Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu

  • 22 987
  • 206

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Minäkin katsoin sitten kaikki leffat putkeen, pidennettyinä versioina tietysti. Pakko sanoa, että oli aika voimakas kokemus, loppuun tultaessa tarina tarrasi kunnon otteella ja taisi muutama kyynelkin vierähtää onnellisen lopun koittaessa.

Saas nähdä, jaksaako noita koskaan katsella enää putkeen. Ehkä peräkkäisinä päivinä onnistuisi..

Erikseen vielä Kuninkaan paluusta. Toimi todella hyvin pidennettynä versiona, Konnun puhdistus nyt jäi puuttumaan, mutta muuten ei juuri moitittavaa. Paitsi ehkä siitä Kuolleiden armeijan hyökkäyksestä, oli hieman töksähtävästi toteutettu. Jätkät tuli ja pisti kaikki hengiltä ja se siitä.

Loistava leffa kuitenkin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Pärde
Paitsi ehkä siitä Kuolleiden armeijan hyökkäyksestä, oli hieman töksähtävästi toteutettu. Jätkät tuli ja pisti kaikki hengiltä ja se siitä.
Samaa mieltä. Mielestäni ehkäpä elokuvan kaikkein karkein moka. Kuolleiden armeijan ylivoima on liiankin murskaavaa, jopa epätodellisen. Edelleenkin tuntuu siltä että kyseinen armeija olisi periaatteessa voinut moukaroida yksistään koko Mordorin armeijan lakoon ja sankarit olisivat voineet vaan istuskella rauhassa piippukessulla ja katsella. Ei näin! Olisivat toteuttaneet tuon kohdan enemmän pappa Tolkienin kirjoittaman pohjalta, niin olisi uskottavuutta ollut rutkasti enemmän.
 

Jappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Ac Milan
menkää hei huuto.nettiin sieltä saa vielä muoveissa olevia boxeja kaupanhintoja halvemmin
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän se Konnun puhdistuksen puuttuminen jäi kaivelemaan, paljon enemmän kuin Tom Bombadilin pudottaminen pois ekasta jaksosta tai kakkosen susiratsastajien hyökkäys. Minusta Konnun puhdistus on parhaita jaksoja koko trilogiassa - enkä jaksa vaivata päätäni siitä vedetyillä allegorioilla - ihan vaan nautittavaa kerrontaa, joka vielä solmii yhteen pari irtonaista langanpäätäkin.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
RofK EE tuli nähtyä tämän viikon alkupuolella ja eipä tuo muuttanut kyllä mieltäni laisinkaan. Elokuvista vain FotR oli hyvä, kaksi jälkimmäistä elokuvaa olivat jokseenkin turhia.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
RofK EE tuli hankittua (kuten kaksi muutakin EE:a) jo ennen joulua ja ne on tullut katsottua useampaankin kertaa. Itseeni on tehnyt vaikutuksen, miten huolellisesti kaikki önninkäiset, ympäristöt ja tehosteet on suunniteltu. Lisämateriaalin katsominen on melkein yhtä mielenkiintoista kuin itse elokuvien.

Suurin pettymys on ollut Denethorin hahmo, kirjasta saa mielikuvan vanhemmasta ja uljaasta herrasta, joka Pippinin mielestä muistutti Aragornia. Jo ulkonäkö oli epäonnistunut, John Noble ilman maskeerausta olisi ollut uskottavampi. Ja Denethor ei ollut elokuvan kaltainen ruikuttaja. Palantirin vaikutus Denethorin ratkaisuihin olisi pitänyt ilmaista tarkemmin, nyt siihen vain vihjattiin.

Lukitarin etujalkojen heiluttelusta tuli mieleen Starship Troopersien arakhnidit.

Ja kuten Ted Raikas mainitsikin, Aragornin ja Sauronin taistelu oli jo kuvattukin, mutta onneksi kohtausta muutettiin. Se olisi tökännyt pahemmin kuin mikään muu asia, Sauronhan olisi pystynyt ottamaan uuden hahmon vasta saatuaan sormuksen.

Mutta kaiken kaikkiaan useita katsomiskertoja sietävä elokuva.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katsoin peräjälkeen Master Chiefin mainitseman Luke Skywalker AT-AT kävelijän kimpussa- kohtauksen Imperiumin vastaiskusta ja Legolasin taistelun mumakilia vastaan ja ne olivat kyllä todella samantapaiset.

Pieni haikeus jäi, kun enää ei ole mitään uutta odotettavissa Tolkien- rintamalla. Hobitti olisi pitänyt tehdä ensimmäiseksi, nyt se tuntuisi laimealta LOTR- elokuviin verrattuna. Materiaalia riittäisi kyllä kunnon elokuvaksi asti, etenkin jos mukaan olisi otettu Smaugin hyökkäys Ereboriin ja sen jälkeiset, Hobittia edeltävät tapahtumat, kuten kääpiöiden ja örkkien sota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös