PDA

View Full Version : YO kevät 2004


Alfred
10.02.2004, 11:02
Nyt ne ovat sitten alkaneet. Eilen englannin kuullunymmärtäminen, tänään ruotsin kuullunymmärtäminen.

Ensin mainittu meni omalta osaltani mahtavasti, tosin luettuani puolet vastauksista ystäväni sormista (1 sormi=a, 2=b, 3=c).

Jälkimmäinen..noh, ei mennyt niin hyvin. Ensinnäkin, olin mennyt vahingossa ilmoittautumaan ruotsin A-tason, eli pitkän oppimäärän kokeeseen. Itse kuitenkin aloitin ruotsin opiskelemisen vasta 7. luokalla, toisin kuin kaikki(?) muut A-kielen kirjoittajat, jotka aloittivat sen jo ala-asteen puolivälissä.
Toisekseen, lukiosta, jota käyn, kirjoittaa pitkän ruotsin allekirjoittaneen lisäksi vain yksi henkilö. Mahdollisuudet lunttaamiseen olivat siis olemattomat.

Huomenna pitäisi vielä selvitä saksan kuunteluista, jonka jälkeen täytyy ruuvata perse kiinni penkkiin ja nenä kiinni oppikirjoihin. Edessä nimittäin ovat:

ma 15.3 Äidinkieli
ke 17.3 Reaali
pe 19.3 Matematiikka
ma 22.3 Äidinkieli II
ke 24.3 Vieras kieli (pitkä)
pe 26.3 Toinen kotim. kieli (pitkä ja keskipitkä)
ma 29.3 Vieras kieli (lyhyt)

Itse tulen kirjoittamaan äidinkielen, reaalin (mantsa & biologia), A-englannin, A-ruotsin, sekä C-saksan.

Muille JA:n kevään kirjoittajille ei muuta kuin Lycka till!

Miguel
10.02.2004, 17:20
Itse kirjoitin A-saksan lukijana pitkän englannin jo syksyllä. Arvosanaksi eximia, johon olin erittäin tyytyväinen.

Eilen oli saksan kuuntelu ja tänään B-ruotsi. Saksa ei varsinaisesti ollut vaikea, mutta kun useammassa osiossa puhe kuultiin vain kertaalleen, haasteellisuus nousi melkoisesti. Ihan hyvin se kai kuitenkin meni.

Ruotsista ei odotustasoon nähden voi sanoa samaa. Kymmenen kysymyksen monivalintaosioista ensimmäinen oli aika normaalitasoinen, mutta toinen pirun vaikea. Monessakin kysymyksessä tuli hieman harvinainen tilanne eteen: yhtäkään vaihtoehtoa ei osannut sulkea pois. Kolmososa oli onneksi vastapainoksi aika helppo. Viimeisessä tehtävässä ei sitten ollutkaan totuttuja avoimia kysymyksiä vaan tiivistelmä, kuulemma ensimmäistä kertaa B-tason kokeessa. Onneksi se piti tehdä vain ranskalaisin viivoin, ja tehtävä taisi loppujen lopuksi mennä mulla aika hyvin.

Noiden tavoitteista sen verran, että preliminääreistä tulleet saksan M ja ruotsin L ovat tähtäimessä nytkin, mutta valahtaminen porrasta alemmaksi ei ole kummassakaan maailmanloppu.

Muista aineista kirjoitan äidinkielen, reaalin ja pitkän matikan. Kaikki kielet menevät kyllä helposti lähes lukematta. Reaalin ja matikan kanssa taas ei kannata pelleillä, minimaalisella valmistautumisella vedetyt preliminäärit osoittivat sen. Mutta onhan tässä aikaa lukea.

Viestin lähetti Alfred

Ensin mainittu meni omalta osaltani mahtavasti, tosin luettuani puolet vastauksista ystäväni sormista (1 sormi=a, 2=b, 3=c).


Kaikkea sitä keksitäänkin... Tuollaisissa on kyllä aina olemassa pieni riski. Esimerkiksi kännykän soiminen ylioppilaskokeessa taisi tuoda eräälle pojalle vuoden mittaisen osallistumiskiellon yo-kokeisiin, joten pientä hullunrohkeutta kaverisi toiminnassa oli. Varsinkin kun hän ei (oletettavasti) saanut teosta itselleen hyötyä.

Cube
17.03.2004, 00:14
Vituttaa huolella reaalin kirjoitukset.. Lukuloma oli ja meni ja aivan liian vähän tuli luettua. Aivan liian vähän. Viimeiset kaksi viikkoa meni oikeastaan tekemättä mitään. Taitaa jäädä alkuperäinen tavoite (M) hyvin kauas, nyt pitää vaan toivoa, että tiedot riittää C:hen. B reaalista olisi jo vähän turhan nöyrää. Nyt yleistieto joutuu todellisen testin eteen.. Täytyy toivoa, että sen verran saa jostain maantiedosta tai filosofiasta jaariteltua, että jokunen ylimääräispiste tulee sellaisistakin aineista, joihin ei yhtään ole lukenut.

Pitänee mennä jo nukkumaan, että huomenna jaksaa sen kuusituntisen sitten kirjoittaa. Vaikka kirjoitettavaa ei välttämättä hirveästi olekaan. No, ainahan näitä saa koroteltua :)

Manic
17.03.2004, 16:56
hmm. nyt on sitten pahin ohi. yllättävän hyvin meni tuo reaalikoe, arvosanaa en tosin uskalla lähteä veikkailemaan, mutta eiköhän ihan hyvä. Äidinkielen aineen alustava arvosana tulee perjantaina. Vähän alkaa paniikki helpottamaan, kun matematiikka on ylimääräisenä, eikä siis pakko läpikään mennä.
Sen jälkeen sitten jäljellä enää otsikkoaine, pitkä englanti (kuuntelusta 83/90) ja lyhyt saksa (kuuntelusta 80/90). Ruotsita syksyltä jo M taskussa.

Eiköhän tämä tästä..

-Kantor-
17.03.2004, 17:29
Meni reaali jopa yllättävänkin hyvin olemattomaan lukumäärään nähden. Vastasin kuuteen maantiedon kysymykseen ja kahteen yhteiskuntaopin kysymykseen. Suht. vähän tuli tekstiä verrattuna normaaliin kokeisiin (eihän siinä aikakaan riittäisi), mutta omasta mielestäni ainakin vastasin kaiken oleellisen, joskin jotakin jäi puuttumaan takuulla. Arvosanaa on vaikea veikata, mutta eiköhän se ole siinä välillä B-M.

Matematiikka on ylimääräinen, joten siihen ei jaksa panostaa (illalla kaljalle), äidinkieli menee maanantaina kuten aina ennenkin, englanti on varmaan ehkä jotain B tai C, mutta ruotsia pitää päntätä jos meinaa päästä läpi, sen verran on heikolla pohjalla se, joskin preli meni lukemattakin läpi. Eli loppuajan käytän nyt ruotsin opiskeluun.

masaman
17.03.2004, 17:44
Vai ollaan sitä kirjoituksissa...

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että yleissivistystä mitataan niin, että kokeisiin valmistautuminen on huijausta. Tällä samalla metodilla menin kirjoituksiin:) ja reaalista paukahti C, lyhyt hurri C, äidinkieli C, pitkä lontoo M, ja lyhyempi plussalasku E.

Ei nyt niin kovin huonosti ja sinne pääsin mihin halusinkin, tosin toisella kertaa:)

Tsemppiä vaan teille kaikille siihen urakkaan. Omalla lukulomalla panostettiin saunomiseen 1½ vrk:ta rivitalon päädyssä sauna päällä, yksi häätövaroitus ja puolentoista viikon känni. Reaaliin luin innokkaasti 3 sivua psykologiaa, ruottista kattoin kielioppisääntöjä puol tuntia, jonka ansiosta aineen pistemäärä tippui normaalista 75-80 pojosta 52 :)

Äidinkieltä ei tartte lukea kun kaikkihan sitä osaa, matikassa vaan rautainen logiikka käyttöön ja lontoon kielen opiskeluihin suosittelisin makuunista tms. 5-10 leffan vuokrausta ja kattot niitä ilman tekstiä... Sitä ei moni uskokaan kuinka päin vittua ne kääntäjät kääntää sen puheen tekstiksi:)


Hienoa aikaa, itte asuin vähän aikaa yksin ja söin pitsaa ja lihosin 10 kiloa, vaatimattomat 97, 5 oli puntarissa kun hiippailin kotia Helmikuun lopussa. Heinäkuussa kun menin inttiin niin samainen puntari näytti 83.

Toisin sanoen, kunnon ruualla pärjää pahemmistakin kirjoituksista, koska jos on nälkä, ei pysty keskittymään!!! Kunnolla evästä mukaan!

Cube
18.03.2004, 02:38
Joo-o, reaali oli ja meni, eikä jäänyt mitenkään vakuuttava olo koko jutusta. Kahdeksaan ehdin kyllä lopulta vastata, mutta pari viimeistä oli sellaisia puolen sivun rävellyksiä, joiden sisällöstä minulla ei oikeastaan ole edes minkäännäköisiä muistikuvia. Sanoisin, että kaksi tehtävää meni aika hyvin, kolme huonommin ja kolme päin helvettiä.. Ei mikään unelmakombinaatio välttämättä. Kirjoitin ekaa esseetä tuttuun tyyliin yli kaksi tuntia, joten eipä ole kovin yllättävää, että lopussa tuli vähän kiire. Tosin loppuivatpa tiedotkin kesken.

B-M välillä uskon minäkin kirjaimen olevan.. Jos tulee B, niin sen käyn kyllä joskus korottamassa. Vaikka sitten joskus 30-vuotiaana opiskelujen jälkeen :)

Mulla onkin muuten nyt kokeet äikkää vaille ohi, kun olen aineita ehtinyt jo jonkun verran alta pois kirjoittelemaan. Toivottavasti äikän aineistoaine lähtee E:nä, niin pääsee sitten otsikkoaineessa kokeilemaan rauhassa jotain erikoisempaa lähestymistapaa L:n toivossa. No, toivoon se varmaan jääkin..

Rattlehead
18.03.2004, 03:42
Reaalin vastauksia (http://www.yle.fi/cgi-bin/opinportti/ubb/ultimatebb.cgi)

Itsellä tuli aika perussetillä 1,5 sivun vastauksia hissan kysymyksiin. Pidän sitä ihan hyvänä saavutuksena, jos tulisi edes C, mutta todennäköisemmin A tai B, koska ei tullut pahemmin luettua(sekalaisia muistiinpanoja ja viidesosa hissan ykköskurssin kirjasta). Lisäksi en edes nukkunut edeltävän yönä niin kieltämättä oli vähän sekava olo. Kuitenkin, jos sieltä nyt tulee alle C, syksyllä sitten uudestaan korottaan. Eniten kyllä jäi häiritsemään filosofian jokeri, johon muistaakseni selitin ihan puuta heinää netistä ja Willian Gibsonin Neurovelhosta. Taitaa yhdeksän pisteen sijasta napsahtaa 1-3 pistettä.

Ens viikolla onkin helppo nakki äikän otsikkoaineen muodossa ja enkun koe, molemmista läpi rutiinilla, mutta äikkä voikin olla sitten jotain A:n ja E:n väliltä.

Miguel
19.03.2004, 16:56
ja aika tyytyväisin mielin. Ei ole ainakaan tarvinnut valittaa, että kokeet olisivat olleet liian vaikeita.

Tämänpäiväinen pitkän matikan koe oli aikamoisen helppo. M:ää lähdin vakaasti tavoittelemaan, mutta E vaikuttaa todennäköiseltä. Sain ilmeisesti kahdeksasta tehtävästä oikean vastauksen ja kahteen muuhunkin yritin sen verran, että irtopisteitä saattaa herua. Kaikki muutkin kyllä puhuivat kokeen helppoudesta, mutta tuskin E:n raja sentään 50:een kipuaa.

Reaalissakin oli sopivia kysymyksiä, mutta hitaus kostautui. Seitsemän hissan tehtävää olivat liikaa kuuteen tuntiin, kun ainoassa kemian tehtävässäkin meni kolmisen varttia. Omasta mielestäni ihan hyviä esseitä tuli, mutta ne pari kuuluisaa viimeisen minuutin vastausta verottavat pisteitä. E:hen on ehkä pienet saumat, M kuitenkin todennäköisesti.

Äikän aineistosta opettaja arvioi 83-85 pistettä, eli vahvasti magnalta haiskahtaa sekin. Parantamisen varaa on. Suurin ongelmani, liian vaikeat virkerakenteet, on hyvin tiedossa, mutta siitä eroon pääseminen ei ole helppoa. Otsikkoaineessa vaan tarkkaavaisempaa työtä, niin eiköhän hyvä tule.

Rauli
19.03.2004, 18:28
Joo kirjotukset on omalta osalta alkanut yllättävänkin hyvin. On nimittäin ainakin Reaali ja Matematiikka tuntunut yllättävänkin helpoilta. Toivottavasti Matikan pisterajat eivät nyt hirveesti nousisi, että tulisi se tavoittelema M.

Muutes onko noita Matematiikan oikeita vastauksia nähtävillä jo netissä?

NHL
20.03.2004, 13:57
Viestin lähetti Rauli
Muutes onko noita Matematiikan oikeita vastauksia nähtävillä jo netissä?

Tuolta pitäisi löytyä.
-> http://www2.helsinginsanomat.fi/extrat/kotimaa/yo04/yo04_pe_1903.html

Jääkarhu
20.03.2004, 14:21
Itse kirjoitin jo syksyllä A-enkun ja B-ruotsin, molemmista E, kumpikin jäi neljä pojoa laudaturista. Nyt keväällä A-saksan kuuntelusta mieltä ylentävä 62 pongoa. Äikän aineistoaine meni ihan jees, siitä pitäisi laudatur tulla, koska äikkä on mun selkeästi vahvin aine. Reaaliin panostin about 95% lukuloman lukemisesta, mutta silti se meni vähän vituilleen. Vastasin neljään psykkaan, kolmeen yhteiskuntaoppiin ja yhteen taloustietoon. No, eiköhän se magna sieltä tipu. Perjantaina oli sitten palikkamatikan koe, mikä oli mun mielestä aika helppo. En ollut valmistautunut kokeeseen juuri lainkaan, mutta sain ainakin 6-8 tehtävään erittäin järjellisen vastauksen. Pääsin kokeesta sen verran aikaisin ettei tullut mitään kiirettä Tampereelle ehtimisessä.

Maanantaina sitten toinen äikkä, keskiviikkona deutsch ja sen jälkeen isolle keitolle. Tsemiä vaan kaikille.

ACME
20.03.2004, 23:55
Reaalin kemian kysymykset olivat aika helpot tänä vuonna, mutta fysiikan tehtävät olivat helpon näköisiä, mutta minun mielestä kuitenkin suhteelisen vaikeita.

Laajan ja yleisen matematiikan kysymykset olivat kutakuinkin helppoja tänä vuonna. No laajassa löytyi, kuitenkin muutama pahakin, niinkuin aina.

Miguel
22.03.2004, 23:56
Voi kiesus, että oli surkeat aiheet otsikkoaineessa. Mistään en meinannut keksiä riittävästi sanottavaa. Tartuin sitten lopulta kesätapahtuma-aiheeseen. Pelkäsin kirjoittavani pahasti ohi aiheen selittäen vain omia festarikokemuksiani, mutta kai se lopulta aika hyvin meni. Saisi kyllä nousta eemeliin tuo arvosana.

Vielä vähän deutschia ja svenskaa. Kunhan ei tule tiivistelmiä tai muita produktiivisesta aukosta kaivettuja tehtäviä, homman pitäisi olla hallussa.

Cube
23.03.2004, 00:50
Oli kyllä tosiaan kaikkien aikojen huonoimmat aihevaihtoehdot tänään. Itsekin mietin tuota festarivaihtoehtoa, mutta tekstiä ei varmaankaan olisi tullut riittävästi. Tosin kiusaus kirjoittaa 500 sanan analyyttinen aihe viime kesän keittokokemuksista oli suuri.. Itse asiassa, jälkeenpäin ajatellen tuosta olisi voinut tulla huippuaine.

Lopulta päädyin kuitenkin kirjoittamaan muistista. Ensin ajattelin lähestyä aihetta puhtaasti psykologisesta näkökulmasta, mutta jossain vaiheessa tapahtui taas perinteinen "koepärähtäminen" ja loppujen lopuksi aineesta tuli sekava ja epäjohdonmukainen selostus siitä, kuinka tärkeää muisti on ihmisen elämässä ja ilman muistikuvia ei ole oikeastaan elämääkään.. Joopa joo, tajunnanvirta rules.

No, kunhan on ohi. Nyt pitäisi vielä tehdä lopullinen päätös siitä, mihin jatko-opiskelupaikkaan hakee ja aloittaa pääsykokeisiin lukeminen. Hauskuus ei lopu koskaan.

Jääkarhu
24.03.2004, 21:10
Oli joo surkeat aiheet otsikkoaineessa, itse päädyin kirjoittamaan aiheesta "ovatko tiede ja taide edistäneet vai huonontaneet elämäämme". Se kertoo jo jotain, että tällaiseen päätyy. Ei mulla ollut hajuakaan mitä tohon olisi pitänyt sörkkiä mutta tuli siitä nyt yllättävän hyvä setti. Ekasta aineesta on pohjalla 90 (siitä olympia-aatejutusta) joten paineita ei sinänsä ollut.

Tänään sai sitten saksan purkkiin ja vittu et on hyvä fiilis nyt. Reaalin pisteet tuli tänään ja seki meni aika putkeen (37p). Nyt pitäis hommata valtsikan pääsykoekirjat, mutta saa kyllä venata jonkin aikaa. Nyt keskitytään pleijareihin.

Miguel
30.03.2004, 18:37
Nyt alkaa arvosanat hahmottua, ainoastaan ruotsin alustavat tulokset ovat hämärän peitossa. Jännitystä riittää kuitenkin toukokuuhun asti, sillä parissakin aineessa tasapainoillaan kahden arvosanan välillä.

Joka tapauksessa pelkkää magnaa ja eximiaa on tulossa todistukseen. Reaalin 29 pistettä (kemia 4/6, historia 25/42) on M, elleivät sensorit vallan radikaaleiksi heittäydy. Pitkä saksa on varma M 230 pisteellä. Äikkä ja matikka ovat toistaiseksi arvoituksia. Otsikkoaine nosti osakkeita hitusen, mutta arvioitu 85-87 pistettä on juuri rajamailla. Matikassa taas 47 pistettä riittäisi normaalisti E:hen helposti, mutta raja nousee helpon kokeen myötä hyvin korkealle. Mielenkiinnolla odotellaan.

Ruotsista uskallan odottaa aika turvallisin mielin eximiaa. Sutaisin tosin aineen hieman hätäisesti, kun luonnolliset tarpeet yllättivät. Olin sen verran loppusuoralla kokeessa, etten ison hädän iskiessä viitsinyt mennä hajustamaan ainoaa kokelaille tarkoitettua vessaa. Kohtahan sen kuulee, olisiko huolellisuudella ollut vaikutusta arvosanaan. Todennäköisesti ei. Mutta tuleville ylioppilaskokelaille sen verran vinkkiä, että käykää hyvät ihmiset aamupaskalla jos vain pystytte.

Manic
17.05.2004, 16:06
Noniin. lopulliset tulokset sitten kävin hakemassa ja ihan hyvinhän siinä kävi..

Englannista kirjoitin syksyllä M:n, paria pistettä vaille e ja nyt sitten uusin ja E:hän sieltä tuli sitten ihan reilusti.

Lyhyen saksan kirjoitin, vaikka pitkän luin ja selvästi myöskin E:n puolelle jäi se, vastasi aika hyvin odotuksia. Kuuntelu meni hyvin, mutta ainekirjoitus aina ollut vähän vaikeaa ja siihen se L nytkin jäi.

Äidinkielestä tuli M (toinen aine lähti M:nä, toisen tulosta en ikinä jaksanut käydä kysymässä, mutta tuskin se siis ainakaan parempi oli).

Ruotsi oli jo syksyltä M (1 prkln piste E:stä vajaa), enkä sitä lähtenyt uusimaan, tuo on ihan hyvä tulos itselleni.

Ainut, mihin olin pettynyt, oli reaali, joka jäi 2 pisteen päähän M:stä, vaikka yhden historian tehtävän pisteet nousivatkin.. Olisi pitänyt vaan kirjoittaa kaikki maantiedosta, nyt historian kolmeen tehtävään vastaus osoittautui virheeksi (7/18) kun maantiedosta tuli 15/30..

Matematiikan kanssa tulikin sitten suuri yllätys, kun lähdin kirjoittamaan sitä ylimääräisenä sillä asenteella, että jos nyt läpi menisi. Alustavien tuloksien jälkeen arvosana oli aivan siinä ja siinä, että olisiko se A vai B. Nyt ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen, kun huomasin tuloksia katsoessani, että lautakunnassa kokeeni oli noussut 9 pistettä ja arvosanana oli C..

Joten itse olen ihan tyytyväinen kyllä tähän saldoon, hieman tuo reaali harmittaa, mutta matematiikan onnistuminen sitten korvaa osittain sitä..

Juhlat tulossa tämän kuun lopussa \o/

TKO
17.05.2004, 16:19
Jokohan kannattaisi käydä Kuopion leveyksillä utelemassa lopullisia tuloksia koululta? Manic on suosikkijoukkueesta päätellen helsinkiläisiä(?), mutta onko jo joku vähän pohjoisemmassa asuva saanut tulokset? Ei viitsisi turhaan käydä koululla...

Itselläni alustavat tulokset olivat M ruotsista (kirjoitettu syksyllä), E äidinkielestä, M englannista (floppi) sekä C reaalista, joka tuntuu kyllä tehtävien tasoon nähden huonolta. Ehkäpä reaali ja/tai englanti nousisi(vat) lopullisissa tuloksissa...

Red Ocean
17.05.2004, 23:15
Lopulliset tulokset on saatu Vaasassakin selville. Selvisi, että sitähän joutuu järjestämään juhlat vajaan kahden viikon päästä, vaikka eipä tuo reputtaminen koskaan edes käynyt mielessä.
Enkku tuli kirjotettua jo syksyllä, arvosanana E. Tuohon olin sen verran tyytyväinen, ettei uusiminen ja L:n metsästäminen tullut kysymykseenkään.
Nyt sitten keväällä kirjotetuista reaali ja äidinkieli palasivat myös E:nä. Reaalissa pisteet laskivat hieman, mutta E:n raja ylittyi silti kolmella pisteellä. Äidinkieli sitten jopa nousi pisteellä, tosin vanhoillakin pisteillä olisi tuo E juuri ja juuri irronnut.
Pitkästä ruotsista ja matikasta sainkin sitten arvosanaksi M:n. Matikka varsinkin jäi hieman kaivelemaan, E ja suora opiskelupaikka jäi kahden pisteen päähän. Ruotsi sitten oli varsin positiivinen yllätys ja siihen on pakko olla tyytyväinen.
Lakki tulee ja loppuen lopuksi vielä ihan hyvin arvosanoin. Ja kun ottaa huomioon alkuperäiset ja varsin realistiset tavoitteeni (neljä M:ää ja ruotsista C), niin tässähän voi olla jopa tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa juhlien suunnittelua ja lahjatoiveiden listaamista.

Edit. Pientä tarkennusta ja viilausta

Miguel
17.05.2004, 23:28
Onnellisuusketjussahan ehdin jo iloita tuloksia, mutta kopioidaan nyt sama teksti tännekin:

Yo-tulokset tulivat. Kolmesta epävarmasta arvosanasta yksi meni alaspäin ja kaksi yläkanttiin.

Eipä se paljon haittaa, että pitkästä matikasta todennäköiseltä vaikuttanut E valahtikin magnaan. Pisterajat vain yksinkertaisesti kipusivat todella korkealle helpon kokeen myötä. M vastaa tasoanikin paremmin, joten pettymys on minimaalinen. Etenkin kun sitä kompensoi positiivinen yllätys ruotsista. Ketuille menneen kokeen alustavat tulokset saatuani pidin pahimmissa kauhuskenaarioissa C:täkin mahdollisena. Mitä vielä, eximiahan sieltä tulikin! Trendi olikin päinvastainen kuin matikan kokeessa.

Itselleni tärkein ja pelottavin oli kuitenkin äidinkieli. Ei arvosanan lipsahtaminen alakanttiin olisi maailmaa kaatanut, mutta pelottavan todennäköiseltä se näytti. Ja kuinkas kävikään: YTL antoi aineesta enemmän pisteitä kuin mitä oli opettajani positiivisin arvio. 90 pistettä ja eximia sieltäkin.

Kolme eximiaa ja kolme magnaa. Ei tarvitse jättää lukiota raskain mielin.

Vesku
17.05.2004, 23:53
Viestin lähetti Korhonen
Manic on suosikkijoukkueesta päätellen helsinkiläisiä(?), mutta onko jo joku vähän pohjoisemmassa asuva saanut tulokset?

Pätkä STT:n uutista torstailta:

"YO-tulokset kouluille maanantaina

(13.05. 12:29) Kevään ylioppilastulokset ovat suurimmassa osassa kouluista nähtävillä maanantaina. Ylioppilastutkintolautakunta postittaa kevään ylioppilaskirjoitusten tulokset tänään [torstaina]."

Pisterajat ovat nähtävillä täällä: http://hcd.no-ip.com/dumo/pics/pisterajat04.jpg

salla
17.05.2004, 23:55
Joo-o, helpotuksen huokaus kuului täältäkin puoliltapäivin, kun koulun kansliaan soittelin. Muista en niinkään huolehtinyt kuin englannista, jonka takia joutui pelkäämään viime metreille asti. Ei sentään edes YTL hennonnut laskea pisteitä kahdellakymmenellä alaspäin. Surkeasti menneiden kuull.. luullunymmärtämisien jälkeen ei kirjallisiltakaan enää osannut kovin suuria odottaa, joten läpimenoonkin on pakko olla tyytyväinen. Asiat tärkeysjärjestykseen, tulokset jäävät nyt kakkoseksi.

Onnellisuuden sivussa on hieman haikea olo, sen verran paljon tuli lukiovuosien aikana nähtyä. Lisäksi mutsin kuningasidean ansiosta sukulaiset pääsee ohjaamaan siskon isompaan taloon. Kyllä se kaunis rivitalotontti voittaa aina kerrostalokaksion tällaisissa juhlissa. Enää vaan pitäis keksiä joku fiksu viritelmä hiuksille.

Jääkarhu
18.05.2004, 00:29
Itse kävin tänään koululla tsiigaamassa lopulliset tulokset, ja ne nähtyäni tuli aika epätodellinen olo. Meni aivan helvetin hyvin! Syksyltä oli pohjalla enkun ja ruotsin E, nyt olisi tosin samoilla pisteillä tullut L. Äidinkieli pysyi L:ssä, molemmat aineet olivat L:n piirissä, 93 ja 92. Reaali putosi neljällä pisteellä (hissa nousi yhdellä 17/24, mutta psykka laski viidellä 16/24) mutta pysyi silti pisteen verran E:n puolella. Pitkä saksa, josta en odottanut oikein mitään, meni sekin hyvin. Kirosin sunnuntaina kun näin että M:n raja oli 224, kun itselläni oli alustavat pisteet 222. Nyt ne sitten nousivat 225:een! Kaiken huippu oli sitten palikka. Se nousi kahdeksan pistettä 48:aan, kun L:n sai 47 pisteellä.

Kokonaisuutena siis kaksi L:ää, kolme E:tä ja yksi M. Ei voi valittaa. Noista on luultavasti jotain hyötyä kun hakee kesäkuussa valtsikaan. Lukioajan suurin haaste mulla on tosin vielä edessä. Reksi soitti pari viikkoa sitten ja pyysi kirjoittamaan ja pitämään puheen lakkiaisissa. Voi olla että torttu valuu lahkeista kun puhuu about 500 ihmiselle. No, eiköhän sitä jotain fiksua siihen speechiin keksi. Täytyy ainakin tunkea IFK sinne johonkin väliin...

Onnea ja menestystä jatkoon kaikille Jatkoajan abeille 04!

Cube
18.05.2004, 01:03
Lopullinen rivi:

Englanti: L
Äikkä: E
Reaali: C
Ruotsi: B
Matikka (lyhyt): B

Voiko enempää odotusten mukaan mennäkään? Eipä juuri. Ehkä, jos ruotsia laskettaisiin ja äikkää nostettaisiin vielä yhden pykälän verran.. Reaalistakin olisi M ollut tavoiteltavissa, mutta psykan jokerista tullut kahdeksan pistettä on sen verran mukava yksilösuoritus, etten uusimaan lähde. Ihan tyytyväinen olen siis. Tosin eipä näillä enää parin vuoden päästä mitään merkitystä oikein ole.

Kivat neljä vuotta oli lukiossa. Mielellään olisin jäänyt pidemmäksikin aikaa.

TKO
18.05.2004, 14:47
Nyt on tulokset haettu ja pari yllätystä tuli.

Ensinnäkin alustavissa tuloksissa molemmat äidinkielen aineet olivat 87 pistettä eli juuri E:n alarajalla, mutta yllätyksekseni sain huomata, että lopullinen arvosana olikin M. Ihmettelen kuinka molempien aineiden pisteet ovat voineet pudota, kun paremmaksi jääneen aineen pisteet olivat lopulta 83. Näin varma E siis vaihtui M:ksi.

Pettymyksen kuitenkin kompensoi se, että englannin arvosana puolestaan vaihtui M:stä E:ksi. Pisteet pysyivät täsmälleen samoina eli 251, mutta E:n raja putosi parilla pisteellä 247:än.

Reaalissa taas tuli piste enemmän kuin alustavissa tuloksissa eli pisteitä yhteensä 23 ja siitä arvosanaksi C. Hämmästelen edelleen kuitenkin kuinka olen saanut niin vähän pisteitä vaikka historian tehtävät tuntuivat naurettavan helpoilta. No, C on kuitenkin ihan siedettävä tulos, vaikka M:kin tuntui kirjoitusten jälkeen mahdolliselta ja jopa todennäköiseltä.


Ruotsista kirjoitin M:n jo viime syksynä ja se on kyllä mieluisa arvosana.

Kaiken kaikkiaan siis tuloksena E, Mx2 ja C, joten ihan tyytyväinen voi olla vaikka äidinkielen M jääkin vähän kaivertamaan.

Onnittelut kuitenkin kaikille kevään ylioppilaille täältäkin suunnasta!

peikko#13
18.05.2004, 20:12
Tänään sitten tuli haettua nuo viralliset tulokset. Äidinkielen tippuminen oli ainut yllätys. Alustavissa tuloksissa paremmasta aineesta sain 83 pistettä, mutta sensori päätti sitte tiputtaa 77 pisteeseen. Ennestään jo tiesin, että matikan koe tuli ryssittyä prosentti-laskussa ja niinpä tulos jäi kahden pisteen päähän E:stä. No nyt vaan täytyy rueta lukemaan pääsykokeisiin, kun paperivalinta ei enää ole mahdollista matikan takia.

Matematiikka M
Reaali E
Äidinkieli C
Englanti C
Ruotsi C

Cube
18.05.2004, 20:32
Viestin lähetti Korhonen


Ensinnäkin alustavissa tuloksissa molemmat äidinkielen aineet olivat 87 pistettä eli juuri E:n alarajalla, mutta yllätyksekseni sain huomata, että lopullinen arvosana olikin M. Ihmettelen kuinka molempien aineiden pisteet ovat voineet pudota, kun paremmaksi jääneen aineen pisteet olivat lopulta 83. Näin varma E siis vaihtui M:ksi.
Kävi aivan samoin viime vuonna. Paitsi, että muistaakseni molemmat aineet laski 87:stä 85 pisteeseen. Pienet on marginaalit, ei voi muuta sanoa..

Mutta joka tapauksessa, kannattaa mennä korottamaan syksyllä. Äidinkieli on sellainen aine, että siinä väkisinkin kehittyy iän karttuessa, joten kirjain voi hyvinkin nousta, vaikka menisit paikalle täysin kylmiltään. Muutenkin ainevaihtoehdot olivat tällä kertaa mielestäni sen verran huonoa luokkaa, että harmittaa, että menin tuhlaamaan ainoan uusimisyritykseni. Tosin aika hyvin siinä loppujen lopuksi kuitenkin kävi, kun arvosana kerran nousi.. Olisi sitä tosin enemmänkin ollut vielä varaa korottaa :)

Alfred
19.05.2004, 02:46
Reaali: A
Ruotsi: A
Äidinkieli: C
Englanti: C
Saksa: nukuin pommiin enkä voinut osallistua.

Pitäs varmaan mennä syksyllä korottelemaan..Vituiks meni. Ja pahasti :(

el pebe
19.05.2004, 15:53
Jatkoajan lukiolaiset näyttäisi poikkeuksetta olevan jotain yleisneroja.
Äidinkielen (C), lyhyen matiikan (B) ja englannin (M) olin kirjoittanut jo aikoja sitten, mutta ruotsi meni vasta nyt kolmannella ja viimeisellä kerralla läpi. Olin jo täysin asennoitunut alustavien tulosten johdosta ("varma I", 110 p.) reputukseen ja mietin jo että voi vittujen vittu, en varmasti kirjoita kaikkia uudestaan ja haen ammattikorkeisiin pelkällä lukion päättötodistuksella ja niin päin pois.
Mutta ei helvetti, ruotsin kirjoitelma oli noussut 14 pisteellä ja A sieltä tuli. Yksi elämäni iloisimpia uutisia ja suurimpia helpotuksia. Juhlat tulee ja minusta ylioppilas. Oh-hoh...

Rattlehead
19.05.2004, 17:01
Viestin lähetti el pebe
Mutta ei helvetti, ruotsin kirjoitelma oli noussut 14 pisteellä ja A sieltä tuli. Yksi elämäni iloisimpia uutisia ja suurimpia helpotuksia. Juhlat tulee ja minusta ylioppilas. Oh-hoh... Mulla kävi tasan päinvastoin: ruotsin aine tippui 20p ja arvosana laski I:hin. No, sain siitä aineesta loppujen lopuksi huikeat 22 pistettä... YTL on ystävä.

Muut aineet menikin sitten vähän paremmin. Äikästä C, enkku nousi M:n ja reaalista tuli C, johon olen ihan tyytyväinen ottaen huomioon että en lukenut yhtään. Uskoisinpa että kaikkien arvosanoja pystyisin kohottamaan yhdellä, jos kaikki natsaisi kohdalleen, reaalia periaatteessa E:hen saakka. No, uusin sen joka tapauksessa. En tiedä jaksanko ruveta uusimaan äikkää, vaikka kirjoituksissa sainkin revittyä 3 kertaa pidempiä aineita kuin yleensä olin kirjoittanut tunneilla. Pitäisi vain pystyä karsimaan se turha täyte sieltä pois, eikä hötkyillä puhtaaksikirjoittamisessa. Viimeksi tuli ihan vitusti virheitä, varsinkin viimeisille sivuille.

hockeygirl
19.05.2004, 17:53
Sen verran mitä tuossa äsken luin teidän tuloksia, niin hyvin on mennyt teillä. Minullakin oli kirjoitukset nyt keväällä, mutta en päässyt läpi. Joten syksyllä olisi reaalin,ruotsin ja matikan kirjoitukset edessä. Minua ei oikeastaan harmita se ollenkaan, mutta juhlat me kuitenkin järjestetään minulle. Sen takia, koska valmistun ammatilliselta puolelta. Eli minä kävin ammattilukion.

Buffalo_Bill #81
21.05.2004, 14:28
Minunkin päähäni pitää kohta lakkia sovittaa. Kirjoitin tänä keväänä ensimmäistä kertaa seuraavin tuloksin:

Äidinkieli: E
Englanti (pitkä) : C
Ruotsi (keskipitkä) : C
Reaali: C
Matematiikka (lyhyt) : C

Tuloksiin olen kohtuullisen tyytyväinen ja varsinkin ruotsista tullut C on kaikki odotukseni ylittänyt suoritus. Reaalista tullut C on kuitenkin minulle pettymys.

Pikku Myy
29.05.2004, 11:52
Onnea kaikille Jatkoajan uusille ylioppilaille! Nauttikaa tästä päivästä (vaikka ainakaan Helsingissä sää ei näytä suosivan) ja kaiken keskipisteenä olosta.

Muistakaa vain juoda kutsuilla kohtuudella sitä skumppaa, ettei käy hassusti.