PDA

View Full Version : Kesä, kärpäset... ja jäätelö.


vlad
15.05.2002, 11:16
On jälleen kesä, ainakin etelässä ja kesästä tulee mieleen aurinko, auringon palvojat, kärpäset ja jäätelö - muutamia vain mainitakseni. Joten on siis aika avata ketju jäätelölle, kesän viilentävälle herkulle.

Vuosi sitten täällä jo näemmä keskusteltiin jäätelöstä mutta uuden kesän kynnyksellä on viisainta avata tälle herkulle uusi kenties hivenen toisenlainen ketju.

Niin, millainen on suhteenne jäätelöön. Onko se joka päiväinen herkku, harvoin nautittava makupala vai kenties jotain muuta? Sisältyykö suhteeseenne intohimoa ja kiihkoa vai onko jäätelö vain oivallinen herkku helteisiin?

Minulle jäätelö on joka päiväinen herkku jota syödään muulloinkin kuin kesällä ja jäätelön pitää ehdottomasti olla kermajäätelöä, ei mitään "kasvisrasvajäätelöä". Muutama poikkeus tietty vahvistaa säännön, eli löytyy niitä hyviä kasvirasva herkkujakin mutta ensisijaisesti ostetaan kunnon kermajäätelöä ja mieluiten Mövenbickiä tai Carte D'oria, ja tosi jäätelön ystävä ei osta kerralla litraa vähäisempää määrää. (Paitsi jos mieli tekee kaupungilla hortoillessa pallojäätelöä tai herkullista viilentävää tikkua).

Parhaimmissa maistuvimmissa jäätelöissä saa olla suklaata, pähkinöitä, vaahterasiirappia (todellinen herkku oli muutamia vuosia sitten La Gálan saksanpähkinävaahterasiirappi jäätelö), nougatia lukemattomista muista makuvivahteista nyt puhumattakaan. Eikä sovi unohtaa perinteistä vaniljajäätelöä... nam. Tikuista minuun uppoavat parhaimin Magnum'in herkut, varsinkin valkosuklaalla kuorrutettu on todellinen makupala!

Entä, kuka jäätelön ystävä on maistanut uunijäätelöä? Se vie kielen mennessään. Vaniljajäätelöä ja päälle marenkivaahtoa ja hetkeksi uuniin. Sitä parempaa herkkua on hankala tähän hetkeen kuvitellakaan.

Jäätelö on muutoinkin monikäyttöinen herkku, sitä voi näppärästi käyttää vaikkapa drinkkeihin, jälkiruokiin, pirtelöitä unohtamatta (joihin myös voi sekoittaa jotain makoisaa alkoholijuomaa terästeeksi, mikäli haluaa) etc. etc. Ja, jäätelöä voi nauttia mitä erilaisimmin tavoin.

Kertokaa omista jäätelöspeciaaleistanne...

Onhan minun nyt hivenen punastellen tunnustettava kuinka paljon syön jäätelöä, kuitenkin olette niin uteliaita, että haluatte tietää sen.

Kesäisin minuun, vähäisestä koostani huolimatta, uppoaa jäätelöä viikossa reilu kolme litraa, talvella parin litran verran.

Jäätelöterveisin,

vlad#16.


P.S. Tiedoksi, nyt en syö jäätelöä...

Nikke
15.05.2002, 11:31
Jäätelö kuuluu mielestäni kesään joten ei sitä hirveän usein tule muuten syötyä. Ehkä kerran parissa viikossa. Kesällä jäätelönsyönti on sitten lähes jokapäiväistä. Suosikit suklaa (siis esim La Gala missä on suklaapaloja) lakritsi (eikö sitä nyt voisi tehdä enemmän talvella,lähikaupasta löytyy vain joku kaamean makuinen kasvisrasvaversio) sekä mangomeloni joka on ehkä sopivin jäätelö kesäpäivään.

Vaniljajäätelö on myös todella hyvää silloin kun se todella maistuu vaniljalle. Erikoismaininta mahtavasta vanilja ja nougat jäätelöstä Kotijäätelölle.

Ja Vlad :kyllä, hyvin tehty uunijäätelö vie kielen mennessään...

Huuhaa
15.05.2002, 11:45
Kyllähän jäätelöä tulee ostettua ympäri vuoden, ei se kesä jäätelön ostomäärääni ainakaan merkittävästi vaikuta. Pakettijäätelöä varsinkin tulee syötyä myös talvisin käytännössä joka lauantai, kesäisin tulee sitten satsattua myös mehujäihin ja jäätelöpuikkoihin.

Mansikka- ja päärynäjäätelö on parasta, varsinkin Ingmanin valmistamat.

Senior
15.05.2002, 11:48
Helppo on olla hyvästä jäätelöstä samaa mieltä. Itse pidän Häegen Daz'in monista mauista. Esimerkiksi Caramel vie kielen pers...mennessään.

Suomessa vaan jäätelö tarjoillaan lähes aina liian kovana. Jäätelö liian kylmänä on kuin taskulämmin bisse!. Kokeilkaapa nyt aluks, että annatte jäätelön sulaa jonkin aikaa, niin maku tulee esille aivan eri tavalla.

Normijäätelön, joka toki tulee olla kermapohjainen, kruunaa marjat ja kastikkeet. Kuuma kinuskikastike (tumma) vastaa jo huonoa pan..no, tiedättehän!

Yksi vinkki jäden ystäville. Tilatkaapa joskus kuppilassa Irish Coffee, mutta äitelän kerman tilalle pallo vaniljajäätelöä!:p
Käsittämättömän hyvää ja vastaa jo hyvääkin pan...no! ollaanpa sitä tänään!:cool:

Toinen kotikonsti jäätelölle on tietty letut, jotka hivellään mansikkahillolla ja kääritään jäätelön ympärille. Sekin vastaa...no, olkoon, mutta hyvää on!

vlad
15.05.2002, 12:04
Viestin lähetti Senior
Suomessa vaan jäätelö tarjoillaan lähes aina liian kovana. Jäätelö liian kylmänä on kuin taskulämmin bisse!. Kokeilkaapa nyt aluks, että annatte jäätelön sulaa jonkin aikaa, niin maku tulee esille aivan eri tavalla.

Olet oikeassa Senior, näinhän todellinen jäätelön ystävä toimiikin eli malttaa himonsa hetken ajan antaen jäätelön hivenen sulaa ja sitten vasta herkuttelemaan.

vlad#16.

Lust4life
15.05.2002, 12:09
Kesä alkaa virallisesti sillä hetkellä kun minä ostaa pläjäytän kolme (3) palloa rommirusinaa aidolla vohvelilla Tammelantorin pakastekopista. Niin maan perusteellisen hyvää.

M@rko77
15.05.2002, 12:43
Viestin lähetti Lust4life
Kesä alkaa virallisesti sillä hetkellä kun minä ostaa pläjäytän kolme (3) palloa rommirusinaa aidolla vohvelilla Tammelantorin pakastekopista. Niin maan perusteellisen hyvää.

Oikko noi? Täytyypi kokeilla, kun seuraavan kerran eksyn sinnepäin..:)

Poison
15.05.2002, 22:09
Jäätelö on todella hyvää, ja etenkin irtojäätelö kuuluu mielestäni ehdottomasti kesään. Sitä tuleekin sitten syötyä kesässä useampi litra.. Ja kyllä vlad, uunijäätelökin on hyvää, juuri tänään söin.

MUTTA. Jäätelöstäkin voi saada tarpeekseen. Olen ollut tänäänkin jädekiskalla 5½h töissä, ja jos joku tulisi nyt kysymään minulta, haluaisinko jäätelöä, olisi vastaus "en todellakaan!"
Viime vuoden elokuussa tein kahdessa viikossa 70h töitä kiskalla, ja niiden päivien jälkeen mitta oli lievästi sanottuna aivan täysi. Pelkkä ajatuskin jäätelöstä oli jotain aivan kauheaa, vaikkei siellä kiskalla nyt loppujen lopuksi tule kovin paljoa jätskiä syötyäkään.
Muuten jäätelön myynti on mukavaa hommaa, tapaa paljon ihmisiä ja joskus pääsee käyttämään kielitaitoakin jne. Kävivätpä Juri Kuznetsov ja Mika Skyttäkin minulta jäätelöä viime kesänä ostamassa. :D saa nähdä keitä tänä kesänä tulee...

Valion myyjänä on nyt aivan pakko sitten hieman mainostaa ja sanoa, että tämän kesän uutuuksista Mokka on mielestäni maistamisen arvoinen. Etenkin jos sattuu pitämään kahvista.

Ja niitä omia speciaaleja..
Vanilja-jäätelöä ja kahvin poroja.. nam! Mutta poroja pitää varoa laittamasta liikaa...
Toinen on sitten versio uunijäätelöstä, ja etenkin appelsiinin ystävät saattavat pitää tästä.
Eli otetaan appelsiini, halkaistaan, ja sitten koverretaan sisus pois, mutta reunoille saa jäädä jonkun verran ja hieman appelsiinin mehuakin voi sinne aivan hyvin jäädä. Täytetään esim. vaniljajäätelöllä, sekaan voidaan laittaa hieman koverrettua sisusta, sitten marenki päälle ja uuniin. Ihanan makuista! :)

vlad
11.09.2002, 00:49
Nostetaan ylös...

Kesä on jo mennyt, ainakin mikäli katsoo allakkaa, muuten ulkosalla on päivisin tavattoman kesäinen ilma - oikea jäätelöilma. Niitä, jäätelöilmoja, on muuten tänä kesänä ollut aivan riittämiin.

Niin, onko kesän kuluessa joukkoomme saapunut uusia jäätelön ystäviä? Entäpä vanhan jäätelön vannoutuneet fanit? Kuinka onkaan suhteenne laita? Mitä uusia herkullisia makuja on tullut maisteltua?

Omasta puolesta täytyy tunnustaa, että tänä kesänä kohdalleni ei sattunut kovinkaan montaan todellista herkkupalaa. Jotenkin tuntui olevan vaisu kesä tikkujäätelöuutuuksien suhteen, tai ainakin sellainen kuva minulle syntyi. Edelleen todella kova sana on Magnum'in valkosuklaalla kuorrutettu tikku. Nam nam...

Tämä helteinen kesä on ollut minulle todellinen pirtelökesä, kuumimpina päivinä sitä tuli nautittua melkeimpä litratolkulla - itse tehtyä tietenkin. Parhaimmalta suussani maistuu banaanipirtelö, eikä suklaankaan makua voi moittia. Sorry, mansikan ystävä en oikein ole joten se ei pirtelönkään muodossa valitettavasti mene kurkustani alas kuin poikkeustapauksissa.

Ja, eikun syömään... jäätelöä meinaan.

vlad#16.

vlad
13.05.2003, 11:08
Kesä on jälleen käsillä, vaikka tällä nimenomaisella hetkellä ulkona on kaikkea muuta kuin kesäinen ilma, joten on aika kaivaa tämä(kin) ketju esille pakastelokeron uumenista.

Mitkä ovatkaan tulevan jäätelökesän hittituotteet? Millaisilla makunautinnoilla meidän makuhermoja hivellään tänä kesänä? Onko jotain yllätyksiä tarjolla, todellisia suussasulavia herkkuja? Te jotka olette alalla töissä, avatkaa sanainen arkunne ja kertokaa.

Odottelen kielipitkällä...

...tarjotkaa mullekin kierros.

vlad#16.

Designer
13.05.2003, 11:38
Eilen syötiin "kesän" ensimmäiset jäätelötuutit puiston penkillä Kalevassa. Minä söin lakritsituutin, tuleva vaimoni kola-sitruunatuutin. Ja olivat muuten erittäin hyvän makuisia molemmat. Uskon, että moni kaihtaa noita makuja, ovat sen verran persoonaallisia, mutta meille kelpasi kyllä.

Kestosuosikkeja jäätelömauissa ovat minttu, mansikka ja suklaa. Kahvin kanssa vaniljajäätelö mansikkahillon kanssa on oikein hyvää.

Rocco
13.05.2003, 13:09
Yleensä kun jätskiä syön niin käyn vetämässä McDonald´sin lakritsa McFlurryn. Osa sanoo että se ei ole jäätelöä mutta vastaavaa tavaraa joka tapauksessa. Irtojätskiä en juurikaan syö.

Kaupasta ostan usein 1,5 litran paketteja kotipakastimeen. Parhaita sekoituksia ovat ihan basic vaniljajäätelö vaahterasiirapilla ja Alaston Kokki Jamie Oliverin "patentoimalla" nougat-pähkinä rouheella. Muuten menee monet tavalliset jäätelöt ihan sellaisenaan ilman mitään ekstraa.

Mövenpickin tuotteet ovat aivan verrattomia, mutta hintakin on sitä luokkaa että usein ei sitä viitsi syödä.

Kestosuosikkeja makujen suhteen ovat lakritsa, tiikeri, minttu ja suklaa jossa on isoja suklaapaloja seassa.

Tilatiili
13.05.2003, 13:13
Ehdinkin jo huolestua, kun vlad näytti kirjoitusaiheistaan päätellen kyntävän murheen alhossa. Ilmeisesti / toivottavasti tämä jätskiasia pitää kokonaisuuden plussan puolella.

Varoitan siis jo etukäteen, että älä ainakaan ensimmäisenä korkkaa "Pantteria". Se on ihan hirveetä. Maistuu makealle, vahvan esanssiselle ja kuitenkin liian vähän Pantteri-salmiakille. Kyseinen kiekko on kaiken lisäksi kuorrutettu sokerilla. Porvoon mittaa käyttäen. Jak. Pantteri-jäätelöstä tulee paha mieli.

dude
13.05.2003, 14:24
Irtojäätelöstä ehdottomasti suklaa, tai minttu. Tai minttusuklaa. Pehmiksessä vanilija.

Kaupasta Mövenbikiä.

Nikke
13.05.2003, 15:13
Ingmanin Golden Liquorice-lakritsijäätelö. Parempaa kuin huono seksi.

Johannes
13.05.2003, 15:25
Helsingin parasta kesäjäätelöä saa muuten Helsingin jäätelötehtaan (jo vuodesta 1923) muutamista kioskeista. Nykyään niillä taitaa olla ympärivuotinen toimipiste Forumissakin. Kauppatorilla on ainakin yksi kioski.

Suosittelen, jos käytte Helsingin keskustassa käymään maistamassa.

Fallossymboli
13.05.2003, 15:36
Magnumit ja vastaavat makeat ällötykset eivät uppoa sitten millään. Kotimaisista ehdoton klassikko ja piikkipaikan ylivoimanen pitäjä edelleen on Valion mansikkaeskimo. Muut eivät pääse edes lähelle.

Ulkomaisista varsin miellyttävä tuttavuus on Pappagallon koko tarjonta.

Poison
13.05.2003, 17:22
Viestin lähetti vlad
Mitkä ovatkaan tulevan jäätelökesän hittituotteet? Millaisilla makunautinnoilla meidän makuhermoja hivellään tänä kesänä? Onko jotain yllätyksiä tarjolla, todellisia suussasulavia herkkuja? Te jotka olette alalla töissä, avatkaa sanainen arkunne ja kertokaa.

Alalla kesätöissä yhä ja edelleen olevana osaan kertoa sen, että Valiolta on jälleen tullut muutama uutuus myöskin irtojäätelöpuolelle. Banaani-suklaa (HYLA) ja omena-päärynä olivat ainakin näitä uutuuksia. Lisäksi oli tullut joitakin "Sweet seasons" jäätelöitä, toinen niistä on Nougat Praline (Muistaakseni pähkinäjäätelö...) ja toinen Choko Rum, joka taisi olla kahvikermajäätelöä rommisuklaakastikkeella ja marenkipaloilla. Näiden neljän mausta en kyllä ainakaan vielä tiedä yhtikäs mitään...

Itse kävin juuri eilen pienessä koulutus-/infotilaisuudessa jäätelönmyyntiin liittyen ja siellä maistoin myös kesän ensimmäisen jäätelöpalloni. Jo "vanhan" myyjänkin täytyi nimittäin osoittaa, että pallojen teko luonnistuu yhä. Koska se luonnistui, alkaa jäätelökesä omalta kohdaltani virallisesti ensi perjantaina, jolloin lähden nyt tänä keväänä ensimmäistä kertaa töihin (vinkvink, kaikki Lappeenrannassa asuvat jatkoaikalaiset). Ehkäpä sitten perjantain jälkeen osaan kertoa lisää ainakin jonkun edm. uutuuden maustakin.

Hmm... Pirullisille ihmisille voisin sanoa sen verran, että jos haluatte kiusata jäätelönmyyjää, ostakaa kaksi palloa suklaa-nougatia. Siinä on nimittäin sellainen jäätelö, jonka käsittelystä ainakin moni meidän kioskilla työskentelevä saa tasaisin väliajoin harmaita hiuksia. Mokomaan jäätelöön kun ei välillä tunnu auttavan mikään, se vain murenee, hajoaa, lohkeilee, palloksi muotoutuminen tuntuu olevan täysi mahdottomuus.

vlad
13.05.2003, 22:09
Viestin lähetti Poison

Hmm... Pirullisille ihmisille voisin sanoa sen verran, että jos haluatte kiusata jäätelönmyyjää, ostakaa kaksi palloa suklaa-nougatia. Siinä on nimittäin sellainen jäätelö, jonka käsittelystä ainakin moni meidän kioskilla työskentelevä saa tasaisin väliajoin harmaita hiuksia. Mokomaan jäätelöön kun ei välillä tunnu auttavan mikään, se vain murenee, hajoaa, lohkeilee, palloksi muotoutuminen tuntuu olevan täysi mahdottomuus.

Kiitos vinkistä!

Minähän pirullisena ihmisenä rupean totisesti ostamaan kyseistä jädeä irtojäätelönmyyjiltä - kahdella tai jopa kolmella pallolla.

Lasken sitten syksyllä kuinka moni jäätelönmyyjä on muuttunut harmaahiuksiseksi!

Jäätelökesää kaikille,

vlad#16.

sampio
14.05.2003, 09:11
Viestin lähetti Designer
Minä söin lakritsituutin, tuleva vaimoni kola-sitruunatuutin.
Katsos vain! Milloinkas hääkellot kumajavat?


Asiaan. Minulle maistuu oikeastaan kaikki perusjäätelöt tuuteista tötteröihin ja tikuista paketteihin. Suosikkimakuja ovat poikamiesmaut tyyliin mansikka, päärynä ja toffee. Tyylikkäät rommirusinat yms ei oikein uppoa. Ehdoton hinta-laatu-suosikkini on Pirkan toffeetuutti.

Valitettavasti varsinkin kovin suklaapitoisten jäätelöiden syöntiä minun on kuitenkin vältettävä, koska minulla on esimerkiksi yhden uskomattoman hyvän Magnum-puikon jälkeen nyrkin kokoinen finni naamassani tai selässäni. Elämä on julmaa.

Designer
14.05.2003, 09:22
Viestin lähetti sampio
Katsos vain! Milloinkas hääkellot kumajavat?
Taisi olla vähän hämäävä sananvalinta. Kellot kumajavat varmaankin ensi vuonna. Tai ehkä jo tänä vuonna loppuvuodesta. Emme hoida asiaa ihan perinteisellä tavalla ;)

Tätä ketjua lukiessa tekee mieli jäätelöä entistä enemmän, vaikka ulkona kumajaa komea ukonilma. Ja Poisonille tiedoksi, jos lomamatkalla päädyn Lappeenrantaan, kierrän jäätelökojuja niin kauan että löydän sinut. Olisi suuri kunnia ostaa jäätelö Jatkoajan Leidiltä.

Johannes
14.05.2003, 09:33
Se on muuten hassua, että suomalaisten perustaessa jäätelötehtaan nimeksi annetaan joku "pappagallo" tai "sun ice".

Kun italialaiset aikanaan perustivat Helsingin parhaan jäätelötehtaan, tuli nimeksi tietysti "Helsingin jäätelötehdas".

sampio
14.05.2003, 13:11
Viestin lähetti Designer
Taisi olla vähän hämäävä sananvalinta. Kellot kumajavat varmaankin ensi vuonna. Tai ehkä jo tänä vuonna loppuvuodesta. Emme hoida asiaa ihan perinteisellä tavalla ;)
Mutta tuleva vaimo joka tapauksessa... Onnea ei-niin-perinteisien häiden järjestämiseen :0)

hanu
14.05.2003, 13:49
Viestin lähetti Johannes
Se on muuten hassua, että suomalaisten perustaessa jäätelötehtaan nimeksi annetaan joku "pappagallo" tai "sun ice".

Kun italialaiset aikanaan perustivat Helsingin parhaan jäätelötehtaan, tuli nimeksi tietysti "Helsingin jäätelötehdas".

Niin Sun Ice ei ollut jäätelötehdas vaan edesmenneen Pietarsaaren Jäätelötehtaan tuotemerkki, jonka se otti käyttöön yrittäessään laajentaa markkinansa alueellisesta valtakunnaliseksi.

Joka olikin sitten lopun alku. Elikkä perheyritys myytiin ensin Saarioisille, joka hakkasi rahaa markkinointiin saavuttamatta juurikaan markkinaosuuden kasvua ja lopuksi tappiollinen yritys ajettiin alas ja tuotemerkki ja reseptit myytiin Ingmannille. Joka taas muutti reseptejä halvemmista raaka-aineista tehtäviksi, eli pilasi maailman parhaan lakritsajäätelön. Huononnetuilla tuotteilla loppui sitten vähäkin myynti ja wanhaa kunnon Pietarsaaren lakritsatuuttia ei saa enää mistään. Sic!

t. Hanu

Realcowboy
23.04.2010, 12:06
Pitääpä nostaa ylös tämä ketju seitsemän vuoden unesta.
Jäätelöllä on kunnia olla se tuote, mikä rajoittaa eniten meikäläisen painonhallintaa.
Kaikkien muiden nautittavien tuotteiden suhteen pystyn noudattamaan kohtuutta, mutta seuraavien kolmen jäätelövalmisteen suhteen itsehillintä ei toimi:
1. Mansikkajäätelö, missä mansikkahilloa mukana.
2. Suklaajäätelö, missä suklaapaloja.
3. Vaahterasiirappi ja saksanpähkinä.
Jäätelöhimon iskiessä yksi litran paketti ei riitä.

Vanha Len
23.04.2010, 21:07
Tuli sitten haettua tänään paljon mainostettua Ben&Jerry´s kamaa ja tarkemmin Strawberry Cheesecake- herkkua. On kyllä aivan loistavan makuista vaikkakin kallista. Joskus voi näihinkin sijoittaa mutta kesä kun tulee niin perusjädet rulettavat.

J.Petke
23.04.2010, 21:35
Ostin tänään Aino Lumoava Lakritsi-jäätelöä (http://www.pingviini.fi/www/popupcard.php?id=248) ja täytyy todeta, että hyvää on. Siinä on tuo Valion hyvä lakritsin maku mitä en ole vielä löytänyt muilta valmistajilta.

Suosittelen.

Sateentekijä
23.04.2010, 22:38
Talvella vedän aniharvoin jäätelöä, mutta kun kesä tulee, alkaa laulu soimaan ja jäätelö valua elimistöön.

Pehmis, etenkin vanilijapehmis on aivan ylivertainen. Mikäs sen parempaa kuin kesähelteellä terassilla vetää suussasulavaa vanilijapehmistä suuhun?

Hasardi
23.04.2010, 22:59
Jäätelö kyllä maistuu täälläkin. Kestosuosikki on Aino suklaajäätelö, mikä on kyllä paras ollut näistä kaupan perustuotteista.

Ben & Jerrys jäätelöihin ajattelin tänä kesänä tutustua paremmin. Mitkä on palstaveljien mielestä parhaat B&J:t ? Yhtä makua on tullut maistettua (en nyt muista mitä) ja se kyllä oli niin jumalaista, että pakkohan noita on muitakin maistaa.

Keba
23.04.2010, 23:05
Jäätelö kyllä maistuu täälläkin. Kestosuosikki on Aino suklaajäätelö, mikä on kyllä paras ollut näistä kaupan perustuotteista.

Ben & Jerrys jäätelöihin ajattelin tänä kesänä tutustua paremmin. Mitkä on palstaveljien mielestä parhaat B&J:t ? Yhtä makua on tullut maistettua (en nyt muista mitä) ja se kyllä oli niin jumalaista, että pakkohan noita on muitakin maistaa.

Kyllä on tullu melkein kaikkia Jerryjä maisteltua.. Ainakin meikäläiselle uppoaa parhaiten Cookie Dough. Myös Strawberry Cheesecake maistuu. Nuo pähkinäiset ei meitsille uppoa eikä kovin suklaiset. Mutta kutakuinkin kaikkihan ne on pääsääntöisesti syötäviä.

edit. yksi meitsin pitkäaikaisista suosikeista on Aino- Karpalo-kinuski. Siinä kun sattuu hyvä kohta missä on reilusti molempia niin vie kyllä kielen mennessään.

Cube
23.04.2010, 23:20
Ben & Jerrys jäätelöihin ajattelin tänä kesänä tutustua paremmin. Mitkä on palstaveljien mielestä parhaat B&J:t ?
Kannattaa katsoa kotisivuilta valikoimaa ja kokeilla niitä, jotka ajatuksena parhailta kuulostavat. Aika uskollisia kuvauksilleen nuo pohjimmiltaan ovat nimittäin. Itse diggaan eniten Half Bakedista, mutta myös sen "vanhemmat", eli Cookie Dough ja Chocolate Fudge Brownie ovat erinomaisia. Eivätkä muutkaan tosiaan mitään huonoja ole, joskin muutaman maun kohdalla on ehkä hieman tullut sellainen olo, että liikaa maksoi. Yleisesti ei ole ollut mikään ongelma sitä n. kuutta euroa purkkiin sijoittaa, vaikka opiskelijabudjetilla toiminkin. Toki monet muutkin jäätelöt maistuvat, mutta oikeastaan vain Ben & Jerry'sin kohdalla olen törmännyt sellaiseen ilmiöön, että syömistä on oikeasti aika vaikea lopettaa. Sikäli on ihan hyvä, että vain 0,5 litran purkeista on kyse.

sampio
22.07.2011, 16:21
Nostanpa tämän ketjun ylös, kun olen tässä kesän mittaan päässyt oikean jäätelön makuun. Nimittäin Suomessa on tässä parin viime vuoden aikana alkanut levitä Maatilan Jäätelö-konsepti, ja itse olen päässyt Raaseporin Tenholassa sekä Pieksämäen Virtasalmella kyseisiä herkkuja maistamaan. Pakko sanoa, että kalpenee niin Ben&Jerry ja Mövenpickit, vaikka hyviä ovatkin. Mm. vadelmajäätelössä on 36% marjoja, tuosta voi kuvitella, että maku on aito, eikä mitään esanssisotkua. Mansikkasorbetti ja vaniljajäätelö yhdessä olivat aivan taivaallisia.

Suosittelen ehdottomasti ajelemaan maaseudulle, jos jonkun palstalaisen lähettyvillä noita paikkoja on. Yli-Kiimingissä, Ypäjällä, Tenholassa, Virtasalmella ja Kuortaneella ainakin oli, seitsemän niitä on yhteensä, mutta en muista muita. Puolen litran pakkauksia myydään ainakin Pieksämäellä Cittarissa ja S-marketissa kuuteen euroon.

Tässä pari linkkiä, jos joku epäilee meikäläisen tekstiä:

Hesarin juttu viime kuulta: J - HS.fi - Ruoka (http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/J%C3%A4tski%C3%A4+suoraan+lehm%C3%A4st%C3%A4/1135267298234)

Pastanjauhannan testi: Pastanjauhantaa: Lähijäätelöä: Sortolan Jäätelö (http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2010/09/lahijaateloa-sortolan-jaatelo.html)

Virtasalmelaisen Kyytselän jäätelön kotisivut: Maatalon jäätelö (http://www.kyytselka.fi/ice/)

Trenchtown
22.07.2011, 18:37
Maatilan Jäätelö

Kyllä! Pääsin taannoin maistamaan kahta makua, olivat muistaakseni raparperisorbetti-vaniljakasti​ke ja valkosuklaa-mascarpone, jos en nyt ihan väärin muista. Kuitenkin, aivan töykeän hyvää. Ongelma on siinä, että noiden jälkeen oli suhteellisen nihkeää ostaa kaupasta joku perustuutti, kun on päässyt premiumin makuun.

Syön jäätelöä kesäisin oikeastaan päivittäin ja todella usein enemmän kuin kerran päivässä. Tosin nyt olen siirtynyt enemmän mehujäihin. Pirkan Amppari ja Murkku ovat suosikkejani ja hintakin on kohdallaan.

Museoesine
22.07.2011, 19:28
Nostanpa tämän ketjun ylös, kun olen tässä kesän mittaan päässyt oikean jäätelön makuun. Nimittäin Suomessa on tässä parin viime vuoden aikana alkanut levitä Maatilan Jäätelö-konsepti, ja itse olen päässyt Raaseporin Tenholassa sekä Pieksämäen Virtasalmella kyseisiä herkkuja maistamaan. Pakko sanoa, että kalpenee niin Ben&Jerry ja Mövenpickit, vaikka hyviä ovatkin. Mm. vadelmajäätelössä on 36% marjoja, tuosta voi kuvitella, että maku on aito, eikä mitään esanssisotkua. Mansikkasorbetti ja vaniljajäätelö yhdessä olivat aivan taivaallisia.Äsken pyöräilyä katsoessani herkuttelin kuorevesiläisen Savontilan Jäätelön valmistamalla karamellisoiduilla pähkinöillä maustettulla Amarettojäätelöllä, joten liityn konseptin kehujiin. Kovin monia makuja en ole ehtinyt vielä maistamaan, mutta ainakin mainitsemasi mansikkasorbetti on erinomaista. Jyväskylässä ainakin Mestarin Herkku myy Savontilan Jäätelöä, mutta muistaakseni Keski-Suomessa on muitakin jäätelöä valmistavia tiloja.

YLE Areenastakin löytyy muutama uutispätkä aiheesta:
Eilinen pääuutislähetys (http://areena.yle.fi/video/1311271969655)
YLE Pohjanmaa (http://areena.yle.fi/video/1187935)
Oulun Radio (http://areena.yle.fi/audio/1306494778701)

Alamummo
23.07.2011, 10:15
Nostanpa tämän ketjun ylös, kun olen tässä kesän mittaan päässyt oikean jäätelön makuun. Nimittäin Suomessa on tässä parin viime vuoden aikana alkanut levitä Maatilan Jäätelö-konsepti, ja itse olen päässyt Raaseporin Tenholassa sekä Pieksämäen Virtasalmella kyseisiä herkkuja maistamaan. Pakko sanoa, että kalpenee niin Ben&Jerry ja Mövenpickit, vaikka hyviä ovatkin. Mm. vadelmajäätelössä on 36% marjoja, tuosta voi kuvitella, että maku on aito, eikä mitään esanssisotkua. Mansikkasorbetti ja vaniljajäätelö yhdessä olivat aivan taivaallisia.


Hesarin juttu viime kuulta: J - HS.fi - Ruoka (http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/J%C3%A4tski%C3%A4+suoraan+lehm%C3%A4st%C3%A4/1135267298234)

Jutussa mainittua Wirtalan jädeä saa muistaakseeni Hgistä Ruohonjuuresta (mikä tuossa jutussakin mainitaan) ja Tampereellakin sitä pitäisi olla saman kaupan valikoimissa.

Leon
22.04.2014, 20:58
Yleensä en noista "brändi"-jäätelöistä innostu, siis noista karkkiesikuviensa makua jäljittelevistä tikuista tai tötteröistä. Suurin osa niistä on osoittautunut pettymyksiksi. Mutta tänään maistoin kesäisen kelin kunniaksi Kismet-jäätelöä. Se oli aika hyvää ja ennen kaikkea maistui Kismetille.

sampio
22.04.2014, 21:22
Kun nyt sopivasti nousi tämä esille, niin mainostettakoon Kolmen kaverin jäätelöä (http://www.3kaveria.fi/?lang=fi). Maistoin tänään valkosuklaa-vadelmaa, ja hyväähän tuo oli. Pieni pakkaus maksoi liki kuusi euroa, mutta parempaa se mun makuuni oli kuin perushöttö litran paketeissa tai Ben&Jerryn ylimakea imellös.

Suosittelen ehdottomasti, jos lähikaupassa sattuu olemaan.

Lombardi18
22.04.2014, 21:33
Kävin lähikaupassa viime viikolla ja jäätelöallasta silmäillessäni huomasin vanhan suosikin tehneen paluun. Siellä se makasi muiden jäätelöiden seassa, mutta silti omassa ylhäisyydessään Solero Exotic, otin yhden mukaan ja maku ei pettänyt. On se vain loistava kokonaisuus.