Millä mielin kauteen 2023–2024?

  • 52 780
  • 316

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itseäni huolestuttaa Peltosen alaisuudessa näkynyt epätasaisuus. Parhaimmillaan pelataan erittäin energistä ja raikasta lätkään, paskimmillaan kulmissa pyörimistä ja ihme virkamieskiekkoa. Ja sitten toi tunnelataus puoli, välillä jengi tuntuu olevan ihan vitun unessa ja ei herää sit ei millään pl. 5 min enne pelin loppua (6. Playoff matsi lukkoa vastaan keväältä.)

Ja voiko näihin asioihin vaikuttaa se, että Peltosen alaisuudessa treenataan niin saatanan kovaa. Tämä on siis pelkkää mutua, mutta esim. nimeltä mainitsematon patonki valitti treenin määrästä.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ilves ja Pelicans taistelee meidän kanssa finaalipaikasta.

Ilves oli aika hyvä ja ottaa varmaan ton ennakkosuosikin viitan harteilleen. Meillä taas helvetisti niitä kevään pelaajia.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sillä mielin, että nyt todella on valmennuksella näytön paikka. Joukkue on koottu siten, että siinä on nuoria potentiaalisia läpimurtajia, kova pakisto, riittävät veskarit ja veretseisauttava nimilista hyökkääjiä. Kukaan ei pääse sanomaan, että siitä-ja-siitä paikasta puuttuu joku olennainen osaamisalue. Tuntuu, ettei joukkueessa ole yhtään heikkoa lenkkiä, ellei näe Tallberg-Väänänen-Åsten nelosta sellaisena. Stuntteja siihenkin riittää. Nyt on Peltosen päävastuu näyttää osaamisensa ja pulinat pois. Joukkueesta on pakko saada taktisesti ja pelitavallisesti irti enemmän, kuin osiensa summa. Nyt mitataan nimenomaan valmennuksen osaaminen. Perseelleen menee tämäkin kausi, ellei se osaa asiaansa kunnolla. Mikään itsestäänselvyys se osaaminen ei ole vs kaksi edellistä kautta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Joukkueesta on pakko saada taktisesti ja pelitavallisesti irti enemmän
Viime kaudella syksy meni totaalisesti penkin alle eikä sellaista voi enää tapahtua. Loppukausi olikin sitten pelkkää veitsi kurkulla pelaamista. Ja kyllä näillä harjoituspeleillä on myös merkitystä. Moni tekee valintansa kausikortin hankinnasta pre-seasonin aikana. Kausi on jo alkanut, ei alkamassa. Ensimmäiset pelit eivät ole vakuuttaneet. Vastustajilla tuntuu olevan pelimerkit paremmassa jamassa kuin meillä. Vitutuskäyrä pomppaa tappiinsa saman tien jos kausi alkaa ja etenee muiden takaa-ajolla. Toivottavasti eilinen peli toimi herätyksenä sille ettei se vaatimustaso millä me hengailtiin mukana, riitä mihinkään.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viime kaudella syksy meni totaalisesti penkin alle eikä sellaista voi enää tapahtua

Niinpä. Tämä senkin vuoksi, että jos ei nyt muistikuvat täysin petä, niin niinä kausina kun IFK on aidosti menestynyt, niin koko kausi on sujunut alusta loppuun vähintäänkin hyvin. 2015-2016 voitettiin peräti runkosarja ja 2010-2011 oli yksi heikompi jakso (juuri ennen Talviklassikkoa), mutta muutoin kausi sujui aika voitollisesti alusta loppuun.

Ja kuten mainittua, niin huono (tai surkea kuten viime kaudella) takaa sen, että koko kevätpuoli pelataan sitten jo ns. pudotuspelejä, kun pyritään kuuden parhaan joukkoon. Siihen ei todellakaan ole varaa ja pieleen mennyt syyskausi olisi tässä kohtaa ihan valtava pettymys.

Mutta millä mielin kauteen? Edelleen hyvillä mielin. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä, mutta uskoisin homman toimivan syyskuussa kun kausi pääsee alkamaan. Siellähän on nyt heti ihan mukava testi, kun tulee heti Nokia-areenan kammo testiin Tappara-vieraspelin muodossa.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka eilen kirjoitinkin että nämä ovat vain treenipelejä joista ei kannata stressiä repiä, niin kummasti tämä maaliton konttaaminen sitä kiimaa syö mikä oli jo päällä. Pitkästä aikaa joukkue kasattu hyvän oloisesti ja fiilikset aivan tapissa, tuli juniorillekin ostettua oma kausari. Nyt sitten koko kesän odottelun jälkeen jälki on samaa kuin koko viime syksy. On se erikoista miten se maalinteko on HIFK paita päällä sietämättömän vaikeaa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Aika nopeasti on kesän mestarit otteillaan tarjonneet jäitä hattuun. Tuolla veikkausketjussa vallitseva hype mestaruudesta ei oikein tartu. Tämä pessimisti taitaa pettyä taas, vaikkei putoa ihan yhtä korkealta kuin eräät. Toivottavasti VP saa hommaan tolkkua aikaisemmin kuin viime kaudella.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Edelleen hyvillä mielin, vaikka viime syksyn maali per matsi -meno nostaakin päätään. Vielä on aikaa hioa ja käydään ensi viikonloppuna neppailemassa kiekkoa byyriin Zell Am Seessa aina helppoja Keski-Euroopan jengejä vastaan.
Joukkue hitsautuu yhteen ja menestystarina on valmis.
Kyllä se siitä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vaikka kyse on harjoituspeleistä, niin snadi huoli tulee, vaikka ei varmaan pitäisi tulla.

Voisiko jopa olla, että Ilves ja Pelicans CHL peleihin valmistautuessaan ovat treenanneet eri tavalla kuin IFK? IFK ilmeisesti treenannut kovaa ja kestävyyttä ja voisiko olla, että em. jengit taas painottaneet treenaamisen suhteen sitä, että jalka liikkuu jo tämän kuun lopussa europeleissä? Jos näin, niin sitten en ole IFK:n liikkeestä huolissani.

Eilen peli näytti jo ihan hyvältä siinä mielessä, että maalipaikkoja saatiin luotua ihan riittävästi ja puolustuspelikin oli ihan suht hyvää, kuten muissakin treenimatseissa.

Huoli tulee siitä, saadaanko kauden alkuun kasattua laadukkaat hyökkäysketjut, niin että ne toimivat kentällä, eikä pelkästään paperilla ja kuka saadaan pelaamaan Ikosen ja Lehterän kanssa tuloksellisesti?

Teissalalle toivon breikkausta, mutta itse en näe vielä mitään, jonka puolesta voisin uskoa tähän +30 pisteeseen. Aika samanlaista touhua kuin viime kaudellakin. Ylivoimalla ajoitus pielessä ja syötöt lopulta suoraa vastustajille.

Näen ongelmallisena sen, mihin ketjuihin Teissala, Ikonen ja Lehterä laitetaan. Vai pitäisikö heidät laittaa samaan ketjuun, niin ei sekoitettaisi sitten muita kenttiä. En tosin näe, että Teissala, Ikonen ja Lehterä voisivat pelata yhdessä kovinkaan tuloksellisesti.

Martin näyttää ihan hyvältä yleispuolustajalta ja Sundin otteista olen positiivisesti yllättynyt.

Ja Teissalasta vielä sen verran, että jos ei breikkaa niin täytyy todella toivoa, että Kaskimäki, Seppälä tai Lundell breikkaisi, sillä 1-2 junnun pitäisi breikata, jotta joukkue olisi oikeasti todella kova hyökkäyspäähän. Toisaalta kaikki ovat sellaisia, että jokaiselle voi antaa huoletta myös peliaikaa.

Itse kasaisin varmaan seuraavaksi kokeiluun

Vesalainen - Koivistoinen - Rask
Nättinen - Lehterä - Pakarinen
junnu - Jääskä - Ikonen

Ja, vaikka Komarov ei kentän nopein pelaaja olekaan, niin tänne vaan..
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Samoilla kuten pari aikaisempaakin kautta: penkin takana työharjoittelua ei tule tänä vuonna sietää edes joulukuuhun asti jos homma sakkaa. Peltosen työkalut on jälleen priimaa, Tobbelle iso kiitos.

Hyvillä mielin kokonaisuudessaan.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka kyse on harjoituspeleistä, niin snadi huoli tulee, vaikka ei varmaan pitäisi tulla.

Voisiko jopa olla, että Ilves ja Pelicans CHL peleihin valmistautuessaan ovat treenanneet eri tavalla kuin IFK? IFK ilmeisesti treenannut kovaa ja kestävyyttä ja voisiko olla, että em. jengit taas painottaneet treenaamisen suhteen sitä, että jalka liikkuu jo tämän kuun lopussa europeleissä? Jos näin, niin sitten en ole IFK:n liikkeestä huolissani.

Tähän otan sen verran kantaa, että kuullun ja luetun perusteella ainakin Ilves on treenannut tosi kovaa kokoajan ja täten olisi luullut, että olisi Ipallakin hieman tahmeampaa. Yllättävän nopeaa ja valmista ollut peli. Tiedä sitten onko ollut jotain eroa IFK:n treenaamisen kanssa.

Eilen teiltä oli jo paljon parempi peli, mutta tehotonta. Ehkä se siitä lähtee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ihan hyvillä mielin, tavallaan. Rosteri on päätyyn asti riittävä, ja uskon Villenkin vetävän nyt parhaan kautensa, kun on pari vuotta harjoiteltu ja runko säilyi hyvin. Silti vähän latistaa odotuksia,että mestaruuteen en usko, ja valmennus on se, missä jäädään takamatkalle.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Onhan nämä neljä harjoitusottelua vähän masentaneet odotuksia kauteen. Peli näyttää sen verran sekavalta että tulee vahvat muistikuvat viime kauden syksystä. Toivon mukaan joukkue näyttää että pystyvät parempaan.
Joukkue on erinomainen rakenteeltaan ja taidoiltaan (ylivoimaisesti paras Salmelaisen aikakaudella) eikä siitä jää kiinni, mutta valmentaja Ville Peltoselta odotetaan nyt Ojasen kanssa pelitavallista ja taktista kypsyyttä johtaa joukkue vihdoin mestaruuteen sarjakauden ekasta matsista alkaen.

Jos ollaan joulutauolla esim. sijoilla 5-8, niin jotain on jo silloin mennyt pahasti pieleen valmennuksella. Tuolla rosterilla ei vain voi tössiä syksyä vaan oltava alusta asti 1-4 ensimmäisen joukkueen mukana kärkikahinoissa. Kaikki muu syö maata etenkin juuri päävalmentaja Peltosen jalkojen alta.

Paineet voivat olla Peltosella kovat, mutta nyt nähdään kykeneekö hän nousemaan oikeasti voittajaksi vai jääkö hän historiaan HIFK:n "tuhoamien" muiden valmentajien joukkoon. Panokset tuskin voisivat olla kovemmat Peltosen valmennuksellisen pelinjohtajuuden kohdalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko tämä nyt jotain klassista Tukholman syndroomaa, kun itsellä on edelleen hyvä ja luottavainen fiilis tähän kauteen, vaikka harjoituspelit ei ole niin loisteliaasti menneet ja maalinteko tuottaa tuskaa.
Ehkä tilanne olisi eri, jos kokoonpano olisi tasoa viime kauden aloitus, mutta nyt kun paperilla jengi on timanttinen, niin jotenkin sitä luottaa, että tästä tulee hyvä kausi.
Tai ehkä se on vaan sellaista pakonomaista toivetta, että pakkohan tästä on tulla...onhan?...

Se olisi keväällä taas 13v. edellisestä mestaruudesta. 1998, 2011 ja 2024? Please?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Joukkue on kaikinpuolin timanttinen. Peltosen peluutus on ainut, missä voi mennä vikaan.

Eri vastustajia vastaan pitää olla eri peluutustapoja eri ketju/pelaajavirityksillä.

Ja joskus ei nekään edes riitä. Joskus pitää pelata rikasta ja rutiköyhää, ja heittää ratkaisevalla hetkellä

Se momentum-pelaaja, joka voi ratkaista koko pelin kulun.

Löytyykö Peltoselta näitä taitoja?
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hemmetin hyvä fiilishän tästä joukkueesta on. Pieni huoli kohdistuu pakiston kiekollisuuteen, lähinnä ylivoimapelin osalta, mutta muuten luotto on kova. Nämä harkkapelit nyt hieman laittaa mietityttämään, että näinköhän HIFK pelaa jälleen nihkeän alkukauden ja runkosarjan voitto tehdään liian vaikeaksi toteuttaa heti kättelyssä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vaikka Peltosen johdolla on pelattu hyviäkin jaksoja, niin mkä minua holestuttaa, niin noilla jaksoilla menestyksen takana on ollut aina hyvä maalivahtipeli ja tiivis puolustaminen. Eikä siinä, hyviä peruspilareita menestykselle, mutta maalivahtipeliin valkku ei juuri vaikuta, ja mestaruuuden voittaakseen pitää löytyä pakista muutakin kuin oman pään tukkiminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös