PDA

View Full Version : Yhden hitin ihmeitä


JanJ
25.02.2002, 16:36
Niin, mitäs noita yhden hitin ihmeitä onkaan?
Monta kertaa kaavahan menee niin, että ensin on yksi jymyhitti, sen perässä tulee toinen vähän laimeampi hitti. Se, mikä ratsastaa sen edellisen aallon harjalla. Ja sitten on 15 minuuttia kuuluisuudessa ohi.

Tässä muutama nimi mitä nyt tuli mieleen:

EMF
Anouk
Crazytown
H-Blockx
Babylon Zoo
Stiltskin

ja uudemmista veikkaan näitä:
P.O.D.
Alien Ant Farm
Incubus


Heitelkääpä lisää.

Sitten loppuun juttu Ankkarockista:
Ville Valo hengaili bäckstagella, ja Andy McCoy saapui myös paikalle huojumaan. Andy hetken tihrusteltuaan tokaisi Valolle että "one hit wonder". Ai että teki mieli sanoa Andylle että "hei, zero hit wonder". Hillitsin kuitenkin itseni.
Sillä näinhän se on. Hanoi Rocksilla on top100 albumilistasijoja jenkeissä tasan 0 kappaletta, ja sinkkulistalla paras ja ainoa sijoitus on yli sadan kappaleella Up Around The Bend (tms.) joka ei tosiaankaan ole heidän oma kappaleensa.

Paras suomalainen listasija jenkeissä oli muuten Michael Monroen soolo Not Fakin' It joka oli sijalla 78.
Sittemmin Darude on jo ohittanut sen.

aHab
25.02.2002, 16:51
Incubus????

Kyseinen bändi on tehnyt ainakin kolme pitkäsoittoa, joista ensimmäinen S.C.I.E.N.C.E on perkeleen hyvä, toinen Make Yourself kerrassaan mainio ja tämä uusinkin menettelee. Ei todellakaan mikään yhden hitin ihme.

Valitettavasti tämä poppoo on tuomittu ties kuinka monen toimesta vain siirappisen Drive-sinkun perusteella. Kun ottaa huomioon, että tuo biisi oli AINOA slovari kahdella ensimmäisellä levyllä, niin kyseessä on melkoinen vääryys. Drive julkaistiin muuten hieman omituisesti reilu vuosi varsinaisen albumin (Make Yourself) ilmestymisen jälkeen...

Kaivappa jostain esim. tuo levy S.C.I.E.N.C.E, se rokkaa tuelta.[sisäpiirimode] Ja bystander, pyyhi se typerä virne naamaltasi... [/sisäpiirimode]

Paitselo
25.02.2002, 16:52
Niin niin, mutta tietääkö JanJ kenenkä biisi se "Not faking it" oli alunperin? Monroen versio on ihan kuunneltavaa rokkia, mutta siinä alkuperäisessä kitarat mourusivat vieläkin komeammin. Sanotaan nyt vihjeeksi, että se alkuperäinen löytyy Englannista 1970-luvulta...

Ja niitä yhden hitin ihmeitä tuolta maintsemaltani 1970-luvulta:

- Carl Douglas
- Arrows
- The Detective
- Rick Dees & His Cast Of Idiots
- Svenne & Lotta
- Hues Corporation
- Elected
- Alvin Stardust
- Hello
- Glitterband
- Bruce Ruffin
- Linda Ayles
... näitähän olisi vaikka kuinka paljon... tosin moni palstan lukijoista ei ollut vielä edes syntynyt, kun meikäläinen paahtoi tukka hulmuten discossa noitten edellämainittujen tahdissa. Letti ulottui lapaluitten alapuolelle ja jalassa olivat helvetin kireät leveälahkeiset farkut. Koko komistuksen kruunasi sitten gary Glitter-buutsit... sellaiset hopeanväriset joissa oli koristeina sinisiä tähtiä... korkoa ja pohjan paksuutta buuteissa oli öbaut 25 cm....

Ferris
25.02.2002, 16:52
4 Non Blondes : What's Up
Crashtest Dummies : MMMM (tais olla jokunen muukin hitti samalla levyllä)
Soul Asylum (ihan ok levyjä "RunawayTrain"-levyn jälkeenkin muttei menestystä)
Rembrandts Frendien tunnari
Deep Blue Something : Breakfast At Tiffany's

Tuossa nyt jotain mitä tuli mieleen.

Hese
25.02.2002, 16:53
Natalia Imbruglia tuli näin äkkiseltään mieleen. Sillähän oli aikoinaan se Torn hitti, mut sen jälkee on vissii ollu aika hiljasta...

Tuamas
25.02.2002, 16:56
Viestin lähetti Hese
Natalia Imbruglia tuli näin äkkiseltään mieleen. Sillähän oli aikoinaan se Torn hitti, mut sen jälkee on vissii ollu aika hiljasta...

- Juurihan se on noussut listoille noilla uusilla kappaleillaan...

Janos
25.02.2002, 16:57
Taitaa myös JANOS VALMUNEN kuulua näihin... :(

http://janosvalmunen.cjb.net

Ferris
25.02.2002, 17:01
Viestin lähetti aHab
Incubus????

Kyseinen bändi on tehnyt ainakin kolme pitkäsoittoa, joista ensimmäinen S.C.I.E.N.C.E on perkeleen hyvä, toinen Make Yourself kerrassaan mainio ja tämä uusinkin menettelee. Ei todellakaan mikään yhden hitin ihme.


Incubus on juu hyvä bändi, ei siinä mitään. Luulenpa vaan kun seuraava levy ilmestyy niin ei tule yhtälailla radiosoittoa kuin nyt tulee. Eli sitä kautta laskisin minäkin bändin näihin yhden biisin/levyn ihmeisiin(luulen JanJ:iin tarkoittavan samaa). Samaan ryppääseen mennee Linkin Park ja monet muut tämän hetken uudet "nu(?)-metallibändit". Soul Asyluminkin Grave digger's Union oli bändin kolmas levy ja silti bändi usein lasketaan yhden hitin ihmeeksi. Eli ei se levyjen määrä mitään ratkaise... kuinka moni Suomessa oli kuullut Incubuksesta mitään ennen uusinta levyä ja sen myötä tullutta radiohittiä/-soitantoa?

Demon Allbran
25.02.2002, 17:01
Eikös Fool's Garden kuulu joukkoon... Ainakaan minä en tiedä yhtään bändin kappaletta Lemon Treen lisäksi, vaikka joskus jostain syystä niiden albumin ostinkin.

Juhaht
25.02.2002, 17:11
Näitähän riittää, europoppi/tanssipoppipuolella enemmänkin. Linkin Park näistä uusista on taattua "yhden hitin ihme"-materiaalia. Näihinhän kuuluu mm. Hanson, jonka suuri hitti Mmmbop (tjs) oli heidän kuudennelta levyltään. Joten ei se levyjen määrä määrää tätä ihmebändin tittelin saajaa.

Heh, kuka muistaa vielä Criss Crossin. Pikkupojat rappaavat vaatteet väärinpäin. :D Oli jokseenkin hupaisaa. Sittemmin ei ole tällä puolen isoa vettä kundeista mitään pahemmin kuultukkaan, vaikka ilmeisesti ainakin teinivuosinaan sitten jonkinmoisen levyn julkaisivatkin...


Olin muuten varma aikoinaan, että Britney Spearsista tulee yhden hitin ihme.. Väärässä taisin olla. Ikävä kyllä, voisivat jotkut sanoa.

aHab
25.02.2002, 17:19
Viestin lähetti Ferris


Incubus on juu hyvä bändi, ei siinä mitään. Luulenpa vaan kun seuraava levy ilmestyy niin ei tule yhtälailla radiosoittoa kuin nyt tulee. Eli sitä kautta laskisin minäkin bändin näihin yhden biisin/levyn ihmeisiin(luulen JanJ:iin tarkoittavan samaa). Samaan ryppääseen mennee Linkin Park ja monet muut tämän hetken uudet "nu(?)-metallibändit". Soul Asyluminkin Grave digger's Union oli bändin kolmas levy ja silti bändi usein lasketaan yhden hitin ihmeeksi. Eli ei se levyjen määrä mitään ratkaise... kuinka moni Suomessa oli kuullut Incubuksesta mitään ennen uusinta levyä ja sen myötä tullutta radiohittiä/-soitantoa?Make Yourself-levyn Pardon Me pyöri euroopassa MTV:llä. Drive on samalta levyltä ja lienee soittokertojen määrässä mitattuna bändin suurin hitti tähän mennessä (ikävä kyllä). Uusimmalta levyltä on MTV:llä kierrätetty jo kahta biisiä...

Kuinka kirjaimellisesti tuo "yhden hitin bändi" nyt pitää sitten ottaa? Sillä ei liene mitään väliä onko bändi tunnettu suomessa vai ei, jenkeissähän Incubus on myynyt tietääkseni hyvin jo S.C.I.E.N.C.E-levylläkin ja etenkin Make Yourself-levyllä...

Pointtini oli se, että termi yhden hitin ihme ei sovellu minusta millään Incubusin kohdalle.

Hese
25.02.2002, 17:20
Viestin lähetti Tuamas


- Juurihan se on noussut listoille noilla uusilla kappaleillaan...
Aha, siinä taas hyvä esimerkki meikäläisen musiikki tietämyksestä...

Mut miten olis Los Del Rio ja A-ha...

kapa76
25.02.2002, 17:32
Rednex (cotton eye joe), Princess (espanjalainen muistaakseni calling you) ja kaikkien yhdenhittien äiti Miisa.

Moto
25.02.2002, 17:45
Muutamia "puolustuksia".

Frenditunnarin tehneellä The Rembrandtsilla oli joskus 90-luvun alussa kohtuullisen iso hitti "Just The Way It Is" (tjsp). Soi aika paljon MTV:llä. A-hatakaan en ihan yhden hitin ihmeeksi menisi sanomaan.

Itselleni tuli mieleen The Proclaimers, nuo skottilaiset rillipääkaksoset, joilla oli kiva ja tarttuva jollotus 100 miles (jälleen tjsp). Hale & Pace parodioi niitä aika maukkaasti. Right Said Fredkin taisi saada aikaan vain yhden biisin, mikä edelleen muistetaan. No, yhden albumin ihme ainakin.

Hattivatti
25.02.2002, 17:54
kaikkien aikojen suurin yhden hitin mies oli TPS:n Mika Aaltonen, jonka ura huippujalkapalloilijana alkoi ja loppui otteluun Interiä (siis sitä Italian Interiä) vastaan joskus -80 luvun lopussa. Loistava suora veto 30 metristä yläkulmaan ja Zenga ja muut huiput eivät voineet muuta kuin ihmetellä. Hakee vertaistaan.

Jude
25.02.2002, 18:07
!Jamie Walters!

Barbarella
Big Mountain (sekin hitti oli cover)
Billie Myers
Charles & Eddie
Counting Crows
Glenn Medeiros
Karo
Richard Marx
Rick Astley

Edit: Hakemani nimi muistui vihdoin mieleen.

Littune
25.02.2002, 18:12
Petri Nygårdia on varmaan vaikea voittaa tässä kisassa. Myös ensimmäinen valkoinen rappari Vanilla Ice muistetaan lähinnä jääjäävauvasta.

JanJ
25.02.2002, 18:23
Incubuksen historia oli mulle täysin tuntematonta.
Mutta hain tosiaan hittejä, ja niitä ei Incubuksella ole pahemmin ollut vaikka levyjä onkin monia.
Tämä nyt soiva biisi vaan antoi sen vaikutelman että ilmiö voisi toteutua.
Samalla voisi sitten teilata Nickelbackin siihen kategoriaan.
Tämä on siis ennustus vain.

Kilpa-autoilija Rob Van Winkle aka Vanilla Ice oli kyllä yhden hitin ihme tosiaan. Kuten oli Mc Hammer.
Entäs Lou Bega ja Mambo nr.5?
Tai kotimainen Cliche?

mikaw
25.02.2002, 18:58
Viestin lähetti kapa76
ja kaikkien yhdenhittien äiti Miisa. Missä vaiheessa Miisalla oli hitti? Eikös se jäänyt tälle "minulla-on-sopimus-suuren-levy-yhtiön kanssa" -linjalle? :confused:

Pari "ihmettä" tuli mieleen:

Haddaway
Pharao
Ann Lee
Matti Nykänen
Wheatus

Ja sitten pari mistä luulin tulevan yhden hitin ihmeitä:

Eminem
Britney Spears

Ja lopuksi seuraavista tullee "yhden hitin kummastuksia":

Jasmin Mäntylä
Janina Frostell

Mäkelä
25.02.2002, 19:01
Eikö kukaan muista Toronton ghetoista kotoisin ollutta räppäriä, Snow'ta, jolla oli yksi iso hitti vuonna 1993, Informer. Miehen tyylihän oli sellainen, että siitä räpätyksestä ei saanut hullukaan selvää, joten videostakin oli versio, jossa sanat rullasivat ruudun alaosassa. Siinä olisi Paavo M. Petäjältä mennyt sanat solmuun, kun olisi yrittänyt seurata.

90-luvun alussa oli tälläinen heebo kuin Chesney Hawkes, jolla oli hitti The One And Only. Eikä pidemmän linjan aussibändi The Divinylskään tainnut saada muuta hittiä kuin masturbaatiohymninsä I Touch Myself.

Eikä pidä unohtaa yhden riffin ihmettä, Panteraa.

Jude
25.02.2002, 19:02
Viestin lähetti mikaw
Missä vaiheessa Miisalla oli hitti? Eikös se jäänyt tälle "minulla-on-sopimus-suuren-levy-yhtiön kanssa" -linjalle?


Jostain muistan lukeneeni, että Miisan kappaleet lauloi joku muu, kuin itse Miisa...?

JanJ
25.02.2002, 19:05
Viestin lähetti Mäkelä
Eikö kukaan muista Toronton ghetoista kotoisin ollutta räppäriä, Snow'ta, jolla oli yksi iso hitti vuonna 1993, Informer.
Juu.
Farmer, and his cow and his muthafuckin bääbä, a mega bum bum bää.

Entäs Mr.Oizo ja Flat Beat?
Karvaäijän eväät oli nopeasti syöty.

Sitten vielä: Divine.

Luulin että Dr. Alban olisi yhden hitin rimpuloija, mutta lykkäsi se sitten enemmänkin hittejä markkinoille. Ja Aqua. Se sai peräti kaksi hittiä!

JanJ
25.02.2002, 19:06
Viestin lähetti Jude


Jostain muistan lukeneeni, että Miisan kappaleet lauloi joku muu, kuin itse Miisa...?

Niin teki. Tähän se suuri amerikan valloitus sitten kaatui.

Tälläkin hetkellä listoilta löytyy yksi bändi jossa laulaja ei oikeasti laulakaan. ...

Arnold
25.02.2002, 19:24
Pharaosta.. Periaatteessa ykköskappale oli "There Is A Star" mikä oli muuten loistava eurodancekappale, ja olihan Pharaolla toinenkin "hitti". Eli "Show Your Secrets". Nimestä nyt en ihan takuuseen mene, mutta joku aika lailla samantyylinen kuitenkin. Silti voidaan - valitettavasti - sanoa, Pharaon olevan yhden hitin ihme.

Lambrettakin uhkaa vajota yhden hitin ihmeeksi. Kakkoslevyssä olisi potentiaalia isommaksi levyksi, mutta valitettavan vaisulta muut kappaleet tuntuvat "Bimbon" rinnalla.

Moni voisi mainita myös Mr. Presidentin yhden hitin ihmeeksi. No joo "Coco Jamboo" on se ainoa todellinen hitti.

Onhan niitä monia. Nämä nyt tällä hetkellä tuli mieleeni.

mikaw
25.02.2002, 19:24
Viestin lähetti JanJ
Tälläkin hetkellä listoilta löytyy yksi bändi jossa laulaja ei oikeasti laulakaan. ... Mr. Oizo? :rolleyes:

Mäkelä
25.02.2002, 19:32
Tuossa edellisessä viestissä tuli hätäisesti heitettyä muutama, mutta näitähän löytyi lopulta aika hyvin, kun kävi miettimään.

Robin Beck - The First Time. Coca Cola-tunnari 80-luvun loppupuolelta.

White Lion - When The Children Cry. Kakkosdivarin tukkahevibändi ylsi tällä ainoalla hittisinkullaan jenkkien Top 5:een 1989.

Nelson - (Can't Live Without Your) Love And Affection. Ricky Nelsonin peroksiidiblondikaksoset. Katosivat kuin pieru saharaan. Näemmä olivat julkaisseet 1990-luvun puolivälissä toisenkin albumin, mutta enpä tuotakaan olisi tiennyt, ellen olisi varta vasten tarkastanut.

Great White - Once Bitten Twice Shy. Ian Hunter-coveri vuodelta 1989. Suomalaisethan muistanevat tämän bändin Havana Blackin yhteydestä, kun HB:n ura Capitolilla päättyi siihen, kun kyseisen lafkan presidentti haukkui Whiten manageri Alan Nivenille ko. orkkaa.

F.R.David - Words. 80-luvun alun hempeilyä.

Laura Branigan - Self Control. Lainasin kyseisen rouvan kokoelman tyyliin "20 parasta hittiä" kirjastosta. Tarviiko sanoa, että niistä 18 oli täysin vierasta ja se yksikin oli tuttu vain siksi, että "I Found Someone" oli Cherin hitti 1987.

Kim Lönnholm - Minä olen muistanut. Taisipa tällä Broadcast-miehellä olla muutakin pari yhtä epätoivoista hittityrkkyä, joita tästä ei olisi erottanut edes sorkkaraudalla.

Sophie B. Hawkins - Damn I Wish I Was Your Lover. Iso hitti 1992. Seuraaja tuli pari vuotta myöhemmin - eikä kukaan enää ollut kiinnostunut.

Alannah Myles - Black Velvet. Tekorankka kanadalaisemäntä sai oman 15-minuutisensa kuuluisuudessa vuonna 1990. Suoltanut tasaisesti albumeja viime vuosiin asti, mutta kuuluisuuden päivä(t) on/ovat kaukana.

Ugly Kid Joe - Everything About You / Cat's In The Cradle. No okei, siinä on kaksi hittiä, mutta muuten kaikkien tähdenlentojen prototyyppi.

Spin Doctors - Two Princes. Biisi, joka nykyään täälläpäin muistetaan vaan siitä, että siinähän taisi olla suomalainen tyttö videossa mukana.

mikaw
25.02.2002, 19:34
Ja muutama yhden biitin/samplen ihme:

ATB
Darude

Varsinkin tässä elektronisen musiikin maailmassa uusia juttuja pitäisi tulla kokoajan lisää ja heittää vanhat jutut romukoppaan. Sitähän voi sitten tehdä retro-kamaa myöhemmin.

edit: lausetta.

erzo
25.02.2002, 19:42
Kultaiselta 80-luvulta tulee ainakin nämä ruotsalaispopparit mieleen:

Troll: Jimmy Dean
Ankie Bagger: Where Were You Last Night

mikaw
25.02.2002, 19:49
Alannah Mylesista tuli vielä mieleen

Sam Brown - Stop

vilpertti
25.02.2002, 19:56
Tuota, tuli vaan mieleen, että ei kai kannata tuomita ketään juuri ensimmäisen lista-albuminsa ilmoille lykännyttä artistia/bändiä yhden hitin ihmeeksi. Aikoinaanhan mm. Bloodhound gangia tituleerattiin yhden hitin (Fire Water Burn) ihmeeksi. Ihmeellisesti kukaan ei tajunnut, että bändi voi julkaista useampia kuin yhden hittialbumin. Viimeisimmältä albumiltaan kyseinen hupiorkesteri on kai vetäissyt parikin ainakin MTV -kelpoista piisiä.

Smoerrebroed
25.02.2002, 20:00
Käsittääkseni Opus oli Live is Lifellä tällainen "yhden hitin ihme". Kukaan ei tainnut tätä vielä mainita?

TwilightZone
25.02.2002, 20:18
Viestin lähetti Snowraven
Käsittääkseni Opus oli Live is Lifellä tällainen "yhden hitin ihme". Kukaan ei tainnut tätä vielä mainita?


Niin ... eipäs mulla tule Costello Companyltakaan mitään muuta biisiä mieleen, kuin ihana "We are the Kings" . Kyse on toki aivan eri asiasta, Hautamäeltähän tilattiin biisi Ipan maalibiisiksi, ja siinä se on.
:D

JiVe
25.02.2002, 20:25
[list=1]
Reel 2 Real: I like to move it
MO-DO: Eins, zwe, Polizei
Warren G: Regulate
Aswad: Shine
Drömhus: Vill ha dig
Culture Beat: Mr. Vain
Mr. President: Coco Jamboo
Pandora: Tell the World
Eagle Eye Cherry: Save Tonight
Natalie Imbruglia: Torn
Nordman: Vandraren
Soap: This Is How We Party
Vonda Shephard: Searchin My Soul
Babylon Zoo: Spaceman
Daze: Superhero
Tavaramarkkinat: Kevät
Real McCoy: Love & Devotion
Sin With Sebastian: Shut Up (And Sleep With Me)
Wes: Alane
Down Low: Johnny B
Kaoma: Lambada
Mami: Tanssikengät
[/list=1]

Kylläpäs noita on paljon. En ainakaan myönnä että olisi duunikoneen soittolistalta nuo biisit. ;-)

Ja pahoittelut niille, joiden on pakko kuunnella joku noista 'ikivihreistä' hiteistä.

Eino_Mies
25.02.2002, 20:39
Onko sanottu jo Cutting Crew -niminen yhtye 80-luvulta, jonka ainoa(?) tunnettu biisi soi vielä nykyäänkin aalloilla.. menee jotenkin näin: I just died in your arms tonight...

Samoilta ajoilta muistetaan Europe -bändi joka käytännössä oli yhden hitin ihme biisillä The Final Countdown. Ja Lukko-fanit varmasti osaavat nykyäänkin tämän laulun alkutahdit ulkoa erittäin hyvin.

Lisätään vielä joukkoon Ten Sharp jonka kappale You, on varmaan monille tuttu. Onkohan kyseinen orkesteri muita kipaleita ikinä tehnytkään..?:confused:

Kako-86
25.02.2002, 20:41
-Mr.Big
-Extreme
-Skid Row
-Stakka Bo
-Kid Rock
-Sanna & lapset

odwaz
25.02.2002, 21:29
Viestin lähetti JiVe

Warren G: Regulate

Pitää vähän puolustaa avutonta Warren-parkaa... No, ensinnäkin sillä on toinenkin hitin tapainen elikkä "Prince Igor". Toiseksi muistelisin, että W olisi myyny ihan kohtuullisesti muutakin matzkua. Eikä suuri yleisö muutenkaan juuri tunne näitä räppäreitä, vaikka ne olis suosittujakin. Kuinka moni tuntee esim. Xzibitin? Yksi hitti on, eli "X", mutta X-to-the-Z on silti myynyt aikast paljon levyjä, ja viimeisin olikin HYVÄ.

Omia ehdotuksia YH-ihmeiksi:
Wheatus - Teenage Dirtbag
Baha Men - Who Let The Dogs Out

Moto
25.02.2002, 21:33
Snow'sta tuli mieleen Color Me Badd. (Kirjoitusasussa oli jotain erikoista, olisiko ollut noin).

I Wanna Sex You Up - uikutuksen tehnyt poikabändi, jota Beavis & Butt-head tituleerasi super-suck-groupiksi. (Onks tää niinku Snow, Kenny G ja George Michael (ja olisiko ollut vielä joku neljäskin) samassa bändissä...)

BigRedBob
25.02.2002, 21:41
Joskus oli sellainen artisti, kuin Haddaway, jolla oli pari hittiä (what is love, life), mutta siihen se taisi jäädäkin. Sitten oli tämä tyttöduo Shampoo, jolla myös oli pari hittiä, mutta voitaneen laskea tähän kategoriaan myös. Entäpä Crash Test Dummies, saiko se Mmm mmm mmm mmm:n jälkeen aikaan enää mitään varteenotettavaa? Sitten oli tämä deeku nyckelharpan soittaja Nordman ja kai ne hitit tanskalaiselta Me & My:ltakin taisivat jäädä vähiin.

Rattlehead
25.02.2002, 22:03
Viestin lähetti Kako-86

-Skid Row

Yhden hitin ihme?hmm.. en menisi allekirjoittamaan tätä väitettä. Totta on, että Skid Row on julkaissut vain kolme albumia(Skid Row(1989), Slave to the Grind(1990), Subhuman Race(1995)), mutta jo Skid Row-albumilla oli kolme hittiä(I Remember You, Youth Gone Wild ja 18 and Life)). Slave to the Grind taas meni Billboardin ykköseksi suoraan, joka oli ensimmäinen hard rock-levy,mikä on pystynyt kyseiseen saavutukseen.

Joten en sanoisi Skid Row:ta yhden hitin ihmeeksi.

edit: Faktat voi tarkistaa bändin kotisivuilta (http://www.skidrow.net/bio.html).

Eisenhower
25.02.2002, 22:47
Viestin lähetti JanJ

Tässä muutama nimi mitä nyt tuli mieleen:

EMF
Anouk
Crazytown
H-Blockx
Babylon Zoo
Stiltskin

ja uudemmista veikkaan näitä:
P.O.D.
Alien Ant Farm
Incubus


Voi että JanJ, kun sä saat ihmisen tuntemaan itsensä vanhaksi. Yhdestäkään näistä bändeistä en ole koskaan kuullutkaan. Minulle nämä ovat osastoa No-Hit-Wonders.

Ike 37 v.

Abu
26.02.2002, 00:53
Kyllä Pekka Ruuska ottaa selvän voiton tässä sarjassa. Rafaelin enkeli soi edelleenkin, mutta ainakin 90% ihmisistä, joille Ruuskan nimi on tuttu, eivät osaa mainita herran biiseistä nimeltä kuin Rafaelin enkelin. Onhan Ruuska niitä biisejä tehnyt ja julkaissut Pekka Ruuskan parhaat -kokoelmankin(levyllä on muuten Rafaelin enkeli kahdesti), mutta hittejä on saanut aikaan tasan sen yhden.

Willimies
26.02.2002, 08:15
Viestin lähetti Predator
Niin niin, mutta tietääkö JanJ kenenkä biisi se "Not faking it" oli alunperin?

Minäpä tiedän
Viestin lähetti Predator
Ja niitä yhden hitin ihmeitä tuolta maintsemaltani 1970-luvulta:

- Carl Douglas
- Arrows
- The Detective
- Rick Dees & His Cast Of Idiots
- Svenne & Lotta
- Hues Corporation
- Elected
- Alvin Stardust

Kyllä minä muistan Alvin Stardustilta ainakin 4 hittiä: My Coo Ca Choo, Jealous Mind, You You You ja Red Dress.

Näitä nuoruuden ajan idoleita tulee aina silloin tälläin kuunneltua: Sweet, Slade, Status Quo, T.Rex, Nazareth, Alice Cooper, jne. Kyllähän kunnon biisiin tarvitaan rummut, kitara tai 2 sekä basso.

Tykki
26.02.2002, 10:56
Sitten oli se ihan 80/90-luvun taitteen bändi Transvision Vamp joka lauloi että "I don´t want your money, honey, I want your love". Solistineitosella oli tosi sexy ääni ja tavaramerkkinä käden pitäminen haaroissa...

Ja mikäs bändi mekasti 80-luvulla sillä "Love missile" -biisillä?

EDIT: Sehän oli Sigue Sigue Sputnik...ja TV:n neitonen oli Wendy James.

OneBigRed
26.02.2002, 10:57
Mihin olette unohtaneet Edwyn Collinsin? Vai Väittääkö joku kuulleensa häneltä muutakin kuin kappaleen Girl Like You? :confused:

Arnold
26.02.2002, 10:57
Viestin lähetti JiVe
Pandora: Tell the World
Daze: Superhero
Ensin Pandorasta. Pandoran kovimpien hittejen joukkoon melkein voisi laskea Don't You Know'n. Myös kappaleet, joilla Pandora aikoinaan tuli esiin eli Trust Me, One Of A Kind ja uusimmista (ja huonoimmista kappaleista) hitiksi voidaan laskea A Little Bit.

Dazen toiseksi ja nimenomaan kohukappaleeksi voidaan laskea Tamagotchi. Sitä en enää muistakkaan, miksi tämän kappaleen nimi lopulta muutettiinkaan, mutta ainakaan alkuperäistä nimeä ei sitten lopulta enää saanut käyttää.

jake
26.02.2002, 11:27
Norman Greenbaum: Spirit in the Sky
Napoleon XVI: Take Me Away

Nämä ovat siis jostain 60-70-luvun vaihteesta ja ovatkin todella yhden hitin ihmeitä.

Lukkolainen
26.02.2002, 11:38
Ollaankoha me janj samassa "bändissä" tiedän myös yhen listoilla olevan bändin jossa laulaja ei ite laula biisejänsä..

Tykki
26.02.2002, 11:56
Entä kuka muistaa 80-luvun alkupuolen vara-Elviksen Shakin Stevensin, jonka lauloi hitin This ole house mutta jonka ura kääntyi sitten vääjäämättömästi unholan syvään suvantoon muutamien pienempien melkein-hittien saattelemina...

Yhden hitin luokkaan kuuluvat myös 90-luvun kantri-tähdet Chris Blue Hotel Isaak ja Billy Ray Achy Breaky Heart Cyrus.

Willimies
26.02.2002, 12:23
Tuo Chris Isaacin varsinainen hittihän oli Wicked Game, joku suomalainen bändi on tehnyt siitä coverin... yhden hitin ihme mielestäni silti.

Kopteri
26.02.2002, 12:27
Bändin nimi taitaa olla Fastball ja piisi The Way.
Tulee juuri radiosta...

Kempes
26.02.2002, 12:29
Legendaariset suomalaiset biisit:
Volde Valdemar Punnala - Naulaan ja naputan
Markku Karjalainen - Läähätän ja läkähdyn

sitten ulkomailta:
Vanilla Ice - Ice Ice Baby
Steve Kekana - Raising my family

Willimies
26.02.2002, 12:45
Viestin lähetti Kempes
Legendaariset suomalaiset biisit:
Volde Valdemar Punnala - Naulaan ja naputan
Markku Karjalainen - Läähätän ja läkähdyn


Tajakka ja Tabletit - Pallosalama tappoi lehmän Hauholla

Moto
26.02.2002, 13:14
Ei ole kukaan vissiin sanonut vielä White Townia, josta ei kuultu juuri mitään enää Your Woman - brittiykköshitin jälkeen.

Tykki
26.02.2002, 13:27
Juu, ja olihan sitten ne teinitytöt jokunen vuosi sitten Britteinmaalla: Shampoo ja O´oh, we´re in trouble...

Vaicci#63
26.02.2002, 13:29
alien ant farm,vaikka smooth criminal ei ookkaan sen oma biisi

Tykki
26.02.2002, 13:30
Näitähän alkaa löytymään, kun oikein muistelee:

Vera Telenius Miljoona, miljoona ruusua. Aika hyvin mummolta, hän oli käsittäkseni melkoisen iäkäs tekaisseessaan tuon jätti-hitin.

Kempes
26.02.2002, 13:51
Tykki
Itse pohdin kuumeisesti, mikä oli Teleniuksen etunimi. Muistelin Selmaa, mutta sä olit oikeassa. Kiitos, päivä pelastettu.

Wolves
26.02.2002, 13:51
Viestin lähetti juhaht
Heh, kuka muistaa vielä Criss Crossin. Pikkupojat rappaavat vaatteet väärinpäin. :D

Juu, edelleen tuo "Jump, Jump" kipale saa naurunpyrskähdyksiä aikaan.

Itse laskisin Right "I'm Too sexy" Said Fredin yhden hitin ihmeeksi. Tosin en ole miehen aiemmasta tuotannosta täysin varma, mutta kuiteskin.

bates
26.02.2002, 13:58
Vanhana radiocityn suurkuluttajana sanat one hit wonder tuo aina vaan mieleen yhden ja saman biisin.

Knack - My Sharona

Muistaakseni täällä oli joskus aiheena jäähallibiisit tai jotain tollasta. Kyseinen raita toimii myös hyvin sillä osastolla.

Paitselo
26.02.2002, 14:27
Viestin lähetti Willimies

Minäpä tiedän

Kyllä minä muistan Alvin Stardustilta ainakin 4 hittiä: My Coo Ca Choo, Jealous Mind, You You You ja Red Dress.

Näitä nuoruuden ajan idoleita tulee aina silloin tälläin kuunneltua: Sweet, Slade, Status Quo, T.Rex, Nazareth, Alice Cooper, jne. Kyllähän kunnon biisiin tarvitaan rummut, kitara tai 2 sekä basso.

>>> Joo, olihan Alvinilla 4 "hittiä", mutta sen Coo-Ca-Choo:n jälkeen kaikki olivat niin sitä samaa jööttiä, että minä sekopäisesti arvostan äijällä olleen vain sen yhden todellisen HITIN.

Niin, ja ainakin meikäläisen levýhyllyssä on vanha ja repaleinen single 1970-luvun puolivälistä. Siinä on A-puolen biisinä Not faking it ja B-puolen biisinä Go down fighting... ja siis se esittäjä on NAZARETH... Britannian poikia... tämä tieto JanJ:lle siitä Michael Monroen tietystä biisistä.

Murmeli
26.02.2002, 15:38
Viestin lähetti juhaht
Näitähän riittää, europoppi/tanssipoppipuolella enemmänkin. Linkin Park näistä uusista on taattua "yhden hitin ihme"-materiaalia.

Linkin Park ei varmaankaan ihan europop/dance/eurodance tms genreen mene, poppimetallia kuitenkin. Mutta mikä on peruste sille, että Linkin Park on taattua "yhden hitin ihme" -mateiaalia?

Itse en usko, sillä jo nyt mm. Crawling ja In The End ovat saaneet aika lailla soittoaikaa eri medioissa. In The End pyörii BillBoardin viidentenä ja albumi Hybrid Theory on ollut listoilla jo 69 viikkoa.

Arnold
26.02.2002, 15:47
Viestin lähetti Murmeli
Itse en usko, sillä jo nyt mm. Crawling ja In The End ovat saaneet aika lailla soittoaikaa eri medioissa. In The End pyörii BillBoardin viidentenä ja albumi Hybrid Theory on ollut listoilla jo 69 viikkoa.


Puhumattakaan One Step Closerista, jonka avulla Linkin Park tuli esille.

Kaiken kaikkiaan monta hittipotentiaalista viisua tuolla Linkin Parkin debyyttilevyllä.

Baritoni
26.02.2002, 15:52
En jaksanut kahlata ketjua läpi. Mahtoikohan joku jo mainita Anssi Kelan tahdittaman Pekan ja Suden ja heidän hittinsä Karhun elämää.

Karhun elämää on Turun KY:n legendaarisen jatkopaikan Parkin legendaarisimpia ja soitetuimpia biisejä, ja näin ollen mulle henkilökohtaisesti äärimmäisen tärkeä. Pekka ja Susi voitti rokin ässämmät tuolla kappaleella, mutta lopullinen läpimurto taisi jäädä enimmäkseen tekemättä.

Kelan poika tuntuu sittemmin lyöneen läpi melkoisen hyvin ilman kyseistä kokoonpanoa.

B

Skeletor
26.02.2002, 16:01
Yksi näistä bändeistä on ainakin Foreigner ja kappale I Want Know What Love Is. Näitä yhden siirappisen hempeän hitin yhtyeitä on maailma puolillaan. Onneksi sentään on poikkeuksia, kuten Matti Nykänen, jonka kaikki kappaleet ovat hittejä :D .....

Moto
26.02.2002, 16:52
Viestin lähetti SaiPa2000


Itse laskisin Right "I'm Too sexy" Said Fredin yhden hitin ihmeeksi. Tosin en ole miehen aiemmasta tuotannosta täysin varma, mutta kuiteskin.

Ilmeisesti tuo I'm Too Sexy oli bändin ensimmäinen julkaisu. Eli Right Said Fredhän oli bändi, eikä henkilö... Ne kaksi skinheadin näköistä bodariveljestä ja ruipelo pitkätukkakitaristi.

Huvikseni kaivelin vähän tietoa bändistä ja niillä on ollut peräti kolme TOP5 singleä Briteissä tuon I'm Too Sexyn lisäksi, joista Deeply Dippy peräti ykköshitti. Ne kaikki tosin tulivat vuoden sisään I'm Too Sexystä, joten noin viisitoista minuuttia bändi julkisuudessa vietti.

Lisäys: Heh... Ainakin yhdellä tavalla bändi on jäänyt historiaan. Oli nimittäin ensimmäinen brittiartisti sitten Beatlesin, joka pääsi ensimmäisellä amerikansinglellään listaykköseksi...

korkki
26.02.2002, 22:12
Joku mainitsi Extremen yhden hitin bändiksi, mutta bändi on tehnyt 4 levyä, joista "sen biisin" sisältävä II: Pornograffitti on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä. More than Words on itse asiassa yksi kehnoimmista biiseistä levyllä.

Ja Skid Row... Ekalla levyllä on jo kolme hittiä...

Aika hyvin näitä yhden hitin ihmeitä on tässä jo käsiteltykin. Totuushan on että noin joka kolmas Radio Novalta tuleva biisi on ns. yhden hitin ihmeen esittämä (ja ne 2/3 on Anssi Kelan biisejä :D)

vision
26.02.2002, 23:36
Sin with Sebastian ja "shatapändsliipvithmiiii" saa vieläkin hyppäämään lähimpään kaivoon. Kultaisella 90-luvulla näitä europop-viritelmiä syntyi kuin lapsia Kiinassa. Luojan kiitos suurin osa sai vain yhden levyn aikaan. Mikä oli sen bändin nimi, joko huusi kappaleessaan I like to move it, you like to move it!! Aivan kamalaa sontaa. Sitten suomalaisista CatCat ja muut viime aikojen euroviisuajat.

Edit : unohtui K-System kotimaisista. Samaa genreä edustavan daruden pärstä vilahtelee aina silloin tällöin seiskan sivuilla, mutta minne on kadonnut koosystemi?

Bone
27.02.2002, 07:51
Viestin lähetti vision
. Mikä oli sen bändin nimi, joko huusi kappaleessaan I like to move it, you like to move it!! Aivan kamalaa sontaa.
Sehän on Reel 2 Reel.
Muistan sen, kun intissä ollessani se soi MTV:llä lähes jatkuvasti.

Ruutiveijari
27.02.2002, 08:58
Criss Crossilla oli kaksi hittiä. Toinen oli hillittömän originaali "I missed the bus"

Vanilla Ice on hiljalleen kipuamassa takaisin tekijämieheksi. Siirtynyt rankempaan musiikkiin ja tehnyt Ice Ice Babystakin Kornin kanssa varsin menevän uuden version. Bi-Polar niminen levy ilmestyi 23.10.2001 kauppoihin ja levyä oli väsäämässä mm. ICP:n kaverit. Mies itse kiertelee Ameriiiikan pikkunäyttämöitä alkuvuodesta.

www.vanillaice.com

Oliko Richard Marxilla Hazardsin lisäksi muita tekeleitä?

Tykki
27.02.2002, 09:06
Ja tänä aamuna radiosta tuli jälleen Ten Sharpin You. Eipä ole siltäkään bändiltä muuta kuulunut sittemmin.

Voisiko muuten Leningrad Cowboys lukea kuuluvaksi tähän kastiin? Bändillä oli aikoinaan Suomessa huikea suosio, mutta varsinaisesti hitiksi voitaneen kutsua vain puna-armeijan kuoron kanssa esitettyä Rollari-coveria I know it´s only rock´n´roll.

Jii
27.02.2002, 09:13
Viestin lähetti theLock
Oliko Richard Marxilla Hazardsin lisäksi muita tekeleitä?

On. Korvan puremisbiisi nro yksi Right here waiting. Riku Markku on siis kahden hitin ihme.

On muuten maailma näköjään täynnä yhden hitin tehneitä. Muistelisin että aikanaan kun Ruotsin lahja rivitanssille, eli Rednex, oli suosionsa huipulla, he sanoivat jossain haastattelussa, että heidän ensimmäinen levy oli tälläinen "huumorilevy", seuraavasta tulee kunnon kantria ja kolmannesta tanssikamaa. Missäs ne levyt viipyvät :confused:

Wolves
27.02.2002, 11:51
Viestin lähetti Jii
Rednex, oli suosionsa huipulla, he sanoivat jossain haastattelussa, että heidän ensimmäinen levy oli tälläinen "huumorilevy", seuraavasta tulee kunnon kantria ja kolmannesta tanssikamaa. Missäs ne levyt viipyvät :confused:

Tuota, mielestäni Rednexiltä ilmestyi älppäri tuossa hieman aikaa sitten. En ole varma asiasta, mutta näin muistelisin.

werther
27.02.2002, 11:55
Viestin lähetti SaiPa2000


Tuota, mielestäni Rednexiltä ilmestyi älppäri tuossa hieman aikaa sitten. En ole varma asiasta, mutta näin muistelisin.
Vuonna 2000 ilmestyi tosiaan pitkäsoitto Farmout.

BigRedBob
27.02.2002, 11:56
Linkin Park on aivan suunnatonta p*skaa, mutta muistaako kukaan Gorky Parkia? Mahtoivatkohan ne hiljattain tehdä jonkun levynkin taas?

werther
27.02.2002, 11:58
Viestin lähetti Tykki
Sitten oli se ihan 80/90-luvun taitteen bändi Transvision Vamp joka lauloi että "I don´t want your money, honey, I want your love". Solistineitosella oli tosi sexy ääni ja tavaramerkkinä käden pitäminen haaroissa...

Ja mikäs bändi mekasti 80-luvulla sillä "Love missile" -biisillä?

EDIT: Sehän oli Sigue Sigue Sputnik...ja TV:n neitonen oli Wendy James.
Transvision Vampilla oli kaksi isoa hittiä. Se toinen oli Baby I don't care.

Mr Pilli
27.02.2002, 12:26
Eikö kukaan muista nähneensä tai edes kuulleensa seuraavia:

Sabrina - Boys
Samantha Fox - Touch me
Mel & Kim - Respectable

Minä ainakin muistan, jos ei muuta niin runssat maitoauto osaston, tai sitten olen liian vanha kirjoittamaan tänne.

Muita 80-luvun lennähdyksiä tuli mieleen:

Sinitta
Miguel Brown - too many men too litle time
Pseudo echo
Level 42 - Lessons In Love
Billy Ocean (hittiä)- Caribian queen ja When The Going Gets Tough The Tough Get Going

Frankie goes hollywood
Rick Astley - Never Gonna Give You Up
Falco - Rock Me Amadeus
Tears For Fears - Shout
Kajagoogoo - Too Shy
Fleetwood Mac - Little Lies
John Farnham - You're The Voice , oliks toi edes hitti???
Alphaville - Big In Japan
Ray Parker Jnr - Ghostbusters
Bananarama - Venus
Communards - Don't Leave Me This Way
Starship - We Built This City
David Hasselhoff - Looking For Freedom , JEEEE RITARI ÄSSÄ
S-Express - S'Express
Paul Hardcastle - Nineteen
M/A/R/R/S - Pump Up The Volume
Chaka Khan - I Feel For You
Robbie Nevil - C'est La Vie
Bomb The Bass - Beat Dis
Milli Vanilli - Girl I'm Gonna Miss You
Desireless - Voyage Voyage
Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety
Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Yksi parhaimmista oli Monacon prinsessa Stephanie.
Samoin Top-Gunin myötä nousi huipulle yhtye Berlin.
Muistaako joku muu yhtä hyviä 80´hittejä???

BigRedBob
27.02.2002, 12:31
Viestin lähetti Mr Pilli
Eikö kukaan muista nähneensä tai edes kuulleensa seuraavia:

Sabrina - Boys
Samantha Fox - Touch me

Minä ainakin muistan, jos ei muuta niin runssat maitoauto osaston, tai sitten olen liian vanha kirjoittamaan tänne.
Tottahan nuo muistetaan ja hyvin muistetaankin, mutta minulta muistui mieleen vain nuo Samanthan ja Sabrinan kummaltakin löytyvät kaksi *kröhöm* "isoa hittiä". ;)

Mr Pilli
27.02.2002, 12:42
Tosin silloin en aivan yhtä aktiivisesti enään seurannut musiikkia, mutta tässä muutamia nopeesti mieleen tulleita:

Fool's Garden/Lemon Tree
Meredith Brooks/Bitch
Jon Secada/Just Another Day
Big Mountain/Baby I Love Your Way
Charles & Eddie/Would I Lie To You
Lisa Stansfield/The Real Thing
Sinead O'Connor/Nothing Compares 2 U
MC Hammer/U Can't Touch This
Londonbeat/I've Been Thinking About You
Haddaway/What Is Love
Coolio feat. LV/Gangsta's Paradise
Snap/Rhythm Is A Dancer
Guru Josh/Infinity
Scatman John/Scatman
Dr Alban/It's My Life
La Bouche/Be My Lover

Eri mieltä saa olla, puuttuu joitakin mutta niitä oli jo mainittu aikaisemmin.
Mutta en edes muistanut koko Scatmania:D

Tykki
27.02.2002, 12:45
Viestin lähetti Mr Pilli
Eikö kukaan muista nähneensä tai edes kuulleensa seuraavia:

Mel & Kim - Respectable


Tästä duosta toinen taisi menehtyä melko pian tuon hitin jälkeen muistaakseni syöpään, joten ei ihme ettei hittiputki jatkunut.

Viestin lähetti Mr Pilli

Muita 80-luvun lennähdyksiä tuli mieleen:

Billy Ocean (hittiä)- Caribian queen ja When The Going Gets Tough The Tough Get Going

Frankie goes hollywood

Fleetwood Mac - Little Lies

Bananarama - VenusHerra Valtameri taisi olla kova sana jo 70-luvulla. Tuo 80-luvun juttu oli jonkinlainen come back.

Frankiella oli ainakin kaksi hittiä, Relax ja Two Tribes.

Fleetwood Mac teki jo 70-luvun alussa, ellei aiemminkin, kovasti musiikkia ja vielä ihan menestyksekkäästi.

Bananaramalla oli niitä hittejä enempikin, oli jotakuinkin 80-luvun menestyksekkäimpiä tyttöbändejä yhdessä Banglesien kanssa.

jake
27.02.2002, 12:46
Viestin lähetti Mr Pilli
Fleetwood Mac - Little Lies
Starship - We Built This City


Näiden mainitseminen yhden hitin ihmeiden listalla on sinänsä hieman arveluttavaa, jos ajatellaan, että Fleetwood Macilta bändinä ja soittajilta erikseen jopa tuolla 80-luvun kokoonpanolla on löytynyt ties kuinka paljon hittejä 60-luvulta lähtien.

Puhumattakaan tietenkään Jefferson Airplane/Starship -kokoonpanosta. Onhan se tuottanut ensimmäisen todella superstaraksi nousseen suomalaisrockmuusikon, nimittäin Jorma Kaukosen.

Eri asia sitten on, että onko tuo 80-lukulainen ylituotettu AOR sitten kuitenkaan näiden yhtyeiden maineelle yleensäkään ollut hyväksi.

Edit:
Korjataan nyt vielä, että Kaukonen taisi alunperinkin olla jopa virallisesti Yhdysvaltain kansalainen, liekö koskaan Suomessa asunut?

Mr Pilli
27.02.2002, 12:48
Nopeasti mieleen tulee tälläisiä:

Carl Douglas - Kung Fu Fighting ja sama suomeksi:D
Chick - Le Freak
Hues Corporation - Rock The Boat
Shirley & Company - Shame Shame Shame
Hot Chocolate - You Sexy Thing
Baccara - Yes Sir, I Can Boogie
Bay City Rollers - Bye Bye Baby
The Kinks - Lola
Van Mccoy - The Hustle

Eipä taas muuta

Moto
27.02.2002, 12:53
Viestin lähetti Mr Pilli

The Kinks - Lola


Tuota, Kinksillä oli 60-luvulla kolme ykköshittiä, vähintään tusinan verran top10-hittejä ja vielä 80-luvullakin yksi top10-hitti.

Samantien voisi sitten sanoa vaikka Rolling Stonesia yhden hitin ihmeeksi.

Mr Pilli
27.02.2002, 12:58
Viestin lähetti Moto


Tuota, Kinksillä oli 60-luvulla kolme ykköshittiä, vähintään tusinan verran top10-hittejä ja vielä 80-luvullakin yksi top10-hitti.

Samantien voisi sitten sanoa vaikka Rolling Stonesia yhden hitin ihmeeksi.


Kuten toisessa viestissä sanoin erimieltä saa olla, enkä suutu, tosin toi Kinksin muut hitit on mennyt aivan ohi korvien, sorry.

Samoin jake Fleetwood Macin muut on mennyt ohiise.

Arnold
27.02.2002, 13:18
Viestin lähetti Mr Pilli
Coolio feat. LV/Gangsta's Paradise


Niin tämä on se ainoa ISO hitti Cooliolta. Toki tuossa muutama vuosi sitten tuli I C U When You Get There, jossa olisi kenties ollut hittipotentiaalia, mutta ei siitä mitään ainakaan kovin kovaa hittiä tullut.

Viestin lähetti Mr Pilli
Scatman John/Scatman


Tulihan Scatmanilta vielä Scatman's Worldkin :D Niin ja hänhän kuoli tuossa vajaa pari vuotta sitten keuhkosyöpään. R.I.P.


Viestin lähetti Mr Pilli
Dr Alban/It's My Life


Sing Hallelujah ykköslevyltä vielä ja hieman myöhemmin tullut loistava Freedom, jonka La Cream sittemmin raiskasi nimellä "Free". Nämä kaksi kappaletta laskisin vielä hittejen joukkoon. Makusasia toki tämäkin.

Viestin lähetti Mr Pilli
La Bouche/Be My Lover


La Bouchen kakkosprojekti oli aikoinaan Le Click, jolla oli yksi hitti myös; Tonight Is The Night.

mikaw
27.02.2002, 13:24
Viestin lähetti Mr Pilli Lisa Stansfield/The Real ThingOlihan Stansfieldillä All Around The World. Sehän oli todella suosittu "silloin joskus". Tuosta toisesta en osaa sanoa. Tuttu on, mutta suosio on mysteeriö.Coolio feat. LV/Gangsta's ParadiseCooliolla oli aikaisemmin ainakin Fantastic Voyage. Ja joku uudempikin on siis tuon jälkeen. Okei.. En ole varma oliko noin hittejä. Tuo tosiaan on ollut. Onkos ihmiset muuten kuulleet LV:n omaa versiota Gangsta's Paradisesta? Siinä on sitä jotain... :rolleyes:

nedomansky
27.02.2002, 13:27
Psykeversio kappaleesta: Strawberry fields forever

Tykki
27.02.2002, 13:31
Viestin lähetti Mr Pilli
Nopeasti mieleen tulee tälläisiä:

Bay City Rollers - Bye Bye Baby

Eipä taas muuta

Olihan BCR:llakin top-10 hittejä ainakin kymmenkunta 70-luvulla.

Willimies
27.02.2002, 13:37
Viestin lähetti Mr Pilli


Kuten toisessa viestissä sanoin erimieltä saa olla, enkä suutu, tosin toi Kinksin muut hitit on mennyt aivan ohi korvien, sorry.

Tässä muutama malliksi:

You Really Got Me
All Day And All Of The Night
Tired Of Waiting For You
Set Me Free
Till The End Of The Day
Dedicated Follower Of Fashion
Sunny Afternoon
Dead End Street
Waterloo Sunset
Days

Tykki
27.02.2002, 13:37
Viestin lähetti nedomansky
Psykeversio kappaleesta: Strawberry fields forever

Lipps Inc. teki -79 perustavaa laatua olevan discobiisin Funky Town. Onko kukaan kuullut?

werther
27.02.2002, 13:38
Viestin lähetti Mr Pilli
Tears For Fears - Shout

Tears For Fearsilla oli jo ennen Shoutia kolme Top-10 hittiä brittilistalla ja sen jälkeenkin kolme. Lisäksi sijoilla 11-20 oli neljä biisiä. Ei siis mikään yhden hitin ihme.

Dave
27.02.2002, 14:23
Oho, oli mennä kieli väärään kurkkuun. Fleetwood Mac yhden hitin ihme! Hyvä jumala! Yhtyehän on rock-musiikin käsite. Mick Fleetwood-John McVie -rytmiryhmää (onkin parasta A-ryhmää) lukuunottamatta yhtyeen varsinaiset biisintekijät ja nokkamiehet ovat vaihtuneet useaan kertaan. Ensin oli Peter Greenin aikakausi (häntä nyt tuskin tarvitsee juuri esitellä kitaramusiikin ystäville) ja sitten tämä kaupallisesti menestyneempi Lindsey Buckingham-Stevie Nicks -vaihe, jonka loppuvaiheessa syntyi tuokin Little Lies -tekele. Tämän kokoonpanon kakkoslevyä Rumours on mennyt kaupaksi reilut 30 000 000 kpl sisältäen hiteiksi luettavat kappaleet Go Your Own Way, Don´t Stop, Gold Dust Woman, Dreams (hiljattain Corrsin versioima) jne. Hitiksi voinee laskea myös edellisen levyn kappaleen Rhiannon, vai?Greenin kynästä lähti mm. Santanan versioima Black Magic Woman ja lisäksi mm. Man of the World (Beatlesin jälkeen toisena UK:n singlelistalla), Albatross, Green Manalishi jne. Tämä oli erittäin suppea historiikki tästä legendaarisesta yhtyeestä, joten on hittejä vielä muitakin.

Ja sitten Kinks, huoh... tarkkuutta, tarkkuutta.

Morning star
27.02.2002, 14:43
En tiedä,mainittiinko tätä aikaisemmin,kun en nyt koko koko ketjua kerkeä/jaksa/halua lukea,mutta tuli mieleen tällainen yhtye kuin chumbawamba biisillään tubthumbing tai jotain sinnepäin.Käsittääkseni tämän anarkisti/eläinaktivisti-ryhmän kohdalla homma meni jotakuinkin niin,että ihme sinänsä oli se,että saivat edes yhden hitin.Aivan kammottavan raivostuttava kappale joka tapauksessa.

nedomansky
27.02.2002, 14:57
Viestin lähetti Tykki


Lipps Inc. teki -79 perustavaa laatua olevan discobiisin Funky Town. Onko kukaan kuullut?

Tykki, kiitos kommentista. Sotkin bändit.

Siis psykeversion Mansikkapelloista teki Candy Flip.

Funky Town on tuttu kyllä myöskin.

aHab
27.02.2002, 15:29
Viestin lähetti Moto


Ilmeisesti tuo I'm Too Sexy oli bändin ensimmäinen julkaisu. Eli Right Said Fredhän oli bändi, eikä henkilö... Ne kaksi skinheadin näköistä bodariveljestä ja ruipelo pitkätukkakitaristi.

Huvikseni kaivelin vähän tietoa bändistä ja niillä on ollut peräti kolme TOP5 singleä Briteissä tuon I'm Too Sexyn lisäksi, joista Deeply Dippy peräti ykköshitti. Ne kaikki tosin tulivat vuoden sisään I'm Too Sexystä, joten noin viisitoista minuuttia bändi julkisuudessa vietti.

Lisäys: Heh... Ainakin yhdellä tavalla bändi on jäänyt historiaan. Oli nimittäin ensimmäinen brittiartisti sitten Beatlesin, joka pääsi ensimmäisellä amerikansinglellään listaykköseksi...


15 minuuttia on yllättävän pitkä aikai... :)

Järkytykseni oli suuri, kun loppukesän (2001) Hampurin reissulla paikallisen tuomiokirkon eteen järjestetyn riehan yhtenä pääesiintyjänä pomppi pelkkään hameeseen verhoutunut kaljupää kavereineen. Right Said Fredin poppoohan se siellä tahkosi I'm too Sexyä kuin viimeistä päivää ja yleisö oli innoissaan...

Hulluja nuo saksalaiset.

Nikke
27.02.2002, 16:41
Viestin lähetti Arnold
La Bouchen kakkosprojekti oli aikoinaan Le Click, jolla oli yksi hitti myös; Tonight Is The Night.

Oli jo aika että La Bouche mainittiin.
Mutta eikö kukaan muista näitä:

-Technotronic (Pump up the Jam)
-KLF (okei 2 hittiä)
-Felix (Don't you want me)
-Reel 2 Reel tulikin jo mainittua
-EMFhän oli myös loistava

Snapilla taas oli monta muuta hittiä tuon jo mainitun Rhythm is a Dancer lisäksi,esim Power ja Oops Up!.

Ja sitten toisaalta:Linkin Parkin leimaaminen yhden hitin bändiksi on hieman ihmeellistä,kuten varsinkin Incubuksen.Kas kun ei Creediä :D
P.O.D:n Youth of the Nation on ainakin MTV:n jenkkilistan kakkosena joten tuskin sekään yhden hitin bändiksi jää..

Ja yksi joka näyttää puuttuvan:

Bomfunk MC's

Murmeli
28.02.2002, 10:07
Viestin lähetti BigRedBob
Linkin Park on aivan suunnatonta p*skaa

Liittyikö tämä mitenkään tähän keskusteluun vai toitko vain oman mielipiteesi esille? Käsittämätöntä on, miten suunnaton paska pysyy yli vuoden listoilla. Ei listat toki välttämättä kerro kaikkea musiikin tasosta mutta kyllähän se jotain kertoo.

Ja Nikke, onhan Bomfunkilla ollut jo kolme listoilla aika korkeallekin noussutta hittiä: Uprocking Beats, Freestyler ja B-Boys & Flygirls.

OldTimeHockey
28.02.2002, 11:25
Viestin lähetti Nikke
-KLF (okei 2 hittiä)
No perkele.

KLF:llä oli neljä hittiä:

- What Time Is Love
- 3am Eternal
- Last Train To Trancentral
- Justified and Ancient

Näistä viimeksimainitussahan oli mukana nyt jo edesmennyt kantrilegenda Tammy Wynette.

What Time Is Loven alkuperäisversio ei ollut MTV/VIVA-tyylinen hitti samalla tavalla kuin muut, mutta teknopiireissä se on aivan ehdoton klassikkoteos, yksi ensimmäisistä aidoista trance-biiseistä. Julkaisuvuosi taisi olla 1989. Albumin "The White Room" sukseen myötä ko. biisistä tehtiin jälleen yksi versio, "America - What Time Is Love", joka sitten viihtyikin listoilla jossain määrin.

What Time Is Love lienee muuten ainakin lähellä jonkin sortin maailmanennätystä, koska siitä on sorvattu lähemmäksi 30 eri remixiä/versiota. Ja covereitakin on kai kymmenisen kappaletta.

Ja sanotaan nyt vielä, että hiteiksi laskettavien biisien lukumäärästä riippumatta KLF ei todellakaan mene samaan nippuun näiden LaBouche/DjBobo/yms. -dancepumppujen kanssa. Kyseisen orkesterin touhuista löytyy itseasiassa varsin mittavasti tarinaa. Nimim. aiheeseen perehtynyt

Taze
28.02.2002, 11:32
Viestin lähetti Mr Pilli
Alphaville - Big In Japan


Noita muita onkin jo kommentoitu, mutta Alphavillella oli ainakin pari muutakin suurta hittiä Forever young ja joku toinen jonka nimeä en nyt millään muista.

trivekku
28.02.2002, 11:41
Törkeää viedä nimi jenkki death-metal bändiltä, Incubus oli tuon bändin nimi :p

Yksi hitti:

MC Nikke T, jos haluu saada, on pakko antaa

Miten sitä saakeli on voinut olla tuollaista nauhalla joskus. Teininä tekee kaikkea sekopäistä.

Mai
28.02.2002, 12:01
Viestin lähetti juhaht

Olin muuten varma aikoinaan, että Britney Spearsista tulee yhden hitin ihme.. Väärässä taisin olla. Ikävä kyllä, voisivat jotkut sanoa.

Minäkin ajattelin neiti Spearsin jäävän yhden hitin ihmeeksi, ja aluksi luulin, että hän kuuluu sarjaan "huippusuosittu Suomessa,mutta muualla nobody",mutta valitettavasti olin väärässä.

Nikke
28.02.2002, 12:15
Viestin lähetti OldTimeHockey
No perkele.

KLF:llä oli neljä hittiä:

- What Time Is Love
- 3am Eternal
- Last Train To Trancentral
- Justified and Ancient


Nöyrän anteeksipyynnön paikka.What Time is Loven ja J&A:n muistin mutta jotenkin mulle oli jäänyt mieleen että LTTT oli albumin eikä biisin nimi.3am Eternal taas ei muistunu mieleen..Taitaa vanhuus iskeä.

Ja todettakoon vielä että KLF oli kyllä meikän mieleen toisin kuin La Bouche "La-da-da-di-da-daa-da-da" ja DJ Bobo...

BigRedBob
28.02.2002, 12:21
Viestin lähetti Murmeli


Liittyikö tämä mitenkään tähän keskusteluun vai toitko vain oman mielipiteesi esille?Se oli sekä oma mielipiteeni, että aasinsilta seuranneeseen kysymykseeni.
Viestin lähetti Murmeli
Käsittämätöntä on, miten suunnaton paska pysyy yli vuoden listoilla. Ei listat toki välttämättä kerro kaikkea musiikin tasosta mutta kyllähän se jotain kertoo.Se kertoo ihmisten huonosta musiikkimausta.

DQ
28.02.2002, 13:03
Viestin lähetti Taze


Noita muita onkin jo kommentoitu, mutta Alphavillella oli ainakin pari muutakin suurta hittiä Forever young ja joku toinen jonka nimeä en nyt millään muista.

Hmmm...
Sounds like a melody?

Taze
28.02.2002, 13:37
Viestin lähetti DQ


Hmmm...
Sounds like a melody?

Jep!

Murmeli
28.02.2002, 14:58
Viestin lähetti BigRedBob
Se kertoo ihmisten huonosta musiikkimausta.

Eli esim. Linkin Park ei ole "yhdenkään hitin ihme", koska se on mielestäsi uskomatonta paskaa? Ja koska ihmisillä on huono musiikkimaku, onko sinun sitten se ainoa oikea hyvä musiikkimaku?

Musiikista voi kiistellä paljonkin, jos kiistely pysyy mielipidelinjalla. Hittien määrä on kuitenkin mielestäni varsin yksioikoisesti luettavissa listasijoituksista.

McBean
28.02.2002, 17:27
Ram Jam: Black Betty
Brownsville Station: Smoking in the boysroom

mikaw
28.02.2002, 20:09
Tuossa Stockmannin levyhyllyä selatessa huomasin Dr. Bombayn levyn. Siinähän oli se joku biisi mitä aika paljon soitettiin. Oli muistaakseni pöyristyttävän huono. No samalla myös yhden hitin ihme. Onneksi.

girlzilla
28.02.2002, 20:10
Viestin lähetti mikaw
Tuossa Stockmannin levyhyllyä selatessa huomasin Dr. Bombayn levyn. Siinähän oli se joku biisi mitä aika paljon soitettiin. Oli muistaakseni pöyristyttävän huono. No samalla myös yhden hitin ihme. Onneksi.

Hei äläs ny, Dr. Bombayn suuren Calcutta-biisin lisäksi oli muitakin SUPERHITTEJÄ kuten Rice&Curry ja Girlie Girlie...:)

mikaw
28.02.2002, 20:17
Viestin lähetti girlzilla15


Hei äläs ny, Dr. Bombayn suuren Calcutta-biisin lisäksi oli muitakin SUPERHITTEJÄ kuten Rice&Curry ja Girlie Girlie...:) Huh... Harmi, että noita ei enää soiteta missään. :rolleyes:

Stonecold
28.02.2002, 23:27
Muistaako kukaan enää Edie Brickelliä & The New Bohemians:ia?

Biisi taisi olla " What I am", kyseessähän oli collegessa opiskeleva nuori nainen, joka ei muuta julkaissut muistini mukaan. Oli eetterissä silloin toistakymmentävuotta sitten.

Ällistyin, kun mainintoja olivat saaneet The Kinks ja Fleetwood Mac...huh!

Tykki
01.03.2002, 08:42
Nena ja 99 Luftballoons. 80-luvun puolivälin saksalaistytsy.

Vaan antaapa katsoa, mahtaako tämä Shakira jäädä Whenever, Wherever biisillään yhden hitin ihmeeksi. Vaikkakin taitaa tyttö olla tuolla latinalaisvaikutteisessa maailmassa kovempi sana kun muualla ja lienee tehnyt tai tehnee sikäläisessä kulttuurissa enemmänkin hittejä. Muuten vertaisin Shakiraa muutaman vuoden takaiseen Gipsy Kingseihin jotka hoilasivat Bamboleo tai jotain sellaista. Eipä ole hirveästi mustalaiskunkuistakaan viimeaikoina kuulunut mitään.

Vaan senpä näkee. Todennäköisesti tyttö on nyt uransa huipulla, jos ajatellaan menestystä maailmanlaajuisesti.

Mr.Fox
17.12.2002, 19:35
Ällistyin, kun mainintoja olivat saaneet The Kinks ja Fleetwood Mac...huh!

Täytyy kyllä ihmetellä olenko sitten kasvanut pää hevon p*rseessä, mutta en mä ainakaan muita HITTEJÄ näiltä poppoilta tunne kuin Little Lies ja Sunny Afternoon!? Turha vastata millään biisilistalla; ei ne kuitenkaan siitä hiteiksi muutu, kun en niitä kuitenkaan tunnista!

Samanhenkisiä herraryhmiä nyt on ollut 60-luvulta lähes 90-luvun taitteeseen... Rummut, pari kitaraa, basso ja yli kolme vuosikymmentä aikaa; voisiko joku selvittää mulle, miten tämä musiikkityyli on KEHITTYNYT näiden kolmen vuosikymmenen aikana!? Eurohumppaa/konemusiikkia yleisesti parjataan, että se on 'aina samanlaista p*skaa', mutta eikös tässä ns. 'paremmassakin' musiikissa ole aina olleet samanlaiset elementit; rummut antaa kompin, pari kitarariffia ja bassolla 'jytinää munaskuihin'... Ja näin on ollut tosiaan jo 60-luvulta lähtien!

Toivottavasti tästä ei nyt ketään vedä sitä kuuluisaa vihreää palkokasvia tuulenhalkojaansa... [hymiö]

Siis alkuperäiseen topiciin viitaten pidän edelleen näitä kumpaakin kahta poppoota yhden hitin ihmeinä! Off-topicina haluaisin vastauksen mieltäni jo pitkään askarruttaneeseen kysymykseen; MITEN tämä musiikkilaji on kehittynyt 60-luvulta 2000-luvulle tultaessa?! Peruselementit on mun käsittääkseni kuitenkin pysyneet samoina!

finnjewel
17.12.2002, 19:51
Viestin lähetti Mr.Fox

Siis alkuperäiseen topiciin viitaten pidän edelleen näitä kumpaakin kahta poppoota yhden hitin ihmeinä!

Eipä vedetä hernettä nenään ei, mutta olkoon tuo kuitenkin sinun henkilökohtainen mielipiteesi!

nimim. "Kinksin pitkä hittilista sieluun juurtuneena"

Pinturicchio
18.12.2002, 00:53
Itse en bändiltä nimeltänsä The Connels ole kuullut kuin yhden kappaleen ja se on legendaarinen: "74-75"

tarkennukseksi että minulla ei ole hajuakaan millä vuosikymmenellä kyseinen orkesteri on vaikuttanut mutta muita biisejä en ole kuullut...

tarkentaa saa jos tietoa The Connelsista löytyy...eikös kyseessä kuitenkin ollu joku veljespari !!??

Jonna79
18.12.2002, 09:28
Viestin lähetti Mr Pilli
La Bouche/Be My Lover

Kertokaapa joku visaampi, että onko La Bouchella S.O.S-niminen kappale? Näin muistelisin, mutta en ole varma.

Bayern
18.12.2002, 10:01
Nyt pinnalla olevat T.A.T.U. ja Las Ketchup jäävät mitä suurimmalla todennäköisyydellä yhden hitin ihmeiksi. Jälkimmäisestä ainakin olen täysin varma. Tatusta taas tulee mieleen myös venäläinen Gorky Park, joka teki yhden hitin ja jäi sen jälkeen unohduksiin.

Muita nyt heti mieleen tulevia ovat Ankie Bakker, Alannah Myles, Scatman, Rednex ja Meredith Brooks . Näillä saattoi olla parikin biisiä, mutta yhteistä näille oli, että yhden levyn jälkeen suosio hiipui olemattomiin. Voi olla, että näitä on jo mainittu täällä kun en jaksanut lukea koko ketjua.

MokkaSiili
18.12.2002, 12:45
Hieman triviaalitietoa muutamista mainituista :
Volde Waldemar Punnala oli Irwinin autoskuski ja Wexi ja Irwin kerran päättivät kännipäissään mersun takapenkillä että olivat niin witun hyviä että tekisivät tähden vaikka autokuskistaan .
Kivan näköistä kun iso mies punaisessa nahka-asussa tulee lavalle moottoripyörällä , pokkaa ja "laulaa" hittinsä ja lähtee pois .
Alvin Stardust oli jo 60-luvun alkupuolella tehnyt toisella nimellä muutaman hitin eli tuolla nimellä oli siis comeback . Eka Lp oli tehty siten että Alvinille tehtiin erilaisia juttuja ja toivottiin että edes joku niistä toimisi ja kun sitten yksi toimi eikun lisää pököä pesään siihen tyyliin .
Sikaduo , loistava levy kokonaisuudessaan , oli kotomaan vastine Rednexille . Taisi olla tosiaan vain yksi kipale jota soitettiin radiossa .
Frankie goes to Hollywood , yksi lisäys : Welcome to the Pleasuredome , loistava bileitten avaajakappale .
Rick Astley oli supertuottajatrion Stock-Aitken-Waterman ( muita mm. bananarama ) toimiston kahvipoika joka sitten jotakin hyräili kahvin kaadon lomassa ja trio sai neronleimauksen .
Fleetwood Mac on ihan oikeasti tehnyt loistavan uran jo 60-luvulla . Perusteeltaan bändi on bluesbändi johon tyylilajiin haettiin uusia virtauksia .
Bananarama , useampikin hitti . Venus on siis cover ( hollantilainen Shocking Blue on sitten paljon rajumpi alkuperäinen). Bananarama teki myös hieman skavetoista musiikkia FunBoyThreen kanssa .
Jefferson Airplane /Starship , aikoinaan kova sana jo Woodstockissa , paljon hittejä . Nimi kehittyi aikakauden kehittymisen myötä .
Kinks , paljon hittejä jo 60-luvulla , mm. Lola , jonka alkuperäisversiossa lauletaan " drinking coca-cola " mutta juomayhtiön pyynnöstä jaulaja Ray Davies joutui lentämään New Yorkista Lontooseen laulamaan ko. kohdan uudelleen eli siitä sitten tuli " drinking cherry-cola" .
Shakin' Stevens oli Jesus Christ Superstar - musikaalin toinen pääosanesittäjä Lontoossa , toinen sitten sekoili itsensä ulos musikaalista ja Stevensistä tuli tähti .

Nämä kaikki ovat muistiperäisiä eli en ole mistään tarkistanut . Jos on virheitä , korjatkaa ihan rauhassa .

Ja itse aiheeseen :
the Crazy World of Arthur Brown : Fire
Kuka muistaa ?
edit:Brownin koko litania

Arnold
18.12.2002, 13:41
Viestin lähetti Jonna79
Kertokaapa joku visaampi, että onko La Bouchella S.O.S-niminen kappale? Näin muistelisin, mutta en ole varma.


Kyllä oli. Vuonna 1997 ilmestyi levy, jonka nimi oli "SOS (A Moment Of Love)", josta kyseinen kappale löytyy.

Ice-hockey
18.12.2002, 14:58
laulaja Melanie Thornton kuoli 2001 lento-onnettomuudessa.
La Bouchen hitit: (näitä on tanssittu..)
Be My Lover
SOS
You wont forget me
Sweet Dreams
Fallin' in Love

hannes_ko
18.12.2002, 19:58
Viestin lähetti Mr.Fox
Täytyy kyllä ihmetellä olenko sitten kasvanut pää hevon p*rseessä, mutta en mä ainakaan muita HITTEJÄ näiltä poppoilta tunne kuin Little Lies ja Sunny Afternoon!? Turha vastata millään biisilistalla; ei ne kuitenkaan siitä hiteiksi muutu, kun en niitä kuitenkaan tunnista!

Samanhenkisiä herraryhmiä nyt on ollut 60-luvulta lähes 90-luvun taitteeseen... Rummut, pari kitaraa, basso ja yli kolme vuosikymmentä aikaa; voisiko joku selvittää mulle, miten tämä musiikkityyli on KEHITTYNYT näiden kolmen vuosikymmenen aikana!? Eurohumppaa/konemusiikkia yleisesti parjataan, että se on 'aina samanlaista p*skaa', mutta eikös tässä ns. 'paremmassakin' musiikissa ole aina olleet samanlaiset elementit; rummut antaa kompin, pari kitarariffia ja bassolla 'jytinää munaskuihin'... Ja näin on ollut tosiaan jo 60-luvulta lähtien!

Toivottavasti tästä ei nyt ketään vedä sitä kuuluisaa vihreää palkokasvia tuulenhalkojaansa... [hymiö]

Siis alkuperäiseen topiciin viitaten pidän edelleen näitä kumpaakin kahta poppoota yhden hitin ihmeinä! Off-topicina haluaisin vastauksen mieltäni jo pitkään askarruttaneeseen kysymykseen; MITEN tämä musiikkilaji on kehittynyt 60-luvulta 2000-luvulle tultaessa?! Peruselementit on mun käsittääkseni kuitenkin pysyneet samoina!

Et voi tässä tapauksessa paeta sen taakse, että pyydät olemaan vetämättä hernettä nenään. Kyseessähän on vastuun pakoilu. Toivottavasti muuten et vakuuttanut edes itseäsi argumenteillasi, siillä jos niin teit, niin olet kyllä helposti vedätettävissä.

Sinä siis päätät mitkä ovat hittejä, mitkä eivät? BBC:n maailmanlaajuisen äänestyksen ykköspiisi on intialainen, mutta se ei varmaankaan voi olla hitti, koska sinä et varmaan ole siitä kuullut. Sen sijaan Yläasteen Orkesterin kappale Fakingshit lienee hitti, koska olet sen kuullut, ja se on kasettina levinnyt koko Mämmilän alueelle.

The Kinksin piiseistä Sunnu Afternoon ei taida tunnettavuudessan olla top5, ei ainakaan top3. Böndin esityksistö omasta mielestäni kuulusin on Simpsoneissakin soinut You really got me.

Kehittymisestä: miten kirjallisuus on kehittynyt sitten Don Quijoten? Miten klassinen musiikki on kehittynyt sitten Mozartin? Miten jääkiekko on kehittynyt sitten kuudennen kenttäpelaajan poiston?

Moto
18.12.2002, 20:22
Kyllä Sunny Afternoon saattaa olla tunnettavuudessaan Kinks-biisi numero 2. Suomalainen käännöskin lienee useimmille tuttu. Jos nyt pitäisi top5-lista bändin tunnetuimmista biiseistä, siis sellaisista biiseistä, jotka lähes jokainen on joskus kuullut, värkätä se voisi olla vaikkapa You Really Got Me, Sunny Afternoon, Lola, All Day And All Of The Night ja Waterloo Sunset.

Se ettei ole itse kuullut kuin yhden biisin, on aika ontuva argumentti yhden hitin ihmeelle. The Kinks on luultavasti heti Beatlesin ja Rolling Stonesin jälkeen hittimäärällä mitattuna suosituin 60-luvun brittibändi tällä puolen valtamerta. Varsinkaan kun noista biiseistä suurin osa ei ole mitään oman aikansa kukkia, vaan bändillä on vähintään tusina edelleen "powerplayssa" (no ehkei ihan powerplayssa...) olevia biisejä.

Väitän, että jokainen toimivat korvat omistava on joskus kuullut You Really Got Me'n, tietoisesti tai ei. Niin paljon se on soinut televisiossa, elokuvissa ja radiossa. Ainakin Cityssä, mutta onkohan sekin saanut antaa uudistuksen myötä tilaa jatkuvasti soivalle Kuosmasen pienelle sydämelle?

Iker
18.12.2002, 23:09
Sinä siis päätät mitkä ovat hittejä, mitkä eivät? BBC:n maailmanlaajuisen äänestyksen ykköspiisi on intialainen, mutta se ei varmaankaan voi olla hitti, koska sinä et varmaan ole siitä kuullut. Sen sijaan Yläasteen Orkesterin kappale Fakingshit lienee hitti, koska olet sen kuullut, ja se on kasettina levinnyt koko Mämmilän alueelle.

Olen kanssasi aivan samaa mieltä, hannes ko. Tuskin Mr Fox sentään maailman kaikkia "hittejä" lienee kuullut.
Onko kukaan muuten kuullut mitään Leila K:sta viime aikoina? Eikös sillä ollut jotain kovia hittejä ainakin Suomessa.

BigRedBob
18.12.2002, 23:22
Viestin lähetti Iker
Olen kanssasi aivan samaa mieltä, hannes ko. Tuskin Mr Fox sentään maailman kaikkia "hittejä" lienee kuullut.
Onko kukaan muuten kuullut mitään Leila K:sta viime aikoina? Eikös sillä ollut jotain kovia hittejä ainakin Suomessa. Leila K oli tosiaan rajumman puoleinen mimmi. Ainakin lehtijuttujen mukaan maskeeraaja sai peittää Leilan tappelujälkiä tuon tuostakin. Ainoa hitti, jonka muistan, oli kai "Electric". Viettää kai nykyään "hiljaiseloa", UBL kertoo: "Throughout the rest of the '90s, there were reports of Leila K.'s imminent comeback, but except for a remix of "Open Sesame" in 1999 and the Madonna cover "Burning Out" the same year, nothing much was heard from the problem-ridden star, who now suffered from back injuries from a serious car accident in 1998 and who reportedly had big problems in co-operating with the various producers she tried after the death of Denniz Pop in 1999." Leila K:n koko bio UBL.comissa (http://ubl.artistdirect.com/music/artist/bio/0,,581329,00.html?artist=Leila+K%2E)