
 

Ränse

Jäsen
Edelleenkin mietin onko Suomella minkäänlaisia valmiuksia tehdä toimia jos rajan takaa marssii tuhansia Putinin ohjuksia. Tämäkin asia on tiedetty varmasti tiedustelun kautta jo kauan aikaa ja silti näin huonosti tähän valmistauduttiin. Oisko ne lakimuutokset pitänyt tehdä pikkaisen aikaisemmin vai mitä? Huolestuttaa kotimaani valmius hoitaa geopoliittisia kriisitilanteita, Natojäsenyydestä huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös