PDA

View Full Version : Parhaimmat drinkit


Ande
14.03.2002, 21:18
Kaikkihan tilaavat baareissa yleensä ison tuopin olutta, gin lonkeron tai perry ciiderin. Iso kolmonen on lisäksi yleensä halvin ravintola-annoksellinen alkoholia, mutta virtsanmäärä on tietysti kohtalainen.
Välillä on kuitenkin paukun paikka, sillä kaljan kittaaminen litratolkulla väsyttää ja puuduttaa miestä ja naista. Myös drinkkien väsääminen kotona on vaihteluksi mukavaa puuhaa.
Itse nautin yleensä mm. seuraavia drinksuja:

Long Island Ice Tea:

Myydään lähes aina puolikkaana ja tämä maksaa n. 35-45mk ja koostuu seuraavista aineksista (erilaisia variaatioita on):
1cl gin, 1cl tequila, 1cl rommi, 1cl triple sec, 1cl vodka (kokonaisessa on desi viinaksia, mutta hinta toki 70mk:n paremmalla puolella), sitruunamehua ja kokista+ jäämurskaa. Maistuu.


Red Bull capriolet:

Ei varmasti mikään tunnettu paukku, mutta mm. Tampereella Crazy Horsessa myydään tätä:

4cl Suomi-Viinaa (tai vast.), loppulasi Red Bullia. Lasin pohjalle n. 1 tl sokeria, muutama limen viipale + jäitä. Energiajuomat vievät viinan maun todella hyvin pois, mutta terveysvaikutuksista ei ole tarkkaa tietoa.

Tottakai on sitten nämä perinteiset kossukolat ja kossurussianit & valkovenäläiset ja ville vallattomat, myös tequila ja salmari nostattaa tunnelmaa.

Mitä paukkuja sinä tilaat baarissa/teet kotona? Pistä myös n. hinta mukaan.

Jip Pii
14.03.2002, 21:26
Viime aikojen (kuitenkin määrältään rajallisten) kotikokeilujen tuloksena voin lausua, että minun ehdoton suosikkidrinkkini on nimeltään Avalon. Se syntyy ravistelun myötä näin:
3 cl vodkaa, 1 cl Pisang Ambonia, 6 cl omenamehua, 1,5 cl sitruunamehua ja loput (=sopiva määrä) Spriteä tms.

A-vot; väri kivan vihreä ja maku todella hyvä. Hinnasta en osaa isommin mitään lausua, mutta eiköhän kokeneet käyttäjät jo jotain tuon listan perusteella osaa arvioida.

Cosmo
14.03.2002, 21:27
Viimeisen 3 vuoden aikana juomistani drinksuista kelkkaa on ollut n. 90%.

Jaa että miksikö? Maistuu ja näyttää pirteälle ja nimi on helppo ja hassu. Paljon helpompaa omistaa joku suosikki, ettei tarvii arpoa baaritiskillä. Jos ei aineksia ole, niin varalle sitten steamboat. Kelkan resepti mm. täällä www.kelkka.net

Lisäksi kelkka on aika tarttuva. Kun joillekin uusille tyypeille sen esittelee, niin muutaman viikon päästä tulee kyselyjä (eli kännisiä tekstiviestejä), että: "mikä se Kelkan resepti nyt olikaan..?"

Kelkkaa teen kotonakin, aineksia saa laivalta. Kuranttia ei taidaa saada Alkosta enää kuin toimitusmyyntinä, tai Pasilan yrityspisteestä. Ja kai noi ravintolassa maksaa ihan normaalin paukun verran.

Kelkka huudettu!

jiimo
14.03.2002, 21:28
Perinteisten sekoitusten lisäksi meillä on tehty oikeastaan vain Caipiroska-nimistä drinkkiä. Tyttöystävä tykkää siitä paljon, eikä toi omassakaan suussa pahalta maistu.:) Kaikkihan sen varmaan tietää, mutta laitanpa ohjeen tähän kuitenkin.

CAIPIROSKA

4 cl vodkaa
reilu ½ lime-hedelmää lohkoina
2-3 tl sokeria
jäämurskaa

Tarjoillaan on the rocks -lasista. Limelohkot ja sokeri murskataan lasin pohjalle. Lasi täytetään jäämurskalla ja alkoholi kaadetaan päälle. Lasiin mukaan pieni nuija tai teelusikka, jolla juomaa voi sekoitella.

Hinnan voi kaikki päätellä. Limet ei oo kalliita ja periaatteessa luulis sitruunan ajavan saman asian maun puolesta. Jäämurskan valmistus on tämän operaation ongelma. Onko kellään helppoa ja järkevää tapaa valmistaa jäämurskaa?

Arnold
14.03.2002, 21:30
Otsotuoremehu / kossutuoremehu

Eli Otsoviinaa tai kossua ja tuoremehua. Vähän tylsä, mutta silti hyvä :)

Strigidae
14.03.2002, 21:55
Eli seuraavasti:

Sopivasti Vana Tallinn-likööriä
Kahvia
Hieman kermaa

Ja eikun naamaan. Tosin ei noita kovin montaa viitsi illan aikana juoda, on aika makeaa kuitenkin..

Clark Kent
14.03.2002, 22:04
Hot Shot, Kaakao-Hot Shot, Valko-Venäläinen ja Nunnan Nännit, sekä Rommi-Kola.

Siinäpä ne vakio drinkit oluen lisäksi mitä nautin kun olen "kaatamassa".

Bigredtomppa
14.03.2002, 22:06
Onko kellään helppoa ja järkevää tapaa valmistaa jäämurskaa?

Jäämurskaa saa silleen että laittaa jääpaloja leivinliinan(tai mikä tahansa liina käy mistä ei tartu pölyä/karvoja) sisälle, käärii liinan myttyyn ja hakkaa jollain nuijalla tai paksulla lasilla/pullolla tai vastaavalla jään murskaks. Taitaa olla helpoin tapa jos ei haluu ostaa konetta tai ei omista sähköblenderiä.

fiftyeight
14.03.2002, 22:20
Meikäläisen oma kehittämä ja ehdottomasti maailman paras viskipohjainen drinkki in nimeltään "Tina". Viskiähän ei periaatteessa saisi sekoittaa, mutta nyt kyseessä onkin Bourbon, eli ns. jäteviski.

The receipt is tribute to my wife:

4 cl Jim Beam
n. 6 cl Valion greippituoremehua
jäitä

Tarjoillaan kylmistä isoista viskilaseista joissa tulee olla sokerihuurretut reunat.

Kuumana kesäpäivänä tästä voidaan tehdä ns. lauantaisiivousversio, eli hieman pitempään mehuun ja jäitä enemmän. Myös sheikattuna toimii.

Tinde
15.03.2002, 08:36
GT

wilco
15.03.2002, 08:39
Taitaa ääni mennä Bloody Marylle, tai yksi karmeimmista TGV...

Että silleen...

Iceberg
15.03.2002, 08:46
Caipiroska meenee ja välillä skewdriver eli ruuvimeisseli. Molemmat on sellaisia suosikkeja joita tulee juotua. Kaikki makean äklöt esim. liköörit sun muut eivät mene alas helposti.

EDIT: Ainiin kirpeän tyylisistä drinkeistä pitäville suosittelen Lime Vodkan ja Sweppes Russianin sekoitusta yhdistettynä jäihin -> Toimii!

Eisenhower
15.03.2002, 08:48
Toiset ei voi sietää, minä jumaloin. Etenkin krapula-aamuna lyömätön.

Bloody Maryn historiasta on useammanlaista tietoa. Itse olen kuullut tarinan Papa Hemingwaystä, jonka Mary-vaimo koetti hillitä äijän dokaamista. Ernesti teki kuubalaisen baarimikon kanssa sopimuksen, että aina vaimon ollessa lähettyvillä, paukkuun lisätään tomaattimehua. "Damn, there's that bloody Mary coming again...". Epäilen tätä kuitenkin muuntuneeksi legendaksi. Hemingwayhän rakasti tunnetusti rommipohjaisia drinkkejä, daiquiri oli hänen suuri suosikkinsa.

Todennäköisesti todenmukaisempi versio Bloody Maryn historiasta löytyy täältä. (http://www.tabasco.com/html/product_bloodymary.html)

Ike

kamraterna
15.03.2002, 09:10
Viestin lähetti Cosmo
Kelkkaa teen kotonakin, aineksia saa laivalta. Kuranttia ei taidaa saada Alkosta enää kuin toimitusmyyntinä, tai Pasilan yrityspisteestä. Ja kai noi ravintolassa maksaa ihan normaalin paukun verran.

Kelkka huudettu!

Juu, kelkka maistuu täälläkin. Muita suosikkeja on nämä energiajuoma pohjaiset, kuten jäger-Battery ja kurant-battery. Jekku-Batteryssa

Tuo Kurantin poistuminen Alkon valimoimista on kyllä todella sääli. Ehdottomasti parasta vodkaa!

Iceman
15.03.2002, 09:12
Bacardi -lime (aaaah!!!!):
4 cl Bacardia, mielellään tummaa
2 cl limesitruuna mehua
2 jääpalaa
spritellä paukkulasi täyteen

Hmm.... milloinkas se työpäivä oikein päättyikään :D

Prookie
15.03.2002, 09:18
Kyllähän paras ja tehokkain drinksu on jo aikaisemmin mainittu Long Island Ice Tee ja vielä mieluummin tuplana. Tätä ei joka baarista saa koska on kuulemma lainvastainen liian suuren alkoholimäärän takia. Hintaa tällä on n. 15 euroa. Kannattaa muuten pyytää että baarimikko tekee sen tuoppiin. Tulee liian tuhti pamaus jos tekee parin desin lasiin.

Kokemuksesta voi sanoa, että jos pohjiakin on kohtuudella juotu, niin filmi katkeaa normaalisti suunnilleen toisen "ison teen" puolivälissä.:p

Ziege
15.03.2002, 09:29
En tiedä miksi CAIPIRINHA on Suomessa muutettu CAIPIROSKAksi.
Tätä juon nykyään ja Brasilialaisella tavalla ja myöskin Brasilialaisella sokerilla valmistettu. Eikä myöskään mitään Vodkaa vaan juurikin sitä Brasilialaista viinaa jota siihen tarvitaan.

HABS #11
15.03.2002, 09:59
Taitaa drinkeistä parhaimpia olla Margarita!

Bloody Marya on pitänyt maistaa monta kertaa, mutta aina se unohtuu....

jiimo
15.03.2002, 10:13
Viestin lähetti Ziege

En tiedä miksi CAIPIRINHA on Suomessa muutettu CAIPIROSKAksi.

Mä oon aina luullu, että ne on kaksi eri paukkua. Tai oikeastaan niin, että Caipiroska on vain muunnos Caiprinhasta. Suomessahan Caipirinha tosin valmistetaan eri viinasta kuin Brasiliassa. Suomalainen versio taitaa olla Cointreausta, kun taas brasilialaiset käyttävät paikallista sokeriruokoviinaa(?). Nämä tiedot tulevat tosin vain mutu-pohjalta.

Gleb
15.03.2002, 10:27
Viestin lähetti jiimo


Mä oon aina luullu, että ne on kaksi eri paukkua. Tai oikeastaan niin, että Caipiroska on vain muunnos Caiprinhasta. Suomessahan Caipirinha tosin valmistetaan eri viinasta kuin Brasiliassa. Suomalainen versio taitaa olla Cointreausta, kun taas brasilialaiset käyttävät paikallista sokeriruokoviinaa(?). Nämä tiedot tulevat tosin vain mutu-pohjalta.

Caipiroska on Suomessa kehitetty paukku, johon tietääkseni virallisesti pitäisi tulla Finlandia Vodkaa. Caipirinhassa käytetään nimenomaan sokeriruokoviinaa, joka poistui Alkon alikoimista vähän aikaa sitten.

kerpo
15.03.2002, 10:30
Jallukola

Todella eksoottista...

lennox
15.03.2002, 10:32
Valko-Venäläinen

palle fontän
15.03.2002, 10:34
Viestin lähetti jiimo
Hinnan voi kaikki päätellä. Limet ei oo kalliita ja periaatteessa luulis sitruunan ajavan saman asian maun puolesta.

Ihan omien empiiristen kokemuksien perusteella totean, että mikään ei vie viinan makua niin hyvin kuin lime. Esim. pelkkä vodka ja murskattu lime putoaa hyvin.

Kalkun rusakko
15.03.2002, 10:41
GT ja Minttukaakao "rankan" laskettelupäivän jälkeen ,ja miksei aikanakin....

BBT
15.03.2002, 11:00
Kelkkaa on tullu viimeaikoina vedettyä

tai "mummon mehua"
-2 cl Absolut curant
-2 cl Cassis-likööri
-sprite
... curantin voi korvata kossulla/vodkalla, ei tuu ihan niin makeeta...

On tääkin nyt aihe perjantaiks, just ku piti olla vaan kotona, niin samantien rupes janottamaan, kiitos Ande... :D

BigRedBob
15.03.2002, 11:14
BigRedBob kiskoo baarissa kurkustaan alas lonkeron lisäksi mm. Valkovenäläinen ja GT-merkkisiä alkoholisekoituksia.

bystander
15.03.2002, 11:36
valkovenäläinen huudettu!

Tosin täällä kotoisessa Suomessa nuo tuppaavat maistumaan sellaiselle äklölle kaakaolitkulle, ts. kirkkaassa viinassa on säästelty, ja baarimikot selittelevät sitä sillä, että likööri ja votka olisi sekoitettu jo valmiiksi. Monesti tuntuu kuitenkin siltä, että votkaa saa näistä valkovenäläisistä hakea kissojen ja koirien kanssa.

Toista on meininki esim. Tallinkilla (tämäkin saattaa tosin riippua baarimikosta), jossa henkilökunta kaataa lasiin viinamitallisen verran kirkasta sekä saman verran likööriä, ja täyttää loppulasin maidolla ja jäillä. Täytyyhän siinä paukussa hieman edes terävä maistua, muuten kokee helposti tulleensa huijatuksi.

Vaan eipä noita paukkuja muutoinkaan tule hirveämmin rafloissa juotua, lähes poikkeuksetta pidättäydyn mallasjuomalinjalla.


Jos ylimääräistä rahaa on reilusti, yritän vokotella hemaisevimpia neitoja kelkalla. Sekin menettelee vallan hyvin.

Siirappi
15.03.2002, 11:53
ehdottomasti Virtanen ja Valko-Venäläinen ovat ihan ok kumpikin

MokkaSiili
15.03.2002, 12:23
Bahia ( a'la Trader's Vic ) , eli se alkuperäinen versio tuosta imelletystä turistiversiosta nimeltään Pina Colada.

blenderiin jäitä , vähän vettä ,ananasmehua
sekoitetaan
lusikallinen kookoskermaa ( sitä mönjää , ei -maitoa , useimmat Suomessa myytävät kermat eivät sovi , varmistu ennen käyttöa , itse käytän Coco Lopez)
sekoitetaan
vaaleata rommia ( kossu/vodka käy ) oman maun mukaan , voi kotona laittaa vaikka puolet juomasta
sekoitetaan
hiukan hylakermaa ( parempaa kuin tavallinen )
sekoitetaan
sitten lasiin jäitä , ei koristeita

Jos tuo sekoitus ei toimi , niin saapi varmaa kysyä missä vika


:D

....ja caipiroska tunnettiin aikoinaan keskieuroopassa nimellä limbo......

kakkonen
15.03.2002, 12:34
Itse ei oikein osaa juoda mitään ällöjä&hienoja paukkuja.Pysyttäydyn yleensä olut-linjalla tai sitten väliin viskiä "herättelemään" miestä (olut/viski ~90%,paukut ~10%). Mutta TOP-drinkkilistalla tällähetkellä seuraavia:

1. Battery-vodka (joo,ei kovin eksoottista)

2. Valkovenäläinen (tuossa aikasemmin oli jo puhettakin..eli baareissa tehdää usein liian "löysänä".Itse otan aina lyhyenä versiona..se auttaa hieman)

3. Appelsiini-vodka (joo,ei myöskään kovin eksoottista..osaan tehdä tämän itsekin kotona:p )

Ande
15.03.2002, 13:13
Viestin lähetti Prookie
Kyllähän paras ja tehokkain drinksu on jo aikaisemmin mainittu Long Island Ice Tea ja vielä mieluummin tuplana. Tätä ei joka baarista saa koska on kuulemma lainvastainen liian suuren alkoholimäärän takia.

Muistaakseni tätä puolen viinadesinkään Long Islandia ei saisi sellaisenaan myydä.
Monesti Long Island tehdäänkin siten, että viisi viinalajia on keskenään jo valmiiksi sekoitettu erilliseen pulloon, josta kaadetaan 4cl mitalla lasiin! Itseäni ainakin vituttaa moinen, sillä Long Island Ice Tea kuuluu nimenomaan tehdä siten, miten avausviestissä mainitsin.
Joskus pyydänkin erikseen baarimikolta, että "pistä sitten 5cl viinaa". Yleensä kyllä onnistuu.


http://216.40.201.240/s/kao/otn/pcheers1.gif

dude
15.03.2002, 14:09
Meikäläisen listalle kuuluu kyllä kans seuraavat paukut:

- GT
- Kelkka
- Kossu/otso-battery (tätä ylivoimaisesti eniten)
- campari-appelsiinimehu (eli campari-orinztsjuis)
- Bloody Mary

sitten täytyy kyllä mainostaa erästä kaverini keksimää drinkkiä.

- 2cl vodkaa (tehty pääasiassa Stolishnayalla)
- 2cl Baileys-likööriä
- spriteä

jäämurska pohjalle. Kannattaa varoittaa baarimikkoa, kuohahtaa aika helposti yli. hirveän näköinen sotku, mutta maku on loistava.

Nikke
15.03.2002, 14:10
Eiköhän vodkacola ole meikäläisen lemppari.GT,valkovenäläinen,vodkaredbull,kaikki menee ja hyvin.FIBA/Sling INnissä maistuu esim Pluto ja/tai Caipiroskat.Ja tietysti kurant-passoa-appelsiinimehu eli täälläkin mainostettu Kelkka.

Ja tuosta Long Island Ice Teasta sen verran että jos olette Helsingissä ei muuta kuin Kaivohuoneen baaritiskille ja LIIT tuoppiin,hinta 250mk,avot!
PS.Nykissä pinttiin taisi olla irkkubaarissa $12.Siinä oli yhteensä 4 desiä viinaa.Jotenkin yllättävää että seuraavana aamuna oli todella huono olo :D

Rolf Paski
15.03.2002, 15:02
Lentoemo kysyy: "Saisiko olla teetä?"

"Kyllä kiitos, GT:tä!"

- Rolf Paski -

mikkoz
15.03.2002, 17:27
Ehdoton ykkönen on irish - coffee. Piristää ja on erittäin hyvää.

Tokana listalla on kylmä, myöskin ihan missä vaan lämpötilassa uppoava jeekermaister. Tämä on ihan ehdoton juoma lätkäpeleissä

Kolkaksi eli kolmanneksi vois lätkäistä jo em. Long is...teen jota ei paljoa uskalla yhden illan aikana nauttia. Se nimittäin iskee yhtäkkíä ja erittäin salakavalasti.

Mihinkään makeisiin likööri sössöihin en koske.

Iceman
16.03.2002, 17:34
Nostellaanpa topicciä ylös. Icemanille Bacardi limen lisäksi uppoaa melko sujuvasti GT, Kelkka, paljonkin kannatusta saanut Long Island Ice Tea ja oma (perverssi) viritelmäni:
Vaaleaa Bacardia ja (minkä tahansa K -kaupan) simaa jäillä!

Kokeilkaapa, ainakin on erikoinen kokemus. Tosin tästä voi nauttia aika rajoitetun ajan siman kausiluontoisuuden vuoksi.

vision
16.03.2002, 19:04
Absolut jäillä ja perinteinen vodka-tuoremehu. Käytännössä mikään missä on vodkaa, ei voi olla kovin pahaa. Yrittäkääpäs muuten tilata oikeaoppinen screwdriver eli ruuvimeisseli, ei kovin monesta paikkaa saa.

kohottaja
16.03.2002, 19:42
Paras juoma: Renault Carte Noire Extra. Sellaisenaan aromilasista tai kahvin yhteydessä: ensin kahvia terästämään Renaultin erinomaisia aromeja.

Jos on pakko nimetä nimenomaan drinkki, se on Tom Collins.

Alkon viskeistä edullista ja hyvää (vähäsavuista) on skottilainen Royal Edinburgh. On hinnaltaan suhteessa halvempaa kuin kolmen tähden jallu!

liverpool
16.03.2002, 20:13
Pelle Hermanni (Pikku kakkonen)

jepujee
16.03.2002, 20:23
Vielä yksi olut!

Gin-Tonic on oikeastaan ainoa drinkki, jonka saatan tilata alle kahdessa promillessa.

Maila
17.03.2002, 12:16
Kotioloissa sotken yleensä - jos juhlimisen aihetta on - ennen ruokailua Mailan oman spesiaalin

kuohuviinilasiin
1-3cl vodkaa
1 osa pommacia
1 osa Inkiväärischweppesiä (??, sitä pommacin väristä)

Vodkan määrä riippuu illan päämäärästä. Kannattaa olla varovainen, viina ei tuossa maistu ja kuohuviinilasi on yleensä pieni tilavuudeltaan.
Alunperin tuo oli alkoholiton versio, kuohuviinin kieltäytyjille on jotenkin tylsä aina tarjota makeahkoa pommacia.

Tämän lisäksi oiva "nopeasti humalaan" juoma on kylmä minttukaakao. Terveisiä Hänelle, jolla kokemuksia on...

-Maila

atne
17.10.2006, 23:18
Nostetaas ketjua ylöspäin, kun pahasti on vanhentunut.

1. Valkovenäläinen kyllä on yksi parhaista, baareissa vaa kohtuu kallista.

2. Kyllä se perinteinen jallukola vieläkin uppoaa.

3. Tequila Sundrise. Ymm etenki itsetehtynä, tuostakin kotioloissa olen monta eriversioita tehny, ja kyllähän ne maistuu. Oma vinkki tosta olisi:

5 cl tequilaa
8 cl appelsiinimehua
1cl karpalomehua
1 cl grenadiinia
punainen kirsikka

Tinke-80
18.10.2006, 02:08
1) Shottilasiin Tequilaa ja tabascoa. Tabascon määrän jokainen saa päättää itse oman maun mukaan.

2) Shottilasiin tequilaa ja sitruunatiivistettä. Sitruunatiivistettä (tai mehua) sen verran että tequila menee helposti alas.

3) Tuoppiin viinaa, vettä ja sitruunatiivistettä (tai mehua). Viinan määrän jokainen voi säädellä oman viinapäänsä mukaan. Sitruunatiivistettä (tai mehua) sen verran että viinan maku peittyy. Esim 40% viru valgeata ja vettä 1:1 suhteella tuoppi täyteen ja sitruunatiivistettä sen verran että maku peittyy. On kuin vettä joisi.

HUOM! Nämä drinkit ovat vain ja ainoastaan tarkoitettu kännin luomiseen.

Lutakon Leijona
18.10.2006, 05:01
Yksi parhaista ellei paras: Jekkubattery, kossulla ja whiskyllä. Menee ohimoon ja on yllättävän hyvän makuinen. Tosimiehet ottaa kaikkea 8cl ja tuoppiin, mutta baareissa tahtoo olla 4cl jekkua ja muita 2cl. Maistuu kaikkina vuodenaikoina ja toteuttaa nopean humalatilan.

Toinen on vaaleaa Bacardia ja Colden Cap omena siideriä (classic). Jokainen tekee omat sekoitussuhteet. Tätä kotona ja ensin mainittua baarissa.

Monikäyttöisin viina on Absolut vanilla, oikeestaa ei voi mennä drinkit pieleen. Paitsi Absinthin kans.

Ps. Piru kun alkoi haluttaan viinaa...

Tahto Maalinen
18.10.2006, 06:48
Tähän suuhun ei saa sekoittaa.
Kaikki blandaukset ja seokset - ei hyvä.

Laadukkaita oluita ja ruskeita viinoja. Kiitos!

KingNothing
18.10.2006, 09:47
Kyllä ne kaksi suosikkia on GinTonic ja huopatossu(salmari+kermalikööri)
Paljon muita paukkuja ei tuu tilattua.

Tulppu
18.10.2006, 10:24
Kaikki blandaukset ja seokset - ei hyvä.


Villakoiran ydin on juuri tuossa. Mitä sitä sotkemaan. Ainoa drinkki, jota lipittelen silloin tällöin, on Valkkarisprite, jos tuota nyt voi drinkiksi kutsua. Janojuoma pikemminkin.

Sensijaan tässäpä oikeita juomia:

Frapin Fontpinot X.O
Jägermeister (kunnolla jäähdytettynä, kiitos!)
Graham's Late Bottled Vintage Port

Hyvin harvoin, oikeassa seurassa, sallin itselleni poikkeuksen: Tärkeintä ei ole voitto, vaan Jaloviina.

Snakster
19.12.2006, 22:49
Yhdistin juuri mainiolla tavalla eri kulttuurien parhaita puolia sekoittamalla glögiin perulaista Piscoa, joka on siis rypäleistä tislattu kirkas viina (vähän samassa hengessä kuin grappa). Erittäin hyvin toimii ja joulumieli tuli heti.

Zuppana
20.12.2006, 07:53
VANILIJAVOTKA+kokis! Toimii.
JALOVIINA+kokis.
Minttukaakao.
Vesimelooni Breezer ja siihen reilusti omenalikööriä. Toimii, kun ei tarvitse tintata heti nollasta sataan.
Shoteista kiistaton ykkönen, HotShot!

avatar
20.12.2006, 11:51
Kyllä homman nimi on niin, että hyvä olut ja laadukas viski raakana ovat parhautta. Kaikenmaailman litkut voi jättää suosiolla muille. Olen tullut siihen johtopäätökseen vuosien saatossa.

Jakke Huuliparta
20.12.2006, 12:05
kehititin tuossa taannoin kohtuullisen hyvänmakuisen drinkin nimeltään Prahan kevät. Juoma on muuten sama kuin valkovenäläinen mutta vodkan tilalle laitetaan saman verran tsekkiläistä Becherovka-yrttiviinaa. Maistuu ihan nestemäiseltä piparkakkutaikinalta ja tulee vielä huppeliin.

Becherovka ja kokis eivät sitten sovikaan niin hyvin yhteen.

Jokru
20.12.2006, 12:49
kehititin tuossa taannoin kohtuullisen hyvänmakuisen drinkin nimeltään Prahan kevät. Juoma on muuten sama kuin valkovenäläinen mutta vodkan tilalle laitetaan saman verran tsekkiläistä Becherovka-yrttiviinaa. Maistuu ihan nestemäiseltä piparkakkutaikinalta ja tulee vielä huppeliin.

Becherovka ja kokis eivät sitten sovikaan niin hyvin yhteen.Modasin kanssa Valkovenäiläistä laittamalla vodkan tilalle Absolut Vanillaa. Antaa mukavan vanilja sävärin paukkuun. Ja Kahlualla tietenkin...

Neely
20.12.2006, 12:52
Yksinkertaisesti 4cl jaloviinaa shottilasiin ja siitä ykkösellä huiviin. Yhdentähden jalmaria tietysti koska kolmentähden jallu menee jo melkeinpä konjakkiosastolle...

Edit. tuolla aikojenalussa oli puitu tuon LIIT:n myyntioikeutta. Ainakin muutamna vuosi sitten sai tuon jääteen myydä ihan luvankanssa eli siitä piti ilmoittaa/kysyä samaan puulaakiin mistä nuo anniskeluluvat tulevat jotta sai myydä tuota 2-2-2-2-2cl komboa vai pitikö se ny tehdä 1-1-1-1-1cl kombona. Enpä muista mutta ainakin itse olen ollut duunissa mestassa jossa se tehtiin noista 2cl mitoista. Ei se ketään kiinnosta.

Footless
20.12.2006, 19:45
Edit. tuolla aikojenalussa oli puitu tuon LIIT:n myyntioikeutta. Ainakin muutamna vuosi sitten sai tuon jääteen myydä ihan luvankanssa eli siitä piti ilmoittaa/kysyä samaan puulaakiin mistä nuo anniskeluluvat tulevat jotta sai myydä tuota 2-2-2-2-2cl komboa vai pitikö se ny tehdä 1-1-1-1-1cl kombona. Enpä muista mutta ainakin itse olen ollut duunissa mestassa jossa se tehtiin noista 2cl mitoista. Ei se ketään kiinnosta.
Tuota 2cl:n komboa ei ainakaan saa myydä ilman erikoislupaa, ja taitaa olla että sitä ei saa kuin tietyn kaliiberin paikat. Tuota pienempää varten saa kyllä helpostikin sen luvan, taitaa mennä ihan ilmoituksella lääninhallitukselle, joka noista nykyään vastaa, tai sitten lupahakemus, mikä käytännössä aina hyväksytään. Kyllä nuo tuplien myymiset vaan kummasti kiinnostaa tarkastajia, jos paikalle sattuvat, varsinkin jos vielä löytävät vaikka sammuneen samalla reissulla jostain nurkasta.

Shoteista kiistaton ykkönen, HotShot!
Tätä Hot Shotin sousiota on kyllä lähes mahdoton ymmärtää. Nyt taas pikkujouluaikaan on jonkun verran niitä mennyt amatööreille ja teineille, ja en vaan ymmärrä miten joku viitsii maksaa siitä likööritilkasta niin paljon.

Niin, ja Becherovka 2cl, DK Cacao Brown ja maito toimii vielä paremmin, kaakao tuo siihen vielä enemmän joulua kuin Kahlua, näin mun mielipiteenä. Viime vuonna tuota myytiin pikkujouluaikaan, ja hyvin upposi jengiin.

Tällä hetkellä drinkeistä toimii mulle parhaiten pullo A, ja shottien Jumalat Herra Jeegeri ja Fisu. Ja joskus kun tekee mieli oikeasti hyvää niin Mojito Royal, jossain kunnon paikassa. Toimii myös mangolla.

Jyty
20.12.2006, 19:49
Kyllähän paras drinkki on se jonka voi ottaa paikassa kuin paikassa, eikä tarvitse pelätä että leimataan juopoksi....

http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=19684

komisario
20.12.2006, 20:34
Sangriaa on tullut joutua useasti ja täytyy sanoa että hyvää on. Muutenkin punkusta tykkään. Toinen hyvä on kossu nakkimehulla siinä on kaikki mitä mies tarvitsee:)

nufc
20.12.2006, 20:45
Etenkin saunan jälkeen ylivoimainen:isoon tuoppiin puoleen väliin Koffin Portteria ja loput Olvin Kolmosta.

J.Petke
20.12.2006, 21:36
Jos kaipaa urheilusuorituksen jälkeen hyvää drinkkiä suosittelen seuraavaa ohjetta.

Viinaa
Ediä
Sinistä Poweradea

Väriksi tulee metka vihreä

d2uce
20.12.2006, 23:34
Oma suosikkini, jota kuitenkin melko harvoin tilailen on Godfather, elikkäs kummisetä. Viskiä kun ei saa sotkea, niin käytetään sitten bourbonia. 50/50 suhteella tumbleriin bourbonia ja Disaronnoa. Jäitä sitten oman maun mukaan, itse yleensä laitan kolme keskikokoista.

Baarissa sitten suosikiksi on noussut Cuba Libre ja siinä vaiheessa kun ei enää kieli pysy mukana se muuttuu Rommikolaksi.

Myös vaniljakossu sekoitettuna kokiksen joukkoon on hyvää, mutta muuten karsastan tuota kokiksen käyttämistä blandiksena. Paitsi tietty vanha kunnon Jallukola putoaa aina tarvittaessa.

Kossubattery on se omaperäisyyden huipentuma siinä baaritiskillä, kuin myös Jekkubattery. Molemmat kuitenkin uppoavat meikäläiseen.

Myös oma muunnelmani, eli ns. Talon lonkero on ollut joskus suuressa suosiossa illanistujaisissa joissa jokainen tehkööt omat juomansa. Suunnilleen 50/60 suhteella jotain halpaa vodkaa ja lonkeroa. Nam!

Jos kaipaa urheilusuorituksen jälkeen hyvää drinkkiä suosittelen seuraavaa ohjetta.

Missä suhteessa sekoitetaan? Siis urheilujuoma ja energiajuoma, viinan määrähän on aina omasta mausta kiinni? Toimiiko myös Lidlin sinisellä urheilujuomalla?

Jyrla
21.12.2006, 01:22
Kaveri tämmöisen joskus kehitteli ja itsekkin on tullut useasti hörpittyä.

Pitkään lasiin:
4cl viskiä (tavallinen blended,tietty)
4cl kahvilikööriä (kaikki menee)
ja loppu vichyä.

Kannattaa sekoittaa ennenkuin nauttii.

Toinen drinkki joka on pakko mainita tässä on nimeltään
"Kymppi turvassa"

Lyhyeen lasiin:
4cl Vana Tallinn
4cl Viru Valge

Maksoi taannoin Tartolaisessa baarissa 10mk ja toimii kuin junan vessa.

scholl
21.12.2006, 01:42
Myös oma muunnelmani, eli ns. Talon lonkero on ollut joskus suuressa suosiossa illanistujaisissa joissa jokainen tehkööt omat juomansa. Suunnilleen 50/60 suhteella jotain halpaa vodkaa ja lonkeroa. Nam!


Auts. Giniä ja vodkaa sekaisin. Se on kyllä paha setti. Olen kyllä henkilökohtaisestikin nähnyt, että yksi tuttu veti kasikymppistä lonkerolla hieman laimennettuna, mutta luulin sen olevan yksittäisen hullun puuhaa.

Niin ketjun aiheeseen: mojito on loistava drinkki. Samoin strawberry ivanof, jos haluaa mennä kunnolla jurriin maistamatta viinaa yhtään niin niitä iso rivi kehiin. Jos on oikein osaava drinkkimestari niin niiden lasien tai pullojen heittelyiden lomassa voivat kyllä pyyntöjen mukaan inspiroida erittäin hyviä juomia, vaikkei niillä olisikaan mitään nimeä.

Opiskeluaikoina tuli juotua pullotolkulla paukkuja, joita kutsuimme nimellä genauso ja se oli ruskeaa tequilaa appelsiinilla ja kanelilla. Ei saakeli pystyisiköhän niitä vieläkin vetämään vielä illankin päätteeksi baarien mentyä kiinni kymmenkunta ja mennä aamullapäivällä luennolle.

pettter
21.12.2006, 02:42
Noh, mä en ole koskaan ollut mitenkään erityisen innostunut drinkeistä. Väkevät ovat mulle enemmänkin "paukkuja", olut on olutta, ja drinkeistä tulee sitten mieleen jotain muuta, ja näistä ehkä gin&tonic on sellainen jota mä olen viime vuosina eniten juonut.

Mä oon muutaman kerran törmännyt sellaisiin tilanteisiin, että kaverit esimerkiksi baarissa ihmettelee kun mä en tiedä jotain drinkkejä. Ei mua kiinnosta mitkään ville vallattomat, maija mehiläiset, nalle puhit tai pelle hermannit. Mä otan mielummin oluen tai viskipaukun.

Monesti mä olen ihmetellyt kun monet tuntuvat juovan esimerkiksi kalliita viskejä tai rommeja, tai vaikkapa yrttilikööreitä siten, että laittavat siihen sellaista blandista joka saa esimerkiksi sen alkuperäisen "viinan" makua mahdollisimman paljon pois. Pari kertaa oon baarissa harmitellut sellaista drinkkiä juodessa, että hitsi kun menee tavallaan hukkaan hyvän makuinen aine. Varsinkin jos miettii että sen tietyn "viinan" tekeminen on ollut pitkä ja monimutkainen prosessi, ja sen lisäksi sitä on esimerkiksi vanhetettu tynnyreissä useita vuosia tuomaan siihen juuri sen tietyn maun, mistä siis itse kovastikkin tykkää.

Toinen asia mikä mua joskus kanssa ihmetyttää, on se että monet juovat "viinat" kerralla huiviin -tyylillä. Silloinkin se on melkein sama juoko halvinta 13 euron viskiä vai kalliimpaa esim. 40 euron viskiä, kun ei siinä paljoakaan voi tai ehdi nauttia sen mausta. Tietenkin joskus voi olla tilanteita että haluaisi nopeammin humaltua tms.

Ohhoh, ihmetyttääpä mua taas tänään monikin asia. Myöskin se, että jotkut puhuu esimerkiksi tavallisia viskejä ja rommeja sellaisenaan juodessa, että se on "raakaa". Eihän se mitään raakaa ole, vaan kypsää ja valmista. Toi kypsää sana kyllä sinänsä kuulostaa hassulta, kun monet juomat paranee mitä vanhempia ne ovat, mutta tarkoitan siis sitä, että ne juodaan ilman että niitä sekoitetaan veteen tai limsoihin yms. Pihvi voi olla raaka, jos sitä ei ole paistettu kunnolla. Mehutiiviste voi olla raakaa, jos sitä pitää sekoittaa vaikkapa yksi osa sitä ja kolme osaa vettä. Tavalliset viskit ovat valmiita nautittavaksi sellaisenaan. Tietenkin jokainen voi sekoittaa niitä mihin ikinä haluaakin, mutta toi sana "raakaa" pistää ärsyttävästi korvaan.

vlad
21.12.2006, 04:07
Tuota 2cl:n komboa ei ainakaan saa myydä ilman erikoislupaa, ja taitaa olla että sitä ei saa kuin tietyn kaliiberin paikat. Tuota pienempää varten saa kyllä helpostikin sen luvan, taitaa mennä ihan ilmoituksella lääninhallitukselle, joka noista nykyään vastaa, tai sitten lupahakemus, mikä käytännössä aina hyväksytään. Kyllä nuo tuplien myymiset vaan kummasti kiinnostaa tarkastajia, jos paikalle sattuvat, varsinkin jos vielä löytävät vaikka sammuneen samalla reissulla jostain nurkasta.

Asiakkaana kun olen kyseistä juomaa tilannut niin olen vain törmännyt siihen, että minulta on kysytty joko 1 cl vai 2 cl drikkinä - tietty olen sitten valinnut 2 cl drinkkinä Long Island Ice Tean. Täytyy kyllä tunnustaa, että oikein hyvältä maistuu - ehkäpä todellakin paras drinkki jota olen koskaan juonut.

Tämä näin omana kokemuksena kyseisestä drinkistä.

vlad.

Zuppana
21.12.2006, 08:47
Tätä Hot Shotin sousiota on kyllä lähes mahdoton ymmärtää. Nyt taas pikkujouluaikaan on jonkun verran niitä mennyt amatööreille ja teineille, ja en vaan ymmärrä miten joku viitsii maksaa siitä likööritilkasta niin paljon.

Tällä hetkellä drinkeistä toimii mulle parhaiten pullo A, ja shottien Jumalat Herra Jeegeri ja Fisu. Ja joskus kun tekee mieli oikeasti hyvää niin Mojito Royal, jossain kunnon paikassa. Toimii myös mangolla.

Koita ymmärtää koita ymmärtää HotShot:n päälle. En todellakaan jaksa odottaa baarissa, että joku väsää niitä mukamas helvetin nopeesti. Ei! Himassa voin itselleni tehdä lautasellisen valmiiksi, kiskoa sitä mukaa kun maistuu! Omistan niin huonon viinapään, että pullon (Galliano) jälkeen, kun lähtee kuselle sohvalta niin päässä tuntuu, että homma alkaa toimimaan! Vaikka onkin kyse likööritilkasta.

Fisu on ihan ok, tarpeeksi kun saa niin siihenkin kyllästyy...

J.Petke
22.03.2008, 18:12
Jaa Hans.

Uutena drinkkiviehätyksenä on Nitro. Siihen kuuluupi 2cl Leijonaa 2cl Cointreauta sekä energiajuomaa vahvuuden mukaan. Maistuu niille keltaisille nitrokarkeille mitä on irtokarkkilaareissa, hyvää..

Trenchtown
22.03.2008, 18:22
Harvey Wallbanger on paukku, jota teiniaikoina tuli kiskottua tuulensuojaan niin paljon, ettei se nykyään maistu kuin nostalgiamielessä nautittuna ja silloinkin vain yhden tai korkeintaan kahden drinkin verran.

Resepti on myös varsin yksinkertainen: 4 cl vodkaa, 14-16 cl appelsiinimehua (mieluiten tuoretta ja hedelmälihalla varustettua sellaista) ja noiden päälle 1-2 senttiä Galliano- likööriä. On hyvää.

nikozwan
22.03.2008, 20:04
Vodka Russianilla ei voi erehtyä.

Jokru
22.03.2008, 20:10
Jaa Hans.

Uutena drinkkiviehätyksenä on Nitro. Siihen kuuluupi 2cl Leijonaa 2cl Cointreauta sekä energiajuomaa vahvuuden mukaan. Maistuu niille keltaisille nitrokarkeille mitä on irtokarkkilaareissa, hyvää..
Kiitti vinkistä! Pitääpäs testata tuota tänään paikallisessa Seppolassa...

Silvio
22.03.2008, 20:13
VANILIJAVOTKA+kokis! Toimii.


Juu, harmi että Lidlstä ei taida enää saada vaniljacolaa, jota aiemmin myytiin sixpakeissa (0,5l pulloissa). Silloin meni siis normivotkaa vanilijakolalla.

Vanha Len
22.03.2008, 20:21
Gintonic tai VAT69.

pancor
22.03.2008, 21:08
En tiedä onko tällä mitään nimeä mutta inttiaikoina Lahden La Vidan baarimikko minulle tällaisen ekaa kertaa väsäsi ja tykkäsin hyvinkin paljon: 2cl Sour Apple, 2cl Vodka, Spriteä blandikseksi ja vielä murskattuja limelohkoja.

Jokru
22.03.2008, 21:29
En tiedä onko tällä mitään nimeä mutta inttiaikoina Lahden La Vidan baarimikko minulle tällaisen ekaa kertaa väsäsi ja tykkäsin hyvinkin paljon: 2cl Sour Apple, 2cl Vodka, Spriteä blandikseksi ja vielä murskattuja limelohkoja.
Omenalikööri, Vodka ja Sprite tunnetaan ainakin jossain miehekkäällä nimellä Ponnari

mobat
22.03.2008, 22:44
En tiedä onko tällä mitään nimeä mutta inttiaikoina Lahden La Vidan baarimikko minulle tällaisen ekaa kertaa väsäsi ja tykkäsin hyvinkin paljon: 2cl Sour Apple, 2cl Vodka, Spriteä blandikseksi ja vielä murskattuja limelohkoja.
Irma tai night apple baarista riipuen...

Nicke50
22.03.2008, 22:55
Irma tai night apple baarista riipuen...
Niin porissa. Miten mahtaa muualla suomessa?

morningstar
23.03.2008, 01:24
Vitsi on vanha, mutta en haulla löytänyt sitä tästä ketjusta, joten tässä tulee. Suosikkidrinkkini on Mustekala, kahdeksan lonkeroa.

NemI
23.03.2008, 04:22
Niin porissa. Miten mahtaa muualla suomessa?

Mallorca. Aika perus kuraa.

Itse olen saanut parhaat drinkit baarista pyytämällä yksinkertaisesti jotain hyvää. On sieltä joskus joku pettymyskin saattanut tulla, mutta tuleepahan kokeiltua erilaisia juomia ja testattua baarityöntekijöiden ammattitaitoa, jota ei muuten löydy ihan joka seppolastakaan. Sääli.

d2uce
23.03.2008, 13:25
Mallorca. Aika perus kuraa.

Itse olen saanut parhaat drinkit baarista pyytämällä yksinkertaisesti jotain hyvää. On sieltä joskus joku pettymyskin saattanut tulla, mutta tuleepahan kokeiltua erilaisia juomia ja testattua baarityöntekijöiden ammattitaitoa, jota ei muuten löydy ihan joka seppolastakaan. Sääli.

Toimii tosiaan yleensä vähän pienemmissä mestoissa päiväsaikaan, mutta missään yökerhossa lauantaina klo 00.30 tuskin tulee mitään vedellä jatkettua happyhour bisseä kummoisempaa räpylään.

JuVii
23.03.2008, 13:29
Pisangia (Ambonia) ja Bahi-appelsiinimehua. Suhteessa 50:50. Tai riippuu vähän omista mieltymyksistä. Mutta 50:50 on vielä sellainen suhde ettei siinä vielä liköörin makeus pääse tulemaan pahemmin esille.
Suosittelen!

Baarissa en ole koskaan tuota tilannut, mutta eipä taida baarien valikoimaan kuulua tuollaiset mehut jotka sisältävät hedelmälihaa ja ovat makeuttamattomia(?).

puuha-pete
23.03.2008, 15:06
Tekisipä tätä ketjua lukiessa rusauttaa korkki auki ja maistella kaikenlaista. No, itse tulee lähes aina juotua JekkuJaffaa. Jekkua oman maun mukaan ja kylkeen Hartwallin perus jaffaa. Kyllä on aivan perhanan hyvää. Maku on melko erikoinen ja ne jotka tykkää, rakastavat. Ne, jotka eivät, vihaavat. Keskitien kulkijoita tällä paukulla olen tavannut vain yhden, tosin mies oli niin juoppo, että mitä vaan kelpaa.

Toinen on sitten perus VV ja kossubatterit. Nuorempana tuo kossubatteri oli niin varma valinta.

Rainbow appelsiinimehua ja kossua taskunlämpimänä 1,5 litran limupullosta. Huh, mitenkähän nyt uppoisi. Varmaan aika hyvin. Perkele, pakko juoda kännit tiistaina.

J.Grönvall
23.03.2008, 23:58
Baarissa kossubattery ja rommikola toimii. Ja mieluiten vaalealla rommilla. Kotona juodessa on periaatteena että kaikki missä on vodkaa toimii kuin junan vessa. Tietenkin eniten tulee läträttyä nallekaljan kanssa ja siihen kyytipojaksi välillä viskiä, on se vaan huikea yhdistelmä.

Brenahan
24.03.2008, 01:18
Baarissa en ole koskaan tuota tilannut, mutta eipä taida baarien valikoimaan kuulua tuollaiset mehut jotka sisältävät hedelmälihaa ja ovat makeuttamattomia(?).
Kyllä on useissa baareissa hedelmälihaisia mehuja. Yksi hyvä drinkki on ainakin Gini, Russian schweppesillä.

NemI
24.03.2008, 04:44
Kyllä on useissa baareissa hedelmälihaisia mehuja.

Aika harvassa perus yökerhossa / pubissa tms. on mitään kalliimpia (laadukkaampia) mehuja, koska ne todellakin on kalliita, eivätkä ne säily niin pitkään kuin peruskura-tropicanat. Mutta monista cocktailbaareista varmaan löytyy. Joissakin jopa hifistellään puristamalla mehut itse.

Tosiaan jos viettää iltaa kotona ja vääntää siinä cocktailia, niin mehuiksi suosittelen Rauchin Happy day-mehuja (http://www.mixtec.fi/fi/verkkokauppa.asp?kat=2&group=43), jotka ovat mielestäni parhaita mehuja, mitä marketista saa.

-OO-
24.03.2008, 09:08
Eniten tulee varmaan juotua sellaista yhdistelmää jossa on Vodkaa ja Juissi Red Energy energiajuomaa. Aika toimiva yhdistelmä. Sitten menee myös nämä perus fisut, kossubatteryt, jekkubatteryt jne. Sellainenkin tulee joskus väsättyä jossa on Negrita Spice vaniljarommia ja Dr. Pepperiä. Melko muikean makuinen yhdistelmä.

Taitopelaaja
24.03.2008, 12:42
Vaihtelevasti sitä tulee drinkkejä itse tehtyä tai tilailtua baarissa. Marianne ja kelkka on ollut viime aikoina suosikkejani, mutta kyllä sellainen perus kossubatterykin aina menee. Jallukola ja rommikola ovat myös ihan kelvollisia juomia. Noilla yleensä pärjää ihan mukavasti, mutta välillä on mukava testailla kaikkea uutta.

Erik Loka
25.03.2008, 12:40
Perjantaina olisi tarkoitus mokailla kännissä ja valmistaa hieman sangriaa. Millaisella reseptillä palstasedät ja -tädit tuota lientä ovat tehneet?

V-man
25.03.2008, 14:00
Baarissa: Jos ei oluella ole saanut itseään tarpeeksi humalaan, niin sitten baaritiskiltä tarttuu mukaan lonkku jollain maustetulla vodkalla terästettynä (joutuu yleensä kaatamaan itse sen vodkashotin sinne tuoppiin) tai Jäger-Baileys jäillä. J-B:n tai salmarin kun kiskaisee tuulensuojaan siinä tiskillä ja sitten hortoilee baarissa tuo terästetty lonkero kädessä, niin vartin päästä naiset alkavat kaunistumaan ihan silmissä.

Pilkillä: Kaakaota termospullosta ja sekaan minttuviinaa niin paljon että meinaa vähän yskityttää joka hörpyn jälkeen. Lämmittää kivasti aurinkoisilla keväthangilla.

Eipä tuota muuten tule paljoa viinaksia lantrailtua. Vodkat, rommit, fisut yms. juodaan shotteina pakastinkylmänä ja viskit taskumatista taskunlämpimänä.

NemI
25.03.2008, 14:16
Perjantaina olisi tarkoitus mokailla kännissä ja valmistaa hieman sangriaa. Millaisella reseptillä palstasedät ja -tädit tuota lientä ovat tehneet?

Punkku+ omppumehu+ sprite + hedelmät. Omppumehun voi korvata vissyllä, mutta siitähän ei sitten tule niin makeaa. Mittasuhteita vähän turha sanoa tässä kun parasta saat maistelemalla. Muista antaa kannun olla noin tunti kylmässä ennen tarjoilua.

Viime(kin) kesänä tuli Koffilta Spriten sangria kamppanjan promokrääsää ja mukana oli muistaakseni jopa 8 eri variaatiota. Hitto kun oon nekin hävittänyt jonnekkin...

Rocco
25.03.2008, 14:42
Pakko sanoa, että kasaridrinkit ovat nostaneet arvostustaan...

Legendaariset Malibu-Colat, Siniset Enkelit ja Singapore Slingit ovat kotioloissakin tehtyinä mainioita.

amorphous
25.03.2008, 15:23
Vodkaa, kuumaa vettä ja reilusti sokeria. Ei ollenkaan hassumpi yhdistelmä.


Nimim. Lantrinkit loppu

thego
25.03.2008, 16:09
Viina - pullon suusta.

Ainoa "drinkki" mistä oikeasti tykkään on Absinth-pohjainen jota sai ainaki Rollon Onnelasta. Drinkki tehdään normi-tuoppiin ja siihen tulee Absinthin lisäksi ainakin jotain mansikan makuista mikseriä ja jäähilettä. Ja kyseinen Absinthi siis on sitä paskaa mitä Alkostaki saa. Ei mitään kunnon ainetta..

Hinta onkin sitten jotain 9-14 euroa..

V-man
25.03.2008, 16:56
Ja kyseinen Absinthi siis on sitä paskaa mitä Alkostaki saa. Ei mitään kunnon ainetta..

Käsittääkseni mitään "kunnon" absinttia ei ole saanut mistään päin maailmaa oikeastaan enää vuosikymmeniin. Onhan niissä tujonia seassa, mutta se määrä on niin vähäinen ettei sillä ole kuin placebo-vaikutus.

Wikipediasta: "Tujonipitoisuutta käytetään niiden myynninedistämiskeinona, jonka tarkoitus on antaa tšekkiabsintille huumausaineenomaista "kielletyn hedelmän" hohtoa. Samaan tähtää keksitty "historiallinen nauttimisrituaali", jossa czech-absinttiin kastettu sokeripala sytytetään ja palava sokeri sammutetaan vedellä, joka samalla laimentaa juoman alla olevassa lasissa. Tämä toimenpide on ilmeisesti kehitetty korvaamaan puuttuvaa louche-efektiä ja antamaan arveluttavalle juomisnautinnolle näyttävyyttä."

Alkoholihan se absintissakin kolisee ja esimerkiksi pirtu ajaa kyllä käsittääkseni ihan saman asian. Itselläni oli joskus pullo jotain 70% absinttia ja toki se meni päähän kuin metrin halko kun sitä shotteina tempoi, mutta ei siinä mitään sen mystisempiä hallusinaatioita aiheuttavia ainesosia kyllä ole.

Cactus
25.03.2008, 18:54
Kelkka on yksi hyvistä drinkeistä, samaten marianne, LIIT, ville vallaton.

Virtanen eli kossu+battery oli joskus lemppari, mutta nykyään kun lähes kaikkialla käytetään batteryn sijasta Ediä niin ei ainakaan tähän mieheen uppoa.


-Cactus-

dee_snyder
31.03.2008, 20:51
Vodkaa, omenalikööriä, limemehua ja Spriteä. En tiedä miksi tuota kutsutaan, mutta maistui...

Pelirangaistus
31.03.2008, 21:15
Vodkaa, omenalikööriä, limemehua ja Spriteä. En tiedä miksi tuota kutsutaan, mutta maistui...

Here in Pooori, sitä sanotaan Irmaksi

solo
01.04.2008, 00:12
Kossu+vissy. Vanha ja voittamaton. Makeat juomat ovat lapsille.

#3
01.04.2008, 12:43
Kossu+vissy. Vanha ja voittamaton. Makeat juomat ovat lapsille.

Juuh komppaan jos haluaa hifistellä voi käyttää maustettuja vissyjä. Bonquan villivadelma on jees. Toinen hyvä juttu on maustetut vodkat esim Koskenkorva Nordic berries ja muös omena kossu on hyvää ihan tavallisen vissyn kanssa.

Heitinga
18.11.2008, 15:03
Levillä ollessamme muutama kaveri kehitteli drinkin joka oli itseasiassa yllättävän hyvä. Tietoa ei ainakaan minun korviin ole kuulunut drinkin olemassaolosta, joten kaverit nimesi sen Bonboniksi (tai Bonponiksi riippuen tekijänoikeuksista :P)

Bonbon:

Murskattua Limeä,
Mustikkalikööriä,
Viinaa,
Jaffaa/Fantaa.


Kokeilkaa ja lisätkää ihmisten tietoisuutta kyseistä drinkkiä kohtaan.

taisto-74
18.11.2008, 18:23
Tämä on oiva drinkki immeiselle, joka ei mieti makuja ja sävyjä eikä vuosikertoja. Helppo juoda, ei okseta ja menee hattuun. Sopii varsinkin makeiden litkujen inhoajalle.

1 puolen litran tyhjä tuoppi

täytetään halutulla määrällä kirkasta (riippuen immeisen juomataustasta ja tavoitellusta humalasta, 2-15cl)

1-3 sormenleveyttä raakaa, puhdasta sitruunamehua (Real mm.)

loput vissyä tai soodaa

Sitten vaan kulauttelemaan!

tahtookirjoittaa
18.11.2008, 20:10
Todella harvoin tulee drinkkejä juotua, yleensä mennään bisse-lonkero -linjalla. Mutta drinkeistä ehdoton suosikki on kyllä Pernod-cola.

fedorov
18.11.2008, 22:13
Kokeilkaapa joskus ihan perus GT pikku twistillä: lyhyt lasi, n. 4cl kunnon giniä, loput tonicia, ja EI, EI sitruunalohkoa, vaan tuuman vahvuinen tuore kurkun pätkä.

Loistava kokonaisuus vaikka normihommissa en kurkusta erityisemmin pidäkään.

TQoFE
19.11.2008, 19:05
Kokeilkaapa joskus ihan perus GT pikku twistillä: lyhyt lasi, n. 4cl kunnon giniä, loput tonicia, ja EI, EI sitruunalohkoa, vaan tuuman vahvuinen tuore kurkun pätkä.

Ja ginihän luonnollisesti on tuossa tapauksessa useampaan otteeseen maailman parhaaksi giniksi rankattua Hendrick'siä, jonka maulla ei ole mitään tekemistä epämääräisten halpislitkujen, kuten vaikka Lloyd'sin tai Silverin kanssa.

Itseasiassa Hendrick'sin raiskaaminen limellä tai sitruunalla pitäisi kieltää lailla. Samaten on hölmöä tuhlata kurkkua johonkin perusginiin à la edellä mainitut, Beefeater, Bombay jne.

Edit. Lisätään vielä, että löytyy joistakin harvoista ravintoloista sekä Alkon tilausvalikoimasta. Suunnilleen 40 e pullo muistaakseni. Jos lähimpään Alkoon soittaminen ujostuttaa, tavaraa löytyy yleensä Hietalahden Alkon hyllystä.

moby
20.11.2008, 11:18
kehititin tuossa taannoin kohtuullisen hyvänmakuisen drinkin nimeltään Prahan kevät. Juoma on muuten sama kuin valkovenäläinen mutta vodkan tilalle laitetaan saman verran tsekkiläistä Becherovka-yrttiviinaa. Maistuu ihan nestemäiseltä piparkakkutaikinalta ja tulee vielä huppeliin.

Becherovka ja kokis eivät sitten sovikaan niin hyvin yhteen.

Becherovka on kyllä ihan loistavaa tavaraa, varsinkin näin joulun lähestyessä. Itse juon sitä glögin kanssa. Glögiä kuumennettaessa sekaan heitetään yksi kanelitanko ja valmis glögi miksataan Becherovkan kanssa. Itse läitä Tshaikka-lasiin 2-3cl Becherovkaa ja loput glögiä.

Lämmittää mukavasti.

Yleensä Becherovka tulee kuitenkin juotua raakana shottina. Joulumieli kohoaa nopeasti.

Tuamas
20.12.2008, 19:48
Olisi uutenavuotena bileet ja saadaan sinne kohtuullisen suuri määrä vaaleaa rommia, kaverit haluavat väkisin käyttää puolet rommista rommicola-booliin, mutta itse ajattelin että kai siitä nyt jotain parempaakin saa sekoiteltua.

Eli tiedustelisin hyviä vaaleasta rommista tehtäviä drinkkejä, jotka on helppo tehdä ja jotka sopivat esim. booliksi.

d2uce
20.12.2008, 21:46
Olisi uutenavuotena bileet ja saadaan sinne kohtuullisen suuri määrä vaaleaa rommia, kaverit haluavat väkisin käyttää puolet rommista rommicola-booliin, mutta itse ajattelin että kai siitä nyt jotain parempaakin saa sekoiteltua.

Eli tiedustelisin hyviä vaaleasta rommista tehtäviä drinkkejä, jotka on helppo tehdä ja jotka sopivat esim. booliksi.

Osta vielä nippu limejä, niin saatte Cuba Libren.

Joskus on joku hyvä drinkki tullut bongattua Bar None Drinks -sivustolta. Tässä (http://www.barnonedrinks.com/drinks/by_ingredient/w/white-rum-964.html) listaa drinkeistä, joissa yhtenä ainesosana on vaalea rommi.

Mr.Fox
24.12.2008, 08:38
Eli tiedustelisin hyviä vaaleasta rommista tehtäviä drinkkejä, jotka on helppo tehdä ja jotka sopivat esim. booliksi.Vastaukseni tulee kysymykseen nähden hieman myöhässä, mutta kuitenkin viikkoa ennen H-hetkeä. Etsiskelin sitä "vapauttavaa" one-lineriasi ja törmäsin tähän kysymykseen.

Siis vaaleaa rommia! Ajankohdasta huolimatta suosittelen kesäistä Mojitoa (http://www.barnonedrinks.com/drinks/m/mojito-highball-3399.html). Valmistusohjeet löytyvät linkistä, mutta heitän vielä omat versioni. Drinkin maku on kirpeän raikas ja väri on kirkkaan vihertävä. Normaalisti teen omat Mojitoni puolen litran tuoppiin.

Tuopin pohjalle jäämurskaa, puolikas lohkottu lime, ruokokidesokeria ja n.10kpl mintunlehtiä. Muutama reipas survaisu caipirosca-nuijalla ja pohja on valmis. Päälle vaaleata rommia (itse suosin jopa 2dl) ja tuoppi täytetään sitruunavichylla. Sekoitetaan, tarkastetaan maku ja juoma on valmis! Voidaan juoda sellaisenaan tai siivilöidä ylimääräiset hörhellykset pois. Puolen litran rommipullo menee kevyesti kolmessa tuopissa, sillä oikein tehtynä tässä ei maistu alkoholi lainkaan. Tietysti loivemmatkin versiot ovat aivan yhtä hyviä, mutta tämä voi olla todella petollinen drinkki.

Booliksi jos meinaat, niin sopivat kertoimet vain käyttöön ja pientä sovellusta siellä sun täällä. Boolimaljaan suosittelen jäämurskan sijasta jääpaloja. Lohko vaikka noin kymmenen limeä esim. taikinakulhoon, kaada reilusti ruokokidesokeria päälle ja nypi vaikka kahden mintturuukun lehdet koko komeuden päälle. Murskaa caipirosca- tai vaikka perunanuijalla koko komeus ja tässä tapauksessa itse siivilöisin nuo ylimääräiset hörhellykset pois. Sitten vain rommit ja vichyt. Jos et halua mitään "tappoboolia" niin laita vaikka 1/4 rommia ja 3/4 sitruunavichya eli yksinkertaistettuna litran rommipullon seuraksi laitat kaksi puolentoista litran vichypulloa. Kaada kaikki ainekset (maustettu limemehu, rommi ja vichy) boolimaljaan ja sekoita huolellisesti. Tarkasta maku ja lisää limeä, sokeria, rommia tai vichya tarvittaessa. Koristeeksi lisää mintunlehtiä ja limelohkoja; myös esim. kiiwistä kauniisti leikellyt viipaleet sopivat booliin kuin nenä päähän.

EDIT: mainitaan nyt vielä, että periaatteessa yhdestä limestä tuleva mehu riittää noin yhteen litraan valmista Mojitoa riippuen tietysti limen mehukkuudesta ja omasta makutottumuksesta

ozo
24.12.2008, 17:12
Mr. Foxin kanssa aika samoilla linjoilla, hyvin tehty Mojito isoon lasiin on yksi parhaista drinkeistä.

Myös perinteinen Vodka + Battery on todella hyvä yhdistelmä.

SeitsemäsPakki
24.12.2008, 19:10
Kokeilkaas tätä:
Vodkaa
Passoaa
Passionmehua(Chiquita:n mieluiten)
Ja Schweppes caribez

Ite tuon keksin vuoden 2005 vaihteessa ollessani baarimikkona. Kulki nimellä tsunami, mutta nimestä jouduttiin luopumaan eräiden tapahtumien johdosta. Maistuu hyvälle..

J.Petke
24.12.2008, 22:44
Yksinkertainen ja hyvä drinkki on pommac+jaloviina (*). Ei uskoisi mutta hyvältä maistuu.

Myös Moskovan Muuli tehtynä Jaloviinalla on oikein hyvä. Eli siis, pari limen lohkoa murskattuna, 4cl Jaloviinaa (*) ja täyttö Ginger Alella. Kirpakka, piristävä ja oikein hyvää.

Valioyksilö
25.12.2008, 18:35
- Vodka Russchian eli votkaa, Schweppes Russchiania ja sitruuna

- Jekkubattery, ainoa miinus siitä, että aamulla maku on suussa aika yrjöttävä

- Long Island Ice Tea, maukas ja refreshing, järkyttävä hinta (16e tuplana)

tutzba
25.12.2008, 18:55
- Long Island Ice Tea, maukas ja refreshing, järkyttävä hinta (16e tuplana)

Aivan uskomattoman herkullinen, mutta tuo hinta todellakin ahdistaa. Kyllä niitä silti sen pari-kolme pystyy illassa juomaan, on se maku kuitenkin niin jumalainen. Vodkabattery on toinen mitä tulee juotua paljon, jossakin kohtaa niissä vain tulee kiintiö täyteen illan myötä.

Footless
25.12.2008, 20:09
Myös Moskovan Muuli tehtynä Jaloviinalla on oikein hyvä. Eli siis, pari limen lohkoa murskattuna, 4cl Jaloviinaa (*) ja täyttö Ginger Alella. Kirpakka, piristävä ja oikein hyvää.
Tunnetaan Jallumuulina stadissa varmaan useammassakin paikassa.

Eipä itse tule hirveästi drinkkejä juotua vaikka niitä työkseni teenkin, ellei ole joku special-paikka (American Bar, A21). Muutoin yleensä menee Mojitoja, giniä karpalomehulla tai GT:tä jos saatavilla on hyvää giniä (Hendrick, Tangueray, tai sitten joku harvinaisempi herkku). Myös Gimlet toimii jos on kunnon gini ja limemehu.

En muuten oikein ymmärtänyt tuosta Ketun ohjeesta sitä, miksi kannattaisi murskata minttu ja lime jäämurskan kanssa. Siitähän ei ole mitään hyötyä.

Ennemmin näin:

Lasin pohjalle puolikas lime lohkoina ja noin 12-15 mintun lehteä sekä ruokosokeria n. 2 tl (voi myös laittaa tilkan rommia jo tässä vaiheessa). Murskataan nuijalla ja lisätään jäämurskaa lasiin noin 3/4-4/5. Lisätään rommi ja sekoitetaan (tai jos käytössä on miniboston, niin ravistetaan) huolellisesti ja lisätään soodaa/vissyä. Koristeeksi voi laittaa mintun lehden tai koko varren siten että jättää vain ylimmät lehdet koristeeksi. Pari pilliä ja valmista.

Erilaisia tapoja on tietysti useita, mutta tuolla pääsee aika lähelle täydellistä lopputulosta. Harvalla varmaan himassa on Angostura bitteriä, mutta tippa sitä tekee myös hyvää. Rommia ei tosiaan kannata liikaa laittaa normikokoiseen juomaan, koska muuten helposti se raikkaus karisee siitä.

Mr.Fox
25.12.2008, 21:15
Myös Moskovan Muuli tehtynä Jaloviinalla on oikein hyvä.Eipä muuten ole huono Jalluvenäläinenkään eli VV:n vodka korvataan Jaloviinalla (*).En muuten oikein ymmärtänyt tuosta Ketun ohjeesta sitä, miksi kannattaisi murskata minttu ja lime jäämurskan kanssa. Siitähän ei ole mitään hyötyä.Käytän nk. jäämurskapusseja, joista se "jäämurska" tulee ulos suunnilleen tulitikkuaskin kokoisina paloina.- - - Pari pilliä ja valmista.Suomalainen äijähän ei paukussaan (=Kossuvissy) pillejä käytä. Ruåtsalaisen kotkotuksia!

NemI
25.12.2008, 22:00
Ennemmin näin:

Lasin pohjalle puolikas lime lohkoina ja noin 12-15 mintun lehteä sekä ruokosokeria n. 2 tl (voi myös laittaa tilkan rommia jo tässä vaiheessa). Murskataan nuijalla ja lisätään jäämurskaa lasiin noin 3/4-4/5.

Henkilökohtaisesti en kyllä murskaisi minttua, koska mielestäni mintusta ei saa parhaita aromeita tuolla menetelmällä, vaan se kitkeröityy. Ennemmin murskaisin limet ruokosokerin kanssa, lisäisin sitten mintut varsineen (parhaat aromit!), jäämurskan sekä laadukkaan rommin ja sheikkaisin sitten ainekset sekaisin. Sitten siitä vissystä vähän kuplia sekaan.

Maku-asioitahan nämä toki ovat.

ernestipotsi
25.12.2008, 23:51
tequila slammer:

teqila
sprite/7up

3:1

noita uppoaa illassa vaikka kuinka paljon
hyvään drinkkiin ei tarvitse aina sekoittaa 45 eri litkua

Footless
26.12.2008, 09:53
Henkilökohtaisesti en kyllä murskaisi minttua, koska mielestäni mintusta ei saa parhaita aromeita tuolla menetelmällä, vaan se kitkeröityy. Ennemmin murskaisin limet ruokosokerin kanssa, lisäisin sitten mintut varsineen (parhaat aromit!), jäämurskan sekä laadukkaan rommin ja sheikkaisin sitten ainekset sekaisin. Sitten siitä vissystä vähän kuplia sekaan.

Maku-asioitahan nämä toki ovat.

Pointti kyllä tuossa, en duunissa murskaile minttua juurikaan, survaisen ehkä kerran ja sitten kunnon sheikkaus. Tosin varsia en laita sekaan, koska siitä tulee sitten niin ruma setti. Eri asia sitten jos vaikka tuplasiivilöi koko paskan ja sheikkaa sen ensin jäillä. Tällä tavalla saa musta ehkä parhaan maun irti mintusta. Lähinnä tuo olikin kotikäyttöä varten, harvemmalla kuitenkaan on sheikkerin sun muut himassa käytössä. Kai.

Rapukäsi
03.04.2009, 18:21
Sain duunissa liikelahjana tulleen lestin brasilialaista viinaa. Laatikon kyljessä lukee Mulher Rendeira Traditional Brazilian Cachaca. Kyseessä siis sokeriruokomehusta valmistettu viina ja siitä tehdään ainakin Caipirinha drinkkejä. Onko kenelläkään mitään hajua miten muuten kyseistä myrkkyä voi käyttää? Voiko tota juoda raakana shotteina vai minkä makuista tavaraa tuo on?

redcat
03.04.2009, 18:28
Bacardicola se olla pitää, kaikki muu on turhaa hifistelyä.

KiVi
03.04.2009, 18:29
Raaka Becherovka on ässä. Todella hyvää nektaria.

FinJeevel_86
03.04.2009, 19:07
Viinaa 2cl
Smirnoff Caipiroskaa 4cl
Spriteä
Jäitä

Kyllä kelpaa siemailla!

edit. Ei sitten kannata yrittää tilata tätä Caipiroskan nimellä. Tulee joku sitruunasokerilitku.

edit.2 Lisätty Smirnoff

Vanha Len
03.04.2009, 19:16
Vinettoa 1 osa ja kokista 2 osaa. Tämä siis ainoastaaan "alan miehille".

TQoFE
03.04.2009, 22:01
Vinettoa 1 osa ja kokista 2 osaa. Tämä siis ainoastaaan "alan miehille".

Kerran helvetillisessä nälässä eksyin Kontulan kiinalaiseen kuullakseni seuraavan vuoropuhelun paikallisilta alkuasukkailta:

- Maista hei tästä.
- Mitä toi on?
- Eiku maista nyt, tää on tosi hyvää.
- No mut mitä siinä on?
- Punkkua ja konjakkia.
- Ai kato, anna tänne.

Footless
04.04.2009, 03:20
Viinaa 2cl
Caipiroskaa 4cl
Spriteä
Jäitä


Mitähän tuo Caipirosca 4cl mukamas tarkoittaa? Caipirosca on kuitenkin drinkki johon tulee limeä, sokeria, jäämurskaa ja vodkaa, ja en ole kuullut että sen nimistä viinaa tai likööriä olisi olemassa. Ei mikään ihme jos tulee vähän erikoisia katseita baaritiskillä...

Neljäntenä päivänä kun mikään muu ei enää uppoa, toimii viritys:

2cl Jack Daniel's
2cl Kahlua
Colaa

Lyhyeen rocksiin ja paljon jäitä.

Siim72
04.04.2009, 11:31
Ihan sama mihin lasiin, suhteistakaan en välitä. Kuitenkin, kaksi sanaa. Gin & Tonic.

ipa rules
04.04.2009, 11:45
Mitähän tuo Caipirosca 4cl mukamas tarkoittaa? Caipirosca on kuitenkin drinkki johon tulee limeä, sokeria, jäämurskaa ja vodkaa, ja en ole kuullut että sen nimistä viinaa tai likööriä olisi olemassa. Ei mikään ihme jos tulee vähän erikoisia katseita baaritiskillä...


Ihan samaa jäin miettimään.

ukkometso
04.04.2009, 13:11
Pappa opetti aikoinaan saunan jälkeen seuraavan, eli kuten tapana on sanoa, niin Tampellaa. Koskenkorvaa ja keltaista Jaffaa. Oman tuntuman mukaan, sopivin lienee käyttämäni 1/1 -suhde. Aivan loistavaa!

karhu
04.04.2009, 13:14
Ihan samaa jäin miettimään.

Laivalla joskus muistan nähneeni sen nimisen Smirnoffin tekemän juoman. Ymmärsin kyseessä olevan jonkin näköisen valmiin caipiroscka sekoituksen. Joku taisi vielä kertoa sen aika pahaa olevan.

Itselle uppoaa perus drinkit gin&tonic ja vodka karpalomehulla.
Yksi parhaista on myös tämä 2cl vodkaa, 2cl omenalikööriä, kohtuullisen paljon limeä, jäitä ja loput spriteä. Kotona juodessa voi vodkaa laittaa 4cl ja maku pysyy vielä hyvänä. Länsirannikolla tuo tunnetaan nimellä Irma.

Fox
04.04.2009, 13:55
Laivalla joskus muistan nähneeni sen nimisen Smirnoffin tekemän juoman. Ymmärsin kyseessä olevan jonkin näköisen valmiin caipiroscka sekoituksen. Joku taisi vielä kertoa sen aika pahaa olevan.


Kyllähän Smirnoffilla on oma caipiroska -juoma, joskus tuli maisteltua ja ei se kauhean pahaa mielestäni ollut. Tosin oli hyvät pohjat alla, joten en mene mausta takuuseen. Muistaakseni myös Viru valgeella on omat caipiroska sekoituksensa.

Itse olen tykästynyt omenavodka ja karpalomehu yhdistelmään, ei kuulosta hyvältä mutta itse ainakin pidän. Joskus voi vielä lisätä pikkaisen limeä, jos tarvitsee saada kirpeämpää.

FinJeevel_86
04.04.2009, 14:04
Mitähän tuo Caipirosca 4cl mukamas tarkoittaa?

Smirnoff Caipiroskasta siis on kyse. Jäi se merkki laittamatta tuohon ensimmäiseen viestiin. Suomesta ei taida edes saada sitä. Laivalta kyllä.

NemI
04.04.2009, 17:28
Pappa opetti aikoinaan saunan jälkeen seuraavan, eli kuten tapana on sanoa, niin Tampellaa. Koskenkorvaa ja keltaista Jaffaa. !

Lisää paperinenaurinkovarjo ja saat klassikkohörpyn nimeltä Las palmas.

DANSKU
10.10.2012, 15:58
Onkos kenelläkään tietoa sellaisesta shotista nimeltä "vihreä hyvä"? Tuli tossa viikonlopun aikana juotua niitä eräässä turkulaisessa yökerhossa. Yritin googlettaakin kyseistä shottia mutta tuloksetta.

Shottiin tuli 2 juotavaa josta toinen oli vihreää ja toisesta ei mitään hajua?

Jack Daniel's
10.10.2012, 16:41
Jack Daniel's & Coca-Cola.

T. Lemmy

Tadu
10.10.2012, 19:40
Irish Coffee ja valkovenäläinen.

Vuokralainen
10.10.2012, 20:07
Gin Tonic. Ainoa.

Kulttimörkö
10.10.2012, 21:39
Kaksi hyvää on tullut löydettyä. Wirtanen (red bull/battery + vodka) ja San Francisco. Miksei myös simppeli Screwdriver ja Tequila Sunset.

Jotun
10.10.2012, 22:13
Onkos kenelläkään tietoa sellaisesta shotista nimeltä "vihreä hyvä"? Tuli tossa viikonlopun aikana juotua niitä eräässä turkulaisessa yökerhossa. Yritin googlettaakin kyseistä shottia mutta tuloksetta.

Shottiin tuli 2 juotavaa josta toinen oli vihreää ja toisesta ei mitään hajua?

Muistaakseni 50/50 Sourz applea ja sitruunamehua. Kaveri oli aikoinaan RAY:llä jakajana ja niillä oli tapana kipata vihreetä hyvää vuorojen jälkeen. Sieltä sitten päätyi listalle asti jossain vaiheessa. Hyväähän se on.

Axbor Nocturne
10.10.2012, 22:20
Gin Tonic. Ainoa.

Joo, mutta se pitää tehdä Hendrick´s ginistä jotta se on hyvää. Teet sen jostain tusinaginistä, niin maistuu hirveältä...

Caipiroska on hyvä, mutta caipirinha sitäkin parempi. Valkovenäläinen putoaa myös tai sitten perinteinen punainen, vodkaa ja karpalomehua.

Iker
10.10.2012, 22:24
Joo, mutta se pitää tehdä Hendrick´s ginistä jotta se on hyvää. Teet sen jostain tusinaginistä, niin maistuu hirveältä...

...tai sitten perinteinen punainen, vodkaa ja karpalomehua.
Tuossahan ne tuli.

Joko on pöytä täynnä punaista tai sitten otetaan GT.

Gags
10.10.2012, 22:52
Ei gin tonic, vaan gin bitter. Bombay Sapphire on mun valinta giniksi. Vieläkö Palacen alakerrassa on gin-baari? Siellä join joskun jotain ruotsalaista giniä, joka oli ihan jees.

Mats Bedö
10.10.2012, 23:56
Jack Daniel's & Coca-Cola.

T. Lemmy

Klassinen rock-paukku. Itse vedan sita Diet kokiksella eli kyseessa on JD & Diet. Sita sitte meneekin! lol

SamSpade
11.10.2012, 08:10
En juuri juo paukkuja, lähinnä hyviä viinejä ja single malt speyside viskejä, mutta jos joskus juon:
Valkovenäläinen, ehdottomasti tehtävä Kahluasta, Dude.
Bloody Mary aperatiiviksi ennen hyvää pihviä toimii. Tosin erittäin huonosti osaavat Suomessa tehdä. Harvoin saa hyvää Bloody Marya täällä.
Thaimaassa tai kaukomailla, Pina Colada, hyvää kun tehty kunnon aineista.

TQoFE
11.10.2012, 10:14
Tuossahan ne tuli.

Joko on pöytä täynnä punaista tai sitten otetaan GT.

Hyväksyvää nyökyttelyä täältäkin.

Giniksi kelpaa Hendrick's, Tanqueray, Beefeater tai hätätilassa Bombay.

Keltainen
11.10.2012, 10:43
Somali kevätjäissä= 4cl votkaa, jäitä ja musta oliivi sekaan. Tätä myytiin 90 luvulla Lappeenrannassa baarissa kun Joutsenoon perustettiin vastaanottokeskus. Joku huumoria ymmärtämätön sai hoidettua tuollekin stopin.

jussi_j
11.10.2012, 11:37
Jallu tähdellä tai kolmella. Kolme on kyllä hifistelyä. Colaa voi myös sotkea jos haluaa.

Northern King
11.10.2012, 11:40
Itse olen olutravintolassa niin sanotusti enemmän elementissä, mutta jos baarissa joku drinkki pitäisi tilata, niin kyllä aika usein juomaksi valikoituisi Long Island Ice Tea. Suolainen hinta, mutta onhan se nyt sen arvoista. Välillä tulee ihmeteltyä, että mihin sitä rahaa on yön aikana mennyt, mutta vastaus selviää aina hieman tutkimalla kuitteja. Ylivoimainen ykkönen itselleni.

Sitten toinen drinkki, jota usein tilaan, on aivan perus vodkasooda. Yhdessä vaiheesa olin enemmän innostunut kaikista erilaisista drinkeistä, mutta nykyään ei jaksa alkaa aina jokaiselle baarimikolle erikseen selittämään, että miten mikäkin drinkki tehdään. Eli aika usein tulee peruslinjalla mentyä.

En nyt tiedä, että onko paras 'drinkki', mutta myös Irish car bomb on yllättävän hyvä. Melko helposti sain itse alas, vaikka siinä sitä juotavaa oli. Ja siis juomassahan on ideana, että se juodaan mahdollisimman nopeasti.

Visnovsky
11.10.2012, 12:08
En ole eläessäni mielestäni maistanut huono Gin Tonicia, enkä Long Island Ice Tea:ta. Siinä ne suosikit taitaapi olla.

Ted Raikas
11.10.2012, 12:10
Drinkit on pääasiassa turhia ja erittäin yksiulotteisia juomia, joita en siis suosi. Juon viinani viinana, eli mieluiten hyvää viskiä, konjakkia tai vodkaa. Ei niihin sekoitteita tarvita.

Milanista
11.10.2012, 14:09
Onkos kenelläkään tietoa sellaisesta shotista nimeltä "vihreä hyvä"? Tuli tossa viikonlopun aikana juotua niitä eräässä turkulaisessa yökerhossa. Yritin googlettaakin kyseistä shottia mutta tuloksetta.

Shottiin tuli 2 juotavaa josta toinen oli vihreää ja toisesta ei mitään hajua?

Olisko Pernod ja minttu? Aikoinaan hurjassa nuoruudessa tuli kokeiltua, nimestä ei varmuutta..

Buddha
11.10.2012, 14:23
Olisko Pernod ja minttu? Aikoinaan hurjassa nuoruudessa tuli kokeiltua, nimestä ei varmuutta..

On ja on tunnettu myös nimellä Itsemurha. Nykyään aika laimeaa, kun Minttu blandattiin 50%-> 40% litkuksi ja alkosta ei saa yli 50% Pernod'ta.

Edit:
Jallu tähdellä tai kolmella. Kolme on kyllä hifistelyä. Colaa voi myös sotkea jos haluaa.

Boldaus oma, mutta tuo vaan on niin totta. Miksi viinaan pitää sekoittaa jotain? Nehän on tehtaalla jo blandattu sopiviksi.

Footless
11.10.2012, 14:28
Olisko Pernod ja minttu? Aikoinaan hurjassa nuoruudessa tuli kokeiltua, nimestä ei varmuutta..

Itsemurha. Klassikko.

GT toimii kyllä, jos on jotain hyvää giniä. TQoFE:n lista oli melko hyvä. Myös tonicin laatu ratkaisee paljon, ero hanatonicin ja jonkun oikeasti hyvän pullokaman välillä on melko huomattava.

Whiskey Sour on lähiaikoina toiminut hyvin, Boulevard socialissa oli listalla joku Burned Orange Whiskey Sour joka maistui oikein hyvin.

Edit. Olen kyllä melko varma että Itsemurhaan on käytetty aina minttulikööriä, joka ei ikinä ole ollut 50%.

Buddha
11.10.2012, 14:34
Edit. Olen kyllä melko varma että Itsemurhaan on käytetty aina minttulikööriä, joka ei ikinä ole ollut 50%.

Alkossa myytävä Minttu oli ennen 50%, tästä SuperAlkon (http://www.viinarannasta.ee/detail.php?id=14061)valikoimaan. Sitten joku nero keksi alkaa blandaamaan sitä.

Superböle
11.10.2012, 14:36
Vodka + Vichy + Lime on tähän mennessä paras yhdistelmä, Gin Tonic hyvästä ginistä on myös erinomainen. Villinä korttina mainittakoon valkosuomalainen (jallu maidolla).

Footless
11.10.2012, 14:42
Alkossa myytävä Minttu oli ennen 50%, tästä SuperAlkon (http://www.viinarannasta.ee/detail.php?id=14061)valikoimaan. Sitten joku nero keksi alkaa blandaamaan sitä.

Juu, ja tuohan ei ole minttulikööriä. Itsemurhaan on perinteisesti käytetty Creme de Menthea, eli siis vihreää minttulikööriä. Tuo linkittämäsi tunnetaan nimellä minttuviina.

harky
11.10.2012, 14:44
Limestä tehdyt drinkit kuuluvat omiin suosikkeihin. Tietty perus mariannet, virtaset yms. menevät satunnaisesti.

Buddha
11.10.2012, 14:46
Juu, ja tuohan ei ole minttulikööriä. Itsemurhaan on perinteisesti käytetty Creme de Menthea, eli siis vihreää minttulikööriä. Tuo linkittämäsi tunnetaan nimellä minttuviina.

Ok, my bad.

Ja jos siihen lasiin on pakko kaataa jotain alkoholitonta viinan lisäksi, niin GT tai vodka + russian.

Stouts77
11.10.2012, 14:46
Tequila sitruunalla(tai ilman). Muttei suolaa, kun sitä ei saa kuulemma liikaa käyttää.

Rocco
11.10.2012, 15:15
Kotona ei ikinä tule tehtyä, mutta joskus hifistelypaikoissa etenkin ulkomailla maistuu Singapore Sling. Se on vähän hintahtava, pirskahteleva ja makeahko. Mutta hyvää.

TQoFE
11.10.2012, 22:14
GT toimii kyllä, jos on jotain hyvää giniä. TQoFE:n lista oli melko hyvä. Myös tonicin laatu ratkaisee paljon, ero hanatonicin ja jonkun oikeasti hyvän pullokaman välillä on melko huomattava.

Ehdottomasti näin. Hyvänkin ginin saa pilattua huonolla tonicilla. Puhumattakaan siitä, jos joku kesäuuno laittaa Hendrick'sin joukkoon sitruunan tai limen.

Juu, ja tuohan ei ole minttulikööriä. Itsemurhaan on perinteisesti käytetty Creme de Menthea, eli siis vihreää minttulikööriä. Tuo linkittämäsi tunnetaan nimellä minttuviina.

Itsemurhasta en tiedä, mutta Buddhan linkittämässä tuotteessa on niin paljon sokeria, että virallisesti se lasketaan likööriksi, vaikka minttuviinana tunnetaankin.

vstk
11.10.2012, 22:45
Juottolaan kun menee aikaansa kuluttamaan niin hyvin usein sita tulee avattua peli Mint Julepilla. Edes valttavasti tehtyna varsin hyva juoma.

Pisin Kääpiö 186cm
11.10.2012, 23:39
Giniksi kelpaa Hendrick's, Tanqueray, Beefeater tai hätätilassa Bombay.Onko jokin syy miksi Gordon's ei kelpaisi? Kotioloissa käyttämäni GT:n g-osat ovat olleet jokseenkin aina joko Gordon's (tavallisin), Bombay Sapphire tai Beefeater.

Kuten edellä jo todettiin, paljon riippuu myös tonicista. Kuin myös juoman oikeasta lämpötilasta. Ihanne on mielestäni se, että lasi on todella hyvin jäähdytetty. G ja T kaadetaan sitten kylmään lasiin jossa on jokunen jääpala muttei jäiden sulamisvesiä. Limeviipale sekaan jos limesitruunaa löytyy, mutta limen puute ei ole ainakaan minulle iso tappio.

Uleåborgir
12.10.2012, 00:05
Merivesi on mainio juoma, jos se tehdään oikein. Oulussa oli ennen muinoin Voodoo-niminen hämärä heviluola, jossa se osattiin tehdä oikein hyvin. Ilmeisesti Voodoossa juomaan lisättiin sopivasti suoloja.

TQoFE
12.10.2012, 01:02
Onko jokin syy miksi Gordon's ei kelpaisi?

On: en pidä sen mausta.

Sokkotestissä mainitsemani ja tuo erottuvat kuin yö ja päivä, vaan makuasioitahan nämä. Yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä ja kolmas pojasta.

Harald73
12.10.2012, 09:13
Amppimehu = lasiin 4/5 vodkaa (pöykkyä tai mitä tahansa myrkkyä) ja loput värin vuoksi Valion appelsiinitäysmehua. Hyvin vääntää naamaa ja kaataa miestä.

Pisin Kääpiö 186cm
13.10.2012, 02:26
On: en pidä sen mausta.

Sokkotestissä mainitsemani ja tuo erottuvat kuin yö ja päivä, vaan makuasioitahan nämä. Yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä ja kolmas pojasta.Neljäs pervo tykkää isoisästä.

En kyllä huomaa säädyllisten ginien kesken niin suurta eroa, etteikö itse kukin sopisi GT:n rakentamiseen. No, jotain kyllä. Paljon isompi kynnys muodostuu jos juoma on väärän lämpöistä tai jos tonic on paskaa.

muaddib
13.10.2012, 02:35
"Somali kevätjäissä" eli vodka jäämurskalla ja mustalla oliivilla.

muaddib

Raatelurakki
13.10.2012, 03:01
Malibu kossu cokiksella. Kaikille fruittareille ja sun muille epämiehekkäille puuhelmekkäille jalkapalloilijoille suunnattu juoma. Eli Malibua 2d kossua 4d cokista oman maun mukaan, jäämurskaa jos on, jos ei niin vitun väliä, ja a vot drinkki on valmis. Se minkä takia tiedän juoman, johtunee savuisten pokeripelien aiheuttamasta muistihäiriöstä.

Karpat46
13.10.2012, 17:10
En kyllä huomaa säädyllisten ginien kesken niin suurta eroa, etteikö itse kukin sopisi GT:n rakentamiseen. No, jotain kyllä. Paljon isompi kynnys muodostuu jos juoma on väärän lämpöistä tai jos tonic on paskaa.

Aikalailla totta mielestäni, varsinkin jos tykkää juoda GT:nsä pitkänä. Ihan paskimmat ginit eivät kyllä maistu oikein ginille ensinkään, lähinnä heikolle pontikalle. Hyvien kesken tonicin kanssa nauttiessa löytyy vivahde-eroja, joita ei minun suu huomaa kuin vierekkäin maistellessa.

Omia suosikkejani ovat Tanquerray, Hendrick's ja Finsbury. Jos tykkää vähän hifistellä ja vertailla tuotteita keskenään, niin suosittelen nauttimista lyhyenä pelkän soodan/vissyn kera. Pääsee maut oikeuksiinsa kun niitä eri mausteita on sinne kuitenkin vaivalla pähkäilty.

EDIT: Tuolta (http://www.fbsk.info/fi/uutiset/Suuri_Gintasting_2010/) löytyy muuten vähän laajemman tastingtilaisuuden tulokset, jos haluaa vähän referenssiä tuleviin kokeiluihin. Harmi, että tasting noteseja ei näytä olevan saatavilla.

Hanhi
13.10.2012, 18:03
Vaikka tekee cocktaileja työkseen, niin itsellä on varsin yksinkertainen maku. Vodka tonic, Campari-tuoremehu ja Minttu-Fernet on tän hetken suosikkeja.

Gags
13.10.2012, 19:59
Sokkotestissä mainitsemani ja tuo erottuvat kuin yö ja päivä, vaan makuasioitahan nämä.Miesten ja naisten maku tunnetusti ovat erilaisia:

Top 10: Gin - AskMen (http://uk.askmen.com/top_10/entertainment/top-10-gins.html)

Sisäliitin
14.10.2012, 22:18
Valkovenäläinen mutta vodkan tilalle jallua. Tunnetaan myös nimellä Jumalan ruoska.

-FNM-
14.10.2012, 22:29
GT. Viski ja rommi colalla menevät myös.

RäpyläRepe
15.10.2012, 09:00
Backseat eli takapenkki. Voisko joku muuten selventää, että mitäs tähän nyt tuli, kun tuppaa aina unohtumaan jostain kumman syystä. Jäämurskaa, appelsiininkuorta siellä kans pyörii ja mitähän litkuja?

Lampinen
18.10.2012, 04:50
2cl Galliano
1cl Banaanilikööri
1cl Passoa
Liraus karpalomehua
Liraus limemehua
Loput spritellä

Voin kertoa, että on hyvää.

Tämän lisäksi tulee oltua helppo asiakas, kossutuoremehu.

Kolmas vielä ehdotuksena

2cl Smirnoffin Vanilla vodka
2cl Galliano
ananasmehu

SamSal
18.10.2012, 06:49
Tylsähkö mutta hyvä. Kossuvissy johon lisätään pieni osa Spriteä.

powerplaymaker
18.10.2012, 07:38
Caipirosca
Malibu Bay Breeze (Malibu + 50/50 karpalomehua+ananasmehua)
Gin Tonic

Onhan näitä..

Henkilökohtainen suosikki on kuitenkin "Skottilainen coctail"; kaadetaan puoli lasia viskiä, johon kaadetaan toinen puolikas. Nautitaan ILMAN jäitä, tai soodaa, pienehkön vesilasin kanssa.

FASlapsi
18.10.2012, 08:18
Puolassa törmäsin kerran shottiin nimeltään Mad Dog, se oli aika perkeleen hyvä. Ymmärtääkseni se koostuu vodkasta, vadelmalikööristä ja tabascosta, ja se kaadetaan shottilasiin kerroksittain siten että vodka menee pohjalle, vadelmalikööri sen päälle ja tabascotujaus pinnalle. Kivan makea tujaus josta jää semmonen mukava lämmin jälkipolte suuhun tabascon takia.

Parista paikasta Suomessa oon tota tajunnu kysellä, mutta eivät ole koskaan moisesta kuulleetkaan.

Red Label
18.10.2012, 08:49
Puolassa törmäsin kerran shottiin nimeltään Mad Dog, se oli aika perkeleen hyvä. Ymmärtääkseni se koostuu vodkasta, vadelmalikööristä ja tabascosta, ja se kaadetaan shottilasiin kerroksittain siten että vodka menee pohjalle, vadelmalikööri sen päälle ja tabascotujaus pinnalle. Kivan makea tujaus josta jää semmonen mukava lämmin jälkipolte suuhun tabascon takia.

Parista paikasta Suomessa oon tota tajunnu kysellä, mutta eivät ole koskaan moisesta kuulleetkaan.

Ainesosat saattavat hyvinkin pitää paikkansa, mutta vadelmalikööri sisältää vodkaa enemmän sokeria, joten likööri pohjalle ja vodka päälle.

Omiin lempidrinksuihin kuuluvat Bull Shot ja Bloody Mary. Todella harvakseltaan tulee drinksuja vedettyä, olutta ja jallua enimmäkseen. Duunissa tulee väännettyä mitä kummallisimpia hörppyjä mitä asiakkaat tahtovat. Karmeimpana mieleen tulee tequila-carillo-cola, ilman jäitä.

Masentaja
18.10.2012, 10:31
Harvoin tulee noissa ravitsemusliikkeissä törpöttelemässä käytyä, mutta tässä yleisimmät keitokset:

Jallu-Cola. Need say more? Mielellään yksi tähti ja oikea kokis. Pepsillä ei hyvä.

Wirtanen. Kirkas viina+battery. Ei Ediä, ei mitään muita, vaan Battery. Viina voi olla vodka/esim kossu, ei merkkaa niin paljon. Ja kylmää on oltava.

Graveyard eli Hautausmaa. Bacardi-Battery. Melko mielenkiintoinen makuelämys, nimi tulee siitä kun oltiin kaverin luona hautausmaalla juopottelemassa. Kaveri asui sillon hautausmaalla. Ihan talossa jne ja hengissäkin vielä :D

Etelän lämmössä jotain kylmää ja raikasta. Yleensä siellä tulee listalta kateltua, Tequila Sunrise ja Sex on the beach.

Shottirintamalla yleensä jallu tai Sambuca-baileys. Kyllä noilla kännin saa jo viritettyä.

Red Label
18.10.2012, 17:56
Shottirintamalla yleensä jallu tai Sambuca-baileys. Kyllä noilla kännin saa jo viritettyä.

Kas, ensimmäinen ihminen lisäkseni jonka tiedän juovan Sambuca-Baileysta. Perkeleen hyvää jäillä, mutta shottinakin toki menee. Suosittelen ehdottomasti muitakin kokeilemaan.

U2
18.10.2012, 23:36
Siitä on aikaa, kun on tullut baarissa drinksuja juotua, mutta pari klassikkoa ovat:

- Absolut Blackcurrant + Sprite
- 2cl Jägermeister + 2cl Baileys

Jälkimmäinen tunnettaneen nimellä Mummon Tohveli - tai sitten MT:ssä on Jekun paikalla Salmari.

Hawk #22
19.10.2012, 01:04
Tuli saatua synttärilahjaks pullo Old Hopkingin valkoista rommia, mutta en oikein tiedä mihin tuota pitäisi käyttää. Ei erityisen hyvänmakuista mielestäni, mutta jos tuon pullon saisi jossain vaiheessa kumottua jollain siedettävällä drinkillä.

Olisiko kellään mitään hyviä (tai huonoja) ehdotuksia?

JMA
19.10.2012, 01:05
Panssarivaunu. Hemmetin hyvää.

2 cl Absintti
2 cl Jägermeister
10 cl Energiajuomaa

Masentaja
19.10.2012, 10:16
Kas, ensimmäinen ihminen lisäkseni jonka tiedän juovan Sambuca-Baileysta. Perkeleen hyvää jäillä, mutta shottinakin toki menee. Suosittelen ehdottomasti muitakin kokeilemaan.

Sambucaan tuli tutustuttua joku reilu 5v sitten Corfulla. Saatavuus meinaa suomessa olla vähän hankala ja laivalla ei baarista saanut koska kuulemma sambucasta tehdään "liekkidrinkkejä". Minähän en juotavaksi kelpaavaa viinaa polta muuallakuin maksassa...

Prof. Puck
19.10.2012, 11:49
...En kyllä huomaa säädyllisten ginien kesken niin suurta eroa, etteikö itse kukin sopisi GT:n rakentamiseen. No, jotain kyllä. Paljon isompi kynnys muodostuu jos juoma on väärän lämpöistä tai jos tonic on paskaa.

Samaa mieltä tuosta jälkimmäisestä lauseestasi. Kolmas asia, mikä ainakin allekirjoittaneella vaikuttaa olennaisesti drinkin makuun, tai ylipäätään siihen, tilaanko edes kyseistä juomaa, on ilman lämpötila. Itse kuulun siihen koulukuntaan, että GT (laadukas) maistuu kyllä lämpimässä tropiikissa, mutta Suomessa koleassa säässä (olkoonkin, että sisätiloissa), se ei vain maistu samalta, siis yhtä hyvältä. Muitakin vastaavia juomia löytyy. Ehkä perinteisempi esimerkki vastaavasta on, että monille punaviinit kuuluvat syksyyn ja talveen ja valkoviinit kesään. Tämä taas itselle ei ole ollenkaan kynnyskysymys.

Snakster
19.10.2012, 14:33
Bloody Mary on ylivoimainen ykkönen. Laadukas GT menee toki aina myöskin.

Joskus nuorena jantterina tuli festareille tai muuhun kesäpäivään lähdettyä kattauksella, joka sisälsi jallua ja kuivaa siideriä. Erittäin hyvin kesäpäivään soveltuva juoma, joka saa asiat luistamaan. Ja festariaamuhan alkoi noihin aikoihin hedelmäcocktail-säilykkeellä, jonne sekaa lorautettiin hyvä tujaus vodkaa tai oikeastaan mitä tahansa.

Nykyään ei kyllä juurikaan tulee drinkkejä vedettyä. Baari-illan ratoksi voi vetäistä Jallun shottina ja muissa ympäristöissä sitten laadukasta konua.

scholl
19.10.2012, 17:25
Aikalailla totta mielestäni, varsinkin jos tykkää juoda GT:nsä pitkänä. Ihan paskimmat ginit eivät kyllä maistu oikein ginille ensinkään, lähinnä heikolle pontikalle. Hyvien kesken tonicin kanssa nauttiessa löytyy vivahde-eroja, joita ei minun suu huomaa kuin vierekkäin maistellessa.

Baareissa ongelma on mielestäni se, että monesti laittavat ties mitä sieltä hanasta blandiksena. Ei tiedä, mitä moskaa se on. Jotenkin siistimpää, jos kaatavat pullosta. Sama muuten pätee cokiksiin ja muuhunkin, vihaan niitä hanamoskia, mitkä jostain pistoolista puolihuolimattomasti roiskitaan.

Mulla on himassa vain Bombayta pelkästään sen takia, koska se sininen pullo on jotenkin siistin mallinen ja näköinen. Yksi juttu mitä ei ole vain tullut vielä testattua on Stefan Richterin ohje. Siis se joku suomalainen kokki, joka asuu Losissa, teki GT:n Hansin Matkassa -ohjelmassa niin että laittoi sekaan jonkun verran Hartwallin lonkeroa. Toi pitää testata.

Karpat46
19.10.2012, 19:06
Baareissa ongelma on mielestäni se, että monesti laittavat ties mitä sieltä hanasta blandiksena. Ei tiedä, mitä moskaa se on. Jotenkin siistimpää, jos kaatavat pullosta. Sama muuten pätee cokiksiin ja muuhunkin, vihaan niitä hanamoskia, mitkä jostain pistoolista puolihuolimattomasti roiskitaan.


Sieltä pistoolista tulee tonic-tiivistettä, hanavettä ja hiilidioksidia sekoitettuna paikan päällä. Periaatteessa samaa tavaraa kuin pullokama, mutta hygienia voi olla monessa paikassa vähän niin tai näin. Nuo vehkeet kun pitäisi putsata päivittäin.

Toisaalta hanatavara tulee aina viileänä siihen jäiden päälle, kun taas pullo-/tölkkitavara on monesti jossain siinä pöydällä lämpimässä. Tällöin tuote laimenee heti alkuunsa jonkin verran kun sulavettä sekoittuu joukkoon.

Tinke-80
27.10.2012, 08:45
Southern Comfort ja kokista. Aivan tajuttoman hyvä drinkki. Suosittelen vahvasti!

-Tinke

Girardi #5
27.10.2012, 11:21
Itse olen aina tykännyt Long Island Ice Tea -drinkistä mutta ongelmana on vain sen hinta, maksaa miltei viskipaukun verran. Laivalla tuota herkkua saa vielä vahvempana ja vaikutukset illan mittaa voivat olla petollisia. ;)

Kalalokki
07.07.2013, 16:39
Tietääkö joku mitä absinttipirtelöön kuuluu? Absintin lisäksi tietty.

H.Incandenza
07.07.2013, 22:02
Skumppaa ja tähden jallua.

On muuten varsin mainio virvoke.

Tadu
07.07.2013, 22:08
Schweppes Bitter Lemon + Vodka.

H.J.Simpson
07.07.2013, 22:18
Perusvarmat kelkka, jallucola ja vodkarussian yleensä riittävät, mikäli tulee drinkkejä tilattua. Iso LIIT toki toimii myös erittäin hyvin. Useammin tulee kuitenkin vain baareissa juotua mallasjuomaa/lonkeroa ja siinä ohessa shottina jallua tai kylmää jägermaisteria.

Se mitä en ole koskaan taas itse ymmärtänyt on tuo energiajuomien käyttö drinkeissä. Toki peittää viinan maun, mutta eihän noista hyvän makuisia saa yrittämälläkään. Tosin eipä noita tule muutenkaan juotua juurikin maun vuoksi. Mutta makuasioita sanoi musti, kun pallejaan nuoli...

Kaulasuoja
07.07.2013, 23:07
Virgin Cuba Libre.

John Copter
07.07.2013, 23:38
Tietääkö joku mitä absinttipirtelöön kuuluu? Absintin lisäksi tietty.

En varmana tiedä, mutta jos puhutaan ravintola-annoksista niin esim 2cl absinttia, 2cl jotain citruslikööriä, softista, jäitä ja blenderiin.

Pirtelöistä puheenollen, suosittelen maistamaan Jallupirtelöä, sangen kesäinen juoma:
- 3cl jallua
- 1cl cointreuta tai 43 likööriä
- softista ja jäitä
- blenderiin

Lisäksi, ehdoton suosikkini Jalluomena ansaitsee maininnan tässä ketjussa.
Itse olen havainnut Tropicin omenamehun parhaaksi yhdistelmäksi tähtisen kanssa.

powerplaymaker
08.07.2013, 14:48
Jallu-Jaffa! On muuten hyvää, vaikka hämärältä kuulostaakin!

muti
08.07.2013, 15:24
Jallu-Jaffa! On muuten hyvää, vaikka hämärältä kuulostaakin!

Samaa kalibeeria, Jekku-Jaffa. Tosin joutuu usein toistamaan baarissa pari kertaa..

motamoro
08.07.2013, 15:46
Yleensä kun yökerhoon tulee lähdettyä niin on sen verran jo tullut kaljaa ja kossuappelsiinimehua jne. peruspaskoja juotua, että haluaa jotain mikä on makunautinto. Erilaiset pirtelönmuodossa olevat drinkint ovatkin parhaita esimerkiksi Sambuca Milkshake joka maistuu aivan lakritsijäätelöltä. Kyllähän siinä saa hieman hintin mainetta kun tuollaista tilaa itselleen, mutta ei kiinnosta, hyvää on.

Dängleri
08.07.2013, 21:20
Oma kokeilu, jolle myöhemmin joku baarimestari tiesi kertoa nimenkin; 2cl vodkaa, 2cl Sour Applea, omenamehua (+ halutessaan jotain poreilevaa, esim. sprite)

Kourujärven Ponnistus
08.07.2013, 21:24
Pitkään lasiin:

2 cl tequilaa
2 cl votkaa

Loput RedBull/Energy-juotava.

Footless
08.07.2013, 21:34
Oma kokeilu, jolle myöhemmin joku baarimestari tiesi kertoa nimenkin; 2cl vodkaa, 2cl Sour Applea, omenamehua (+ halutessaan jotain poreilevaa, esim. sprite)

Tolle on varmaan yhtä paljon nimiä kuin baarejakin.

Mazaa
08.07.2013, 23:38
Tässä tulee juhannuksen mehuhetken voittaja: Bisselonkero!

Yksi tölkki peruslageria eli bisseä ja yksi tölkki ginilonkeroa samaan litran tuoppiin.

Makuhermoja voi koetella lisäämällä joko yhden bissen tai yhden lonkeron tuoppiin, kun siellä on vielä juomalle tilaa jäljellä ja tällöin sekoitussuhde sekä maku muuttuvat selvästi.

Sanoin muistaakseni "hirveetä paskaa" ennen maistamista, mutta olin väärässä. Nautittuani parissa tunnissa kolme näitä kahden-suhde-yhteen "drinkkejä" - olin sopivassa kännissä, eli homma toimii kuin se kuuluisa junan vessa.

Number 11
09.07.2013, 04:45
Ihan perinteinen viskikola ja sen jälkeen lätkä/futismatsia katsomaan ylälehtereille. Toimii aina.

Swearengen
09.07.2013, 12:12
Ei liity Jokerien KHL-diiliin, mutta kieltämättä niihinkin fiiliksiin sopiva kesäjuoma tulee kun sekoittaa Russian Standard -vodkaa (tai mistä vodkasta nyt pitää) ja Schweppes Russchian -soodaa. (Jos vodka ei nappaa, niin myös ginit käyvät.)

Rakennetaan highball -lasiin samalla suhteella kuin makuusi sopiva gin tonic.

D.Santon
15.07.2013, 19:02
No joo, itselle uppoavat parhaiten juuri nämä perusjuomat eli vodkatuoremehut, gin tonicit ja mustat ryssät. Toki Vodka Russian on myös yksi lemppareista. Yksi hyvä on myös seuraava: lasiin puolet pisangia ja puolet vodkaa. Noita kun juo pari-kolme niiin jo tuntuu

SamSpade
16.07.2013, 08:36
En juuri juo drinkkejä, mutta jos juon niin pari on ylitse muiden. Valkovenäläinen - tietysti Kahluasta tehtynä. Pina Colada - oikeasta tuoreesta kookosmaidosta.
Mint julep. Karpalovodka appelsiinimehulla -eikä mitään tiiviste litkua vaan kunnon mehua.

Falling Star
16.07.2013, 10:48
En juuri juo drinkkejä, mutta jos juon niin pari on ylitse muiden. Valkovenäläinen - tietysti Kahluasta tehtynä. Pina Colada - oikeasta tuoreesta kookosmaidosta.
Mint julep. Karpalovodka appelsiinimehulla -eikä mitään tiiviste litkua vaan kunnon mehua.

Tuota Pina Coladaa tulikin viikonloppuna testattua, kun vuosikymmenen alussa yökerhossa sitä tuli paljon juotua. Mielikuva oli pehmismäisestä koostumuksesta, mutta itse en aivan samanlaista siitä saanut. Lisäämällä pieni pala jäätelöä sain koostumuksen pysymään paremmin kasassa, ilman sitä mehu valui pohjalle. Onko kellään käsitystä, mitä teen väärin? Ainekset siis ananasmehu, kookosmaito, Bacardi, jääkuutiot ja toisessa erässä vielä pala kermajäätelöä. Pitää lähtee viikonloppuna baarikierrokselle vakoilemaan miten homma tehdään oikein.

Snakster
16.07.2013, 12:03
Kyllähän Kossu-Carillo on paras drinkki.

Hanhi
17.07.2013, 04:56
Onko kellään käsitystä, mitä teen väärin? Ainekset siis ananasmehu, kookosmaito, Bacardi, jääkuutiot ja toisessa erässä vielä pala kermajäätelöä. Pitää lähtee viikonloppuna baarikierrokselle vakoilemaan miten homma tehdään oikein.

Kookoskerma toimii paremmin blenderissä. Muista myös oikeat ainesuhteet, 1 osa rommia, 1 kookoskermaa & 3 ananasmehua.

EDIT: Yllämainitut suhteet siis ravistettavassa versiossa, frozenina ananasmehun määrä tiputetaan 1-1.5 osaan.

Sir von Aulis
17.07.2013, 07:51
Vodka-amaretto-cola. Parasta tällä hetkellä, vaikka muuten olutmiehiä olenkin.

-pasi-
17.07.2013, 08:47
Jääkarhu on oma suosikki .

Muuten kyllä aika usein tulee vain sanottua baarimikoille että saavat ihan oman mielensä mukaan drinkin tehdä.

Girardi #5
17.07.2013, 10:39
Jääkarhu on oma suosikki .

Muuten kyllä aika usein tulee vain sanottua baarimikoille että saavat ihan oman mielensä mukaan drinkin tehdä.

Heh, mäkin kyselen välillä että "joku hyvä paukku jossa on paljon viinaa". ;) Long Island Ice Tea on kuitenkin ehkä paras ryyppäämiseen, nousee ainakin tuplana hyvin päähän.

adetti
08.08.2013, 16:37
Nimeä en muista, kaveri sen kopioi baarista. Mutta banaanilikööriä, kermaa ja appelsiinimehua. Likööriä 4cl, kermaa myös vain vähän. Tilkan aina viinaa voi pistää, jos tuntuu kevyeltä. Aikamoinen makupommi, mutta aivan loistavaa.

Mazaa
11.08.2013, 20:30
Pohjoiskorealainen sukellusvene:

Shotti sis. 2cl absinttiä, 2cl giniä, kermavaahtoa päälle.
Sukellusvene upotetaan n. 15 cm korkeudelta isoon lonkeroon.

Juomisen saa lopettaa, kun sukellusvene on noussut pinnalle.
Ja sen jälkeen voi miettiä mistä paukun nimi on peräisin!?

Gags
07.09.2013, 19:30
Uusi lempidrinkkini on ehdottomasti Pomada (http://www.thedrinkshop.com/cocktails/cocktail_detail.php?cocktail_id=353). Oikeaoppisesti tuo tehdään Gin Xorigueriin, jota minulla on onneksi avaamaton pullo (vielä hetken aikaa) mutta mikä tahansa gini käy kyllä tuohon. Fanta Lemon Fusionilla pääsee lähelle oikeaa mixiä. Ei varmaan yllätä että entinen suosikkini oli ginbitter...

Cranbrooker
07.09.2013, 20:14
Yleensä ravintolaan eksyessä tilaan gintonicin, oluseen kyllästyy niin nopeasti. Mutta 200 euron arvoista olutta tekisi mieli maistaa.