PDA

View Full Version : lappeen Ranta


Sivut : [1] 2

Teacup
09.09.2003, 00:43
Tuli vähän aikaa sitten muutettua tänne Lappeenrantaan. Kaupunkia en entuudestaan tuntenut juuri lainkaan, mutta ensivaikutelma on kyllä ihan positiivinen. Pikkuhiljaa alkaa oppia paikkoja, mutta olisi kiva jos kaupungissa asuvat tai muuten vaan paikan tuntevat voisivat vähän kertoa mitä täällä on mahdollista puuhailla? Saipan pelit tottakai ja opiskelut ja opiskelijaelämäkin tarjoaa ajanvietettä runsaasti, mutta silti olisi ihan kiva kuulla vähän Jatkoaikalaisten mielipiteitä.

Tähän mennessä vaikutelmia: 2 McDonaldsia, ostoskeskusten määrä pistää silmään, Skinnarilan ja keskustan väli vähän turhan pitkä, kävelykatu ei väsytä jalkoja pituudellaan, venäjän kieltä kuulee joka puolella (itseasiassa tuli just aloitettua sen opiskelu), rento ilmapiiri, Saimaan rannalla vety maistuu ja niin poispäin. Kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen.

mikkojii
09.09.2003, 08:33
Menomestoja on kesäisin rantatorin laivaterassit ja se uusi kelluva juttu entisen Kasinon kohdalla. Kovasti puhutti kaupunkilaisia tämä hökötys.

Rannan lähellä oleva Birra on aina täynnä viikonloppuisin. Yöbaareista jonotetaan kai tällä hetkellä eniten Cannibalsiin (lue: Kännibaariin) Valtakadulla. Itse suosin siellä käydessäni kotoisaa Repsikkaa ja Ravintola Siskoa, myös Valtakadun varrella. Siellä tapasi ainaskin ennen kaupunginteatterin näyttelijöitä ja muutenkin mukavia ihmisiä.

Tosin tietoni saattavat olla pahasti vanhentuneita. Palasin kotiseuduilleni Helsinkiin 16 vuotta sitten. Tosin sukuloimassa käyn Mielandiassa aika usein ja silloinhan täytyy aina päästä radalle tuulettumaan. Ei kai kukaan sukulaisiaan kauaa kestä.

Tämä siis baareista. Muuten suosittelen pitkiä kävelyretkiä Saimaan rannalla. Kanavalla risteilyä. Viipurissa käyntiä. Lemin säräpirtissä syömistä ja tottakai vetyjä ja atomeja. Kauppakeskukset kannattaa unohtaa ihan vaan pissaliisojen taajan esiintymisen takia.

vilpertti
09.09.2003, 08:36
Jätteessä ei ainakaan kannata pelata bilistä. Ettei meiltä mene pöytää. Eikä myöskään juoda lonkeroa, ettei lopu kesken :)

OLETAN, että olet LTY:ssä opiskelemassa, koska puhut Skinnarilan ja keskustan välimatkasta. Eihän AMK:laiset asu täällä "kampusalueella"?

Pururata tuossa ainakin kulkee, kivoja maisemia aukeaa Saimaalle päin, bussilla ei kannata matkustaa koska se on kiskurihintaista - halvemmaksi tulee usein mennä omalla autollakin. Vaikka yksin.

Onhan täällä ihan mainiosti harrastusmahdollisuuksia, veikkaanpa että mikä ikinä olikaan mielenkiinnon kohde, kyllä sitä jossain pääsee harjoittamaan. Koululla on välttävät liikuntatilat ja virkeää kerhotoimintaa, Kourulan ja Huhtarin alueella jo pystyykin teutaroimaan enempi.

Teacup
09.09.2003, 08:58
Viestin lähetti vilpertti
OLETAN, että olet LTY:ssä opiskelemassa, koska puhut Skinnarilan ja keskustan välimatkasta. Eihän AMK:laiset asu täällä "kampusalueella"?


Juu, todellakin unohtu mainita, mutta aika hyvinhän sen tosta voi päätellä. 2,5 € bussilla yhteen suuntaan on kyllä liian kallista, omaa autoa ei vain ole ja polkupyörää en ole kerennyt hommata. Tässä ihan Skinnarilan tuntumassa ei taida uimahalleja olla, vai?

Willimies
09.09.2003, 10:38
Ei ole uimahalleja kuin 2, keskustan tuntumassa ja Lauritsalassa.

Sivulta:

http://www.lappeenranta.fi/asukkaat/index.html

löytyy mm. liikuntapalveluista.

Andrej
09.09.2003, 10:57
Taitaa tuon kylän paras sesonkiaika olla jo ohi, sillä kesäaikaan paikka vasta oikeasti elää. Talvella taas... noh, kyllähän ne baarit on auki silloinkin, mutta ymmärrettävistä syistä se kaunein ja viihtyisin alue eli satama on aika hiljainen.

Olen asunut enemmän tai vähemmän vakituisesti muualla seitsemän vuotta, joten hiukan on varmaan muutosta tapahtunut. Mm. McDonaldsit ovat saapuneet Lappeenrantaan vasta muuttoni jälkeen. Siksi kai siellä tuo grillikulttuuri elää vieläkin vahvana, ainakin keski-ikää lähestyvän väestön keskuudessa. Kotiteollisuuden videossakin esitelty Kössin grilli siinä Valtakadun ja Taipalsaarentien risteyksessä on muuten erinomainen paikka. Ja videotarinasta poiketen siellä ei kovin helposti turpaansa saa.

Jos vähänkään kiinnostaa, niin Linnoituksessa on pari mukavaa museota, ja ortodoksikirkko on melkoisen komean näköinen. Varuskunta-alue on myös omalla tavallaan idyllinen.

Baareista tuo Repsikka on hemmetin viihtyisä, eikä yleensä läheskään niin täynnä kuin Birra. Itse asiassa viime aikoina on tullut melko vähän baareissa tuolla päin heiluttua, mutta ainakin aikoinaan Cannibalsin alakerrassa sijaitseva WHC oli myös suhteellisen mukava paikka, vaikkakin usein aivan liian täynnä.

Mutta kyllä siellä varmasti ihan hyvin saa aikansa kulumaan. Ainoa suurempi miinus on se, että siellä on aivan liikaa teekkareita. Eiku...

Tpip
09.09.2003, 11:53
Viestin lähetti Andrej
Kotiteollisuuden videossakin esitelty Kössin grilli siinä Valtakadun ja Taipalsaarentien risteyksessä on muuten erinomainen paikka. Ja videotarinasta poiketen siellä ei kovin helposti turpaansa saa.

Kössin grillikään ei ole enää entisensä, omistaja vaihtui ja safkat ei minusta ole enää niin hyviä.

Baareista sen verran, että koulumme kiltojen järjestämät bileet tulee olemaan pääasiassa akselilla Nitetrain, Cännäri ja Dooris. Näistä Niteä kutsutaan karvanoppakeskukseksi ja siellä väitetään olevan lappeen Rannan pisin lihatiski. Levylautasella soi kaikki uusimmat hitit. Jakaa mielipiteet, jotkut tykkää ja jotkut ei. Cännäri on aika samanlainen kuin nite, tosin hieman pienenpi ja yleensä suhteellisen tukossa. Ihmiset hieman vanhempia kuin Nitessä, joten pisteet siitä Cännärille, hintataso korkeampi kuin Nitessä. Dooris on hieman vanhemmille tarkoitettu hotellin yökerho, suht kallis ja musiikkikin menee väliilä aika pahasti 70-luvun discon ja humpan puolelle. Tosin jos paikassa on opiskelijabileet, niin ykkösmesta. Ylivoimaisesti isoin näistä kolmesta. Muita tutustumisen arvoisia mestoja on Old Cock, Birra ja kesäisin Armadan terassi(satamassa se laiva).

Mitä muuta hienoa lappeen Rannassa on? Kebabit, Suomen ensimmäinen kebabravintola avattiin tänne ja sen huomaa. Joka nurkalla on jonkinmoinen kebab/pitsaviritelmä ja suurimmasta osasta saa erittäin hyvää kepaa. Toinen mukava asia on Skinnarila, meidän pieni oma vapaavaltiomme. Poliisiin ja Lappeenrannan kaupunkiin ajanmittaan luodut suhteet tuovat meille pieniä etuisuuksia, mutta samalla kasan vastuuta.

Tervetuloa kaupunkiin!

Vesi
09.09.2003, 13:29
Viestin lähetti Tpip
Mitä muuta hienoa lappeen Rannassa on? Kebabit, Suomen ensimmäinen kebabravintola avattiin tänne ja sen huomaa. Joka nurkalla on jonkinmoinen kebab/pitsaviritelmä ja suurimmasta osasta saa erittäin hyvää kepaa.

Hmm...tästä olisi kiva saada jonkinlaista faktaa.
Tampereella, jossa asun, on ollut yksi ensimmäisistä, ellei ensimmäinen kebabpaikka.Minähän vuonna sinne Saimaan rannalle sellainen on perustettu?

Olisi muuten hauska tietää paljonkohan Suomessa on ns.kebabpaikkoja. Tampereella ainakin on niitä jumalaton määrä. Ja missä niitä on eniten, tai eniten asukaslukuun verrattuna.
Kebab on hyvää!

Andrej
09.09.2003, 13:35
Vai olikos niin, että se oli ensimmäinen pitsapaikka Lappeenrannassa? Tämä kebabosasto taisi tulla vasta myöhemmin?

Jompi kumpi joka tapauksessa.

lihaani
09.09.2003, 13:52
Mikäli oikein muistan, niin ensimmäinen pizzapaikka Suomessa oli Adrianon baari Lappeenrannassa 60-luvulla. Silloin kun Imatran ajot olivat Road Racingin MM-osakilpailu, silloinen moninkertainen alle 500 kuutioisten maailmanmestari Agostini kävi pizzalla kyseisessä paikassa. Samalla taisi joku koeajo toteutua paikallisten Karjalan tyttöjen kanssa. Näin ovat isot pojat kertoneet.

Shayne
09.09.2003, 14:01
Kyllä se taisi olla niin, että nimenomaan Suomen ensimmäinen pitsapaikka perustettiin Lappeenrantaan, näin olen jostain lukenut.

Mutta siis eikö Kössi enää olekaan ruokkimassa nälkäisiä keskiyön tallaajia..? Aijai, siinä vasta mukava mies...Eräänkin kerran noukimme Kössiltä evästä mukaan ja ilmaisimme huolen siitä, muistiko hän nyt varmasti laittaa tarpeeksi kurkkusalaattia mättöihimme. Kössi oli sitä mieltä, että kyllä hän sitä ihan reilusti laittoi, mutta pakkasi sitten varmuuden vuoksi mukaan vielä sellaisen kannellisen muovirasian täynnä pikkelssiä, että varmasti riittää. Eikä kuulemma ollut kiirettä rasian palautuksella...

Yleisesti ottaen olen kyllä sitä mieltä, että varsinkin siellä Skinnarilassa kannattaa pysytellä mahdollisimman tukevassa humalassa, ei sitä muuten kestä siatkaan vinkumati.

edit: ai niin, mun piti kirjoittaa, että "pitssa", niinkuin jossain sielläpäin kerran näin tehdyn...

OikeaPakki
09.09.2003, 14:23
Viestin lähetti Shayne
Kyllä se taisi olla niin, että nimenomaan Suomen ensimmäinen pitsapaikka perustettiin Lappeenrantaan, näin olen jostain lukenut.Paikan nimi oli Adriano Bar, joka oli nimetty italialaisen Adriano Vincigueran mukaan. Hemmo tuli Suomeen ja lappeen Rantaan 60-luvun alussa ja pisti pystyyn ekan pizzerian näillä main.

Raflassa (siis nykyinen Birra) oli alakertakin käytössä jota myös "saunaosastoksi" kutsuttiin. Siellä oli jorauskulma ja heviletit ja progemiehet vetivät ruohoa pimeissä loosseissa zeppeliinit silmissään.

Suosittu ravintola eli kulta-aikoja 70- ja 80-luvuilla, jolloin myös meikä sinne nuorna junnuna paineli ottamaan kuppia.

Oi niitä aikoja.

Ted Raikas
09.09.2003, 14:50
Kyllä tosiaan Adriano taisi olla Suomen ensimmäinen pizzeria, jota ei kyllä valitettavasti enää ole. Kuuleman mukaan ruoka (siis pizza) oli erinomaista ja omistajakin mukava heppu. En tiedä missä Adriano mahtaa nykyisin oleilla? Ettei olisi palannut kotimaahansa? Kyllä ihan perinteiselle italialaiselle pizzerialle olisi Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa kysyntää. Kebabkioskeja on kyllä pilvin pimein ja niistä maineikkain (ja vanhin?) taitaa olla Välimeren Kebab joka sijaitsee ihan keskustassa kauppakeskus Oprin liepeillä.

Sitten noin muuten Lappeenrannasta. Mikään viihteen mekkahan tämä ei ole, mutta kaipa täällä elää jos osaa sitä viihdettä itselleen luoda ja etsiä. Täkäläisiä pidetään suomalaisittain suht avoimina, mutta tiedä sitten onko siinä perää? Ainakin muuallapäin Suomea meitä pidetään hölöttäjinä... ;)

Baareista itse voisin suositella Old Parkia, Birraa ja Pub 55:sta, joissa itse yleensä käyn. NiteTrainissa tulee käytyä aika ajoin ja sielläkin lähinnä yläkerran Grand Star Cafessa. Tuppaa olevaan vaan sellainen teinipissispaikka, joten ei sovi kaikille. Ei välttämättä minullekaan, mutta häppäreiden aikaan saa olutta halvemmalla. Silloin siellä kannattaa käydä. Aikamoinen tungos noilla klubeilla yleensä on (vars. Cannibals), joten kannattaa miettiä sitä että haluaako tuhlata aikaa ja rahaa niissä paikoissa. Itseäni ei niin klubeilla pyöriminen kiinnosta, joten en niissä tosiaan paljoa käy.

Jos muuta kysymistä tulee, niin vastaillaan jos osataan. En ole nyt maailman paras opas, mutta yritetään.

Rok
09.09.2003, 15:20
Jees, Lappeenrantaan olen minäkin muuttamassa intin jälkeen - vuoden tai kahden päästä. LTY ja tarkemmin kauppatieteiden osasto kutsuvat.

Kaupunki on minulle tuttu jo entuudestaan, sillä faija on sieltä kotoisin. Vedyt ja atomit, linnoitus, Saimaan kanava yms. on siis jo nähty. Ihan mielenkiinnolla muuten sinne Etelä-Karjalaan, kun Helsinki on vähän turhan kiireinen ja saasteinen kaupunki meikäläisen makuun.

Varmaan tarttee ruveta käymään SaiPan peleissä nyt kun sinne tulee muutettua. Ja onneksi Kouvolakin on suhteellisen lähellä, niin saa kenties säilytettyä jonkinlaista kontaktia myös Haukkojen otteisiin.

Löytyykö Lappeenrannasta yhtään rokkihenkistä illanviettopaikkaa? Siis sellaista, jossa voi käydä kaverien kanssa parilla tuopposella jauhamassa paskaa samalla kun rokettirolli pauhaa taustalla. Entäpäs kuinka viriiliä on kaupungin keikkaelämä? Ainakin Fleimarit taisi käydä siellä viime keväänä...

Tpip
09.09.2003, 15:21
Viestin lähetti Andrej
Vai olikos niin, että se oli ensimmäinen pitsapaikka Lappeenrannassa? Tämä kebabosasto taisi tulla vasta myöhemmin?

Jompi kumpi joka tapauksessa.

Voi hyvin olla mahdollista, silloin kun muutin itse tänne joku vanhempitieteenharjoittaja kertoi tuon "faktan" ensimmäisestä kebabbilasta. Hyvä että "faktat" korjataan, niin ei enempää levittele tätä väärää tietoa.

Kössistä sen verran että sen omistaa nykyisin samat henkilöt kuin Elvis grillit, eli suomalaisomistuksessa paikka ei enää ole. Palvelun taso huonontunut ja enää ei taideta tuntea käsitettä "ylähylly".

mirasane
09.09.2003, 16:28
Viestin lähetti Ted Raikas
Kyllä tosiaan Adriano taisi olla Suomen ensimmäinen pizzeria, jota ei kyllä valitettavasti enää ole. Kuuleman mukaan ruoka (siis pizza) oli erinomaista ja omistajakin mukava heppu. En tiedä missä Adriano mahtaa nykyisin oleilla? Ettei olisi palannut kotimaahansa?

Juu, kyllä Adriano's Bar oli Suomen ensimmäinen pizzeria. Isäni oli 60-luvulla siellä töissä ja tunsi Adrianon hyvin. Vaikka työsuhde loppui, niin kaveruus jatkui vielä sen jälkeenkin. Adriano oli vapaaehtoinen lainan takaaja, kun isäni osti opiskeluaikoina itselleen auton.

Minäkin muistan lapsuudestani, miten käytiin useasti Adrianon pizzeriassa syömässä ja pääsin seuraamaan Adrianon pizzanvalmistusta keittiön puolelle.

Adriano jäi eläkkeelle muistaakseni 80-luvulla ja palasi pian sen jälkeen Italiaan viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Vielä 90-luvulla hänestä oli joku lehtijuttu Etelä-Saimaassa tai Lappeenrantalaisessa, mutta sen jälkeen en ole kuullut hänestä mitään.

Poison
09.09.2003, 16:45
No miehän asun kans tääl Lappeenrannas, ni ehkäpä miekin osaisin jotain siulle kertoilla.

Paljon asioita on jo tullut ilmi, mutta lähinnä noista SaiPan matseista juolahti mieleen, että jos sattuu kiinnostamaan, niin myös koripalloa ja salibandya on ihan hauska seurailla. Lappeenrannan NMKY:n koripallo-otteluita ja salibandyjoukkue NST:n pelejä voi seurailla urheilutalolla, se on siinä uimahallin yhteydessä. Urheilutalolla voi myös harjoittaa keilausta, josta ainakin itse tykkään. Hohtokeilaukseenkin taitaa olla mahdollisuus ainakin perjantai-iltaisin, ellei myös keskiviikkoisin, en nyt muista aivan varmasti...

Kuten joku jo mainitsikin, olet kyllä muuttanut tänne hieman pahaan aikaan - nyt et näe Lappeenrantaa 'eläväisenä'. Siitä kun ei vain pääse yli eikä ympäri, että Lappeenranta on todellinen kesäkaupunki. Myllysaaressa (kaupungin uimaranta, tie lähtee sieltä satamasta ja menee venelaiturien vierestä kaartaen) on aina hauska käydä uida pulikoimassa ja ihan vain viettämässä aikaa. Myös Beach Volley:n peluuta siellä voi harrastaa.

Kävelykatu Oleksin reunalla oleva pitsapaikka (en-juuri-nyt-muista-nimeä) on mielestä aika mukava ja viihtyisä. Oleksilta kauppakeskus Opriin menevästä 'tunnelista' löytyy myös toinen kebab-paikka, Välimeren Kebab. Se on kait melko kehuttu paikka, jos olen ihan oikein ymmärtänyt. Samaisesta tunnelista löytyy muuten myös pieni levykauppa Levymusiikki. Kahviloista sanoisin sen verran, että kaupungin kalleimmat kahvit taitaa saada Coffee Housesta, tosin on siellä sitten valikoimaakin... Itse olen käynyt pariin otteeseen kahvittelemassa hotelli Cumuluksessa ja sitä voisin ainakin omasta puolestani suositella.

Torilla siun Teacup muuten pitäisi aivan ehdottomasti käydä jonain sunnuntaiaamuna, jos hyviä ilmoja vain vielä riittää. Itse en tosin ole siellä käynyt pitkiin aikoihin, mutta ainakin ennen siellä oli aistittavissa se tietynlainen 'rentous' ja ihmisten välittömyys. Muut "pakolliset" kohteet ovat sitten juuri nuo linnoitus ja satama. Jos pissiksiä haluat bongailla, niin linnoituksen vallit ja Oleksi ovat siihen hieman turhankin hyviä paikkoja etenkin perjantaisin.

Ja ai niin... Yksi jätskikiska on aivan paras paikka, Poison tekee siellä töitä mahd. vielä pariin otteeseen tänä syksynä. x)

Tpip
09.09.2003, 18:07
Viestin lähetti Poison
[B]Torilla siun Teacup muuten pitäisi aivan ehdottomasti käydä jonain sunnuntaiaamuna, jos hyviä ilmoja vain vielä riittää. Itse en tosin ole siellä käynyt pitkiin aikoihin, mutta ainakin ennen siellä oli aistittavissa se tietynlainen 'rentous' ja ihmisten välittömyys.


Nyt pitää olla rehellinen. Minä en ymmärrä mikä siinä lappeen Rannan torissa on niin ihmeellistä? Paljon sitä kehuttiin kun tänne muutin, mutta pettymys oli kyllä aikasen suuri. Joku vielä sanoi että tori on valittu Euroopan 3. hienoimmaksi toriksi. Tori on pieni, ruma, kämäinen ja eipä siellä paljon eloa näy. Voisin vannoa, että esim. Kuopion tori on paljon hienonpi, tunnelmallisempi ja torimaisenpi. Oikeastaan kaikkialla muualla Suomessa olen mukavampia toreja tavannut. Ylihypetettyä kakkaa, sanoisin.

Hamraan
09.09.2003, 18:28
Onko se ***** aina pakko vääntää "lappeen Ranta"?

Kesäkaupunki ehdottomasti. Talvella jokseenkin kuollut paikka.
Kössin grillille RIP.
Barut-pizzerialla oli puolivuotta avajais-tarjous: kaikki pizzat 25mk. Eipä ole tuohon hintaan sen koommin saanut pizzaa mistään. :(
Kaveri jaksaa aina mainita että barutin kebab oli raakaa kun siellä viimeisen kerran kävivät.
Menomestoista suosikkini on Cannibals, nuoruudesta lähtien vaikka sillon toinen varteenotettava oli Donna(nyk. nitetrain). Nitetrain on se juniorien mesta. Taitaa kyllä olla nykyään jo vähän yli-ikäinen Cannibals meininkiinkin. Ehkä olisi seuraavana vkloppuna käytävä katsomassa Dorista.

Toivottavasti viihdyt Lappeenrannassa

Tpip
09.09.2003, 18:57
Viestin lähetti Hamraan
Onko se ***** aina pakko vääntää "lappeen Ranta"?


Tuohan väännös taitaa tulla siitä, että aikoinaan "nyysseihin" kirjoitellessa moni kiinnitti huomion siihen kuinka lut.fi päätteisistä osotteista tulleet postaukset sisälsivät paljon yhdyssanavirheitä. Eli "teekkarihuumoria" sekin.

Teacup
09.09.2003, 19:04
Juu kiitos kaikille vinkeistä. Nitetrain taitaa olla se minun paikkani, kun tällä meidän arvoisalla killallamme on sen kanssa sopimus, jonkun sortin ilmasen sisäänpääsylipun sinne olen jo saanut (kaikki paitsi bändi-illat). Huomenna illalla tulee sitten katsastettua paikka ensimmäisen kerran, opiskelijabileet luvassa. Ja sit seuraavana aamuna pitää kömpiä aikaseen reippaana venäjän-tunnille... Joo-o, mutta eiköhän ne tule noi muutkin paikat piakkoin katsastettua.

Ja kyllä se satamakin tuli kesällä pikasesti nähtyä, ihan kiva paikkahan se on. Skinnarilasta en vielä tässä vaiheessa kommentoi. Onhan se tietysti ihan kiva asua ihan yliopiston vieressä.

No mutta eiköhän tähän kaupunkiin aina yksi vannoutunut Jokereiden kannattaja mahdu... vai?

Tpip
09.09.2003, 19:12
Viestin lähetti Teacup
No mutta eiköhän tähän kaupunkiin aina yksi vannoutunut Jokereiden kannattaja mahdu... vai?

Varmasti mahtuu, itse olen baareissa rauhassa saanut kulkea Hifkin paita päällä. Harva on tullut vittuilemaan, moni juttelemaan jääkiekosta.

Aksu
09.09.2003, 20:38
Viestin lähetti Teacup
No mutta eiköhän tähän kaupunkiin aina yksi vannoutunut Jokereiden kannattaja mahdu... vai?

Lappeenranta on yksi niistä Itä-Suomen riittävän syrjäisistä seuduista, joissa ihannoidaan pääkaupunkiseudun isoja kuvioita. Muistan Jokeri-buuminkin täällä hyvin. Pentujen mielestä Teemut ja Maket ja Otot oli niin parasta kuin olla saattaa. Tosin lieventävänä asianhaarana on se, että Saipa pelasi osan ajasta divarissa. Kuitenkin... tsädi rulaa! Ja ei todellakaan.

Ja kysymys. Kyllä mahdut tänne. Peleissä sinun tulee oleman hiljaa, muista se!

Aksu
09.09.2003, 20:40
Kössi grillistä puhuttiin. Kyllähän se on ollu ja menny koko lafka. Nykyisin kannattaa suunnata tiensä (mikä Hampurilaisia etsii) ehdottamasti jäähallin lähettyville Tuen-grillille. Parhaita hampurilaisia ja variaatioita on enemmän kuin tarpeeksi. Loistavaa!

Andrej
09.09.2003, 20:52
Vai on Kössin grillille käynyt näin ikävästi. Enpä tosin ole viime aikoina siinä piipahtanutkaan muuten kuin ravintolaillan jälkeen, jolloin tunnetusti kaikki maistuu hyvälle, kunhan siinä on riittävästi rasvaa. Ja Elviksillä ainakin tuo rasvapuoli on ollut hyvin hallussa.

Harmin paikka. Minkähän takia nuo hyvät grillit tuntuvat kuolevan Lappeenrannassa? Pumpun grilli katosi jo vuosia sitten, jolloin eräs suosikkini, eli lappeelainen, katosi myös ruokalistoilta.

vlad
09.09.2003, 21:00
Viestin lähetti Tpip
Nyt pitää olla rehellinen. Minä en ymmärrä mikä siinä lappeen Rannan torissa on niin ihmeellistä? Paljon sitä kehuttiin kun tänne muutin, mutta pettymys oli kyllä aikasen suuri.

Samat sanat, kaupungissa vuosikymmeniä asuneena en onnistunut löytämään sitä "viihtyisää Kauppatoria". Rähjäinen paikka rakennusten keskellä, muutama onneton (rupuinen) koppero joissa myydään jotain vetyjä/atomeja. Nou thanks!

Mikäli tori sijaitsisi edelleen siellä missä se joskus ammoin sijaitsi, eli Satamassa, voisi sitä kutsua viehättäväksi ja jopa kauniiksi. Siirto takaisin entisiin ympyröihin on lienee aivan mahdotonta.

Mitä muuta kertoa kaupungista? Parempi kun en kerro mitään, ei mikään sykähdyttävä paikka asua - ainakaan talvella.

vlad#16.

Tpip
10.09.2003, 01:05
Viestin lähetti Aksu
Kössi grillistä puhuttiin. Kyllähän se on ollu ja menny koko lafka. Nykyisin kannattaa suunnata tiensä (mikä Hampurilaisia etsii) ehdottamasti jäähallin lähettyville Tuen-grillille. Parhaita hampurilaisia ja variaatioita on enemmän kuin tarpeeksi. Loistavaa!

Kyllä, Tuen grilliltä parhaat grillisapuskat kaupungissa, unohtui mainita koko paikka kun on hieman syrjässä ja vielä "väärällä" puolella kaupunkia. Hampurilaiset mahtavia.

Kaupungista yleisesti, paras meno talvella löytyy ehdottomasti koulun lähettyviltä, eli Skinnarilasta. Joskus tuntuu hyvinkin siltä että pärjäisi sillä, että kaupungista jätettäisiin jäljelle Prisma alkoineen, joku kebabpulju ja Skinnarila. Kesällä taasen vapaavaltio nukkuu omaa "talviuntaan" ja keskusta kukoistaa. Satama on kyllä ykköspaikka kesäisin.

TTTTT
10.09.2003, 17:05
Syö vety, et pety.
Unohda fotoni, ota atomi.
Ja Tuen grilliltä tosiaan saa hampurilaiset jotka hakkaa mennen tullen ja palatessa MacHesen tuotteet.
Elvikselle menoa en suosittele syistä jotka lappeenrantalaiset hyvin tietävät, olen mie niin ahdasmielinen.
Urheilutalon palveluja suosittelen ja skeittaajalle Huhtiniemen monttu on lähes paratiisi.
Ja paras kaupungin uimaranta löytyy Lensulasta, voi hyppiä rantakalliolta ...
Paikallisen keskussairaalan palveluja myös suosittelen ...
Ai niin, ravintoloista en tiedä mittään mutta Kapteeninkulma (keskustasta katsoen Prisman takana, lentokentän kulmalla) on loistava lounasruokapaikka. Annokseksi vaikka "Työmiehen pippuripihvi, tuoret leivät, juomat ja salaatit kuuluu hintaan n. 6 Elmeriä.

heinähattu
10.09.2003, 17:30
elviksellä kantsii käydä skruudaamassa, vaikka kebabit riisillä. ja satamassa zufeella lätisemässä paikallisten kans

Hamraan
10.09.2003, 18:40
Viestin lähetti heinähattu
elviksellä kantsii käydä skruudaamassa, vaikka kebabit riisillä. ja satamassa zufeella lätisemässä paikallisten kans

Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.

vlad
10.09.2003, 18:43
Viestin lähetti Hamraan
Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.

Riippuu ihan siitä millaisia makuelämyksiä kaipaa.

Jotain asiaakin, kyllä elviksien kebabit riisillä on ihan syötäviä, ainakin pari vuotta sitten jolloin niitä viimeksi olen popsinut. Mutta eipä sitä nyt kannata L:antaan yhden "kepapin" tähden matkustaa, tämä näin ilmaisena vinkkinä.

vlad#16.

mirasane
10.09.2003, 18:45
Viestin lähetti Hamraan
Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.

Aah, tämä urbaani legenda elää ja voi hyvin! Itse muutin Lappeenrannasta pois jo vuonna 1996 ja tuo stoori oli silloinkin jo vanha kaupunkilegenda. :D

Timi
10.09.2003, 20:59
Viestin lähetti mirasane
Aah, tämä urbaani legenda elää ja voi hyvin! Itse muutin Lappeenrannasta pois jo vuonna 1996 ja tuo stoori oli silloinkin jo vanha kaupunkilegenda. :D

Nämä majoneesit ovat kuuluja täällä Keski-Euroopassa asti ;) Itse en tuon tarinan kuultuani ikinä eksynyt Elvikseen, joten sen ruoan tasosta en osaa sanoa mitään. En uskaltanut ottaa ikinä riskiä, kun Kössiltäkin sai oivaa sapuskaa.

Lappeenrantaan on aina välillä kova ikävä ja siellä on monia kivoja paikkoja. Ehdoton ykkös baari on Birra. Se lukeutuu Top 3:sen joukkoon kun mietin parhaita olutbaareja joissa olen käynyt. Mukava tunnelma, jossa on mukavaa viettää iltaa kavereiden kanssa.

Linnoituksen Majurska on myös hieno kahvila. Korkeat hinnat, mutta on se sen arvoista.

Teacup
11.09.2003, 22:21
No tulhan tuo Nite trainkin eilen katsastettua. Ihan hyvä meininki siellä oli, oliko se sitten pelkästään Enklaavin bileitten ansiota onkin toinen juttu. Onpahan mulla sinne ilmanen sisäänpääsy kaikkina muina paitsi bändi-iltoina, joten tulee varmasti vielä vierailtua.

Ja Kössin grillikin tuli nyt kokeiltua, eipä siinä mitään valittamista. Ajoi asiansa tuossa tilanteessa. Skinnarila kyllä voisi edelleen olla vähän lähempänä keskustaa.

Optimisti
12.09.2003, 08:45
Lueskelin tuossa jotain pilipaliruokaohjeläpyskää. Ja siinä annettiin ymmärtää, että vetyt ja atomit ovat KUOPIOLAISTEN päähänpälkähdys!

Andrej
12.09.2003, 09:00
Pilipaliruokaohjeläpyskä on väärässä. Savolaisilla on lörtsyt, jotka ovat aika eri asia kuin nuo Lappeenrannan alueen systeemit.

TTTTT
12.09.2003, 09:25
Ja nyt korjataan vaikka off topic meneekin. Lörtsyt ovat savonlinnalainen tuote joskin tässä täytyy huomioida myöskin että jotkut lukevat myös Kerimäellä tehdyt tuotteet lörtsyihin. Näihin pitäisi varmaan hankkia joku EU:n tuotesuoja sillä kaiken maailma läpyskää ja kengänpohjaa myydään "aitona" lörtsynä (tämä kuuluisi varmaan vitutusketjuun). Joka on aitoa pehmeäkuorista maistanut tietää mistä puhun. Ja lörtsyyn ei perskeekkana kuulu hillot ja kinkut.

Onko Savonlinna sitten Savoa on toinen juttu. Maakunnallisesti näin varmaan on, vaikkakin alue kuuluu eteläosiltaan enemmänkin karjalaiseen vaikutuspiiriin. Tämä näkyy parhaiten savonlinnalaisessa puhekielessä joka onkin enemmän karjalaa kuin savoa. Ihmisten luonteenlaadussa sitten korostuvatkin molempien heimojen "parhaat" luonteenpiirtet. Tämän olen saanut lopullisesti selville rankan itsetutkiskelun jälkeen.

Joltisenakin kioskiruuan ystävänä (ja paljon Suomea kiertäneenä) voin kuitenkin todeta että tuolla jo aiemmin mainittu Tuen Grilli myy parhaat hampurilaiset. Vedyt ovat myös erityisen makoisia, erityisesti se dieettiversio, jossa sisään piilotetaan nokare voita.

Ja lopuksi aiheeseen. Lappeenrannassa hyvää on (ollut) edelleen Kaukaan tehtaat ja Artsi Bryggare. Tosin jälkimmäiseen en suosittele sisäänmenoa ... ja ensimmäisenkin päästöt ovat osoittautuneet siksi itsekseen.

Lähdenpä tässä kiertämään soutuveneellä Olavinlinnaa ja vetämään parit lörtsyt ... (ja otan sen palkkokasvin pois nenästä).

Andrej
12.09.2003, 09:34
Sorry TTTTT, niinhän se tosiaan olikin. Savonlinnalaiset ystäväni ovat kyllä tästä valistaneet, mutta kun eihän niitä savolaisia erota toisistaan. Kieroja kuin korkkiruuvit, mutta ei ne suunsoitossa pärjää...

TTTTT
12.09.2003, 09:48
Niin, tähänhän täytyy tietysti mainita että laappeelaista mielenlaatua tutkineena (olenhan asunut myös lappeen Rannassa) tulee eittämättä mieleen miksi lappeen Rannassa asuu niin iloista väkeä. Tietysti siksi etteivät he ole savolaisia eivätkä venäläisiä. Vaikka läheltä pitikin viime sotien loppuvaiheissa että jompaankumpaan olisi päädytty. Tästä siis se iloisuus. Tämähän ilmenee erityisesti esim Euromarketin kassalla jossa kassaneiti iloisesti naurua heläyttäen toteaa asiakkaille "vittuako siinä jonotatte".

Maakunnallisesti on lisäksi niin että joutsenolaiset murjottavat ja vuolevat puulusikoitaan sekä imatralaiset tekevät picnic -retkiään ohitustien varteen katselemaan turisteja kun ei niitä enää muualla näe. Joten Saimaan kaupunki tullee edelleen kehittymään iloisempaan suuntaan. Ja Skinnarilasta on edelleen pidempi matka kaupungin toiselle laidalle. Aiheuttaako tämä korotusta kaupunkiliikenteen bussilipun hintaan?

Andrej
12.09.2003, 12:40
Niin, muuten, tuo Saimaankaupunki. Paitsi että nimiehdotus on debiileimpiä mitä ikinä on korviini kantautunut, on alueen laajuuskin jotensakin, sanoisinko, ongelmallisen oloinen. Lappeenrannassa on jo keskustan lisäksi kaksi pienempää keskustaa, Skinnarila/Sammonlahti sekä Lauritsala. Siihen vielä Imatra, jolla taitaa olla myös kolme keskustaa, joista yksikään ei kuitenkaan oikein varsinaisesti kaupungilta vaikuta. Siinä välissä sitten 50 kilometriä metsää, jonka halkaisee vain kuutostie. Ja Joutseno-niminen kylä puolessa välissä.

Jestas. Toivottavasti se Karjalan palautus ei onnistu, muuten innostuvat vielä tekemään Kannaksenkaupungin. Viipurista Valkealaan asti.

Mitenkäs tämä keskustelu muuten nyt näin kääntyi?

pest
12.09.2003, 13:23
Viestin lähetti Rok
Löytyykö Lappeenrannasta yhtään rokkihenkistä illanviettopaikkaa? Siis sellaista, jossa voi käydä kaverien kanssa parilla tuopposella jauhamassa paskaa samalla kun rokettirolli pauhaa taustalla. Entäpäs kuinka viriiliä on kaupungin keikkaelämä? Ainakin Fleimarit taisi käydä siellä viime keväänä...

Lappeenrannassa ei ole yhtään todellista rokkibaaria. Lähimpänä liippaavat seuraavat:

Bar55
Olut halpaa ja asiakkaina tästä syystä aina nuorista ammattialkoholisteihin. Jukeboxin valikoima on rokkihenkistä ja baarin omakin soittolista on aika pitkälti rokkia. Oluttuopin hinta on kello 12:00 2€ooh ja nousee joka tunti 20 senttiä aina kello kahdeksaan asti.

Billy Kid
Kooltaan isompi paikka jossa yleensä soi rok. Jukeboxista löytyy hyvää settiä. Täällä on myös hyvä pelata bilistä alkuillasta (tosin vain yksi pöytä). Oluen hinta normaali. Iltakahdeksaan asti päästävät alaikäiset juomaan kahvia ja polttamaan tupakkaa josta iso miinus. Välioven kautta pääse kätevästi irkkupubi Old Parkkiin (Caffreys hanassa).

WHC-Bar
Cannibalsin 'street-bar'. Ainakin viikonloppuisin pyrkivät soittamaan suomirokista aina Metallicaan asti (yleensä tulee enemmin ulkomaista). Asiakkaiden pyyntöjäkin toteutetaaan, joskus nopeasti, joskus ei ollenkaan. Täältä minut bongaa kohtuuvarmasti viikonloppuisin. Olut lappeenrannan kallein(?), 0,4l 4,20€.

Grand Star Cafe
Täällä tulee vierailtua todella harvoin, ilmeisesti aika sama meininki kuin edellisessä.

Keskustan alueella keikat ovat keskittyneet lähes kokonaan kahteen paikkaa, NiteTrain ja Doris, joista jälkimmäisessä nykyään harvemmin. Nitessä käy mukavalla tahdilla ihan hyviäkin bändejä. Old Cockissa taitaa olla joka perjantai ja lauantai joku rämpyttäjä.

Lisää täältä (http://meteli.net/location.php?id=206)

Edit: Lisäksi Old Cock ja Old Park omaavat Canal+:n, jos futis kiinnostaa.

Andrej
12.09.2003, 13:39
Viestin lähetti pest
WHC-Bar
[...]Asiakkaiden pyyntöjäkin toteutetaaan, joskus nopeasti, joskus ei ollenkaan.

Minultapa on kielletty toiveiden esittäminen WHC:ssa. Aikoinaan onnistuimme kaverin kanssa pyytämään "Soita siltä Suomirokkia 5 -levyltä (tai joku vastaava) kappale 21". Kappale oli Terveiden Käsien Tornion kevät. Soi n. 15 sekuntia, jonka jälkeen baarimikko ilmoitti että "teidän ei sitten tartte tulla enää ikinä musiikkia pyytämään".

Missä muuten on Old Cock? Ihan tuntematon paikka.

Czescku
12.09.2003, 13:50
Viestin lähetti Andrej
Missä muuten on Old Cock? Ihan tuntematon paikka.

Old Cock (http://www.oldcock.fi/)

Rok
12.09.2003, 13:57
Viestin lähetti pest
Keskustan alueella keikat ovat keskittyneet lähes kokonaan kahteen paikkaa, NiteTrain ja Doris, joista jälkimmäisessä nykyään harvemmin. Nitessä käy mukavalla tahdilla ihan hyviäkin bändejä, lisää löydät täältä. Old Cockissa taitaa olla joka perjantai ja lauantai joku rämpyttäjä.
NiteTrain vaikuttaa olevan aikasta samanlainen paikka kuin ravintola RT Partyhouse Järvenpäässä. Nuorten bilemesta, jossa kuitenkin esiintyy rokkipumppujakin silloin tällöin. Ihan hyvältä tuo tarjonta vaikuttaa.

Täällä Järvenpäässä ongelmana on vain se, että keikan jälkeen jysäyttävät välittömästi soimaan sitä samaa jumputi-jumputi-MTV-paskaa, joka edelsi hetkittäistä rokkipläjäystä. Mutta kaipa se niin täytyy tehdä, että pääasiakkaat, armoitetut lippatukkasankarit, eivät kyllästy. Noh, pitäisi varmaan olla tyytyväinen, että tulee tännekin sentään joitakin bändejä...

Kämppä pitää varmaan pistää hakuun hyvissä ajoin sitten kun tietää, milloin opiskelu alkaa. Onko joitakin kohteita, jotka eivät ole kovin houkuttelevia? Entäpä onko suositeltavaa hakea kämppää keskustasta vai Skinnarilasta?

Andrej
12.09.2003, 14:07
Kiitän Czescku (nimimerkki vaihtoon, piti tuo kirjoitusasu taas tarkistaa kolmeen kertaan).

Old Cock siis on koko lailla Repsikkaa vastapäätä, tuossa taisi olla joku apteekki tai luontaistuotekauppa aiemmin?

Maila
12.09.2003, 14:45
Ohhoh, onpas meno muuttunut...

Oma muistikuvani Cannibalsista (=Kännäristä tai Klepiksestä) on hieman erilainen. Eikös se aikanaan ollut se kaupungin teinilihatiski? Paljon juuri kahdeksantoista täyttäneitä, muutamia alaikäisiä ja loput yli kolmekymppisiä "setiä" kiiluvine katseineen?

Old Cock on ihan uusi juttu, kuulostaa kyllä hyvältä, ainankin olutlistan puolesta. Sinne siis seuraavalla kerralla. Lähinnä viime vuosina olen vieraillut Birrassa, siellä tapaa ihan fiksuja SaiPa kannattajia, joiden kanssa saa hyvää juttua matsin jälkeen aikaiseksi. Hallissa kun äänessä ovat valitettavasti vain ne juntit, joilla on jotain Jokeripaitaista tytsyä vastaan.

Majurska on ainankin Helsinkiin verrattuna enemmän kuin loistava hinta-laatu suhteeltaan. Kaksi särpii mahtavan kokoiset itsetehdyt tuoreet marjatortut kahveineen siinä missä täällä saa pahaa kahvia ja kuivahtaneen pullan yksinään. Kesällä turistien aikaan saa vielä lisäkupposen kahvia ilmaiseksi pöytään tarjoiltuna.

Elviksetkin oli joskus muinoin parempia kebab paikkoja, oli paremmat soosit ja vähemmän rasvaa. Nyt niitä ei erota muista vastaavista ähläm-sähläm -kuppiloista kuin rasvan määrä ja vessassa käyntien tihentyminen. Silloin joskus myös Oleksin Välimeren kebab oli aikoimoista kengänpohjaa - tiedä sitten miten on kymmenessä vuodessa muuttunut.

Tähän Vety-Atomi keskusteluun haluaisin tuoda julki mielikuvani, joka vaatii varmistamista. Eikös EU:n myötä nämä kyseiset nimikkeet saaneet jonkinmoisen direktin suojakseen? Vetyjä ja Atomeja saa myydä vain Lappeenrannan kauppa- ja satamatorilla? Moni snagari korvasi Vedyn V:n W:llä, mutta nyttemmin asiaa ei ole valvottu sen kummemin ja näitä kopio Vetyjä ja Atomeja saa taas monesta paikkaa.

Niin vielä. Mikäs se kuppila Kaukaan tehtaan luona oli, jossa Ari Suutari harjoitteli muiden saipalaisten ollessa jäällä? Legendahan kertoo Arskan vieneen aina edellisen pelin videon mukanaan ja harjoitelleen nestetankkauksen ja videoiden avulla. Oi niitä aikoja ja niitä takatukkia...

-Maila

Teacup
03.03.2004, 00:27
Nythän sitä on jo melkein puoli vuotta asuttu Lappeenrannassa, joten kaivetaanpa ketju jälleen esille. Kaupunki alkaa olla hiljalleen tutumpi paikka.

Kyllähän täällä viihtyy. Noista menopaikoista näytti aikanaan olleen enemmänkin puhetta. Cannibals tai Kännäri, miten vaan, on ollut eniten käytössä. Ihan mukava paikka, mutta usein liian suosittu eli liikaa väkeä. Doris on ollut opiskelijabileissä huippupaikka. Nitetrain ei kauheasti innosta, mutta ei sekään huono ole. Iltatähti luonnollisesti on se coolein menomesta... ;-)

Kössin grillin nimen vaihto järkytti aluksi, mutta jos Kössi näin halusi niin olkoon. Kössiksi sitä kyllä tulee jatkossakin kutsuttua.

Ravintoloista Tiglio tällä hetkellä paras kokeilemistani. Tassosta on kehuttu, kaipa se tulee testattua jossain vaiheessa. Wolkoff (?, Birraa vastapäätä kuitenkin) näyttää siistiltä myös, mutta kokeilematta sekin. Muista paha mennä sanomaan, jos nyt jätetään Mäkit ja Rosso pois.

Annetaan vielä Birralle erityismaininta, todella hyvä paikka viettää iltaa. Jälkipeleissä tulee käytyä.

Etäisyydet ovat kyllä liian pitkiä edelleen minun kannaltani ja julkinen liikenne törkeän kallista, nostivat hintojaan vielä entisestään juuri. Kisapuisto toisella puolella kaupunkia melkeinpä ja on siellä kauempana jotain muutakin kivaa, kallista siellä käynti kuitenkin on ellei ole pyöräilykeli.

avatar
03.03.2004, 03:12
Viestin lähetti Tpip

Kössistä sen verran että sen omistaa nykyisin samat henkilöt kuin Elvis grillit, eli suomalaisomistuksessa paikka ei enää ole. Palvelun taso huonontunut ja enää ei taideta tuntea käsitettä "ylähylly".

Sen verran on pakko korjata, että Elvis-ketjun omistaa kyllä suomalainen, vaikka kaikki työntekijät ovatkin "kemaleja".
Eipä muuta.

Ted Raikas
03.03.2004, 10:08
Viestin lähetti mirasane

Adriano jäi eläkkeelle muistaakseni 80-luvulla ja palasi pian sen jälkeen Italiaan viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Vielä 90-luvulla hänestä oli joku lehtijuttu Etelä-Saimaassa tai Lappeenrantalaisessa, mutta sen jälkeen en ole kuullut hänestä mitään.
Taannoinhan muuten tuli Adriano Vinciguerrasta ohjelma televisiosta. Erittäin valoisan ja tunteikkaan oloinen pappa tämä Adriano. Italiassahan hän tosiaankin elelee nykyisin. Suomenkieli ei ole kyllä unohtunut mihinkään, eikä Suomi noin muutenkaan. Ikävöi Suomea hyvin usein ja kokee tämän paikan toiseksi kotimaakseen. Sibeliuksen Finlandiakin uppoaa mieheen erittäin kovin.

Adriano käväisi viime joulukuussa Lappeenrannassa juhlatunnelmissa. Kieltämättä oli jokseenkin hupaisaa nähdä Birra (entinen Adriano's Bar) lavastettuna joksikin kristilliseksi pyhätöksi. Niin ja asiasta tietämättömille mutta mahdollisesti siitä kiinnostuneille, tämä ravintola Birrahan on siis nykyisin SaiPan kotimatsien jälkipelipaikkana, jossa kuulee "kuumat" kommentit menneestä ottelusta. =)

Offsides
11.03.2004, 14:18
Monesti on pitänyt rekisteröidä tunnus Jatkoaikaan, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Kaippa parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Itsekkin muutin Lpr:aan syksyllä opiskelemaan (Lty:lle) ja nyt on kohta melkein yksi lukukausi tullut pyörittyä täällä itärajan tuntumassa. Silti muutama asia on vähän jäänyt ihmetyttämään. Miten ihmeessä melkein 60 000 asukkaan kaupungissa voi olla näin vaatimaton keskusta? Eipä sinne niin kauheasti ole edes asiaakaan, mutta silti ihmetyttää miten esim. joku Jyväskylä jossa nyt ei niin tolkuttomasti enempää asu ihmisiä, on kehittynyt niin paljon suuremmaksi?

Mahtaakohan mikään baari näyttää canal plussan fudismatseja? Old cockin ovessa lukee infoja vähän siihen suuntaan, mutta kun yks ilta oli tarkoitus mennä katsomaan Milan- Inter ottelua niin eihän missään baarissa ainakaan keskustan tuntumassa näkynyt kuin maikkari.

Näihin pariin kysymykseen on hyvä päättää ensimmäinen viesti.

Aksu
11.03.2004, 14:57
Viestin lähetti Offsides

Itsekkin muutin Lpr:aan syksyllä opiskelemaan (Lty:lle) ja nyt on kohta melkein yksi lukukausi tullut pyörittyä täällä itärajan tuntumassa. Silti muutama asia on vähän jäänyt ihmetyttämään. Miten ihmeessä melkein 60 000 asukkaan kaupungissa voi olla näin vaatimaton keskusta? Eipä sinne niin kauheasti ole edes asiaakaan, mutta silti ihmetyttää miten esim. joku Jyväskylä jossa nyt ei niin tolkuttomasti enempää asu ihmisiä, on kehittynyt niin paljon suuremmaksi?

Mahtaakohan mikään baari näyttää canal plussan fudismatseja? Old cockin ovessa lukee infoja vähän siihen suuntaan, mutta kun yks ilta oli tarkoitus mennä katsomaan Milan- Inter ottelua niin eihän missään baarissa ainakaan keskustan tuntumassa näkynyt kuin maikkari.

Näihin pariin kysymykseen on hyvä päättää ensimmäinen viesti.

Keskusta. Ikuinen puheenaihe. Rajoittavia tekijöitä ei oikeastaan paljon ole. Lentokentän sijainti keskustan välittömässä läheisyydessä määrittelee korkeiden talojen suhteen rakentamista ja niitähän ei keskustassa ihmeemmin ole. Toisaalta nykyinen rakennuskanta on todella matalaa, jota pidän keskustan elämän kannalta ongelmallisena. Nykyinen ydinkeskusta on pienellä alueella, mutta ei sinne mahdu mitään. Vanhat talotkaan eivät ole rasite koska Lappeenrannan isät joskus takavuosina vetelivät puskutraktorilla lähes kaikki vähänkin kulttuurihistoriallista arvoa omaavat rakennukset maan tasalle. Ns. maakuntatalo toivottavasti rakennetaan pian ja niin, että siellä on ihmisiä kiinnostavia asioita ja täten myös elämän makua. Toivottavasti...

Ai niin. Tietysti autoileva Lappeenranta on yksi rajoitetteista. Lyhyt kävelykadun pätkä saatiin pitkän tappelun kautta aikaan ja nyt junnataan mahdollisen jatkon suhteen. Ja miksi? No, paikalliseen tapaan joka paikkaan pitää päässä autolla etuovelle. Oli se sitten kioski tai pankki.

Heitetään nyt vielä peliin herkkä aihe eli ns. vanhat (iältäänkin) Lappeenrantalaiset, jotka ovat miehittäneet mm. sataman seudun melko hyvin. Tämähän aiheuttaa ongelmia kaikkien yleisötapahtumien suhteen ja täällä on jatkuvan purnaamisen takia aikoinaan myös jouduttu lopettamaan ihmisiä kiinnostavia karkeloita. No, jokaisella on oikeus elintilaan ja tiettyyn rauhaan, mutta nimiä mainitsematta täällä on muutama ikivalittaja, joiden mielestä Lappeenranta on juuri tällaisenaan hyvä eikä kehitys mm. keskustan suhteen ole suotavaa.

Old cock tarjoaa Canalia. Alakerran screenillä olen pari kertaa käynyt katsomatta sunnuntain aikaisin alkavia änärin otteluita. Muista baareista en tiedä.

stuba
11.03.2004, 15:09
Offsidesille tiedoksi tuosta futiksesta, että kyllähän se Old Cock niitä pelejä näyttää, alakerrassa taitavat näkyä 100" screeniltä. Ja jos eivät näy niin maininta tiskille ja kohta pitäisi näkyä.

Lisähuomiona mainittakoon, että Old Cockin omistaja (joka nykyään on myös Rakuunoiden puheenjohtaja9 on kyllä kovan luokan jalkapallomies, joten ihme olisi jos miehen kuppilassa ei futista katsottaisi.

mirasane
11.03.2004, 15:27
Viestin lähetti Offsides

Itsekkin muutin Lpr:aan syksyllä opiskelemaan (Lty:lle) ja nyt on kohta melkein yksi lukukausi tullut pyörittyä täällä itärajan tuntumassa. Silti muutama asia on vähän jäänyt ihmetyttämään. Miten ihmeessä melkein 60 000 asukkaan kaupungissa voi olla näin vaatimaton keskusta? Eipä sinne niin kauheasti ole edes asiaakaan, mutta silti ihmetyttää miten esim. joku Jyväskylä jossa nyt ei niin tolkuttomasti enempää asu ihmisiä, on kehittynyt niin paljon suuremmaksi?


Jyväskylää ja Lappeenrantaa olen itsekin vertaillut, koska olen kotoisin Lappeenrannasta ja opiskellut viisi vuotta Jyväskylässä. Viralliset väkiluvuthan kaupungeissa ovat aika lähellä toisiaan (Lappeenranta 59000, Jyväskylä 76000). Siihen yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Jyväskylä on yksi maan vilkkaimpia opiskelijakaupunkeja. Siellä on n. 35000 opiskelijaa, joista yli puolet on kirjoilla entisissä kotikaupungeissaan. Jyväskylän kaupunki onkin aina silloin tällöin järjestänyt kampanjoita, joilla yritetään houkutella opiskelijat siirtämään kirjansa Jyväskylään, mutta suuri osa ei silti niin ole tehnyt.

Vielä merkittävämpi asia on kaupunkien malli. Jyväskylän kaupunkihan on itse asiassa pieni pläntti maata ja kaupungin ympärillä on suuri Jyväskylän maalaiskunta. Lappeenranta on pinta-alaltaan laaja ja ulottuu nykyään Lemiltä Nuijamaalle. Lappeenrannan asukasluku koostuu siis laajalla alueella asuvista ihmisistä. Jos Jyväskylän väkiluku laskettaisiin samoin, täytyisi siihen laskea mukaan maalaiskunnan asukasluku, koska maalaiskunta on jo niin kiinteä osa kaupunkia. Monessa kohdassa jkl:ssä liikkuva ei huomaa milloin on siirtynyt kaupungista maalaiskunnan puolelle, koska mitään selkeää rajaa ei ole. Kaupunki ja maalaiskunta on jo rakennettu yhteen kuten Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Mikä sitten olisi Jyväskylän väkiluku, jos laskuissa huomioitaisiin opiskelijat ja maalaiskunta. Todennäköisesti se olisi n. 130 000. Lappeenrannassa lähiympäristön asukkaat on jo laskettu väkilukuun ja vaikka muualla kirjoilla olevat opiskelijat lisättäisiin laskuihin, ei kokonaismäärä luultavasti nousisi juurikaan yli 65 000:n.

Jyväskylän keskusta antaa mielikuvan suuremmasta kaupungista sen takia, että se on tehty palvelemaan tuota 130 000 ihmistä. Toinen merkittävä ero Lappeenrantaan on se, että vanhassa Kymen läänissä on kolme lähes saman kokoluokan kaupunkia: Lappeenranta, Kotka ja Kouvola. Keski-Suomen läänissä Jyväskylä on selkeä läänin ykköskaupunki ja siksi monet läänin yritykset ovat automaattisesti keskittäneet toimintansa juuri sinne.

the_kapteeni
12.03.2004, 16:38
Onkos tää (http://www2.lut.fi/~vpesonen/kebab/index.html) ihan oikeesti olemassaoleva paikka?

vilpertti
12.03.2004, 17:40
Muutti pois keskustasta, Prisman läheisyyteen... Mutta olihan tuo, kerran kävin syömässä siellä.

Bauer
12.03.2004, 17:41
Viestin lähetti the_kapteeni
Onkos tää (http://www2.lut.fi/~vpesonen/kebab/index.html) ihan oikeesti olemassaoleva paikka?

Joo, firma on voimissaan, mutta liiketila vain vaihtui erääseen ostoskeskukseen kun entinen talo purettiin.

Kovannäköistä touhua.

Teacup
18.03.2004, 23:51
Missäs paikoissa Lappeenrannassa seurataan SM-liigan playoffeja isommalta screeniltä? Huomenna päätimme pitää vielä yksityisen kisastudion ainakin täällä Skinnarilassa, mutta voisi olla ihan mukava mennä joku kerta jonnekin baariin seurailemaan. Siis Birrassa nyt voisi kuvitella olevan jonkinnäköinen mahdollisuus tähän jaloon toimintaan, vaiko eikö?

Ted Raikas
18.03.2004, 23:59
Viestin lähetti Teacup
Missäs paikoissa Lappeenrannassa seurataan SM-liigan playoffeja isommalta screeniltä?
Enpä usko että moista ihmettä löytyy mistään. Uskoisin että kiinnostusta ja resursseja ei ole. Jos SaiPa pelaisi pleijareissa, niin jotain voisi ehkä ollakin.

Sistis
24.03.2004, 23:56
Täytyypi varoittaa kaupunkilaisia siitä, että meikäläinen saapuu kyseiselle paikkakunnalle nyt lauantaina. Ja vieläpä ensimmäistä kertaa elämäni aikana. Pitää siis paikata tämä lappeen Rannan kokoinen aukko yleissivistyksessäni.

Kyseessä on arvatenkin teekkarisysteemi, johon tulen edustustehtävissä. Minua ei kuitenkaan tunnistamisen vaikeuttamiseksi näe haalareissa eikä tupsulakissa. Varustuksena on tyylikäs, tumma juhlapuku.

Eli siis... lähtekää evakkoon.

Teacup
25.03.2004, 00:14
Viestin lähetti Sistis
Täytyypi varoittaa kaupunkilaisia siitä, että meikäläinen saapuu kyseiselle paikkakunnalle nyt lauantaina. Ja vieläpä ensimmäistä kertaa elämäni aikana. Pitää siis paikata tämä lappeen Rannan kokoinen aukko yleissivistyksessäni.

Kyseessä on arvatenkin teekkarisysteemi, johon tulen edustustehtävissä. Minua ei kuitenkaan tunnistamisen vaikeuttamiseksi näe haalareissa eikä tupsulakissa. Varustuksena on tyylikäs, tumma juhlapuku.

Eli siis... lähtekää evakkoon.

Heh, itse asiassa saatan juuri lähteäkin evakkoon, tosin se oli kaavailuissa ennenkuin kuulin tästä järkyttävästä uutisesta. Varmaa tuo lähtöni ei toki ole (tämä oli suunnattu eräälle toiselle henkilölle suoraan).

Hmmm, olen taas hiukan pihalla, mutta mitä täällä taas muka tapahtuu? Yliopistolla? Yllättävää ei ole se, että en tiedä mistään menossa olevasta mitään. Jotkin killan vuosijuhlat tms?

Tervetuloa toki!

nimim. jo yli 6 kuukautta täällä ja edelleen hengissä

Teacup
25.03.2004, 00:28
Viestin lähetti Ted Raikas
Enpä usko että moista ihmettä löytyy mistään. Uskoisin että kiinnostusta ja resursseja ei ole. Jos SaiPa pelaisi pleijareissa, niin jotain voisi ehkä ollakin.

Olipa eilen ainakin Birrassa nähnyt Jokereiden matsin sieltä isolta ruudulta. Sinne siis ehkä jatkossa, ellei omia kisastudioita pistetä jälleen pystyyn Skinnarilan viihdekeskukseen.

Aksu
25.03.2004, 00:33
Viestin lähetti Teacup

Hmmm, olen taas hiukan pihalla, mutta mitä täällä taas muka tapahtuu? Yliopistolla? Yllättävää ei ole se, että en tiedä mistään menossa olevasta mitään. Jotkin killan vuosijuhlat tms?


Ainakin Armatuurin ja Pelletin vuosijuhlat on merkitty nyysseihin tai siis tapahtumakalenteriin.

Sistis
28.03.2004, 20:50
Matka lappeen Rantaan on ohitse. Takana on reissaamista Kuplalla, Opel Agilalla, VR:n junalla, muutamalla bussilla ja lappeen Rannan taksilla. Olipahan reissu.

Kaupungissa pisti silmään muutama asia. Rautatieaseman taksitolpalla on liikennettä huomattavasti vähemmän, kuin Tampereen vastaavalla. Bussimaksu on 50 senttiä kalliimpi, mutta se ilmeisestikin sisältää myös palvelumaksun. Kuljettajat olivat säännöllisesti mukavia verrattuna Tampereen vastaaviin. Kaupungin keskusta oli aika erikoinen. Olikohan sellaista varsinaisesti ollenkaan? Joku norppapatsas siellä ainakin oli.

Muuta en reissusta viitsi kertoa. Kivaa oli kokonaisuudessaan. Reissun kohokohta oli, kun kaverini aamulla krapulaspäissään hävitti kännykkänsä rautatieaseman kupeessa olevassa Mäkkärissä. No pitkän etsimisen jälkeen kännykkä paljastui olevan Mäkkärin roskiksessa. Sieltä sitten vaan tonkimaan ja muut asiakkaat naureskelivat. Samoin me. =D

Teacup
28.03.2004, 21:33
Viestin lähetti Sistis
Bussimaksu on 50 senttiä kalliimpi, mutta se ilmeisestikin sisältää myös palvelumaksun. Kuljettajat olivat säännöllisesti mukavia verrattuna Tampereen vastaaviin.

Hmmm, itse en ole tuollaista havaintoa tehnyt. Tampereella en muista yhtään ikävämpää kuskia kohdanneeni, lappeen Rannassa kylläkin. Toki vastapainona on niitä mukaviakin, mutta ei tilanne ainakaan parempi täällä ole mielestäni. Bussilla reissaaminen täällä kyllä on kallista kuin mikä. Juuri kun opiskelijat vaativat hintojen alennusta niin eivätköhän he vain nostaneet niitä. Pakko alistua, onneksi kohta on paremmat pyöräilykelit...

Aksu
29.03.2004, 16:06
Ajattelin hetken verran ostaa liput Eppu Normaalin keikalle Linnoituksen yöhön, mutta jätinpä tekemättä. Kyseessä on toki spektaakkeli erittäin vähäisen keikkamäärän takia, mutta ei huvita maksaa suomalaisen bändin (tai onhan siellä joku selloartisti ja J.Karjalainen lämppäreinä) keikasta 40 euroa.

Aksu
26.05.2004, 16:31
Näyttääpi siltä, että kaupunkimme johtajana vuosikaudet toiminut Markku Andersson suuntaa Jyväskylään takaisin. Hän ei ole hakenut eikä halunnut, mutta kun kauniisti pyydettiin...

Asia ei ole saletti, mutta Jyväskylän vihreät, Kokoomus ja Kepu ovat takana, joten eiköhän se ole siinä. Nimittäin näiden puolueiden äänten lisäksi Markku tarvitsee taakseen vain yhden äänen. Ennakointien mukaan Kristilliset antavat niitä kolme eli muilla puolueilla ei ole väliä.

Oli miten oli niin pidän asiaa aika hyvänä. Pitkä työura Lappeenrannassa alkaa väkisinkin jossain vaiheessa näkyä ja tässä tilanteessa pois lähteminen ei ole vielä myöhäistä. Kaiken kaikkiaan Lappeen ranta on kehittynyt viime vuosina, mutta toisenlaistakin johtajaa on kaipailtu. Joidenkin mielestä kehitys on liian hidasta. Minä kuulun osin tähän leiriin. Eli uudet tuulet ja uudet ajatukset ovat tervetulleita.

Bauer
26.05.2004, 19:18
Viestin lähetti Aksu
Näyttääpi siltä, että kaupunkimme johtajana vuosikaudet toiminut Markku Andersson suuntaa Jyväskylään takaisin. Hän ei ole hakenut eikä halunnut, mutta kun kauniisti pyydettiin...

Näinhän siinä taitaa käydä. Anderssonista on ainakin itselleni jäänyt positiivinen kuva. Mukavan oloinen äijä ja on vielä SaiPan kova kannattajakin.
Hyvinhän asiat ovat sujuneet Anderssonin aikana, mutta uusi johtaja voi tuoda jotain uusia ideoitakin, mikä on aina hyvä.

Mitenköhän Anderssonin SaiPa-faniuden mahtaa käydä? Kyllähän hän varmasti JYPillekin pitää peukkuja entisen Jyväskylässä asumisensa takia ja tulee varmasti pyörimään Hippoksella.

Uskon kuitenkin että viisaana miehenä hän pitää SaiPan ykkösjoukkueenaan...:)

Ted Raikas
26.05.2004, 19:25
Viestin lähetti mirasane
Toinen merkittävä ero Lappeenrantaan on se, että vanhassa Kymen läänissä on kolme lähes saman kokoluokan kaupunkia: Lappeenranta, Kotka ja Kouvola. Keski-Suomen läänissä Jyväskylä on selkeä läänin ykköskaupunki ja siksi monet läänin yritykset ovat automaattisesti keskittäneet toimintansa juuri sinne.
Niinpä. Lisäksi tuo Kouvola taisi olla Kymen läänin pääkaupunki, lähinnä varmaan vähän paremman sijaintinsa vuoksi. Uskoisin että sinne keskitettiin ja panostettiin asioita enemmän. Lappeenranta on kuitenkin melko syrjässä, vaikka liikenneyhteydet länteenpäin ovatkin hyvät.

Ramchester
16.07.2004, 09:10
Tänään pitäisi sitten lähteä lappeen Rantaan mökkeilemään ja huomenna olisi tiedossa Pakara Hannan, Timo Rautiaisen ja Popedan kuuntelemista Satamatorilla. Onkos joku muu Jatkoaikalaisista eksymässä samaan paikkaan?

krobbe
16.07.2004, 09:13
Viestin lähetti Ohmi
Tänään pitäisi sitten lähteä lappeen Rantaan mökkeilemään ja huomenna olisi tiedossa Pakara Hannan, Timo Rautiaisen ja Popedan kuuntelemista Satamatorilla. Onkos joku muu Jatkoaikalaisista eksymässä samaan paikkaan?

Ei, en uskalla lähteä niin lähelle Venäjän rajaa. Tulevat pian ryssät ja raiskaavat, niillä kun on kuulemma se raiskaamisen taito ja halu saatu jo äidin maidossa.

MetalMac
16.07.2004, 09:16
Viestin lähetti Ohmi
Tänään pitäisi sitten lähteä lappeen Rantaan mökkeilemään ja huomenna olisi tiedossa Pakara Hannan, Timo Rautiaisen ja Popedan kuuntelemista Satamatorilla. Onkos joku muu Jatkoaikalaisista eksymässä samaan paikkaan?

No kyllähän sitä tänään tulee suunnattua Lappeenrantaa päin, PK-Seudulla kun asustelen, täytyy mennä tänään ensin Tuskaan katsomaan Kotiteollisuuden keikka kunto ja matka kohti Etelä-Karjalaa tämän jälkeen voi alkaa. Huomenna jää LPR festarit väliin,mutta illalla voi kyllä yökerho Doris kutsua...

OikeaPakki
16.07.2004, 09:20
Viestin lähetti Ohmi
Tänään pitäisi sitten lähteä lappeen Rantaan mökkeilemään ja huomenna olisi tiedossa Pakara Hannan, Timo Rautiaisen ja Popedan kuuntelemista Satamatorilla. Onkos joku muu Jatkoaikalaisista eksymässä samaan paikkaan?

Joup.

Viime vuonna ko. lauantaikeikka oli loppuunmyyty (mm. Popeda).
Vaikka tänä vuonna on isompi teltta - n. 3000 hengen - taidan käväistä kauppatorin reunassa Lippupisteessä ostamassa liput ennakkoon. Ei tarvi sitten ainakaan jonotella jos niitä lippuja luukulta saisikin.

Ikurin turbiini ei petä.

Alkupalat tietysti rinsessa Armaadalla.

vilpertti
16.07.2004, 09:35
Tänään kattomaan Don Jonssoni ja ehkä tuota CMX:ääkin saattaa kuunnella jos on tosi kovassa kännissä...

Huomiset esiintyjät ovat sen verran surkuja ettei nappaa.

Kelitkin on aika lupaavat, ei o satanu tuntiin!

lautamies
16.07.2004, 11:26
Täällä kun useampikin on ihmetellyt tuota kaupungin keskustan mataluutta ja pienuutta, taitaa olla tarvetta minun näin ikäihmisenä hiukan kertoa perusteita tuolle mataluudelle ja koko kaupungin hajanaisuudelle.

Muistaakseni -80 luvulla oli kaupungin valtuustossa keskustelussa kaupungin kehittäminen l. mitä rakennetaan ja miten rakennetaan, silloin valtuusto päätti kerroskorkeuden jota mikään talo ei saisi ylittää, perusteluna oli että kun kaupungissa on tilaa miksi rakentaa ylöspäin, toinen este korkeammalle rakentamiselle on lentokenttä jolle laskeutuvat ja nousevat koneet vaativat määrätyn varokorkeuden, sehän oli yksi este vesitornin remontin yhteydessä suunitelluille lisärakenteille vesitornin katolle. Onko tuo valtuuston päätös kaupungin kattokorkeudesta oikea vai väärä siihen en muuten ota kantaa kuin sanomalla että kovin lättänältä kaupunki vaikuttaa ja pikkukaupungin leima on silmiinpistävää.


Keskustan pienuuteen vaikuttaa vielä Lauritsalan ja Lappeen liittäminen Lappeenrantaan ja silloinen tavoite kehittää Lauritsalan keskustaa lähes tasavertaisesti kaupungin varsinaisen keskustan kanssa. Kun sitten korkeakoulu, nykyinen teknillinen yliopisto rakennettiin Skinnarilaan joka silloin alkuvaiheessa oli todellakin syrjässä, aiheutti se melkoisen rakennusbuumin ympärilleen johon on sittemmin teknologiakeskuksineen muodostunut kolmas keskusta kaupunkiin. Kun kaupungin isät huomasivat tapahtuneen tosiasian alettiin kaupungin taholta puhua aluekeskuksista, niistäkin Lauritsala on nyttemmin jäänyt lähes lähiön asemaan.

Tulipa pitkä juttu, mutta toivottavasti valotti kaupungin tilannetta täällä asuville, tänne muuttaville ja täällä joskus käväiseville.

vilpertti
16.07.2004, 12:10
Viestin lähetti Tosiveteraani
Kun sitten korkeakoulu, nykyinen teknillinen yliopisto rakennettiin Skinnarilaan joka silloin alkuvaiheessa oli todellakin syrjässä, aiheutti se melkoisen rakennusbuumin ympärilleen johon on sittemmin teknologiakeskuksineen muodostunut kolmas keskusta kaupunkiin. Skinnarilassa ei tosin ole mitään palveluja, lukuunottamatta Gay Baria, parturia, paria sodexhon ravintelia ja iltatähteä. Nyt rakentavat S-markettia Sammonlahteen, viereen pitäisi ilmeisesti tulla myös Hese. Sammontorilla onkin jo vähän palveluita, mutta itse Skinnarilassa ei ole kyllä käytännössä yhtään mitään. Jos vertaa esim. Hervannan palvelutasoon niin kyllä siinä itku pääsee, etenkin kun muistaa vielä bussitiketin hinnan ja alati kohoavat polttoainekustannukset...

theref
16.07.2004, 12:17
Viestin lähetti Ohmi
Tänään pitäisi sitten lähteä lappeen Rantaan mökkeilemään ja huomenna olisi tiedossa Pakara Hannan, Timo Rautiaisen ja Popedan kuuntelemista Satamatorilla. Onkos joku muu Jatkoaikalaisista eksymässä samaan paikkaan?

Huomenna olen kyllä minäkin tulossa telttaan, mutta pääasiassa Rautiaisen Timppaa katsomaan. Popeda ei kiinnosta, mutta Hannaa voisi kyllä käydä vilkaisemassa.

lautamies
16.07.2004, 12:22
Sammonlahden aluekeskuksestahan kaupunki puhuukin, Skinnarilaanhan rakennetaan se uusi kampus jos ei sitten liito-oravan papanat sitä estä niinkuin tämän päivän Etelä-Saimaassa oli. Saattaa ne papanat kylläkin olla Toivo Kuulan ajoilta jo, ja orava siirtynyt autuaammille metsästysmaille, täytyyhän kuitenkin näille luontoihmisille joku keppihevonen olla niinkuin nämä papanat yhden puun juurella.

travolta
03.08.2004, 11:30
Viestin lähetti vilpertti
Skinnarilassa ei tosin ole mitään palveluja, lukuunottamatta Gay Baria, parturia, paria sodexhon ravintelia ja iltatähteä. Nyt rakentavat S-markettia Sammonlahteen, viereen pitäisi ilmeisesti tulla myös Hese. Sammontorilla onkin jo vähän palveluita, mutta itse Skinnarilassa ei ole kyllä käytännössä yhtään mitään. Jos vertaa esim. Hervannan palvelutasoon niin kyllä siinä itku pääsee, etenkin kun muistaa vielä bussitiketin hinnan ja alati kohoavat polttoainekustannukset...

Aika niukat on Skinnarilan palvelut. Sammontorikin on aika kuivahko paikka, tosin onneksi löytyy apteekki ja jopa kirjasto. Ah ja niin, ei sovi unohtaa Pizza Rakuunaa. Syksyllä valmistuvat uudet kaupat tulevat kuin tilauksesta. En kovinkaan perusta tuosta Sammontorin "riisto-ryöstö"-Sparista. Ehkäpä hyvä kioski lähemmäksi campuksen sydäntä olisi paikallaan, eikö?

Niin ja niistä bussilippujen hinnoista. Aika korkeat ovat, säälittävää ettei edes opiskelijaalennuksia ole saatu järjestettyä. Puhetta alennuksista ja niiden hoitamisesta on kovasti ollut, mutta mitään ei käsittääkseni ole tapahtunut, saa toki korjata jos olen väärässä.

Yleisesti ottaen kesäkaupunki, jolloin todella nätti ja viihtyisä. Muuttuu talvella jotenkin ankeaksi, olisiko syynä koti-ikävä kesken lukuvuoden...

Gleb
03.08.2004, 12:12
Viestin lähetti travolta

Niin ja niistä bussilippujen hinnoista. Aika korkeat ovat, säälittävää ettei edes opiskelijaalennuksia ole saatu järjestettyä. Puhetta alennuksista ja niiden hoitamisesta on kovasti ollut, mutta mitään ei käsittääkseni ole tapahtunut, saa toki korjata jos olen väärässä.Kuukausikortista opiskelijat saavat 25% alennuksen. Eipä tuo tosin lohduta yhtään tälläistä silloin tällöin bussilla ajelevaa, joten mukavaa olisi jos alennuksen saisi myös noista 22 ja 44 matkan sarjakorteista.

Rauli
03.08.2004, 12:22
Ensi viikonloppuna oisi sitten taas tarjolla Lappeenrannan suurin kesätapahtuma eli Linnoituksen Yö. Säänkin on ennustettu olevan melkein kesän parasta, joten tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin, että linnoituksen vallit täyttyvät taas väestä aina vauvasta vaariin. Joskus tuntuu, että koko Lappeenranta oisi liikkeellä samaan aikaan, sillä satamassa hädin tuskin mahtuu edes kääntymään. Mutta mitä mieltä arvon palstalaiset ovat kyseisestä tapahtumasta.

vlad
03.08.2004, 12:24
Viestin lähetti travolta
Yleisesti ottaen kesäkaupunki, jolloin todella nätti ja viihtyisä. Muuttuu talvella jotenkin ankeaksi, olisiko syynä koti-ikävä kesken lukuvuoden...

Tokkopa kyseessä on edes koti-ikäväkään, kaupunki on nimittäin talvella aivan pystyynkuollut. Harmaa, masentava ja vielä aivan autio... keskustaltaan siis.

vlad.

Teacup
03.08.2004, 13:06
Viestin lähetti Rauli
Ensi viikonloppuna oisi sitten taas tarjolla Lappeenrannan suurin kesätapahtuma eli Linnoituksen Yö. Säänkin on ennustettu olevan melkein kesän parasta, joten tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin, että linnoituksen vallit täyttyvät taas väestä aina vauvasta vaariin. Joskus tuntuu, että koko Lappeenranta oisi liikkeellä samaan aikaan, sillä satamassa hädin tuskin mahtuu edes kääntymään. Mutta mitä mieltä arvon palstalaiset ovat kyseisestä tapahtumasta.

Ensimmäistä kertaa saavun tuohon tapahtumaan tutustumaan. Mitään tietoa ei ole vielä siitä mitä siellä tulen loppujen lopuksi tekemään. Kotiteollisuuden keikalle pyydettiin, mutta minulle pitää maksaa siitä että kyseistä poppoota suostuisin kuuntelemaan. Katsellaan mihin sitä päätyykään.

Skinnarila on kyllä suht ankea paikka talvisin. Itse olen bussin satunnaismatkailija ja tuo 2,60 yhdestä matkasta huonon palvelun kera jaksaa ärsyttää joka kerta. Auto olisi kyllä kätevä esim. liigapeleihin mentäessä. Kesällä on nyt tullut pyöräiltyä enemminkin, mutta talven loskat eivät houkuttele,

Sammonlahti saa nyt sitten viimein piristystä. Uutta ruokakauppaa kaavailtiin ja monopolia pitävä Spar päätti tietenkin vastustaa kunnolla. Seuraus oli tietenkin se, että lupa annettiin sitten yhden sijasta peräti kahdelle uudelle kaupalle. Siellä nyt sitten rakentuvat vierekkäin K-supermarket ja S-market. Lisää valinnanvaraa, kiitos. Erityisesti minua colan suurkuluttajana on ärsyttänyt Sparin ryöstöhinnat Coca-Colan ja Pepsin kohdalla. Tapuliin ja Prismaan kun jaksaa vaivautua niin säästö on melkoinen. Toivottavasti uudet kaupat korjaavat tilannetta. Pitkään on puhuttu, että kauppojen yhteyteen rakentuisi myös hampurilaispaikka. Jos se nyt on tuo vilpertin mainitsema Hesburger niin toivon heille nopeaa ja kivuliasta loppua. Ei Heseä myrkyttämään meitä, kiitos. McDonalds olisi loistava, mutta siellä saattaisi tulla vierailtua turhan usein...

Ai niin. Yksi juttu vielä. Jos talvisesta Skinnarilasta etsii positiivisia puolia niin ehdottomasti yksi niistä on Iltatähden vieressä oleva ulkojää. Jos joku jatkoaikalaisista sattuu joskus sieltä bongaamaan täysin suvereenin ja taidoillaan ylivertaisen pelaajan nöyryttäämässä muita niin kumartakaa. Nimimerkki Teacuphan se siellä, aka Skinnarilan Selänne.

OikeaPakki
03.08.2004, 13:20
Viestin lähetti Rauli
Mutta mitä mieltä arvon palstalaiset ovat kyseisestä tapahtumasta.

Tämä kesä on nostalgiamusan aikaa. On nähty Metallicat, McCartneyt, Popedat ja nyt sitten vielä J. Karjalainen että Eput.
Ei sen puoleen alkaahan sitä ittekin olemaan vanha likainen äijä...

Samanlaisia tapahtumia on Härmälandia täynnä, mutta muutama hyvä puoli piristää musan kuuntelua, kaljoittelua ja tuttujen tapaamisia.

Eli happening on Linnoituksessa ts. muurien, vallien ja vanhojen rakennuksien lomassa mikä luo nastan fiiliksen. Lisäksi voi poikkeilla Saimaan rannalla ravintelilaivoissa sikäli kun mahtuu.

Ainut onkelma voipi olla takaisin tulo Skinnarilaan kun muutama muukin tarttee kumijalkaa konsertin yms jälkeen. Onneksi paikallinen linja-autoyhtiö laittaa ylimääräisiä vuoroja toksi viikonlopuksi.

Luultavasti näillä eväillä mennään loppuun asti ja mitä todennäköisemmin myös (nauravat) nakit silmillä.

Poison
03.08.2004, 13:25
Viestin lähetti Rauli
Säänkin on ennustettu olevan melkein kesän parasta, joten tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin, että linnoituksen vallit täyttyvät taas väestä aina vauvasta vaariin. Joskus tuntuu, että koko Lappeenranta oisi liikkeellä samaan aikaan, sillä satamassa hädin tuskin mahtuu edes kääntymään. Mutta mitä mieltä arvon palstalaiset ovat kyseisestä tapahtumasta.

Säästä ensin sen verran, että tuttavani, joka työskentelee poliisina ja liikkuu lauantai-iltana linnoituksessa kävellen, toivoo kädet kyynärpäitä myöden ristissä edes vesisadetta ellei räntäsadetta ole mahdollista saada. Taitaa kertoa juuri siitä, että väkeä on liikkeellä paljon, ja joukkoon mahtuu niin örveltäviä aikuisia kuin myös etenkin vallit täyttäviä nuoria (lapsia), joille Linnoituksen Yö edustaa "Nyt on pakko juoda viisi perryä"-juhlaa. Mutta onneksi myös viisasta kulkijaa vaeltaa Linnoituksessa ensi viikonloppuna.

En tiedä, kuvittelenko vain, mutta tuntuu, että Linnoituksen Yö on parin viime vuoden aikana kasvanut tapahtumana aivan mielettömän paljon. En kykene muistamaan, että tarjontaa olisi ollut vaikka kolme vuotta sitten näin paljon kuin nyt on. Tänävuonnahan linnoituksessa on mm. suuri joukko erilaisia artisteja ja esiintyjiä, voisi melkein olettaa, että jokaiselle löytyy jotakin, joka edes hieman kolahtaa. Esimerkiksi Eppujen saaminen tänne on mielestäni aika iso satsaus. Lappeenrannan kaupunki taitaa todella panostaa, mutta mikäs siinä: mukava, kun Lappeenrannassa tapahtuu. Linnoituksen museoihinkin on viikonloppuna vapaat sisäänpääsyt, itsekin voisin melkein käydä niissä kurkistelemassa.

Itselleni sattui jotenkin kummallisesti napsahtamaan (on napsahtanut jo neljänä vuotena...) työvuorot perjantai-iltaan ja lauantaiaamuun, joten omalta osaltani taidan käydä perjantaina vain hieman pyörähtämässä linnoituksessa. Noin tosin olen sanonut joskus aiemminkin, mutta jotain outoa on sitten tapahtunut, ja seuraavana aamuna olen ollut väsähtäneenä töissä. Lauantai-iltana suuntaan kuitenkin enemmän ihmisvilinään, ja silloin on luvassa myös Kotiteollisuuden keikka, jolle juuri eilen hain lipun.

theref
03.08.2004, 13:53
Viestin lähetti Teacup
Pitkään on puhuttu, että kauppojen yhteyteen rakentuisi myös hampurilaispaikka. Jos se nyt on tuo vilpertin mainitsema Hesburger niin toivon heille nopeaa ja kivuliasta loppua. Ei Heseä myrkyttämään meitä, kiitos. McDonalds olisi loistava, mutta siellä saattaisi tulla vierailtua turhan usein...

Kyllä sinne taitaa kuitenkin tuo Hese tulla S-ryhmän kaupan kylkeen. Onpa jopa kuulunut sellaistakin, että samaan yhteyteen olisi tulossa Rosso Expresskin.

Viestin lähetti Teacup
Jos joku jatkoaikalaisista sattuu joskus sieltä bongaamaan täysin suvereenin ja taidoillaan ylivertaisen pelaajan nöyryttäämässä muita niin kumartakaa. Nimimerkki Teacuphan se siellä, aka Skinnarilan Selänne.

Tämä on pakko joskus tulla katsomaan.

theref
03.08.2004, 13:56
Viestin lähetti Poison
Esimerkiksi Eppujen saaminen tänne on mielestäni aika iso satsaus. Lappeenrannan kaupunki taitaa todella panostaa, mutta mikäs siinä: mukava, kun Lappeenrannassa tapahtuu.

Sen verran tarkennusta tähän, että Lappeenrannan kaupungilla ei ole mitään osaa Eppujen tänne saamisessa, kuten viikonlopun Lappeenrantalainenkin kertoi.

Se on tämä SLT Promotions joka juhlat järjestää ja kaupunki on sitten heille antanut tietyn rahan ja loppu jää kaikki järjestäjän harteille, myös mahdollisen tappion kantaminen.

Ja Eppujen saamisen tännehän oli mahdollistanut jonkinlainen ulkopuolinen rahoittaja joka oli lainanut rahan sitä varten.

Jotenkin noin se muistaakseni meni.

Poison
03.08.2004, 14:05
Viestin lähetti theref
Se on tämä SLT Promotions joka juhlat järjestää ja kaupunki on sitten heille antanut tietyn rahan ja loppu jää kaikki järjestäjän harteille, myös mahdollisen tappion kantaminen.

Ja Eppujen saamisen tännehän oli mahdollistanut jonkinlainen ulkopuolinen rahoittaja joka oli lainanut rahan sitä varten.

Jotenkin noin se muistaakseni meni.

Kyllä, juuri noinhan se menee. Itsekin luin tuon kyseisen artikkelin, mutta en taas vain ajatellut mitään kirjoittaessani viestiäni. Tai en ainakaan ajatellut riittävän pitkälle. Jotenkin ei-ihan-niin-harvinaista, hmph...

Juuri nyt, aurinkoisella kesäsäällä on mukava suunnata kohti Lappeenrannan keskustaa. Laitteet kiinni ja menoksi!

Teacup
03.08.2004, 14:09
Viestin lähetti theref

Tämä on pakko joskus tulla katsomaan.

Höm, tähän en varautunutkaan.. Oletin kaikkien uskovan tuon ihan noin. Jos saavut, niin muista että mestaritkin tekevät virheitä, jotkut jopa paljon ja ja... ööh.. On minua siellä kentällä ihan ammattilaispelaajaksi luultu, mutta se minkä takia tuo arvelu esitettiin ei ole olennainen seikka ;-)

travolta
03.08.2004, 15:32
Viestin lähetti Gleb
Kuukausikortista opiskelijat saavat 25% alennuksen. Eipä tuo tosin lohduta yhtään tälläistä silloin tällöin bussilla ajelevaa, joten mukavaa olisi jos alennuksen saisi myös noista 22 ja 44 matkan sarjakorteista.

Aivan oikein, alennuksen saa kuukausikortista, jos on lappeen Rannassa kirjoilla oleva opiskelija. Kuten Teacup mainitsi, palvelukin on liian usein varsin tympeää. Olisi komeaa ja näyttävää, jos 22 ja 44 matkan kortteihin saisi hulppeat alennukset. Tulisi varmasti käytyä enemmänkin keskustan suunnalla. Kohta ei enää viitsi juurikaan linjama-autoa käyttää, jos hintakehitys on samaa luokkaa, kuin vuodesta 2000 ->. Tänä aikana lipun hinta on noussut joitakin kymmeniä senttejä, eli ihan hitsisti. Yäk.

Vielä Skinnarilan/Sammonlahden palveluihin sen verran, että ei taida LTY:n huipun ja mahtavan kuntosalin lisäksi muuta paikka voimailuun olla? Vai onko? Huhtarissa taitaa olla lähin varteenotettava, vai olenko pihalla kuin lumiukko suomen suvessa? Laiska kun olen, niin en viitsisi pyörällä/apostolin kyydillä talvella Huhtariin vääntäytyä.... Ja mitä anniskelupaikkoihin tulee, niin Iltatähti on ihan mukiin menevä paikka pystybaariksi, Raittista en ole paikanpäältä todistanut.

Teacup
03.08.2004, 15:45
Viestin lähetti travolta
.... Ja mitä anniskelupaikkoihin tulee, niin Iltatähti on ihan mukiin menevä paikka pystybaariksi, Raittista en ole paikanpäältä todistanut.

Raittisessa on tullut vissiin pari kertaa pistäydyttyä kavereiden kanssa tentin jälkeen. Ei kummoinenkaan paikka, tupakansavu ärsyttää, mutta kyllä siellä sen yhden tuopin voi nauttia. Iltatähti onkin sitten paljon parempi paikka, vaikkei sekään mitään ihmeellistä ole. Biljardin pelaaminen Jätteessä kavereiden kanssa olutta nauttien on ihan OK tapa silloin tällöin viettää talvi-iltaa. Jostain kumman syystä Gay Baarissa ei ole tullut käytyä kuin kerran, vaikka paikka vaikuttikin oikein mukavalta ja palvelu oli erinomaista. Ehkä tulevaisuudessa. On se ainakin kiva vaihtoehto iiteelle.

Eiköhän Birra säily omalla kohdallani lappeen Rannan ykköspaikkana. Haastajia ei näy. Miksi keskustaan on niin pitkä matka... grr...

Ted Raikas
03.08.2004, 18:13
...toivon että kyseinen festivaali, tai mikä lie juhlahumukarkelo onkaan, paranisi tässä kun vetäjätkin ovat vaihtuneet. Pientä vaikutelmaa sen suhteen että näin kävisi, on ollut nähtävissä kun esiintyjiinkin on tunnuttu hieman panostettu enemmän.

Viimevuosina tämä Linnoituksen Yö- viikonloppu on kyllä ollut sensorttista roskajuhlaa, ettei ole kauaa kehdannut siellä oleskella katsomassa ja maleksimassa ruuhkassa. Ohjelmaa ei juurikaan ole jollei maksa itseään kipeäksi, on vain kaupungin kermalle oma teltta missä juodaan shampagnet ja puhutaan paskaa ja sitten on nämä helppoheikit kojuineen ja iso kaljateltta. Siinä noin kärjistettynä se tarjonta. No ok, ilmaiskonsertit Pusupuistossa vielä.
No kuitenkin, missä helvetti soikoon on kulttuuri eri muodoissaan, erilaiset näytökset, sirkustemput, etninen musiikki ja muu? Tälläinen sauma juhliin tulisi käyttää siten että tuotaisiin kaikenlaista pientä jännää ja jopa yllättävää esille, eikä vaan niitä tuttuja turvallisia joihin törmää muulloinkin. Raha raha, siitäkin varmaan kiikastaa mutta uskoisin että myös laiskuus ja totuttuun turvautuminen on siinä takana. Itseasiassa mitä muistan 90-luvun alku ja puolivälistä, niin silloin oli enemmänkin erilaisia jänniä näyttelyitä, ohjelmanumeroita sun muuta. Esim. muutama vuosi sitten ollut Capoeira esitys oli minun mieleeni, joskin oli sijoitettu liian pienelle esiintymislavalle.

No toivon että nämä uudet vetäjät saavat uudistusta aikaan. Ei olisi lainkaan Lappeenrannan maineelle pahaksi, vaikka saataisiin monipuolisempaa kulttuuria esilletuova festivaali aikaiseksi. Ehkä se noteerattaisiin laajemminkin Suomenmaassa. Tätä nykyä Linnoituksen Yö on vain yksi juoppojen juhla ja viikonloppu muiden joukossa.

vlad
03.08.2004, 19:29
Yöstä Linnoituksessa?

Juohtuipa vaan mieleeni, kuinkahan moni jatkoaikalainen on tuppautumassa kyseiseen tapahtumaan joko perjantaina tahi lauantaina? Meinaan, jos oikein moni, niin mitenkäs olisi jos paikkakunnalla majailevat ja happeningiin tunkevat jatkoaikalaiset tapaisivat jossain kulmilla - samaan syssyyn pidettäisi pieni kaudenavausmiitti. Vai, onko ihan kökkö idea?

Meikäläinen nyt ainakin ilmaantuu paikalle joko perjantaina tahi lauantaina, jos sovitaan yhteinen tapaaminen niin tuolloin lupaudun olemaan paikalla.

vlad.

Tuen Vety
03.08.2004, 21:11
Viestin lähetti vlad
Yöstä Linnoituksessa?

Juohtuipa vaan mieleeni, kuinkahan moni jatkoaikalainen on tuppautumassa kyseiseen tapahtumaan joko perjantaina tahi lauantaina? Meinaan, jos oikein moni, niin mitenkäs olisi jos paikkakunnalla majailevat ja happeningiin tunkevat jatkoaikalaiset tapaisivat jossain kulmilla - samaan syssyyn pidettäisi pieni kaudenavausmiitti. Vai, onko ihan kökkö idea?


Jos Meten ennustukset pitävät yhtään paikkaansa, niin viikonlopun sää huokuttelisi allekirjoittanutta suuresti suuntaamasta kohti Saimaan rantoja. Tuo JA:n miitti kuulostaisi hyvältä. Niin monta vuotta teidän juttuja on tullut luettua palstalta, joten olisi erittäin mielenkiintoista myös nähdä henkilöitä näppisten takana.

Kuinkas moni palstalainen muistaa viime vuosituhannen linnoituksen yöt. Karkelot pidettiin samoihin aikoihin, siis juuri ennen peruskoulujen ym. vastaavien alkamista. Silloin, vanhaan hyvään aikaan, oli ensin Rantajamit Myllysaaresssa ja seuraavana päivänä vielä Linnoituksen yö. Mieleeni on jäänyt hyvin eräs schools-in-viikonloppu, jolloin ensin juhlittiin Myllysaaressa lauantaina ja seuraava ilta vielä venähti linnoituksen yössä (yössä kirjaimellisesti). Maanantaina abiturienttivuosi sitten aloitettiin suht kovassa krapulassa.

Jos kiinnostusta miitin suhteen löytyy enemmänkin niin voisin raahata ruman ruhoni teidän kaikkien ihailtavaksi.

Ted Raikas
03.08.2004, 21:11
Viestin lähetti vlad
[b]Vai, onko ihan kökkö idea?

Ei, ei ole kökkö idea laisinkaan! Itse meinasin oikeastaan ehdottaa aiemmin täällä sitä, mutta jätin sanomatta. Ajattelin että voisi olla susi jo syntyessään. Ehkei sittenkään?

Itselleni tuo varmastikin sopisi, kun olen ainakin perjantaina ja mahdollisesti myös lauantaina käymässä kääntymässä sielläpäin (siis Linnoitus) tutkimassa tarjontaa. En nyt usko että mitään suuren suurta elämystä sieltä saan, mutta tyttöystävä kun haluaa sinne, niin sinne sitten mennään minäkin. Ei niin että minulla nyt mitään parempaakaan tekemistä olisi, jos jotain baarikeikkaa ei lasketa... ;)

mirasane
03.08.2004, 21:13
Allekirjoittanut on myös suuntaamassa Lappeenrantaan ensi viikonlopuksi. Perjantai menee kaupungin humua ihmetellessä, mutta jos sää sallii, niin lauantai-illan vietän Saimaalla haukien riesana. Nykikää perjantaina hihasta, jos joku sattuu tunnistamaan :)

Ted Raikas
03.08.2004, 21:40
Viestin lähetti mirasane
Nykikää perjantaina hihasta, jos joku sattuu tunnistamaan :)
Kannattaa sitten käyttää mahdollisimman vahvatekoista paitaa/takkia. =)

vlad
03.08.2004, 22:01
Viestin lähetti mirasane
Nykikää perjantaina hihasta, jos joku sattuu tunnistamaan :)

Voisitko laittaa kaulaan lapun "mirasane" niin olisi helpompaa tämä tunnistaminen...

... ja meikäläisen tunnistaa Red Wings -t-paidasta, moisia ei taatusti ole kuin yksi tällä paikkakunnalla.

vlad.

Poison
03.08.2004, 22:17
Viestin lähetti vlad
Yöstä Linnoituksessa?

Juohtuipa vaan mieleeni, kuinkahan moni jatkoaikalainen on tuppautumassa kyseiseen tapahtumaan joko perjantaina tahi lauantaina? Meinaan, jos oikein moni, niin mitenkäs olisi jos paikkakunnalla majailevat ja happeningiin tunkevat jatkoaikalaiset tapaisivat jossain kulmilla - samaan syssyyn pidettäisi pieni kaudenavausmiitti. Vai, onko ihan kökkö idea?

Joo! Uusia ihmisiä on mukava tavata. Kunhan joku vain ilmoittaa ajan ja paikan, niin lupaan saapua paikalle kaikkien muiden kiusaksi. Tai no, varaan tuohon sellaisen oikeuden, että perjantaina en aio hihhuloida yömyöhään ja lauantaina olen jonkun aikaa sidoksissa Kotiteollisuuden keikalla. Muutoin olen mukana miittingissä.

Kerran vlad kertoi pukevansa päällensä Red Wings -paidan, niin minä voin sitten kertoa, että minutkin voi ehkä olla mahdollista tunnistaa paidasta. En kerro tässä millaisesta, mutta jos joku näkee, niin lupaan ja vannon, että minusta ei voi erehtyä. Paita kertoo kaiken. Saa tulla tervehtimään!

Ted Raikas
03.08.2004, 22:31
Itse en vielä tiedä miten sitoutuneesti pystyisin osallistumaan, mutta moikkaamaan ja vaihtamaan sanasen tai pari pystyn varmasti. Kenties enemmänkin aikaa viettämään. Yleensä paha tapa jämähtää.

En osaa tunnusmerkkejä sanoa, mutta ainakin nimimerkit vlad ja Poison jotka tässä ovat osallistumistaan väläytelleet, tunnistavat minut joten tuskin mitään ihmeitä ongelmia.

mirasane
03.08.2004, 22:43
Viestin lähetti vlad
Voisitko laittaa kaulaan lapun "mirasane" niin olisi helpompaa tämä tunnistaminen...

... ja meikäläisen tunnistaa Red Wings -t-paidasta, moisia ei taatusti ole kuin yksi tällä paikkakunnalla.


"mirasane"-lappua en taida ehtiä askarrella, joten kai minunkin pitää antaa dresscode-tuntomerkkejä. Todennäköisesti päälläni on Che Guevara -paita ja lämpötilasta riippuen musta nahkatakki.

Väkijoukossa törmääminen voi olla tuurista kiinni, joten ehkä kannattaisi sopia aika ja paikka, jossa kaikki törmäisivät. Linnoituksen portin ulkopuolella klo 21?

Tuen Vety
03.08.2004, 22:48
Minut tunnistaa siitä, että olen todennäköisesti se henkilö joka makaa ilman paitaa selällään sammuneena. Jos tunnistatte niin voisitteko ystävällisesti kääntää minut kyljelleen.

Poison
03.08.2004, 22:57
Viestin lähetti mirasane
Väkijoukossa törmääminen voi olla tuurista kiinni, joten ehkä kannattaisi sopia aika ja paikka, jossa kaikki törmäisivät. Linnoituksen portin ulkopuolella klo 21?

Totta. Aika ja paikka vaikuttaisivat hyviltä, mites päivä? Perjantai?

vlad
03.08.2004, 23:05
Viestin lähetti mirasane

Väkijoukossa törmääminen voi olla tuurista kiinni, joten ehkä kannattaisi sopia aika ja paikka, jossa kaikki törmäisivät. Linnoituksen portin ulkopuolella klo 21?

Sopii minulle!

En tohtinut aiemmin ilmoitella mitään tapaamispaikkaa kun en oikein uskonut tällaisen yllätysmiitin ottavan tuulta siipiensä alle, mutta näyttäähän tästä jotain kehkeytyvän.

Paikalla klo. 21:00 - ja päivähän taisi olla perjantai?

vlad.

mirasane
03.08.2004, 23:09
Perjantai on siis se päivä. Täytyy vielä katsoa VR:n aikatauluja, että ehdin Helsingistä työpäivän jälkeen yhdeksäksi linnoituksen portille.

Ted Raikas
03.08.2004, 23:22
Viestin lähetti mirasane
Täytyy vielä katsoa VR:n aikatauluja, että ehdin Helsingistä työpäivän jälkeen yhdeksäksi linnoituksen portille.
Eiköhän sitä aikaa voi aina hieman joustaa meidän taholta, ettei tarvitse ihan tuskanhiessä porhaltaa paikalle.

Joo, enköhän minäkin ole siellä sitten pyörimässä noihin aikoihin. Ilmoittaudun siis joukkoon tummaan. En tosiaan osaa sanoa kuinka kauan ehdin ja joudan viipyä, mutta tulen varmasti käymään nyt näillä näkymin. Muutenkin tosiaan menossa sinne, eikä täältä ole edes pitkä matka Linnoituksen porteille. Eli, i'm in näillä sanoin!

Heretic
04.08.2004, 11:30
Viestin lähetti mirasane
Nykikää perjantaina hihasta, jos joku sattuu tunnistamaan :)

Vieläkö sinulla on ns. päällä se "Antti Tuisku-look"?

Helpottaisi nimittäin tunnistamista verrattomasti.

Ja jos vielä viitsisit Anttimaisesti nytkäytellä vartaloasi ja raajojasi holtittomasti, niin a vot.
Laulaa ei sentään tarvitse.

Tulppu
04.08.2004, 14:25
Kappas!

Aluksi oli tarkoitus paremman puoliskon kanssa lähteä täysin toiseen suuntaan viikonlopuksi, mutta asioiden kehitystä täältä lueskellessani alan kääntyä lappeen Rannan reissun kannalle.

Luulen että perjantain satamakeikan saldoksi voisi tulla jopa tuoppi tai kaksi jatkoaikalaisten kanssa. En todennäköisesti eksy telttahumujuttuihin, mutta oluita hyvässä seurassa on vaikea vastustaa.

Eli ei muuta kuin hallitusta pehmentämään. Pehmennyksen tulosten selvittyä ilmoitan mahdollisista kohtuuhintaisista takapenkkilipuista perjantai-iltapäivänä matkalle Hki - Lpr. Mukaan mahtuu kaksi kännistä tai kolme/neljä selvää matkustajaa.

Ja älkää mietiskelkö tuota mirasanen tunnistamista, helppoa:

"hei toihan on Antti Tuisku...eikä olekaan!"

mirasane
04.08.2004, 17:06
Viestin lähetti Tulppu

Aluksi oli tarkoitus paremman puoliskon kanssa lähteä täysin toiseen suuntaan viikonlopuksi, mutta asioiden kehitystä täältä lueskellessani alan kääntyä lappeen Rannan reissun kannalle.

Luulen että perjantain satamakeikan saldoksi voisi tulla jopa tuoppi tai kaksi jatkoaikalaisten kanssa. En todennäköisesti eksy telttahumujuttuihin, mutta oluita hyvässä seurassa on vaikea vastustaa.

Minullakin on tyttöystävä matkassa mukana, joten en uskalla vielä luvata, miten kauan hän jaksaa kuunnella kiekkohörhöjen jupinoita. Kyllä sitä joka tapauksessa olut tai kaksi voidaan juoda JA-porukassa.

Viestin lähetti Tulppu

Ja älkää mietiskelkö tuota mirasanen tunnistamista, helppoa:

"hei toihan on Antti Tuisku...eikä olekaan!"

Näin kesälomien jälkeen allekirjoittaneen look muistuttanee enemmän pöhöttynyttä Jari Sillanpäätä kuin teini-idolia.

Ja mitä noihin mainitsemiisi takapenkkipaikkoihin tulee, niin voisin paremman puoliskoni kanssa olla kiinnostunut kyydistä. Asia tosin selviää vasta, kun selvitämme aikataulumme.

Aksu
04.08.2004, 17:16
Jaahas. Täällä suunnitellaan perjantai-illan menoja. Allekirjoittanutkin saattaa tulla moikkaamaan mikäli sinne asti jaksaa ja ehtii. Töiden jälkeen kuuden maissa on jääkiekkoaiheinen palaveri ja siitähän sitä sujuvasti voi jatkaa linnoitukseen. En lupaa mitään, en vaadi mitään, mutta odotan paljon. Kattellaa.

Serppa
04.08.2004, 18:21
Minä ainakin Linnoitukselle olisin tulossa tuon karvaisemman osapuolen kanssa, joka jo ilmoittikin saapumisestaan tässä jokusen viestiä ylempänä.

Tpip
05.08.2004, 01:06
Jeh, itsekkin varmaan eksyn keskustaanpäin perjantaina ja lauantaina. Voisin lupautua laittamaan päälle sen ainoan ja oikean fanipaidan. Eli, jos näette pipopäisen suht ison (190/+100) miehen kissapetopaita päällä, niin nykäiskää (tappara-/lukkofanit voi koukkia) hihasta. Uskoisin olevani vielä selvinpäin koko viikonlopun, joten puheestanikin voi saada jopa selvää.

theref
05.08.2004, 08:39
Itse en ollut suunnitellut mitään menoja perjantaille, joten tämä tapaaminen jäänee siis väliin. Lauantai olisi ollut paaaa-ljooon parempi ilta.

Mutta ei voi mitään, ei sota yhtä miestä kaipaa eikä jää kaipaamaankaan.

stuba
05.08.2004, 09:03
Saattaa olla että perjantainakin tulee satama/linnoitus akselilla pyörähdettyä, mutta aikataulusta en osaa sanoa yhtään mitään kuten en yleensä muutenkaan. Rouvan kanssa olen liikkeellä ja hihasta saa tulla nykäsemään, jos joku tunnistaa, Poisonin ainakin pitäis, mutta sekään ei ole varmaa.

Lauantaina minut bongaa samaiselta alueelta hieman varmemmin, joten silloinkin saa tulla moikkaamaan.

vilpertti
05.08.2004, 09:48
Taitaa tämäkin jossain vaiheessa käydä pyörähtämässä jossain.. Jos ei muualla niin baarissa varmasti illalla. Baarin nimi tosin on vielä tässä vaiheessa epäselvä, mutta olen se ruma fädäri joka tanssii tyhmän näkösesti =)

Viestin lähetti stuba
Lauantaina minut bongaa samaiselta alueelta hieman varmemmin, joten silloinkin saa tulla moikkaamaan. En moikkais...

stuba
05.08.2004, 10:26
Viestin lähetti vilpertti
En moikkais...

No ethän sie moikkaa muutenkaan...

Pingu
05.08.2004, 14:33
Mielelläni Lappeenrantaan tulisin Kotiteollisuutta (ja Jatkoaikalaisia) katsomaan, mutta kun serkku keksi mennä naimisiin just tänä lauantaina.
Siellä on kuulemma luvassa kanteleen soittoa ym. hiukkasen korkeatasoisempaa viihdykettä joten varmasti ajattelen Lappeenrantaa suurella haikeudella.
Onneksi seuraavalla viikolla on Marski Cup.

Muuten Lappeenranta on oikein mukavan oloinen kaupunki, siellä on tosella kiva käydä. Ihmisetkin ovat pääasiassa mukavia ja juttelevat enemmän kuin täällä.
Olen ajatellut, että miksen sitten voisi muuttaa Lappeenrantaan, mutta puoliskoni ei oikein lämpene ajatukselle.
Toisaalta olisiko siellä enää niin mukavaa jos siellä asuisi?
Mutta ihanaa Lappeenrannassa on aina silloin tällöin käydä päivä viettämässä.

Ted Raikas
05.08.2004, 15:37
Viestin lähetti theref

Mutta ei voi mitään, ei sota yhtä miestä kaipaa eikä jää kaipaamaankaan.
Ei ehkä yhtä miestä, mutta yhtä thereffiä kuitenkin. Kyllä se asia näin on.

No, ne tulee ketkä pääsee ja ketkä kerkeää. Toivottavasti sää suosii viikonloppua. Vihdoinkin kunnon kesäkeli ja lämpöä. On sitä kaipailtukin tässä.

Lappeenranta tosiaan on kesäisin ihan mukava ja simppeli paikka, jossa on rauhallista mutta silti ihan kivasti paikkoja joissa oleskella etenkin kesäaikaan ja ihmisiä tapaa. Sitä kyllä tuossa kaupoilla käydessäni taas pitkästä aikaa ihmettelin että mahtaakohan Lappeenranta olla ainoa kaupunki Suomessa jossa Sokoksessa on vain ruokakauppa ja taas Anttilassa elektroniikka, vaate sun muut osastot mutta ei varsinaista ruokakauppaa. En kyllä ymmärrä mikä logiikka tuossakin oli vuosia sitten karsia noiden kauppojen tuotevalikoimaa. Se köyhensi hitosti valinnanvaraa. Tuskin se nyt voi olla asiakaskunnan vähyydestä kiinni, vai onko?

Joku viisas voisi minulle kertoa.

Teacup
05.08.2004, 17:04
Viestin lähetti Ted Raikas
Sitä kyllä tuossa kaupoilla käydessäni taas pitkästä aikaa ihmettelin että mahtaakohan Lappeenranta olla ainoa kaupunki Suomessa jossa Sokoksessa on vain ruokakauppa ja taas Anttilassa elektroniikka, vaate sun muut osastot mutta ei varsinaista ruokakauppaa. En kyllä ymmärrä mikä logiikka tuossakin oli vuosia sitten karsia noiden kauppojen tuotevalikoimaa. Se köyhensi hitosti valinnanvaraa. Tuskin se nyt voi olla asiakaskunnan vähyydestä kiinni, vai onko?

Joku viisas voisi minulle kertoa.

Viisas ilmoittautuu :-)

Eli ensin kysyn viisaasti että missä täällä olikaan Sokos? Aloin miettiä ja en saanut päähäni. Juuri kun aloin olla siinä uskossa, että tunnen kaupunkia niin tulee isku tyhjästä joka kaataa kaiken,

Anttilan sijainnin toki tiedän. Olisiko syy ruokapuolen puuttumiseen vieressä oleva ruokakauppa? Eivätkös molemmat ole Keskon liikkeitä, joten yhteisymmärryksessä ovat saattaneet jakaa bisneskenttää. Toki mahdollista on myös, ettei ruokapuoli ole kannattavaa kilpailussa tuon K-kaupan kanssa. Mielestäni tuo K-kauppa pitää kylläkin ihan hyviä hintoja, äskenkin tuli juuri siellä käytyä.

Ja miittiin voisin kyllä tulla. Näkisi hiukka lisää uusia naamoja. Pari tyyppiä jo tunnenkin ulkonäöltä entuudestaan. Itselläni tuskin tulee ongelmia paikalle löytämisessä ja ihmisten tunnistamisessa kun vain otan Poisonia tukevasti hiuksista kiinni ja seuraan. Se tuopin nauttiminenkin kuulostaa ihan hyvältä. :-)

Bauer
05.08.2004, 17:11
Viestin lähetti Teacup
Eli ensin kysyn viisaasti että missä täällä olikaan Sokos?

Ei missään. Kauppakeskus Armadan paikalla oli ennen Sokos, mutta se on ollutta ja mennyttä.

MetalMac
05.08.2004, 17:12
Viestin lähetti Teacup
Viisas ilmoittautuu :-)

Eli ensin kysyn viisaasti että missä täällä olikaan Sokos? Aloin miettiä ja en saanut päähäni. Juuri kun aloin olla siinä uskossa, että tunnen kaupunkia niin tulee isku tyhjästä joka kaataa kaiken,


Eli Sokoshan tunnetaan nykyään nimellä "Kauppakeskus" Armada. Siinä paikalla oli vielä muutama vuosi sitten Sokos.

edit

Bauer kerkesi ensin.

Teacup
05.08.2004, 17:32
Viestin lähetti Teacup
Ja miittiin voisin kyllä tulla.

"Kovimmat jätkät quottaa itseään" -eräs Jatkoaika.comin arvostetuimpia nimimerkkejä

Eli kun ovat ihmiset ovat nyt dresscodea erikseen maininneet niin voisin minäkin. Itselläni päällä huomenna kaupungilla pyöriessä Manchester Unitedin tyylikäs punainen pelipaita. Älkää kuitenkaan nykikö hihasta ettei se mene rikki. Mielummin vaikka huudahdatte tai kolautatte päähän jollakin.

Ted Raikas
05.08.2004, 17:53
Viestin lähetti Bauer
Kauppakeskus Armadan paikalla oli ennen Sokos, mutta se on ollutta ja mennyttä.
Niin joo totta. Jotenkin vanhasta tottumuksesta sitä edelleen kutsuu ja pitää Sokoksena. Pelkkä S-Markethan siinä nykyään seisoo + mitä muuta tuohon pieneen ja hyvin yksipuoliseen "ostoskeskukseen" kuuluukaan.

Kaukana on ne ajat kun siinä seisoi Sokos kahdessa kerroksessa.

Poison
05.08.2004, 18:03
Viestin lähetti Teacup
Itselläni tuskin tulee ongelmia paikalle löytämisessä ja ihmisten tunnistamisessa kun vain otan Poisonia tukevasti hiuksista kiinni ja seuraan. Se tuopin nauttiminenkin kuulostaa ihan hyvältä. :-)

Menen huomenna kampaajalle ja leikkautan kaljun.

Itse säntään miittinkipaikalle suoraan töistä. Kotiin ja suihkuun ehtimisestä ei ole tietoakaan, mutta kenties yritän ehtiä Myllysaareen pikavirkistäytymiselle. Saattaisin olla hieman paremmassa terässä sen jälkeen. Mukava huomata, että paikalle on tulossa paljon väkeä, ja joukossa on uusiakin kasvoja.

Omasta vaatetuksesta ei ole vielä tietoa, minut mahdollisesti joko tunnistaa paidasta tai sitten ei tunnista. Onneksi paikalle saapuvassa kansassa on kuitenkin sen verran tuttuja, ettei ongelmia pitäisi ilmetä. Stubankin saattaisin ehkä tunnistaa, mutta jos en huomaa, niin... tee jotain.

Teacup
06.08.2004, 14:14
Nostetaan nyt ketju vielä ylös jos vaikka joku sattuisi tämän ansiosta miittiin tiensä tänään löytämään. Tapaamispaikka oli Linnoituksen portti (ulkopuolella) ja aika 21.00.

Lappeenrannassa vallitsee tällä hetkellä hyvä kesäsää. Myllysaaressa vesi on lämmintä ja ilma on todella lämmin. Mikäs täällä ollessa.

Cairns
06.08.2004, 14:19
Viestin lähetti Teacup
Nostetaan nyt ketju vielä ylös jos vaikka joku sattuisi tämän ansiosta miittiin tiensä tänään löytämään. Tapaamispaikka oli Linnoituksen portti (ulkopuolella) ja aika 21.00.

Oisin kyllä Oleksille tullut mutta ei niin ei...

lappeen Rannassa parasta on ehdottomasti se yksi jätskikiska.

vilpertti
06.08.2004, 14:22
Itte en tiedä miten pitkään tossa menee kavereilla etkoilla, mutta jos joku on menossa johonkin baariin jossa soitetaan hyvää danssimusiikkia (nite... varauksin kännäri), ni sieltä todennäkösesti bongaa...

Illan vaatetuksesta en kyllä osaa sanoa mitään. Miten te ihmiset voitte tietää jo tässä vaiheessa, mitä vaatteita päällenne kiskotte? Mahdollisesti keltasininen Pappa Betalar -paita, ihan vain jos Teacupin saisi tähtäimeen...

Mun graafisen olemuksen löytää vaikka irc-galleriasta. Kannattaa varata joku pullollinen huonoa huumorintajua jos kuviani sieltä katotte =)

Aksu
06.08.2004, 15:43
Viestin lähetti Teacup

Anttilan sijainnin toki tiedän. Olisiko syy ruokapuolen puuttumiseen vieressä oleva ruokakauppa? Eivätkös molemmat ole Keskon liikkeitä, joten yhteisymmärryksessä ovat saattaneet jakaa bisneskenttää. Toki mahdollista on myös, ettei ruokapuoli ole kannattavaa kilpailussa tuon K-kaupan kanssa. Mielestäni tuo K-kauppa pitää kylläkin ihan hyviä hintoja, äskenkin tuli juuri siellä käytyä.

Lyhyen kaavan mukaan. Anttila ja sen "sisällä" sijainnut ruokakauppa olivat eri vetäjän alaisia. Anttilaa veti Kesko ja ruokapuoli oli kauppiaslähtöinen. Anttila teki päätöksen, että haluavat tilan kokonaan itselleen ja keskittyä kauppaketjun ydinbisnekseen. Ruokapuolen ei nähty tuovan riittävästi lisäarvoa.

Entinen Rimi ja nykyinen mikälie K-Kauppa (Eli krissen ruokakauppa) tuli täyttämään tyhjiötä kun aktiiviset kaupunkilaiset halusivat Iso-Kristiinaan ruokakaupan, joka on hyvin ymmärrettävää. Anttilasta ruokakauppaan ja kotiin. Kauppakeskusten tai markettien välillä harva jaksaa rampata kun puhutaan perusostoksista (Ruoka jne...)

vilpertti
06.08.2004, 15:55
Missä tapahtuu Pallorock, jossa on kuultavana viikonlopun mielenkiintoisin tapaus, Kaucas?

Animal
06.08.2004, 15:57
Itse opiskelin lappeen Rannassa n. 6 kk:ta ja omasta mielestäni erittäin mukava kaupunki. Ihmiset mukavia, paljon hyviä kuppiloita, hyviä kepangi mestoja, ent. kössin grilli (nykyään joku vitun valtagrilli, mikään ei ole enää pyhää prkl)

Omalla listallani yksi Suomen parhaista kaupungeista, ainakin kesälää. Ellei jopa, wittu, paras...

Aksu
06.08.2004, 16:07
Viestin lähetti vilpertti
Missä tapahtuu Pallorock, jossa on kuultavana viikonlopun mielenkiintoisin tapaus, Kaucas?

Oliskohan vanhaan perinteiseen tapaan Pusupuiston lavalla?

Edit: www.linnoituksenyo.net palvelee varmaan aika monessa kysymyksessä.

Teacup
06.08.2004, 16:19
Viestin lähetti vilpertti
Illan vaatetuksesta en kyllä osaa sanoa mitään. Miten te ihmiset voitte tietää jo tässä vaiheessa, mitä vaatteita päällenne kiskotte? Mahdollisesti keltasininen Pappa Betalar -paita, ihan vain jos Teacupin saisi tähtäimeen...


No itselläni on siis todellakin päällä tuo punainen Manchester United-pelipaita. Ja olen myöskin galleriasta bongattavissa, taisipa olla tuo kyseinen paita päälläkin yhdessä kuvassa. vilpertti voi pistää tuon paitansa päälle niin bongaa sitten helpommin.

Viestin lähetti Cairns
lappeen Rannassa parasta on ehdottomasti se yksi jätskikiska.

No jos samasta kioskista puhumme niin onhan siellä tullut aikaa vietettyä. Itse asiassa tulin juuri sieltä ja illalla on tarkoitus mennä takaisin. Parasta jäätelöä sieltä kyllä saa kun on vain oikea myyjä paikalla.

Itse saavun todennäköisesti siis paikalle nimimerkki Poisonin kanssa samaan aikaan. Tarkoitus olisi käydä vielä uimassa vielä siinä aiemmin, joten toivottavasti ehdimme suht ajoissa. Pieni varaus myöhästymiselle.

mirasane
07.08.2004, 02:41
Nyt on JA-kokoontuminen takana. Pari bisseä käytiin saitin ihmisten kanssa hörppäämässä ja keskustelukin pysyi yllättävän asiallisena. Paikalla olivat ainakin Ted Raikas, Poison, Teacup, Vlad, Machulda, Serppa ja mirasane, joka vastoin ennakko-odotuksia ei näyttänyt lainkaan teinipopparilta. :D

Kiitokset asianosaisille juttutuokiosta. Oli kivaa, mutta sukulaisten moikkaamisvelvollisuus pakotti jatkamaan kiertelyä alueella.

Teacup
07.08.2004, 10:25
Jep. Tuossa mirasane jo kirjoittikin olennaisen. Itse asiassa minä, Poison ja vlad taisimme seisoskella siinä samassa paikassa ainakin pari tuntia putkeen kun muut kävivät kuka ties missä :-) Oli kuitenkin hauska tavata uusia kasvoja, kiitos kaikille mukana olleille seurasta!

PS. Ei näkynyt pappabetalaria...

Machulda
07.08.2004, 10:58
Oli tosiaan mukava teitä jatkoaikalaisia pitkästäaikaa ja varsinkin näitä minulle uusia kasvoja (Mirasane, Teacup ja Serppa).

Hauskaa oli ja juttu luisti. =)

ps. se Pioneer ois kyllä voinu kans ilmestyä paikalle

MetalMac
09.08.2004, 04:00
Olikos jatkislaisia katsomassa Linnoituksen Yön heavy iltaa ala Kotiteollisuus? Millainen tapahtuma oli noin muuten? Itse en paikalle päässyt työesteiden vuoksi.

Murmeli
09.08.2004, 04:51
Viestin lähetti MetalMac
Olikos jatkislaisia katsomassa Linnoituksen Yön heavy iltaa ala Kotiteollisuus? Millainen tapahtuma oli noin muuten? Itse en paikalle päässyt työesteiden vuoksi.

Ajankohta ja kohdeyleisö oli valittu aivan päin persettä. Teltassa oli ensiksi esiintyneen Clamourin (http://www.clamour.net/) aikaan ehkäpä parikymmentä ihmistä. Johuikohan yleisön vähyydestä vai mistä mutta Clamour ei todellakaan vakuuttanut. Tyttöbändi kuulosti siltä kuin menossa olisi ollut minkä tahansa kellaribändin harjoitukset vaikka soitto periaatteessa toimikin. Soundit olivat vähintäänkin kevyet ja kokonaisuus hätäisesti kasaan kyhätty. Pitänee tyttöjen levyjä kuunnella hieman, ennen kuin kokonaan neitosten musiikilliset avut lyttään.

Ihmettelen, miksei tälle paikalle otettu jotain nousevaa lappeenrantalaista bändiä, kuten Carcosa tai Eurooppaa pian kiertävä Battlelore. Kiinnostusta näitä kohtaan olisi varmasti ollut enemmän.

Kotiteollisuuden keikka oli surkea lähinnä yleisön puolesta. Paikalla oli ehkä n. 80-100 ihmistä, joista vajaa puolet "lavan edessä". Näistäkin 90% seisoi kädet puuskassa paikallaan ja tästä Hynynen oikeutetusti jaksoikin vittuilla koko keikan ajan.

Yleisön vaisuudesta huolimatta KT veti läpi varsin mukavan setin ja vaikka ainakin Hongisto oli nauttinut ilojuomia reilusti ennen keikkaa - ja nautti sen aikanakin.

Järjestäjiä pitää moittia aivan idioottimaisista virheistä. Kotiteollisuus ei voi tuohon kellonaikaan vetää tuollaisessa ikärajattomassa tapahtumassa riittävästi asiaanvihkiytynyttä väkeä, jotta keikka toimisi. Se, että myöhemmin oli viereisessä teltassa Eppu Normaalin keikka ei ole mikään selitys KT:n keikan ajankohdalle.

Harvaa kiinnostanee mutta pläjäytänpäs tähän vielä biisilistan Kotiteollisuuden tämän kesän viimeiseltä keikalta:

1. Meren mutaa
2. Kielletyn puun hedelmä
3. Kivipää
4. Kuningas mammona
5. Veri valuu maahan
6. Helvetistä itään
7. Jos sanon
8. Voimakas
9. Tuonen joutsen
10. Minä olen
11. Yö päivää keinuttaa
12. Vuonna yksi ja kaksi
13. Raudanlujat
14. Kultalusikka
15. Routa ei lopu

MetalMac
09.08.2004, 05:14
Mukavan näköinen setti. Sääli on, jos keikka todella on ollut yleisön puolesta niin surkeaa. Toista oli Imatralla Big Bandeillä, missä KT:n keikalla oli lähes täysi tupa, ja yleisö vieläpä hyvin mukana koko keikan.

Murmeli
09.08.2004, 06:07
Viestin lähetti MetalMac
Mukavan näköinen setti. Sääli on, jos keikka todella on ollut yleisön puolesta niin surkeaa. Toista oli Imatralla Big Bandeillä, missä KT:n keikalla oli lähes täysi tupa, ja yleisö vieläpä hyvin mukana koko keikan.

No tästä juuri Hynynen vittuili erityisesti. Kyllä hävettää, että kotitantereella KT joutui väkisin lämmittämään yleisöä ja silti liikehdintää tapahtui vain parin radiohitin aikana...

Onneksi olin Ilosaarirockissa mukana, jonka keikkaa bändi itse kehuu kesän parhaaksi.

vilpertti
09.08.2004, 08:10
Viestin lähetti Murmeli
kotitantereella KT joutui väkisin lämmittämään yleisöä ja silti liikehdintää tapahtui vain parin radiohitin aikana...Ehkä se johtuu siitä, että KT on paskaa...

Viestin lähetti Teacup
PS. Ei näkynyt pappabetalaria...Olin mielestäni aika selkeä illan suunnitelmistani, jos olette pari tuntia seisoneet jossain linnoituksen nurkassa olette todennäköisesti missanneet minut tahallanne ;)

Tulppu
09.08.2004, 10:48
Viestin lähetti vilpertti
Ehkä se johtuu siitä, että KT on paskaa...Nimenomaan. Uppoaa korkeintaan Imatran tai Kouvolan kaltaisten p**släpien maalaishihhuleihin ja muihin musiikista mitäänymmärtämättömiin juntteihin. Ja tämä on oikeasti mielipiteeni.

Eipä Linnoituksen Yö paikallaolleiden kommentteja kuunneltuani tarjonnut tänäkään vuonna muuta kuin kännisiä teinejä, jallajalla-ruokaa ja ruuhkia. J. Karjalaisen kaltaiset oikeat muusikot tosin tuovat tapahtumaan edes jonkinlaista yrittämisen tuntua.

Ted Raikas
09.08.2004, 11:33
Viestin lähetti Teacup
Itse asiassa minä, Poison ja vlad taisimme seisoskella siinä samassa paikassa ainakin pari tuntia putkeen kun muut kävivät kuka ties missä :-)
Jeps! Kiva oli tavata, minullekin muutama melko uusi naama esittäytyi. Se on aina mielenkiintoista. Hivenen sääli ettei enempiä saatu jatkislaisia paikalle ja muutenkin että aika oli hieman kortilla. Pidempäänkin olisi toki voinut olla, mutta paremman puoliskon olo oli sen verran kurja että oli pakko poistua vähitellen maisemista. Mukavaa kuitenkin oli ja samantyylisiä miitinkejä olisi kiva saada jatkossakin. =)

Viestin lähetti Murmeli
No tästä juuri Hynynen vittuili erityisesti. Kyllä hävettää, että kotitantereella KT joutui väkisin lämmittämään yleisöä ja silti liikehdintää tapahtui vain parin radiohitin aikana...

Olen miettinyt että syynä tuohon vaisuun vastaanottoon voisi olla tosiaan se että Kotiteollisuus on tämän kesän aikana keikkaillut sen verran runsaasti ympäri Suomea eri festareilla. Mm. Imatrallakin, niin että täkäläisistä faneista sun muista miltei kaikki ovat bändin nähneet livenä jo kerran tai pari, joten se ei sytytä niin mukaan. Ihmiset kuitenkin haluavat nähdä eri esiintyjiä ja monelle sellainen bändi joka on jo katsastettu saman kesän aikana, ei tarjoa niin paljon uutta että jaksaisi 15 euron lipun ostaa ja mennä katsomaan/kuuntelemaan. Kieltämättä kyllä hieman taktinen virhearvio järjestäjiltä tuo, mutta sitä sattuu.

Liekö Mokoma olisi ollut bändi joka tällä hetkellä olisi vetänyt enemmän yleisöä?

Teacup
09.08.2004, 12:28
Viestin lähetti vilpertti
Ehkä se johtuu siitä, että KT on paskaa...

Olin mielestäni aika selkeä illan suunnitelmistani, jos olette pari tuntia seisoneet jossain linnoituksen nurkassa olette todennäköisesti missanneet minut tahallanne ;)

Allekirjoitan ensimmäisen lauseen.

Jälkimmäiseen sen verran, että et kyllä olisi onnistunut ohitsemme menemään. Olimme siis siellä Piano-baarissa sen pari tuntia, emme enää siellä portilla, ja vilkuilimme kyllä jos joku olisi vielä meidät löytänyt. Taisit vain pelätä.. ;-)

vilpertti
09.08.2004, 13:38
Enää pitäisi tietää, että mikä 'tun piano-baari =P

vilpertti
11.08.2004, 16:12
HAH!

Diva bongattu, pitkään jouduin miettimään että pitävätkö huhut oikeasti paikkaansa vai onko tämä vain kaverin "varma juttu". Snellmanninkadulle ilmeisesti avaamassa, siihen Raxin viereen. Ainakin siinä on kämpässä ikkunoihin teipattu näköesteet ja jonkin aikaa sisälle on kannettu tavaraa. Äsken sitten hoxasin superhoxottimillani, että paikan edessä on Partyhouse Kivan auto.

Mahtipontista, ehkäpä nyt päästään nauttimaan kunnon jumputusmusiikista "aikuisessa" ympäristössä!

Nyt varmaan joku sanoo, että onhan se nyt tiedetty pitkään mihin se tulee...

MetalMac
11.08.2004, 18:53
Viestin lähetti Tulppu
Nimenomaan. Uppoaa korkeintaan Imatran tai Kouvolan kaltaisten p**släpien maalaishihhuleihin ja muihin musiikista mitäänymmärtämättömiin juntteihin. Ja tämä on oikeasti mielipiteeni.


Kuitti sille. Minuun KT uppoaa kun häkä, vaikka Espoon Leppävaarassa asustankin. Maalaishihhulina en silti itseäni pidä.

Teacup
11.08.2004, 19:17
Viestin lähetti vilpertti
HAH!
Nyt varmaan joku sanoo, että onhan se nyt tiedetty pitkään mihin se tulee...

Wanha. Kaikkihan nyt tuon tiesivät jo kauan sitten.

Eli en tiennyt minäkään. Tervetuloa Diva!

Tuen Vety
11.08.2004, 21:46
Viestin lähetti vilpertti
Ehkä se johtuu siitä, että KT on paskaa...


Ei helvetti, mihin KT:n kohdeyleisö on menossa, sullahan on oikein babbapetalar - paita ja kaikkee. Ei muuta kun sinne divaan vaan kuuntelemaan sitä hyvää mussiikkia. Toivottavasti eivät siellä soita mitään kt-paskaa ja jakavat ilmaista hiusvahaa.

vilpertti
11.08.2004, 22:01
Viestin lähetti Bon
Toivottavasti eivät siellä soita mitään kt-paskaa ja jakavat ilmaista hiusvahaa. Olis kyl hyvä...

Itse asiassa Divoissa on yleensä ollut kaksi puolta, se missä soitetaan kunnon musiikkia ja sitten se missä saattaa tulla jotain KT:ta yms. Toivottavasti eivät vain jaa sitä hiusvahaa siellä homojen puolella.

vilpertti
12.08.2004, 12:06
Tarkemmin osoitettuna Diva tulee tähän (http://194.100.115.34/main_vapaat.php?cmd=view_item&id=9771546&owner=tilahall).

Tilaa on.

Aksu
12.08.2004, 12:36
Hyvä saada uutta potkua yökerhorintamalle. Allekirjoittanutta on ärsyttänyt jo pitemmän tovin nykyiset kolme (+monttu). Uutta touhua, joka kenties jämeröittää myös vanhoja toimijoita mietiskelemään ja kehittämään toimintaansa.

vilpertti
12.08.2004, 12:55
Vaikuttaa äärimmäisen kutsuvalta, se sisäänpääsy kun on tuossa syvennyksessä pienten portaiden päässä... Jos nyt ei tarvitsisi enää mennä naittiin kuuntelemaan hyvää musiikkia tai kärsimään kännärin paskasta ilmasta ja asiakaspalvelusta.

Keynet
13.08.2004, 15:11
Ja Divan tulon vastapainoksi Kännäri lopettaa. Talo, jossa Cannibaali sijaitsee laitetaan kuulemani mukaan remppaan ja uudistuneessa rakennuksessa ei enää sijaa ko. paikalle ole.
Kännärin vakiporukka siirtynee sitten sujuvasti Divailemaan.

Aksu
13.08.2004, 16:13
Viestin lähetti Keynet
Ja Divan tulon vastapainoksi Kännäri lopettaa. Talo, jossa Cannibaali sijaitsee laitetaan kuulemani mukaan remppaan ja uudistuneessa rakennuksessa ei enää sijaa ko. paikalle ole.
Kännärin vakiporukka siirtynee sitten sujuvasti Divailemaan.

En tiedä miten Eekoo asian näkee, mutta uuden kilpailijan myötä kaksi selkeää vaihtoehtoa tulee mieleen. Ensimmäinen on perustaa uusi yökerho tai jatkaa Kännärin nimellä toisessa paikassa. Toinen vaihtoehto on panostusten lisääminen Doorikseen, joka on samaisen firman puulaaki. Tosin Doriksen profiili ei käy yhteen nykyisen Kännärin asiakkaiden kanssa, joten tavallaan Eekoolta olisi luontevaa jatkaa nuorempien bilettäjien metsästämistä Kännärin jälkeenkin omassa paikassaan. Tuskin he haluavat suosiolla luovuttaa markkinaosuuttaan kilpailijoille, kuten Divalle.

Teacup
23.09.2004, 04:30
Tuli sitten äsken availtua Divailu lappeen Rannassa. Ihan menevä paikka, ei siinä mitään. Hakkaa kyllä Niten ja Kännärin mennen tullen, mutta Birraa ei voita mikään. :-)

MetalMac
23.09.2004, 05:27
Viestin lähetti Teacup
Tuli sitten äsken availtua Divailu lappeen Rannassa. Ihan menevä paikka, ei siinä mitään. Hakkaa kyllä Niten ja Kännärin mennen tullen, mutta Birraa ei voita mikään. :-)

Olikos tänään kenties avajaiset? Mikä ikäraja Divaan mahdollisesti on? Ei kai vaan mennä Nitetrain tasoa, 18v ja alle vilisee koko paikka täynnä. Oliko paikka kuinka iso, saiko siellä liikkua suht rauhassa vai änkeä niinkuin kännärissä? Kiinostaa tietää kun lappeen Rantaan avataan uutta yökerhoa pitkästä aikaa. Tuli jo Doris ja kännäri aika tarkasti koluttua läpi kun siellä vielä asui.

pest
23.09.2004, 08:49
Viestin lähetti Keynet
Ja Divan tulon vastapainoksi Kännäri lopettaa. Talo, jossa Cannibaali sijaitsee laitetaan kuulemani mukaan remppaan ja uudistuneessa rakennuksessa ei enää sijaa ko. paikalle ole.
Kännärin vakiporukka siirtynee sitten sujuvasti Divailemaan.

Ja tämä tapahtuu vasta parin vuoden päästä (minun tietolähteeni mukaan), eli EK:lla on aikaa tarkkailla eri vaihtoehtoja ja ravintolakulttuurin kehittymistä lappeenrannassa.

Hannes
23.09.2004, 10:35
Viestin lähetti pest
Ja tämä tapahtuu vasta parin vuoden päästä (minun tietolähteeni mukaan), eli EK:lla on aikaa tarkkailla eri vaihtoehtoja ja ravintolakulttuurin kehittymistä lappeenrannassa.

Ihan järkeen käypää toimintaa Eekoolta. Miksi lähteä nyt kiireellä väsäämään uutta ravintolaa Divan kilpailijaksi, kun "juna män justiinsa" eli mukaan ei enää ehdi. Mielummin sitten parin vuoden päästä uusi pytinki pystyyn ja asiakkaista kilpailemaan, kun Divan ensihuuma on jo haihtunut.

Teacup
23.09.2004, 14:42
Viestin lähetti MetalMac
Olikos tänään kenties avajaiset? Mikä ikäraja Divaan mahdollisesti on? Ei kai vaan mennä Nitetrain tasoa, 18v ja alle vilisee koko paikka täynnä. Oliko paikka kuinka iso, saiko siellä liikkua suht rauhassa vai änkeä niinkuin kännärissä? Kiinostaa tietää kun lappeen Rantaan avataan uutta yökerhoa pitkästä aikaa. Tuli jo Doris ja kännäri aika tarkasti koluttua läpi kun siellä vielä asui.

Höm, ikärajasta en tiedä. Eilen olivat kyseessä siis opiskelijabileet, eli kaikilla opiskelijoillamme nyt melkeinpä on ainakin tuo 20 vuotta mittarissa. Eilinen tapahtuma taisi olla Divan ensimmäinen. Ainakin ymmärsin, että perjantaina olisi vasta oikeat avajaiset, mene ja tiedä.

Saavuimme Divan edustalle yhdentoista jälkeen, jolloin jono ulkopuolella oli huikea (ulottui kevyesti Raxin kulmalle). Olipa joku jonottanut tunninkin, itse toki menimme Birraan odottelemaan. Lippuja oli myyty runsaasti ja paikka oli suht täydenoloinen. Änkemään ei silti joutunut ja baaritiskillekin pääsi suht nopeasti (niitäkin on siellä muutama). Paikkana Diva miellytti minua enemmän kuin Kännäri. Enpä kuitenkaan usko, että tuolla tulee kummemmin vierailtua nyt kun se on kerran nähty. Jos keskustaan mennään iltaa viettämään, niin Birra on paras edelleen :-)

Gleb
24.09.2004, 16:43
Avautuukos tuo Diva tässä viikonvaihteessa? Tänään kun ohi menin niin mikään ei viitannut siihen että paikka tänään aukeaisi.

Aksu
24.09.2004, 16:47
Viestin lähetti Gleb
Avautuukos tuo Diva tässä viikonvaihteessa? Tänään kun ohi menin niin mikään ei viitannut siihen että paikka tänään aukeaisi.

Tänään pitäisi avautua. Näin muistelen lukeneeni.

Gleb
21.10.2004, 12:17
Minkäs bussilinjan reittiä matsibussi Skinnarilasta SaiPan otteluihin ajaa: 1,3 vai 5?

vilpertti
21.10.2004, 12:19
5

siinä lukee siinä pysäkillä jos on aikataulu, että SaiPa, se on se Saipa-bussi =)

Gleb
23.10.2004, 14:45
Vielä jos Vilpertti tai joku muu viitsisi kertoa että mihin aikaan lauantaisin tuo bussi lähtee? Arkisin se taitaa olla 17.40 joten onko se nyt sitten 16.10? Näyttää niin sateiselta että saatta joutua bussiin turvautumaan.

vilpertti
23.10.2004, 16:36
Ei ole saatavilla itselleni nyt uutta aikataulua, mutta 30.9. vanhentunut aikataulu sanoo Saipa-bussin lähtevän viikolla kello 17:40, ja ilmeisesti numero onkin kuusi...

En tiedä tuosta viikonloppubussista sitten... Ei bussilla voi lätkämatsiin mennä, ja sitäpaitsi auto on Lappeenrannassa halvempi väline kuin bussi.

vanhakja
24.10.2004, 22:19
Käytiin Oulusta tutustumassa tähän idän ihme kaupunkiin SaiPa-Kärpät ottelun merkeissä (josta ei sen enempää) ja täytyy todeta että mukavia ihmisiä tuntuu asuvan lappeen Rannassa. Juomaa ja ruokaa tuntuu kaupungissa riittävän.

Tuli testattua mm. erikoinen sipsihampurilainen, jollaista en ole missään nähnyt. Ruoka oli juuri se minkä nimi paljastaa. Juomia tuli otettua Marttalassa, tai ainakin talon päässä luki niin. Meni vissiin jokunen mustikka pelti tässä juomalassa. Baari tosin saattoi olla jonkin muun niminen. Yöpyminen tapahtuikin sitten Huhtinemen leirintäalueen residessissä. Hinta-laatu suhde oli loistava.

Illan aikana tapaamamme lappeen Rantalaiset olivat oikein ystävällisiä ihmisiä ja kaikenkaikkiaan jäi loistavan positiivinen kuva tästä idän ihme kaupungista.

Jokinen-Jokinen-Nukkumatti-kuski

Kiitos ja anteeks niille joihin törmättiin illan aikana

Poison
24.10.2004, 23:09
Viestin lähetti vanhakja
Illan aikana tapaamamme lappeen Rantalaiset olivat oikein ystävällisiä ihmisiä ja kaikenkaikkiaan jäi loistavan positiivinen kuva tästä idän ihme kaupungista.

Lappeenrantalaisena ihmisenä tuo oli erittäin mukavaa lukea. Negatiivistakin kommenttia kun omasta kotilaupungista, josta nyt itse olen kuitenkin melko ylpeä, saa kuulla ihan riittämiin. Itse ajattelin jossain vaiheessa peliä, että Kärppä-faneja olisi voinut tulla tervehtimään, mutta jostain kummallisesta syystä johtuen fiilikset olivatkin matsin päätyttyä sitä luokkaa, että jäi tällä kertaa väliin. Kenties sitten seuraavalla kerralla...

Tottahan on, että etenkin talvisin Lappeenranta osaa olla melko aneeminen kaupunki, mutta silti olen etenkin nyt vanhennuttuani (krhm, olenkin siis jo suorastaan huiman ikäinen...) alkanut pitää omasta kotikaupungistani melkoisen paljon. Toisaalta harmi, että jatko-opiskelupaikkaa itselleni ei taida millään täältä löytyä, vaikka yliopistokin on, mutta toisaalta on kuitenkin kiva lähteä uusiin maisemiin. Se on kuitenkin varma asia, että aina tulen itseäni nimenomaan lappeenrantalaisena pitämään.

Bussiaikatauluja kaivanneille tämä voisi olla hyödyllinen linkki: aikatauluja (http://www.lappeenranta.fi/teke/tekninentoimiala/index11.htm)

Kertamaksulla mennessähän bussilla liikkuminen on täällä törkeän hintaista, mutta mielestäni opiskelijan kuukausikortti, jolla saa siis rällätä niin paljon kuin sielu kuukauden aikana sietää, on kohtuullisen hintainen (37,5e).

Teacup
05.11.2004, 11:22
Sammonlahteen avattiin eilen kaksi uutta supermarkettia. Enemmän kuin tervetullutta sanoisin. Aiemminhan täällä oli vain pieni Spar, jossa oli melkoiset ryöstöhinnat ja viime aikoina vielä valikoimakin on ollut onneton.

Tuli tuossa nyt kunnolla vierailtua noissa marketeissa. IHmisiä siellä käy nyt alussa aivan tajuttomasti. Eilen oli kuulemma joutnut parhaimmillaan tunnin jonottamaan. Ihmiset roudaavat sieltä lähinnä mehua ja olutta, kun kerran hinnat on painettu alas. Oluissa mäyräkoirat ovat halvempia kuin mitä six-packien normaalihinta on, joten varsinkin opiskeljat ovat ostaneet sitä minkä ehtivät.

Tuli tuossa otettua S-etukortti ja Plussa-kortti. Sinänsä mielenkiintoista, että viimein pääsen käsiksi niiden tuomiin etuihin ja nyt jäin taloudellisesti reilusti voitolle. Eli Plussa-kortin sain ilmaiseksi ja S-etukortista minulle käytännössä maksettiin ihan kiva summa että otin. Ja kun vielä kauppias tilaa minulle lahjana Etelä-Saimaan kuukaudeksi niin voi olla kaikinpuolin tyytyväinen.

Kyllä nuo avajaiset on kivoja :-)

OikeaPakki
05.11.2004, 11:48
Viestin lähetti Teacup
Ihmiset roudaavat sieltä lähinnä mehua ja olutta, kun kerran hinnat on painettu alas. Oluissa mäyräkoirat ovat halvempia kuin mitä six-packien normaalihinta on, joten varsinkin opiskeljat ovat ostaneet sitä minkä ehtivät.Kyllä kelpaa vanhemmallekin, jos hinta on pantteineen 12-packillä mainoksen lupaama 6,49 eur.Toivottavasti niitä riittää vielä iltapäivemmällä. Oliskohan kellään kaverilla lainata peräkärryä?

Turggulaisten Heseburgeripaikakin siellä näemmä jo vain on. Kaikenlaista..

Teacup
05.11.2004, 11:51
Viestin lähetti OikeaPakki
Kyllä kelpaa vanhemmallekin, jos hinta on pantteineen 12-packillä mainoksen lupaama 6,49 eur.Toivottavasti niitä riittää vielä iltapäivemmällä. Oliskohan kellään kaverilla lainata peräkärryä?

Turggulaisten Heseburgeripaikakin siellä näemmä jo vain on. Kaikenlaista..

Äsken tavaraa ainakin riitti yllinkyllin ja hintakin tuntuu olevan juuri niinkuin luvattiin. Muutenkin hyvin viihtyisä kauppa. Näinköhän Spar kestää pystyssä pitkään..

OikeaPakki
05.11.2004, 11:56
Viestin lähetti Teacup
Äsken tavaraa ainakin riitti yllinkyllin ja hintakin tuntuu olevan juuri niinkuin luvattiin. Muutenkin hyvin viihtyisä kauppa. Näinköhän Spar kestää pystyssä pitkään..

Jos sinulla on siis viimekäden tietoa, niin pukkasiko pahaakin jonoa? Eilen oli kuulemma kassoilla "ainakin 20 metrin jonot" Hallituksen mukaan.

Tietää varata vähän aikaa suoritukseen.

nim. taidan ostaa samantien vaikkapa 4 koiraa..ehe

Teacup
05.11.2004, 11:59
Viestin lähetti OikeaPakki
Jos sinulla on siis viimekäden tietoa, niin pukkasiko pahaakin jonoa? Eilen oli kuulemma kassoilla "ainakin 20 metrin jonot" Hallituksen mukaan.

Tietää varata vähän aikaa suoritukseen.

nim. taidan ostaa samantien vaikkapa 4 koiraa..ehe

Äsken jonot olivat lähes olemattomat. Eilen kun kävin vain pyörähtämässä ja vilkaisemassa niin jonot todellakin ulottuivat todella pitkälle ja tukkoista oli. Saas nyt nähdä miten tuokin jatkuu. Vielä kun joku perustaisi Skinnarilaan pikku puodin niin aijai..

Wolves
05.11.2004, 12:11
Viestin lähetti Teacup
Sammonlahteen avattiin eilen kaksi uutta supermarkettia. Enemmän kuin tervetullutta sanoisin. Aiemminhan täällä oli vain pieni Spar, jossa oli melkoiset ryöstöhinnat ja viime aikoina vielä valikoimakin on ollut onneton.

Niin, kymmenisen vuotta sitten äitini antoi paikalle lempinimen "ryöstösampo", koska hinnat tosiaan olivat todella hirveät. Olikohan ihmiset vihdoin tajunneet, ettei moisesta paikasta kannata mitään hankkia. Halvemmaksi tuli melkein hakea safka Sammontorin grilliltä, kuin siitä mestasta.

No positiivista, että parannusta on tapahtunut. Nyt kun kauppoja on kaksi, niin ehkä saamme pienen kilpailutilanteen Sammonlahteen. Ennen kun "ryöstösammolla" ei ollut kilpailijoita.

vilpertti
05.11.2004, 13:40
Niille tiedoksi, jotka ovat ryöstösammon kohtalosta kiinnostuneita, kyseinen kauppa kuulemma lopettaa toiminnan piakkoin. Ei ole mitään järkeä lähteä kilpailuun kahden jättiläisen kanssa, jotka myyvät tuotteita ihmisten hinnoilla.

Tästä johtuen ilmeisesti viime aikoina spaarin limpparihyllynkin valikoima on ollut hieman vaisuhko.

Pioneer
05.11.2004, 15:01
Viestin lähetti vilpertti
Niille tiedoksi, jotka ovat ryöstösammon kohtalosta kiinnostuneita, kyseinen kauppa kuulemma lopettaa toiminnan piakkoin.

Lappeenrannan kaupunki omistaa käsittääkseni Sammontorin kokonaisuudessaan. Saattaa hivenen päättäjiä masentaa, kun yritys toisensa jälkeen jättää tämän kauppakeskuskompleksiksi rakennetun ihmeellisen näköisen rakennelman. Parturihan jo livisti sinne minne ihmisetkin, eli uusien kauppojen kylkeen. Persnettoa on luvassa, kun vuokratulot romahtavat.

Mielenkiinnolla odottelen mitä käyttöä Ruokasammon liiketilalle tullaan keksimään.

Ender00
06.11.2004, 12:08
Viikolla tuli työkeikalla oltua Lappeenrannassa ja torstai-iltana ehti ravintolaankin. Kaveri järkkäsi nimet Divan listaan joten suuntasin sitten sinne ja hauskaa oli.

Musiikkilinja oli suhteellisen miellyttävää diskonkin puolella ja paikka, jossa DJ suostuu soittamaan 90-luvun suurimpiin klassikoihin kuuluvan Haddawayn What is love-biisin ei voi olla läpeensä paha.

Lisäksi Lappeenrannan murre on ihastuttavan kuuloista - erityisesti naisten suusta.

Lappeenrannasta jäi todella positiivinen kuva (ja paljon kauniita naisia).

Mielelläni tulen toistekin!

Ted Raikas
06.11.2004, 12:35
Viestin lähetti vilpertti
Niille tiedoksi, jotka ovat ryöstösammon kohtalosta kiinnostuneita, kyseinen kauppa kuulemma lopettaa toiminnan piakkoin.
Hahah! Vihdoinkin ja ihan oikein sille. Menisi nurin ja oikein pahasti. Omat kielteiset suhtautumiseni tuota kauppaa kohtaan juontaa siihen että minua joskus kauan aikaa sitten epäiltiin siellä perusteettomasti myymälavarkaudesta. Tulivat myyjät oikein kopeloimaan ja kaikkea. Tuosta suivaantuneena en koskaan enää astunut jalallani tuohon shoppiin. Päätökseni piti ja pitää edelleen.

Tervemenoa vaan Ruokasampo!

Analyytikko_
18.11.2004, 18:39
Viikonloppuna tulossa opiskelijatapahtumaan sinne Lappeenrantaan, joten mikäs siellä on se baari, missä paikallinen nuoriso viihtyy. Jos vaikka tuon virallisen ohjelman ohella ehtisi käydä kavereiden kanssa tarkastamassa baarielämän Lappeenrannassa.

Ted Raikas
18.11.2004, 18:48
Viestin lähetti Analyytikko_
Viikonloppuna tulossa opiskelijatapahtumaan sinne Lappeenrantaan, joten mikäs siellä on se baari, missä paikallinen nuoriso viihtyy.
Varmaankin Grandis, eli Grand Star Café Nitetrainin yläkerrassa.

Muita paikkoja missä minun tietääkseni nuorempi porukka viihtyy nimenomaan keskustan alueella, on Pub 55 (taitaa tosin olla kiinni tällä hetkellä?) ja Toteemi. Jälkimmäistä en kyllä suosittele, omien kokemuksieni mukaan ikävä paikka.

Poison
18.11.2004, 18:59
Viestin lähetti Ted Raikas
Toteemi.

En suosittele minäkään Toteemia, vaikken mikään baari-asiantuntija olekaan. Sen kuitenkin tiedän, että kun viime keväänä Toteemissa kahvilla kävin, oli se aivan hirveä, tunkkainen, savuisa, hämärä ja pölyinen paikka.

Melko uusi Diva vetänee hyvin porukkaa edelleenkin. Ja Cannibalskin on kuulopuheiden mukaan pidetty.

Ted Raikas
18.11.2004, 19:15
Viestin lähetti Poison
Sen kuitenkin tiedän, että kun viime keväänä Toteemissa kahvilla kävin, oli se aivan hirveä, tunkkainen, savuisa, hämärä ja pölyinen paikka.

Lisäksi sisäänpääsymaksu (oli ainakin silloin), töykeää asiakaspalvelua, muovituopit ja rasittavaa asiakaskuntaa.

Ei enää toiste sinne Raikkaan poikaa viedä.

siesta
18.11.2004, 19:40
Viestin lähetti Ted Raikas
Varmaankin Grandis, eli Grand Star Café Nitetrainin yläkerrassa.

Muita paikkoja missä minun tietääkseni nuorempi porukka viihtyy nimenomaan keskustan alueella, on Pub 55 (taitaa tosin olla kiinni tällä hetkellä?) ja Toteemi. Jälkimmäistä en kyllä suosittele, omien kokemuksieni mukaan ikävä paikka.

Myös Iso-Kristiinan "parkkihallissa" sijaitsevassa Olterissa (http://www.olteri.fi/) käy nykyään aika nuorta porukkaa.

Master God
18.11.2004, 20:15
Katson asiakseni ilmoittaa, että olemme tulossa Kauno Saario -tyyppisiin rientoihin lappeen Rantaan viikon päästä lauantaina elikkäs 27.11. Päivän ohjelmassa on viihtymistä, kiihtymistä ynnä muuta. Varsinkin ynnämuuta.

Mikäs se nyt onkaan viimeisin tieto, missä tällaisen humpuukijannulauman kannattaa iltansa viettää aina aamuyön tunteihin saakka? Olemme rauhallista, hyvinkäyttäytyää, alkoholia karsastavaa, ehkä ranskalaisittain hivenen viiniä siemailevaa ja sivistynyttä porukkaa. Tai siis ainakin porukkaa.

Samanhenkisiä SaiPa-faneja olisi kiva opettaa viihtymään turenkilaisittain, kaikki muut liigakaupungit onkin jo opetettu tavoille.

Poison
18.11.2004, 20:46
Viestin lähetti Master God
Mikäs se nyt onkaan viimeisin tieto, missä tällaisen humpuukijannulauman kannattaa iltansa viettää aina aamuyön tunteihin saakka? Olemme rauhallista, hyvinkäyttäytyää, alkoholia karsastavaa, ehkä ranskalaisittain hivenen viiniä siemailevaa ja sivistynyttä porukkaa. Tai siis ainakin porukkaa.

Varsinainen jälkipelipaikka on Birra, jota minäkin uskallan suositella. Kenties Birra on hieman "vanhemman väen paikan" maineessa ainakin nuorten keskuudessa, mutta mielestäni se soveltuu loistavasti juuri tuollaisiin illanviettoihin, jolloin on tarkoitus lähinnä jutella ja viettää hauskaa aikaa yhdessä. Kaikin puolin viihtyisä paikka, hyvä palvelu ja ei taustamusiikkikaan ole todellakaan mitään humppaa, vaan klassikoita ja uudempaa tavaraa melko sekalaisella kirjolla. Ja pelin jälkeenhän Birrasta siis tehdään jälkipeli-lähetys radioon, paikalla on ainakin voimakkaasti SaiPa-henkinen selostaja ja yksi peluri SaiPasta. Suosittelen omasta puolestani.Ps. Jos te tosiaankin miittingin aiotte pitää, niin saisiko siihen mahdollisesti osallistua myös tällainen.. hmh.. no siis... vaikkapa minäkin?

Master God
18.11.2004, 20:55
Viestin lähetti Poison
Varsinainen jälkipelipaikka on Birra, jota minäkin uskallan suositella. Kenties Birra on hieman "vanhemman väen paikan" maineessa ainakin nuorten keskuudessa, mutta mielestäni se soveltuu loistavasti juuri tuollaisiin illanviettoihin, jolloin on tarkoitus lähinnä jutella ja viettää hauskaa aikaa yhdessä. Kaikin puolin viihtyisä paikka, hyvä palvelu ja ei taustamusiikkikaan ole todellakaan mitään humppaa, vaan klassikoita ja uudempaa tavaraa melko sekalaisella kirjolla. Ja pelin jälkeenhän Birrasta siis tehdään jälkipeli-lähetys radioon, paikalla on ainakin voimakkaasti SaiPa-henkinen selostaja ja yksi peluri SaiPasta. Suosittelen omasta puolestani.Ps. Jos te tosiaankin miittingin aiotte pitää, niin saisiko siihen mahdollisesti osallistua myös tällainen.. hmh.. no siis... vaikkapa minäkin? Birra kuulostaa ainakin omaan korvaani vallan loistavalta paikalta. Pitää toki kuunnella myös muiden matkalle osallistuvien mielipiteitä, mutta jos yhtään Kauno Saarioita tunnen, niin he ovat juuri nimenomaan Birra-henkistä sakkia. Varsinkin jos siellä jotain radiolähetystä tehdään.

Eli sinne vaan...

Ted Raikas
18.11.2004, 21:06
Viestin lähetti Master God
Pitää toki kuunnella myös muiden matkalle osallistuvien mielipiteitä, mutta jos yhtään Kauno Saarioita tunnen, niin he ovat juuri nimenomaan Birra-henkistä sakkia. Varsinkin jos siellä jotain radiolähetystä tehdään.
[/size]
Suosittelen myös Birraa oikein lämpimästi. Mukava paikka, vaan aika täysi usein. Kannattaa kiirehtiä sinne mahdollisimman nopeaan, että pääsee pääkallopaikalle. Taurun Eero siellä tosiaan aina mukavia juttelee jonkun valikoidun pelurin kanssa tovin. Ainakin jollain kaudella myös näytettiin ottelun hi-lightit videotykillä, en vaan tiedä onko enää.

ervatsalo
19.11.2004, 08:11
Viestin lähetti Poison
Ps. Jos te tosiaankin miittingin aiotte pitää, niin saisiko siihen mahdollisesti osallistua myös tällainen.. hmh.. no siis... vaikkapa minäkin?

Niin, kaikki ketkä tulevat ilman kirvestä tahi muita teräaseita, ovat tervetulleita talkoisiin.

Selvennyksen vuoksi kysyttäköön, että tämä Birra lienee sellainen pubi-tyyppinen juottola? Missäspäin kaupunkia ko. putka muuten sijaitsee?

Samaan syssyyn tiedustelen myös lappeen Rannan nakkikioski- / kebabskenen tilaa, eli mistäs saisi ne maistuvimmat kebabit riisillä tahi muita alanmiesten grilliherkkuja?


Täältä tähän

Aksu
19.11.2004, 08:54
Viestin lähetti Ted Raikas
Suosittelen myös Birraa oikein lämpimästi. Mukava paikka, vaan aika täysi usein. Kannattaa kiirehtiä sinne mahdollisimman nopeaan, että pääsee pääkallopaikalle. Taurun Eero siellä tosiaan aina mukavia juttelee jonkun valikoidun pelurin kanssa tovin. Ainakin jollain kaudella myös näytettiin ottelun hi-lightit videotykillä, en vaan tiedä onko enää.

En ole käynyt Birran jälkipeleissä kuin kerran tänä vuonna, mutta silloin ainakin näytettiin highlightsit.

JuVii
19.11.2004, 08:55
onhan tuo lpr hieno kaupunki. kannattaa käydä esim p
äihänniemessä.ja kimpisessä kannattaa käydä kattomassa rakuunoiden pelejä. muuta hyvää siellä on pizzabuffet ja suma. ja tosi kaunis ja hieno kaupunki ainakin kesällä.

Twite
19.11.2004, 09:42
Ikuna en ole käynyt Lappeenrannassa. Miten ihmeessä niin onkin päässyt käymään? No, kiitos Rairairai-travels corporationin tuokin asia korjaantuu pikapikaa. Pikapika on muuten Pokemon-hahmo, mutta tuohon en viitannut.

Viestin lähetti Poison
Kenties Birra on hieman "vanhemman väen paikan" maineessa ainakin nuorten keskuudessaTuosta iso plussa toteaa "vanhempaa väkeä"* maineeltaan edustava Kauno Saario. Jos Poison tulee paikalle niin tarjoan juoman. Jos Birkku tulee paikalle niin lainaan lapakäyryysmittariani ja Jalosen hiuslakkaa. Jos Saipa voittaa meidät nollille niin mökötän ja kaikki tarjouslupaukset on peruttu.

(*Oulussa kun tulin baarista nukkumaan niin vihastunut nuoriso vasta lähti radalle. Hitto oonko mä meidän seniori tällä kertaa kun Ossi tiikeröi Tampereella?

wilco
19.11.2004, 12:29
Viestin lähetti ervatsalo
Niin, kaikki ketkä tulevat ilman kirvestä tahi muita teräaseita, ovat tervetulleita talkoisiin.

Korostaisin kuitenkin, että jos sen kirveen tahi muun teräaseen haluaa ottaa mukaan, niin näin voi toimia. Mutta tästä tulee etukäteen ilmoittaa muille osallistujille, jotta nämä voivat ottaa omat kirveensä mukaan pelinjälkeiseen seurapelitapahtumaan, joka myöskin puukkohipan nimellä tunnetaan.

Että silleen...

Teacup
19.11.2004, 13:25
Birra on todellakin ykköspaikka lappeen Rannassa. Ei kahta sanaa. Vaikka sitä pidetäänkin vanhemman väen paikkana, niin silti esim. yliopistolla sitä arvostetaan ja itse käymme lähes aina siellä. Jälkipeleissä on tullut käytyä monet kerrat. Nuo Taurun höpinät nyt ovat mitä ovat, mutta pelaajahaastateluja on ihan hauska kuunnella. Lisäksi tänä vuonna kaikilla juoman ostaneilla on mahdollisuus päästä radioon esittämään mielipiteitään jos arpaonni suosii. Highlightsit pyörivät taustalla tuttuun tapaan.
Birrassa palvelu pelaa ja tunnelma on erinomainen.

Hmmm, saas nähdä jos paikalle ilmestyn. Jälkipeleissä on kyllä ihan mukava käydä. Tosin oman rakkaan kirveen jättäminen kotiin tuntuu hiukan oudolta.. kaikenlaisia mieltymyksiä teilläkin siellä suuressa lännessä.

wilco
19.11.2004, 13:55
Viestin lähetti Teacup
Vaikka sitä pidetäänkin vanhemman väen paikkana, niin silti esim. yliopistolla sitä arvostetaan ja itse käymme lähes aina siellä. Jälkipeleissä on tullut käytyä monet kerrat.

Jälkipeleissä on kyllä ihan mukava käydä. Tosin oman rakkaan kirveen jättäminen kotiin tuntuu hiukan oudolta.. kaikenlaisia mieltymyksiä teilläkin siellä suuressa lännessä.

Niin, yliopistolaisethan ovat yleensä pitäneet itseään "vanhempana väkenä" kuin ovatkaan.

Ja tuohon jälkimmäiseen kappaleeseen löytyykin kommenttia tuosta edellisestä kirjoituksestani.

Että silleen...

Twite
19.11.2004, 13:58
Viestin lähetti Teacup
lappeen Rannassa. Ei kahta sanaa. Mainittakoon tähän että kyllä me oikeasti tiedämme että lappeen Ranta ei ole kaksi sanaa, ei olisi tarvinnut tuolla tavalla ilkeillä, tulee paha mieli. Jätä kirves narikkaan, ei tarvitse kotiin asti jättää.

Analyytikko_
22.11.2004, 16:59
Ihan mukavalta kaupungilta vaikutti ja ihmiset olivat ystävällisiä. Tuli käytyä perjantaina Divassa, jossa soitti Kwan ja hyvin soittikin. Kohtalaisen iso paikka, josta tuntui välillä olevan vaikea löytää kavereitaan, kun oli hieman nauttinut ja kaverit olivat päättäneet mennä istumaan jonnekin "peränurkkaan"

Mutta summa summarum, mukava mesta ja hyvä reissu. Ja joskus kesällä sitten uudestaan, näin paikalliset neuvoivat.

-KBR-
22.11.2004, 17:07
Joo, 15.1. ois tarkotus mennä Lappeenrantaan kattomaan Saipa-Hifk, jonka jälkeen tarkoitus tutustua paikalliseen yöeläämään. Nyt tarttis jeesiä, kun en oo koskaan kaupungissa käynyt ja ei viittis koko iltaa ihan turistina pyöriä ettimässä sitä parasta Safkamestaa/Ravitsemusliikettä, niin voisko joku laittaa tiiviisti muutamia tsekkaamisen arvosia mestoja tällasille 24-26v turisteille eli ei mitään teinihelvettejä, kiitos!

Ted Raikas
22.11.2004, 17:23
Viestin lähetti Kannelmäki Big Reds
...niin voisko joku laittaa tiiviisti muutamia tsekkaamisen arvosia mestoja tällasille 24-26v turisteille eli ei mitään teinihelvettejä, kiitos!
Tiklio
Välimeren Kebab
Saimaan Kebab-Pizzeria
Old Cock
Old Park/Billy Kid (ovat samassa rakennuksessa)
Birra
Pub 55 (jos haluaa halpaa kaljaa)

Eiköhän noilla pääse alkuun ja kaikki löytyvät ihan keskustasta kyllä.

Gleb
22.11.2004, 17:30
Ted Raikas jo vihjasikin hyviä ruokapaikkoja ja baareja, jos yökerhoon tekee vielä lopuksi mieli niin sitten kannattaa suunnata Divaan tai Dorikseen.

-KBR-
22.11.2004, 17:37
Viestin lähetti Ted Raikas
Tiklio
Välimeren Kebab
Saimaan Kebab-Pizzeria
Old Cock
Old Park/Billy Kid (ovat samassa rakennuksessa)
Birra
Pub 55 (jos haluaa halpaa kaljaa)

Eiköhän noilla pääse alkuun ja kaikki löytyvät ihan keskustasta kyllä.

Kiitos!
Mutta mestaan, jonka nimi on Old Cock(tarkoittaa lienee Vanhaa kukkoa, mutta silti) en mene vaikka ne maksais mulle :)

mut noi muut tsekkataan kyllä, ilmeisesti Birrassa jotain matsien jatkoja (eli Tsadilaiset ottaa jurrissa pelipaidat päällä pataan) vai ? "tähän hymiö"

Ted Raikas
22.11.2004, 19:05
Viestin lähetti Kannelmäki Big Reds
Kiitos!
Mutta mestaan, jonka nimi on Old Cock(tarkoittaa lienee Vanhaa kukkoa, mutta silti) en mene vaikka ne maksais mulle :)

Jep, kuulemma nimi todellakin viittaa siihen mikä helposti mieleen juolahtaakin. Kuulemma omistajalla on sen verran itseironiaa, että siitä moinen nimi. Heh. Näin siis mitä minulle on kerrottu. Niin ja jos tosiaan teinejä haluaa vältellä, niin Vanhassa Kukossa niitä ei liiemmin näy. On hieman vanhemman porukan suosiossa.

Paikka on kyllä ihan viihtyisä ja siisti, joskin melko tyyris. Taitaa olla nyt viimeisin tulokas Lappeenrannan baariskenessä. Teemaltaan kyseinen pubi on ns. brittipubi ja alakerrassa taidetaan Canalilta esittää futistakin, ellen väärin muista? Omistaja taitaa olla aikamoisia futismiehiä muutenkin ja häntä saadaan kiittää että FC Rakuunat jatkoi ykkösessä, eikä romahtanut ihan mutasarjoihin.

Viikonloppuisin siellä soittelee jotain pikkubändiäkin, Silu Seppälääkin näkee siellä. =)

Dieppe
22.11.2004, 21:39
Viestin lähetti Twite
Ikuna en ole käynyt Lappeenrannassa. Miten ihmeessä niin onkin päässyt käymään? No, kiitos Rairairai-travels corporationin tuokin asia korjaantuu pikapikaa. Jos Birkku tulee paikalle niin lainaan lapakäyryysmittariani ja Jalosen hiuslakkaa.

Tervetuloa Karjalaan! Em. laitteilla ei ole käyttöä, joten ota muukan mielummin vaikka kenttälapio, niin haudataan sillä sotakirveet.

Twite
23.11.2004, 00:02
Viestin lähetti Birkku
Tervetuloa Karjalaan! Em. laitteilla ei ole käyttöä, joten ota muukan mielummin vaikka kenttälapio, niin haudataan sillä sotakirveet. Hienoa, paljon parempi idea tuo on kuin omani.

Tässä alkaakin olla matkakuumetta. Vielä on ratkaisematta että missä helvetissä on mun makuupussi ja miten parhaiten pääsee sieltä ihme työsiirtolanoloisesta majoituksesta jäähallille. Ei joku tila-autollinen tulisi hakemaan meitä? Ei tietenkään, ette tekään nyt ihan pölhöjä sentään ole.

PS. Kuka on Keni Weckström?

Dieppe
23.11.2004, 10:05
Viestin lähetti Twite

PS. Kuka on Keni Weckström?

Keni on SaiPan legendaarinen liigapakki 80-luvulta. pelasi myös mm. Karhu-Kissoissa divaria ja valmensi Imatran Ketterää divarissa. Miehen tavaramerkkejä olivat kolmen pompun lämäri sekä yhden miehen ruuhka(istui eräänkin kakkosen tuosta). On myös viime vuotisen SaiPa-pakin Antti Weckströmin isä.

ervatsalo
23.11.2004, 10:14
Viestin lähetti Twite
Tässä alkaakin olla matkakuumetta. Vielä on ratkaisematta että missä helvetissä on mun makuupussi ja miten parhaiten pääsee sieltä ihme työsiirtolanoloisesta majoituksesta jäähallille.

Niin, taksi tuo, taksi vie.

Tämän lisäksi en malta olla mainitsematta, että tulen käyttämään Vujtek-lakanaani jo toista kertaa nukkumistarkoituksiin, jos em. kulttiesine nyt sattuu vielä löytymään "Poikain pikkujoulujen" järjestelytoimikunnan hallusta.

Täältä tähän

wilco
23.11.2004, 11:58
Viestin lähetti ervatsalo
Niin, taksi tuo, taksi vie.

Tämän lisäksi en malta olla mainitsematta, että tulen käyttämään Vujtek-lakanaani jo toista kertaa nukkumistarkoituksiin, jos em. kulttiesine nyt sattuu vielä löytymään "Poikain pikkujoulujen" järjestelytoimikunnan hallusta.

Niin, todellakin taksi on todennäköisesti hyvä väline kulkemiseen tuolta allahin selän takaa. Etenkin kun sitten yöllä palataan yksittäisillä takseilla jonossa.

Että silleen...

Twite
23.11.2004, 12:19
Viestin lähetti wilco
Niin, todellakin taksi on todennäköisesti hyvä väline kulkemiseen tuolta allahin selän takaa. Etenkin kun sitten yöllä palataan yksittäisillä takseilla jonossa.Niin siis oletko sinäkin lähdössä? Taidanpa ottaa mukaan 2 kenttälapiota.

ervatsalo
23.11.2004, 12:31
Viestin lähetti Twite
Niin siis oletko sinäkin lähdössä? Taidanpa ottaa mukaan 2 kenttälapiota.

Niin, miksei kukaan halua enään ylilyödä? Ihan mälsää.

Täältä tähän

Twite
23.11.2004, 12:36
Viestin lähetti ervatsalo
Niin, miksei kukaan halua enään ylilyödä? Ihan mälsää.

Täältä tähän ÄÄÄÄÄÄÄÄ ?

----
Laitetaan on topicia vähäsen. Onko Lappeenrannassa jokin nähtävyys tms. joka tulisi olla koettuna kun kerta siellä asti käy? Birra ja jäähalli, onko muuta?

OikeaPakki
23.11.2004, 13:05
Viestin lähetti Twite
ÄÄÄÄÄÄÄÄ ?

----
Laitetaan on topicia vähäsen. Onko Lappeenrannassa jokin nähtävyys tms. joka tulisi olla koettuna kun kerta siellä asti käy? Birra ja jäähalli, onko muuta?

Siinä Old Cockin vieressä on joku katutason alapuolella oleva hämyinen paikka, josta hohkaa punaisempaa valoa. Kuulemma eivät siellä esiintyjillä pysy vetimet aina päällä ja niiden puheesta ei hurjasti ota tolkkua. Semmonen v***nkestävää materiaalia oleva pystyputki juttujen mukaan isketty oudosti keskelle salia jonkun lavan päälle.

Mikälie paheitten pesä. Käy kokeilemassa jos uskallat.

ervatsalo
23.11.2004, 13:45
Viestin lähetti Twite
ÄÄÄÄÄÄÄÄ ?


Niin, ÄÄÄÄÄ ei käsittääkseni lähde ko. reissuun.

Toisaalta, ÄÄÄÄÄ on ennenkin ilmestynyt paikalle silloin kun vähiten odotetaan. Oikea vanhanliiton partisaani kun on.

Täältä tähän

Rontti
23.11.2004, 13:51
Viestin lähetti ervatsalo
Niin, taksi tuo, taksi vie.

Tämän lisäksi en malta olla mainitsematta, että tulen käyttämään Vujtek-lakanaani jo toista kertaa nukkumistarkoituksiin, jos em. kulttiesine nyt sattuu vielä löytymään "Poikain pikkujoulujen" järjestelytoimikunnan hallusta.

Täältä tähän
Kyyllähän se lakanainen täältä löytyy nätisti viikattuna. Pestä en tohtinut. Vujtek -lakana tarjosi kyllä ainakin allekirjoittaneelle oivat unet ko. pikkujouluissa ja suosittelen kyllä häntä lämpimästi kaikille lappeen Rannan työsiirtolaan matkaaville.

Ja jos taksilla ollaan siirtyilemässä, niin minä olen ehdottomasti mukana. En kyllä maksa tietenkään mitään.

Äääää -mies ei tule. Näin minulle ainakin vahvasti sähköpostin kautta on imoiteltu. Harmi, sillä sen ne lappeen Rantalaiset olisivat ansainneet kokea.

Teacup
23.11.2004, 14:40
Sanoisin, että ei lappeen Rannassa hirveästi ole nähtävää nyt talviaikaan. Birra ja Kisapuistot aika hyvät valinnat. Toki luonnonkauniissa Skinnarilan kaupunginosassa vierailu voi olla mieluisa kokemus. Rauhallisuutta ja akateemista henkeä löytyy, mutta on kuitenkin myös menopaikkojen menopaikka: Iltatähti.

Itse tuskin saavun itse peliin tulevana lauantaina (kumpikin joukkueista suosikkilistani häntäpäässä), mutta Birraan näyttäisin saapuvan näillä näkymin joka tapauksessa. Kannattaa siis harkita kahdesti sinne saapumista. Ja se sohvapöytä siellä Taurun pöydän vieressä ylhäällä on varattu, uskaltakaakin koskea... ;-)

Poison
23.11.2004, 15:51
Nähtävyyksien suhteen on minunkin pakko sanoa, ettei Lappeenrannassa ole näin talvisin juuri mitään. Linnoitus toki on yhtälailla olemassa kuin kesäisinkin, mutta huomattavasti kuolleempaa siellä on. Jos kävelylenkin haluaa tehdä, niin silloin toki voi ottaa ja köpötellä linnoituksen läpi. On siellä varmaan ainakin jokin museo avoinna, ja vähintäänkin Suomen vanhin ortodoksinen kirkko seisoo tiukasti paikoillaan muiden rakennusten ohella. Muuta en sitten oikein enää osaa sanoakaan... Jos olisi kesä, niin olisi huomattavasti helpompaa.

Peliin ja Birraan olen minäkin tämän hetkisten aatteiden mukaan kovasti saapumassa, joten sielläpä sitten törmäillään!

wilco
24.11.2004, 09:13
Viestin lähetti Twite
Niin siis oletko sinäkin lähdössä? Taidanpa ottaa mukaan 2 kenttälapiota.

Niin, kenttälapio on todellakin hyvä asioidenselvittelyväline. Kahden tapauksessa toisella kaivetaan kuoppaa ja toisella selvitetään asiat.

Olipa tuossa ammoisina armeija-aikoinakin kenttälapion kanssa tappeluun lähteminen lieventävä asianhaara, kun kerran pioneereja oltiin. En minä tapellut, vaan muut.

Että silleen...

ervatsalo
24.11.2004, 09:24
Viestin lähetti wilco
Niin, kenttälapio on todellakin hyvä asioidenselvittelyväline....

Niin, kauhistuttavan brutaalia meininkiä teillä siellä maavoimissa!

Kunniakkaissa merivoimissa sen sijaan asiat selvitettiin keskustelemalla ja halipusuteltiin päälle. Paitsi meidän Huolto- ja Kuljetusviirikössä, jossa oltiin vähän miehekkäämpiä.

Täältä tähän

Twite
24.11.2004, 12:39
Viestin lähetti wilco
Että silleen... En osaa nyt sitten sanoa että oliko tuo kyllä vahi ei. No, eiköhän se asia selviä ennemmin kuin myöhemmin. Itsekin entinen telamiinan raahaaja, mutta kenttälapion käyttämisestä ei ole mitään muistikuvaa armeijan ajalta, eikä kyllä miltään muultakaan ajalta.

Vähissä olivat lappeen nähtävyydet. Eipähän sitten jää huono omatunto kun ei kuitenkaan olis niitä nähnyt. Onko teillä siellä itärajalla paljon lunta? Toivotaan suojakeliä niin pojat saavat porilaistyylisen pahennuksen aikaan.

ervatsalo
24.11.2004, 12:44
Viestin lähetti Twite
Vähissä olivat lappeen nähtävyydet. Eipähän sitten jää huono omatunto kun ei kuitenkaan olis niitä nähnyt.

Niin, ja pysyy niskat kunnossa, kun ei tarvitse tiirailla niskat kenossa kaikenmaailman kirkontorneja ja kääpiösirkuksia.

Täältä tähän

OikeaPakki
24.11.2004, 13:42
Viestin lähetti Poison
Nähtävyyksien suhteen on minunkin pakko sanoa, ettei Lappeenrannassa ole näin talvisin juuri mitään. Linnoitus toki on yhtälailla olemassa kuin kesäisinkin, mutta huomattavasti kuolleempaa siellä on. Jos kävelylenkin haluaa tehdä, niin silloin toki voi ottaa ja köpötellä linnoituksen läpi. On siellä varmaan ainakin jokin museo avoinna, ja vähintäänkin Suomen vanhin ortodoksinen kirkko seisoo tiukasti paikoillaan muiden rakennusten ohella. Muuta en sitten oikein enää osaa sanoakaan... Jos olisi kesä, niin olisi huomattavasti helpompaa.

Peliin ja Birraan olen minäkin tämän hetkisten aatteiden mukaan kovasti saapumassa, joten sielläpä sitten törmäillään!

Onnittelut!

Äsken tekstiäsi luettiin Radio Suomessa. Lähes kokonaan.

Mikähän nimimerkki tämä toimittaja on?
Ettei vain vai Poison itse? (Ehhehee)

Varmaan kuitenkin satunainen vierailija...

Poison
24.11.2004, 14:51
Viestin lähetti OikeaPakki
Onnittelut!

Äsken tekstiäsi luettiin Radio Suomessa. Lähes kokonaan.

Mikähän nimimerkki tämä toimittaja on?
Ettei vain vai Poison itse? (Ehhehee)


Mutta mi-mi-mi-mi-mitä tämä tarkoittaa?

Lunta on Lappeenrannassa tällä hetkellä ihan mukavasti eli siten, että ei tarvitse kahlata, mutta ei myöskään tuijottaa mustaa maata.

OikeaPakki
24.11.2004, 15:43
Viestin lähetti Poison
Mutta mi-mi-mi-mi-mitä tämä tarkoittaa?

Lunta on Lappeenrannassa tällä hetkellä ihan mukavasti eli siten, että ei tarvitse kahlata, mutta ei myöskään tuijottaa mustaa maata.

Nii-iin.

Tomittaja kertoili jostain keskustelusaiteista internetissä. Valpastuin kun mainittiin sana "Jatkoaika". Eikös se alkanut kertomaan "että siellä keskusteluosio vapaa keskustelu " ja samassa alkoi lukemaan juttuasi. Olin itse lukenut ketjua hetkisen aikaa joten tiesin asiasta. Nääs, tuli heitettyä itsekin yksi vastaus.

Toimittajan pointti oli kun siinä mainittiin linnoituksen alue - aasinsilta oli jorinointiin - kun hemmothan siellä toimituksessa ovat myös linnoituksen alueella siellä "radiotalossa" tjsp. Semmoista biisien välistä jutustelua, ei kovin ihmeellistä.

Enivei, sait nimimerkki "Poisoninia" 1-2 min "radiosoittoa", hymiö tähän.

Onhan JA-juttuja lainattu mm. IS:aan ja Arvaajaan, mutta että radioon! Itse kuulin ainakin 1. kerran moisen.

Ted Raikas
24.11.2004, 15:48
Viestin lähetti OikeaPakki

Onhan JA-juttuja lainattu mm. IS:aan ja Arvaajaan, mutta että radioon! Itse kuulin ainakin 1. kerran moisen.
Uhhuh ja se jos mikä kertoo siitä, että Jatkoaika on Suomen mittapuulla varsin seurattu ja vakavastiotettu keskustelupaikka ja sivusto noin ylipäätään. Aika hyvä saavutus se. Kannattaa siis tosiaan katsoa mitä sanoo, ettei se joudu julkisuuteen ihan syyniin asti. =)

Minultakin on E-Saimaan Seepraliitteeseen otettu lainauksia, mm. entisestä allekirjoituksestani. Heh.

wilco
24.11.2004, 22:05
Viestin lähetti ervatsalo
Kunniakkaissa merivoimissa sen sijaan asiat selvitettiin keskustelemalla ja halipusuteltiin päälle.

Niin, merivoimathan sijaitsevat lähempänä Ruotsia, joten toimintakin muistuttaa enemmän länsinaapurimme tyyliä.

Mutta palataksemme aiheeseen, on hyvä, että tänne kirjoitellaan Lappeenrannan nähtävyyksistä. Taitaapi olla meinaten sillälailla, että wilco-poika ei varmaankaan muuten osaisi kertoa kotona, että missä on tullut käytyä.

Että silleen...

wilco
24.11.2004, 22:07
Viestin lähetti Twite
En osaa nyt sitten sanoa että oliko tuo kyllä vahi ei.

No hemmetti, en todellakaan huomannut vastata kysymykseesi, jäi ajatus lentämään...matalalla, mutta lensi kuitenkin...

Itsestäänselvyyksiähän ei sanota, mutta kerrotaan nyt sitten:

Lappeenrantaan ollaan menossa.

Että silleen...

Gleb
26.11.2004, 22:10
Kysyin tätä jo kerran, mutta sen varmaa vastausta saanut vaan ihmiset tuntuivat olevan vielä reittiuudistusta edeltäneessä ajassa. Kysyn siis uudestaan, mikä on SaiPan yliopistolta lähtevän matsibussin numero 1,3 vai 5? Tämä kiinnostaa minua siksi että tiedän menenkö pysäkille LUMin kioskin kohdalle vai pitääkö sitä mennä Orioninkadun varteen? Kait joku nyt sentään on viime kuukausina matsibussiin ennen Sammonlahtea hypännyt.

Bussiaikatauluhaku ei SaiPa-bussia tunne ja SaiPan nettisivut sekä lehti-ilmoitukset kertovat ainoastaan lähtöajan ja -paikan.

vetti
27.11.2004, 13:46
Viestin lähetti wilco
Niin, merivoimathan sijaitsevat lähempänä Ruotsia, joten toimintakin muistuttaa enemmän länsinaapurimme tyyliä.

Mutta palataksemme aiheeseen, on hyvä, että tänne kirjoitellaan Lappeenrannan nähtävyyksistä. Taitaapi olla meinaten sillälailla, että wilco-poika ei varmaankaan muuten osaisi kertoa kotona, että missä on tullut käytyä.

Että silleen...

Kyllä - meillä Puolisotilaallisessa Pursiseurassa toimittiin miehekkäästi. Keskusteltiin, halipusuteltiin ja vielä paijattiin lisäksi karvoja.

Miten tämä liittyy aiheeseen? Ei mitenkään, paitsi lappeen Rannassa ei ole merivoimia, tiedoksenne nyt sekin.

Teacup
27.11.2004, 14:09
Viestin lähetti Gleb
Kysyin tätä jo kerran, mutta sen varmaa vastausta saanut vaan ihmiset tuntuivat olevan vielä reittiuudistusta edeltäneessä ajassa. Kysyn siis uudestaan, mikä on SaiPan yliopistolta lähtevän matsibussin numero 1,3 vai 5? Tämä kiinnostaa minua siksi että tiedän menenkö pysäkille LUMin kioskin kohdalle vai pitääkö sitä mennä Orioninkadun varteen? Kait joku nyt sentään on viime kuukausina matsibussiin ennen Sammonlahtea hypännyt.

Bussiaikatauluhaku ei SaiPa-bussia tunne ja SaiPan nettisivut sekä lehti-ilmoitukset kertovat ainoastaan lähtöajan ja -paikan.

No siis tällä kaudella en ole busseja käyttänyt kun tuo pyöräily on paljon halvempi vaihtoehto. Ainakin viime kaudella se oli 6, eli kiersi näinollen Uus-Lavolat jne. Jos sama tyyli jatkuu niin eiköhän se ole silloin tuo 1 mikä Kisapuistoon vie. Järkevää ainakin olisi, koska tällöin se saisi kerättyä porukkaa mahdollisimman monesta paikkaa. 5 kun nyt kruisaa suorinta tietä keskustaan. Tietoa minulla ei siis ole, mutta ykköstä veikkaisin aika vahvasti.

Birrassa edelleen näillänäkymin iltasella. Peliin en saavu.

Gleb
27.11.2004, 14:22
Löytyi tuo tieto bussista näköjään sittenkin tuolta Wilimasta, piti vaan valita oikea linja, reittihaulla ei löytynyt. Ykkönen se tosiaan on kuten Teacup arvelikin. Itsekin suosin yleensä pyöräilyä, mutta nyt on kaveri matkassa.

Pingu
18.12.2004, 23:05
Kuinka monta toria Lappeenrannassa on? Ilmeisesti aika monta.
Tuli vaan mieleen, kun tarkoitus oli käydä katsomassa pappatunturi-tapahtumaa joka oli kuulemma kansalaistorilla. Ensin menin tottakai kauppatorille (olen nyt oppinut torien nimiä) ja sieltä kyselin että missähän päin kyseinen tori ja tapahtuma on. Mutta kukaan ei osannut sanoa, eivät olleet kuulleetkaan koko tapahtumasta.
Ehkä kysyin vääriltä ihmisiltä.
Kierrettyni kauppatorin, Sammonlahden, sataman ja Lauritsalan kävin eräässä kaupassa kysymässä ohjeita. Sieltä sain oikein kartan (joka oli vanha) ja ohjeet, joiden perusteella löytyi vain parkkialue.
Olisi metka tietää kuinka lähellä oikeaa paikkaa oikein liikuttiin. Todennäköisesti ihan vieressä, sen verran ristiin rastiin tuli ajettua kaupunkia, mutta ei vaan osuttu oikeaan paikkaan.

Muuten kyllä Lappeenranta oli edelleen viihtyisän oloinen kaupunki ja ihmiset mukavia.

Gleb
18.12.2004, 23:08
Viestin lähetti Pingu
Olisi metka tietää kuinka lähellä oikeaa paikkaa oikein liikuttiin. Todennäköisesti ihan vieressä, sen verran ristiin rastiin tuli ajettua kaupunkia, mutta ei vaan osuttu oikeaan paikkaan.


Hotelli Lappeen edustalla näyttivät Pappa-Tunturit seisovan eli kansalaistoriksi nimitetään tuota aukiota kaupungintalon, Hotelli Lappeen ja sankarihautausmaan välissä.

Pingu
18.12.2004, 23:14
Viestin lähetti Gleb
Hotelli Lappeen edustalla näyttivät Pappa-Tunturit seisovan eli kansalaistoriksi nimitetään tuota aukiota kaupungintalon, Hotelli Lappeen ja sankarihautausmaan välissä.
Jaa-a, sitten oltiin hyvinkin lähellä mutta kuitenkin väärässä paikassa.
Aika jännä tosiaan, ettei kukaan keneltä kysyin tiennyt asiasta tai paikasta.

Andrej
18.12.2004, 23:25
Viestin lähetti Pingu
[Kansalaistorista puhe]
Aika jännä tosiaan, ettei kukaan keneltä kysyin tiennyt asiasta tai paikasta.
Olet sitten kysellyt turisteilta. Kyllähän nyt herramakiesus Kansalaistorin tietävät kaikki. Reikäenkelin sijoituspaikan nimi on ainakin itselleni ollut aina selviö.

lautamies
19.12.2004, 00:18
Pojathan tarvitsevat opastusta Lappeenrannan kulttuuripaikkoihin: Kansalaistori=kaupungintalon edustatori, ja se oikea alkuperäinen reikäenkeli-patsas on nykyisin sijoitettu Lauritsalan keskustan puistoon, siinä sankarihautausmaan aidan vieressä kansalaistorin puolella on ÄITI KARJALA muistopatsas Karjalaan jääneiden sankarivainajien muistoksi, joiden nimet on siinä pitkässä kivipaadessa, muistaakseni Joensuussa on vastaava muistomerkki itä-karjalaan jääneille sankarivainajille.

Tuo aiemmin mainittu reikäenkeli oli silloin valmistuttuaan -60 luvulla erittäin suuren riidan aiheena, kun sen sijoituspaikasta aikanaan keskusteltiin kaupungin valtuustossa, lehtien yleisönosastoissa ja kai kirkkovaltuustossakin, nythän se tuolla Lauritsalassa on hiukan huomaamattomassa paikassa, minun mielestäni turhankin huomaamattomassa, kun nykytyyliin verrattuna se ei ole edes kovin erikoisen näköinen.

Andrej
19.12.2004, 00:28
Ja painokoneet seis.

Onko minun nyt siis ymmärrettävä niin, että Reikäenkeli ei enää ole siinä kaupungintalon sisäänkäynnin lähimaastossa? Milloinkas se siitä on siirretty? Ja miksei kukaan ole asiasta minulle muistanut mainita?

Vastahan minä viime kesänä siitä ohi hiippailin, enkä huomannut mitään puuttuvan.

Pingu
19.12.2004, 09:09
Viestin lähetti Andrej
Olet sitten kysellyt turisteilta. Kyllähän nyt herramakiesus Kansalaistorin tietävät kaikki. Reikäenkelin sijoituspaikan nimi on ainakin itselleni ollut aina selviö.
Voihan se olla tietysti niinkin, mutta siinä tapauksessa olen aika taitava bongaamaan turistit torielämästä.
Itse asiassa kysyin myös Etelä-Saimaan teltasta josta nyt luulin tietoa löytyvän.
Pääseekö muuten sinne Kansalaistorille autolla? Kyllähän me Lappeen ja kaupungintalon ympäristöä kierreltiin.

lautamies
19.12.2004, 10:15
Äläpä Andrej huolestu, minä saatan olla kyllä väärässäkin, otanpa asiasta selvää ja korjailen virheeni, jos aihetta on.

Olisiko se hiton enkeli lentänyt siihen taivaallisen rauhan aukiolle jossakin vaiheessa kuitenkin?

Gleb
19.12.2004, 10:53
Viestin lähetti Pingu
Pääseekö muuten sinne Kansalaistorille autolla? Kyllähän me Lappeen ja kaupungintalon ympäristöä kierreltiin.

Sinne saavat ajaa ainoastaan taksit. Kansalaistorin alta olette sen sijaan voineet hyvinkin ajaa.

Pingu
19.12.2004, 11:22
Viestin lähetti Gleb
Sinne saavat ajaa ainoastaan taksit. Kansalaistorin alta olette sen sijaan voineet hyvinkin ajaa.
Kiitos, tämä selittää paljon.
Siellä parkkihallissa tuli "mitattua" myös auton korkeus. Pientä kolinaa kuului, mutta kyllä mahtui.
Eihän sitä uskaltanut jalkautua vieraaseen kaupunkiin, siellähän olisi saattanut tulla vaikka hippejä vastaan :)

Andrej
19.12.2004, 12:13
Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelen: onkos se Reikäenkeli ikinä edes ollut siinä Kansalaistorin keskeisimmällä paikalla? Alkoi nimittäin minustakin tuntumaan, että kyseinen pysti onkin tosiaan siellä Lauritsalan suunnalla, ja Kansalaistorilla on joku aivan toinen patsas.

Taas esimerkki siitä, miten tarpeeksi arkipäiväisistä asioista ei jää kunnon muistijälkeä harvaan pääkoppaani. Ja myös siitä, minkälaisen yleisen hämmennyksen pystyn lahopäisyydelläni saamaan aikaan.

vlad
19.12.2004, 12:45
Viestin lähetti Andrej
Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelen: onkos se Reikäenkeli ikinä edes ollut siinä Kansalaistorin keskeisimmällä paikalla? Alkoi nimittäin minustakin tuntumaan, että kyseinen pysti onkin tosiaan siellä Lauritsalan suunnalla, ja Kansalaistorilla on joku aivan toinen patsas.

Ei. Niin kauan kuin muistan, eli 70-luvulta alkaen, tämä Reikäenkeli on sijainnut Lauritsalassa, eräässä vaiheessa eloani kuului jopa leikkipaikkoihini. Itse Kansalaistorilla on tämä hirvittävä kivihökötys, ja sitten torin läntisellä laidalla on se Karjalaan jääneiden muistopatsas jossa "äiti" kansaa "poikaansa" tjsp. siten, että muodostavat ristinkaltaisen muistomerkin.

vlad.

Ted Raikas
19.12.2004, 13:58
Viestin lähetti vlad
Itse Kansalaistorilla on tämä hirvittävä kivihökötys
Itselleni kyseinen monumentti tuo aina ikävästi mieleen päällekkäin kasattuja talvipakkassäässä jäätyneitä paskamöykkyjä.

"Jöötipatsaaksi" tai vastaavaksi on tuota taideteosta tullut usein kutsuttuakin.

lautamies
19.12.2004, 14:31
Suuri KIITOS vlad, ja kolminkertainen helpotuksen huokaus. Olin nimittäin jo aivan varma että nyt se perkeleen dementia on alkanut minulla, tai sitten nuo enkelit liihottelevat aivan valtoimenaan.

HUH, että helpotti.

Aksu
12.01.2005, 12:05
Kävikö joku "ihastelemassa" Jyskin toimitilojen paloa? Näin vasta tämän aamun lehdestä tällaisen tapahtuneen. Jos oikein ymmärsin niin talo saattaa mennä purkuun.

tuuski
14.01.2005, 13:52
Pistetään nyt tännekin:

http://www.saunalahti.fi/~hgpe8sl/kuvitukset/lappeen_ranta.jpg

OikeaPakki
12.04.2006, 09:26
Lappeenrantalaisen sanomalehden, Etelä-Saimaan, verkkoversiossa on paikallisia ravintoloita käsittelevä juttu. Uutta kuppilaa pukkaa jatkossa oikein urakalla. Ohessa mielenkiintoinen katkelma uuden urheilupubin suunnitelmista.

Nimi kuuluu komeasti: Jatkoaika-sporttiklubi (!!).
- - -

YÖRAVINTOLOIDEN lomasta löytyy tilaa myös uusille ravintolakonsepteille. Näin uskovat ainakin Pekka Liukkonen, Jukka Suninen ja Mika Turunen. Kolmikko aikoo huhti-toukokuun aikana avata urheilupubin osoitteessa Valtakatu 42. Noin 150-paikkainen ravintola on suunnattu paikalliselle urheilu- ja fanitoiminnalle. Sen toimintaa on tarkoitus kehittää paikallisten urheiluseurojen kanssa.

- Urheilun ympärille on aikomus rakentaa erilaisia aktiviteetteja. Toiminta todennäköisesti kehittyy seurojen halukkuuden, tarpeen ja valmiuden mukaan. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus urheilun rauhalliseen seuraamiseen ja toisten ihmisten tapaamiseen savuttomassa tilassa, Jatkoaika-sporttipubin ympärille perustettavan yhtiön toimitusjohtaja Liukkonen kertoo alan tulevaisuutta ennakoivasta pubistaan.

- - -

Koko juttu osoitteessa:
http://www.esaimaa.fi/

startin13
12.04.2006, 10:39
Pikkuisen huvitti kun lukaisin tästä savuttomasta sportticornerista. Kukapas jatkoaikaisen lukijoista muistaa sen Oprin Dinskon tlailla olleen sporttipubin? Se oli hyvä, ja siitä Ison Kristiinan Greyhoundista ei mulla ole kui toisenkäden tietoa. Ikinä ei tullut ikäsyistä käytyä.

Onkohan uudessa sporttipubissa vetonaulana Nakkisormien ja villlmandstrandin iiäfkoon pelaajien tapaamisnurkkaus vai kenties Namika Allstars osio?

-Sellanen ravinteli/pubi olisi mun mieleen missä katsotaan moottoriurheilua,Motogp/formula, ja myös ehkä veneitä ja rallia, ISOLTA screeniltä. Siellä pitäisi olla erittäin hyvännäköinen ja sporttinen henkilökunta siis naisia mielummin, sekä viihtyisä sisutus ja tietysti rajaton mahdollisuus jääkiekon ja jalkapalllin seuraamiseen.

Yllättävin ja paras e-karjalan sporttipubi löytyi v, 2003 joutsenosta nimellä Pitsapojat. Aijai sitä viihtyisyyttä,,,,

Mukavahan jatkossa Valtakadulla on ajella ja katsella kun savuttomansporttijatkoaikabaarin edustalla kärvistellään Coltti huulessa. On urheilua kerraksi ja varsinkin tarpeeksi.

avatar
12.04.2006, 12:55
Kai noita vormuloita aina jossain voi katsella. Kyllähän Birra varmaan ainakin näyttää tykillä kisoja silloin kun niitä tulee. Vanha Kyrpä näyttää kaikki valioliigan matsit mitä canalilta tulee(ja kai ne näytti noita sm-liigan pelejäkin). Birrassa toissa kesänä oli ihan mieletön fiilis monesti kun kävin siellä katselemassa futiksen em-kisoja. MM-kisat tulee varmasti monesti oluen seurassa siellä ensi kesänä myös katsottua. Löytyyhän näitä katselupaikkoja Lappeenrannasta, mutta ehkä tuollaiselle sporttibaarille voisi olla tilausta, sitä en sitten tiedä miten ottaa tuulta alleen tuo savuttomuus. Aikamoiseen kilpailutilanteeseen uusi baari kyllä itsensä lykkää. Lappeenrannassa alkaa tuota ravintolapaikkaa olla melkoisen paljon suhteessa asukaslukuun.

Teacup
11.06.2006, 14:20
Huomasin vasta äskettäin, että tuo Jatkoaika on nyt sitten näköjään avattu Lappeenrantaan. Onpahan tässä kaupungissa nyt sitten urheilulle oma pubinsa. Onko ihmisillä milaisia kokemuksia jo tuosta paikasta? Itse ajattelin mahdollisesti illalla pistäytyä katsastamassa. Saapa nähdä pärjääkö Birralle miten, mutta siellä olisi ainakin allekirjoittaneen kätevä työpäivän jälkeen käydä välillä katsomassa MM-matseja, joten pakkohan se on mahdollisuus antaa.

mirasane
11.06.2006, 19:55
Huomasin vasta äskettäin, että tuo Jatkoaika on nyt sitten näköjään avattu Lappeenrantaan. Onpahan tässä kaupungissa nyt sitten urheilulle oma pubinsa. Onko ihmisillä milaisia kokemuksia jo tuosta paikasta? Itse ajattelin mahdollisesti illalla pistäytyä katsastamassa. Saapa nähdä pärjääkö Birralle miten, mutta siellä olisi ainakin allekirjoittaneen kätevä työpäivän jälkeen käydä välillä katsomassa MM-matseja, joten pakkohan se on mahdollisuus antaa.

Missäpäin kaupunkia tuo uutuuspubi on? Heinäkuussa pitäisi sinne suuntaan tulla ja silloin on tarkoitus katsastaa vuoden aikana kaupunkiin tulleet uutuusjuottolat.

KPL
11.06.2006, 19:58
Missäpäin kaupunkia tuo uutuuspubi on? Heinäkuussa pitäisi sinne suuntaan tulla ja silloin on tarkoitus katsastaa vuoden aikana kaupunkiin tulleet uutuusjuottolat.

Valtakadulla taitaa olla, en ole tosin 100% varma asiasta.

Teacup
11.06.2006, 21:39
Valtakadulla taitaa olla, en ole tosin 100% varma asiasta.

Joo, Valtakaudulla se on. Aika lailla leffateattereita vastapäätä. Tuli juuri siellä käytyä ja täytyy sanoa, että ihan ok paikka. Ei mikään mullistava uutuus, mutta hyvin siellä peliä katsellessa viihtyi. Meksiko-Iran nyt ei ollut mikään yleisömagneetti, joten ehkäpä tunnelmaa on enemmän joskus huippupelien aikaan. Paikalta löytyi yksi iso screeni ja useita plasmatelkkareita. Lisäksi erityistä plussaa pitää antaa seinällä roikkuneesta Selänteen jokeri-paidasta :-)

Ted Raikas
11.06.2006, 21:41
Lisäksi erityistä plussaa pitää antaa seinällä roikkuneesta Selänteen jokeri-paidasta :-)
No hyi helvetti! Meni paikka boikottiin samantien.