PDA

View Full Version : selkäkivut...


masaman
05.02.2002, 16:38
niin nyt sitten on Masamanille iskenyt alaselkä kipeäksi ja ajattelinkin pyytää Teiltä, arvoisat toverit, neuvoja selänvenyttelyyn ja omia niksejänne, koska tämä tuntuu olevan aika kivulias pikku vaiva.....

Alaselän kannateltavanahan on koko yläkroppa, joka on aika iso osa ihmisen painosta....


tämmöistä tuskaa tällä kertaa....AARGH!! ... no nyt... jopas se nyt vihlooo.....

Tommy
05.02.2002, 16:41
1) Mene sängylle selälleen makaamaan, yhdellä tyynyllä
2) Astu naulan päälle - unohdat selkäkivut
3) Lääkäriin ja sieltä sopivia pillereitä.
4) Hyvä venytys: intiaaniasentoon istumaan ja työnnät käsiäsi niin pitkälle eteenpäin kun saat. Pitäisi tuntua alaselässä.

Annuli
05.02.2002, 16:42
Heitä toinen jalka pöydälle/tuolille/pallille/kynnykselle riippuen mihin asti menee ja taivuta sitä yläkroppaas tuon jalan puoleen. Tuntuu saatanalliselta ensin, mutta parin päivän päästä taipuu jo aika kivasti...

Toinen hyvä keino on makuuasento ja lepo... Sitä kun saisi...

mikkoz
05.02.2002, 17:04
hierojan kautta kiropraktikolle.

finnishninja
05.02.2002, 17:39
1. Laskeudu kyykkyyn lattialle, kyynärpäät reisiä vasten. Notkuttele hieman ja venyttele alaselkää - joka aamu ja aina välissä kun on mahdollisuus.

2. Osta kunnon sänky. Selkävaivat seuraavat monesti läpi koko elämän. Taistelu on otettava tosissaan jos meinaat nousta aina aamulla suorana ylös.

3. Käy hierojalla. Ei ainoastaan silloin kun selkä on kuin ongenkoukku, vaan säännöllisesti, 5-10 kertaa vuodessa. Tämä ennalta ehkäisee ja pitää muutenkin kunnossa.

Olen käynyt kyseistä taistelua 15 vuotta. Käynyt lääkintävoimistelussa, testannut vesisänkyjä sun muita. Pysyn liikkeellä ja selkä toimii, mutta homma vetää todella vakavaksi joskus.

finnishninja
05.02.2002, 17:43
Eikä missään nimessä makuuasentoon - pikimminkin päinvastoin! Pyri olemaan liikkeellä. Selkä ei mene siitä rikki eikä tule pahemmaksi.

Vanhojen hevoslääkäreiden ohjeet olivat ennen: Kotiin, sänkyyn ja lepoa. -Eikä ikinä enää kunnossa.
Tämän päivän ohje on liikunta, harjoittelu, hieronta ja oikea sänky.

Noose
05.02.2002, 17:53
Sähköimpulssillahan se selkä hoidetaan mikäli vaiva on lihasperäistä.

Alkuun kun meikäläiselle sähköä tarjottiin niin ensimmäisenä tuli sellanen, "älä nyt helvetti noita Ostoskanava-tuotteita mulle ala tarjoomaan kun ei niistä kuitenkaan mitään hyötyä ooo", mutta sitten kun kokeilin niin sitä seuraavana aamuna selkä oli as good as new ja sittemmin ei ole tarvinnut miettiä kahdesti mitä tekee kun on selkä hajalla.

Meillä on nyt tuollainen TEN-vehje (tjsp) ja päivässä tunnin kuuri on omiaan hoitelemaan tuon värkin. Tuo nyt on näitä kaupan ihan tavallisia vehkeitä, eikä siis näitä Ostoskanavan vehkeitä ja oikein hyvin potkii.

Stonecold
05.02.2002, 19:03
Venyttele myös jalkoja, erityisesti takareisien jumit heijastelevat pakaralihaksiin ja alaselkään. Nilkat auki, niin liikeradat paranevat -> kävely tasapainoisempaa.

Jos nuo kivut ovat olleet pitkäänkin riesana, niin kannattaa mittauttaa jalkojen pituus, nimittäin puolenkin sentin ero voi aiheuttaa rasitusta...venyttely, jumppa, yms. auttaa aina.

wilco
05.02.2002, 19:24
uinti tehoaa....tiettävästi...tahi sitten pistät pikkuveljen kävelemään selän päältä, toimi tuossa muutama vuosi sitten kun oli selkä täysin jumissa....tosin painoi pikkuvelikin vain sen viitisenkymmentä kiloa...taitaisi nykyään rutista selkä vähän pahemmin...

Että silleen...

masaman
05.02.2002, 20:44
aion ottaa neuvosta vaarin ja vetää pään täyteen. Alkoholi poistaa kivun...

asiaan, eli venyttelen urheilun takia noin viisi kuusi kertaa viikossa ja se ei pitäisi olla ongelma ja tämä selkäkipu taitaa itseasiassa olla urheiluperäinen...

täytyy kokeilla noita muutamia ja mikäpä tässä ollessa, ens syksynä Fysioterapeutin luvut alkaa ja mää pistänki kaikki halukkaat femalet hommiin! Pomppimaan selän päällä...


hyvää päivän jatkoa ja taitaa se Lukkokin ottaa tänään turkkiinsa nii eipä haittaa, koska Ässät otti Saipalta kans köniinsä.... Pullo taistelu jatkuu verisenä......


ja tosiaan alaselkä on siten mennyt että taaksepäin taivutus ottaa voimille kuten myös yläkropan "jäykkänä" pitäminen tai sen siirtäminen ilman käsien apua... Huomenna olis koulun tursajaiset ja pikanen paraneminen ei olisi pahitteeksi:D MUTTA terveydellä ei tule leikkiä eli jos selkä ei ole kunnossa, niin tarttee hommata rullatuoli alle ja sillä painaa pisin kaupunkia...

Janos
05.02.2002, 22:08
Joku muu -> Janos Valmunen

http://janosvalmunen.cjb.net :D

Miguel
01.09.2004, 16:39
Nyt ei ole hauskaa. Selkä on pipi.

Itse asiassa juuri nyt ei pahemmin kivistä. Pientä jomotusta vain, joka muistuttaa istumaan selkä suorana. Ongelma on, että tämänhetkiseen työhöni kuuluu paljon kumartelua ja tavaroiden nostelua.

Ajattelin vielä tänä aamuna, että kärvistelen tämän viikon loppuun ja saan tarvittavan levon viikonloppuna. Vaikka olen parhaani mukaan pakoillut raskaita työtehtäviä, vähäinenkin rasitus pahentaa kipua jatkuvasti. Huilatessa vihlonta hellittää aika paljon, mutta hommiin palatessa alkaa nopeasti tuntua ja pelko hiipii puseroon: milloin rusahtaa pahemmin?

Varasin lääkärille ajan huomiseksi. Luullakseni herra tohtori ei havaitse mitään maailmaa mullistavaa, vain jonkinlaisen rasitusvamman. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin tietoa sairasloman pituudesta. Tämän viikon kaksi päivää nyt on ehdottomasti levättävä, mutta jatkoa en osaa itse yhtään arvioida. Voisin kuvitella, että jo loppuviikon lepo tekisi hyvää, mutta työni luonteen huomioon ottaen en ihmettelisi yhtään, jos saikkua määrättäisiin enemmänkin.

Hyvin arvaamaton tilanne. Kauheita riskejä en haluaisi ottaa, sillä olen nähnyt riittävästi selän aiheuttamaa tuskaa. Isäni työura meni pitkälti ketuille täysin reistailleen selän takia. Hänen tilanteensa ollessa pahimmillaan olimme kerran veljeni kanssa isukin kyydissä, kun yhtäkkiä kramppasi eikä hän pystynyt ojentamaan kättään vaihdekepille. Kyllä menivät pienet pojat paniikkiin, kun käskettiin vaihteita vaihtamaan. Ei tee mieli saada itseään samaan kuntoon.

Olin uimassa eilen ja kohta taas lähdössä. Lähiuimahallilla kun on kaiken lisäksi mukava terapia-allas hierovine suihkuineen. Mitä muita hyviä tapoja kuntoutukseen on? Paikalleni en ole missään nimessä jäämässä makaamaan, mutta pyöräonnettomuudessa lievästi loukkaantunut jalkaterä karsii hieman liikuntamuotoja.

scholl
01.09.2004, 16:43
moottoripyöräily kuulemma tehoaa. Näin minulle eräs mies kertoi. Hän oli kärsinyt vuosia selkäkivuista ja hänen lääkärinsä oli sitten kysynyt kävisikö tällainen hoitomuoto. Kallistelu ja muu pyöränhallinta vahvistaa kuulemma lihaksia sopivasti, mikä taas vie kipuja pois.

tombraider
01.09.2004, 16:52
Ota pakastinlokerosta kylmägeelipussi ja laita se sukkaan ja sitten selän alle muhimaan. Parikymmentä minuuttia se pitäis ainakin siellä vaikutella jotta siitä hyötyä olisi.

Osteopaatti auttaa hädässä ja saa selän ainakin hetkellisesti toimimaan, loppu onkin omasta aktiviteetista kiinni.

Itsellänikin on pientä skolioosin tynkää, mutta lääkärinlausuntoa ei kannata siitä pyytää, koska se saattaa vaikeuttaa tulevia työpaikkahakuja.

Tosiaan hyvä sänky on paras hankinta mitä voi huosut jalassa tehdä, mutta kuluuhan siihen drakmojakin. 2000-3000 euroa per sängynpuolikas.. huoh.

Fallossymboli
01.09.2004, 16:53
Itselläni on ollut alaselän kanssa ajoittaisia ongelmia, jotka herra tohtorin mukaan johtuivat lihasspasmista eli ilmeisesti jonkinlainen sitkeä kramppi kummitteli alaselän pienemmissä lihaksissa. Pahimmillaan ei pystynyt kumartumaan kengännauhoja solmimaan.

Hoidoksi herra tohtori määräsi kipulääkettä sekä punnerruksia lantio lattiassa kiinni aamuin illoin ja aina kun siinä välissä ehtii. Kiertäviä jumppaliikeitä ja hierontaa tuli välttää. Tuolla menetelmällä nuo krampit tuntuivat laukeavan aika tehokkaasti (joskaan ei välittömästi) ja samaa jumppaa käytän nykyäänkin ennakoivana hoitona heti jos alaselkä vähänkin vihjailee.

Tästä tuskin kuitenkaan on apua mikäli kyseessä on esim. rankaperäinen selkävaiva.

Paitselo
01.09.2004, 16:58
Miguel, et kertonut että mistäs tämä riesa sinun kohdallasi on alkanut? Onko jotakin selässäsi niinsanotusti "napsahtanut" kuvailemassasi raskaassa duunissa? Vai onko tämä kipu alkanut ilman minkäänlaista selkeätä "tapaturmaa". Ihan vaan muuten, yks ja kaks? En halua pelotella, mutta esim. munuaisongelmat ja monet virtsatieinfktiot saattavat tuntua "selkäsäryltä", vaikka se säryn aiheuttaja on syvemmällä sisuksissa.

Terveisin nimim. selkäsäryn takia kullitohtorille joutunut.

Miguel
01.09.2004, 17:13
Predator:

Ei tämä kipu täysin yhtäkkiä ja puun takaa ole lauennut. Vaikka olen yrittänyt välttää ns. kiellettyjä liikeratoja töitä tehdessä, olen kai kuitenkin suhtautunut hieman liian välinpitämättömästi näitä kukkahattutäteilyiltä kuulostavia teesejä kohtaan. Nyt rasitusvamma on äitinyt tosissaan kipeäksi.

Olen kai tietämättäni sukua Jari Litmaselle, sillä jäseneni tuppaavat usein kipeytymään hyvin helposti. (Em. syystä minussa ei ole kovin vahvaa potentiaalia esimerkiksi merkittävään lihasmassan kasvattamiseen. Tämä vain sivuhuomiona, ei minulla älyttömiä bodaushaluja ole.) Pientä jomotusta, jollaiseksi tämänkertainenkin olisi varmaan jäänyt jos en olisi duunissa, on joskus aiemminkin ollut. Selkä vain taitaa olla niin jatkuvasti kuormittuva ruumiinosa, että vaivat eivät tahdo parantua vaan jäävät muhimaan hiljakseen. Pitäisi varmaan amputoida tämä kivunpesäke...

Lisäystä vielä: nyt lähden uimaan. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon ohjeita on ehtinyt sadella, kun palaan nettiin. Nytkin aika lyhyessä ajassa ehti tulla kiitettävästi kommentteja.

Paitselo
01.09.2004, 17:31
Viestin lähetti Miguel


Lisäystä vielä: nyt lähden uimaan. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon ohjeita on ehtinyt sadella, kun palaan

On myös mielenkiintoista nähdä, notta palaatko sinä sieltä uintireissulta? Vedessä uivalle ihmiselle yllättäen iskevä raastava, häikäisevä kipu saa usein aikaiseksi ihmisellä ns. "kala kuivalla maalla-reaktion", siis suu aukeaa paniikissa haukkaamaan happea samalla kun kivireeksi muuttunut kroppa painuu pinnan alle. Siinä sitä sitten nieleskellään... ja lopulta huomaa, että aika hankalaa sieltä uima-altaan pohjalta on tiirailla yläpuolella uivien naisten daisareita... kun tiirailijalla ei ole kiduksia. Sen jälkeen jo hyvin nopeasti ihminen pääsee tutustumaan yhteen ihmiskunnan suurimmista mysteereistä...

dana77
01.09.2004, 17:39
En ole mistään pahoista selkäkivuista kärsinyt, mutta istumatyö, sulkapallo, kaukalopallo, sähly, jalkapallo ja pöytälätkä saavat joskus lihakset kipeiksi ja siihen lääkkeeksi olen keksinyt tyttöystävän jumppapallon kanssa venyttelyn. Eli siihen pallon päälle mennään makaamaan selällään ja taivutetaan kädet yläkautta maahan jolloin selkä menee kaarelle. On auttanut.

Snakster
01.09.2004, 23:24
Selkäkipuihin auttaa tai ainakin niitä ehkäisee selkälihasten lisäksi myös syvien vatsalihasten kunnossapitäminen. Esimerkiksi tv:tä voi katsoa kroppa suorana päkiöiden ja kyynärpäiden varassa nojaillen. Jo kehittyy keskivartalon lihakset.

Juminen selkä saattaa myös tulla kuntoon venyttelemällä takareidet ja perseen notkeiksi. Siellä nimittäin kun on kireyttä, niin se vetää helposti koko paketin polvista niskaan kireäksi.

Miguel
02.09.2004, 13:42
Diagnoosi: lihassärkyä. Ei mitenkään yllättävä lausunto. Loppuviikko sairaslomaa ja lääkeresepti. Tosin lääkkeistä lekuri sanoi, että eivät ole välttämättömiä, sillä särky saattaa hellittää jo pelkän levon avulla. Kävin silti hakemassa pillerit apteekista. En tiennyt niiden hintaa etukäteen, ja 3,70 euroa oli melkoisen positiivinen yllätys, kun on tottunut maksamaan reseptilääkkeistä vähän enemmän.

Eiköhän tämä tästä, kun venyttelee, liikkuu ja jättää turhat rasitukset pois.

Stonecold
02.09.2004, 13:51
Joo, venyttely on sitä tärkeämpää mitä vanhemmaksi tulet. Ei tarvi kummoistakaan hommaa tehdä, kun paikat jumittaa helposti ilman venyttelyjä.

Nuo reseptipillerit tuppaa olemaan sellaisia, että koko äijä menee veteläksi niiden vaikutuksesta. Jos ei ole helvetillinen tulehduskipu, niin tiedä sitten maksaako vaivaa niitä popsia...

Itsellä on lievää skolioosia ja lantiosta ylöspäin ranka hieman jäykistynyt -> rasitus nousee rintarangan alueelle ja kaikenlaista kremppaa herkästi tulee.

Manipulointikin voi auttaa staattisten lukkojen poistoon, hieronta varmasti jelppaa säännöllisenä hoitona.

masaman
02.09.2004, 16:48
Itse avaamani ketju, jolloin yritin rahoiksi insinööri-opiskelulla ja nyt fyssari puolella:) "Toiselle puolen pöytää" on monen tänne tulon syynä...


Selkä paskana ja lääkkeitä tarjoivat?? Tuossa joku jo mainitsikin syvät vatsalihakset ja yleensäkin ne pienet lihakset ovat tärkeitä, koska niitä harva äityy harjoittamaan ja keskittyy uimarantahaban kasvattamiseen...

Itsellä on selkäkivut loppuneet kun jätin ns. maksimipenkin vallan pois. Eli siis väärät suoritusmenetelmät ovat olleet omalta osaltani pahasti haitallisia.

Yleensäkin ryhti ja venyttely ovat asioita joihin tulisi kiinnittää huomiota. Kipulääke ei auta mitään, ainakaan vikaa poistavasti, mutta niistä lihasrelaksanteista en ossaa sannoo, toimivatko muissa kuin pienissä jumi tilanteissa.

Jos taas olet onnistunut hankkimaan itsellesi välilevyn pullistuman niin se on sitten paska juttu. Kannattaa melkein tuhlata aikaa röntgenissä käyntiin koska rangasta kyllä näkee jos on jotain poikkeavaisuutta. ja voihan siellä olla joku hermopinne muuallakin, joka vittumaisesti kiusaa.

Sääntö num. 1 Ketään ei oikeasti kiinnosta kuinka vitun kipeä selkäsi on, ainakaan työpaikalla, koska sisimmässään he tod.näk. luulevat sinun lusmuavan.

Sääntö num. 2 Mitä kauemmin urhoollisesti taistelet lusmun leimaa vastaan elämässäsi niin sitä huonompaan kuntoon vaivasi etenee.

Sääntö num.3 Jos et vaatimalla vaadi itsellesi hoitoa arvauskeskuksesta niin et sitä myös kovin helpolla saa, mikäli et ole kuolemassa. Koska tutkiminen on suht kallista, esim. magneetikuvan ottaminen maksaa enemmän kuin virolainen ruumiinkulttuurin tarjoaja tienaa helluntalaispippaloissa.

Sääntö num 4. Hanki kunnon vakuutus, jotta saat mennä yksityiselle. Sieltä saa hoitoa ja nopeasti. Mutta ole tarkkana minkälaisen vakuutuksen kanssa menet ja milloin!!! Vuoden päästä portaissa kaatumisesta et saa enää hevon perseen vertaa takaisin rahojasi.

Sääntö num 5. Kun vakuutusyhtiön päätökset tulevat ja tunnet olevasi väärin kohdeltu. Ota yhteys ja intä niin kauan että oikeasti pääset jonkun asioista päättävän juttusille. Pelkkä vakuutusmyyjä on aina se empaattinen ja sinua ymmärtävä henkilö. Se ketä päättää, lukee vain papereita eikä näe sinua koskaan.

Sääntö num 6. Älä kaadu, nosta väärin tai muutenkaan tee mitään riskialtista:)


Näillä eteenpäin!

rainman
02.02.2006, 22:33
Auttakaa Arvon Jatkoaikalaiset! Selästä on joku nikama mennyt taklauksessa todella pahasti jumiin. Fysioterapeuteilla on käyty. Sähköhoidot ja akupunktiot on kokeiltu mutta apua ei ole tullut. Vasen käsi puutuu helposti pienestäkin rasituksesta. Nikama pitäisi jotenkin saada paikalleen. Kysynkin apuanne eli tietääkö joku pääkaupunkiseudulta hyvää niksauttajaa? Onko jollain kokemuksia? Mitä se maksaa? jne. Kaikki tieto otetaan kiittäen vastaan!

EDIT. Koska mainostaa ei täällä saa niin laittakaa yv:llä jos pystytte suosittelemaan jonkun palveluksia

Schwalbe
02.02.2006, 22:45
Töölössä, Esson seutuvilla, on hyvä naprapaatti. Seppo jotain on miehen nimi. Kyseinen kaveri korjasi selkäni muutamalla käyntikerralla takavuosina. Hintaa Seppo kyllä osasi ottaa palveluistaan, arviolta 35e per n.20 minuutin hoitokerta.

Silti kannatti, selkä tuli todella hyvään kuntoon ja on Sepon antamilla liikehdintäohjeilla myös hyvänä pysynyt. Vähänkään jos alkaa ahdistamaan entiseen malliin niin ei muuta kuin hyväksi havaittuja liikkeitä veivaamaan.

Systeri kävi hiljattain Järvenpäässä naprapaatilla. Maksoi puolta vähemmän ja teki kuulemma erittäin hyviä rusautuksia. Tämän naprapaatin nimeä en tiedä, mutta hyvä oli kuulemma. Ja tuskin niitä Järvenpäässä kovin montaa on?

Ex
03.02.2006, 13:14
Tjoo. Pitkänä tyyppinä (190 cm) sitä on ainakin lukioajoista asti kärsitty jos jonkinnäköistä selkävaivaa, mutta kiropraktikon ja painkillereiden avulla niistä selvittiin -- kunnes pamahti kunnolla:

About kolme vuotta sitten, firman sählyvuorolla, kurotin vauhdissa taaksejäänyttä syöttöä ja silloin napsahti. Jalat alta ja kauhea kipu. Ambulanssilla sairaalaan (noloa) ja kahdeksan päivää siellä. Kun ei jalat kanna niin ei kanna. (Diagnoosi muuten oli lumbago, ie. noidannuoli.) Relaksanteilla, kipulääkkeillä ja tukivyöllä siitä lopulta päästiin liikenteeseen, mutta evästyksenä sairaalan fysioterapeutilta tuli seuraava ohje: "Pidä alaselän ja vatsan lihakset kunnossa."

Joo joo. En pitänyt, vaikka salilla kävinkin kerran pari viikkoon. Sitten about puoli vuotta myöhemmin, useiden pienempien kipukohtausten jälkeen, en meinannut päästä kanttiinista pois. Hirveän tuskan saattelemana sain lopulta vietyä tarjottimen veks sellaisten noin viiden sentin askelien myötä, ja taas lekurille. Taas ohjeena: "Pidä alaselän ja vatsan lihakset kunnossa."

Nyt otin onkeeni. Lisäsin punttiohjelmaani 2x15 toistoa alaselän liikkeitä (nousu alhaalta ylös sellaisessa telineessä), ja vaivani katosi kokonaan. Siis ihan totta. Aiemmin oli vaikeuksia istua kahdeksan tunnin työpäivää, mutta luulin että se vain kuuluu asiaan. Ei kuulu. En enää koskaan jätä väliin tuota alaselän harjoitetta, jonka tekemiseen menee ehkä kolme minuuttia viikossa (!). Syviä vatsalihaksia harjoitan joskus koneella istuessani vetämällä napaa kohti selkärankaa ja pitämällä sen siinä (15 sek veto, 15 sek lepo). As simple as that.

Nyt siis reilut kaksi vuotta selkä on ollut loistokunnossa, ja suorastaan minimaalisella vaivalla. En voi kuin suositella. Jos joskus on jostain syystä jäänyt yksi viikko väliin, tuntuu heti hiukan oudolta.

Kotonakin voi tehdä joitain simppeleitä alaselkäliikkeitä, ellei salille ehdi/halua:

1. Asetu vatsallesi maahan ja venytä oikeaa kättäsi ja vasenta jalkaasi yhtäaikaa (nostaen ne samalla hiukan irti maasta). Pidä asento muutama sekunti. Vaihda vasempaan käteen ja oikeaan jalkaan ja toista edellinen. Muutama toisto inspiksen mukaan. (Muunneltu, tehokkaampi versio: Kurota käsilläsi kohti kantapäitäsi vuoron perään .)

2. "Mekkaan kumarrus". Kumarra polvillasi ja kurota käsilläsi eteenpäin. Lähinnä venyttelyliike, mutta tuntuu tosi hyvältä.

Cassu
03.02.2006, 14:44
No tässä kun olen puoli vuotta asiakkaita hieronut, niin selkäongelmat ovat tulleet tutuiksi. Itselläni on alaselkäongelmia, joiden hoitona on lihasten vahvistaminen.
Mutta kun teistäkin varmasti moni tekee pitkää työpäivää istuen, niin venytelkää välillä. Enimmäkseen hieron selkää ja niska-hartiaseutu on pahin kohta. Venyttely auttaa, mutta suosittelen hierontaa. Älkääkä odottako sitä, kun ette enää pääse sängystä ylös. Hieronta on myös ennaltaehkäisevää hoitoa. Uskokaa junnua...

Borgie
03.02.2006, 15:28
No niin, nyt kun tulee huristeltua autolla työmatkoja huomattavasti enemmän kuin aikaisemmikin (pari pidempää rykäystä per. viikko), niin alaselkähän on pamahtanut jumiin. Pitänee ostaa joku tyyny autoon ristiselän tueksi, kun auton oma ei tunnu riittävän, ja kai sitä hierojaakin pitää harkita. Muilla kokemuksia vastaavasta? Millä lähtee (periteiset venyttely, hieroja vai?).

uinti tehoaa....tiettävästi...

Juu hyvin tehoaa, menin hallille ja vedin parisataa metriä sammakkoa, joka onkin pisin matka minkä pysyn pinnan päällä jos selkäuintia ei lasketa, minä olen nääs sukeltaja tyyppiä, ja siitähän selkä tykkäsi. Pamahti heti kramppiin kun altaasta nousin. Sitten vaan mummonkeittokuppiin hiromaan selkää suihkulla... Taidan jätää tämän leikin niille joille vesi on luonnollisempi elementti...

Cassu
03.02.2006, 15:34
Jos uinti ei onnistu, niin vesijuoksuun vaan. Joo tiedän, sitä pidetään mummojen lajina, mutta itse olen kuntouttanut selkääni ja jalkaani sillä. Suosittelen ehdottomasti

Ex
03.02.2006, 16:18
Borgie: Viittaan oman sepustukseni sisältämiin kahden eri lekurin lausuntoihin. Toimi ainakin meikäläisellä.