Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 143 461
  • 61 900

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuota, seuraatteko pelkkää Kiovaa? Aamun uutisten mukaan Kherson on kaatunut ja Harkovassa taistellaan kovasti. Nyt jos Harkova joutuu slobojen käsiin niin tuo tilanne muuttuu Kiovan osalta todella pahaksi.
Joo, kyllähän tuolla etelässä venäläiset etenevät jatkuvasti. Eivät välttämättä kovin nopeasti mutta toisaalta etenemisnopeus lienee järkevämpi huollon ja sivustojen turvaamisen kannalta. Samoin idässä ukrainalaiset ilmeisesti ovat vetäytyneet tai vetäytymässä, jotta eivät jää saarroksiin. Mariupolin tuntumassa oleva Venäjän 8. armeija ei Pekka Toverin mukaan ole vielä ollut etulinjassa, mutta ovat alueella ja arvellaan että yleishyökkäys on alkamassa sillä suunnalla.

Itselle on tullut vähän sellainen kuva että venäläiset ovat nyt ikävä kyllä järkeistäneet tekemistään ja keräävät joukkoja ennenkuin alkavat toimimaan. Toki tuo on varmasti pakon sanelemakin muutos sen jälkeen kun nopeat ja uhkarohkeat etenemiset eivät tuottaneet tulosta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Natomaan konsulaattiin?

Onkohan siellä Putineilla kaikki tontut tunturilla.

Näinpä. Toisaalta "aina roiskuu kun rapataan", kuuluu vanha sanonta. Eipä tuo täysin poikkeuksellista ole, että jotain tällaista tapahtuu. Ja vaikka nyt äkkiä tuntuisi siltä, että tuo on hyökkäys NATO:a vastaan, niin pitää muistaa, että Jugoslavian pommitusten yhteydessä Yhdysvallat tuhosi Belgradissa Kiinan suurlähetystön, eikä siitäkään seurannut mielestäni lopulta mitään suurempia vastatoimia. Toki suhteisiin tuo vaikutti pitkäksi aikaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nähdään uusi Kylmän Sodan aika. Riittääkö 45 v tällä kertaa? Onneksi sentään esirippu laskeutuu paljon idempänä kuin viimeksi. Toivon vaan, että olemme lopulta siellä esiripun länsipuolella.

Siinä se oliskin näkemistä, kun meidän maat olisi jossain 2060/70-luvulla kehittyneet normaalisti, olisi korkea sen ajan standardien mukainen elintaso (toivottavasti), ja Rybyt jossain muinaisaikojen 1970/80-luvulla.

Kyllähän jos kansa ei riittävissä määrin näe pakotteista huolimatta, että vika on Putessa, ne kitkee soraäänet pois ja itkevät sitten kimpassa, miten länsi kusi heidän muroihinsa. Tuossa skenaariossa Ukrainalle vain taitaa olla luvassa hyvin surullinen kohtalo. Niitähän se maailmanhistoria vain on loppupeleissä täynnä.

En tiedä mikä on tilanne nyt mutta ainakin 1990 luvulla maailman suurin elintasokuilu taisi olla Itä-Suomen ja Venäjän Karjalan välissä.

Venäläiset eli Karjalassa luontaistaloudessa. Juokseva vesi oli lähimmässä purossa tai järvessä. Kesällä kasvatettiin porsasta ja lehmää joka sitten syksyllä teurastettiin talvea varten. Kerättiin marjat talteen. Niitettiin viikatteella soilta ja niityillä heiniä karjalle talvea varten. Lähimmät sähköt oli jossain Viipurissa tai Pietarissa.

Suomessa kannettiin NMT puhelinta ja näpyteltiin MikroMikkoa. Joensuussa ei näkynyt Nelonen (eikä MTV3?) mutta muuten esim. vesivessat löytyi.

Ollaanko menossa tähän suuntaan taas?
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosin tämä innostus "hävittäjä-lahjoituksista" taisi tosiaan perustua muutamaan aika epäviralliseen twiittiin, eikä esim mahdollisten "lahjoittajien" ilmavoimilta oltu hirveästi kyselty miten vaikuttaa omaan ilmapuolustukseen jos annetaan koneet pois. Valitettavasti vain ne joilla on tuota kalustoa joita Ukrainalaiset lentäjät osaisivat tehokkaasti käyttää sattuvat sijaitsemaan Venäjän välittömässä läheisyydessä, joten ei sinällään ihme että tuolla ei juuri nyt sytytty sille että vähennetään omaa konekantaa(todennäköisesti noita ei enää olisi saatu takaisin).
Toisaalta nämä maat myös kuuluvat Natoon ja ilmapuolustuksenkin suhteen Naton joukot hoitaisivat lähes koko homman kuitenkin. Todennäköisesti näiden maiden omista pienistä hävittäjämääristä saadaan paras hyöty irti, jos niitä voidaan hyödyntää Ukrainassa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tuota, seuraatteko pelkkää Kiovaa? Aamun uutisten mukaan Kherson on kaatunut ja Harkovassa taistellaan kovasti. Nyt jos Harkova joutuu slobojen käsiin niin tuo tilanne muuttuu Kiovan osalta todella pahaksi.
Harkova on sen verran iso kaupunki, että sen valtaamisessa kestää vielä tovi. Muutenkin tuntuu, että tuolla etelämmässä Venäjä menestyy kyllä ihan hyvin, mutta pohjoisessa ja idässä tuo on ollut vähän kummeli-meininkiä. Vaikuttaa myös siltä, että Venäjä on luopunut tuosta epäonnistuneesta salamasotataktiikasta, ja pyrkii nyt käyttämään vahvuuksiaan eli tulivoimaansa, johon ukrainalaisilla ei ole oikein keinoja vastata. Tämä taas johtaa siihen että siellä ei hirveästi säästellä enää ukrainalaista infraa vaan kaikki pistetään paskaksi
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuota, seuraatteko pelkkää Kiovaa? Aamun uutisten mukaan Kherson on kaatunut ja Harkovassa taistellaan kovasti. Nyt jos Harkova joutuu slobojen käsiin niin tuo tilanne muuttuu Kiovan osalta todella pahaksi.

Tämä käsitys itsellänikin tuli mieleen kun aamun HS, IS ja IL kahlasin nopsaan läpi.

VMP!!!
 

Hexa

Jäsen
Tosin tämä innostus "hävittäjä-lahjoituksista" taisi tosiaan perustua muutamaan aika epäviralliseen twiittiin, eikä esim mahdollisten "lahjoittajien" ilmavoimilta oltu hirveästi kyselty miten vaikuttaa omaan ilmapuolustukseen jos annetaan koneet pois.
Taisi enemmän perustua keskusteluihin semmoisten henkilöiden kanssa kenellä ei ole oikeaa päätäntävaltaa tässä asiassa. Vasta myöhemmin asiaa kysyttiin Nato-komentajilta.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tilannekatsauksena täytyy todeta, että kyllähän tuo kehitys sitä enteilee, että pitäisi ryhmittäytyä puolustamaan Dneprin länsipuolelle, tai joen itäpuolelle jäävät joukot tullaan menettämään. Ei nyt vielä näytä ihan katastrofilta, mutta siellä piiritetään nyt kaupunkeja aika vauhdilla. Kherson meni, Mariupol ainakin piiritetty, onko kykyä työntää pois tai murtautua ulos? Sumy, josta ovat taistelleet rohkeasti on saarretu ja minusta myös näyttää, että Kiovan itäpuolen kiilasta on osa lähtenyt yhtymään tuonne Sumyn suunnalta tuleviin joukkoihin. Tämä tarkoittaisi Chernihivin saartamista.

Eli kusiselta kuulostaa kyllä nyt minustakin. Tiedä sitten paljon noissa kaikissa vaarassa olevissa kaupungeissa on joukkoja, mutta jos on uskominen siihen, että kaikista noista on käyty kovia taisteluita, ei siellä ihan pieniä osastoja ole. Jos nuo kaikki menee, on sitten Harkovakin jo hiljalleen pulassa.

Koittakaahan nyt kestää, Slava Ukraini!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LuKi

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mutta aika hämmentävä tuo yhdysvaltalaisarvio, että Venäjä olisi käyttänyt vain vähän yli 75:ttä konetta ilmaoperaatiossaan.

Tämä on kyllä todella vähän, kun miettii millainen määrä kalustoa Venäjällä on. Se on tietenkin toinen kysymys, että kuinka paljon tätä kalustoa on operatiivisessa käytössä. HIFK-kannattajana tiedän, että joukkue voi paperilla näyttää helvetin hyvältä tai jopa ylivoimaiselta, mutta kun tositoimet on kyseessä, niin paperi on paperia.

Putinin aika Venäjällä on ollut pyramidihuijaus ja voin vain kuvitella, että kuinka monta väliporrasta on kahmimassa fyrkaa liiveihin, kun pitäisi modernisoida vaikka kalustoa. Isot rosvot antavat vaikka miljardin hävittäjien toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen, mutta perille saapuukin vain 500 miljoonaa. Helppohan se on paraateissa patsastella priimalla kalustolla, mutta sotatilassa on vähän paskempi tsägä, jos Migissä palaa moottorivalo käynnistäessä ja yksikön huoltomosurit on myynyt puolet lentobensasta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselle on tullut vähän sellainen kuva että venäläiset ovat nyt ikävä kyllä järkeistäneet tekemistään ja keräävät joukkoja ennenkuin alkavat toimimaan. Toki tuo on varmasti pakon sanelemakin muutos sen jälkeen kun nopeat ja uhkarohkeat etenemiset eivät tuottaneet tulosta.
Tätähän se ryssien "doktriini" on, että ensin ryssitään ja säädetään, mutta hiljakseen homma alkaa lutviutua kohdilleen, kun on riittävästi iskeä materiaa ja miestä rintamalle. Näinhän se meni toisessa maailmansodassakin, että ensin muutama vuosi hakattiin päätä seinään, mutta sitten vastustaja alkoi väsyä, mutta sitkeä karhu ei.

Jos jätetään twitter-propagandan mustalaisten varastaminen traktoreineen syrjään, niin sotilaallinen operaatio on isossa kuvassa edennyt Venäjän haluamaan suuntaan. Itä-Ukraina alkaa olla pian voitettu ja sen jälkeen aletaan moukaroimaan Kiovaa eri suunnista. Se, mihin sitten tuleva jäätynyt rintamalinja tulee on hieman arvailujen varassa. Saattaa olla Puolan ja Slovakian rajalla tai sitten jos kartasta katsoo ja vetää viivan Minskistä suoraan etelään, niin siinä olisi varmastikin Venäjää tyydyttävä jakolinja Länsi- ja Itä-Ukrainaan - ainakin toistaiseksi.
 

ijuka

Jäsen
Aika huolestuttavia on nuo tiedot, että Venäjän kansa tukee "rauhanturvaoperaatiota" eikä ymmärrä pakotteiden syytä. Ei lännen toimille ole vaihtoehtoa, ja juuri näin pitääkin toimia. Silti on aika vaarallista, jos tämän jälkeen Venäjä(siis kansa) jää luuloon, että maata on epäoikeudenmukaisesti kurmootettu. Tuo antaisi taas valtiojohdolle mandaattia monenmoiseen politiikkaan, sikäli kun nuo roistot mandaatteja tarvitsevat. Tähän oikean tiedon levittämiseen kannattaa siksi panostaa, vaikka eihän mikään sensuurimuuri loputtomiin pidä, toivottavasti totuus tulee esiin Venäjälläkin.
Ei ne tarvitse mitään mandaattia. Ja se on ihan sama mitä tekee, ne kuitenkin ajattelee samalla tavalla. Parempi että ajattelevat niin huonolla taloudella kuin hyvällä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tätähän se ryssien "doktriini" on, että ensin ryssitään ja säädetään, mutta hiljakseen homma alkaa lutviutua kohdilleen, kun on riittävästi iskeä materiaa ja miestä rintamalle. Näinhän se meni toisessa maailmansodassakin, että ensin muutama vuosi hakattiin päätä seinään, mutta sitten vastustaja alkoi väsyä, mutta sitkeä karhu ei.
Joo, juuri näin. Ja tosiaan käsittääkseni Suomeakin vastaan jatkosodassa ottivat alkusodasta opiksi ja kehittyivät vähintään suomalaisten veroisiksi metsätaistelijoiksi. Eli tosiaan tuttuun tapaan ensin kaikki tuntuu menevän pieleen ja ryssivät minkä ehtivät mutta sitten jossain kohtaa alkaa homma luistaa. Toivottavasti tällä kertaa tulisi poikkeus kuitenkin tuohon.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei ne tarvitse mitään mandaattia. Ja se on ihan sama mitä tekee, ne kuitenkin ajattelee samalla tavalla. Parempi että ajattelevat niin huonolla taloudella kuin hyvällä.
Joo, en uskokaan johdon sinänsä tarvitsevan, mutta tuolla on merkitystä kansan yhtenäisyydelle. Siinä mielessä tuolla siis merkitystä.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tottakai meillekin tapahtuu paskaa. Mutta jos se tapahtuu Venäjän surkastumisen kustannuksella ja johtaa Venäjäriippuvuutemme vähentymiseen sekä jäsenyyteemme Natossa, niin Vamos, companeros!

On inhottavan opportunistinen, niin opportunistinen että hävettää, ajatus mutta ilmaisen sen silti: me saatamme olla tämän paskan ainoa voittaja. Siksi Suomella on korostunut velvollisuus seistä Ukrainan rinnalla kaikin mahdollisin tavoin ja olla aikanaan heidän rinnallaan niin materiaalisessa, taloudellisessa kuin henkisessäkin jälleenrakentamisessa!

Me selviämne edessä olevista haasteista. Voi olla, että joudumne rakentamaan kimppakyytisysteemeitä, syömään vähän kalliimpaa ruokaa ja tottumaan lyhyempiin suihkuihin.
Niin joo, ja Thaimaan lomat ovat jatkossa ilmaston kannalta järkevämmän hintaisia. Sellainen voi tehdä meille ihan hyvää.
Ja onhan siinä se katkeransuloinen jälkimaku, jos Terroristilandia tämän lopulta vie, niin todella kallista sissisotaa rupuloiden ripulitaloudelle pukannee ja sulkee tuon hirviön lopullisesti luokkaan "Pohjois-Korea, Syyria, muita kivoja kavereita", joten Venäjä tässä ihan loppujen lopuksi häviää ja kaikista eniten.

Ja jos kansa ostaa edelleen tuon kaiken Pygmin syöttämän paskan, niin sietääkin sitten kärsiä koko sakin. Ei vaan voi olla niin tyhmää väkeä, että lyödään päätä 10 kertaa seinään, todeten, että sehän sattuu, vain kokeillakseen onko 11-kerta kenties erilainen (luvut valittu randomilla). #Vain Venäjällä

Suomi voi tässä tilanteessa tosiaankin "voittaa", mutta nyt pitäs meidän omien uuvattien saada päätöstä pöytään, tai pikavoitto kääntyi tyhjäksi arvaksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Nyt näyttää ikävä kyllä siltä, että itä kaatuu lähipäivinä ja tämän jälkeen Kiova saa hyökkääjältä enemmän huomiota. Venäjä on saanut koottua homman siedettävällä tavalla kasaan ja salamasodan sijaan etenevät hitaammin, mutta varmemmin.

Kun hävittäjiä ei saatu avuksi niin ainoastaan uusien sotilaiden saaminen rintamalle voi heilauttaa tilannetta, varsinkin jos ovat hyvin varusteltuja. Varsinkin ulkomaalaisten ammatisotilaat, jotka tulevat vapaaehtoisina ovat huomattavan kova vahvistus. Ilmapuolustusta olisi ehdottoman tärkeää saada vahvistettua.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen ollut aika neutraali Bideniä kohtaan tähän asti, kun olin lähinnä tyytyväinen, että Trump saatiin pois sieltä.

Katselin tuossa Bidenin yöllä pitämän puheen Ukrainaa koskevaa osuutta ja tykkäsin. Jopa tuli paikoin tippa linssiin. Biden tuomitsee Putinin toiminnan erittäin jyrkästi ja jenkit lähtevät jatkuvasti enemmän mukaan tukemaan Ukrainaa ja muuta Eurooppaa tässä sodassa.

Vaikea kuvitella, että joku toinen jenkkipressa voisi tämän paremmin toimia. Toki aika näyttää, että mitä kaikkea vielä tulee tapahtumaan ja miten jenkit suhtautuvat muuttuvaan tilanteeseen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tästä samasta tapahtumasta taisi olla jo aiemmin mainintaa.





Kuulostaa kyllä aivan uskomattomalta, että noilla lennokeilla voisi olla tuollainen tuhovoima? Jotenkin realistisempaa olisi, että siellä on tuollaisia kolonnia kyllä onnistuttu pysäyttämään osumalla johonkin sen kolonnan kärkeen, mutta että tuollaisia 100 ajoneuvoa käsittäviä tuhoamisiskuja?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä mikä on tilanne nyt mutta ainakin 1990 luvulla maailman suurin elintasokuilu taisi olla Itä-Suomen ja Venäjän Karjalan on välissä.

Taisi olla Neuvostoliiton hajoamisen aikaan noin. Tai itse asiassa hieman ennen sitä, koska muistan nähneeni tilaston, jossa olivat vielä Länsi- ja Itä-Saksat erillään. BKT:llä mitattuna taisi olla niin, että Suomi ja Neuvostoliitto oli kuilultaan suurin, ja Saksat sitten jonkin verran perässä.

Kovinkaan tarkka tuo näkemäni tilasto ei kyllä ollut, koska Länsi-Saksalla oli yhteistä rajaa myös Tšekkoslovakian kanssa, ja olen ainakin itse siinä käsityksessä, että DDR oli elintasoltaan jokseenkin selvästi Tšekkoslovakian edellä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä samasta tapahtumasta taisi olla jo aiemmin mainintaa.





Kuulostaa kyllä aivan uskomattomalta, että noilla lennokeilla voisi olla tuollainen tuhovoima? Jotenkin realistisempaa olisi, että siellä on tuollaisia kolonnia kyllä onnistuttu pysäyttämään osumalla johonkin sen kolonnan kärkeen, mutta että tuollaisia 100 ajoneuvoa käsittäviä tuhoamisiskuja?

Jos tuo pitää paikkansa, niin taisivat käyttää aika montaa dronea tuohon iskuun. Yhdellä tai kahdella ei tuollaista tuhoa todellakaan saa aikaiseksi.

Turkista voi olla montaa mieltä, mutta ainakin tukevat Ukrainaa ja sieltä on saatu myös nämä Bayraktarit, joista on erittäin suurta hyötyä Ukrainan puolustustaistelussa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paljonkohan noita laskuvarjo spedejä sitten kerralla sieltä taivaalta alas tulee?

Mietin vaan että jos niitä vaikkapa 300 ja ukrainassa rupeaa rynkkyjä olemaan siellä ja täällä niin eikö noi pitäisi pystyä lahtaamaan jo ilmassa? Vai tulivatko yöllä?

Kyllä se ryysyjen määräylivoima tässä rupeaa näkymään ja ei voi Ukraina kauaa kestää millään. SAD but true!
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä mikä on tilanne nyt mutta ainakin 1990 luvulla maailman suurin elintasokuilu taisi olla Itä-Suomen ja Venäjän Karjalan on välissä.

Venäläiset eli Karjalassa luontaistaloudessa. Juokseva vesi oli lähimmässä purossa tai järvessä. Kesällä kasvatettiin porsasta ja lehmää joka sitten syksyllä teurastettiin talvea varten. Kerättiin marjat talteen. Niitettiin viikatteella soilta ja niityillä heiniä karjalle talvea varten. Lähimmät sähköt oli jossain Viipurissa tai Pietarissa.

Suomessa kannettiin NMT puhelinta ja näpyteltiin MikroMikkoa. Joensuussa ei näkynyt Nelonen (eikä MTV3?) mutta muuten esim. vesivessat löytyi.

Ollaanko menossa tähän suuntaan taas?
Ollaan. Sieltä on kohta puoleen yrittämässä Putiniin kyllästyneitä venäläisiä. Ja veikkaan ettei ihan vähän. Myös desantteja varmasti yrittää. KGB is back. Nimi vaan on FSB.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Juuri somessa saamani tiedon mukaan, ei tässä ole kyse mistään rajoista tai Ukrainan liittymisestä NATOon. Tässä on kyse Great Resetistä ja pankkien tuhoamisesta sekä ihmisten omaisuuden takavarikoimisesta valtioille. Ettäs tiedätte!
Eikös Putler ole pitkälti noin toiminutkin? Iskenyt vaan fyrkat omaan taskuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös