Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 204 355
  • 62 120

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
En usko hetkeäkään, ettei Ukrainalla ole yhtään haupitsia, joka letkaan kantaisi. Mitenkä ne Viron lähettämät? Ammuskelisi summanmutikassa aina välillä, ja toivoisi osumaa ammuslastiin tai löpörekkaan, siinä menisi sitten pari muutakin ja parhaimmillaan hyvä ketjureaktio.
Joku tässä haisee, jos mitään ei tehdä.

Tuon letkan polttaminen olisi ihan käänteentekevää. Sota on myös psykologiaa, tuollaisen kolonnan, tai puolen siitä kärväyttäminen näkyisi Moskovaan asti.
Olen myös miettinyt, että säästeleekö UA vanjoja, koska muuten antautumiset loppuisivat, kun hermostuvat?
Itsetuhoisa iskukin olisi varmaan mahdollinen ja halukkaita riittäisi, vaikutus olisi suuri

Eikä tarvi ampua edes summamutikassa. Osaava tulenjohto+miehistö ampuu tarkasti 30 kilometrin päähän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
En tiiä. Näillä tiedoilla tämä alkaa vaikuttamaan enemmän ensimmäiseltä maailmansodalta kuin toiselta. Silloinkin moderni sodankäynti kohtasi vanhollisen. Mentiin isolla joukolla hevosilla ja miekoilla konekivääreitä päin.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on mielenkiintoinen kohta, saisikohan oligarkit koottua voimansa ja käännettyä Putinin pään? Ei sillä, eipä haittaisi, vaikka menettäisivät kaiken väärin keinoin saadun omaisuutensa.
Mielellään voisivat kääntää sitä päätä vaikka 720°.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kuvaa kun zoomaa, niin aika raiteet kulkevat pellolla aika pehmeää on, eli onko nuo aasit Venäläiset ajaneet tuon vaan kiinni ja jättäneet tuonne. Venäläisillä kun ei aina nuo hoksottimet pelaa, että mihin voi ja ei voi ajaa. Lantrinki limupullot tosin jääneet tuohon kuvaan, että ehkä kiire kuitenkin tullut.
Vähän sellanen fiilis, että tuo rotisko ei ole oikeasti toimintakuntoinen muuten kuin ajeluun, mutta on tuotu tuonne pelotteeksi. Lopulta bensa on sitten loppunut ja miehistö päätti jättää sen sinne ja lähteä himaan.
 

Bacon

Jäsen
Jos toi bensan ja ruuan loppuminen pitää paikkansa, niin johan tuossa menee viikko, että nuo romut on tankattu. Saati venattu että sotilaiden paska on taas kiinteää veden sijasta, kun ruokakaan ei näytä somen perusteella ihan tämän vuosikymmenen tuotoksia olla.

Ihan vitun hämmentävää.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Saakeli kun olisi 20 vuotta nuorempi, niin lähtisin tuonne auttamaan Ukrainan joukkoja. Vedettiin eri turvallisuusalan porukan kanssa pari kertaa vuodessa omia "sotaharjoituksia" Savossa. Aseina oli kertatuli rynkkyjä, kivääreitä, haulikoita ja eri 9mm pistooleja. Järjestettiin omia ampumakokeita jne. Olipa siellä myös joukossa varsijousia ja puhallusputkiakin. Tärkeintä oli kuitenkin yheilöllisyys ja "vihollisen" tuhoaminen. Ampumarata oli kuitenkin hyväksytty eli ei mitään sinnetännetonne juttuja harjoitettu.

Kaikilla oli omat gearit mukana ja pikkubussilla mentiin täältä lounaansta, etelästä, sekä keskisestä Suomesta. Meitä oli noin 8-12 aina paikalla. Nyt ei enää kykenisi, koska terveys.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Samaa mieltä tuosta solttupojan videosta, propagandaa on molemmilla puolilla. Silti olen miettinyt hieman sitä, että tämä on kyllä myöskin tilanteena sellainen, että kyllähän juuri videon kaltainen toiminta palvelee parhaiten Ukrainaa.

Venäjän kansalle täytyy saada tieto ja tuota kautta se leviää hyvin. Ei kukaan äiti epäile poikaansa. Lisäksi vankien hyvä kohtelu laskee jatkuvasti myös venäläisten sotilaiden motivaatiota kun saadaan tietoon kuinka veljeskansa ei halua heitä vastaan sotia.

Ukraina ei voi tietää kauan sota kestää, mutta mitä kauemmin se kestää ja mitä enemmän Venäjän kansan pää saadaan kääntymään, sitä enemmän se sataa heidän laariin. Vaikka siellä pommitettaisi siviileitä, niin noiden vankien raatelu kostoksi vain nostaisi kynnystä antautua.

Video voi siis olla täyttä teatteria, mutta tuo toiminta kuitenkin palvelisi Ukrainaa parhaiten.
Hyvin todennäköisesti kyseinen video on näytelty, mutta samanlaista toimintaa tapahtuu taatusti oikeastikin. Näyttelemällä tuohon saa kuitenkin sen "vangilla kaikesta huolimatta kaikki hyvin" -vaikutelman. Ei siihen tietenkään haluta mitään vapisevaa peloissaan olevaa vankia näyttää.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Tämä sota muuttuu hetki hetkeltä kummallisemmaksi. Lännen yhdistämisen ja oman maan talouden romahduttamisen lisäksi Putin onnistui näyttämään maailmalle armeijansa kyvyttömyyden (vai haluttomuuden?) sotia. Jos siellä tosiaan istutaan letkassa ilman bensaa ja nälkäisinä ja puolet ei edes tiedä, että ollaan menossa Kiovaan ukrainalaisia tappamaan, niin vanja saattaa kääntyä vielä takaisin kotiin, kun faktat alkaa aueta.

Olisi lännelle paras mahdollinen lopputulos, jos armeija hajoaisi Putinin alta ja tämä lässähtäisi siihen. Toisaalta propagandaa tuotetaan tälläkin puolella ja minun on edelleen vaikea uskoa, että venäläisjoukkojen moraali olisi aivan niin huono kuin länsilähteet väittävät.

Hauskoja(kin) videoita tulee kyllä vastaan. Yhdessä ukrainalaiset siviilit tarjosivat venäläistankkia ajaneille matkaa takaisin rajalle, kun näiltä oli löpö loppunut ja molemmat osapuolet naureskelivat, että hauska juttu. Siinä videossa rybyt eivät myöskään tienneet, että ovat menossa Kiovaan, vaan siviilit sivistivät heitä.

Outo sota.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Siis kyllä mä näen, että possujunalle on ukrainan puolelta suunniteltu niin sanotusti viimeinen lepopaikka. Letkan miehistö on väsyneitä, haluttomia, nälkäisiä, krapulassa ja ajoneuvoistakin loppuu polttoaine. Mitä kauemmaksi kulkee Venäjän rajasta, sitä vähemmän huolto pystyy tulla avittamaan vaikka toki letka varmasti sisältää jonkun näköisen huoltojoukon.

Mä en vaan näe tuolle letkalle onnellisa loppua Venäjän kannalta ja toivon myös olevani oikeassa.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Petr Akopov syntyi Moskovassa 7. lokakuuta 1968. Opiskeli Moskovan valtion historian ja arkiston instituutissa. Hän aloitti kirjoittamisen vuonna 1991, kun Venäjän-Georgian matka oli Etelä-Ossetiassa. Hän noudattaa oikeistolaisia, konservatiivis-nationalistisia poliittisia näkemyksiä.

Venäjän ja uuden maailman alku

Uusi maailma syntyy silmiemme edessä. Venäjän sotilasoperaatio Ukrainassa on aloittanut uuden aikakauden – kolmessa ulottuvuudessa kerralla. Ja tietysti neljännellä sisäisellä venäjällä. Tästä alkaa uusi aikakausi sekä ideologiassa että sosioekonomisen järjestelmämme mallissa – mutta tästä kannattaa puhua erikseen vähän myöhemmin.

Venäjä on palauttamassa yhtenäisyyttään; vuoden 1991 tragedia, tämä historiamme kauhea katastrofi, sen luonnoton siirtyminen, on voitettu. Kyllä, suurella hinnalla, kyllä, virtuaalisen sisällissodan traagisten tapahtumien kautta, koska nyt veljet, jotka ovat eronneet kuulumisesta Venäjän ja Ukrainan armeijoihin, ampuvat edelleen toisiaan, mutta Ukrainaa ei enää ole anti- Venäjä. Venäjä palauttaa historiallisen täyteläisyytensä ja kokoaa yhteen venäläisen maailman, venäläisen kansan – kokonaisuutena suurvenäläisiä, valkovenäläisiä ja pikkuvenäläisiä.

Jos olisimme luopuneet tästä, jos olisimme antaneet tilapäisen jakautumisen kestää vuosisatoja, emme vain pettäisi esi-isiemme muistoa, vaan olisimme myös kirottuja jälkeläisiltämme, koska sallimme Venäjän maan hajoamisen.

Vladimir Putin on ottanut pisaraakaan liioittelematta historiallisen vastuun päättäessään olla jättämättä Ukrainan kysymyksen ratkaisua tuleville sukupolville. Loppujen lopuksi sen ratkaisemisen tarve olisi aina Venäjän pääongelma – kahdesta keskeisestä syystä. Ja kysymys kansallisesta turvallisuudesta eli Venäjän vastaisuuden luomisesta Ukrainasta ja lännen etuvartioasemaksi painostaakseen meitä on vain toiseksi tärkein niistä.

Ensimmäinen olisi aina jakautuneen kansan kompleksi, kansallisen nöyryytyksen kompleksi – kun venäläinen talo ensin menetti osan perustastaan (Kiova) ja sen jälkeen joutui tyytymään kahden valtion olemassaoloon, ei yhden, vaan kaksi kansaa. Eli joko hylkäämään historiansa, yhtymään hulluihin versioihin, että "vain Ukraina on todellinen Venäjä", tai kiristellään avuttomasti hampaitaan muistaen aikoja, jolloin "menetimme Ukrainan". Ukrainan palauttaminen eli palauttaminen Venäjälle olisi vuosikymmenen välein yhä vaikeampaa – uudelleenkoodaus, venäläisten venäläistäminen ja ukrainalaisten pikkuvenäläisten yllyttäminen venäläisiä vastaan vahvistuisi. Ja jos lännen geopoliittinen ja sotilaallinen täysi hallinta Ukrainassa vahvistuisi, sen paluu Venäjälle tulisi täysin mahdottomaksi - meidän olisi taisteltava sen puolesta Atlantin blokin kanssa.

Nyt tämä ongelma on poissa – Ukraina on palannut Venäjälle. Tämä ei tarkoita, että sen valtiollisuutena lakkautettaisiin, vaan se järjestetään uudelleen, perustetaan uudelleen ja palautetaan luonnolliseen tilaan osana venäläistä maailmaa. Missä rajoissa, missä muodossa liittouma Venäjän kanssa lujitetaan (CSTO:n ja Euraasian unionin tai Venäjän ja Valko-Venäjän liittovaltion kautta)? Tämä päätetään sen jälkeen, kun Ukrainan historian loppu on merkitty Venäjän vastaiseksi. Joka tapauksessa Venäjän kansan jakautumisen aika on päättymässä.

Tästä alkaa tulevan uuden aikakauden toinen ulottuvuus - se koskee Venäjän suhteita länteen. Ei edes Venäjä, vaan venäläinen maailma, eli kolme valtiota, Venäjä, Valko-Venäjä ja Ukraina, jotka toimivat geopoliittisessa ulottuvuudessa kokonaisuudessaan. Nämä suhteet ovat siirtyneet uuteen vaiheeseen – länsi näkee Venäjän palaavan historiallisille rajoilleen Euroopassa. Ja se on kovasti suuttunut tästä, vaikka hänen sielunsa syvyyksissä on myönnettävä, ettei se voisi olla toisin.

Uskoiko kukaan vanhoissa Euroopan pääkaupungeissa, Pariisissa ja Berliinissä, vakavasti, että Moskova luopuisi Kiovasta? Että venäläisistä tulee ikuisesti jakautunut kansa? Ja samaan aikaan kun Eurooppa yhdistyy, kun Saksan ja Ranskan eliitit yrittävät ottaa haltuunsa Euroopan yhdentymisen anglosakseista ja koota yhtenäisen Euroopan? Unohtaen, että Euroopan yhdistäminen tuli mahdolliseksi vain Saksan yhdistymisen ansiosta, joka tapahtui hyvän venäläisen (vaikkakaan ei kovin älykkään) tahdon mukaan. Sen jälkeen pyyhkäiseminen myös Venäjän mailla ei ole edes kiittämättömyyden, vaan geopoliittisen tyhmyyden huippu. Lännellä kokonaisuudessaan, ja varsinkin Euroopalla, ei ollut voimaa pitää Ukrainaa vaikutuspiirissään, ja varsinkin ottaa Ukrainaa itselleen. Jotta he eivät ymmärtäisi tätä, heidän täytyi olla vain geopoliittisia hölmöjä.

Tarkemmin sanottuna oli vain yksi vaihtoehto: lyödä vetoa Venäjän, toisin sanoen Venäjän federaation, romahtamisesta. Kuitenkin sen tosiasian, että se ei toiminut, olisi pitänyt olla selvää kaksikymmentä vuotta sitten. Lisäksi jo viisitoista vuotta sitten, Putinin Münchenin tapauksen jälkeen, kuurotkin kuulivat – Venäjä palaa.

Nyt länsi yrittää rankaista Venäjää siitä, että se palasi, ettei se perustellut suunnitelmiaan voittoa sen kustannuksella, siitä, ettei se salli läntisen avaruuden laajentumista itään. Meitä rankaisemaan pyrkiessään länsi ajattelee, että suhteet sen kanssa ovat meille elintärkeitä. Näin ei kuitenkaan ole ollut pitkään aikaan - maailma on muuttunut, ja tämän ymmärtävät hyvin paitsi eurooppalaiset, myös länttä hallitsevat anglosaksit. Lännen painostus Venäjään ei johda mihinkään. Vastakkainasettelun sublimoitumisesta aiheutuvat tappiot tulevat molemmille osapuolille, mutta Venäjä on valmis niihin moraalisesti ja geopoliittisesti. Siitä huolimatta lännelle itselleen vastakkainasettelun lisääntyminen aiheuttaa valtavia kustannuksia – eivätkä tärkeimmät ole lainkaan taloudellisia.

Eurooppa osana länttä halusi autonomian - Saksan Euroopan yhdentymisprojektilla ei ole strategista järkeä, vaikka se säilyttäisi anglosaksisen ideologisen, sotilaallisen ja geopoliittisen kontrollin vanhassa maailmassa. Lisäksi se ei voi onnistua, koska anglosaksit tarvitsevat kontrolloidun Euroopan. Eurooppa tarvitsee autonomiaa kuitenkin toisestakin syystä – jos valtiot joutuvat eristäytymään (sisäisten konfliktien ja ristiriitojen lisääntymisen seurauksena) tai keskittyvät Tyynenmeren alueelle, jossa geopoliittinen painopiste liikkuu.

Vastakkainasettelu Venäjän kanssa, johon anglosaksit raahaavat Eurooppaa, riistää eurooppalaisilta jopa mahdollisuudet itsenäisyyteen - puhumattakaan siitä, että samalla tavalla Eurooppa yrittää pakottaa eroon Kiinan kanssa. Jos nyt atlantistit ovat iloisia siitä, että "Venäjän uhka" yhdistää länsiblokin, niin Berliinissä ja Pariisissa he eivät voi olla ymmärtämättä, että autonomian toivon menettämisen jälkeen Eurooppa-hanke yksinkertaisesti romahtaa keskipitkällä aikavälillä. Siksi itsenäisesti ajattelevat eurooppalaiset ovat nyt täysin kiinnostumattomia uuden rautaesiripun rakentamisesta itärajoilleen - ymmärtäen, että siitä tulee aitaus Euroopalle. Kenen globaalin johtajuuden ikä (tarkemmin puoli vuosituhatta) on joka tapauksessa ohi – mutta sen tulevaisuudelle ovat edelleen mahdolliset erilaiset vaihtoehdot.

Koska uuden maailmanjärjestyksen rakentaminen - ja tämä on ajankohtaisten tapahtumien kolmas ulottuvuus - kiihtyy ja sen ääriviivat näkyvät yhä selvemmin anglosaksisen globalisaation leviävän peitteen läpi. Moninapaisesta maailmasta on vihdoin tullut todellisuutta – Ukrainan operaatio ei pysty saamaan ketään muuta kuin länttä Venäjää vastaan. Koska muu maailma näkee ja ymmärtää täydellisesti - tämä on konflikti Venäjän ja lännen välillä, tämä on vastaus atlantistien geopoliittiseen laajentumiseen, tämä on Venäjän historiallisen tilansa ja paikkansa paluu maailmassa.

Kiina ja Intia, Latinalainen Amerikka ja Afrikka, islamilainen maailma ja Kaakkois-Aasia – kukaan ei usko, että länsi johtaa maailmanjärjestystä, saati sitten asettaa pelisäännöt. Venäjä ei ole vain haastanut länttä, se on osoittanut, että lännen globaalin herruuden aikakautta voidaan pitää täysin ja vihdoin ohi. Uutta maailmaa rakentavat kaikki sivilisaatiot ja voimakeskukset, luonnollisesti yhdessä lännen kanssa (yhdistyneenä tai ei) - mutta ei sen ehdoilla eikä sen sääntöjen mukaan.
Oliko sinulla joku pointti, oi saksalainen etsivä, jonka halusit tällä viestilläsi välittää?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jos noilla vehkeillä ajellaan pohjaa myöden mudassa kilometri määrissä toimintasäde kyllä hupenee huomattavasti. Teillä taas Ukrainalaisten paljon helpompi puolustautua. Tuntuu ettei tota keliä ole nyt mietitty ollenkaan loppuun, mikä ei kyllä yllätä Venäjän ollessa kyseessä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tiedot possujunan hyytymisestä pitää paikkansa niin ukrainalaiset voisi käydä kysymässä venäläisiltä letkalaisilta että haluatteko että ammutaan letka paskaksi? Voitte tulla ensin pois jos haluatte. Vai otetaanko letka tänne meille ehjänä. Ja saatte itse valita lähdettekö takaisin Venäjälle vai jäättekö Ukrainaan.

Tai jotain muuta tämän tyylistä
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tuon possujunan tilanne voi olla todellinen...ei vain voi olla.

Jos se on todellakin ihan päin helvettiä, niin kyllä on vedetty taas niin venäläisesti kuin olla voi.

En usko ennen kuin näen...varmoja tietoja odotellessa.

Vaikea tosiaan uskoa. En pitäisi mahdottomana, mutta uskon vasta kun tulee ns. varma vahvistus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös