Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 385 480
  • 4 047
Siis jos onnistut kömpimään maastorajalla Suomen puolelle ja ymmärrät huutaa "asylumia" niin tämän mukaan pääset automaattisesti turvapaikanhakuprosessiin. Mikä on sitten laiton rajanylitys, kun ei ymmärrä huutaa "asylumia"? Ilmeisesti silläkään ei ole mitään väliä vaikka tulee rajanylityspisteiden ohi "loikkaamalla"

Tämäkin on nähtävästi tällainen erikoisuus joka koskee vain Suomea. Kuten jutussa kerrotaan, Espanjan oli ihan ok työntää tällaiset henkilöt takaisin ja olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemusta.
 
Vaikka itäinen terroritunkio osoittaakin kerta toisensa perään ettei touhuissaan ole juurikaan järkeä tai minkäänlaista pitkäjänteisyyttä tai järjellä havaittavaa logiikkaa ja strategiakin tuntuu olevan lähinnä maksimaalinen paskanaamailu ilman mitään tarkempia tavoitteita, niin kyllä sielläkin tajutaan että sabotöörit, palkkamurhaajat yms. ammattipaskiaiset on järkevämpää kuskata terrorisointikohteeseen nopeasti, mukavasti ja siten että varmasti pääsevät perille. Noita fsb:n psykopaattiraiskareita saa tuotua edelleen Suomeenkin ihan laillisesti diplomaattipostissa siinä missä Raja-Joosepista läpi tungettavalta kaverilta kysytään että "miksi et jäänyt paskatunkiolle kun olet sieltä kotoisin/siellä asunut vuosia?" ja vastauksen ollessa epätyydyttävä (kuten todennäköisesti jokaisella), on seurauksena hylkäävä päätös (jos ylipäätään on turvapaikkaa hakenut) ja toimitus lähtömaahan.

Naapurin sosiopaattiraiskarien kyvystä alkeelliseen logiikkaan paskanaamailun kustannuksella kertoo jo sekin, ettei ne ole käyttäneet Ukrainassa kemiallisia tai biologisia aseita. Syy ei ole minkäänlaiset inhimilliset pidäkkeet ko. asejärjestelmien "pahuudesta", vaan yksinkertaisesti se, että "laillisella" (jos koko sota olisi ylipäätään laillinen, mitä se luonnollisestikaan ei ole, eikä laillisessakaan sodassa saisi tietenkään keskittää pommitusta lähinnä siviilikohteisiin) perusmurkulalla saa paljon enemmän tuhoa paljon vähemmin kustannuksin.

Ja disclaimerina jos nyt jäänyt auki, niin kyllä kannatan myös rajan sulkemista kaikelta liikenteeltä terroritunkion suuntaan ja suunnasta. Kannatan kuitenkin samalla, että prosessi toteutetaan sivistys- ja oikeusvaltion säätämässä järjestyksessä jo ihan sen takia että sopimusyhteiskunta on käytännössä koko yhteiskuntarauhamme perusta ja perimmäinen syy sille, miksi meidän puolella rajaa asiat on aika helvetisti paljon paremmin kuin itäisellä puolella. Vaikka tuon takia joutuu antamaan muutama päivä pelivaraa sopimuksia kunnioittamattomalle paskanaamailijalle, niin on se silti sen arvoista.

Ja täällä kun on listattu pahimpia kriisejä sotien jälkeen, niin vaarallisinta oli niiden ihan vaaran vuosiksi nimettyjen aikana kun terroritunkion edellinen reinkarnaatio operoi hotelli Tornista käsin epävirallisena kenraalikuvernöörinä mm. punainen ValPo käsikassaranaan. Sitten oli Urkin tilaamaa noottikriisiä ja yöpakkasta, taistolaiset puuhaamassa komukkavallankumousta, kansojen vankilan romahtamista ja odottelua että lähteekö sieltä ketä liikkeelle ja mitähän kaikkea vielä lisäksi. Kyllä se -15 hybridioperaatio ja koronakriisikin menee korkeammalle tähän tempaukseen verrattuna. Toki jos emme olisi NATOssa, niin olisimme kusessa. Onneksi olemme NATOssa niin naapurin paskanaamat voivat lähinnä tehdä pientä kiusaa.
Terroritunkion touhuissa ei ole usein hirveästi järkeä mutta ovat tässä vuosien saatossa pystyneet järjestämään länsimaissa myös kaikenlaista sekaannusta, myös onnistuneesti. Osasta ovat jääneet kiinni ja osasta eivät.

Toki saavat diplomaatteja tuotua mutta he ovat käytännössä myös heti seurannassa kun tänne saapuvat. Diplomaattina ei myöskään ole kovin kätevää tuoda esimerkiksi kolmeakymmentä ihmistä. Olettaen, että tuolla rajalla väkimäärä kasvaa tuhansiin ja tuhansiin jossain vaiheessa, on sieltä hyvin helppo taa tuoda useampia ihmisiä ilman, että kukaan heitä pystyy seuraamaan (käsiteltävä massa on niin suuri). Lisäksi toki sieltä voi saapua kaikenlaista muuta potentiaalisesti vaarallista kaveria kuten sotarikollisia tai terroristejä jotka eivät suoraan Venäjän lukuun toimi mutta joita Venäjä haluaa tänne lähettää. Ja todellisuudessahan isoa osaa tulijoista ei voi mihinkään palauttaa vaikka hylkäävä päätös tulisikin joten sillä ei ole mitään väliä.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuohan on nyt ihan selvä kärjistys, joka on tarkoitettu saamaan ymmärtämään Suomen touhut eikä tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti. En ole ohjelmaa katsonut, mutta kalskahtaa pelkälle Rantasen tökkäisylle herättämään kansalaiset.
Hyvin nykyaikaa kuvaavaa, kun ei edes itse katsota jotakin haastattelua, mutta voidaan kommentoida siitä.

Tällaisena aikana ja tällaisessa tilanteessa pitäisi kuitenkin ministerien olla hyvin tarkkana sanoissaan, ”vitseissäkin” on yhtä monta ymmärtäjää, kuin on kuulijaakin. Joku tuonkin kuitenkin ottaa kirjaimellisesti. Ja kuten vaikkapa tältä palstalta huomaa, niin melko triggeröiviä kommentit ovat suuntaan ja toiseen.

Oma veikkaukseni on, että jos sisäministerinä olisi vielä Maria Ohisalo ja hän lausuisi vastaavaa, niin täälläkin huudettaisiin ”vassarihallitus antaisi Putinillekin turvapaikan ja täyden ylläpidon”.

Joskus ajatellut, että politiikkaa voisi tehdä puolueettomasti ja nimettömästi, niin ihmiset voisivat tehdä arvioitaan lausunnoista ja toimista asiaan, eikä asiankertojaan perustuen.

Mutta syvät on poterot, kun Rantanen ei välillä kerkeä edes suutaan avaamaan, kun huudetaan jo, ettei tee sitä tai tätä oikein.
Tai vastaavasti Li Andersson on väärässä sanoi mitä hyvänsä.

Pitäisi keskittyä asioiden eteenpäin viemiseen, eikä siihen kuka asiat esittää. En minä äänestänyt hallituspuolueita, mutta tässä asiassa koen heidän hoitaneen raja-asian niin hyvin kuin on ollut mahdollista.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
@Coutinho Kun et selvästi ylempää @DAF viestiä lukenut, niin kertauksena: Putinista on kansainvälinen pidätysmääräys, ja Suomen velvollisuus ICC:n tuomioistuimeen sitoutuneena maana olisi pidättää Putin ja toimittaa hänet Haagiin vastaamaan rikoksistaan.

Kyllä se tiedetään, mutta oikeus anoa turvapaikkaa on ehdoton ja ajaa kaiken edelle, ja täten en näe miten Suomen kansainvälisten velvotteiden ja sopimusten puitteissa voisimme jättää Putinin turvapaikkahakemuksen käsittelemättä, etenkin jos hän tulee ilman papereita ja valehtelee nimensä ja ikänsä
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No, ei aivan...

Edellinen hallitus tosiaan uudisti Rajavartiolain niin, että nykyhallitukselle tuli edes mahdolliseksi rajojen sulkeminen ja turvapaikkahakemusten käsittelyn keskittäminen yhteen paikkaan. Mutta sitten...

...uuden hallituksen tehtäväksi tuli tuoda eduskuntaan esitys ns. rajamenettelystä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sen piti olla eduskunnassa jo syysistuntokaudella, mutta tämän hetken tietojen mukaan se on tulossa vasta huhtikuussa.

Sisäministeriön entinen osastopäällikkö Jorma Vuorio kommentoi Ilta-sanomissa, että lakiesitys olisi mahdollista saada käsittelyyn jo aiemmin, mutta se vaatisi priorisointia sisäministeriön maahanmuutto-osaston muiden tehtävien edelle. Tällä hetkellä SM käyttää resurssia muiden hallituksen ajamien uudistusten - mm. typerän 3 kk säännön - valmisteluun.

Rajamenettely siis tarkoittaa mm. että turvapaikanhakijalle voidaan antaa kielteinen päätös jo rajalla tai sen läheisyydessä.

Jutusta lainattua:

"Jos esimerkiksi Venäjän vastaisella rajalla tai lentokentällä arvioidaan, että turvapaikkahakemukselle ei ole todennäköisesti perusteita, se käsitellään nopeutetusti neljän viikon kuluessa. Hakija odottaisi tämän ajan majoituksessa rajan läheisyydessä. Turvapaikanhakijat eivät voisi rajamenettelyssä liikkua vapaasti Suomen alueella tai jatkaa matkaa muihin EU-maihin.

Rajan läheisyyteen perustettaisiin järjestelykeskus, jossa henkilöitä voitaisiin pitää pidempään kuin nykylainsäädäntö mahdollistaa. Viikon sijaan ihmisiä voisi pitää järjestelykeskuksessa neljä viikkoa. Sinä aikana käytäisiin läpi ne henkilöt, jotka ovat ilmeisen perusteettomia tapauksia."


Jos hallitus oikeasti haluaa tarttua toimeen, se pistää Suomelle haitalliset työperäistä maahanmuuttoa rajoittavat lakihankkeet hetkeksi sivuun, ja priorisoi rajamenettelyn kärkeen, jotta se saadaan eduskuntaan ja voimaan mahdollisimman nopeasti!

Lähde: Ex-maahanmuuttopomo kiirehtisi ”kriittisen tärkeää työkalua” – ”Voi olla wagnerilaisia palkkasotilaita”
Jos tahtoisi lähteä tässäkin ketjussa nähtyjen salaliittoteoriatason tasolle (esim. miten viime hallitus olisi jonossa ottamassa matuja vastaan) niin sitähän voisi huomioida että sisäministerin puolueelle ne töitä tekevät maahanmuuttajathan ovat järjestään huono juttu siinä missä tämmöiset perusteetta ja laittomasti maahan tulevat täydellisiä ja syynä ihan tuo kun ensinmainittuja on hanakalampi demonisoida ja niillä myös vaikeampi agitoida kiukkuista väkeä uurnille. Toki pitää luottaa että se laittomiin maahantulijoihin kiukkuinen väki ei muista, mikä puolue hallitsi sisäministeriötä ja vastasi siten myös mm. rajaturvallisuudesta (tai sitten uskoo että "mutta edellisen hallituksen aikana olisi tullut vähintään kymmenkertaisesti enemmän").

Ihmettelen sitä kun joku raja-aseman kapteeni antaa lausuntoja mikä on maahanpyrkijän terveydentila, tai mitä näille annetaan syötäväksi. Sitten hänestä kirjoitetaan että antaa "kasvot" koko tilanteesta tai rajavartiolaitoksesta. Jouko Kinnusesta tuli viikossa Venäjän härskin rajatoiminnan ”kasvot” Miten siellä muutaman päivän työrupeaman jälkeen tarvitaan ammattiapua.
Lähtisitkö vaikka sotaan tällaisen kapteenin alaisuudessa?
En helvetissä.
Tuo upseeri pitäisi erottaa ja laittaa hoitoon jos ei kestä muutaman maahantulijan tuloa maahan.
En todellakaan ole vakuuttunut että tämä maa on turvallisissa kantimissa.
Siis kannattaa pakata reppu ja olla valmiina lähtemään hetkenä minä hyvänsä.
Huomenna varmaan lukee lehdessä, kuinka tämä kapteeni perheen isänä lapsiensa kanssa surkuttelee tilannetta.
Ps. Ei ole natolangasta apua tähän tilanteeseen. Putin osasi vetää oikeasta narusta ja veronmaksaja maksaa...
Nyt on kyllä erikoisesti osattu lukea rivien väleistä ne piilotetut totuudet joita ei julkaisuversioon ole päätynyt. Hankala nähdä hyysäämishaluja tai edes upseerille sopimatonta nössöyttä ja heikkohermoisuutta kun ei itse omaa tuommoista piilototuuksien lukemisen lahjaa. Itse olen tuosta lukenut lähinnä ilmoituksen että annetut tehtävät hoidetaan lakien mukaisesti parhaan kyvyn mukaisesti. Maan hallitus voisi toki antaa paremmat työkalut käyttöön mm. niihin perusteetta maahan tulevien nopeaan käännyttämiseen.
Tämäkin on nähtävästi tällainen erikoisuus joka koskee vain Suomea. Kuten jutussa kerrotaan, Espanjan oli ihan ok työntää tällaiset henkilöt takaisin ja olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemusta.
Huom: Espanjan oli ihan ok työntää ne laitonta reittiä pitkin (uimalla?) tulleet takaisin Marokon puolelle. Melillan rajanylityspaikka oli ja on edelleen kuitenkin auki ihan normaalisti.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Coutinho Kun et selvästi ylempää @DAF viestiä lukenut, niin kertauksena: Putinista on kansainvälinen pidätysmääräys, ja Suomen velvollisuus ICC:n tuomioistuimeen sitoutuneena maana olisi pidättää Putin ja toimittaa hänet Haagiin vastaamaan rikoksistaan.
Jos tulee ilman papereita ja väittääkin olevansa vainottu Putinin kaksoisolento?

Niinpä. Turvapaikkahakemusprosessi käyntiin.
 
Huom: Espanjan oli ihan ok työntää ne laitonta reittiä pitkin (uimalla?) tulleet takaisin Marokon puolelle. Melillan rajanylityspaikka oli ja on edelleen kuitenkin auki ihan normaalisti.
Kyllä, mutta jostain syystä Suomen on pakko ottaa vastaan turvapaikkahakemukset vaikka ihminen tulisi laitonta reittiä rajan yli. Näinhän tuossa (ja useassa muussakin) uutisessa kerrottiin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ilmeisesti jonkinlaista tiedustelua suoritettu mahdollisissa majoituspaikoissa. Syyrialainen soitellut hotelliin keskellä yötä ja tiedustellut onko tilaa ja tullut sitten hotellille laatuautolla. Ohjattu epäilyksien herättyä toiseen hotelliin, mutta palannu sama kolmen hengen seurue myöhemmin vielä uudelleen tuohon paikkaan. Myös toinen majoitusyrittäjä sanoi havainneensa epäilyttävää toimintaa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Seuraava siirto olikin jo täysin odotettua: Murmanskin kuvernööri jakoi videon, jonka väittää olevan Suomen ja Venäjän rajalta: ”Humanitaarinen kriisi”

Rajalla on menossa "humanitäärinen kriisi". On vain pieniä epäselvyyksiä: missä video on kuvattu? Vaikea uskoa, että edes työläisten paratiisissa olisi niin tarkkoja faktantarkistajia, että tietäisivät tarkalleen, miltä rajalta näyttää. Saati muualla maailmassa. Humanitäärinen kriisi voidaan hyvinkin kuvata jossakin muualla, paitsi Sotshissa, koska Rysslandiassa on tähän aikaan varmaan kylmää joka paikassa. Onkohan maassa kuitenkaan sellaista elokuvastudiota, jossa voitaisiin keskittyä oikein huolella erinäisiin lavastuksiin?

Ei kannata epäillään sitäkään, että raiskaajaterroristien maa kykenee tuottamaan hyvinkin puistattavaa kuvamateriaalia "turvapaikanhakijoiden kohtelusta". Jos maassa olisi joku itsenäinen fundeeraaja, niin hän tietysti kysyisi, miksi ylipäätään kukaan lähtee Venäjältä, ainakaan hakemaan turvapaikkaa. Venäjähän on turvallinen maa, ainakin verrattaessa Ukrainan tiettyjä osia.

Videomateriaali on tarkoitettu hämmentämään tunnelmia muualla maailmassa, mutta voi olla ylioptimistista kuvitella, että ihmiset tosissaan kiinnostuisivat asiasta ja vaikkapa Ranskassa osoitettaisiin mieltä ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Tai mistä sitä tietää, Venäjän lonkerot ulottuvat syvälle Eurooppaan. Hollannissakin yksi potentiaalinen putinfani voitti ainakin vaalit.

Suomessa ihmisoikeusloukkaukset eivät saa suurta huomiota paitsi niissä piireissä, joissa Hamasin isku unohdettiin ja keskityttiin vain Israelin hyökkäykseen. Ei tarvitse näytellä yllättynyttä, jos Honkasalo taas innostuu puhumaan siitä, miten Suomi kohtelee turvapaikanhakijoita. Scheinin on ollut kumman hiljaa, en tosin päivystä X:ssä tyypin huolenilmaisuja.

Yksi kysymys, johon saataneen pian vastaus, on se, keitä nämä turvapaikanhakijat ovat. Joukossa lienee tietenkin tiedustelun väkeä, mutta enimmäkseen heidän statuksensa on epäselvä. Opiskelijoita, joilla on opinnot jääneet pikkasen rästiin, työttömiä ulkkareita tai sitten niitä, joita on houkuteltu rajalle jostain Irakista asti kun Suomessa kaikki on niin toisin. Voi olla, että pakolaisen päiväpalkka vastaa duunarin kuukausipalkkaa, mutta tietenkin joku voi nähdä ongelmana se, että pakolaisella on hallussaan ruplatukkoja. Jonkinlainen turvatarkastus kai sentään pakolaisille tehdään.

Mieleni tekee jälleen kiinnittää huomiota säähän. Kylmää on luvassa, kuten talvisodassa. Se rajoittanee hakijakandidaattien halua retkeillä tiettömillä korpimailla aukkoja etsien kuin v. Döbeln. Tämäntyyppinen korpiretkeily edellyttää kylläkin sellaista asiantuntemusta, joita noilla pakolaisilla ei ole. Ellei sitten ole niin, että heille on annettu vain kaksi vaihtoehtoa: kävele tai itke ja kävele.

Suomen aitaprojekti on vähän myöhässä. Kun maa on roudassa, niin aitojen pystyttäminen ei suju kovin luontevasti. Mutta projekti pitää saattaa maaliinsa. Tässä olisi jälleen keino työllistää ihmisiä; myös työministerin kannattaisi ottaa tässä roolia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisi kyllä mukavaa jos humanitäärisen maahanmuuton resurssit saataisiin kohdistettua niille oikeille avuntarvitsijoille. Esimerkiksi Afrikassa on valtava määrä ihmisiä (enimmäkseen naisia ja lapsia) pakolaisleireillä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia lähteä reissaamaan tänne Pohjolaan.

Turvapaikkajärjestelmä on ajatuksena hyvä ja oikeudenmukainen, mutta tällä hetkellä sitä käytetään hyväksi kun halutaan muuttaa paremman elintason perässä - ja hybridisodankäynnin välineenä Venäjän toimesta. Paremman elintason perässä muuttaminen on tottakai yksilön kannalta täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää, mutta tällöin mekanismina pitäisi olla muu kuin turvapaikan haku.

Yhtälailla kuin humanitääristä maahanmuuttoa, niin työperäistäkin maahanmuuttoa pitäisi kehittää, mutta jostain syystä Suomessa nämä kaksi täysin eri asiaa usein keskustelussa yhdistetään tarkoittamaan yhtä ja samaa. Siihen syyllistytään sekä oikealla ja vasemmalla. Onneksi vähän ollaan tässäkin asiassa järkevöidytty viime vuosina.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Frontex lähettää Suomeen 50 rajavartijaa. Toivottavasti nämä ovat miehiä, joita voi kuvat termillä "hampaaton kanukki".
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Seuraava siirto olikin jo täysin odotettua: Murmanskin kuvernööri jakoi videon, jonka väittää olevan Suomen ja Venäjän rajalta: ”Humanitaarinen kriisi”

Rajalla on menossa "humanitäärinen kriisi". On vain pieniä epäselvyyksiä: missä video on kuvattu? Vaikea uskoa, että edes työläisten paratiisissa olisi niin tarkkoja faktantarkistajia, että tietäisivät tarkalleen, miltä rajalta näyttää. Saati muualla maailmassa. Humanitäärinen kriisi voidaan hyvinkin kuvata jossakin muualla, paitsi Sotshissa, koska Rysslandiassa on tähän aikaan varmaan kylmää joka paikassa. Onkohan maassa kuitenkaan sellaista elokuvastudiota, jossa voitaisiin keskittyä oikein huolella erinäisiin lavastuksiin?

Ei kannata epäillään sitäkään, että raiskaajaterroristien maa kykenee tuottamaan hyvinkin puistattavaa kuvamateriaalia "turvapaikanhakijoiden kohtelusta". Jos maassa olisi joku itsenäinen fundeeraaja, niin hän tietysti kysyisi, miksi ylipäätään kukaan lähtee Venäjältä, ainakaan hakemaan turvapaikkaa. Venäjähän on turvallinen maa, ainakin verrattaessa Ukrainan tiettyjä osia.

Videomateriaali on tarkoitettu hämmentämään tunnelmia muualla maailmassa, mutta voi olla ylioptimistista kuvitella, että ihmiset tosissaan kiinnostuisivat asiasta ja vaikkapa Ranskassa osoitettaisiin mieltä ihmisoikeusloukkauksia vastaan. Tai mistä sitä tietää, Venäjän lonkerot ulottuvat syvälle Eurooppaan. Hollannissakin yksi potentiaalinen putinfani voitti ainakin vaalit.

Suomessa ihmisoikeusloukkaukset eivät saa suurta huomiota paitsi niissä piireissä, joissa Hamasin isku unohdettiin ja keskityttiin vain Israelin hyökkäykseen. Ei tarvitse näytellä yllättynyttä, jos Honkasalo taas innostuu puhumaan siitä, miten Suomi kohtelee turvapaikanhakijoita. Scheinin on ollut kumman hiljaa, en tosin päivystä X:ssä tyypin huolenilmaisuja.

Yksi kysymys, johon saataneen pian vastaus, on se, keitä nämä turvapaikanhakijat ovat. Joukossa lienee tietenkin tiedustelun väkeä, mutta enimmäkseen heidän statuksensa on epäselvä. Opiskelijoita, joilla on opinnot jääneet pikkasen rästiin, työttömiä ulkkareita tai sitten niitä, joita on houkuteltu rajalle jostain Irakista asti kun Suomessa kaikki on niin toisin. Voi olla, että pakolaisen päiväpalkka vastaa duunarin kuukausipalkkaa, mutta tietenkin joku voi nähdä ongelmana se, että pakolaisella on hallussaan ruplatukkoja. Jonkinlainen turvatarkastus kai sentään pakolaisille tehdään.

Mieleni tekee jälleen kiinnittää huomiota säähän. Kylmää on luvassa, kuten talvisodassa. Se rajoittanee hakijakandidaattien halua retkeillä tiettömillä korpimailla aukkoja etsien kuin v. Döbeln. Tämäntyyppinen korpiretkeily edellyttää kylläkin sellaista asiantuntemusta, joita noilla pakolaisilla ei ole. Ellei sitten ole niin, että heille on annettu vain kaksi vaihtoehtoa: kävele tai itke ja kävele.

Suomen aitaprojekti on vähän myöhässä. Kun maa on roudassa, niin aitojen pystyttäminen ei suju kovin luontevasti. Mutta projekti pitää saattaa maaliinsa. Tässä olisi jälleen keino työllistää ihmisiä; myös työministerin kannattaisi ottaa tässä roolia.
Naapurilla tosiaan piisaa kuvauspaikkoja ja kuvattavia esitettäväksi länsifasistien terrorisoimina heikko-osaisina. Toki tällä kertaa eivät pääse käyttämään sitä samaa maatuskaa joka oli vuorollaan jokaisen ukrainalaiskaupungin "alistettu venäjänkielinen ukrainalainen jota Ukrainan natsit ahdistavat ja pieksävät" tjsp.

Naapurin paskanaamojen viestinnässä erikoista on tosiaan tuo että minkä takia näitä humanitäärisesti kriisiytyneitä ylipäätään haluaa satamäärin pois tuolta itäisestä onnelasta, koska tuon poispääsypyrkimyksen uskomiseen pitäisi myös hahmottaa että itäinen onnela on itse asiassa ylikokoisen mafiaorganisaation pyörittämä kaikille alamaisilleen haitallinen terroritunkio. Toinen sisäviestinnän kannalta hankala asia on, että itänaapurimme herrarotu (jopa ne liberaalimmat) melko isosti halveksuu ja vihaa ihmisryhmiä joita fsb apupaskiaisineen oletettavasti tälläkin hetkellä kärrää pohjoista kohti. Keskivertoisoslaavia ei siis kiinnosta paskan vertaa esimerkiksi arabitaustaisen kokema hätä, tai jos kiinnostaa niin lähinnä positiivisia mielikuvia luoden. Murmanskin kuvernööri siis viestii edustamansa rikollisjärjestön alamaisille että "ihmiset joita vihaatte kärsivät pyrkiessään pakoon maasta joka on maailman paras ja tasa-arvoisin onnela".

Toki nuo kärsimystarinat on suunnattu myös ulkomarkkinoille, mutta naapurin mahorkan ja kaalisopan katkuinen ja tyypillisesti melko tökerösti päin persettä toteutettu propaganda ei enää oikeilta ihmisiltä vastakaikua saa, vaikka noita toki putlerin pikku ystävä Elon ja verkkosovelluksensa jakaakin totuutena bottien ja trollien toimesta.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Puolustusvoimat on jo laittanut maakuntakomppaniat (reserviläisitä koostuvat) valmiustilaan. Jos tulee käsky, niin sitten mennään joulukuuksi seisomaan itärajalle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Murmanskissa ilmeisesti odottaa jo n. 400 talvipyöräilijää, että heidät kuskataan Border-Josephiin. Miksi tämä takaportti piti jättää auki tilanteessa missä käytännössä tiedettiin jo, että itäraja pitää sulkea? Hallitus olisi aivan hyvin voinut ottaa Puumalaisen sormen heristelyt vastaan. Kyllä on tunkio perseilyssään ainakin tehokas, kun ihmisohjukset ovat jo valmiina odottamassa ja FSB kuskannut tuonne taas ties mitä porukkaa.

HS kertoi tänään, kuinka juna puksuttaa Pietarista lisää. Ja Venäjä nauttii täysillä, kun voi jatkaa niin kauan peliään, kun Suomi ottaa tulijoita tälle puolelle ja käsiteltäväksi.

Tämä ei voi oikeesti mennä näin, että Suomi vaan ottaa jengiä sisään sitä mukaan kun sitä rajalle vaeltaa. Tuo 700 + pian tuleva 400 on vasta alkua, ja voi aika isolle varmuudella sanoa, että lähes kaikki jäävät tänne. Idässä tiesivät narut mistä vetää, ja nyt enää kyse siitä kuinka monta nollaa noihin lukuihin isketään perään tulevaisuudessa, sillä tulijoita riittää, siitä pitää Putinin apinaorkesteri huolen.

Kuunnelkaa Viron ja Latvian johtoa tässä oikeesti. Kyllä ne tarvittavat lakitulkinnatkin löytyy, jos vaan on rohkeutta ja ymmärrystä pistää asialle piste.
 
Viimeksi muokattu:

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Koko Asylun sana on yhtä tyhjän kanssa, jos kolmannen maan kansalainen tulee Venäjän rajalle sitä huutamaan. Huutaja on voinut kulkea lähtömaasta lähdön jälkeen monen eri rajan yli ilman vainoa ja vaaraa, mutta kun vastassa on Suomen raja, niin sitten tämä Asylum saa vasta merkityksen. Mikäli Asylun huutaja olisi venäjän kansalainen, niin sitten voitaisiin asia tutkia, mutta kaikki muut irak, syyria, somalia, jne pitäisi nakata takaisin saman tien. Heillä on ollut aikaa hakea turvapaikkaa jo monesta maasta matkansa varrelta.
Mikäli näin ei ole, niin silloin ASYLUM sanan merkitys ei ole ehdoton, kuin Suomessa.
 

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koko Asylun sana on yhtä tyhjän kanssa, jos kolmannen maan kansalainen tulee Venäjän rajalle sitä huutamaan. Huutaja on voinut kulkea lähtömaasta lähdön jälkeen monen eri rajan yli ilman vainoa ja vaaraa, mutta kun vastassa on Suomen raja, niin sitten tämä Asylum saa vasta merkityksen. Mikäli Asylun huutaja olisi venäjän kansalainen, niin sitten voitaisiin asia tutkia, mutta kaikki muut irak, syyria, somalia, jne pitäisi nakata takaisin saman tien. Heillä on ollut aikaa hakea turvapaikkaa jo monesta maasta matkansa varrelta.
Mikäli näin ei ole, niin silloin ASYLUM sanan merkitys ei ole ehdoton, kuin Suomessa.
Niin, minäkään en ymmärrä miksi Suomen pitäisi käsitellä näitä turvapaikkahakemuksia. Jos Venäjä on heidät ottanut Venäjälle, niin turvapaikka pitäisi löytyä sieltä.

Venäjän kansalaiset sitten poikkeus, jotka voisivat hakea turvapaikkaa, jos sille löytyy perusteltu syy.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Frontex lähettää Suomeen 50 rajavartijaa. Toivottavasti nämä ovat miehiä, joita voi kuvat termillä "hampaaton kanukki".

No jos nämä ovat esimerkiksi niitä kreikkalaisia niin lienevät tottuneita jämäkköihin otteisiin raja-alueilla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Olen aidosti yllättynyt, että Suomi on pyytänyt Frontexilta apua. EU:n mallioppilas on tähän saakka lähinnä maksanut mitä pyydetty eikä pyytänyt mitään.

Eiköhän koko raja laiteta tämän viikonlopun jälkeen kokonaan kiinni. Venäjä on ilmoittanut käyvänsä sotaa koko länttä vastaan, joten miksi meidän pitäisi pitää raja auki.
 
Olen aidosti yllättynyt, että Suomi on pyytänyt Frontexilta apua. EU:n mallioppilas on tähän saakka lähinnä maksanut mitä pyydetty eikä pyytänyt mitään.

Eiköhän koko raja laiteta tämän viikonlopun jälkeen kokonaan kiinni. Venäjä on ilmoittanut käyvänsä sotaa koko länttä vastaan, joten miksi meidän pitäisi pitää raja auki.
Jep rajan avoimuus hyödyttää vain Venäjää. Saavat salakuljetettua tarvitsemaansa roinaa esim. kaksoiskansalaisten mukana. Ja ties mitä kuormia vieläkin kulkee Venäjän ja Suomen väliä. Ja ihan oikeasti, kuten olen jo sanonut.. Ukrainan sota itsessään on jo riittävä syy sulkea koko paska raja ja alkaa rakentaa parempaa aitaa maiden välille. EU:lta pitäisi saada rahoitusta siihen oikein kunnolla. Niin kauan olemme maksaneet mm. Kreikan touhuja ja paljon muuta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
HS kertoi tänään, kuinka juna puksuttaa Pietarista lisää. Ja Venäjä nauttii täysillä, kun voi jatkaa niin kauan peliään, kun Suomi ottaa tulijoita tälle puolelle ja käsiteltäväksi.

Tämä ei voi oikeesti mennä näin, että Suomi vaan ottaa jengiä sisään sitä mukaan kun sitä rajalle vaeltaa. Tuo 700 + pian tuleva 400 on vasta alkua, ja voi aika isolle varmuudella sanoa, että lähes lähes kaikki jäävät tänne. Idässä tiesivät narut mistä vetää, ja nyt enää kyse siitä kuinka monta nollaa noihin lukuihin isketään perään tulevaisuudessa, sillä tulijoita riittää, siitä pitää Putinin apinaorkesteri huolen.

Kuunnelkaa Viron ja Latvian johtoa tässä oikeesti. Kyllä ne tarvittavat lakitulkinnatkin löytyy, jos vaan on rohkeutta ja ymmärrystä pistää asialle piste.
Eihän se pitäisikään mennä näin, mutta Venäjä (ja aika pitkälti koko muu maailma) tietää, että Suomi on se kiltti mallioppilas, joka tekee kiltisti kaiken sen, mitä muut maat vaan ilkeää pyytää. Niin tässäkin asiassa.

Nyt, kun tuo rajan kokonaan sulkeminen on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi, niin Venäjä tuuttaa näitä "turvapaikan" hakjoita entistä kovemmalla innolla kohti Suomen rajaa, ohjeistaen, että takaisin ei ole enää tulemista. Niin Suomen on "pakko" ottaa nämä vastaan, kun eihän niitä voi jättää rajalle palelemaan, kun mitä muu maailma silloin meistä ajattelisi? Olisimme muun maailman silmissä kylmiä ja sydämettömiä hirviöitä.

Hyi meitä!

Tilanne on kyllä v-mainen Suomen kannalta, mutta mielestäni "turvapaikanhakijat" ovat Venäjän vastuulla niin kauan kuin eivät ole Suomen rajaa ylittäneet. Jos Venäjä haluaa tuoda porukkaa palentumaan pakkaseen, niin se on Venäjän asia ja taas yksi mainehaitta heidän äärettömän pitkään listansa.
 
Eihän se pitäisikään mennä näin, mutta Venäjä (ja aika pitkälti koko muu maailma) tietää, että Suomi on se kiltti mallioppilas, joka tekee kiltisti kaiken sen, mitä muut maat vaan ilkeää pyytää. Niin tässäkin asiassa.

Nyt, kun tuo rajan kokonaan sulkeminen on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi, niin Venäjä tuuttaa näitä "turvapaikan" hakjoita entistä kovemmalla innolla kohti Suomen rajaa, ohjeistaen, että takaisin ei ole enää tulemista. Niin Suomen on "pakko" ottaa nämä vastaan, kun eihän niitä voi jättää rajalle palelemaan, kun mitä muu maailma silloin meistä ajattelisi? Olisimme muun maailman silmissä kylmiä ja sydämettömiä hirviöitä.

Hyi meitä!

Tilanne on kyllä v-mainen Suomen kannalta, mutta mielestäni "turvapaikanhakijat" ovat Venäjän vastuulla niin kauan kuin eivät ole Suomen rajaa ylittäneet. Jos Venäjä haluaa tuoda porukkaa palentumaan pakkaseen, niin se on Venäjän asia ja taas yksi mainehaitta heidän äärettömän pitkään listansa.
Jos totta puhutaan, niin Venäjä on heistä vastuussa, vaikka pääsisivät rajan yli. Ei muuta kuin lentoliput saapuneille kouraan ja vaikka Turkin kautta takaisin Venäjälle tai mistä ikinä ovat tulleetkaan. Ei tietysti tule tapahtumaan, mutta pelkkä rajojen sulkeminen ei riitä. Koko EU:n pitäisi suhtautua kriittisemmin varsinkin Venäjän lähettämiin "turvapaikanhakijoihin", sillä Venäjän tuntien sinne voidaan laittaa ihan mitä sakkia tahansa, vaikka Venäjän armeijan käyneitä. Venäjällä asuu paljon sellaista sakkia, joista suomalaiset eivät pysty sanomaan, mistä stanista tms. kyseiset henkilöt ovat lähtöisin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos totta puhutaan, niin Venäjä on heistä vastuussa, vaikka pääsisivät rajan yli. Ei muuta kuin lentoliput saapuneille kouraan ja vaikka Turkin kautta takaisin Venäjälle tai mistä ikinä ovat tulleetkaan.

Lentoliput ja 3000e taskurahaa mukaan, tulisi silti pitkässä juoksussa paljon halvemmaksi suomalaisille kuin vuosien turvapaikan hakuprosessit usean valituksen kautta.... työllistyminen ja integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan on turvapaikanhakijoilla varmasti vaikeaa ja jäävät helposti yhteiskunnan eläteiksi. Lasku ei tule olemaan mikään mitätön, kun asiaa tarkastellaan vaikka vuoden mittakaavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös