Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 082 940
  • 61 739

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uhka ei nyt kohdistu Suomeen. Eli tiedossa on, tulevaisuus on vaarallinen.

Epäsuora viittaus Natoon liittymisestäkö

NIin, uhka ei kohdistu NYT Suomeen ja NATO:on ei olla NYT liittymässä.

Päätellähän siitä voi vaikka mitä.
 

Tuamas

Jäsen
Jos nyt jotain kokonaiskuvaa tuosta tilanteesta koittaa muodostaa, niin seuraavat huomiot:

- Venäjä iskenyt lentokenttiin ja muihin kriittisiin kohteisiin ensin
- Venäjä on edennyt erityisesti idässä ja etelässä kevyin tappioin
- pian nähdään millaiseen vastarintaan Ukrainan armeija kykenee, toistaiseksi iskut jotka on toteutettu on tehty pääosin ohjuksin ja helikopterien tukemana maahanlaskuina, jolloin niiltä puolustautuminen on vaikeaa ja Venäjän ilmaherruuden vuoksi jopa lähes mahdotonta
- toistaiseksi on hyvin vaikea määrittää millainen kokonaistilanne on, kuinka pitkälle Venäjän pääjoukot ovat päässeet ja muodostuuko rintamalinjoja ja jos muodostuu, niin mihin?
- Lentokenttien valtaukset lähelläkin Kiovaa ovat sinänsä hämääviä, koska ne on toteutettu helikopterein paikalle tuoduin joukoin. Näille kuitenkin käynee kylmät, jos tukea ei kohtuullisen nopeasti tule.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
- Lentokenttien valtaukset lähelläkin Kiovaa ovat sinänsä hämääviä, koska ne on toteutettu helikopterein paikalle tuoduin joukoin. Näille kuitenkin käynee kylmät, jos tukea ei kohtuullisen nopeasti tule.

Ainakin yhdellä lentokentällä on käynnissä Ukrainan joukkojen vastahyökkäys, nyt vain on epäselvää missä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo valkoinen Z on jännä noissa venäläisten ajoneuvoissa.

Tekee ne ainakin tunnistettavaksi, mutta tuliko jollain vastaan mitä niillä haetaan?

Ettei ammuta omia?

Ilmeisesti justiinsa noin. Esim. tässä jutussa mainitaan, että Venäjän ja Ukrainan armeijoiden kalustot ovat niin samanlaisia, että niiden erottaminen toisistaan voi olla vaikeaa. Z on ehkä valittu sen takia, että sille ei ole muuta käyttöä (ei kuulu venäläisiin aakkosiin). Muilla merkinnöillä voidaan viestittää nimittäin esim. mihin ollaan menossa tai muita tietoja.

 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
No nyt siellä on alkamassa mielenosoitus Tehtaankadulla. Olisipa ollut tietoa tuosta aiemmin, niin olisin minäkin mennyt.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mielenkiintoista olisi tietää missä se Putin itse lymyilee? Jossain Kremlin uumenissa vai onko ottanut bunkkerin jostain Vladivostokista helvetin kaukana kaikesta. Toki eipä tuo mahda sijaintiaan kertoa, ei sekään niin tyhmä ole vaikka täysin seonnut onkin.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väitän, että sotilastiedustelu mm. USA:ssa ja Briteissä on tiennyt 100% varmasti laajamittaisen hyökkäyksen tulevan - ajankohta on ollut ainoa epävarmuustekijä.
Ongelma on vain siinä, että USAn tiedustelupalveluiden jakaman infon uskottavuus romahti Irakin sodan aloittamisen myötä. Ei siellä ollutkaan niitä joukkotuhoaseita, millä se sota oikeutettiin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuo valkoinen Z on jännä noissa venäläisten ajoneuvoissa.

Tekee ne ainakin tunnistettavaksi, mutta tuliko jollain vastaan mitä niillä haetaan?

Ettei ammuta omia?
Varsinkin, kun Z ei edes ole kirjain kyrillisissä aakkosissa. Kyrillinen "Z" on "З".

Tosin, puolustus on venäjäksi "zashtshita" (защита).
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
On tämä kyllä. Minun esikoulussa oleva poika katsoi meidän kanssa aamulla uutisia ja kysyi, että ”eikö tuo nyt ole ihan tosi epäreilua, että tuo Venäjä hyökkää tuonne Ukrainaan, kun se on niin paljon isompi maa”. Sitten hän piti pienen tauon ja jatkoi, ”vai tekeekö ne sen vaan sen takia, että ne tietää varmasti voittavansa.. On se silti ihan tosi epäreilua.”

Kyllä tämä tuntuu niin väärältä monella eri tapaa. Ei vain pysty käsittämään, miten nykypäivänä maailmassa voi tapahtua asioita, jotka 6-vuotias lapsikin pystyy ymmärtämään vääräksi omalla lapsen logiikallaan.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Paleface on mukana laulamassa siellä mielenosoituksessa. IS-TV:stä seuraan. Kerrankin olen samassa kelkassa Palefacen kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ukraina saanut kansainvälisesti lähinnä LÄMMINTÄ KÄTTÄ, JAXUHALEJA ja Facebookin Ukrainan lipulla kuvitettuja kuvia.
Toivottavasti Ukrainan armeija aiheuttaa mahdollisimman suuria tappioita venäläisille ja mahdollisimman pitkään.
Mitäpä odotat tavalliselta suomalaiselta Ukrainan lipun sijaan, rintamalle lähtöä vai? En nyt suoraan sinulle avaudu, mutta otan tästä kiinni, että en oikein ymmärrä vittuilua lipun liittämisestä johonkin profiilikuvaan, kun ei siitä varsinaista haittaa ole, eikä kyynisyys sen enempää venäläistankkeja poksauttele. Kai tuo on ihan perusempatiaa, joka sallittakoon tällaisessa tilanteessa kaikille.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Anteeksi mahdollinen offtopic. Eipä silti, kun täällä suurvaltakin vetää tällä hetkellä offtopic. Olen hoitajana käynyt räyhäämässä sarkastisesti koronaketjuissa, sitten olen vähän sohaissut humpuukiketjuakin samasta aiheesta.

Voiko sarkasmi, ironia ja humpuuki vielä koskettaa kovemmin? Aika liemissä olen marinoitu kuluneen kahden vuoden aikana, mutta että tämmöistä.

Ajattelin tuossa oikein ääneen ja koitin perkele joltain kantilta ymmärtää. Mietein tulokulmia ja historiaakin peilasin.

Mutta ei, ei se mennyt yli eikä ali:

Venäjän presidentti vuonna 2022 perustelee hyökkäyksen naapurikansansa kimppuun sillä, että karkoittaa maasta natsit ja turvaa rauhan. Jotenkin menee liikaa yli lipan tämä. Nyt on saatanan vuosisatojen paradoksi. Hyökätään sotimalla heikomman kimppuun maalina rauhan turvaaminen Ja takataskusta pilkistää ei natseja Ukrainaan pelikortti.

Olen niin sanaton, että päässä sumenee.
Tässä järjettömyydessä ainut selkeä asia on, että ei tarvitse keksiä, miksi Venäjä ikinä hyökkäisi Suomeen. Ajan koittaessa Venäjä kyllä sen syyn sitten jostain taikoo.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Aaltola, Salonius-Pasternak ja Jyri Lavikainen! Noista nyt “Putlernykki” koodaamaan toimintaa...!!!
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Juuri äsken eduskunnan kyselytunnilla Halla-Aho sanoi että Putin voidaan kaataa vain Venäjän sisältäpäin ja jotta paine tähän kasvaa niin pakotteiden pitää purra myös tavallisiin kansalaisiin. Kysyi Haavistolta onko tällaisia Venäjän kansalaisiin iskeviä pakotteita suunniteltu. Haavisto vastasi että pakotteita suunnitellaan vain päätöksentekijöitä kohtaan, eikä ole kohtuullista kohdistaa niitä tavalliseen kansaan...

Juuri Haaviston kaltaisten hyssyttelijöiden takia tässä tilanteessa ollaan eikä parannusta ole vieläkään näköpiirissä.
Katon kanssa tota kyselytuntia. Kovasti taas paheksutaan, tuomitaan, voivotellaan ja pallotellaan asioita. Siellä on ehtinyt Venäjä vallata Ukrainan ennen kuin täällä on saatu esim. hyväksytty päätös lähettää vaikkapa ne muutama tykki ulkomaanapuna. Aivan höpö höpöä isolta osin koko kyselytunti. Taitaa olla Halla-aho niitä harvoja joka on oikeasti kartalla hommista. Niinhän tuo on ratkaistava todennäköisesti, että Venäjästä saadaan täysin toimimaton yhteiskunta joka syöksee lopulta Putinin vallasta, kun muita vaihtoehtoja ei heillä yksinkertaisesti ole.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä joo. Mahtaa Kiovassa ja muualla lämmittää tämä käden ojennus.
Unohdit listaltasi Saksan antamat kypärät ja kenttäsairaalan.
Tykistöä, it-ohjuksia ja ohjusjärjestelmiä pyysivät, mutta hyvin vähän saivat....
Ihan liian vähän ovat saaneet. Parempaan täytyy pystyä. Vaikka aika lailla myöhässä jo ollaankin.

Käsitän kyllä vitutuksesi tuen vähyydestä. Kyllä se itseänikin vituttaa. On sinne silti paljon muutakin annettu kuin jaksuhaleja.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Harkimo siirtynyt kannattamaan Nato-jäsenyyttä

Ja kansanäänestystä liittymisestä. Eikö Liike Nytin pitäisi ensin järjestää äänestys, pitäisikö asiasta järjestää kansanäänestys. Muistaakseni puolueen periaate oli, että kannattajat pääsevät osallistumaan puolueen ajamiin asioihin.

Kimmo Kiljunen sentään jatkaa omaa tyylitöntä linjaansa käyttämällä tällä kertaa eduskunnan kyselytuntia lausumalla runoa ja esittämättä yhtään kysymystä. @IceWalker @LuKi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös