PDA

View Full Version : Kuinka päästä läskeistä eroon?


Sivut : 1 2 3 4 5 [6] 7

Pavlovin Koira
25.07.2011, 16:29
Sopii kai lähinnä tähän ketjuun. Ite on taas loman ja tissuttelun jälkeen vatsakumpu sen verran kohonnut että on pakko alkaa kiinnittämään huomiota syömiseen ja juomiseen. Yhdeksi kriittiseksi tilanteeksi tulee alkava liigakausi. Kausikorttilaisena noissa matseissa tulee paljon aikaa vietettyä ja normisettiä on ollut että yleensä pelissä vetää yhden keppanan ennen matsia ja sitten vielä yhden kummallakin erätauolla. Ruokapuolihan tuolla on sitä hodari + hamppariateria -genreä. Eli miten vietätte aikaanne matseissa? Syöttekö/juotteko mitään?
Bissen voi tietty vaihtaa limuun mutta lienevätkö nuo limpparitkaan kovin hyvä vaihtoehto.

Beukeboom
25.07.2011, 16:33
Bissen voi tietty vaihtaa limuun mutta lienevätkö nuo limpparitkaan kovin hyvä vaihtoehto.

Harvemmin tulee hallilla syötyä, mutta kahvia tulee juotua ihan pirusti. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että hallin ulkopuolella kahvia juon erittäin harvoin. Hallilla on helpompi olla kun on kuppi kuumaa kädessä.

tutzba
25.07.2011, 16:34
Ruokapuolihan tuolla on sitä hodari + hamppariateria -genreä. Eli miten vietätte aikaanne matseissa? Syöttekö/juotteko mitään?

Pahana tapana juoda yksi ennen peliä ja jommallakummalla erätauolla vetää lihapiirakka parilla nakilla. On vaan niin hyvää. Voisi vaikka pyrkiä tulevalla kaudella siihen, että syö sen verran tukevasti ja ravitsevasti kotona juuri ennen matsia, ettei vahingossakaan tule nälkä. Tai aikalailla 50-50 tuo menee, joka toinen kerta syön nälkääni ja loppuosa onkin vain pinttynyttä tapaa.

Pavlovin Koira
25.07.2011, 16:38
Hallilla on helpompi olla kun on kuppi kuumaa kädessä.

Hyvä vinkki. Kahvia ryystäessä saa erätauolla aikaa kulumaan ja se on paljon halvempaakin kuin oluen kittaaminen. Ainoa miinuspuoli on, että yleisötapahtumissa myytävä kahvi on yleensä pahan makuista.

1stApril
25.07.2011, 16:39
Joidenkin mukaan vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa pitäisi välttää kaikkea maanpinnan alapuolella kasvavaa.

Porkkana on ainakin poikkeus.

Iker
25.07.2011, 19:45
Eli miten vietätte aikaanne matseissa? Syöttekö/juotteko mitään?
Bissen voi tietty vaihtaa limuun mutta lienevätkö nuo limpparitkaan kovin hyvä vaihtoehto.
Koen eläväni varsin terveellistä elämää ruokatottumusteni suhteen, ja sen mukaan elän sen kummempia ajattelematta varsinkin arkimatsien suhteen.

Usein ennen matsia saattaa tulla jotain syötyä pikaisesti duunin jälkeen, hallilla sitten ei välttämättä mene mitään purtavaa tai korkeintaan joku ajanvietteeksi erätauolla jonotettu kaupungin halvin Royal-patukka ja illalla sitten kotona purtavaa ennen nukkumaanmenoa.

Pikaruokaa jos tekee mieli eikä muuta ehdi syödä, useimmiten menee Rokkimäkistä joku kanahampurilainen matkalla hallille ja siinäkään tapauksessa ei hallin pizzoja tai hodareita tule syötyä. Kerran olen "urani" aikana tainnut ottaa kotihallilla pizzaslicen, eli aika vähiin on jäänyt se puoli.

Juotua ei arkimatseissa tule oikeastaan koskaan mitään, joskus ehkä yksi olut ennen matsia hallilla, mutta harvemmin sitäkään kun kaveritkin kuitenkin on aina melko urheilullisella linjalla pitkin viikkoa.

Viikonloppumatseissa tuleekin sitten usein otettua enemmän, syötyä ei hallilla tule silloinkaan mutta pari olutta menee paikan päällä jo ennen matsia, yhdet per erätauko ja matsin jälkeen sitten stadiin ravintolaan syömään ja juomaan ja jatkamaan iltaa. Useimmiten jo ennen hallille siirtymistä on pari-kolme tuntia tullut litkittyä olutta stadissa, eli noi viikonloppumatsit harvoin kovin paljon terveyttä edistää.

Toki viikonloppuisinkin osaan selvinpäin matsissa käydä, riippuu ihan fiiliksestä ja muusta ohjelmasta.

Eli kyllä siellä hallilla onnistuu mielestäni terveellisestikin matsia seuraamaan, jos niin haluaa.

JZZ
25.07.2011, 22:50
Mitenkäs muuten bataati, lukeutuuko tuohon listaan? Sitä on joskus tullut varsinkin nyt kesällä grillauksen yhteydessä tullut käytettyä "perunan korvikkeena".
Bataatti ja peruna on ravintoarvoiltaan aika samoissa. Juureksista lanttu ja porkkana ovat parempia korvikkeita. Tietääkö joku muita juureksia joissa olisi alhainen hiilihydraattiarvo? Lanttua ja porkkanaa ei voi kuitenkaan käyttää ihan samalla tavalla kuin perunaa, joten "perunamainen" koostumus olisi plussaa!

Jyty
26.07.2011, 10:14
Porkkana on ainakin poikkeus.

En sanoisi näinkään. Porkkanassa on itseasiassa kohtuullisen paljon sokeria, joten mikään vähähiilaripitoinen se ei ole.

Sinänsä aika erikoista että näin on, koska yleisesti porkkanaa pidetään "terveellisen syömisen parhaana esimerkkinä".

Laihduttajana jättäisin porkkanan yhtälailla pois ruokavaliosta, kuten vaalean leivän ja perunankin.

JZZ
26.07.2011, 10:37
En sanoisi näinkään. Porkkanassa on itseasiassa kohtuullisen paljon sokeria, joten mikään vähähiilaripitoinen se ei ole.
Porkkana: 5,7g
Peruna: 13,2g
Bataatti: 16,8g
Kesäkurpitsa: 2,5g
Parsakaali: 2g
Kukkakaali: 2g
Munakoiso: 3,1g

Ravintoarvot fineli.fi:stä, ja valittuna keitettynä ilman suolaa. Yli kaksinkertainen määrä siis on perunassa hiilareita verrattuna porkkanaan. Porkkanassa on toki 57% hiilareista sokeria, kun perunassa hiilarit ovat lähes täysin (yli 90%) tärkkelystä. Noiden erosta sitten voi olla montaa mieltä, ja itse ainakin seuraan vain hiilaripitoisuutta. Porkkanaa tulee käytettyä toki jokseenkin eri tavalla kuin perunaa, eli yleensä vain osana jotain kasvispaistosta, kun taas perunoita vedetään pelkältään. Kesäkurpitsalla olen itse korvannut suurimman osan perunasta, se menee paistettuna, keitettynä, lastuina ja lohkoina lähes samaan tapaan kuin peruna. Samoin munakoiso on hyvä vaihtoehto perunalle ja on hiukan kiinteämpi kuin kesäkurpitsa.

Jupe
26.07.2011, 11:56
Eli miten vietätte aikaanne matseissa? Syöttekö/juotteko mitään?


Suosittelen syömään ennen hallille menoa ja kukkaro kiittää. Esimerkiksi Töölössä on paljon ihan ok ravintoloita mistä saa jo reilulla kympillä kunnon pöperöt ja on oikeaa ruokaa verrattuna hodaripullamössöihin. Hallilla sitten bisse tai kaksi, vaikka sekin on tietty turhaa._

Pavlovin Koira
26.07.2011, 12:08
Suosittelen syömään ennen hallille menoa ja kukkaro kiittää. Esimerkiksi Töölössä on paljon ihan ok ravintoloita mistä saa jo reilulla kympillä kunnon pöperöt ja on oikeaa ruokaa verrattuna hodaripullamössöihin. Hallilla sitten bisse tai kaksi, vaikka sekin on tietty turhaa.
_

Mutta hallilla tuo syöminen ja juominen (sekä niiden jonottaminen) on tapa kuluttaa aikaa erätauoilla. En polta tupakkaa joten röökipaikalla notkumiseenkaan ei (onneksi) aikaa kulu. Kahvin ryystäminen on toistaiseksi ollut varteenotettavin vinkki.

Onhan se hallilla juominen järjettömän kallistakin. Espoossa 0,4 l muovituopillinen maksaa 6 euroa eli juomalla yhden ennen peliä ja yhden molemmilla erätauoilla tulee jo yli tuplanneeksi matsin hinnan.

Tadu
26.07.2011, 12:10
Onhan se hallilla juominen järjettömän kallistakin. Espoossa 0,4 l muovituopillinen maksaa 6 euroa eli juomalla yhden ennen peliä ja yhden molemmilla erätauoilla tulee jo yli tuplanneeksi matsin hinnan.
Kolmen tuopin jälkeen olet myös saanut energiaa yli neljäsosan aikuisen miehen päivän tarpeesta ja maksanut siitä 18 euroa. Itseäni kyllä jälkeen päin vituttaisi jos näin kävisi joka viikko.

Jupe
26.07.2011, 12:22
Mutta hallilla tuo syöminen ja juominen (sekä niiden jonottaminen) on tapa kuluttaa aikaa erätauoilla. En polta tupakkaa joten röökipaikalla notkumiseenkaan ei (onneksi) aikaa kulu. Kahvin ryystäminen on toistaiseksi ollut varteenotettavin vinkki.Myönnän tämän. Erätauoilla ei ole mitään tekemistä ja itsekin juon sen bissen yleensä vain siksi että saisin tapettua sen 18min.

Tuo mun vinkki oli lähinnä siksi että tunnen useita ihmisiä jotka tulevat hallille ja vetävät siellä pizzapalan, hodarin jne. Ja samalla rahalla saisi oikeaa ruokaa korttelin päästä.
Jättämällä auton esimerkiksi HIFK-matsissa Töölön kisahallin ilmaiseen parkkiin ja syömällä hyvät intialaiset siinä matkalla hallille on kuluttanut saman verran rahaa kuin se joka ajaa hallin-parkkiin ja syö pizzapalan/hodarin, mun ei tarvitse hirveästi miettiä jos on tälläiset vaihtoehdot.


_

1stApril
26.07.2011, 14:45
Porkkanassa oli yllättävän paljon hiilareita. Oma käsitykseni on ollut, että esim. diabeetikko voi kohtuullisen vapaasti napostella porkkanaa, mutta näinhän tämä ei näköjään ole.
Kiitos oikaisuista.

Casa Academica
26.07.2011, 15:01
Toistan saman mikä on todennäköisesti tässä ketjussa jo useita kertoja sanottu. Eli metodi jolla laihduin vitusti (<60kg):
- aamulla 30-45min aerobinen treeni (hyötyliikuntaa töihin) tyhjällä vatsalla
- päivällä vähähiilarinen lounas
- iltapäivällä 30-45min aerobinen treeni (hyötyliikuntaa kotiin) ja punttitreeni
- illalla hiilariton ateria ja toisinaan reipashenkinen kävelylenkki
- alkoholia max parin kuukauden välein

Muutamia vuosia pysyin saavutetussa painossa, mutta sittemmin on tullut livettyä huolella ja tuloksen näkee puntarissa. Toimiva metodi joka tapauksessa ja kunhan malttaa pitää alkoholin käytön minimissä niin tulokset ovat luultavimmin jopa pysyviä. Hiilareiden lisääminen sen sijaan liikunnan pysyessä samana ei painoa juurikaan lisännyt.

Poro24
26.07.2011, 15:15
Tämä on kyllä minulle melko vaikeaa, kun olen ollut hyvinkin läheisessä suhteessa perunoiden kanssa koko ikäni. Riisiä ja pastaa löytyy lautaselta hyvin harvoin, mutta peruna somistaa melkeinpä kaikkia ruokalajeja. Oikeastaan jauhelihakastike on ainoa, jonka kanssa syön pastaa.
Kaipa noita perunoita voi popsia. Jokainen ihminen on tietty erilainen, mutta itse sain aikonaan ennen inttiä pienet liikakilot pois ihan vain säännöllisesti liikkumalla ja jättämällä kaikki herkut sekä leivät pois. Se auttoi jo melkoisesti, eikä ruokalautasen sisältöä tarvinnut sen kummemmin vahtia. Aika normaalisti siinä tuli pastaa ja perunaa vedeltyä ja kiloja tippui siitäkin huolimatta. Avain oli juuri kaiken turhan naposteltavan lopettaminen ja säännöllinen ruokailu. Nälkää ei tarvinnut nähdä ikinä.

Jos on paljon ylipainoa, niin hiilareista lähes kokonaan luopuminen on varmasti toimiva ratkaisu. Jos painoa on kuitenkin normaalisti, niin en ymmärrä miksi joku haluaisi tarkoituksella vähentää ne ihan minimiin. Itse en enää nykypäivänä hiilareita juurikaan popsi, mutta kyllä minun aamuni lähtee "hieman" paremmin käyntiin tuhdilla kaura/ruispuurolautasellisella + marjoilla, kuin jollain karppaajien suosimalla rasvaisella möykyllä pekonia ja kananmunia.

Välipala: jotain, mitä? Rahkaa?
Valion maitorahka on välipalojen kuningas. Sitä herkkua voisi vetää jopa suoraan purkista ihan rajattomasti, mutta pitää yrittää rajoittaa kahteen päivässä :).

Myyrä
26.07.2011, 15:54
Porkkanassa oli yllättävän paljon hiilareita. Oma käsitykseni on ollut, että esim. diabeetikko voi kohtuullisen vapaasti napostella porkkanaa, mutta näinhän tämä ei näköjään ole.
Kiitos oikaisuista.
6g/100g. Kiellätkö diabeetikolta esimerkiksi tomaatitkin, joissa on 3g/100g tai salaatin, jossa siinäkin on 2g/100g hiilaria? Ei noita yleensä mitään kilokaupalla syödä, joten ei liene ongelma diabeetikolle tai karppaajalle.

sampio
26.07.2011, 17:40
Lopetin reilu vuosi sitten lukkopainin ja viime lukukausi meni todella kovalla sykkeellä lävitse. Liikunta jäi hyvin satunnaisiksi kahvakuulatreeneiksi. Oma aika alkoi yleensä joskus 9-10 aikaan, ja siinä sitten tuli yleensä surffailtua iltapalan kanssa netissä tai katsottua jotain leffaa. Keväällä tajusin, että mulla on ilmestynyt aika kovan luokan etureppu, ja kesäkuun alun helteillä vanhoja shortseja mallatessani isku oli vielä kovempi. Mahtui ne sentään jalkaan, mutta tajuton makkara löllyy edelleen tuossa napin yläpuolella.

Totuus on se, että painiessa mun paino pyöri reilussa 90 kg:ssa. Nyt kesän alussa se oli pahimmillaan 105 kg, yli kymmenen kiloa vuodessa silkkaa rasvaa siis on kerääntynyt. Aika etovaa. Pituutta on onneksi 187 cm, joten aika pitkään nuo läskit hävisivät tähän varteen, mutta turha itseään on kuitenkaan huijata, kun totuuden huomaa aina farkkuja jalkoihinsa kiskoessaan.

Lähes totaalinen liikkumattomuus vaihtui kesän myötä lähemmäksi normaalia jumppamäärää, kun arjen sai taas rullaamaan, mutta päätin ottaa rinnalle myös ruokavaliorempan. Mun heikkouteni ovat aina olleet hyvät leivät ja pullat, joten päätin kohdistaa hyökkäykseni osittain nimenomaan niihin.

Viikko sitten päätin jättää suurimman osan hiilaripommeista pois muuten paitsi aamupalalta ja viikonlopuilta. Aamupala on mulle ollut aina hyvin tärkeä rituaali ja viikonloppuisin on hyvä vähän antaa siimaa, jotta nuppi pysyy kasassa. Samalla vältän myös totalitarismin kuristavan kouran kurkultani, koska en oikein tykkää mistään ehdottomista kielloista.

Aamupala pysyy normaalina, enkä sen varjolla vedä mitään erikoisia mössöjä vaan ihan vain ne normaalit leivät mitä aiemminkin. Viikonloppuisin ostan pullan tai karkkia, syön ehkä leipää myös illalla, leivon tai otan oluen, mutta mitään övereitä ei ole tarkoitus vetää silloinkaan. Vastaavasti jos olemme kyläreissulla, otan kahvipöydässä pullan tms. ihan jo kohteliaisuudesta ja talkooporukassa en aio ruveta vinkumaan, että mun makkarasopastani pitää muuten noukkia perunat pois.

Kasviksia olemme käyttäneet aina melko paljon ja pidän salaateista, joten perunan, pastan ja riisin korvaaminen ei tuota ongelmia. Enkä välttämättä edes boikotoi perunaa ja bataattia täydellisesti, koska en muutenkaan niitä ole syönyt millään miestyylillä. Pasta, riisi ja leivät ovat ehkä se isoin juttu mulle, ja jää päivittäisestä energiasatsista myös hitunen Oivariinia vähemmäksi, kun käytän sitä leivillä säästelemättä.

Pari ekaa iltaa oli hiukan orpo olo, mutta joku hyvä salaattiviritelmä korvasi kyllä suolaisen puutteen oikein hyvin. Olo on ollut parempi kuin pitkään aikaan, vatsaa ei turvota, eikä vatsan täyteen syöminen tunnu yhtä läskiltä touhulta. Puntaria en seuraile, kun ei meillä edes sellaista ole, mutta fiilis kertoo jo sen, että suunta on oikea. 3-4 hikiliikuntakertaa on tällä hetkellä normaali ja oikein mieleinen määrä, syksyllä otan siihen vielä puntin rinnalle. Mitään tajuttomia tavoitteita mulla ei ole, lähinnä haluan vain siihen kuntoon kuin n. 1,5 vuotta sitten olin. Ehkä vielä matollekin joskus.

Chambza
26.07.2011, 18:05
- aamulla 30-45min aerobinen treeni (hyötyliikuntaa töihin) tyhjällä vatsallaVannoin joskus itsekin näiden aamulenkkien nimeen, mutta olen antanut viisaampien* kertoa itselleni, että nykytietämyksen mukaan ei ole juurikaan tai ehkäpä lainkaan merkitystä sillä treenaako nimenomaan aamulla vai illlalla, tai tyhjään vatsaan vai ei. Olennaista on kalorit sisään, kalorit ulos, vuorokaudenajoista ja vatsan täyteasteesta viis.

Sen sijaan, treenin laatu voi kärsiä, jos yrittää nälissään rehkiä. Voi toki olla kärsimättäkin (kun puhutaan kuntoilusta eikä urheilusuorituksista), ihmisestähän se on kiinni kuinka itseään rasittaa. Pointtini kuitenkin se, että syömättömyys ennen treeniä voi olla myös turha tapa tehdä kuntoilusta vaikeampaa. Ja lisäksi vielä, jos sen jälkeen on sudennälkä, tulee ehkä syötyä enemmän kuin on tarpeen.

*Muistaakseni SamSpadella(?) oli esittää kattava linkki aiheesta, löytynee joko tämän tai fat camp-ketjun syövereistä...

hanu
26.07.2011, 20:10
Vannoin joskus itsekin näiden aamulenkkien nimeen, mutta olen antanut viisaampien* kertoa itselleni, että nykytietämyksen mukaan ei ole juurikaan tai ehkäpä lainkaan merkitystä sillä treenaako nimenomaan aamulla vai illlalla, tai tyhjään vatsaan vai ei. Olennaista on kalorit sisään, kalorit ulos, vuorokaudenajoista ja vatsan täyteasteesta viis.

*Muistaakseni SamSpadella(?) oli esittää kattava linkki aiheesta, löytynee joko tämän tai fat camp-ketjun syövereistä...

Näistä lienee yhtä monta mielipidettä kuin kertojaakin. Mutta olen antanut itselleni kertoa, että aamulla tyhjään vatsaan tehty aerobinen liikuntasuoritus saa nimenomaan sen rasvanpolton käyntiin. Jos siis nopeiden hiilarien varastot ovat nollissa. Tai sitten ei, ota noista nyt selvää. Sinänsä kuulostaa järkevältä, mutta vaatinee min 45min urheilusuorituksen, vaikutus sitten kestääkin seuraavaan ruokailukertaan asti.

Ja tuo nimenomaan rasvanpolttoon, jonka taas toiset sanovat olevan kohdistetusti täysin mahdotonta. Vitustako minäkään tiedän ottaako kehoparka aamunälässä rääkättynä energiat lihaksista vai rasvoista. Joskus kidutin itseäni olemalla syömättä ennen 18:00 illalla, silloinkin hiilareitta. Tulos -40kg/3kk, tulee vain takaisin äkkiä, kun tuosta on vähän paha tehdä elämäntaparemontti.

Paino taas n. 120kg, vaikka syön hyvinkin terveellisesti. Liikunta tosin on jäänyt työmatkoihin, kun nuo polvet eivät enää juoksuaskelta salli eikä ihokaan siedä esim uimahallia. Mutta mun kiloni tulevat semialkkiksella alkoholista, se pois ja paino-ongelmat olisivat menneisyyttä. Mutta kun ei pysty rupeemaan tuttua miestä kiusaamaan.

t. hanu

Näkkäri
26.07.2011, 21:29
Sinänsä kuulostaa järkevältä, mutta vaatinee min 45min urheilusuorituksen, vaikutus sitten kestääkin seuraavaan ruokailukertaan asti.

Isoille ihmisille tuo 45 min urheilusuoritus on aamulla ennen ruokailua usein liian raju ja heikotus iskee vähän turhankin kovaa. Riippuu tietenkin suorituksen intensiteetistäkin. Itse otin tänään todella pitkään aikaan aamuaerobisen tyhjään vatsaan ja HIIT on tuossa ehdottomasti mielestäni toimivin. En muista kuinka tuota nyt ihan oikeaoppisesti vedetään, mutta itse otin tänään 10-15 minuuttia kovia spurtteja ja kävelin välillä. Koko suoritus ei siis kestä kuin tuon about 10 minsaa ja olo tuon + suihkun ja safkan jälkeen on taivaallinen. Laittaa koneet käyntiin kyllä todella hyvin. High intensity interval training lienee tuo mistä lyhenne tulee ja google kertoo kiinnostuneille varmasti enemmän.

Uskoisin, että todella lihavatkin voivat tehdä HIIT-harjoituksen, mutta kovan spurtin tilalla voi olla esim. nopeatempoinen kävely tms. ja lepovaiheessa todella hidas kävely. Suosittelen koittamaan.

1stApril
28.07.2011, 11:29
6g/100g. Kiellätkö diabeetikolta esimerkiksi tomaatitkin, joissa on 3g/100g tai salaatin, jossa siinäkin on 2g/100g hiilaria? Ei noita yleensä mitään kilokaupalla syödä, joten ei liene ongelma diabeetikolle tai karppaajalle.

En kiellä. En kiellä mitään muutakaan.
Aika tarkkaan tuntuu tämä tuntemani diabeetikkotapaus kuitenkin laskevan hiilarinsa joka aterialla. Välipala esim. muistaakseni 20 g hiilareita.
"tavalliselle" karppaajalle muutama porkkana päivässä nyt on aika se ja sama noilla lukemilla, jos ei kovin äärimmilleen ole vedetty ruokavaliota.

macnevis
28.07.2011, 20:58
Nyt kaipaisin apua muutamaan kysymykseen. Olen 177cm pitkä ja 66kg painava. Paino ei ole numerona liian suuri, mutta luvussa on enemmän läskiä kuin lihasta, joten mahan kohdalle on kasvanut pienoinen kupu.

Nyt alkaa liikunnan harrastaminen ja terveelliset ruokatavat. Peruskuntoni on aika huono. Noin 1900-2000m jaksan juosta cooperissa ja olen siis 22-vuotias.
Miten monesti viikossa pitäisi harrastaa liikuntaa? Millaista liikuntaa?
Mikä olisi hyvä kalorimäärä päivässä? Miten paljon hiilareita sopii syödä? Niistä on monenlaista tietoa netissä. Toisessa sanotaan, että ei saisi syödä paljon ja joissain taas sanotaan, ettei asialla ole merkitystä.

Tavoitteenani olisi saada peruskuntoa paremmaksi ja erityisesti päästä "kaljamahasta" eroon. Myös muut vinkit ovat tervetulleita.

Itse sanoisin 3-5 kertaa viikossa 1-1,5 tuntia tehokasta liikkumista. Osa salilla painojen kanssa ja osa taas esim. lenkkeilyä, rullaluistelua tai pyöräilyä. Talvella toki hiihtoa ja uintia.

Kalorimäärän pitäisin itse suurin piirtein 2000kcal/päivä ja ei niitä hiilareita ole pakko lopettaa jos et itse halua. Enemmänkin painoittaisin niitä hiilareita aamiaiseen ja lounaaseen ja illalla ei enää lainkaan. Itse olen korvannut salaatilla tai muilla vihanneksilla riisin/pastan/perunan ja oma olo on ollut paljon "kevyempi". Leipää syön ainoastaan aamiaisella.

Juotko mahdollisesti limuja? Itse join ennen lähes päivittäin 1,5 litraa Pepsi Maxia ja käsittääkseni tuo aika hyvin tukkii elimistön. Nykyään juon vettä ja välillä sellaista juomasekoitusta johon tulee 1dl rainbow hedelmämehua ja 4dl kivennäisvettä. Maistuu hyvälle, ei sisällä liikaa kaloreita eikä tuki elimistöä.

Pääasia on kuitenkin että luot sellaisen ruokavalion mitä jaksat jatkossakin noudattaa sen sijaan, että vedät jonkun 2 kuukauden kuurin ja palaat takaisin vanhaan ruokavalioosi. Ja säännöllinen liikunta auttaa kasvattamaan niitä lihaksia.

Myyrä
28.07.2011, 22:15
Juotko mahdollisesti limuja? Itse join ennen lähes päivittäin 1,5 litraa Pepsi Maxia ja käsittääkseni tuo aika hyvin tukkii elimistön. Nykyään juon vettä ja välillä sellaista juomasekoitusta johon tulee 1dl rainbow hedelmämehua ja 4dl kivennäisvettä. Maistuu hyvälle, ei sisällä liikaa kaloreita eikä tuki elimistöä.

Tämä tarkoittaa suomeksi mitä?

sampio
28.07.2011, 22:55
Tämä tarkoittaa suomeksi mitä?
Mun henkilökohtainen suomennokseni mielipiteeni sisältäen on se, että makeutusainelimut ja -mehut ovat täyttä paskaa. Jos ajatellaan, että paskaa lapat suuhusi, todennäköisesti myös tukit jollain tavalla kroppasi.

1936
28.07.2011, 23:07
Tämä tarkoittaa suomeksi mitä?

Juurihan jenkeissä julkaistiin tutkimus, jossa 10 vuoden aineiston myötä lytättiin nuo light-limut - päinvaston kuin luullaan ne lihottavat enemmän kuin sokerilimut. Johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta.

Myyrä
28.07.2011, 23:48
Juurihan jenkeissä julkaistiin tutkimus, jossa 10 vuoden aineiston myötä lytättiin nuo light-limut - päinvaston kuin luullaan ne lihottavat enemmän kuin sokerilimut. Johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta.
Juurihan? Ihan kuin tällainen kuuluisi jokaisen ihmisen yleistietoon. No ei ainakaan ollut minulla tiedossa. Voitko laittaa vaikka linkin tuohon tutkimukseen. Ja veikkaan, että samansuuntaisia tuloksia on julkaistu ennenkin.

Ja en ainakaan allekirjoita tuota väitettä. Tutkimuksia on julkaistu vähän mistä aiheesta tahansa ja ainakin laihduttamiseen liittyen omaa näkökantaa puoltavan tuloksen löytää, jos vähän viitsii nähdä vaivaa. En viitsi itse tehdä empiiristä koetta, mutta väitän, että vaikka 3 litraa päivässä sokerilimuja juova on vuoden päästä tuhdimmassa kunnossa kuin sellainen kaveri, joka juo sokeritonta.

Omalta kohdaltani pystyn sanomaan varmasti ainakin sen, että light-limut eivät kyllä aineenvaihduntaan huomattavissa määrin vaikuttaneet. Pääosin siihen vaikuttaa muu syöminen, eikä mikään hikinen limppari. Mutta ei kai ketään täysjärkinen ihminen juo edes mitään litraa limua päivässä, oli lightiä tai ei.

Mun henkilökohtainen suomennokseni mielipiteeni sisältäen on se, että makeutusainelimut ja -mehut ovat täyttä paskaa. Jos ajatellaan, että paskaa lapat suuhusi, todennäköisesti myös tukit jollain tavalla kroppasi.
Erittäin harva ihminen maailmassa elää millään täydellisellä ruokavaliolla ilman mitään paskaa. Ja jos haluaa välillä juoda jotain mehua, niin voi voi. Joku sokerilitku on sitten mielestäsi ei-paskaa ja varmasti käytät aina vain ja ainoastaan luomutuotteita ilmaan yhtä ainoaa lisättyä ainesosaa?

1stApril
29.07.2011, 08:03
Nyt kaipaisin apua muutamaan kysymykseen. Olen 177cm pitkä ja 66kg painava. Paino ei ole numerona liian suuri, mutta luvussa on enemmän läskiä kuin lihasta, joten mahan kohdalle on kasvanut pienoinen kupu.

Nyt alkaa liikunnan harrastaminen ja terveelliset ruokatavat. Peruskuntoni on aika huono. Noin 1900-2000m jaksan juosta cooperissa ja olen siis 22-vuotias.
Miten monesti viikossa pitäisi harrastaa liikuntaa? Millaista liikuntaa?


Itse sanoisin 3-5 kertaa viikossa 1-1,5 tuntia tehokasta liikkumista. Osa salilla painojen kanssa ja osa taas esim. lenkkeilyä, rullaluistelua tai pyöräilyä. Talvella toki hiihtoa ja uintia.


Itse aloitin liikkumisen uudelleen muutama vuosi sitten ihan reippailla kävelylenkeillä kolme kertaa viikossa eli aika lailla kevyemmin kuin macnevis neuvoo. Jos aloittaa liian kovaa, saattaa innostus hiipua.
Toki jokainen on erilainen, mutta kannattaa vähän käyttää järkeä liikuntamäärissä ainakin alkuun.
Ville#41:llä on toki painoa sellaiset 50 kg vähemmän kun minulla alkaessani taas liikkumaan, joten se helpottaa aika lailla lenkkeilyä.

Tadu
29.07.2011, 08:23
Juurihan jenkeissä julkaistiin tutkimus, jossa 10 vuoden aineiston myötä lytättiin nuo light-limut - päinvaston kuin luullaan ne lihottavat enemmän kuin sokerilimut. Johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta.
Itse luin jonkun tutkimuksen, jossa todettiin light-limuja juovien lihovan muita enemmän. Tätä ei kuitenkaan selittänyt light-limujen mahdollinen lihottavuus, vaan että nämä ihmiset söivät muuten muita epäterveellisemmin.

Eiväthän ne kyllä siltikään terveellisiä ole.

Myyrä
29.07.2011, 09:05
Itse luin jonkun tutkimuksen, jossa todettiin light-limuja juovien lihovan muita enemmän. Tätä ei kuitenkaan selittänyt light-limujen mahdollinen lihottavuus, vaan että nämä ihmiset söivät muuten muita epäterveellisemmin.

Eiväthän ne kyllä siltikään terveellisiä ole.
Onko joku puhunut, että olisivat jotain terveyden riemuvoittoja?

Monta tutkimusta on tietääkseni olemassa, jossa todetaan light-juomia juovien olevan tukevampia kuin muut. Jotenkin aspartaami saa aikaan aivoissa nälän tunteen tai herkkujen himon. Ja kun siitä juomasta ei saa sokeria, niin se otetaan jostain muualta. Luotettavuudesta en tiedä. Jotkut vetävät sitten näistä johtopäätöksen, että light-limut ovat lihottavia.

Minä en edelleenkään voi uskoa, että pelkkä light-limun juominen hidastaa aineenvaihduntaa sen verran merkittävästi, että se kompensoisi sokerilitkusta saadut kalorit. Mikäli muuten elää tavallista elämää ja harrastaa liikuntaa. 1,5 litran kokispullostakin tulee jo 1/3-1/4 päivän kaloritarpeesta ja vieläpä pelkästä sokerista, jolloin energiapommin jälkeen on pian taas nälkä.

Tadu
29.07.2011, 09:09
Onko joku puhunut, että olisivat jotain terveyden riemuvoittoja?

Ei

Monta tutkimusta on tietääkseni olemassa, jossa todetaan light-juomia juovien olevan tukevampia kuin muut. Jotenkin aspartaami saa aikaan aivoissa nälän tunteen tai herkkujen himon. Ja kun siitä juomasta ei saa sokeria, niin se otetaan jostain muualta. Luotettavuudesta en tiedä. Jotkut vetävät sitten näistä johtopäätöksen, että light-limut ovat lihottavia.
Tätä juuri hain takaa.

Minä en edelleenkään voi uskoa, että pelkkä light-limun juominen hidastaa aineenvaihduntaa sen verran merkittävästi, että se kompensoisi sokerilitkusta saadut kalorit.
En minäkään.

macnevis
29.07.2011, 09:15
Monta tutkimusta on tietääkseni olemassa, jossa todetaan light-juomia juovien olevan tukevampia kuin muut. Jotenkin aspartaami saa aikaan aivoissa nälän tunteen tai herkkujen himon. Ja kun siitä juomasta ei saa sokeria, niin se otetaan jostain muualta. Luotettavuudesta en tiedä. Jotkut vetävät sitten näistä johtopäätöksen, että light-limut ovat lihottavia.

No korjataan sen verran, että sekoittaa elimistön sen tukkimisen sijaan. Vaikka jotkut tutut ravintoasiantuntijat uskovatkin tuon aspartaamin "tukkivan" aineenvaihduntaa.

sampio
29.07.2011, 23:29
Erittäin harva ihminen maailmassa elää millään täydellisellä ruokavaliolla ilman mitään paskaa. Ja jos haluaa välillä juoda jotain mehua, niin voi voi. Joku sokerilitku on sitten mielestäsi ei-paskaa ja varmasti käytät aina vain ja ainoastaan luomutuotteita ilmaan yhtä ainoaa lisättyä ainesosaa?
No ei nyt ihan noinkaan, vaan aspartaamilitkut ovat vain aivan järjettömän pahoja sen lisäksi, että niissä on jotain käsittämätöntä myrkkyä mukana. Eli makuasia. Sekä tietenkin on aina kiva aukoa päätänsä kavereilleni, jotka tuota paskaa kurkkuunsa kumoavat.

Olen itse siirtynyt sihijuomaosastolla hapotettuihin ja maustettuihin lähdevesiin. Happoa ei ole niin paljon kuin kive(nnäi)svesissä mutta hiukan potkua kuitenkin ja hinta on edullisempi. Noita voi maustaa kotikonsteinkin, esim. mustaviinimarjamehu, joka on muuten ylivoimaisesti parasta mehua, natsaa todella hyvin (akku)happovesiin.

Myyrä
29.07.2011, 23:41
Olen itse siirtynyt sihijuomaosastolla hapotettuihin ja maustettuihin lähdevesiin. Happoa ei ole niin paljon kuin kive(nnäi)svesissä mutta hiukan potkua kuitenkin ja hinta on edullisempi. Noita voi maustaa kotikonsteinkin, esim. mustaviinimarjamehu, joka on muuten ylivoimaisesti parasta mehua, natsaa todella hyvin (akku)happovesiin.
Kai mustaviinimarjamehu on tehty oman puskan tuotteista? Onko lähdevesi varmasti otettu lähteestä ja onko lähiseutu puhdasta?

Muuten aika väsynyt argumentti tuo "aspartaami on täyttä paskaa". Pelkkää oman mielipiteen esiin tuomista ilman kunnon perusteluja. Aika hyvin ovat eri firmat rahoja monille tahoille maksaneet, kun ei toistaiseksi ole todettu yleisesti, että aspartaami olisi jotenkin tappava aine.

sampio
29.07.2011, 23:50
Kai mustaviinimarjamehu on tehty oman puskan tuotteista? Onko lähdevesi varmasti otettu lähteestä ja onko lähiseutu puhdasta?
Edelliseen sen verran, että joskus tulee luonnosta, joskus kaupan hyllyltä. Tänään viimeksi kävin marjastamassa. Tein kirsikkaolut-marja sabayonea, tosin oluen alkuperää en alkanut vinkua sen kummemmin. Jälkimmäiseen taas, että enpä vaan voi tietää. Sinä nyt hingut luomusta yhtäkkiä, kun minä vain totesin mielipiteeni=totuuden.

Muuten aika väsynyt argumentti tuo "aspartaami on täyttä paskaa". Pelkkää oman mielipiteen esiin tuomista ilman kunnon perusteluja.
Häh? Olenkos jotain muuta väittänyt tai yrittänyt erityisesti argumentoida? Sanonut vain, että aspartaami on paskaa. Sähän voit vaikka sanoa, että mustaviinimarjamehu on paskaa, mikä toki on väärä mielipide, mutta voit silti sanoa, enkä minä ala huutelemaan minkään luomun perään. Korkeintaan pidän sinua outona.

Myyrä
30.07.2011, 00:22
Häh? Olenkos jotain muuta väittänyt tai yrittänyt erityisesti argumentoida? Sanonut vain, että aspartaami on paskaa. Sähän voit vaikka sanoa, että mustaviinimarjamehu on paskaa, mikä toki on väärä mielipide, mutta voit silti sanoa, enkä minä ala huutelemaan minkään luomun perään. Korkeintaan pidän sinua outona.
Niinpä. Sen takia nämä keskustelut ovatkin yhtä tyhjän kanssa ja ei tänne kannata kenenkään mitään faktoja edes yrittää perustella. Mielipiteitä huudellaan ilman minkäänlaista argumentointia. Mennään ketjusta toiseen heittämään "se ja se on täyttä paskaa" -viestejä. Ja toisen mielipide on väärä, myöskin ilman minkäänlaista perustelua.

Mutta se siitä. Juo sinä vain viinimarjamehuasi ja minä otan pienen annoksen aspartaamia silloin tällöin, jos huvittaa. Kuolen ehkä pari vuotta aiemmin, mutta ruumiini säilyykin paljon, paljon kauemmin. Alan jo suunnitella mausoleumiani.

DAF
30.07.2011, 21:40
Vaikea on kyllä uskoa näihin puheisiin, että kaloriton makeutettu juoma sellaisenaan lihottaisi. Voi se aikaansaada makeanhimon, siitä en tiedä, mutta aika merkittävänä osana omaa -40 kilon painonmuutosta oli se, että sokerilimut ja -mehut jätettiin ja tilalle tulivat light-juomat, joskin kohtuus niissäkin. Väittäisin, että ainakin omassa muodonmuutoksessa ovat olleet nimenomaan vähentämässä painoa, myrkkylatauksesta en sitten osaa sanoa mitään.

sampio
30.07.2011, 22:07
En minäkään usko, että ne litkut suoraan ketään lihottaisivat, vaan luulen, että joillakin on muuten vain elämäntavat niin päin berberiä, että läskiä kertyy. Sitä sitten yritetään paikkailla juomalla lighteja grillisessioissa ja mäkkärissä. Itse kyllä mieluummin nappaan veden niillä harvoilla kerroilla, kun hampurilaispaikkoihin suostun muksut viemään, nuo esanssisotkut ovat vain niin pahanmakuisia.

sampio
30.07.2011, 22:12
Niinpä. Sen takia nämä keskustelut ovatkin yhtä tyhjän kanssa ja ei tänne kannata kenenkään mitään faktoja edes yrittää perustella. Mielipiteitä huudellaan ilman minkäänlaista argumentointia. Mennään ketjusta toiseen heittämään "se ja se on täyttä paskaa" -viestejä. Ja toisen mielipide on väärä, myöskin ilman minkäänlaista perustelua.
Jos sulla on näitä kokemuksia useampia, ymmärrän reaktiosi, mutta eipä mulla kyllä ollut aikomuskaan alkaa argumentoida silleesti kivasti makeutusaineita vastaan. Ei ole edes tietoa riittävästi, mielipiteitä sen sijaan löytyy. Toki tietoakin joihinkin muihin aihealueisiin.

Kari Runk
02.08.2011, 09:28
Tänään olisi tarkoitus aloitella vähähiilarinen ruokavalio..

Eli 2 viikkoa kulunut, ja paino näyttää 113 kiloa. 6 kiloa saatu pois. Ekan viikon jälkeen lähti 4 kiloa, jota pidin kyllä hemmetin hyvänä suorituksena. Vaikka alkuun kait kehosta lähteekin nesteitä yms. mikä tuollaisen pudotuksen selittää. Tokalla viikolla tuli käytyä vain kerran salilla, alkuviikosta tuli pari päivää sairasteltua lievää lämpöä ja räkätauti iski päälle. Aika tukkoinen olo oli kieltämättä, loppuviikosta uskaltauduin vain kävelemään, eli pienetkin hölkät jäivät pois.

Ruokavaliosta olen jättänyt pastat, perunat ja leivät pois, pl. aamupalalla syön ruisleivän palasen. Alkoholia en ole myöskään kuluttanut. Huolimatta tokan viikon liikunnanpuutteesta, paino putosi, mikä kyllä avasi mun silmät ruokavalion tärkeydestä. Siihen siis olisi tarkoitus jatkossakin panostaa. On muuten helvetisti parempi fiilis, olo on virkeä ja melkein kuin uudestisyntynyt, vaikka tyhmältä voi kuulostaakin.

19 kiloa jäljellä, 24 viikkoa aikaa.. Luotto on kova.

Saas myös nähdä, viikonloppuna olisi kaverin synttärit ja tarkoitus olisi lähteä mökkeilemään. Saattaa pari kaljaakin napsua. Tosin olen vetänyt pari viikkoa aika tiukalla linjalla kaljan, paskaruuan ja herkkujen kanssa, joten sallinen sen itselleni.

Tadu
02.08.2011, 10:57
Tokalla viikolla tuli käytyä vain kerran salilla, alkuviikosta tuli pari päivää sairasteltua lievää lämpöä ja räkätauti iski päälle. Aika tukkoinen olo oli kieltämättä, loppuviikosta uskaltauduin vain kävelemään, eli pienetkin hölkät jäivät pois.

Tuli mieleen, että syöthän jotakin vitamiinivalmisteita? Laihduttaessa kun voi jäädä jotkut tärkeät kehon rakennusaineet pois ja sairastua helpommin. Kannattaa niitä hakea purkeista. Jotkut eivät tätä varmasti hyväksy, mutta itse suosittelisin hankkimaan kalanmaksaöljyä, magnesium/rauta/kalsiumia, monivitamiinia ja vielä sen lisäksi erikseen D-vitamiinia.

Tsemppiä projektiin! Hyvin on lähtenyt liikkeelle.

Poro24
08.08.2011, 06:10
Kaikkien miljoonien positiivisten kokemuksien innoittamana karppaus alkoi tänään täälläkin. En tiedä onko tässä yhtään mitään järkeä, mutta annetaan ainakin viikon mittainen mahdollisuus. Mielenkiinnolla odotan kuinka tämä sopii aktiivisesti liikuntaa harrastavan ihmisen elämään.

Olen mielestäni jo vuosia syönyt terveellisesti ja välttänyt leipiä, herkkuja ja roskaruokia. Ruokavalioni on kuitenkin ollut todella hiilaripitoista, enkä ole ollut tyytyväinen yleiseen vireystilaani ja energiatasoihini. Vaikka liikuttua tulee joka päivä, niin tuntuu että jatkuvasti väsyttää eikä jaksaisi tehdä mitään. Tämän vuoksi haluan yrittää jotain muuta.

Pari vuotta on jokainen aamu alkanut järjettömällä annoksella puuroa. Tänään pari kuppia kahvia kermalla, rasvainen muna ja maitorahkaa marjoilla. Vähän etukäteen hirvittää, kuinka tästä pitkästä maanantaipäivästä selviää...

Jos on jotain hyviä aloittelijan vinkkejä, niin otetaan vastaan!

UnenNukkuja
08.08.2011, 12:35
Poro24:lle...

Karppausta ei kannata suunnitella "viikon kokeiluna", koska eri kropat tottuvat tuohon hieman eri tahtia. Mieheni karppaa ja hänellä toki ensimmäisen viikon jälkeen oli lähtenyt lähinnä nesteet. 1kk:n karppailun jälkeen kykeni havaitsemaan ne oikeat sen ruokavalion vaikutukset. Mainittakoon vielä, että mieheni ei liiku juuri yhtään, laiska sohvaperuna ;)

Itse kokeilin samaan aikaan karppausta, kuukaudessakaan ei kroppa tottunut millään, vatsani ei toiminut juuri yhtään. Päätin sitten lopettaa sen tiukemman linjan ja aloin syödä leipää taas. Jo alkoi pelittää keho.

Beast
08.08.2011, 13:20
Ei syö vatsaansa koskaan täyteen. Tosin siihen pitää totuttautua ensin. Aloittakaa vähentämällä hiilareita. Karkit,pullat ja vaaleat leivät pois. Sekä peruna että vaalea riisi. Tosin joskus kannattaa tehdä pikkeus, muuten laihdutus ei kestä ja se repeää jossain vaiheessa. Itselläni toimii näin tällä hetkellä hyvin. Syön paljon kananmunia,kasviksia,proteiinia. En syö koskaan vatsaani täyteen.

Susimies
14.08.2011, 11:47
Mies,ikä 33 v. pituutta 175 Helmikuun lopussa 130 kg ja nyt 110 kg eli -20kg.

Millä eväin?
Ravinnosta jätin pois leivät,makaroonin ja riisin. Lisäksi alkoholi on ollut totaalisessa pannassa myös ja tulee sinne jäämäänkin kun sitä ei osaa kohtuudella käyttää.
Nykyisin päivän ruokavalio koostuu; Aamupalalla rahkaa marjoilla,Lounaaksi n.300g broiskua/lihaa/kalaa,raejuustoa,kananmunaa ja puolet lautasesta salaattia/kasviksia, Päivällisenä samantyylinen ja määräinen kattaus kuin lounaaksi;mukaillen sen mukaan mitä lounaaksi on syönyt. Iltapalalla rahkaa tai jugurttia. Ruokajuomana vesi/rasvaton piimä. Salaatinkostukkeena oon pitänyt oliiviöljyä.
Kerta viikkoon olen pitänyt vapaapäivän jolloin saa syödä kohtuus muistaen mitä vaan; mukaanlukien jäätelöt/karkit.
Hikiliikuntaa vähintään tunti päivään,1-2 vapaapäivää olen pitänyt viikossa.

Näillä on menty,vielä jos 10-15 kg saisi pois niin tyytyväinen olisin. Mikä parasta paino on lähtenyt aika mukavasti läskistä,lihasmassaa olen menettänyt yllättävän vähän. Tosin liikkumisessa on ollut mukana lihaskuntotreenauskin. Nälkä ei ole juurikaan ollut ja kokonaisuutena olo on parantunu huomattavasti. Sen suurempaa tiedettä ja hivenaineiden laskemista en ole jaksanut asiasta tehdä, enempi seurannut omaa oloa ja tuloksia.

Leiska
14.08.2011, 12:02
Karppauslinjalla on oltu täällä huhtikuun lopusta lähtien ja 12. viikon käynnistyessä paino on pudonnut tähän mennessä 17 kiloa (pituutta n. 173 cm ja paino aamulla 100,5).

Päivitystä omaan tilanteeseen sen verran, että tällä hetkellä vaaka näyttää lukemaa 94. Näin ollen 3,5 kuukauden karppaamisen aikana painoa on siis pudonnut jo 23 kiloa. Tavoitteena voisi pitää pääsemistä johonkin 85 kilon painoluokkaan, johon olisin enemmän kuin tyytyväinen. Eipä sillä. Jo nyt olen tehnyt sellaisen elämänmuutoksen, johon en olisi kuuna päivänä uskonut pystyväni. Ei se näköjään tarvitse kuin hitusen itsekuria ja päättäväisyyttä, niin näemmä kaikki on mahdollista.

peno
14.08.2011, 20:17
Itse olen saanut pudotettua 95kg:sta sinne 77-80kg hujakoille bout neljän kuukauden aikana. Karppaajan ruokavalio + hiilarit.

Niin milläkö putosi? Ateriakoot 2/3 siitä mitä ennen, eli varsin yksinkertainen temppu. Nopeasti vatsa tottuu pienempiin annoksiin täyttyy ja nopeammin.

#71
14.08.2011, 23:37
Ikä: 17, 186cm/93kg.

Merkittävää ylipainoa ei ole, ruumiinrakenne on suht urheilullinen ja lihaksiakin on -jo lopetettujen- harrastusten ansiosta ihan kohtuullisesti. Mutta läskiposket olisi tarkoitus saada veke.

Tuollaista 93->85kg pudotusta ajattelin, eli siinä mielessä ei mitään ihmeitä vaadi. The juttu onkin saada ruokailutottumukset paremmiksi. Nykyään voin vetää sen 4000-5000 kaloria per päivä ihan kevyesti. Pitsaa, suklaata, jäätelöä ynnämuuta menee mielettömiä määriä. Nuoren iän ja nopean aineenvaihdunnan ansiosta se ei vielä näy elopainossa järkyttävällä tavalla. Itse asiassa vuosi sitten painoin tasan sata, mutta nopeasti se tippui näihin nykyisiin lukemiin kreatiinipöhön (saliharrastuksen yhteydessä tuli tuota vedettyä) ym. laskettua.

Hiilareita lähden radikaalisti vähentämään. Hankalaa se varmasti tulee tällaiselle pullahiirelle olemaan, mutta parempi nyt duunata se muutos, kun paino ei ole vielä riistäytynyt käsistä, eikä 2. tyypin diabetes soita ovikelloa. Ne ajat kyllä koittaa, jos meininki ei muutu.

Huomenna alkaa.

Kuoppis
23.08.2011, 01:13
Tarttee itekki nyt tänne kirjotella omasta "projektista".
Helmikuun alussa tuli sellanen herätys vaa'an näyttäessä 120kg lukemia ja kun varressa ei pitutta ole kuin sen 185cm ni olihan siinä jo melkonen elintasovatsa syntyny. Tästä vittuuntuneena ruokavalio itellä meni täysin uusiksi.

Eka kuukausi meni pelkästään ruokavalion muutoksella ja siihen keskittymällä. Makaroni, riisi ja peruna tuli jätettyä lähes kokonaan, kasviksien ja hedelmien määrää tuli nostettua runsaasti ja aterioiden koot pieneni. Kebabbiloissa ja muis roskaruokamestois tulee nykyään myös käytyä vain jos löytää ittensä viettämäs iltaa toisessa kaupungissa (ei voi itte laittaa ennen kaatamisen alkua mitään sapuskaa), olutta tulee nykyään otettua harvoin ja etenki lätkämatsit kattelen ilman olutta.

Maaliskuun alussa ajattelin koittaa samalla ku painoo pudottelee alkaa laittaan peruskuntoa kohdalleen, normaalisti ku ei oikein muuta tuu etenkään talvella tehtyä ku tietokoneella puuhastelua ja muutamia hommia maatilalla (talvella melko helppoa hommaa). Peruskunto oli siis jossakin 1900m cooper luokkaa, eli lähes nollista lähdettiin. Eka otin tunnin kahden kävelylenkkejä ja muutenki koitin harrastaa hyötyliikuntaa mahdollisimman paljon.

Kesäkuun alussa otin juoksun osaksi lenkkiä, eli 50/50 tuli juostua ja käveltyä lenkit. Lenkkejä vedin jokatoinen päivä ja jo muutamien viikkojen jälkeen pysty ihan juosten vetään sellasia 45min lenkkejä. Heinäkuun puolessa välissä oli jo sen verran kunto noussut että pysty pidentään lenkkiä.

Helmikuun alusta paino on pudonnut n. 25kg eli tällä hetkellä se on 95kg kieppeillä, tästä pitäis vielä sen 10kg verran koittaa tiputtaa. Kesällä on ruokapuoli vähä jääny, syynä kiiruut ja keskittyminen lenkkeilyyn ja pieni kiirus töiden kans. Paino ei ihan samaa vauhtia ole pudonnut ku mitä keväällä, mutta korjataan tämä taas syksyllä ku on aikaa tarkemmin kattoo mitä suuhunsa iskee. Ja tulipa tässä pari päivää sitte juostua puolimaraton, aikaa en juoksussa hakenut mutta laitan nyt kuitenkin 2h 32min.

Kari Runk
23.08.2011, 09:46
Eli 2 viikkoa kulunut, ja paino näyttää 113 kiloa. 6 kiloa saatu pois...

Näin kirjoittelin 21 päivää takaperin.

Ja vittu takapakkiahan on tullut. Paino tällä hetkellä 115 kiloa. Tämän kolmen viikon aikana on kyllä tullut ryypättyä joka viikonloppu. Rasvanen mättö muuten maistuu silloin ihmeen hyvälle. Saan kerättyä parhaimmillaan pelkästään ryyppäämällä yhden päivän kalorit, ja siihen jos huomioi vaikka isot makkaraperunat tai muun vastaavan.. Ei vittu. Kaiken pahan alku tuo juominen.

Totuuden nimissä täytyy kyllä myöntää, että lenkkeilykin/kuntosali on jäänyt väliin. Ei tässä voi enään miettiä kuin mitähän sitä teki taas väärin, aloitinko liian(kin) rankasti? Tällaista jojoilua ei meinaan jaksa.

Myyrä
23.08.2011, 10:15
Näin kirjoittelin 21 päivää takaperin.

Ja vittu takapakkiahan on tullut. Paino tällä hetkellä 115 kiloa. Tämän kolmen viikon aikana on kyllä tullut ryypättyä joka viikonloppu. Rasvanen mättö muuten maistuu silloin ihmeen hyvälle. Saan kerättyä parhaimmillaan pelkästään ryyppäämällä yhden päivän kalorit, ja siihen jos huomioi vaikka isot makkaraperunat tai muun vastaavan.. Ei vittu. Kaiken pahan alku tuo juominen.

Totuuden nimissä täytyy kyllä myöntää, että lenkkeilykin/kuntosali on jäänyt väliin. Ei tässä voi enään miettiä kuin mitähän sitä teki taas väärin, aloitinko liian(kin) rankasti? Tällaista jojoilua ei meinaan jaksa.
Ei tolla ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä, kun otat taas itseäsi uudelleen niskasta kiinni. Tämä kolme viikkoa on ollut sulle vähän kuin kesäloma töistä, pää saanut vähän lepoa ja kroppa kunnolla energiaa. Nyt uudella innolla kohti seuraavaa kymmenlukua.

Oma projekti ei ole vielä käynnistynyt. Nyt vaan pudotettavan painon määrä on lisääntynyt parilla kilolla. Mutta syksyllä sitten...

Jupe
23.08.2011, 11:18
Ja vittu takapakkiahan on tullut.

Ainakin itsellä nuo viikonlopun röpöttelyt tuo lähinnä nestettä kehoon joka lähtee haluttaessa aika nopeastikin pois.

Oma kokemus on että kannattaa panostaa enemmän aineenvaihduntaan kuin tsiigailla pelkkiä kaloreita.

Esimerkiksi joka päiväinen arkiliikunta, reipasta kävelyä/portaita jne yhdistettynä 1-2 litran veden juomiseen kaiken muun ruokajuomisen lisäksi lisää meikäläisella aineenvaihduntaa merkittävästi ja siten helpottaa painonkontrollia.

Jos punttisalilla haluaa laihduttaa niin se vasta onkin aikaa vievää ja kurinalaista hommaa, toki aerobiset-laitteet helpottavat asiaa. Juokseminen yli satakiloisilla on sama homma, itsekin jojoilen 95-105kg välillä, fillarointi kesällä on parasta aerobista mulle. Maisema vaihtuu ja tulee helposti illassa sellainen 30-40km hyviä pyöräteitä pitkin, tuohon menee vaivaiset vajaat kaksi tuntia. Muutaman kerran viikossa tuo niin viikon aerobiset on hoidettu.


_

Prof. Puck
26.08.2011, 05:25
Näin kirjoittelin 21 päivää takaperin.

Ja vittu takapakkiahan on tullut... Ei vittu. Kaiken pahan alku tuo juominen.
.

Kuten sua on jo neuvottu, ei kannata masentua ensimmäisestä takapakista, joka varmuudella ei tule jäämään viimeiseksi. Näin se vain valitettavasti menee. Niinkuin itsekin totesit, ei laihduttaminen sinänsä mitään ylivaikeaa puuhaa ole. Se vaikeus piilee nimenomaan siinä, että pääset eroon tosta laihduttamisajatuksesta ja siirrät ajatukset pidemmälle aikavälille, kokonaan uudenlaisten elämäntapojen ja tottumusten opetteluun.

Tiedän kyllä sen hyvän fiiliksen (ihan kokemuksesta) kun paino laskee kovaa vauhtia ja tuloksia tulee ja näkyy. Järkevämpää olisi kuitenkin edetä hiukan rauhallisemmalla tahdilla ja opetella laihtumisen ohella sellaiset elämäntavat ja ruokailutottumukset, josta oikeasti pystyy pitämään loppuelämän kiinni. Monille tuo hiilariton ruokavalio tuo loistavia tuloksia, minulle myös, mutta onko se kuitenkaan se tapa, jolla pystyy ja haluaa koko loppuelämää viettää? Eikö kuitenkin joskus, harvakseltaan, olisi kuitenkin kiva käydä kavereiden kanssa pizzalla tai kebabilla? Tai kun vietät ystäviesi tai lastesi/kummilastesi synttäreitä, niin tuskin on kovin mielekästä alkaa kieltäytyä pienestä kakkupalasta, kun se ei satu sopimaan hiilarittomaan diettiisi? Syöminenhän on kuitenkin paljon myös sosiaalinen juttu (tai no ainakin mulle on...).

Yritän sanoa, että kun laittaa suuret linjat kuntoon, ei ne pienet 'hairahdukset' saa junaa suistumaan raiteiltaan. Vanha totuushan kertoo, ettei se lihota, mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä, vaan se mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä. Tätä totuutta soveltaen...

Itse olen omalla kohdallani todennut, että kun normaalista, arkiruokavaliostani pidän viljat (ml. pastan) ja sokerit minimissä, niin muuten kestää syödä melkein niin paljon kuin haluaa ilman pelkoa lihoamisesta.

Alkoholi on tässä sellainen jännä poikkeus ja joka oli syynä allekirjoittaneelle, miksi paino ei alkuun meinannut millään lähteä laskuun,tai ainakaan pysyä alhaalla, kun olin saanut laihdutettua itseni ihannepainoon. Siis vaikka treenasin ja söin omasta mielestäni niin terveellisesti, että painon olisi pitänyt pysyä kurissa. Mulla oli onni päästä juttelemaan asiasta erään ravintoterapeutin (hän on itse myös kansainvälisen tason fittnes-mimmi..) kanssa ja hän kehoitti mua rajoittamaan alkoholin käyttöä max. kolmelle päivälle viikossa, mitä vähempiä päiviä, sen parempi. Hän ei ollut niinkään huolissani siitä, juonko kerralla hiukan enemmän, vaan siitä, että oikeasti pidän suurimman osan viikonpäivistä kokonaan alkoholittomina. Perusteluina oli se, että alkoholin suurin ongelma ei ole niinkään sen sisältämä energiamäärä, vaan ennenkaikkea se, että se sotkee aineenvaihdunnan. Juuri tämän enempää en asian tieteellisestä puolesta tiedä, mutta ainakin allekirjoittaneen kohdalla se piti täsmälleen paikkaansa. Itse juon alkoholia tätänykyä max kolmena päivänä viikossa, useimmiten ainoastaan kahtena. Toisin sanoen kaikki alkoholi tyyliin; 'lasillinen punaviiniä dinnerin yhteydessä tai pari olutta töiden jälkeen kavereiden kanssa' ovat jääneet nyt pois. Ja aineenvaihdunta pelaa kuin junan vessa aikaisempaan verrattuna!

Mielestäni karppauksessa hiukan liikaa pelätään hiilareita noin ylipäätään, sillä tärkeämpää olisi miettiä, missä muodossa hiilarit otetaan. Minulle laaditun ruokaohjeen (sen laati tämä samainen ruokaterapeutti ja fittnes mimmi) perusteella saan syödä niin paljon vihanneksia ja kasviksia kuin haluan ja (käytännössä) lähes rajoittamattomasti hedelmiä, vaikka kummassakin voi olla hiilareita kohtuu paljonkin. Sen sijaan viljat hän poisti ruokavaliostani lähes kokonaan lukuunottamatta yhtä ateriaa päivässä, jolloin voin (pienen annoksen perunoita sijasta) ottaa pienen annoksen riisiä. Sokereita normaalista ruokavaliostani ei myöskään juuri löydy, hedelmiä (hedelmäsokeria) lukuunottamatta.

Niinä päivinä kun tiedän syöväni epäterveellisesti tai juovani alkoholia, pyrin vetämään tavallista tiukemman treenin alle. Muita muutoksia elämäntottumuksissani on, että pyrin nukkumaan pidemmät yöunet (ei ne vieläkään pitkät normi-ihmisten uniin verrattuna ole, mutta kuitenkin 6 tuntia yössä) ja päivän aikana pyrin pistämään suuhuni jotain pientä terveellistä naposteltavaa 4 tunnin välein pitääkseni muutoin aika hitaan aineenvaihduntani käynnissä. Homma on toiminut kohdallani erinomaisesti, suorastaan uskomattoman hyvin. Uskoisin nyt vihdoin ja viimein löytäneeni tavan, joka paitsi toimii, josta myös pystyn pitämään kiinni ja noudattamaan.

Omalla kohdallani en tajunnut aikaisemmin, kuinka viljat eivät mulle sopineet ollenkaan. Ensinnäkin söin aivan liikaa pastaa, riisiä ja leipää ja toiseksi niistä saatu hiilari jämähti allekirjoittaneella välittömästi jenkkikahvoiksi vyötärölle. Vaikka edelleen syön reilusti enemmän hiilareita kuin mitä esimerkiksi karppauksessa tai vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa suositellaan (kasvisten ja hedelmien muodossa), siitä saadut kalorit eivät kuitenkaan jostain syystä jämähdä samalla tavalla 'pelastusrenkaaksi' vyötärölle kuin viljoista ja sokerista hankittu hiilari.

Loppuun mielenkiintoinen artikkeli alkoholista tässä asianyhteydessä:

http://www.jussiriekki.fi/alkoholi/

TykkiJutila
05.09.2011, 12:14
Runk Karin kanssa ollaan sitten ihan samassa tilanteessa. Minä tosin aloitin jo kaksi viikkoa sitten ja ensimmäinen vitonen viidestä vitosesta on lähtenyt =) Todella tarkkaa ruoan laskemista kiloklubia ja kalorilaskuria hyödyksi käyttäen, sekä joka päiväinen liikunta ovat antaneet projektille hyvän startin. Tällä kertaa tarkoitukseni on tehdä tästä elämäntapa eli pysyvä juttu. Kunhan saan nämä läskit pois, niin en todellakaan halua niitä koskaan enää takaisin. Luojan kiitos on tullut urheilua harrastettua kuitenkin paljon elämän aikana ja tietää kuinka hyvän olon se saa aikaan. 10 vuotta syötiin vailla mitään järkeä ja sen kyllä näkee.
Tammikuun 1. TykkiJutilan paino alkaa numerolla 8 ja piste.

-10kg alkaa olla mittarissa. -15kg on matkaa vielä tavoitteeseen ja aikaan on jäljellä vajaa neljä kuukautta. Kuntosalilla tulee käytyä se 3-4 kertaa viikossa ja sellaisia 10km lenkkejä 1-2 viikossa. Ruoan suhteen olen kaiken laskemisen oikeastaan jättänyt pois, ainoastaan päässäni järkeilen annoskokoja ja syömisen laatua. Ryyppyviikonlopun jälkeiset +2-3kg on meinannut välillä masentaa, mutta ei auta kuin kiriä se kiinni.

Köpi
05.09.2011, 12:32
Tämän sivun ekaa viestiä mukaillen, itse koin herätyksen kesän alussa kun vaaka heilahti reippaasti 120 kg:n päälle ja pituus kun on Kuoppiksen lukemia, niin kyllähän se pisti miettiin että olisikohan syytä.

Kolmella asialla on lähtenyt -10 kg kesän aikana, olen pyöräillyt melkein joka vuoro töihin (~9 km suuntaansa), syönyt vähemmän leipää (etenkin vaaleaa leipää ei ole tullut kesällä syötyä juurikaan) ja alkoholin kulutusta olen vähentänyt myös radikaalisti, parin kaljan tissuttelut on jääneet lähes täysin pois.

Tavoite on myös tuon alle sadan, mutta mitään aikataulua asialle en ole luonut. Seuraava askel on lihaskunnon kasvattaminen, eli kuntosalilla käynnit ovat harkinnassa.

Kari Runk
05.09.2011, 13:47
Näin kirjoittelin 21 päivää takaperin.

Ja vittu takapakkiahan on tullut....

Tällaista jojoilua ei meinaan jaksa...

Pari viikkoa taas kulunut. Vaaka näytti eilen illalla saunasta tullessa 112kg, eli 3 kiloa saatu lähtemään.

Pienimuotoinen yhteenveto:

Lähtöpaino 119kg

2 ensimmäistä viikkoa -> -6kg. Kokonaislukema 113kg.

Syyt: Erityisen tarkka ruokavalio (hiilarit nollissa), suuri liikuntamäärä ensimmäisellä viikolla (liikun pelkästään työnkin puolesta suht mukavasti, päivästä toki riippuen), mutta sitten pukkasi myös kuumetta ja nuhaa toisella viikolla.

5 viikkoa kulunut -> +2kg. Kokonaislukema 115kg.

Syyt: Alkoholi, liikunnanväheneminen, ei niin tarkka ruokavalio. Yleinen vitutus omaan saamattomuuteen. "Luovutus" taas hyvin lähellä.

7 viikkoa kulunut -> -3kg. Kokonaislukema 112kg.

Syyt: Ei oikeastaan mitään muuta erikoista kuin ruokavalio. Pasta, peruna ja vaalea leipä niin minimiin kuin mahdollista (esimerkiksi työpaikka ruokailussa välillä käytännössä mahdotonta, vaikkakin harvakseltaan siellä tulee edes käytyä syömässä) ja ennen kaikkea syön säännöllisesti. Ilta kahdeksan jälkeen ei eksy suuhun enään mitään. Liikuntana arki/hyötyliikunta, eli esimerkiksi töissä tapahtuva liikunta, kauppaan kävelyt yms. Totta puhuen ei tällä hetkellä edes tunnu siltä kuin yrittäisi laihduttaa. Tällä linjalla siis koitetaan jatkaa.

P.S. Prof. Puckin viestiin oli tarkoitus vastailla, mutta on päässyt näemmä unohtumaan. Viestissäsi oli useita hyviä pointteja ja vinkkejä, kiitos siitä. Alkoholin suhteen olen tosin sellainen, että kulutan sitä yleensä maksimissaan pari kertaa viikossa, jolloin tosin todella suuria määriä. Tän kokoiselle kaverille, ja niin saatanan alkoholisoituneelle mielelle saattaa upota parhaimmillaan kontti iltaan jos alottelee siinä kello 18 aikoihin. Nyt on oltu pari viikonloppua selvinpäin, ja ainakin toiset kaksi olisi vielä tarkoitus viettää ilman alkoholia..

E: Niin joo, 7 viikkoa ja 7 kiloa lähtenyt. Eli 18 kiloa jäljellä, aikaa 19 viikkoa. Luotetaan.

Steegil
05.09.2011, 13:59
Itse olen onnistunut pudottamaan sellaiset 6,5-7kg nyt kuudessa viikossa. Perjaatteessa viidessä, koska viimeisin viikko meni "palautellessa" eli vedin plussilla koko viikon, että kroppa jaksaa vielä seuraavat 5 viikkoa. Lähtöpainoa oli 83 ja nyt vaaka näyttää 76-77kg välisiä lukuja. Samat vanhat niksit eli vettä se kolmesta neljään litraa päivässä. Liikunnan lisäystä ja dokaamisen vähentämistä. Ekat kolme viikkoa vedettiin yhtä mässäilypäivää lukuunottamatta minimi hilareilla eli semmosille 0-20g päivässä. Nyt vähitellen olen lisännyt ruokavalioon taas tummaa leipää (realia) ja makarooniakin voin vetää kerran viikossa. Perunoihin en ole koskenut, eika ole tehnyt mielikään.

Dokannut tosiaan olen vain kaksi kertaa tällä ajanjaksolla. Ekalla kerralla pyristeltiin viinalla (nousi ihan hyvin päähän). Ja toisella kerralla annoin itselleni luvan ottaa näitä hilarijuomia. Parhaiten tämän laihdutuksen tulokset näkee siinä, että farkut, jotka olivat suhteellisen tukalat tossa vielä 6 viikkoa sitten pitää laittaa vyöllä kiinni, että pysyvät jalassa.

Prof. Puck
06.09.2011, 05:54
P.S. Prof. Puckin viestiin oli tarkoitus vastailla, mutta on päässyt näemmä unohtumaan. Viestissäsi oli useita hyviä pointteja ja vinkkejä, kiitos siitä. Alkoholin suhteen olen tosin sellainen, että kulutan sitä yleensä maksimissaan pari kertaa viikossa, jolloin tosin todella suuria määriä. Tän kokoiselle kaverille, ja niin saatanan alkoholisoituneelle mielelle saattaa upota parhaimmillaan kontti iltaan...

Alkoholin suhteen ollaan (oltu) sikäli samoilla linjoilla, että ennen join yhdessä illassa enemmän alkoholia kuin nykyään koko viikon aikana, ja silti edellen juon kuitenkin keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Eli toleranssi oli jo kehittynyt melkoiseksi. Onko muuten kukaan vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavista huomannut sellaista, että kun viljat jättää ruokavaliosta pois, niin se vähentää jostain kumman syystä sekä mielihalua alkoholiin, mutta myös laskee viinansietokykyä aika radikaalisti? Nimittäin allekirjoittaneella on käynyt juuri näin? Hiilareita tosin kyllä edelleen päivittäin syön, mutta aikaisempaa huomattavasti vähemmän ja en viljoja (valkoista riisiä lukuunottamatta) normaalissa ruokavaliossa. Nykyään saavutan saman 'tilan' kolmanneksella siitä viinamäärästä, mitä vielä vain joitakin kuukausia sitten ja painonpudotus ei kuitenkaan niin hurjaa ole ollut, että ero selittyisi pelkästään sillä. Tosin allekirjoittaneella kaikki kilot ovat lähteneet puhtaasti rasvasta. Lihaspaino on jopa hiukan lisääntynyt saliharjoittelun myötä. Omalla kohdallani tämä on ihan mitattua faktaa!

Edelleen kuitenkin varoitan kaikkia pikatahtia laihduttavia siitä, että lihaksista ei kannata (varsinkaan alkuun) laihduttaa. Tämä on valitettavan tyypilistä, koska ihmiskeho on siitä vittumainen, että lihakset tahtoo lähteä ennen läskiä, jos ei laihduttamisen ohella kiinnitä lujasti huomiota tarpeeksi proteiinipitoiseen ruokavalioon ja lihaskunto, eli käytännössä salitreenaamiseen. Monet pikatahtia etenevät laihduttavat itsensä ns. laihoiksi läskiksi, joka kostautuu rankemmalla kädellä, eli laihdutetu paino tulee paitsi takaisin, kun ankarasta ruokavaliosta hiukan lipsahtaa ja se tulee lisäläskin, ei lihasten, muodossa. Lihakset myös kuluttavat enemmän kaloreita, varsinkin treenatessa, joten sikälikin lihasmassasta on hyötyä laihduttamisprosessin aikana.

FourForty
09.09.2011, 18:40
Mulla olisi tarvis saada muutama kilo pois painosta ja samalla päästä parempaan kuntoon. Ennen ruokavalioon tai muihin elintapoihin koskemista haluaisin yrittää laihtua pelkästään liikkumalla, koska olen ennenkin pystynyt pitämään painon kurissa syömällä ja juomalla mitä sattuu (järki kädessä tosin), mutta liikkumalla paljon. Viimeisen parin vuoden aikana liikunta on kuitenkin jäänyt etenkin talvisin vähemmälle, mikä on ruvennut näkymään painossa. Olen jotain 5-7 kg yli ihannepainon, eli mihinkään kymmenien kilojen pudotuksiin ei onneksi ole tarvetta.

Pidän liikuntamuodoista eniten pyöräilystä ja pyöräilen kaikkialle mihin pystyn jos sää sallii. Viikossa kilometrejä tulee varmaan jotain 40, mutta lyhyinä 4-5 km ja parinkymmenen minuutin pyrähdyksinä. Eniten tällä hetkellä askarruttaa se, kuinka tehokkaita tuollaiset lyhyet pyöräilymatkat ovat laihtumisen kannalta. Olisiko huomattavasti tehokkaampaa ajankäyttöä pyöräillä esimerkiksi yksi kahden tunnin lenkki kerralla kuin neljä puolen tunnin lenkkiä eri päivinä vai onko tällä mitään väliä? Muistelen jostain lukeneeni joskus, että rasva rupeaa palamaan lenkillä vasta tietyn ajan kuluttua. Pitäneekö paikkansa?

sampio
09.09.2011, 19:20
Liikkuminen kannattaa aina, mutta voithan tuohon vakilenkkiisi lisätä pari kertaa viikossa pienen koukeron, jolla matka vaikkapa tuplaantuu. Tosin suosittelisin myös pientä ruokavalion tarkastusta, koska pelkkä liikunta ei ihmeitä tee, jos vedät edelleen mitä sattuu, vaikka kuinka olisi järki kädessä. Iltahiilarit veks arkisin on aika helppo tapa. En tiedä ikääsi, mutta jos 30 lähestyy, niin alkaapi vain tuo läskin tarttuminen olla herkempää kuin nuorempana.
---

Mulla on vaille pari kuukautta nyt takana iltapäivän hiilarittomuudella takana, ja fiilis on pysynyt hyvänä. Vyötäröltä on hävinnyt pullaa, mikä on tärkeintä, ja kilojakin jotain viisi kappaletta. Liikunnassa oli pieni tauko hetken aikaa iltakiireiden vuoksi, mutta pääsin onneksi hyvin taas kärryille, ja nyt on vähintään joka toinen päivä jotain kunnon liikuntaa ollut, lisäksi sitten hyötyliikunnat. Pitäisi saada vielä kunnon punttikuuri pyörimään tähän rinnalle, niin alkaisi olla aika hyvä tilanne.

Pe- ja/tai la-illat ovat karkkipäiviä, jotta saa vähän päälle lepoa ja toisaalta liiallinen kiristely ei tee hyvää aineenvaihdunnallekaan. Oikeastaan tämä ei parin ekan illan jälkeen ole tuntunut edes miltään kuurilta, vaan ennemminkin sitä on tullut ihmeteltyä, kuinka paljon joskus tuli syötyä iltaisin kaikkea mahdollista. Leipä maistuu edelleen hyvältä, mutta nyt lähinnä vain aamupalalla.

Veijari
09.09.2011, 20:33
Mun tarttis varmaan iltasyömistä saada jotenkin hillittyä. Muutamana iltana viikossa futis- tai säbätreenit loppuu vasta klo 21 tai myöhemminkin ja sen jälkeen kun pääsee kotiin niin on tietenkin järkyttävä nälkä ja silloin tulee aina syötyä aika tukevasti. Helposti siitä tulee tapa ja vetää joka ilta reilun iltapalan. Joku vatsaa turvottava "proteiinitaikina" tai puolitoista litraa rasvatonta maitoa pitäisi varmaan niellä ensi kättelyssä jolla se iltanälkä lähtisi nopeasti - onko vinkkejä? Muuten mulla on mielestäni aika hyvässä balanssissa toi syöminen, mitä nyt tällä viikolla on vähän lipsunut mutta muutamia poikkeuspäiviä voidaan sallia, kunhan niistä ei tule tapa.

Ressa
09.09.2011, 21:25
Mun tarttis varmaan iltasyömistä saada jotenkin hillittyä. Muutamana iltana viikossa futis- tai säbätreenit loppuu vasta klo 21 tai myöhemminkin ja sen jälkeen kun pääsee kotiin niin on tietenkin järkyttävä nälkä ja silloin tulee aina syötyä aika tukevasti. Helposti siitä tulee tapa ja vetää joka ilta reilun iltapalan. Joku vatsaa turvottava "proteiinitaikina" tai puolitoista litraa rasvatonta maitoa pitäisi varmaan niellä ensi kättelyssä jolla se iltanälkä lähtisi nopeasti - onko vinkkejä? Muuten mulla on mielestäni aika hyvässä balanssissa toi syöminen, mitä nyt tällä viikolla on vähän lipsunut mutta muutamia poikkeuspäiviä voidaan sallia, kunhan niistä ei tule tapa.

Itse tullut noudatettua VHH:ta ja todennut, että maitorahka on sieltä parhaasta päästä. 250g sisältää 25g pro, ~10g hh. Mausteeksi jotain light tiivistemehua laimentamattomana, oma suosikki O-Light. Täyttää kyllä muutamaksi tunniksi tollanen 250g satsi, 500g kanssa jaksaa jo vähän pitempään.

Joo, tässä pian päässyt jo 13kg läskiä eroo. VHH:lla menty ja liikunta ollut näin aluksi hyötyliikunnan lisäämistä; kauppaan, kirjastoon, kouluun, keskustaan jne. tulee mentyä nyt kävellen. Lisäksi kukkarokin kiittää kun ei tartte jatkuvasti autoa tankata. Nyt tullut pikkasen alettua lenkkeilemään ja katsellaan siitä sitten eteenpäin. Jos vaikka enskesäksi mahtuis vanhaan Richan nahkatakkiin.

scholl
09.09.2011, 21:48
Olisiko huomattavasti tehokkaampaa ajankäyttöä pyöräillä esimerkiksi yksi kahden tunnin lenkki kerralla kuin neljä puolen tunnin lenkkiä eri päivinä vai onko tällä mitään väliä? Muistelen jostain lukeneeni joskus, että rasva rupeaa palamaan lenkillä vasta tietyn ajan kuluttua. Pitäneekö paikkansa?

Noin luulen sen olevan. Ei kannata jättää pois hyötypyöräilyä, mutta jos ei ole joko ihan Jopo käytössä, vaan joku maastofillari tai hybridi tai mikä tahansa vastaava niin nosta kertapyöräilylenkin pituudeksi vaikkapa pari kertaa viikossa siihen 40 kilsaan. Fillarilla näkee uusia paikkojakin ja kiertelet reilussa parissa tunnissa mukavasti monissa paikoissa ja tulee sellainen pitkäkestoinen suoritus suhteellisen maltillisella sykkeellä. Sellainen on laihtumisen kannalta hyvä juttu.

Moni puhuu ruoasta, mutta kyllä se kuntoilu on se a ja o kuitenkin. Ja salilla käyntiä ei lasketa. Moni nostaa jumalattomasti puntteja, vaikka on läski. Harva on sellaisessa ruumiillisessa työssä tänä päivänä, että tarvitsee jaksaa lekalla lyödä, joten sen salitouhun voi unohtaa ja tehdä juuri nimenomaan vaikkapa niitä pyöräilylenkkejä. Sen lisäksi joku toinen päivä voi tehdä pitkän vaikkapa parin tunnin tunnin kävelylenkin.

scholl
09.09.2011, 21:50
Mun tarttis varmaan iltasyömistä saada jotenkin hillittyä. Muutamana iltana viikossa futis- tai säbätreenit loppuu vasta klo 21 tai myöhemminkin ja sen jälkeen kun pääsee kotiin niin on tietenkin järkyttävä nälkä ja silloin tulee aina syötyä aika tukevasti. Helposti siitä tulee tapa ja vetää joka ilta reilun iltapalan.

Mä syön melkein joka päivä ihan kunnon aterian 21-23, kun ei ehdi aiemmin. Se on lihaa tai kanaa tai mitä vain tulee tehtyä. En usko, että sillä on mitään väliä, mihin aikaan lämpimän ruoan syö. Aamulla sitten ei tule niin aikaisin nälkä. Espanjalaisethan ovat aina syöneet vasta lähemmäs puolen yön aikaan, eikä siellä silti ole sen enempää läskejä kuin täälläkään. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon treenaa. Läskeys on lähinnä laiskojen ominaisuus.

scholl
09.09.2011, 21:53
Liikkuminen kannattaa aina, mutta voithan tuohon vakilenkkiisi lisätä pari kertaa viikossa pienen koukeron, jolla matka vaikkapa tuplaantuu. Tosin suosittelisin myös pientä ruokavalion tarkastusta, koska pelkkä liikunta ei ihmeitä tee, jos vedät edelleen mitä sattuu, vaikka kuinka olisi järki kädessä. Iltahiilarit veks arkisin on aika helppo tapa. En tiedä ikääsi, mutta jos 30 lähestyy, niin alkaapi vain tuo läskin tarttuminen olla herkempää kuin nuorempana.

No mulla on 38v ja se paino täysin kiinni treenauksen määrästä. Vedän kaljaa, pizzoja, suklaata jne. hyvin säännöllisesti, eikä vaikuta mitään. En usko ollenkaan mihinkään syömisen tarkistamiseen. Se pitää vain treenata kovempaa, jos haluaa laihtua. Toki jos vetää hirveät jurrit joka päivä ja sen jälkeen isot kebab ateriat klo 05 niin lihoohan siinä, mutta normaalimenossa ei syöminen ole se ongelma, vaan se, ettei harjoitella. Sohvallamakoilua ei lasketa harjoitteluksi.

sampio
09.09.2011, 22:36
Harva on sellaisessa ruumiillisessa työssä tänä päivänä, että tarvitsee jaksaa lekalla lyödä, joten sen salitouhun voi unohtaa ja tehdä juuri nimenomaan vaikkapa niitä pyöräilylenkkejä.
Harva on sellaisessakaan työssä nykyään, että tarvitsisi 40 km pyörällä polkea. Sitä paitsi se touhu näyttää aika homolta, kun tiukoissa trikoissa vedetään toisten miesten perässä suu kuolassa.
---

Juu, liikunta on tietysi tärkeässä roolissa, mutta kyllä siihen perusjamppa saa lisätä myös ruokailujen tarkkailun. En meinaa mitään puntaritouhua, vaan ihan maalaisjärkeä. Schollilla voi toki olla sen verran rajua treeniä tai sitten kenialaisen geenit, ettei mikään tartu.

Myyrä
09.09.2011, 23:53
Moni puhuu ruoasta, mutta kyllä se kuntoilu on se a ja o kuitenkin. Ja salilla käyntiä ei lasketa. Moni nostaa jumalattomasti puntteja, vaikka on läski. Harva on sellaisessa ruumiillisessa työssä tänä päivänä, että tarvitsee jaksaa lekalla lyödä, joten sen salitouhun voi unohtaa ja tehdä juuri nimenomaan vaikkapa niitä pyöräilylenkkejä. Sen lisäksi joku toinen päivä voi tehdä pitkän vaikkapa parin tunnin tunnin kävelylenkin.

Mä syön melkein joka päivä ihan kunnon aterian 21-23, kun ei ehdi aiemmin. Se on lihaa tai kanaa tai mitä vain tulee tehtyä. En usko, että sillä on mitään väliä, mihin aikaan lämpimän ruoan syö. Aamulla sitten ei tule niin aikaisin nälkä. Espanjalaisethan ovat aina syöneet vasta lähemmäs puolen yön aikaan, eikä siellä silti ole sen enempää läskejä kuin täälläkään. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon treenaa. Läskeys on lähinnä laiskojen ominaisuus.
En tiennytkään, että afrikan nälänhätää kärsivät jäätyneet pulkannarut treenaavat ihan helvetisti ja vain ja ainoastaan sen takia pysyvät laihoina.

Se on ihan sama, kuntoileeko paljon ja syö paljon vai syö vähän ja kuntoilee vähän. Sekin on ihan sama, että syötkö päivisin vai heräätkö keskellä yötä ja syöt kaikki päivän kalorit silloin ja olet loppuvuorokauden syömättä.

Ainoa, mikä vaikuttaa painoon on yksinkertainen asia: Kalorit sisään-kalorit ulos. Mihin suuntaan paino menee, riippuu yhtälön tuloksesta.

Salilla käynti on erinomaista liikuntaa. Kuluttaa kaloreita vielä suorituksen jälkeenkin, aivan eri tavalla kuin jokin lenkki. Mutta kukin tavallaan.

Schollin höpötyksiä ei kannata ottaa kovin tosissaan, kuten jo varmasti on tiedossa.

scholl
10.09.2011, 14:11
Harva on sellaisessakaan työssä nykyään, että tarvitsisi 40 km pyörällä polkea. Sitä paitsi se touhu näyttää aika homolta, kun tiukoissa trikoissa vedetään toisten miesten perässä suu kuolassa.

Pyöräilyä voi harrastaa yksikseenkin. Toki olisin mielummin ehdottanut tyypille vaikkapa 20 kilometrin juoksulenkkiä, mutta fillarointi on semmoista helppoa liikuntaa, eikä vaadi samalla tavalla kuntoa ja kuten sanoin niin siinä voi samalla tutustua itselle uusiin alueihin. Olen tänä kesänä käynyt kiertämässä osin vahingossakin, kun tulee välillä ajettua joku risteys väärin, sellaisia Espoon seutuja, jossa ei ole tullut ikinä käytyä 38 vuoden aikana, vaikka ovat kyllä hyvin lähellä Helsinkiä fillarilla saavutettavissa. Olennaista kuntoilussa on kuitenkin se harjoituksen pitkäkestoisuus, jos haluaa kehittää peruskuntoaan tai laihtua.

Juu, liikunta on tietysi tärkeässä roolissa, mutta kyllä siihen perusjamppa saa lisätä myös ruokailujen tarkkailun. En meinaa mitään puntaritouhua, vaan ihan maalaisjärkeä. Schollilla voi toki olla sen verran rajua treeniä tai sitten kenialaisen geenit, ettei mikään tartu.

Toki kyllähän jokaisella vartalossa on kohtia, joita voisi treenata, mutta vedin kyllä tuossa pari viikkoa sitten lihotuskuurin mässäilemällä pari päivää oikein kunnolla safkaa, suklaata ja muuta vastaavaa, kun tuntui paino laskevan aika nopeasti ja vielä siinä vaiheessa, kun en oikeastaan ollut kunnolla treenannutkaan. Nyt se oli aamulla 66,00 kiloa, joten se on noussut taas.

scholl
10.09.2011, 14:14
Salilla käynti on erinomaista liikuntaa. Kuluttaa kaloreita vielä suorituksen jälkeenkin, aivan eri tavalla kuin jokin lenkki. Mutta kukin tavallaan.


Minkä takia suurin osa salilla kävijöistä on sitten hemmetin huonossa kondiksessa ja läskejä? Sen sijaan juoksijoista harvat ovat huonokuntoisia, puhumattakaan ylipainoisia.

KiVi
10.09.2011, 14:34
Minkä takia suurin osa salilla kävijöistä on sitten hemmetin huonossa kondiksessa ja läskejä? Sen sijaan juoksijoista harvat ovat huonokuntoisia, puhumattakaan ylipainoisia.Osa salilla kävijöistä on läskejä sen takia, että ovat tarkoituksella massakaudella, koska haluavat lisää lihasta. Jotta saa lihasta, on treenattava plussakaloreilla, mikä tietysti kerryttää jonkin verran rasvaakin kehoon. Varmasti suurempi osa on kuitenkin lihavia sen takia, että syövät liikaa ilman "pätevää" syytä ja liikkuvat liian vähän. Ihmisistä, jotka ilmoittavat harrastuksekseen "lenkkeily" löytyy myös edustajia aika monesta kokoluokasta. Pitkien matkojen hippiäisistä käveleviin ylipainoisiin.

Huono provo sulta, vaihteeksi. Verrataanko seuraavaksi keskenään bodybuildingia ainakin puolitosissaan harrastavia ja sunnuntailenkkeilijöitä? Kumpi kyykkää enemmän? Kumpi voittaa painissa? Kummalla on pienempi rasvaprosentti?

Myyrä
10.09.2011, 19:49
Minkä takia suurin osa salilla kävijöistä on sitten hemmetin huonossa kondiksessa ja läskejä? Sen sijaan juoksijoista harvat ovat huonokuntoisia, puhumattakaan ylipainoisia.
Kivi tuohon jo vastasikin, mutta sama vastaus löytyy jo edellisestä viestistäni. Yhtälön "kalorit sisään-kalorit ulos" tulos on salilla kävijöillä positiivinen ja lenkkeilijöillä negatiivinen.

Tarkoitatko huonolla kunnolla mitä? Rasvaprosenttia ilmeisestikin. Se ei ole mikään kokonaiskunnon mittari.

Salilla käy kyllä monenlaista hiihtäjää. Suoranaiset läskit ovat kyllä pienen pieni vähemmistö siellä. Kannattaisi joskus vierailla salilla.

Sisäliitin
11.09.2011, 22:01
Itselle ei tuo "yksilöurheilu" sovi juuri ollenkaan. Ei liiemmin kiinnosta kuntosalit ja pyöräilyt. Sitten kun joku ei ole mukavaa,ei sitä jaksa riittävästi.

Laihduttamisenkin pitää olla mukavaa eikä itsensä hitaasti tappamista.

Tämän takia tuli aloitettua taas salibandy kun nyt kerrankin ehtii. Pari kertaa viikossa salitreenit + 1 yhteinen juoksulenkki ja pelit viikonloppuisin.

Koko kesä vedetty kevyttä lenkkiä ja ruokavaliota fiksattu sen verran että "turhat" einekset eli lihikset sun muut jätetty pois.Ja limsat/energiajuomat on mahdollisuuksien rajoissa vaihdettu lightiin. Samaan aikaan on tullut kyllästyminen viikonloppujen yöelämään jotka on vaihtuneet metsästykseen jossa myös kävellään paljon.

Paino on pudonnut keväästä 100+ --> 87 eikä ole missään vaiheessa tuntunut kidutukselta. Ihmisen on vain pakko saada vetää se suklaalevy tai kebappi jos sitä kerran tekee mieli,kunhan ei tule tavaksi.

sampio
11.09.2011, 22:27
Paino on pudonnut keväästä 100+ --> 87 eikä ole missään vaiheessa tuntunut kidutukselta. Ihmisen on vain pakko saada vetää se suklaalevy tai kebappi jos sitä kerran tekee mieli,kunhan ei tule tavaksi.
Tämä on mun mielestäni yksi aika oleellinen juttu, mikä monella ihmedieetillä olevalla jää paitsioon. Tai kaipa se mieli on sitten niin heikko, että joidenkin on pakko vetää kaikki tai ei mitään-tyylillä, mutta uskaltaisin väittää, että pienet korjaukset sekä liikuntaan että ruokailuun toimii pitkän päälle paremmin kuin joku totaalinen ruokavalion muutos ja yhtäkkinen himokuntoilu.

Jerry100
11.09.2011, 22:44
Mulla on mahtava tapa päästä eroon ylimääräisestä läskistä; vetäisen lokakuussa 100km marssin, aikaa max.24h. Onko kellään kokemusta vastaavasta itsensä rääkkäyksestä? Kävely käydään siis lokakuun lopussa(22.10) ja tavoitteena on marssia suuri osa pimeässä/sateessa haasteen maksimoimiseksi. Kyseessä on erään espoolaisen extreme seuran järjestämä kävely omaan sietokyvyn äärirajalle. Kysymys kuuluukin että miten tarkalleen tälläiseen valmistaudutaan koska kyseessä on taistelu itseään vastaan. Aikaa on siis tämän suorittamiseen 24h ja uskoisin että erittäin suuri osa tästä reissusta tulee olemaan henkistä taistelua oman pääkopan sisällä ja taistelua kipua vastaan. Rautainen kunto ei siis yksin riitä vaan matkassa monia muuttuvia tekijöitä.

velli-naama
12.09.2011, 00:21
Mulla on mahtava tapa päästä eroon ylimääräisestä läskistä; vetäisen lokakuussa 100km marssin

Mulle ei ihan auennut mikä tuossa se mahtavuus oli. Se että teet kerran vuodessa satasen lenkin vai se että hetkellisesti vaaka näyttää muutaman kilon vähemmän??

-pasi-
12.09.2011, 01:04
Itsellä on kanssa pieni laihdutusoperaatio menossa vaikka sitä lähtöpainoa ei nyt niin älyttömästi ollutkaan,tiedot 21v, n. 175cm ja +94 kiloa oli parhaimillaan mitä tässä on näyttänyt, ajankohtaa en muista, mutta tuo ajankohta ollut jossain vuodenvaihteen tienoilla. Kotona porukoilla oli jotenkin mahdotonta laihtua, ruokaa ja varsinkin epäterveellistä oli kokoajan tarjolla joten aina aterioden lisäksi tuli mässäiltyä välillä ties mitä, namiksia varsinkin. Noh siitä huolimatta kotona sain pari kiloa pois, mutta nyt kuukausi sitten muutin omaan asuntoon ja painoa lähtenyt reilusti pois ihan ruokavaliolla ja jättämällä ne ylimääräiset napostelut väliin, sitä syö ne pari pääateriaa ja se on siinä sitten. Jos jää nälkää niin napostelen sitten jotain porkkanaa, kurkkua tai jotain muuta vastaavaa, mutta ei mitään namiksia, keksejä tai jotain muuta mitä kotona olisi helposti tullut tehtyä.

Nyt paino pyörii siellä 86-87 kilon paikkeilla, yli 3 kiloa lähtenyt kuukaudessa melkein pelkällä ruokavaliolla, mitä nyt parit juoksulenkit silloin tällöin vetänyt, mutta vähän turhan vähän liikuttu kyllä.

Melkein kun jättää ne rasvaisimat ruoat pois, limut ja sokerimehut jättänyt niin se jo auttanut hirveästi. Pastaa ja makaroonia tykkään hirveästi syödä vaikka nekään ei taida olla ihan hyvästä, mutta niissäkin siirtynyt sitten täysjyviin ym.. terveellisempiin vaihtoehtoihin eikä niiden kanssa tule tehtyä niin rasvaisia ruokia. Porukoilla tuli usein tehtyä aina tavallisia makarooneja ja makkaraa niiden kanssa..

Vettä tulee aika usein juotua nykyään eikä paljon muuta, toki välillä jotain "kevyitä" mahuja joissa ei sokeria ole.

Jokatapauksessa kun tässä saisi viellä liikuntaa lisättyä niin pääsisi noista "läskeistä" eroon. Tosin enää ei siis montaa kiloa puuttuisi että oltaisiin lähellä normaalipainoa. Eniten tuossa varmaan auttanut myös rahatilanne ja kun asuu yksin.. yksinkertaisesti sitä tulee tasan ostettua sitä mitä sinä päivänä syö eikä mitään ylimääräistä. Ei edes tule oikein semmoista riskiä että jotain epämääräistä syö kun yksinkertaisesti ei ole.. ja kun suosiolla kaupasta ostaa vain terveellisempiä vaihtoehtoja niin homma toimii. Aikaisemmat vatsakivutkin on melkein kokonaan mennyt ohi terveellisemmän ruokavalion takia, ei ole kuralla ollut koko aikana kun yksin asunut kun ennen oli aina.. yllättävän paljon se ruokavalio näköjään vaikuttaa siihen miten vatsakin toimii..

Jerry100
12.09.2011, 20:46
Mulle ei ihan auennut mikä tuossa se mahtavuus oli. Se että teet kerran vuodessa satasen lenkin vai se että hetkellisesti vaaka näyttää muutaman kilon vähemmän??

Tjoo, ehkä hiukan väärä ketju oli mun kirjoituksessa. Lähinnä ajattelin että jos jotakin konkreettista vinkkiä saisi niin saattaisi onnistua huomattavasti paremmin tuo reissu.

KiVi
12.09.2011, 22:31
Lähinnä ajattelin että jos jotakin konkreettista vinkkiä saisi niin saattaisi onnistua huomattavasti paremmin tuo reissu.Alat kävellä ja lopetat, kun sata kilometriä on takana.

Leiska
17.09.2011, 22:07
Perjantaina se sitten vihdoin tapahtui, kun kympit paukkuivat rikki. 4,5 kuukautta karppausta takana ja kiloja saatu veks -30 (mitat nyt 173 cm/87kg). Liikkeessä huomaa kyllä ihan helvetinmoisen eron kuukausien takaiseen menoon, joka nyt olikin odotettavissa. Eikä vieläkään ole kertaakaan tuntunut siltä, että tässä jotenkin olisi joutunut kärsimään. Jos ottaisi tavoitteeksi vaikka vakiinnuttaa paino johonkin 80-85:n vaiheille, niin ehkä siihen voisi olla tyytyväinen. Kenties tästä voisi ottaa elämäntavan, kun juuri millään muotoa ei tee mieli palata takaisin vanhaan ruokavalioon.

psychodad
17.09.2011, 22:12
Mina paatin myos vetaista viimeisen stintin karppauksessa, pitkaan on tavoitteena ollut etta joskus painaisin sadan kilon luokkaa, ja oli joku 8 kiloa siihen matkaa. Sunnuntaina aloitin taman viimeisen savotan, eikohan siihen reilut pari viikkoa mene. Tahan mennessa lahtenyt n. 4 kiloa mutta tarkoitus on pudotella hiukan alle satasen jotta sitten pysyy sadassa kun nesteen maara kropassa palautuu normaaliksi (se aina lisaa painoa sellaisen kilon, pari).

Kunhan saan taman hoidettua niin kokonaispudotus on n. 60 kiloa, kaikki karppaamalla. Tai no, ei sentaan ihan kaikki....alkoholin kulutus on ollut huomattavasti vahaisempaa viimeisen 4 vuoden aikana kuin mita se suomessa oli, joten karppaus on ollut helpompaa (ei tartte pitaa niin usein kaljataukoja). Kylla sillakin osansa on.

Kohta on 190/100, ja sita alemmas ei voi menna tai lahtee uskottavuus ja lihakset.

Leiska
29.10.2011, 10:45
Perjantaina se sitten vihdoin tapahtui, kun kympit paukkuivat rikki. 4,5 kuukautta karppausta takana ja kiloja saatu veks -30 (mitat nyt 173 cm/87kg).

Pari kuukautta kulunut tästä ja karppausta on nyt takana kaikkiaan kuusi kuukautta. Vaaka näyttää tällä hetkellä lukemaa 81,5, eli huhtikuun lopusta on nyt karissut yhteensä 36 kiloa ylimääräistä massaa kehosta pois. Ja mitä tulee omaan hyvinvointiin niin se tuskin ketään yllättää, kun sanoo etten muista milloin viimeksi olisin voinut fyysisesti yhtä hyvin. Jos tästä nyt vielä sen neljä kiloa ylimääräistä saisi karistettua, niin rupeaisi olemaan niissä mitoissa jotka oli alunperin jonkinlaisena tavoitteena.

Ressa
29.10.2011, 13:15
Joo, tässä pian päässyt jo 13kg läskiä eroo. VHH:lla menty ja liikunta ollut näin aluksi hyötyliikunnan lisäämistä; kauppaan, kirjastoon, kouluun, keskustaan jne. tulee mentyä nyt kävellen. Lisäksi kukkarokin kiittää kun ei tartte jatkuvasti autoa tankata. Nyt tullut pikkasen alettua lenkkeilemään ja katsellaan siitä sitten eteenpäin. Jos vaikka enskesäksi mahtuis vanhaan Richan nahkatakkiin.

Miltein kaksi kuukautta myöhemmin ja n. 13kg vähemmän. Totaalipudotus taitaa olla nyt se n. 26kg. Alkaa jo tuntumaan kun voi kävellä kauppaa, kouluun.. ilman, että on yltäpäältä hiessä vaikka matkaa onkin jonkin verran. Lisäksi fyysisesti jaksaa paremmin eikä väsytä jatkuvasti, aamullakin jaksaa nykyään nousta ennen herätyskelloa. Jotain kaapin perällä olleita vanhoja vaatteita kun sovittaa niin voi huomata, että jotain on oikeasti tapahtunut. Hieno fiilis!

Vielä on ihanteeseen matkaa mutta kesäksi suunnitelman mukaan päästä tavoitteeseen. Tällä aikataululla kerkee hyvin.

#71
29.10.2011, 13:36
Ikä: 17, 186cm/93kg.

Merkittävää ylipainoa ei ole, ruumiinrakenne on suht urheilullinen ja lihaksiakin on -jo lopetettujen- harrastusten ansiosta ihan kohtuullisesti. Mutta läskiposket olisi tarkoitus saada veke.

Tuollaista 93->85kg pudotusta ajattelin, eli siinä mielessä ei mitään ihmeitä vaadi. The juttu onkin saada ruokailutottumukset paremmiksi. Nykyään voin vetää sen 4000-5000 kaloria per päivä ihan kevyesti. Pitsaa, suklaata, jäätelöä ynnämuuta menee mielettömiä määriä. Nuoren iän ja nopean aineenvaihdunnan ansiosta se ei vielä näy elopainossa järkyttävällä tavalla. Itse asiassa vuosi sitten painoin tasan sata, mutta nopeasti se tippui näihin nykyisiin lukemiin kreatiinipöhön (saliharrastuksen yhteydessä tuli tuota vedettyä) ym. laskettua.

Hiilareita lähden radikaalisti vähentämään. Hankalaa se varmasti tulee tällaiselle pullahiirelle olemaan, mutta parempi nyt duunata se muutos, kun paino ei ole vielä riistäytynyt käsistä, eikä 2. tyypin diabetes soita ovikelloa. Ne ajat kyllä koittaa, jos meininki ei muutu.

Huomenna alkaa.

Nyt 2,5 kuukautta myöhemmin paino on 87kg. Mitään ihmeitä ei ole kuuden kilon pudotukseen tarvittu. Järkyttävä mässyttäminen pois ja pari-kolme kertaa viikossa tuollaisia 10-15km kävelylenkkejä. Limua tuli aikaisemmin kiskottua pari pulloa päivässä, nyt pari viikossa. Ja kun pahimmasta himosta pääsi yli, ei nyt edes tee mieli enää mitään cokista. Suklaata vedän toki edelleen vähän liikaa, mutta sitäkin olen saanut rajoitettua, ettei tule vedettyä 200g levyä iltapalaksi.

Hyvä fiilis ja kliffaa kun kaulan ja leuan erottaa toisistaan.

Pöyristyttävä
30.10.2011, 14:55
Lähtökohta mulla tuossa keväällä oli se, että painoin noin 91kg (pituutta 185cm), en siis kokenut olevani mikään erityisen iso, mutta en nyt erityisen hoikassakaan kunnossa. Pyöräilykauden aloitin huhtikuussa ja heinäkuuhun mennessä paino oli pudonnut 4kg, mikä oli hienoa koska kaikki tämä tapahtui huomaamatta ja isompia muutoksia esim. ruokavalioon tekemättä. Syyskuussa pyöräilykausi sitten huipentui Tour de Helsinkiin mihin lähdettiin luottavaisin mielin, ja se sujuikin melko hienosti, mutta sitten matkanteko katkesi noin 20km ennen maalia ja tuo viimeinen pätkä tuntui erityisen nihkeältä.

Tästä vittuuntuneena päätin mennä tekemään Teskun aerobisen peruskuntotestin, josta irtosi sitten tarkat sykerajat, millä on syytä edetä. Olen tässä kuukauden päivät noudattanut noita ohjeita ja tulokset ovat olleet melko rohkaisevia asioissa, joilla nimenomaan on merkitystä. Mun verenpaine on ollut koholla niin kauan kuin muistan, viimeisimmässä mittauksessa kuitenkin päästiin lukemiin 119/67 (leposyke 39), mikä lienee melko hyvä tilanne. Paino on pudonnut nyt sieltä heinäkuussa mitatusta 87kg --> 84kg. Ok, kyseessä on "vain" kolme kiloa, mutta oleellista tässä lienee se että tuo kaikki on lähtenyt nimenomaan rasvamassasta eikä lihasmassasta (Omronin kehonkoostumusmittari kertoo).

Resepti tähän on ollut varsin yksinkertainen: kevyttä pk-tason (sykerajat alle aerobisen kynnyksen) lenkkeilyä (45-90min) joko juosten tai kävellen 3-4 krt viikossa, 1 säbä viikossa ja 1-2 lihaskuntojumppaa kotona. Kuulostaa ehkä määrällisesti jotenkin suurelta, mutta yllättävän helposti tähän kykenee. Mulla ei siis ole tuota pyöräilyä lukuunottamatta oikein mitään kunnon urheilutaustaa ja pyöräilyäkin tuli lähinnä 1-2 krt viikossa vedettyä eli ei isommin.

En siis ole karpannut tai tietoisesti muutenkaan hiilareita vähentänyt, olen vain yrittänyt pitää maalaisjärjen mukana ruoka-annoksia kootessani.

Pointti tässä postissa kai oli lopulta se, että heti kun siihen vain kykenee (niin että paikat kestää) niin voin lämpimästi suositella kaikille matalan sykkeen pitkäkestoista liikuntaa. Siitä saa kaiken muun hyvän lisäksi paljon lisäenergiaa arkeen!

Tavoite on olla ensi keväänä n. 80kg kunnossa ja mielellään niin ettei lihasmassa tästä ainakaan kauheasti pienene.

Tsemppiä kaikille ja itselleni tavoitteiden toteutumisessa!

sampio
30.10.2011, 17:12
Mulla on vaille pari kuukautta nyt takana iltapäivän hiilarittomuudella takana, ja fiilis on pysynyt hyvänä. Vyötäröltä on hävinnyt pullaa, mikä on tärkeintä, ja kilojakin jotain viisi kappaletta. Liikunnassa oli pieni tauko hetken aikaa iltakiireiden vuoksi, mutta pääsin onneksi hyvin taas kärryille, ja nyt on vähintään joka toinen päivä jotain kunnon liikuntaa ollut, lisäksi sitten hyötyliikunnat. Pitäisi saada vielä kunnon punttikuuri pyörimään tähän rinnalle, niin alkaisi olla aika hyvä tilanne.

Puntti on jäänyt aika satunnaiseksi, mikä harmittaa. Kerran, pari viikossa olen ehtinyt salille, vaikka tarkoitus olisi vääntää kolmijakoisella viikon kierrolla. Tähän kun lisätään armoton hässäkkä töissä ja jatkuvat iltamenot, on liikunta harmittavan satunnaista. Välillä mennään kolmena iltana peräkkäin ja sitten saattaa olla viikon tauko. Jälleen on tiedossa täyteen ohjelmoitu viikko, joten jos huomenna ehtisi salille ja tänään vielä juoksemaan, niin sitten seuraavan kerran taitaa mahdollisuuksia olla perjantaina. Lasten kanssa tulee lenkiteltyä toki muutaman kerran viikossa, mutta niin tärkeitä hetkiä kuin ovatkin, ei niistä itselle fyysistä hyötyä ole. Henkistä toki paljonkin.

Kesän pahimmasta lukemasta olen tullut 12 kg alaspäin, eikä arkiruokailu ole oikeastaan muuttunut muuten kuin iltahiilareiden osalta, sekä tietysti tuota mässypäivää olen pyrkinyt rajaamaan viikonloppuun. Aika paljon tuo syöminen on myös tottumusta. Nyt iltapalaa tulee syötyä lähinnä vain liikunnan jälkeen, ennen oli tapana vääntää lasten nukkumaanmenon jälkeen vielä kunnon patongit tai vastaavat.

kharon
15.11.2011, 11:08
Kaverin kanssa lyötiin painonpudotusveto. Ajatuksena, että kumpi pudottaa vajaassa kahdessa kuukaudessa enenmmän prosentuaalisesti painoa. Punnitus olisi huomenna, joten nyt ollaan sitten totaalipastolla ja tingitään jopa vedestä (tervellistä-NOT). Alkupaino oli 93 ja nyt 82,8 kg. Punnitukseen mennään toki vähissä vaaatteissa ja nestettä vielä saadaan kropasta irti saunomalla, joten 80 siintää tavoitteena.

Reseptinä ollut lisääntyneet kuntosalikännit ja karppaus. Tiukan diettikuurin jälkeen ajattelin vähähiilarista ruokavilota jatkaa, mutta en ihan näin orjallisesti kuin tähän saakka. Jos saisi painon tasattua vaikka tuohon 83 tienoille, niin olisin tyytyväinen- vaikkakin ylipainoinen (hymiö).

psychodad
15.11.2011, 11:35
Reseptinä ollut lisääntyneet kuntosalikännit ja karppaus.

Tuo kuulostaa helvetin leppoisalta dieetilta, taytyy itsekin harkita!

Karppauksella varmasti lahtisi helposti ja paljon. Itse pudotin n. 40% painostani silla konstilla.

kharon
15.11.2011, 12:21
Hahah, ei ollut eka kerta kun tulee tuollaisia kirjoitusvirheitä. Laitetaan nuo nyt nälän ja nestehukan piikkiin :)

TykkiJutila
15.11.2011, 15:29
Hahah, ei ollut eka kerta kun tulee tuollaisia kirjoitusvirheitä. Laitetaan nuo nyt nälän ja nestehukan piikkiin :)

Semmonen pieni kuriositeetti kharonille, että veden juonnin vähentämisellä et mitään voita. Mitä enemmän juot vettä, sitä paremmin laihdut, fakta homma. Jos juot vaikka kolme litraa päivässä, niin kyllä sieltä tulee kusena ainakin se sama määrä pois. Optimi vedenjuonnin määrä laihdutuksessa on se, että ei voi koskaan olla 5min matkaa kauempana wc:stä.

Heinäkuussa aloittamani oma projekti on edennyt tilanteeseen 113,5kg-97kg. Tavoitteeksi asettamani 1.1.2012 kahdeksikolla alkava paino jäänee saavuttamatta, mutta ei se elämääni kaada, kun tavoitteena on kuitenkin saavuttaa pysyvä paino kahdeksalla alkavana. Olen ylpeä itsestäni, että n.30 voipakettia on jo lähtenyt pois.

Prof. Puck
16.11.2011, 03:40
Heinäkuussa aloittamani oma projekti on edennyt tilanteeseen 113,5kg-97kg.... Olen ylpeä itsestäni, että n.30 voipakettia on jo lähtenyt pois.

Onko lähtenyt nimenomaan 30 voipakettia, eli rasvaa/läskiä? Jos ei lihasmassasta ole kadonnut, niin tuo on kyllä ihan kunnioitettava saavutus!

Yleisenä pointtina (ei varsinaisesti suunnattu TykkiJutilalle) mulla on, että edelleenkin iso osa laihduttajista (ja tällä tarkoitan jonkinlaista laihdutuskuuria noudattavia) laihduttavat läskin ohella pois myös lihakset pois kropasta, jossa puolestaan ei ole mitään järkeä. Toki se on helpompaa niin, koska ihmiskeho on siitä vittumainen, että se jostain syystä pyrkii suojelemaan melkein viimeiseksi läskiä. Sen lisäksi, että lihas painaa moninkertaisesti läskiin nähden, tiukka lihas myös kuluttaa kaloreita paitsi lepotilassa, niin varsinkin liikunnan yhteydessä selkeästi enemmän.

Samanpituiset ja painoiset ihmiset voivat olla niin erinäköisiä tästä(kin) syystä. Toiset ovat ns. laihoja läskejä kun taas niillä, joilla löytyy lihasta kropassa ovat todella hyvässä kondiksessa, vaikka painoindeksi viittaisikin lievään ylipainoon.

Suosittelen laihdutuksenkin yhteyteen aina jonkinlaista lihaskuntotreeniä, punttia, circuit trainingia tms! Ja tietty proteiinia pitää saada tarpeeksi lihasten rakennusaineeksi. Jos nopeita tuloksia haluaa laihduttamalla saada niin yhdistelmä tiukkaa ja monipuolista liikuntaa (sisältäen myös lihastreeniä) yhdistettynä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon on aika lyömätön yhdistelmä.

Toisaalta en kannusta ketään laihduttamaan liian kovaa tahtia. Laihduttaminen ei ole se kaikkein vaikein rasti. Se miten saavutetussa lopputuloksessa pysytään on se todellinen kompastuskivi. Hommaa pitää opetella pikkuhiljaa, yrityksen ja erehdyksen kautta ja tehdä tehdyistä muutoksista elämäntapa. Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle, kun pysyvää muutosta elämään (syömiseen ja liikuntaan) haetaan. Sillä ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä, oletko tavoitepainossasi puoli vuotta aikaisemmin vai myöhemmin.

Ylimääräisen (lue läskin) laihduttamista sen sijaan suosittelen ihan kaikille! Siitä ei ole pelkästään terveydellistä hyötyä, vaan se vaikuttaa ihan dramaattisella tavalla myös vireystilaan ja jaksamiseen, sekä osin myös itsetuntoon. Näin se vain menee. Kun on hyvässä kondiksessa, jaksaa ja haluaa kiinnittää huomiota omaan siisteyteen, pukeutumiseen ja moneen muuhunkin seikkaan ulkoisessa olemuksessa. Toisaalta joillekin painonhallinnasta tulee myös pakkomielle ja elämän tärkein yksittäinen ohjaava tekijä. Muutama ekstra-kilo ei ketään haittaa, kun ne osaa kantaa 'arvokkaasti'. Elämä on paljon helpompaa ja nautinnollisempaa, kun ihan jokaista yksittäistä suupalaa ei tarvitse vahtia. Parempi pitää isot linjat kondiksessa liikunnassa ja syömisessä, niin kaikki muu hoituu omalla painollaan, heh

TykkiJutila
16.11.2011, 04:14
Onko lähtenyt nimenomaan 30 voipakettia, eli rasvaa/läskiä? Jos ei lihasmassasta ole kadonnut, niin tuo on kyllä ihan kunnioitettava saavutus!
...

Ehkä 25 pakettia. Syömistapojen muuttamisen lisäksi olen lisännyt liikuntaa(aerobista) aika rutkasti ja käynyt salilla.

Hyvä teksti sulta kokonaisuudessaa tuossa yllä. Kyllä se laihduttaminen kovastikin vaikuttaa vireystilaan ja jaksamiseen, sekä omalla kohdallani itsetunto on kohentunut paljonkin. Naista kaatuu niin perkeleesti. Kyllä tästä on tullut sellainen loppuelämän into tähän kaikkeen. Syöminen, sen "oikeaoppisuus" sekä liikunnan tärkeys ja sen tuoma hyvä olo tulee ohjaamaan kyllä elämääni niin kauan, kuin vaan terveyttä piisaa.

Prof. Puck
16.11.2011, 08:45
Ehkä 25 pakettia. Syömistapojen muuttamisen lisäksi olen lisännyt liikuntaa(aerobista) aika rutkasti ja käynyt salilla... Syöminen, sen "oikeaoppisuus" sekä liikunnan tärkeys ja sen tuoma hyvä olo tulee ohjaamaan kyllä elämääni niin kauan, kuin vaan terveyttä piisaa.

Hieno homma!

Itse asiassa on aika lohduttavaa huomata, että kun suuret linjat ruokavalion ja liikunnan osalta saa kondikseen, niin ei itsensä formissa pitäminen mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa ole, eikä edes mitään kituutusta!

Kun itse sain karistettua ylimääräisen läskin pois kropasta, niin ulkonäkökin nuorentui 'kymmenellä vuodella'. Ammatillisesti tämä tosin ei aina ole ollut niin hyvä juttu, kun luullaan tällä iällä melkein junioriksi, mutta sitten taas positiivisena asiana voi kai pitää, että nuoremmillakin naisilla silmät reagoivat ohikulkiessa aivan toisella tapaa kuin aikaisemmin ollessani tuhdimmassa kunnossa.

Mä noudatan sellaista sääntöä (en mitenkään orjalisesti, mutta kuitenkin...), että elän 6 päivää kuin 'luolamies' ja kerran viikossa saan sitten herkutella mitä haluan. Tosin se mitä haluan ei nyt niin valtavasti poikkea siitä mitä syön normaalisti, poislukien pizza, kumma miten juuri mielihalu pizzaa kohtaan on säilynyt?

Omasta normaalista ruokavaliosta on siis kadonnut viljatuotteet lähes kokonaan, tarkoittaen ennenkaikkea leipää eikä pastaa sekä (vaikkei viljatuotteesta olekaan kyse) prosessoidut sokerit (hedelmät ja hunaja kuuluu ruokavalioon). Karppaja en ole, sillä en suosi kovinkaan paljon rasvaisia ruokia ja vihanneksia ja hedelmiä syön niin paljon kuin mieli tekee ilman rajoituksia, kohtuudella myös perunaa ja riisiä. Alkuun pelkkä ajatus leivän ja pastan poisjättämisestä tuntui mahdottomalta, mutta rehellisesti sanottuna enää en noita juuri edes kaipaa. Ja jos harvakseltaan kaipaan, niin mulla on 'lauantai-lupa' syödä mitä mieli tekee.

Toimii ainakin allekirjoittaneella!

Ameno
25.12.2011, 00:31
No kirjoitanpa huvikseni tähän näin ennenkuin joulun takia on liian myöhäistä. Eli siis viime kesästä olen tiputtanut jotain 13 kiloa, 88 kg:sta 75 kg:hen. Pituutta minulla on 174cm. Tämä muutos tapahtui aika puhtaasti hiilareita vähentämällä, elikkä en kouluruokailussa ole pahemmin ottanut pastaa/perunoita/riisiä enkä leipää. Pääruoan lisäksi siis salaattia vaan siihen lautaselle. Kyllä nyt muutaman kerran hampurilaisella tai spagetilla olen käynyt. Kämpillä myös pikaruoat ovat jääneet, ja olen yleensä tehnyt jotain pakastevihannes&kana/jauheliha -juttua. Sitten välipäivinä jotain rahkasössöä. Limppareita ei tullut myöskään nautittua, mutta jonkun verran jääteetä, en tiedä onko tuo sitten yhtään parempi... Sosiaalisen elämän täydellisen puutteen takia myöskään alkoholia en ole syksyn aikana tippaakaan nauttinut...

Niin, liikuntaa en ole kyllä lisännyt lähes ollenkaan. En ole käynyt kertaakaan lenkillä tänä aikana. Tuollainen punnerrusprojekti minulla oli, jonka päätteeksi sain tuon 100 punnerrusta tehtyä kerralla.

Ei tämä kovin vaivalloista ole ollut ja ihan kivahan sitä on olla hoikempi. En nyt ole varma miksi tähän ryhdyin, ihan huvikseni varmaan ja kokeillakseni ja kaipa sitä toivoi jotenkin parempaa elämää sitten. Mut en nyt tiedä onko toi mieliala kovin paljoa tuosta kohonnut, varsinkin tälleen jouluna nyt tuntuu jotenkin masentavalta ja yksinäiseltä ja eiköhän tuosta pari kiloa tässä takaisinkin tule.

Herkku
04.01.2012, 22:09
Tuli toissa päivänä aloitettua Easy Diet-kuuri pitkän uhoamisen jälkeen. Ensimmäiset kaksi päivää olivat kamalia sillä nälän tunne oli todella suuri eikä tilannetta parantanut se että ED-pussit ovat aivan karmean makuisia. Tavoitteena olisi viikko tätä rääkkiä kestää, jonka jälkeen sitten paluu punttisalille ja vähähiilihydraattinen ruokavalio. Tarkoitus olisi myös jatkaa tipatonta maaliskuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka. Niin pitkää selvää putkea en olekaan viettänyt sen jälkeen kun täytin seitsemäntoista.

Tällä hetkellä dietti on ja pitää. Energianpuute on vain ollut karmea. Omat mittani kun ovat 200/135 niin normaalin 2500-3000 kcalin ruokavalion vaihtuminen tuohon 500 kcaliin päivässä on ollut suuri.
Mitään tavoitetta en painon pudotuksen suhteen itselleni laita, kivahan sitä olisi jotain saada pois. Eiköhän se jo pelkästään sillä kevene että jättää alkoholin pois näinkin pitkäksi aikaa.
Urakkaa myös vaikeutti alkuun eilen päivällä noussut kova kuume. Tuli hourailtua aamuyöhön saakka jonka jälkeen olokin hieman parani. Tällä hetkellä 38 astetta näyttää kuumemittari. Nestettä kuluu ja pussiruoka ei maita. Mutta elämässähän tulee olla haastetta.

Tadu
04.01.2012, 22:12
Tällä hetkellä dietti on ja pitää. Energianpuute on vain ollut karmea. Omat mittani kun ovat 200/135 niin normaalin 2500-3000 kcalin ruokavalion vaihtuminen tuohon 500 kcaliin päivässä on ollut suuri.
Mitään tavoitetta en painon pudotuksen suhteen itselleni laita, kivahan sitä olisi jotain saada pois. Eiköhän se jo pelkästään sillä kevene että jättää alkoholin pois näinkin pitkäksi aikaa.
Urakkaa myös vaikeutti alkuun eilen päivällä noussut kova kuume. Tuli hourailtua aamuyöhön saakka jonka jälkeen olokin hieman parani. Tällä hetkellä 38 astetta näyttää kuumemittari. Nestettä kuluu ja pussiruoka ei maita. Mutta elämässähän tulee olla haastetta.
Mikään asiantuntija en ole, mutta 135 kiloisen kaverin eläminen viikon ajan 500 kcal per päivä annoksella ei kuulosta kovin terveelliseltä. Kai sillä on tarkoitus saada nesteet pois kropasta, että läski lähtee sitten palamaan. Uskoakseni ne olisivat kyllä lähteneet tuolla vähähiilihydraattisellakin.. Kannattaa ihmeessä syödä jotakin vitamiineja myös, koska vähähiilihydraattisella ja varsinkin tuolla ED:lla kroppa ei varmastikaan saa kaikkea tarpeellista.

Tinke-80
04.01.2012, 22:22
VLCD-dieetin olen käynyt läpi. 10kg lähti mutta hemmetin nopeasti tulivat takaisin. Vaatii aika paljon luonnetta käydä tuollainen dieetti läpi sillä alussa se nälän tunne on jotain aivan järkyttävää. Viikon jälkeen alkaa helpottamaan. Onneksi sai salaattia syödä niin paljon kun jaksoi joka toki helpotti.

-Tinke-80

Snakster
04.01.2012, 22:54
Tällä hetkellä dietti on ja pitää. Energianpuute on vain ollut karmea. Omat mittani kun ovat 200/135 niin normaalin 2500-3000 kcalin ruokavalion vaihtuminen tuohon 500 kcaliin päivässä on ollut suuri.

Eikös 2500 ja jopa 3000 ole kuitenkin tuon kokoiselle äijälle miinusmerkkiset kalorit jo nekin?

Myyrä
04.01.2012, 23:50
Mikään asiantuntija en ole, mutta 135 kiloisen kaverin eläminen viikon ajan 500 kcal per päivä annoksella ei kuulosta kovin terveelliseltä. Kai sillä on tarkoitus saada nesteet pois kropasta, että läski lähtee sitten palamaan. Uskoakseni ne olisivat kyllä lähteneet tuolla vähähiilihydraattisellakin.. Kannattaa ihmeessä syödä jotakin vitamiineja myös, koska vähähiilihydraattisella ja varsinkin tuolla ED:lla kroppa ei varmastikaan saa kaikkea tarpeellista.
Mitä peruuttamatonta luulet tapahtuvan, jos elää viikon suurilla miinuskaloreilla? Oikeasti tuskin mitään. Kyllä sitä vararavintoa ihmisessä riittää ja tuo aika on erittäin lyhyt.

Tanskanen
05.01.2012, 09:10
Ihme pelleilyä tommoset pussittelut imho.
Syö oikein ja tarpeeksi ja jos kiire on niin sitten urheilee niin perkeleesti, niin kyllä se siitä.

Myyrä
16.01.2012, 01:09
Jaahas, nyt on aloitettu taas tämä alkuvuoden painonpudotus. Tavoite sama kuin vuosi sitten, eli noin 10 kiloa. Katsotaan kauanko menee, kun välillä taitaa tulla jotain repsahduksia.

Viime vuonna kului 7 viikkoa ja 4 kiloa lähti, joka oli ihan ok suoritus, vaikka paino heittelehti tuona aikana järkyttävästi johtuen salikäyntien aloittamisesta ja kun toistomääriä vähensi ja painoja lisäsi, niin lihakset tuntuivat keräävän nestettä enemmän ja enemmän. Vaakaan ei ole luottamista ennen kuin noin viikon salitauon jälkeen, jos haluaa verrata alkupainoon tilannetta.

Ruokavalion muutos poistaa nestettä kyllä alkuun tehokkaasti. 4.1. aamupaino oli lähes 87 kg, nyt hieman päälle 84 kg. Erittäin pienillä hiilareilla on menty. Salilla ei ole nyt pariin kuukauteen tullut käytyä eli kun sinne eksyy, niin nestettä alkaa taas kertyä. Mittanauha tulee olemaan tärkeämpi väline seurannassa.

Hiilareita popsin minimalisesti, paitsi niinä päivinä kun on liikuntaa. Silloin syön treeniä edeltävällä aterialla hiilareita ihan normaalisti. Muuten pyritään elelemään protsku+rasvalinjalla. Lähes joka aamu syön kyllä leivän normaalisti, siitä en luovu.

Katsellaan mitä tapahtuu. Toivottavasti pääsen kirjoittamaan tähän ketjuun vielä ennen kesää, että paino on se 77 kg.

DTremens
02.02.2012, 15:20
Tänään päivä 0. Eli tästä päivästä 10 viikkoa eteenpäin <800 kcal/pvä = erittäin niukkenerginen dieetti. Pari vuotta sitten paskottu polvi asettanut rajotetta liikkumiselle niin paino ei ole laskenut, paremminkin noussut kokoajan. Nyt olisi tarkoitus tiputella sit kunnolla, omassa aatoksessa tämän 10 viikkoisen jälkeenkin jatkaa jollain <1200 niin kauan että mittarissa on semmoiset lukemat että saa ortopediltä luvan muuhunkin liikuntaan kuin kuntopyörään/vesijuoksuun/saliin joihin motivaatio on aikalailla nollatasolla. Helpottuu olo ja painonhallinta kummasti siinävaiheessa. Kun tässä vielä samaan aikaan alkaa gradua vääntämään niin voipi sanoa että haastetta riittää pääkopalle. Mutta haasteet kasvattaa joten ei ku etiäpäin suatanas!

Jättikukko
02.02.2012, 17:00
Tänään päivä 0. Eli tästä päivästä 10 viikkoa eteenpäin <800 kcal/pvä = erittäin niukkenerginen dieetti. Pari vuotta sitten paskottu polvi asettanut rajotetta liikkumiselle niin paino ei ole laskenut, paremminkin noussut kokoajan. Nyt olisi tarkoitus tiputella sit kunnolla, omassa aatoksessa tämän 10 viikkoisen jälkeenkin jatkaa jollain <1200 niin kauan että mittarissa on semmoiset lukemat että saa ortopediltä luvan muuhunkin liikuntaan kuin kuntopyörään/vesijuoksuun/saliin joihin motivaatio on aikalailla nollatasolla. Helpottuu olo ja painonhallinta kummasti siinävaiheessa. Kun tässä vielä samaan aikaan alkaa gradua vääntämään niin voipi sanoa että haastetta riittää pääkopalle. Mutta haasteet kasvattaa joten ei ku etiäpäin suatanas!


Niukkaenerginen dieetti on aivan turha. Siinä tulee vain pää kipeäksi ja heikottaa. Lisäksi paino tulee varmasti takaisin, kun palaat arkeen. Kokeile sen sijaan vähentää hiilihydraatteja ja korvata ne proteiinilla ja rasvalla sekä minimoida sokerin käyttö. Varo piilosokeria, sitä on lähes kaikkialla.

DTremens
02.02.2012, 18:01
Niukkaenerginen dieetti on aivan turha. Siinä tulee vain pää kipeäksi ja heikottaa. Lisäksi paino tulee varmasti takaisin, kun palaat arkeen. Kokeile sen sijaan vähentää hiilihydraatteja ja korvata ne proteiinilla ja rasvalla sekä minimoida sokerin käyttö. Varo piilosokeria, sitä on lähes kaikkialla.

Mielipiteensä kullakin. Terveydenhuoltoalan ihmisenä on kyllä erittäin hyvin tiedossa ettei tilastojen mukaan läheskään kaikilla onnistu painon pitäminen alhaalla. Mutta ei kyllä semmoista tilastoa löydy joka sanoisi sen olevan kaikkien kohdalla aivan turhaa (kuten ilmeisesti väität)... Se on kuitenkin ihan kiistämätön fakta että tällä kuurilla paino putoaa, loppu on sitten itsestä ja (lähinnä) omasta korvien välistä kiinni. Itsellä motivaatiota ainakin on ja rääkkikuurin jälkeen on tarkoitus tosiaan hiljalleen nostaa sitä kaloritasoa eikä suinkaan alkaa heti "normitilanteeseen", silloin yleensä vanhat tottumukset saa vallan... Lopputaivoitteena nimenomaan saada ruokavalio + liikunta kombolla paino sit pysymään alhaalla. Osittain ruokaremonttia on tehtykin jo ennen tätä ja sillä paino pysyi melko samoissa lukemissa mutta ei laskenut. Se vaan ei mulle riitä vaan haluan otsikon mukaisesti läskeistä eroon jotta saan liikkumisluvan. Eli rautalangasta: tavoitteena on energiansaannin minimoinnilla tiputtaa paino lukemiin joilla pääsee sitten nostamaan kulutusta joka on a) tärkeä painonhallinnassa b) elämänlaatua muillatavoin parantavaa.

DTremens
03.02.2012, 23:12
Toinen vlcd -päivä illassa ja nyt on se alun pari kiloa nestettä kustu miehestä ulos. Olokin alkaa pikkuhiljaa helpottaa kun kroppa tottuu uuteen tilanteeseen.

Hemingway
11.02.2012, 12:01
Tein eilen sämpylöitä (5 desiä kaurahiutaleita, 7 desiä vehnäjauhoja, puoli desiä hunajaa, puoli desiä rasvaa, suolaa, hiivaa) ja laskeskelin, että yhdessä suurehkossa sämpylässä on energiaa noin 250 kcal. Hotkin niitä lämpimänä ahnaasti neljä, siis energiassa mitaten suunnilleen 200 gramman suklaalevyn verran.

Leivän syömisellä on helppo lihottaa itsensä, etenkin lämpimän leivän.

#76
13.02.2012, 14:39
Odottelin vaimoa apteekissa ja huvikseni kurkkasin mitä jauhe-dietti jutut sisältää. Nutriletti tjsp. tarjosi 27 euroon 12kpl pusseja, joita kuluisi 4 per päivä. Päivittäisiksi kaloreiksi tuli vajaa 2300 kaloria jos ei syö mitään muuta kuin oheisia pussukoita. Hyvä alku elämäntapamuutokseen vaiko jojoilun eka askel...

Tarjolla oli myös juotavia versiota, mutta purkki rahkaa sisältää enemmän protskuja ja maksaa vähemmän.

Viime vuonna aloitin liikkumisen ja 3-4 kertaa viikossa liikuntaa sekä hieman syömisten katsomisen perään tiputti 7 kiloa vuoden aikana. Alkutilanne ei ollut mitenkään ihmeellinen vaan normaalipainon rajalla olin jo valmiiksi, mutta hieman slimmiytynyt kokonaisuutena.

DTremens
13.02.2012, 19:16
Odottelin vaimoa apteekissa ja huvikseni kurkkasin mitä jauhe-dietti jutut sisältää. Nutriletti tjsp. tarjosi 27 euroon 12kpl pusseja, joita kuluisi 4 per päivä. Päivittäisiksi kaloreiksi tuli vajaa 2300 kaloria jos ei syö mitään muuta kuin oheisia pussukoita. Hyvä alku elämäntapamuutokseen vaiko jojoilun eka askel...

Tarjolla oli myös juotavia versiota, mutta purkki rahkaa sisältää enemmän protskuja ja maksaa vähemmän.

Viime vuonna aloitin liikkumisen ja 3-4 kertaa viikossa liikuntaa sekä hieman syömisten katsomisen perään tiputti 7 kiloa vuoden aikana. Alkutilanne ei ollut mitenkään ihmeellinen vaan normaalipainon rajalla olin jo valmiiksi, mutta hieman slimmiytynyt kokonaisuutena.

VLCD tuotteita on vain jauhemaisina. Nutrifast (http://www.leiras.fi/tuotteet/Itsehoito/painonhallinta/nutrifast) todennäköisesti se missä on 12 pussia laatikossa ja saa apteekista. Sulla on kyllä mennyt kilokalorit ja kilojoulet sekaisin koska noissa on se reilu 2000 kilojoulea eli 500-600 kilokaloria päivässä (4 pussia) ja tietysti enemmän kun miehille suositellaan 1 pussi enemmän päivässä ainakin tässä pidemmässä valvotussa setissä. Eli vain noin 1/4 tästä nykyään käytetystä "viittellisestä päiväsaannista" (GDA).

Niin ja apteekin hyllystä löytyy myös Nutridrink sarja (http://nutriciafi.nutricia.fi/nutridrink/) (semmoisia pulloja ja rahkoja) jotka ovat aikalailla laihdutusvalmisteen vastakohtia. Ne on täydennysravintoa huonokuntoisille potilaille tai huonosti syöville vanhuksille. Niissä on mahdollisimman paljon energiaa ja proteiinia pienessä tilavuudessa...

Päivitetäänpä samalla tähän että 12. päivä dieettiä menossa nyt. Eka viikko Nutrilett:lla ja sen jälkeen on tullut vaihdeltua eka Naturdiet ja nyt Nutrifast - ei kyllä kyllästytä niin paljon kun vähän vaihtelee. Aika jännästi iso ero noiden tuotteiden rakenteessa sekoittamisen jälkeen. Nutrifast selvästi juoksevin kun suositeltuun nestemäärään sekoittaa. Itellä kun ei paljon kiinnosta maistelu näiden eväiden kohdalla vaan isoin hörpyin ääntä kohti vain. Eka viikon jälkeen oli punnituksessa -5.8 kg, josta varmaan kolmisen kiloa lähti ensimmäisten päivien aikana eli oli sitä ylimääräistä turvotusta joka lähtee. Julkisella puolella kun tähän valvontaan liittyy semmonen ryhmäosuus ja luento joka viikko niin sielä ryhmässä taisi isoin pudotus ekassa viikossa olla 8 kg ja pienin 2,5 kg (niistä ketkä halusi kertoa lukunsa) joten aika iso ero tuossa turvotuksen määrässä on henkilöstä toiseen. Seuraavaa punnitusta mielenkiinnolla odottelen kun se kertoo enemmän todellisesta viikkopudotuksesta. Enää 58 päivää jäljellä. Ei sole poka mikhään!

DTremens
23.02.2012, 22:42
3 viikkoa takana. 2. viikon pudotus oli 2,4 kg ja 3. viikon 2,0 kg. Vielä 7 viikkoa tätä alle 800 kcal/päivä jäljellä.

DTremens
08.03.2012, 10:26
Se olisi rääkki puolivälissä. Yhteensä pudotusta 14,5 kg tähän mennessä ja sortumisia ei ole tapahtunut kuin ryypiskelyn muodossa 2 kertaa 5 viikon aikana vaikka varsinkin viimeinen viikko oli henkisesti rankka muista syistä ja olisi tehnyt siksi mieli heittää pyyhe kehään tämän projektin kanssa. Tasaisesti on tippunut vähintään 2,0kg joka viikko sen alun nesteenpoistumisen jälkeen. Kyl askelkin hieman jo kevyemmältä tuntuu tänne 6. kerroksen asuntoon kavutessa...

DTremens
05.04.2012, 12:49
Enää viikko niin saa "oikeaa ruokaa"! 9 viikkoa ja melkeen 380 "pirtelöpussia" siis takana. Melkein 25 kiloa on läskiä palanut ja askel on kyllä kevyempi kuin ennen. Taistelu ei lopu tämän setin jälkeen vaan vieläkin riittää pudotettavaa. Varmaan jatkossakin vedän näillä "korvikkeilla" aamupalan koska olen äärimmäisen huono aamusyöjä (ei meinaa saada mitään kiinteää alas) ja jonkunlainen aamupala vähentää kuitenkin päivänaikaisia naposteluja jne. Melko hyvillä mielin tässä kun eilen kävin ortopedin pakeilla ja kaikki näyttäisi olevan hyvin polven suhteen ja toivoa erilaisten pallopeliharrastusten "takaisin saamiseen" näyttää olevan kunhan painon saa tavoitetasolle ja investoi sitten kunnollisen tuen hankintaan.

Chambza
05.04.2012, 20:09
Täytyy kyllä hattua nostaa DTremensille, eipä onnistuisi minulta moinen litkudieetti. Toisaalta ruoka on aina ollut minulle se ykkösasia mistä nautintoa repii tässä yleisesti ottaen paskassa maailmassa, sen takia onkin sitten pakko myös liikkua runsaasti.

Ihan mielenkiinnosta, taisit mainita gradunteosta samaan aikaan, ja tuntuisi näin ulkopuolisen silmin, että muun kropan totuttua nimenomaan päähän tuollaisen dieetin kanssa olisi jumissa - onko aivotyö onnistunut?

-FNM-
05.04.2012, 21:48
Kirjoitellaan tähän ketjuun nyt kun aihetta on. Lähtötasoa en tiedä, koska en painoani loppiaisena punninnut, liikaa tuota joka tapauksessa oli. Eli noin 11 viikkoa taitaa olla takana, ja painoa on lähtenyt helvetisti.

Loppiaisena päätin, että nyt saa riittää, kun hengästyin lähikauppaan kävellessäni. Jätin roskaruoat pois, vähensin tissuttelua viikonloppuisin ja lisäsin liikuntaa todella paljon. Ennen arkiaamuni alkoivat kahvilla, nyt ne alkavat 45 minuutin kuntopyörälenkillä, jonka jälkeen sitten kahvia ja aamupala. Illalla vielä tunnin verran liikuntaa. Syön kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja sen lisäksi aamu- sekä iltapalan. Vaatekoko on kohta pudonnut isosta xl:stä pieneen l:ään. Olen tällainen tappi, eli pituutta 177 senttiä ja vaaka näyttää nyt 82 kiloa. Painoa on todennäköisesti lähtenyt lähelle 25 kiloa, olo on loistava ja koko ruokaremontti ollut minulle helppoa.

Rahka on hyvä aamu-/ilta-/välipala, mutta ainakin minua se alkoi kyllästyttämään jo ensimmäisen viikon jälkeen. Ostin siis blenderin tms. ja sen jälkeen on rahka maistunut pirtelönä. Eli sekoittimeen purkki rahkaa, loraus maitoa, purkki ananasta tai jonkun verran marjoja ja mukaan joko kaurahiutaleita tai pellavansiemeniä. Oikeasti hyvänmakuista tavaraa, ja ainakin minulta poistui ongelmat aamupalan suhteen, kun juon tuollaisen. Ei tarvitse yrlttää kiinteää ravintoa ahtaa mahaan.

DTremens
06.04.2012, 00:53
Ihan mielenkiinnosta, taisit mainita gradunteosta samaan aikaan, ja tuntuisi näin ulkopuolisen silmin, että muun kropan totuttua nimenomaan päähän tuollaisen dieetin kanssa olisi jumissa - onko aivotyö onnistunut?

Välillä on kyl väsyneitä päiviä pakko myöntää, ei jaksa duracellpupuna 24/7 - myöskään ajatustyötä. Paha sanoa onko vaikuttanut graduntekoon kun se joutui väistymään moneksi viikoksi ollessani saattohoitamassa isoisääni ja hänen kuoleman jälkimainingeissa oon nyt oikeastaan vasta palaamassa gradun kimppuun. Nää ihan viimeiset viikot on kyl mennyt dieetin suhteen ihan omalla painollaan kun selvisi siitä emotionaalisesta stressistä joka oli kuukausi takaperin päällä ja joutui siinä samalla vielä katselemaan vierestä muun perheen "tunnesyömistä" (eli herkkuja joka päivä)... Todella paljon helpompaa muutenkin tämmöinen kova litkudieetti on kyllä täälä kotona missä ei ruoka haise eikä toiset mässytä vieressä.

Itelle on kans muuten ollut aina ruoka ihan tärkeimpiä nautintoja, hyvä ruoka siis. Onneksi siitä ei tarvii oikeastaan tinkiä tän jälkeen. Määrät pitää sopivana ja ykkösongelmani karkki/sipsihyllyt pitää jättää melko rauhaan. Eli kun tosiaan on kuitenkin ihan perusterve ihminen niin ei tarvii mitään "vähäsuolaista ja vähärasvaista" vaan puputtaa niinkuin monilla tähän vastaavaan dieettiin ryhtyvillä joilla on useimmiten metaboliseen oireyhtymään liittyvät taudit taustalla.


Rahka on hyvä aamu-/ilta-/välipala, mutta ainakin minua se alkoi kyllästyttämään jo ensimmäisen viikon jälkeen. Ostin siis blenderin tms. ja sen jälkeen on rahka maistunut pirtelönä. Eli sekoittimeen purkki rahkaa, loraus maitoa, purkki ananasta tai jonkun verran marjoja ja mukaan joko kaurahiutaleita tai pellavansiemeniä. Oikeasti hyvänmakuista tavaraa, ja ainakin minulta poistui ongelmat aamupalan suhteen, kun juon tuollaisen. Ei tarvitse yrlttää kiinteää ravintoa ahtaa mahaan.

Rahka on mulla ollut melkein ainoa mitä oon pystyny "normaali safkoista" aamulla just vetämään. Itsellä ei blenderiä oo mutta varmaan hankin semmoisen kun just marjojen kanssa tarkoitus välipalana kyl rahkaa syödä. Syöny ennen tätä dieettiä siis yleensä rahkaa vaan sekoitettuna semmoseen kaupan sokerittomaan mehukeittoon mutta ei niitä muutamaa makua jaksa loppuelämää popsia :D Töissä käydessä söin viimekesästä asti yleensä aina päivän aikana ruokatauolla yhden purkin rahkaa+mehukeitto ja ehkä viilin, kahvitauolla sit toinen rahka tai viili. Toki kotoa tulee joskus otettua jotain kiinteämpää rasiassa mukaan mutta kaupan eineksiin on mennyt niin maku että jos joku pitempi kesätyöstintti vaikka niin ei pystyis niitää kyl kokoaikaa puputtamaan - mauttomia ja yleensä melko suolaisia ja janottaa sit työpäivän aikana.

Body Check
08.04.2012, 15:31
Toisaalta ruoka on aina ollut minulle se ykkösasia mistä nautintoa repii tässä yleisesti ottaen paskassa maailmassa, sen takia onkin sitten pakko myös liikkua runsaasti.

Tämähän se on varmastikin juuri merkittävin tekijä siinä, miksi valtaosa ylipainoisten painonpudotusprojekteista johtaa lopulta vain jojotteluun ja lopulta entistä huonompiin tuloksiin. Kiusataan itseä syömällä heikkoravinteista ruokaa, joka ei pidä nälkää. Onhan se vaikea ottaa joku dietti uudeksi elämäntavaksi jos koko ajan on nälkä ja paha olla.

Hiilihydraatteja reilusti vähentämällä ei kuitenkaan omien kokemusten mukaan tarvitse ruoan laadusta eikä mausta tinkiä tippaakaan, päinvastoin. Kevyt-tuotteiden sijaan valitsee aina rasvaisimman vaihtoehdon ja paistorasvana käyttää reilusti voita. Ruoka maistuu, pitää kylläisenä ja rasvaa palaa ilman että liikunnan määrää olisi tarvinnut lisätä. Erilaisia herkkujakin tulee valmistettua useasti, eikä sokeri ole mikään välttämättömyys että saa suun makeaksi. Karkkihyllystä ei tee enää juuri mitään edes mieli, paitsi tummaa suklaata silloin tällöin. Peruskarkeista jää vain ällöttävä maku suuhun, toisin kuin marjoista ja pähkinöistä.

Vajaa 10 kiloa on nyt lähtenyt. Ei tuota painoa mitenkään hirveästi liikaa ollut ennenkään, mutta on se ihan mukavaa kun vatsan seudulta on saanut läskiä pois ja jenkkakahvat ei enää pullota.

DTremens
11.04.2012, 21:37
Kohta viimeinen pirtelö täysnutrilla nassuun ja sitten ohi on. Olipas outoa käydä kaupassa tänään :D huomiselle kokkailuaineksia hakemassa siis =) Huomenna pata porisemaan ja veikkaanpa että maistuu aika hyvälle! 10 viikkoa n. -25kg (huomenna aamulla punnitus laaksossa), 0 ruokaan sortumista ja vain 2 kertaa dokausta. Eihän tää tähän lopu mutta voipa olla itseensä tyytyväinen ainaki tästä kun muuten on kangerrellut monet asiat elämässä...

RauMan
12.04.2012, 07:15
En haluaisi olla pessimisti joten tyydyn varoittamaan kukkahattu päässä: saavutus, niin hieno kuin onkin, on just nyt kauhean helppo pilata. Ole hyvä, mene kauppaan, palkitse itsesi. Tätä tarkoitan todella. Mutta älä palkitse itseäsi liian kauaa. Muuten käy niinkuin useimmille joilla ei muuttuneet elämäntavat vaan hetkellisesti ruokavalio.

Joka tapauksessa hieno, itsekuria vaativa saavutus ja siitä onnittelut vaikka en metodia allekirjoittakaan.

DTremens
12.04.2012, 11:20
En haluaisi olla pessimisti joten tyydyn varoittamaan kukkahattu päässä: saavutus, niin hieno kuin onkin, on just nyt kauhean helppo pilata. Ole hyvä, mene kauppaan, palkitse itsesi. Tätä tarkoitan todella. Mutta älä palkitse itseäsi liian kauaa. Muuten käy niinkuin useimmille joilla ei muuttuneet elämäntavat vaan hetkellisesti ruokavalio.

Joka tapauksessa hieno, itsekuria vaativa saavutus ja siitä onnittelut vaikka en metodia allekirjoittakaan.

Palkinto on tässä vaiheessa se normaali, laadukas ruoka =) Menee viikkoja ennenku ollaan ihan kokonaan normi ruualla ja sinäkin aikana toivottavasti kiloja tippuu vielä pari. Eli hitaasti menemällä on tarkoitus saada semmonen tasanen kulutuksen mukainen ruokailu, muute tosiaan helposti palaa niihin vanhoihin tapoihin ja tottumuksiin. Henk. koht. en oo kyl niinkään ehkä normiruualla kyllä itseäni lihottanutkaan mutta erilaiset "turhat herkut" liian isossa määrin on ne jotka niitä ylimääräsiä kaloreja on tuonut liian paljon liian usein. Ja en taas oo normiravinnolla osaa kovin paljon miinuksella mennä [0,5 kg/vko vaatii -500kcal/pvä] ja liikunnan lisääminen ei oo onnistunu polven takia, siksi nyt näin. Ja toivo elää et joku päivä pystyy taas monipuolisella liikunnalla pitämään sitä kaloritasapainoa yllä =)

Ainiin, viikko kymmenen -1,7 kg ja kokonaispudotus 25,7kg. Kinkku-tonnikala-katkarapu-papu-tomaattikastike porisee ja tuoksuu hellalla =)

J.Petke
12.04.2012, 14:58
Kohta viimeinen pirtelö täysnutrilla nassuun ja sitten ohi on. Olipas outoa käydä kaupassa tänään :D huomiselle kokkailuaineksia hakemassa siis =) Huomenna pata porisemaan ja veikkaanpa että maistuu aika hyvälle! 10 viikkoa n. -25kg (huomenna aamulla punnitus laaksossa), 0 ruokaan sortumista ja vain 2 kertaa dokausta. Eihän tää tähän lopu mutta voipa olla itseensä tyytyväinen ainaki tästä kun muuten on kangerrellut monet asiat elämässä...

Mitä tämänlainen kuuri tulee maksamaan? Olen siinä käsityksessä ettei nuo tuotteet kuitenkaan hirveän halpoja ole. Tosin, että vaikeahan sitä on hintaa terveydelle asettaa.. Näin mielenkiinnosta kuitenkin haluaisin tietää kun itsellä alkaa sama projekti tosin alkuun ilman Nutrifastia.

Olen ajatellut aloittaa homman vaiheittain elämäntilanteen takia ja ensin jätän pois kaiken ylimääräisen sokerin, herkut (suolaiset ja makeat), ylimääräisen oluen, sokerilimsat ja "ylimääräiset" hiilarit. Eli tarkoitus on enemmänkin kasvattaa omaa mielenvahvuutta ja samalla tottua elämään ilman sipsejä&karkkia&roskaruokaa.

Sitten kun pääsen omaan asuntoon niin pääsen keskittymään enemmän kunnollisen ruoan tekemiseen. Sitten kun palaan Suomeen niin täytyy harkita myös tuota Nutrifastia jos ei muuten ole tuloksia tullut.

Ainoa ongelmahan tässä on se, että en lainkaan pidä salillä käymisestä tai lenkkeilystä. Liian laiska olen siis, ainakin vielä.. Keskitytään enemmän tähän syömiseen nyt.

scholl
12.04.2012, 15:36
Kinkku-tonnikala-katkarapu-papu-tomaattikastike porisee ja tuoksuu hellalla =)

ei ihme, että lähti 25 kiloa, jos tuota olet joutunut ravinnoksesi käyttämään. Totako moskaa jouduit siis sen 10 viikkoa syömään? vai mikä on tämä nutri-sanasi merkitys?

Ketjun aiheesta olen samaa mieltä kuin aina ennenkin. Läskejä pitää uhkailla niin niistä pääsee eroon. Niin kauan kun paijaamme läskejä tyyppejä niin mitään ei tapahdu. Eilenkin oli uutisissa joku läskiämmä, joka kerää jotain ponin pienoismalleja ja se oli karmea näky. Tosin sillä oli nörttipoikaystävä, jolla oli päällänsä Aku Ankka -paita ja joka myöskin fanittaa niitä poneja, joten ei se lihavuus ollut nyt ihan ainoa ongelma, mutta pointti on se, että läskejä elää keskuudessamme, koska emme puutu siihen ongelmaan.

TSVA
12.04.2012, 16:08
Ainoa ongelmahan tässä on se, että en lainkaan pidä salillä käymisestä tai lenkkeilystä. Liian laiska olen siis, ainakin vielä.. Keskitytään enemmän tähän syömiseen nyt.

Itsekin pienen elämäntapamuutoksta, vielä ei uskalla sanoa tehneenä, juuri sisäänajamassa täytyy sanoa että liikunnan ja syömisen kanssa itsellä oli aikanaan samanlainen ongelma. Ei huvittanut tai jaksanut laittaa ruokaa tai harrastaa tylsää liikuntaa. Molemmille keksi aina hyvän tekosyyn.

Ei kuitenkaan tarvinnut montaa viikkoa itseään pakottaa syömään hyvin tai liikkumaan säännöllisesti niin sitä alkoi jo omalla tavallaan inhoamaan herkkuja tai sokeripitoisia ruokia. Samoin joutenoloa. Ei jotenkin osannut nauttia niistä kun tiesi että ne on itselleen vain pahaksi. Kunhan elämäntapamuutos on saatu vietyä läpi omaan elämään niin pitää varmaan uudelleen oppia nauttimaan näistä asioista, se lienee kuitenkin huomattavasti helpompaa.

Tämä avautuminen ei nyt sinänsä liittynyt tähän ketjuun kun elämäntapamuutos ei itsellä johtunut niinkään läskeistä vaan enemmän periaatteista.

J.Petke
12.04.2012, 16:14
Tämä avautuminen ei nyt sinänsä liittynyt tähän ketjuun kun elämäntapamuutos ei itsellä johtunut niinkään läskeistä vaan enemmän periaatteista.

Oikeastihan tämä kaikki on vaan kiinni itsekurista. Jos ei vielä ole täysin sitoutunut muutokseen niin tylsä liikuntakin tuntuu vastenmieliseltä. Pitää vaan pakottaa itsensä liikkeelle. Jahka tästä muutama kilo lähtee niin on huomattavasti mukavempi lähteäkin liikkumaan. Nyt jos meikäläinen lähtisi juoksemaan niin se näyttäisi vaan siltä, että minulla olisi kiire syömään.

Ultimaattinen tavoite on, että jos n.35kiloa saisi pudotettua ja painon tuonne 90kg tietämille. Pitkä ja raskas urakka tulee olemaan mutta olen vaan liian kyllästynyt läskeihini.

DTremens
12.04.2012, 17:44
Mitä tämänlainen kuuri tulee maksamaan? Olen siinä käsityksessä ettei nuo tuotteet kuitenkaan hirveän halpoja ole. Tosin, että vaikeahan sitä on hintaa terveydelle asettaa.. Näin mielenkiinnosta kuitenkin haluaisin tietää kun itsellä alkaa sama projekti tosin alkuun ilman Nutrifastia.


Moi. Noita on tosiaan eri "merkkejä" joilla on eri makuvalikoimia, voi käyttää ristiinkin mutta yhden päivän aikana vaan yhtä merkkiä ku pussimäärät vähän vaihtelee. Päiväkustannus on 7€:sta ylöspäin, riippuen mitä merkkiä käyttää ja mistä hankkii. Ainaki täälä pääkaupunkiseudulla oli aina välillä jotai tarjouksiakin noista sokos/stocka jne. Tsemiä vaan projektiin, jokaisen pitää löytää se itselleen sopivin tapa pudottaa, motivaatio on tärkein oli pudotusvauhti mikä vaan.

Vinkiksi: älä aseta alkuun liian kovia tavoitteita esim. viikkopudotuksen suhteen, -500g/vko tosiaan vaatii jo -500kcal/pvä ja sen suuruusluokan muutos kerralla alkaa olla jo aika kova pidettäväksi pitkään. Muutenkin vältä "mustavalkoisuutta" eli älä kiellä (juuri mitään) itseltäsi täysin, jossain vaiheessa tämä ei kuitenkaan pidä ja tuloksena on usein negatiiviset (pettymyksen) tunteet ja motivaation heikkeneminen -> lipsuminen vanhoihin tapoihin. Hae siis positiivisia tavoitteita joita voit saavuttaa tyyliin "laihdun useimpina viikkoina", "lisään liikkumista", "katson vähemmän tv:tä vapaa ajalla" (got the point?). Niin ja jos ongelmana on herkkujen lappaminen ostoskoriin joka kauppareissulla niin älä siinäkään lähde täyskieltolinjalle vaan ota sieltä joku pikku salmiakkirasia, pieni patukka tai mikä onkaan silloin kun tekee mieli. Jotkut käyttää herkkujen suhteen sellaista menetelmää että kun tekee mieli niin jos tunnin päästä vielä tekee mieli niin sitten ottaa. Useimmiten ilmeisesti ei tee enää mieli kun sen on miettinyt läpi...

ei ihme, että lähti 25 kiloa, jos tuota olet joutunut ravinnoksesi käyttämään. Totako moskaa jouduit siis sen 10 viikkoa syömään? vai mikä on tämä nutri-sanasi merkitys?

Kuulostaa hieman jännältä sörsseliltä mutta tuloksena hauduttelun jälkeen on erittäin maukas pastakastike. Maistui erittäin hyvin täysjyväpastan kanssa :)

J.Petke
12.04.2012, 18:12
Niin ja jos ongelmana on herkkujen lappaminen ostoskoriin joka kauppareissulla niin älä siinäkään lähde täyskieltolinjalle vaan ota sieltä joku pikku salmiakkirasia, pieni patukka tai mikä onkaan silloin kun tekee mieli.


En tainnut edelliseen viestiin kirjoittaakaan jotta aion pitää kerran viikkoon-kahteen ns. herkuttelupäivän milloin ostan jonkun suklaan/suolaisen/jonkun muun. Tällä on lisäksi se hyvä puoli, että se sekoittaa hieman kehoa jolloin se ei pääse tottumaan tylsyyteen.

Yleensäkään liian paljon syöminen ei ole ollut ongelma vaan olen syönyt hyvin pitkälti aivan vääriä ruokia. Töiden jälkeen kauppaan nälkäisenä jolloin jokainen hiemankin suolainen juttu maistuu todella hyvältä. Nyt vaan pitää löytää se joku suolainen pieni juttu minkä voi hyvin syödä (esim kuivaliha) jos iltaisin tulee älytön himo.

PELL
05.08.2012, 00:05
3 kuukautta sitten astuin kaverin vaakaan ja säikähdin sen verran pahasti, että päätin aloittaa laihduttamisen. Puntari näytti 138kg. Jo vuosia paino on pyörinyt siinä 120-130 tietämissä, mutta viime talven aikana paino oli karannut noinkin pahasti.

Itse en ollut vaakaa omistanut koskaan, eikä siis ollut painosta juurikaan tietoa. Peilistähän sen huomasi, että kaikki ei ole kunnossa, mutta ei siihen tullut sen enempää kiinnitettyä huomiota.

Mutta tosissaan 3 kuukautta sitten kävin pitkästä aikaa puntarissa ja tulos teki sen, että aloitin heti seuraavana päivänä laihduttamaan. Vaihdoin ruokavalion mäkkäriruoista ja pizzoista kanaan, kalaan ja vihanneksiin ja aloin liikkumaan. Alle kahdessa kuukaudessa paino tippui 20kg ja tällä hetkellä pudotus on -27.

Paino siis tällä hetkellä 111, kun pituutta on 187cm. Alussa tavoite oli päästä alle 100 kiloon, joten lähellä ollaan tavoitetta.

Jos siis mietit aloittaa laihduttamisen, niin pelkkä ruokavalion muutos ja pienikin liikunta auttaa todella paljon! (mikäli siis olet samanlainen läski kuin minä 3 kuukautta sitten :))

Kuoppis
05.08.2012, 03:50
Jos siis mietit aloittaa laihduttamisen, niin pelkkä ruokavalion muutos ja pienikin liikunta auttaa todella paljon!

Komppaan aivan täysin. Itellä oli 120kg viisaris ku päätin aloittaa "elämänmuutoksen". Karsin turhat hiilihydraatit pois (en myönnä kuitenkaan karppaavani). Tämän jälkeen aloin pikku hiljaa liikkuun säännöllisesti ja syömään proteiinia sisältävää sapuskaa enemmän. Muutenkin ruokavaliolla oli suurin vaikutus tuloksissa. Vaikeaahan se on pitää kiinni 5-6 ruokailun periaatteesta kiinni nykyisessä duunissa mutta tulokset huomaa heti jos näkee vaivaa.

Parin kk päästä tästä alko juoksuharrastus kiinnostaan ja ku kehitystä tuli lenkeillä ni kuntoilu jäi osaksi arkea. Nyt on vajaa vuosi käyty säännöllisesti salilla ja lenkillä ja tulokset puhuu puolestaan. -40kg alotuspainosta, eli huomaa jo peilistäki että jotaki on lähteny. Ja sitte se tärkein, baareissa poiketessa naisetkin alkaa huomaan meikäläisen.

Muutenki voisi sanoa että elämänlaatu on parantunut melko paljon siitä mitä se oli. Jaksaa leikkiä ja paasata kummipojan kanssa ja ei tarvitse kaikkia öitä yksin viettää, eli henkisesti ja fyysisesti meis voi paremmin kuin koskaan. Lisäksi vanhat vaivat (krooninen ihottuma etenkin) ovat hävinneet täysin.

Terveisin nykyään hyvin voiva ja erittäin kovassa kuntoiluriippuvuudessa oleva nuori mies.

#76
05.08.2012, 14:59
Sattui silmiin YLE:n tosi-tv ohjelma aiheesta "Dieetit puntarissa"tjsp. Ohjelmassa viisi erilaista ruokavaliota ja puolenvuoden aikana tulokset kaikilla suht samat noin 10%. Yhteistä taisi olla, että syömisiin kiinnitetään huomiota ja karsitaan syötyjä kaloreita. Loppu sitten omien mieltymysten mukaista eli haluaako noudattaa millaista ruokavaliota.

Fedo
05.08.2012, 15:13
Sattui silmiin YLE:n tosi-tv ohjelma aiheesta "Dieetit puntarissa"tjsp. Ohjelmassa viisi erilaista ruokavaliota ja puolenvuoden aikana tulokset kaikilla suht samat noin 10%. Yhteistä taisi olla, että syömisiin kiinnitetään huomiota ja karsitaan syötyjä kaloreita. Loppu sitten omien mieltymysten mukaista eli haluaako noudattaa millaista ruokavaliota.

Eikö tuo nyt ole päivänselvää? Se on niin yksinkertainen asia.

Syö vähemmän kuin kulutat.

Chambza
05.08.2012, 18:54
Lisäksi vanhat vaivat (krooninen ihottuma etenkin) ovat hävinneet täysin.Mulle kävi muuten samoin, vaikkei pudotus ihan samaa luokkaa ollutkaan. 78 -> ~64, ja sääriä vuosikausia vaivannut kumma ihottuma lähti litomaan. Eipä mokomasta bonuksesta osannut haaveillakaan, kun kuntoa aikanaan lähti parantamaan.

Jääkoneenkuljettaja
05.08.2012, 19:11
Mulle kävi muuten samoin, vaikkei pudotus ihan samaa luokkaa ollutkaan. 78 -> ~64, ja sääriä vuosikausia vaivannut kumma ihottuma lähti litomaan. Eipä mokomasta bonuksesta osannut haaveillakaan, kun kuntoa aikanaan lähti parantamaan.
Herranjestas, mitä painoluokkia. 191cm tässä.

Tiputin reilun vuosi sitten 129kg -> 104kg, mutta sitä suuntaa häiritsi ikävä sisemmän pohjelihaksen repeämä: 3kk ilman mitään liikuntaa. Nyt olen vuosi noista puheista, ja olosuhteista johtuen melko helvetin tiiviisti takaisin 110kg listoilla. Tietysti jokin painaa rasvaa enemmän.

Ruokavaliolla voi muuttaa suuntaa, liikunnalla voi muuttaa suuntaa. Edellämainittujen yhdistelmällä voi jo voittaa... mutta itsekurista se vain lopulta on kiinni.

Löytyykö salille kaveria Oulusta? Miten ois sulkapallo? Entä pyöräily (en spandexpyöräile)? Soutu?

Minun vaivani painonpudotuksessa ovat työpaikan eineet ja lapsellistuneet kaverit. Seuraa ei löydy endorfiinihumalaa hakemaan.

#76
05.08.2012, 19:35
Eikö tuo nyt ole päivänselvää? Se on niin yksinkertainen asia.

Syö vähemmän kuin kulutat.
Erilaisissa läski- ja ruokavalioketjuissa ihmiset helposti ylistää an ruokavalionsa ainoaksi oikeaksi tavaksi pudottaa painoa, niin siinä mielessä tuo epätieteellinen ohjelma oli ihan piristävä osoitus, että eri tavoilla lopputulos oli aika sama.

axe
05.08.2012, 19:52
Parhaita viime aikoina esillä käyneitä dieettejä on emäksinen ruokavalio, jonka "perusajatuksena on saada kehon happo- ja emästasapaino kuntoon." Julkkikset kuulemma ovat hurahtaneet tähän hienoon ruokavalioon.

No miten tämä tasapaino saadaan, niin että paino alkaa pudota? "Perusajatuksena on pysytellä salaateissa, tuoreissa kasviksissa, terveellisissä pähkinöissä ja öljyissä. Vettä tulisi juoda päivittäin noin 2-3 litraa. Happamia ruoka-aineita, joita tulisi vältellä, ovat rasvainen liha, maitotuotteet, juusto, makeiset, suklaa, alkoholi ja tupakka. Valmisruoissa on usein piilotettuja suoloja ja sokereita."

Jumalauta! Että salaatteja ja kasviksia pitäisikin syödä eikä rasvaa ja sokeria ja valmisruokia! Miksei kukaan oo keksinyt tällaista aiemmin?

McJokke
16.08.2012, 20:13
Menköön tänne ketjuun hieman vaikka sopisi varmaan naisasiat ketjuunkin.
Eli n.pari kuukautta sitten päättyi 5,5vuotta kestänyt suhde aivan yllättäen, naisen lähdettyä toisen miehen matkaan. En osannut odottaa ollenkaan tätä ja tilannetta voi verrata puuntakaa päähäntaklaukseen. Kaikki tuntui romahtavan.
Paljon oli erossa muitakin syitä, mutta lause vailla suurempaa merkitystä jäi kummittelemaan päähän. Olet lihonut, etkä enää pidä huolta itsestäsi...

Rupesin miettimään tätä irrelevanttia lausetta ja tiesin sen olevan totta. Olinhan lihonut tapaamisestamme n.40 kiloa. Vaaka näytti 127kiloa nyt juhannuksen tienoilla ja mittaa on varressa 186cm.
Juhannuksen jälkeen normaalina arkipäivänä olin sitten kaupungilla ja päätin käydä heräteostoksilla kaverin sporttiliikkeessä. Matkaan tarttui uudet lenkkikengät. Kengät ei juoksijaa tee eikä ne itseään ulkoiluta, joten siitä alkoi pururadan juokseminen. Huomasin, että vaaka alkoi olla armollinen kun kiloja alkoikin karista jopa helposti. Aloin tarkkailla hivenen ruokaani en kuitenkaan muuttanut liioin sitä. Jätin vain ottamatta kaikista rasvaisimman pihvin tai kahvin kanssa sen perinteisen berliininmunkin.

Nyt olen näiden kahden kuukauden aikana juossut ja uinut pahaa oloani pois miltei päivittäin (joojoo kolmet festarit kävin välissä) ja saanut siitä tyydytystä ja mielen rauhaa samalla kun kilot ovat karisseet alkoholin käytöstä huolimatta. Tuntuu hyvältä. Ja nytkin iltavuorossa istuessani ajattelen jo huomista juoksulenkkiä ja kilsan uintia.
Tavoitteet on, että vuoden loppuun mennessä vaaka näyttää kaksinumeroista lukemaan. Tällä hetkellä se on 110kiloa.

Ainoa mikä tässä pelottaa tai no jännittää on se, että entä kun pääsen yli menneisyydestäni niin kestääkö into ja mieli jatkaa treeniä. Tiedän. Painonpudotus on helppoa, mutta sen alhaalla pitäminen on toinen asia.
Vittu kun ymmärtäisi, että teen tätä itselleni en kenelläkään muulle.

kahden suunnan sentteri
16.08.2012, 20:34
Minua säälittää oikeastaan jokainen ylipainoinen ihminen (40 % suomalaisista!), vaikka tiedänkin että osa heistä on itsensä kanssa ihan sinut.

Voisin kannustaa omiin kokemuksiini nojaten, että kannattaa rohkeasti jättää niitä eläinrasvoja ja sokereita ja suolan määrää pois, niin eipä mene aikaakaan kun jo ihmettelee että kuinka sitä on koko tähänastisen elämänsä voinut moisesta moskasta pitää.

Tässä artikkelissa on hyvin tiivistetty kaikki oleellinen terveellisestä ruokavaliosta ja painonhallinnasta. Ei kannata liikaa takertua tuohon raakaruokaan, sillä artikkeli toimii kyllä ihan yleispätevänä ohjenuorana vaikka ruokansa köyhdyttäisikin kypsentämällä :) Raakaruoalla loppu laihduttamiselle (http://raakaruoka.com/2011/06/09/raakaruoalla-loppu-laihduttamiselle/)

Leon
16.08.2012, 20:54
Tässä artikkelissa on hyvin tiivistetty kaikki oleellinen terveellisestä ruokavaliosta ja painonhallinnasta. Ei kannata liikaa takertua tuohon raakaruokaan, sillä artikkeli toimii kyllä ihan yleispätevänä ohjenuorana vaikka ruokansa köyhdyttäisikin kypsentämällä :) Raakaruoalla loppu laihduttamiselle (http://raakaruoka.com/2011/06/09/raakaruoalla-loppu-laihduttamiselle/)
Meni sarjaan "lukematta tuubaa". Tosin tuo kannattaa lukea. En pysty väittämään vastaan ainoallekaan artikkelin argumentille. Ja se on todella harvinaista. Ajattelin silti jatkossakin kypsentää ruokani :) Aina sitä silti jotain pientä viilaamista omassa ruokavaliossa löytyy.

Superböle
17.08.2012, 19:36
Ainoa mikä tässä pelottaa tai no jännittää on se, että entä kun pääsen yli menneisyydestäni niin kestääkö into ja mieli jatkaa treeniä. Tiedän. Painonpudotus on helppoa, mutta sen alhaalla pitäminen on toinen asia.
Vittu kun ymmärtäisi, että teen tätä itselleni en kenelläkään muulle.

Jokainen ihminen on yksilö mutta mikset tekisi kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta? En ole koskaan ollut samanlaisessa tilanteessa mutta tarinasi perusteella uusi elämä on lähtenyt hyvin käyntiin, ei kannata pyrkiä radikaaleihin muutoksiin vaan pikkuhiljaa askel eteenpäin. Ensin alkaa vähän liikkumaan ja pikkuhiljaa viilaa ruokavaliota parempaan suuntaan, sitten ottaa ehkä jonkun uuden tavoitteen tulevaisuuteen. Kukaan ei väitä etteikö se olisi helppoa ja ettei "repsahduksia" sattuisi, sehän on vain inhimillistä. Päivä kerrallaan ja jokainen pieni asia on porras kohti parempaa.

Älä pudota painoa vaan muuta elämäntapaasi, kannattaa myös muistaa että hyvä kantaa hyvää ja paha pahaa. Erittäin paljon tsemppiä valitsemallesi tielle!

Tinke-80
29.08.2012, 15:14
Voisihan sitä tännekin päivittää jotain infoa nykytilanteesta. Tammikuussa 2012 paino käväisi 150kg hujakoilla jonka jälkeen tuli vastaan tilanne että aloin etsimään tietoa laihdutusleikkauksista. Onneksi päätin kokeilla ruokavalion muokkaamista järkevämmäksi ja pääsiäisenä paino oli tullut 145 kiloon. Pääsiäisviikolla kaverini teki minulle kuntosaliohjelman ja aloin käymään kuntosalilla. Aika nopeaan tahtiin lähti 10kg pois mutta kesällä olen ollut laiskempi käymään salilla joten paino on jämähtänyt tähän 135 kiloon. Onneksi nyt tietää että tämä paino tippuu aika tasaiseen tahtiin kun jaksaa käydä kuntosalilla sen kolme kertaa viikossa ja syö kevyemmin. Huomenna alkaisi painonhallintaryhmä terveyskeskuksessa jota mielenkiinnolla odotan.

Mites muut painonsa kanssa taistelevat Jatkoaikalaiset, onko miten tippunut tai noussut paino?

-Tinke

kiljander
29.08.2012, 16:29
>90kg jo kymmenen vuotta välillä käyden 86-87 kun jaksoin kuukauden elää terveellisesti. Ihannepaino kai olisi tuolla 80-83kg tietämillä.

Aika paljon maratoonin juoksijalle mutta läpi mennään taas syyskuussa. Harmittaahan tuo kun ei kertakaikkiaan pysty terveellisesti elämään.

Fedo
29.08.2012, 16:35
Tälläisenä laihaläskinä on kyllä tympeää olla. 177/67 ja rasvaprosentti on aivan liian korkea. Punttisalilla käydään 4 kertaa viikossa ja kolmesti käydään juoksulenkillä. Toisaalta sitä haluaisi alkaa kunnolla kasvattamaan lihasmassaa, mutta ennen sitä urakkaa täytyy saada rasvat kehosta minimiin ja saada palikat mahassa näkymään. Sitten aletaan syömään ja treenaamaan niin, ettei palikat lähde näkyvistä pois.

doublepenetrator
29.08.2012, 18:52
146kg näytti viisari viime toukokuussa. Onneksi tuossa määrässä on hiukan lihastakin mukana niin mahdun sentään ovesta ulos. Entinen ennätys oli 141kg alkuvuodesta 2001. Viimeisten muutamien vuosien aikana tullut tehtyä joitakin puolivillaisia yrityksiä pudottaa painoa. Meikäläiselle tällaisena tasaläskinä (ei isoa kessiä vaan iso joka puolelta) ei toimi mittanauhametodi laihduttamisen onnistumiseen, koska painoa saattaa tippua toistakymmentä kiloa, mutta vyötärönympärys ei pienene kuin pari senttiä. Sain sitten tosiaan keväällä vaa' an ostettua ja laihduttamisen aloittaminen oli heti oleellisesti mielekkäämpää kun näki lukemista läskin palavan. 3,5 kuukaudessa on tultu hiilareiden vähentämisellä ja ennen kaikkea viinan juonnin karsimisella alas ~15kg. Ei mitään ihmeitä siis, mutta tyhjää parempi ottaen huomioon ettei liikuntaa ole vielä oleellisesti lisätty ja tässä on ulkomaanmatkaa ja lomaa muutenkin takana. Sellaiset kymmenisen kiloa olisi tavoitteena karistaa tämän vuoden puolella, eli sinne 120kg tietämille. Lopullinen maali pyörii siinä 95-100kg kiepeillä, jolloin vanhan tietämän mukaan pyöritään 12-14% rasvoissa.

Surprise Me
30.08.2012, 12:24
Tässä on monelle jojo-laihduttajalle hyvä teksti, joka kannattaa lukea. Varsinkin juuri sinulle, jolle makkara tulee takaisin ensin lautaselle ja lopuksi vyötärölle, vaikka olet laihduttanut kovalla työllä 20kg. Miksi toinen onnistuu ja toinen taas ei? Tässä vastauksia:
Tässäkö kaikki tällä kertaa? | Joni Jaakkola (http://joni.optimalperformance.fi/tassako-kaikki-talla-kertaa/)

Apassi
31.08.2012, 11:45
Ikää 33. Itsellä pituutta 176 ja paino niin paino... Se heittelee jojomaisesti 76 ja 78 kilon välimaastossa erittäin sinnikkäästi. Tavoite ei ole niinkään painon tiputtaminen vaan vyötärön kaventaminen vaivalla hankittu pieni lihasmassa säilyttäen. Alkutilanne oli jotain 96 senttiä ja nyt se on 94. Olen käsittänyt, että sen pitäisi kokoisellani kaverilla olla pienempi. Otetaan lähtökohdat, eli painoin vielä joku 5 vuotta sitten reilusti alle 70, joten salihommilla on kyllä jonkun verran tulostakin tehty. Olen aina ollu ruumiinrakekenteeltani hoikka, mutta vatsan seudulla on aina myös ollut hieman sitä ylimääräistä rasvaa. Jopa ihan pikkumuksuna, vaikka olin muuten aivan kuin rannan kaisla. Talvella peilistä jossain saunaillassa itseäni katsoessa päätin, että nyt tuo maha lähtee pois edes kerran elämässäni. Kova treeni + ruokavalio kuntoon ja tätä olen noudattanut jo useamman kuukauden: Punttisali, juoksutreeni, rullaluistelu, proteiinipitoinen ja myös paljon kasviksia (varmasti alikaloreilla) sisältävä ruokavalio. Tulokset: Lihaserottuvuus parantunut ja juoksukunto parantunut selvästi, mutta se itse tavoite eli vyötärön kaventaminen jäänyt minimaaliseksi. Aluksi lähti pari senttiä, mutta sitten hyytyi. Paino kävi alle 76 kilon, mutta sitten yksi viikonloppu mökillä dokaamassa ja 3 kiloa lisää, joka tosin lähti nopeasti pois. Salitreeni nostaa painoa myös aina sen pari kiloa ja tiedän, että lihakset keräävät nestettä, mutta kyllä pitkässä juoksussa sen painon pitäisi kuitenkin tippua. En tiedä kerääkö kroppani jotenkin poikkeuksellisen paljon nestettä ja mitä sille asialle voisi tehdä. Tuntuu että salitreenikin turvottaa mahan seutua. Yksi ilta, kun tein normaalista kovemman vatsatreenin, niin koko maha turposi, kuin ilmapallo ja vatsan ympärysmitta oli 98 senttiä. Peilistä näkyi kaveri, joka näytti siltä, kun ei olisi koskaan treenanut muuta, kuin kaljan juontia.

Vähän erilaisia nämä ongelmat, kuin monella muulla täällä, mutta tavoite kai kuitenkin sama. Olen jopa ruokavalion ja treenin suhteen valmis koviinkin ratkaisuihin, mutta tulosta pitäisi jo pikkuhiljaa tulla, muuten alkaa turhauttaa.

Leon
31.08.2012, 12:00
Ikää 33. Itsellä pituutta 176 ja paino niin paino... Se heittelee jojomaisesti 76 ja 78 kilon välimaastossa erittäin sinnikkäästi. Tavoite ei ole niinkään painon tiputtaminen vaan vyötärön kaventaminen vaivalla hankittu pieni lihasmassa säilyttäen.
Olen samanpituinen, mutta massaa on 84 kg tällä hetkellä. Kesällä alkanut kuntokuuri on sulattanut rasvaa sellaiset 3-4 kg. Vielä on varaa muutama kilo. Jos pääsisin tuohon 78 kiloon, niin olisi aika kireä olo. Mulla on isot luut.

Käyttäjänimetön
14.12.2012, 17:16
Nyt löytyi sopiva dieetti:

Unohda karppaus ja kaalikeitto – laihdu 15 kiloa olutdieetillä! - Artikkelit | Makuja (http://www.makuja.fi/artikkelit/juomat/unohda-karppaus-ja-kaalikeitto-laihdu-15-kiloa-olutdieetilla/)

Freddie Freeloader
14.12.2012, 17:21
Nyt löytyi sopiva dieetti:

Unohda karppaus ja kaalikeitto – laihdu 15 kiloa olutdieetillä! - Artikkelit | Makuja (http://www.makuja.fi/artikkelit/juomat/unohda-karppaus-ja-kaalikeitto-laihdu-15-kiloa-olutdieetilla/)

Eihän tuossa mitään uutta ole. Minä olen vartioinut painoani tuolla menetelmällä jo yli 20 vuotta ja hyvin on dieetti pitänyt muutamaa notkahdusta lukuunottamatta. Ei ole paino päässyt karkaamaan mihinkään.

scholl
14.12.2012, 17:54
Eihän tuossa mitään uutta ole. Minä olen vartioinut painoani tuolla menetelmällä jo yli 20 vuotta ja hyvin on dieetti pitänyt muutamaa notkahdusta lukuunottamatta. Ei ole paino päässyt karkaamaan mihinkään.

Luin yksi ilta triathlonlehteä jonkun tunnin verran kun treenasin samalla crosstrainerilla. Siinä yksi jossain muistaakseni P-Carolinassa asusteleva 37 vuotias huipputriathlonisti kehui olutta. Sillä on monia positiivisia vaikutuksia kuulemma huippu-urheilijallekin. Jos on treenannut kovaa niin voi ottaa pari palkkioksi ja sitten jos joku kerta ottaa enemmän kuin pari niin tulee morkkis ja haluaa treenata vielä kovempaa. Tipattomuutta ei siis missään tapauksessa kannata harjoittaa, jos haluaa pärjätä urheilussa.

Näkkäri
02.01.2013, 08:11
Enää viikko niin saa "oikeaa ruokaa"! 9 viikkoa ja melkeen 380 "pirtelöpussia" siis takana. Melkein 25 kiloa on läskiä palanut ja askel on kyllä kevyempi kuin ennen.

25 kiloa 10 viikossa on huikea suoritus. Mielenkiinnosta kysynkin, että mikä tilanne on tällä hetkellä?

Itse aloitin eilen "erittäin" vähähiilihydraattisen ruokavalion ja tarkoitus olisi vetää tällä tiukalla systeemillä 5 viikkoa. Hiilarit siis tuolla 20-35g/päivä ja kokonaiskalorit miinuksella sen 500-1000/pvä. Tämän jälkeen lisään ruokavalioon hillitysti ruisleipää ja muita pitkäketjuisia hiilareita, mutta pidän kalorit edelleen miinuksella. Katsotaan miten äijän käy. Aiempien kokemusten mukaan tämä hiilihydraattien rajoittaminen on itselleni ehdottomasti järkevin ja paras keino painonpudotukseen. Samalla lihaksetkaan eivät häviä ihan niin helvetisti kuin "nälkäkurkidieetillä".

Tinke-80
09.01.2013, 06:52
Huomenta kaikki painonsa kanssa taistelijat! Tänään olisi ensimmäinen tapaaminen HUSin kokeiluprojektissa jossa otan kuukauden verran kännykällä kuvia ruoka-annoksista ja lähetän ne aina MealTrackerin kautta HUSin ruokaterapeutille. Ihan mielenkiinnolla odotan mitä tästäkin tulee.

MealTracker (http://www2.mealtracker.fi/)

-Tinke

Anselm Raato
09.01.2013, 11:07
En tiiä oonko mulla joku ylitehokas aineenvaihdunta mutta pienellä ponnistelulla apaut kymppi lähtenyt.

Lähinnä elmäntapojen säännöllistäminen on ollut tämän takana ja sitten toki edes vähän jotain pulssia kohottavaa liikuntaa. Sählyä ja jotain random lenkkejä on tullut vedettyä.

Huvittavintahan tässä on se että monet huomaat painonpudotuksen ennen kuin itse huomaa mitään muutosta. Omat silmäni aukesivat kun sovitin 2011 kesällä ostettua pukua. Ei perkele miten oli iso mötkö! Pakko oli käydä ostamassa uusi istuva.

En tosiaan tietoisesti ole edes laihduttanut, mutta nyt kun alkuun päästy nin mennään Jutin opeilla ETEENPÄIN!

Tinke-80
10.01.2013, 21:11
Mealtrackeria olen nyt käyttänyt pari päivää ja aika nopeasti on tullut itsenäisesti huomattua missä on ruokailutottumusteni heikot kohdat. Jos et viitsi sijoittaa mealtrackeriin rahojasi niin ota kamerakännykälläsi kuva ruoka-annoksistasi (myös välipaloista) ja upi ne vaikka dropboxiin. Katso viikon päästä mitä olet syönyt ja moneen aikaan. Itsellä ainakin paljastui se että aamupalaa ei oikein olisi varaa jättää syömättä ja että turhan usein otan ruokaa lisää vaikka annoskoot ovat jo muutenkin kohtuu isoja meikäläisellä. Taistelu lisäkiloja vastaan jatkukoon.

-Tinke

Lunatico
10.01.2013, 21:17
Kumpikos seuraavista vaihtoehdoista tuottaa parempaa tulosta?

- 1km kävely ja aikaa menee vaikkapa 20min
- 2km pyöräily ja aikaa menee vaikkapa 10min

Kummassa vaihtoehdossa paino tippuu paremmin? Kummassa yleiskunto nousee paremmin? Jos oletetaan, että ruokavalio edes vähän alusta "sinnepäin".

ukkometso
10.01.2013, 21:43
Kumpikos seuraavista vaihtoehdoista tuottaa parempaa tulosta?

- 1km kävely ja aikaa menee vaikkapa 20min
- 2km pyöräily ja aikaa menee vaikkapa 10min

Kummassa vaihtoehdossa paino tippuu paremmin? Kummassa yleiskunto nousee paremmin? Jos oletetaan, että ruokavalio edes vähän alusta "sinnepäin".

Noin lyhyt, pikainen pyöräily ei kyllä tee mitään. Ja jos kävelet kilsan/ 20 min niin ei sekään. Mieluummin kannattaa mennä baariin. Kävely on hyvä, 6 km/tunti.

Jupe
11.01.2013, 11:31
Kumpikos seuraavista vaihtoehdoista tuottaa parempaa tulosta?

- 1km kävely ja aikaa menee vaikkapa 20min
- 2km pyöräily ja aikaa menee vaikkapa 10min

Kummassa vaihtoehdossa paino tippuu paremmin? Kummassa yleiskunto nousee paremmin? Jos oletetaan, että ruokavalio edes vähän alusta "sinnepäin".

Suosisin kävelyä, tai vaikkapa juoksua vain 10min per päivä jos tämä on tiukka aikataulukysymys. Älkää tuojottako niihin treenin aikana kuluviin kaloreihin vaan siihen että se päivittäinen lyhytkin urheilu laittaa kropan kymmeniksi tunneiksi tilaan missä kulutus ja aineenvaihdunta on merkittävää.

Samasta asiasta, se joka urheilee kerralla pidempään todennäköisesti syö myös enemmän. Mutta jos teet lyhyet urheilut päivittäin sillä ruokavaliolla mikä olisi järkevää ilmankin liikuntaa niin laihdut.


_

KKtig
11.01.2013, 13:42
Jos tavoitteena on yleiskunnon parantaminen, niin silloin itse ainakin suosisin säännöllistä reippailua omaan tasoonsa nähden. Jos olet normaali kunnossa oleva suomalainen, niin 6-7 vkossa käytävä lenkki pitää jo yleiskunnon hyvällä tasolla, jos ruokavaliokin on edes sinne päin. Nämähän voi korvata sitten joillain muilla aerobisilla harjoitteilla, kuten vaikka sähly, sulis yms.

Rasvanpoltossa ei oikein hyviä tuloksia synny lyhyillä harjoitusmäärillä, ellei niitä tee heti aamulla ennen aamiaista. Tällöin pakotetaan kroppa käyttämään rasvaa energiana ja luonnollisesti silloinhan sitä lähtee myös veke. Tässä on haittavaikutuksena tietenkin jaksaminen ja muutenkin väsyminen illan mittaan.

Helpoin tapa omasta mielestäni rasvanpoltossa on pitkäkestoinen aerobinen treeni ja siinnä samassa myös voimatreenaaminen, jossa tähdätään lihasten kasvuun. Aerobisena treeninä käyvät tietenkin pitkät lenkit matalla teholla, joihin voi myös välillä yhdistää esimerkiksi hieman kovemmat vedot, joilla saadaan sykkeeseen vaihtelua. Sykkeen rytmityksellä saadaan rasva palamaan nopeammin. Jos kyse on juoksemisesta on syke pidettävä kuitenkin 75-80% tasolla maksimista n. 30-45min ajan, koska tämä antaa aineenvaihdunnale huomattavasti suuremman sysäyksen. Lihasten kasvu myös lisää huomattavasti aineenvaihduntaa ja myös tekee sitä treenin jälkeen. Joten jos on vain suinkin mahdollista, niin 1-2 voimatreeniä viikossa tekee jo hemmetisti lisää.

Paras harjoitusmuoto on kuitenkin mielestäni juurikin intervalli-treeni ja tätä pääsee minusta parhaiten toteuttamaan spinnigissä. Välillä on treenissä voitu polttaa lähes 400-500 kaloria, joten vaikutusta on. Toki ruokavalion täytyy muuttua, jos rasvaa on päässyt kertymään. Parhaiten energiaa jää, kun syö säännöllisesti aamupalan, lounaan ja päivällisen yhdistettynä 2-4 välipalalla, jotka voivat olla vaikkapa leipä, banaani, omena yms. Ikinä ei saisi syödä vatsaansa täyteen, vaan antaa keholle vain jatkuvia energiapiikkejä. Näitä vinkkejähän nyt on netti täynnä, joten sieltä kyllä apua saa.

Leon
11.01.2013, 15:11
Rasvanpoltossa ei oikein hyviä tuloksia synny lyhyillä harjoitusmäärillä, ellei niitä tee heti aamulla ennen aamiaista. Tällöin pakotetaan kroppa käyttämään rasvaa energiana ja luonnollisesti silloinhan sitä lähtee myös veke. Tässä on haittavaikutuksena tietenkin jaksaminen ja muutenkin väsyminen illan mittaan.
Tuo on lähes bullshittiä. On totta, että tyhjällä vatsalla treenaaminen kuluttaa enemmän rasvoja kuin aamiaisen jälkeen tehty treeni, mutta hyöty on marginaalinen. Puhutaan luokkaa ~muutama gramma. Ja se on taas tutkimalla osoitettu, että tyhjällä vatsalla treenatessa elimistö menee säästöliekille lepotilassa, kun taas painonpudotuksessa merkittävää on se, että rasvaa poltetaan koko vuorokauden ympäri. Ja edelleen tutkimalla on todettu, että aamiaisen jälkeen tehty treeni kiihdyttää energiankulutusta ja rasvanpolttoa jopa vuorokauden ajan. Ei ole siis oikeastaan mitään järkeä kuntoilla heti ennen aamiaista, jos tarkoituksena on tehostaa rasvanpolttoa. Muuten se on ihan suositeltavaa niille, joille se sopii. Esimerkiksi minulle aamulenkki sopii parhaiten päiväohjelmaan ihan puhtaasti ajankäytön takia.

Edit. Linkki tutkimuksen tiivistelmään (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21411835)

Alamummo
11.01.2013, 15:13
Minusta aamulla on paras juosta; silloin on virkeimmillään ja vatsa on tyhjä. Minulla menee ainakin kaksi tuntia ennen kuin voin syömisen jälkeen lähteä liikkeelle, muuten meno on todella raskasta ja vaikeaa. Rasvanpolttaminen ei ole mun päätavoitteeni vaan kunnon nostaminen, joten on mulle on sama, palaako rasva tehokkaimmin vai ei. Mutuna olen uskonut, että palaa.

Nume
11.01.2013, 16:02
Alkoholi kuuluu jollain asteella lähes jokaisen suomalaisen elämään, enemmän tai vähemmän. Monet pitävät tipattomia tammikuita ja välillä muuten vain haluavat pitää taukoa juomisesta. Monet, jotka laihduttavat miettivät varmasti paljon liikuntaa ja ruokavaliotaan - ainakin aluksi, mutta myöskin alkoholi pitäisi ottaa mietintöihin mukaan, ihan konkreettisesti painon takia. Tämän pohdiskelun aloitin, kun löysin netistä Päihdelinkin (http://www.paihdelinkki.fi/testaa/oma-apu/kalori/tipaton.html) kalorilaskurin.

Olen lihonut noin viimeisen vuoden aikana 10kiloa ja vaikka olenkin edelleen ihan normaalipainoinen niin silti jotain täytyy tehdä, kun kaikki läski on mennyt mahaan. Tapa, jonka olen aloittanut silloin kun painoa on alkanut olla on se, että ostan usein pari olutta saunaan ja juon pari olutta jääkiekkokierroksen aikaan jne. Täysin kohtuullista käyttöä, mutta kun syötin arvoni tuohon Päihdelinkin kalorilaskuriin niin jopas jotakin, jos en koko vuotena joisi yhtään pisaraa niin se n.5 kiloa lähtisi pois. Siihen urheilut ja ruokavalion muutos niin saisin samat pois mitä olen kerännyt.

En aio alkoholin juontia lopettaa, mutta kaljaa ei aina jääkiekon seiraamiseen tai saunaan tarvita. Jokaisen kannattaa miettiä sitä itsekin. Esimerkiksi, jos juot joka viikko yhden viinipullon niin jos lopetat sen tavan niin paino tipahtaisi 4,4kg.

KKtig
11.01.2013, 21:28
Tuo on lähes bullshittiä...

Aiheesta on tutkimuksia molemmin puolin, mutta tämä oli täysin oma kokemukseni ja mielestäni itselläni tuo toimii paremmin noin.

Leon
11.01.2013, 22:05
Aiheesta on tutkimuksia molemmin puolin, mutta tämä oli täysin oma kokemukseni ja mielestäni itselläni tuo toimii paremmin noin.
Tutkimuksia on joo, mutta ei taida olla tieteellisesti näytetty kuitenkaan toteen suuntaan eikä toiseen. Tuo linkkaamani tutkimuskin on kohtalaisen pienellä otoksella. Jälkipoltosta olisi kyllä kiva nähdä joku kattava ja riittävällä tieteellisellä tarkkuudella tehty tutkimus. Ainoa yhtenäinen tulos kaikilla hiukankaan tieteellisillä kokeilla on se, että treeninaikaista rasvanpolttoa ei voi tehostaa merkittävästi muuten kuin treenin tehoa kasvattamalla. Siksi en oikein tykkää siitä, että tyhjällä vatsalla treenaamista aamuisin suositellaan tuon myytin perusteella.

Jonkin verran kaivelin asiaa joutessani ja konsensus lienee, että tuo aamusyömisjuttu on henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni aika puhtaasti. Toiset (minä mukaan lukien) lähtevät suurin piirtein suoraan pedistä, kunhan kuteet heittää niskaan. Toiset syövät jotain pientä alle, koska muuten pökräävät omien sanojensa jo alkumetreillä. Nakkeja ja pekonia en usko kovin monen vetävän alle.

Meikäläisen hölkät ovat kuitenkin suhteellisen keveitä, eli "treenin" teho ei kyllä kärsi pätkääkään, vaikka tyhjin vatsoin liikkeelle lähdenkin. Minulla syömättömyys johtuu siitä, että minulla ei vain ole nälkä aamulla vielä tuohon aikaan. Ei siis tee edes mieli syödä mitään, kuin vasta joskus tunti-pari heräämisen jälkeen.

Myyrä
12.01.2013, 00:25
Alkoholi kuuluu jollain asteella lähes jokaisen suomalaisen elämään, enemmän tai vähemmän. Monet pitävät tipattomia tammikuita ja välillä muuten vain haluavat pitää taukoa juomisesta. Monet, jotka laihduttavat miettivät varmasti paljon liikuntaa ja ruokavaliotaan - ainakin aluksi, mutta myöskin alkoholi pitäisi ottaa mietintöihin mukaan, ihan konkreettisesti painon takia. Tämän pohdiskelun aloitin, kun löysin netistä Päihdelinkin (http://www.paihdelinkki.fi/testaa/oma-apu/kalori/tipaton.html) kalorilaskurin.

Olen lihonut noin viimeisen vuoden aikana 10kiloa ja vaikka olenkin edelleen ihan normaalipainoinen niin silti jotain täytyy tehdä, kun kaikki läski on mennyt mahaan. Tapa, jonka olen aloittanut silloin kun painoa on alkanut olla on se, että ostan usein pari olutta saunaan ja juon pari olutta jääkiekkokierroksen aikaan jne. Täysin kohtuullista käyttöä, mutta kun syötin arvoni tuohon Päihdelinkin kalorilaskuriin niin jopas jotakin, jos en koko vuotena joisi yhtään pisaraa niin se n.5 kiloa lähtisi pois. Siihen urheilut ja ruokavalion muutos niin saisin samat pois mitä olen kerännyt.

En aio alkoholin juontia lopettaa, mutta kaljaa ei aina jääkiekon seiraamiseen tai saunaan tarvita. Jokaisen kannattaa miettiä sitä itsekin. Esimerkiksi, jos juot joka viikko yhden viinipullon niin jos lopetat sen tavan niin paino tipahtaisi 4,4kg.
Täysin paskapuhetta nämä laskurit ja samaten tekstisi.

Jos oletetaan, että joka ikinen alkoholista saatu kalori jää elimistöön ja kulutus on täysin sama kuin ilman alkoholia, niin varmasti olisit oikeassa.

Mutta oletko ikinä miettinyt, mitä alkoholille tapahtuu kun sitä juo. Ei se mihinkään vyötärölle kerry, vaan maksa polttaa sen. Ja tähän ylimääräiseen työhön kuluu energiaa. Alkoholin palamien kuluttaa joidenkin tietojen mukaan noin 4 kcal per gramma. Alkoholigrammassa on 7 kcal energiaa, joten siitä periaatteessa läskiksi siirtyy vain 3kcal, eli alle puolet nautitusta. Ei se maksa ilmaiseksi sitä työtä tee, vaan tarvitsee polttoainetta.

Ja tuo laskuri vasta naurettava onkin. Jos laittaa lukemaksi sellaisen, että saa 9000 kcal energiaa (eli vastaa tasan yhden rasvakilon kalorimäärää), niin se väittää, että nämä väliin jättämällä laihtuu 1,3 kiloa. Jälleen kerran moraalinvartijoilta aikamoista liioittelua. Väittävät käytännössä, että litran verran vettä kun juo, niin painonousee 1,3 kiloa. Mutta kun nimi on päihdelinkki, niin mitäpä muuta voi odottaa.

Puhtaan alkoholin lihottamisvaikutuksisa on n. 90 prosentilla ihmisistä täysin väärä kuva. Jos puhutaan esim. kaljasta, niin kuva on oikeanlainen, koska joukossa on hiilareita reippaasti, jotka tuovat ylimääräisiä kaloreita, jotka kertyvät sitten läskiksi. Mutta jos kirkasta vetelee, niin ylimääräisen rasvan kertyminen ei ole lainkaan niin merkittävää, mitä suurin osa ihmisistä kuvittelee.

Jos haluatte dieetillä ryypätä, ottakaa kirkkaita. Voi ottaa välillä ihan turvallisin mielin. Kunhan sen kanssa ei mene sitten mitään roskaruokaa, kaloripommilantrinkeja tai vastaavaa.

Aina Pata
12.01.2013, 10:50
Täysin paskapuhetta nämä laskuritAmen!

Lopetin sokerin käytön kahvin ja teen kanssa 25 vuotta sitten. Pitäis varmaan olla hoikka poika, kun on jäänyt aika monta kiloa sokeria syömättä.

Syö vähemmän kuin kulutat, simple as that. Se on vain polttoainetta mitä suuhusi laitat.

Nume
12.01.2013, 11:27
Täysin paskapuhetta nämä laskurit ja samaten tekstisi.

Puhtaan alkoholin lihottamisvaikutuksisa on n. 90 prosentilla ihmisistä täysin väärä kuva. Jos puhutaan esim. kaljasta, niin kuva on oikeanlainen, koska joukossa on hiilareita reippaasti, jotka tuovat ylimääräisiä kaloreita, jotka kertyvät sitten läskiksi. Mutta jos kirkasta vetelee, niin ylimääräisen rasvan kertyminen ei ole lainkaan niin merkittävää, mitä suurin osa ihmisistä kuvittelee.

Jos haluatte dieetillä ryypätä, ottakaa kirkkaita. Voi ottaa välillä ihan turvallisin mielin. Kunhan sen kanssa ei mene sitten mitään roskaruokaa, kaloripommilantrinkeja tai vastaavaa.

Minä en ole sanallakaan maininnut kirkkaita tekstissäni vaan omalla kohdallani kaljan juomisen ja lihomisella on jokaiseen ihmiseen yksilölliset vaikutukset. Ei se kalja ole se syy mikä mulla yksistään vatsaa lihottaa, mulla on taipumuksena kerryttää massaa suurimmaksi osaksi sinne. Se on geeneissä. En edes kirjoittanut siitä, että miten helposti humalassa ja darrassa sitten ottaa juurikin kaloripommeja niinkuin pizzaa, kebabia yms., tämähän lienee päivänselvää jokaiselle laihduttajalle? Tuohon kalorilaskurin luotettavuuteen en ota kantaa, koska minulla ei siitä tarkkaa tietoa ole.

Aina Pata, tuon itsestäänselvyyden ymmärtää varmasti jokainen, mutta onhan se nyt helvetin hyvä tiedostaa mistä niitä kaloreita saa. Jos lopetat sokerin laittamisen teehen ja kahviin, puolitat kaljan lipittämisen, vähennät rasvaa ja leikkeleitä leivän päältä ja lisäksi alat liikkua kolme tuntia viikossa enemmän niin painon tippumiselle on hyvät edellytykset. Sillä edellytyksellä siis, ettei näitä muutoksia korvaa sitten muulla napostelulla. Lähinnä yritin tekstilläni tuoda esille sitä, että baari-illoillakin tai saunakaljoilla on vaikutusta läskin kertymiseen, vaikka kuinka tsemppaisi muuten.

scholl
12.01.2013, 13:23
Kalja ei kyllä lihota yhtään. Kaikki on kiinni siitä, kuinka pitkiä lenkkejä juoksee. Jos juoksee 25km, kuluu enemmän energiaa kuin jos juoksee 5km. Oon juonut vuosia joka päivä kaljaa, eikä ole käynyt mitään. Pikemminkin olen laihtunut urheilun vuoksi. Pahimpia lihottavia ovat lääkkeet, joita on joutunut vetämään joskus, jos on ollut vakavasti sairas.

Leon
12.01.2013, 15:36
Kalja ei kyllä lihota yhtään. Kaikki on kiinni siitä, kuinka pitkiä lenkkejä juoksee. Jos juoksee 25km, kuluu enemmän energiaa kuin jos juoksee 5km. Oon juonut vuosia joka päivä kaljaa, eikä ole käynyt mitään. Pikemminkin olen laihtunut urheilun vuoksi.
Juot vain liian vähän kaljaa. Tuplaa määrät, kunnes alkaa näkyä vyötäröllä.

Huvittaa kyllä lievästi, että pitää edes keskustella siitä, mikä on kalorien ja painon kertymisen korrelaatio.

fat of the land
12.01.2013, 15:40
Huvittaa kyllä lievästi, että pitää edes keskustella siitä, mikä on kalorien ja painon kertymisen korrelaatio.

Heh, totta.

Muistaakseni tässä ketjussa joku heitti aika hyvin että alkaa jossain sopivassa kohden markkinoimaan sellaista ihmedieettiä "syö vähemmän, kuluta enemmän". Siis kunhan on kulunut tarpeeksi kauan sellaista aikaa että jengi alkaa kyllästymään siihen että kustaan ketoositikkuihin ja henki haisee vanhalle viinalle.

scholl
12.01.2013, 20:24
niin mutta läskit kuten jokinorsut ovat laiskoja. Mättäävät kaikkea moskaa naamariin, mutta eivät viitsi kuntoilla ollenkaan. Sitten tulee karppausta ja muuta poppakonstia mieleen. Jos eläisivät kohtuudella niin ikinä ei tarvitsisi stressata ja olisivat 50-55 kiloa naiset ja 60-65 kiloa miehet. Ei tämä mitään rakettitiedettä (rekisteröity tavaramerkki JHag) ole. Mitä vain voi syödä jos syö kohtuudella ja käy lenkillä. Itekin vedän paljon suklaata ja muita herkkuja, mutten vietä koko vapaa-aikaani jääkaapilla.

Naurava Sika
13.01.2013, 19:59
niin mutta läskit kuten jokinorsut ovat laiskoja. Mättäävät kaikkea moskaa naamariin, mutta eivät viitsi kuntoilla ollenkaan. Sitten tulee karppausta ja muuta poppakonstia mieleen. Jos eläisivät kohtuudella niin ikinä ei tarvitsisi stressata ja olisivat 50-55 kiloa naiset ja 60-65 kiloa miehet. Ei tämä mitään rakettitiedettä (rekisteröity tavaramerkki JHag) ole. Mitä vain voi syödä jos syö kohtuudella ja käy lenkillä. Itekin vedän paljon suklaata ja muita herkkuja, mutten vietä koko vapaa-aikaani jääkaapilla.
Mitä!? Oletko tosissasi? Kyllä saatkin varmaan usein vetää sitä suklaata seksin korvikkeena jos olet tuollainen satiaisen kokoinen. Kyllähän normaalin urheilullisen aikuisen miehen pitää painaa päälle 80 kiloa. Isot ja vahvat äijät menevät sitten jo toisella sadalla. Jäät kyllä vahvojen & menestyvien jalkoihin niin että sinua ei edes huomata, poju. Suosittelen sinulle syömisen ja treenaamisen aloittamista, äläkä välitä siitä vaikka pötsikin vähän kasvaisi. Vastalahjaksi saat sitten piparia muutenkin kuin maksamalla siitä. Voi herrajumala, 13-vuotias teinipoika saakin olla tuon kokoinen, mutta joku järki noihin juttuihin nyt sentään... Eihän tuon kokoisia miehiä löydy kuin keskitysleiriltä tai DTM:n narikasta valomerkin aikaan, kun varakkaammat "wanhat herrat" nappavat pikkuruisia pojanhupakoita tulevan aamuyön leikkikaluikseen.

Steegil
13.01.2013, 20:03
Mitä!? Oletko tosissasi? Kyllä saatkin varmaan usein vetää sitä suklaata seksin korvikkeena jos olet tuollainen satiaisen kokoinen. Kyllähän normaalin urheilullisen aikuisen miehen pitää painaa päälle 80 kiloa. Isot ja vahvat äijät menevät sitten jo toisella sadalla. Jäät kyllä vahvojen & menestyvien jalkoihin niin että sinua ei edes huomata, poju. Suosittelen sinulle syömisen ja treenaamisen aloittamista, äläkä välitä siitä vaikka pötsikin vähän kasvaisi. Vastalahjaksi saat sitten piparia muutenkin kuin maksamalla siitä. Voi herrajumala, 13-vuotias teinipoika saakin olla tuon kokoinen, mutta joku järki noihin juttuihin nyt sentään...

Miehiäkin on eri kokoisia. Jollekin 165cm pitkälle miehelle voi toi 65 kiloa olla juurikin sopiva määrä.

Greffin
29.01.2013, 10:26
Tämän vuoden alku on tullut kiinnitettyä huomiota aiempaa enemmän ruokavalioon ja hieman lisännyt aerobista liikuntaa.

Aina on liikuntaa tullut harrastettua aika paljon, mutta viimeisimmät pari vuotta on mennyt 3krt viikossa puntti ja päälle kaksi salibandyvuoroa.

Nyt olen käynyt kuntosalilla 4-5 kertaa viikossa ja tehnyt kuntosalilla niin, että polkenut kuntopyörää aina vähintään puoli tuntia ja siihen päälle lihaskuntotreeni. Lisäksi salibandyssa treenit 2-3 kertaa viikkoon.

Ruokavaliosta olen karsinut kaiken ylimääräisen turhan poi. Roskaruuan, alkoholin ja pullan ynnämuun olen jättänyt pois. Eli terveelliset eväät, paljon proteiinia ja sopivasti hiilareita + rasvaa, kaikki mahdollisimman hyvistä lähteistä ja mahd. monipuolisesti. Vettä olen myös juonut melko paljon. Kasvisten määrää olen lisännyt myös ja rajoittanut hieman punaisen lihan syöntiä. Jos syön punaista lihaa, niin mahdollisimman laadukasta.

Aika lailla kuukausi on takana ja paino on tullut alas 74 kilosta noin kolmisen kiloa. Oma mututuntuma on se, että lihakset ovat säästyneet hyvin vaikka painoa on lähtenyt. Eli lähinnä nesteet ja vähän rasvaa on saatu liikkeelle. Peilikuva alkaa olla sillä mallilla, että kilo tai kaksi vielä pois ja sitten ei ole enää varaa pudottaa painoa, koska kaikki tulisi lähtemään näistä lähes olemattomista lihaksista.

Tärkeähköä on syödä tasaisin väliajoin, jotta ei tule syötyä liian vähän. Nopeasti normaalia laadukkaammilla ruuilla tullaan tilanteeseen, että näläntunteen mukaan syöminen jäisi aivan liian vähäiseksi.

Painonpudotus tulee luonnollisesti pienenemään, mutta tuohon Helmikuun loppuun jos saisi vielä ylimääräisiä pois ja sitten siirrytään ylläpitävään vaiheeseen painonhallinnassa. Hieman voisi yrittää lihasmassaa kasvattaa.

Placeboa tai ei, mutta olo on ollut energisempi kuin koskaan. Lisäksi unenlaatu on parantunut huomattavasti, ennen aamuisin olen ollut todella väsynyt vaikka olen nukkunut määrällisesti saman verran kuin nyt. Liikunnan lisääminen + ruokavalio on varmasti vaikuttanut tähän.

Näkkäri
29.01.2013, 11:59
Itse aloitin eilen "erittäin" vähähiilihydraattisen ruokavalion ja tarkoitus olisi vetää tällä tiukalla systeemillä 5 viikkoa. Hiilarit siis tuolla 20-35g/päivä ja kokonaiskalorit miinuksella sen 500-1000/pvä.

Omaan tilanteeseen päivitystä sen verran, että olin tosiaan aluksi viikon verran ketodieetillä, jonka jälkeen piti olla 3 yötä sairaalassa (iloisista syistä johtuen), jolloin tuo ketoosi katkesi. Nyt taas takana 8 päivää ketodieetillä ja rasva palaa iloisesti.

Tammikuussa on paino pudonnut nyt 5 kg ja treeni (lenkkeily ja puntti) maistuu. Hiilarit on todella alhaalla. Eilen 3,1g koko päivänä ja tänään mennään varmasti aikalailla samoihin.

Tämä viikko olisi tarkoitus vielä mennä tällä ja sitten lisätään kasviksia, raejuustoa, maitorahkaa yms. herkkuja ruokavalioon. Ei tunnu ihan terveeltä olla pitkiä jaksoja esimerkiksi kokonaan ilman kurkkua ja tomaattia.

Käsittääkseni ketodieetin siirtymävaiheessa on hiilarit pakko pitää alle 20g/vrk (yksilöllistä vaihtelua varmasti on), mutta ylläpito ainakin jonkinasteisena pitäisi onnistua tuollaisilla alle 50g hiilaria/vrk annoksilla. Se tuntuisi tällä hetkellä jo ihan juhlalta.

Näkkäri
29.01.2013, 12:08
Helpoin tapa omasta mielestäni rasvanpoltossa on pitkäkestoinen aerobinen treeni ja siinnä samassa myös voimatreenaaminen, jossa tähdätään lihasten kasvuun.

Lihasten kasvu myös lisää huomattavasti aineenvaihduntaa ja myös tekee sitä treenin jälkeen. Joten jos on vain suinkin mahdollista, niin 1-2 voimatreeniä viikossa tekee jo hemmetisti lisää.


Otetaan näistä nyt vähän kiinni. Pointtisi on siinä mielessä hyvä, että toki voimaharjoittelu on dieetillä tärkeää lihasten maksimaalisen ylläpidon ja energiankulutuksen kannalta, MUTTA lihaksen kasvattaminen ja rasvan polttaminen (= miinuskaloreilla oleminen) ei ole yhtäaikaisesti mahdollista ilman ulkoisia stimulantteja eli hormoneita.

Dennis
29.01.2013, 12:56
MUTTA lihaksen kasvattaminen ja rasvan polttaminen (= miinuskaloreilla oleminen) ei ole yhtäaikaisesti mahdollista ilman ulkoisia stimulantteja eli hormoneita.Tämähän nyt ei taas pidä paikkaansa. Toki lihaksen kasvattaminen ja rasvan polttaminen samaan aikaan on hankalaa varsinkin, jos on kokeneempi treenaaja, mutta turha sitä on kategorisesti julistaa mahdottomaksi. Jos repäisee jonkun ylipainoisen ja treeniä tehokkaasti väistelleen taikinanaaman tietokoneen ja sipsipussin äärestä noudattamaan terveellistä ruokavaliota ja veivaamaan punttia, niin pomminvarmasti kehoon tulee lisää pihviä samaan aikaan, kun rasvaa häviää. Paljon on sitten treenin ja ravinnon määrästä sekä laadusta, kuin myös perintötekijöistä kiinni se, kuinka hyvin keho ohjaa energiavaroja lihaskudoksen kasvattamiseen.

Näkkäri
29.01.2013, 13:40
Tämähän nyt ei taas pidä paikkaansa.

Selitätkö minulle mistä lihas saa energian kasvamiseen miinuskaloreilla oltaessa. Ihminenhän siis kuluttaa tällöin enemmän kuin syö.

Keho ei ohjaa rasvaa muuntautumaan lihakseksi, vaikka mitä tekisit.

Olemassaoleva lihas varmasti tulee esimerkkisi mukaisella ihmisellä laihduttaessa esiin, se kerää treenatessa nestettä, se voi kiinteytyä, mutta se ei kyllä voi kasvaa.

Dennis
29.01.2013, 14:32
Selitätkö minulle mistä lihas saa energian kasvamiseen miinuskaloreilla oltaessa.Syödystä ravinnosta.

Jos siis tarkkoja ollaan, niin kehossa ei juuri samalla hetkellä voi tapahtua sekä lihaskasvua että rasvan palamista, mutta ravinnon ja treenin oikea-aikaisella ajoituksella voidaan varsinkin aloittelijoille saada esim. 3kk aikajaksolla aikaiseksi sekä lihaskasvua että rasvan palamista. Eli yksinkertaistettuna - vedät punttitreenin, jonka lopussa keho on katabolisessa tilassa. Hyvällä aterialla tuo tila käännetään anaboliseksi ja keho kasvattaa pihviä. Treenien välissä keho sitten kärsii ravinnon puutteesta ja paikkaa tuon energiavajeen rasvakudoksesta.

Jos ihan tutkimusdataa kaipaat, niin tässä yksi, johon linkki kopioitu aiemmin tässä ketjussa mainitun Juha Hulmin sivuilta. Hulmi itse toteaa blogissaan suoraan, että "Suurella osalla aloittelijoista, erityisesti ylipainoisilla, on jopa painonpudotusdieetillä mahdollisuus kasvattaa lihaksia.".

Resistance training in overweight women on a ketogenic diet conserved lean body mass while reducing body fat (http://www.nutritionandmetabolism.com/content/7/1/17)

Linkki vie Nutrition&Metabolism-sivustolle.

Näkkäri
29.01.2013, 16:17
Tuossa kohdassa kun olit tarkkana, olimme hetken samaa mieltä. Hieno homma.

En ehdi nyt tutustua tuohon linkkaamaasi juttuun, mutta hyvin erikoiselta nyt kuulostaa. En ole koskaan edes kuullut, että kukaan uskaltaisi väittää lihaskasvun mahdollisuutta dieetillä. Siinä ei ole kertakaikkiaan mitään järkeä.

Hulmin nimi tuntuu nyt tulevan esiin usein näissä vähän epäilyttävimmissäkin yhteyksissä.

edit: Miksi tämä on mahdollista vain 3kk:n ajanjaksolla? Helvetin epäilyttävä väite.

Dennis
29.01.2013, 16:30
En ehdi nyt tutustua tuohon linkkaamaasi juttuun, mutta hyvin erikoiselta nyt kuulostaa. En ole koskaan edes kuullut, että kukaan uskaltaisi väittää lihaskasvun mahdollisuutta dieetillä. Siinä ei ole kertakaikkiaan mitään järkeä.Et ehdi tutustua, mutta silti teilaat väitteen. Erikoista.

Hulmin nimi tuntuu nyt tulevan esiin usein näissä vähän epäilyttävimmissäkin yhteyksissä.Missä epäilyttävimmissäkin yhteyksissä?

edit: Miksi tämä on mahdollista vain 3kk:n ajanjaksolla? Helvetin epäilyttävä väite.Mikä väite? Tuo 3kk oli vain esimerkkinä siitä, että kun ottaa vähän pidemmän jakson, vaikkapa esimerkiksi 3kk, niin tuona aikana treenaaja saattaa olla kokonaisuudessaan miinuskaloreilla ja laihtua, mutta pihviä tulee silti lisää. Ihmiskehon metaboliahan toimii yksinkertaistettuna siten, että se on joko anabolisessa tai katabolisessa tilassa. Jos keholle antaa ravinteita (=syö) anabolisessa vaiheessa, pihvi kasvaa. Jos ravintoa ei anna, pihvi ei kasva. Katabolisessa vaiheessa sitten pyritään maksimoimaan rasvavarastojen käyttö energiaksi ja tadaa, lihas kasvaa ja rasva vähenee. Ei tämä ole niin vaikeeta.

Näkkäri
29.01.2013, 16:46
Et ehdi tutustua, mutta silti teilaat väitteen. Erikoista.

Olen jonkunverran ollut tekemisissä isojenkin miesten kanssa ja tätä asiaa on aina suorastaan naureskeltu. Samoin esim. pakkotoisto.comin keskustelupalstalla asia on tyrmätty sellaistenkin tahojen toimesta, joiden sanaan näissä asioissa luotan.

Tämä on siis asia, jota olen aina pitänyt päivänselvänä. Siksi teilasin väitteen suoralta kädeltä.

Katabolisessa vaiheessa sitten pyritään maksimoimaan rasvavarastojen käyttö energiaksi ja tadaa, lihas kasvaa ja rasva vähenee. Ei tämä ole niin vaikeeta.

Mikäli elimistö on miinuskaloreilla eli edelleen ihminen kuluttaa enemmän kuin syö, niin hän "laihtuu". Niin lihas kuin rasva "palaa". Ihmisen rasvan tai lihaksen määrä ei voi nousta ellei hän saa energiaa enemmän kuin hän kuluttaa. Ihmisen elimistö ei voi tehdä rasvasoluista lihassoluja, vaikka kuinka treenaisi.

En tiedä tästä tutkimuksesta mitään, enkä ala sitä nyt lukemaan. Olen pahoillani. Mikäli olen väärässä, niin mukanani menee satoja ellei tuhansia vuosia kuntosalia/bodausta harrastaneita ihmisiä. Ihmisiä, jotka ovat AINA kasvattaneet lihasta bulkilla ja sitten dieetillä ylläpitäneet niitä tuona aikana kasvaneita lihaksia niin hyvin kuin mahdollista. Hormonit toki tekevät ihmeitä, mutta niistä ei käsittääkseni tässä ole nyt puhuttu.

edit: Ehkäpä nämä tekstit voisi siirtää tuonne punttisaliketjuun? Laihduttajille (kuten minä itsekin) suosittelen monipuolista liikuntaa ja toki myös punttitreeniä.

Dennis
29.01.2013, 17:31
Mikäli elimistö on miinuskaloreilla eli edelleen ihminen kuluttaa enemmän kuin syö, niin hän "laihtuu". Niin lihas kuin rasva "palaa". Ihmisen rasvan tai lihaksen määrä ei voi nousta ellei hän saa energiaa enemmän kuin hän kuluttaa. Ihmisen elimistö ei voi tehdä rasvasoluista lihassoluja, vaikka kuinka treenaisi.Kun keholle ja lihaksille on annettu treenaamalla kasvuärsyke, niin mistä se tietää olevansa miinuskaloreilla, jos sille tarjotaan ravintoa ja rakennusaineita heti treenin jälkeen, jolloin ns. "anabolinen ikkuna" on parhaimmillaan? Eikös maalaisjärkikin sen jo sano, että aloittelevan treenarin, jolla on reilummin rasvakudosta, keho voi hyvinkin imeä syödyn ravinnon tehokkaasti lihasten kasvattamiseen ja samaan aikaan käyttää kehon omia rasvavarastoja muuhun kulutukseen.

En tiedä tästä tutkimuksesta mitään, enkä ala sitä nyt lukemaan. Olen pahoillani. Mikäli olen väärässä, niin mukanani menee satoja ellei tuhansia vuosia kuntosalia/bodausta harrastaneita ihmisiä. Ihmisiä, jotka ovat AINA kasvattaneet lihasta bulkilla ja sitten dieetillä ylläpitäneet niitä tuona aikana kasvaneita lihaksia niin hyvin kuin mahdollista.Bodaus- ja kuntosaliharrastajat ovat varsin tunnettuja monista urbaanilegendoista ja salitotuuksista, joiden haastaminen kuitataan sillä, että "näin on aina tehty ja siksi se on oikein". Varsinkin perinteisen bulkkaamisen hyödyttömyydestä on netti väärällään tutkimuksia, mutta silti sitä harrastetaan paljon varsinkin "isojen poikien" keskuudessa. Lopputuloksena on sitten pyöreät posket, huono aerobinen kunto ja maha, joka peitetään GASPin hupparilla. "Pääasia että on iso!".

Siitä olemme samaa mieltä, että kuntosaliharjoittelu ja mikä tahansa liikunta on ihmiselle hyvästä ja edistää painonhallintaa.

timop
29.01.2013, 18:38
Bodaus- ja kuntosaliharrastajat ovat varsin tunnettuja monista urbaanilegendoista ja salitotuuksista, joiden haastaminen kuitataan sillä, että "näin on aina tehty ja siksi se on oikein". Varsinkin perinteisen bulkkaamisen hyödyttömyydestä on netti väärällään tutkimuksia, mutta silti sitä harrastetaan paljon varsinkin "isojen poikien" keskuudessa. Lopputuloksena on sitten pyöreät posket, huono aerobinen kunto ja maha, joka peitetään GASPin hupparilla. "Pääasia että on iso!".

Eräs vanhempi punttipate joskus vuodatti tuosta aiheesta. Kuulema aikanaan aina joku iso kaveri oli keksinyt jonkun villityksen jolla arveli kasvaneensa/voimistuneensa ja sit koko konkkaronkka teki perässä. Makeasti kyllä nauroi kun muisteli niitä kaikkia tempauksia mitä on tullut tehtyä.

Tiedän pari podauskisoissa menestynyttä henkilöä jotka ovat olleet muistaakseni viimeiset 3-5v vähintään ns rantakunnossa 365 päivää vuodessa.

Itse tosiaan suosittelisin vaan sitä että nöyrästi lukee Hulmin abstraktit, tutkimukset ja sit puuttuu tutkimustekstistä löytämiinsä epäkohtiin esimerkiksi koejärjestelyjen ym suhteen. Perinteitä on mutta kannattaako sinne isolle kirkolle lähteä hevosrattailla kauppaan vuonna 2013?

e: ja itse päässyt 10+ liikakilosta eroon kun lisäsin viime kesänä aerobista liikuntaa selkeästi (ja olen jatkanut aerobista liikuntaa siitä lähtien) plus vähensin herkkujen mussutusta noin 95%.

bulftrik
29.01.2013, 18:40
Väärä lanka.. Pystyykö viestiä poistamaan?

Näkkäri
29.01.2013, 18:42
Ilvekselle YV, Malmivaara huitomisesta boksiin.

Juuri näin.

No, en ala vääntämään tästä enempää. Minun maalaisjärkeeni ei mene se asia, mistä edellisessä viestissäni kirjoitin. "Mistä kroppa tietää olevansa miinuksilla". Jep, ei mistään.

bulftrik
29.01.2013, 18:43
Juuri näin.

No, en ala vääntämään tästä enempää. Minun maalaisjärkeeni ei mene se asia, mistä edellisessä viestissäni kirjoitin. "Mistä kroppa tietää olevansa miinuksilla". Jep, ei mistään.

Näin käy kun on > 20 välilehteä auki. :(

Tuli muuten 1-0 tuosta ylivoimasta, että ei siinä.

timop
29.01.2013, 22:45
Juuri näin.

No, en ala vääntämään tästä enempää. Minun maalaisjärkeeni ei mene se asia, mistä edellisessä viestissäni kirjoitin. "Mistä kroppa tietää olevansa miinuksilla". Jep, ei mistään.

Siinähän se suurin ongelma tulikin: maalaisjärki. Harva kaveri on niin lahjakas/selvännäkijä että ymmärtää kroppansa toimintaa pelkän intuition avulla maalaisjärjellään. Vähän kuin osaisi tuosta vaan johtaa kvanttifysiikan kaavoja kunhan ensin oppii pitämään kynää parin vuoden iässä kädessään.

Nuo mekanismit kuitenkin alkaa olla melko hyvin tiedossa, nykyään aletaan jo tulemaan siihen loppupäätelmään että plussala tai miinuksella olokin saattaa olla ihan yhdentekevää kun pelkällä ruokailurytmillä voidaan estää ylipaino
Time-restricted feeding without reducing caloric ... [Cell Metab. 2012] - PubMed - NCBI (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22608008)
(linkki tutkimuksen abstraktiin jossa todetaan lontooksi että identtinen ruokavalio mutta erilaiset ruokinta-ajat aiheuttaa toiselle ryhmälle ylipainoa ym mutta toinen ryhmä säilyy normaalina)

Rushlow
29.01.2013, 23:38
Kyllä miinuskaloreilla pystyy mielestäni kasvattamaan lihasta joissakin erikoistapauksissa. Siis silloin kun kyseessä on ylipainoinen ja heikko ihminen.

Kuvitellaan vaikka mies 18v. On viettänyt sohvaperunan elämää eikä siten omista lihaksia kuin nimeksi, painoa on kuitenkin roskaruualla saatu kerättyä 170cm varteen vaikkapa 120kg ja päivittäiset kalorit 4000. Jos tämä hemmo laitetaan dieettaamaan ja syömään vaikka 3200 kcal/päivä niin ollaan miinuskaloreilla. Treenejä aloittaessa klassisessa voimaliikkeessä, penkkipunnerruksessa, on noussut vaivalloisesti 45 kg. Kahden kuukauden treenauksen jälkeen miekkosen paino on pudonnut 15kg ja penkkitulos noussut 65 kiloon. En usko että pelkällä hermotuksen parannuksella tämä on tullut. Nuo luvut nyt on sitten ihan summittaisia, niihin ei kannata sen kummemmin juuttua, mutta kyllä mielestäni miinuskaloreilla voi joku aloittelija kasvattaa lihasta kunhan kaloreita on kuitenkin tarpeeksi eikä olla millään auschwitz-dietillä.

Lunatico
29.01.2013, 23:44
En tiedä mitä on tapahtunut, mutta kun aloitin pienen lenkkeilyn niin ensimmäisen 2vk aikana paino putosi 700 g. Sen jälkeen 1,5vk saldo on -3 kg eli vajaassa 4.ssä viikossa paino on pudonnut ~4 kg. Aika hyvin kun en ole mitään pitkiä lenkkejä tehnyt, joinakin pävinä tosin repäisen jonkun tuplamatkan, mutta pääsääntöisesti n. 1- 1,5 km on olleet lenkkeilymatkat. Toki iltasyönti on jäänyt pienemmälle volyymille ja herkkuja en ole enää paljoa syönyt, silloin tällöin toki, mutta kaikenmaailman hampparit yms roskaruoat on jääneet kokonaan pois. Tämän päiväinen punnitus antoi kyllä uskoa ja iloa jatkoon, että kyllä tästä vielä noustaan ja päästään sinne tavoiteltuun 85 kg tietämille jo ehkä kevään korvilla. Nyt kun vielä on kutosaliprokkis mietinnässä, sellainen 3kk kuntopyöräily ja painojennostoa olisi suunnitteilla, niin kyllä tässä iloisin mielin kevättä odottaa! Tarkoitus olisi käydä 2-3 kertaa viikossa kuntosalilla, ihan sen mukaan miten kunto antaa myöten. Tsemppiä vaan kaikille laihduttajille, minä olen elävä esimerkki siitä, että jo pienellä panostuksella ja tsemppauksella saa tuloksia aikaan.

Näkkäri
30.01.2013, 11:43
Siinähän se suurin ongelma tulikin: maalaisjärki.

Dennis aloitti puhumaan maalaisjärjestä, johon vastasin käyttäen samaa termiä.

Johtopäätösten veto on keskustelupalstalla liian helppoa. Mielipiteitä ja disinformaatiota on helvetisti joka paikassa. Joskus on toki hyvä käyttää omaa järkeä ja kokemuspohjaansa asioita pohtiessa.

timop
30.01.2013, 12:11
Dennis aloitti puhumaan maalaisjärjestä, johon vastasin käyttäen samaa termiä.

Johtopäätösten veto on keskustelupalstalla liian helppoa. Mielipiteitä ja disinformaatiota on helvetisti joka paikassa. Joskus on toki hyvä käyttää omaa järkeä ja kokemuspohjaansa asioita pohtiessa.

Joskus kokemuspohjasta on hyötyä, mutta silloin kannattaa pitää sellainen terve kritiikki ja perspektiivi mukana touhussa: "olenko varmasti eliminoinut kaikki mahdolliset muuttujat?".

Denniksellä maalaisjärki ottaa mukaan enemmän muuttujia samaan aikaan kun sinun maalaisjärkesi on sitä mieltä, että ollaan joko plussalla tai miinuksella ja kaikki tapahtuu siitä lähtökohdasta. Kuten tuosta mun linkistäkin voidaan todeta, kalorimäärä ei välttämättä ole se määräävä tekijä vaan pikemminkin se, millaisella syklillä niitä kaloreita kroppaan tungetaan.

Kroppahan ei tiedä koskaan että mennäänkö plussalla vai miinuksella, ainoastaan sen että millaista ruokaa on mätetty aikaisemmin suuhun. Kroppa ei tiedä mitä meinaat vielä tänään syödä. Jos tietää PID -säätöjä niin tuo mun selostus saattaa jopa jollekulle ehkä toivottavasti aueta kun kuvittelee ruoansulatusmekanismit prosessisäädöksi.

Mutta siis aiheeseen palatakseni ja mahdollisimman ympäripyöreäksi ohjeeksi joka toimii about kaikille: Kannattaa syödä mahdollisimman monipuolisesti ja liikkua vähintään suositusten verran. Ja ei kannata syödä herkkuja. Ja mikä tärkeintä: vakioida kaikki vähintään kuukauden jaksoihin. Eli jakson sisällä ei muuteta yhtään mitään vaan mennään jo aikaisemmin päätetyllä jakso loppuun. Jostain olen lukenut että kropalla on noin 2 viikon viive kaikessa reagoinnissa jonka jälkeen tuloksia alkaa vasta oikeasti näkymään. Jos ekan viikon jälkeen muuttaa aina kurssia kun mitään ei tapahdu niin sit aletaan menemään tosissaan metsään.

Näkkäri
30.01.2013, 12:51
Joskus kokemuspohjasta on hyötyä, mutta silloin kannattaa pitää sellainen terve kritiikki ja perspektiivi mukana touhussa: "olenko varmasti eliminoinut kaikki mahdolliset muuttujat?".

Denniksellä maalaisjärki ottaa mukaan enemmän muuttujia samaan aikaan kun sinun maalaisjärkesi on sitä mieltä, että ollaan joko plussalla tai miinuksella ja kaikki tapahtuu siitä lähtökohdasta. Kuten tuosta mun linkistäkin voidaan todeta, kalorimäärä ei välttämättä ole se määräävä tekijä vaan pikemminkin se, millaisella syklillä niitä kaloreita kroppaan tungetaan.

Niin, kyllähän minulla on varmasti liian matemaattinen lähestyminen tähänkin asiaan. Tämän takia viittaankin kylmästi kintaalla myös tälle jälkimmäiselle väitteelle.

Mikäli kulutat 3000kcal/vrk ja syöt 2500kcal/vrk, niin laihdut 500g/viikko riippumatta siitä mihin aikaan vuorokaudesta ravinnon itseesi työnnät.

edit: Se täytyy kyllä omakohtaisista kokemuksista todeta, että ketoosissa tuo tahti on kovempi. Itseltä on lähtenyt 2kg/viikko, vaikka olen tuollaiset 500-800kcal/vrk miinuksella.

Pula-ajan Tretjak
30.01.2013, 13:57
Sanokaapas viisaat vastaus tähän. Tiedän nimittäin täsmälleen, mikä itsellä ja suhteellani omiin vatsaläskeihin on vikana. Tiedän myös miten saisin ne tällä liikuntamäärällä helposti vähemmäksi ja ajan kanssa poiskin. Mutta mutta..

Miten onnistun syömään vähemmän? Ei tarvitsisi edes hirveästi määrällisesti syödä vuorokaudessa vähemmän, mutta miten harjoitellaan syömään kerta annoksella vähemmän? En ole viisasten kiveä löytänyt ja käytännössä aina otan hyvää ruokaa vähän lisää. Johtunee siitä, että pidän hyvästä ruuasta enkä nykyisin viitsi pahaa ruokaa syödäkään.

Mikähän sellainen harjoitus tai ohjenuora olisi annoskoon pienentämiseksi?

Jupe
30.01.2013, 14:11
Mikähän sellainen harjoitus tai ohjenuora olisi annoskoon pienentämiseksi?

Jos mietin itseäni niin suurin muutos tuli kun jätti ylenpalttisen hiilarin syönnin vähemmälle. Tilalle salaattia.

Itsekin tykkään kokkailla ja hyvän ruoan perään perso.

Eihän se pottu,riisi, pasta edes kovin hyvää ole. Ota vain hitunen sitä, viereen kunnon proteiini jostain lihasta/kalasta. Sekä kunnon vihreä salaatti hyvällä oliiviöljyllä ja viinietikalla. Ja kaikki makea on turhaa. Hedelmiä vaikkapa jälkiruoaksi/välipalaksi.

Tämä toimi itsellä.

_

msg
30.01.2013, 14:17
Mikähän sellainen harjoitus tai ohjenuora olisi annoskoon pienentämiseksi?

Pienempi lautanen toimii ihan hyvin kunhan pystyy pysymään samassa määrässä lautasellisiakin kuin isompia käyttäessä.

TosiFani
30.01.2013, 14:33
...Mikähän sellainen harjoitus tai ohjenuora olisi annoskoon pienentämiseksi?

Määrittele itsellesi päivän ruuat:

Aamupala ...
Välipala ...
Lounas ...
Välipala ...
Päivällinen ...
Välipala ...
Iltapala ...

Eli pisteiden paikalle suunnittelet ruuat. Lounas ja päivällisen otat lautasmallin mukaisesti (½ salaatti, 1/4 peruna, pasta, riisi... ja 1/4 liha, kana, kala).

Noudata tätä systeemiä 6/7 päivää viikossa ja yhtenä päivänä voit vähän repsahtaa. Tärkeitä on suunnitelmallisuus, ettei mene jääkaapille katsomaan mitäs täällä olisi...

timop
30.01.2013, 15:30
Mikäli kulutat 3000kcal/vrk ja syöt 2500kcal/vrk, niin laihdut 500g/viikko riippumatta siitä mihin aikaan vuorokaudesta ravinnon itseesi työnnät.


Sen verran vielä pakko kysyä että millä menetelmällä olet mitannut tuon kulutuksesi? Ja minkälaisella otannalla tehnyt mittaukset? Näyttää että se on nyt määritelty vakioksi vaikka oikeassa elämässä se ei sitä ole.

Näkkäri
30.01.2013, 18:09
Sen verran vielä pakko kysyä että millä menetelmällä olet mitannut tuon kulutuksesi? Ja minkälaisella otannalla tehnyt mittaukset? Näyttää että se on nyt määritelty vakioksi vaikka oikeassa elämässä se ei sitä ole.

Ei tuo ole minun kulutukseni vaan kyseessä oli esimerkki. Sillä ei ole mitään merkitystä miten sen mittaa vai mittaako sitä ollenkaan. Mikäli kuitenkin asiat menee esimerkkini mukaisesti 3000/2500/vrk, niin laihtuu 500g/vk.

Oikeassa elämässä pitää mennä näissä asioissa suurinpiirtein meiningillä ja itse veikkaan, että olen arvioinut kulutukseni hieman alakanttiin. Pääasia kuitenkin, että paino putoaa, joten sikäli aivan se ja sama.

Ruutuässä
30.01.2013, 22:23
Viime viikolla Ranskassa ollessa tuli kiinnitettyä huomiota siihen, että siellä ihmiset ovat pääasiassa laihoja. Esimerkiksi Suomessa lihavia ihmisiä tulee kadulla vastaan selvästi useammin. Paikallisen perheen luona asuessa tuli myös paikalliset ruokailutottumukset selviksi ja ne olivat kutakuinkin päinvastaiset kuin mitä täällä. Aamupalaksi oli aina viereisestä leipomosta haettua tuoretta leipää, yleensä patonkia. Päivällä syötiin kevyt lounas, mutta päivän pääateria oli päivällinen. Se syötiin yleensä noin kahdeksan aikoihin, kun lapset olivat menneet nukkumaan.

Päivällisen kanssa juotiin pari lasia viiniä ja muutaman kerran se koostui kolmesta ruokalajista, tosin jälkiruoka oli yleensä hedelmä. Jotain jälkiruokaa oli kuitenkin aina. Alkuruoka saattoi olla esimerkiksi pastaa, johon päälle laitettiin juustoa. Maitoa ei juonut kuin lapset, ja hyvä niin, sillä rasvaa siinä oli 3,6 %.

Toisin sanoen ruokaa vain kolme kertaa päivässä, leipä on vaaleaa, juustoa syötiin paljon, aina lasillinen tai pari viiniä ja maito ei todellakaan ollut mitään rasvatonta. Ainoa järkevältä kuulostava juttu oli, ettei sokerisia pullia yms. syöty kovinkaan usein. Kaloreiden kokonaismäärä ilmeisesti kuitenkin on pienempi ja se pitää ihmiset laihoina.

eepee
30.01.2013, 22:57
Mikähän sellainen harjoitus tai ohjenuora olisi annoskoon pienentämiseksi?

Painin muutamia vuosia sitten samaisen ongelman kanssa, hyvää ruokaa oli aina kertakaikkiaan pakko ottaa lisää.
Vaimoni neuvosta rupesin toimimaan seuraavasti:
Joka kerta kun lautanen oli tyhjä ja teki mieli hakea lisää, n. 10 minuutin tauko(kävin esim. koneella ym.), jonka jälkeen tarve hakea lisää oli tiessään. Ja eikun kaljupääkahvit jälkiruuaksi!

Tämä toimii vielä vuosien jälkeenkin ja painokin on nykyisin hyvin hallinnassa(vaatii tosin omasta geeniperimästäni johtuen paljon muutakin).

Sistis
31.01.2013, 09:37
Pienempi lautanen toimii ihan hyvin kunhan pystyy pysymään samassa määrässä lautasellisiakin kuin isompia käyttäessä.

Muistan nähneeni tästä ihan jotain tutkimustakin. Tutkimuksen mukaan ihmismielen ihmeellisyyksistä johtuen täyteen ahdetusta pienestä lautasellisesta tulee täydempi olo kuin samasta ruokamäärästä isommalla lautasella.

Minä aloin laihduttamisen kolmisen viikkoa sitten kun huomasin kiloja tulleen pelottavasti hiipien. Laihdutusmenetelmäni on sama kuin joskus vuosia sitten pudottaessani opiskeluaikojen juhlahumujen myötä tulleita kiloja: matematiikka. Kirjaan ylös excel-taulukkoon, mitä olen syönyt minäkin päivänä ja myös arvioin kulutustani. Peruskulutuksen olen laskenut muistaakseni Wikipediasta löytämälläni kaavalla. Lisäkulutuksen liikuntasuoritusten aikana arvioin älypuhelimen Endomondo-sovelluksen avulla tai sitten jollain internetin laskusreista. Ruoka-aineet kirjaan Elintarvikkeiden koostumustietopankki - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos - Fineli (http://www.fineli.fi) -sivuston tai elintarvikepakettien tietojen perusteella.

Tutkin samalla todellisen ja laskennallisen painon putoamisen eroja. Näyttää siltä, että nyt todellinen ja laskennallinen putoaminen vastaavat melko hyvin toisiaan. Parin ensimmäisen viikon aikana paino putosi tuplasti laskennallista tahtia enemmän, johtuen pitkälti kai siitä, että joulun sekä vuoden alussa tehdyn sukulaisvierailun aikana tuli syötyä melkoisen tukevasti, ja kropassa oli vielä ylimääräistä "pöhöä".

Tuo on minusta kätevä tapa. Työläs ehkä, mutta palkitseva. Samalla oppii kätevästi huomaamaan, mitkä ruoat ovat niitä yllättäviä kaloripommeja.

Kolmen viikon aikana paino on siis pudonnut 2.6 kiloa. Laskennan mukaan sen olisi pitänyt pudota 1.1 kiloa. Vielä pitäisi ainakin viisi kiloa lähteä. Liikuntaa olen muutenkin lisännyt, joten eiköhän tuo ole ihan toteutettavissa oleva suunnitelma...

Pula-ajan Tretjak
31.01.2013, 12:26
Joka kerta kun lautanen oli tyhjä ja teki mieli hakea lisää, n. 10 minuutin tauko(kävin esim. koneella ym.), jonka jälkeen tarve hakea lisää oli tiessään. Ja eikun kaljupääkahvit jälkiruuaksi!

Mahtavaa. Ensimmäinen konkreettinen ehdotus, jota on pakko kokeilla. Kaikki laihdutukselliset asiat on kyllä tiedossa, mutta toteutus on ollut se kompastuskivi. Full speed or nothing tyylillä on kyllä aina tullut tuloksia, mutta nyt ei saa sellaista aloitettua.. ei ole kyllä aikaakaan.

Vaan tuosta se lähtee ja heti seuraavalla ruualla alan testailemaan. Jos vain saan annoskokoja vähänkään pienemmiksi, niin arvaan painoni tippuvan suht nopeasti ja helposti alle sadan.

DTremens
31.01.2013, 13:49
Tässä loistava luento kaikille aiheesta kiinnostuneille: Laihdutuksen tutkitut ja hutkitut keinot (http://www.youtube.com/watch?v=yZSLN1SIYKY)

Luennoijana Patrik Borg.

Näkkäri
01.02.2013, 11:13
Laihdutusmenetelmäni on sama kuin joskus vuosia sitten pudottaessani opiskeluaikojen juhlahumujen myötä tulleita kiloja: matematiikka. Kirjaan ylös excel-taulukkoon, mitä olen syönyt minäkin päivänä ja myös arvioin kulutustani.

Tämä on oikein hyvä ja toimiva tapa. Itse käytän netissä toimivaa kalorilaskuria, mutta periaate on täysin sama. Samalla näkee vielä hh/prot/rasva/kuitu jne. määrät grammoina ja prosentteina.

Tärkeintä tässä on se, että tosiaan merkkaa aina kaiken sinne. Esim. sixpack Koff Lite- olutta on heti 500kcal eli eipä tarvitse kaukaa hakea syitä lihomiselle, jos esim. silloin tällöin muutaman olusen nappaa. Tuo Lite tosin on vielä "kevytolutta".

Toinen kompastuskivi tuossa on itselläni ollut viikonloput. Perjantaisin voi muka ottaa vähän rennommin ja lauantaina hiukan herkutella jne. Mikäli vielä sattuu haalimaan itselleen krapulan, niin sittenhän täytyy toki vetää roskaruokaa yms. Näin ollen viiikosta menee helposti 3 päivää päin persettä syömisten osalta eivätkä nuo 4 tsempattua päivää riitä sitä katastrofia korjaamaan.

thv294
02.02.2013, 01:28
Itselle tuli viime kuun aikana mieleen, että ehkä olisi syytä pyrkiä pienentämään vaatekoota kevään mittaan. Sen verran maha on päässyt kasvamaan, tai siis olen sen itse tehnyt. Tuo asia nyt on ollut tiedossa jo pitkään, mutta ei vain ole pystynyt saamaan aikaan tarvittavia muutoksia.

Nyt olen sitten siirtynyt kevyempään ruokavalioon, esimerkiksi olen selvästi lisännyt hedelmien ja kasvisten syömistä entiseen nähden. Lounaan aikana olen usein tehnyt niin, että olen ottanut salaattia enemmän ja jättänyt perunat, riisin ja leivän pois. Yksi asia on sekin, että olen panostanut aamupalaan. Se tulee syötyä säännöllisesti niin töissä kuin vapailla. Se on tarkoittanut sitä, että loppupäivän aikana on tullut syötyä vähemmän ja fiksummin. Yksi asia, mihin olen kiinnittänyt huomiota, on että syön aiempaa säännöllisemmin.

Olen myös muuttanut kaupassakäymistapojani. Aiemmin saatoin nappaa kaupasta pussin sipsejä tai karkkeja, ja vetäistä sisällön parissa päivässä sohvan edessä. Viime aikoina olen korvannut tuon tavan sillä, että olen ostanut niiden sijasta esimerkiksi viinirypäleitä tai klementiinejä. Iso asia on myös se, että olen päättänyt olla ostamatta mitään herkkuja varmuuden vuoksi varastoon.

Tänään otin myös tuon ylläkin mainitun lautaskikan käyttöön. Muistin että kaapissa oli paketissa normaalia ruokalautasta astetta pienempiä lautasia, kaivoin ne esiiin ja laitoin tiskikoneeseen odottamaan käyttöä. Lisäksi aloitin juuri ennen tämän viestin kirjoittamista ruokailupäiväkirjan, kuun 1. vaikutti ok:lta aloituspäivältä.

Syömisen lisäksi myös liikunnan määrää olen pyrkinyt kasvattamaan. Käymme yhden kaverini kanssa sulkkista pelaamassa melko säännöllisesti, mutta lisäksi olen aloittanut salilla käymisen. Tarkoitus on käydä siellä 2-3 kertaa viikossa, se on jopa helppoa, koska työpaikallamme on sali. Heinäkuussa pitäisi taas mennä Sulkavalle soutamaan, joten siinäkin on yksi konkreettinen kohde, mihin tähdätä. Tarkoitus on toki tähytä pidemmälle, lopullinen maali on saavuttaa ja nimenomaan säilyttää normaalipaino.

Mdawg
07.02.2013, 12:29
Olen pudottanut 9 kk:n aikana -25 kiloa. Paino on pudonnut 115 kg:sta 90 kiloon. Tänä aamuna tuli tasan se 25 kiloa täyteen. Tavoitteena on näyttää hyvältä omissa häissä heinäkuussa, joten ainakin 5 kiloa ajattelin vielä pudottaa. 85 kiloa painoa ja 30 kilon pudotus on mielestäni ihan hyvä projekti yhden vuoden ajanjaksolle.

Alussa painoa lähti aika vauhdilla, mutta koko joulukuun se junnasi paikoillaan eikä meinannut enää pudota, kunnes lisäsin liikuntaa ja nyt se on pudonnut joulusta taas pari-kolme kiloa.

Käyn kahdesti viikossa lenkillä ja olenkin kehittänyt "oman" lenkkityylini. Juoksen aina vähintään 5 km, mutta aina vain 4 minuuttia kerrallaan ja sitten kävelen reipasvauhtista kävelyä minuutin, jotta syke laskee ja taas juoksen sen ylös seuraavat 4 minuuttia. 5 km lenkin jälkeen kävelen vielä ns. power walkia noin 4 km. Tämä kaikki kahdesti viikossa (ma ja to). Oikeastaan pidän lenkkeilyä ihan homojen hommana ja ehkä maailman tylsimpänä urheilumuotona, mutta huomasin, että se on se paras keino mulle pudottaa painoa- Salillekaan en viitsinyt mitään 2 vuoden sopimusta ostaa 29,90 / kk.

Lisäksi käyn kerran viikossa harrastuspohjalta pelaamassa jalkapalloa (ke) ja kerran viikossa pelaamassa squashia parin kaverin kanssa (pe). Siinä on 4 päivää urheilua. Tiistaisin teen kotona omaan tahtiin vatsalihaksia ja lauantaisin olen aniharvoin käynyt aamulenkillä. Sunnuntaisin kiroan maailmaa, että huomenna on taas maanantai.

Paino lähti nousemaan kun muutin tänne Saksaan ja sitä tuli ensimmäisinä vuosina vauhdilla, lähinnä kai siksi, että ruokailutottumukset lähtivät aivan käsistä. Täällä kun ihmiset syövät lämmintä ruokaa ja sen ”päivällisen” kello 20-21 illalla ja sitten venhäoluiden tai viinien jälkeen nukkumaan viikolla lähes joka päivä.

Olen huomannut nyt laihdutusprojektin aikana, että se ei sovi ainakaan mulle ja aineenvaihdunnalleni yhtään. Jos avaan jääkaapin ja katsonkin jotain kermajogurttia päin niin olen jo lihonnut 2 kiloa. 150 grammaa juustokakkua suuhun ja vaaka räjähtää. Ja niin poispäin.

Esim. yksi kavereistani istuu kotona, katsoo urheilua ja syö döneriä neljä kertaa viikossa. Sunnuntaina se skarppaa ja hakee vaihtelun vuoksi Schnitzelin, mutta ei liiku kuin sohvalta jääkaapille ja kaveri on varmasti painanut sen 79 kiloa koko elämänsä. Useamman kerran olemme katsoneet urheilua yhdessä ja syöneet dönerin. Multa irtoaa nappeja housuista, mutta kaverilla on vielä nälkä ja tekee itselleen leivän.

No niinpä lopetin iltasyömisen kokonaan, mitä nyt joskus teen itselleni munakkaan tai syön hedelmäsalaattia. En tiedä voiko mua kutsua miksikään karppaajaksi, mutta olen painottanut syömisen aamuun (kananmunia, pekonia) ja päivään. Lisäksi syön viikolla mahdollisimman vähän turhia hiilihydraatteja ja sokerin olen jättänyt melkein kokonaan pois. Viikonloppuisin tosin annan itselleni luvan syödä esim. suklaata tai lakritsia ja juoda kokista tai syödä jäätelöä. Sunnuntaisin syön myös sitten vähän tuhdimmin eli pizzaa tai muuta mättöä, jos mieli tekee.

Painoa on lähtenyt suurinpiirtein sellainen 0.5 kg per viikko sen jälkeen kun alussa sitä lähti oikein vauhdilla ja jossain vaiheessa se stoppasi. Vaatteista sen pudotuksen näkee aina parhaiten. Vaatekoko etenkin paidoissa on pienentynyt kahdella ja farkut jouduin kaikki ostamaan uusiksi. Vyötä olen joutunut kiristämään eli tekemään uusia reikiä monta senttiä.

Tpip
19.04.2013, 18:28
Dodiin, rojekti alkaa ollla puolivälissä. Jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, niin ensi viikolla on "virallisestikin" (salin vaa'alla mitattuna) -15kg. Kotona aamupaino alasti ja juuri kustuna on jo -17,5kg, muttei sitä lasketa.

Yllä oleva viesti on kirjoitettu 5.3.2009 tähän ketjuun ja on viimeisin mitä tänne olen päivittänyt.

Alkutilanne marraskuussa 2008 oli 130kg ja tavoite oli siitä mennä kaksinumeroiseen lukuun. Homma rullasikin ihan mallikkaasti ja 1½ vuodessa paino tipahti 102,5 kiloon, jossa se pysyi jonkun aikaa. Sitten "salibuddy" muutti toiseen kaupunkiin, salilla käynti jäi. Selkä rupesi oireilemaan ja 4 kertaa viikossa uimassa käynti jäi. Lyhyellä aikavälillä 5-6 urheilukertaa viikossa vaihtui 0 kertaan viikossa. Karppaaminen oli jäänyt jo aikaisemmin, koska liikuntaa tuli sen verran ettei lihaksisto pysynyt ilman hiilareita perässä, samoin ruokaa oli taas aktiivisen liikkumisen ansiosta kulumaan isompia määriä. Massa alkoi hilautua takaisin...

Tuossa pari viikkoa sitten menin auttamaan muutamaa ystävää eräässä projektissa. Ohimennen tuli puheeksi, että heillä on illalla punnitus kaveriporukan "suurin pudottaja" kisaan. Panoksena euroja ja eniten pudottaneelle on oikeus kutsua vuoden ajan muita läskeiksi. Hetken mielenjohteesta kysyin pääseekö mukaan. Pääsin mukaan ja pääsiäisviikonlopun jälkeinen iltapunnaus pysähtyi lukuihin 133,2. Noin kolmessa vuodessa kaikki oli tullut takaisin ja muutama lisäkilokin. Pisti taas ajattelemaan.

Liikunta on tällä hetkellä isolta osalta pannassa, alaselkä ei meinaa kestää minkäänlaista ärsytystä. Osaltaan varmasti reippaan ylipainon syytä, joten tarkoitus on ottaa ensin massaa pois ja lisätä sitten liikunnan määrää. Tällä hetkellä teen päivittäin vuoropäivin pienen määrän joko vatsalihas- tai punnerrusliikkeitä.

Karppaaminen toimi viimeksikin, joten miksi ei nytkin. Nautin salaateista, vihanneksista sekä kasviksista, joten niiden suhteen ei ole ongelmaa. Tarkoitus ei ole vetää pelkästään "pekonia, voita ja munia", joka sinänsä tuntuu meille miespuolisille olevan "ihannekarppausta" makujen suhteen.

Nyt päivittäinen ruokavalio on:

Aamu: 3 isoa ruokalusikallista ”partaäijä” –jugurttia, pari reipasta kulausta oliiviöljyä.
Päivä: Lounaaksi duunissa rasiallinen salaattia. Vihersalaatti pohja, tomaattia, avocadoa, kurkkua jne. Päälle joku ingredientti tyyliin kanaa, paistettua porsasta, kinkkua ja homejuusto.
Ilta: Kotiin tultua jotain lihapitoista salaatin kera. Illan mittaan saattaa mennä vielä vähän pähkinöitä/siemeniä, muutama pala juustoa, itse tehtyä beef jerkyä.

Lisäksi koitan juoda mahdollisimman paljon, aamuin ja illoin teen jääteetä kannullisen vihreää teetä. Ravitolisänä tällä hetkellä yksi magnesium –tabletti / päivä. Viikonloppuisin tulee syötyä runsaampi aamiainen (kananmunaa, salaattia jne) ja juotua muutama pullo viiniä.

Vajaa kolme viikkoa takana ja vaaka näytti aamulla lukemaa 124. Kisa loppuu 19.8.2013, jolloin alkupunnituksesta saa olla jäljellä 90 %, muuten joutuu maksumieheksi. Tämän aamuinen on enää 93 % tuosta 133,2 kilosta. Kilpailu ei ole kuitenkaan se tärkein juttu, jos nyt saisi elämäntavat muutettua loppuelämäksi.

Rilliba
19.04.2013, 19:31
Itse olen huomannut, että kun jaksaa syödä niitä pieniä annoksia 5-6 kertaa päivässä, niin keho ja mieli oppii siihen, että vähemmälläkin pärjää. Välipala snäkit sisältää yleensä RASVATONTA maitorahkaa tai jotain muuta proteiinipitoista vähärasvaista, koska proteiinista saatu energia palaa jo ruuansulatuksen yhteydessä suurin osa. Porkkanoita syön päivässä 5-10. älyttömän hyviä ja terveellistä todella monessa suhteessa..

Kaikista tärkeintä on ollut kuitenkin se mentaalinen laihduttaminen, eli se mitä päässä pyörii. Se on kaikista tärkein juttu elämän tapojen muuttamiseen. En käytä enää mikroa, vaan pannulla lämmitän kaiken. Syön mahdollisimman vähän E-koodeja. Uskokaa pois, on mahdollista syödä aika paljonkin ilman lisäaineita hektisessä arjessa.

Jerry100
20.04.2013, 09:36
Osaakos kukaan asiantuntija antaa vinkkiä seuraavaan ongelmalliseeen tilanteeseen.?

Olen treenannut juoksua (pääsääntöisesti) noin puolen vuoden ajan. Ensimmäiset 3 kk harjoittelin 2krt/päivä 12 kertaa viikossa. Suomeen muuton jälkeen aikaa riittää enää 5-6 kertaan viikossa. Pyrin vetämään harjoitukset kovalla sykkeellä ja menemään lähellä kamalaa oloa."kovaa" reeniä vedän siis nyt 4krt viikossa ja 1-2 kevyempää reeniä siihen lisäksi. Juoksuvauhti on ollut noin 13-14kilsaa/tunnissa.
Nyt kuitenkin viimeaikoina tuntuu että kunto on ottanut selkeää takapakkia, treenivauhti on enää jotakin 11km/tunti. Ruokahalu on jotenkin lisääntynyt huomattavasti ja outoa hikoilua on usein ihan telkkaria kattellessa.
Pitäisikö kenties muuttaa harjoittelussa jotakin ja jos niin miten?

sampio
20.04.2013, 09:42
Osaakos kukaan asiantuntija antaa vinkkiä seuraavaan ongelmalliseeen tilanteeseen.?

Olen treenannut juoksua (pääsääntöisesti) noin puolen vuoden ajan. Ensimmäiset 3 kk harjoittelin 2krt/päivä 12 kertaa viikossa. Suomeen muuton jälkeen aikaa riittää enää 5-6 kertaan viikossa. Pyrin vetämään harjoitukset kovalla sykkeellä ja menemään lähellä kamalaa oloa."kovaa" reeniä vedän siis nyt 4krt viikossa ja 1-2 kevyempää reeniä siihen lisäksi. Juoksuvauhti on ollut noin 13-14kilsaa/tunnissa.
Nyt kuitenkin viimeaikoina tuntuu että kunto on ottanut selkeää takapakkia, treenivauhti on enää jotakin 11km/tunti. Ruokahalu on jotenkin lisääntynyt huomattavasti ja outoa hikoilua on usein ihan telkkaria kattellessa.
Pitäisikö kenties muuttaa harjoittelussa jotakin ja jos niin miten?

En halua mitään paniikkia lietsoa, mutta mites pulssi käyttäytyy? Entä saatko unta hyvin. Mietin vain, ettet ole vetänyt itseäsi ylikuntoon. Kokeile vähän kevyempää jaksoa, mutta vähennä samalla syömistä. Jos noita pulssi- ynnä unihäiriöitä on, niin lääkärille lämps.

Jerry100
20.04.2013, 09:49
En halua mitään paniikkia lietsoa, mutta mites pulssi käyttäytyy? Entä saatko unta hyvin. Mietin vain, ettet ole vetänyt itseäsi ylikuntoon. Kokeile vähän kevyempää jaksoa, mutta vähennä samalla syömistä. Jos noita pulssi- ynnä unihäiriöitä on, niin lääkärille lämps.

Noh, itse asiassa unta saan kyllä hyvin koska duuni on henkisesti raskasta mutta leposyke on selkeästi normalia korkeampi....mietin vaan että onkohan jotakin millä voisi juoksun sitten korvata?

sampio
20.04.2013, 10:47
En mikään asiantuntija ole, mutta melko läheltä olen saanut muutaman loppuunpalamista/ylikuntoon ajautumista seurata, ja kaava molemmissa oli aika samankaltainen. Burn outissa valtava henkinen taakka ja stressi vei muistinmenetyksiin, pulssi hakkasi kovaa yms. Ylikunnossa taas henkilä kertoi, ettei treeni tuntunut menevän kunnolla perille, mikä sai treenaamaan kovempaa, mutta silti treenin taso ei noussut. Pulssi hakkasi ja unta ei meinannut saada.

Kuten sanoin, en ole mitään muuta kuin puoskari, joten jos yhtään epäilyttää, niin käy lääkärillä tms. asiantuntijalla konsultoimassa. Sen tiedän kuitenkin, että toipuminen noista on perusjanarille aika pitkä tie.

Leon
20.04.2013, 10:53
Osaakos kukaan asiantuntija antaa vinkkiä seuraavaan ongelmalliseeen tilanteeseen.?

Olen treenannut juoksua (pääsääntöisesti) noin puolen vuoden ajan. Ensimmäiset 3 kk harjoittelin 2krt/päivä 12 kertaa viikossa. Suomeen muuton jälkeen aikaa riittää enää 5-6 kertaan viikossa. Pyrin vetämään harjoitukset kovalla sykkeellä ja menemään lähellä kamalaa oloa."kovaa" reeniä vedän siis nyt 4krt viikossa ja 1-2 kevyempää reeniä siihen lisäksi. Juoksuvauhti on ollut noin 13-14kilsaa/tunnissa.
Tuo on fiksumpien mukaan väärin urheiltu. Sanovat, että 80% juoksuharjoituksesta pitää olla 65-70% maksimisykkeestä. Eli kaukana tuosta kamalasta olosta. Vaihda kovat ja kevyet reenit päittäin, niin tulokset alkavat parantua. Jos eivät parane, niin älä syytä minua, syytä noita viisaita miehiä ja naisia, joita on juoksufoorumit pullollaan.

HokiHero
20.04.2013, 11:54
Pyrin vetämään harjoitukset kovalla sykkeellä ja menemään lähellä kamalaa oloa."kovaa" reeniä vedän siis nyt 4krt viikossa ja 1-2 kevyempää reeniä siihen lisäksi.

Vaihtaisin kovien ja kevyiden reenien paikkaa. Eli:
- Neljä kevyempää peruskestävyysharjoitusta, joissa ei saa tulla kamala olo ja maitohappoa ei synny. Tätä n. 80% kaikesta harjoittelusta.
- Yhdestä kahteen kovempaa vauhtikestävyysharjoitusta. Eli n.15% harjoittelusta. Maksimikestävyyden jättäisin kokonaan pois.

Rautainen peruskestävyys antaa pohjan kaikelle kestävyydelle. Tämän vuoksi esimerkiksi jääkiekkoilijat harjoittelevat joka ikinen kesä peruskestävyyttä prosentuaalisesti selkeästi eniten kaikista ominaisuuksista. Jos olet pidempään harjoitellut korkealla teholla voi helposti tulla raja vastaan jolloin "pohja" ei kestä ja sitä kautta tulee ylirasitustiloja tms. Voi verrata siihen, että lähdetään punttisalilla riuhtomaan 6-12 toiston sarjoja kyykkyä ja aluksi kehitystä tuleekin mallikkaaksi, kunnes jossain vaiheessa ihmetellään miksi kehitys on pysähtynyt ja alaselkään sattuu kunnes tajutaan, että pohjaa ei ole rakennettu riittävillä harjoitteilla tekniikkaa, kestovoimaa, keskivartalon tukea ja lonkankoukistajien liikkuvuutta.

Kestävyyden lajeista löytyy helposti useita kirjoja, joista voi ottaa vinkkiä sykealueista, kestosta ja muista perusjutuista joista on hyötyä.

Nyt kuitenkin viimeaikoina tuntuu että kunto on ottanut selkeää takapakkia, treenivauhti on enää jotakin 11km/tunti. Ruokahalu on jotenkin lisääntynyt huomattavasti ja outoa hikoilua on usein ihan telkkaria kattellessa.
Pitäisikö kenties muuttaa harjoittelussa jotakin ja jos niin miten?

Ylikunto on kyllä täysin mahdollinen vaihtoehto. Googleta "ortostaattinen syke" tarkista ainakin se. Muutenkin jättäisin kaiken kovatehoisen liikunnan hetkeksi kokonaan pois ja lähtisin vaikka sauvakävelylle tai kevyelle hölkälle ja seuraisin kuinka oireet muuttuvat ja tuleeko esim ortostaattiseen sykkeeseen muutoksia. Lääkärillä suosittelen myös käymään.

Loppuun vielä jotain ketjun aiheeseenkin: Säännöllisellä peruskestävyysharjoittelulla kehität rasva-aineenvaihduntaa eli opit käyttämään rasvaa energianlähteenä tehokkaammin, joten hyvän kuntopohjan lisäksi rakennat hyvää pohjaa laihduttamiseen.

Tpip
20.04.2013, 12:02
Kaikista tärkeintä on ollut kuitenkin se mentaalinen laihduttaminen, eli se mitä päässä pyörii. Se on kaikista tärkein juttu elämän tapojen muuttamiseen. En käytä enää mikroa, vaan pannulla lämmitän kaiken. Syön mahdollisimman vähän E-koodeja. Uskokaa pois, on mahdollista syödä aika paljonkin ilman lisäaineita hektisessä arjessa.

Valmisruoat, einekset jne. ovat olleet pitkään jo pannassa. Ihan siitä syystä, että 1) näyttävät paskalle 2) haisevat paskalle 3) maistuvat paskalle 4) ovat paskaa. Kun käytännössä tekee kaiken itse ja pääsääntöisesti luomusta, niin pystyy nuo lisä- ja säilöntäaineet kiertämään yllättävän hyvin.

Satunnaisesti käyn duunikavereiden kanssa lounaalla (yleensä lounasruoan duunaan töihin aamulla mukaan) ja olen huomannut tiettyjen lounasravintoloiden pöperöiden aiheuttavan järjettömät vatsanväänteet. Oli ruokana sitten mitä tahansa, niin ruokailun jälkeen alkaa vatsassa kuplehdinta ja happamat röyhyt. En oikein muuta syytä ole tähän keksinyt, kuin noiden muutaman ravintolan täytynee käyttää jotain aromivahvennetta tms. ruoassaan, joka laittaa pakkini sekaisin.

Käyttäjänimetön
20.04.2013, 12:22
Olen treenannut juoksua (pääsääntöisesti) noin puolen vuoden ajan. Ensimmäiset 3 kk harjoittelin 2krt/päivä 12 kertaa viikossa. Suomeen muuton jälkeen aikaa riittää enää 5-6 kertaan viikossa.
En ole varmaan ikinä lukenut kenenkään harjoitelleen noin vituralleen. Tuntemukseni tuon luettuani oli "siis mitä vittua täällä lukee". Luin vielä toiseen kertaan ja sama tuntemus oli edelleen mielessäni.

Kaikkia sitä. Ei ole ihme, että on ilmaantunut "outoa hikoilua"...

Jerry100
20.04.2013, 13:16
Hyviä vinkkejä kiitoksia. Pitää ottaa kokeiluun tuo kovemman treenin radikaali vähentäminen. Sellanen tavoite oli että Heinäkuun alkuun mennessä olisi 10 km mennyt alle 40 minuutin mutta pitänee miettiä tavoitteet uudelleen.

Jerry100
20.04.2013, 13:24
En ole varmaan ikinä lukenut kenenkään harjoitelleen noin vituralleen. Tuntemukseni tuon luettuani oli "siis mitä vittua täällä lukee". Luin vielä toiseen kertaan ja sama tuntemus oli edelleen mielessäni..

Joo. Niin en ole siis itse asiantuntija mutta kun harjoittlin 2 krt/päivä niin tällöin jostakin syystä keho palautui selkeästi nopeammin ja siksi tuleekin hieman outo fiilis itselle kun puolet treenimäärää vähentämällä tilanne ei ikäänkuin helpotu.
Aloitin marraskuussa tämän kehon paskanpoisto projektin. Paino on nyt siinä 71-72kg. Eli noin 12kg on lähtnyt pois. Pituus about 178cm.

kamik
20.04.2013, 13:27
Noin kaksitoista kiloa on paino pudonnut joulun jälkeen. Hiihtoa reilu tuhat kilometriä ja siitä 95% melko leppoisalla vauhdilla. Harkoittelua 3-5 kertaa viikossa, kesto tunti-puolitoista per kerta. Syke alas ja treenin kestoa pidemmäksi, sillä niitä kiloja lähtee. Treenin lisäksi ruokavaliota kevyesti säätäen pääsi yllättävänkin hyvin ja helposti tavoitteesen.

Käyttäjänimetön
20.04.2013, 13:31
Pitää ottaa kokeiluun tuo kovemman treenin radikaali vähentäminen.
Ei mihinkään kokeiluun vaan pysyväksi. Tuollaisesta treenistä ei voi joutua kuin ylikuntoon. Oireesi viittaavat siihen, että olet jo siinä. Näin alkuun suosittelisin kahden viikon totaalista treenilepoa. Jos sinulla on sykemittari, niin kannattaa mitata ortostaattinen syke eli makaat selälläsi ja olet siinä niin kauan, että syke on niin alhainen kuin se voi levätessä olla ja sitten nouset vaikkapa sängyn viereen seisaallesi ja olet mahdollisimman liikkumatta ja mittaat 2 minuutin ajan sykettäsi siten, että tasaisin väliajoin talletat sykkeesi. Tuo tasainen väliaika voi olla 10 tai 15 sekuntia. Sitten ihmetellään, että miten korkealle se sykkeesi jää seisaallaan ollessasi pyörimään, kun olet noin vähäisen asian elil seisomaan nousemisen tehnyt. Mittaat tuon ortostaattisen sykkeen joka päivä, niin alat huomata milloin olet palautumassa.

En ole leijonakuningas enkä Izvestijassa kahta maalia neukkuja vastaan tehnyt mutta kuitenkin eräitä kertoja ratamatkoilla SM-finaalissa juossut, että on sitä maksimin rajoilla treenattu ja tarkkaan näitä kuntoasioita mitattu ja selvitelty.

Tpip
06.05.2013, 16:45
Viisi viikkoa takana ja paino tippunut lukemiin 121,7kg. Vanhana teekkarina (kirjoilla koululla, mutta vakituisesti työelämässä) tuli vappuna juhlittua jonkun verran. Kolme parin päivän kuppireissua parin viikon sisään hidasti tahtia... Viikonloppuisin on karppaus hieman lipsunut, mm. hyvien ystävien järjestämillä illallisilla en tohtinut kieltäytyä useamman ruokalajin tarjoilusta.

Painon kehitys viikottain:

Aloitus: 133,2 -> 1. 128,7 -> 2. 125,4 -> 3. 126,6 -> 4. 123,6 -> 5. 121,7

Yleisfiilis on todella paljon pirteämpi, nukun paremmin ja herään aamulla ilman väsymyksen tunnetta. Rakas harrastus, frisbeegolf, on ollut selän takia talven ajan pannassa. Ajattelin aloittaa uudelleen vasta, kun vaaka pysähtyy lukemiin 115kg. Vähän lisämotivaatiota, kova olisi polte päästä laittamaan pannua ilmaan.

Sistis
06.05.2013, 16:58
Näin kirjoittelin tammikuussa:

Kolmen viikon aikana paino on siis pudonnut 2.6 kiloa. Laskennan mukaan sen olisi pitänyt pudota 1.1 kiloa. Vielä pitäisi ainakin viisi kiloa lähteä. Liikuntaa olen muutenkin lisännyt, joten eiköhän tuo ole ihan toteutettavissa oleva suunnitelma...

Lähtöpaino tammikuun puolivälissä oli siis 84 kg. Siinä oli oman veikkaukseni mukaan pari kiloa joulun ajan "pöhöä", koska paino putosi alkuun todella nopeasti. Sen jälkeen on menty aika hyvin ennusteiden mukaan.

Helmikuussa tuli lomailtua viikon verran anoppilassa ja vanhemmilla, ja vaikka tuolloin liikuttiinkin myös melko paljon, ilmainen syöminen teki taas vanhanaikaiset, ja painon pudotus pysähtyi hetkeksi. Kokonaisuudessaan helmikuussakin tultiin jonkin verran alaspäin. Maaliskuussa paino putosi yskähdellen, vaikka kävelylenkkejä tulikin tehtyä aika reippaasti ja syöminen pidettyä melko lailla kurissa. Sitten koittikin huhtikuu, ja fillarikausi alkoi vihdoin. Painokin alkoi pudota kun liikuntaa tuli lisättyä reippaasti. Ja vaikka syötyjen kalorien määräkin vähän kohosi maaliskuuhun verrattuna, liikunnan lisääminen painoi kulutuksen ja syömisen välisen suhteen oikeaan suuntaan.

Kuun lopussa paino oli jo 78 kg, eli kuusi kiloa oli pudotettu. Vappuna tuli sitten herkuteltya enemmänkin, joten paino kääntyi vähän taas nousuun. Vähän pelkään tätä toukokuuta muutenkin, kun joka viikonloppu on jotain ohjelmaa, ja ulkomaillakin pitäisi käydä. Fillari saa siis olla kovassa käytössä.

Yhtä kaikki, helposti se on pudonnut. Syömisten kirjaaminen saa melko tehokkaasti välttämään ylimääräisten herkkujen syömistä, kunhan vain on rehellinen itselleen. Toisaalta se motivoi myös liikkumaan lisää ja polttamaan kaloreita, jos jostain syystä on antanut syömisnautinnolle vallan... ketään muuta ei tuossa kirjanpidossa voi kusettaa kuin itseään. Jos jättää syömisiä kirjaamatta, tai merkitsee ylimääräisiä liikuntasuorituksia muistiin, ei pidä ihmetellä, jos paino ei putoakaan...

Tavoite on 75 kg. Eiköhän siihen pääse. Sen verran mukavaa puuhaa tuo liikkuminenkin on.

häpeäpaalu
06.05.2013, 23:03
Yleisfiilis on todella paljon pirteämpi, nukun paremmin ja herään aamulla ilman väsymyksen tunnetta. Rakas harrastus, frisbeegolf, on ollut selän takia talven ajan pannassa. Ajattelin aloittaa uudelleen vasta, kun vaaka pysähtyy lukemiin 115kg. Vähän lisämotivaatiota, kova olisi polte päästä laittamaan pannua ilmaan.

Hienoa tarinaa! Voi kuinka voi olla vilpittömän onnellinen täysin tuntemattoman puolesta. Vaikka varmasti osa lukijoista ei tavoitteistaan huolimatta pääse heti vastaaviin tuloksiin, on nämä esimerkit vähintäänkin tärkeitä. Vaikka kuulunkin niin sanotusti läpipaskojiin, toivotan kaikille paino-ongelmaisille lykkyä pyttyyn!

Iker
07.05.2013, 10:03
Toisaalta se motivoi myös liikkumaan lisää ja polttamaan kaloreita, jos jostain syystä on antanut syömisnautinnolle vallan... ketään muuta ei tuossa kirjanpidossa voi kusettaa kuin itseään. Jos jättää syömisiä kirjaamatta, tai merkitsee ylimääräisiä liikuntasuorituksia muistiin, ei pidä ihmetellä, jos paino ei putoakaan...
Nyt kun viime vuosina televisiokanavat ovat aina vaan lisääntyvissä määrin ollut täynnä kaikenlaisia laihdutusohjelmia, treeniprojekteja ja muita vastaavia, tulee yhdestä ohjelmasta heti mieleeni hyvä esimerkki itsensä kusettajasta.

Joku brittinainen oli kyseessä, ja niin että piti pari viikkoa tarkkaa kirjaa omista syömisistään ja liikunnoistaan ennen saapumistaan sinne läskileirille ohjelman tekoon.

Omien kirjanpitojensa mukaan olisi saanut vuorokaudessa keskimäärin n. 1900 kilokalorin verran energiaa, ja ihmetteli valitellen omia geenejään että todella masentavaa kun syö terveellisesti ja silti läski ja paino vaan lisääntyy.

Siinä sitten ravintoekspertin kanssa asioita läpikäydessään tulivat siihen tulokseen kaiken mahdollisen uudestaan kirjaamalla, että nainen oli todellisuudessa kaikkine pikku naposteluineen ja välipaloineen syönyt vuorokaudessa pitkälti yli 3500 kilokalorin verran myös tuon kirjanpitovaiheen aikana. Nainen oli aivan ihmeissään ja oli aivan vakuuttunut että söi terveellisesti ja vähemmän kuin kulutti, mutta paljastuikin että hieman itseään kusettaen pitikin yllä pelkkää mielikuvaa terveellisestä syömisestään.

Ei muuta kun tsemppiä kaikille, mulla nyt ei tähän ketjuun sen enempää tarvetta ja asiaa ole, mutta kiva lukea porukan tarinoita ja laihdutusprojekteja, samalla tavalla kun niitä tulee televisiostakin katsottua ja toivottua kulloisenkin taistelijan onnistumista pyrkiessään ei pelkästään kiloista vaan myös epäterveellisistä elämäntavoista eroon. Omalla kohdallani 6 treenipäivää viikossa ja säännöllisen terveellinen ruokailutottumus ovat pitäneet ylimääräiset kilot pois, suosittelen myös muille!

TykkiJutila
08.05.2013, 11:32
Kolmas kerta toden sanoo. En ala sen kummemmin ruotimaan menneitä, omaa tyhmyyttäni taas, että vaaka näytti maaliskuun alussa 117,5. Mutta tänä aamuna vaa´alla seisoi 9kg kevyempi mies, lukeman ollessa siis 108,5kg. Välitavoitteeksi olen asettanut alle 100kg heinäkuun 20. mennessä ja lopullisena sekä prkl pysyvänä 89kg vuoden loppuun mennessä. Ydinfysiikkaa tää ei edelleenkään ole, siis syön "järkevämmin" ja liikun. Aloitin tällä viikolla pyöräilyn työmaalle, joka tulee pysyvänä ohjelmistoon. Tsemppiä kaikille painoaan pudottaville ja sitä aikoville.

hihhu
08.05.2013, 13:42
Merkkipaalu saavutettu kun vaaka näytti alle 100 kg. Vauhti sinällään on aika hyvä pitkää tähtäintä ajatellen, pari kiloa menee kuukaudessa, mutta näyttää kyllä siltä, ettei pienen vedonlyönnin kohteena ollut 95kg tammikuun loppuun tule toteutumaan. Ainakin vaatisi tiukkaa loppukiriä jo.

Reilu 2 vuotta sitten tälläistä kirjuuttelin ja tuohon 95 kiloon se paino jäi, kun aloin panostamaan enemmän liikkumiseen ja totesin, että olkoon paino mitä on kunhan ei nouse enää. Kohtuullisesti onnistunut, sillä 96 näytti vaaka aamulla ja leposyke oli 47 kun viimeksi mittasin.

Sählyä, futista, hiihtoa ja pyöräilyä lähinnä tullut tehtyä, olen koittanut löytää myös aikaa seinäkiipeilylle, mutta en oikein ole löytänyt. Olen myös ajatellut, että olisi hyvä hilata massaa vielä alaspäin, koska tulee noita niveltetappolajeja harrastettua, mutta en ole saanut motivaatiota kasaan. Eilen kuitenkin venäytin vähän polvea futiskentällä ja ajattelin ottaa varoituksesta vaarin. Jos sen painon vaikka hilaisi tuonne 85 kiloon ja koittaisi saada juuttumaan siihen.

Reseptinä lie aika sama kuin ennenkin, eli hiilaria vähemmälle. Ei edes mitenkään erityisesti pois, ottaa vaan annokseen niitä vähän vähemmän. Siis riisipastaperunat. Muuten pyrkii mässyistä eroon. Tällä reseptillä putoaa paino ihan riittävästi, jos vaan kuri pitää. Ei se isoa muutosta kuitenkaan vaadi, että saa vakaana pysyvän painon laskemaan.

Wolves
08.05.2013, 17:03
Välitavoitteeksi olen asettanut alle 100kg heinäkuun 20. mennessä ja lopullisena sekä prkl pysyvänä 89kg vuoden loppuun mennessä.

Tsemppiä tavoitteeseen. Itse onnistuin n. vuodessa pudottamaan 20 kiloa pois. Herätys tuli oikeastaan siinä vaiheessa kun sappivaivat alkoivat vaivaamaan pahemmin ja leikkaukseen jouduttuani aloinkin määrätietoisesti pudottamaan painoa. Vaaka näytti tuolloin 102kg.

Ydinfysiikkaa tää ei edelleenkään ole, siis syön "järkevämmin" ja liikun.

Juuri näin. Aloittaessani kuuria 90% ihmisistä, jotka halusivat välttämättä neuvoa laihduttamisessa, kertoivat kuinka nyt pitää ruveta syömään kukkakaalia ja puputtamaan pellavansiemeniä. Totesin silloin ja totean nyt, paskanmarjat.

Ihan samaa ruokaa syön nyt kuin silloinkin. Annoksia on vain lämpimässä muodossa yksi/päivä ja sekin on pienempi, "välipaloja" on muutettu vähemmän rasvaa sisältäviksi. Mitään muuta ei ole muutettu. Liikuntaa saan ihan samanverran kuin yli satakiloisenakin.

Ihmettelen kuinka muutama himokarppaaja on vetänyt herneen syvälle hajuraajaansa, kun kerroin ettei laihtuakseen tarvitse vetää vihanneksia ja linnunsiemeniä sekä ravata kahdeksan kertaa viikossa salilla. Riittää, kun syö sen verran kuin kuluttaa tai mielellään hieman vähemmän. Toimistotuolin ja tietokoneen näppäimistön suurkuluttajana, en tarvitse tuon enempää.

Ai se paino? Se on nyt 83.

HokiHero
08.05.2013, 19:21
Samaa mieltä kuin moni muukin tuosta laihduttamisesta. Asioista ei saa tehdä liian vaikeita. Tuntuu, että esimerkiksi karppaajista löytyy aina sellaisia, jotka haluavat hifistellä kaikella pienellä vain jo sen vuoksi, että saa näyttää kuinka sitä tietoa löytyy. Siinä vaiheessa kun aletaan pyöriä liian tarkasti jonkun tietyn ruoka-aineen ympärillä ja aletaan puhua kofeiinin tai vihreän teen vaikutuksesta painonpudotuksessa ollaan pihalla ja keskitytään, poltetaan hermot ja motivaatio asioihin joiden vaikutus kokonaisuuteen on naurettavan pieni. Esimerkiksi yksi maan johtavia ravintoneuvojia Olli Ilander on korostanut kaikilla luennoillaan joihin olen osallistunut, että inhoaa sanaa "hifistely" puhuttaessa painon pudotuksesta tai ruokavaliosta.

Olen ammatissani huomannut selvästi kuinka ihmisillä on käsitys, että painonpudotus on niin vaikeaa ja ei koskaan onnistu. Onhan siinä haasteensa, mutta vaikeaa siitä teen vain sinä itse/ammattitaidoton valmentaja. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin vain tekemättä jättämisestä (osaa vähentää herkuttelua, tunnesyömistä jne.) ja pienistä muutoksista (valitsee vähempi sokerisen, runsaskuituisen, täysjyvän jne) joka tulee jo yleensä pelkästään siten, että valitset laadukkaan perusruuan. Ei siitä, että punnitset purukumin, jotta voit kirjata ylös kalorit. Laadukasta perusruokaa voi syödä yllättävän suuria määriä ja saada silti loistavat tulokset.

Tarkoituksena ei ole sanoa painon pudotuksen olevan lasten leikkiä ja arvostella siinä epäonnistuneitä. Lähinnä tuoda vain näkökulma siihen, onko keskittyminen ollut kuitenkin asioissa joilla ei ole ollut kokonaisuuden kannalta mitään merkitystä, mutta ovat silti onnistuneet polttamaan motivaation kevyemmästä tulevaisuudesta. Tsemppiä kaikille tavoitteiden saavuttamiseksi!

Andrew
08.05.2013, 19:47
Itse olen huomannut, että on täysin totta, että ihminen tekee kyllä uskomattomalla tavalla addiktioita moneen asiaan. En ole syönyt roskaruokaa tai karkkia oikeastaan tänä vuonna ollenkaan ja aluksi kaipasin ja teki mieli sitä, mutta nykyään ei edes tee mieli roskaruokaa tai karkkia.

En oikeastaan muuttanut treeneissäni mitään, jätin ainoastaan roskaruuan (pizzat, hampurilaiset, kebab jne.) ja vatsa kyllä katosi kolmessa kuukaudessa. 90 kilosta lähemmäksi 80 kiloon.

J.Petke
09.05.2013, 00:02
Itse olen huomannut, että on täysin totta, että ihminen tekee kyllä uskomattomalla tavalla addiktioita moneen asiaan. En ole syönyt roskaruokaa tai karkkia oikeastaan tänä vuonna ollenkaan ja aluksi kaipasin ja teki mieli sitä, mutta nykyään ei edes tee mieli roskaruokaa tai karkkia.

En oikeastaan muuttanut treeneissäni mitään, jätin ainoastaan roskaruuan (pizzat, hampurilaiset, kebab jne.) ja vatsa kyllä katosi kolmessa kuukaudessa. 90 kilosta lähemmäksi 80 kiloon.

Minulla on täsmällee sama taktiikka. Jätin karkit, roskaruoan, herkut pois ja liikunnan määrän pidin samana eli käytännössä vain hyötyliikuntaa. Nyt ei tee enää edes karkkia mieli kuin harvoin ja painoa on lähtenyt jo reilusti. Jätin toki myös pastat/riisit/leivät pois mutta en ikinä halua tuotakaan viedä sille hc-asteelle. Kun pääsen alle 100kg niin pidän päivä jolloin ostan kaiken mahdollisen hekun donitseista Pizza Hutin pizzaan ja Makuunin karkkeihin. Juomaksi juon Dr Pepperin jenkkiversiota.

kahden suunnan sentteri
09.05.2013, 10:48
Kun pääsen alle 100kg niin pidän päivä jolloin ostan kaiken mahdollisen hekun donitseista Pizza Hutin pizzaan ja Makuunin karkkeihin. Juomaksi juon Dr Pepperin jenkkiversiota.
Ja tulet huomaamaan, kuinka naurettaviin juttuihin sitä on joskus aikanaan tullut kiinnyttyä.

sampio
09.05.2013, 11:57
Ja tulet huomaamaan, kuinka naurettaviin juttuihin sitä on joskus aikanaan tullut kiinnyttyä.

Tässä on aika hyvä pointti. En ole esimerkiksi pizzaa hirveästi aiemminkaan tilaillut, mutta nyt viime vuosina vielä vähemmin. Kun kerran pari vuodessaan sellaisen kotiin hommaa, huomaa, että olisi kannattanut jättää tilaamatta. Itse saa tehtyä niin paljon parempaa, että ellei nyt aivan oikeasti laiskota se kerta vuodessa, niin eipä noita viitsi hirveästi muualta tilailla. Ja vaikka jotain konditoriotuotteita saakin tästä kylältä todella laadukkaina versioina, ei niitäkään tarvitse kantaa viikottain kotiin. Makeaakin arvostaa eri tavalla, kun kykenee keskittymään makuun, eikä vain täyttämään sokerinhimoaan.

Mulla on kerran viikossa karkkipäivä, jolloin syön vapaammin mitä nyt tekee mieli. Muuten jätän makeat pois, samoin oluet. Hiilareita iltaa kohden vähemmän. Jos on juhlia viikolla, syön vähän päivän liikunnan sekä kellonajan mukaan.

Hawk #22
09.05.2013, 20:22
Noniin pistetääs vähän omia laihdutustavoitteita tänne, niin joku fiksumpi voi sitten korjailla näitä suunnitelmia, ettei lähde homma ihan käsistä.

Syntymäpäivä siis koitti ja katsoin, että on tullut näköjään pari kiloa vyötärölle. En kuitenkaan osannut aavistaa, että vaaka näyttäisi lukemaa 97.2kg (pituutta 181cm), kun olen näköjään saanut n.10kg lisää painoa puolentoista vuoden aikana. Muutama vuosi sitten lopetettuani huippu-urheilun (junnutasolla, mutta kuitenkin), niin painoa alkoi kertyä, kun ruokailutottumukset ovat pysyneet lähes samoina. Nyt päätin, että on aika aloittaa painon korjaus vanhoihin mittoihin, ja näillä eväillä päätin lähteä pudottamaan painoa:

- Joka päivä pyöräilyä 60-70% sykkeellä (60 min)
- Salibandya 2-3 kertaa viikossa (60 min/kerta)
- Kuntosaliharjoittelua 1-3 kertaa viikossa
- Raskas porrasjuoksuharjoitus kerran viikossa (60-90 min)

Ruokavalio näyttää suunnilleen tältä:

Aamupala: Puuroa/mysliä, 2 kananmunaa, hedelmiä
Lounas: Kanaa/kalaa/lihaa, hyvin vähän riisiä/perunaa/yms. ja paljon salaattia
Välipala(t): Raejuustoa, tonnikalaa ja hedelmiä
Päivällinen: Samalla kaavalla kuin lounas
Iltapala: Rahkajogurttia, kananmuna ja hedelmiä

Tämän lisäksi sali- ja porrastreenin jälkeen yksi proteiinipirtelö ja joka päivä noin 2-4 litraa vettä.

Näillä eväillä pyrin pudottamaan painoa 10-15 kiloa 9 viikon aikana, joten kauheasti en ajatellut lipsua tuosta ruokavaliosta.

Nyt jos saisi vielä palstaveljiltä kommentteja/korjauksia/varoituksia/yms. että pysyy joku järki tässä touhussa. Olen suhteellisen kurinalainen, ja osaan kyllä rääkätä itseäni tarpeen tullen. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun yritän oikeasti laihduttaa, joten en ihan tarkasti osaa sanoa kuinka hyvin tuosta ruokavaliosta saa ravinteita ja vitamiineja, ettei terveys ala kärsiä.

J.Petke
09.05.2013, 20:47
Nyt jos saisi vielä palstaveljiltä kommentteja/korjauksia/varoituksia/yms. että pysyy joku järki tässä touhussa.

Itse en ole mikään kaveri neuvomaan mutta ei tuo ainakaan urheilusta pitäisi kiinni jäädä. Jättäisin omalla kohdallani tuosta kokonaan pyöräilyn pois ettei ala maistumaan puulta ja innostus lopahda.

Hawk #22
09.05.2013, 21:01
Itse en ole mikään kaveri neuvomaan mutta ei tuo ainakaan urheilusta pitäisi kiinni jäädä. Jättäisin omalla kohdallani tuosta kokonaan pyöräilyn pois ettei ala maistumaan puulta ja innostus lopahda.

No pyöräily tuossa menee lähinnä siten, että kuljen aina pyörälle kuntosalille, portaidenjuoksu paikalle ja pelaamaan salibandya. Jokaiseen paikkaan on se 30-45 minuutin matka per suunta, joten tuo hoituu käytännössä siinä samalla. Muutenkin pyrin välttämään autolla kulkemista viimeiseen asti, että tulisi vähän hyötyliikuntaa samalla.

hemmo_1973
09.05.2013, 21:22
Nyt jos saisi vielä palstaveljiltä kommentteja/korjauksia/varoituksia/yms. että pysyy joku järki tässä touhussa. Olen suhteellisen kurinalainen, ja osaan kyllä rääkätä itseäni tarpeen tullen. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun yritän oikeasti laihduttaa, joten en ihan tarkasti osaa sanoa kuinka hyvin tuosta ruokavaliosta saa ravinteita ja vitamiineja, ettei terveys ala kärsiä.

Muutama kommentti:

1) Pidä ehdottomasti vähintään yksi vapaapäivä kovasta liikunnasta viikossa
2) Veden juomisen kanssa kannattaa olla tarkkana - 4 litraa on suhteellisen paljon ja todennäköisesti huuhtoo lähes kaikki elimistön vitamiinit pois
3) Hedelmien syömisessä kannattaa muistaa se, että niissä on käsitykseni mukaan melkoisen paljon sokereita. Olisiko mielekästä vaihtaa nuo illan hedelmät vaikka pakkasmarjoihin (mustaherukka, mustikka, vadelma jne.)?
4) Lounaan ja päivällisen yhteyteen salaattien sekaan oliiviöljyä - hyvälaatuista rasvaa tarvitaan jonkin verran
5) Tuo ruokailurytmi on hyvä - jos raejuuston syönti alkaa tympimään, vaihda maustamattomaan mairorahkaan ja sekaan jotain ruokalusikallinen lasten purkkiruokaa (mango, kuningatar jne.) antamaan makua.
6) Alussa nesteet lähtee kiertämään nopeasti - muutaman viikon jälkeen kehityksen vauhti hidastuu, mutta siitä ei kannata lannistua. Ja tärkeää on myös muistaa se, että vaaka kertoo osan asiasta ja peili osan. Ei ole hirveän huono juttu, jos ylimääräinen rasva tai osa siitä muuttuu lihakseksi.
7) Kun tuloksia alkaa tulla, tsemppaa itseäsi vaikka sillä, että kilo pois on kaksi 500 gramman voipakettia ja 5 kiloa on sitten vastaavasti 10. Auttaa hahmottamaan pudotuksen suuruutta ja antaa lisätsemppiä.

Leon
09.05.2013, 21:26
Jos minä jättäisin noista yhden pois, viimeisenä lähtisi pyöräily. Huipputasolla urheillutta en lähde neuvomaan, mutta minusta se matalasykkeinen treeni on aika tärkeä. Jonkun kovasykkeisen sitten tiputtaisin, jos määrät rupeavat tökkimään.

Hawk #22
09.05.2013, 21:35
Kiitos hemmo, kaikki hyviä pointteja, mutta kommentoin niistä nyt asioita, jotka painan erityisesti mieleeni.

Muutama kommentti:
1) Pidä ehdottomasti vähintään yksi vapaapäivä kovasta liikunnasta viikossa


-Juu, näin oli suunnitelmissakin. Lähinnä tuota pyöräilyä ajattelin harrastaa ihan joka päivä (hyötyliikuntana ainakin), mutta suunnitelmissa oli jättää ainakin toinen päivä viikonlopusta kokonaan vapaaksi. Hyvä kuitenkin kun mainitsit.


2) Veden juomisen kanssa kannattaa olla tarkkana - 4 litraa on suhteellisen paljon ja todennäköisesti huuhtoo lähes kaikki elimistön vitamiinit pois


-Tämä oli todella hyvä neuvo, sillä en tullut oikeastaan edes ajatelleeksi. Liiallinen vesi tosin myös kuluttaa munuaisia, joten hyvä, että otit puheeksi. Ehkä tuo 2-3 litraa olisi tosiaan se parempi vaihtoehto (mielellään 2).


3) Hedelmien syömisessä kannattaa muistaa se, että niissä on käsitykseni mukaan melkoisen paljon sokereita. Olisiko mielekästä vaihtaa nuo illan hedelmät vaikka pakkasmarjoihin (mustaherukka, mustikka, vadelma jne.)?


Ei huono idea ollenkaan. Olen myös joskus syönyt iltaisin mm. pakastemaissia ja -herneitä, joista saa myös tarvittavia vitamiineja, vähemmällä sokerimäärällä. Pitää tosiaan napata vähän marjoja mukaan seuraavalla kauppareissulla.


4) Lounaan ja päivällisen yhteyteen salaattien sekaan oliiviöljyä - hyvälaatuista rasvaa tarvitaan jonkin verran


-Kauheasti ei ole tullut oliiviöljyä käytettyä, mutta pitää muistaa tämäkin. Öljyhän on kuitenkin todella hyvä vaihtoehto esim. salaatinkastikkeelle, sillä se tuo makua ilman järjetöntä hiilihydraatti määrää.

Kiitos vielä vinkeistä ja kannustuksesta. Varmasti täytyy vielä palata tähän viestiisi uudemman kerran, jos alkaa usko loppua.

Sistis
10.05.2013, 08:53
-Kauheasti ei ole tullut oliiviöljyä käytettyä, mutta pitää muistaa tämäkin. Öljyhän on kuitenkin todella hyvä vaihtoehto esim. salaatinkastikkeelle, sillä se tuo makua ilman järjetöntä hiilihydraatti määrää.

Menee enemmän jo kokkiketjun kamaksi, mutta salaatinkastikkeet korvaisin mieluiten balsamicolla. Tai sillä markettibalsamicolla, joka käsittääkseni ei oikeaa balsamicoa ole nähnytkään. Kaloreita ei ole juuri ollenkaan, mutta makua on sitäkin enemmän. Toki oliiviöljyäkin voi laitella joukkoon, mutta siinä pitää muistaa kohtuus, koska - vaikka hyvää rasvaa onkin - se on melkoinen kaloripommi.

sampio
10.05.2013, 08:55
Menee enemmän jo kokkiketjun kamaksi, mutta salaatinkastikkeet korvaisin mieluiten balsamicolla. Tai sillä markettibalsamicolla, joka käsittääkseni ei oikeaa balsamicoa ole nähnytkään. Toki oliiviöljyäkin voi laitella joukkoon, mutta siinä pitää muistaa kohtuus, koska - vaikka hyvää rasvaa onkin - se on melkoinen kaloripommi.

Jos makua hinkataan, niin oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa sekaisin. Voi tuunailla yrteillä, pippurilla yms. tai käyttää sellaisenaan. Itse en salaatin kanssa muita kostuttimia käytä. Mun makuuni paras, helposti.

Tpip
10.05.2013, 16:02
Ruokavalio näyttää suunnilleen tältä:

Aamupala: Puuroa/mysliä, 2 kananmunaa, hedelmiä
Lounas: Kanaa/kalaa/lihaa, hyvin vähän riisiä/perunaa/yms. ja paljon salaattia
Välipala(t): Raejuustoa, tonnikalaa ja hedelmiä
Päivällinen: Samalla kaavalla kuin lounas
Iltapala: Rahkajogurttia, kananmuna ja hedelmiäTsemppiä projektiin. Ruokavaliossa pistää silmään 3kpl kananmunaa / päivä, joka on keltuaisineen aikamoinen kolesterolipommi. Kolesteroliarvoja kannattaa ainakin seurailla. Itse pudottaisin munien määrän maksimissaan yhteen / päivä. Toinen vaihtoehto on jättää kahdesta munasta keltuainen vetämättä. Kananmunan valkuaistahan pidetään yhtenä parhaana proteiinin lähteenä.

Kananmunasta: Kananmunan ravintosisältö :: Terveyskirjasto (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00066)

Hawk #22
11.05.2013, 00:21
Tsemppiä projektiin. Ruokavaliossa pistää silmään 3kpl kananmunaa / päivä, joka on keltuaisineen aikamoinen kolesterolipommi. Kolesteroliarvoja kannattaa ainakin seurailla. Itse pudottaisin munien määrän maksimissaan yhteen / päivä. Toinen vaihtoehto on jättää kahdesta munasta keltuainen vetämättä. Kananmunan valkuaistahan pidetään yhtenä parhaana proteiinin lähteenä.


Joo tuota keltuaisen poistamista suunnittelin itsekin. Unohtui kirjoittaa se tuohon, mutta tämä oli kyllä mielessä jo aikaisemmin. Enkä ole muutenkaan ehtinyt ihan joka päivä syömään noita 3 kananmunaa (aamulla kiireitä jne.), joten kolesterolin ei pitäisi ihan niin paljoa nousta. Kiitos kuitenkin kun otit vielä asian esille, sillä tuo kolesterolin seuraaminen silloin tällöin on tärkeää.

fat of the land
11.05.2013, 03:14
Joo, tällä viikolla Vaaka heilahti uuteen ennätykseen eli 97 kg ja pituuttahan oli 173 cm sulka päässä ja sukat jalassa. Ikä 34 v.

Eli rantakunnossa ollaan, mutta niin ne on muutkin hylkeet. Verenpaineet on varmaan perseellään, kolesteroleja ei edes uskalla mitata.

Karppaus ei kiinnosta, mihinkään kovempaan liikuntaan ei viitsi lähteä. Kuoleminen ei kuitenkaan kiinnosta, joten mikä neuvoksi?

Ongelma on kyllä annoskoossa, jotenkin sitä kuvittelee, että ruokaa ei riitä lautasellinen, vaan pitää aina santsata. Ties vaikka jää ilman. Kasviksia menee satunnaisesti, mutta ei tosissaankaan liikaa.

Mitään karkkeja ei tule itsekseen ostettua juuri koskaan, eli ongelma on ihan siinä mitä syö arjessa.

No tarkoitus olisi pyöräillä duuniin pääosittain aina, matkaa tulisi silloin vähän päälle 16 km/päivä. Koiria ulkoilutetaan kävellen n. 1h/päivä, mutta siinä palaa kaloreita tasan tarkkaan elintoimintojen verran.

Ja rökinvedon lopetin joo...

ZayWest
11.05.2013, 12:22
Aikoinani tuhosin omat läskini melko tylsällä tavalla enkä siis osaa nykyään ymmärtää tätä järjetöntä hifistelyä ruokavalioiden ja kaiken suhteen.

184cm tapauksen 128kg muuttui puolessa vuodessa 85 kiloon ilman suurempia taikatemppuja. Sikanatsi-asenne ruokavalion suhteen ja pääsääntöisesti 2krt päivässä liikuntaa(aamusali+iltapäivälenkki). Ruokailuna riitti mainiosti kolme ateriaa päivässä(aamupala+päivällä lämmin ruoka+ iltapala).

Brenaakin uskalsi ottaa silloin tällöin ilman suurempia haittoja.

hemmo_1973
11.05.2013, 15:38
Aikoinani tuhosin omat läskini melko tylsällä tavalla enkä siis osaa nykyään ymmärtää tätä järjetöntä hifistelyä ruokavalioiden ja kaiken suhteen.

Nostan hattua suorituksellesi, mutta on hyvä muistaa, että jokainen laihduttaja/läskeistä eroon haluava on oma yksilönsä. Jollekin riittää ainoastaan se, että lopettaa makean syömisen ja jollekin toiselle laihduttaminen vaatii isomman ruokailutaparemontin. Lisäksi ihmisten kyky, halu ja mahdollisuus liikkua/kuntourheilla vaihtelee - tosiasia kuitenkin on se, että ruokailutapojen muutoksella voi pudottaa läskin määrän aika alas, mutta ei välttämättä liikunnalla jos ruokailutottumukset ovat vääränlaiset. Paras lopputulos syntyy ruokailun ja liikunnan yhdistelmänä.

Toinen juttu on taas se, mitä haetaan. Painon pudotus on eri asia kuin kehon muokkaaminen. On tyyppejä, joiden painoindeksi on yli suositusten, mutta rasvaprosentti kevyesti alle 10, erittäin hyvällä lihaserottuvuudella. Olen itsekin ollut vastaavassa kunnossa tiukimmassa kunnossa ollessani ja kyllä, se vaati jo aika paljon ruokavaliohifistelyä.

Kuoppis
11.05.2013, 15:59
Tsemppiä projektiin. Ruokavaliossa pistää silmään 3kpl kananmunaa / päivä, joka on keltuaisineen aikamoinen kolesterolipommi. Kolesteroliarvoja kannattaa ainakin seurailla. Itse pudottaisin munien määrän maksimissaan yhteen / päivä. Toinen vaihtoehto on jättää kahdesta munasta keltuainen vetämättä. Kananmunan valkuaistahan pidetään yhtenä parhaana proteiinin lähteenä.


Eikös toi oo melko vanhaa tietoo että keltuaiset olis tosi pahoja kolesterolia ajatellen? En oo tutkimuksia kovin tarkkaan itte lueskellu mutta monet väittäny kovaa että siitä ei itseasias oo minkään laista suoraa näyttöö että keltuaiset nostais kolesterolia? Sehän taitaa kuitenki suurimmaks olla sitä hyvää kolesterolia mitä sieltä löytyy jos oikein muistan.

Itte kuitenki oon vetäny nyt jonku aikaa sen 60 munaa kuukaudes ihan kokonaisina ja kolesteroliarvot on ihan normaalit. Samoin kavereilla menee samaa luokkaa munia kuukaudes ja ihan ok arvoja sieläki on mittaukset antanu. Loistava sapuskahan toi on kauttaaltaan, ei pelkkänä proteiinin lähteenä. Siitä irtoo vähä kaikkee mitä kroppa tarttee.

En siis ala nyt vääntään kättä vaan kysyn että miten se oikeasti on. Itelle jääny tällänen kuva vaan asiasta ilman mitään tarkempia mutuiluja.

ZayWest
11.05.2013, 16:01
Nostan hattua suorituksellesi, mutta on hyvä muistaa, että jokainen laihduttaja/läskeistä eroon haluava on oma yksilönsä. Jollekin riittää ainoastaan se, että lopettaa makean syömisen ja jollekin toiselle laihduttaminen vaatii isomman ruokailutaparemontin.

Tietenkin jokainen tyylillään, mutta itse vierastin jo läskien murhaamisen alkuvaiheessa kaiken maailman epämääräisiä ja muka trendikkäitä laihdutusmalleja joita minulle kovasti ehdoteltiin. Vierastan näitä juttuja vielä pahemmin nykyään kun olen kuullut muutaman kaverini laihduttamiseen liittyviä yrityksiä milloin milläkin trendikkäällä tyylillä. Tulokset olleet poikkeuksetta luokkaa nolla.

Omalla kohdalla riitti se perinteinen klisee "kuluta enemmän kuin syöt". Toki mainitsemani natsikuurin aikana sain huolestuneita kommentteja terveyteeni liittyen jne. Silti tuo kuuri kävi vain ja ainoastaan luonteen päälle, ei muuta.

Olenkin suositellut muutamalle kaverilleni ihan perinteistä maalaisjärjen käyttöä näissä asioissa. Läskien murhaaminen kuin ei lopulta vaadi mitään järjettömiä taikatemppuja. Tämä toki vain omana näkemyksenäni.

Leon
11.05.2013, 16:03
Sanottu varmaan sataan kertaan tässäkin ketjussa, mutta dieetti johtaa yleensä painon jojottamiseen, kun taas pysyvä muutos on elämäntapakysymys.

sampio
11.05.2013, 16:05
Heittää donitsit pois käsistään.

True Blue
12.05.2013, 20:17
Tsemppiä projektiin. Ruokavaliossa pistää silmään 3kpl kananmunaa / päivä, joka on keltuaisineen aikamoinen kolesterolipommi. Kolesteroliarvoja kannattaa ainakin seurailla. Itse pudottaisin munien määrän maksimissaan yhteen / päivä. Toinen vaihtoehto on jättää kahdesta munasta keltuainen vetämättä. Kananmunan valkuaistahan pidetään yhtenä parhaana proteiinin lähteenä.

Kananmunasta: Kananmunan ravintosisältö :: Terveyskirjasto (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00066)

Itse taannoin vetelin ohjeen mukaan 5-7 kanamunaa (valkuista) päivässä joista yhteen jätin keltuaisen.

Itse aloitan tai jatkan siitä mihin viimeksi jäin tuon elämäntapa remontin ja rupean katsomaan mitä tuonne kitaan tunkee. Ekalla viikolla jätän hiilarit minimiin, tai siihen asti kunnes kykenen salille.
Jutan superdieetti ruokaohjeista on taas hyötyä, kun silmäilee mitä sitä pitäisikään syödä ja mitkä jättää oikeasti sinne kauppaan.

Reverent
13.05.2013, 00:49
Joo, tällä viikolla Vaaka heilahti uuteen ennätykseen eli 97 kg ja pituuttahan oli 173 cm sulka päässä ja sukat jalassa. Ikä 34 v.

Eli rantakunnossa ollaan, mutta niin ne on muutkin hylkeet. Verenpaineet on varmaan perseellään, kolesteroleja ei edes uskalla mitata.

Ja rökinvedon lopetin joo...

Täälläkin ollaan oltu jonkinlaisella laihiksella juuri verenpaineen takia. Uskallauduin pitkän, pitkän ajan jälkeen työterveystarkastukseen alkuvuodesta. Siellä todettiin muut arvot suht normaaleiks, mut verenpaineet melko korkeiksi. Sain jopa mittarin mukaan, jolla sitten mittailin paineita pari kertaa päivässä.

Oltiin kuitenkin sitten lääkärissä käynnin kolme viikkoa lomalla ja siellä en vielä niin hirveästi välittäny katsoa, mitä syön. Reissun jälkeen olen koittanu tietoisesti vähentää rasvaisen ja suolaisen safkan ja muunkin paskaruuan syöntiä ja lisätä liikkumista. Se tissuttelun vähentäminen tässä kuitenkin vaikeinta on.

Kolmessa kuukaudessa on kuitenkin tullu jonkinlaisia tuloksia. Vanhat vaatteet on alkanu käymään vähän isoiksi ja verenpaineetkin alkaa vähitellen oleen suht kohdallaan. Ja röökinpolton lopetin jo yli kolmevuotta sitten, mitä nyt vähän nuuskaa silloin tällöin..

Tpip
13.05.2013, 19:29
Oma projekti jatkaa eteenpäin, tämän viikkoinen viikkopunnitus osoitti lukemaa 120,2kg. Perjantaina oltiin jo alle 120kg:n, mutta viikonloppu tuntuu aina hieman nostavan painoa :)

Hyvän olon fiilis jatkuu, liikunta on lisääntynyt ~1h pituisina kävelylenkkeinä 3-4 kertaa viikossa. Ei pakottamalla, vaan keho ja mieli haluaa vaan ulos. Kevät vai parantunut olotila, tiedä sitten.

Itseänikin hieman ihmetyttää tuo "hifistelyn" dissaus. Mikäs siinä, jos sillä paino putoaa ja elämän tavat muuttuvat. Itse en koskaan jaksaisi tarkalleen laskea mitä ja miten paljon syön. Pääasia on ollut tietää suunnilleen mitä mikin raaka-aine sisältää. Silti en yhtään väheksy niitä, jotka laskevat ne purkkapalastakin saatavat hiilarit, kukin tyylillään. Taitaa olla vaan "in" dissailla kaikkea trendimetroseksuaalihyvinvointikarppausfreeseilyä. Loppuen lopuksi, mikä ero on natsidietillä tai "trendikkäästi hifistellen" -dietillä? Molemmissa joutuu varmasti seuraamaan mitä ja miten syö.


En siis ala nyt vääntään kättä vaan kysyn että miten se oikeasti on. Itelle jääny tällänen kuva vaan asiasta ilman mitään tarkempia mutuiluja.

Taitaa olla melkoinen juupas-eipäs väittely ihan tieteellisestikin. Envei, tutkimusten mukaan kolesterolin imeytyminen verenkiertoon on hyvin yksilöllistä, vaihteluvälin ollessa 20-80%. Samoin on hyvin yksilöllistä kuinka maksa käsittelee kolesterolin.

Enivei, suositusten mukaan kolesterolia tulisi kehon saada maksimissaan se 300mg / päivä ja yhdessä keltuaisessa on 200-275mg. (esim. 100g kypsennettyä lihaa sisältää 100mg kolesterolia).

Helpontahan tuota on kontroloida käymällä säännöllisesti testauttamassa kolesteroliarvot.

HokiHero
13.05.2013, 22:36
Itseänikin hieman ihmetyttää tuo "hifistelyn" dissaus. Mikäs siinä, jos sillä paino putoaa ja elämän tavat muuttuvat. Itse en koskaan jaksaisi tarkalleen laskea mitä ja miten paljon syön. Pääasia on ollut tietää suunnilleen mitä mikin raaka-aine sisältää. Silti en yhtään väheksy niitä, jotka laskevat ne purkkapalastakin saatavat hiilarit, kukin tyylillään. Taitaa olla vaan "in" dissailla kaikkea trendimetroseksuaalihyvinvointikarppausfreeseilyä. Loppuen lopuksi, mikä ero on natsidietillä tai "trendikkäästi hifistellen" -dietillä? Molemmissa joutuu varmasti seuraamaan mitä ja miten syö.


Tarkoitus ei ainakaan itselläni ollut dissata hifistelyä vaan tuoda esiin se, että usein itsellenikin tulee asiakkaita joilla on käsitys, että painonpudotus on monimutkaista ja hankalaa ja tälläinen voi nostaa kynnystä aloittaa kyseinen urakka. Samoin jos dieetti on liian tarkka voi motivaatio kärsiä ainaisesta grammojen mittailusta ja kaloreiden laskemisesta. Silloin kun ihmisellä on ymmärrys mitä tekee ja mikä itselle sopii on hifistely täysin perusteltua, mutta jos ihmistä joka ei ole koskaan seurannut ruokailujaan laitetaan noudattamaan pilkuntarkasti ohjeita joissa salaatinkin laatu on määritelty ei tulos usein ole onnistunut. Mielummin lähdetään siis liikkeelle suurista kokonaisuuksista. Ei juniorijoukkuetta kannata kesäreeneissä laittaa reenaamaan ranteiden koukistusta, jotta veto on talvella kunnossa. Ammattilainen joka tietää mitä tekee voi sitäkin tehdä.

Susimies
14.05.2013, 04:17
Joulun alla Susimiehellä oli pituutta 174 cm ja painoa 132 kg; Nyt pituus on pysynyt toki samassa mutta paino on puoleen vuoteen tullut 115 kiloon, kehon muotoutuessa muutoinkin; Lihasmassa on pysynyt ennallaan/jnkv lisääntynyt; Vyötäröltä senttejä pois vajaa 20 ja rintakehään n.10 lisää.

Keinoinani;
- Salitreeni 3-5 krt/vko 45-50 minuuttia.
- Yksi herkkupäivä/vko, tuolloin esim. 1 l jäätelöä.
- Alkon suhteen nollatoleranssi (ollut toki jo muutoinkin pari vuotta)

Ruokavalio;
- Aamulla herätessä iso muki vettä+kahvi, monivita,c-vita ja d-vitamiini tabut + rasvanpolttaja naamariin.
- Aamiainen; Munakas/rahka. Lounas; Kanaa,raejuustoa,salaattia Välipala; Rahka. Päivällinen; Kanaa/kalaa, riisi,raejuusto,iso salaatti. Iltapalaksi jos tuntuu, rahkaa. Salaatteihin oliiviöljyä
- Vettä 2-3 l
- Treenin jälkeen proteiinipirtelö

Haastavinta on ollut vuorotyön sovittaminen tähän; Esim. yövuorot tuovat oman haasteensa, mutta ihan mukavasti on sujunut. En kovin suurta stressiä ole asioista ottanut ja oon menny sillä ajatuksella, että kun ei nää kilot oo hetkessä tullu, ei ne hetkessä lähdekkään.

Niin ja se tavoite; Tonne 100 kg:n hujakoille.

ZayWest
14.05.2013, 08:50
Itseänikin hieman ihmetyttää tuo "hifistelyn" dissaus. Mikäs siinä, jos sillä paino putoaa ja elämän tavat muuttuvat. Silti en yhtään väheksy niitä, jotka laskevat ne purkkapalastakin saatavat hiilarit, kukin tyylillään. Taitaa olla vaan "in" dissailla kaikkea trendimetroseksuaalihyvinvointikarppausfreeseilyä. Loppuen lopuksi, mikä ero on natsidietillä tai "trendikkäästi hifistellen" -dietillä?


HokiHero tämän asian paketoikin jo hyvin, mutta huudellaan silti vielä.

En tiedä oliko tämä kirjoitus nyt minulle lähinnä viitattu, mutta aika väsynyttä tässä yhteydessä vihjailla kuinka trendikästä on vihata kaikkea trendikästä. Aika selkeästi taisin ilmaista kuinka muutamalla kaverillani nämä hifistelyt ovat vituiksi poikkeuksetta menneet. Tällaisessa tilanteessa lienee aika luonnollista tarjota kavereilleen yhtenä vaihtoehtona itselleen toiminutta kuuria? Samalla tsempata ja korostaa ettei laihduttaminen välttämättä vaadi älyttömiä taikatemppuja.

Kukin silti tyylillään, edelleen.