Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 200 763
  • 62 113

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste




Siinä ei menty sen "suon" yli että heilahti. Jos on tosi video ja venäläisiä, ei ne ihan järjen jättiläisiä ole pistäneet puikkoihin.
 

Jeffrey

Jäsen
Harmi kun ei tullut aikoinaan opeteltua koodausta, tuollainen vapaaehtoinen hakkerointi olisi juuri sitä mitä nyt olisin tekemässä jatkuvan erektion vallitessa.

Tässä kyllä itsekin miettinyt mitä sitä voisi itse tehdä tilanteen eteen. Omat arvot ovat niin vastaan minkäänlaisia tihutöitä, mutta kyllä kieltämättä mun tuo neuvostoliiton lippu tuossa omalla kotikulmalla seinässä on - on saanut mielen ajattelemaan olisiko sitä Prismasta saatavilla maaleja ja vesi-ilmapalloja. Ihan käsittämätöntä, että meillä tuollaisia instituutioita on näin näkyvillä paikoilla, samalla toki sekin, että leninit ja kumppanit seikkailevat edelleen Helsingin kaduilla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siellä muuten yksi Suomen suurimman sanomalehden yksi vaikutusvaltaisimmista toimittajista Timo "vitun" Haapalakin tekee kaikkensa, että Putinin jengi saisi tekosyyn tulla "vapauttamaan" kansalaisiaan sorron ikeestä puhumalla "venäläisten kitkemisestä" ja niin edelleen. Juuri tällaiset ryssittelyt ja haapalamaiset vammailut tekee esim. monen hiihtolomalta palaavan venäläistaustaisen viattoman lapsen koulupäivästä huomenna vähän vitun ikävän.
Voitko edelleen olla noin sinisilmäinen? Luuletko ihan oikeasti, että Putinin roskajoukko tarvitsee joitakin tekosyitä toiminnalleen? Voin vakuuttaa, että eivät tarvitse ja jos tarvitsevat niin kyllä varmasti keksivät aina syitä kuten esim. Navalnyin tai Ukrainan kohdalla. Eiköhän suomettumisen aika ole nyt jo vihdoin ja viimein ohi.
 

Analyzer

Jäsen
Ikävä kyllä tuosta Krimin valtauksesta näkyy olevan aivan valtava hyöty tässä hyökkäyksessä. Puolustus olisi paljon helpompaa jos tuokin suunta ei söisi niin paljon ukrainalaisten resursseja.

Tämä on todellakin Putinin piiiiiitkän tähtäimen suunnitelma.

Nähdäkseni sota on siinä pisteessä, että kohta Ukrainan on vetäydyttävä joltain rintamalta.
Uusia puolustuslinjoja valmistellaan varmasti reserviläisten toimesta yötä päivää.
Olen sikäli luottavainen, että olen varma että jenkit tarjoaa tiedustelutietojen lisäksi myös strategiset neuvot Ukrainalle.
Helppoa ei takuulla ole tehdä päätöksiä alueluovutuksista, mutta realismia ei ole että Ukraina kykenee koko maansa pitämään hallussaan. Ikävä kyllä.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se voipi olla niin, että Natoa ei juuri tarvita enää jos Saksan panostus armeijaan toteutuu, niin voinee EU alkaa suojelemaan itse rajojaan.
 

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos kaikille tähän ketjuun ajankohaista tietoa päivittäville. Suurimman osan informaatiosta koskien meneillä olevaa todella surullista kriisiä on tullut luettua tätä kautta. Viestejä tulee tähänkin ketjuun niin tiuhaan, ettei millään pysty koko ajan pysymään perässä. Täällä myös vahvasti sitä mieltä, että väittelyä ryssittelystä voisi käydä jossain omassa ketjussaan ja pidetään tätä enemmän informatiivisena liittyen siihen mitä Ukrainassa ja poliittisesti sen ympärillä tapahtuu.

Ei voi kun ihailla ukrainalaisia ja heidän tahtoa puolustaa maataan ja samalla koko Euroopan tulevaisuutta. Kyllä tässä aukeaa omatkin kukkaron nyörit ja jotain lahjoitusta tuohon suuntaan on laitettava.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voitko edelleen olla noin sinisilmäinen? Luuletko ihan oikeasti, että Putinin roskajoukko tarvitsee joitakin tekosyitä toiminnalleen? Voin vakuuttaa, että eivät tarvitse ja jos tarvitsevat niin kyllä varmasti keksivät aina syitä kuten esim. Navalnyin tai Ukrainan kohdalla. Eiköhän suomettumisen aika ole nyt jo vihdoin ja viimein ohi.
Kuka tässä nyt mistään helvetin suomettumisesta on puhunut jos kritisoi Haapalan russofobisia lausuntoja?

Olkoon tuo retorinen kysymys, tämä ketju tuskin kaipaa meidän väittelyä ryssittelystä, varsinkin kun näkökannat ovat hyvin, hyvin kaukana toisistaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Viimeksi muokattu:

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö Nato olisi entistä vahvempi, jos Saksa laittaa rivinsä kuntoon? Silloinhan Natoon kannattaa suuremmalla syyllä liittyä.
Tämä on hyvä signaali myös siinä mielessä, että jos Trump pääsee takaisin valtaan rapakon takana, niin USA:n roolista NATOssa ei ole enää samanlaisia takeita, kuin tällä hetkellä.

Saksan vahvistuminen ei ole mikään syy olla hakematta NATOon.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tajusin juuri, että en ole käynyt koskaan katsomassa KHL matsia, varmaan osasyynä siihen toki se, että Jokerit pelasi siellä, mutta kyllä suurempi syy oli aina se, että karsastin tuota Putinin rahanpesulaitosta. En ole nähnyt kokonaista KHL ottelua muistaakseni edes televisiosta, enkä vissiin edes kokonaista erää.

Alitajuista Venäjän vastustuta lapsesta asti kun Ukki kertoi tosiasioita R***istä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Voi olla siinä kohdin aikalai EU jäsen = NATO jäsen.
Kyllä. Tähän suuntaan Eurooppa-neuvoston keskusteluissakin on menty viime vuosina. Se näkyy myös MEP:ien puheissa, esim. Suomen Hautala on käsitellyt asiaa. On laajeneva konsensus, että EU:n puolustus pitäisi nivoa NATO-jäsenyyden kanssa yhteen.

Kannatan itse tätä varauksetta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sinänsä toivoahan tässä on vielä paljonkin, mutta kyllä eurooppalainen turvallisuus on jotain aivan muuta kuin se, jota vielä elimme muutama päivä sitten tämän jälkeen. Venäjän kansalla on iso vastuu siitä, mihin suuntaan tämä lopulta kääntyy - venäläisillä itsellään on mahdollisuus vaikuttaa maansa sisällä asioihin ja niiden kulkuihin. Venäjä haluaa asemansa eurooppalaisena suurvaltana ja se on osoittanut, ettei se tyydy nykyiseen asemaan. Historiallisessa viitekehyksessä suurvallat kuitenkin rakentuvat ja hajoavat aina sisältä, jos ovat hajotakseen. Eivät tavalliset venäläiset tähän syyllisiä ole, mutta heidän käsissään on asettaa toisenlainen suunta. Kuinka hyvin se iso kansa sitten pääsee oikeasti näkemään sen Venäjän propagandakoneiston takana, mitä todellisuudessa tapahtuu onkin vaikeampi kysymys. Diktatuureilla on onneksi aina ongelmansa - vallan pitäminen on hankalaa ja jatkumoiden täytyy toimia; millaisen jatkumon Putin saa aikaiseksi itselleen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allekirjoitan ehdottomasti kaiken siinä vaiheessa, kun lässytyksiä ja selityksiä politiikan ja urheilun pitämisestä erillään kuuluu laajalti, mutta onko asianosaisilta kysytty mitään, vaan vain lynkataan KHL-suomalaiset kollektiivina. Näkisin toki esimerkillisenä toimintana sen, että joku pelaaja lähtisi Venäjältä eettiset karmit kaulassaan ja ovet paukkuen, mutta let's face the facts - kotisohvalta etätyöläisenä on helppo toimia moraalikompassina verrattuna johonkin 20-30 -vuotiaaseen joukkueurheilijaan, joka ei ihmisenä ole vielä välttämättä riittävän kypsä käsittelemään omaa napaansa ja joukkuettaan laajempia kokonaisuuksia, on sitoutunut jengiinsä ja näkee ne velivenäläiset aivan tavallisina pulliaisina, kun heidän kanssaan joukkuearkea viettää.

Tämä kaikki menee minulle kyllä läpi vielä viime päiviin saakka. Mutta nyt kun Ukrainassa, siis verrattain lähialueella, tuota huomattavasti nuoremmat näpertävät Molotovin cocktaileja ja jonottavat rynnäkkökivääreitä keskellä sotatannerta, ottaen huomioon jo aiemmin KHL:n saaman julkisuuden perinteisessä mediassa ja somessa, on ihan turha mennä minkään kypsyyden puutteen taakse. Tai voidaan toki mennä, mutta siinä tullaan juuri mainitsemaani ongelmaan: Ovatko jääkiekkoilijat todella niin tyhmiä ja itsekkäitä, hemmoteltuja mieslapsia, että heidän "kypsyytensä" ei riitä edes näin silmille hyppäävien tapahtumien keskellä minkäänlaiseen reflektioon? 20-30-vuotias ei ole mikään lapsi ja Suomessa on käynyt vähintäänkin varsin laadukkaan peruskoulun.

Ja ihan yhtälailla voi sanoa, että helppo olisi lätkämiljonäärin ottaa kantaa kun elintaso pysyy kuitenkin korkeampana kun "kotisohvalta etätyöläisenä" huutelevilla, joihin tämänkin sodan talousvaikutukset tulevat myös osumaan. En siis ole sinällään eri mieltä analyysistasi mutta en näe sitä tippaakaan validina puolustuksena, vaan juuri mainitsemieni epäkohtien alleviivauksena.

Ja kyllä maineensa voi vielä pelastaa ihan mainiosti. Mahdollinen perhe pois maasta (varmaan isolla osalla perhe muutenkin Suomessa), itse pois maasta ja sopimuksen purku (haastakoot oikeuteen). Varmaan töitä löytyy jatkossa ja maine sekä itsekunnioitus säilyy.


Edellä en väitä, etteikö nuori aikuinen todellakin kykenisi todella rohkeisiin moraalisiin valintoihin ja vaikkapa taloudellisiin uhrauksiin niiden ohessa, vaan viittaan siihen, että keskimäärin joku ei-akateemisesti suuntautunut nuori aikuinen ei vielä maailmaa niin laajalti hahmota. Tämä lienee lajista riippumatonta, esimerkiksi viime vuosina hienosti profiiliaan ihmisoikeusasioissa nostanut Tim Sparv totesi itse, että heräsi vasta iän myötä ajattelemaan urheilumaailmaa ja sen vaikutuksia yhteiskuntaan. Tunnistan kehityksen myös omalla kohdallani.

Tämä pohdinta on niin ikään ihan relevanttia kun puhutaan Qatarin kisoista ja Kiinan olympialaisista tai aiemmin KHL:ssä pelaamisesta. Tässä ollaan sellaisten asioiden äärellä joista tietoisuus tulee suomalaisilla jo äidinmaidosta.


Siksi ehkä peräänkuulutan kokeneemman kaartin esimerkkiä, josta vaikkapa Kurrin ämpyily toimii näytteenä päinvastaiseen suuntaan.

Tämä on toki selvää, mutta täysin etuoikeutetussa asemassa olevat rikkaat urheilijat voivat kyllä tehdä itsenäisiäkin ratkaisuja ilman että joku lapsuuden esikuva kädestä pitäen johdattaa. Eikä tässä nyt kaivata mitään edelläkävijöitä ja suunnannäyttäjiä, vaan pitäisi ymmärtää reagoida edes jotenkin tilanteessa jossa Venäjään on jo kohdistettu aivan ennennäkemättömiä pakotteita.

Noin yleisesti aiheeseen liittyen totean, että lyhyt on matka kansallissankarista likasangoksi, ellei tässä jossain vaiheessa ala kultaleijonilta tai edes osalta löytyä selkärankaa tulla esiin selkeiden kannanottojen kera. Edes helvetti Jokereiden leiristä, luulisi olevan jo aika helppoa, kun peli on selvää ja kotisohva kutsuu loppukauden.

Jep. Ei paljon paina jostain ammattilaistason leikistä saadut killuttimet tässä kontekstissa.
 

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Putin on varmaan bunkkerissaan kironnut alaisiaan siitä, etteivät nämä osanneet ottaa huomioon sellaista pientä mahdollisuutta, että lähes kaikki länsimaat voisivat alkaa lähettää materiaaliapua Ukrainaan. Diktaattori kun luuli, että kun Venäjä rynnii rajan yli, niin Ukraina jätetään omilleen ja hän voi vaan marssia suoraa päätä Kiovaan luomaan oman nukkehallituksen.

Tuntuu siltä, että Ukrainan hätä on avannut kaikki ne padot, jotka länsimaissa olivat vuosien saatossa rakentuneet mahdollisille avuille, koska länsimaat ovat tajunneet, että "perkele, Ukrainahan osaa taistella". Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Se voipi olla niin, että Natoa ei juuri tarvita enää jos Saksan panostus armeijaan toteutuu, niin voinee EU alkaa suojelemaan itse rajojaan.

Hyvä juttu, mutta turhan myöhään.

Olisi ECMM:n ja sitä edeltävien muiden EU:n sotilasyhteistyöliitoiksi tarkoitettujen kokonaisuuksien rahoitusten pitänyt olla kunnossa jo silloin Ahtisaaren NATO-liitännäisjäsensopimusten puheiden aikoihin ja siitäkin on 25 vuotta aikaa. Vähän vielä siitä päälle esimerkiksi ECMM:n kohdalla puhuen pääosin.

Mikäli niin olisi käynyt ja siitä olisi hyvin jatkettu silloisen Saksan ja Pohjoismaiden johtavista tuolloin eli Tanskasta puhuen niiden toimesta tarmokkaasti niiden kehittämistä, koko ajan tämän 25-27 vuoden ajan lyhyin tauoin aina mittavin parannuksin niin silloin ehkä ei olisi tarvinnutkaan liittyä NATO:n piiriin.

Tai sitten olisikin ehkä voitu tyytyä liitännäisjäsenpuoleen mitä ollaankin oltu tähän asti ja mitä on silloin tällöin lisänä vahvistettu, ei tosin kuitenkaan riittävästi sinetöity päätökseen asti.

Tässä kun on ollut näinä 27 vuotena ongelmansa mihin nähtävästi tosiaan tarvittiin tämä Putinin hyökkäys Ukrainaan:

Varsinkin kun ECMM-joukkoihin liittyminen oli vuonna 1995 heti EU-sopimuksen tultua voimaan pitkälti tai ainakin varmasti osittain jälleen kerran poliittinen väistöliike ilman, että NATO:n joukkoihin tarvitsisi liittyä suoraan.

Sittemminhän Martti Ahtisaaren aikana toki vuonna 1997 Suomesta tuli jo NATO:n nk. Liitännäisjäsen erillisellä sopimuksella joka on oikeastaan jo niin lähellä NATO-maan asemaa kuin pystyy olemaan ilman, että juurikin olisi NATO:n täysjäsen.

Ainakaan tuota vuoden 1997 sopimusta ei enää paljoa enempää jo nykyisestään oikein edes pystyisi laajentamaan.

Mitä nyt pienenä poikkeuksena vuonna 2014 tuota laajennettiin jonkin verran, mutta eihän sekään tietysti ollut lopullinen sopimus NATO-jäsenyydestä.

Kun muutoin sitten pitäisi jo tulla täysjäseneksi, jäädä jatkamaan tuota sopimusta näin esimerkiksi vuosien 1997 ja 2014 pohjalta tai joutua NATO:n ulkopuolelle myös liitännäisjäsensopimuksesta vaikka ei NATO kyllä ole NATO-kielteisten propagandasta huolimatta koskaan varsinaisesti painostanut Suomea liittymisasian suhteen.

Eli kyllä on edelleen parempi, että liitytään lopullisen selvästi NATO:n piiriin.
 
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Ei tälläiseen kannata tuudittautua. Naton jäsenyys vaatii Naton jäsenyyttä. Kaikki muu olisi lapsenomaista uskoa.

Minäkään en luottaisi repaleisiin EU:hun yhtään, jos toisena vaihtoehtona on NATO. EU:ssa luultavasti Italia vielä haroisi vastaan ja haluaisi edelleen kaupata Ferrareitaan Venäjälle sekä Belgia viedä kassikaupalla veritimantteja perille asti. Saksan vahvistuminen vahvistaa NATOa ja tuo ns. high tech kalustun hyvin lähelle Venäjän rajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös