Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 993 617
  • 81 131

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Jostain kumman syystä tänne laskeutuu tasaisin väliajoin tyyppejä, joiden anti keskusteluun on valitella kuinka perseestä se on. Kyllä, täällä on öyhöttämistä ihan varmasti, mutta myös paljon aika ansiokkaita huomioita tästä kriisistä, siis myös niiden kynästä, jotka ilmeisesti tämän palstan lukemisen raskaaksi tekee. Totta kai myös monella meistä (melkein kaikista) on mielestään se paras "näkemys" siitä, että mitä pitäisi tehdä, mutta ei vastuuta kuin omasta arkitekemisestään. Näinhän se menee tuolla ulkomaailmassakin, mutta vähän mä jonkinasteisesta tunteiden kuohahtelusta huolimatta panisin arvoa näillekin käräjille täällä.

Mutta, että rauha laskeutuu maan päälle, niin anteeksi henkilökohtaisesta hyökkäyksestäni.
Saat anteeksi. No hard feelings.

On ihan totta, että täällä on paljon ansiokkaita näkemyksiä ja hyvin perusteltuja, molempiin suuntiin.

Se, miksi "jotkut nimimerkit välillä laskeutuvat valittamaan keskustelun raskaudesta" johtuu minun näkemykseni mukaan siitä, että vähintään puolet keskustelusta tässä ketjussa on sellaista, että kun joku esittää mielipiteen, saa jonkun kimppuunsa välittömästi ja alkaa kauhea vääntö siitä, miksi "minä olen oikeassa ja sinä väärässä". Sellainen keskustelu on pidemmän päälle raskasta seurata sekä se, että kun se oma mielipide ja ratkaisumalli on se ainoa ja oikea, ei haluta kunnioittaa sitä toista mielipidettä, vaikka se(kin) olisi miten hyvin perusteltu (sorrun välillä varmasti itsekin tähän). Mitä tulee siihen, että "jotkut täällä välillä laskeutuvat kertomaan mielipiteensä" johtuu omalta kohdaltani myös siitä, että joku on jo esittänyt (ja paremmin sanankääntein) sen minunkin mielipiteeni enkä viitsi toistaa samaa asiaa. Sekin on raskasta, varsinkin jos se on sitä öyhöttämistä.

Sama koskee näitä iänikuisia mukahassutteluja ja vitsejä samasta asiasta. Ymmärrän, että iso osa on turhautuneita ja purkavat sitä täällä. Minä yritän keskittyä elämään ja normaaleihin asioihin, jos joku asia vituttaa, lähden ulos. Kummasti mustunut mieli valaistuu.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Meillä on koko talous tällä hetkellä tartunnan saaneena. Kaikkien oireet olleet melkoisen lieviä niiden alkamisesta saakka. Jos tässä on tämä variaatio kahdesti rokotetun aikuisen ja ala-asteikäisten lasten osalta niin herää kysymys ketä näillä etäkouluilla ja rajoituksilla oikein suojellaan tartunnalta? Ja miksi? Roketut aikuiset ja pienet lapset eivät näytä juuri suojelua tarvitsevan.

Voisiko joku vihdoin kertoa minulle kuinka moni siitä 20%:n joukosta, jotka edelleen ovat rokottamattomia, on ihmisiä joiden ei ole terveydellisten syiden vuoksi mahdollista rokotetta ottaa? 5%? 10%? Jotain muuta? Tuon lopun vapaamatkustajaporukan armoilla ja ehdoilla en halua eristyksen päättymisen jälkeen elää enää puolikasta sekuntiakaan.
 
Viimeksi muokattu:

TJ MACKEY

Jäsen
Ei kai tässä ole enää muuta epäselvää kuin että vapautetaanko Kiuru ja Varhila tehtävistään jo tänään vai maanantaina. Luottamusta eivät voi enää nauttia, eivät vaan voi.
Viimeisimmän THL:n lausunnon jälkeen STM:n etäkoulu- suunnitelma asettuu yhä erikoisempaan valoon. STM:n esityksessä ei ole kuunneltu THL:ää, ei ole viestitty tai keskusteltu muun hallituksen jäsenien kanssa, ei edes opetusministerin tai pääministerin kanssa. Sen lisäksi on masinoitu tämän päivän long covid- pressi, jonka tarkoitus oli lopulta pelotella kouluun paluulla. Pressi sinänsä käsitteli varmasti ihan tärkeää dataa long covidista, mutta miksi pressin viimeinen vartti käytettiin pelotteluun, Kiurun vilunväristyksiin, pelotteluun ja koulun vaarallisuuteen. Ehkä erikoisinta, jos long covid on syynä turvattomalle koulunkäynnille, kouluun ei voida palata niin kauan kun covidia esiintyy yhteiskunnassa, kuten Helve lausunnossaan viittaa.

Siitä en ole varma, tiesikö Varhila ja Kiuru minkä sopan keittivät, mutta aika arvottomalta tämä STM:n näytelmä alkaa näyttämään. Kuvittelivatko, että pelottelu toimii ja kukaan ei tajua tätä kuitenkaan kyseenalaistaa. Vielähän ei toki tiedetä vaikka Marin ja kumppanit tämän hyväksyisivät.

Itse olen tyytyväinen siihen, että tämä ei nyt mennyt sellaisenaan läpi. THL, opettajat, lääkärit ja monet ministerit kyseenalaistivat tämän. Se on toimivan demokratian merkki, kuitenkin. Päättää hallitus tänään mitä tahansa, kansaa ja asiantuntijoita tämäkään hallitus ei lopulta voi jyrätä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi odottavansa haastavia neuvotteluja mutta vakuutti hallituksen ja Suomen selviävän tämänhetkisistä haasteista.

Saarikon mukaan tärkein asia on nyt terveydenhuollon kantokyky. Viruksen leviämistä ei hänen mukaansa voida enää estää mutta sen terävintä huippua voidaan hillitä. Lasten ja nuorten arjen suojeleminen on Saarinkon mukaan hallituksen ensisijainen tehtävä, joten keskusta tuskin hyväksyy helposti etäkouluun siirtymistä.

Myös uudet ravintolarajoitukset epäilyttävät Saarikkoa.

- Ravintolatoimintaan kohdistuu jo nyt järeitä rajoituksia.

Tämähän kuulostaa ihan selväjärkiseltä. Saarikko on Keskustan vasemmistosiiven "broileri", mutta kaikessa rajoittamiskierteessä jopa virkistävä tuulahdus jostain muusta. Vaikka Keskusta onkin ottanut askeleita vasemmalle, eivät voine reilu vuosi eduskuntavaaleihin esiintyä pelkkänä Kiurun apupuolueena. -Ydinkannatusalueilla kannatuksen valuminen Persuille on pysäytettävä jollain tavalla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pirusti tullut sivuja eilisen jälkeen, niin en millään malta olla kysymättä, että onko tämän päivän järjen ääntä vielä löytynyt? Itte veikkaan ihan vaan lonkalta Sannaa.
Marin ehti antamaankin jo jotain kommenttia ja tuntui olevan THL:n leirissä, mikä on hyvä uutinen. THL:ltä tuli hyviä keinoja pari päivää sitten tähän tilanteeseen esille.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onneksi hallinto-oikeudet valittelee. Tuli siis 31.1. saakka jatkuvat yleisösulut Uudellemaalle. Hyvä kun päätös tehdään 10pv ennen vanhan sulun loppua. Toivottavasti oikeesti hallinto-oikeudet valittelee, on tää ihan sairasta settiä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan käytön tilojen sulkumääräystä 24.1.2022 asti. Nyt voimassa oleva aluehallintoviraston määräys päättyy 10.1.2022.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa uudella päätöksellä myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta 31.1.2022 asti. Päätöksen mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tiloissa täytyy huomioida osallistujien terveysturvallisuus myös jatkossa tartuntatautilain mukaisesti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella on 12.1.2022 päättymässä Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita koskevia aluehallintoviraston rajoituspäätöksiä. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen voimassa olevia liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ja Kymenlaakson kokoontumisrajoituksia ollaan jatkamassa todennäköisesti pitkälti nykymuotoisina. Päätösten sisältö tarkentuu, kun aluehallintovirasto on saanut sairaanhoitopiirien lausunnot ja arvioinut niiden vaikutukset päätöksiin. Todennäköisesti päätökset tehtäisiin ensi viikon alussa.



 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Selasin tuossa THL:n tilastojen ohjelmointirajapintoja(tiedostoja josta saa ohjelmalla luettua dataa) ja katselin tilastoja covidin takia sairaalahoidossa olevista. Tiedosto siis sisältää avain-arvopareja vuosien viikoista ja sairaalahoidossa kyseisellä viikolla olleista covid potilaista. Mikä hivenen hämmensi, oli se että myös vuoden 2022 kaikilla viikoilla oli samoin sama sairaalahoidossa olevien lukumäärä, eikä esimerkiksi oletusarvona nollaa tai tyhjäarvoa null, niin kuin olettaa sopisi viikoista joita ei ole vielä edes eletty. Siellä oli vaan kylmästi todettu että esimerkiksi vuoden 2022 viikolla 52 hoidossa oli 157 henkilöä. Mielenkiintoista katsoa että käyvätkö nuo ennustukset vielä ajan kanssa toteen :)
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Onneksi hallinto-oikeudet valittelee. Tuli siis 31.1. saakka jatkuvat yleisösulut Uudellemaalle. Hyvä kun päätös tehdään 10pv ennen vanhan sulun loppua. Toivottavasti oikeesti hallinto-oikeudet valittelee, on tää ihan sairasta settiä.
Tarkennus, hallinto-oikeudet eivät "valittele", ne tekevät sitovia päätöksiä, tässä tapauksessa esimerkiksi toimeenpanokieltoja joita Pohjois-Pohjanmaalla nähtiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän Kiurun ja Varhilan uskottavuus meni ihan totaalisesti tuon THL:n Helven haastattelun myötä. Ei kai tässä voi olla muuta vaihtoehtoa kuin kengän kuva perseeseen molemmille. Eivät vaikuta nauttivan edes oman puolueen luottamusta, jos noita Haataisen kommentteja on uskominen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kiurun ongelma on se, että hän ei vaan osaa. Siinä se, lyhyesti ja tiivistetysti. Kun ei kyvyt riitä, on tulos nähdyn laista sekoilua.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Voi hyvin olla, että olen yliarvioinut Kokoomuksen "liberaaliutta" tässä suhteessa. Puolueesta kuintenkin voi olettaa löytyvän voimia, joille työllisyys, BKT:n kasvu ja Suomen kilpailukyky merkitsisivät edes jotain. Minään pienyrittäjän edunvalvojapuolueena Kokoomusta ei toki voi pitää.

2020-kevät oli tosiaan varsin kaaottista tässä suhteessa ja monien poliitikkojen lausunnot tuolta ajalta vaikuttavat... mielenkiintoisilta näin jälkiviisaana. Uskon kuitenkin, että mikäli Kokoomus olisi nyt päähallituspuolueena, Suomen koronapolitiikan voisi olettaa olevan edes pykälän pari inhimillisempää. Ravintolarajoituksia tuskin käytettäisiin vakiokeinona tilanteessa kuin tilanteessa ja myös STM:n ylivaltaa olisi saatettu suitsia. Kuka ties Suomen tämänhetkinen linja olisi lähellä liberaalin Viron vastaavaa?
Itse uskon, että kokoomuksen pandemiantorjunta olisi mennyt hyvin pitkälle samoja linjoja pitkin lähinnä siitä syystä, että tilanne olisi ollut niin poikkeuksellinen ja useat poliitikot puolueesta riippumatta ovat tehneet omat ratkaisunsa henkilökohtaisista näkökulmista. Eli vaikka ajettavana olisi tiettyjen ryhmien edut, oma huoli koronasta olisi ajanut edelle. Tämä on näkynyt myös eräissä julkisuuden henkilöiden kannanotoissa, joissa tietyt ihmiset ovat vaatineet esimerkiksi tiukempia rajoituksia, vaikka ne eivät käykään yksiin heidän edustamiensa talouspoliittisten näkökulmien kanssa. Jotkut olisivat toimineet "järjen ääninä", osa olisi ollut varovaisesti hiljaa ja joku olisi päätynyt siniseksi kristakiuruksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yhteiskunta auki, jne. Se kiinnostaisi tietää, että mikä olisi ratkaisu sitten, jos tuo ensimmäinen ratkaisu ajaisi yhteiskunnan kaaokseen?

Minulle riittäisi, että palaisimme joulua edeltäneeseen tilanteeseen, eli palvelut auki koronapassilla. Johtaisiko tämä kaaokseen, verrattuna nykyiseen tilanteeseen? Tuskinpa vaan.

Omikron on tällä hetkellä yhtäläinen haaste joka puolella Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, mutta Suomen ratkaisua, eli tiukahkoa lockdownia ei ole nähty tarpeelliseksi ratkaisuksi läheskään kaikkialla. Ymmärrän periaatteessa, ettei monelle "SDP-mieliselle" lasten ja nuorten hyvinvointi, Suomen taloudellinen kilpailukyky jne. merkitse enemmän kuin tartuntojen saaminen alas "hinnalla millä hyvänsä", mutta loppujen lopuksi jokainen päivä lockdownia koituu meidän kaikkien maksettavaksi. Myös "etätyödemarin".
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ymmärrän periaatteessa, ettei monelle "SDP-mieliselle" lasten ja nuorten hyvinvointi, Suomen taloudellinen kilpailukyky jne. merkitse enempää kuin tartuntojen saaminen alas "hinnalla millä hyvänsä", mutta loppujen lopuksi jokainen päivä lockdownia koituu meidän kaikkien maksettavaksi. Myös "etätyödemarin".
Missä tällaisia satuolentoja esiintyy?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse uskon, että kokoomuksen pandemiantorjunta olisi mennyt hyvin pitkälle samoja linjoja pitkin lähinnä siitä syystä, että tilanne olisi ollut niin poikkeuksellinen ja useat poliitikot puolueesta riippumatta ovat tehneet omat ratkaisunsa henkilökohtaisista näkökulmista. Eli vaikka ajettavana olisi tiettyjen ryhmien edut, oma huoli koronasta olisi ajanut edelle. Tämä on näkynyt myös eräissä julkisuuden henkilöiden kannanotoissa, joissa tietyt ihmiset ovat vaatineet esimerkiksi tiukempia rajoituksia, vaikka ne eivät käykään yksiin heidän edustamiensa talouspoliittisten näkökulmien kanssa. Jotkut olisivat toimineet "järjen ääninä", osa olisi ollut varovaisesti hiljaa ja joku olisi päätynyt siniseksi kristakiuruksi.

Hyvin mahdollinen skenaario. Kokoomuksesta kyllä löytyy henkilöitä joiden voisi kuvitella olevan "kaikki kiinni"-siipeä ja täysin HUS:n pomojen vietävissä, mikäli puolue nyt hallitusvastuussa olisi.

Jos jotain, niin ehkä puolueen yhteys maamme urheilujohtoon vähän lajissa kuin lajissa olisi saattanut kohtuullistaa sektorin rajoituksia, erityisesti toisena koronakeväänä. Myöskään toista ravintoloiden totaalisulkua ei välttämättä olisi nähty.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meillä on koko talous tällä hetkellä tartunnan saaneena. Kaikkien oireet olleet melkoisen lieviä niiden alkamisesta saakka. Jos tässä on tämä variaatio kahdesti rokotetun aikuisen ja ala-asteikäisten lasten osalta niin herää kysymys ketä näillä etäkouluilla ja rajoituksilla oikein suojellaan tartunnalta? Ja miksi? Roketut aikuiset ja pienet lapset eivät näytä juuri suojelua tarvitsevan.

Voisiko joku vihdoin kertoa minulle kuinka moni siitä 20%:n joukosta, jotka edelleen ovat rokottamattomia, on ihmisiä joiden ei ole terveydellisten syiden vuoksi mahdollista rokotetta ottaa? 5%? 10%? Jotain muuta? Tuon lopun vapaamatkustajaporukan armoilla ja ehdoilla en halua eristyksen päättymisen jälkeen elää enää puolikasta sekuntiakaan.
Ei kai tässä muuta kuin vanhalla pelikirjalla uutta vastustajaa vastaan. Jotain pitäisi päivittää, ja jos ei päivitetä niin menetetään pukukoppiin hallinta, niin kuin nyt vähän näyttää jo käyneen.

Vastustaja vaikuttaa niin vahvalta, että jyrännee meidän yli tehdään nyt mitä sulkuja tahansa, se kun osattaisiin tunnustaa. Mutta ei kuitenkaan aiheuttane suurempaa tappiota sellasta tehotonta kulmissa pörräämistä, eli osottautuu tehottomaksi. Antaa mennä vaan.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
K
Meillä on koko talous tällä hetkellä tartunnan saaneena. Kaikkien oireet olleet melkoisen lieviä niiden alkamisesta saakka. Jos tässä on tämä variaatio kahdesti rokotetun aikuisen ja ala-asteikäisten lasten osalta niin herää kysymys ketä näillä etäkouluilla ja rajoituksilla oikein suojellaan tartunnalta? Ja miksi? Roketut aikuiset ja pienet lapset eivät näytä juuri suojelua tarvitsevan.

Voisiko joku vihdoin kertoa minulle kuinka moni siitä 20%:n joukosta, jotka edelleen ovat rokottamattomia, on ihmisiä joiden ei ole terveydellisten syiden vuoksi mahdollista rokotetta ottaa? 5%? 10%? Jotain muuta? Tuon lopun vapaamatkustajaporukan armoilla ja ehdoilla en halua eristyksen päättymisen jälkeen elää enää puolikasta sekuntiakaan.

Meilläkin koko perhe nyt sairastanut tämän läpi. Raskaana olevalla vaimolla jatkuu vielä nuha ja tuskastelee oloaan, mutta tuskainen olo todnäk johtuu raskaudesta. Itse kävin tänään hiihtolenkille (kai se eristys sallii tuon?) ja 3-vuotias yskäisi 2 kertaa ja oli yhden päivän kuumeessa.

Itse olin työkunnossa 4 päivää oireiden alkamisen jälkeen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Pulle Nah

1) rajoitustoimista on ollut mahdollista tehdä laajamittaisia tutkimuksia n. kahta kuukautta vaille kaksi vuotta. Rajoitustoimilla ensimmäisessä aallossa saatiin hyviä tuloksia aikaan, koska yhteiskunnan sulku oli totaalinen. Totaalisululla saatiin aikaan se, että ihmiset eivät kohdanneet 2020 maalis-toukokuussa oikein missään, koska koulut, työpaikat yms. olivat kiinni ja myös ravintolat JA KAIKKI kulttuuritoiminta suljettiin. Oltiin vähän "Neuvostoliitossa", jossa kaikilla oli rahaa, muttei mistään voinut ostaa.

2020 löydettiin kohtalaisen toimiva resepti syksyllä, jolla saatiin jossakin määrin esim. erilaiset urheilutapahtumat pyörimään, vaikka koko ajan oli pelko perseessä, milloin tää lyödään kiinni. 2021 marraskuussa päättäjien pokka petti totaalisesti ja lyhyessä ajassa kaikki vedettiin kiinni - tapahtumat saivat pyöriä, mutta tappiollisina ilman asiakkaita. Ravintolat saivat myydä ulos, mutteivat ottaa asiakkaita sisään lainkaan melkein kolmen kuukauden ajan tammikuusta maaliskuuhun. Siis tammikuusta maaliskuuhun.

Vähän ennen maaliskuuta alettiin puhua ulkonaliikkumiskiellosta ja liikkumiskiellosta, jonka perustuslakivaliokunta totesi yksiselitteisesti laittomaksi. Kummastakin sulusta opittiin vähän, muttei lopulta juurikaan mitään. Ensinnäkin kummastakin saatu oppi on aivan ilmiömäisen yksiselitteinen: lockdownin pitää olla lähtökohtaisesti todella pitkä, että sillä rupeaa olemaan jotakin (minkäänlaista) vaikutusta epidemian kulkuun. Sulun pitää olla myös totaalinen.

2) kun tiedämme jo kahdesti testaten näin tarkasti, että rajoitustoimenpiteistä ei ole epidemian hallintakeinoina palasina yhtään mihinkään (eli esim. ns. pistemäinen rajoittaminen "pala kerrallaan" on todettu täysin toimimattomaksi niin miksi edelleen kuvitellaan, että ne nyt sitten toimisivat? Ja kun rajoitustoimista tiedetään jo tämä kaikki niin sen lisäksi ei voi jättää k o k o a j a n sitä yhtä komponenttia vaan sanomatta. MEILLÄ ON ERITTÄIN HYVÄT JA TEHOKKAAT ROKOTTEET JO KÄYTÖSSÄ. Tilanne ei ole millään tavalla samanlainen kuin 2020, vaikka kuka sitä yrittää maalailla. Jos sairaalajärjestelmä (koskee kaikkia sen tasoja) kaatuu tähän niin se kaatuu joka tapauksessa. Tällöin on ruvettava siihen ikiaikaiseen hommaan eli priorisoitava - niin ikävää kuin se onkin. Mutta yhteiskunnan sulkeminen ei merkittävästi paranna tilannetta missään olosuhteissa - kolmen kuukauden sulku olisi vähimmäisvaatimus ja sen teho on hyvin hidas. Kun tätä tilaa ei ole halua laittaa päälle niin kyllä - jos järjestelmä uhkaa kaatua niin sen kanssa on elettävä se kerta niin kauan kuin se vaatii. Kolmen kuukauden (uuden variantin ja uuden kierroksen alkaessa) ei virusta kiinnosta yhtään se, että se saatiin kerran padottua. Ainoa tapa tavoitella enää edes sitä oikeaa immuniteettia on rokottaa ja antaa viruksen kulkea yhteiskunnan läpi.

Olen pahoillani, mielipiteeni on koruton ja ruma, edustaa vain itseäni ja jopa julma. Mutta mielestäni tämä on tosiasia: mitään ei ole näköpiirissä, jonka perusteella tilanne ainakaan helpottaa hidastelemalla yhtään. Päin vastoin: se mitä Ruotsissa tapahtui 2020, se tapahtuu täällä nyt.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Minulle riittäisi, että palaisimme joulua edeltäneeseen tilanteeseen, eli palvelut auki koronapassilla. Johtaisiko tämä kaaokseen, verrattuna nykyiseen tilanteeseen? Tuskinpa vaan.

Omikron on tällä hetkellä yhtäläinen haaste joka puolella Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, mutta Suomen ratkaisua, eli tiukahkoa lockdownia ei ole nähty tarpeelliseksi ratkaisuksi läheskään kaikkialla. Ymmärrän periaatteessa, ettei monelle "SDP-mieliselle" lasten ja nuorten hyvinvointi, Suomen taloudellinen kilpailukyky jne. merkitse enemmän kuin tartuntojen saaminen alas "hinnalla millä hyvänsä", mutta loppujen lopuksi jokainen päivä lockdownia koituu meidän kaikkien maksettavaksi. Myös "etätyödemarin".
Miksi ihmeessä pitää mennä aina toisesta ääripäästä toiseen, kun 99% asioista on harmaan eri sävyjä?

Minusta ennen joulua ollut systeemi oli myös hyvä mutta ymmärrän senkin, että uuden edessä joutuu tekemään uusia ratkaisuja ja tilannearvioita, kun kenelläkään ei sitä kristallipalloa ole, josta etukäteen tietäisi, mikä on oikea ratkaisu.

Jos tämä tekee minusta SDP-mielisen, niin semmoinen sitten ilmeisesti olen - ja tästä voidaan vetää sinun mukaasi johtopäätös, ettei minua kiinnosta paskankaan vertaa lasten hyvinvointi tai taloudellinen kilpailukyky. Melko mustavalkoista.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Mutta jos katsotaan dataa ja tosiasioita, herää kyllä kysymys millaisessa todellisuudessa täällä osa jengistä elää. Jatkuvaa talousöyhötystä ilman mitään tukea asianmukaisista lähteistä tai tilastoista omalle pelonlietsonnalle. Täydellistä sairaanhoidon ja -hoitajien kapasiteetin ja jaksamisen vähättelyä ja toisaalta tosiasioiden värittämistä siihen suuntaan ettei mitään normaalista poikkeavaa olisi käynnissä, vaikka meilläkin tällä hetkellä koronakuolemat ovat trendiltään suunnilleen pandemia-ajan kärkitasoa. Naapurissamme Norjassa koronakuolemat ovat niin ikään trendiltään pandemia-ajan huipussa, ja paljon puhutussa Etelä-Afrikassa, josta on jaksettu jauhaa aina betoni-insinöörejä myöten, kuolemat ovatkin yllättäen lähteneet reippaaseen nousuun (trendi vähän laskutavasta riippuen 150-250 kuolemaa päivässä). Myös Ruotsissa trendaa ylöspäin niin tartunnat kuin kuolemien määrä, joka toki vielä tasoltaan matala.
Tuot esille että täällä osa öyhöttää talouttaa ja vähättelee sairaanhoitoa ilman tilastoja, niin en usko että ensinnäkään tarvitaan juuri öyhöttää taloudesta, kun sehän on ihan päivän selvää että talous ottaa tällä hetkellä hittiä, ihan ilman mitään öyhötystä. Jos sen koet öyhytykseksi, niin harmi.

Ja se että vähätellään tilastoja, niin miten koet, onko nuo sinunkaan tilastot täysin paikkaansa pitäviä noista kuolemasta? Nuo luvut jota tuot esille, että kuolemat nousee, niin kerrotko mitkä noista kuolemista johtuu koronasta, ja mitkä noista johtuu muusta, mutta korona on ollut osana kuolemaa kuten vaikka pitkäaikaissairailla vanhuksilla? Ei minusta voi kirjoittaa muista paskaa ja haukkua niitä, kun ei noista omista seuraamistasi tilastoistakaan ole mitään 100% paikkaansapitävyyttä.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Korostan edelleen sitä tosiseikkaa että normaalissa taloudessa, missä ihmiset ovat terveitä, riskejä ei niin kauheasti ole jos rokotukset on kunnossa. Lapset eivät siihen koronaa kuole, mutta saattavat lisätä tartuntoja perhepiiriin, missä voi olla pitkäaikaissairaita,vanhuksia tai muusta terveydentilan muutoksista kärsiviä ihmisiä (esim syöpähoidot). Tässä tilanteessa kuukauden etäkoulumahdollisuus helpottaisi näitä perheitä selviytymään kovimman ajan yli (tammikuu näillä näkymin).
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuot esille että täällä osa öyhöttää talouttaa ja vähättelee sairaanhoitoa ilman tilastoja, niin en usko että ensinnäkään tarvitaan juuri öyhöttää taloudesta, kun sehän on ihan päivän selvää että talous ottaa tällä hetkellä hittiä, ihan ilman mitään öyhötystä. Jos sen koet öyhytykseksi, niin harmi.

Ja se että vähätellään tilastoja, niin miten koet, onko nuo sinunkaan tilastot täysin paikkaansa pitäviä noista kuolemasta? Nuo luvut jota tuot esille, että kuolemat nousee, niin kerrotko mitkä noista kuolemista johtuu koronasta, ja mitkä noista johtuu muusta, mutta korona on ollut osana kuolemaa kuten vaikka pitkäaikaissairailla vanhuksilla? Ei minusta voi kirjoittaa muista paskaa ja haukkua niitä, kun ei noista omista seuraamistasi tilastoistakaan ole mitään 100% paikkaansapitävyyttä.
Varmaan öyhötyksellä viitataan niihin viesteihin missä Suomen talous on tuhottu täysin, velkaa ei saisi ottaa ja konkurssiaalto tulee ihan hetkenä minä hyvänsä. Tai vihjataan, että SDP ja erityisesti Krista Kiuru koittavat pahantahtoisesti tuhota Suomen talouden jonkin epämääräisen motivaation takia.

Emmehän me täysin tiedä kuolisivatko ihmiset ilman koronaa johonkin. Se voi olla niin että joku monisairas eläkeläinen olisi elänyt ilman koronaa jotain viikkoja tai kuukausia, tai sitten olisi voinut elää vuosia ihan kotonaankin. Sitten nämä joidenkin kertomat väitteet siitä kuinka murhattuja ihmisiä asetetaan koronakuolleiden listalle ovat aina vähän epämääräisiä. Jos haluaisi saivarrella niin voisi sanoa että ei AIDSiin kuole oikeastaan kukaan ikinä, vaan menevät kuolemaan johonkin keuhkokuumeeseen tai johonkin muuhun tautiin. Korona voi olla se olki joka katkaisee kamelin selän tai sitten se voi olla täysin sattumaa, että joku sairastuu koronaan, mutta olisi kuollut muutenkin jostain muusta syystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös