Pe 16.9.2022 TPS - Ässät

  • 1 324
  • 10

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tää matsi ei vissiin ketään kiinnosta :D


Tepsi kävi ti ottamassa Tapparalta turpaan, Ässät otti eilen 3-0 Ipalta turpaan.

Molemmilla siis paluu voittokantaan ois tärkeä.

Veikataan nyt yllätystä, Ässät 2-3 JA. Barach tekee kaksi jälkimmäistä, Määttä ekan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Paikanpäälle mennään ja toivotaan toki enemmänkin väkeä kauden avaukseen paikalle! Kiva nähdä taas paikanpäällä kiekkoa ja katsoa missä mennään.

Tepsi varmaan lähtee ennakkosuosikkina, mutta Ässät on vahvistunut mukavasti sekä hyvässä valmennuksessa. Voi päättyä miten vaan. Sanotaan että 3-3 tilanteessa mennään jatkoajalle!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Hallille ollaan menossa niin muodoin ja veikataan, että TPS voittaan 4-2.
 

Nigi

Jäsen
Tepsiltä tarkkailussa tietenkin Kiviharju. Myös Kosmachuk suurennuslasin alla, jonka löin veikkausketjussa maalipörssin voittajaksi… ei tänää tarvi osuu silti.

Ässien puolelta Graberilta ja Turgeonilta toiveissa vähän enemmän hyökkäyspäähänkin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Korpikoski, viäläksääki elät?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tää matsi ei vissiin ketään kiinnosta

Eipä näemmä! Noin tunti avauskiekon putoamiseen eikä ketään ole viitsinyt edes kokoonpanoja naputella...

TPS tänään:

#17 Scott Kosmachuk - #41 Aarne Intonen - #18 Anthony Rech
#28 Pavol Skalicky - #75 Arttu Ilomäki - #91 Kai Kantola
#74 Jonne Tammela - #57 Vili Munkki - #21 Tyler Steenbergen
#26 Lauri Korpikoski - #61 Juhani Jasu - #77 Topias Haapanen

#62 Teemu Kivihalme - # 7 Antti Tuomisto
#19 Valtteri Pulli - # 6 Ruben Rafkin
# 4 Aleksi Anttalainen - #42 Jimi Suomi
#33 Aron Kiviharju

#30 Lassi Lehtinen
(#35 Eetu Anttila)

Loukkaantuneet: #36 Roni Allen (jonkinlaista kasvovammaa? - nähty kokomaski päässä? - day-by-day -status), #44 Niklas Arell ("tällin" vuoksi sivussa? - ilmoitettu 04.09.2022 - paluu lähipäivinä?)
Rotaatio: #20 Viljami Marjala, #29 Aaron Hakala, #40 Sisu-Petteri Lehtonen, #53 Eemeli Saari, #58 Kalle Väisänen, #81 Kasper Koskinen
Training Camp: #27 Mikael Pyyhtiä

Viime tiistain 13.09.2022 TAP-TPS -matsiin nähden maalivahtiosasto, puolustuskalusto sekä nelosketju ovat pysyneet tismalleen ennallaan. Hyökkäykseen paluun tekee "tällistä" johtuneen pienen poissaolon jälkeen Pavol Skalicky. Tilaa tekee Kalle Väisänen. Jonne Tammela tipahtaa ykkösen vasemmasta laidasta kolmosen vasempaan laitaan. Kai Kantola jatkaa entisellä paikallaan Arttu Ilomäen rinnalla. Hyökkäyksessä koko ulkomaalaiskvartetti saa hakea itselleen uudet paikat - joko ketju- tai laitamuutoksien johdosta.
 

Auranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan nuo seuralegendat matsin alussa todellisia suomikiekon ikoneita, molempien osalta hattu pois päästä syvä kunnioittava kumarrus!

Itse matsissa Ässät oli kyllä suoraan sanottuna aika mitään sanomaton vastus Tepsille eikä tuollainen asetelma palvele kumpaakaan. Sillä vain ja ainoastaan kovatasoiset matsit kehittävät joukkueita. Näin olen sanonut myös aikana, jolloin omat eli Tepsi on kyntänyt.

Lisäksi loppua kohden alkoi kyllä Tepsiltä melkoinen löysäily, mihin ei olisi varaa mikäli matsi olisi kovempi kuin mitä se nyt oli.

Hyvä voitto ja kiva ilta toki hallilla!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
TPS - Ässät 7-2 16.9.2022, Liiga

Pitihän se raahautua Gatoradelle katsomaan Kiviharjun ja McCoshenin välistä otatusta. Ilman sen kummempaa alustusta mennään suoraan asiaan. Yleisöä paikalla oli reilut 7200 silmäparia/-puolta. Neutraalina katsojana uusittu alkushow oli aiempiin kausiin verrattuna minusta parempi, koska pidin lopun kliimaksista, jossa jumbotronille muodostui lasersäteistä luku 100, logot vilahtelivat salamannopeasti silmien edessä ja jään pinnassa puolestaan oli myös jotain nopeatempoista grafiikan muutosta nähtävillä, mutten enää tarkalleen muista, että mikä siinä kiinnitti huomioni.

Avauserän alussa panin merkille sen, että TPS käytti viime kaudelta tuttua 3-2 (tai 0-5) keskialueen trapia, mutta kevääseen verrattuna peli oli sikäli aktiivisempaa, että siltä nähtiin myös paljon 1-4 & 2-1-2 karvausmuotoja. 1-4:ssä kärkikarvaaja pyrki pelaamaan Ässiltä pois pakki-pakkisyötön maalin edessä ja pakottamaan avaamaan pelin kohti Tepsin alanelikkoa. 2-1-2 oli puolestaan todella korkean karvauksen muoto, kun Ässät lähti viiveellä oman maalin takaa. Kärkikarvaajista toinen oli tolpalla häiritsemässä pelinavausta ja toinen viistosti vieressä tukkimassa b-pistekaistaa. Alapuolella kolmas hyökkääjä häiritsi sentterihakua slotissa. Tepsin puolustajat jäivät punaviivalle pelaamaan 2v2 Ässien laitureita vastaan.

Noiden kolmen karvauksen välillä TPS vaihteli pelitilanteen mukaan ja Ässät ei löytänyt keinoja luoda maalipaikkoja systemaattisesti tiivistä viisikkoa vastaan, vaikka se haki välillä alhaalta vauhtia alhaalta siten, että kiekollisella puolustajalla oli neljä eri syöttövaihtoehtoa, kun toinen puolustajakin porrasti vähän ylemmäs ja täytti yhden kaistan eli kolmen kaistan sijaan Ässät periaatteessa hyökkäsi jopa neljältä kaistalta (JYPiä vastaan muuten tuollaiset viivelähdöt tuottivat ainakin tänään maaleja, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan). Sillä oli myös alkukauteen ymmärrettävästi kuuluvia ajoitusongelmia vielä hyvin paljon pelaamisessaan ja monesti puolustajien avaukset tulivat laitureille seisoville jaloille keskialueelle laitoihin tai sitten jos pidempi syöttö tavoitti laiturin takasiniseltä, tämä oli yksin ilman apuja ja joutui dumppaamaan kiekon päätyyn, koska alivoimaisena haastaminen olisi johtanut menetykseen. Ässät loikin siksi läpi ottelun jokaisessa erässä miltei parhaat maalipaikkansa siten, että se karvasi syvällä kiekon itselleen ja toki Tepsin pieni ajoittainen huolimattomuus kiekollisena omalla alueella edesauttoi riistopelaamista hyökkäysalueella, kun kotijoukkue menetteli kiekkoja jokusen kerran oman maalin edessä, mutta noita riistopaikkoja ei Ässät kyennyt muuntamaan maaleiksi yhtä tehokkaasti kuin TPS hyödynsi omat paikkansa.

Ottelun avausmaali syntyi jo toisella minuutilla. Ässien pitkää kiekkoa seurasi aloitus, jonka jälkeen Anttalainen palautti kiekon siniviivasta syvyyteen. Munkki nappasi laatan maalin takana, nousi esiin Graber selässään ja käänsi sitten pelivälineen takaisin maalin taakse oikealta b-pisteeltä. Tammela ryntäsi maalin edestä sen taakse ja tämän vartioija McCoshen puolestaan ei pysynyt perässä. Tammela tuli esiin vasemmalta puolelta ja käänsi sitten kiekon kohti maalia kämmeneltä. McCoshen teki oman maskin Rubinille, jonka pakettikaan ei toki ollut kasassa ja niinpä kiekko livahti varusteiden läpi sisään. Vartin pelin kohdalla TPS puolestaan meni 2-0 johtoon. Ässät ei päässyt omista pois, vaikka hetkeksi Barach pääsi kiekkoon käsiksi oikeassa laidassa, mutta Pulli piti siniviivan kiinni jämäkästi. Kosmachuk nappasi irtokiekon ja syötti heti maalin eteen unohtuneelle Ilomäelle, jonka rystyveivi ei vielä uponnut, mutta rebound kylläkin, kun puolustajat Sevänen ja Heimosalmi olivat jo lähdössä ylöspäin/vaihtoon eivätkä ehtineet enää palata oman maalin eteen ajoissa saatika sentteri Järvinenkään. Viisikko varasti liiaksi ja toki Brachin olisi pitänyt olla huolellisempi siniviivan kulmassa. Pari minuuttia myöhemmin peli oli jo 3-0, kun Ässien 1-2-2 karvaus mureni. Pulli kirjasi jo toisen syöttöpisteensä avauksestaan keskialueelle, jonka Haapanen jatkoi ristipistona poikittain Jasulle ja tämän hervoton rannelaukaus suoraluistelusta Seväsen jaloista painui yläriman alle ohi Rubinin. Tuolle maalille piti itsekin antaa kolme sotilaallista taputusta piippuhyllyltä. Kolme maalia riitti Rubinille ja Korhonen vaihdettiin maalille.

Erikoistilanteitakin avauserässä nähtiin. Talaja otti seitsemän minuutin jälkeen jäähyn väkivaltaisuudesta Tepsin alueen kulmassa. Ässien ykkösalivoimassa olivat Appelgren, Turgeon, McCoshen ja Laakso. Kakkosalivoima oli Rohdin-Ruuttu-Sevänen-Matinpalo. Puolustajista Määttä sai usein AV-aikaa kolmannessa vaihtokierrossa esimerkiksi Laakson parina. Tepsin ylivoimat olivat puolestaan Kivihalme-Ilomäki-Kosmachuk-Kantola-Korpikoski ja Tuomisto-Intonen-Tammela-Skalicky-Rech. Sen kummempaa nähty ei ensimmäisellä ylivoimalla nähty kuin Intoselta yksi kuti logoon oikeasta siivestä kakkosylivoimassa. Jäähyn päätyttyä Talaja karkasi läpiajoon boksista, mutta Lehtinen nollasi kudin laidasta. Erän loppupuolella puolestaan Ässien ylivoima kesti vain viisi sekuntia, kun Joensuu otti rangaistuksen hyökkäysalueella ja heti perään Graber lähti istunnolle kampituksesta, mutta 4v3-ylivoimalla Kivihalme, Intonen, Ilomäki ja Tuomisto eivät saaneet juonittua vetopaikkoja Appelgrenia, Sevästä ja Matinpaloa vastaan kuin yhden, mutta Korhonen torjui Ilomäen one-timerin.

Toisessa erässä TPS jatkoi dominointiaan maalinteon tehokkuudessa. Se onnistui taas heti erän toisella peliminuutilla. Ässien 1-2-2 karvaus mureni taas, kun Intonen syötti eteenpäin oikeaa laitaa pitkin ja Rech jatkoi kiekon hyökkäysalueelle, mutta Heimosalmi nappasi pelivälineen päädyssä. Hän luisteli maalin taakse Rech selässään ja jätti kiekon ahdistettuna Virtaselle. Tämä suli Intosen karvauksen alla ja menetti kiekon karusti oman maalin kulmalla. Intonen käänsi poikkisyötön takatolpalle ja sieltä kiekon puttasi sisään liikettään jatkanut Rech. Heimosalmi jäi Rechin taklauksen alle päädyssä jättösyöttönsä jälkeen eikä sitten enää ehtinyt maalin kulmalle sitomaan vastustajaansa. Minuutti myöhemmin Tammelan vahva haasto suoraluistelussa johti ylivoimaan, kun Matinpalo oli ehkä vähän huolimaton mailansa kanssa iskiessään sen kohti kiekkoa, mutta samalla Tammelan luistimia. Ässien kestettyä alivoimansa oli sen vuoro päästä ensimmäiselle ylivoimalle, kun Skalicky lähti istumaan rangaistusta. Tepsin alivoimassa ei yllättänyt se, että Jasu-Haapanen oli ykkösparissa. Heidän takana olivat Pulli ja Rafkin. Kakkosalivoimassa oli Korpikoski parinaan Ilomäki tai Intonen. Anttalainen puolusti Suomen kanssa. Ässien ylivoimat olivat puolestaan Heimosalmi-Järvinen-Barach-Erholtz-Talaja ja McCoshen-Myllymaa-Rohdin-Graber-Joensuu. Kakkosylivoima loihti yhden maalipaikan, kun Joensuu muistaakseni jakoi heti siniviivan ylittämisen jälkeen poikkisyötön vasemmasta laidasta takatolpalle, mutta Lehtinen venyi laukauksen eteen.

Puolivälissä ottelua TPS sai seuraavan ylivoimansa ja onnistui lyömään lukemat 5-0:aan. Kakkosylivoiman takakolmio Tammela-Tuomisto-Intonen oli minusta hyvä läpi pelin ja sai ansaitun palkinnon. Intonen pyöräytti kiekon oikealta viivaan Tuomistolle ja tämä levitti Tammelalle. Tämä oli monesti hakenut poikkisyöttöä Intoselle ja onnistunutkin pari kertaa. Lisäksi hän oli alati vetouhkana myös ranteella, mutta tuolla kertaa ensimmäistä kertaa hän haki syöttöä neliön keskelle Skalickylle. Lapa löytyikin auki ja Skalicky ohjasi ahtaasta tilasta kiekon takakulmaan Seväsen, Matinpalon, Appelgrenin ja Turgeonin keskeltä. En tuosta maalista alivoimaa syyttäisi, koska kiekko vain liikkui niin hyvin Tepsillä eikä Appelgreen ehtinyt pudota riittävän alas pelatakseen kunnolla mailan pois. Kun Tammelan jatkuvaan syöttö- ja vetouhkaan yhdistää vielä Tuomiston painavan lyöntilaukauksen, tuo kakkosylivoima tehnee tuhoa kivasti kauden edetessä, jos se tuollaisena pysyy. Intonenkin paukuttanee maaleja suoraan Tammelan poikkisyötöistä jokusen kappaleen. Viidennen maalin jälkeen katsahdin tulostaululle ja näin, että torjunnat olivat 32 minuutin jälkeen 11-10, joten tehokkuudessa oli tosiaan suuri ero.

Ässät yritti toisen erän loppupuolella ketjumuutoksilla saada uutta virtaa. Erholtz siirrettiin ykkösestä neloseen ja Hämeenaho nostettiin hänen tilalleen. Samoin Turgeon ja Graber vaihtoivat keskiketjuissa sentterin paikkoja. Hetkellisesti se toimi, kun Hämeenaho heti ensimmäisessä vaihdossaan ykkösketjussa 37. minuutilla tarjoili Barachille avopaikan takatolpalle, mutta tälle ei kelvannut puolityhjä rysä, joten tauolle mentiin 6-0 lukemissa, kun päätösminuutilla TPS onnistui vielä kertaalleen. Jasun aloitusvoitosta Suomi levitti viereen Anttalaiselle, joka otti tyhjät pois kilauttae vasemmasta laidasta maalirautaan. Jatkotilanteessa Kosmachuk piti siniviivan kiinni ja yritti palauttaa kiekon syvyyteen, mutta se osui porilaisiin. Jasu kuitenkin nappasi irtokiekon ja käänsi sen poikittain vasemmalle liikkuneelle Kosmachukille, joka ampui maalille ja Rech survoi reboundin sisään, kun Laakso hävisi 1v1-tilanteen.

Päätöserässä Ässien maalipaikat syntyivät yhä karvaamalla päätydumppaukset itselleen Tepsin maalin takana ja pelaamalla sitten viivaan. Karvaaminen syvällä oli harvoja valopilkkuja viisikkopelaamisessa, vaikka korkea karvaus myös ohitettiin pari kertaa niin, että TPS rankaisi maaleilla, mutta palkintona oli myös niitä riistoja yläalueilla ja maalipaikkoja Tepsin maalin edestä kuten jo todettua. Kolmannessa erässä Ässien ylivoimat myös muuttuivat siten, että Hämeenaho nousi Erholtzin tilalle ykkösylivoiman slottipelaajaksi. TPS meni viiden minuutin jälkeen 7-0 johtoon, kun Intonen dumppasi kiekon ristikulmaan vasemmasta laidasta. Korpikoski nosti Virtasen mailan ja haki sitten pudotusta viivaan, mutta Graberin maila oli välissä. Toki kiekko meni silti perille Tuomistolle, joka pienestä sivuttaisliikkeestä viritti rannelaukauksen oikeaan yläkulmaan ruuhkan läpi. Liiga-uran avausmaali syntyi täten entistä seuraa vastaan.

Tuon jälkeen viimeistään voittaja oli selvillä. Ässät hukkasi yhden ylivoimankin, kunnes viisi minuuttia ennen loppua syntyi lohduttava kavennusosuma. Tepsin nelosketjun pitkä hyökkäys päättyi lopulta menetykseen hyökkäysalueella, kun Laakso pääsi päädyssä väliin Haapasen jättöön ennen Jasua ja sohi kiekon keskelle Myllymaalle, joka syötti vuorostaan viereen McCoshenille ja tämä lähti jalalla käynnistämään 3v2-vastaiskua. McCoshen ei paljoa aikaillut, vaan syötti terävästi Anttalaisen lavan alta oikeaan laitaan Erholtzille, joka punnersi puolittaisesta läpiajosta maalille ja viimeisteli kämmeneltä etukulmaan ennen kuin Anttalainen sai hänet kiinni. Kolme minuuttia ennen loppua puolestaan Ässät onnistui toistamiseen. Maalia edelsi pitkähkö paine Tepsin alueella, jonka lopuksi Graber suojasi kiekkoa ja jätti sen siniviivassa McCoshenille, joka haki vauhtia tuossa tilanteessa keskialueen puolelta vastaliikkeen tehdessään. McCoshen nosti pään ylös siniviivan oikeassa kulmassa ja löysi keskelle leikanneen Seväsen, joka jatkoi matkaa oikealle b-pisteelle ja ampui sitten Kivihalme-Ruuttu kaksikon tekemän maskin läpi aivan taka-alakulmaan tolpan juureen ohi voimattoman Lehtisen. Kyllähän nuo McCoshenin roska-ajalla nappaamat pari syöttöpistettä lämmittivät mieltä. Lopputulos oli täten TPS 7, Ässät 2. Siirrytään pihviin eli yksilöhavaintoihin.

TPS

Rech 18
- Aiempi kokemus Rechistä livenä oli MM-peli Kanadaa vastaan, jolloin hän naulasi vastahyökkäyksestä kiekon ranteella ohi Driedgerin yläriman alle 7-1 tappiossa. Tuolloin ei hirveästi muuta jäänyt hänestä mieleen, kun seurasin enimmäkseen kanadalaisia. Tässäkin pelissä hän oli jossain määrin pimennossa, mutta kuitenkin kahdesti oikeaan aikaan terävänä maalin edessä ja valittiin siksi tähdistöön. Toisessa erässä hän kiitti Intosen karvauksesta ja puttasi takatolpalta tyhjiin. Toki taklaus Heimosalmeen oli niin hyvä, että hän teki sillä itselleen tarvittavan ajan ja tilan. 6-0 maalissa puolestaan hän voitti maalineduspainissa Laakson, joten se, että hän pelaa myös ylivoimaa maskimiehenä, on täten lyhyellä otannalla järkevä ratkaisu Ahokkaalta ja eiköhän Rech kauden edetessä ylivoimallakin maaleja ronki sisään veskarin edestä. Suoraluistelu oli keskinkertaista ja en tiedä, onko hänestä luomaan omia maalipaikkoja Kosmachukin veroisesti, mutta kyky olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan on sekin jotain ja viimeistelijänä hän saa puhtaat paperit. Lisäksi tilannekovuus oli kokoisekseen pelaajaksi hyvällä tasolla eikä hän ollut lapanen tosiaankaan kaksinkamppailuissa. Ehkä minun pitää jatkossa käydä useammin hänen peleissään, koska molemmissa livepeleissä mies on nyt onnistunut maalinteossa läsnäollessani, heh.

Intonen 41
- Intonen oli kakkosylivoimassa oikeassa siivessä ampuen kertaalleen logoon ranteella avauserässä. Viidenteen maaliin ylivoimalla hän sai puolestaan kolmossyötön. Aiemmin hän oli sutinut ohi yhdestä Tammelan poikkisyötöstä, mutta olen varma, että tuolta tontilta tehoja vielä tulee one-timerillakin. Tasaviisikoin hän keräsi pari syöttöpistettä ja eritoten 4-0 maalin riisto Virtaselta maalin kulmalla oli jämäkkä. Rechin tavoin tilannekovuus oli kunnossa, vaikkei Intonen isokokoisin pelaaja hänkään ole. Pidin myös dynaamisista luistelupotkuista. Pienen miinuksen voi antaa päätöserän sokkokäännöstä (piippuhyllylle ainakin näytti, että syöttäjä olisi ollut Intonen) oman alueen kulmasta suoraan Järviselle keskustaan, mutta tämä kun haki vielä syöttöä tyhjiin maalin kulmalle tuloksetta, TPS pelastui.

Kosmachuk 17
- Kosmachuk oli alusti asti paljon esillä. Heti avausvaihdossa hän hiipi oikealta keskustaan ja petasi takatolpalle tekopaikan Kivihalmeelle. Seuraavassa vaihdossa hän puolestaan leikkasi oikealle ja ampui sivuttaisliikkeestä rannelaukauksen hieman ohi takayläkulman. Parasta antia oli kyky luoda maalipaikka omalla liikkeellä. Tehot olivat 0+2, kun hän alusti sekä Ilomäen että Rechin jälkimmäisen maalin toimittamalla kiekkoa maalin eteen. Päätöserästä jäi mieleen puolestaan lennokkaasta suoraluistelusta yksi kuti Korhosen patjoihin oikeasta laidasta. Ylivoimalla rooli oli vasemmassa siivessä, mutta Kivihalmeelta ei tarjoilua hirveästi tullut.

Skalicky 28
- Skalicky oli ristiriitainen pelaaja. Hän oli hanakka ampumaan ja viritys oli lyhyt jalkojen vierestä. Ampuminen oli vaivattoman näköistä. Hän oli myös raamikas ja täten ihan hyvä valinta ylivoimallakin slottiin kamppailemaan AV-neliön keskelle elintilasta. Kertaalleen lapa oli auki ja Tammela poimi sen 5-0 maalissa. Toisaalta sitten tasaviisikoin kertaalleen hän menetti rumasti kiekon oman maalin edessä Ässien kakkosketjun karvauksen alla. Toki syöttö pakilta ei ollut kaikkein reiluin tullen ahtaaseen tilaan. Pitkissäkin hyökkäyksissä syöttötaito oli minusta hieman puutteellinen ja passit vähän epätarkkoja ajoittain, joten antaisin siitä pienen miinuksen.

Ilomäki 75
- Ylivoimalla oikeassa siivessä enimmäkseen Kivihalmen koostumuksessa. Kokonaisvaltaisuudesta jäi hyvä maku ja kädet olivat pehmeät. Se näkyi 2-0 maalissa oman reboundin viimeistelyssä rystyltä jäitä pitkin. Laukauksia kertyi jopa viisi ja aloituksista Ilomäki voitti neljä viidestä ollen silläkin saralla hyvä. Tilannekovuus oli riittävä ja hän on laadukas kakkossentteri tähän sarjaan. Joitakin alivoimavaihtojakin hän Korpikosken kanssa pelaili suoriutuen niistä moitteetta.

Kantola 91
- Parhaiten jäi mieleen kakkoserän alun paikka ylivoimalla, kun Korpikoski syötti päädystä neliön keskelle ja Kantola ampui päin Korhosta. Noin muutoin en saanut muodostettua Kantolasta erikoista mielipidettä. Kyllä hän tonttinsa jossain määrin täytti, mutta ehkä oikea pelipaikka olisi kauden edetessä kolmosketjussa, koska pari kertaa tuntui siltä, että laidassa paineen alla siirtokiekot eteenpäin jäivät vaillinaisiksi keskialueella ja suorahyökkääminen tyrehtyi siihen.

Tammela 74
- Yksi kentän parhaita köyhän miehen J. Gaudreauna. Dominoi kakkosylivoiman vasemmassa siivessä jatkuvalla syöttö- ja vetouhalla. Rannari lähtee tarvittaessa tulisesti pienellä virityksellä, mutta hän pystyy myös kääntämään kiekon poikittain Intoselle tai slottiin Skalickylle kuten 5-0 maalissa. Tammela hankki myös yhden ylivoiman haastamisellaan ja pirteällä liikkeellään kakkoserässä. Eikä pidä unohtaa teurastuksen alkutahteja, jotka käynnistyivät Tammelan käännöstä kohti maalia McCoshenin ja Rubinin läpi. Kun Pyyhtiä palaa Pohjois-Amerikasta, vasemmassa laidassa Tepsillä on kyllä hyvä tilanne kärkiketjuissa.

Munkki 57
- Pelasi vain minuutin, mutta ehti siinäkin ajassa syöttää ottelun avausmaalin käännöllään maalin taakse Tammelalle. En huomannut tilannetta, jossa hän ilmeisesti loukkaantui, mutta rotaatiosta putoamisen ymmärsin kyllä siinä vaiheessa, kun Ilomäki ja Jasu stunttasivat häntä kolmosketjun keskellä aika ajoin. Perustaitava leftin sentteri olkoot lyhyt analyysi otannan jäätyä pieneksi.

Steenbergen 21
- Koska Steenbergen ei erikoistilanteita pelannut, jääaika oli vain 11 minuuttia. Toisessa erässä hän pysyi yhdessä vaihdossa hyökkäysalueella hyvin kiekossa ja jätti sen lopuksi Ilomäelle. Muutoin väläytykset olivat vähissä, vaikka hän kyllä yritti karvata aggressiivisesti, mutta päätöserässäkin Määttä pyörähti alta pois näppärästi. Tietysti on vaikea päästä rytmiin, kun joutuu puremaan tuppia ilman erikoistilanneaikaa aika ajoin, mutta taaksepäin on silti menty AHL-ajoista, jolloin hän teränkäytöllään ihastutti minua jossain määrin Tucsonin riveissä ja laukauskin lähti räväkästi, mutta itseluottamus tuntuu nyt kadonneen. Hän voisi olla parhaimmillaan kuin Tammela eli jatkuva syöttö- tai vetouhka sekä liukas luistelija, mutta potentiaali on vain kaivettava esiin kauden aikana.

Korpikoski 26
- Korpikosken potkuissa oli tuttua dynaamisuutta suoraluistelussa ja alivoimalla hän olikin kertaalleen päätöserässä punnertaa oikeasta laidasta vastaiskun päätteeksi maalille, mutta ei saanut vetoa ihan aikaan. Ylivoimalla rooli oli päädyssä/maskissa ja hän tarjoili Kantolalle yhden hyvän paikan kakkoserän alussa. Sotshissa 2014 Korpikoski taisi olla myös ylivoimalla päädyssä, joten eipä tuo uusi rooli täten ollut, heh. Tehoille hän pääsi päätöserässä, kun kamppailukovuus oli liikaa Virtaselle ja pudotussyöttö päätyi Graberin kautta perille Tuomistolle. Summa summarum, pidin energisyydestä ja fysiikasta. Ammattilainen isolla A:lla pelaten 15.15.

Jasu 61
- Voittomaalissa laukaus Seväsen jaloista oli hurja piiska. Tutusti vastuuta tuli ykkösalivoimassa kera Haapasen ja mailahäirintä oli hyvää. Jääaika kipusi 17 minuuttiin, kun Munkki putosi rotaatiosta ja hyvin Jasu suoriutui ollen alustamassa myös kuudetta maalia ja avauserässä ennen 3-0 maaliaan puolestaan kertaalleen riisti hyvin päädyssä ja haki vanhanaikaiskäännöllä omaa pelaajaa takatolpalta tuloksetta. Vankka esitys ja aloitukset hoituivat 70-prosenttisesti, joten en keksi negatiivista sanottavaa.

Haapanen 77
- Haapanen oli näkyvä useaan otteeseen ja karvatessaan peitti hyvin syöttökulmia keskustaan ajaen samalla vastustajan iholle. Hyökkäysalueella hän oli ketterä ja tuntui kehittyneen kesän aikana suojaamisessa ja luistelussa ja se mahdollisti sen, että hänellä oli enemmän aikaa kulmaralleissa löytää vapaa pelaaja, jolle syöttää. Ykkösalivoimaa hän myös tahkosi tietysti Jasun kanssa jämäkästi. Plussan arvoinen peli tiivistetysti.

Kivihalme 62
- Kivihalme oli mukava nähdä Kärpät-kausien jälkeen pitkästä aikaa kehissä. Olin kyllä varma, että hänestä olisi tullut edes Nutivaaran tasoinen kolmosparin puolustaja änäriin, mutta niin ei sitten käynyt. Viime Liiga-visiitillä dynaaminen luistelu ja kyky tuoda jalalla kiekko yli keskialueen olivat priimaa kuten Nutivaarallakin aikoinaan. Lisäksi Teemu ampui aika hanakasti paikan saadessaan ja rannelaukaus kehittyi vuosien mittaan.

Tässä pelissä heti avausvaihdossa hän kahdesti selvitti karvauksen omalla alueella liikkeensä ansiosta ja siirsi kiekon eteenpäin ohi päätylautaprässin vasenta laitaa pitkin. Jälkimmäisellä kerralla TPS sai suorahyökkäyksen ja Kivihalme oli itse päättämässä sitä takatolpalla, mutta puttasi ohi maalin Kosmachukin tarjoilusta valitettavasti. Neljännellä minuutilla dominanssi karvauksen alla jatkui, kun Järvinen ja toinen Ässät-pelaaja tuplasivat jopa hänet TPS-maalin takana, mutta Kivihalme ennätti siirtää kiekon viereen Rafkinille, jonka avaussyöttö toki sitten jäi siniviivaan, mutta Kivihalme ei vuotanut. Ylivoimalla hän tanssi viivassa kevyesti sivuttain luoden vetotilaa itselleen ohi blokkaajan. Aika hanakasti hän yhä halusi ampua tasaviisikoin ja esimerkiksi 56. minuutillakin kuti viivasta lähti Korhosen hanskaan heti, kun tilaisuus tuli. Laukauksia kirjattiin kolme 22 minuutissa. Pelivalintani matsiin oli Kivihalmen tehopiste kertoimella 1.90, mutta jotenkin kummassa seitsemän maalin ilotulituksessa hän onnistui väistämään tehopisteille pääsyn, pirskatti. Mutta joo, sain mitä halusin fanipoikana eli priimaesityksen Kivihalmeelta eritoten kiekollisena ja luistelu oli yhä ihana dynaamista, jonka ansiosta korkeankaan karvauksen väistäminen ei tuota ongelmia. Ohuen miinuksen voi antaa siitä, että hän ei saanut kunnolla boksattua Ruuttua pois Lehtisen edestä 7-2 maalissa ja teki itsekin ikävän maskin.

Tuomisto 7
- Ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen, miten hyvä sirklaaja Tuomisto oli sivuttaisliikkeessä. Se avasi syöttökulmat paremmiksi keskialueelle, kun TPS rakensi alhaalta ja myös 7-0 maalissa tuo mahtava sivuttaisliikkuminen edesauttoi vetolinjan auki saamista rannelaukaukselle, joka helähti yläkulmaan. Lyöntilaukauksen painavuutta hän esitti kakkoserässä ylivoimalla, mutta Korhonen torjui patjallaan alakulmasta. Syöttöpisteen Tuomisto kirjasi puolestaan viidenteen osumaan. Kakkosylivoiman takakolmio toimi niin hyvin tosiaankin, että tehoja on varmasti tulossa rutkasti kauden aikana lisääkin. Syötöt olivat napakoita eikä niistä jäänyt huonoa sanottavaa. Kaikkinensa ensivaikutelma oli erittäin positiivinen, vaikka Hämeenaho kertaalleen kakkoserässä punnersi hänen ohitseen puoliksi maalin eteen, mutta Kivihalme paikkasi.

Pulli 19
- Kirjasi avauserään pari kakkossyöttöä pitämällä siniviivan kiinni Barachia vastaan ja avaamalla sitten tarkasti Haapasen lapaan keskialueelle. Alivoimavastuuta tuli ykkösparissa ja hän hoiti sen moitteetta Rafkinin parina minusta. Jokunen vähän heikompi syöttövalinta mahtui sekaan kahdessa viimeisessä erässä, mutta kyllähän hän roolinsa täyttää köyhän miehen Virona ja pidän raamikkuudesta. Keväällä hän tuki hyökkäyksiä joissain näkemissäni peleissä hyvin, mutta nyt pelaaminen oli konservatiivisempaa.

Rafkin 6
- Ei kummempaa sanottavaa. Ykkösalivoimalla hän rouhi sitkeästi ja tasaviisikoin jäi mieleen eräs taklaustilanne Rohdinia vastaan omalla alueella, kun Rafkin itse keräili varusteitaan. Hieman samat sanat kuin Pullin kohdalla pätevän Rafkiniinkin eli hän parhaimmillaan kyllä pystyy nousemaan hyökkäysalueella syvyyteen tukemaan hyökkäyspelaamista, mutta nyt sellaiset hetket puuttuivat.

Anttalainen 4
- Oli jäällä Ässien 7-1 kavennuksen aikana eikä ihan saanut katki McCoshenin syöttöä Erholtzille ja jäi sitten ratkaisevasti jälkeen maalintekijästä, joten tuo oli vähän heikosti puolustettu, mutta muutoin Anttalainen oli ihan mies paikallaan kakkosalivoimassakin. Kakkoserän lopussa hän kilautti maalirautaan Suomen levityksestä. Liike on hyvää tähän sarjaan ja samoin kamppaileminen. Syöttöpisteen hän saalisti avausmaaliin palautuksestaan syvyyteen.

Suomi 42
- Suomen näin livenä aika liki kaksi vuotta sitten U20-pelissä HIFK-Jokerit. Silloin hän liikkui hyvin joka suuntaan, käytti terää helponnäköisesti, antoi napakoita syöttöjä, laittoi jäätä peittoon puolustaakseen poikittaissyöttöjä, pyöritti ylivoimaa siniviivasta, alusti yhden maalin ampumalla ranteella maalille ja oman maalin edessä käytti aktiivisesti mailaansa sitoakseen vastustajien mailoja, koska silloisesta 69-kiloisesta kropasta ei ollut siirtämään vastustajia sivuun.

Tällä kertaa aikuisten seassa noin monipuolista tekemistä ei nähty, mutta sikäli hän oli tunnistettava yksilö, että yhä luistelu näytti kepeältä ja taloudelliselta sekä syötöt olivat hyviä kuten vaikkapa tosiaan kakkoserässä, kun hän petasi Anttalaiselle tekopaikan. Alivoimavastuuta tuli kakkosparissa niin ikään Anttalaisen kanssa. YV-aikaa sen sijaan ei ymmärrettävistä tullut. En huomannut kiinnittää juuri huomiota maalineduspelaamiseen, joten siitäkään ei ole tuoretta kommentoitavaa, mutta kyllä hän poikittaisella mailalla joitain iskuja jakeli maalin takana staattisissa kamppailutilanteissa. Jääaikaa tuli kaikkiaan reilut 12 minuuttia ja arvosana on aika neutraali.

Kiviharju 33
- Kiviharju oli hauska nähdä ensimmäistä kertaa livenä. Häkkipään alku ei ollut kovin hyvä, sillä kuudennella minuutilla Ruuttu hassutti hänet 1v1-tilanteessa, mutta viimeisteli rystyltä ohi vasemman takakulman leikatessaan keskelle. Myöhemmässä vaihdossa puolestaan oman pään aloituksen jälkeen Kiviharju yritti avata pelin pystyyn, mutta syötti päin Appelgrenin lapaa. Onnekkaasti kiekko kuitenkin kimposi perille laiturille siniviivan kulmaan ja tämä hoiti pelivälineen keskialueelle, mutta avauserä ei minusta siis ollut mitenkään maaginen, vaan päinvastoin. Myöhemmissä erissä hän oli neutraalimpi ja paineenkin alta mm. 50. minuutilla hyvin oman maalin takaa pystyi pienellä lätyllä eteenpäin selvittämään tilanteen, mutta ohuesti silti eritoten avauserästä tuli mieleen muuan E. Viro ja hänen tavaramerkkimäiset syöttönsä paineen alla päin vastustajaa. Mutta jospa nuori mies on jatkossa vähemmän hermostunut ja sopeutuu tempoon, jolloin vastaavia lapsuksia ei nähdä. Liike sinänsä näytti jo riittävän sulavalta ja hän ehti hakemaan jalalla Ässien viljelemiä päätykiekkoja sekä siirtämään niitä yhdellä kosketuksella takaisin ränniin. Kaikkiaan jääaikaa tuli 14.17. Sen hän pelasi ilman yhtäkään tilastomerkintää ja kieltämättä aika tehokkaasti upposi massaan sen kummemmin loistamatta tai pettämättä jälkimmäisissä erissä. Arvosana on OK- tästä yksittäisestä ottelusta.

Lehtinen 30
- Lehtinen pääsi melko helpolla, vaikka torjuntoja oli 21. Paras niistä oli ehkä kakkoserän alivoimalla, kun Joensuu tarjoili poikkisyötön takatolpalle, mutta Lassi liukui eteen. Erholtzin maali oli otettavissa, kun se tuli ilman maskia, mutta etukulma vuoti. Jälkimmäisessä maalissa hän oli pahassa maskissa. Sijoittuminen oli vakaata kuitenkin ja ylipelaaminen olematonta. Hän myös haastoi hyvin Ässien laukojat pari kertaa, kun nämä lähestyivät laidasta tehden vetokulman pienemmäksi kuten mm. Talajalle tämän päästyä jäähyaitiosta avauserässä puolittain karkuun.

Anttila 35
- Ei peliaikaa kakkoskassarina.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ässät

Erholtz 73
- Sisukas kamppailija, mutta kamppailuvoitot tuntuivat olevan silti vähissä, vaikka yritystä oli ja hän putosikin nelosketjuun toisessa erässä sekä menetti paikkansa ykkösylivoiman slottipelaajana päätöserässä. Loppua kohden tapahtui kuitenkin piristyminen ja potkuissa oli kivaa dynaamisuutta, kun hän polki puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli 7-1 kavennuksen. Ei kaikkein paras peli, muttei mikään katastrofikaan.

Järvinen 44
- Järvinen oli harvoja onnistujia ja ansaitusti paperilla ykkössentteri. Liike riitti kevyesti isolla jäällä ja hän antoi useita oivaltavia syöttöjä hyökkäysalueella yhdellä kosketuksella. Avauserästä jäi mieleen myös se, kun hän ohitti tuon Tepsin korkean 2-1-2 karvauksen hakemalla syvältä vauhtia ja sai avauksen oikeaan laitaan, jonka jälkeen hän ohitti heittämällä Skalickyn käyttäen kiekon tämän lavan alta. Toisessa erässä hän puolestaan keskialueelta käänsi yhdellä kosketuksella syötön poikittain Hämeenaholle, joka pääsi punnertamaan laidasta maalille. Järvinen kaipaisi rinnalleen yhtä älykkäitä jääkiekkoilijoita, joilla aivot raksuttavat ja pelinopeus on samalla tasolla. Ylivoimalla hän pyöritti peliä oikeasta siivestä, mutta ei oikein saanut mitään aikaan, kun selkeästi Tepsi paineisti häntä heti, kun hän sai kiekon lapaansa Heimosalmelta. Hyvin scoutattu kotijoukkueelta.

Barach 26
- Isolla jäällä liikkui jopa lujaa, kun hän keräsi vauhtia alhaalta ja sai kiekon lapaansa keskialueelle, mutta aika vähän sitten Barach pystyi suoraluistelusta mitään tuottamaan. Ylivoimallakin hän oli vasemmassa siivessä ilman ruokaa enimmäkseen. 52. minuutilla hän riisti puolestaan TPS-maalin takana kiekon, mutta Hämeenaho ei ihan ollut hereillä maalin edessä kyetäkseen viimeistelyyn. Miinusta Barachille on annettava 2-0 maalista, koska laiturin on vain saatava kiekko ulos siniviivan kulmasta keskialueelle. Mutta joo, odotan Barachin olevan köyhän miehen Marchessault, mutta jotenkin vaisuksi anti hyökkäyssuuntaan jäi ja kyky luoda oma vetopaikka ei liiaksi vakuuttanut toisin kuin Komanchukilla vastapuolelta. Laukauksia olikin vain yksi reilussa 16 minuutissa.

Joensuu 6
- Joensuu muodosti Rohdinin kanssa fyysisen ja kamppailuvoimaisen laituriparin. He pelasivat pari kertaa hyvin yhteen. 35. minuutilla Joensuu vapautti Rohdinin puolittain karkuun, kun Kivihalme oli ollut syvällä tukemassa hyökkäystä ja haki poikkisyöttöä maalin eteen tuloksetta. Kukaan ei varmistanut ja Rohdin pääsi puolittain läpi, mutta laukaus luistelusta oli vaisu. Päätöserässä puolestaan kolmisen minuuttia ennen loppua Joensuu riisti päädyssä ja petasi Rohdinille paikan slottiin, mutta ratkaisu oli tulokseton. Tasaviisikoin hyökkäyksiinlähdöissä Joensuu muiden laiturien tavoin oli useasti seisovin jaloin jatkamassa vain kiekkoja päätyyn eikä niinkään päässyt murtamaan siniviivaa kuljettamalla, mutta karvaaminen teki jossain määrin vaikutuksen ja samoin kyky luoda paikkoja syöttämällä tässä sarjassa, kun muistissa on lisäksi se yksi petaus ylivoimalla takatolpalle.

Graber 23
- Hujoppi rightin sentteri, joka otti ainakin yhden laiskan jäähyn slotissa ja putosi sitten pelin edetessä kolmossentteriksi. Viimeiseen maaliin hän sai silti kakkossyötön siniviivajätöstään McCoshenille. Aika vaisu kuva Graberista jäi eikä hän erityisen hyvin pysynyt minusta hyökkäysalueella kiekossa koostaan huolimatta. En voi moittia Kiveä ratkaisusta nostaa Turgeon hänen paikalleen.

Rohdin 72
- Joensuu tarjoili pari maalipaikkaa kuten ylempänä lukeekin, mutta ruuti oli märkää. Plussaa Rohdin saa Joensuun tavoin silti tilannekovuudestaan ja karvauskyvykkyydestään vastustajan kenttäpuoliskolla. Laukauksia oli vieraista eniten eli kuusi 19 minuutissa. Alivoimalla hän pelasi enimmäkseen Ruuttun parina ja teki muutaman stopin omalla alueella.

Talaja 20
- Talaja otti avauserässä jäähyn liiallisesta väkivaltaisuudesta karvaamisen ohessa. Jäähyltä päästyään hän tuhlasi puolittaisen läpiajon ampumalla päin Lehtistä oikeasta laidasta. Ylivoimalla rooli oli olla maskimiehenä ja ihan kohtalaisesti Talaja haki irtokiekkoja päädystä vierittäen ne takaisin alakolmiolle, mutta paras osa-alue pelissä oli silti karvaaminen ja työteliäisyys. Joensuun tavoin silti viivelähdöissä hän usein ajautui vasemmassa laidassa seisoville jaloille tekemättömään paikkaan, kun ajoitukset eivät pelanneet.

Turgeon 71
- Turgeon oli ykkösalivoimahyökkääjä Appelgrenin kanssa ja sai vastuuta kolmen miehen alivoimallakin. Hän oli härkämäinen kamppailija ja nosto kakkoserässä kakkosen keskelle oli minusta ansaittu Joensuun ja Rohdinin väliin, koska nautin luistelupotkujen voimantuotosta keskikaistalla. Kakkoserässä hänellä oli myös yksi hyvä maalipaikka, kun Appelgren antoi hidastetun lätyn puolustajien selustaan, muta Turgeon päätti suorahyökkäyksen epäonnistuneeseen rystylaukaukseen kiekon karattua lavasta. Summa summarum, arvokas pelaaja varmasti Ässille jatkossakin, muttei välttämättä mikään pistelinko, vaikka kahden suunnan pelaaminen on kohtalaisen hyvää.

Ruuttu 82
- Hassutti Kiviharjun kuudennella minuutilla leikkaamalla keskustaan, mutta rystykuti meni ohi takakulman. Kakkosalivoimavastuutakin tuli ja sen Ruuttu hoiti ihan mukavasti. Kahden suunnan pelaaminen oli ylipäätään parempaa keskitasoa, muttei mitään maailmanluokkaa kuitenkaan. Jäin kaipaamaan Barachin tavoin sitä, että Ruuttu olisi pystynyt haastamaan vastustajan alakertaa paremmin suoraluistelussa ja pääsemään vetopaikoille. Jääaikaa tuli vain yhdeksän minuuttia ja teholukema oli -3, mutteivat nuo takaiskut hänestä johtuneet.

Appelgren 21
- Tärkein AV-mies Turgeonin kanssa ja pelasi 4v3-alivoimaakin Seväsen ja Matinpalon kanssa avauserän lopussa. Pidin paljon luistelupotkujen voimakkuudesta ja kiilauskyvystä karvatessa. Appelgren oli Ässien hyökkääjistä se, joka sai kaikkein parhaiten jopa kiekottomana syvältä karvatessa häirittyä Tepsin puolustajien avauspelaamista ja aiheutettua paniikkia. Kakkoserässä hän osoitti kiekollisuuttaankin vapauttaen Turgeonin nokikkain Lehtisen kanssa. Päätöserässä puolestaan hän sai osuman naamariin ja vuoti verta maalin takana nousten sieltä kuitenkin itse. Jääaikaa tuli vajaat 12 minuuttia ja siitä Appelgren suoriutui yllättävän positiivisesti, koska mitään ennakkokäsitystä hänestä minulla ei oikeastaan ollut, mutta hän oli enemmän kuin mies paikallaan.

Myllymaa 87
- Kakkosylivoimassa leipoi kiekkoa oikeassa siivessä. Muutoin aika vähän sanottavaa. Kiekonkäsittely oli ihan jees ja mieleen jäi päätöserässä yksi tilanne, kun Myllymaa kiihdytti järvismäisesti ohi Tepsin korkean karvauksen haettuaan vauhtia syvältä oman alueen oikeasta kulmasta saakka. Hän hallitsi pelivälineen korkeassa vauhdissa hyvin. Suoraluistelunopeus oli täten myös riittävää ja jalat tikkasivat. Kun voimaa tulee lisää, hän liitää entistä lujempaa. Ihan positiivinen ensivaikutelma nuoresta miehestä.

Hämeenaho 29
- Hämeenahokin oli positiivinen yllätys ja varsinkin kiekottomana. Jo avauserässä hän koputteli vastustajia pitkällä mailallaan karvatessaan eikä epäroinyt kiilata iholle asti. Liuku oli hyvä ja vauhtikäännökset pehmeitä isoksi pojaksi. Iskut vastustajan runkoon kamppailutilanteissa olivat myös jo nyt riittävän jämäkkiä riistojen aikaansaamiseksi laidoissa ja esim. keskialueella hän kertaalleen voitti avauserässä yhden kamppailutilanteen tuolla tavoin. Kiekonkäsittely oli sulavaa ja pää pysyi ylhäällä. Minusta Kivi nosti hänet ansaitusti ykkösketjuun kakkoserässä ja heti ensimmäisessä vaihdossaan 37. minuutilla hän tarjoili Barachille tyhjän maalin takatolpalle ja perään keskialuekäännön saatuaan Hämeenaho ohitti Tuomiston laidan puolelta punnertaen maalille, mutta Kivihalme kavensi painottomalta puolelta paikkaamaan ja iski kiekon Hämeenahon lavasta viime hetkellä.

Määttä 37
- Määttä oli ristiriitainen pelaaja kuten myöhemmin mainittava Sevänen. Välillä näytti siltä, että hänen potkunsa ovat hätäisiä, suunnanmuutokset hitaita ja kompurointia tapahtuu kulmiin mennessä, mutta toisaalta sitten myös pari kertaa näyttävästi hän pyörähti oman maalin takana karvauksen alta pois. Niin tapahtui esimerkiksi viidennellä minuutilla sekä päätöserässä Steenbergeniä vastaan. Yhden tuplaustilanteenkin hän selvitti. Erikoistilannevastuuta tuli lähinnä alivoimalla satunnaisesti kolmannessa vaihtokierrossa Laakson parina. Jotenkin tuntui, että Määttä oli vähän liian isossa roolissa eikä hän kiekollisena ollut kummoinen, vaikka päätöserässä kertaalleen ampui siniviivasta kaaliperhosen Lehtisen kypärään. Pientä kokoa pitäisi myös kompensoida paremmin liikkeellä tai jollain muulla vahvuudella, mutta aika tasapaksu paketti Määttä oli, vaikka sinällään pari kertaa tosiaan onnistui ketterästi paineen alla selviytymään. Aihio on olemassa noiden suoritusten ansiosta. Jääaikaa tuli 17 minuuttia.

Matinpalo 33
- Matinpalo oli köyhän miehen Hakanpää siinä mielessä, että hän seurasi miestään loppuun asti puolustusalueella jopa siniviivalle asti ja koputteli nälkäisellä mailalla samalla häiriten. Tuo aktiivinen mailankäyttö johti yhteen jäähyynkin kakkoserän alussa, kun Tammela lähti kiertämään häntä, mutta jäähy oli minusta aika kevyt piippuhyllylle nähtynä. Mutta summa summarum, pidin Matinpalon urheilullisuudesta ja kyvystä kiilata vastustajia. Jalkanopeus myös riitti isoksi mieheksi hyvin pysymään puolustusalueella kiinni omassa suorassa vastustajassa 1v1-puolustamisessa ja se antaa toivoa, että hänestä voi kehittyä tulevaisuudessa Hakanpään kaltainen oman alueen stoppispesialisti laidoissa/päädyssä eikä perussyöttäminenkään ontunut. Yksi pelaajista, joka teki vaikutuksen ja kuuluu ilman muuta kokoonpanoon.

Sevänen 57
- Alivoiman luottosoturi Matinpalon kera. Olemus oli semijämäkkä kamppailuissa ja viivatoimituksissa oli painavuutta esim. avauserässä, kun hän kokeili ampua vasemmasta laidasta osuen muistaakseni Lehtistä ylävartaloon. Miinusta on annettava siitä, että Jasu pääsi tekemään maalin jaloista rannarilla. Etäisyys jäi turhan suureksi tuossa. Samoin Tepsin toisessa maalissa Sevänen sai miinusta lähdettyään turhan innokkaasti tukemaan hyökkäystä, kun Barach ei saanutkaan kiekkoa ulos omista ja Ilomäki jäi auki selustaan. Noita virheitä hän paikkasi 7-2 kavennuksellaan, kun tarkka kuti painui taka-alakulmaan. Jääaikaa tuli kaikkiaan reilut 15 minuuttia ja aika ailahteleva oli lopputuomio. Tasaisuutta kaipaan minä otteisiin.

Heimosalmi 34
- Avauserässä aika näkymätön, vaikka kerran Heimosalmi vei jalalla kiekon hyökkäysalueelle, kun Tepsillä oli vaihto kesken, joten kyllä hän tyhjän jään tunnisti. Sivuttaisliikkuminen oli sinällään yhtä hyvää kuin TV-ruudun välityksellä on voinut aistia. Toisessa erässä sama jatkui eli peruskiekottelu sujui ja syötöt osuivat lapaan, muttei Heimosalmi erityisemmin loistanut tai väläytellyt. 4-0 maalissa lisäksi Rech alisti häntä taklaamalla eikä sitten Heimosalmi toipunut siitä enää ajoissa estämään maalintekoa takatolpalta. Ylivoimalla vastuuta tuli ykkösviisikossa, mutta Tepsin alivoima tylsytti aika hyvin Ässien ylivoiman eikä Heimosalmikaan ihmeitä esittänyt siniviivassa. Odotin vähän enemmän hyökkäyssuuntaan silti, vaikka kolme vetoa Heimosalmelle kirjattiinkin, mutta jotenkin neutraali maku hänestä jäi.

McCoshen 3
- McCoshenilta näin viime kaudella kaikki Silver Knights -pelit, joten pitkälti sen takia olin nyt tosiaan kiinnostunut näkemään hänet livenäkin, kun tilaisuus siihen oli. Viime kaudellahan hän tiivistetysti oli peruspuolustaja, joka ei kuitenkaan oman maalin edessä ollut hyvä reagoimaan irtokiekkoihin tai sijoittumaan ja niinpä vastustaja teki monta reboundosumaa maalin edestä tai kulmalta McCoshenin oltua jäällä. Lisäksi jalkanopeus aiheutti ongelmia simppeleissä 1v1-tilanteissa ja eritoten takaperinluistelun puutteet vaikeuttivat suorahyökkäyspuolustamista ja hänet kierrettiin välillä kuin keila tai hyökkääjä sai muutoin liikaa tilaa luoda uhkaa, kun etäisyys kasvoi, koska McCoshenin piti peruuttaa ajoissa pysyäkseen maalin ja kiekon välissä. Positiivisia asioita olivat blokkihalukkuus alivoimalla ja ihan hyvät avaavat syötöt keskialueelle, mutta hyökkäysalueella hän enimmäkseen tyytyi yksinkertaisiin syöttöihin siniviivasta takaisin syvyyteen ränniä pitkin, vaikka välillä kaaliperhosen siniviivan vasemmasta kulmasta maalille lähettikin. Kamppailijana hän oli puolestaan korkeintaan keskinkertainen ja stoppeja omissa olisin kaivannut lisää.

McCoshen aloitti iltansa heikosti, kun heti avausvaihdossa omissa soi ja hän oli osasyyllinen ollen ongelmissa 1v1-puolustamisessa kuten niin monesti viime kaudellakin. Hän yritti pysyä Tammelan perässä, kun tämä ryntäsi maalin taakse Munkin syötön perään, mutta jäi jälkeen keskinkertaisen jalkanopeutensa vuoksi ja juuri ja juuri ehti palata takaisin miehen ja kiekon väliin, kun Tammela ampui kääntökämmenlaukauksen maalin edestä, mutta McCoshen ei saanut laukausta blokattua tehden siten oman maskin Rubinille ja kuti painui verkkoon. Tuota maaliahan edelsi pitkä kiekko ja sitä pitkää kiekkoa edelsi se, että McCoshen lähti hakemaan päätykiekkoa ja juuri ehti luistella dumppaukseen ensimmäisenä siirtäen sen viereen maalin taakse, kunnes Skalicky jysäytti häneen painavan taklauksen.

Toinen vaihto oli parempi. Siinä TPS ryhmittyi 3-2 trappiin keskialueelle ja kun McCoshen ei löytänyt syöttöpaikkaa, hän nosti punaviivalta kiekon ilmassa päätyyn. Ässien kakkosketju karvasi siellä kiekon itselleen ja Rohdin pudotti viivaan. McCoshen teki tutun simppelin ratkaisun hyökkäysalueella eikä lähtenyt esim. viivatanssiin tai nousuun, vaan ampui lämärin suorilta jaloilta kohti maalia. Lehtinen torjui patjallaan. Kaksi ensimmäistä vaihtoa eivät siis tarjonneet mitään uutta viime kauden pelaamiseen nähden. Kenties loppukautta kohden McCoshen vertyy tekemään joitakin nousuja siniviivasta kuten viime kaudella, koska Ässät tarvitsee hyökkäysalueen hyökkäyspeliinsä luovuutta ja yllättäviä ratkaisuja puolustajiltakin. Noin muutoin avauserästä jäivät mieleen perusnapakat avaukset laiturien lapoihin viivelähdöissä, mutta kuten todettua he olivat seisovin jaloin tai alivoimaisina takasinisellä, joten mihinkään nuo eivät johtaneet.

Mitä tulee liikkeeseen, se ei ollut kuitenkaan ihan niin huonoa kuin avausvaihto ja viime kausi ounastelivat, vaan jopa yllättävän sulavaa ajoittain pakki-pakkisyöttelyä läheltä seuratessa ja toki McCoshen pyrki pitämään itsensä liikkeessä jatkuvasti kellumalla, joten AHL-koohotukseen verrattuna jalkanopeuden pitäisi riittää paremmin Liigassa. Kamppailupelaaminen sen sijaan oli juuri niin keskivertoa kuin AHL-pelit opettivat ja mieleen jäi mm. yksi tilanne avauserän loppupuolella, kun aloitus oli Ässien päässä ja sen jälkeisestä irtokiekosta McCoshen kamppaili Tammelaa vastaan b-pisteen alakaarella, mutta niin vain pienikokoisempi Tammela väänsi tilanteessa kiekon itselleen ja TPS sai kulmarallin käyntiin.

Alivoimavastuuta tuli Laakson parina ja sen tiesin etukäteen katsottuani koosteen Ilves-pelistä, jossa Ilves teki avausmaalin siten, että McCoshen oli hieman liian korkealla sijoittuneena ja sitten vastustaja pääsi antamaan maalin kulmalta täysin vapaan poikkisyötön painottomalle puolelle eikä Rubin ehtinyt liukumaan millään eteen. Tässä pelissä AV-pelaaminen oli ehjempää ja toisaalta TPS ei syvyyden kautta ylivoimaansa hirveästi edes pyörittänyt, vaan luotti takakolmioonsa, joten eipä McCoshenia edes hirveästi mielestäni testattu alivoimalla tällä kertaa.

Toisessa erässä McCoshenilta jäi mieleen pari pitkäksi venynyttä vaihtoa. Ensimmäinen oli niistä ylivoiman jälkeen, kun hän ei päässyt pois sopivassa kohtaa. Kakkosylivoimassa tosiaan McCoshen oli siniviivassa, muttei ampunut, vaan pari kertaa vain syötti siipeen Myllymaalle. Ei hänen paikkansa kyllä mielestäni ylivoimalla optimitilanteessa ole, mutta kieltämättä parempiakaan pakkivaihtoehtoja ei oikein tuntunut olevan. Jälkimmäinen vähän pitkäksi venähtänyt vaihto oli tasaviisikoin ja otin sen nauhallekin. Sen aikana McCoshen haki yhden dumppauksen oman alueen kulmasta ja siirsi ykkösellä ränniin tyytyen tutun yksinkertaiseen syöttövalintaan kuten monesti viime kaudellakin ja toki oli se muutenkin oikea "peli" tuohon kohtaan, koska hautomiseen ei syytä ollut. Myllymaa ei vain sitten saanut jatkettua kiekkoa keskialueelle ja Ässät joutui hetkelliseen mankeliin omalla alueella, kunnes TPS sähläsi itse kiekon keskialueelle.

Päätöserässä McCoshen alkupuolella kertaalleen siivosi oman alueen paineen irtoamalla laitaan irtokiekon perään ja huitoi sen keskialueelle ohi vastustajan laiturin onnistuneesti. Ylivoimalla hän kertaalleen levitti vasemmalle Myllymaalle, mutta tämä hukkasi kiekon, kun piti ampua. Illan kohokohdat olivat päätösvitosella, kun ensin McCoshen sai syötön viereen Myllymaalta ja lähti nostamaan 3v2-vastaiskua Tepsin nelosketjun kulmarallin jälkeen. McCoshen syötti terävästi Anttalaisen lavan vierestä vauhtiin Erholtzille, joka punnersi oikeasta laidasta maalille ja viimeisteli puolittaisesta läpiajosta etukulmaan yli Lehtisen hanskan. Ensimmäinen SM-liigapiste oli tosi asia ja tuollaisista puolipitkistä lävistävistä syötöistä keskialueelle hän napsi kakkossyöttöjä viime kaudellakin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan McCoshen alusti myös 7-2 maalin roska-ajalla, kun Graber jätti kiekon hänelle siniviivassa. McCoshen joutui hakemaan vauhtia keskialueelta tehdessään vastaliikkeen. Sitten hän nosti pään ylös ja poimi pienellä syötöllä keskelle leikanneen Seväsen, joka jatkoi liikettään oikeaan laitaan ja upotti rannelaukauksen taka-alakulmaan Kivihalmeen ja Ruuttun tehtyä maskin. Tuossa puolestaan tuli taas ilmi se, että McCoshen ei lähtenyt hulluttelemaan siniviivassa, vaan kun kahden metrin päässä oli vapaa lapa, hän syötti siihen. Kyllähän nuo tehopisteet lämmittivät mieltä.

Jääaikaa tuli kaikkiaan 22.25. Tehot olivat 0+2, teholukema +0 ja laukauksia kirjattiin nolla, vaikka se yksi lämäri häneltä kyllä lähti, mutta ehkä välissä oli sitten porilaismaila matkalla. Aika pitkälti ylemmissä kappaleissa on summattu omat mietteet, joten sen erityisempään yhteenvetoon ei liene tarvetta. Olisin halunnut nähdä vielä muutaman sellaisen tilanteen, joissa hänen 1v1-suorahyökkäyspuolustamista olisi testattu samoin kuin vaikka Sevästä 3-0 maalissa Jasua vastaan, koska tuolloin vertailua viime kauteen olisi ollut vielä helpompi suorittaa, mutta tietysti antoivat nyt nähdytkin 22 minuuttia mukavasti vertailukohtaa. Loppuarvio olkoot hyvä, muttei ihan kiitettävä sen avausmaalin vuoksi. Se on myös todettava, että kyllähän tämänkin pelin perusteella on kyseenalaistettava entistä isommin Silver Knightsin pelitapaa Viveiroksen alaisuudessa (josta en ole ollut vakuuttunut kahden ensimmäisen kauden aikana oikeastaan yhtään), koska Kiven valmentama jääkiekko kyllä tuntui tukevan McCoshenin vahvuuksia paljon paremmin ja piilottavan myös heikkoudet etevämmin. Se on tietysti hyvä asia Ianille ja kuten todettua olin iloinen hänen syöttöpisteistään.

Laakso 90
- Liikkeeltään jopa McCoshenia heikompi ja se yllätti. Samoin pehmeys kamppailuissa omalla alueella oli silmiinpistävää ja se näkyi mm. 6-0 maalissa, mutta oli hän muutenkin semipehmeä, vaikka toisaalta sitten 7-1 maalia ennen pääsi väliin ennen Jasua kiekkoon päädyssä ja oli käynnistämässä Erholtzin maaliin johtanutta vastaiskua. En silti pitänyt Laakson tekemisestä kuin korkeintaan alivoimalla.

Virtanen 28
- Seiskapakkina jääaikaa 11 minuuttia. Ensi kerran havaitsin hänet 12. minuutilla vaihdossa, jossa hän ei kiekkokosketuksia saanut. Iltaa leimasi 4-0 maalin karkea menetys Intosen karvauksen alla oman maalin kulmalla ja siksi arvio on negatiivinen. Samoin hän vuoti 7-0 maalissa, kun Korpikoski nosti mailan kulmassa tylysti ja pelasi kiekon Tuomistolle Virtasen edestä. Jalkanopeus oli aika huonoa ja suunnanmuutoksissa karvauksen alla oli ongelmia eikä hän pystynyt karistamaan vastustajia iholtaan.

Rubin 41
- Hörppäsi yhden maalin ja vaihdettiin lopullisesti pois, kun Jasun rannelaukaus Seväsen jaloista ohitti hänet. Vain seitsemän torjuntaa, joten iltapuhde ei onnistunut eikä arvosana hyvä voi olla. Jotenkin jähmeänoloinen Rubin oli ajoittain liikkuessaan maalillaan.

Korhonen 35
- Sisääntultuaan pysäytti heti 4v3-alivoimalla Ilomäen one-timerin avauserän lopussa. Toisen erän osumille hän oli voimaton, kun Rech sai survoa parista metristä pari osumaa ja Skalicky ohjasi yhden osuman. Tuomiston kudissa taisi olla maskia puolestaan. Joitakin hyviä lähitorjuntoja Korhonen otti, mutta aika neutraali maku hänestä jäi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Saksa vs Ruotsi
  • 9.75
  • 7.25
  • 1.20
Sveitsi vs Tshekki
  • 2.52
  • 4.30
  • 2.30
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös