PDA

View Full Version : Sampo / Danskebank integraatio


Sivut : 1 [2]

pernaveikko
12.04.2008, 04:19
Ihmettelen näitä ihmisiä, jotka on ihan paniikissa jos lasku on muutaman päivän myöhässä.

Huh, aivan loistavaa huomata, että samanhenkisiä ihmisiä on sittenkin olemassa. On ihan totta, että se ei ole parasta mahdollista asioidenhoitoa maksaa laskut silloin kun jaksaa tai pystyy, mutta kuten jo sanottua, sillä nyt ei vaan ole merkitystä koska ne maksaa.

Kuinka monta sukupolvea vielä menee, että voidaan hieman relata? Luotettava suomalainen hoitaa aina asiansa jämptisti. Ja sitten nämä samat ihmiset luulee laskuttajien tietokoneiden ajattelevan. Miettikää nyt hetki, ne laskut tulevat automaattisesti sen mukaan mitä sinne on ohjelmoitu.

Luottotietojen menetys on yhteiskunnassamme katastrofi, silloin tulee paljon ongelmia. Mutta siihen pystyäkseen tarvitsee jo aktiivisesti sössiä.

Siitä ei ihan oikeasti tule ongelmia, jos laskunsa maksaa vaikka pari viikkoa myöhässä. Tähän voisi tietenkin vielä lisätä, että siitäkään ei tule vaikka puhuttaisiin parista kuukaudesta, mutta jätetään se.

jussi_j
12.04.2008, 09:53
....
Luottotietojen menetys on yhteiskunnassamme katastrofi, silloin tulee paljon ongelmia. Mutta siihen pystyäkseen tarvitsee jo aktiivisesti sössiä.
...

Niin, käsittääkseni luottotiedot ei ihan hevillä mene. Nykyäänhän yritykset myyvät erääntyneet maksunsa perintäfirmoille. Jos nämä eivät sitten saa rahoja perittyä, saattaa ne luottotiedot mennä kun perintäsetä alkaa periä rahojaan oikeuden päätöksellä. Kuvittelisin, että tässäkin vaiheessa voi perintäsedän kanssa sopia maksusuunnitelmista tms. järjestelyistä.

Kaiken kaikkiaan, yritysten oikeus talletella tietoja ihmisten maksuista on hyvin rajallinen. Veikkaanpa, että joku, vaikka puhelinyhtiö ei voi tallettaa asiakastietoihin tietoa siitä, että onko joku lasku maksettu ajallaan vai toisesta karhusta.

Ender00
12.04.2008, 10:07
Siitä ei ihan oikeasti tule ongelmia, jos laskunsa maksaa vaikka pari viikkoa myöhässä. Tähän voisi tietenkin vielä lisätä, että siitäkään ei tule vaikka puhuttaisiin parista kuukaudesta, mutta jätetään se.

Näinhän se pääpiirteissään on, kun raha on menossa jollekin suurelle rahakkaalle organisaatiolle.

Mutta jos olette ostaneet jotain pieneltä firmalta ja sen laskun maksua viivyttelette pari viikkoa niin se saattaa ihan oikeasti aiheuttaa tälle yrittäjälle ongelmia. Hän kun laskee talouttaa näiden laskujen eräpäivien mukaan.

N^Miksu
12.04.2008, 10:59
Itsellä on ollut eniten ongelmia asuntolainan lyhennysten kanssa. Kolmesta lainasta yksi on lyhennysvapaalla ja uusi järjestelmä ei tätä ymmärtänyt. Tämän takia en joutunut maksamaan lainasta korkojakaan. Eilen on näköjään saatu asiat kuntoon tämän osalta, sillä korot on kadonnut tililtä. Tosin saattaa olla, että velotus on tehty käsin, sillä lainan seuraava maksupäivä on yhä heinäkuussa 2011...

Muiden lainojen suhteen tilanne näyttää tältä: http://img255.imageshack.us/img255/1840/lainamp7.jpg

31.3. Epämääräinen 1.50 euron veloitus, selityksellä "Kiinnityspalk. ilman ilm". Tämä ilmeisesti palautetaan takaisin asiakkaille jossain vaiheessa.
1.4. Veloitus luotonkorkoja 130 euroa.
1.4. Veloitus luotonkorkoja + lainanlyhennystä 180 euroa.
9.4. 180 euroa palautettiin tilille.
9.4. Veloitus 190 euroa ilmeisesti luotonkorkoja + lainanlyhennystä.

Olen jo aikaisemminkin tainnut todeta, että "Verkkopankin toimimattomuus" on vain surkeaa hämäystä. Kunhan media keskittyy puhumaan siitä kuinka vanhoilla tietokoneilla ei päästä kirjautumaan uuteen järjestelmään, niin unohtuu se, että lainalyhennykset ovat totaalisen sekaisin, verified by visa ei toimi, tunnistuspalvelut eivät toimi (esim. kelan sivuille) ja tilien saldot elävät päivästä toiseen. Millään näistä ei ole suoranaista yhteyttä uuteen verkkopankkiin (ehkä tunnistautumista lukuunottamatta). Ongelmat eivät siis rajoitu siihen, että 5% ihmisistä ei pääse kirjautumaan verkkopankkiin...

Suomi-Salama
12.04.2008, 12:44
Nojaa, niin tai näin. Joskus sitä unohtaa asioita, kuten nyt muutaman kympin (ps. muistin kuitenkin maksaa muutaman kilo kympin). Kaiketi minulla on vielä vähän uskottavuutta jäljellä. Oletko itse muuten onnistunut elämään elämäsi, ilman ainoatakaan laskumuistutusta?

Edelleenkään en ymmärrä kuinka minun täytyisi lyhentää vajaan 300 euron lainaa yli 500 eurolla. Vielä vaikeampi on ymmärtää kuinka 64 euron lyhennyksen unohtaminen johtaa 550 euron lyhennyksen vaatimiseen. Vielä vaikeampi minun on ymmärtää, kuinka 300 euron lainasta tuli lähes 3000 euron laina.

Kaiketi kuitenkin Suomi-Salami on oikeassa ja minun ei kannata edes haaveilla toimivan pankin asiakkaaksi pääsystä.

Älä nyt viitsi marttyyriksi heittäytyä. Totta kai tuo sampo pankin (kirjoitan tarkoituksella pienellä) toiminta ärsyttää varmasti sinuakin. Ja unohduksia sattuu joskus, eipä siinä mitään. Pointtini nyt vain oli se (tietämättä asiaasi sen tarkemmin, eikä se minua edes kiinnosta), että tuskin mikään pankki hyvällä katsoo myöhästelyitä, olipa syy mikä tahansa.

Sitä asennetta en sitten ymmärrä alkuunkaan, että tarkoituksella on leväperäinen ja maksaa milloin sattuu huvittamaan. Sama koskee esim. laiskuuttaan myöhässä sovittuihin tapaamisiin tuloa, jne. No niin, menee sivuraiteelle, enkä sinua suinkaan tuolla tarkoita.

ps. en kyllä muista saaneeni koskaan maksumuistutusta.

moby
12.04.2008, 12:58
Sitä asennetta en sitten ymmärrä alkuunkaan, että tarkoituksella on leväperäinen ja maksaa milloin sattuu huvittamaan. Sama koskee esim. laiskuuttaan myöhässä sovittuihin tapaamisiin tuloa, jne. No niin, menee sivuraiteelle, enkä sinua suinkaan tuolla tarkoita.

No joillakin ihmisillä on muutakin tekemistä kuin väijyä jokaista laskua ja olla tappi ojossa maksamassa niitä eräpäivänä. Enpä ole itse nähnyt maksumuistutusta ainakaan vuoteen, koska tiedän aika tarkasti mitä laskuja minulle tulee. Osan maksan etu- ja osan jälkikäteen.

Niin ja sovittuihin tapaamisiin en mene koskaan myöhässä. Myöhästely on erittäin vittumainen tapa, joka vituttaa varmasti toista osapuolta. Laskujen maksu myöhässä ei paljon hetkauta saamapuolella olevaa...

JiVe
14.04.2008, 22:15
Edelleen sanon, että se on ihan ok, jos niille on joku järkevä peruste. Alkaa vaan huumorintaju lopppumaan, koska eivät voi kertoa etukäteen noista bonusmaksuista. Pakko sanoa, että hieman kyllä tohtisin epäillä, että jotain on nyt perseellään, mutta annetaan pankille mahdollisuus selittää.

Tänään alkoi avautumaan myös itselle tuo. Puheet noista vakuutusten kirimisistä olivat täyttä paskaa ja tuo lisäys oli vaan jostain putkahtanut maksuihin mukaan ja se kylmästi lyhensi lainaa. Eli joku on ilmeisesti päättänyt lyhentää lainanmaksuaikaa.

Sitä missä tuo muutos on tehty, ei Sampopankin puhelinpalvelun täti osannnut kertoa. Eikä hän myöskään saanut avattua/löytänyt mitään dokumenttia, joka tuohon olisi osannut kertoa lisää infoa. Taas lupailivat ottaa yhteyksiä kun asia selviää. Minkäänlaista aikataulua ei luvannut.


EDIT: no voihan perse. Piti lainata tätä viestiä, mutta se olikin muokkaa.nappi mitä painoin...

HemmoP
14.04.2008, 23:10
Jiven juttuun viitaten, niin pankille on aivan turha antaa siimaa raha-asioissa. Vaadit mustaa valkoisella kaikesta mikä tuntuu perusteettomalta ja jos ylimääräiset maksut, tai "turvat" ei kuulu maksuohjelmaan, niin palautus tai todellinen lainan lyhennys sillä summalla.

Raparberg
15.04.2008, 16:48
Ei vaan helpota näköjään vieläkään Sampo Pankin asiakkaan osa. Nyt ei tule enää palkkakaan tilille.

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200804157524581_hi.shtml

Artikkelin lopussa on varsinainen naurupommi. Nielaiskaa kahvi alas asti ennen kuin luette.

Trenchtown
15.04.2008, 16:55
Aika pirun yllättävää, että Hannu "hajaantukaa" Vuola kiistää kaiken. Mutta toisaalta tällekin palstalle kirjoittelevista löytyy henkilöitä, joiden mielestä ei tässä varmastikaan sen kummempaa hässäkkää ole ollut. Laskut maksetaan sitten kun maksetaan, ei välttämättä eräpäivään mennessä. Kai se on palkankin kanssa sitten sama asia, massia tulee kun sitä tulee. No biggie.

Pankki toimii juuri niin kuin asiakkaat antavat sen toimia. On melko lapsellista uskoa, että samankaltaisia ongelmia on kaikissa pankeissa, eikä sitä pankkia siksi kannata vaihtaa.

*edit* niin, ilmeisesti sampokin on saanut hommansa toimimaan suurin piirtein ja ongelmia on enää pienen joukon raha-asioissa. Kyllä mä silti ihmettelen, että miksi se pieni joukko ei siirry jonkin toisen pankin asiakkaaksi.

Raparberg
15.04.2008, 17:05
Ainakin tiedotustoiminta on johdonmukaista. E-e-eii täällä mikään säteile....

Pankki toimii juuri niin kuin asiakkaat antavat sen toimia. On melko lapsellista uskoa, että samankaltaisia ongelmia on kaikissa pankeissa, eikä sitä pankkia siksi kannata vaihtaa.

Olen elämäni varrella ollut monenkin pankin asiakkaana, Sammon tai silloisen Leonian asiakkaaksi koetin joskus mutta eivät oikein saaneet pakettia kasaan niin että siitä mitään olisi tullut. Missään pankissa jossa olen asiakkaana ollut ei ole ollut järjestelmien luotettavuusongelmia ollenkaan, puhumattakaan nyt tuollaisesta sohlaamisesta. Ja muuttuvat ne järjestelmät kuitenkin joka pankilla silloin tällöin.

Hauptmann
15.04.2008, 17:24
Tänään tuli ensimmäisen kerran naurettua ääneen, kun olin nostamassa rahaa. Minulla on ollut päiväkohtainen käteisnostoraja tililläni (voisi joskus ehkä vähän korottaa nostorajaa) ja vahingossa näpyttelin suuremman summan nostettavaksi. Ajattelin tietysti, että kohta tulee ilmoitus:"Käteisnostoraja ylitetty jne...", mutta tulikin ilmoitus:"Rahat tulossa". Siinä vaiheessa vähän ihmettelin, että minneköhän se käteisnostorajani on kadonnut ja spontaani naurunpyrskähdyskin pääsi (yleensä olen kyllä aika hiljainen, mutta väsymys taisi tehdä tepposet). Oli varmaan muilla siinä paikallaolleilla ihmettelemistä, että mikäköhän tuollekin tuli.

Ennen pääsiäistä sain Sampopankilta kirjeen, jossa ilmoitettiin, että Sampopankki siirtyy pääsiäisen aikana Danske Bankin tietojärjestelmään, mutta se ei vaikuta mitenkään tavallisen ihmiseen pankkitoimintoihin. Ainakin käteisnostorajani on jonnekin kadonnut ja kaikki nämä muut sekaannukset, mitä muilla on ollut, niin kyllähän siirtyminen on jotenkin vaikuttanut tavallisen ihmisenkin pankkitoimintoihin.

Pokeritileiltä en kyllä uskalla vähään aikaan nostaa rahaa pankkitililleni. Odottelen, että Sampopankki saisi asiat järjestykseen. En ainakaan vähään aikaan ole vielä vaihtamassa pankkia. Itselläni ei kuitenkaan juuri ole ollut ongelmia liiemmin, mutta olen pyrkinyt pitämään rahansiirrot minimissä viimeisen 2,5 viikon aikana.

Benamy
15.04.2008, 18:51
Kuulin tänään pankkihenkilöltä ettei Sampopankki voi myöntää tällä hetkellä opiskelijoille lainaa sillä kyseinen osa tietojärjestelmästä ei toimi.

Jos oikein muistan niin tämän systeemivaihdoksen tuli olla ohi 25.3 mennessä, ei ihan nappiin osunut. Minkälainen haloo siitä syntyisi jos maksaisin pankille lainanerän 3 viikkoa jälkeen eräpäivän?

zorro
15.04.2008, 20:11
aiemmin että pikkulainani oli muuttunut itsekseen edullisemmaksi, nyt se on taas muuttunut kalliimmaksi omin päin. Kyseessä ovat aivan pikkusummat. Tappiollinen pikkurahasto jatkaa varmalla linjallaan, sinne häviää joka kuukausi rahaa, off-topicina tämä.

ervatsalo
15.04.2008, 20:38
....Siinä vaiheessa vähän ihmettelin, että minneköhän se käteisnostorajani on kadonnut.....

...Pokeritileiltä en kyllä uskalla vähään aikaan nostaa rahaa pankkitililleni...

...Itselläni ei kuitenkaan juuri ole ollut ongelmia liiemmin, mutta olen pyrkinyt pitämään rahansiirrot minimissä viimeisen 2,5 viikon aikana.

Niin, ehkä olen tottunut ja urautunut tylsään ja ennalta arvattavaan OP-maailmaan, koska näen jo noissa pätkissäkin noin kolme todella hälyttävää merkkiä siitä, ettei pankin toiminta ole kunnossa.

Kannattaa miettiä sitäkin, kauanko ko. pankki katselisi, jos itse perseilisit vastaavalla tavalla? Voi olla että menisi asiakas vaihtoon aika nopeasti.

Täältä tähän

Aki
15.04.2008, 23:43
Niin, ehkä olen tottunut ja urautunut tylsään ja ennalta arvattavaan OP-maailmaan, koska näen jo noissa pätkissäkin noin kolme todella hälyttävää merkkiä siitä, ettei pankin toiminta ole kunnossa.

Kannattaa miettiä sitäkin, kauanko ko. pankki katselisi, jos itse perseilisit vastaavalla tavalla? Voi olla että menisi asiakas vaihtoon aika nopeasti.

Täältä tähän

No nyt on sitten nähty sekin päivä, että Sampo pankin nettipankissa on päässyt käsiksi jonkun muunkin tiliin kuin omaan, kirjautuen sisään normaalisti omilla tunnuksilla. Mitäpä tuohon muuta sanomaan kuin us-ko-ma-ton-ta. En nyt ala tähän hätään sen enempää asiaa kommentoimaan. Kuopatkaa tämä firma.

Daespoo
16.04.2008, 08:32
Heh, nyt Sampo lupaa että homma skulaa...tadaa...KESÄKUUHUN MENNESSÄ!

Ei voi uskoa todeksi tätä, onneksi ei ole ko. roskapankin asiakas.

zorro
16.04.2008, 08:35
ihmiskokeet olekaan kiellettyjä? Kesäkuuhun mennessä, eihän tuommoinen firma saisi edes starttirahaa.

palle fontän
16.04.2008, 09:26
Heh, nyt Sampo lupaa että homma skulaa...tadaa...KESÄKUUHUN MENNESSÄ!

Tässä on varmaankin ensimmäinen realistinen arvio tuosta tilanteesta Sampon suunnalta.

Sinänsä huolestuttavaa, että näitä alkaa olla enemmänkin, esim. Elisa ilmoitti uuden laskutusjärjestelmänsä kanssa, että voi olla epäkunnossa vuoden päivät. Saunalahti on myöskin taistellut laskutuksensa kanssa uskomattoman kauan. Pitkä on ihmisten pinna, kun Elisan asiakasmäärä on ollut kuitenkin koko ajan kasvussa.

ervatsalo
16.04.2008, 12:01
Niin, aika mielenkiintoista, että asian, jonka normaalikäytännön mukaan pitäisi olla kunnossa jo käyttöönotettaessa, korjaamiseen menee vielä kuusi viikkoa.

Itse ainakin vetäisin moisesta jo viimeistään jotain johtopäätöksiä ja ryhtyisin asianmukaisiin toimiin.

Täältä tähän

Barnaby
16.04.2008, 12:29
Tietämättä tarkasti mitä kaikkea Danske-Katastrofissa on tapahtunut, on kommentoitava I(C)T alan yleisiä trendejä suurten organisaatioiden osalta. Nykyäänhän IT ei enää ole IT:tä, vaan IT on liiketoimintaa. Kaikenhan pitää olla liiketoiminnassa liiketoimintaa eikö niin - jonkun tyhjäpään mukaan HR-osastoakin tulisi kutsua business partneriksi!

Kuitenkin, tämän päivän globaalikapitalismin ja muun läpinäkyvyyden myötä firmoihin rantautunut kustannustehokkuuden vaaliminen on nykyään jopa sitä, että talousjohtaja päättää lopullisesti hankkeiden tai projektien kohtalosta usein jopa toimien o.t.o. "CIO:na", sehän menee siinä sivussa.

Edellinen skenaariokin voi vielä menetellä jos CFO sattuu olemaan yhtään järjissään, mutta toisena trendinä on sellainen hassuus kuin korporaation hallituksen päätös I(C)T-menojen osuudesta budjetoidusta liikevaihdosta. Ts. lähdetään siitä että kulutetaan aateekoo-hommiin x määrä rahaa kontra se, että tehtäisiin kaikki tarvittava ja katsottaisiin mitä tehtäisiin järkevistä ja hyödyllisistä hommista. Jos I(C)T:n olevinaan pitäisi tukea liiketoimintaa - tai itse asiassa liiketoimintaa on nykyään aika hankalaa tehdä ilman I(C)T:tä - on riemastuttavan nerokasta pultata ja kahlita nämä turhat kustannukset euromäärään x.

Sitten seuraavaksi oikein tämän päivän pörssiyhtiöiden megatrendi: pilkotaan kaikki projektit aivan vitun pieniin osiin ja pyydetään jokaisesta osasta alustava* työmääräarvio ennen kuin on mitään perusteita arvioida työn määrää. Oikein hardcore konserneissa kaikki hommat - taskit - joita ei ole osattu listata ja alustavasti työmääräarvioida, eivät kuulu projektin scopeen, eli niistäpä eivät toimittajatkaan voi laskuttaa. Niitä hommia ei siten ole, helppoa, eikö? tällaisiin väliinputomishommiin kuuluvat useimmiten kaiken maailman höpöhommat tyyliin testijärjestelmästä tuotantojärjestelmään siirtymiseen liittyvät, kaikenlaiset hassut yksikkötestaukset ja testidatan luonnit ja validoinnit. *) kaikki, jotka näissä karkeloista elantonsa saavat, tietävät että "alustava" arvio on kiveen hakattu jumalsana siinä vaiheessa kun exceli on outboxista lähtenyt

Lopuksi kun omien empiiristen havaintojen pohjalta toteaa kuinka hiuskarvan varassa monen suuren firman I(C)T asia on esimerkiksi henkilöstöpolitiikan suhteen (vedetään ihmiset - siis resurssit - piippuun, sijaisuudet ja varasuunnittelmat ovat sitä että kasataan heinäkuussa töihin jäävälle raukalle se ihan kaikki, koulutus - mitä se on?) ja kuinka johtajat vetävät ulkoisia kuluja alas omia bonareitaan varmistellen ja operatiivisen toiminnan riskeeraten, ei voi kuin puistella päätään ja odotella Danske-Katastrofi vol II:n saapumista. Se nimittäin tulee ihan kohta ja ihan pomminvarmaan, alueena voi olla toki jokin muukin kuin pankkisektori.

Daespoo
16.04.2008, 15:30
Loistava kirjoitus Barnbyltä, pitkälti samaa mieltä.

IT-osastoa katsotaan vieläkin pelkkänä kustannuspaikkana ja sille määritellään budjetti jonka puitteissa se toimii. Ne yritykset joissa ICT-toiminnot mielletään potentiaaliseksi kilpailueduksi pelkän kustannusaukon sijasta ovat harvassa.

Monessa suuressa organisaatiossa ICT on yrityksen tärkein toiminto mutta edelleen se toimii todella usein esim. talousjohtajan alla.

Pikkuhiljaa asenteet muuttuvat tosin.

Jarschka
16.04.2008, 18:34
Jeh jeh. Oma verkkopankkini on joten kuten skulannut, mutta luottopuolen automaattiperinnät meni uudistuksen myöstä täysin sekaisin, velimiehellä muuten sama juttu. Eilen pääsin lopulta Sammon konttoriin asiaa selvittämään, jonotin puolitoista tuntia neuvontapuolen tiskille.

Kohtaanto neuvojaihmisen kanssa kesti minuutin pari. Asian selvittämiseksi pitäisi varata rahoitusneuvonnan puolelle neuvottelu, vapaita aikoja aikaisintaan ensi viikon lopulla. No ihan varmasti vittu varaan, mutten kyllä Sampoon.

Trenchtown
16.04.2008, 18:44
Asian selvittämiseksi pitäisi varata rahoitusneuvonnan puolelle neuvottelu
Tuon kaltaista toimintaa en pysty ymmärtämään. Pankki kusee huolella asiakkaan asiat, mutta silti se on asiakas jonka vastuulle jää tilanteen oikaiseminen ja vielä pitäisi jonottaa ajan varattuaan monta päivää? Siis mitä helvettiä. Pankki varmasti tietää kaiken mikä systeemissä kusee. Jos ei tiedä, niin vaatimattomasti kenkää kaikille. Kuitenkin, kyllä se on niin, että pankin päästä pitäisi tulla puhelu jossa kerrottaisiin nöyrästi, että "onnistuttiin tötöilemään nää sun asiat ihan huolella, et millään pääsis tänne selvittelemään tätä".

Tietenkään tuollainen ei ole tiedotusmaisteri Vuolan eikä ilmeisesti koko vitun sampopankin toimintaan sopiva malli, mutta noin sen pitäisi mennä. Tai ainakin luulisin, että pankkien toimintastrategiaan kuuluu jollain tasolla asiakaslähtöisyys. Tai sitten voisi kertoa suoraan, että ihan sama vaikka siirtäisitte tilinne heti helvettiin täältä, eipä kiinnosta muutama yksityisasiakas paskan vertaa.

moby
16.04.2008, 19:19
Tai sitten voisi kertoa suoraan, että ihan sama vaikka siirtäisitte tilinne heti helvettiin täältä, eipä kiinnosta muutama yksityisasiakas paskan vertaa.

Mitenkähän Helsingin kaupunki tai VR kiinnostavat. Näistähän on ollut juttua lehdissä. Hesan duunarin palkat maksamatta ja VR siirsi osan palkanmaksustaan Nordeaan Sammon kusemisten takia. Näiden asiakkaiden menettäminen voisi jo ehkä vähän tuntuakin.

Salama44
16.04.2008, 22:42
Sehän tästä vielä puuttuisi että pankki alkaisi periä maksua omien rahojen nostamisesta tililtä. Korot on edelleen "nollassa" vaikka inflaatio laukaa 3-4 prosentin paikkeilla. Siitä kun vähentää palvelumaksut pois niin rahat vain hupenevat pankissa. Sampon liikevoitto on kuitenkin kasvanut yrityksistä eniten. Edellä ovat vain Nokia, Fortum ja eräs toinen pankki.

Jos Sampo saa joskus tietoliikenneongelmat kuntoon ja haluaa saada menettämiään asiakkaita takaisin, niin sen on alettava tarjoamaan myös asiakkaille jotain muita enemmän sen sijaan että se vain kasvattaa vuosi vuodelta liikevoittoaan ja maksaa Näkyvälle ja muille johtajille miljoonien palkkaa.

Ihmiset on jo suurimmaksi osaksi ohjattu verkkopankkiin hoitamaan raha-asiansa itsepalveluna. Vähintä mitä voi vaatia on että nämä palvelut myös toimivat. Jos Suomeen joskus saadaan sähköinen verkkoäänestys niin toivon todella että sitä ei ole suunnittelemassa kukaan Sampopankin verkkopalveluiden uudistamisessa mukana olleista. Muuten saamme vielä hämmästyttäviä äänestystuloksia tulevaisuuudessa.

pernaveikko
16.04.2008, 23:32
Sitten seuraavaksi oikein tämän päivän pörssiyhtiöiden megatrendi: pilkotaan kaikki projektit aivan vitun pieniin osiin ja pyydetään jokaisesta osasta alustava* työmääräarvio ennen kuin on mitään perusteita arvioida työn määrää. *) kaikki, jotka näissä karkeloista elantonsa saavat, tietävät että "alustava" arvio on kiveen hakattu jumalsana siinä vaiheessa kun exceli on outboxista lähtenyt


Erittäin hyvin sanottu, sinulla taitaa olla enemmänkin näistä kokemusta. Oletko ihan vain kärsivä työntekijä vai istutko siinä keskijohdossa?

Minä olen siitä onnellisessa tilanteessa, että pystyn täysin vaikuttamaan siihen exceliin. Se kysyminen on vain aivan järjetöntä, en minä tiedä milloin hommat valmistuvat. Siihen vaikuttaa niin moni asia. Kerran kysytään, niin sitten arvioidaan.

Tähän mennessä sitä ei ole kyseenalaistettu miksi alustava arvio ei pitänytkään, varmaankin siksi, että se tosiaan oli alustava. Itse en siis tiedä mitään tuosta kiveenhakkaamisesta tai muista jumalista. Toisaalta sen arvauksen voi heittää myös runsaasti tulevaisuuteen, miksipä sitäkään kukaan ihmettelisi, koska voihan sekin olla ihan yhtä oikein ja sitten saa kiitosta asioiden nopeasta toteutuksesta.

Ja kyllä, kyseessä on jättiläissuuri globaali pörssiyhtiö. Totuus minun tapauksessani on lienee se, että jos kaikki arvioimiseen ja palaverointiin käytetty aika käytettäisiin työntekoon, niin asiat etenisivät huomattavasti nopeammin.

MS
17.04.2008, 00:50
Sehän tästä vielä puuttuisi että pankki alkaisi periä maksua omien rahojen nostamisesta tililtä.
Eikös Sampo Pankin ilmaispaketti mahdollista viisi tapahtumaa kuukaudessa ja sen jälkeen jokainen tapahtuma maksaa eli omien rahojen nostamisesta tililtä voi joutua maksamaan?

ISH
17.04.2008, 08:53
Näyttäisi siltä että Luottokunnan aiemmin hallinnoima Visa ja Sampo-Dansken haltuunsa ottama Visa elävät omaa elämäänsä vaikka fyysisesti sama kortti ovatkin.

Tällä viikolla tuli Luottokunnalta Visa-lasku jossa summat ihan oikein (tosin olin käyttänyt viimeksi 18.3 eli ennen tätä integraatiota). Eilen tein sitten testin, siirsin verkkopankissa Visalta rahaa pankkitilille ja täällä jo aiemmin mainitusta täydestä käyttövarasta lähti tuo testaamani 30 euroa.

Voisikohan siis olla että olen Luottokunnalle velkaa sen mitä olin ennen kuin Sampo otti Visani haltuunsa ja nyt kun Visa on Sammon hallussa niin luottoraja on taas täydet.

NK
18.04.2008, 02:12
No niin, nyt meillä on sitten asuntolainan korot ja lyhennyserätkin muuttuneet ihan päin helvettiä. Alun alkaen tämän kuun erääntyvät lainat näkyivät verkkopankissa sentilleen oikein, mutta nyt tänään - muutama päivä ennen eräpäivää - niitä on "korjattu" Sammon toimesta pariinkin kertaan.

Onneksi perivät vain reilut 50€ liikaa, tuo nyt ei maailmaa vielä kaada. Lienee kuitenkin selvää että tämän(kin) asian selvittely vie tällä hetkellä vähintään viikkoja.

Lisäksi verkopankissa lainan tiedoissa näkyvä lainan korko näyttäisi olevan nyt 25 %-yksikköä suurempi kuin sen pitäisi olla. Mutta tämäkään korko ei käy yksiin tämän kuun maksuerän kanssa - ei ole lähelläkään sitä.

Ei helvetti, sen vielä jotenkin ymmärrän että saadaan sössittyä järjestelmänsiirto niin että virheitä korjaillaan jälkikäteen kuukausitolkulla. Mutta kun tämän jälkeen pitää vielä korjata korjailussa syntyneitä virheitä, ja ehkä vielä sen jälkeen tehdä korjauksen korjauksen korjauksia, niin sanattomaksi vetää. Jossain Elisan laskutuksessa tällaisen vielä jotenkin ehkä sietäisi, mutta ei enää pankkitoiminnassa!

Mielenkiintoista nähdä kuinka kauan tämä "korjauskierre" kestää.

Morgoth
18.04.2008, 08:06
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/stadi/uutinen.asp?id=1520759

Mutta tämähän piti olla Danske Bankin IT-johtajan mukaan projekti, joka pysyi sekä suunniteluissa kustannuksissa ja aikataulussa.

Onneksi kaikki meni putkeen. Ei uskalla edes ajatella seurauksia, jos tuo projekti olisi epäonnistunut.

HemmoP
18.04.2008, 08:20
Turha varmaan enää mainita, että aamuisin tässä kahdeksan aikaan on aivan turha yrittää kirjäutua pankin sivuille...

Paska mikä paska.

masaala
18.04.2008, 08:29
Onko muuten kellään tietoa siitä, milloin uudet Sampo Visa-kortit tulevat? Lauantai-aamuna olisi lähtö Hong Kongiin ja yhtäkkinen korttivaihto ei enää onnistukaan sieltä käsin.

Morgoth
18.04.2008, 08:43
Lopuksi kun omien empiiristen havaintojen pohjalta toteaa kuinka hiuskarvan varassa monen suuren firman I(C)T asia on esimerkiksi henkilöstöpolitiikan suhteen (vedetään ihmiset - siis resurssit - piippuun, sijaisuudet ja varasuunnittelmat ovat sitä että kasataan heinäkuussa töihin jäävälle raukalle se ihan kaikki, koulutus - mitä se on?)

Tuo on totta. Oli miten iso/keskisuuri/pieni yhtiö tahansa, niin käytössä se menee noin, että järjestelmästä vastaa vain yksi asiantuntija, joka on yleensä vielä ylityöllistetty ja jolla ei ole varahenkilöä. Virallisesti on tietysti hienot prosessit yms. joiden mukaan kaikki menee hienosti, siis myynnin ja markkinoinnin mukaan.

Nauratti, kun jossakin lehdessä oli 'tutkimus', että it-projektien onnistuminen riippuu hyvin pitkälti niistä ihmisistä, jotka osallistuvat projektiin. Oho.. Ihan totta? Mä ku aina luulin, että se on niistä Exceleistä kiinni?

Eipä ole kokemuksia muista aloista, mutta kyllä IT-alalla on paljon opittavaa muusta teollisuudesta tai toivottavasti esim. autoja tehdään nyt vähän ammattimaisemmin kuin IT-palveluja.

palle fontän
18.04.2008, 08:52
Tuo on totta. Oli miten iso/keskisuuri/pieni yhtiö tahansa, niin käytössä se menee noin, että järjestelmästä vastaa vain yksi asiantuntija, joka on yleensä vielä ylityöllistetty ja jolla ei ole varahenkilöä. Virallisesti on tietysti hienot prosessit yms. joiden mukaan kaikki menee hienosti, siis myynnin ja markkinoinnin mukaan.

Tässä on myös sellainen ristiriita, että Suomessa ei kannata toimi asiantuntijana, jos olet kiinnostunut omasta palkkauksesta. Pikkupomot ja managerit tienaavat enemmän, joten tuolle tielle on mukavampi lähteä. Ei siis kannata ihmetellä pulaa pätevistä asiantuntijoista.

mjr
18.04.2008, 09:05
Nauratti, kun jossakin lehdessä oli 'tutkimus', että it-projektien onnistuminen riippuu hyvin pitkälti niistä ihmisistä, jotka osallistuvat projektiin. Oho.. Ihan totta? Mä ku aina luulin, että se on niistä Exceleistä kiinni?

Projektien menestyminen on itse asiassa kiinni johtoryhmälle esitetyistä PowerPointeista... Omakin kokemukseni on kyllä samanlainen: hämmästyttävän vähissä käsissä saattaa olla hyvin ison talon kriittinenkin järjestelmä. Dokumentaatio on myös aika aliarvostettu asia, joten monien asiantuntijoiden tässä maassa on todella paree olla jäämättä raitiovaunun alle.

Morgoth
18.04.2008, 09:41
Pikkupomot ja managerit tienaavat enemmän, joten tuolle tielle on mukavampi lähteä. Ei siis kannata ihmetellä pulaa pätevistä asiantuntijoista.

Eipä se osaaaminen tuolla pikkupomo, manageri tai ihan ylemmillä johdon tasollakaan oman kokemuksen päätää huimaa. Pahimmassa tapauksessa ostaja ei edes tiedä mitä haluaa ostaa eikä toimittaja mitä on edes myymässä.

Barnaby
18.04.2008, 10:19
Erittäin hyvin sanottu, sinulla taitaa olla enemmänkin näistä kokemusta. Oletko ihan vain kärsivä työntekijä vai istutko siinä keskijohdossa?Mercii, onhan näitä tämän "alan" kokemuksia jo jonkin verran kertynyt, ja sitten taidan tykätä havainnoida asioita enemmän kuin olisi tarpeen... En ole varsinaisesti kumpaakaan. Olen oman firmani pomo ja sitten tilanteesta riippuen asiakkaalla projektin/osaprojektin/aliprojektin/jne vetäjä toimittajan roolissa ja joskus kyllä ihan kädet savessakin.

Tähän mennessä sitä ei ole kyseenalaistettu miksi alustava arvio ei pitänytkään, varmaankin siksi, että se tosiaan oli alustava. Itse en siis tiedä mitään tuosta kiveenhakkaamisesta tai muista jumalista. Toisaalta sen arvauksen voi heittää myös runsaasti tulevaisuuteen, miksipä sitäkään kukaan ihmettelisi, koska voihan sekin olla ihan yhtä oikein ja sitten saa kiitosta asioiden nopeasta toteutuksesta.Tarkoitin nimenomaan työmäärien arviointia, aikataulu on usein omissa karkeloissa annettu tai niin fiksattu, ettei sillä väliä. Paradoksi on siten siinä, että työmääriä pitää antaa alustavasti, ja kun ne antaa, ne kirjataan työmäärinä eikä alustavina työmäärinä muutoshallintajärjestelmään, eikä kukaan ikinä tulee ehdottamaan työmäärän uudelleenarviointia. Myöskin jos tässä vaiheessa ei älyä keksiä kaikkia aktiviteetteja, joita tarvitaan mahd. 6 kuukauden päästä ja "alustavasti" arvioida niitä, on niiden tekeminen ja niistä veloittaminen joko hankalaa tai mahdotonta. Vaikka ne olisivat kriittisen tärkeitä projektin kannalta. Kijaimellisesti väärin tehty jos menet tekemään. Hölmöläisten sadut ovat aika pilipalikamaa tähän governance-pelleilyyn nähden.

Ja kyllä, kyseessä on jättiläissuuri globaali pörssiyhtiö. Totuus minun tapauksessani on lienee se, että jos kaikki arvioimiseen ja palaverointiin käytetty aika käytettäisiin työntekoon, niin asiat etenisivät huomattavasti nopeammin.Palaverointi kontra "työnteko" on toki mielenkiintoinen akseli. Itse olen onnekas nykyisen pääasiallisen työmaani kohdalla siinä mielessä, että palavereja on hyvin vähän ja silloin kun on, ne ovat varsin ytimekkäitä. Toisaalta ihmisten - korjaan resurssien - määrää on karsittu sen verran mielipuolisesti, että kaikilla on niin kiire etteivät ehtisikään palaveerata, hyvä jos ehtivät kommentoimaan miten jokin liiketoiminnan kannalta kriittinen toiminnallisuus tulisi muuttaa tai korjata.

Juuso74
18.04.2008, 10:52
Turha varmaan enää mainita, että aamuisin tässä kahdeksan aikaan on aivan turha yrittää kirjäutua pankin sivuille...

Paska mikä paska.

Kyllähän se lämmittää ettei näin palkkapäivänä pääse sisään koko verkkopankkiin. Oliskohan asiat jo niin sekaisin, että ovat tarkoituksella ajaneet koko paskan alas.

Kiitos tästäkin Sampo. Maanantaina vaihtuu pankki.

.jarska
18.04.2008, 10:58
http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2008/04/18/sampo-pankki-tunaroi-amnestyn-varainkeruun/200810849/12?rss=4

Tuosta Amnestyä tukevasta porukasta (suurin?) osa on vielä sellaista ihmisryhmää että ei ole välttämättä varaa maksaa samassa kuussa kahta kertaa tuota lahjoitusta. Eli rahoja tulee varmasti jäämään valtavia summia saamatta. Itse en kyseistä järjestöä tue, mutta jollain tasolla kuitenkin olen tyytyväinen että heilläkin on toimintaa Suomessa.

Noh, on siis mahdollista että koko Suomen Amnesty menee nurin osittain Sampo pankin takia. Aika surkeaa suunnittelua tietysti koko järjestöltä jos toiminta on noin kuukausitasoista kädestä-suuhun meininkiä.

"Mikäli Amnestylle syntyy tästä taloudellisia tappioita, pankki korvaa ne luonnollisesti, luvataan Sampo Pankista."

Rahaa eivät taatusti Sampo pankilta tällaisen sotkun takia saa senttiäkään, tarkoitetaankohan tuolla että mestarivalehtelija Vuolalta voi mennä peräämään maksua luonnossa? Jäänee lunastamatta.

Raparberg
18.04.2008, 11:09
Joskus kauan kauan sitten kun olin tekemisissä IT-systeemien kanssa, oli tapana rakentaa täydellisesti toimiva uusi järjestelmä erilliseen identtiseen ympäristöön ja ajaa rinnakkain hetken aikaa että oli varmuus sen toimivuudesta. Myös jos muutoksessa meni jotain pieleen oli mahdollisuus rullata päivitykset ja muutokset takaisin ja palauttaa tilanne sellaiseksi kuin muutosta ei olisi kokeiltukaan. Ei taida olla enää muodissa, näköjään. Toisaalta onhan nuo pankin järjestelmät niin isoja ja tapahtumia tulee niin vilkkaaseen tahtiin että moinen järjestely varmaan olisi liian kallis. Mutta tulee tällainen Sammon tyylinen sekoilukin maksamaan mukavasti.

Trenchtown
18.04.2008, 11:13
"Mikäli Amnestylle syntyy tästä taloudellisia tappioita, pankki korvaa ne luonnollisesti, luvataan Sampo Pankista."

Kuulostaa jotenkin vittuilulta tuollainen lupaus. Kuitenkin järjestön toiminta perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, niin ei kai siinä sanan varsinaisessa merkityksessä voi mitään tappiota syntyä.

Mielenkiinnolla odotan, että miten kauan menee ennen kuin tämä homma paketoidaan lopullisesti. Jos ongelmien on odotettu jatkuvan kesään asti niin kuin jostakin luin, niin yllättävän kärsivällistä jengiä tuo asiakaskunta on. Kun pankkia vaihtamalla noista ongelmista pääsee eroon erittäin helposti. Sekin mietityttää, että miten helvetin epäpätevää porukkaa tuota muutosta on ollut viemässä eteenpäin. Helppo tietenkin arvostella, kun en itse tuon suuntaisista hommista ymmärrä yhtään mitään. Olettaisin kuitenkin että sellaista porukkaakin löytyy, jotka ymmärtävät.

Riz
18.04.2008, 11:48
Uudet tilit on meilläkin jo avattu toisessa pankissa ja tiistaina käydään viimeistelemässä asuntolainan siirto ja loput yksityiskohdat. Ikävä kyllä tilastollisesti Sampo ei meidän talouden kohdalla menetä kuin yhden asiakkaan, sillä oma tili jäänee varatiliksi ja yksi määräaikainen talletuskin jää vielä odottelemaan nostoa. Nyt kuitenkin vielä jännitetään tuleeko tämän kuun palkka läpi ulkomailta Sampoon asti kun uudet tilitiedot eivät vielä tähän ehtineet.

Barnaby
18.04.2008, 12:26
Tuo on totta. Oli miten iso/keskisuuri/pieni yhtiö tahansa, niin käytössä se menee noin, että järjestelmästä vastaa vain yksi asiantuntija, joka on yleensä vielä ylityöllistetty ja jolla ei ole varahenkilöä. Virallisesti on tietysti hienot prosessit yms. joiden mukaan kaikki menee hienosti, siis myynnin ja markkinoinnin mukaan.Kerro jotain uutta. :-) Sitten vielä ihmetellään miksi porukkaa vetää itsensä lähes jojoon ja burnoutin partaalle. Akselilla asiantuntija - yksikön/ryhmän päällikkö - yksikön johtaja - corporate HR saadaan niin legendaarisia kombinaatioita koskien sijaisuuksia, lomalistoja ja muita arkielämän tavallisuuksia, että katastrofien partaalla ollaan hyvin usein. Esimerkiksi yksi IT-järjestelmien pyhistä lehmistä - ja syystäkin - eli palkkajärjestelmä integraatioineen on perinteisesti loma-aikoina aina vaarassa. Toisaalta ei tarvitse aina mennä loma-aikaankaan, vaan ihan perus-talvikuukausikin saattaa tuottaa tilanteen, jossa pörssiyhtiön A palkka-aineisto tulee prosessoiduksi aivan kalkkiviivoilla, koska siihen liittyvän viestinvälityksen monitoroinnista vastaavan pörssiyhtiön B henkilö X ei tiennytkään että munko sitä piti katsoa vai? Tai onhan niitä monitorointeja joo: ex-itäblokista tai Intiasta saattaa tulla parin päivän viiveellä viesti että sanoma olla jumissa paikassa Y. Tällä välin asia oli toki jo pakosti fiksattu suomalaisin voimin. Talousjohtaja voi näyttää pauverpointilta kuinka on halpaa tämän monitorointi verrattuna kotimaiseen vaihtoehtoon. Ja juuripa luin Tietoviikosta ilosanomaa CIMMistä, ITIListä ja pitilistä. Sallikaa mun nauraa. Vitun idiootit.

Noh, menee jo vähän off-topic Sammon ryöstöstä, muttei kuitenkaan. Niputan Danske-Katastrofin "projektin" kulun tässä vielä parilla virkkeellä: project manager resursoi riskianalyysin tekemisen ja tulokset katsottiin yhdessä concept ownereiden kanssa review'ssa. Test managerilta pyydettiin lista tarvittavista test scripteistä ja resurssit test executionille. CIO ja hännystelyjengi hoki hapettomassa huoneessa mantraansa, että ei enää oikeastaan ole tietojärjestelmiä, on vain konsepteja. Steering committeessa päätettiin vähentää developer-resurssien määrää, koska konsepteja ei muuteta. Aamen.

Yläpesä
18.04.2008, 13:26
Kerro jotain uutta....
Aamen.

Barnabylle on sitten tulossa haaste käräjille. Mulla on mustelmia selässä ja luultavasti tyrä puhjennut, työtuoli ihan paskana.

Rapukäsi
18.04.2008, 13:39
Kerro jotain uutta. :-) Sitten vielä ihmetellään miksi porukkaa vetää itsensä lähes jojoon ja burnoutin partaalle...
Anteeksi rankka referointi, en viitisinyt lainata koko pätkää, koska silloin olisi pitänyt ottaa mukaan myös edelliset viestisi.

Näitä viestejäsi lukemalla tulee väkisinkin mieleen, että puhut omasta työpaikastani. Nämä kaikki esille tulleet asiat ovat niin totta, kuin vain voi olla. Johtajat norsunluutorneissaan rakentelavat hienoja powerpointteja ja käyvät ne vielä hyväksyttämässä omilla esimiehillään, jotka siunaavat ne säästöjen toivossa. Sitten kun uudet kuviot on otettu käyttöön, niin ihmetellään, että miksi homma kusee ja suorittava porras (oikeat asiantuntijat) saavat kaiken paskan niskaansa. Asiantuntijoilta ja pikku-managereilta ei tietystikään ole kyselty mitään. Vain ilmoitettu, että näillä mennään.

P.S. ITIL:it sun muut perkeleet rokkaa!

Edit. Ettei aivan otsikon ohi mene, niin mainittakoon, että epäilemättä syy Sampopankin ongelmiin liittyy juuri viestissä mainittuihin seikkoihin.

Barnaby
18.04.2008, 14:19
Barnabylle on sitten tulossa haaste käräjille. Mulla on mustelmia selässä ja luultavasti tyrä puhjennut, työtuoli ihan paskana.Äläs nyt Yläpesä, sä tiedät että se ei mee noin. Jos et pääse käsiksi Instruction Handbookiin project portalissa, niin voin laittaa sulle: kirjaat defectin Incident Managerille, joka tuottaa siitä investigation requestion Business Information Servicelle, joka muuntaa sen change requestiksi ja assignaa sen Implementation Managerille, joka luo taskin Project Databaseen - ja sitten voit jatkaa.

palle fontän
18.04.2008, 14:43
Äläs nyt Yläpesä, sä tiedät että se ei mee noin. Jos et pääse käsiksi Instruction Handbookiin project portalissa, niin voin laittaa sulle: kirjaat defectin Incident Managerille, joka tuottaa siitä investigation requestion Business Information Servicelle, joka muuntaa sen change requestiksi ja assignaa sen Implementation Managerille, joka luo taskin Project Databaseen - ja sitten voit jatkaa.

Eijeijei. Nykyään toimitaan ketterästi. Kato lyhyissä sykleissä skoupataan pieni määrä kerrallaan asiakaslähteisesti, niin saadaan oikeasti hyödyllisiä tuloksia ja liiketoiminnalle lisäarvoa nopealla tahdilla. Tätä saatetaan jopa asiakkaan puolelta vaatia, vaikka omat toimintamallit on suoraa vesiputousta ja sitten ihmetellään, että mitenkäs nämä vaadittavat dokumentit hyväksytään, kun ne elävät koko ajan ja CMMI-auditoija kolkuttelee jo oven takana?

Hirvittää oikein tuollaiset project databaset, kyllä kannattaisi käyttää vaan ketteriä backlogeja, niillä työnteko on hauskaa. Ei sen uuden featuren kannata olla niin hyvin speksattu, se on kato promise for communication, vaikka ylikuormitettua asiakkaan projektivastaavaa ei sinänsä meinaa saada ikinä kiinni.

Tässä teille RFP, Scrummilla mennään. Joo, kyllä työmäärät on sitovia ja scope on fiksattu, miten niin ihmeellistä? Ai niin, speksit pitää sitten olla hyväksytetty ennen toteutuksen aloitusta, meillä on nää laatujärjestelmän milestonet kiveen hakattuna.

mjr
18.04.2008, 14:53
Kerro jotain uutta. :-) Sitten vielä ihmetellään miksi porukkaa vetää itsensä lähes jojoon ja burnoutin partaalle. Akselilla asiantuntija - yksikön/ryhmän päällikkö - yksikön johtaja - corporate HR saadaan niin legendaarisia kombinaatioita koskien sijaisuuksia, lomalistoja ja muita arkielämän tavallisuuksia, että katastrofien partaalla ollaan hyvin usein. Esimerkiksi yksi IT-järjestelmien pyhistä lehmistä - ja syystäkin - eli palkkajärjestelmä integraatioineen on perinteisesti loma-aikoina aina vaarassa. Toisaalta ei tarvitse aina mennä loma-aikaankaan, vaan ihan perus-talvikuukausikin saattaa tuottaa tilanteen, jossa pörssiyhtiön A palkka-aineisto tulee prosessoiduksi aivan kalkkiviivoilla, koska siihen liittyvän viestinvälityksen monitoroinnista vastaavan pörssiyhtiön B henkilö X ei tiennytkään että munko sitä piti katsoa vai? Tai onhan niitä monitorointeja joo: ex-itäblokista tai Intiasta saattaa tulla parin päivän viiveellä viesti että sanoma olla jumissa paikassa Y. Tällä välin asia oli toki jo pakosti fiksattu suomalaisin voimin. Talousjohtaja voi näyttää pauverpointilta kuinka on halpaa tämän monitorointi verrattuna kotimaiseen vaihtoehtoon. Ja juuripa luin Tietoviikosta ilosanomaa CIMMistä, ITIListä ja pitilistä. Sallikaa mun nauraa. Vitun idiootit.

Kyllä tulee tuosta tekstistä rattoisasti vanhat ajat mieleen - ei juuri päivääkään kulu, etten kiitä onneani siitä, että pääsin pois IT-alalta. Tosin palkkakin pieneni, mutta kyllä sitä elämän laadusta ilolla voi jotakin maksaakin. Tuo palkka-aineiston jumiin jäämisen kuvaus tuntui kyllä jotenkin äärimmäisen tutulta...

Rapukäsi
18.04.2008, 14:54
Äläs nyt Yläpesä, sä tiedät että se ei mee noin. Jos et pääse käsiksi Instruction Handbookiin project portalissa, niin voin laittaa sulle: kirjaat defectin Incident Managerille, joka tuottaa siitä investigation requestion Business Information Servicelle, joka muuntaa sen change requestiksi ja assignaa sen Implementation Managerille, joka luo taskin Project Databaseen - ja sitten voit jatkaa.
Ja muistakaa, että jos SLA:t paukkuu, niin sitten on piru merrassa.

Vteich
18.04.2008, 15:44
Eijeijei. Nykyään toimitaan ketterästi.

Noh noh, ei nyt liitetä tähän sinänsä ihan osuvaan keskusteluun mitään ketterien menetelmien dissailua. Pelkkää positiivistahan agiilius on alalle tuonut - alkaen nyt vaikka siitä, että työpaikkoja on paljon aiempaa hankalampi siirtää mihinkään vinkuintiaan. Luojan kiitos mitään ikivanhoja vesiputousmalleja ei enää käytetä kuin jossain dinosaurusfirmoissa tyyliin Tieto-Enator.

Sniper
18.04.2008, 15:47
Ei riitä kompetenssi osallistua edeltävään keskusteluun kun olen vasta Senior Mouse and Keyboard Consultant & System Damager.

Mutta sen verran tästä yhdestä integraatioon osallistuneesta firmasta on sanottava, että muuri tosiosaajan ja asiakasrajapinnan kanssa on valtavan iso. Asiakkaan näkökulmasta on kiusallista kun et saa vastauksia selkeisiin kysymyksiin kun tämä väliporras keskittyy enemmän vastuun siirtelyyn ja tiedon vääristämiseen matkalla kohti tosiosaajaa.

Sampo-pankista itse lähdin 2004 kun lainaneuvotteluyhteys oli äärimmäisen jäykkä. Piti asioida sähköisesti ja joka asian välissä oli päivän viive. Menin sitten kahvittelemaan toiseen pankkiin ja sovin asiat vartissa.

palle fontän
18.04.2008, 16:44
Noh noh, ei nyt liitetä tähän sinänsä ihan osuvaan keskusteluun mitään ketterien menetelmien dissailua.

Mielestäni en dissannut ketteriä menetelmiä. Ainoastaan organisaatioita(yleensä asiakassellaisia), joissa työntekijät lähetetään agilekurssille, mutta kaikki omat prosessit ja menetelmät ovat kivikaudelta, eikä ymmärrys riitä näiden kahden yhdistämiseen.

Eläkä nuolaise vielä sen kotimaisen työvoiman tarpeen kasvulla ;)

http://www.craiglarman.com/wiki/index.php?title=Image:Scaling_lean_and_agile.jpg

edit: Sen verran vielä ketteristä menetelmistä, että monet suuret suomalaiset IT-asiakkaat ovat niin kaavoihinsa kangistuneita, että näitä ei kunnolla saada käyntiin. Oikeita kumppanuuksia ei ole, sillä kaikki projektit kilpailutetaan usein jopa siten, että ensiksi kilpailutetaan määrittely ja sen jälkeen erikseen puolivillaisen määrittelyn perusteella toteutus. Tarjouskierroksella toimittajat rajaavat kaiken mahdollisen taivaan ja maan väliltä pois tarjouksesta, jotta nakin napsahtaessa päästään rahastamaan tuntitöinä tehtävillä muutospyynnöillä. Huonolla tsäkällä asiakasorganisaation vastaavat eivät ole osanneet varautua etukäteisessä budjetoinnissaan tarpeellisiin muutospyyntöihin, joten projektin edetessä riidellään ihan sen takia, että ei ole varaa maksaa ennen kuin saadaan lisäbudjettia projektille.

Tästä on ketteryys helvetin kaukana. "Customer collaboration over contract negotiation" vai mitenkäs se menikään...

Juze
18.04.2008, 17:03
Huh heijaa, sitä oli sitten mennyt Sampon tililtä palvelumaksuja 7 euron edestä kuukaudessa, vaikka mitään maksuja lainojen takia ei pitänyt olla. Lisäksi joku ikivanha Electron, mikä on suljettu jo aika päiviä sitten, on avattu uudelleen (sitävastoin käytössä ollut pankkikortti suljettiin pääsiäisenä). Ja lyhennykset näkyy kahteen kertaan, toinen on "poistettu"-tilassa, mikä ilmeisesti tarkoittaa ettei niitä ole kuitenkaan kahteen kertaan veloitettu.

Taitaapi olla myös meikäpojan kohdalla melkein 30-vuotinen ystävyys katkolla.

Daespoo
18.04.2008, 17:16
Oikeita kumppanuuksia ei ole, sillä kaikki projektit kilpailutetaan usein jopa siten, että ensiksi kilpailutetaan määrittely ja sen jälkeen erikseen puolivillaisen määrittelyn perusteella toteutus. Tarjouskierroksella toimittajat rajaavat kaiken mahdollisen taivaan ja maan väliltä pois tarjouksesta, jotta nakin napsahtaessa päästään rahastamaan tuntitöinä tehtävillä muutospyynnöillä. Huonolla tsäkällä asiakasorganisaation vastaavat eivät ole osanneet varautua etukäteisessä budjetoinnissaan tarpeellisiin muutospyyntöihin, joten projektin edetessä riidellään ihan sen takia, että ei ole varaa maksaa ennen kuin saadaan lisäbudjettia projektille.


Tämä on todella tuttua julkishallinnossa jossa hankintalaki käytännössä pakottaa moiseen.

Ongelma on siinä että asiakkaalla harvoin on tarkka käsitys siitä mitä tarvitaan. Sen takia tehdään määrittelyt, yleensä sekä vaatimusmäärittely että tekninen määrittely (joskus nämäkin kilpailutetaan erikseen).

Jos näin ei tehtäisi, joutuu varsinaisessa kilpailutuksessa tekemään niin ympäripyöreän tarjouspyynnön että siihen kukaan ei osaa antaa järkevää tarjousta.

Itse suosin määritysten kilpailutuksessa pieniä ja puolueettomia IT-konsulttilafkoja joilla on oikeasti kovat referenssit näyttää. Tässä määrittelyssä saadaan hyvin usein selville projektin/hankkeen skouppi ja saadaan myös selvät rajaukset sille mitä varsinaisen pääurakan toimittajan velvollisuuksiin kuuluu ja mitä itse toimituksen tulee sisältää.

Hyvin tehty vaatimusmäärittely maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

palle fontän
18.04.2008, 17:56
Jos näin ei tehtäisi, joutuu varsinaisessa kilpailutuksessa tekemään niin ympäripyöreän tarjouspyynnön että siihen kukaan ei osaa antaa järkevää tarjousta. Hyvin tehty vaatimusmäärittely maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Jees, minulla ei todellakaan ole mitään määrittelyjä vastaan. Agile-ideologia perustuu vaan siihen, että ei ole tarkkaa skouppia ja se elää koko ajan. Tämä ajattelumalli ei sovi läheskään kaikkiin projekteihin, ja asiakas-alihankkija -suhde on aika hankala, jos ei mennä ihan resurssivuokrausella. Kovaa molemminpuolista luottamusta vaaditaan sekä osaamisen että resurssoinnin osalta. Mitä pienempi, sen parempi sanoisin. Aika kaukana tosin pankkijärjestelmän integraatiosta ja käyttöönotosta, jonka määrittelydokumentaatio on varmasti massiivinen(huomatkaa poikkeaminen ketjun aiheessa). Asiakokonaisuudet ovat usein niin laajoja ja ihmiset kiireellisiä, että tiukka vaatimusmäärittely on ainoa tapa aloittaa projekti.

Hyvin tehty vaatimusmäärittely maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Todellakin. Vaatimusmäärittelyjen tekijöissä sekä asiakasorganisaatioissa on huikeita eroja. Osa asiakkaista ei osaa allokoida tarpeellisia resursseja vaatimusmäärittelyyn ja silloin vaaditaan määrittelijäksi tosi kovaa ammattilaista, jotta tarpeellinen tieto saadaan kaivettua. Pienten konsulttipajojen käyttäminen määrittelyssä on mielestäni huomattavasti mielekkäämpää kuin saman palvelun ottaminen suuresta talosta, jolloin toteutuksen tarjouskierrokselle mennään hieman epäreilussa asetelmassa, kun heikko määrittelymateriaali saattaa aiheuttaa muille kuin määrittelyn tekijöille suuria ongelmia. Muutenkin uskoisin, että asiantuntijapako suurista organisaatioista jatkuu ja pienet konsulttifirmat ovat niitä osaajien kotipesiä, sillä se on tuossa duunissa ainoa keino päästä käsiksi edes jonkinmoisiin rahoihin.

edit: Aah... Julkishallinnon tarjouskilpailu... Voiko naurettavampaa olla, kuin menetelmä, jossa tarjouksen antaja ei voi edes esittää kysymyksiä asiakkaalle, kun tämä asettaisia alihankkijat eriarvoiseen asemaan. No antakaa ne vastaukset kaikille puupäät, sahaatte omaa jalkaanne...

Daespoo
18.04.2008, 18:37
edit: Aah... Julkishallinnon tarjouskilpailu... Voiko naurettavampaa olla, kuin menetelmä, jossa tarjouksen antaja ei voi edes esittää kysymyksiä asiakkaalle, kun tämä asettaisia alihankkijat eriarvoiseen asemaan. No antakaa ne vastaukset kaikille puupäät, sahaatte omaa jalkaanne...

Näin menetelläänkin. Kun tarjouspyyntö lähtee ulos, annetaan määraika jolloin kaikki tarjoajat saavat esittää kysymyksiä tarjouspyynnöstä. Määräajan umpeuduttua kaikki kysymykset laitetaan nimettöminä listalle ja niihin laaditaan vastaukset. Kysymykset ja vastaukset lähetään sen jälkeen kaikille tarjoajille.

Jos tämän jälkeen tulee kysymyksiä joka määritellään tärkeäksi tarjouspyynnön suhteen, tarjoajille lähetetään lisäkirjeellä tämä tieto (eli vastaus kysymykseen). Jos kysymystä ja vastausta siihen ei pidetä olennaisena tarkennuksena tarjouspyyntöön, siihen ei reagoida.

Julkishallinnon yksi suurimpia peikkoja tällä hetkellä on Suomen todella vittumainen valitusoikeuskäytäntö eli sen takia tarjouspyynnöissä nussitaan pilkkua todella huolella jotta kenellekkään ei jäisi mahdollisuutta pysäyttää hanketta markkinaoikeus-valituksella. Tuon valituksenhan voi tehdä kuka tahansa tarjoaja ja jos hankintaviranomaisen vastinetta valitukseen ei pidetä tarpeeksi hyvänä, markkinaoikeus ei myönnä lupaa jatkaa hanketta valituksen varsinaisen käsittelyn ajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa 1-2v paussia koko hankkeelle.

mission16W
18.04.2008, 18:50
Vertailuna tähän Sammon "mitään ei oo vialla ja jos onkin niin se on teidän oma vika" -bullshittiin...

Kävin tänään Osuuspankissa, koska viime perjantaina tilaamani Visa oli kuulemma noudettavissa. Jostain syystä posti oli kuitenkin toimittanut kortin toiseen konttoriin, josta se lähti tulemaan kotikonttoria kohti.

Mutta hetkinen, mitä tapahtuikaan seuraavasti? Kassavirkailija pyysi hartaasti anteeksi tapahtunutta ja vaikka yritin selittää, että ei siitä marketin viereen poikkeamisesta kauppareissun ohessa nyt mitään vaivaa ollut, mukaan lyötiin vaivan korvikkeeksi jos jonkinlaista kirjaa ja pipoa, sekä tililtä hyvitettiin vielä kuuden kuukauden käyttömaksut.

Tämä siis sen takia, että joudun odottamaan viikko sitten tilattua Visaani pari päivää ylimääräistä. Mitä nämä tuhansien eurojen perseilyä kestäneet ovatkaan Sammolta saaneet?

palle fontän
18.04.2008, 19:22
Näin menetelläänkin. Kun tarjouspyyntö lähtee ulos, annetaan määraika jolloin kaikki tarjoajat saavat esittää kysymyksiä tarjouspyynnöstä. Määräajan umpeuduttua kaikki kysymykset laitetaan nimettöminä listalle ja niihin laaditaan vastaukset. Kysymykset ja vastaukset lähetään sen jälkeen kaikille tarjoajille.

Ookei, sitten olen saanut väärää tietoa ainakin yhdesta tarjouskierroksesta, onneksi ei ikinä ole julkishallinnon kanssa tarvinnut olla tekemisissä.

Daespoo
18.04.2008, 20:41
Ookei, sitten olen saanut väärää tietoa ainakin yhdesta tarjouskierroksesta, onneksi ei ikinä ole julkishallinnon kanssa tarvinnut olla tekemisissä.

No tapojahan on monta, valtionhallinnossa on niin paljon urpoja jotka eivät hankintalaista tiedä mitään, saatikka sitten mistään ammattimaisesta hankintatoimesta.

Eli tuo mainitsemasi tilanne on täysin mahdollinen, suorastaan todennäköinen.

Ilmestyskirjanpitaja
18.04.2008, 22:06
Vertailuna tähän Sammon "mitään ei oo vialla ja jos onkin niin se on teidän oma vika" -bullshittiin...

Kävin tänään Osuuspankissa, koska viime perjantaina tilaamani Visa oli kuulemma noudettavissa. Jostain syystä posti oli kuitenkin toimittanut kortin toiseen konttoriin, josta se lähti tulemaan kotikonttoria kohti.

Mutta hetkinen, mitä tapahtuikaan seuraavasti? Kassavirkailija pyysi hartaasti anteeksi tapahtunutta ja vaikka yritin selittää, että ei siitä marketin viereen poikkeamisesta kauppareissun ohessa nyt mitään vaivaa ollut, mukaan lyötiin vaivan korvikkeeksi jos jonkinlaista kirjaa ja pipoa, sekä tililtä hyvitettiin vielä kuuden kuukauden käyttömaksut.

Tämä siis sen takia, että joudun odottamaan viikko sitten tilattua Visaani pari päivää ylimääräistä. Mitä nämä tuhansien eurojen perseilyä kestäneet ovatkaan Sammolta saaneet?

Ei helvetti. Täähän kuulostaa jopa ylenpalttiselta asiakaspalvelulta, jotain johon en ole hetkeen tottunut Sammossa. Viikko sitten uhosin vaihtavani pankkia heti kun ehdin. No, en ole "ehtinyt" eli olen vieläkin laiska asiakas. Sain tosin tänään aikaiseksi sen verran että otin yhteyttä muihin pankkeihin, joista otettaneen tarkemmin yhteyttä alkuviikosta. Viimeisen kimmokkeen sain itse asiassa puhuessani tällä viikolla äitini kanssa, joka on myöskin Sammon asiakas. Siinä puhuessamme sivuttiiin pankkiasioita joista avauduin. Vastauksensa oli suunnilleen "no eihän nää voi aina mennä kerrasta oikein." Toki vanhempani ovat tätä nykyä velattomia eikä heillä perushommissa ole ollut ongelmia, mutta siinä kohtaa tuli jo nämä periaateasiat eteen, joten silläkin verukkeella otin yhteyttä muihin pankkeihin. Vaikka olenkin vain turha henkilöasiakas, niin on se perkele niin, että tyhmyydestä sakotetaan ainakin tämän pienen asiakkaan verran.

Juuso74
21.04.2008, 09:23
Tänään tililtäni lähteneestä asuntolainan lyhennyksestä korkojen osuus näyttäisi olevan pikaisen laskutoimituksen jälkeen 99,8%. Voi mennä muutama vuosi, että saan lainani maksettua.

Mutta tänään siis lähtee pankki vaihtoon...

Tarinankertoja
21.04.2008, 13:02
Näin menetelläänkin. Kun tarjouspyyntö lähtee ulos, annetaan määraika jolloin kaikki tarjoajat saavat esittää kysymyksiä tarjouspyynnöstä. Määräajan umpeuduttua kaikki kysymykset laitetaan nimettöminä listalle ja niihin laaditaan vastaukset. Kysymykset ja vastaukset lähetään sen jälkeen kaikille tarjoajille.

Tämäkään ei ole ongelmatonta. Ainakaan tarjoajien kannalta. Kun tarjouspyynnöt on pääsääntöisesti teknisten ratkaisujen osalta erittäin puutteellisia, ei oikein aina voi kysyä kysymyksiä, koska ne julkaistaan kaikille vastauksineen. Eli monessa tapauksessa sillä tavalla paljastaisi omia teknisiä ratkaisujaan kilpailijoille. Tämän vuoksi tarjouksissa rajataankin tekninen selostus liikesalaisuudeksi, jota ei kilpailijat saa tarjouskierroksen jälkeenkään (voittanutta tarjousta siis).

Moniin tarjouksiin tulee siksi laitettua ”optioita”, eli vaihtoehtoisia toteutustapoja, ja toivoa että tilaaja ne ymmärtää ja niiden edut tajuaa. Yleensä ei, mutta omien ratkaisujen ulosvuotamisen vuoksi ollaan valmiita häviämään tarjouskilpailuja, jotka ovat puutteellisia ja edellyttäisivät paljon kysymyksiä tilaajalle.

Valtio ja kunnat ovat kyllä erittäin huonoja tekemään tarjouspyyntöjä. Vaikka tilanne on parantunut, on se silti aika meininkiä kun tilaajan edustajana saattaa edelleen olla esim yksi tarjoajista teknisiä ratkaisuja arvioimassa, tai jos ei suoraan niin joku kytky konsultti (piäni maa, kaikilla konsulteilla on yhteydet johonkin toimittajaan, including sivullekirjottanut)

Rapukäsi
21.04.2008, 13:55
Nyt ei taas tiedä itkeäkö vai nauraako. Meillä töissä yksi käyttäjä hermoilee IT:n suuntaan, kun ei verkkopankki toimi. Perjantaina oli kuulemma päässyt kirjautumaan, muttei voinut maksaa mitään, vaikka muilla(en tiedä kenellä muilla) maksutoiminnot toimivat. Nyt ei kuulemma pääse pääsivua pidemmälle, jotain "error on page" tai vastaavia herjoja kuulemma heittelee jatkuvasti. Sampopankin suunnasta olivat kuulemma epäilleet, että meidän koneissa on jotain "extraturvallisuusjuttuja"(heh) päällä. Vittu luuleeko ne ääliöt siellä Sampopankissa, että me tehtäisiin jotain muutoksia ympäristöömme, että heidän verkkopankkiinsa pääsisi käsiksi ja toisekseen se vika on niiden omissa systeemeissään, mutta silti yrittävät vierittää syytä asiakkaiden suuntaan. En itke, nauran.

Ja mitä helvettiä toi käyttäjäkin meinaa, sille on moneen kertaan selitetty, että se ongelma on siellä pankin päässä, ei meillä, jos heidän verkkopankkiaan ei pysty käyttämään. Jatkakoon itkuaan sinne päin. Tässä kohtaa itken.

repe_joke
21.04.2008, 15:29
Ja mitä helvettiä toi käyttäjäkin meinaa, sille on moneen kertaan selitetty, että se ongelma on siellä pankin päässä, ei meillä, jos heidän verkkopankkiaan ei pysty käyttämään. Jatkakoon itkuaan sinne päin. Tässä kohtaa itken.

Kumma juttu kun itselläni on tuo kyseinen verkkopankki toiminut koko ajan moitteettomasti julkaisemisensa jälkeen. En toki pidä sitä vanhan veroisena, mutta mitään ongelmia toimivuuden suhteen ei ole ollut.
Että tuli vaan mieleen, pistääkö Sampo joidenkin asiakkaiden IP:n pannaan (tai jotain muuta, ettei verkkopankki toimi), vai oliskohan käyttäjässä ja sen koneessa mahdollisesti jotain vikaa?

P.S. On muuten toiminut se verkkopankki itselläni useammalla kuin yhdellä koneella.

FaceOffs
23.04.2008, 13:36
Sampo Pankki ilmoitti hyvittävänsä neljän kuukauden maksut. Onhan tämä parempi kuin ei mitään. Moni on tainnut silti saada jo tarpeekseen Sampo Pankista.

Linkki Taloussanomien uutiseen. (http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/04/23/sampo-pankki-hyvittaa-neljan-kuukauden-palvelumaksut/200811338/12?rss=4)

Hyvitys ei kuitenkaan vaikuta lähetettyihin korvauspyyntöihin.
Nyt on tiedottajaksi laitettu sentään joku, joka ei syytä asiakasta. Vähän parannusta siinäkin.

Trenchtown
24.04.2008, 12:32
Tampere siirtää palkat Sampo Pankista (http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/arkistot/talous/2008/04/638566)

Alkaa jo pikku hiljaa käymään sääliksi tuota Sampoa. Kai ne nyt siellä ihan tosissaan yrittävät fiksata asioitaan, mutta eipä näytä onnistuvan. Ihmetys kasvaa koko ajan, kun miettii, että miten helvetissä nuo asiat on saatu takkuamaan noin pahasti. Luulisi, että tuollainen projekti hoidettaisiin huippuammattilaisten voimin ja että jokainen mahdollinen ongelma olisi ollut tiedossa ja otettu huomioon, mutta ei kai sitten.

Itsehän en osaa edes kuvitella, että mitä kaikkia ongelmia tuollainen integraatio voi tuoda, koska en noista tietojärjestelmäasioista tajua tuon taivaallista, mutta luulisi että joku tajuaa. Ja luulisi, että projekti olisi annettu hoidettavaksi sellaisille tahoille jotka tajuavat.

Tepa
24.04.2008, 13:09
Itsellä ei oikeastaan käy kateeksi Sampoa. Sitä saa mitä tilaa ja miten asiat hoitaa. Mielestäni koko projektin lähtökohdat on nurinkuriset. Suomi on ollut jo pitkään nettipankkiasioissa edelläkävijä. Nyt Danske kaikessa viisaudessaan siirtää toimintojansa kustannuksiltaan maana kallimpaan Tanskaan, jossa ollaan teknisesti jäljessä. Tätä perustellaan kustannusäästöillä. Minusta vaikuttaa enemmänkin tällaiselta legendaariselta kaverin kytkykaupalta, joka ei enää toimi raadollisessa kansainvälisessä yrityskilpailussa. Ei se Kimi Räikkönenkään yritä lähteä Monzaan naapurin Mossella, vaikka naapuri sitä kuinka kehuu.

Minulla käy sääliksi niitä Sampon/Postipankin ajoilta olevia työntekijöitä, jotka ovat hommansa hyvin hoitaneet. Ensin Nalle ulkoistaa nipun asiakkaita lopettamalla postin konttorit ja nyt Dumpo, eiku Danpo dumppaa nipun asiakkaita siirtymällä ratkaisuun, josta sai krittiikiä jo entuudestaan. Koko kupletti sitten kruunataan huonolla tiedottamisella ja mikä räikeintä asikaaan syyttämisellä. Kysymys: Kuka asiakas halusi uuden nettipankin?

Mitä tapahtuu tässä sitten tavalliselle työntekjiälle. Veikkalen, että SmapoPankki YT-neuvottelee parin vuoden sisään. Menetetyt asiakkaat on menetettyjä tuloja ja palvelumaksut on jo ennestään korkealla tasolla. Edelleen luottomarkkinat nykyisellään ei helopota Pankin toimintaa. Tylötekijöiden kannalta paras ratkaisu olisi, että Suomen toiminnot myytäisiin paikaiseen pois. Ostaisikohan Nalle Sampon takaisin? Lötyisikö vanha verkkopankki vielä Ifin koneilta?

ISH
24.04.2008, 13:23
Pari tuntia olen yrittänyt pankkiin päästä mutta eipä onnistu. Nyt lisäsivät sitten ilmoituksen:

"Verkkopankki on toistaiseksi pois käytöstä. Henkilöasiakkaiden miniverkkopankki toimii normaalisti osoitteessa mobiili.sampopankki.fi
Pahoittelemme häiriötä."

Voi voi sentään.

J.Hotti
24.04.2008, 13:35
Alkaa jo pikku hiljaa käymään sääliksi tuota Sampoa.

Sääli on sairautta. Tämä amatöörien puuhastelu ei ansaitse yhtään sääliä, ei sympatiapisteitä, ei mitään. Ainoastaan ne syyttömät asiakaspalvelussa työskentelevät ihmiset, jotka ottavat sitä "haista paska" huutoa päivästä toiseen 8-10 tuntia puhelimitse / palvelutiskillä, heille nostan hattua, että jaksavat.

Pari tuntia olen yrittänyt pankkiin päästä mutta eipä onnistu. Nyt lisäsivät sitten ilmoituksen:

"Verkkopankki on toistaiseksi pois käytöstä. Henkilöasiakkaiden miniverkkopankki toimii normaalisti osoitteessa mobiili.sampopankki.fi
Pahoittelemme häiriötä."Voi voi sentään.

Kokeilin äsken yhden maksun hoitaa tuolla miniverkkopankilla...

Tekninen vika. Yritä uudelleen.Jos tekninen vika ilmenee uudelleen, voit soittaa asiakastukeen.Seppo Rätyä siteeraten... Tanska on paska maa. Keskittyisivät vaan legopalikoilla leikkimiseen ja siltojen rakenteluun.

EDIT = "Jos Chuck Norris haluaa päästä Sammon verkkopankkiin sisään, niin se pääsee. On se vaan niin kova jätkä" - Jari Tervo Uutisvuodossa joskus kuukausi sitten... : )

JiVe
24.04.2008, 13:42
Duunikaveri tuli juuri lounaalta ja kertoili, että ei yksikään Sampopankin kortti kelvannut.


Itse olen huomenna menossa keskustelemaan kotipankkiini, että millä ehdoilla olisin valmis jäämään Sampopankin asiakkaaksi. Ja siinä samalla koitan urkkia Visakortin saldon tietooni. Myös asuntolainan tulevista lyhennyksistä aion pyytää mustaa valkoisella.

Salama44
24.04.2008, 13:54
Kumma juttu kun itselläni on tuo kyseinen verkkopankki toiminut koko ajan moitteettomasti julkaisemisensa jälkeen. En toki pidä sitä vanhan veroisena, mutta mitään ongelmia toimivuuden suhteen ei ole ollut.
Itselläni toimi eiliseen asti, mutta sitten jäi eilen yksi kuukausittain erääntyvä maksusumma pois maksuluettelosta. Olisin halunnut myös muuttaa summaa, mutta miten muutat sitä jos koko laskua ei näy verkkopankissa vaikka siitä on tehty maksupalvelusopimus. Tänään ei ole päässyt verkkopankkiin ollenkaan ja asiakaspalvelusta eivät pystyneet sanomaan minkäänlaista arviota milloin pääsee seuraavan kerran.

#"!*?¤^ < = painokelvotonta tekstiä. Voi P..kele.

.jarska
24.04.2008, 13:59
Sampopankin sekoilut on nyt olleet jo niin kauan ihmisten tiedosta ettei ainakaan minulta heru enää sympatiaa ihmisille joilla on vieläkin ongelmia. Jos tähän mennessä pankkia ei vielä ole tullut vaihdettua on se vain ja ainoastaan omaa typeryyttä. Firmat ovat jossain määrin asia erikseen.

Toiseen pankkiin siirtyminen tällä hetkellä on erittäin helppoa, lainoihinkin saa tällä hetkellä pääsääntöisesti paremmat ehdot kun vaihtaa pankkia (muut pankit käyvät hieman kisaa vielä Sampo-pankin asiakkaista). Käytännössä neuvotellaan siirto, kirjoitetaan valtakirja ja uusi pankki hoitaa loput. Kesto ~45min. Mikäli lainoja ei ole kestää prosessi uudessa pankissa noin 15 minuuttia.

Itse ainakin olisin ottanut nuo 4kk:n palvelumaksupoistot ja niistä aiheutuvat säästöt lähinnä vittuiluna asiakkaita kohtaan, niin naurettavan pienistä summista puhutaan aiheutuneeseen mielipahaan vertailuna. Noh, jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Pitäkää pankkinne.

Tepa
24.04.2008, 13:59
Tämä toimii Sampopankin sivulla: Meidän visiomme ja missiomme (http://www.sampopankki.fi/fi-fi/TietoaSampoPankista/SampoPankkilyhyesti/Tietoapankista/VisioJaPamaara/Pages/VisioJaPaamaara.aspx)

Visio: Yhteinen tapa toimia - ainutlaatuista palvelua

Sampo Pankki siirtyi osaksi Danske Bank -konsernin omistukseen helmikuussa 2007. Maaliskuussa 2008 Sampo Pankki yhdistettiin osaksi Danske Bankin tietojärjestelmää. Danske Bank noudattaa kaikilla toimialueillaan yhteistä toimintatapaa, Danske Banking-konseptia.

Konsernin jokaisella pankilla on käytössään samat toimintamallit ja tuotteet. Yhden toimintatavan periaate on konsernin strategian peruspilari. Yhtä tietojärjestelmä on taloudellisempi ylläpitää ja kehittää kuin monta pientä. Näin myös Sampo Pankki saa alhaisista tietotekniikka- ja järjestelmäkustannuksista merkittävää kilpailuetua.


Yhtä tietojärjestelmä, ihan kuin phinshing-sivulta.

Tämä saa kyllä hymyn suunpieleen (anteeksi vain, vakavalla asialla ei saisi naurella, mutta jos jotakin piristäisi):

Integraation myötä Sampo Pankilla on suuren pankin voimavarat. Laajemman tuotevalikoiman, tehokkaampien tietojärjestelmäresurssien ja vahvan taloudellisen aseman avulla voimme paremmin haastaa kilpailijat Suomen pankkimarkkinoilla.

Tavoitteemme on olla asiakaslähtöisin pankki, joka tuottaa hyötyä asiakkaalle. Toisin sanoen olla paras suomalainen pankki, joka tarjoaa ainutlaatuista palvelua.

Pankin ja asiakkaiden välinen taloudellinen kumppanuus ja asiakassuhde perustuvat molemminpuoliseen arvostukseen, avoimuuteen, rehellisyyteen, vuorovaikutteisuuteen ja tietoisuuteen asiakkaiden olosuhteista, tarpeista ja toiveista. Yhteystiedot
Viestinnän yhteystiedot
Muut yhteystiedotTutustu myös


Edit: Sampomaisesti korjattu virheitä. Tilapäinen katkos.....

tty_01
24.04.2008, 14:12
Tavoitteemme on olla asiakaslähtöisin pankki, joka tuottaa hyötyä asiakkaalle. Toisin sanoen olla paras suomalainen pankki, joka tarjoaa ainutlaatuista palvelua.


Tämä pitää paikkansa, muista pankeista tämänkaltaista palvelua ei saa. Toimiikohan tuo järjestelmä virheettömästi vielä joulunakaan? Tuskin IBM käyttää tätä projektia esimerkkinä missään muualla kuin sisäisessä koulutuksessaan, mitä voikaan mennä pieleen. (IBM:hän tämän projektin toteutti?)

repe_joke
24.04.2008, 14:16
Itselläni toimi eiliseen asti, mutta sitten jäi eilen yksi kuukausittain erääntyvä maksusumma pois maksuluettelosta. Olisin halunnut myös muuttaa summaa, mutta miten muutat sitä jos koko laskua ei näy verkkopankissa vaikka siitä on tehty maksupalvelusopimus. Tänään ei ole päässyt verkkopankkiin ollenkaan ja asiakaspalvelusta eivät pystyneet sanomaan minkäänlaista arviota milloin pääsee seuraavan kerran.

#"!*?¤^ < = painokelvotonta tekstiä. Voi P..kele.

Niin kyllähän minullakin on se yksi lasku ollut päin peetä, kuten tästä ketjusta on voinut lukea. Tarkoitinkin lähinnä, että olen päässyt kirjautumaan verkkopankiin milloin haluan, ja samalla käyttämään sitä haluamallani tavallani. Tänäänkään ei itselläni ole ollut mitään ongelmia nettipankin kanssa. Parisen tuntia sitten käytin nettipankkia ja toimi, nyt kokeilin huvikseni uudestaan, ja toimi taas.
Taidan olla siis onnekas, sillä uskoisin tuon toimimattomuuden koskevan vain osaa asiakkaista.

P.S. Tein lotonkin tänään lauantainta silmällä pitäen. Luulisi osuvan, kun Sampon systeemitkin toimii.

Salama44
24.04.2008, 15:27
Tänäänkään ei itselläni ole ollut mitään ongelmia nettipankin kanssa.
Olet ilmeisen onnekas tai et yrittänyt verkkopankkiin juuri silloin kuin siellä oli häiriö. Ainakin Ilta Sanomat uutisoi, että Sammon verkkopankki on taas jumissa. Itse pääsin sinne kun kokeilin kahden tunnin päästä uudelleen. Huominen erääntyvä lasku ei näy edelleenkään. Sanoivat vain, että seuraa huomenna onko summa veloitettu. Tilapäisesti on kuulema jäänyt erääntyviä laskuja pois maksuluettelosta vaikka sopimukset ovat kunnossa. Eipä noita asiakaspalvelun naisia viitsi enempää vaivata, koska ei heilläkään ole helppoa.

Riz
24.04.2008, 15:52
Osaako kukaan muuten sanoa missä Sammon uudessa hienossa nettipankissa näkyy määräaikaistilin erääntymispäivä ? Ei ainakaan omiin silmiin ole osunut tähän mennessä mistään tilitiedoista moista.

Tällä hetkellä odotellaan mielenkiinnolla kuinka kauan menee että laina siirtyy Sammosta uuteen pankkiin että pääsee sulkemaan vanhoja tilejä pois.

tumba17
24.04.2008, 17:34
Minulle ilmestyi viime viikon perjantaina Sammon kortit-sivulle aivan täysin uusi Visa-luottokortti, jota en itse ole koskaan hakenut. Kyselin syytä moiseen, mutta vielä tähän päivään mennessä en ole vastausta saanut.

Onneksi tuli vaihdettua varsinainen tili ja lainat Handelsbankeniin hiukan ennen Sammon uutta IT-aikaa. Ainoa syy yhden tilin jättämiseen on Sampoon on, että Hanskan kautta ei saa Finskin Visaa.

Melkoista sekoilua on, moneskos viikko tätä on jo menossa?

HemmoP
24.04.2008, 18:49
Minulle ilmestyi viime viikon perjantaina Sammon kortit-sivulle aivan täysin uusi Visa-luottokortti, jota en itse ole koskaan hakenut. Kyselin syytä moiseen, mutta vielä tähän päivään mennessä en ole vastausta saanut.

Onneksi tuli vaihdettua varsinainen tili ja lainat Handelsbankeniin hiukan ennen Sammon uutta IT-aikaa. Ainoa syy yhden tilin jättämiseen on Sampoon on, että Hanskan kautta ei saa Finskin Visaa.

Melkoista sekoilua on, moneskos viikko tätä on jo menossa?

Mistäs tuollainen "kortit"-sivu löytyy ? Omalle tilille on kyllä kortti muttei tuollaista sivua missään valikoissa...

tumba17
25.04.2008, 06:38
Mistäs tuollainen "kortit"-sivu löytyy ? Omalle tilille on kyllä kortti muttei tuollaista sivua missään valikoissa...

Vasemmalla on valikossa kohta, kortit ja valuutta. Klikkaa sitä kerran, sitten tulee valikkoon kohta kortit, klikkaat sitä ja saat näkyviin kaikki luottokorttisi. Tällä tavalla tuo ainakin minulla toimii.

JTK
07.05.2008, 21:52
Jaahas.Sampon verkkopankki(yrityksen) ei toimi mulla. Onko muilla onkelmia vai onko vika mun päässä. Tänään vaihtui pankkitunnukset ja salasanat. Johtuukohan siitä??Kaikki toimii hyvin, kunnes OIKEIN ANNETUN TURVALUVUN jälkeen tulee ilmoitus, että "Tekninen vika. Yritä uudelleen. Jos tekninen vika ilmenee uudelleen, voit soittaa asiakastukeen, numero 0200 2589". Iiihanaa. Saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan.

Onneksi ei olla tämän pankin varassa pelkästään...

JK

Torsti
08.05.2008, 00:00
Kaikki toimii hyvin, kunnes OIKEIN ANNETUN TURVALUVUN jälkeen tulee ilmoitus, että "Tekninen vika. Yritä uudelleen. Jos tekninen vika ilmenee uudelleen, voit soittaa asiakastukeen, numero 0200 2589". Iiihanaa. Saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan.

Oletko koittanut kirjautua toista kertaa heti perään? Itsellänikin tuli jossain vaiheessa tuo vastaava viesti turvaluvun antamisen jälkeen ja uudelleen kirjautuessani pääsin verkkopankkiin.

VR
08.05.2008, 14:35
Sampo Pankista on Kauppalehden mukaan paennut yli 10000 asiakasta. En ihmettele.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=11824

Morgoth
08.05.2008, 15:33
Sampo Pankista on Kauppalehden mukaan paennut yli 10000 asiakasta. En ihmettele.

Nuo 10000 asiakasta oli vain mitä OP-Pohjola on ilmoittanut saaneensa Sammolta eli sittenhän on vielä muut pankit... Enpä haluaisi olla Dansken IT-päälikkö.

dohf
08.05.2008, 15:34
Sampo Pankista on Kauppalehden mukaan paennut yli 10000 asiakasta. En ihmettele.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=11824Tuohon 10 000 sisältyy siis vain OP-Pohjola-ryhmään siirtyneet käyttäjät. Toki tuossakin voi olla hieman ylimääräistä voita leivän päällä, mutta pahimmillaan lasketaan kokonaiskato kymmenissä tuhansissa.

Taitaa tulla opetusesimerkki siitä, miten ei kannata uudistuksia tehdä. Tiedotuspolitiikasta puhumattakaan.

Footless
08.05.2008, 16:47
YLE:n teksti-tv tietää kertoa että Nordeaan on siirtynyt lähes yhtä paljon asiakkaita, eli näihin kahteen pankkiin on jo siirtynyt 20000 asiakasta. Sampo itse ei halua uusia arvioita esittää, vaan pysyy aikaisemmassa arviossaan viidessä tuhannessa asiakkaassa ja esittää uuden arvion kesällä.

Hienosti hoidettu homma.

Morgoth
08.05.2008, 16:53
YLE:n teksti-tv tietää kertoa että Nordeaan on siirtynyt lähes yhtä paljon asiakkaita, eli näihin kahteen pankkiin on jo siirtynyt 20000 asiakasta.

Paljonkohan sammolla mahtaa suurinpiirtein olla asiakkaita kaikkiaan?

Raparberg
08.05.2008, 17:02
Paljonkohan sammolla mahtaa suurinpiirtein olla asiakkaita kaikkiaan?

Paljon. Jossain oli maininta että niitä olisi about miljoona. Ja varmaan onkin, ottaen huomioon postipankkihistoria postisiirtotileineen yms, jolloin varsinkin yritys- ja hallinnolliselta puolelta lähes kaikilla oli asiakkuus myös Postipankkiin. Toki isoilla asiakkailla on tilejä ja touhua useammassa pankissa.

tosiasia
08.05.2008, 20:17
Pakko se on jo itsekkin avautua tähän ketjuun vaikka sitä on tullut pantattua pitkään. Oma asiakkuuteni siirtyi Sampoon n. vuosi sitten asuntolainan mukana ja silloin kaikki vaikutti vielä oikein hyvältä ja paremmin toimivalta entiseen pankkiini verrattuna. Nyt kaikki on kuitenkin toisin.

Alussa ymmärrystä vielä ongelmille riitti, mutta nyt mitta alkaa tulla täyteen. Netti pankin kanssa ja korttien kanssa ei pahempia ongelmia ole ollut, mutta tämä asuntolaina on sitten jotain aivan muuta. Lainaan on liitetty vakuutus, josta kaikki ongelmat alkoivat n. kuukausi sitten eikä mitään valoa ole näköpiirissä. Lainasta oli alunpitäen jäänyt pieni lainaturvavakuutus maksamatta n. 5€ ja sain ilmoituksen postissa, että tilillä ei ole katetta, vaikka oli. No, valtuutin läheisen käymään pankin konttorissa selvittämässä asiaa ja ilmoitus oli, että asia hoituu. Tämän jälkeen kuitenkin tililtä meni käsittämättömästi "ylimääräinen lainanlyhennys n. 500€.

Tätä "ylimääräistä" lyhennystä olen sitten yrittänyt ensin selvittää asiakaspalvelun kautta puhelimella, ei onnistunut. Laitoin sähköistä palautetta n. 2 viikkoa sitten, ei vastausta. Lopulta menin konttoriin käymään viime perjantaina. Otin jonotuslapun ja odotin n. 45 min, jonka jälkeen tultiin sanomaan, että lainaosatolla ei ole ketään palvelemassa. Tiedot ylös ja luvattin soittaa. Soitto tuli, mutta asia ei selvennyt ja luvattiin selvitellä asiaa pääkönttorista asti. Vastausta ei ole vielä kuulunut, joten ei asiakaspalvelua voi ainakaan nopeaksi ja tehokkaaksi väittää. Pakko sitä on pankin vaihtoa alkaa harkita tosissaan, kun kukaan ei edes pankissa tiedä mitä "minun" rahoillani siellä tehdään.

Pressiboxi
08.05.2008, 22:13
Turkkusessa TVT:n vuokrarahoja on pompsahdellut väärien asunto-osakeyhtiöiden tileille viime aikoina. Homma saataneen yhtiön sisäisesti kuntoon mutta pinnat Sampolle tästäkin kämmistä.

NK
09.05.2008, 02:17
Pakko sitä on pankin vaihtoa alkaa harkita tosissaan, kun kukaan ei edes pankissa tiedä mitä "minun" rahoillani siellä tehdään.
Aivan. Omia ongelmia setviessäni on kyllä tullut selväksi, että siellä ei kukaan tunnu tietävän mistään mitään. Monessa ongelmatapauksessa ainoa henkilö joka tietää miten asioiden pitäisi mennä, on asiakas.

Esimerkiksi meidän asuntolainamme: Lainan koron nousivat selittämättömästä syystä yli 50€/kk. Viitekorko ei ollut muuttunut, eivät myöskään muut lainaehdot. Meidän tapauksessamme 50€ ylimääräinen lyhennys ei niinkään olisi haitannut, mutta tässä tapauksessa kyse tosiaankin oli pelkistä ylimääräisistä koroista!

Soitin asiakaspalveluun, jonotin tunnin, selviteltiin asiaa vartti, minkä jälkeen ajattelivat että pistetään asiasta selvityspyyntö lainaosastolle. Hetken päästä soittivat ja väittivät että korkeampi veloitus johtuu siitä että tässä kuussa on enemmän korkopäiviä kuin edellisessä. Vakuuttivat että ensi kuussa menee taas pienempi summa, kun korkopäiviä on vähemmän.
Kiireessä, omaa huolimattomuuttani ja asiaa sen kummemmin ajattelematta, hyväksyin tämän selityksen. Kunnes illemmalla välähti mieleen että ei vittu, ei se nyt NOIN paljoa vaikuta! Ei 410€ kuukausikorot nouse lähes 470 euroon parin korkopäivän takia!

Uusi soitto ja sama ruljanssi. Ensin jonotus, sitten vanhat selitykset: "kyllä tässä joku oikea syy on takana, ei me nyt tietenkään virheellisesti veloiteta näin paljoa liikaa", ja "jos tässä on virhe niin kyllä me se korjataan automaattisesti seuraavissa erissä". Yrittivät tarjota jos jonkinmoista selitystä, mutta uskottavaa selitystä asialle ei saatu. Olin laskenut kaikki valmiiksi, enkä hyväksynyt yhtäkään selitystä mikä ei edes suurpiirteisesti täsmännyt omia laskutoimituksiani. Kukaan Sammossa ei myöntänyt että kyseessä voisi olla virheellinen veloitus, vaan aina lähdettiin siitä että järjestelmä veloittaa oikein, ja yritettiin etsiä kys. veloitussummalle jotain selitystä. Kun asiaan ei löytynyt ratkaisua, pistivät asian taas "selvitykseen" ja lupasivat soitella takaisin.

Asia edelleenkin "on selvityksessä", eli ilmeisesti sille ei tapahdu mitään? Uusimman ennakkoilmoituksen mukaan myös seuraavassa lainaerässä Sampo veloittaa saman virheellisen korkosumman, vaikka vakuuttivat asiakaspalvelussa aikaisemmin muuta.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: Ensi viikolla pankki vaihtuu. Nyt on vihdoin saatu kaikki varteenotettavat vaihtoehdot kilpailutettua, ja "se oikea" on löytynyt. Ei puutu enää kuin ilmoitus asiasta kys. pankkiin ja papereiden allekirjoitus (minkä jälkeen luultavasti viikkojen odottelu että Sampo saa asuntolainojen siirron hoidettua). Samassa hötäkässä siirtyy myös perheen kaikki vakuutukset Ifistä toiseen firmaan.

Pitkästä aikaa kevyt olo ja mukava aloitus viikonlopulle. Tässä sivussa saatiin lainat ja vakuutuksetkin taas hiukan edullisemmiksi, joten enää ei ole niin paska fiilis tästäkään episodista.
Tosin taistelu noista virheellisistä korkoveloituksista jatkuu luultavasti vielä viikkoja. Mutta se ei enää paljoa paina, kun tietää että pankki- ja laina-asiat on kohta taas luotettavissa käsissä.

Benny
11.05.2008, 20:34
Ei kele. Rahastojen siirto toisiin ei onnistu. Kukaan ei tunnut tietävän miksi. Kun yrittää siirtää haluttuja hankintaeriä, niin tulee vain herja: "Olet valinnut lunastaa hankintaeriä, mutta ne eivät vastaa määriteltyjä yksikköjä."

Siis mitä helvettiä? Googlellako ne näitä suomentaa?

Benny

tty_01
12.05.2008, 16:13
Ensimmäinen "ongelma" omalla kohdalla. Otin käyttöön elisan sähköisen laskutuksen. Nyt olisi aika sitten maksaa ensimmäinen lasku suoraan elisan sivuilla. Kun laskua menee maksamaan, kaikkien muiden pankkien napit on näkyvissä, mutta sampopankki loistaa poissaolollaan. On se kätevää nyt taas mennä nettipankkiin ja näpytellä laskun tiedot siellä sitten uudestaan. Vähemmän vaivaa laskunmaksussa ei pidä paikkaansa ainakaan sampopankin kanssa.

edit. laskun maksun jälkeen menin klikkailemaan nettipankissa halutessani tietoa uuden tilin avaamisesta .... kun yritän mennä edelliselle sivulle, niin eiköhän tekninen vika esiinny nettipankissa. Haluatko kirjautua nettipankkiin uudestaan? No en nyt viitsi.

Veijari
13.05.2008, 11:02
Uskomatonta säätöä edelleen. Vaimolla on vielä sampopankissa tilit ja kortit, mutta näillä näkymin viimeistä päivää. Itse olen jo Osuuspankkiin omat rahani siirtänyt.

Viikonloppuna huomattiin, että tililtä on kadonnut yht. noin 800 euroa luottojen maksuun. Summat ovat noin 300 euroa enemmän mitä menee normaalisti lainoihin joten meidän asuntolainasta ei ole kyse. Lisäksi vaimolle on ilmestynyt uusi Master Card- kortti eli tällä hetkellä niitä on tilitietojen mukaan kaksi, ovat vielä eri korttinumerollakin.

Maanantaina Sampopankissa luonnollisesti eivät osanneet antaa selitystä sekaannuksiin ja lupasivat selvittää. Vielä ei ole vastausta kuulunut.

palle fontän
13.05.2008, 12:22
Maanantaina Sampopankissa luonnollisesti eivät osanneet antaa selitystä sekaannuksiin ja lupasivat selvittää. Vielä ei ole vastausta kuulunut.

Yksi tuttuni on Sampossa töissä, ja yleinen mieliala on sellainen, että ongelmia ei saada selvitettyä. Ilmeisesti ongelmia on niin paljon ja ovat niin vaikeita korjata, että edistystä ei ole palveluhenkilöstön puolelle näkynyt ja joka päivä on paniikki päällä. Lisäksi kesälomat lähestyvät...

ISH
13.05.2008, 12:28
Lisäksi vaimolle on ilmestynyt uusi Master Card- kortti eli tällä hetkellä niitä on tilitietojen mukaan kaksi, ovat vielä eri korttinumerollakin.

Mullakin on nykyään kaksi Visaa joilla on eri tilinumerot ja saldot.

Hyvin toimii molemmat :)

lihaani
13.05.2008, 13:10
Viime viikon alussa kävin omassa pankissani (ei ole Sampo) vaihtamassa rikkoutunutta Visa-korttia uuteen.

Kysyin pankin tädiltä, onko Sammosta siirtynyt tähän pankkiin asiakkaita. Sanoi, että satoja uusia tilejä on avattu. Moni uusi asiakas on tullut kuulemma henkilökohtaisesti kiittämään, kuinka sujuvasti ja virheettä koko pankinvaihtohässäkkä lainojen siirtoineen on sujunut.

Samoin moni oli vannonut, että Sampoon he eivät koske tikullakaan.

Aika näyttää, kuinka paljon tämä Sammon ylimielisen tökerö asioidenhoito on tullut maksamaan.

pernaveikko
13.05.2008, 13:53
Mullakin on nykyään kaksi Visaa joilla on eri tilinumerot ja saldot.

Muistaakseni uuden Visan piti tulla jossain vaiheessa postissa. Eipä ole ainakaan minun silmiini sattunut.

Tilin saldoista kun katsoo siellä on joku minulle tuntematon Visa-kortti eli se olisi mahdollisesti tämä uusi. Se kulkee tuossa listassa nimellä Visa+

Kortit kohdasta katsottuna missä näkyy pankkikortti on taas tuo vanha Visa missä on oikea numero ja kulkee nimellä Visa Classic. Siinä näkyy milloin se on avattu ja mihin asti voimassa. Uudesta ei ole mitään tietoja, luottoraja ja saldo on molemmissa sama. Kai minullakin on sitten kaksi Visatiliä, vaikka toiseen ei ole korttia.

Kirjotin tuon äsken ja meninpä vielä tarkistamaan. Olinkin katsonut samaa kohtaa kaksi kertaa eli uudessa kortissa saldo on 0, vaikka vanhassa ei ole. Luottoraja on molemmissa sama. En tiedä voisiko tuota jopa siirtää tilillekin, heh. Ihan sekaisinhan tuo on koko systeemi.

ISH
13.05.2008, 14:44
Kai minullakin on sitten kaksi Visatiliä, vaikka toiseen ei ole korttia.

Kirjotin tuon äsken ja meninpä vielä tarkistamaan. Olinkin katsonut samaa kohtaa kaksi kertaa eli uudessa kortissa saldo on 0, vaikka vanhassa ei ole. Luottoraja on molemmissa sama. En tiedä voisiko tuota jopa siirtää tilillekin, heh.

Juuri samalla tavalla mullakin on. Eli ei ole korttia tuohon uuteen Visa plussaan, mutta kyllä siltä voi tilille siirtää rahaa, kokeiltu on ;)

Vakio
13.05.2008, 14:51
Miten kukaan enää uskaltaa makuuttaa rahojaan ja lainojaan noin holtittomassa rahalaitoksessa? Melkein kaikki systeemit ovat sekaisin eikä parannusta ole näköpiirissä. Asiakkaat pakenevat ja kohta varmaan pakenevat työntekijätkin, ainakin ATK- ja asiakaspalveluosastoilta.

Mielenkiintoista nähdä, saadaanko kaikkia laina- ja tilisaldoja koskaan enää täydellisesti täsmäämään. Kuten sopuli jo totesi, henkilökunnan piirissäkin alkaa epätoivo kasvaa.

Itse olen ainakin hyvin herkkä raha-asioissa enkä pystyisi katselemaan tuollaista penailua omien rahojeni kustannuksella hetkeäkään.

Kaivanto
13.05.2008, 15:22
Mullakin on nykyään kaksi Visaa joilla on eri tilinumerot ja saldot.

Hyvin toimii molemmat :)

Mulla on edelleen vain yksi Visa, mutta siinä ei vinguttaminen näy vaikuttavan käyttövaraan nykyään ollenkaan. Katsotaan, josko ei tulisi laskuakaan.

dana77
13.05.2008, 19:44
Miten kukaan enää uskaltaa makuuttaa rahojaan ja lainojaan noin holtittomassa rahalaitoksessa?

Mielenkiintoista nähdä, saadaanko kaikkia laina- ja tilisaldoja koskaan enää täydellisesti täsmäämään. Kuten sopuli jo totesi, henkilökunnan piirissäkinOmista lainoistani jäisi joku muutakin kymppi täsmäämättä, niin nauraisin koko matkan pankista kotiin.

1900
13.05.2008, 22:53
Aika näyttää, kuinka paljon tämä Sammon ylimielisen tökerö asioidenhoito on tullut maksamaan.

Kuten olen aikaisemmin todennut, on itselläkin mennyt hermo pankkiin moneen kertaan ja Osuuspankkiin on tilit jo aukaistu.
Pari viikkoa sitten tuli vielä kaiken lisäksi firmoilta karhukirjeitä maksamattomista laskuista vaikka olin jo tasan tarkkaan laskut maksanut. Tutkinnan jälkeen selvisi, että Sampo oli möhlinyt maksujen kanssa ja meikäläisen firmalle tuli sitten kaikki selvitykset jne. Tästä vittuuntuneena laitoin Sammolle reilun tonnin laskun (+alvit päälle); pari päivää ylimääräistä työtä, puhelinkuluja, matkakuluja, korkokuluja myöhästyneistä laskuista ja laitoinpa vielä pari satkua kolhiintuneesta maineesta. Emäntä naureskeli laskulle ja laskun liitteenä olleelle saatteelle, kuinka aina jaksan möyhätä ja reklamoida kaikesta mahdollisesta.
Viime viikolla olin vielä yrityskonttoriin yhteydessä ja mainitsin laskusta, johon virkailija totesi että oikein toimittu ja pyysi laskusta vielä kopion. Tänään kävin firman tilillä ja katsohan perkele; tilille oli tullut vajaat 1300€ ja maksun viitteenä oli jotain malliin: "asiakas vahingot". Enpä saatana olis uskonut. Laskunkin heitin suuttumuksesta huolimatta puoliksi tsoukilla odotellen puhelinsoittoja ja lisäselvityksiä.
Vaikka olenkin Osuuspankkiin tilit aukaissut, taidan sittenkin jatkaa vielä Sammon kanssa pankkiasioiden hoitoa. Henkilökunnan avuliaisuus ja halu selvittää ongelmia sekä tuo odottamaton vahingonkorvauksen maksaminen teki ainakin meikäläiseen vaikutuksen että haluavat todellakin korjata vahingot ja ottavat asiakkaat huomioon.
Että tökeryyden seassa on näemmä jotain järkeäkin, toivottavasti enenemässä määrin. Itse ainakin luotan parempaan suuntaan.

Veijari
14.05.2008, 13:10
Täytyypä itsekin kokeilla tuota korvaushakemusta, josko se pistäisi vauhtia Sampon päässä. On tässä kuitenkin jouduttu työaikana juoksemaan pankissa ja soittelemaan useaan kertaan, puhumattakaan siitä yli 300 euron menetyksestä korkoineen jota ei vieläkään ole palautettu. Ylimääräisestä Master Cardistakin tuli vain verkkopankin viestinä toteamus, että kortti on lopetettu. No niin kai kun maanantaina itse sen pyysimme sulkemaan. Olisi ollut mukava saada edes jokin selitys miten moinen tuplakorttisekoilu on mahdollista, saati anteeksipyyntö.

Funtsin tuossa, että onneksi meidän talous ei ole muutamasta satasesta kiinni, mutta jollakin muulla se voisi tietää pahoja ongelmia kun ei yhtäkkiä voisikaan maksaa vuokraa tai muuta tärkeää pankin töppien takia.

ozo
15.05.2008, 09:37
Hyvin täällä kaikki on toiminut viime aikoina. Ainoastaan uuden kortin saaminen kestää nyt yllättävän kauan, mutta siitä on kyl varoitettu.

Oli muuten hupaisaa käydä konttorissa ja huomata, että työntekijät on vieläkin aika pihalla uuden järjestelmän kanssa.

Gianfranco
15.05.2008, 10:39
Ainoastaan uuden kortin saaminen kestää nyt yllättävän kauan, mutta siitä on kyl varoitettu.

Mulla mennyt nyt 1,5 kuukautta odotellessa, mutta tulossa kuulemma on...

mr purnu
15.05.2008, 11:03
Meillä meni 7 päivää, kun tilasimme uudet kortit vaimoni kanssa. Ensiviikolla on palaveri pankissa rahoituspäällikön kanssa, kun tilinpäätös oli aivan posketon, joten saapa nähdä mitä tapahtuu...

mission16W
15.05.2008, 15:01
Hyvin täällä kaikki on toiminut viime aikoina. Ainoastaan uuden kortin saaminen kestää nyt yllättävän kauan, mutta siitä on kyl varoitettu.

Eipä ole toiminut. Siirsin tänään loput rahani pois Sammosta, koska tili on nyt ollut koskematta sen aikaa, ettei varmasti ole enää mitään maksuja sieltä menemättä. Tämä operaatio vaati noin 30 minuuttia aikaa, koska se saatanan verkkopankki ei vain toimi. Kaatuilua, jumittelua, siirtojen epäonnistumista... jackpot.

dana77
15.05.2008, 15:16
Koitin tänään lähettää Swift-sekkiä ulkomaille. Ne ovat Sammossa maksaneet tähän asti 8.5€, mutta tämän integraation jälkeen hinta pumpsahti 20€uroon. 30 minuutin linjalla roikottamisen puhelinpalvelun täti korosti moneen jälkeen, että hinnat eivät nousseet vaan palveluita on vain yhteneväistetty (sekki ja swift-sekki yhdistetty ja hinta kuulemma otettu siltä väliltä), mutta jostain syystä tuo ei lohduttanut. Palakoon helvetissä koko Danske Bank.

pernaveikko
19.05.2008, 20:23
Enpä tiedä onko Sampon vai kenen moka. Yritin ostaa eräästä ulkomaisesta nettikaupasta DVD-levyjä. Korttini ei kelvannut järjestelmälle ja yritin vielä kaksi kertaa uudelleen. Aina tuli ilmoitus, että ei kelpaa.

Mikäs siinä tuumasin ja etsin toisen kaupan ja hoidin ostokseni. Se meni hyvin ja tililtä on veloitettu oikea summa, eiköhän levytkin saavu jossain vaiheessa.

Mutta. Tämä ensimmäinen kauppa on veloittanut minua kolmeen kertaan ja ainakaan sähköpostiini ei ole tullut mitään tilausvahvistusta tai muuta. Voihan se olla, että niiden järjestelmään on jotain kirjautunut ja saan jonkun paketin, mutta tuskin. Ja vaikka saisinkin, niin kyseessä olisi samat tuotteet mitkä olen jo saamassa tästä toisesta paikasta.

Kuten sanottu, ei sitä tiedä missä päässä vika on, mutta hassu juttu noin sinänsä, kun juuri Sampon kortilla kävi näin. Oli miten oli, varmasti tulee olemaan helppoa saada rahat takaisin, kun kyseessä on Electron. Luottokortillahan tämä ei menisi omasta pussista.

Carlos
20.05.2008, 08:38
Vaimo tuli tuossa taksin kanssa kotiin asioilta eilen, ja oli kysellyt kuskilta että käykö American Express? Tämä vain siihen totesi että juu käy, ainoastaan Sammon kortit on ei-toivottujen listalla. Että näin.

NK
20.05.2008, 08:52
Sammon tunnistuspalvelussa ongelmia?

Kelan verkkopalvelu näytti asiakkaalle ventovieraan sairaustietoja (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kelan%20verkkopalvelu%20avasi%20asiakkaalle%20sivu llisen%20tiedot/1135236482867)

Tapaus sattui, kun helsinkiläinen Lea Ulmanen oli kirjautumassa kannettavalla tietokoneella Kelan sähköiseen asiointipalveluun. Ulmanen tyrmistyi, kun verkkopalvelu avasi hänen omien etuustietojensa sijasta selailtavaksi tuntemattoman suomalaismiehen tiedot.
Näkyvissä oli muun muassa, kuinka paljon ventovieras mies oli toissavuonna hankkinut korvattavia lääkkeitä.
...
Vielä maanantaina iltapäivällä Kelassa uskottiin, että sotku johtui Sammon tunnistuspalvelusta, koska Kelan palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla.
...
Vuola kiisti epäilyt siitä, että tietoturvaongelmat olisivat johtuneet Sammon verkkopankista.

.jarska
20.05.2008, 09:30
Sammon tunnistuspalvelussa ongelmia?

Kelan verkkopalvelu näytti asiakkaalle ventovieraan sairaustietoja (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kelan%20verkkopalvelu%20avasi%20asiakkaalle%20sivu llisen%20tiedot/1135236482867)

Tämä tuskin liittyy suoraan Sammon ongelmiin vaan itse Kelan järjestelmä on varsin haavoittuvainen. Muutamalla palstalla olen törmännyt keskustelijoihin jotka ovat raportoineet samanaisista tilanteista Kelan järjestelmässä, ei vaan kukaan ollut huomannut ilmoitella iltapäivälehdistölle.

Hyvä juttu silti että tämäkin asia tuli esiin ja Kela joutuu puntaroimaan järjestelmänsä kanssa. Mitenköhän mulla on sellainen mielikuva että tuon Kelan järjestelmän on taitanut kehittää TietoEnator? ;)

"Järjestelmähän toimii oikeastaan paremmin, se näyttää sinulle muidenkin tiedot."

Daespoo
20.05.2008, 10:08
Hyvä juttu silti että tämäkin asia tuli esiin ja Kela joutuu puntaroimaan järjestelmänsä kanssa. Mitenköhän mulla on sellainen mielikuva että tuon Kelan järjestelmän on taitanut kehittää TietoEnator? ;)

"Järjestelmähän toimii oikeastaan paremmin, se näyttää sinulle muidenkin tiedot."

Valtionhallinnon tietojärjestelmissä Tietoenator on aina turvallinen veikkaus, about 75% todennäköisyydellä osut oikeaan.

Hartza
20.05.2008, 10:37
Tämä tuskin liittyy suoraan Sammon ongelmiin vaan itse Kelan järjestelmä on varsin haavoittuvainen. Muutamalla palstalla olen törmännyt keskustelijoihin jotka ovat raportoineet samanaisista tilanteista Kelan järjestelmässä, ei vaan kukaan ollut huomannut ilmoitella iltapäivälehdistölle.

Hyvä juttu silti että tämäkin asia tuli esiin ja Kela joutuu puntaroimaan järjestelmänsä kanssa. Mitenköhän mulla on sellainen mielikuva että tuon Kelan järjestelmän on taitanut kehittää TietoEnator? ;)

"Järjestelmähän toimii oikeastaan paremmin, se näyttää sinulle muidenkin tiedot."

Niin eihän tuo oikeastaan vaadi muuta kuin väärän henkilötunnuksen tallentamista KELAn järjestelmään, jota käytetään avaimena potilastietoihin.

Voin kokemuksesta kertoa, että tiedon laatu ei ole missään järjestelmässä 100% tasolla. Olen nähnyt paljon sellaista, mistä iltapäivälehdet repisivät jättimäisiä otsikoita, jos saisivat tietää.

Rodion
20.05.2008, 15:27
Valtionhallinnon tietojärjestelmissä Tietoenator on aina turvallinen veikkaus, about 75% todennäköisyydellä osut oikeaan.

Ja kun otetaan ensin rajaus, että puhutaan valtionhallinnon tietojärjestelmistä, joissa on ongelma, saadaan todennäköisyys nousemaan noin 95%:iin.

Vanha Len
20.05.2008, 17:39
Voin kokemuksesta kertoa, että tiedon laatu ei ole missään järjestelmässä 100% tasolla. Olen nähnyt paljon sellaista, mistä iltapäivälehdet repisivät jättimäisiä otsikoita, jos saisivat tietää.

Mutta Sampo Pankki kuitenkin vedettiin syvimpiin mutiin näistä asioista. Kerro nyt vaan tietosi näistä järjestelmien heikkouksista. Salaaminen ei auta ketään.

Blue J
20.05.2008, 18:27
Tuli seurattua sivusta toivotonta yritystä hakea opintolainaa Sammosta tässä toukokuun aikana. Ahkeran ihmettelyn jälkeen Sammon tädin lopullinen neuvo oli että "kannattaa ottaa yhteyttä johonkin toiseen pankkiin, siellä onnistuu".

Epätoivoisen oloista hommaa on tuo. Mutta ihan hyvän neuvon sentään lopulta antoivat.

Hartza
21.05.2008, 00:12
Mutta Sampo Pankki kuitenkin vedettiin syvimpiin mutiin näistä asioista. Kerro nyt vaan tietosi näistä järjestelmien heikkouksista. Salaaminen ei auta ketään.

Sampo Pankki veti ihan itsensä syvimpiin mutiin. Toimialalla on vakiintunut käytäntö solmia ns. salassapitosopimuksia, joilla on tarkoitus turvata eri osapuolten intressejä, joten siinä mielessä salaaminen auttaa itseäni ja edustamaani yritystä säästämään sopimussakkojen verran rahaa.

er_bai_wu
21.05.2008, 10:28
No niin, eilen soitettiin Sampo-pankista josko haluaisin kilpailuttaa ja siirtää yrityksen pankkiasiat heille. No en halunnut, koska olen ollut Osuuspankin asiakas sen 33 vuotta, mutta jäi kiinnostamaan miten hyvän tarjouksen he olisivat olleet valmiita heittämään tiskiin.

Suomi-Salama
21.05.2008, 12:52
No niin, eilen soitettiin Sampo-pankista josko haluaisin kilpailuttaa ja siirtää yrityksen pankkiasiat heille.

Toki ymmärrän, että huolimatta Sampo Pankin farsseista elämän pitää jatkua sielläkin ja uusia asiakkaita on koitettava haalia. Jotenkin vain huvittaa ajatuskin, että ko. lafkan toimihenkilö soittaisi minulle ja yrittäisi tarjota uusilla ehdoilla uutta asiakkuutta. Toki jossain kulkee raja, missä olen ostettavissa, mutta epäilen, ettei Sampo Pankilla ole kiinnostusta sitä minun kohdallani sinne asti vetää.

Edelleen sympatiat täältä kyseisen roskapankin tavalliselle henkilökunnalle. Ei ole teillä varmasti helppoa näinä aikoina. Vinkki: katselkaa muita töitä.

.jarska
21.05.2008, 13:10
Toki ymmärrän, että huolimatta Sampo Pankin farsseista elämän pitää jatkua sielläkin ja uusia asiakkaita on koitettava haalia. Jotenkin vain huvittaa ajatuskin, että ko. lafkan toimihenkilö soittaisi minulle ja yrittäisi tarjota uusilla ehdoilla uutta asiakkuutta.
...


En oikein pysty ymmärtämään miten Pankilla riittää moiseen kanttia. Luulisi nyt että kannattaisi ensin pistää se oma pesä kuntoon ja vasta sitten alkaa haalia uusia asiakkaita. Tosin mikään Sampo-pankin strategia ei enää kyllä pysty yllättämään minua.

Odotan mestari Vuolan avaavan sanallisen arkkunsa. "Otamme uusia älykkäitä asiakkaita koska vanhat eivät osaa käyttää järjestelmää, samalla vanhat tyhmät asiakkaat siirrämme huonommille pankeille".

repe_joke
22.05.2008, 15:00
Mutta kävin sitten tänään katselemassa tilitietoja extempore, niin huomasin eräässä lainassa yli 80 euron suuruisen ylimääräisen korkoerän.


No tänään sitten tuli jo peräti jonkunlaista vastausta viestiin (toki oli aiemminkin tullut, mutta siinä vain lupailtiin homman hoituvan itsestään), ja viestin tärkein sisältö oli seuraava: "Mitä tulee käyttölainan huhtikuun korkoon (xx,xx€) niin se sisältää korot maaliskuulta ja huhtikuulta." .
Hirveen kiva, kun nuo asiakaspalvelijat valehtelevat pokilla, tai sitten kertovat tyhminä sitä mitä ylhäältäpäin on käsketty kertoa (käsketty valehdella?). Itselläni on kuitenkin excelissä ylhäällä kaikkista lainoista lyhennykset korkoineen, ja jostain kumman syystä homma kusee vain tuossa huhtikuun korkoerän kohdalla.

No tiistaina käyn toisessa pankissa keskustelemassa raha-asioiden siirtämisestä sinne.

moby
22.05.2008, 15:54
Lisää mannaa sataa Sampopankille. Vuola tietenkin jatkaa normaaliin Irakin tiedotusministeriltä opittuun tapaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200805227683272_uu.shtml

TQoFE
22.05.2008, 15:55
Itselläni on kuitenkin excelissä ylhäällä kaikkista lainoista lyhennykset korkoineen, ja jostain kumman syystä homma kusee vain tuossa huhtikuun korkoerän kohdalla.

Millä sitten luulit, että Sampo / Danske / mikä-se-nyt-olikaan aikoo kattaa sen hillittömän suuren ja suorastaan ruhtinaallisen asiakkailleen lupaaman korvauksen?

jussi_j
22.05.2008, 15:59
Lisää mannaa sataa Sampopankille. Vuola tietenkin jatkaa normaaliin Irakin tiedotusministeriltä opittuun tapaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200805227683272_uu.shtml

Jos ei jaksa lukea, niin tässä referaatti:
"ei ole ikinä ennen tapahtunut ja on täysin mahdotonta, että tapahtuisi uudelleen" ja irakilaiset tappavat kaikki jenkit bagdadin porteille.

repe_joke
22.05.2008, 17:16
Millä sitten luulit, että Sampo / Danske / mikä-se-nyt-olikaan aikoo kattaa sen hillittömän suuren ja suorastaan ruhtinaallisen asiakkailleen lupaaman korvauksen?

Jaa en tiiä, mutta ei minun rahoistani ainakaan. Vaikka summa nyt ei olekkaan niin iso, että sillä mitään käytännön merkitystä minun elämääni olisi, niin loppuun asti aion siitä rahasta tapella, ihan vain periaatteesta. Saahan nähdä missä vaiheessa myöntävät virheensä, itse oletan että vasta siinä vaiheessa kun käy pankissa näyttämässä mustaavalkoisella heidän omien tiliotteidensa kanssa kyseisestä lainasta.

wundermann
22.05.2008, 17:41
Duunikaveri tossa taas vähän kertoili omista asioistaan kyseisen puljun kanssa. Oon yrittänyt jo kuukauden puhua sille, että kannattaisko vaihtaa pankkia. Tämä johtuen siitä, että viime kuussa siltä meni 300e ylimäärästä lainanlyhennystä. No se usko kun pankista sanottiin, että se siitä korjaantuu kyllä. No eipä korjaantunut, ylläri sinänsä. Taas oli menny samat 300e ylimäärästä, ja sen seurauksena miinukselle. Pankista ei tietenkään osattu sanoa mistä se johtuu.

Tämän lisäksi duunikaverille lähetettiin uus pankkikortti pyytämättä. No eihän siinä mitään, mutta tunnnuslukua ei oo tullu. Käypä siinä sitten automaatilla.

Tähän kun vielä lisää sen, että verkkopankki toimii miten sattuu, niin päätös oli syntynyt. Huomenna kuulemma vaihtuu pankki.

Vois luulla, että Sammosta pian jo kuuluu irtisanomisuutisia sieltä vähän korkeammista viroista. Odotan mielenkiinnolla.

Suomi-Salama
23.05.2008, 09:31
Vois luulla, että Sammosta pian jo kuuluu irtisanomisuutisia sieltä vähän korkeammista viroista. Odotan mielenkiinnolla.

Vuola ei ainakaan lähde! Vaikka muiden pankkien tankit ja lentokoneet vyöryisivät uutiskuvassa taustalla, Vuola vakuuttaa televisiokameroille, että Sampo on askel parempaan. Sampoon voitte luottaa!

Liittyyköhän Vuolan sa-tehtävä tiedottamiseen?

Elton
23.05.2008, 09:52
Aika näyttää, kuinka paljon tämä Sammon ylimielisen tökerö asioidenhoito on tullut maksamaan.

Niin, tämä tietohan ei tule ikinä julkisuuteen muuta kuin korkeintaan helvetisti kaunisteltuna, mutta kyllähän tämä tulee Danskelle helvetin kalliiksi. Miljoonia euroja, ellei kymmeniä miljoonia tulee tämä lysti Danskelle maksamaan.

Vaikea tietysti laskea mihin kaikkeen vaikuttaa, mutta asiakkaita on jo nyt lähtenyt liki 50.000 ja uskoisin tuon vielä ainakin tuplaantuvan.

Uskottavuuden uudelleen rakentaminen vie aikaa ja ennenkaikkea rahaa.

Osaavaa henkilöstöä Samposta on lähtenyt lätkimään myös kosolti ihan ymmärrettävistä syistä ja myös tämä aiheuttaa melkoisesti kustannuksia.

Pähkinän kuoreen tiivistettynä: Aivan vitun kallis seikkailu Danske Bankilta.

NK
24.05.2008, 01:05
No tänään sitten tuli jo peräti jonkunlaista vastausta viestiin (toki oli aiemminkin tullut, mutta siinä vain lupailtiin homman hoituvan itsestään), ja viestin tärkein sisältö oli seuraava: "Mitä tulee käyttölainan huhtikuun korkoon (xx,xx€) niin se sisältää korot maaliskuulta ja huhtikuulta." .
Hirveen kiva, kun nuo asiakaspalvelijat valehtelevat pokilla, tai sitten kertovat tyhminä sitä mitä ylhäältäpäin on käsketty kertoa (käsketty valehdella?). Itselläni on kuitenkin excelissä ylhäällä kaikkista lainoista lyhennykset korkoineen, ja jostain kumman syystä homma kusee vain tuossa huhtikuun korkoerän kohdalla.
Kuulostaa tutulta. Useammankin vastaavan virheellisen veloituksen kanssa ollaan painittu. Sen sijaan että selvittäisivät asian perusteellisesti, tuntuvat Sammossa lähinnä yrittävän keksiä selityksiä näille veloituksille.
Osa selityksistä olisi saattanut mennä läpikin, ellei meillä olisi tositteita aikaisemmin veloitetuista palvelumaksuista ja asuntolainan koroista.

Tänään tuli meillä eteen ihan uusi ongelma. Siirsin verkkopankissa vaimoni tilille pari sataa euroa (kummallakin Sammon tilit). Vaimon tilille rahat ilmestyivät heti, mutta omalta tililtäni ei veloitettu mitään. Ei myöskään muilta perheen tileiltä. Käyttölainan ja luottokortin saldonkin tarkistin ihan varmuuden vuoksi. Ei ollut lähtenyt sieltäkään.

Luultavasti joltain onnettomalta Sampolaiselta puuttuu tällä hetkellä parisataa euroa?

Varmaan voisin pumpata oman tilini moneen kertaan "tyhjäksi" vaimon tilin kautta, ja sieltä kaikki edelleen uuden pankin tilille :D

En taida kuitenkaan viitsiä edes yrittää. Paska ottaa kuitenkin jossain vaiheessa omansa takaisin, sitten kun huomaavat virheen. Tai sitten tästä kärsii joku muu sampolainen, mikäli rahat oikeasti lähtivät jonkun toisen tililtä. Tai sitten veloitus vaan kirjautuu tällä kertaa tililleni jälkikäteen, ja maanantaina tilini olisi kymmeniä tuhansia euroja miinuksella...

Luojan kiitos tästä paskasta päästään kohta eroon. Tilit ja lainat on jo neuvoteltu toiseen pankkiin, nyt enää odotellaan uuden pankin kortteja. Ja sitä että Sampo saa tilitettyä asuntolainan uuteen pankkiin (mihin voi kuulemma mennä vielä viikkoja).

Carlos
24.05.2008, 07:01
Tänään tuli meillä eteen ihan uusi ongelma. Siirsin verkkopankissa vaimoni tilille pari sataa euroa (kummallakin Sammon tilit). Vaimon tilille rahat ilmestyivät heti, mutta omalta tililtäni ei veloitettu mitään. Ei myöskään muilta perheen tileiltä. Käyttölainan ja luottokortin saldonkin tarkistin ihan varmuuden vuoksi. Ei ollut lähtenyt sieltäkään.

Luultavasti joltain onnettomalta Sampolaiselta puuttuu tällä hetkellä parisataa euroa?

Varmaan voisin pumpata oman tilini moneen kertaan "tyhjäksi" vaimon tilin kautta, ja sieltä kaikki edelleen uuden pankin tilille :D

En taida kuitenkaan viitsiä edes yrittää. Paska ottaa kuitenkin jossain vaiheessa omansa takaisin, sitten kun huomaavat virheen. Tai sitten tästä kärsii joku muu sampolainen, mikäli rahat oikeasti lähtivät jonkun toisen tililtä. Tai sitten veloitus vaan kirjautuu tällä kertaa tililleni jälkikäteen, ja maanantaina tilini olisi kymmeniä tuhansia euroja miinuksella...


TAI sitten tässä on takana jotain paljon suurempaa. Sampo on taloudellisissa vaikeuksissa, ja tämä heidän uusi teitojärjestelmä teki vain mahdolliseksi sen että rahaa ikäänkuin syntyy tyhjästä. Eli teet tilisiirron, niin mistään ei raha vähene, se vain lisääntyy. Kuka oikeasti voisi näitä tarkastaa/valvoa, jos työntekijätkään eivät tajua järjestelmästään mitään? Varsinkin jos rahavaje johtuu jostain hämäräpuuhista, niin näinhän sen saa kivasti korjattua.

Toisekseen tuntien ihmisluonteen, on todellinen ihme jos kukaan Sampon johdosta/IT-osaajista/työntekijöistä ei ole käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja netonnut hiukan ekstraa. Kiinnijäämisen riskiä ei käytännössä ole.

repe_joke
26.05.2008, 12:37
Jaahas, oma juttuni taisi selvitä, jokseenkin järkeenkäyvän selityksen ainakin keksin.
Pankkin setä siis väittää, että samassa summassa on maalis - ja huhtikuun korot, ja veloitus on tapahtunut 4.4.08. Okei oletetaan näin olevan, maksoin siis huhtikuun korot kuun alussa etukäteen, kun tähän mennessä korot on maksettu kuun lopussa jälkikäteen periaatteella korko päivän velkasumman mukaan. Ja sama juttu tottakai toukokuunkin kohdalla, korot kuukaudesta veloitettiin 7.5.08.
No oli tuo homma mitenkä tahansa, niin pankki menee vaihtoon jokatapauksessa. Ei ihan hirveästi napostele käyttää pankkia, jonka omissa verkkolaskuissa ei näe mitä he ovat veloittaneet ja miksi lainoista. Enkä kyllä näe itseäni myöskään voittajana tuossa korko judanssissa, vaikka pankin setä sitäkin minulle koitti kovasti vakuuttaa.

palle fontän
26.05.2008, 16:51
Erikoista tuo korkojen maksaminen etukäteen. Muista pitää huoli, että saat osan maksamasistasi koroista takaisin, kun vaihdat pankkia.

dana77
26.05.2008, 17:34
TAI sitten tässä on takana jotain paljon suurempaa. Sampo on taloudellisissa vaikeuksissa, ja tämä heidän uusi teitojärjestelmä teki vain mahdolliseksi sen että rahaa ikäänkuin syntyy tyhjästä. Eli teet tilisiirron, niin mistään ei raha vähene, se vain lisääntyy. Kuka oikeasti voisi näitä tarkastaa/valvoa, jos työntekijätkään eivät tajua järjestelmästään mitään? Varsinkin jos rahavaje johtuu jostain hämäräpuuhista, niin näinhän sen saa kivasti korjattua.Näin varmasti on! Ja samaa voi hyvin tapahtua otto-automaattien kanssa. Ei kukaan pysty millään valvomaan, että pankin henkilöstö käy sinne automaattiin laittamassa juuri saman summan rahaa kuin mitä ihmiset ovat sieltä viikon aikana nostaneet, vaan sieltä voivat ihmiset käydä pimeästi nostamassa noita yllämainittuja tyhjästä lisääntyneitä rahoja.

msg
30.05.2008, 16:43
Nyt olisi tarjolla paikkoja laittaa IT-kuntoon:

http://nayta.monster.fi/GetJob.aspx?JobID=72353388&JobTitle=New+graduates+for+IT+Development%2c+Dansk e+Bank+Group%2c+Denmark&jt=4&jt=2&qt=all&tm=1&lid=2519&brd=1&vw=b&AVSDM=2008-05-30+03%3a17%3a00&pg=1&seq=15

Vähän myöhässä tuokin ainakin suomalaisen nettipankkiasiakkaan näkökulmasta.

Vteich
30.05.2008, 18:28
Nyt olisi tarjolla paikkoja laittaa IT-kuntoon:

http://nayta.monster.fi/GetJob.aspx?JobID=72353388&JobTitle=New+graduates+for+IT+Development%2c+Dansk e+Bank+Group%2c+Denmark&jt=4&jt=2&qt=all&tm=1&lid=2519&brd=1&vw=b&AVSDM=2008-05-30+03%3a17%3a00&pg=1&seq=15


No huh, messevä 4660 euron aloituspalkka vastavalmistuneillekin. Samoissa hommissa Suomessa vastavalmistunut korkeakoulutason koodari lähtee liikkeelle jostain 2700-3200 eurosta ja tuskin koskaan pelkkänä koodarina pääsee noihin lukuihin, joten ihan kivaa liksaa Danske tarjoaa. Yleinen hintatasokin taitaa Tanskassa olla samaa luokkaa Suomen kanssa. Jos olisin poikamies vailla sen suurempia päämääriä ja huolia elämässä, pakkaisin laukut ja lähtisin Tanskaan näkemään maailmaa, parantamaan kielitaitoa ja tienaamaan rahaa säästöön. Ei näyttäisi ollenkaan pöllömmältä reissulta CV:ssäkään kotimaahan palatessa.

N^Miksu
01.06.2008, 17:32
Sain alkuviikosta käsiini Sampopankin uuden pankki/visa -yhdistelmän. Kyseinen korttihan oli tarkoitus lähettää kaikille Sampopankin asiakkaille huhtikuun loppuun mennessä, mutta ilmeisesti ihmiset ovat saaneet kyseisiä kortteja harvakseltaan. Tässä raporttia kortin käyttökokemuksia ensimmäiseltä viikolta:

-Työpaikkaruokalan kassa tunnistaa kortin Visa debit / Visa credit -kortiksi. Maksaminen pankkikortilla onnistuu valitsemalla debitin.
-Läheinen Nesteen bensa-asema tunnistaa kortista oikein pankin/visan.
-Saman Nesteen myymälän kassa tunnistaa kortin Electron/Electron -yhdistelmäksi.
-Läheisen Teboilin bensa-asema ei hyväksy kortin tunnuslukua (kokeiltu useana eri päivänä).
-Kauempi Teboilin bensa-asema ilmoitttaa "Kortti ei kelpaa" ja putkauttaa sen ulos ennen mitään valintoja.
-Läheisen grillin automaatti ilmoittaa kortin olevan Electron/Visa -yhdistelmä.
-Kaupoissa (S-Market, Siwa, Prisma) kortti on toiminut oikein.

Siitä vasta ilo irtoaa, kun näin hyvin toimiva kortti lähetetään jokaiselle suomalaiselle asiakkaalle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Toivo Isänmaa
01.06.2008, 22:59
Muutkin ilmeisesti (edelleen) samassa jamassa, eli että edes vain asiakasnumeron ja salasanan kysymistä saa sivuilla odottaa tolkuttoman kauana (IE7.0, Win Vista)? Samoin tietoturvaominaisuuksia selvitellään joka jumalan kirjautumiskerralla.... ja kauan?

El Lude
02.06.2008, 12:06
Muutkin ilmeisesti (edelleen) samassa jamassa, eli että edes vain asiakasnumeron ja salasanan kysymistä saa sivuilla odottaa tolkuttoman kauana (IE7.0, Win Vista)? Samoin tietoturvaominaisuuksia selvitellään joka jumalan kirjautumiskerralla.... ja kauan?

Juu-u. Samassa venessä ollaan. Kohta on tuosta veret seisauttavasta uudistuksesta kulunut kolme kuukautta ja edelleenkään verkkopankki ei kunnolla pelitä. Toisella tai kolmannella yrittämällä saattaa sitten ehkä päästä asioimaan verkossa tai sitten mä en vaan osaa käyttää verkkopankkia. Vai mitä herr Vuolle?


Pankin vaihto on edessä...

Rapukäsi
02.06.2008, 12:33
Juu-u. Samassa venessä ollaan. Kohta on tuosta veret seisauttavasta uudistuksesta kulunut kolme kuukautta ja edelleenkään verkkopankki ei kunnolla pelitä. Toisella tai kolmannella yrittämällä saattaa sitten ehkä päästä asioimaan verkossa tai sitten mä en vaan osaa käyttää verkkopankkia. Vai mitä herr Vuolle?


Pankin vaihto on edessä...
Eikö verkkopankin ongelmien pitänyt olla taakse jäänyttä elämää kesäkuuhun mennessä?

#3
02.06.2008, 12:40
No huh, messevä 4660 euron aloituspalkka vastavalmistuneillekin. Samoissa hommissa Suomessa vastavalmistunut korkeakoulutason koodari lähtee liikkeelle jostain 2700-3200 eurosta ja tuskin koskaan pelkkänä koodarina pääsee noihin lukuihin, joten ihan kivaa liksaa Danske tarjoaa. Yleinen hintatasokin taitaa Tanskassa olla samaa luokkaa Suomen kanssa. Jos olisin poikamies vailla sen suurempia päämääriä ja huolia elämässä, pakkaisin laukut ja lähtisin Tanskaan näkemään maailmaa, parantamaan kielitaitoa ja tienaamaan rahaa säästöön. Ei näyttäisi ollenkaan pöllömmältä reissulta CV:ssäkään kotimaahan palatessa.

Mutta verotus on kovempaa kuin meillä. Menee baut 50% pinna veroa tuosta. Mutta kyllä siitäkin jää aika hyvin käteen

Carlos
02.06.2008, 12:41
Siitä vasta ilo irtoaa, kun näin hyvin toimiva kortti lähetetään jokaiselle suomalaiselle asiakkaalle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Nämä ovat yksittäistapauksia, ihan turha lässyttää. Sampo pankki on kyllä valmiina auttamaan niitä asiakkaita joilla on ongelmia siksi että he ovat tyhmiä. Suurin osa asiakkaista on erittäin tyytyväisiä uuteen järjestelmään, koska he eivät ole tyhmiä. Pankkiin on jopa tullut useita kukkalähetyksiä onnellisilta asiakkailta, niin hyvä uusi järjestelmä on.

Sampo pankkia ei saa syyttää yksittäisten asiakkaiden yksittäisistä tyhmyyksistä johtuvista ongelmista. Sampo on tehnyt kaiken oikein, he tekivät kaikenlisäksi jopa tuhansia testejä, mitäs siihen sanot, nih! Enemmän testejä (ml. volyymitestaus) olisi voitu tehdä, mutta ne jätettiin tekemättä koska uuden järjestelmän tulee säästää rahaa. Näinollen myöskään käyttöönottokustannukset eivät voi nousta kovin suuriksi.

Asiasta kolmanteen, onkohan tällä mitään sen kanssa tekemistä että K. Säilynoja "vapautui" Jokerien käyttöön? Olisiko saanut tarpeekseen näistä muutamista yksittäistapauksiksi jääneistä ongelmista?

Pleksi(t)
02.06.2008, 14:28
Asiasta kolmanteen, onkohan tällä mitään sen kanssa tekemistä että K. Säilynoja "vapautui" Jokerien käyttöön? Olisiko saanut tarpeekseen näistä muutamista yksittäistapauksiksi jääneistä ongelmista?

Tuskin johtui tästä, Keijo taisi olla Henki-Sammon eli Sampo Oyj:n alla eikä pankissa enää pariin vuoteen.

Verkkopankkiin aletaan täällä olla jo tottuneita, ja kun vaan saa sen moskan käyntiin niin homma pelaa nopeasti. Useita maksuja saa nopeasti suoritettua alasvetovalikkojen avulla eikä mieti näiden välillä yhtään. Kerran jäi bensat saamatta, muuten ei ole tämä episodi meikäläisen elämään vaikuttanut, siis verkkopankin alkukankeuden lisäksi.

VR
08.06.2008, 11:47
Eikö verkkopankin ongelmien pitänyt olla taakse jäänyttä elämää kesäkuuhun mennessä?

Niin, mutta eivät he maininneet minkä vuoden kesäkuuhun mennessä.

pernaveikko
18.06.2008, 12:07
Käytin äsken verkkopankkia ja unohdin sen auki, kun menin tekemään maksua verkkokaupasta. Siinä kysyttiin normaalisti tunnukset ja maksu onnistui. Sen jälkeen pystyin jatkamaan alkuperäistä istuntoani.

Tuo ei ihan hirveästi miellytä, että istuntoja voi olla useita samaan aikaan ja ne toimivat toisistaan tietämättä. Tämä oli tietysti samalta koneelta, mutta kuitenkin.

.jarska
23.06.2008, 22:02
http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1547918

Siinähän nyt ei mitään ihmeellistä ole että Sampo pankin kortit ei toimi eikä ainakaan meikäläiseltä heru sympatiaa ihmisille jotka eivät uusavuttomuuttaan ole saaneet aikaiseksi vaihtaa pankkia. Myötähäpeä melkein iskee kun joku vielä jaksaa tilittää iltapäivälehdille kun systeemit ei satu toimimaan kyseisessä puljussa. Enää ei puutu kuin "tämä tuli minulle pyytämättä ja täytenä yllätyksenä".

No joo, ei tossa siis sinänsä mitään mutta ah tätä meidän mestarivalehtelija Vuolaa. Nyt nimittäin kaipaisin hieman muistikuvia muiltakin. Kansan sankari, mestari Vuola nimittäin kertoilee jutussa myöhemmin seuraavaa:

"Ylipäänsä kaikkien suomalaisten pankkien automaattitoiminnoista onnistuu noin 96 prosenttia, eli automaatti ei ole sata prosenttinen."

Jätetään toimittajan oikeinkirjoitustaito huomioimatta. Mutta ettäkö 96% onnistuneita!? Itse olen nostanut satoja, luultavasti reippaasti yli tuhat kertaa automaatista rahaa enkä itseasiassa muista kertaakaan jolloin en olisi saanut automaatista rahaa ellen ole itse tyrinyt jotain nostovaiheessa. Nyt mestari Vuola heittää että sadasta nostosta neljä epäonnistuu järjestelmien vuoksi, ihan normisettinä. Tämä tarkoittaa että minun kohdalleni näitä järjestelmämokia olisi sattunut jo kymmeniä. Kumma kun ei tule mieleeni yhtään.

Welho varoittaa Sampo pankista:
http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2008/06/23/welho-varoittaa-sampo-pankista/200816845/12?rss=2i

Ei liene ainoa firma jonka sivuille näitä varoituksia alkaa ilmestyä.

expertti
23.06.2008, 22:10
Tämähän on vain hyvä asia. Kohta saattaa saada lainoihin sellaiset ehdot, että kannattaa Sampoon siirtyä. Pakkohan niiden jollain koukulla on naarata ihmisiä takaisin. Hyvä hyvä, lisää näitä.

Kulminaatiopistelijä
27.06.2008, 14:59
Päivän Sampopankki-uutiset:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/06/666733

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sampo+Pankki+perinyt+liian+suuria+korkoja+opintola inoista/1135237477084

Trenchtown
27.06.2008, 15:12
Päivän Sampopankki-uutiset:


Juttelin tiistaina yhden Sammon työntekijän kanssa, eikä se tosiaan herkkua ole vieläkään. Päivästä toiseen käyvät ymmärrettävästi kiukkuiset ihmiset purkamassa pahaa oloaan konttoreissa, koskaan ei tiedä, että mikä tänään kusee ja stressi on melkoista. Surkuhupaisaa ja osin säälittävääkin. Onneksi oma tili on toisessa pankissa, joten tätä farssia voi seurata vain huvittuneena vierestä. Vituttaa toki niiden puolesta, jotka eivät tästä kaiken ammattitaidon osoittamisesta huolimatta ymmärrä vaihtaa pankkia.

Täälläkin taidettiin joskus käydä keskustelua, että kyllä se homma taas kohta toimii. Noh, ei näköjään toimi. Lähes joka päivä tulee uusia uutisia Sammon toiminnasta, eivätkä ne ole kovinkaan mairittelevia. Vieläkö löytyy joku, joka tilinsä on sitkeästi kyseisessä pankissa pitänyt? En kysy vittuillakseni, ihan vaan kiinnostaa tietää, mitkä ovat ne perustelut, jotka tuollaista ratkaisua puoltavat.

Tex Willer
28.06.2008, 02:00
Tämähän on vain hyvä asia. Kohta saattaa saada lainoihin sellaiset ehdot, että kannattaa Sampoon siirtyä. Pakkohan niiden jollain koukulla on naarata ihmisiä takaisin. Hyvä hyvä, lisää näitä.
Itse siirryin eilen Nordeasta Sampoon 230000 Euron asuntolainan myötä. Sammon lainaehdot olivat sanoisinko epätoivoisen mukaansatempaavat. Kerrankin joku halusi minua/meitä enemmän kuin muut pankkilaitokset.

Tsorro
28.06.2008, 04:53
Minulla on ollut tili Sammossa pitkään, ja tulee olemaankin. Asuntolaina on erittäin kohtuullinen, myöskään mitään ongelmia ei ole ollut verkkopankin tai luottokorttien kanssa, aina on toiminut. Miksi pitäisi vaihtaa?

mtuq
28.06.2008, 06:06
Minulla on ollut tili Sammossa pitkään, ja tulee olemaankin.

Ihan vaan kysymyksenä, että mikä on pitkään?

Tsorro
28.06.2008, 06:53
Ihan vaan kysymyksenä, että mikä on pitkään?

Pillu tanskaksi.

mtuq
28.06.2008, 07:03
Pillu tanskaksi.

Fisse tai kusse tai jotain?

Aattelin vaan, että kauan Sampo on ollut olemassa pankkina?

Tex Willer
28.06.2008, 23:41
Aattelin vaan, että kauan Sampo on ollut olemassa pankkina?
Sampo -> Leonia -> Postipankki. Silloin kun vakuutusyhtiö Sampo ja pankkilaitos Leonia yhdistyivät, niin herkuttelin ajatuksella Lempo-pankista, mutta ei ollut herroilla munaa luoda varsinkin nykyhetkeen istuvaa nimiyhdistelmää.

AnFa
29.06.2008, 02:01
Sammon lainaehdot olivat sanoisinko epätoivoisen mukaansatempaavat.

En tiedä johtuiko samasta, mutta juuri mekin haimme asuntolainaa Sammon kriisin aikaan ja saimme huomattavasti edullisemman tarjouksen kuin OP:lta tai Nordealta. POP pystyi samaan, mutta palvelumaksuissa olisi jonkun verran hävitty ja lisäksi asiantuntemus mitä Sammosta saimme oli aivan eri luokkaa kuin missään muualla. Ainoat ongelmat mitä on ollut tämän Sammon sotkun aikana ovat olleet seuraavat: nettipankkiin jouduin kerran kirjautumaan kahdesti, ennen kuin pääsin sisään.

.jarska
02.07.2008, 16:07
http://www.digitoday.fi/bisnes/2008/07/02/Sampo+Pankki+aiheuttaa+taas+h%E4t%E4%E4nnyst%E4/200817605/66

Lyhyesti, Sampo Pankin käteisnostoja automaateista on jotenkin onnistunut kirjautumaan kahteen kertaan, sekä tilille että luottopuolelle. Eli rahat lähtevät tililtä ja luoton tiedoissa sama homma nostona luottopuolelta.

Nyt ei voi enää kuin nauraa, nimittäin viestintäjohtaja, mestari Vuola kyseisessä tekstissä;
"Se ei ole kuitenkaan verkkopankin virhe vaan ominaisuus"

Nyt otettiin jo vanhat legendaariset koodaajien selittelyfraasit käyttöön. Ei luoja...

#3
03.07.2008, 08:23
http://www.digitoday.fi/bisnes/2008/07/02/Sampo+Pankki+aiheuttaa+taas+h%E4t%E4%E4nnyst%E4/200817605/66

Lyhyesti, Sampo Pankin käteisnostoja automaateista on jotenkin onnistunut kirjautumaan kahteen kertaan, sekä tilille että luottopuolelle. Eli rahat lähtevät tililtä ja luoton tiedoissa sama homma nostona luottopuolelta.

Nyt ei voi enää kuin nauraa, nimittäin viestintäjohtaja, mestari Vuola kyseisessä tekstissä;
"Se ei ole kuitenkaan verkkopankin virhe vaan ominaisuus"

Nyt otettiin jo vanhat legendaariset koodaajien selittelyfraasit käyttöön. Ei luoja...

Eikös juttu mene niin että esim luottokortti ostot näkyvät molemilla puolilla mutta rahat menevät vain luoton puolelta. Siitä tuo koodariilmaisu.


Tämä on erittäin harmillista. Tapahtuma näkyy kuitenkin virheellisesti vain Sampo Pankin verkkopankissa eli asiakkaita ei tulla veloittamaan kahteen kertaan, sanoo Luottokunnan liiketoimintajohtaja Mikko Pilkama.

myöhemmin jutussa Vuola sanoo

– Se ei ole kuitenkaan verkkopankin virhe vaan ominaisuus, määrittelee Sampo Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuola.

Asiakkaiden hämmennyksestä johtuen pankki on kuitenkin muuttamassa asetukset entisenlaisiksi.

– Muutokset tehdään seuraavassa päivityksessä. Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, mutta se on päivien tai ehkä viikon kysymys, Vuola sanoo.

Piennemästäkin aiheutuu sydämmentykytystä asiakkaille. EI voi kuin ihmetellä miksi tälläinen ominaisuus on otetettu käyttöön kun on ollut niin paljon muitakin ongelmia.

Salama44
09.07.2008, 23:17
Vieläkö löytyy joku, joka tilinsä on sitkeästi kyseisessä pankissa pitänyt?
Kyllä niitä asiakkaita vielä on 1,1 miljoonaa. Ei nyt sentään ole kysymys ihan muutamasta tyhmästä ihmisestä, joka ei ole vielä tajunnut vaihtaa pankkia.

jiimo
15.07.2008, 09:34
Nyt saatiin sitten kaadettua tv-maksujen laskutusjärjestelmä. http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2008/07/14/sampo-pankki-kaatoi-tv-maksujen-laskutusjarjestelman/200818427/12

Viime viikolla ruotsalainen eläkerahastovirasto PPM lopetti yhteistyön Sampon kanssa. "PPM:n mukaan Sampo Pankki jätti lähettämättä myyntinoteerauksia, maksoi vääriä summia sekä ilmoitti rahastotietoja myöhässä." http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2008/07/08/sampo-pankki-munasi-ruotsissakin/200817960/12

Kyllä Sampolta on lähtenyt hyvinä pidettyjä yritysasiakkaitakin, kun itsellenikin on useammalta tavarantoimittajalta tullut laskun mukana ilmoitus, ettei Sampon tili ole enää käytössä. Ihmettelenkin suuresti edelleen Sampon asiakkaina olevien motiiveja. Äärimmäisen epäluotettavaa touhua..

Veijari
15.07.2008, 09:58
Viikonloppuna huomattiin, että tililtä on kadonnut yht. noin 800 euroa luottojen maksuun. Summat ovat noin 300 euroa enemmän mitä menee normaalisti lainoihin joten meidän asuntolainasta ei ole kyse.

Maanantaina Sampopankissa luonnollisesti eivät osanneet antaa selitystä sekaannuksiin ja lupasivat selvittää. Vielä ei ole vastausta kuulunut.

Nyt on kulunut yli 2 kuukautta tapahtuneesta eikä vieläkään ole Sampolta tullut mitään selvitystä saati rahoja palautettu. Melkoista asiakkaan aliarvioimista.

Suorastaan harmittaa kun ei ole kyse omasta tilistä sillä olisin jo aikoja sitten käynyt räjäyttämässä Raision haarakonttorin jos tämä olisi tapahtunut meikäläiselle. Nyt kun kyseessä on vaimon nimissä oleva tili ja hän on huomattavasti minua rauhallisempi niin ei ole käynyt kuin kerran asiaa selvittämässä paikan päällä.

zorro
15.07.2008, 10:53
Pikkuiruistakin pikkuruisempien eläkesäästöjeni arvo on tullut alas kolmen kuukausierän verran, iha just äskettäin. Sattupa tämmönen tähän saumaan. Sama suunta myös pikkuruistakin pikkuruisemmalla rahastosäästötilillä. Any good news?

HemmoP
15.07.2008, 13:13
Soneralta tuli tekstiviestimuistutus laskusta joka on maksettu suoraveloituksena abouttiarallaa 3 vkoa sitten. Kenelläköhän nyt kusee kun rahat on kuitenkin lähteneet tililtä aikoja sitten...

Carlos
15.07.2008, 13:24
Soneralta tuli tekstiviestimuistutus laskusta joka on maksettu suoraveloituksena abouttiarallaa 3 vkoa sitten. Kenelläköhän nyt kusee kun rahat on kuitenkin lähteneet tililtä aikoja sitten...

Tsemiä vaan. Systerillä kävi Elisan kanssa samoin ajat sitten, sitä on sitten hauska selvittää kun:

a) Elisan asiakaspalveluun joutuu jonottamaan varttitunnin
b) Elisan asiakaspalvelussa saa aina eri henkilön puhelimeen, ja jokainen lupaa palata asiaan mutta kukaan ei palaa
c) Sammon asiakaspalveluun ei pääse läpi
d) Sammon asiakaspalvelusta ei palata, jos sattuu pääsemään läpi ja kertomaan ongelmasta
e) ongelma on "ei kenenkään" -maalla, pankista näyttää lähteneen mutta operaattori ei ole saanut
f) Ongelma VOI johtua myös operaattorin sekoilusta

Siinä sitä sitten pitää bileitä ja karhukirjeitä vaan ropisee.

Suomi-Salama
15.07.2008, 13:31
Ihan oikeasti, kuka vielä viitsii olla kyseisen pankin asiakas, ellei ole sitten melkein pakko esimerkiksi monimutkaisten lainajärjestelyiden takia?

Propagandaministeri Hanski-setä selittelee, miten viat eivät johdu pankista, vaikka uusia kämmejä ilmenee viikoittain. Ei sillä, ihan mukavana kesähupina minä olen tätä pitänytkin siitä lähtien, kun sanoin itse irti yhteistyösopimukseni kyseisen organisaation kanssa. Näkisin jopa, että ollaan jo siinä pisteessä, missä asiakkaiden ei kannattaisi enää suotta avautua ongelmista vaan vetää suorat johtopäätökset ja marssia kilpailijalle.

.jarska
15.07.2008, 15:13
... Näkisin jopa, että ollaan jo siinä pisteessä, missä asiakkaiden ei kannattaisi enää suotta avautua ongelmista vaan vetää suorat johtopäätökset ja marssia kilpailijalle.

Itse näkisin että tässä pisteessä oltiin noin kaksi kuukautta sitten. Pankin vaihtaminen voi pahimmillaankin olla vain hieman vaikeahko operaatio, suurin syy vaihtamisen tekemättömyyteen lienee totaalinen uusavuttomuus ja ennenkaikkea laiskuus. Työnantajani vaihtoi toiseen pankkiin kolme viikkoa pääsiäisestä emmekä olleet niihin aikoihin todellakaan ainoa firma joka näin teki. En kehtaisi itse lähettää laskuja joista ilmenisi että firman tili on Sampo-pankissa. Mielestäni sekin osoittaa jo firmasta jotain....

Ehkä joku vielä jossain luulee että järjestelmät alkavat ihan oikeasti juuri pian taas toimia. Sama porukka luultavasti myös uskoo Wincapitan sivujen aukeamiseen.

Sääli että hienot ja pitkät perinteet omannut suomalainen pankki on nyt tanskalaisomistuksessa ryvetetty täysin. Ja luonnollisesti aina uutisissa puhutaan "Sampo pankin" ongelmista, ei suinkaan "Danske Bank":n ongelmista. Nalle sai ilmeisesti about 2 miljoonaa euroa kun möi myös tuon "Sampo Pankki" nimen. Ilmeisesti ei ollut tanskalaisilta sittenkään lainkaan hassumpi veto ostaa tuo nimikin kun sen niskaan on helppo kaataa kaikki ongelmat. Tanskalaisten järjestelmien syytähän kaikki ongelmat pääsääntöisesti ovat olleet, mutta aina puhutaan Sampo pankin ongelmista.

Fordél
15.07.2008, 15:21
Kyllä Sampolta on lähtenyt hyvinä pidettyjä yritysasiakkaitakin, kun itsellenikin on useammalta tavarantoimittajalta tullut laskun mukana ilmoitus, ettei Sampon tili ole enää käytössä. Ihmettelenkin suuresti edelleen Sampon asiakkaina olevien motiiveja. Äärimmäisen epäluotettavaa touhua..

On aivan varmasti lähtenyt. Itsekin kun tulee hieman noiden laskujen kanssa pelailtua ja sen olen kyllä huomannut, että siellä monella firmalla muuttunut Sampo pankin tili jonkin muun pankin tiliksi. Lisäksi oman työpaikan ongelmat tuntuvat aika paljon keskittyvän juuri Sampoon ja niiden asiakkaina toimiviin yrityksiin.

Voipi olla, että itse asiassa yritykset ovat reagoineet yksityisiä hanakammin näihin töppäilyihin ja vaihtaneet pankkia. Yksityisillä kun se tuppaa menemään enemmänkin niin että asiasta kyllä valitetaan, mutta mihinkään toimenpiteisiin ei viitsitä ryhtyä.

HemmoP
15.07.2008, 16:42
Soneralta vastattiin e-mailiin, että heidän oma vika. Laskuissa oli kuulemma ollut "päällekkäisyyksiä" (WTF?).

Sammon tili on edelleen siitä syystä, että sain alennuksia vapaaehtoisiin yrityksen vakuutuksiin + jotkut asiakkaat edellen käyttävät sampoa ja laskutan heitä saman pankin laskulla. Käytännössä toiminta on kuitenkin siirtynyt Nordeaan.

Edellä jotkut mainitsi, että "osoittaa yrityksestä jotain" tai "kaikki ongelmat kertyvät sampoa käyttäville yrityksille" ? outoa, että lähtee vetelemään em. johtopäätöksiä itse yrityksestä joka käyttää jotain tiettyä pankkia (todnäk muiden pankkien rinnalla niinkuin kaikki järkevät yritykset tekevät).

Kaivanto
15.07.2008, 16:47
Sammolta ilman muuta komeaa penailua, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että nyt jokainen maksuliikennehäiriö, joka olisi normaalisti korkeintaan pikku-uutinen, on Sampoa koskiessaan etusivun juttu.

Huilumestari
15.07.2008, 18:20
Sammolta ilman muuta komeaa penailua, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että nyt jokainen maksuliikennehäiriö, joka olisi normaalisti korkeintaan pikku-uutinen, on Sampoa koskiessaan etusivun juttu.
Ajattelin muuten juuri että pitäisikö jatkikseen avat omat seuranta ketjunsa myös muille pankeille. Veikkaisin että Nordea/OP yms ketjuihin kertyisi myös viestejä vittuuntuneilta asiakkailta tasaiseen tahtiin.

dana77
15.07.2008, 19:07
Ihmettelen ihmisiä jotka ihmettelevät että miksi joku on vielä Sammon asiakas. Ei se minusta ole kovin hyvä syy, että jos jollain muulla on ongelmia ollut. Jos minulla ei ole merkittäviä ongelmia ollut, niin pitääkö minun myös myös vaihtaa? Jos pitää, niin kertokaa vielä että mihinkä vaihdan?

No totta puhuakseni kävin tarjouksen kilpailijalta kysymässä, mutta kun se ei ollut parempi kuin nykyinen niin en ole vielä sitä vaihtanut. Jospa ne vielä sen lainasumman hukkaisivat...

jiimo
15.07.2008, 19:37
Ihmettelen ihmisiä jotka ihmettelevät että miksi joku on vielä Sammon asiakas. Ei se minusta ole kovin hyvä syy, että jos jollain muulla on ongelmia ollut. Jos minulla ei ole merkittäviä ongelmia ollut, niin pitääkö minun myös myös vaihtaa? Jos pitää, niin kertokaa vielä että mihinkä vaihdan?

Itselleni olisi näistä kaikista esiintulleista (isommista ja pienemmistä) ongelmista tullut sen luokan luottamuspula pankin toimintaa kohtaan, etten missään nimessä jäisi odottamaan sitä omalle kohdalle osuvaa ongelmaa. Enkä myöskään jaksaisi seurata kaikkia tilitapahtumiani suurennuslasilla, mikä olisi aivan ehdotonta noin epäluotettavan rahalaitoksen kanssa. Veijari tuossa kertoi, että vaimon tililtä on puuttunut 2kk 300 euroa, eikä pankki ole selvityslupauksista huolimatta tehnyt asialle mitään. Ei voi oikein todeksi uskoa..

Pankin vaihtaminen kun nyt ei niin hirveän hankalaa ole. Hinnat ovat suunnilleen samat kaikilla ja Sampon palvelun pitkine jonotusaikoineen (lehdistä luettu) ja kaikkine ongelmineen kuvittelisi olevan aivan häntäpäässä muihin pankkeihin verrattuna. Kyllä minä ainakin pidän Sampoa pääpankkinaan käyttäviä joko avuttomina tai laiskoina. Toki Sampo-pankin käyttöön voi olla joku järkeväkin syy, mutta yhtään en ole vielä kuullut.

dana77
15.07.2008, 22:41
Kun minä tuossa Toukokuussa ostin uuden Kia Cee'd:n niin pitäisikö minun vaihtaa sekin pois jos jollain muulla käyttäjällä on sellaisen kanssa ollut ongelmia?

En ole joutunut Sammon pitkistä jonotusajoista kärsimään (en kärsi siitä että lehdistä luen sellaisista). Pankin vaihtamisesta ei mitään valtavaa vaivaa ole; itse vaihtaminenhan menee valtakirjalla eikä niitä paikkoja minne tuo pidä ilmoittaa ole kuin ehkä kymmenen (työnantaja, kaikki maksusopimukset). Sen jälkeen pankki/luottokortit ja sitä kautta kaikki verkkopalvelut joissa kortit ovat rekisteröityinä (siis paypalit yms) pitäisi vaihtaa ja opetella uudet järjestelmät (nettipankki). Ei tuossa hirveä vaiva ole, mutta joku konkreettisempi hyöty siitä pitäisi olla kuin että jonkun veijarin vaimon tililtä on pari kuukautta puuttunut muutama satanen. Entäs jos se onkin juonut ne rahat? olisin vaihtanut pankkia ihan turhaan.

Luutnantti
15.07.2008, 23:25
...jollain näkynyt automaattinostot sekä luoton että pankin puolella...televisiomaksut ruuhkautuneet...kyynel.

Itse sekä Sampo Pankin että Nordean asiakkaana olen enemmän huolissani siitä, että Nordean asiakaspalvelu kertoi puhelimitse tilitietojani annettuani heille vain henkilötunnukseni! Pankkisalaisuus tuntuu olevan siellä melkoisen hataralla pohjalla. Sampo Pankin puhelinpalvelussa tunnistetaan asiakkaat käyttäjätunnuksen, salasanan ja turvakortin avulla ennen kuin mitään tietoja heruu.

jiimo
15.07.2008, 23:26
dana77:lle:

Luotettavuus on yksi tärkeä asia, jota minä ainakin pankiltani haluan. Konkreettinen hyöty minulle olisi se, että pystyisin luottamaan pankin erittäin suurelta osin automaattisten järjestelmien olevan siinä kunnossa, että minun ei itse tarvitse tarkistaa ja varmistaa kaikkia tilini tapahtumia. Yksinkertaisesti minusta vain olisi pienempi vaiva vaihtaa pankkia. Lisäksi minusta on periaatteen tasolla tyhmää tukea Sampon/Danskebankin amatöörimäiseen puuhasteluun verrattavaa toimintaa.

jiimo
15.07.2008, 23:30
Itse sekä Sampo Pankin että Nordean asiakkaana olen enemmän huolissani siitä, että Nordean asiakaspalvelu kertoi puhelimitse tilitietojani annettuani heille vain henkilötunnukseni! Pankkisalaisuus tuntuu olevan siellä melkoisen hataralla pohjalla. Sampo Pankin puhelinpalvelussa tunnistetaan asiakkaat käyttäjätunnuksen, salasanan ja turvakortin avulla ennen kuin mitään tietoja heruu.

Vähän ihmetyttää. Itse ainakin Nordean asiakkaana saan tilitietojani vasta tunnistauduttuani käyttäjätunnuksien avulla, sekä yritys- että yksityisasiakasasioissa. Mitkään henkilötunnus-, osoite- ym. tunnistukset eivät riitä.

Luutnantti
15.07.2008, 23:35
Vähän ihmetyttää. Itse ainakin Nordean asiakkaana saan tilitietojani vasta tunnistauduttuani käyttäjätunnuksien avulla, sekä yritys- että yksityisasiakasasioissa. Mitkään henkilötunnus-, osoite- ym. tunnistukset eivät riitä.

Tänään puhelun alussa Nordean vastaaja pyysi näpyttelemään käyttäjätunnuksen tai sitten painamaan ruutua. Painoin ruutua, ja sitten keskusteltiin henkilön kanssa,jolle riitti henkilötunnukseni.

Riittikö sulle pelkkä käyttäjätunnus?

Gellner
15.07.2008, 23:38
Itse sekä Sampo Pankin että Nordean asiakkaana olen enemmän huolissani siitä, että Nordean asiakaspalvelu kertoi puhelimitse tilitietojani annettuani heille vain henkilötunnukseni!.

Oletko kenties Sampo "Pankissa" töissä? Tuo mitä kirjoitit on silkkaa paskaa eikä pidä paikkaansa. Luulitko oikeasti, että joku uskoisi?

dana77
15.07.2008, 23:40
Luotettavuus on yksi tärkeä asia, jota minä ainakin pankiltani haluan. Konkreettinen hyöty minulle olisi se, että pystyisin luottamaan pankin erittäin suurelta osin automaattisten järjestelmien olevan siinä kunnossa, että minun ei itse tarvitse tarkistaa ja varmistaa kaikkia tilini tapahtumia. Yksinkertaisesti minusta vain olisi pienempi vaiva vaihtaa pankkia. Lisäksi minusta on periaatteen tasolla tyhmää tukea Sampon/Danskebankin amatöörimäiseen puuhasteluun verrattavaa toimintaa.Lasketaanko luotettavuuteen myös se että Tanskan tiukemman lainsäädännön myötä Sammon asiakkaat saavat rahoilleen kattavamman talletussuojan kuin suomalaisten pankkien asiakkaat?

Minä vaihdan pankkia heti kun ammattimaisesti toimivat pankit antavat paremman tarjousen kuin amatöörimäisesti puuhastelevat.

Luutnantti
15.07.2008, 23:43
Kuten sanoin, olen sekä Nordean että Sampon asiakas. Onnistuin vain lukitsemaan pankkitunnukseni ja otin yhteyden Nordean puhelinpalveluun. Tilasin jopa uudet tunnukset. Niks naks.

dana77
15.07.2008, 23:46
Oletko kenties Sampo "Pankissa" töissä? Tuo mitä kirjoitit on silkkaa paskaa eikä pidä paikkaansa. Luulitko oikeasti, että joku uskoisi?Oletko kenties Nordeassa töissä kun tiedät tuon niin varmasti?

Viimeksi kun pankista soitettiin ja pyydettiin henkilötunnusta tunnistusta varten niin olin lähellä sanoa, että TE soititte minulle, joten TE voisitte aloittaa kertomalla ensin oman henkilötunnuksenne. Miksi minä kertoisin henkilötunnustani jokaiselle joka soittaa ja sitä kysyy. Lähtökohtaisesti he saisivat varmistaa itse että kenelle soittelevat.

jiimo
15.07.2008, 23:50
Lasketaanko luotettavuuteen myös se että Tanskan tiukemman lainsäädännön myötä Sammon asiakkaat saavat rahoilleen kattavamman talletussuojan kuin suomalaisten pankkien asiakkaat?

Minä vaihdan pankkia heti kun ammattimaisesti toimivat pankit antavat paremman tarjousen kuin amatöörimäisesti puuhastelevat.

Minulle ei ainakaan 25t euron ja 40t euron talletussuojien eroilla ole mitään väliä. Saan tarvittaessa rahani sijoitettua näiden pankkien tarjoamia tuotteita parempiin kohteisiin joka tapauksessa.

Minusta pankin tarjoamaan palvelupakettiin kuuluu olennaisena osana luotettavuus ja se on Sampo Pankilla niin paljon huonompi kuin muilla, että jonkun muun tekijän tulisi olla huomattavasti muita pankkeja parempi, että valitsisin Sampon tarjouksen.

Halmela
15.07.2008, 23:51
Viimeksi kun pankista soitettiin ja pyydettiin henkilötunnusta tunnistusta varten niin olin lähellä sanoa, että TE soititte minulle, joten TE voisitte aloittaa kertomalla ensin oman henkilötunnuksenne. Miksi minä kertoisin henkilötunnustani jokaiselle joka soittaa ja sitä kysyy. Lähtökohtaisesti he saisivat varmistaa itse että kenelle soittelevat.

Niinhän ne varmistavatkin, eli kysyvät soitettavalta henkilötunnuksen ja katsovat koneeltaan täsmääkö. Sillä kai ne varmistaa kuka on toisessa päässä.

jiimo
15.07.2008, 23:52
Itse sekä Sampo Pankin että Nordean asiakkaana olen enemmän huolissani siitä, että Nordean asiakaspalvelu kertoi puhelimitse tilitietojani annettuani heille vain henkilötunnukseni! Pankkisalaisuus tuntuu olevan siellä melkoisen hataralla pohjalla.

Tämän mukaan pelkkä henkilötunnus riitti. Miten se nyt olikaan?

dana77
16.07.2008, 00:17
Niinhän ne varmistavatkin, eli kysyvät soitettavalta henkilötunnuksen ja katsovat koneeltaan täsmääkö. Sillä kai ne varmistaa kuka on toisessa päässä.Nii-in. Entä millä tavalla minä varmistan että siellä toisessa päässä oikeasti on pankin täti tai setä eikä joku rikollinen joka haluaa varastaa minun sotuni. Phishing on termi moiselle toiminnalle.

Halmela
16.07.2008, 00:25
Phishing on termi moiselle toiminnalle.

Niinpä se on. Mutta ei puhelimessa tunnistamiseen parempaakaan keinoa taida olla.

jussi_j
16.07.2008, 00:56
Lasketaanko luotettavuuteen myös se että Tanskan tiukemman lainsäädännön myötä Sammon asiakkaat saavat rahoilleen kattavamman talletussuojan kuin suomalaisten pankkien asiakkaat?
...

Luuletko tosiaan, että Sampo Pankki suomessa noudattaa tiukempaa Tanskan lakia? Veikkaanpa, että jos tämmöinen talletussuoja joskus realisoituu, niin suomessa noudatetaan edelleen suomen lakia, riippumatta minkä maalainen omistaja jollain pankilla on.

Melko huono veto.

Barnaby
16.07.2008, 02:27
Itse sekä Sampo Pankin että Nordean asiakkaana olen enemmän huolissani siitä, että Nordean asiakaspalvelu kertoi puhelimitse tilitietojani annettuani heille vain henkilötunnukseni! Pankkisalaisuus tuntuu olevan siellä melkoisen hataralla pohjalla. Sampo Pankin puhelinpalvelussa tunnistetaan asiakkaat käyttäjätunnuksen, salasanan ja turvakortin avulla ennen kuin mitään tietoja heruu.Aivan totaalista paskapuhetta. Nuurdean palvelusta on kuluneelta keväältä ei niin hyviä kokemuksiakin, mutta pankkisalaisuus pitää. Satuimme arkistoimaan jonnekin vaimoni pankkilainojen korkotositteen, jota olisikin tarvittu pikaisesti: Solo-tunnuksilla tehdyn tunnistautumisen ja kaiken maailman lisäkyselyjen jälkeen sain sitten hyvän(?) asiakkaan paveluna haluamani tiedon. Siis suomeksi: sanoin kaiken tunnistautumisen keskellä, että lainaa ja korkoa maksettu n. tämän verran, voitko kertoa sen tarkan summan.

Ei se Nordea sentään mikään Danske Katastrof ole. Kyllä siellä perusperiaatteet ovat hallussa. Aivan turhaa tulla kertomaan propagandaa toiseen suuntaan. I will not join the dark side.

NK
16.07.2008, 03:45
Kuten sanoin, olen sekä Nordean että Sampon asiakas. Onnistuin vain lukitsemaan pankkitunnukseni ja otin yhteyden Nordean puhelinpalveluun. Tilasin jopa uudet tunnukset. Niks naks.
Nykytilanteesta en tiedä, mutta kyllä n. vuosi sitten ihan sama onnistui Sammossakin. Onnistuin minäkin lukitsemaan verkkopankkitunnukseni, ja puhelimitse tilasin uudet. Samalla kyselin viimeisimmät tilitiedot, kun en kerran verkkopankkiin päässyt. Eikä siinäkään kyselty minulta mitään muuta kuin henkilötunnus.

Mutta eiköhän tämä verkkopankin tunnuksien lukkiutuminen ole erikoistapaus. Muussa tapauksessa noita tietoja tuskin saa mistään pankista ongittua pelkällä henkilötunnuksella.

Luuletko tosiaan, että Sampo Pankki suomessa noudattaa tiukempaa Tanskan lakia? Veikkaanpa, että jos tämmöinen talletussuoja joskus realisoituu, niin suomessa noudatetaan edelleen suomen lakia, riippumatta minkä maalainen omistaja jollain pankilla on.
Suomen lakiahan Sampo noudattaa joka tapauksessa, oli emämaa mikä tahansa. Talletussuojan suuruus riippuu oikeastaan lähinnä siitä, onko Sampo Dansken sivukonttori vai tytäryhtiö.
Käsittääkseni integraatiosta lähtien Sampo on ollut Dansken sivukonttori, eli siitä lähtien Sammon talletukset ovat kuuluneet Suomen lain mukaan Tanskan talletussuojajärjestelmän piiriin.

dana77
16.07.2008, 07:42
Luuletko tosiaan, että Sampo Pankki suomessa noudattaa tiukempaa Tanskan lakia? Veikkaanpa, että jos tämmöinen talletussuoja joskus realisoituu, niin suomessa noudatetaan edelleen suomen lakia, riippumatta minkä maalainen omistaja jollain pankilla on.Rata tuntuu luulevan:
"Suomessa toimivan ulkomaisen pankin sivukonttorin talletukset kuuluvat sen valtion suojajärjestelmän piiriin, mistä pankki on kotoisin. Siten esimerkiksi islantilaisen pankin täällä olevan sivukonttorin suojasta vastaaminen kuuluu Islannin talletussuojarahastolle ja Ruotsista tulleen pankin sivukonttorin suoja kuuluu Ruotsin talletussuojarahastolle. "

"Danske Bank on ilmoittanut suunnitelmistaan muuttaa Suomen-toiminnot eli Sampo Pankki Danske Bankin sivukonttoriksi keväällä 2008"
http://www.rahoitustarkastus.fi/Fin/Tiedotus/Lehdistotiedotteet/2007/talletussuoja_tiedote.htm

HemmoP
16.07.2008, 08:46
Niinpä se on. Mutta ei puhelimessa tunnistamiseen parempaakaan keinoa taida olla.

Kyllä on, Sammolla on ainakin käytössä tunnistaminen niin, että kesken puhelun annetaan käyttäjätunnus+kertakäyttöinen tunnusluku puhelimeen näppäilemällä jolla tunnistetaan soittaja.

jiimo
16.07.2008, 15:45
Kyllä on, Sammolla on ainakin käytössä tunnistaminen niin, että kesken puhelun annetaan käyttäjätunnus+kertakäyttöinen tunnusluku puhelimeen näppäilemällä jolla tunnistetaan soittaja.

Entäs jos ne eivät ole saatavilla sillä hetkellä, kun puhelu tulee?

Stolk-2
17.07.2008, 10:26
Uskomatonta toimintaa Sampopankilta. Töihini liittyy rahaliikenne meidän ja asiakkaiden välillä. Nyt runsaan viikon sisään kolme tapausta joissa Sampopankki sössii urakalla.

Tapaus 1:

Rahat ovat menneet Sampopankkiin ajoissa, mutta asiakkaan tilille ne saapuvat vasta viisi päivää sen jälkeen, kun niitten pitäisi olla tilillä. Kyseessä on pankin sisäinen rahaliikenne.

Tapaus 2:

Asiakkaan rahat maksettiin Sampotilille. Asiakas oli sitten vaihtanut tilinsä toiseen pankkiin. Sammon olisi pitänyt ohjata rahat uuteen pankkiin tai sitten palauttaa ne meille. No eipä tehnyt kumpaakaan ja rahat ovat ties missä.

Tapaus 3:

Asiakkaan tilinumero ei ole muuttunut. Rahat olivat lähteneet ajoissa asiakkaalle, mutta olivat sitten palautuneet meille. Miten ihmeessä saadaan rahat asiakkaalle, kun entinen toiminut tili ei enään toimi?

zorro
17.07.2008, 11:19
On kai vaan todettava, että Sampopankki on ottanut uudet toimintatavat käyttöön. Työtä tehdään ilmeisesti jonkinsortin "free-jazzin" soidessa ja ties mitä kakkuja popsien. Vai lottokoneko niillä siellä on?

-REDS-
19.07.2008, 09:54
Eipä pääse taas vaihteeksi kirjautumaan verkkopankkiin "teknisen vian" vuoksi. Miten vitussa loistavasta pankista on saatu tällainen paskakasa? Urheasti olen koittanut mennä eteenpäin "kyllä se siitä" periaatteella, mutta ei voi mitään, tämä pankki on kyllä suolesta.

N^Miksu
28.07.2008, 10:02
Onkos muilla Sampo Pankin asuntovelallisilla niin, että asuntolainan tapahtumiin ilmestyy kuukausittain 1,50€:n maksuja? Pitkän säätämisen ja 10 erilaisen vastauksen jälkeen on tapahtumien syyksi selvinnyt (ilmeisesti) suoraveloitussopimus. Eli jos Sampo Pankin kanssa on tehnyt suoraveloitussopimuksen omista asuntolainoistaan, peritään tästä kuukausittain 1,50€:n maksu. Jos sopimuksen purkaa ja haluaa laskut paperilla kotiin, nousee kustannus 3€:n.

oukka
28.07.2008, 10:41
Onkos muilla Sampo Pankin asuntovelallisilla niin, että asuntolainan tapahtumiin ilmestyy kuukausittain 1,50€:n maksuja?

Eipä ole ilmestynyt tuollaisia, joskin lainaa ottaessa sovittiin että mitään kuluja ei lainasta makseta muutenkaan.

Rixa
28.07.2008, 14:59
Aikoinaan vajaa 3 vuotta sitten mulle sanottiin että asuntolainat menee automaattisesti suoraveloituksella, eikä niitä saa edes manuaalisesti maksuun. Aiemmin eikä nykyäänkääm mene erillistä 1.50e/kk palvelumaksua.

JiVe
06.08.2008, 12:57
Sivuston vakiokävijänä aina sydän kylmänä seuraa, että koska täältä löytyy jotain omia hengentuotoksia. No ei ole onneksi tähän päivään mennessä vielä löytynyt. Sampo/Danske tosiaan ansaitsee maininnan tällä sivustolla:
http://thedailywtf.com/Articles/Sampo-UhOh.aspx

Suomi-Salama
06.08.2008, 13:27
Muistutan arvon Sammon asiakkaita, että vapaamatkustus päättyy elokuun lopussa. Siitä lähtien pitää taas kiltisti suorittaa mm. nettipankin käytöstä kk-maksu, jotta saa Sammon laadukasta palvelua osakseen. Muistutan siis nyt myös itseäni, että muistan sanoa tilin lopullisesti irti. Siellä on sentään 9 euroa vielä rahaa...siis ainakin pitäisi olla...

Edelleen vaadin, että Hannu Vuolasta tehdään Pohjois-Korean tiedotusministeri!

Dennis
06.08.2008, 13:39
Muistutan arvon Sammon asiakkaita, että vapaamatkustus päättyy elokuun lopussa. Siitä lähtien pitää taas kiltisti suorittaa mm. nettipankin käytöstä kk-maksu, jotta saa Sammon laadukasta palvelua osakseen. Muistutan siis nyt myös itseäni, että muistan sanoa tilin lopullisesti irti. Siellä on sentään 9 euroa vielä rahaa...siis ainakin pitäisi olla...

Edelleen vaadin, että Hannu Vuolasta tehdään Pohjois-Korean tiedotusministeri!Allekirjoittaneella on nyt tässä kesän jäljiltä pankkien kilpailutusprojekti meneillään - huomenna vuorossa OKO. Päätöksen pankinvaihdosta tein jo aikaa sitten, mutta kaikenlaisten härdellien ja kesälomien takia asia viivästyi tänne asti. Omalta osaltani "kamelin selän" katkaisi itseasiassa juuri Hannu Vuolan vastenmielinen olemus ja kommentit julkisuudessa. Olisi jopa saattanut jäädä pankinvaihto tekemättä, jos Sammosta olisi vilpittömästi oltu pahoillaan tapahtuneesta. Tällaista en kuitenkaan ole vielä havainnut. Myös pieni soitto omasta konttorista ja vaikka pyyntö käydä kahvilla ja sopimassa vaikkapa pienestä helpotuksesta palvelumaksuihin myös jatkossa, olisi voinut olla sellainen pieni ele, jolla olisi saanut pankinvaihtoaikeeni peruttua. Pitäkööt tunkkinsa!

Suoraa taloudellista vaikutusta ei kovallakaan yksityisasiakkaiden kadolla Sammolle ole, ainoastaan negatiivisesta julkisuudesta saatava "badwill" voi sitä välillisesti aiheuttaa. Suuret yritysasiakkaat eivät kuitenkaan ihan heti vaihda pankkia, vaikka kuinka ketuttaisi, sillä se kuitenkin sitoo myös yrityksen omia resursseja ja on iso prosessi. Loputtomiin ei toki isojenkaan firmojen pinna kestä, mutta ilmeisesti tuo Sammon teippiviritys on toiminut ainakin kesän yli kohtalaisen hyvin.

jiimo
06.08.2008, 14:08
Suuret yritysasiakkaat eivät kuitenkaan ihan heti vaihda pankkia, vaikka kuinka ketuttaisi, sillä se kuitenkin sitoo myös yrityksen omia resursseja ja on iso prosessi. Loputtomiin ei toki isojenkaan firmojen pinna kestä, mutta ilmeisesti tuo Sammon teippiviritys on toiminut ainakin kesän yli kohtalaisen hyvin.

En nyt tiedä, mitä suurella asiakkaalla tarkoitat, mutta itse tiedän vähintään keskikokoisten asiakkaiden asiakkuuden loppumisesta. Eikä tuo nyt välttämättä mikään järjettömän iso prosessi ole yrityksellekään.

Dennis
06.08.2008, 14:40
En nyt tiedä, mitä suurella asiakkaalla tarkoitat, mutta itse tiedän vähintään keskikokoisten asiakkaiden asiakkuuden loppumisesta. Eikä tuo nyt välttämättä mikään järjettömän iso prosessi ole yrityksellekään.No lähinnä tarkoitin ihan suuryrityksiä (esim. 1000+ työntekijää), joilla on tytäryrityksiä sekä Suomessa että ulkomailla tai sitten mahdollisesti emoyhtiö ulkoimailla - äärimmäisenä esimerkkinä vaikkapa Nokia. Lisäksi jos ulkomainen emoyhtiö on Danske Bankin asiakas ja heillä on omaan vaatimustasoonsa nähden homma toiminut, niin saattaa jopa tulla Suomen päähän painetta keskittää entisestään pankkitoimintoja Sampoon, niin älyttömältä kuin se sitten Suomen päässä tuntuukin.

lihaani
06.08.2008, 15:13
Suuret yritysasiakkaat eivät kuitenkaan ihan heti vaihda pankkia, vaikka kuinka ketuttaisi, sillä se kuitenkin sitoo myös yrityksen omia resursseja ja on iso prosessi. Loputtomiin ei toki isojenkaan firmojen pinna kestä, mutta ilmeisesti tuo Sammon teippiviritys on toiminut ainakin kesän yli kohtalaisen hyvin.

Jossain luulisi tuntuvan pienten ja keskisuurtenkin yritysten pako Sammosta. Itse olen kuullut yhden kauppiaan vaihtaneen pankkia kyllästyttyään takkuavaan rahaliikenteeseen. Kuulemma kävi vituttamaan työtekijöiden ja tavarantoimittajien puolesta kun palkat ja maksut heille myöhästelivät useamman kerran.

Dennis
07.08.2008, 10:44
Jossain luulisi tuntuvan pienten ja keskisuurtenkin yritysten pako Sammosta. Itse olen kuullut yhden kauppiaan vaihtaneen pankkia kyllästyttyään takkuavaan rahaliikenteeseen. Kuulemma kävi vituttamaan työtekijöiden ja tavarantoimittajien puolesta kun palkat ja maksut heille myöhästelivät useamman kerran.Nyt näyttäisi tulleen jotain faktalukujakin asiakaskadosta ja ilmeisesti juuri pienet yritysasiakkaat ovat yksityisten lisäksi olleet aktiivisia lähtijöitä.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2008/08/07/30-000-asiakasta-sai-tarpeekseen-sampo-pankista/200820379/139

Kiekko-Antti
07.08.2008, 18:50
" Sampo Pankin korkotuotot kasvoivat alkuvuonna 23 prosenttia. Lainakanta kasvoi kahdeksan prosenttia viime vuodesta. Palkkiotuotot vähenivät runsaat yhdeksän prosenttia.

Kansainvälisten finanssimarkkinoiden kriisillä ei ole ollut vaikutusta Sampo Pankin luottokantaan, jonka laatua pankki luonnehtii yhä hyväksi. Tulokseen kirjattiin luottotappioiden palautusta 1 miljoonaa euroa.

Pankin markkinaosuus lainakannasta Suomessa oli kesäkuun lopussa 14,1 prosenttia ja talletuskannasta 12,7 prosenttia.

Sampo Rahastoyhtiön hallinnoimien rahastojen markkinaosuus kasvoi alkuvuonna puoli prosenttiyksikköä ja oli kesäkuun lopussa 18,7 prosenttia."

Eli markkinaosuus on kuitenkin säilynyt jopa kasvanut ennen kaikkea rahastoissa. Eli vaikka asiakasmenetyksiä on ollut normaalia enemmän on kuitenkin myös uusia asiakkuuksia syntynyt. Kyllä normaalisti asiakkaita pankkien välillä liikkuu. Sampo on ollut selkeästi viime vuosien nopeiten kasvava pankki yritys ja ennen kaikkea henkilöasiakkaiden lainoissa. Kasvuun on tullut takapakkia, mutta romahdusta ei missään tapauksessa ole tapahtunut. Lisää tietoa www.sampopankki.fi tulokesta.

On mielestäni väärin ajatella, että asiakkaan menettäminen ei vaikuttaisi Pankkiin tai ylipäätänsä liikeyritykseen. Jokaisen asiakkaan menetys on tappio kuten Sammon tj Ilkka Hallavo totesi.

Menetettyä asiakasta on vaikea saada takaisin ja asiakkuusuhteen katkeaminen tarkoittaa aina tulojen menetystä liikeyritykselle(harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Vaikka suurimmat yritysasiakkaat tietysti tuovat Sammolle ja muille pankeille isoimmat tuotot on kaiken toiminnan keskus ja kivijalka kuitenkin päivittäispankkitoiminta.

Suuria yrityksiä pankki ei ole menettänyt yhtään ja syy tietysti on, että siellä on paremmin ymmärretty ongelmien syyt ja tietysti isoilla yrityksillä on kokemuksia it-ongelmista myös itsellään. (elisa. Sonera, OMX, Tieto Enator ja Stockan etc...) Kaikki ovat kokeneet omia ongelmia uuden järjestelmänsä kanssa. Toki myös integaraaton hyödyt tuntuvat eniten suurissa yrityksissä, jossa on tarvetta reaaliaikaiselle kv-maksuliikenteelle.

Andy
07.08.2008, 19:20
Suuria yrityksiä pankki ei ole menettänyt yhtään ja syy tietysti on, että siellä on paremmin ymmärretty ongelmien syyt ja tietysti isoilla yrityksillä on kokemuksia it-ongelmista myös itsellään. (elisa. Sonera, OMX, Tieto Enator ja Stockan etc...) Kaikki ovat kokeneet omia ongelmia uuden järjestelmänsä kanssa. Toki myös integaraaton hyödyt tuntuvat eniten suurissa yrityksissä, jossa on tarvetta reaaliaikaiselle kv-maksuliikenteelle.

Suuryrityksillä pankin vaihto ei tapahdu ihan kädenkäänteessä ja veikkaanpa, että Isojen Ongelmat on hoideltu pois päiväjärjestyksestä aika vikkelästi verrattuna tavallisen kaduntallaajan tai pienyrittäjän ongelmiin... Ainakin niin itse tekisin, jos joutuisin priorisoimaan.

dana77
08.08.2008, 09:37
asiakkuusuhteen katkeaminen tarkoittaa aina tulojen menetystä liikeyritykselle(harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.Björn Wahlroos oli sitä mieltä että näitä harvoja poikkeuksia oli n. 90% pankin asiakkaista. Tarkka ilmaisu taisi olla että "jättävät vain likaa pankin lattialle". Olen taipuvainen uskomaan että hän tiesi mistä puhui, vaikka sen ääneen sanomisesta ei taaskaan hirveästi tykätty.

msg
12.08.2008, 08:54
Hannu Vuolankin mitta tuli täyteen:

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2008/08/12/sampo-pankin-vuola-sai-tarpeekseen/200820757/135

#3
12.08.2008, 09:10
Eilen tuli vissiin jollekin mitta täyteen. Ilmeisesti kortti ei toiminut ja tilitaphatumat olivat väärät ja rahat piti saada tililtä pois vaikka väkisin (http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Poliisi+etsii+yh%C3%A4+T%C3%B6%C3%B6l%C3%B6n+pankk iry%C3%B6st%C3%A4ji%C3%A4/1135238527392).

Pressiboxi
12.08.2008, 10:09
Hannu Vuolankin mitta tuli täyteen:

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2008/08/12/sampo-pankin-vuola-sai-tarpeekseen/200820757/135

Oli ehkä järkevää lähteä itse, Sampollahan olisi ollut kaikki syy kengittää Vuola. Juuri enempää ei viestintäjohtaja voi mokata kuin tässä tapahtumasarjassa nähtiin.

Dennis
12.08.2008, 10:14
Juuri enempää ei viestintäjohtaja voi mokata kuin tässä tapahtumasarjassa nähtiin.Itsekin hekottelin tuolle Vuolan kommentille "– Kyllä pidän itseäni aika kokeneena kriisiviestijänä tämän jälkeen." Kokemusta varmasti kertyi, mutta toivottavasti mies viestinnän ammattilaisena ymmärtää, että Sammon kriisiviestinnässä tehtiin suurinpiirtein kaikki "oppikirjamokat" kevään aikana.

Joskus olen mietiskellyt sitä, että kun työelämässä kerran saavuttaa tietyn "johtajatason", niin voi näköjään teutaroida vaikka kuinka pahasti ja silti riittää vielä kavereita, jotka palkkaavat töihin.

palle fontän
12.08.2008, 10:46
Oli ehkä järkevää lähteä itse, Sampollahan olisi ollut kaikki syy kengittää Vuola. Juuri enempää ei viestintäjohtaja voi mokata kuin tässä tapahtumasarjassa nähtiin.

Viesti, jonka mies toi ulos, ei varmasti ollut omaa käsialaa. Toki muutamia sammakoita pääsi. Vittumainen paikkahan tuo on olla töissä, kun median ja yleisön kritiikki ei enää pysy duunissa vaan menee henkilöön.

.jarska
12.08.2008, 11:00
Joskus olen mietiskellyt sitä, että kun työelämässä kerran saavuttaa tietyn "johtajatason", niin voi näköjään teutaroida vaikka kuinka pahasti ja silti riittää vielä kavereita, jotka palkkaavat töihin.

Totta tietenkin tämäkin mutta en välttämättä silti aivan suoraan käyttäisi tätä Hannu Vuolaan. Tämänkin ketjun alusta lukemalla löytää nopeasti monia mainioita lainauksia mitä Hannu Vuola suustaan on viimeisen puolen vuoden aikana suustaan päästänyt.. Helminä "joitain yksittäistapauksia" ja "se ei ole kuitenkaan verkkopankin virhe, se on ominaisuus".

Ensimmäiset kommentithan mies antoi suunnilleen muka tietämättömänä yhtään mistään mitään ja vedoten taitamattomiin käyttäjiin kun varmasti tiesi että systeemi kusee - ja lujaa. Menkääpä itse televisiouutisten haastatteluun tietäen että nyt pitää valehdella ja kovaa, mutta Hannupa meni ja pokkakin taisi pitää loppuun asti.

Vuolan ongelmaksi tulevalla uralla muodostuu se että miehen naama on ainakin muutaman vuoden liian tuttu ja hänen ulkonäkönsä rinnastetaan heti ongelmatilanteisiin. Kuitenkin tosiasia on se että yritysmaailmassa tällaisia melko hyviä valehtelijoita tarvitaan aina.

Eiköhän Vuola tiennyt jo ongelmien alkaessa ollessaan "tiedotusministeri" ettei työ tule jatkumaan kovinkaan pitkään. Sampo pankki otti Vuolasta irti sen mitä tarvitsi ja pitäisin melko todennäköisenä että hän sai melko tuntuvan kultaisen kädenpuristuksen lähtiessään.

Kiekko-Antti
12.08.2008, 11:44
Mielestäni lätkätermein selkeä win-win siirto molemmilta. Sampo Pankki tuskin pisti aktiivisesti vastaan siirtoa. Luulen, että siihen ehkä jopa hieman rohkaistiin.

Hannu teki muuten todella loistavaa työtä(toki paineessa lipsahduksia tuli)mutta lehdistösuhteet epäonnistuivat. Median mylläkkä on ehdottomasti ennen kuulumattoman kovaa tämän asian tiimoilta(suuriksi jutuiksi kesällä nousivat mm 20 asiakkaan opintolainaongelmat). Esimerkkejä on paljon ja median uutisoinnin kulma on ollut korostetun negatiivista, joka näkyi esim viimeisen tuloksen julkistamisen yhteydessä. Odotusia parempi tulos julkistettiin vain asiakastappioden osalta ja Osuuspankin selkeä tulospettymys samana päivänä jäi vaille uutisointia. En tällä tarkoita, että virheitä ja ongelmia ei olisi ollut. Toki niitä oli paljon ja osa oli tiedossa, mutta myös median käsittely oli agressiivista ja korostetun negatiivista. Tätä ei Hannu saanut käännettyä.

Timo Anttila on loistojatkaja tehtävään. Todella fiksu kaveri ja hänellä on hyvät kontaktit ennen kaikkea lehdistön puolelle. Hyvät mediasuhteet ovat liikeyritykselle tärkeitä ja olen varma, että Timo on tässä mielessä paras mahdollinen kaveri tehtävään. Uskon, että avoimella ja aktiivisella viestinnällä Timo saa suunnan jälleen käännettyä.

Hannun kannalta taas loistava siirto uralla. JKL Groupiin on erittäin arvostettu viestintätoimisto ja toimistusjohtajan paikka siellä on todella kova tehtävä. Ehdottomasti uralla eteenpäin.

Tehtävään ei valittu huonoa henkilöä. Hannu teki Sammon brandista tunnetun. Oli osaltaan muun johtoryhmän kanssa luotsaamassa pankkia kohti merkittävää liiketoiminnan kasvua ja tehden siitä yhden kannattavimmista pankeista Pohjoismaissa ja asiakasmäärään nähden yhden maailman kannattavimmista.

Pankista maksettiin yli 4 miljardia. Tämä on Sammon johtoryhmän ja myös Hannu Vuolan ansioita. Liike-elämässä asioita tulee katsoa hieman laajemmin ja pidemmällä aikavälillä. Ei Hannua palkattu tehtävään sen vuoksi,että selvisi hengissä kiirastulesta. Kyllä näytöt on jo annettu aiemmin. Ymmärrän, että Hannu halusi urallaan eteenpäin ja uusia haasteita. Kevät Sammossa ei ollut varmasti helppo ja pankin ongelmat henkilöityivät liian vahvasti häneen. Nyt tarjoutunut näytöpaikka on kuitenkin melko nuorelle johtajalle varmasti tervetullut. Suurin työs Samossa on kuitenkin ohi ja organisaatiossa oli erittäin pätevä henkilö tehtävää jatkamaan.

Elton
13.08.2008, 12:28
Median mylläkkä on ehdottomasti ennen kuulumattoman kovaa tämän asian tiimoilta(suuriksi jutuiksi kesällä nousivat mm 20 asiakkaan opintolainaongelmat). Esimerkkejä on paljon ja median uutisoinnin kulma on ollut korostetun negatiivista, joka näkyi esim viimeisen tuloksen julkistamisen yhteydessä. Odotusia parempi tulos julkistettiin vain asiakastappioden osalta ja Osuuspankin selkeä tulospettymys samana päivänä jäi vaille uutisointia. En tällä tarkoita, että virheitä ja ongelmia ei olisi ollut. Toki niitä oli paljon ja osa oli tiedossa, mutta myös median käsittely oli agressiivista ja korostetun negatiivista. Tätä ei Hannu saanut käännettyä.Eihän uutisointi ole voinut olla kuin negatiivista ja mielestäni se on ollut jopa maltillista suhteessa siihen kuinka päin persettä Sampossa asiat ovat olleet.

Media olisi voinut riepotella Sampoa paljon rajumminkin, puhumattakaan siitä kuinka Ratan olisi pitänyt ottaa paljon järeämmät aseet käyttööön painostaakseen Sampo Pankkia pistämään kioskinsa edes jollain tasolla siedettävään kuntoon.

Vuolan viimeiseksi teoksi Sampo Pankin hyväksi jäi naurettavan korostetusti siloiteltu versio menetettyjen asiakkaiden määristä. Todellisuudessa Sampo Pankista on lähtenyt jo kuusinumeroinen määrä asiakkaita.

pernaveikko
13.08.2008, 13:47
Vuolan viimeiseksi teoksi Sampo Pankin hyväksi jäi naurettavan korostetusti siloiteltu versio menetettyjen asiakkaiden määristä. Todellisuudessa Sampo Pankista on lähtenyt jo kuusinumeroinen määrä asiakkaita.

Tuohon olisi ihan mukava saada referenssi. Sampo pörssiyhtiönä ei voine tuommoista asiaa siloitella?

Siksi toisekseen muut pankit ilmoittavat saaneensa yhteensä noin 40000 uutta asiakasta. Loput vähintään 60000 ei sitten käytä pankkia enää ollenkaan tai siirtyivät esimerkiksi Sveitsiin?

dana77
13.08.2008, 13:53
Todellisuudessa Sampo Pankista on lähtenyt jo kuusinumeroinen määrä asiakkaita.Kerro ihmeessä lisää! aloita vaikka lähteestä.Ratan olisi pitänyt ottaa paljon järeämmät aseet käyttööön painostaakseen Sampo Pankkia pistämään kioskinsa edes jollain tasolla siedettävään kuntoon.Tämäkin kiinnostaa, kuinka?

Elton
13.08.2008, 14:10
Tuohon olisi ihan mukava saada referenssi. Sampo pörssiyhtiönä ei voine tuommoista asiaa siloitella?

Siksi toisekseen muut pankit ilmoittavat saaneensa yhteensä noin 40000 uutta asiakasta. Loput vähintään 60000 ei sitten käytä pankkia enää ollenkaan tai siirtyivät esimerkiksi Sveitsiin?

Nordea ja Osuuspankki ovat saaneet tuon n. 40.000 uutta asiakasta. Suurimpia voittajia suhteessa markkina-osuuteen ovat olleet ns. pienet pankit.

dana77
13.08.2008, 14:19
Nordea ja Osuuspankki ovat saaneet tuon n. 40.000 uutta asiakasta. Suurimpia voittajia suhteessa markkina-osuuteen ovat olleet ns. pienet pankit.Kyllä me toki uskotaan, mutta kerrotko vielä lähteen jossa vahvistetaan että pienet pankit ovat tuon 60.000 asiakasta saaneet. Lisäksi kiinnostaa etteikö mistään muista pankeista ole asiakkaita lähtenyt vaan kaikki lähtijät ovat varmasti Sammosta?

Elton
13.08.2008, 14:49
Kerro ihmeessä lisää! aloita vaikka lähteestä.Tämäkin kiinnostaa, kuinka?

Ratan pankkitoimintaa valvovana instanssina olisi pitänyt pyytää paljon ennemmin selvityksiä Sampon tilanteesta kuin mitä se teki. Ratan olisi myös pitänyt vaatia selonteko Sampo Pankilta kuinka Sampo Pankki aikoo varmistaa asiakkaidensa pankkipalveluiden toimivuuden ja tietoturvan aukottomuuden ja uhata tarvittaessa pankkitoimiluvan menettämisellä. Sampo Pankin toiminta on ollut nimmättäin vielä huomattavasti venäläisempää kuin julkisuuteen on tullut ilmi.

Kiekko-Antti
13.08.2008, 19:18
Elton: Liikut todella vaarallisilla vesillä. Sampo Pankki on pörssiyritys ja Hannu Vuola ei todellakaan ole pilannut loppu elämäänsä ja uraansa syyllistymällä vakavaan pörssirikokseen, eli valehtelemalla pankin sijoittajille yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Pörssiyhtiön on kerrottava tarkat ja OIKEAT tiedot yhtiölle välintilinpäätöksen yhteydessä. Tämä tapahtui Sampo Pankilla viime viikolla. Pankki oli tuloksen julkistamista varten selvittänyt menetettyjen asiakkuuksien määrän. Se oli 30 200. Lukua tarkennettiin vielä sijoittajakonferenssissa. Se oli pankista lähteneiden kokonaisasiakkaiden määrä. Tarkoittaa, että pelkkä tilin jättänyt ja muun asioinnin lopettanut on luvussa mukana. Luku on elokuun 1 päivän tilanne. Tietysti sen jälkeen voi vielä jonkun verran tapahtua liikettä. Ei näissä asioissa voida valehdella.

Pankki on tietysti myös saanut viikko tasolalla edelleen n. 1500 uutta asiakasta viikossa. Tämä tiedotettiin myös samalla. Siksi markkinaosuus ei ollut alkuvuodesta pienentynyt edes tuota kahta prosenttia.

Se mistä ero muiden pankkien ilmoituksiin johtuu varmasti siitä, että siellä lasketaan uusiksi asiakkaiksi pelkät tilin avaajat. Heitä on ollut n. 40 000 + pienet pankit ehkä 10 000. Suomessa olisi yli 10 miljoonaa asiakasta, jos kaikkien pankkien asiakkaat laskettaisiin yhteen. Ero selittyy erilaisella laskutavalla.

Kyseessä oli toki lyhyellä aikavälillä isot menetykset, mutta tuohon jäädessä ei niillä ole merkittävää pitkäaikaista vaikutusta tulokseen. Aika tietysti näyttää saavutetaanko uudella järjestelmällä haettuja etuja ja yltääkö pankki kasvutavoitteisiinsa. Sampo on ollut jo usean vuoden nopeiten kasvava pankki Suomessa. Tänä vuonna tittelin vie Op ryhmä. Kasvu ei kuitenkaan ole heillä ollut kovin kannattavalla pohjalla verrattuna esim Nordeaan. Kasvua on haettu kannattavuuden kustannuksella.

Vuoden lopulla ja ensi vuonna nähdään pääseekö pankki jälleen kovalle kasvu uralle, jossa se on ollut.

Elton
13.08.2008, 22:24
Elton: Liikut todella vaarallisilla vesillä. Sampo Pankki on pörssiyritys ja Hannu Vuola ei todellakaan ole pilannut loppu elämäänsä ja uraansa syyllistymällä vakavaan pörssirikokseen, eli valehtelemalla pankin sijoittajille yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Pörssiyhtiön on kerrottava tarkat ja OIKEAT tiedot yhtiölle välintilinpäätöksen yhteydessä. Tämä tapahtui Sampo Pankilla viime viikolla. Pankki oli tuloksen julkistamista varten selvittänyt menetettyjen asiakkuuksien määrän. Se oli 30 200.

Kahvit näppikselle ja silleen...

Ainoa mikä Sampo Pankissa toimii on propaganda. Ulkoisesta propagandasta ollaankin saatu jo herkullisia maistiaisia ja nyt tuli Kiekko-Antilta tyylikäs esimerkki siitä mitä hyvin hoidettu sisäinen propaganda saa aikaan. Taidat ihan tosissasi uskoa että asiat on noin kuin ne on sinulle syötetty...?

Tosiasiassa Sampo Pankin rajuja menetyksiä päästään tarkastelemaan vasta ensi vuoden puolella kunhan ovat saaneet kaikkien poislähteneiden palvelut lopetettua. Tällä hetkellä kymmenillä tuhansilla asiakkailla on tili Sampo Pankissa kahdesta syystä:

a.) Sampo Pankki ei yksinkertaiseti ole ennättänyt lopettaa kaikkien lähteneiden asiakkaiden tilejä ja palveluita koska heitä on niin paljon. Meillä Lahdessa on tällä hetkellä kolmen viikon jono kun toisen pankin edustaja haluaa mennä valtakirjalla lopettelemaan asiakkaan palveluita ja maksamaan lainat pois.

b.) Asiakas on jättänyt tilin voimaan Sampoon, mutta siirtänyt palkkatilinsä ja mahdolliset lainat jo uuteen pankkiin. Eli on jo siirtänyt kokonais-asiakkuutensa toiseen pankkiin.

Eli lukemat mitä olen täällä heittänyt ilmoille ovat lukemia, mitkä Sampo Pankki joutuu myöntämään kunhan ne realisoituvat. Odotellaan vaan tuonne ensi vuoden puolelle.

Työniloa Kiekko-Antille!

Kiekko-Antti
13.08.2008, 23:58
Ei kyse ole mistään propagandasta vain keskustelusta toteutuneista luvuista. Voi käydä kuten asian ilmaisit eli kaikkia asiakas menetyksiä ei ole vielä nähty. Valehtelua asiassa ei kuitenkaan varmasti ole tapahtunut. Tämähän oli se sinun syytös. Kirjoiti 100 000 asiakkaan lähteneen ja Vuolan valehdelleen asiasta.

On ihan toinen asia ennustaa tulevaa. Voihan olla, että ensi vuonna ei kyseistä pankia edes ole, jos asiat menevät kuten ennakoit, tässä tapauksessa suurin häviäjä on tavallinen kuluttaja kilpailun näivettyessä :).

Edellisessä kirjoituksessa puhut ihan eri asiasta. En minä, eikä kukaan muukaan tiedä mitä tulevaisuudess tapahtuu. Se asia, mistä minä ja muun muassa dana77 kirjoitti koski nimenomaan faktana esittämiäsi lukuja ja kaipasi niille perusteita. Nyt kirjoituksesi sisälsi jo paljon asiaa. Lopullinen tieto Danske bankin investoinnin kannattavuudesta selviää todella vasta vuosien päästä. Sitä ei vielä tiedä kukaa ja kuten kirjoitit. Asiakas menetyksiä tulee myös jatkossa niin Sampo Pankille kuin muille. Niitä tulee aina ja tulee tapahtumaan myös jatkossa. Se on normaalia liike-elämää. Tulevaisuus näyttää miten virrat kulkevat jatkossa.

Elton
14.08.2008, 00:24
Ei kyse ole mistään propagandasta vain keskustelusta toteutuneista luvuista. Voi käydä kuten asian ilmaisit eli kaikkia asiakas menetyksiä ei ole vielä nähty. Valehtelua asiassa ei kuitenkaan varmasti ole tapahtunut. Tämähän oli se sinun syytös. Kirjoiti 100 000 asiakkaan lähteneen ja Vuolan valehdelleen asiasta.


Niin, kaikki asiakas menetykset eivät vielä näy "tilastoissa", koska niiden teknistä toteutusta ei ole päästy tekemään, vaikka asia on jo asiakkaan ja hänen uuden pankin kanssa klousattu ja nimet papereissa.

En ole Vuolaa valehtelusta syyttänyt. Sanoin vain, että nyt julkisuuteen kerrottu määrä lähteneistä asiakkaista on siloiteltu, elikyllähän Vuolakin hyvin tietää, että luku ei tuohon jää vaan todellisuudessa lähteneitä asiakkaita on huomattavasti enemmän, vaikka ne ei vielä tilastoissa keiku. Toki Vuola teki kuten hänen tuossa tilanteessa kuuluukin, en minä sitä kiistä.

Mutta eipä tässä sen ihmeempää, ihan kiva että Suomen pankkimarkkinoilla markkinaosuudet hieman tasoittuvat, isot ovatkin päässeet kasvamaan liian isoiksi, mutta tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan, näin uskon hyvin vahvasti.

Kiekko-Antti
14.08.2008, 00:37
Niin, kaikki asiakas menetykset eivät vielä näy "tilastoissa", koska niiden teknistä toteutusta ei ole päästy tekemään, vaikka asia on jo asiakkaan ja hänen uuden pankin kanssa klousattu ja nimet papereissa.

En ole Vuolaa valehtelusta syyttänyt. Sanoin vain, että nyt julkisuuteen kerrottu määrä lähteneistä asiakkaista on siloiteltu, elikyllähän Vuolakin hyvin tietää, että luku ei tuohon jää vaan todellisuudessa lähteneitä asiakkaita on huomattavasti enemmän, vaikka ne ei vielä tilastoissa keiku. Toki Vuola teki kuten hänen tuossa tilanteessa kuuluukin, en minä sitä kiistä.

Mutta eipä tässä sen ihmeempää, ihan kiva että Suomen pankkimarkkinoilla markkinaosuudet hieman tasoittuvat, isot ovatkin päässeet kasvamaan liian isoiksi, mutta tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan, näin uskon hyvin vahvasti.

Ok ymmärsin sitten kirjoituksesi ihan väärin. peace myös omasta puolestani. Luku ei sinällään varmati ollut siloteltu kuten tuloksen julkistamisen yhteydessä toimitusjohtaja totesi. Varmasti vielä lähtijöitä on normaalia enemmän vielä tulevina kuukausina. Luku kertoi asiastappiot siihen asti kuten yhtiöllä velvollisuus oli tilastaan tiedottaa.

Samaa mieltä olen myös kanssasi siitä, että on hyvä asia kun Suomessa on paljon vaihtoehtoja asiakkaille. Pelkästään pienet pankit eivät kuitenkaan yksin pysty haastamaan isoja tämä on hyvä muistaa. Tällä tarkoitan sitä, että eivät pienet lähikaupat pysty haastamaan Keskoa ja S-ryhmää, mutta Lidl pystyy sen jo tekemään. Aina tarvitaan myös isoja haastajia ja rohkeita sellaisia. Yhtälailla myös hyvin palveleva lähikauppa tai pankki on tärkeä haastaja paikallisesti. Suuren ulkoisen kilpailun ja merkittävän kolmannen kilpailijan puututtuminen tarkoittaa kuitenkin aina markkinoilla hintojen nousua ja kilpailun vähentymistä. Tästä kärsii kuluttaja.

Kaikkia varmasti tarvitaan ja näyttää ainakin tulosten valossa siltä, että Suomessa myös kaikkien pankkien liiketoiminta on ainakin vielä hyvin kannattavaa. Tämä on koko Suomen yhteiskunnan etu. Pankkijärjestelmän vaikeudet ovat aina pahoja koko Suomen kansantaloudelle. Toivotaan, että niitä ei tulla näkemään Suomessa.

Benny
14.08.2008, 08:53
Täytyykin laittaa tarjouspyynnöt muihin pankkeihin. On muuten edelleen käsittämättömän surkea tuo verkkopankki ja muutkin. Lainoista ei pääse näkemään oikein mitään muuta kuin saldot. Ei löydy marginaaleja, ei maksusuunnitelmia. Kysyin näitä asiakaspalvelusta, kun olisin pikaisesti tsekannut vuoden 2009 korkojen määrän, niin ei. Jos haluaa korkolaskelman vuodelle 2009, niin se maksaa 10€! Hurraa, vittu! Laskeehan tuon itsekin. Visan tiedot laahaavat edelleen aivan helvetisti jäljessä. Vaimon uusi pankkikortti ei toiminut, onneksi ei leikattu vanhaa ennenkuin uutta oli kokeiltu.

dana77
14.08.2008, 11:18
Niin, kaikki asiakas menetykset eivät vielä näy "tilastoissa", koska niiden teknistä toteutusta ei ole päästy tekemään, vaikka asia on jo asiakkaan ja hänen uuden pankin kanssa klousattu ja nimet papereissa.En tiedä miksi tilastojen ympärillä pitäisi käyttää hipsuja. Se sen sijaan näyttää selvältä että mitään lähteitä näiden "faktojen" taakse ei tule. Sisäpiirin tiedonkin tilanne edellyttäisi että olisit töissä useammassa noista pankeista samaanaikaan, että mikä vanhan pankin tietojärjestelmän ja uuden pankin sopimustilanne milloinkin on.

Olen aikaisemminkin samanhenkisiä keskusteluja käynyt, jossa toinen osapuoli kertoo omia näkemyksiään, toiveitaan ja uskomuksiaan faktoina, mutta silloin kyse on ollut uskonnosta, ufoista tai jääkiekosta. Jännä juttu että niinkin tylsä asia kuin pankit voivat herättää näin paljon intohimoja,

Elton
14.08.2008, 12:04
En tiedä miksi tilastojen ympärillä pitäisi käyttää hipsuja. Se sen sijaan näyttää selvältä että mitään lähteitä näiden "faktojen" taakse ei tule. Sisäpiirin tiedonkin tilanne edellyttäisi että olisit töissä useammassa noista pankeista samaanaikaan, että mikä vanhan pankin tietojärjestelmän ja uuden pankin sopimustilanne milloinkin on.

Olen aikaisemminkin samanhenkisiä keskusteluja käynyt, jossa toinen osapuoli kertoo omia näkemyksiään, toiveitaan ja uskomuksiaan faktoina, mutta silloin kyse on ollut uskonnosta, ufoista tai jääkiekosta. Jännä juttu että niinkin tylsä asia kuin pankit voivat herättää näin paljon intohimoja,

Pankit voivat sinusta olla tylsiä, mutta jotkut senkin alan hommista saavat siinämäärin kiksejä, että alalla viihtyvät.

Intohimoile sinä ihan kaikessa rauhassa ja peräänkuuluta faktoja tahi "faktoja". Sinulla tuskin kompetenssi riittää kovin syvällisesti pankki ja finanssi alasta keskustelemaan, joten jätetään sikseen.

palle fontän
14.08.2008, 12:35
Intohimoile sinä ihan kaikessa rauhassa ja peräänkuuluta faktoja tahi "faktoja". Sinulla tuskin kompetenssi riittää kovin syvällisesti pankki ja finanssi alasta keskustelemaan, joten jätetään sikseen.

Asiakasmäärät eivät aivan saatanan syvällistä tuntemusta pankkialasta vaadi. Faktaa ei ole sinullakaan lyödä tiskiin, vaan omat lukusikin todennäköisesti sisältävät jonkinlaista propagandaa.

Onkos tässä jotain virhettä?

dana77
14.08.2008, 14:57
Pankit voivat sinusta olla tylsiä, mutta jotkut senkin alan hommista saavat siinämäärin kiksejä, että alalla viihtyvät.

Intohimoile sinä ihan kaikessa rauhassa ja peräänkuuluta faktoja tahi "faktoja". Sinulla tuskin kompetenssi riittää kovin syvällisesti pankki ja finanssi alasta keskustelemaan, joten jätetään sikseen.Kauppatieteen maisterin tutkintoni on tosiaankin kieltättä pahasti kesken. Olen silti melko varma että finanssiala on yhdyssana. Yhtä varma olen myös siitä että turhaa se niiden faktojen peräänkuuluttaminen Sinulta onkin.

Ja mitä pankeissa viihtymiseen tulee, niin jotkut ovat siellä töissä ihan vain rahan takia.

TQoFE
14.08.2008, 22:54
Saako Sampopankista nykyään asuntolainoja niin halvalla, että se korvaa kaikesta sähellyksestä syntyvän vitutuksen?

T. mahdollisesti tuleva asuntovelallinen

Elton
15.08.2008, 10:46
Saako Sampopankista nykyään asuntolainoja niin halvalla, että se korvaa kaikesta sähellyksestä syntyvän vitutuksen?

T. mahdollisesti tuleva asuntovelallinen

Pankkien kova kilpailu on vetänyt pankkien marginaalit niin alas, että merkittäviä eroja pankkien välillä ei ole. Laske piruuttasi mitä mahdollisen tulevan lainasi kuukausierän suuruuteen tekee joku 0,025% ero marginaalissa.

Suosittelen kuitenkin pohtimaan myös sitä miten asiat pankkisi kanssa sujuvat. Olet kuitenkin aika pitkään "naimisissa" pankkisi kanssa ja olisi suotavaa että hommat sujuisivat.

Dennis
15.08.2008, 11:20
Pankkien kova kilpailu on vetänyt pankkien marginaalit niin alas, että merkittäviä eroja pankkien välillä ei ole. Laske piruuttasi mitä mahdollisen tulevan lainasi kuukausierän suuruuteen tekee joku 0,025% ero marginaalissa.Näinhän se on. Korkomarginaalien suhteen on ihan turha vaivata päätään - melkein kaikki pankit tarjoaa suorilta sen 0,35-0,40 % ja erot on niin pieniä, että käytännössä mitään säästöä tuolla ei saa.

Tärkein homma lainaa hankkiessa on, että neuvottelee kaikki nostokulut ym. kertaluonteiset palvelumaksut minimiin. Itse maksoin aikoinaan vain valtiontakauksesta ja muita kuluja lainan nostamisesta ei ollut. Päinvastoin kävi sitten työkaverille, joka hirveän vänkäämisen jälkeen tuuletteli, kun sai marginaalin 0,3%:iin. Ei kuitenkaan älynnyt sitten tinkiä kuluja pois ja maksoi sitten kertakorvauksena useamman satkun jotain nosto- ja hallinnointipalkkioita. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.

Viitekorolla voi sitten yrittää kikkailla (1kk/3kk/12kk euribor), mutta jos laina-aika on sen 20-25 vuotta, niin siinä ajassa aika hyvin tasoittuu erot.

#3
15.08.2008, 12:26
Joku oikeasti haluaa rahansa pois (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1570926)

Kiekko-Antti
16.08.2008, 18:26
Marginaaleja tärkeämmät ovat myös muut pankkipalvelujen kulut. Marginaaleissa ei tosiaan eroja juuri ole. Sammolla on uudet edulliset paketit tarjolla, jotka pienentävät muita pankkiasioinnin kuluja. Kortit ovat ilman vuosimaksua paketeissa.

Tänä päivänä suurimmat erot asuntolainoissa ovat takausmaksuissa ja korkosuojauksissa. Niiden ottamista kannattaa miettiä huolella. Isossa lainassa on aina iso korkoriski ja lainan ottajan tulee miettiä minkälaisen maksuerän hän on valmis lainasta maksamaan. Jos korko on jo lainan otossa lähellä oman makukyvyn rajoja suojaus on ehdottoman täkeää. Sitten täytyy tietysti päättää, haluaako lainan koron suojata ja kuinka pitkäksi aikaa. Korkokatto on mielestäni tuotteena sukka, mutta kiinteäkorko 5, 10, 15 tai jopa 20-vuoden ajalle on hyvä ratkaisu ainakin osaan lainasummaa.

Nyt korot ovat taas jonkun verran pudonneet ja myös kiinteät ovat tulleet alas. Tällä hetkellä lainan saa alle 5 % viiden vuoden korolla. Kalliimmaksi tietysti tulee, jos korot laskevat ja pysyvät matalemmalla pitkän aikaa. Jos jäädään nykyiseen korkotasoon säästää tuo ratkaisu mukavasti korkokuluja ja poistaa korkoriskin.

Kulminaatiopistelijä
19.08.2008, 12:33
Päivän Sampopankki:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/08/13761

#3
13.03.2009, 09:35
Hyvin toimii taas pankki tällähetkellä. Eli siis ei ollenkaan

Veijari
13.03.2009, 10:47
Tänään loppui virallisesti monen vuoden suhteeni Sampopankkiin. Kerran jo lopetin pankkikortit ja MasterCardit, mutta yllätykseksi postilaatikosta tipahti uusi kortti tunnuksineen.

Nyt on sekin kortti lopetettu samoin kaikki velat ja vähäiset varat siirretty OP:lle. Jos vielä pukkaa uutta korttia postista niin menen syöttämään sen jollekin virkailijalle.

ISH
13.03.2009, 10:51
Tänään

Näinä päivinä tulee myös täyteen vuosi siitä kun Sampopaskan piti viimeistään toimittaa Visa-kortit (ottavat siis Visat Luottokunnalta itselleen). Sen jälkeen tuota siirrettiin alkusyksyyn. Kohta on huhtikuu 2009 eikä asiasta ole kuulunut mitään.

Eipä tuo sinällään haittaa, verkkopankissa tuota Sampon Visaa on voinut käyttää ja siirtää rahaa pankkitilille. Samaan aikaan tuo Luottokunnan kautta oleva Visa on toiminut normaalisti... kuinkahan monella on tämän takia kaksi Visaa tapissa.

dana77
13.03.2009, 13:36
Eipä tuo sinällään haittaa, verkkopankissa tuota Sampon Visaa on voinut käyttää ja siirtää rahaa pankkitilille. Samaan aikaan tuo Luottokunnan kautta oleva Visa on toiminut normaalisti... kuinkahan monella on tämän takia kaksi Visaa tapissa.Tätä olen minäkin miettinyt, mutta itse en ole uskaltanut kokeilla (tai joutunut). Minulla noiden kahden VISA:n yhteenlaskettu limitti kun vielä on 12 000 euroa, joka on kyllä sellainen summa, että sen maksaminen nykyisillä tuloilla olisi jo ihan jonkinlainen juttu.

Lutakon Leijona
13.03.2009, 16:32
Näinä päivinä tulee myös täyteen vuosi siitä kun Sampopaskan piti viimeistään toimittaa Visa-kortit (ottavat siis Visat Luottokunnalta itselleen). Sen jälkeen tuota siirrettiin alkusyksyyn. Kohta on huhtikuu 2009 eikä asiasta ole kuulunut mitään.

Eipä tuo sinällään haittaa, verkkopankissa tuota Sampon Visaa on voinut käyttää ja siirtää rahaa pankkitilille. Samaan aikaan tuo Luottokunnan kautta oleva Visa on toiminut normaalisti... kuinkahan monella on tämän takia kaksi Visaa tapissa.

Joo eipä ole visa-korttia näkynyt. Joskus joulukuussa tiedustelin asiaa, niin suositteli suoraan Master cardiin vaihtamista. Tiedä siten mikä siinä hommassa mättää.

Eipä haitannut ei. Hetki pelattu ja molemmat tapissa. Sain kuitenkin jo aikaa sitten hoidettua nuo ja nyt mennään pelkällä electronilla. Ehkä se uus visa kortti tulee joskus postissa. Katkaisin vanhan.

pyhimys
14.06.2009, 17:39
Sammolla on näköjään edelleenkin liikaa asiakkaita...eli itselläni sattui käymään siten, että joku sai urkittua oman Visa Electronin tiedot ja käytti sitä sitten nettiostoksiin. Vajaat parisataa lähti jonnekin piraattilaukkuihin tms. Huomasin tämän ostoksen heti seuraavana päivänä ja niinpä sitten heti soitto, jotta kuolettaisivat Visan, joka onnistuikin saman tien. Maksuvaraus lähti kuitenkin parin päivän päästä tililtä. En kyllä tiedä pankin systeemejä, mutta olisi nyt luullut, että olisivat voineet "jäädyttää" tuon tapahtuman tai jotakin...

Parin päivän päästä menin sitten pankkiin, jossa oli taas yksi elämäänsä kyllästynyt rouvashenkilö, joka näytti siltä ettei taas olisi voinut vähempää kiinnostaa koko asia. Eipä ollut kuullut, että koskaan olisi kenellekään käynyt näin saati, että olisi tienyt mitä tehdä. Lähetti sitten jonkun tiedustelu Helsinkiin ja parin päivän sisällä piti soitella. Tulihan sieltä sitten se soitto jo kolmen viikon päästä. Soiton sisältö oli lähinnä se, että sieltä kertoivat samat tiedot, mitkä tiesin jo itsekin kolme viikkoa sitten ja tietenkin vielä kysyivät syyllistäen etten nyt itse olisi käyttänyt noita rahoja. Olisi kuulemma pitänyt vielä käydä pankissa tekemässä reklamaatio, jos olisin rahat halunnut takaisin... mitäköhän ne siellä vatvo kolme viikkoa ja montako kertaa asiat pitää niille kertoa. Ei vaan voi ymmärtää tuota toimintaa.

Sain kyllä rahat, kun otin yhteyttä tuonne nettisivustoon, jossa korttia oli käytetty. Tuli alle viikossa siitä, kun sinne otin yhteyttä. Enkä ole ilmoittelut Sammolle yhtään mitään siitä. Ei niitä kyllä varmaan kiinnostaisikaan.