PDA

View Full Version : Paljonko sitä olutta sitten menee illan aikana?


Kyle
29.08.2004, 15:24
Noniin nyt tämä miehekkyyden legendaarinen mittari, heti sen peeniksen koon jälkeen, jota joku utelias kyselikin jo jossain vaiheessa.

Kuvitellaan että edessäsi olisi olut rekkallinen kaljaa, perinteistä keskivahvaa(4,7%).
Yhteen putkeen sitä kiskoisit, niin monenko pullon jälkeen tulisi uni silmään tai tavarat ylös?

Everton
29.08.2004, 16:02
Jaa, no sehän riippuu ihan kaikesta oheissälästä. Eli janottaako, mikä on olotila ja huvittaako sitä juoda itsensä änkyrään.

Harvemmin tulee baareihin lähdettyä, mutta eipä pohjiksi tartte ottaa kokonaista sikspäkkiäkään. Sopivat kalsarikännit taas voi tissuttaa tuolla kuudella bissellä.

Mutta jos yhteen putkeen, ilman suurempia taukoja pitäisi tai saisi olutta kiskoa, niin varmaan se tuohon kymmenen potelin pintaan viimeistään jäisi se meikän kestävyys. Kuumana mökkipäivänä kaiken oheistoiminnan kanssa määrä olisi sitten varmaan huomattavasti suurempi.

Hassua muuten on se, että normaalistihan resistanssin pitäisi vaan lisääntyä kokemuksen karttuessa. Mutta kyllä silloin hurjina teinivuosina piti kiskoa kaikkea enemmän, nopeammin ja kaksin käsin.

Metalwarrior
29.08.2004, 16:05
Semmonen sixpakki riittää tätä nykyä meikäläiselle. Viinapää kun ei ole mikään maailman kovin enää. Yleensä ostan mäyräkoiran ja siitä tulee sitten viikonlopun aikana lipiteltyä.

timmi
29.08.2004, 16:46
Turhan helposti on tullut kopallisen verran juotua illassa, ja sen on kyllä huomannut.
Viimeaikoina sattuneiden tapahtumien vuoksi olenkin tullut siihen lopputulokseen, että vähempikin saa riittää.

Tinde
29.08.2004, 17:20
Jos kysymyksenasettelun oikein ymmärrän niin kyse ei nyt ole mistään stringikänneistä. Eli kun tilaisuus on ja kiskotaan kaksin käsin niin veikkaisin että puol koria ei ihan riitä, mutta ei kyllä kokonainenkaan uppoa.

Hyvässä seurassa aamuun asti, niin 18 vois olla se oikea määrä.

Nännimäinen
29.08.2004, 17:28
Ehkä noin kaksi pulloa.

Poutros Poutremos
29.08.2004, 17:35
Kyllähän sitä päivässä aika reilut määrät menee. Pohjille ennen baariin lähtöä tulee vedettyä yleensä 14-18 pulloa ja sitten baarissa jokunen tuoppi. Jos en baarin lähde ja juon vain kaljaa, niin uskoisin semmosen korillisen olevan aika osuva määrä.

Sistis
29.08.2004, 19:45
Viestin lähetti Poutros Poutremos
Kyllähän sitä päivässä aika reilut määrät menee. Pohjille ennen baariin lähtöä tulee vedettyä yleensä 14-18 pulloa ja sitten baarissa jokunen tuoppi. Jos en baarin lähde ja juon vain kaljaa, niin uskoisin semmosen korillisen olevan aika osuva määrä.

Onko tuo määrä nyt sen jaloviinapullon kanssa, vai ilman jaloviinaa?

Meikäläinen ottaa yleensä pohjilla vain 2-3 kaljaa, johtuen seurapiirirakostani. Sen lisäksi tulee viiniä / viinaa kitattua jonkin verran. Six-päck on kyllä myös melko yleinen ratkaisu.

Baarissa tulee sitten juotua vielä yleensä 3-5 kaljaa.

Toisaalta jos kunnolla otetaan, niin sitten pohjilla yleensä 6 + viinaksia ja baarissa juotuja ei lasketa.

Poutros Poutremos
29.08.2004, 20:21
Viestin lähetti Sistis
Onko tuo määrä nyt sen jaloviinapullon kanssa, vai ilman jaloviinaa?

Mitäs luulet??
No ei tässä nyt sentään mitään juoppoja olla :). Nyt alkaa taas kotiviinin lipitys.

VH87
29.08.2004, 21:40
Niinno, riippuu ihan tilanteesta. Jos kapakkaan ollaan menossa, voi joku sixpäck olla pohjana ihan hyvä. Sitten baarissa jokunen 8-9 tuoppia, jos juodaan pelkkää keskaria, ilman viinaksia siis. Mä kun satun kuulumaan vielä näihin nopeisiin kaksikäsisiin, niin vaikka 5-6 paukun ja 9 bissen jälkeen alkaa olla aika valmista, tosin sekin riippuu jos kyseessä on eka känni pitkään aikaan.

Jos kotona pelkkää keskaria pitää ryystää, niin eiköhän se 18 riitä.

Golden AWe
29.08.2004, 21:58
Pari kertaa vuodessa, kun tulee aloiteltua jo aamusta, menee kyllä kori-1,5 jos oikein ruvetaan ottamaan. Suomessa bisse on kyllä sen verran kallista että aika harvoin jaksaa bisseä niin paljoa litkiä, mieluummin ottaa teräviä jo alusta alkaen. Raha ratkaisee.

Ts. riippuu siitä ollaanko sitä mökkibileissä vai opiskelijabileissä asuntolassa vaiko menossa baariin...

15-20 eurolla mitä se kori maksaa saa kyllä aika hyvät drinksutarpeet ja voi mummon mehulla ts. muulla viileän hedelmäisellä drinksulla juottaa naisia hauskaksi. Bisse saa heidät korkeintaan uniseksi.

Jugorov
29.08.2004, 22:36
Tänäänhän on kalja ykkösaiheena :)

Mun ryyppyreissuilla se on yleensä tvelvari tai kori. Se riippuu paljolti päivästä. Joskus mäyris ei riitä millään ja joskus taas ei korikaan ole ihan riittävästi. Vastasin kuitenkin, että 12-päck.

Moto
29.08.2004, 22:38
Omia juomatottumuksia voisi varmaankin kuvailla sanoilla "säännölliset, mutta kohtuulliset". Vapaapäiviä edeltävien iltojen (pidemmät lomat poikkeuksena, jos sellaisia joskus on) vakioannos on noin sixpackillinen kolmosta. Siitä tulee mukava pikkuhiprakka, filmi pysyy ehjänä eikä ole krapulasta pelkoa.

Ihmettelen kyllä niitä, jotka pystyvät kiskomaan kopallisen tai edes mäyräkoirallisen yhden illan aikana, kun itselläni rupeaa jo sixpackin jälkeen olemaan vähän pöhöttynyt olo, enkä sentään kovin pienikokoinen ole. Harjoittelun puutetta varmaan...

Miguel
29.08.2004, 22:41
Riippuu päivästä. Ensinnäkin juon usein eri juomia ristiin ja rastiin, joten tarkkaa määrää ei tule niin mietittyä. Jos päätän olla ottamatta rauhallisesti, alkoholia menee varmaan 8-12 kaljapullollisen verran ennen baariin lähtöä. Lisäystä jälkikäteen: nyt kun tarkemmin mietin, hyvissä ajoin aloitettuina iltoina tuo kahdeksan on vähän ja 12 lähempänä minimiä. Ravitsemusliikkeessä menee useimmiten 2-5 tuoppia tai drinkkiä.

Merkittävä tekijä tuollaisina tavallisina iltoina on aloittamisajankohta. Jos ei pääse aloittamaan kovin aikaisin, standardi-humalatila on saavutettavissa pienemmälläkin määrällä, mikäli nopeutan tahtia selvästi. Silloin tosin on suurempi riski menettää mopon hallinta.

Mökki- ja laivareissut sekä muut vastaavat ovat asia erikseen. Eräänä viikonloppuna menneenä kesänä touhu aloitettiin viiden aikoihin perjantai-iltana ja lauantaiyöhön asti jatkettiin. Pari mäyräkoiraa olutta sekä puolilitrainen Kossu ehtivät hyvin kurkusta alas, vaikka vedin välissä riittävät unet ja lauantaina päivällä tahti oli pitkään hyvin rauhallinen.

lintu
29.08.2004, 22:42
Yleensä siinä 12-18 saa aika hyvän tunnelman aikaan. Jos taas tarkoituksena on vedellä koko päivä (todella harvoin) tulee koppa ostettua.

Pullamössö
29.08.2004, 23:29
Siinähän se six päck menee ja vähän vahvempia päälle. Yleensä ei sitä mäyräkoiraa jaksa juoda vaan pitää ottaa vähän terävempiä aineita ettei tarvitse juoda niin paljon sitä rasvaista ja epäterveellistä keskikaljaa...

Karamahti
30.08.2004, 00:37
Kunnian päivinä "hiukan" tuhdimmassa kunnossa tuli yleensä vetästyä kopallinen pohjiksi ennen kapakkaan siirtymistä. Tätä nykyä yleensä mäyris kämpillä ja sitten baarissa kunnon mukaan.

Bruno
30.08.2004, 09:06
12-18 pulloa pohjat ja baarikiskomiset yhteen laskettuna.
Fiiliksestä riippuu hyvinkin paljon.

Derby
30.08.2004, 17:19
Kyllähän tvölvpäkki vielä riittää. Tosin jos oikein kunnon perskännin haluaa niin vaikka mandariinivotka ja 12-päk.

Johto
30.08.2004, 20:53
Illan aikana menee yleensä sellainen 12-18 pulloa, pohjat ja baari mukaanlukien. Hieman tietenkin riippuu siitä, että mihin aikaan sitä alkaa aloittelemaan ja mikä on muuten fiilis. Jos joskus tulee aloiteltua oikein myöhään niin 6-8 kaljaa putkeen juotuna saattaa riittää, mutta vastaavasti aamusta asti ottaessa on korillinenkin kaljaa aivan realistista.

Ted Raikas
30.08.2004, 22:35
No se on siinä 2-12. Melkeinpä noin suuri haitari. Minulla on niin paljon sidoksissa oloon ja mielentilaan ylipäätään, paljonko menee ja ennen kaikkea paljonko kestää. Joskus olen ollut aika kunnossa sikspäkistä ja joskus se määrä ei saa kuin katseen hieman harhailemaan. Ihmeellistä mutta totta.

Wewe
03.09.2004, 14:26
Mulla se riippuu ihan fiiliksestä paljonko juon, jos vain huvikseen niin otan sen sixin mutta jos känniin on tarkotus päästä niin sitten se vaatii myös päivästä riippuen 12-18. Syöminen vaikuttaa aika paljon myös asiaan. Ja sitten vielä että nuuskaanko pelkästään sen kiskomisen aikana vai poltanko myös, polttamalla saan yleensä enemmän nostetta.

Wewe

Shayne
03.09.2004, 15:38
No joo. Baari-iltana vähän riippuu aloitusajankohdasta, että missä juodaan ja kuinka paljon. Normi-kuppilaillan ja -yön olutannos pyörii pulloissa jossain 20:n molemmin puolin.

Jollain mökkireissulla, kun pääsee heti herättyään vetämään vastapalloon, on hyväksihavaittu määrä olutta kori/päivä muiden brenkkujen lisäksi.

Yhden Blues-ottelutapahtuman aikanakin voi helposti tintata kymmenen tuoppia, mutta nehän ovatkin niitä ylihintaisia, säälittävänkokoisia nollanelosia.

Claudius
03.09.2004, 18:15
Jos lähtökohtana on, että on koko päivä aikaa lipittää niin silloin menee ehkä sellaiset 18 pulloa. Sitä siis äänestin.

Mutta jos kyseessä on ihan tavallinen baari-ilta, niin mäyräkoira on omalla kohdallani ihan riittävästi. Yleensä siitä jopa jää pari pulloa loiventaviksikin. Baarissa tulee juotua enimmäkseen vettä, mutta joskus myös tuoppi tai kaksi.

Turambar
03.09.2004, 18:28
Oletetaan, että olen viettämässä kesäpäivää mökillä ja mielessä on rehellinen suomalainen pämppäys. Silloin olutta menee luultavasti se kopallinen muiden litkujen lisäksi.

Normaalina baari-iltana kaupungissa kurkkuun kaatuu pohjat mukaan lukien korkeintaan semmoiset 15 pulloa. Baarissa en yleensä jaksa paljoa olutta juoda, joten yleensä lukema jää sinne kymmenen hujakoille.

Golden AWe
03.09.2004, 20:01
Taisin tehdä äsken maailmanennätyksen!

Avasin bissen ja käppäilin tähän huoneeseeni. Bisse oli ainakin kymmenen minuuttia pöydälläni ennen kuin hokasin ottaa siitä siemauksen!

I'm going through changes...

Pavlikovsky
27.12.2009, 16:28
Silloin joskus kun ollaan liikenteessä niin määrä menee siihen kahteentoista, sillä jos yökerhoissa yms. kuppiloissa liiikutaan niin tulee muutakin juotua, mutta noin 12 se on.
Jos iltaa vietellään ihan vaan saunaillan merkeissä niin joskus saattaa enemmänkin ilman, että suunnataan minnekkään muualle. Matseissa menee silloin tällöin 1-2 olutta, jos oikein tiukka kiekkoilta kyseessä, mutta läheskään aina ei tule otettua peleissä.

-OO-
27.12.2009, 16:33
Eipä oikein löydy käypästä noista äänestysvaihtoehdoista. Yleensä en viitsi killittää olutta kovin paljoa yhden illan aikana, jossain vaiheessa tulee raja vastaan. Mieluummin aloittelenkin muutamalla oluella ja sitten siirryn jäykempään. Sellainen kuusi olutta on ihan hyvä aloitus ja pohja josta on hyvä jatkaa.

Footless
27.12.2009, 19:38
Parikolme. Keppanasta tulee lähinnä kusihätä, ja en ole jaksanut enää pitkään aikaan harrastaa tuota oluthomosteluakaan. Tulee aika paljon juotua siideriä, ja sitten jotain perushörppyjä tietyn pisteen jälkeen. Ja jallua tai jekkua sitten viereen.

TQoFE
28.12.2009, 20:12
Bisseä menee ehkä maksimissaan muutama tuoppi / kuusi pulloa, mutta jos muustakin alkoholista puhutaan, niin 10-20 annosta, tosin tuolla ylärajoilla mennään sitten kyllä jo vahvasti kännin puolelle.

Toleranssi riippuu ihan siitä, olenko syönyt, nukkunut, mikä on kuun asento jne. Ja jos aamusta aloitetaan esim. mökillä tai muussa vastaavassa paikassa, niin voi upota kyllä enemmänkin.

Mr.Fox
28.12.2009, 20:45
Nykyisellään olen huomannut, että jo kuuden-kahdeksan oluen jälkeen on aivan selvästi kännissä ja väsynyt. Ensisijainen valinta on aina jotain väkevämpää. Olutta menee esim. TPS:n matseissa, jossain pubissa (harvoin) tai sitten kotona juuri sellaiset kuusi-kahdeksan.Jollain mökkireissulla, kun pääsee heti herättyään vetämään vastapalloon, on hyväksihavaittu määrä olutta kori/päivä muiden brenkkujen lisäksi.Tämä on tullut testattua muutama vuosi sitten ex-Ms.Foxien vanhempien mökillä juhannuksenvietossa.

Juhannuspäivänä asensin Lepo-Lassen laiturin nokkaan puolen päivän aikoihin ja laskin katiskalla parin metrin syvyyteen kopallisen A.Le Coq'eja. Siinä pitkin päivää niitä tuli naukkailtua ja nautittua auringosta. Joskus seitsemän-kahdeksan aikoihin illalla tuli vieraita ja piti alkaa saunan lämmitykseen yms. Nostin katiskan ja kas... Kyllä se olo vähän humalaiselta tuntuikin. Toisaalta, siinäkin kunnossa tuli vähän jongleerattua kolmella raa'alla kananmunalla (rikkomatta). Ei tosin mitään chopseja tai messejä, mutta ihan perus-cascadea tuli heiteltyä. Nykyisellään tuo enää tuskin onnistuisi.

jesse72
29.12.2009, 13:35
Pohjia yleensä 10-12 pulloa ja muutama terävä kitusiin ennen lähtöä. Baarissa sitten kaksin kourin, eli hyvää tekosyy, en jaksa jonottaa laita kaksi samalla.

Muutaman päivän tourilla jatketaan yleensä aamusta heti ja silloin sitä kuraa uppoaa kunnolla ja kusettaakin kiitettävästi. Iloista känöstä ei tahdo saada, vaan sellaista tasaisen tappavaa tisuttelua.

Rixa88
29.12.2009, 16:39
Voi niitä aikoja, kun vasta aloitteli ryyppäilyä ja känniin tuli jo kahdeksasta oluesta, ja sammui jo ennen kuin se 12 kpl oli juotu. Kyllä oli ylpeä itsestään kun ensimmäisen kerran sai yhden päivän aikana sen mäyräkoirallisen alas.

Sittemmin on viinapää kehittynyt hitaalla tahdilla mutta varmasti. Pari vuotta sitten tarvitsi sen 16 pulloa että tuli sellainen känni ettei loppuillasta muistanut mitään.

Nykyään sitten ei edes 18 annosta tahdo oikein riittää, vaan jos haluaa kunnolla ryypätä, menee se väkisinkin yli 20 kaljan, keskiarvoa iltaa kohden on vaikea sanoa mutta arvioisin että joku 22-24 olutta.

Aina ei pysy laskuissa mukana että kuinka monta on päivän aikana juonut, mutta niillä kerroilla joilla olen onnistunut laskemaan, ennätys on 28 olutta, sinä aikana oli tosin kaksi 1-2 tunnin taukoa, ne tuli juotua 8+10+10 erissä.

Toki jos vahvempia juo, ei todellakaan tarvita yhtä montaa annosta kunnon känniin.