PDA

View Full Version : Lokomotiv Jaroslavl lentokoneonnettomuudessa


Sivut : 1 2 3 [4]

omaha
09.09.2011, 07:54
Tuli kyllä herkistynyt olo, surullinen, joka muuttui vihaksi, kun diktaattori tuli kentälle... Hieno teko kuitenkin Minskiltä.

Aurinkotuuli
09.09.2011, 08:19
.......Jaroslavin joukkueelle kertoo oheinen linkki Guardianin nettisivustolle. Hieno ele joukkueelta, jonka omassa elämässä vuoden 1958 tapahtumat ovat edelleen raskaina mukana ja aina mielessä vuonna 2011.

Manchester United's sympathy for Lokomotiv Yaroslavl after plane crash | Football | guardian.co.uk (http://www.guardian.co.uk/football/2011/sep/08/manchester-united-condolences-lokomotiv-yaroslavl)

tombraider
09.09.2011, 09:39
Minskiltä kerrassaan koskettava muistotilaisuus. Viimeinen maali, jonka pelaajat tekivät onnettomuudessa kuolleiden puolesta,sai kylmät väreet kulkemaan iholla

Klubbheads
09.09.2011, 10:22
En ole kaikkia aijempia lukenut, ni pahoittelut jos tulee uudestaan.

Karlis Skrastinsin vaimo Zane raskaana, kolmas lapsi tulossa että...en edes tiedä mitä sanoa. Juttua Dallas morning newssissa. (http://starsblog.dallasnews.com/archives/2011/09/more-on-the-stars-reaction-to-the-death.html)

Toisenlainen tarina liittyen miten onnettomuus vaikuttanut ihmisiin ja tapahtumien kulkuun onnettomuuden jälkeen, liittyy myös Skrastinsin perheeseen...juttu myös dallas morning newsista. (http://thescoopblog.dallasnews.com/archives/2011/09/driver-has-an-eerie-encounter.html)

Lisäksi Defending Big D (http://www.defendingbigd.com/2011/9/7/2410943/karlis-skrastins-devoted-father-husband-one-incredible-teammate) kertomus Karlis Skrastinsista, highlight video ja muutamat kommentit Dallas Starsilta.

NAPAKYMPPI
09.09.2011, 10:32
Joidenkin lähteiden mukaan kyseinen Yak-42 konetta on kuvailtu erittäin luotettavaksi koneeksi.

Kyllä nyt täytyy osoittaa sormella Venäjän lentoturvallisuuteen. Monet Venäläiset lentoyhtiöt ja konemallit (muistaakseni myös ko. jak 42) ovat lentokiellossa Euroopan ilmatilassa, nimen omaan suurten Turvallisuus puuteiden ja vanhehtuneen tekniikkansa vuoksi. Tämän myöntää jopa Venäjän presidentti. Ko. koneet saavat lentää kuitenkin Venäjän ilmatilassa!? Joka vuosi sattuu Venäjällä vakavia turmia taisi olla tämä ainakin jo toinen tänä vuonna Petroskoissa keväällä.
Eiköhän KHL seurat ala vaatia länsikoneita kuljetuksiin, melko pian.
Itse tapahtuma on todella järkyttävä ja koskettaa useita Eurooppalaisia maajoukkueita, sen verran kovia pelimiehiä meni.
Kunnioittakaamme turman uhreja ja heidän omaisiaan.
Uskon kuitenkin että jääkiekko jatkuu Jaroslavissa myös tulevaisuudessa.

vetoo
09.09.2011, 11:04
Venäjän viranomaiset ovat tunnistaneet ainakin Pavol Demitran ruumiin, kertoo slovakkimedia. Vielä ei tiedetä, milloin Demitran ruumis kuljetetaan Slovakiaan. Demitralle järjestetään virallinen muistotilaisuus Trencinissä, jonka tarkka ajankohta ratkeaa myöhemmin.

Slovakialaisen KHL-seuran Lev Popradin ensimmäinen kotiottelu Omskia vastaan on peruttu. Kyseisenä ajankohtana lauantaina 10.9. järjestetään muistotilaisuus Demitralle ja onnettomuuden muille uhreille. Slovakian pääministeri Iveta Radicova on vahvistanut osallistuvansa tilaisuuteen.

Trencinin jäähalli tullaan nimeämään Pavol Demitran mukaan, kertoo kaupunginjohtaja Richard Rybnicek. Myös trenciniläisen ala-asteen, jota Demitra kävi, pohditaan nimettävän Demitran mukaan.

Monet slovakialaiset urheilusivustot ovat olleet ennätysluettuja viime päivinä.

velli-naama
09.09.2011, 12:43
Galimoville tehtävä henkitorven siirto - "jos onnistuu, jää henkiin" (http://www.iltasanomat.fi/khl/galimoville-tehtava-henkitorven-siirto---jos-onnistuu-jaa-henkiin/art-1288413115028.html)

Peukut pystyyn, huonolta näyttää.

M@rko77
09.09.2011, 12:48
Pari päivää on kulunut onnettomuudesta, eikä vieläkään helpota. Venäläiset lätkäjoukkueet ovat tuttuja kesällä katukuvassa, kun käyvät Pajulahdessa treenaamassa ja valmistautumassa uuteen kauteen. Muistaakseni Lokomotivkin käynyt täälläpäin - tänä vuonna näkyi sikapietarilaiset (SKA) olevan hallilla ja Pajulahden maastoissa.

PJx
09.09.2011, 13:08
Aivan ensimmäiseksi täytyy antaa Minskin suuntaa respectiä. Tosi hienon tilaisuuden olivat osanneet järjestää.

Mutta sitten tuohon onnettomuuteen. Ensinnäkään kyseisellä koneella ei tosiaankaan ollut asiaa EU:hun (AviationSafetyNetwork):

NOV 2010: EU safety actionThe authorities of the Russian Federation did not provide evidence that all aircraft operated by YAK Service are fitted with serviceable ICAO mandatory equipment necessary for international commercial air transport…

Eli törmäysvartioitukset yms. eivät olleet asiallisella tasolla. Kokonaan toinen juttu olisiko näistä laitteista ollut apua tänne onnettomuudessa, tuskin. Toisaalta paha mennä sanomaan, että tällä firmalla olisi ollut huono maine ennen tätä onnettomuutta. Samasta osoitteesta turvallisuushistoria tämän tapauksen jälkeen:
YAK Service- Accident & incidents: 1 occurrences in the ASN safety database

Siis ennen tätä tapausta ei ollut edes incidenttiä elikkä puhdas historia.

Ja sitten hieman kommenttia keskustelusivulta

According to Russian deputy minister of transport they started their take-off roll 150 from threshold,thus giving 2850m of runway left. It's actually twice a distance required given their load.

Ja kun ottaa huomioon vähän virallisemman tiedon flightglobal.com sivuilta:

Preliminary flight-recorder data from the crashed Yakovlev Yak-42 at Yaroslavl indicates the aircraft's flaps were deployed to their 20° take-off setting and its engines were functioning before it collided with obstacles.
Russia's Interstate Aviation Committee (MAK) has also determined that the horizontal stabiliser was positioned to the 8.7° pitch-up setting.

niin siinä taisi tulla ilmeisimmät syyt onnettomuudelle tulla ammutuksi alas. Isossa kuvassa kaikki edellytykset turvalliselle nousulle?

Mikke73
09.09.2011, 13:28
Eli törmäysvartioitukset yms. eivät olleet asiallisella tasolla. Kokonaan toinen juttu olisiko näistä laitteista ollut apua tänne onnettomuudessa, tuskin. Toisaalta paha mennä sanomaan, että tällä firmalla olisi ollut huono maine ennen tätä onnettomuutta. Samasta osoitteesta turvallisuushistoria tämän tapauksen jälkeen:
YAK Service- Accident & incidents: 1 occurrences in the ASN safety database

Siis ennen tätä tapausta ei ollut edes incidenttiä elikkä puhdas historia.Olen kyllä sitä mieltä että tällä firmalla ei mikään kovin hyvä maine ollut: Russian Airline Safety Ratings (http://en.rian.ru/infographics/20091124/156966767.html)
Puhdas historia tai ei, mutta listan viimeisenä kuitenkin.

Hejony
09.09.2011, 13:39
Hienoa ja myös pysäyttävää lukea noista Vetoon viesteistä, kuinka merkittävä hahmo Demitra on Slovakiassa ollut. Menee varmasti aivan kärkipäähän jo taidollisesti Slovakian kiekkohistoriassa, ja kaiken lukemani perusteella todella pidetty myös ihmisenä. Osoituksena tästä toki kenttienkin puolelta jo maajoukkueen kapteenius ja tuo artikkeli bonusten uhraamisesta joukkuekaverin puolesta.

Galimovista ei oikein tiedä, mitä hänen puolestaan pitäisi toivoa. Jos on mahdollista, että elämä ei jossain tilanteessa ole elämisen arvoista, niin tuo on hyvin lähellä sitä tilannetta. Pistettä, jossa jatkuva fyysinen ja henkinen tuska ylittää liian roimasti ne elämän positiiviset puolet.

vetoo
09.09.2011, 15:23
Hienoa ja myös pysäyttävää lukea noista Vetoon viesteistä, kuinka merkittävä hahmo Demitra on Slovakiassa ollut. Menee varmasti aivan kärkipäähän jo taidollisesti Slovakian kiekkohistoriassa, ja kaiken lukemani perusteella todella pidetty myös ihmisenä. Osoituksena tästä toki kenttienkin puolelta jo maajoukkueen kapteenius ja tuo artikkeli bonusten uhraamisesta joukkuekaverin puolesta.Todellakin. Kyllä sitä on itsekin huomannut viimeisen kolmen päivän aikana, miten merkittävä henkilö Demitra oli slovakeille - suurempi kuin alkuperäinen käsitykseni. Koko valtiojohto (presidentti, pääministeri [+hallitus] ja parlamentin puhemies) on muistanut Demitraa. Slovakian parlaentti piti miehen muistolle hiljaisen hetken. Kaikki nämä kertovat Demitran suuruudesta Slovakialle.

Slovakian jääkiekkoliitto ja Demitran kasvattajaseura Dukla Trencin on päättäneet jäädyttää Demitran käyttämän pelinumeron 38. Slovakian maajoukkueen käyttämiin pelipaitoihin tulevet muistonumerot "38" kaudella 2011-2012.

Presidentti Ivan Gasparovicin odotetaan myöntävän Demitralle postuumina maan korkeimman siviilille myönnettävän kunniamerkin, 1. luokan Pribinov krížin tai vaihtoehtoisesti harvoin annettavan 1. luokan Rad Ľudovíta Štúra -kunniamerkin.

Skoger
09.09.2011, 17:32
Minulle tämä tapaus on tuonut syvää pahoinvointia, ja itselläni oli vaikea saada unta ekana yönä onnettomuuden jälkeen.

Mängimies
09.09.2011, 19:02
Kyllä sitä itsekin on huomannut viimeisen kolmen päivän aikana, miten merkittävä henkilö Demitra oli slovakeille.

En osaa edes kuvitella millaiset tunnelmat on slovakian kansan syvissä riveissä, mutta itsellenikin juuri Demitran poismeno on koskettanut kaikkein eniten. Pavol Demitrasta on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa. Kaikki ne tarinat, joita miehestä olen vuosien saatossa lukenut. Kaikki ne ottelut, joita olen herralta nähnyt joko paikan päällä tai telkkarista. Kaikke ne ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen minuun. Paitsi, että Demitra tuli tunnetuksi paitsi loistavana jääkiekkoilijana, niin myös hienona ihmisena. Niin paljon vastoinkäymisiä elämässään jo kokenut ja niistä aina noussut. Elämään on mahtunut oman lapsen menettäminen ja vaimon vaikea sairastuminen. Ja nyt sitten tapahtuu jotain tällaista. Vaikea kuvailla omaa olotilaani tätä kirjoittaessani enkä edes tiedä miksi tänne tällaisen kirjoitelman väsään, mutta nyt vain tuntui siltä. Varmasti netti on täynnä muistokirjoituksia menetetyistä pelaajista, mutta nyt vaan tuntui siltä, että Demitrasta on pakko sanoa pari sanaa. Tyylikäs, kunnioitettu, Pavol Demitra. Numero kolmekymmentäkahdeksan.

archieG
09.09.2011, 19:03
Tässä (http://video.idnes.cz/webtv.asp?c=A110909_105203_zahranicni_stf&idvideo=V110909_165552_tv-zpravy_krr&r=webtv&strana=1) videokuvaa Prahan Vanhankaupunginaukiolta. Aukiolla on muistokoroke pelaajille koko viikonlopun. Sunnuntaina klo 15 CET järjestetään virallinen muistotilaisuus kolmen onnettomuudessa menehtyneen Tshekki-pelaajan muistoksi.

Menehtyneet pelaajat on tarkoitus kuljettaa tämän illan/ensi yön aikana erikoislennolla Moskovasta Prahaan, jonka jälkeen arkut luovutetaan omaisille.

Vellihousu
09.09.2011, 19:09
Minskiltä kerrassaan koskettava muistotilaisuus. Viimeinen maali, jonka pelaajat tekivät onnettomuudessa kuolleiden puolesta,sai kylmät väreet kulkemaan iholla

Tämä oli kyllä upea juttu. Siis jo ideana tuo "viimeinen maali" on todella hieno. Tulee mieleen eräskin viime tammikuun ilta Porissa johon ko. rituaali olisi sopinut paremmin kuin hyvin. Onkohan vastaavaa tehty aiemmin ja kuinka paljon? Itse ainakin toivo että tuosta tulisi traditio jolla kunnioitettaisiin (mistä tahansa syystä) poismenneitten kiekkoilijoiden muistoa.

penkinlämmittäjä
09.09.2011, 22:26
Galimovista ei oikein tiedä, mitä hänen puolestaan pitäisi toivoa. Jos on mahdollista, että elämä ei jossain tilanteessa ole elämisen arvoista, niin tuo on hyvin lähellä sitä tilannetta. Pistettä, jossa jatkuva fyysinen ja henkinen tuska ylittää liian roimasti ne elämän positiiviset puolet.

Eikös tuo huudellut jotain tyyliin "pojat! Älkää jättäkö mua yksin."

Kun hoksasi, että on ainoa elossa oleva. Toivottavasti vielä elämä voittaa, mutta veikkaisin todella vaikeaa tulevaa.

tutzba
09.09.2011, 22:31
Toivottavasti vielä elämä voittaa, mutta veikkaisin todella vaikeaa tulevaa.

Kaveria sen enempää tuntematta, saattaa olla helvetin kova paikka kun jonakin päivänä oikeasti tajuaa, että kaikki ympäriltä ovat kuolleet ja minä en tule koskaan pelaamaan rakastamaani lajia. Tosin pitäähän sitä varmaan olla jo ihan siitä iloinen, että on vielä hengissä.

Tulppu
09.09.2011, 22:47
Kaveria sen enempää tuntematta, saattaa olla helvetin kova paikka kun jonakin päivänä oikeasti tajuaa, että kaikki ympäriltä ovat kuolleet ja minä en tule koskaan pelaamaan rakastamaani lajia. Tosin pitäähän sitä varmaan olla jo ihan siitä iloinen, että on vielä hengissä.

Varmasti ihan käytännön elämä itsessään on riittävän vaikeaa tuon jälkeen. Jääkiekon pelaamattomuus voi olla harmi, mutta kun ensin pitäisi uudestaan opetella syömään, kävelemään, puhumaan...

Tuollainen palovamma ei ole mikään ampiaisenpisto.

Hengissä selviäminen tuosta onnettomuudesta olisi ihme. Ihmeestä osaa varmasti olla iloinen.

demitra
09.09.2011, 23:03
Pari päivää uutispimennossa ja sitten kuulee tällaista. Vuosituhannen vaihteen suosikkipelaajani on poissa. Olen tällä hetkellä sattumalta Prahassa työmatkalla ja oli hienoa nähdä, kuinka Vanhan kaupungin aukiolle oli pystytetty tilapäinen muistomerkki Marekille, Vasicekille ja Rachunekille pelaajien kuvineen. Kynttilöitä oli tuhansittain ja pelipaitojakin löytyi kymmeniä. Halukkailla oli mahdollisuus käydä kirjaamassa osanottonsa muistokirjaan. Vaikuttava näky. Mistään muusta en kuvaa tai videota koko matkalla ottanutkaan.

floikkari
10.09.2011, 00:04
Pari päivää uutispimennossa ja sitten kuulee tällaista. Vuosituhannen vaihteen suosikkipelaajani on poissa. Olen tällä hetkellä sattumalta Prahassa työmatkalla ja oli hienoa nähdä, kuinka Vanhan kaupungin aukiolle oli pystytetty tilapäinen muistomerkki Marekille, Vasicekille ja Rachunekille pelaajien kuvineen. Kynttilöitä oli tuhansittain ja pelipaitojakin löytyi kymmeniä. Halukkailla oli mahdollisuus käydä kirjaamassa osanottonsa muistokirjaan. Vaikuttava näky. Mistään muusta en kuvaa tai videota koko matkalla ottanutkaan.

Tietyllä tapaa mielenkiintoista miten tällainen tragedia tuo esille sen miten suuri merkitys jollakulla sinällään "turhanpäiväisellä kiekon perässä menijällä" voi olla kokonaiselle kansakunnalle. Voin kuvitella, miten koko suomi pysähtyisi, jos esimerkiksi Saku Koivun tai Teemu Selänteen kaltaiselle kiekkosankarille sattuisi jotain vastaavaa. Ja tämä ei mitenkään tarkoita, että hyvä ja karismaattinen jääkiekonpelaaja olisi parempi tai arvokkaampi ihminen kuin kuka tahansa muu, vaan kertoo siitä vaikutuksesta, joka tällaisilla henkilöillä on moniin ihmisiin.

Animal
10.09.2011, 05:54
Tuli kyllä herkistynyt olo, surullinen, joka muuttui vihaksi, kun diktaattori tuli kentälle... Hieno teko kuitenkin Minskiltä.

Vaikka Lukashenko onkin varsin arvelluttava tyyppi, niin suotakoon sureminen myös hänelle. Uskon vilpittömästi hänen olevan aivan yhtä järkyttynyt kuin muutkin kiekkofanit, sillä Lukashenko tunnetusti itse on äärimmäisen fanaattinen kiekkofani ja hyvin paljolti hänen ansiostaan maassa on nuo suurhallit ja Dinamo Minskin KHL-joukkueet.

tant gredulin
10.09.2011, 11:02
Lokomotiv ei sittenkään ole mukana tällä kaudella?
Lokomotiv will not play in KHL this season | ProHockeyTalk (http://prohockeytalk.nbcsports.com/2011/09/10/lokomotiv-will-not-play-in-khl-this-season)

ozo
10.09.2011, 11:11
Niin, Lokomotivin johto päätti olla osallistumatta kauteen 2011-12. Mielestäni ihan hyvä ratkaisu.

Kettumainen
10.09.2011, 11:30
Niin, Lokomotivin johto päätti olla osallistumatta kauteen 2011-12. Mielestäni ihan hyvä ratkaisu.

Minusta ainoa oikea ratkaisu. Ne koneessa kuolleet miehet olivat Lokomotivin joukkue 2011-2012.

Sennin Wakizashi
10.09.2011, 11:52
Minusta ainoa oikea ratkaisu. Ne koneessa kuolleet miehet olivat Lokomotivin joukkue 2011-2012.

Täsmälleen näin. Päätös jättää kausi pelaamatta osoittaa lisäksi kunnioitusta vainajia kohtaan. Rauha turman uhrien muistolle.

settingsun
10.09.2011, 13:14
Moni "tuttu" lähti, kyllähän tässä on sulateltavaa. Vasicek, Demitra, Salei.. Kova kokoonpano siirtyi paremmille maille.

R.I.P Lokomotiv Jaroslavlin turmassa kuolleet ja voimia jokaiselle joka turmassa menetti rakkaan tai läheisen.

scholl
10.09.2011, 14:44
Tietyllä tapaa mielenkiintoista miten tällainen tragedia tuo esille sen miten suuri merkitys jollakulla sinällään "turhanpäiväisellä kiekon perässä menijällä" voi olla kokonaiselle kansakunnalle. Voin kuvitella, miten koko suomi pysähtyisi, jos esimerkiksi Saku Koivun tai Teemu Selänteen kaltaiselle kiekkosankarille sattuisi jotain vastaavaa. Ja tämä ei mitenkään tarkoita, että hyvä ja karismaattinen jääkiekonpelaaja olisi parempi tai arvokkaampi ihminen kuin kuka tahansa muu, vaan kertoo siitä vaikutuksesta, joka tällaisilla henkilöillä on moniin ihmisiin.

Niin ja siitä, että tunnettu julkkis on kuitenkin se kosketuspinta inhimilliseen tragediaan. Jos sanotaan, että 43 kuoli niin ihmiset sanoisivat so what, kun suru-uutisia tulee kuitenkin joka päivä, jolloin ihmiset ovat tottuneet suhtautumaan niihin lakonisesti. Nyt kun siellä oli Stefan Liv niin se antoi katastrofille kasvot ja heti oli julkisuudessa Linda Lampenius, Ville Nieminen ja jotain muita lätkäpelaajia suremassa, koska he tunsivat hänet ja ihan normaali lätkää seuraavakin muistaa ko. pelaajan maailmanmestarina ja olympiavoittajana. Onhan tässä sellainenkin asia, vaikkei periaatteessa saisi olla niin noiden 42 slobon kuolema ei sureta samalla tavalla yhtä voimakkaasti täällä länsimaissa. En tiedä johtuuko se sodasta vai siitä, että slaavit ovat kuitenkin ihmisenä niin erilaisia, ettei tunneta, että olisivat samalla tavalla läheisiä. Eri juttu sitten, jos heitä tuntisi henkilökohtaisesti tai jos venäläisiä pelaisi esimerkiksi sm-liigajoukkueissa. Tosin ei se varmaan poistaisi sitä fiilistä, ettei venäläisiin voi luottaa, mikä meillä on vallitsevana ajatuksena koskien itänaapuria. Tosiaan nythän nimetkin olivat tavallaan tuntemattomia ja ihmiset tuntivat vain Livin tosiaan nimeltä, koska ei siellä kuollut mitään Fetisovia, Larionovia, Makarovia, Tretjakia tai vastaavaa tunnettua pelaajaa, joka olisi myös Suomessa ollut tuttu nimi. Toki eihän Livkään ole Foppa tai Sundin, mutta kuitenkin ollut täällä paljon esillä Suomi-Ruotsi matseissa ja muutenkin.

Samalla tavalla tuo Karoliina Kestin tapaus sai ihmiset suremaan, koska yli kuukauden aikana oli kuvien avulla saatu ihmiset ikäänkuin tuntemaan ko. henkilö. Jos olisi aluksi tullut uutinen, että 15 vuotias on hukkunut Tampereella niin se ei olisi koskettanut ihmisiä samalla tavalla.

Jännä muuten nähdä kuinka lento-onnettomuus vaikuttaa pelaajien haluun mennä KHL:ään, vaikka sieltä saisikin korkeaa palkkaa. P-Amerikasta tulee jo ex-Flames veskarin toimesta aikamoista kritiikkiä (http://www.iltasanomat.fi/khl/kanadalaisvahti-suomii-venajan-lentokulttuuria/art-1288413209208.html) Venäjän joukkueiden lentoja koskien ja onhan se totta, että neuvostovalmisteiset koneet eivät ole ikinä olleet kovinkaan turvallisia. Siihen kun lisätään vielä hälläväliäasenne ja mahdolliset huonot standardit koskien huoltoja niin ei ihme, että Tupoleveja putoilee harva se päivä. Puolan pressakin kuoli viime vuonna.

Loppujen lopuksi tämä voi olla hyvä juttu sm-liigalle, vaikka onnettomuudesta ei pitäisikään kaivaa positiivisia ajatuksia esille. Torinon futisjoukkue menehtyi nimittäin 1949 lento-onnettomuudessa ollen sitä ennen ylivoimainen hallitsija ja Italian maajoukkue koostui pääosin sen seuran pelaajista, eikä se ole sen jälkeen palannut entiselleen. Ehkä KHL:kin nyt romahtaa jossain määrin.

Ck
10.09.2011, 15:11
Tää juttu kosketti syvältä, tuli sen verran lähelle ja vaikka maailmassa tapahtuu paljon pahaa kokoajan, niin itku tuli ison miehen silmään. Rest In Peace - Nukkukaan rauhassa.

archieG
10.09.2011, 15:55
Tshekkipelaajien arkkuja kuljettanut armeijan lento saapui Prahaan puolenyön jälkeen, lyhyt videopätkä täällä (http://video.idnes.cz/webtv.asp?c=A110909_171010_evropa_bem&idvideo=V110910_040445_tv-sport_dre&r=webtv&strana=1).

Huominen muistotilaisuus Prahan Vanhankaupunginaukiolta on katseltavissa täältä (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10381970398-rozlouceni-s-hokejisty-na-staromestskem-namesti/21147129245/) klo 16 Suomen aikaa.

tant gredulin
10.09.2011, 17:48
Uunituore kolumnistimme Risto 'Puckarinen' laittoi Twitteriin linkin: Stefan Liv, videotribuutti. (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid790409182001?bckey=AQ~~,AAAAmNAkCuE~,RfA9vPhr JwdntPqlYtDORxjcyTiGvXmk&bctid=1152149362001)

King Jeremy
10.09.2011, 22:54
...Siihen kun lisätään vielä hälläväliäasenne ja mahdolliset huonot standardit koskien huoltoja niin ei ihme, että Tupoleveja putoilee harva se päivä. Puolan pressakin kuoli viime vuonna...

Ymmärtääkseni siinä onnettomuudessa, missä Kaczynskit kuolivat, oli niin paljon epäselvyyksiä, että sitä ei ihan yksiselitteisesti voida pistää venäläisten piikkiin tai edes tekniikan piikkiin. Ylipäätään vähän liioittelua tuossa sun koneiden putoamismäärässä, mutta kun lukee ton jutun ja ylipäätään sun kirjoituksia, voi havaita selkeät antipatiat venäläisiä ja slaaveja kohtaan, eli ihan linjan mukaista tarinaa. Totuutta ei niinkään.

vstk
11.09.2011, 12:04
Muistini vei asken Vancouverin Olympialaisiin viime vuonna jossa olin katsomassa Latvia-Tshekki pelia ja meidan alapuolella istui nuori tytto joka piti koko pelin ylhaalla plakaattia jossa luki "don't mess with my daddy, he is iron man". (http://www.flickr.com/photos/speedracer/4397621869/in/photostream) Tama tytto on Karlis Skrastinin tytar. Muistan tyton hymyn kun isi kavi pleksin vieressa moikkaamassa. Tama tytto oli koko pelin valopilkku. Surettaa heidan, seka muiden puolesta. Kuvassa myos Karlisin vaimo, Zana, joka odottaa talla hetkella perheen kolmatta lasta..

Piikkiperse
11.09.2011, 13:38
Uunituore kolumnistimme Risto 'Puckarinen' laittoi Twitteriin linkin: Stefan Liv, videotribuutti. (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid790409182001?bckey=AQ~~,AAAAmNAkCuE~,RfA9vPhr JwdntPqlYtDORxjcyTiGvXmk&bctid=1152149362001)

Aika kohtalaisen koskettava tuokin tribuutti...

vetoo
11.09.2011, 17:34
Pavol Demitran arkku saapuu Slovakiaan maanantaina. Popradissa pidettiin lauantaina muistotilaisuus Demitralle ja kaikille muille lento-onnettomuudessa menehtyneille. Slovakian hallitusta edustivat pääministeri Iveta Radovica ja liikenneministeri Jan Figel. Venäjän Slovakian-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Lev Popradin Lubos Bartecko (musta paita ja C-kirjain) piti muistopuheen edesmenneelle ystävälleen. Lev Popradin (KHL-seura, mustat paidat) ja HK Popradin (Slovakian Extraliigaseura, siniset paidat) pelaajat sekä korkea-arvoiset vieraat kirjoittivat nimensä muistokirjaan. Myös tavallisilla kansalaisilla oli mahdollisuus samaan ennen ja jälkeen virallisen osuuden.

VIDEO V Poprade sa pre Demitru plakalo aj tlieskalo | Å*portky.sk (http://sportky.topky.sk/c/71541/video-v-poprade-sa-pre-demitru-plakalo-aj-tlieskalo)

Linkistä pääsee sportky.topky.sk -sivustolle, jossa (slovakinkielinen) juttu lauantain muistotilaisuudesta. Sivun puolivälissä video tilaisuudesta.

macce
12.09.2011, 05:42
En ole aivan satavarma loytyyko jo tasta ketjusta, mutta alla linkki KHL:n julkistamaan muistovideoon. Yksinkertainen ja koskettava.

http://www.youtube.com/watch?v=hctcadrv9WI&feature=player_embedded

Mapkob
12.09.2011, 09:52
Galimov on menehtynyt.

Lenta.ru

-OO-
12.09.2011, 10:34
Galimov on menehtynyt.


Ehkä parempi niin. Ei olisi ollut helppoa elämä tuollaisten fyysisten vammojen kanssa, eikä olisi ollut helppoa elämä henkisestikään kun on joukkueen ainoa henkiinjäänyt. Tuollaiset osaa olla aika kovia paikkoja henkisesti.

Tempura
12.09.2011, 11:28
Ehkä parempi niin. Ei olisi ollut helppoa elämä tuollaisten fyysisten vammojen kanssa, eikä olisi ollut helppoa elämä henkisestikään kun on joukkueen ainoa henkiinjäänyt. Tuollaiset osaa olla aika kovia paikkoja henkisesti.

Kyllä, uskon että parempi näin. Mutta sitkeä mies vaan oli, perhana. Sai nyt kuitenkin rauhan ja liittyi tovereiden joukkoon.

Ei tätä tragediaa vieläkään ihan täysillä osaa käsittää.

Golden AWe
12.09.2011, 11:32
Itsekorostuksen tarve oman tätä onnettomuutta koskevan empatianpuutteen varjolla näyttää peseytyneen myös Jatkiksen FB-sivulle. Siellä on jollakulla tyypillä ollut tarve kertoa että "suurin osa oli ryssiä". Niin varmasti olivat, maailman tulevaisuus ei varmaan tuhannesta afrikkalaisestakaan heilahda, mutta olisiko fiksumpaa miettiä näitä Linkola-puolella? En ymmärrä tällaiselle paljon muuta motiivia kuin akuutin huomionkaipuun. Haluaisin myös nähdä, kuinka sama henkilö suhtautuisi, jos menisin kouluampumisia tai Konginkankaan bussiturmaa käsittelevään ketjuun mainostamaan, kuinka "ne olivat vain muiden lapsia".

Parker27
12.09.2011, 12:02
Kyllä pakko ajatella että Galimov pääsi nyt parempaan paikkaan. Kovasti mies taisteli elämästään viimeiseen asti mutta ehkä näin on tosiaan parempi. Ikuiset arvet olisivat jääneet miehelle jos olisi tuosta selvinnyt.

R.I.P Galimov.

Surukuku
12.09.2011, 12:19
...

Tämmöisisä oman elämänsä sankareita on maailma pullollaan ja jotkut sattumalta(?) jopa aika näkyvässä/kuuluvassa roolissakin, kuten nyt esim. tämä Radio Novan toimittaja Sari Seppälä, joka mollasi viime viikolla suorassa lähetyksessä aika rumasti tämän onnettomuuden uutisointia ja suomalaisten lätkäfanien reaktioita - pyysi sentään kuitenkin tänään anteeksi käytöstään, mutta tuskin ihan omaehtoisesti.

On totta, ettei kaikkea pahaa tässä maailmassa voi ottaa liian vakavasti jo ihan alitajuisesti oman terveyden suojelemiseksi, mutta kun jonkin henkilön oman "viitekehyksen sisällä" sattuu jotain tällaista, se varmasti järkyttää ja syntynyttä pahaa oloa pitää jotenkin purkaa - vaikkapa sitten keskustelupalstalle R.I.P.-viestejä kirjoitellen.

Mitä Galimovin kohtaloon tulee, olen myös sitä mieltä, että poismenonsa säästi hänet enemmältä fyysiseltä ja psyykiseltä tuskalta, vaikkeivat esim. hänen omaisensa ehkä juuri nyt niin jaksakaan ajatella.

Pisin Kääpiö 186cm
12.09.2011, 13:32
Tämmöisisä oman elämänsä sankareita on maailma pullollaan ja jotkut sattumalta(?) jopa aika näkyvässä/kuuluvassa roolissakin, kuten nyt esim. tämä Radio Novan toimittaja Sari Seppälä, joka mollasi viime viikolla suorassa lähetyksessä aika rumasti tämän onnettomuuden uutisointia ja suomalaisten lätkäfanien reaktioita - pyysi sentään kuitenkin tänään anteeksi käytöstään, mutta tuskin ihan omaehtoisesti.Hyvä poiminta. Sureminen ja osan ottaminen vieraan ihmisen tai ihmisten kuoleman johdosta ovat hyvin henkilökohtaisia asioita. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa kokea näitä tunteita tai osoittaa niitä muille ihmisille. Aina voi myös olla puuttumatta ja vaieta, jos tapahtunut ei kosketa mitenkään läheisesti. Kenenkään mielenterveys ei kestä sitä että jokaista mahdollista ihmiskohtaloa surraan hartaasti, eikä sellainen ole tarkoituskaan. Valikoivaa myötätunnon osoittamista voi itse kukin harjoittaa omien tuntojensa mukaisesti, eikä muilla pitäisi olla kommentoimista siihen kuinka hyvin suremisen kohdistus meni paikalleen.

Täällä esiintynyttä rippaajien mollaamista ja oman suremattomuuden esiintuomista en taas jaksa ymmärtää. Käsitän sen että jonkun RIP-viesti voi vaikuttaa pinnalliselta tai "näön vuoksi suremiselta", mutta sitähän me toiset emme voi tietää. Kun lentokoneellinen huipputason jääkiekkoilijoita menehtyy onnettomuudessa, niin en ihmettelisi jos Jatkoajan nimimerkkien joukossa on ihmisiä jotka ovat tunteneet henkilökohtaisesti jonkun kuolleista, ehkä jopa useampiakin. Monille muille jatkoaikalaisille menehtyneet ovat usein olleet suosikkijoukkueen rakastettuja pelaajia tai vastustajajoukkuiden rakkaita vihollisia. Tai muuten vaan tutuiksi tulleita "veljiämme jääkiekossa", jotka ovat yhtäkkiä poistuneet keskuudestamme.

Vielä vähemmän ymmärrän sitä, että asian tiimoilta piti vielä avata evvk-aiheinen ketju. Tai no, jos on niin tärkeää julistaa että sata, tuhat tai sata tuhatta ihmistä kuoli jossakin eikä tunnu missään, niin siitä vaan. Jotensakin impotenttia toimintaa mielestäni. Ehkä on kuitenkin parempi että tällaisille tuntemuksille löytyy oma varaventtiilinsä.

En tainnut vielä kirjoittaa tätä mihinkään, mutta laitetaan nyt vielä täältäkin että R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl.

Eetska
12.09.2011, 13:36
Näin lähti joukkueen viimeinenki pelaajan kohti omiaan. Galimov taisteli urheasti, mutta isompi voima selätti hänet, viimeisen kerran.

Ei tätä pysty ymmärtämään vieläkään, vaikka kohta on jo viikko tapahtuneesta takana. Torstaina alkaa kotoinen sarja ja kyllä siellä katsomossa tippa tulee linssii hiljaisen hetken aikana.

R.I.P Galimov & Lokomotiv Yaroslavl.

wunderveba
12.09.2011, 14:19
Kun ensimmäiset uutiset tästä luin viime keskiviikkona, niin ensimmäiset tuntemukset oli vain, että "uskomatonta", "ketäs siellä nyt pelasikaan", " ei saatana" ja sitten tunteet heitteli. Välillä oli ihan fyysinen paha olo tapahtuneesta ja välillä unohti, että mitään oli edes tapahtunut.

Nyt ei fyysistä pahaa oloa enää ole, mutta kyllä tuollainen tapahtuma mieleen jää. Kovia pelaajia lähti.

Levätkää rauhassa Lokomotivin pojat...

archieG
12.09.2011, 15:10
Tshekin Extraliigan kauden 2011-2012 ensimmäinen kierros, joka piti pelata perjantaina 16.9. on peruttu ja ottelut on siirretty myöhemmin ilmoitettuun ajankohtaan.

Perjantaille osuu Jan Marekin hautajaiset kotikaupungissaan Jindřichův Hradec´ssa. Liigan puheenjohtaja tiedusteli asiaa joukkueilta ja koska pelihaluja ei löytynyt yhdeltäkään, ratkaisu oli helppo.

Karel Rachůnek haudataan keskiviikkona Zlín´ssa ja Josef Vašíček torstaina Havlíčkův Brod´ssa.

Extraliigan, varmasti tunteellinen, ensimmäinen kierros pelataan sunnuntaina 18.9.

Ilmari
12.09.2011, 16:05
Alustavien tutkimusten mukaan vaikuttaisi siltä, että syynä oli lentäjien virhe:

Eivät kiihdyttäneet tarpeeksi?

Linkki uutiseen:
Crashed Yak-42 proven mechanically sound RT (http://rt.com/news/plane-mechanically-sound-331/)

Pekkis
12.09.2011, 16:39
Alustavien tutkimusten mukaan vaikuttaisi siltä, että syynä oli lentäjien virhe.


Näinhän tämä tulee varmasti halvimmaksi. Samaan johtopäätökseen käsittääkseni ennenkin päädytty.

Mihinkähän tutkimuksiin se ihan ensimmäiseksi mainittu "heikkolaatuinen polttoaine" sitten perustui?

Toni85
12.09.2011, 16:57
Eikös tuo huudellut jotain tyyliin "pojat! Älkää jättäkö mua yksin."

Kun hoksasi, että on ainoa elossa oleva. Toivottavasti vielä elämä voittaa, mutta veikkaisin todella vaikeaa tulevaa.

Hiukan täytyy itsekin avautua, vaikka ajattelin kunnioittaa pelaajien muistoa hiljaisuudessa. Minua kosketti ihan helvetisti tämä juttu, oli huutajana sitten Galimov tai tämä miehistön jäsen. Itsekin kiekkoa pelanneena osaan jossain määrin ajatella tuota tilannetta, koko muu joukkue on pyyhkäisty pois ja olet ainoana jäljellä.. Voisi verrata siihen, että menetät koko perheesi yhdellä pyyhkäisyllä. Kyllä siinä pakostikin haluaa mennä itsekin perään, joten ehkä oli kuitenkin parempi, että Galimov ei selvinnyt.

Jos huutaja oli miehistön jäsen, sama homma koskee periaatteessa häntäkin, kyllähän lentokoneen miehistökin pysyy jossain määrin samana pidemmän aikaa, eikö niin?

Kettumainen
12.09.2011, 17:05
Galimov on menehtynyt.

Nyt on koko jengi kasassa taas. Monta päivää jaksoi kaveri taistella, mutta tämän kulmaväännön voittaja oli kuolema.

R.I.P Lokomotiv Jaroslav

puuha-pete
13.09.2011, 10:06
Tuli tuossa oltua tuolloin lomareissulla Espanjassa ja oikeastaan tiedotusvälineisiin ei kosketusta ollut. Kaverilta tapahtumasta tekstiviesti ja totta kai paskat fiilikset, mutta nyt kun tätä lukee tässä..

Henkisesti ja fyysisesti todella huono olo tuli. Sairaalta tämä tuntuu.

Markoolio
13.09.2011, 21:40
Hiukan täytyy itsekin avautua, vaikka ajattelin kunnioittaa pelaajien muistoa hiljaisuudessa. Minua kosketti ihan helvetisti tämä juttu, oli huutajana sitten Galimov tai tämä miehistön jäsen. Itsekin kiekkoa pelanneena osaan jossain määrin ajatella tuota tilannetta, koko muu joukkue on pyyhkäisty pois ja olet ainoana jäljellä.. Voisi verrata siihen, että menetät koko perheesi yhdellä pyyhkäisyllä. Kyllä siinä pakostikin haluaa mennä itsekin perään, joten ehkä oli kuitenkin parempi, että Galimov ei selvinnyt.

Jos huutaja oli miehistön jäsen, sama homma koskee periaatteessa häntäkin, kyllähän lentokoneen miehistökin pysyy jossain määrin samana pidemmän aikaa, eikö niin?

Ei toisaalta viitsisi näin ikävästä asiasta käydä edes väittelemään, mutta en kyllä jaksa uskoa kenenkään haluavan lähteä "mukaan" minkään urheilujoukkueen takia vaikka kuinka hyviä ystäviä onkaan mukana..kummastuttaa tämä kommentti kyllä niin kovasti, mutta kaipa niitä mielipiteitä on monia näissäkin asioissa..

Hiljaiseksi tapaus silti vetää vieläkin..

PJx
14.09.2011, 11:10
Alkaa se syykin vissiin pikkuhiljaa hahmottumaan. Tälläista tietoa löytyi "asiantuntijoiden" palstalta:

Google Translate:

Quote:
According to our source, the credible, the commission has found that the plane began to crackdown on the runway with the parking brake nevyklyuchennym. This device - analog handbrake in a car - used only for parking. Engine power is enough that the aircraft moved from its place, being on the parking brake (as well as some forgetful motorists gets under way on the "hammer") and have driven on a taxiway to the runway. But to accelerate to takeoff speed is already becoming problematic.

In addition, the source said, "MK", ​​which, according to the transcripts of the speech recorder Yak-42, immediately before takeoff the aircraft commander ordered Andrew Solomentsev second pilot Igor Zhevelovu to take it over, citing poor health.

The parking brake was off just a commander. But perhaps the moment of transfer of control of the pilots just forgot it and did not pay attention to the corresponding signal on the dashboard (beep it is not duplicated).

Neisklyucheno that when the Yak-42 began to accelerate for takeoff and could not gain the required speed, the pilots noticed a mistake and turned off the brake.
Kuvastanee naapurin liikennekulttuuria. Siinä kohtaa kun, pilottien terveysogelmat alkavat painamaan akuutisti päälle, saattaisi olla paikallaan ottaa hetkeksi "vähintäänkin aikalisä". Jos tämä ei ole maan tapa, niin voisi ne rutiinit ainakin suorittaa asiaankuuluvasti alusta loppuun, ettei jotain oleellista jäisi huomaamatta...

Jayzon
14.09.2011, 11:34
Eli mitä nyt tuosta konekäännetystä tekstistä ymmärsin, niin lentäjät lähtivät ns. "käsijarru päällä" nousukiihdytykseen? Jos näin on niin voi hyvää päivää. Aika perusasioista on kyse tuommoisessa.

ozo
14.09.2011, 14:13
Tämän päivän tietojen mukaan: "Lentäjien kokemattomuutta epäillään Lokomotiv Jaroslavlin lentoturman syyksi (http://www.tekniikkatalous.fi/talous/lentajien+kokemattomuutta+epaillaan+lokomotiv+jaro slavlin+lentoturman+syyksi/a685648)" (Tekniikka & Talous, 14.9.)


Venäjän ilmailuministeriön ja maan ilmailukomission onnettomuustutkijoiden epäilyjen mukaan lentäjien puutteellinen kokemus Jak-42D-koneesta on tällä hetkellä todennäköisin syy Lokomotiv Jaroslavlin jääkiekkojoukkuetta kuljettaneen koneen maahansyöksyyn viikko sitten.
Konetta saattoi myös lentää nousuhetkellä perämies, joka oli koneen kapteeniakin kokemattomampi.
Tämänhetkisten tietojen mukaan koneen kapteenilla oli 1 400 tunnin kokemus konetyypistä ja perämiehellä vain 400 tunnin kokemus. Perämies oli vasta äskettäin koulutettu lentämään pienemmän Jak-40:n lisäksi myös suurempaa Jak-42D:tä.
Onnettomuustutkijat selvittävät parasta aikaa lentäjien työhistoriaa ja ammatillista kokemusta.
Venäläislähteitten mukaan minimikokemus Jak-42D-matkustajakoneen kapteenille olisi 8 000–10 000 lentotuntia. Asiaa kommentoineen venäläisen koelentäjän mukaan 1 400 tuntia on ”katastrofaalisen vähäinen” kokemus tämäntyyppisen matkustajalentokoneen kapteenille, eikä tilauslentoyhtiö olisi saanut antaa näin kokemattoman kapteenin lentää matkustajalentoja.
Venäläislähteitten mukaan koneen lentäjä olisi lennontallennuslaitteitten tietojen mukaan valittanut myös huonoa oloa ja pyytänyt itseäänkin kokemattomampaa perämiestä suorittamaan lentoonlähdön.
Varmuutta onnettomuuden lopullisesta syystä ei kuitenkaan edelleenkään ole ja onnettomuustutkinta saattaa kestää pitkäänkin.

Asiasta kertoi venäläinen uutissivusto RT (http://rt.com/news/experience-crew-crashed-plane-463/).


RT kirjoittaa:

"It looks like the tragedy was caused by a ‘banal error’ by the pilots, which motorists call 'the blonde's mistake'. They may have forgotten to release the parking brake,” the newspaper quoted a source close to the investigation as saying.

Keltainen
14.09.2011, 14:33
Mikä tahansa onnettomuus on helpointa laittaa onnettomuudessa menehtyneen henkilön piikkiin. "Inhimillinen virhe", voi harmin paikka mutta sattuuhan näitä.
Aiheuttaa liian kalliita toimenpiteitä jos todetaan että kone oli lentokelvoton ja polttoaineessakin puolet löpöä.

Yleisesti tunnettu fakta on, että Venäjällä lennetään koneilla, joilla ei esim EU:hun ole mitään asiaa. Julkisuudessa väläytelty mahdollinen viallinen polttoaine kuulosti omaan korvaani heti perinteiseltä venäläiseltä bisnekseltä. Otetaan tuota kerosiiniä tankista muutama tonni ja myydään, lasketaan löpöä tilalle että tankki on taas täynnä, ei sitä kukaan huomaa kumminkaan. Eihän siinä maassa millään ole mitään väliä. Ei tästä montaa vuotta ole kun alkoivat öljyputken päässä ihmetellä kun ainetta ei tule tarpeeksi perille. Putki on 1000 kilometriä pitkä, liian hankalaa selvittää onko jossain kohtaa vuoto, helpompi ratkaisu oli ajaa tavaraa kovemmalla paineella niin ainakin osa päätyy perille.

Moto
14.09.2011, 17:07
Helppo tietysti olla jälkiviisas, etenkin näin lentämisestä mitään tietämättömänä, mutta eikö päällä olevan "käsijarrun" luulisi aiheuttavan sen verran omituisuuksia koneen käyttäytymiseen nousukiihdytyksessä, että pilotilla on aikaa keskeyttää nousu? Ja kun jopa varmaan valtaosassa nykyautoja rupeaa varoitusääni kilkuttamaan, jos on käsijarru päällä, niin eikö muka lentokoneissa?

vetoo
14.09.2011, 20:05
Menehtyneen Pavol Demitran virallinen jäähyväistilaisuus järjestetään torstaina Trencinissä. Slovakian TV lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä. Paikalle odotetaan 15 000 ihmistä. Tilaisuudessa ovat läsnä Slovakian korkein valtiojohto presidentti Ivan Gasparovicin johdolla. Maan kaikki NHL-pelaajat ovat saapuneet Pohjois-Amerikasta kunnioittamaan ex-maajoukkuekapteenin muistoa. Demitran hautajaiset ovat perjantaina, ja niihin osallistuu vain lähipiiri.

Toni85
15.09.2011, 08:39
Ei toisaalta viitsisi näin ikävästä asiasta käydä edes väittelemään, mutta en kyllä jaksa uskoa kenenkään haluavan lähteä "mukaan" minkään urheilujoukkueen takia vaikka kuinka hyviä ystäviä onkaan mukana..kummastuttaa tämä kommentti kyllä niin kovasti, mutta kaipa niitä mielipiteitä on monia näissäkin asioissa..

Oletko itse ollut mukana jossain joukkueessa? Itse vertaisin yhteishenkeä (parhaimmillaan) esim. jenkkiläisiin palolaitoksiin, jossa työkaverit ovat oikeasti kuin toinen perhe. Tällöin ymmärrän täysin sen, että jos hoksaa kaikkien muiden kuolleen, saattaa hyvin helposti toivoa lähtevänsä samantien perään. On henkisesti todella rankkaa olla se ainoa selvinnyt. Tätä samaa on käsitelty esim. syyskuun 11. tapahtumien yhteydessä, kun joistain palolaitoksista selvisi vain yksi palomies. Silloin tulee hyvin yksinäinen olo, vaikka olisi vaimo ja lapsia.

Markoolio
15.09.2011, 13:34
Oletko itse ollut mukana jossain joukkueessa? Itse vertaisin yhteishenkeä (parhaimmillaan) esim. jenkkiläisiin palolaitoksiin, jossa työkaverit ovat oikeasti kuin toinen perhe. Tällöin ymmärrän täysin sen, että jos hoksaa kaikkien muiden kuolleen, saattaa hyvin helposti toivoa lähtevänsä samantien perään. On henkisesti todella rankkaa olla se ainoa selvinnyt. Tätä samaa on käsitelty esim. syyskuun 11. tapahtumien yhteydessä, kun joistain palolaitoksista selvisi vain yksi palomies. Silloin tulee hyvin yksinäinen olo, vaikka olisi vaimo ja lapsia.

Kyllä olen..mutta se siitä omalta osaltani..

aquanqua
16.09.2011, 01:26
Slovan Bratislavan futisjoukkueen kannattajat muistivat (http://www.youtube.com/watch?v=vC3EmYDBoTc)(linkki youtube-videoon) Pavol Demitraa, Bilbaota vastaan käydyn Eurooppaliigan ottelun 38 peliminuutilla.

Demitra ei ollut kotoisin Bratislavasta, eikä hän koskaan urallaan edustanut Slovanin jääkiekkojoukkuetta. Tuo kertoo siis paljon siitä arvostuksesta, jota mies nautti Slovakian urheilupiireissä.

vetoo
16.09.2011, 09:36
Pavol Demitran jäähyväistilaisuus pidettiin eilen torstaina Trencinissä. Demitran muistoa kunnioitti 7 000 ihmistä, joista kutsuvieraita oli 500. Heidän joukossaan olivat muiden muassa Slovakian NHL- ja KHL-pelaajia, entisiä maajoukkuetovereita sekä maan korkeinta valtiojohtoa (presidentti Ivan Gasparovic [kuva I (http://tmp.aktualne.centrum.sk/soumar/img/1107/88/11078887-demitra-rozlucka.jpg)], varapääministeri Jan Figel, ministerit Pavol Lipsic ja Eugen Jurzyca sekä useita kansanedustajia).

Yksi tilaisuuden koskettavimmista hetkistä oli Slovakian suurimpien NHL-tähtien Marian Gaborikin, Marian Hossan ja Zdeno Charan (sekä Marcel Hossan) yhteisen muistoseppeleen lasku [kuva II (http://213.215.107.236/magaziny/images/sport/stories/2005/Sport/Hokej/Legendy/gaborik_marian_hossa_chara_rozluckovy_veniec_demit ra_pohreb_2.jpg)]. Jäähyväistilaisuus oli erityisen raskas syvästi liikuttuneelle Charalle [kuva III (http://www.leaderpost.com/news/5407482.bin)]. Pelaajien puolesta muistopuheen piti Gaborik.

Tavallisilla kansalaisilla oli mahdollisuus jättää hyvästit Demitralle ennen virallisen osuuden alkamista. Jono venyi Trencinin jäähallin ulkopuolella satojen metrien mittaiseksi [video (http://www.youtube.com/watch?v=W-U_QwtF9Hg)]. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet hallissa pidettyyn viralliseen osuuteen. Järjestäjät olivat varautuineet tähän pihalle pystytetyllä suurella näytöllä, jonka välityksellä sadat ihmiset seurasivat tapahtumaa. Virallisen osuuden päätyttyä Demitran arkku siirrettiin autoon, joka suuntasi pois hallilta. Runsaslukuinen yleisö kunnioitti Demitraa aplodein teiden varsilla.

Demitra siunataan haudanlepoon tänään perjantaina perhepiirissä.


Kuva I: Presidentti Gasparovic kättelee Demitran leskeä.
Kuva II: Hossien, Gaborikin ja Charan yhteinen muistoseppele.
Kuva III: Chara.

Video: Ihmiset jonottavat vuoroaan jäähalliin.

Lisää kuvia (http://www.google.fi/search?hl=fi&rlz=1G1GGLQ_FIFI375&=&q=pavol+demitra+rozl%C3%BA%C4%8Dka&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1408&bih=678#q=pavol+demitra+rozl%C3%BA%C4%8Dka&um=1&hl=fi&rlz=1G1GGLQ_FIFI375&tbm=isch&source=lnt&tbs=qdr:w&sa=X&ei=yO1yTtqJPMXg4QS4qISXDQ&ved=0CCsQpwUoAQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=8a0219baca451d64&biw=1408&bih=678) (Googlen kuvahaku)
Videoita (http://www.google.fi/search?q=pavol+demitra+rozl%C3%BA%C4%8Dka&um=1&hl=fi&rlz=1G1GGLQ_FIFI375&biw=1408&bih=678&tbm=vid&source=lnms&tbs=qdr:w&ei=ze1yTo66CKOK4gS-74SNDQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=4&ved=0CDQQ_AUoAw#q=pavol+demitra+rozl%C3%BA%C4%8Dka&hl=fi&rlz=1G1GGLQ_FIFI375&tbs=sbd:1&tbm=vid&tbas=0&source=lnt&sa=X&ei=BO5yTvG0N-H04QSgpMW-DQ&ved=0CBMQpwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=e12e32f271b2b9dc&biw=1408&bih=678) (Googlen videohaku)

Haske
16.09.2011, 22:34
Jaroslav Halak kunnioittaa Demitran muistoa maskissaan olevalla kuvalla (http://www.nhlsnipers.com/great-tribute-on-jaroslav-halaks-new-mask/). Hieno ele tämäkin.

Linkki vie nhlsnipers.com sivustolle kuvaan Halakin maskista.

tant gredulin
23.09.2011, 23:11
Kiekkovaimot varainkeruussa, puuhaihmisinä Kodette LaBarbera, Katerina Jokinen, Brijet Whitney ja Erica Lundmark:
Hockey wives coming to aid of Lokomotiv victims - NHL.com - NHL Insider (http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=589437)

Those wishing to purchase a bracelet can visit the website, Love for Lokomotiv - Donations for the loved ones of the Lokomotiv Yaroslavl hockey team (http://www.loveforlokomotiv.com). The home page of the site has the following message written by Brijet Whitney:

"On Sept 7, 2011, 45 lives were lost in the worst tragedy in professional hockey history. A plane carrying crew members, hockey personnel, coaches and players of the Lokomotiv Yaroslavl hockey team went down, breaking the hearts of their loved ones near and far. In a united effort to show support for the grieving families, hockey wives and girlfriends from around the world have created this website in hopes to raise money for their dear friends."

Mack
28.09.2011, 03:27
Robert Dietrich saatetaan haudan lepoon keskiviikkona ja P-Amerikassa pelaavista Alexander Sulzer saapuu ystävänsä hautajaisiin. Molemmat olivat ESV Kaufbeurenin kasvatteja. Sittemmin kaksikko pelasi pari kautta Düsseldorfissa, pari kautta Milwaukeessa ja maajoukkueessakin pakkiparina. Ymmärsin, että varsinaiset hautajaiset ovat vain lähimmän perheen + ystävien parissa ja Sulzer lukeutuu näihin.

Mack
29.09.2011, 00:51
Saksan maajoukkueen pelaajista Frank Hördler, Alexander Sulzer, Michael Wolf ja Philipp Gogulla saattelivat Robert Dietrichin arkkua vielä kerran kotikaupungin jäällä. Arkun mukana hautaan meni maajoukkueen valkoinen ja musta pelipaita numerolla 20. Tätä numeroa ei enää maajoukkueessa käytetä.

Derby
29.09.2011, 02:25
Onko Alexander Sizovin tilasta kuulunut mitään uutta?

Espoon Siniset
29.09.2011, 09:48
24.9. päivätty juttu kertoo, että Sizov ei ole hengenvaarassa ja että pääsisi pois sairaalasta noin kahden viikon kuluttua.

Bosco
13.10.2011, 14:25
Tänään pelattavassa Pittsburgh-Washington ottelussa kunnioitetaan lento-onnettomuudessa surmansa saanutta Lokomotiv Jaroslavin joukkuetta ja heidän perheitään. Molemmilla joukkueilla on pelipaidoissa muisto-patchit (miten tuo nyt suomennetaan?), ja ottelun jälkeen pelipaidat huutokaupataan NHL:n nettisivuilla. Tuotot menevät surmansa saaneiden pelaajien perheille.

aceman81
13.10.2011, 18:11
Pilot error -jarrut päällä lähtökiihdytyksessä, liian terävä nousukulma- todennäköisin syy onnettomuuteen.
Possible pilot error in plane crash that killed Lokomotiv Yaroslavl hockey team - ESPN (http://espn.go.com/nhl/story/_/id/7095391/possible-pilot-error-plane-crash-killed-lokomotiv-yaroslavl-hockey-team)

Turman ainoa selviytyjä, lentomekaanikko Sizov puhuu medialle
Lokomotiv Crash Survivor: | News | The Moscow Times (http://www.themoscowtimes.com/news/article/lokomotiv-crash-survivor-quotwe-knew-we-would-crashquot/445378.html)

Markoolio
14.10.2011, 15:23
Pilot error -jarrut päällä lähtökiihdytyksessä, liian terävä nousukulma- todennäköisin syy onnettomuuteen.
Possible pilot error in plane crash that killed Lokomotiv Yaroslavl hockey team - ESPN (http://espn.go.com/nhl/story/_/id/7095391/possible-pilot-error-plane-crash-killed-lokomotiv-yaroslavl-hockey-team)


Uskokoon ken tahtoo..

everon
14.10.2011, 22:44
Liittyy tähän tai ei liity, pienestä oli kiinni, ettei taas tullut lisää ruumiita...

The Aviation Herald (http://avherald.com/h?article=4447e207&opt=0)

Jyty
06.09.2012, 21:28
Tutkimuksissa on selvinnyt, että turmakonetta lennätti pari tyyppiä, joiden kummankaan lupakirjat eivät olleet kunnossa.

Toinen oli liian pienellä kokemuksella ratin takana ja toinen mafian hommaamilla papereilla.

Jaroslavlin lentoturman lentäjillä ei ollut lupaa lentää konetta | Yle Uutiset | yle.fi (http://yle.fi/uutiset/jaroslavlin_lentoturman_lentajilla_ei_ollut_lupaa_ lentaa_konetta/6285407)

Vakavalla asialla velivenäläinen leikkii, kun päästää ties mitä porukkaa sinne ohjaamoon.

Markoolio
06.09.2012, 23:37
Edelleenkin voi todeta, että uskokoon ken tahtoo. Koneen vialla tms. olisi liian suuret imago tappiot mahtavalle Venäjälle. Ei ne koneet ole paskoja, kun kaverit vaan ei osaa lentää..

vlad
06.09.2012, 23:49
Edelleenkin voi todeta, että uskokoon ken tahtoo. Koneen vialla tms. olisi liian suuret imago tappiot mahtavalle Venäjälle. Ei ne koneet ole paskoja, kun kaverit vaan ei osaa lentää..

Oli satua tai totta, niin on kuitenkin todettava, ettei kyseisen koneen tyyppivioilla ole juuri kovinkaan kummoista vaikutusta Venäjän ilmiluteollisuuden imagoon. Huomattavasti suurempi, liki katastrofaalinen, vaikutus oli Sukhoi Superjet 100:n Indonesissa esittelylennon yhteydessä sattuneella onnettomuudella (tosin en ole varma lopullisesta onnettomuuden syystä, mustat laatikot kyllä löytyivät viidakon kätköistä) mutta onnettomuutta on kuvattu Venäjän ilmailuteollisuuden mustaksipäiväksi.

Yleisesti ottaen eräs suurimmista ilmailuun liittyvistä ongelmista Venäjällä on koneiden huollon monenkirjavuus ja se, että yhtiöitä on todella monentasoisia ja osa on sillä tasolla, että lentämistä länteen on rajoitettu. (Turma yhtiö taisi olla juuri tällainen, osa sen koneista oli lentokiellossa EU:n alueella). Eli teoriassa (ja käytännössä) on aivan mahdollista, että puutteellisin lentotaidoin varustettuja lentäjiä on koneiden puikoissa tai lentäjät keskittyvät johonkin muuhun kuin siihen olennaisimpaan eli lentämiseen.

vlad.

varjo
07.09.2012, 08:20
Kyllä tuo mielestäni on lähes yhtäsuuri imagotappio KHL:lle että joukkueita lennätetään valelentäjien toimesta. Herää tuossa heti kysymys että miten yleistä tuo on ja miten moni perheellinen pelaaja tahtoo ottaa tuon riskin.
Saavat taas laittaa pari dollaria lisää sopimuksiin että sellaisia rajatapaus-pelaajia (NHL:ssä tienaisi saman verran) kiinnostaa lähteä Venäjälle.

Keltainen
07.09.2012, 08:33
Ei yllätä. Siinä maassa voi odottaa tapahtuvaksi ihan mitä tahansa, mikään ei yllätä.

vlad
07.09.2012, 17:35
Kyllä tuo mielestäni on lähes yhtäsuuri imagotappio KHL:lle että joukkueita lennätetään valelentäjien toimesta. Herää tuossa heti kysymys että miten yleistä tuo on ja miten moni perheellinen pelaaja tahtoo ottaa tuon riskin.
Saavat taas laittaa pari dollaria lisää sopimuksiin että sellaisia rajatapaus-pelaajia (NHL:ssä tienaisi saman verran) kiinnostaa lähteä Venäjälle.

Toit oivallisen asian esille, mikä jäi omassa viestissäni vaille huomiota. Venäjälle (kuten ymmärsin, että tarkoitetaan maata) onnettomuus ei ollut maailmaa kaataa katastrofi mutta KHL:lle se varmasti suuren suuri imagotappio oli (ja on).

Uskoisin, että jo onnettomuuden jälkeen ainakin osa joukkueista on koettanut tehdä parannuksia toimitapoihinsa, ja kenties tutkinnan lopputulos saa aikaan lisätoimintaa, mutta ikävä kyllä en usko, että valvonta ja turvatoimien kiristäminen kestää ainakaan kaikilla seuroilla kovinkaan kauan, kenties kauden hyvässä lykyssä kaksi.

Kun kävin kesällä Ukrainassa, niin Kiova-Brospylin kuin myös Donetskin (Prokofjev airport) kentällä oli sellaisia "pommeja" joihin minua ei sisälle selvinpäin saisi. Ja jos joku KHL-seura sellaisilla lentää, tai sen tasoisilla koneilla, niin en voi kuin ihmetellä.

vlad.

floikkari
21.03.2013, 20:48
Yllättävänkin laadukkaan TV-sarja Maydayn (Air Crash Investigations) jakso Jaroslavin lentoturmasta ilmestyi pari viikkoa takaperin. Jakson nimi on "Lokomotiv Yaroslavl air disaster". Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa tapauksen tapahtumakulku, onnettomuustutkinta sekä onnettomuuden syyt ja taustat.

Ötökkä
23.04.2014, 14:51
Yllättävänkin laadukkaan TV-sarja Maydayn (Air Crash Investigations) jakso Jaroslavin lentoturmasta ilmestyi pari viikkoa takaperin. Jakson nimi on "Lokomotiv Yaroslavl air disaster". Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa tapauksen tapahtumakulku, onnettomuustutkinta sekä onnettomuuden syyt ja taustat.
Googlettelin ja koko jakso löytyi netistä Mayday.Air.Crash.Investigation.S12.E09.Lokomotiv.H ockey.Team.Disaster - Video Dailymotion (http://www.dailymotion.com/video/x18qm19_mayday-air-crash-investigation-s12-e09-lokomotiv-hockey-team-disaster_sport)

Demitra. En vieläkään ymmärrä.

Knox
23.04.2014, 16:10
Yllättävänkin laadukkaan TV-sarja Maydayn (Air Crash Investigations) jakso Jaroslavin lentoturmasta ilmestyi pari viikkoa takaperin. Jakson nimi on "Lokomotiv Yaroslavl air disaster". Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa tapauksen tapahtumakulku, onnettomuustutkinta sekä onnettomuuden syyt ja taustat.

Googlettelin ja koko jakso löytyi netistä Mayday.Air.Crash.Investigation.S12.E09.Lokomotiv.H ockey.Team.Disaster - Video Dailymotion (http://www.dailymotion.com/video/x18qm19_mayday-air-crash-investigation-s12-e09-lokomotiv-hockey-team-disaster_sport)

Demitra. En vieläkään ymmärrä.

Kiitokset tästä, mielenkiintoinen ohjelma.

Surullinen tapaus kaikkiaan. Turhaahan tälläinen jossittelu on, mutta kun olisivat tajunneet keskeyttää nousun ensimmäisen yrityksen epäonnistuttua...